Új privát üzeneted érkezett!

Hogy én milyen béna vagyok... :oops:

Szóval:
Benszinek holnapra sok-sok druKkKkKk!!!!+++++

Kép
tittina1982

Kalappal Benszii!
Lányok sikerült ma egy szép nagyot taknyolnom. Egyszerűen annyira fáj a lábam, hogy megőrülök. Tök jó a másikra estem, úgyhogy most már mind a kettő fáj...

Kép
nyafi

Benszi:Nagyon nagy drukk nektek holnapra.Minden a legnagyobb rendben lessz!!!!!!!!!!!!!!!

És hoztam pár képet Rékáról....
Kép Uralja az ágyunkat....

Kép

Kép Kicsit kiájult....

Kép

Kép

Kép
ancsa03

Ancsa :D
nagyon édi Réka baba!!! már ő is combosodik :lol: na jó, csak olyan csajosan - mert hát neki vigyázni kell az alakjára :wink:

Nyafi :D
B..szus...ez nem jó :cry: vigyázz jobban magadra!! Pocid rendben van, ugye??

Én voltam "védőnő szerűségnél"...hát ez csak tényleg szerűség...van ugyan egy szülésznő, aki jár hozzájuk tanfolyást tartani, de jövő hétfőn lesz legközelebb, s nem igazán lesz ideje külön rám. Viszont rendi volt a csajszi, mert mondta, hogy ha megtalálja a telefonszámát (szerintem ez kamu volt), akkor felhív, s holnap ott lesz, abban a kórházban, ahol szülni fogok, s hátha akkor tud fogadni. 24 órában dolgoznak - ezt megtudtam....

Gem :D
Ezek után betértem egy gyógyszertárba, s rögtön te jutottál az eszembe, mert ki volt téve egy babamérleg.....szerintem ilyen nálatok is kell, hogy legyen egy-két patikában, s talán ott meg tudod mérni Zsófi babát, még a védőnőtök jelentkezik...
Nálatok hogy van a gyerekorvos-védőnő rendszer???....mert itt úgy látom, hogy az is nehézkes :roll:
Védőnő, mint olyan NINCS, ez már majdnem biztos, gyerekorvos van, de nem jár házhoz, s még nem találtam embert, aki biztos infot mondott volna...

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Ja, és engem is kezdenek megtalálni - s páromat is(most mondta) a hülye kérdezők, akiktől már most falra mászok .Ő türelmes ember, jól bírja - ha engem mostanság elvisel, akkor szerintem mindent kibír - na remélem, hogy ezt nem fogja olvasni, mert még elbízza magát :wink: Most magamat sem tudom elviselni.... :oops:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Nyafi
Vigyázz jobban magatokra!

Hol - hogyan estél el?

Tittina
Nem vagy béna!!!

Ancsa
Gratula Rékának! Már 4 hetes :P
Tényleg combosodik.... és jól elfoglalta a nagy ágyat :wink:

Szilvi
Kitartás! 2-3 hét és aztán nem kérdezgetik már :wink:
De majd kérdezgetnek másról... :roll:

Többiek???

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Bensziéknek drukk! :)

Nálunk a helyzet változatlan, rendszertelenül fájdogálok. De két fájás közt CSilla rendületlenül viháncol, így remélem vele minden oké.
Holnap megyek ctg-re, kíváncsi vagyok, mit mondanak, és hogy kitartanak-e addig ezek az összehúzódások (nem szeretném!).
Igazából a hétvégén már simán el tudnám képzelni, hogy szülni induljunk, Sebivel sose voltak ennyire komoly jóslóim?! :roll:
Na megyek is, és lefekszem, hosszú volt a nap.

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Cas és szeretnéd, hogy már most kibujjon?
Az ágy sarkába estem a másik lábammal, aztán rátaknyoltam az ágyra, úgyhogy a babával sztem nincs semmi baj.
Ma én is megyek Ctg-re, szólok a dokinak, hogy találjon ki valamit. Tényleg egy hete nem tudok menni.

