Új privát üzeneted érkezett!

Ágci!
Én odafigyeltem rá! Tudtam mire válaszolok. Tudom, hogy extra sírós volt a baba. Én telefonon is beszéltem Erikával. Ne haragudj nem akartam senkit megbántani, én csak segíteni szerettem volna Erikának. Saját tapasztalataimból indultam ki, mivel Bogi is extra sokat sírt egészen addig míg nem kapott ELÉG tápit. Lehet, hogy Dani is azért sír, mert éhes. (lehet, hogy nem) És lehet, hogy az a mennyiségű tápszer amit Erika adott neki, az is kevés volt. Lehet, ha többet adna, jóllakna és nem sírna a baba. Mi is először kispohárba csináltuk a tápit (10 ml) és kiskanállal próbáltuk röpke 1 óra alatt belenyomni a babába, szopi után. Aztán anyu vett egy cumisüveget és csináltam 10 ml tápit, megitta majd ordított, csináltam még 10 ml tápit, megitta se perc alatt majd ismételten ordított, kimentem a konyhába és tele töltöttem mérgemben a cumit tápival (kb 120ml) és egyszuszra megitta az egészet, majd elaludt. És akkor aludt egyhuzamba 1,5!!órát. Kinti életében először!!!! Na ezután szopi után (két ciciből), jött a 120 ml tápi. Így lakott jól! És már negyede annyit nem sírt, mint előtte 5 hétig!! Én felhívtam Erikát (még az elején) és elmeséltem neki, hogy jártam. Ő meghallgatott, de nem tudom, hogy döntött. Mindenki úgy csinálja ahogy jónak látja én csak a saját tapasztalataimat próbáltam megosztani vele és ez alapján tanácsot adni! Akinek sosem voltak ilyen problémái nem tudhatja!!! Egy újszülöttnél elég nehéz eldönteni, miért sír ha sír. De ha a pelus tiszta, a pocak nem fáj (az látszik abból, hogy összegörnyed-e sírás közben), akkor általában az éhség az ok, ezt mindenki tudja. Illetve az éhség mindig a fő ok! Bocsi, nem állt szándékomban senkit megbántani vagy félreinformálni. Én tényleg így jártam. Lehetséges, hogy náluk is ez van, nem???
Pussz
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Enikő!

Kéne még bogyó, nekem is, meg anyumnak is, ha tudsz, nagyon örülnék, ha hoznál.

Ágci!

Még nem tudom épp most nyitom meg a freemailt.
Amúgy, ha le akarok tölteni egy csatolt fájlt, lefagy a windows. Fogalmam sincs miért.
Közben bejött, köszönöm szépen.
Amúgy, ha szedem a bogyókat, egyáltalán nem ehetek mentholosat? Fogat se lehet mosni?

Puszi Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Zsófi!
Csak bogyó előtt és után fél órával nem lehet enni-inni, és kerülni kell a mentolosat. Azért az elég gáz lenne, hogy mindenki aki homeopátiás bogyót szedne nem mosna fogat!Kép

Lara!
Küldtem mélt!

Enikő!
Nagyon sok újszülött baba akkor is sír, ha nem éhes, nem kakis a pelusa, és nem fáj a hasa. Ha kézbe veszik, vagy az anyukája közelébe kerül akkor megnyugszik. Kell nekik a testközelség.

Erika!
Dani tényleg akkor is nagyon sírós volt, amikor tápot adtál neki! Nagyon ügyes vagy, hogy most már kizárólag csak szoptatot Danit! Eleget hízott nincs semmi gond a tejeddel!
Örülj neki, hogy nincs szervi baja a picinek! Arra nem gondoltál, hogy elvidd Danit alváslaborba? Úgy tudom Szegeden is van ilyen. Vagy ott voltatok mikor kivizsgálták Danit?

Ágci!
Örülök hogy újra itt vagy közöttünk! De honnan lehet tudni, hogy az "igazi" Ágci ír, vagy csak az alteregója?

Arra gondoltam hogy jövő héten kedden v. szerdán lehetne nálunk tali. Írjátok meg kinek mikor lenne jó! Aki nem tudja a címünket küldjön egy e-mailt, és megírom.

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok

Karmen férje, örülök, hogy jelentkeztél. Mielőbbi jobbulást kívánok Karmennek és sok puszi. Kép

Anita, én még dolgozgatok, de később szivesen elmennék egy talira, hogy megismerkedhessek veletek. Kép

Gigi
gigi1

Ágci, Erika és Mindenki!

Nálam nagyon sokáig előtej volt, a védőnők is mondták, még kevés a tejem, és ők mondták "valószínűsíthető, hogy még nem elég a tápértéke". Nem vagyok sem orvos, sem tejszakértő, én gondolhatjátok, hogy csak egy lehetséges megoldással segítő szándékkal szolgáltam Erikának, aki nemigen tudta, miért is sír annyit a Babus. Felvetettem egy anno nekem mondott dolgot, hátha. Engem a végén császároztak, alig indult be a tejem. Az első két hétben, sajnos inkább több volt a tápi,amit adtam neki, mint az anyatej, mert akármit csináltam (masszírozás, meleg-hideg vizes tusi, állandó szoptatás, fejés, alkoholmentes sör vedelése, laktoherb vedelése) még akkor nem indult be. A múlt héten 200-at kapott tápból, a többit kinyerte ciciből. Hétfőn csak cicit kapott, tegnap 100 tápit, mert már nem volt anyatejem, ma még eddig csak anyatejet. A tejem állaga és színe is másabb, mint például három hete: már fehér és sűrű. Szóval nem értem a lehurrogás okát. Igazán. Sem egy holmi névtelentől sem mástól nem vártam, hogy hülyeségnek nevezze azt, ha próbálok valami ésszerűnek tűnő válasszal előrukkolni. És amit Andi írt, nekem megfelelő magyarázatnak tűnik, hogy mégsem vagyok olyan hülye ugyebár.

