Új privát üzeneted érkezett!

Köszönöm a köszöntéseket,és a többi Katalinnak is boldog névnapot utólag is!!!

Kép

Kép
katlina

Szilbee,nagyon jók a képek :) Aranyosak a gyerkőcök :) És hogy Dávid milyen nyugodt :)

Mano,valahogy tegnap szóbakerültek akint lévő katonák.És a férjecském mondta,hogy iwiw-en is be van neki jelölve a férjed :) Még most jutottunk el oda,hogy megnézze a képet amit felraktál.

Cleo,gyógyuljanak meg gyorsan a gyerkőcök!
Kép

Kép
Kép
tundi24

Cleo!
Jobbulást Sziszinek is! :(
szilbee

Sziasztok!

Jaj, Cleo, Sziszi is :( Jobbulást a gyerkőcöknek!

Szilbee, tök szép a család, jó nagy férfiuralom van nálatok is :lol: Apukám mindig fiúkat szeretett volna, erre lett két lánya. Most viszont van 3 fiú unokája, mondtam is neki, hogy remélem rendesen bepótoltuk :lol:

Tündi, mi újság a szopival? Minden rendben?

Lizocska, rég nem jelentkeztél! Hogy vagytok? Házügy hogy áll?

Évi és
Kép
csongianya

Sziasztok!
Andi! Ma telefonáltam a fülészetre, és kérdezték, mikor akarok menni: holnap délelőtt, délután, holnapután? Se köpni, se nyelni nem tudtamKép. De holnap a déli alvás után menünk. 1-kor meg jönnek a dadusok családlátogatniKép. Már jele is van Lilcsinek, virág...Kép
A háziorvoshoz is átjelentkeztem, csaka fogászatra nem jutottam be, mert Szikora épp a mai nap nem rendelKép. Úgyhogy azt majd egy másik napon...legfeljebb bejön velem Lilcsi is.

De hogy micsoda időjárás volt már ma!!! A szél mad elvitt, nagy fekete felleg, most meg süt a nap...KépNem csoda, ha a gyerekek is meg vannak kavarodva.

Évi! Szerintem foga jön Lilcsinek...valahol...valamikor. Megint nyáladzik. Már jó régen nem volt ilyen.
Ivettel találkoztál?

Szilbee! Édesen figyelget Dávid! De ez a te sógornőd!!! Ha cigit akarna venni, biztosan elkérném a személyijét, olyan gyerekarcú Kép

Kép

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Évi,szerencsére minden rendben van a szopival,Luca szépen eszeget :)

Lizocskáéknak ma volt szerződéskötés a házzal kapcsolatban :) Jól vannak amugy,csak anyukájáéknál laknak és nem igen van gépközelben!

Elin,jó kis jelet választott Lilcsi :) Igazi kislányhoz valót :)

Kép
Kép
tundi24

Szilbee! Hát sajnos semmi mozgolódást nem érzek, pedig nagyon figyelem esténként, napközben meg totál elfoglalt vagyok. Már nagyon várom,hogy adjon magáról egy kis életjelet.
A 12. heti ultrahangon nagyon járt keze lába olyan kis cuki volt.

Nagyon jók a családi fotók, úgy látom nálatok nagy az összhang. Dávid angyali baba.

Mano! Köszönöm szépen jól vagyunk,Antónia itthon van velem nem akarom bölcsibe adni, elég anyás is.
Ti gondolkoztok esetleg a bölcsin?

Cleo! Jobbulást a gyerekeknek. Szörnyű, hogy az ovónők kivételezenk egyes gyerekekkel, nekem biztos nagyon vissza kell majd fognom magam, ha Anta ovis lesz mert elég nagy a szám.

10 unokatesó, hát nem semmi jó nagy a család.

Jaimee! Olvastam a colás story-t a másik topicban, nagyon tetszett, én is jártam igy 1* 2* amikor Antóniát vártam és hasonlóan éreztem magam.
Ja igen, én sajnos most nekem is jól esne egy kicsi.

Mindjárt elérkezik a ti napotok is, de jó lesz nektek.

Betti! én is szoritok a vizsgádhoz.

Lányok! Tudnátok nekem segiteni, hogy a dokik, hogy vannak beosztva az uh-ra. Majd 18. héten kell mennem. Köszi

Kép
Kép
mongi

Tündi, Lilcsi nem volt ott, én választottam a jelet....viszont volt szilva is, ami az én jelem is volt az oviban, de maradtam a virágnál.
De helyes Luca ezen a vonalzós képen!
Iiiigen, Lizocska Emmájának is most volt a névnapja!!!

Mongi! Én nem tudok segíteni UH-gal kapcsolatban, de azt hiszem Jaimee igen. Ő volt azt hiszem, akinek volt "szerencséje" kitapasztalni, mikor, ki van...

Hajni! Levágtam Lilcsi haját! Édes lett, nem tudom, miért vártam vele eddig...Kép
Kép

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok

Nagyon édi lett Lilcsi az új frizkóval.Holnap menünk mi is (11:40) a fülészetre Sziszivel.:)
Zsoltival most voltunk.szerencsére nem gyulladt be végül... :D

Tündi.Tök jó Luca képe a vonalzó,nagyon vagány !!!

Mi ma elkezdtük a lakásdíszítést (eddig bírtam..... :oops: :lol: :lol: ),de majd v.melyik nap még kiszaladunk az OBI-ba egy -két cuccért

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Elin! No problem, azért köszi. Nagyon vagány lett Lilcsi haja.

Kép
Kép
mongi

Mongi!
Szerdán Georgevics-Jakab páros ezt biztosra tudom

Ducimami!
Elvagy veszve!!!!???