Kép
nyafi

Nagyon drukkolok én is Bensziéknek! :) Benszi, le a kalappal előtted, az már biztos! :) :) :) :)

Cas, látom, te is szeretnéd, ha minél hamarabb lejárna! Írtam, most én is így vagyok vele! :roll: :oops: Hogy vagy? Már elmentél Ctg-re?
Nálunk nincs CTG, csak amikor már szülni mész. MOndjuk, azt hiszem, ez annak tudható be, hogy az egész szülészetnek egyetlen nyamvadt ilyen műszere van. Emlékszem, Krisztával olyan ideges voltam már, amikor betöltöttem a 41 hetet is, a dokim meg előtte azt mondta, hoyg várjak otthon nyugodtan, amíg nincs rendszeres fájás, nincs amiért bemenni, hogy fogtam a páromat és bevitettem magam az ügyeletre egy mondvacsinált ürüggyel, hogy bár tudjak valamit. Minden rendben volt, uh-n is megnéztek, kb. félórát gyönyörködtem a kiscsajban, és aztán nyugodtan hazamentünk. Másnap este viszont már - szerencsére - indultunk vissza. De ctg-t akkor sem csináltak, pedig uh-ra felvittek az osztályra. :roll:

Nyafi, sajnálom, hoyg elestél, nagyon nem lehetett kellemes. Remélem, azért neked sem lett semi bajod, és hátha ma tudnak valami okosat mondani! :roll: :)

Ancsa, nem semi, hoyg beájult a kiscsaj! :) Gyönyörű baba, és hamarosan ő is olyan kis hurkás-formás lesz, meglátod! :)

Tittina, sajnálom, hogy semmi érdembelit nem mondtak a zsibbadásra. :roll: Szerintem azért a kálciumot és a magnéziumot továbbra is szedd, mert azzal nem árthatsz. Mondjuk, inkább a Mg szokott használni, de nekem bejött a Ca is.

Tegnapi semmittevés után ma délelőttre sem tervezek sokat. Úgy egyeztünk a férjemmel és a húgommal (hétközben most nálunk lakik, innen jár suliba), hogy legalább két szobát kitakarítunk (ágyak, szekrények elhúzogatása, kitörülni mogöttük, meg ilyesmik) és akkor már sokkal nyugodtabb leszek. A konyhám rendben van, ott akkor volt festés, amikor én a kórházban voltam, és még marad a fürdő+ az egyik szoba. De hátha ügyesek leszünk és végzünk mindhárom szobával! :wink: :roll: :P :lol:
Kicsit tartok a mai naptól viszont Kriszta szempontjából, mert fél 7 óta fenn van. korán alszik amjd el, korán ébred, és jaj lesz nekünk délután. :roll: Hátha azért nem így lesz! :)

Szép napot mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

drukkolok Bensziéknek+++++++++++++++++++++++

nekem is feltűnt, hogy Rékának már vannak szép kis hurkái, olyan szép!!
Eszti jutott eszembe, olyan kis sovi volt, amikor megszületett, aztán úgy kigömbölyödött, hogy csak gombócfejnek hívtam ;)

Zsófi meg kész nagylány két hetesen :) és már mosolyog álmában? édes :):)
Gem, azért neked valami turbó génjeid vannak komolyan, folyamatosan csodálkozom, hogy hogy bírod :shock:
egy barátnőm szavaival élve, nekem is olyan volt a szoptatás, mintha minden alkalommal felkapáltam volna egy kertet, nagyon kimerítő. és továbbra is gondolok rátok, hogy ez a bárányhimlő mizérián hamar túllegyetek rendben.

na ennyire futotta. nekem is vannak jósló fájások, hétfő hajnalban konkrétan nem bírtam aludni, úgy fájt, de ctg rendben nekem még kell az a két hét.

KépKép
KépKép
and

Sziasztok Lányok!

Bocsi az eltűnésért, de sok minden volt a napokban.
Szombaton nálunk volt a keresztlányunk és hát 5 éves, de betölti az egész házat a jelenlétével :) és valahogy minden lassabban megy amikor itt van. Egyébként imádom!!!
Du. vendégek jöttek. Vasárnap délelőtt mentünk vásárolgatni Anyukámmal. Hát semmi különös dolog nem lett belőle, de igazából már tényleg csak ennyi kellett. Ő vett két rugit és egy három darabos body-t 1500 Ft-ért, mi is vettünk még egy rugit neki és három lepedőt. Ja, meg egy halom textilpelust. Igazából Csongor minden cucca megvan az első időkre, így nyugodt vagyok.
Aztán du. megint vendégek jöttek, szóval a hétvége el is ment.
Szinte semmit nem tudtam csinálni az ebéden és a vendégfogadáson kívül, de nem baj.
Tegnap bent voltam egész nap a cégnél. 10-re mentem és 5 után jöttem el és hát úgy, de úgy kipurcantam...
Mire minden papírt elintéztem az legalább volt 2 óra. Tudjátok mindenhol beszélgetni, hogy vagy, mikor születik stb. Utána 3,5 óra asztalpakolgatás. Mire kiürítettem mindent és szétszelektáltam a cuccaimat, ledaráltam amiket nem mertem kidobni stb. Végül is mindent úgy hagytam, ahogy szeptember 26-tól nem mentem dolgozni, szóval volt mit.
A végén pedig még egy búcsúztatót sem kaptam a kollégáimtól, mert elég hülye napjuk volt. Volt még veszekedés, sírás, panaszkodás, szóval sajnáltam őket, de azért kicsit jól esett volna legalább egy szál virág vagy valami. 12 éve dolgozom ott.
Na mindegy, ez így alakult.
Ma kezdem a mosást és ha úgy alakul a karácsonyi ajándékokat készíteni. Már nagyon-nagyon várom :) .