Ildianyu: tényleg ügyesen fejlődik a nagylány, jó az étvágya, de azt kell hogy mondjam, ha az elveimet követjük, és nem vesszük meg a tápit (márpedig amikor eljöttünk a klinikáról én azt mondtam, ez a gyerek nem fog tápot kapni soha többet), akkor komolyan mondom azóta üvöltene és kopogna a szeme az éhségtől.
petra28

Enikő: főleg az elején ilyen nálunk is volt. Pontosabban csak ilyen. Kiszívta az egyik cicit, üvöltött és tátogott, meg az ujjait, kezét szivogatta. Kiszívta a másik cicit, üvöltött. Adtam neki 40 tápit, 3mp alatt eltűnt, üvöltött. Adtam neki 80 tápit, 5 perc alatt eltűntette, és mint jóllakott ovodás, boldogan aludt 3 órán keresztül. No comment... nálunk ez ment két hétig. Ma már szinte csak anyatejre álltunk át, de látod, fent írtam.
petra28

Sziasztok!

Elnézést,hogy ilyen vihart kavartunk Danóval,a sírása miatt!Igazán nem gondoltam erre.Kép

Ágci jól tudta,hogy amíg Dani tápszert kapott,akkor is ordított,s amíóta csak szopik változatlan a helyzet.
tej van elég,mert amíóta csak azt kap ugyanúgy rengeteget hízott,mint amikor tápit kapott.Biztos,hogy nem éhes,erre már rájöttünk!Kép
A hasa fájogat neki,de nem mindig ez az oka a sírásnak.
Egyszerűen nagyon igényli a közelségünket,erre kellett,hogy rájöjjünk mert kézben azonnal elhallgat.
A klinikán a sebész szerint aki megnézte túl van etetve a gyermek,mert emésztetlen anyatej jött ki a kis fenekéből amikor felnyúlt az ujjával.Kép
S azért sír mert nem tudja megemészteni a gyomra a tejcit a következő szopiig.
Ez a legújabb vélemény,hogy miért sír.

Enikő:igen amikor beszéltünk akkor még az volt a helyzet,hogy éhes volt mert nem volt tej,s akkor kapta a tápit.Tényleg úgy volt.de aztán beindult a tej mert végül Ágci tanácsait követtem(nem az orvosét,védőnőét)S az ordítás volt s maradt is.Kép
viszont tényleg hasonló cipőben jártam mint te,de nekem úgy érzem s látom,hogy megfelelő a tejcim Dani számára.

Andi: azt kell mondjam,hogy Ágcinak igaza van,mert ő volt aki minden kis problémánkat ismeri s segíti,neked fogalmad nem lehet a körülményeinkről.Neked Síros baba = nem eszik eleget?Hát ez nagy hülyeség!
Dani 3150.-el született a 3. héten 3880g,a 4.héten 4500 g.Kép Szerinted éhezik?

Ildianyu:Ha van időd írd majd meg a telcsiszámod,hogy esetleg azon egyeztetünk,s akkor sétálunk el arra amikor ti is lent vagytok.hátha Nináék is ráérnek akkor.Nekem nincs messze pl. aretek utcai játszótér.Kép

Petra:Engem is császároztak a végén s valszeg ez miatt indult be később a tej,de nem a tápértékkel volt a baj,hanem csak kevés jöttKépa homeopátiás bogyó meg a tea nagyon jót tett)

Nina: ma elsétálunk arra felétek ha Dani is úgy gondolja,mert ha üvölt nem tudom meddig jutunk el!

Gigi:Tudod nekem is itt volt a kutyus már 14 éves korom óta,s toxoplazmán én sem estem át,s terhesség alatt meg mindig szúrtak,s nézték,hogy nem e estleg most esk bele.
Nagyon rosszul birod a meleget,ugye?Pocak nélkül is szinte elviselhetetlen.

Pussz Mindenkinek!

Erika
erika76

A tehéntej anyatej hasonlathoz csak annyit, hogy mikor boci születik igen is megváltozik a tehén teje. Sőt! Mint tej olyankor nem is funkcionál.Csak mint bocieledel. A boci igényeihez alkalmazkodik.

ERikaÍ:
Egy ujjal pótyögök, mert agyermek itt alszik a kezemben. Különben ordit. Két napja ezt csinálja. Jóformán wc-re se tudok elmenniKép
Ugyhogy nyugi, lesz ez még igy nagyobb korában is.
oké
megyünk du arra sétálni
Nina
nina74

Karmen férje:
Kitartást Karmennek a sok fekvéshez,De majd az eredmény kárpotolni fogjaKép
Szoritunk, hogy minden ok legyen.
Nina
nina74

SZijasztok!

Gigi1!Elhiszem, hogy neked lassan telnek a hetek. Mikor én terhes voltam, úgy éreztem, hogy már évek óta csak terhes vagyok és állnak a hetek, pedig mindeki mondogatta, hogy milyen gyorsan repül az idö. Szóval aki benne van, annak csiga lassúsággal telnek a hetek, a kivülállóknak meg pont forditva.

Erika! Szerintem azért sir, mert mindig veled szeretne lenni, ahogy azt már 9 hónapig megszokta. Jóhogy csak melletted nyuxik meg! A pici csecsemök ha tehetnék mindig csak cicin lennének, hiszen ott a legjobb nekik. Ahogy ezt te is irtad.

Enikö! Nemtom hogy Hanga hány kg-os lehet most, már iszonyú régen mértük, de 11kg felett lehet. Maxi plus méretet hord. Mi estére Liberot használunk, napközben meg valószinü rátérünk a Pöttömre eztán. A bilivel még nagyon ráér Bogi, Hanga sem nagyon lelkesedik az 5letért, bár már többször belepisilt a bilibe, úgy hogy szólt, hogy vegyem le a pelusát mert pisilnie kell. De nem rendszeresen csinálja, és látom is rajta, hogy még nem érdekli igazán ettöl függetlenül.

Ágci! Merre felé költöztek Gabiék? Társasházba?

Andi!A tehéntejet nem a tejgyárak öntik össze, hanem a tehenészetekben amikor lefejik a teheneket akkor. És azért öntik össze mert elég hülyén nézne ki, ha az egyes tehenektöl lefejt tejet egyenként szállitgatnák tartályokban az üzembe.Kép Szóval nem a tej összetételének rendezése miattKép

Banita! Nézd meg a mélboxodat.

Petra! A tej hétröl hétre, hónapról hónapra változik a baba igényeinek megfelelöen. Ezért van az, hogy az elején sárgásabbnak, késöbb fehérebbnek látod, a szoptatás elején higabbnak késöbb sürübbnek. De ez a tej mindig a babának a lehetö legjobb és tökéletes. Pl. egy 10 hónapos babának való tej teljesen más összetételü mint egy 2 hónaposnak való. Ez igaz, de mindig olyan teje van az anyukának amilyenre a babájának szüksége van.
Az már megint más kérdés, hogy van -e elegendö mennyiségü tej, ha nincs persze éhes marad a baba, akkor azért ordithat mert még enne de nincs mit és biztos nem azért mert orrba-szájba folyik a tej, már megevett 250g-ot, de nem jó az összetétele...