Kép

Kép
katlina

Mongi,én úgy tudom,hogy kedden Erdődi ,szerdán Jakab van.A többi napot nem tudom.De amikor bent voltam a kórházban akkor azt is mondták,hogy mostmár mindig Erdődi lesz az Uh-ba,de hogy ebből mi valósult meg azt nem tudom.

Elin,nagyon jó lett Lilcsi frizurája,jól áll neki :) Lucának apa csinálta a frizuráját :)

Köszönöm a vonalzós dicséreteket! :) Én is örültem,hogy meg tudtam csinálni,de ezt nektek köszönhetem :)

Egy pár kép Lucáról :)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
tundi24

Tündi!!!!
Annyira gyönyörű Luca a képeken gratulálok!!!Olyan igazi csajos a rózsaszín ruhákban :)
Kép

KépKép
diÁcska

Andi!!!

Jobbulást a gyekőcöknek!
Kép

KépKép
diÁcska

Tündi! A 2. kép a tuti nekem!
Lilcsinek meg mindig kakastaréja volt, mert ahogy szopiztattam hol jobbról, hol balról, a haja meg fel lett vasalvaKép

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Hali.

Köszi Vali :)
a héten már nem is viszem őket oviba...és nem bánják :) :)

Tényleg gyönyörű Luca

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!

Cleo!

Óh,Sziszike is :( remélem hamar meggyógyulnak!De azért jó,hogy a közérzetük azért rendben van!
10 unokatesó az igen,jó nagy a család! :lol:

Tündi!

Gondoltam,hogy ismerik egymást,látásból nekem is ismerős volt rögtön a párod!
A fényképek nagyon tutik,nagyon szép Luca baba! :D Még milyen kicsi de a huncutság már ott van a szemében!

Mongi!

UH ügyben nem tudok semmit mondani sajnos!A bölcsin gondolkodunk,ha visszamegyek dolgozni muszály lesz,amúgy nem szivesen adom!Franci is anyás,én meg nagyon Francis vagyok,főleg most,hogy apa nincs itthon!Olyan jó,hogy lehet puszilgatni,ölelgetni,szeretgetni,úúgy imádom! Kép

Elin !

A frizura nagyon tuti,annyira jól áll neki! Kép Egyébkéntegyszerű levágni a haját,nem ellenkezik??
Nagyon aranyos ,olyan szép!

Mindenkinek jó éjszakát!! Kép
Vendég

Köszönjük szépen a dicséreteket :)

Elin, Lucának is kakas taréja szokott lenni,csak most apa úgy gondolta fodrászkodik egy kicsit :)

Mano,bizony huncutság az van a kisasszonyban,mihánt kiteszem al ábam a szobából,már nyöszörg,és ha bemegyek már vigyorog is :) Lesz baj nem kevés ha elköltözünk :)

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!!

Én sem voltam gépközelben hétvégén, tegnap jöttünk vissza Szolnokra. Jó időt futottunk, viszont itt Szandán volt valami nagy baleset, mert elterelték a forgalmat a lenti útra, iszonyat nagy dugó volt. Fél óra alatt értünk a Corától haza. :?

Nóri: aranyos lett Lilcsi az új frizurával! Csak úgy hagyja levágatni a haját? Marcinál még a körömvágás is több lépésben történik... :)

Tündi: Luca baba is tündéri! Olyan édesen mosolyog!!

Cleo! Jobbulást a gyerkőcöknek!

Katlina: utólag is sok boldog névnapot kívánok!!
Kép

Unokahúgom is Katalin, ezért aztán elmentünk köszönteni. Van egy 5 éves és egy 2 hónapos pici fia. Én is kézbe vettem a pici babát, és Marci olyan édes volt vele!! Abszolút nem féltékenykedett, hanem jött oda, puszit adni neki, meg ölelgette, ésha nyáladzott a pici, akkor meg jött a pelussal hogy megtörölje. Meg kellett zabálni. (Kéne neki egy kistesó...)
judit_79

Judit hajrá!!!!!!!!!

Luca nagyon szép és olyan huncut szemei vannak!!!!!

Lilcsi mellől meg már lassan a hódólókat kell riogatni!!!!

Hát tegnap összetörték a kis piros opelunkat,még az a jó hogy nem lett senkinek semmi baja,és 100%-ban a mi sofőrünk volt a hibás a kocsi totál kár lett,most apa nekifutamodott kocsit nézni mert a cég ahol vannak két napot adott neki hogy szerezzen kocsit és menjenek dolgozni mert ha nem ugrott a meló,szóval jól fejezzük be ezt az évet is :twisted:

Kép

Kép
katlina

Sziasztok Lányok!

Judit!

Hát van azzal valami probléma,hogy kistesó kell Marcinak!
Kép
Vendég

Katlina, Tündi! Köszönöm uh-os segitséget. Jakabbal ki is békülnék.

Katlina! Sajnálom az autót, mostanában egyre több a baleset.

Tündi! Apa nagyon jó fodrász, aranyos Luca a kis antennákkal. Látom a tejcsivel nincs gond szép gömbölyű baba.

Judit! én is csak azt tudom mondani, hogy: Hajrá!

Kép
Kép
mongi

Na igen, csak azért is írtam kis betűkkel, merthogy ez még nálunk nem aktuális.... Úgy döntöttünk, várunk még vele eg pár évet, míg Marci kicsit nagyobb lesz, és nekem is kéne dolgoznom előtte 1-2 évet. Csak azt sajnálom, hogy akkor már nagy lesz a korkülönbség (szerintem).