Ancsa
Tüneményes Réka baba és ahogy a többiek írták, már tényleg olyan jól gömbölyödik!

Levi baba hurkái pedig tündériek!

Zsófiról meg már a múltkor írtam, hogy azon a mosolygósan alvós képétől én is elájultam a Párommal együtt :lol:

Benszinek utólag is drukk, mert ahogy olvasom a fél 9-es császár időpont mára vonatkozott, szóval, ha minden igaz már esetleg mellette szuszognak a kis lurkók. De fantasztikus lehet!

Cas
Hát ezek a jóslófájások már nem lehetnek rosszak. Biztos ez a fura frontokkal teli idő is benne van a pakliban, de hát Csilla baba is készülődhet már.
Ezek az utolsó pillanatok is nehezek már, az indulunk vagy nem indulunk már kérdéssel.

Gem
Tényleg nagyon fantasztikus olvasni, hogy mennyi energia van benned. Zsófi baba akkor tényleg elég jó evő lehet, de azt is megértem, hogy ez fárasztó lehet neked nagyon.
Atya-világ, valahogy első babánál el sem tudom képzelni, hogy én sétálgatok, csinálom a dolgom és közben szoptatom Csongort, pedig régen tényleg biztos így volt (azt hiszem Anyukám is pont ezt mesélte, hogy az én Nagymamám is így csinálta anno :D ).

Nyafi, Tittina
Ez a nem alvós dolog nagyon rossz lehet a fájdogáló végtagokkal. Hát ha ennyire nem lehet velük mit kezdeni, akkor az ember tényleg nem tud mást csak beletörődni, de azért hátha még valahogy áthelyezkednek a babók és múlik a dolog.
Szerencsére nekem ilyen nem nagyon van. Egyedül a bal forgóm szokott olyan érzéssel fájni, mintha ki akarna akadni (főleg fekvés közben). Ez rossz nagyon. És ha sokat fekszem háton (én is tudok, elég sokáig, semmi bajom nincs tőle, bár éjszaka próbálok figyelni, de valahogy mindig hátra gördülök és arra ébredek), akkor egy idő után nem is zsibbadás, inkább olyan kicsit csikizős érzés van a bal lábamban. Gondolom itt összefüggés van hogy mindkettőt a bal oldalon érzem. De ez annyira nem számottevő, hogy nem is igazán foglalkozom vele. Nálam elég a helyzetváltoztatás és elmúlik, szerencsére. A forgómmal meg már korábban is nagy ritkán voltak gondok és hát ez most fokozódott a várandósság alatt.

Edit
Igen, mi tényleg majdnem egyidőre vagyunk kiírva. Izgis lesz a dolog :)
Kriszta is biztos emiatt a front össze-vissza idő miatt volt nyűgös. Nálunk bent a cégnél és itthon is az emberek olyan hisztisek voltak, hogy borzasztó. Nekem semmi bajom nem volt, de estére sikerült engem is kicsit felidegesíteni ezzel a viselkedéssel.
Remélem ma már jobb lesz...

Szilvi72
Igaz mindenki írta, de gyönyörűséges az a babaszoba. Álmaim babaszobája nekem is... Nagyon ügyes vagy!
A pocakod pedig nagyon szép!

Kia
Tök jó, hogy ilyen szimpi a szülésznő. Ez sokat számít nagyon. Mi még mindig nem döntöttük el, de lehet hogy a végén mégsem választunk.

A kérdezősködés nálunk még nem jött el, amitől idegbajt kapok viszont az az hogy megkérdezik, hogy hanyadik hétben tartunk és amikor megmondom mindig jön a válasz "Ó akkor már akár holnap is megszülethet!" "De jó lenne" stb.
Én tudom hogy a 36. hétben ez már tényleg nem igazán jelentene problémát, de miért kell így siettetni. Aztán amikor mondom hogy igen, jöhet, de még maradjon egy kicsit van egy-két hete, akkor "Persze, persze, csak hogy már jöhetne akkor is.".
A másik amitől megőrülök, hogy "Jaj, bárcsak jönne már, mert akkor kint van és már nem lehet semmi baj!". Ez a mondat talán rosszabb mint a másik... :evil: .
Tegnap a munkahelyemen csak a pocakméret kérdés volt zavaró. Hogy miért kell mindenkinek azt kitárgyalni, hogy az én pocakom lejjebb van, feljebb van, kerekebb, kisebb stb., nem tudom. Amikor mindenkinek más és más a pocija...
Na bocsi, nem panaszkodom tovább.