SZijasztok, Lara
lara

Ezentúl hogyan szólitsunk Enikő vagy Andi??
Névtelen

Lara,
remélem a kérdésedet még nem olvassa Gabómamó.Kép (mert már leírta, elmondta néhányx) Ide mellénk a lakóparkba.

Anita,
nekünk mindegy jövő héten mikor lesz tali, bármelyik nap jó.
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Nagyon szurkolok Karmennak-így ismeretlenül is-mert az ő történetével tartottam a lelket a sógornőmben,akinek ma volt a 3. inszeminációja.

Lehet,hogy mégsem itt olvastam a kézlenyomatokról???

Azért az érdekes,hogy mindig a szoptatáson vitatkoztok...

Emese
emesu

Sziasztok!
Ugy néz ki fogacskánk lesz!
Ezért volt a kis ordibálósdi, nyügösködés, nem alvás. Szerintetek meddig tart ez az állapot? Vagy gyerekfüggő, mint mindem?

Ildianyu:
Pont mikor elmentetek, akkor jött Erika. No mindegy majd legközelebb.

Jó éjt mindenkinek:
Nina
nina74

Sziasztok!

Névtelen:
Én Enikő vagyok nem tudom Andi kicsoda!Én is olvastam a hozzászólását, mint mindenkiét. Nem én írtam, ha valamit írok azt nickel teszem. Mindenhol! A véleményem vállalni szoktam, ezt itt mindenki tudja, volt is már nézeteltérésem ez miatt nem is kevés. Nem csak nekem másoknak is. Én nyíltan elmondom ha valami bajom van, úgyhogy lécci vegyél vissza! Hogy ha Te nem vállalod fel magad akkor veled lehet a baj..... Egyébként pedig szinte mindig járnak ide (és másik topikokba is) kukkolók akik beszólnak időnkét, ha nem tűnt volna fel!!!

Nina: Gyerekfüggő Kép De jó lesz majd ha a kis fogacskáival fogja karcolászni a cicidet Kép Alul bújik ugye?

Emese: Azt hiszem itt olvastad a kézlenyomatokat, de Gabó csinálta karácsonyra a nagyszülőknek (ha jól emlékszem), viszont ő most nincsen netközelben! Holnap lesztek Szegeden? Megyünk át!

Ágci: Ti lakóparkba laktok? Milyen ott az élet? Én elég sok rosszat hallottam róla (a Makkoserdősoriról) nem tudom a többi milyen. No nekem panaszkodtak, hogy nagyon zsúfolt, egymás "szájába" vannak építve a házak és hogy zajos, hangos, ha pl valaki fúr a 3.on akkor az egész ház berezonál. Mondjuk ez a panelra is igaz! Kép Meg, hogy a parkolóba piszok nehéz beállni mert az is ki van "centizve".
És azt hiszem követem a példádat én sem fogok reagálni nem regisztrált felhasználók vagy névtelenek beszólásaira! Elegem van. Már másik topikban is..... Egyébként neked, hogy hamisitották meg a profilod?

Lara: Akkor még várok a bilivel, pedig minden nap többször megkérem, hogy csücsüljön rá, de csak ruhástul hajlandó Kép Viszont holnap veszek Pöttömöt próbára! Remélem szeretni fogja Bogi. A Liberó nem jött be nála Kép Most meg újabban állandóan le akarja venni magáról a pelust, de napközben bugyiban van, kint a kertben. Ha becsurog akkor bugyicsre és kész! Kép

Erika: Ezt nem értem, pár napja azt mondtad, szerencsére nincsen szervi baja Daninak. Most meg azt, hogy emésztetlenül távozik a tejci! Az nem szervi bajra utal???? Hány hétre született Danibaba?? Lehet, hogy nem fejlődött ki neki rendesen a gyomra vagy a bélrendszere? Létezik ilyen egyáltalán???? Kép

Gigi. Megkaptam a mélt majd válaszolok ha visszajöttem Szögedről Kép

Pussz
Enikő

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Akkor jövő héten szerdán 1/2 10-től lesz tali nálunk. Aki nem tudja a címünket küldjön e-mailt, majd megírom.

Lara!
Szerintem nyugodtan használhatjátok a Pöttömöt éjszakára is, mi is ezt használjuk. Tök jó pelus!
Tényleg igaza van Ágcinak, Gabómamó már vagy 100-szor elmondta, hogy hova költöznek!Kép
Küldtem mélt.

Nina!
A fogzás is gyerekfüggő mint minden.

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Nemregisztrált Andi!
Én ugyan nem vagyok szegedi, és csak azért jöttem ide, mert felhívták rá a figyelmemet, hogy mekkora badarságokat írsz Kép.
Igenis minden anya teje elég tápláló a babájának! Nincs olyan, hogy a saját anyja teje nem elég tápláló a csemetének. A tehén tejének zsírossága nem egyedi tulajdonsága, hanem fajtajellemzője. 2 magyartarka tehén tejének zsírja közelítő értkeket mutat, míg mondjuk egy szimentálitól nagyban eltér. Most ne kérd, hogy pontos zsírértékeket mondjak, annyira nem káptalan a fejem, de ha nagyon akarod, utánanézhetek...

,,A lényeg, hogy a lefet tehéntejet amikor felvásárolják a tejgyárak összeöntik, pont azért, hogy rendeződjön úgy nagyjából a tejben lévő zsíradék,szénhidrát,fehérje,víz,vitaminok,ásványi anyagok megfelelő aránya."
Ekkora h*lyeséget még Te sem gondolhatsz komolyan. Méghogy ezért öntik össze... Gondolod, hogy egyébként egyenként hordanák be minden tehén tejét?! És igenis eltérő a tehéntej összetétele, amikor újszülött borja van attól, mint amikor már nem szopik, csak mesterségesen, a fejéssel tartják fenn a tejtermelést. (Nina, jól beszéltél Kép)
Meg egyáltalán. Ha tanultál a tehéntejről, akkor elevenítsd fel RENDESEN a tudományodat és ne oszd az észt felelőtlenül.
Jamina
Ui: én is tanultam fél évet jogot az egyetemen, mégsem szólok be senkinek jogi kérdésekben...
jamina

Sziasztok!