Katlina! Sajnálom, ami történt a kocsival!! Még szerencse, hogy nem lett senkinek sem baja. Annyira kell vigyázni, tele vannak az utak őrültekkel, ez a 4-es is életveszélyes (főleg ahol csak 2 sávos!) és itt Szandán is elég gyakran történik valami!

Ja igen!
Ha tudtok valakit, akinek van eladó ikerbabakocsija, légyszi szóljatok nekem!! Ismerőseinknek kéne! Ha lehet, olyat szeretnének, ahol egymás mellett van a két baba!
Köszi!
judit_79

Sziasztok!
Most mentek el a dadusok...családlátogatás volt...Kép. Nem is volt semmi gond, csak amikor odaértek, hogy ha anyuka majd sír, azt ne a gyerek előtt. Na, nekem több sem kellett...Kép.
Amúgy 2 hét a beszoktatás, első héten ott leszek vele, csak rövidebb időkre tűnök el előle. Mondja a dadus, hogy kimegyek 10 percre sétálni, vagy rágyújtani...lehet, még arra is visszaszokok itt bánatomban? 2. héten meg kezdődik az ottalvás.
Hajni! Téged is emlegettünk! Enikő emlékezett rád, hogy szóltál, hogy Francit is vinnéd.
A múltkori tumultus miatt le lett teremtve Klári néni, mert pont akkor volt a komplex megfigyelés, és az ellenőrök csak hallgatták, mi az a zsongás, ami a játszószobából kijött?Kép

Katlina! Akkor még a biztosító sem fizet? És hogy áll apjuk a kocsivásárlással?

Judit! És hogy megy az új vállalkozás? Én -bevallom- nem is néztem meg tüzetesebben az oldalatokat :oops: .

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Elin, ebben igaza volt a dadusnak, én is bőgtem hazafelé útközben, ahogy első napokban ott hagytam. De mindenhez hozzá lehet szokni :lol: Ja, csak a cigire ne, én sajna nem bírtam ki :oops:

Judit, azért ha már a gondolat egyszer elindul.... sosem lehet tudni, mikor lesz pici baba :wink:

Katlina, jó ég, még jó hogy nem lett senkinek semmi baja. Én már lassan ott tartok, hogy félek autóba ülni. Minden napra jut valami baleset, nem normális ez az állapot...

Tündi, marha jó a Luca sérója :lol: Apa nagyon kreatív... :lol:

Mongi, drukkolok, hogy normális dokit fogj ki, aztán majd mesélj ám, mit látott!

Hoztam nektek egy linket, egy régi babanetes anyuka honlapja, tele karácsonyi ötletekkel:

http://www.otlettar.try.hu/articles/0/1 ... ony-1.html

Évi és
Kép
csongianya

Elin!

Lehet,hogy egy csoportba fognak járni a lányok? Részemről örülnék neki! :D Nem is gondoltam volna rólad,hogy te is ilyen sírós vagy! Én is nagyon az vagyok,mióta megszületettek a gyerkőcök! :cry:
Szegény Klári néni akkor fejmosást kapott? :? Hát az tényleg durva volt akkor amenyien összegyűltünk!

Judit!

A korkülömbségről csak annyit,hogy szerintem nem olyan sok a 3-4 év sem. Ha látnád Dávid milyen jól le tud ereszkedni Franciska szintjére mikor olyan kedve van.Jó nézni őket! :lol: Pedig ott már 11 év van!

Szilbee!

Veletek mizújs! Nem akarok tolakodó lenni,tudom,hogy pihenned kell,csak olyan fura,ha nem vagy egy nap! :oops:

Cleo!

Voltatok a fülészeten! Mit mondott a doki? Remélem már jobban vannak a gyerekek?

Kép Kép Kép
Vendég

Ja! Azt meg el is felejtettem,hogy túl vagyunk a 18 hónapos szurin!
Doktor néni mondta,hogy hála, legközelebb már csak 6 évesen lesz kötelező szuri! :lol
:
Vendég

Elin, biztos nagyon rossz lesz az "elválás" . De majd megszokjátok mindketten.Beszélek én,aki itthon vagyok még egy darabig,aztán én meg kitudja,hogy fogom viselni.

Mongi,szivesen a segítséget,majd meséld el mi volt :)

Mano,akkor egy darabig szuri mentesek lesztek.Én ma voltam a gyógyszertárban megrendelni az oltásokat,meg kiváltottam a bogyómat,és 30ezret fizettem :( Még jó,hogy eü pénztárra vettem,és nem zsebből kellett kifizetnem!

Ivettékről tudtok valamit?

Judit,hát igen nehéz döntés ez,hogy mikor legyen kistesó.Én sem szeretném ha sok különbség lenne köztük,de sajnos a pénz is beszél,és ahoz vissza kell mennem dolgozni,csak a kérdés hogy hova.
És képzeljétek ma telóztam az OEP-hez is,hogy mikor kapom ameg a tgyást,és azt modnták ebben az évben már nem,mert hiányzott vmi tb-s papirom,csak tudnám,hogyan hiányozhatot amikor mindent leadtam. Kissé mérges vagyok!!!! :twisted: :twisted:

Kép
Kép
tundi24

Aranyosak vagytok, hogy hiányoltok!

Levente ma nem ment bölcsibe. A takonykór megint kitört rajta és csúnyán köhög, úgyhogy megmakacsoltam magam és nem engedtem el itthonról.
A másik ok ami miatt ma csak most jelentkezek, hogy iszonyat fáj a derekam... egészen előre sugárzik... nem tudom mitől lehet... :shock: Remélem gyorsan elmúlik... mert sokat ront a közérzetemen. :cry: :x
szilbee

Sziasztok!