Na, megyek kipakolom, amiket tegnap hazacipeltem a cégtől.

Kép
solymosy

Sziasztok!

Remélem BENSZIék jól vannak mindhárman... és Boldogan ismerkednek :P

Én most nagyon álmos vagyok, mert Manó hajnalban nem nagyon akart hagyni aludni.
Biztos érezte a havazást.

Nyafi
Szerencse, hogy puhára estél... de ez sem kellett volna.
Mit talált ki a doki? Mi volt a CTG-n?

Cas
Már hétvégén szülnél?
Szülsz velem 1 héten belül? :lol:
Ki csatlakozik még?

Edith
Lassan az ágy - , szekrény huzogatással!!

Réka
Ügyesek vagytok, hogy beszereztetek mindent!
Akkor most már egy hónap pihenés következik...

Nekem már néha kedvem sincs kimenni pl. a folyosóra sem, mert biztos megtalál egy szomszéd... (11 lakás van) hogy hogy vagyok, mennyi van még...
Vasárnap az egyik "elkapott".. Ő mindenbe szeret beleszólni :?
Nahát, már csak pár nap, lassan meg is születik, mekkora a hasam, biztos szép gyerek lesz, stb...stb.... Kicsit unalmas már... :wink:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Épp benéztem...

Kia, szerinted egy férj és egy húg mellett én mit fogok húzogatni? :wink: (legfeljebb a hajamat, ha nem jól csinálják a dolgukat! :wink: :P ) Ne aggódj, nekem csak dirigálni, esetleg meg porttör9lni kell majd. :)

na, még akartam írni, de az előbbi napsütésből gyönyörű havazás lett, és alvás előtt még leszaladunk kicsit Krisztával. :D

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Benszi :D
Remélem, hogy minden ok, s már Dórával, s Balázzsal ismerkedtek!

Nyafi :D
ok, jó, hogy az ágyra estél, de azért tessék odafigyelni!!!

Cas :D
Hogy vagy?? mi volt a ctg-n?? jelentkezz!!
Nekem is görlcsölget a pocim, szerintem elviselhető, de nem tudom, hogy milyen erősségűtől kell odafigyelni....van, hogy rendszeres, pár percenként, aztán elmúlik..Én éjjel kiválóan alszom, így gondolom, hogy még nem lehet gond....

Azon gondolokoztam, hogy a Kristóf születésénél is így jöttek a napok.....szombat 1-e, hétfő 3-a (csak ez 1993. májusában volt :wink: )....érdekes lenne, ha követnénk a forgatókönyvet...én el tudom képzelni...szerintem Marci decemberi lesz, én úgy gondolom, hogy még egyszer meglessük Őt UH-n a dokibácsival szombaton, de a jövő hét végét már szerintem kint tölti....hááát így hogy leírtam, már tényleg kíváncsi leszek, hogy mi fog történni :roll:

Réka :D
nem lehet túl jó, hogy 12 év után nem is figyeltek oda rád, de sajnos ez így van a legtöbb helyen....az ember hajlamos azt hinni (én is ilyen voltam), hogy nélküle nem megy a verkli, s nem túl jó rádöbbenni, hogy a munkahelyen a folyamatosság a lényeg, s produktivitás, s hogy minden rendben menjen (felülről ezt lássák). A kis hangyák pedig jönnek-mennek....na nem is filózom ezen tovább. Ami sokka fontosabb, az az, hogy Csongor, s minden babóka jól legyen, egészségesek legyenek, s hidd el tőlük valódi köszönetet kapunk. Egy-egy mosoly, vagy az elején csak egy elégedett szuszogás minden munkahelyi elismerésnél többet ér :wink:
Jó hosszú lettem, bocsi :oops:

And :D
Már nálatok is bármi történhet....Esztivel hogy kezdődött???

+1 kérdés: Cas :D Te írtad a Chicco fertőtlenítőt...tegnap vettem egy litert, viszem a kórházba, de nem tudom, hogy pl. a cumit is fertőtleníthetem vele??? s utána a fertőtlenítőt lemosom??? de akkor ugyanott vagyok, hogy a víz a legfeleső "réteg".... :roll: tudom, hogy hülyeség, de nem értem, hogy ez a folyadék dolog hogy működik...én még leragadtam a kifőzéses (mikrós sterilizálós, gőzőlös) fertőtlenítésnél...annak értem a "működését" :oops:

Na mentem, még jövök!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Szilvi72, hagyj kérdezzem már meg, hogy hol vettétek a micimackós fali dekorokat, mert mi amit néztünk az Keszthelyen van. Pesten nem tudnál ilyen helyet mondani?