Enikő:Én azt írom meg nektek amit az a 4 külömböző doki mond Daniról aki látta.
A háziorvos szerint makk egézséges,csak "sírós" baba.Az ambulanciás dokinéni szerint s a sebész szerint aki felnyúlt a végbelébe:túl van etetve.
ezt így mondták,kevesbszer adjak neki enni.mert a gyomra nem tudja olyan gyorsan feldolgozni.
At uh.-s dokinéni szerint minden rendben a gyomrával-hasával nincsen semmi szervi baja,azt látta volna az uh.-n.
Persze ezekről mind van papírunk,ha esetleg nem akarod elhinni.Kép
Úgyhogy marad az amit írtam,hogy ő csakis a közelünkben tud meggyugodni s reménykedem,hogy elmúlik ez majd ahogy nő.
örülök,hogy egészséges s elviselem az ordítást.
Még annyi,hogy vizelet vizsgálatra mennünk kell még,ill.felkeresünk egy természetgyógyászt.
Dani a 39 héten született.Kép

Nina:Ma is elsétálnánk arra ha ott vagytok Vandával.hátha Ildianyut is sikerül kifognunk.Kép

Puszi!

Erika
erika76

Ok Erika: Megyünk.
Nina
nina74

Sziasztok!

A mellem rendbejött, tejcsi még mindig nincs elég, de sokkal kevesebbet kell pótolni, hála Ágcinak. Remélem lassan csak az én tejemet fogja kapni a manó.

Éjszaka egész jó kisfiú, este tízkor eszik, aztán háromkor. Ha ezután elalszik, akkor nyolckor eszik, ha nem alszik el, akkor félóránként:-))))

Napközben egyre kevesebbet alszik, van hogy két óráig is fenn van, s ha kézben van, akkor nem sír, csak nézelődik. Imádom!
Főként mikor mosolyog. Sajna ezt még nem sikerült lekapnom a géppel, de igyekszem!

Enikő!
Hozol holnap bogyót?
Jó lenne újra találkozni:-))))))))

Puszi nektek! Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Enikő: Nekem az a véleményem (bár én nem vagyok orvos), hogy ha egy babának nincs jól kifejlődve az emésztőrerndszere akkor éhenhal, mert nem tudja a tejet feldolgozni.Ezt abból gondolom, hogy a nagymamám testvérének 2 gyereke is meghalt néhány naposan, mert nem emésztett. Gergőnek is volt emésztetlen anyatej a székletében de a doki azt mondta, hogy ettől még egészséges, csak nagyon étkes és többet eszik, mint amit kíván a szervezete. Nálunk is volt hasfájás, meg sírás de a 3. hónap elteltével elmúlt.

Tegnap megmérettem a fiatalúr súlyát és 9850g-ot mutatott a mérleg. Már megint 25dkg-t hízott 1 hónap alatt.Pedig a dokinénink már felkészített arra, hogy mostmár csak keveset fog gyarapodni, mert már megháromszorozta a születési súlyát.

Valaki kérdezte, hogy hogyan mentünk fel a Siroki várba. Bocs de nem találom az üzeneted. Hát az úgy volt, hogy a babazsákba belegyömöszöltük "törperőst", a hátamra vettem és cipeltem minden nyögés nélkül. Ez azért fontos, mert a Hollókői várba a párom vitte fel, de folyamatosan nyögdécselt és a babazsák hátrányait ecsetelte, pegig az ide vezető út nem volt annyira merdek, mint a másiknál. Ebből azt a következtetést vontam le, hogy mi kismamák sokkal trapabíróbbak vagyunk, mint a kispapák. Tisztelet a kivételnek!!! Ti milyen gyakran jártok kirándulni és hol voltatok már?

Berend Anita: MI megyünk talira!

Kriszti
gykriszta

Sziasztok

Kriszti, én érdeklődtem. Nagyon jól bírtad akkor a hátadon Gergővel. A férfiak amúgy is "szeretnek nyavalyogni" egy kicsit Kép, tisztelet a kivételnek. Kép A hollókői várban mi nem voltunk. Szarvaskő jól ki volt építve, azt hittük Sirok is olyan lesz, de nem, kicsit kötőfékes az út. Ráadásul dél meleggel másztuk meg. Kép
Utána megpihentünk a Szépasszony-völgyben. Kép
Szalajka-völgyben voltatok? Az még nagyon szép, és az ősember barlanghoz felmenni, no ott is kidőltünk. Kép
Eddig nem voltunk nagy kirándulósok, de szeptemberre megint tervezünk valamit hegyek közé, talán most a Mátrába vagy Aggtelek, Lillafüred és környéke, de még nem néztem utána. Hegyek közé vágyunk, elég az alföldből. Kép Bár akkor már félidőn túl leszek, úgyhogy Sirokhoz hasonló túra szóba se jöhet. Kép

Erika, én is csodálkoztam, hogy nem estem túl a toxoplazmán, pedig falun nőttem fel és azt hittem a cicáktól már rég elkaptam, meg sokszor lement a mosatlan gyümölcs is Kép. Mostantól szigorúan mosok mindent, nehogy most kapjam el, cica sincs már anyuéknál, bár a védőnő azt mondta, már van rá gyógyszer, kezelhető.
Érdekesek a dokik, remélem Dani idővel nyugodtabb lesz. Kép

Nina, gratulálok a fogacskához. Kép

Gigi
gigi1

Szijasztok!

Ágci, Banita! jujuuuj, akkor elég gáz, hogy megint nem jegyeztem meg, hogy hova költöznekKép Igy is mindig le vagyok cseszve, hogy nem emléxek semmireKép

Enikö! Mikor nyaralni voltunk, Hangán is csak fürdöbugyi volt 2 hétig, vettem 6-ot, és mindig cseréltem, ha pisis lett, nagyon jól érezte benne magát.

Banita! Mi megyünk a talira!

Zsófi! Netudd meg mi hányszor próbálkoztunk azzal, hogy lefotózzuk az elején Hangát, amikor mosolyog! Mikor kézbe vettem a fényképezöt, tuti nem azt csinálta amit elötte.

Szijasztok, Lara
lara

Szia Csajok!

Tudom ritkán vetődöm errre de akkor rendesen ki tudok borulni a VÉLEMÉNYEKTŐL.