Jaj, Szilbee, ez nagyon rossz lehet! Remélem mihamarabb rendbe jön a derekad!
Levit meg jobb, ha egy ideig nem is viszed. Ha elvagytok otthon, akkor kúráld ki, hagy erősödjön egy kicsit!

Tündi, ma voltam végre Ivettéknél! Minden nap feljárnak a párjával Mátéhoz, alig van itthon. Nagyon nagyon szépen köszöni, hogy mindenki szorított érte, meg a gratulációkat, ha lesz egy kis ereje, ideje, majd jelentkezik.
Máté babát láttam videón, nagyon klassz kis kölyök, nagy szemei vannak, tátogott éppen. Már csak az infúziót kapja, talán egy-két nap és próbálják az anyatejet. Ivett izgul egy kicsit, mert a sok ideg, meg rohangálás miatt egyre kevesebbet tud fejni, ezért egyre kevesebb a tejcsi. Mondtam neki, hogy próbálja rendszeresen, mintha szoptatna, csak hát elég nehéz kivitelezni.

Gyógyszertárba 30.000-et? Azta.... :shock:

Évi és
Kép
csongianya

No csak összekaptam magam.... és gyorsan megírtam...

Szilbee Szüléstörténete!

[size=9][color=darkblue][i]No ahogy azt már Ádám elmesélte, 2007. november 16-án reggel 7:15-kor beadtuk Leventét a bölcsödébe.
Nem nagyon tudtam tőle elköszönni, mert annyira nyomult a csoportjába. De azért lekevertem neki egy cuppanósat. :lol:
7:45 magasságában be is értünk a kórházba, fel a hetedikre, ahol nagy csodálkozások közepette fogadtak.
Felvették a szokásos módon az adatokat, beírták, hogy "rendszertelen fájásokkal" jelentkeztem a hetediken, ami persze nem volt igaz. Felmerült bennem a gondolat, hogy csak a 40. héttől legális a programozott császár?! :roll:
No de nem volt sok időm ezen agyalni, mert mennem kellett beöntésre, meg beretválásra, amiket pechemre harmad éves gyakornokok csináltak. A beöntést, ha nem baj nem részletezném, hogy cseszték el. :oops: A lényeg hogy Dávid babám mentett meg a végén a három gyakornoktól!! :lol:

No miután túl voltunk ezen a kellemetlenségen, szépen elmentem zuhanyozni. Épp befejeztem a zuhanyt, mikor
Jött Mosonyi, így a műanyag zuhanyfalon keresztül megbeszéltük, hogy akkor mik is lesznek a következő lépesek. :shock: :roll:
Zuhany befejeztével várakoznom kellett a szekrényeknél, hogy rátegyenek a ctg-re. és végre beinduljanak az események.
Jó ideje várakoztam már, mikor megjelent Betty. :)

Első benyomásom az volt, hogy nem is olyan "kölyökarcú", mint ahogy azt sokan már írtátok. Nekem inkább az jutott eszembe, hogy sokkal bölcsebb a tekintete, mint sok korabeli leányzóé.. Ja és arról nem is beszélve, hogy nagyon szép arca van!! :) Kevés nőt láttam még aki smink nélkül is jól néz ki... hát Betty is közéjük tartozik. Kellemesen elbeszélgettünk, amiért igen hálás voltam neki, mert már nagyon izgatott és türelmetlen voltam. Sajnos
viszont nem maradhatott sokáig, de megígérte, hogy majd még leszalad.

Miután Betty elment, még hosszú- hosszú percekig kellet várakoznom, mire valaki észbekapott, hogy engem meg monitorra kéne tenni. A vajúdóban már csak egy ágy volt, pont az amin Leventével is feküdtem pocakosan. :D Rákapcsoltak a CTG-re, elkezdték nyomatni az infúziót engem meg pont úgy, mint Leventénél elkapott a világból kiszaladó érzés, ami annak volt köszönhető, hogy iszonyat lassan peregtek a percek. Mivel éjjel alig aludtam pár órácskát a takonykór miatt gyorsan el is nyomott a buzgóság, csak később Betty hangjára ébredtem. Semmi jele nem volt még annak, hogy végre jönne valaki katétert feltenni... vagy valami. No de aztán megjelent Mosonyi és onnan kezdve picit felpörögtek az események.

Jöttek a harmadéves gyakornokok katétert feltenni... persze frászt kaptam, hogy miért pont nekem jutnak a gyakornokok????!!!!! :x :roll: :cry: Meg vagyok velük áldva!! Ki is derült, hogy rosszul beretváltak le!!! :evil: Szóval öt perccel műtét előtt, még nekiálltak fazonírozni. Gondoltam magamban, ha engem megkérdeztek volna, hogy kell leborotválni, mindenki élete egyszerűbb lett volna. No mindegy! Beretválás megvolt, katéter megvolt (bár baromira fájt). Még 15 perc és tolnak a műtőbe. Baromi lassan telt el ez a negyedóra is... De aztán csak jött végre a beteghordó. Rutinomnál fogva felpattantam a kocsira kimasíroztunk a műtő felé az előkészítőből. Integetők hada fogadott a folyosón, anyum oda is rohant puszit nyomni az orcámra. :lol:

Műtőbe be, asztalra fel. Homorítanom kellett, hogy be tudják adni az epit. Hopp... fura recsegés szerű, hideg érzés futott
végig a jobb lábszáramon, az agyamon, meg, hogy "no basszus, most lettem nyomorék". :? Gyoran lecsekkoltam, hogy mozognak e még a lábujjaim... Szerencsére minden rendben volt. :) Nagy kő tompa puffanása a műtő padlóján. Epi beadva... azonnal éreztem a zsibbadást. Gyorsan le is fektettek. Kérdezték, hogy mit érzek, zsibbad e a lábam... stb. Zsibbadt... örültem is neki... végre sínen vagyunk. Mosonyi megérkezett a bemosakodásból, neki is látott lefertőtleníteni, miközben paravánt húztak a mellkasom fölé. Iszonyat izgatott lettem, olyannyira, hogy mindét kezem kegyetlenül elkezdett remegni. Gondoltam magamban, mi az istenért vagyok ilyen ideges, mikor ezt az egészet már egyszer végig csináltam. :roll: Sehogy nem sikerült lenyugtatnom magam. :(

Aztán Mosonyi elkezdte valamivel csipkodni a hasam. Szerencsémre nem fogtam vissza magam és mondtam, hogy "jé ezt érzem". :shock: :shock:
Huppsz! Hát akkor várunk még, hátha csak idő kell az epinek! Újabb teszt! Még mindig éreztem! :roll: de már sokkal kevésbé... no jó, akkor még várunk egy kicsit és ha én is akarom, akkor belevágunk a dologba. Persze hogy akartam... mit veszthetek vele.
Mindent jobban akartam, mint az altatást. Én akartam hallani először Dávid hangját. Érezni akartam, ahogy a mellkasomra
teszik míg elvágják a köldökzsinórt és látni akartam, ahogy egy gyors csutakolás után odahozzák nekem megmutatni, hogy ép és egészséges fiam született. No és belevágtunk. Sajnos éreztem mindent, ami nem lett volna gond, de sajnos fájt is. :cry: Nyilván nem annyira, mint egy rosszul beadott epi nélkül, de fájt. Az anesztes rögtön indította is az altatást. Iszonyat dühös és csalódott voltam. Nem akartam, hogy így legyen... :cry: :cry: :cry:

Mikor felébredtem a műtőben, a cső már nem volt a torkomban. Nagyon kóma voltam, de tudtam, hogy nagyon gyorsan magamhoz kell térnem. Innentől kezdve már csak foszlányokban emléxem dolgokra. Anya és Ádám segítségével próbáltam rekonstruálni az eseményeket, kevés sikerrel. Azt tudom, hogy Betty telefonjáról láttam először az én pici fiamat és azt is tudom, hogy meglepően gyorsan lehozták megmutatni nekem Dávidot, bár az altatás miatt nem tehettem mellre. Első benyomásom az volt, hogy te "Jó ég! Újra megszültem Leventét!". :shock: :lol:
szilbee

Battyus... vajon, miért nem sikerült jól bemásolni??? :shock: :roll:

No mégegyszer megpróbálom!
szilbee

Szilbee Szüléstörténete!

No ahogy azt már Ádám elmesélte, 2007. november 16-án reggel 7:15-kor beadtuk Leventét a bölcsödébe.
Nem nagyon tudtam tőle elköszönni, mert annyira nyomult a csoportjába. De azért lekevertem neki egy cuppanósat. :lol:
7:45 magasságában be is értünk a kórházba, fel a hetedikre, ahol nagy csodálkozások közepette fogadtak.
Felvették a szokásos módon az adatokat, beírták, hogy "rendszertelen fájásokkal" jelentkeztem a hetediken, ami persze nem volt igaz. Felmerült bennem a gondolat, hogy csak a 40. héttől legális a programozott császár?! :roll:
No de nem volt sok időm ezen agyalni, mert mennem kellett beöntésre, meg beretválásra, amiket pechemre harmad éves gyakornokok csináltak. A beöntést, ha nem baj nem részletezném, hogy cseszték el. :oops: A lényeg hogy Dávid babám mentett meg a végén a három gyakornoktól!! :lol:

No miután túl voltunk ezen a kellemetlenségen, szépen elmentem zuhanyozni. Épp befejeztem a zuhanyt, mikor
Jött Mosonyi, így a műanyag zuhanyfalon keresztül megbeszéltük, hogy akkor mik is lesznek a következő lépesek. :shock: :roll:
Zuhany befejeztével várakoznom kellett a szekrényeknél, hogy rátegyenek a ctg-re. és végre beinduljanak az események.
Jó ideje várakoztam már, mikor megjelent Betty. :)

Első benyomásom az volt, hogy nem is olyan "kölyökarcú", mint ahogy azt sokan már írtátok. Nekem inkább az jutott eszembe, hogy sokkal bölcsebb a tekintete, mint sok korabeli leányzóé.. Ja és arról nem is beszélve, hogy nagyon szép arca van!! :) Kevés nőt láttam még aki smink nélkül is jól néz ki... hát Betty is közéjük tartozik. Kellemesen elbeszélgettünk, amiért igen hálás voltam neki, mert már nagyon izgatott és türelmetlen voltam. Sajnos
viszont nem maradhatott sokáig, de megígérte, hogy majd még leszalad.

Miután Betty elment, még hosszú- hosszú percekig kellet várakoznom, mire valaki észbekapott, hogy engem meg monitorra kéne tenni. A vajúdóban már csak egy ágy volt, pont az amin Leventével is feküdtem pocakosan. :D Rákapcsoltak a CTG-re, elkezdték nyomatni az infúziót engem meg pont úgy, mint Leventénél elkapott a világból kiszaladó érzés, ami annak volt köszönhető, hogy iszonyat lassan peregtek a percek. Mivel éjjel alig aludtam pár órácskát a takonykór miatt gyorsan el is nyomott a buzgóság, csak később Betty hangjára ébredtem. Semmi jele nem volt még annak, hogy végre jönne valaki katétert feltenni... vagy valami. No de aztán megjelent Mosonyi és onnan kezdve picit felpörögtek az események.