Előre is köszi :!:

Kép

Anita
Pam Brown: "A legőszintébb mosoly a csecsemőé.
Abban nincs semmi csel vagy számítás, csak színtiszta ÖRÖM."
gy.anita

Edith
Akkor oké!
Dirigálni könnyű, de azt is csak akkor, ha azt csinálják amit mondassz! :P

Itt van még egy kis hó és szépen süt a nap :wink:
Már voltam kint az erkélyen... legalább rendet is raktam egy kicsit, mert a szél szétdobált néhány dolgot, amit Apa otthagyott a felújítás után...

Szilvi
Görcsölget :shock:

Én rögtön megrémülnék, nekem eddig nem görcsölt :shock:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

KIBUJT A NAGYVILAGBA BALAZS 10.40-KOR 54 CM 3000 GRAMM, DORI 10.42-KOR 51 CM 2500 GRAMM. ANYUKAJUKKAL IS MINDEN RENDBEN VAN!

ISTEN HOZTA MINDKETTOJUKET, BENSZI, NEKED PEDIG HATALMAS GRATULA!NAGYON ORULUNK NEKTEK!!!

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Köszi az infót GEM!

Szép nagy babák!!!
GRATULÁLOK BENSZI!!!!
SOK BOLDOGSÁGOT és sok-sok tejcsit!!!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Gem, köszi a tudósítást! :D Amúgy ti hogy vagytok? :)

BENSZI, ÉN IS GRATULÁLOK ÉS GYORS FELÉPÜLÉST, BALÁZSNAK MEG DÓRÁNAK GYORS NÖVEKEDÉST KÍVÁNOK! :D A SZÜLŐKNEK SOK ÖRÖMÖT ÉS BOLDOGSÁGOT! :D

Az előbb kimaradt...
CAS, mi van veletek? Voltál már ctg-n? Gyere és számolj be!!!
(Amúgy elfelejtettem válaszolni a kérdésedre - ha egyáltalán ráérsz még arra, hyog érdekeljen. :oops: A sütőtök-hagyma-krumplit úgy készítettem, hoyg az utóbbi kettőt simán megfőztem együtt, majd hozzáadtam a már megsült és a fagyasztóból kivett sütőtököt. Pürésítettem és egy kis vajat kavartam hozzá. Anno ilyenszerűen készítettem Krisztának a főziket, csomó mindent egybekutyultam, a kiscsaj meg csak amúgy gyúrta magába. MIndent szeretett és megevett. Volt, hyog ebbe tettem csirkemellet is. Jaj, és még szoktam tenni akkoriban 1-1 kiskanál tápszert is - port. De lehet tejjel is, viszont csak vajjal is nagyon finom)

Nyafi, nálatok mi a helyzet?

És még azt is szerettem volna írni, hoyg RÉKA, ne húzd fel magadat az ilyen-olyan szövegeken. Tény, hoyg semmi értelme azt firtatni, hoyg kinek milyen alakú, mekkora a pocija, de az emberek ilyenkor NEM TUDNAK miről beszélni másról. Úgy érzik, hoyg "szentségtörés", ha nem ez az állandó téma, és akkor persze, hoyg jönnek a sületlenségek. Az a második mondat (amit te is rosszabbnak tartottál :roll: ) téynleg durva, mert azzal, hyog kibújik a gyerek, még nem ért véget valami, ami után baj nem jöhet. Isten ments, hyog bárkinél adódjék valami, de az igazi állandó aggodalmaskodás a szülő részéről még csak a születéssel kezdődik igazán. :roll:

Megyek, lássam, elkészült-e a máj?!
Pussz...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Nyafi
A hétvégén betöltöm a 38. hetet. Szép nagy baba, nem lenne koraszülött se, szóval tőlem jöhet, amikor jónak látja! (CSak ne dec 7-10 időszakban, mert akkor nincs a dokim. Igazából akkor lennék nyugodt, ha már előtte megszülnék, akkor nem idegeskedném végig azt a 4 napot... :roll: )

Edit, Szilvi
VOltam ctg-n, persze nem volt egy darab fájás se! :) Viszont végigrohangáltam a délelőttöt Sebivel, úgyhogy most megint volt 1-2, de a tegnapihoz képest kutyafüle. Úgyhogy még nem szülünk! :)