Szoptatás témában nem tudom elképzelni hogy ilyen publicitás melett van még aki ekkora képtelenségeket képes leírni.

Minden szoptatási problémával küzdőt arra biztatok ne félinformációkból próbálja megoldani a gondjait hanem hallgasson arra aki ért is hozzá.
Például Ágcira merthogy sokan rendelkezünk nagy tapasztalattal de "talán" Ő a legprofibb ebben a kérdésben.

Az én pici lányom 18 hónapos de ha egyszer-kétszer félinformációkra és nem az ésszerű ösztönökre és Ágcira hallgatok már régen nem szopizna. Most bezzeg még mindig napi 2x szopik és esze ágában sincs abbahagyni.

Erika!
Az én lányom is rettenetesen sírós és hasfájós csajszi volt 3.5 hónapos koráig azután mintha elvágták volna. Sok türelmet és kitartást kívánok a hátralevő időszakig vígasztaljon hogy egyszer minden beáll a rendes kerékvágásba hol előbb hol utóbb.

Banita!
Nekünk is jó az időpont megyünk, ha nem baj viszem a 11 éves keresztlányomat is, meglátjátok remekül hasznosítható a gyerekek körül.

Lara!
Mi az a pöttöm?

Mindenkinek kitartást a melegben

Sziasztok Norcsi
norcsisze

Sziasztok!

Köszi mindenkinek az oltásos tippeket!

Ágci: megkaptam az emilt, köszi! Arra jutottam, hogy nem mindig az éhség miatt sír a leány, de elég megtévesztő, mert ha cici kerül a szájába, akkor mindig abbahagyja. Közben már zöldet kakil. Most próbálom valahogy megnyugtatni, nem kezdem mindjárt szoptatni. Most épp hasmánt fekszik az alkaromon, úgy sikerült elaltatnom. Valószínűleg a hasa fáj.

Petra: egy egész hónapig otthon volt a férjed?! Ez igen! Velem három hétig volt valaki állandóan, először anyukám, aztán a húgom, utána a férjem. Ez az első hét, hogy napközben kettesben vagyok a lányommal. A helyzet azért nem vészes, mert a férjem nagynénje főz ránk, a férjem sokat segít a házimunkában, így nincsenek halaszthatatlan teendőim, amikor a kisasszony "engedélyezi", akkor gyorsan csinálok valamit.

Gigi: köszi az infot a dokiról! Tényleg, eszembe se jutott, hogy a Vasasba menjek hozzá, ott tényleg nem szoktak sokan lenni délután. Figyeld meg, annak ellenére, hogy most gyorsan múlik az idő, hipp-hopp itt lesz a szülés! Élvezd a várandósságot, elvégre olyan ritka állapot ez! Én nagyon szerettem volna, ha még a pocakomban marad a babánk néhány hétig, úgy szerettem nagypocakos lenni!

Erika: ez az állandó sírás nagyon keményen hangzik! Jól próbára tesz Benneteket ez a kislegény! Szorítok, hogy minél hamarabb túlessetek ezen az időszakon! Persze hogy be tudtalak azonosítani, miután írtad, hogy hol találkoztunk. Arra is emlékszem, hogy bejöttél elbúcsúzni attól a lánytól, akivel fent szobatársak voltatok, aztán amikor leköltöztetek a gyerekágyas osztályra, ő a mi szobánkba került. Szilvinek hívják. A védőnőt pedig csak onnan ismertem, hogy akkor már kilencedik napja voltunk a Klinikán a lányom sárgasága miatt, és különböző okok miatt sokat forgolódtam az újszülöttosztályon. Szerintem ő jó fej, egy-két csecsemősnővért kicsit továbbképeztetnék tapintatból meg másból is. A lányomnak tényleg elég nagy haja van.

No sziasztok, megyünk sétálni, talán nem sülünk már meg.

Katicabogár

Kati
katicabogár

Sziasztok,

Norcsi,
köszönöm szépen, aranyos vagy.Kép

Zsófi,
ezek igazán jó hírek, ügyes vagy!
Írtam neked levelet.

Gigi,
neked is.

Erika,
Kitartás! Ismered a film címét: lesz ez még így se!Kép De csak könnyebb lesz!Kép

Lara,
nem áruljuk el majd Gabómamónak!Kép

nikő,
mi ott lakunk abban a lakóparkban. Nos, igen kicsi zsufi van, sajnos, de nekünk egész jó nagy az udvarunk, és így nincs gond. Lassan laakul is, egész jó fejek a ház lakók, sok a kisgyerekes, Gabónak van játszópajtása. Van már hinta, csúszda, homkozó, grillező, padok, asztal az udvarban, és azt hiszem ezek igen jó dolgok. Most nem rég szigetelték belül még1x a házat, szerintem jobb lett. Zaj? Hát nem tudom. Nekem nem tűnik fel. Lehet ez attól is függ, hogy melyik lakásban lakik az illető.

Kriszti,
nálunk uez volt, Cumika nem a nagy könyv szerint gyarapodott, de egy idő után tényleg megáll. Majd...Kép Jól bírtad akkor a kirándulást. Apuka témában én is csatlakozom.Kép

Jó éjt mindenkinek:
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!
GAbi3 is eltünt?
Vagy jövő héten jönnek haza?

Tudja valaki, hol lehet légzésfigyelőt bérelni?
Nina
nina74

Sziasztok

Nina, Gabi3-ék Öcsödön vannak, ha jól tudom hétvégén jönnek haza.

Lara, Katicabogár
Nagyon lassúnak érzem az idő múlását, főleg azt hogy soká láthatom újra a kis Tökmagot Kép. Szívesen nézegetném minden nap, de tudom ez nem jó neki.

Összeszedtem (csak tudnám hol) egy jó kis hüvelyfertőzést, várom az eredményt, utána kezelnek. Kép

Gigi
gigi1

Sziasztok!

tegnap vettünk egy babahordozót Dani most abban alszik.igaz nehezen ment de mostALSZIK!