Jöttek a harmadéves gyakornokok katétert feltenni... persze frászt kaptam, hogy miért pont nekem jutnak a gyakornokok????!!!!! :x :roll: :cry: Meg vagyok velük áldva!! Ki is derült, hogy rosszul beretváltak le!!! :evil: Szóval öt perccel műtét előtt, még nekiálltak fazonírozni. Gondoltam magamban, ha engem megkérdeztek volna, hogy kell leborotválni, mindenki élete egyszerűbb lett volna. No mindegy! Beretválás megvolt, katéter megvolt (bár baromira fájt). Még 15 perc és tolnak a műtőbe. Baromi lassan telt el ez a negyedóra is... De aztán csak jött végre a beteghordó. Rutinomnál fogva felpattantam a kocsira kimasíroztunk a műtő felé az előkészítőből. Integetők hada fogadott a folyosón, anyum oda is rohant puszit nyomni az orcámra. :lol:

Műtőbe be, asztalra fel. Homorítanom kellett, hogy be tudják adni az epit. Hopp... fura recsegés szerű, hideg érzés futott
végig a jobb lábszáramon, az agyamon, meg, hogy "no basszus, most lettem nyomorék". :? Gyoran lecsekkoltam, hogy mozognak e még a lábujjaim... Szerencsére minden rendben volt. :) Nagy kő tompa puffanása a műtő padlóján. Epi beadva... azonnal éreztem a zsibbadást. Gyorsan le is fektettek. Kérdezték, hogy mit érzek, zsibbad e a lábam... stb. Zsibbadt... örültem is neki... végre sínen vagyunk. Mosonyi megérkezett a bemosakodásból, neki is látott lefertőtleníteni, miközben paravánt húztak a mellkasom fölé. Iszonyat izgatott lettem, olyannyira, hogy mindét kezem kegyetlenül elkezdett remegni. Gondoltam magamban, mi az istenért vagyok ilyen ideges, mikor ezt az egészet már egyszer végig csináltam. :roll: Sehogy nem sikerült lenyugtatnom magam. :(

Aztán Mosonyi elkezdte valamivel csipkodni a hasam. Szerencsémre nem fogtam vissza magam és mondtam, hogy "jé ezt érzem". :shock: :shock:
Huppsz! Hát akkor várunk még, hátha csak idő kell az epinek! Újabb teszt! Még mindig éreztem! :roll: de már sokkal kevésbé... no jó, akkor még várunk egy kicsit és ha én is akarom, akkor belevágunk a dologba. Persze hogy akartam... mit veszthetek vele.
Mindent jobban akartam, mint az altatást. Én akartam hallani először Dávid hangját. Érezni akartam, ahogy a mellkasomra
teszik míg elvágják a köldökzsinórt és látni akartam, ahogy egy gyors csutakolás után odahozzák nekem megmutatni, hogy ép és egészséges fiam született. No és belevágtunk. Sajnos éreztem mindent, ami nem lett volna gond, de sajnos fájt is. :cry: Nyilván nem annyira, mint egy rosszul beadott epi nélkül, de fájt. Az anesztes rögtön indította is az altatást. Iszonyat dühös és csalódott voltam. Nem akartam, hogy így legyen... :cry: :cry: :cry:

Mikor felébredtem a műtőben, a cső már nem volt a torkomban. Nagyon kóma voltam, de tudtam, hogy nagyon gyorsan magamhoz kell térnem. Innentől kezdve már csak foszlányokban emléxem dolgokra. Anya és Ádám segítségével próbáltam rekonstruálni az eseményeket, kevés sikerrel. Azt tudom, hogy Betty telefonjáról láttam először az én pici fiamat és azt is tudom, hogy meglepően gyorsan lehozták megmutatni nekem Dávidot, bár az altatás miatt nem tehettem mellre. Első benyomásom az volt, hogy te "Jó ég! Újra megszültem Leventét!". :shock: :lol:

Anyukámat és Ádámot felváltva beengedték hozzám, a műtöttek kórtermébe. Ott tudtam meg, hogy a műtét során kiderült, hogy
csendes hegszétválás volt az előző császár helyén. :? Hál Istennek, hogy nem a normál szülés mellett döntöttünk. Állítólag
nem kellett sokat vágnia már Mosonyinak a méhen a szétválás miatt, így Dávidot is gyorsan ki tudták emelni... ami ugye altatásnál egyébként is jó ha mihamarabb megtörténik, hogy ne legyen bódult az anya altatója miatt.

A nővérek nagyon aranyosak és segítőkészek voltak. Örök hálám nekik, amiért megkönnyítették a lábadozásomat. Szerencsére még
aznap, este 11-kor felülhettem az ágyban, reggel 6-kor pedig fel is állhattam. Esküszöm nehezebben ment, mint az előző
császárnál, pedig sokkal gyorsabban gyógyuló vágásom lett. Ádámot többször is beengedték a nővérek, így első sétámat
is vele tettem, bár sajnos nem jutottam el Dávidomig... de azért még aznap sikerült azt is megejtenem önerőmből.

Átköltöztettek gyorsan egy másik szobába is, így már napközben velem lehetett Dávid. Estére még azért beadtam a csecsemősökhöz, mert mozgásomban még erősen korlátozva voltam ekkor. Másnap viszont már együtt alhattunk.