Szilvi
Én a fertőtlenítő folyadékot mindenre használtam, de utána leöblítettem ezt a "vegyszert" sima hidegvízzel. Igaz, hogy akkor már nem lett steril, de annyi flóra, mint ami a tiszta vízben van (meg amennyi abból rajtamarad egy öblítéstől), azért kell a babának is, hadd szokja.
Ha ez nem nyugtat meg, akkor öblítsd le kihűtött forralt vízzel, úgy már tuti nem lesz gond! :)

Edit
Érdekes, hogy mennyire más az orvosi gyakorlat? Nálunk meg már szülés környékén nem nagyon UH-oznak... :roll: És azért betöltött 41 hétnél már szoktak lépni vmit, nem nagyon várnak tovább, hogy meginduljon...

Kia
Te már aztán igazán a finisben vagy! Téged nem szeretnélek megelőzni, de utánad szívesen következnék! :D

Benszi
Nagy-nagy gratula a picúrokhoz!!!!!!!
Végül gyönyörű szép nagyok lettek, egy hős vagy, hogy ilyen sokáig el tudtad húzni a születésüket!
Sok boldogságot mindannyiótoknak!!!
:D :D :D

Kép
Kép
Kép
cas

Edit
Köszi a receptet! Pürésítés nélkül ugyan, de lehet, hogy köretnek kipróbálom, mert már marhára unom a rizs-krumpli-lencse-borsó kört (néha kis sóska, spenót, kukorica), Sebi meg alig hajlandó mást megenni! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Benszi!

Gratulálunk Nektek a két gyönyörűséges babóhoz. Tényleg szép nagyok, ikerterhesség esetén ez fantasztikus!
Sok-sok egészséges és boldogságot !!!

Szilvi72
Értem én amit írsz és az az igazság, hogy nekem eszembe sem jutott hogy megáll az élet nélkülem a cégnél, csak mint ember esett volna jó egy kis búcsúztatás, mint mindenki másnál ilyenkor. Nálunk a névnap és szülinap megünneplése is szokás és persze ha valaki babázni megy az is. Mindig is így volt, mindenkivel csak most emiatt a hülye nap miatt maradt el nekem és valahogy nem így képzeltem anno a búcsúztatásomat.
Persze a főnököm aranyos volt, mert az utolsó beszélgetésen fél 5-kor elmondta, hogy érzi a hiányomat és nagyon örül, de egyben nehéz is egy kicsit most nélkülem. De tudom én senki sem pótolhatatlan, csak most az új fejlesztés miatt nehéz nekik összerázódni, mert a kezdetektől fogva én fogtam össze és tudod ha elkezdesz egy projetket (ráadásul az elődeit is te csináltad), akkor nehéz másnak félúton becsatlakozni és szerintem most ezzel küzdenek.
Egy szó mint száz, nem az volt rossz, hogy a munkámat nem hiányolták, hogy jaj hogy hiányzom, hanem csak mint embert nem búcsúztattak el. De hát ez van, tényleg több szót sem érdemel a dolog.

Kia
Nekem is görcsölget már hetek óta. Olyan mensi szerű, de a nagyon enyhe változat és csak 1-2 van egymás után és utána akár fél napig is csend. Pénteken elindultunk az OBI-ba, de az első sarkonál visszafordultunk, mert az már a mensi keményebb görcse volt és kicsit meg is ilyedtem. Aznap sokat pakolásztam igaz és talán egy plusz jövés-menést már nem kellett bevállalni és így jelzet a szervezetem. Rögtön le is feküdtem és kb. 1 óra múlva már el is múlt, viszont addig voltak apróbb görcsök rendesen. Akkor begyulladtam, hogy jaj, én még nem akarok most szülni, de szerencsére nem is erről volt szó.
Én tényleg próbálok csak arra figyelni, hogy sűrűsödik-e és hogy elmúlik-e a pihenéssel. Gondolom ha nem rendszeres és elmúlik egy idő után, akkor semmi gond. Csongorral biztos nincs, mert a mozgása ugyanolyan már egy ideje és a megszokott napi ritmust is tartja, szóval ő éli vígan odabent az életét szerintem :D .