Nina:A micimackóban lehet kölcsönözni 20000.-a kaució és 7000.-havonta a díj.
Vagy rendelni lehet a www.tiva-med.hu címen ettől a cégtől.Azt hiszem itt olcsóbb valamivel.
Ma ott lesztek a férjedné?Miattunk nem muszáj,de ha igen elsétálok megint oda mert nagyon fincsi volt a bari és vennék még.Kép
Gigi: Én is úgy voltam vele,hogy csak szülessen már meg a babó,mert én állandóan tiszta ideg voltam,hogy egézséges lesz-e.
Úgy éreztem nem telnek a napok,most meg úgy érzem de gyorsan telt is az a 9 hónap.Kép
Menjetek el 4D-s uh.-ra.Egy élmény.Kép

Ágci,Norcsi:Köszi a bíztatást.KITARTOK!Kép

Banita:Mi is megyünk Danival a talira.Orsival megyek,ő tudja hol laktok ezért nem kértem a címed.De jó lesz végre egy kicsit kimozdulni,Dani biztos bemutatja milyen szép hangja van!Kép

Katicabogár:Igen nagyon rosszul érintett minket,hogy nem egy szobába kerültünk.Fent szét röhögtük az agyunkat,amennyire bírtuk a friss sebbel!Kép

Melyik az az ortopédiai klinika ahova csípőszürésre kell vinni a piciket?Fogalmam nincs,hol lehet.Vagy ez a gyerekklinikán belül van?kell időpontot kérni?
Köszi ha felvilágosítotok.Kép

Puszi Mindenkinek!
Erika
erika76

Erika:
Megyünk.
Csipőszürésre a gyerekkorházba kell vinni a babókat.
Majd du elmesélem.
Nina
nina74

Sziasztok,
Erika,
nem fogod elhinni, de Dani egy mukkot nem fog szólni a talin. Igaz Kriszti? Emlékszem, őt húztuk annak idején nálunk, mert mondta ő is, hogy Gergő, jujj, el sem mer jönni, mindig sír. Aztán szinte végig aludt, szopizott egy kicsit és békésen elvolt.Kép Majd meglátod, tud ő még okozni meglepiket.Kép
A hordozó tök jó ötlet, nálunk is nagyon bevált annak idején.

Gigi,
sajna azt bárhol összeszedhetted. Vagy lehet picit felfáztál, és attól. Vagy (egy idős rokon bácsi mondta mindig) a hideg kőre köptél lányom...Kép
Pont ezzel kapcsolatosan is írtam neked a tegnapi levelet, bár akkor még nem is tudtam ezt.

Úgy látom, mindenki élvezi a hűvösebb levegőt, azért ez most igen jól esik.Kép Csak az Kép, hogy épp hétvéége jön.

Ágci

Kép
Ágci

Szijasztok!

Norcsi! A pöttöm az egy pelus fajta, amit a Corában lehet kapni. Próbáljátok ki, 43Ft/db.

Ágci! Oké, ne mondd el neki, mert kiakadKép

Gigi1! Emléxem én is számoltam már a napokat, hogy mikor mehetek UH-ra, hogy lássam a picurt. A 4D-s UH-t tényleg ne hagyjátok ki, iszonyú élmény! Igaz drága, de megéri!

Erika! Dani szerintem is minta baba lesz a talin! Nagyon kiváncsi leszek!

Szijasztok, Lara
lara

Sziasztok

A 4D uh--ra szeretnék majd elmenni, csak kicsit messze van. Egyszer mindenképp elmegyünk, a 25. hét környékére gondoltam, de majd meglátom. Kép
Most elmegyek, hosszú hétvégére Kép. Kellemes talizást jövő hétre. Kép
Kellemes hétvégét.

Gigi
gigi1

Sziasztok!

B.Anita!
Akkor mi is megyünk szerdán! Oké? Bepakoljuk Erikát és a pici Danit a Polskiba és már száguldunk is hozzátok Kép!

Olvasgattam egy kicsit az utóbbi hozzászólásokat, és meg kell mondjam nagyon örülök, hogy Erika babájának végül nem kell most már pótlás, nagyon szorítottam nekik!

Most GPRS-en kersztül Internetezem, ez jóval gyorsabb mint az eddigi csatlakozás, úgyhogy megpróbálok rendszeresen jönni, és felvenni a fonalat, mert mert rengeteg új ember ír ide akiket sajnos nem is ismerek!

Most én is kérnék tanácsot (így kétgyerekes fejjel Kép). Tomi baba 1 éves múlt, szopik szorgalmasan nappal és este is. Ez utóbbival van gond. Immár három éve nem aludtam át egyetlen éjszakát sem, de már nagyon jó lenne Kép! Hogy vegyem rá szerintetek, hogy hagyja el az éjszakai szopit? Hiába eszik jó sokat lefekvés előtt mégis kiharcolja az éjszakai evéseket. A sírni hagyós módszer nem jó, mert egy szobában vagyunk mind a négyen, nem kiabálhatjuk fel a család többi tagját. Jázminnal ez nem volt gond, ő egyik napról a másikra felfüggesztette a szopi-témát, majd átaludta az éjszakát.

Ildianyu, Gabómamó! Én még nem is láttam a kisbabáitokat! Tudtok küldeni képet?

Előhívattam pár tekercs képet, az este folyamán ráügyeskedem a laptopra és elküldöm e-mailben mindenkinek akinek megvan a címe. Ha valaki esetleg kíváncsi ránk, és hozzá nem érkezik fotó, írjon címet és szívesen elküldöm!

Pussz!
Orsi
jazmin_tomi

Szijasztok!

Tök jó sokan leszünk a talin, én már nagyon várom!

Orsi! Tök jó, hogy ti is tudtok jönniKép Az tök jó lenne, ha sürübben tudnál irni ide. A képeket várom!

Szijasztok, Lara
lara

Sziasztok!

Erika, nekünk az újklinikára kellett vinni Bencét, kedden megyünk vissza ultrahangra. Kedden és csütörtökön van babarendelés.

Nem is vettem észre, hogy kérdezted, rendel-e a Sikó. Nem rendel Agusztus 3.-ig, Inci is szabin van.
Jössz Banitáékhoz?
Mi még nem bizti.

Nina, mi a Tiva-Medtől béreljük.

Ágci, a levelet megkaptam, igyekszem válaszolni, de valószínű, hogy akkor kérünk még sampont.