No lényegében ennyi a lényeges rész... A későbbiekben volt szerencsém találkozni a vérmes csecsemős nővérrel, de
határozottságommal gyorsan el tudtam hajtani magam mellől. :P :twisted:
szilbee

Betti! Ide kellett volna az UH Monginak! Átmásolom....
"valaki kérdezte az UH-t papíron így van:
hétfő : dr. Dinya
dr.Tóth

kedd : dr Erdődi
dr Emődi

szerda: dr Jakab
dr Faragó

csütörtök : dr Balogh
dr Jakab

péntek: dr Faragó
dr Mosonyi

De azt hiszem az első név az ami biztos a második mindig a beugrós szerintem..."

Szilbee! Ilyet sem olvastam még...nem irígyellek.
Leventének gyorsabb gyógyulást!

Hajni! Lehet, majd Lilcsi miatt szokik be Franci a bölcsibe hamar? :lol: . Amúgy még mindig nincsen eldöntve, ki lesz a dadusa, de hétfőig meg lesz...
Amúgy én is szülés óta vagyok ilyen érzékeny (azt hittem, ez a szülés utáni depresszióval jár és majd elmúlik, dehát ez megmaradt) ....másfelől meg sokkal erőszakosabb, határozottabb lettem....ki érti ezt?

Voltam a fülészeten...senki nem volt előttünk... :roll: Utánam is időpont nélkül jött egy nő, egyből berántották :lol:
Ja, és kérdeztem a dokit az Audispray-ről. Nem tanácsolta, azt mondta, inkább továbbra is járjak az SZTKba 4-5 évente, az jobb ötlet. Meg olcsóbb is....

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Elin
köszi most jöttem rá hogymonginak kell bocsikaa
szép es

Kép
kbernadett

Betti, Elin! Nagyon szépen köszönöm aranyosak vagytok.

Kép
Kép
mongi

Hali.

Szilvi.nektek gyors jobbulást,gyógypuszi Levinek :)

Rólunk:voltunk fülészeten,szerencsére Sziszinek sem gyulladt be végül.:)Nekem sem komoly,csak melegíteni kell a fülcsimet.hát ennyi

Később még visszajövök szüléstörténetet olvasni
Ma Apa itthon volt,úgyhogy nem haladtam ma semmit...

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

szilbee,hát nem írigyellek.Nekem szerencsére jól beadta a csajszi az epit,igaz féltem tőle.Mondtam is nekik,hogy mostmár átérzem milyen egy spina bifidás gyereknek(nyitott gerincesek) ,hogy nem mozognak az alsó végtagjai.Azt mondta nekem fognak,gondoltam magamban remélem is.Aztán az osztályon vártam,hogy kezdjem már érezni,nagy kő esett le a szivemről amikor éreztem újra a lábikóimat! De hogy tudta neked ennyire félre szúrni? Egy fiatal csajszi csinálta?

Cleo,örülök,hogy kezd rendbejönni a fülecskétek :)

Elin,akkor szerencséd volt,hogy nem kellett sokat várnotok,és a lényeg,hogy minden rendben van :)

Csongi,hát nem semmi amit Ivettenk végig kell csinálnia,de én még mindig fel avgyok háborítva,hogy nem adnak neki szállást,mikor 100km-ről kell neki bejárnia!!! :twisted:

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!!

Szilbee! Hűha, én sem irigyellek. Hogyhogy epi volt? Nekem spinál volt, azt mondták, hogy császárnál azt szokták használni. Fél perc múlva már egyáltalán nem éreztem a lábam. nagyon fura volt. De altatást nem kívántam volna... Bár nem láttam rögtön Marcit, de a sírását meghallottam, és az olyan jó volt. Utána megmosdatva persze odahozták egy puszira nekem is.
Gyakornokok jajjj :shock:
Én is úgy emlékszem vissza, hogy a katéter volt a legkellemetlenebb...
Nekem az infúzióval szenvedtek, egy csomó helyen megszurkáltak mire sikerült...
De a lényeg az, hogy utána már rendben volt veled és Dáviddal minden, és a szülés utáni napok jól teltek!!

Hajni! Igazad lehet, és talán a 3-4 év sem olyan nagy korkülönbség. Hát nem egyszerű eldönteni, az biztos!!

Marcinak új sötétítőfüggönye van. Úgy látszik, beválik, mert ma 9-ig aludtunk :shock:
Ma délután biztos nem fog aludni.

Nóri! mióta megvan Marci, én is érzékenyebb vagyok kisgyerek témákban! Pl ha egy filmben születik egy baba, könnyekig meg bírok hatódni... ha valami rossz történik egy babával, akkor simán elsírom magam... :oops: azelőtt azért nem szoktam filmeken sírni!!

Azért megnézheted ám az oldalunkat tüzetesen! Ott van a honlapunk a vonalzóm alatt. Ahhoz képest, hogy még csak 1 hónapja vagyunk benne az üzletben, egész jó eredmények vannak!! 3%-osak lettünk, csak a saját forgalmunk után.
Katlina is csatlakozott hozzánk!

Ha szeretnétek akár magatoknak, akár karácsonyra bolti minőségű parfümöt, nagyon kedvező áron, szóljatok nekem!! Küldök listát a több mint 100 féle márkás illatról!

Ha valaki tud eladó bébihordozót, az is szóljon nekem!! Kettő kellene belőle!
judit_79

Sziasztok!

Tündi, igazából nem tudom, hogy adnának-e szállást, de szerintem Ivett inkább feljár, egész nap úgy sem lehet ott lenni vele, mert le van szabályozva... Majd csak túl lesznek már rajta...