Kép
solymosy

NA, Cas, egyszerre írtunk. :)

Háát, mit mondjak... Sajnálom is, örülök is, tudod... :)

Krisztával április másodikán kellett volna felhívnom a dokit, ha addig nem bújt volna ki, és akkor "léptünk" volna. Aztán március 31-én este úgy döntött, hoyg indul, és április 1-én ( :lol: ) hajnalban megszületett. Itt általában 7-10 napot várnak a kiírástól számítva, és többnyire a természetes beindulás hívei. Persze, ha nem indokolt valami más közbelépés.
Most kíváncsi leszek, hoyg ez a doki hogyan szokta, mert most más az orvosom, mint Krisztával.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit
Igen, tudom, hogy nem szabad felvenni az ilyen mondatokat és foglalkozni vele, de ahogy anno már kitárgyaltuk, ez nem mindig megy az embernek, főleg ha olyan passzban van. De igazad van, igyekszem átengedni magamon.

A második mondatban az is igaz amit írtál (hogy miért fejeződne be bármi is egy baba születésével, sőt...), illetve miért kellene a terhességet ezért siettetni. Az ember élvezze ki, ez is az egész történet része és én igenis szerettem volna minden időszak, minden szépségét vagy akár nyűgjét-baját átélni és nem siettetni csak azért az időd, hogy minnél hamarabb kibújjon. Ez egy megismételhetetlen időszak az ember életében (ha több gyermeked van akkor is) és én úgy voltam vele mindig, hogy szeretném is megélni, nem csak "túlélni".
Ez az amit van aki nem ért meg, amikor megpróbálom elmagyarázni.

Kép
solymosy

Most rendezgettem a papírokat, amikkel majd Apának mennie kell igényelni a pénz a céghez...
Bár még ráér, mert majd kellenek hozzá Manó iratai is, de így legalább egy helyen vannak...

Megnéztem a babakötvényt is..
www.babakotveny.info
Nektek van/lesz?

Megyek én is a konyhába... mert Apának már több napja ígérgetem a ..(nem írom le, mert a múltkor is le lettem cseszve, hogy itt sütögetünk :lol: :oops: )...

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Igen, értem, amit írsz, Réka.
Én meg egyszer ráförmedtem valakire, mert már az n-dik akárki volt, aki azt mondta, amikor mondtam, hoyg jön a testvér: NEM BAJ. :shock: Hát minek a fenének lenne baj?- mondtam, MI akartuk így! Annyi eszünk lenne, hoyg ha nem tervezzük, akkor ne most "csússzon be". Szerencsére több ilyenhez nem volt "szerencsém" :roll: , de azért sokszor láttam, hyog olyan sajnálkozva néznek az emberre. MIntha nem is tudom, mi történne. Az eszébe sem jut senkinek, hoyg valaki így akarja, hogy kicsi legyen a korkülönbség és ezt az állapotot ÉLVEZI. Én most is, a sok minden mellett, ami előjött a pocakosságom során: SZERETEK POCAKOS LENNI!!! És kissé nehezen tudom elhinni, hogy ez lenne az utoló alkalom, amikor átélem. De azt hiszem, ez lesz. Az még a jövő titka... :?

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Réka
Igazad van , nem is szabad síettetni semmit!
Minden úgy jó, ahogy van... és a babáknak ott bent a legjobb!!! :wink:

Én inkább kerülöm a kérdezgető embereket...
A munkahelyen is alig voltam a 9 hónap alatt max. 3-4 - szer. :)

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Edith
A "NEM BAJ AZ " kifejezést én is hallottam már :twisted:
Nagyon nem tetszett.
Épp az itt lakó, mindenbe belepo..ázó nénikétől..
Én kedvesen válaszolok, hogy már itt és itt tartunk, és fiú lesz, aminek örülök - errő ő : Nem baj az! :shock: :?

ÁÁÁ, inkább a szemetet sem dobom le azóta - csak ha az ajtaja be van zárva, mert ott lakik a ledobóval szemben...
Nem beszélhetek vele.... :wink:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Hát lányok, akkor ezt a témát tényleg kiveséztük :) , már mint hogy az emberek milyen hülyeségeket tudnak mondani és mennyire nem figyelnek oda!

Kia
Lehet hogy hülyéket kérdezek, de ez a babakötvény nem alapból jár mindenkinek, csak annyi, hogy neked kell megnyitni? Ha viszont nem teszed, akkor megteszi helyetted az állam. Valami ilyesmit olvastam a védőnőtől kapott tájékoztatóban.

Állítólag itt Csepelen még a kezdéshez adnak plusz 40 eFt-ot. Legalább is idén így volt.