Puszi:
Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!
Lara: Vettem Pöttömöt, kipróbáltuk és tiszta kiütés lett a popsija Boginak! Kép Most kikúrálom, kenegetem meg Pamperst használunk, aztán pár nap múlva megint megpróbálom (hátha nem attól lett kiütéses)és ha most okés lesz akkor nappalra mi is áttérünk rá!
Viszont ma meztelenül volt Bogi szinte egész nap. Van egy mackó formájú bilink ami rendszerint kint van az udvaron amikor Bogi is kint van! És ma belekakilt Kép De csak anyu szemfülességén múlt, mert ő vette észre, hogy "nyomja" a kakit, gyorsan ráültette és már nem volt ideje tiltakozni..... Szóval nagy öröm ujjongás, meg ilyesmi (a család részéről) a baba meg nézett hogy mi a bajunk. Azt hiszem még tényleg korai Kép viszont a védőnőnk szerint nem lehet elég korán elkezdeni... Kép

Kriszti: Azt, hogy nincs kifejlődve rendesen a bélrendszere, nem a kisujjamból szoptam ki. Az itthoni (szerb) dokink szerint a Boginak sem volt!! Pedig Bogit a doki 6 hetesen látta először, akkor is ordított, erre szintén "felnyúlt" a popsijába majd közölte, hogy még nincs kialakulva a bélrendszere, ezért ordít és ezért nem gyarapszik! Na most erre mit mondjak?? Ő az orvos, csak jobban tudja nálam... Egyébként könyvet lehetne írni azokról az eltérésekről és érdekességekről amiket az itteni meg az ottani gyerekorvosunk és védőnőnk mondott eddig Kép! Kasszasiker lenne....Kép Viszont mivel Bogi kettős állampolgár, és mindkét helyre be is van jelentve, ezért mindkét helyre kötelező elvinnem orvoshoz és a védőnő is kötelezően kijön Kép Csak az oltásokat kapjuk egy helyen, és minden oltás után viszem a papírt az itteni dokihoz, hogy írja be. Ne tudd meg milyen balhé volt belőle, hogy az oltás amit Mo-on 15 hónaposan kapnak a babák, azt Szerbiába 1 évesen. És itt kevesebb oltás jár, de ez nem zavarta őket...

BAnita: Az újszülött az anyukája közelségét keresi témában. Igen igazad van, ezt kifelejtettem a Bogi sosem volt ilyen! A tieid? Kép

Erika: Mi a helyzet? Alszik már Dani? Vagy sokat sír még?? Ha a hordozó bevált az fél siker! Bocsi, hülyeséget fogok kérdezni, mert nem láttam még ilyet! Akkor egész nap állnod kell Danival és sétálgatni? Ez olyan, mint a kenguru? Vagy ebben le is lehet pl ülni. Vagy ez az a kendő, ami BAnitának is van?? Nekünk nem volt ilyesmi. Illetve kengurunk volt kölcsön, de amikor még pici volt -nem tudott ülni- és nem akartam beletenni Bogit, utána meg nem fért át a 2 lukon a combja Kép Úgyhogy kb 2x használtuk.

Zsófi: Kedden reggel megyek át Szegedre, bejössz a városba a bogyókért? Én nem tudok kimenni hozzátok Kép, mert sulizom utána meg elutazom! Fordítani megyek! Kép Rohadtul nincs kedvem ebben az 50 fokban! De hát valamiből meg kell élnünk!

Ágci: Azért az klassz, hogy nektek nagyon tetszik a társasház. Ez a csajszi aki panaszkodott a legszélén lakik a nemtomhányszámba. Tényleg iszonyat forgalom van náluk napközben. És pont az utcára néz a nappali meg a konyha ablaka. Szellőztetni sem tud Kép Még szerencse, hogy a gyerekszoba ablaka a másik oldalra nyílik. A hálószobájuk meg olyan alakú, hogy semmilyen bútort nem leheett bele venni. Gömbölyű is meg "kocka" része is van...úgyhogy egy nagy rakás pénzért csináltatták a hálószoba bútort, a lakás tervrajza alapján, amit a lakás átadás alőtt megkaptak. Erre nem olyan méretű lett, mint amit leírtak benne.... Most fél métert kilóg az ablak elé a szekrény meg egyéb gondjaik is vannak....Kép Ti melyikben laktok? Illetve melyik részén?

Gigi: A hüvelyfertőzés elmúlt? Mit mondott a dokid mitől van? Nekem is volt néhányszor a terhesség alatt, és a dokim azt mondta, hogy a terhesség alatt megváltozik a hormonszint és a hüvely Ph értéke is. Ezért lesznek a kismamik sokkal fogékonyabbak minden gombás fertőzésre. A dokim javasolta, hogy használjam hetente 1x a Laktacid Feminát és akkor talán el tudom kerülni. Na én használtam de akkor is visszajött, pedig tisztálkodok rendszeresen, nem jártam usziba és még szexuális életet sem éltem a terhesség alatt Kép!!

Valaki írta pár hete, hogy Egerben voltak kicsit kirándulni. Tud valaki egy olcsó szállást Eger környékén. Éppen azért nem Egerben, hogy olcsóbb legyen! "Osztálytársam" szeretné elvinni a családját egy hétre. Na most ők sokan vannak ugyanis 6 lánya van és egy felesége Kép Azaz 8 személy részére keresnénk szállást, apartmant vagy kiadó nyaralót ahol van főzési lehetőség. Nem kell kaja, megoldják!!Ja és nagyon rendes, hapsi és csoda édesek a lányai. Kép
Szóval ha valaki tudna segíteni szállást találni, vagy ajánlani azt nagyon megköszönném!

Pussz
Enikő

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Írok már pár sort, mert szégyellem magam, hogy rendszeresen kukkolok, de életjelt olyan ritkán adok magunkról.

Jó lenne, ha eljutnánk a talira mi is. Egyelőre ugyan nincs autónk, de talán tudnánk kölcsönkérni egyet. Marci is teljesen meggyógyult, így nyugodt szívvel vinném. Majd meglátjuk. Nagyon-nagyon kíváncsi lennék Rátok, a régi bútordarabokra és az újakra is!

Egyébként eléggé embert próbáló időket élünk, tudjátok, ősszel költözni szeretnénk, de az élet mindig keresztbe tesz. Már kész bőgőmasina vagyok...

A jövő heti találkozás reményében:sziasztok!
(vagy ahogy Marci mondaná: VISZLÁNT!)

Anita
fanita

Sziasztok,

itt vagyok, tenyleg atkoltoztunk meg nincs rendes internet. Vegigolvastam most mindent.

Nahat Lara,

tenyleg kiakasztassz Kép hanyszor, de hanyszor elmondtam meg szoban is.