Évi és
Kép
csongianya

Sziasztok!

No úgy látom az egyik tegnapi hozzászólásom szőrén-szálán eltünt!! :shock:

Gyorsan pótolom, mert utána mennem kell takarítani! Kép Kép Kép Kép

Tündi!
Luca nagyon kis huncut. Olyan szép pofija van! :lol:

Cleo!
Örülök, hogy akkor javulgattok! 8)

Nóri!
Megtennéd, hogy a photo frame show regisztrációs cuccait megint elküldöd! Összeomlott minap a rendszer és újra kell reggelnem (Ádám rendszervisszaállított :roll: ), de sajnos nincs már meg a múlkori leveled.

Évi!
Köszi az infót Ivettékről! Nagyon remélem, hogy nem apad el!!!

Judit!
Hát igen! A pénz nagy úr! Mi is azért vágtunk bele még most, mert így biztos a magasabb TGYÁS, meg a magasabb GYES.

Rólunk:
Jól vagyunk! Levente még taknyos! Kipróbáltuk a porszívós orsszívót... Hát brutális mennyiséget képes kiszívni... Sokkkkkal többet, mint a normál elektromos Pesztnoka. Csak a hangja ne lenne olyan borzalmas... de hát valamit valamiért!
Dávid még mindig nyugis baba. Levent kezd nyitni felé. Esténként segít fürdetni is. Napközben nem igen találkoznak, mert Dávid naphosszat csak alszik és alszik... :lol: [

Szép Napot! 8) Kép
szilbee

Szilbee, hát sajnálom, hogy nem úgy alakult a szülésed, mint szeretted volna! Ember tervez, Isten végez...
Azért nem vagyok benne biztos, hogy egy harmadéves hallgatónak kellene gerincbe érzéstelenítőt adni...Brrrr!
A lényeg, hogy Dávid és Te is egészségesek vagytok! Levinek jobbulást!

Évi és
Kép
csongianya

Évi!
Nem a harmadévesek adták! Hanem az aneszteziológus nő!
Csak egy harmadéves szülésznő jelölt mosakodhatott be a császáromhoz, az is csak megfigyelő lehetett! Hál Istennek!!! Nem engedtem volna, hogy hozzám nyúljon a műtőben.
Mondjuk ha Betty bent lehetett volna velem, biztos én is nyugodtabb lettem volna. Olyan kellemes kisugárzása van, hogy az ember megnyugszik a közelében.
szilbee

Úgy néz ki van másik kocsink egy Ford Tranzit 9személyes és így marad nekem a skoda!!!!!

Robikám betakarózótt a türcsivel Kép

Kép

Kép
katlina

Gondoljunk ma Rolikára!
Kép

Ha többet szeretnétek tudni itt tudtok utána olvasni,de zsepit készítsetek bőségesen!
www.tundi30.blogol.hu

Kép
Kép
tundi24

Tündi!
Nagyon nehéz szavakat találni!
Kép
Vendég

Mongi: Az UH-s doki beosztás helyes, bár én pl. ma voltam NST-n, aztán az UH-n Emődi volt és egy fiatal szőke dokinő, nem tom' a nevét....Állítólag mindenki a szülőszobán volt, gondolom privi szülésekkel. Hétfő még mindig Dinya, kedd Emődi, Szerda Jakab, ahogy a listán áll.... De csak ha nincs jobb dolguk...

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee

Hali.

JAimee.egy kis beszámolót kérünk ám :)
milyen volt az Nst? Uh?

ANdi és

KépKép
KépKép
cleo27

Csajok drukkoljatok nekem, mert holnap 8-ra állásinterjúra megyek!!! :shock: Tegnap beküldtem egy önéletrajzot egy hirdetésre, és most hívtak!! Nagyon izgulok, mert 4 és fél éve voltam utoljára állásinterjún.... és akkor még gyerkőc nélkül!
judit_79

Judit: Ügyes legyél holnap, gondolok rád! :wink:

Andi:

Rólunk:

2. NST a kórházban.
1. kör: Első benyomás pozitív, szinte senki nem vár NST-re.... :shock: Második benyomás már nem annyira jó, Réka baba olyan mélyen alszik, hogy két szülésznő jelölt sem tudja felébreszteni. 140-es a frekije 15 percen át....Meg sem rezzen. Doki, a láthatatlan, a szomszéd UH szobából visszatapsol egy óra múlva. (Emese vagy Orsolya??) Oké...Kiülök és várakozom türelmesen. Réka baba 10 percen belül felébred és szemmem láthatóan nagyokat rug gyomor irányban. Elégedetlen a dolgok állásával, de ezzel nincs egyedül.

2. kör: Eltelik 2 agóniás óra az NST előtt. Dzsémi mami elfogyaszt fél kiló csokoládét és piruló arccal 2,5 dl meleg kólát, hátha ezzel ébren tartja a babókát. Végre NST: Réka baba még mindig húzza a lóbőrt, pedig az anyja felveszi azt a pózt, amiről tudja, hogy a lánya legjobban útálja, mégis semmi.....Illetve valami van, mély szunya vagy mozdulatban, koncentrált figyelem kifelé...Végül a folyamatos szülésznő-gyakornoki macerálásnak köszönhetően 130-170 közötti frekit produkál, amit a láthatatlan Emődi doki kegyesen elfogad és mehet anyja és lánya haza....Huh...el is fáradtam.

Folytatás hétfőn Mosonyi dokinál, NST, UH, vizsgálat, konzi, ami kell.

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?