Erika,

Jazmin is mindig sirt amikor ebren volt es eleg keveset aludt. Talan ha elmulik Dani 3 honapos. Simonnak is nagyon sok emesztetlen tej volt a kakijaban es 2 doki is azt mondta, hogy ez nem baj, eretlen meg a belrendszer, de majd javul a helyzet es igy is lett. Feher tejdarabkak voltak a kakiban.

Nemtom ki kerdezte, az Infacol tenyleg jo volt Simcinek. 1 honapig hasznaltuk.
Jazminnak semmi sem volt jo, igaz akkor meg nem volt Infacol.

En csinaltam lablenyomatot Jazminrol homokbol, de kerete meg nincs. Pont ma talaltam meg es neztem, hogy talan Simon laba mar nagyobb, mint Jazmine volt 1 evesen.

Eniko,

szerintem meg kellett volna varni az ismerosodnek a butor csinaltatast, addig , mig keszen nem voltak a falak. Azert a tervrajz sosem 100 % pontossagu. ar azt furcsallom, hohy fel meter az elterees, mert centik lehetnek. Mi is csinaltattunk beepitett szekrenyt, de az asztalos kijott lemerni a helyet. Szerintemolcsobb csinaltatni, mint keszen.
Nekem nagyon teccik ez a lakopark. Remelem kesobb is fog. Mondjuk en eleg tolerans vagyok. Mindenhol van kisgyerek 1-2-3. Az teny, hogy a hazak nagyon kozel vannak egymashoz. De hat ezt mi tudtuk elore. Nem arultak zsakba macskat. A zajrol, hat igen, biztos a Kortolte ucca felol laknak. Ott tenyleg nagy a forgalom. De a lakopark uccajaba mar valoszinu, hogy csak az megy be, aki ott lakik. Mi kulonben eleg jol el vagyunk szigetelve a forgalomtol.
Ugyi Bogi bili ugyben. Hat igen a kertes haz.

Rolunk:
Simcinek 5 honaposan kijott az 1. fogoja.
Amiota atkoltoztunk 2 hete egyutt alszik a 2 gyerkoc. Ejszaka kb. 2x szopizik Simci, Jazmin fel sem ebred ra. Fel8 korul lerakjuk Simcit aludni, utana Jazmint. Jazmin mindig nevet, hogy ott alszik mar Simci. Teccik neki. Szerintem jo hatassal van rajuk.

Jazmin ugy el itt az uj lakasban, mintha mindig itt lakott volna. Kulonben mi is igy erezzuk a ferjemmel.

Agci,
hogy szigeteltek ujra?

Orsi,

mar csak par ev es aludni fox. Kép
En is lassan 2 eve nem aludtam at 1 ejszakat sem. Na jo 2-3.at lehet, hogy vegigaludtam. De sajna mar nem is tudok jokat aludni, mert megint faj a derekam es a hatam.

Tenyleg van vkinek Cardo matraca? Olyan erdekelne, aki hatfajos volt, vett Cardot es mar nem faj neki.

Nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Ja azt elfelejtettem.
Simci 8 kilo es 70 cm. Jazmin 8 kilo es 76,5cm.
Simci 5,5 honapos Jazmin 20,5.
gabomamo

Sziasztok!

Enikő, megyek be holnap, reggel viszem a kicsit az újklinikára, ott talizhatnánk. Utána meg a Széchenyi térre megyek. Ahol neked jobb.
Köszönjük a bogyókat.

Ma voltam Bencével tanácsadáson, 4170 g. Egy hét alatt 35 dkg-ot hízott, mert múlt hét hétfőn 3820 g volt!!!

Panka 8770 g.
És körbejárja a járókát.

Banita, megyünk szerdán a talira!
remélem odatalálok, mert nem vagyok valami ismerős újszegeden, főleg nem kocsival.

Végezetül, elkészült Bence első albuma:

http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=2045

Pankával meg voltunk úszni szombaton:

http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=2094

Puszi mindenkinek:

Zsófi, Bence
Zsuzsófi

Miért nem vagyok regisztrált?
Vajon mos sem?
(hogy kell írni a vajont?)

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Na azéééééé!
KépKépKépKépKépKép

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!
Zsófi: Mikor lesztek Szegeden kb.??? Én olyan (jobb esetben) 12 körül érek oda! Nekem a Széchenyi tér lenne a legjobb, azon belül hol lesztek és mikor? Majd vonalon leszünk nekem megvan a telcsiszámod (asszem anyudé), és neked az enyém?? Ha neked van saját mobilod lécci küld el a számod emilben! Köszike Kép

Gabómamó: Hát nem is a fél méterrel volt a gond, hanem, hogy más ívű a görbülete a falnak, mint ami a tervrajzban volt feltüntetve. Ilyen "gömbölyű" (szabálytalan félkör Kép) szekrényt csináltattak azért volt drága! És muszáj volt előre megrendelni mert a beköltözésükre 2 héttel már megszületett a babájuk! Nem is tudtak időben beköltözni, mert elmaradtak a munkálatokkal az építők... De a lényeg, hogy nektek tetszik!! KépKép Igen ők a Körtöltés felén laknak.

Na mentem Pussz
Enikő

ceniko
Szeged

Szia Enikő!

a Széchenyi téren a családügyi osztályra, vagy hova kell menni, ott délig van ügyfélfogadás.
A Szeged étterem mellett van.

A számom 70/512-1910, hívsz, vagy hívjunk???
Mi négyig benn leszünk legalább.
Puszi:
Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsófi! Négyig?? Szupi!!! De eljöhettek ám hozzám is Kép Ha pl szopizni akartok vagy tisztába kell tenni a gyerkőcöt!! Nálam van minden felszerelés Kép Olyan dél körül küldök smst és ha végeztek beszélünk!! jó?
Pussz
Enikő

ui. Tudod a címem?

ceniko
Szeged

Zsófi! A gyámügyre mész? Beidéztek? Vagy a gyest intézed?
Enikő

ceniko
Szeged

Szia Enikő!
Azt mondja a lány, hogy nem tudja a címed, küld el e-mail-ban.
Egyébként mi, bárhol, bármikor szoptatunk, pelenkázunk, ahol ránkjön. :-)
meso

Enikő, családi pótlékot...

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok Földiek!
Meglepődtem hogy találok szegedi topicot a babaneten. Kép
Szegedi vagyok én is, egy 7 éves csaj anyja. No meg egy 12. hetes magzat anyja is Kép
Már mindannyian babáztok vagy van még aki várja?
Tünde

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?