Kép
solymosy

Kia
Ezt a fiús dolgot már én is megkaptam csak más formában. Egy nem régen lett lányos apuka ügyfelünk kérdezte hogy fiú vagy lány lesz. Mikor mondtam hogy fiú, Apukája egyik legnagyobb örömére, apró finom csalódottság az arcán és hogy igen-igen, de hát azért annyira más ahogyan egy lány el tudja a papjáját varázsolni, mint egy fiú. Hát erre mit lehet mondani. Persze hogy más, mert az egyik fiú a másik lány, de mindkettő GYERMEK ÉS A TE SZEMED FÉNYE! Biztos más és tényleg el tudom képzelni, ahogy a lányos apukák elolvadnak a lányuk láttán, de hát egy fiúnál meg megint más viszony alakulhat ki, ami egy lány gyermeknél nincs meg.
Ja, és persze neki nincs fia, tehát olyan hasonlítása alpján vagy hogy csak na.
Egyébként nem csodálom, hogy az ilyen néniket kerülöd. Én is ezt tenném. A legszornyűbb az hogy Te bújócskázz a saját lakásodban, hogy ne zaklassanak a folyóson.
Ez olyan bosszantó!

Kép
solymosy

Sziasztok!
Benszi! Nagy nagy gratula! Sok egészséget és sok tejcsit!
Ma voltunk Ctg-n. Meglátott az orvos ahogy bemásztam hozzá, és mondta, hogy sz.rban vagyunk, ez császár lesz. Ha így marad a lábam megindítja a szülést jövő kedden. Ha rosszabodik akkor elöbb. Kaptam rá homeos bogyókat, mert már nem mer írni semmit. Nem hisz benne, de azt mondta meg kell mindent próbálni. Ha a baba ki akar elöbb jönni, mint kedd és még fáj a lábam akkor is császár. Császáron benn lehet a férjem? Igazából meg se vizsgált úgy ahogy szokott, mert ezzel volt elfoglalva

Kép
nyafi

Nyafi
Huh, nem semmi! Drukkolok, hogy minden rendben legyen veletek!!!
Császár: kórháza válogatja. Van, ahol bent lehet apuka, van ahol egy ablakon "kukucskálhat", van ahol meg várha szépen a folyosón, de amint megvan a baba kihozzák neki, és mehet vele fürdeni, meg utána is dajkálhatja.

Kép
Kép
Kép
cas

Réka
Igen jár - a Magyar Államkincstárnál nyitja meg az állam - de te nyitatod más helyen is, ahol jobb pl. a kamat...

Nyafi
Jelentkezz minden nap, hogy hogy vagytok!!!

Ki fog előbb SMS-t írni a másiknak :?: :wink:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

hű de ügyesek Bensziék!!! óriási gratula!!!!!!!!!!!!!! annyira örülök, hogy ilyen szép súllyal és időre születtek, le a kalappal mindegyikőjük előtt és jó egészséget meg rendgeteg tejet kívánunk!! :)

Nyafi, sajnálom, hogy így alakul a dolog :( én is el voltam kenődve, amikor kiderült anno, hogy császár, de nem tartptt sokáig, mert az volt a fontos, hogy Esztivel minden rendben legyen. és te is annyira fontos vagy, mint ő. én a sotén szülök, és ott bennt lehet az apuka, legalábbis két éve bennt lehetett. de sok helyen nem szokták engedni :( kérdezz meg mindent a dokitól, írd össze az ezzel kapcsolatos kérdéseidet!!

Szilvi, ezzel már meg is válaszoltam a kérdésedet ;) muszáj volt tervezett császárt csinálni, még így is másfél órás műtét lett belőle, természetes úton tuti nem sikerült volna megszülnőm, sőt.
a szoba olyan szép, olyan, mint amikor kinyitja az ember a lakberendező újságot, na ilyet szeretnék a gyerekemnek :)

KépKép
KépKép
and

Akinek ismerőse Benszi az iwiw-en..
Láttátok? Vannak fent képek a picurkákról! :lol:
Akik nem is olyan picik :wink:
GRATULA MÉG 1X!!!

Császár..
Apa most azon idegeskedik nehogy túlhordás miatt befektessenek, esetleg császár legyen :P
Mindez csak azért, mert néhány kollegina a munkahelyen mesélget neki a szülésről :? Szegénykém :lol:
De hiába mondom én, hogy nem lesz semmi ilyen :wink:

Jó éjt! Sziasztok!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Az éjjel fél 1 fele nekem is három jóslóm volt 10 és 11 perc különbséggel közöttük. Aztán elmúltak, de a derekam most is fáj. Ezért leszek ilyen "hosszú" most. :roll: Kibújnia még nem volna szabad, de azt is remélem, hoyg nem egy hónapig fog nekem "jósolgatni", mint Kriszta.
(Tegnap amúgy elmaradt még a takarítás is, mert a párom fényképezőgépet szeretett volna nézni az üzletekben, így aztán bevásároltunk. :D Állítólag ma pótoljuk, de ki tudja. :roll: )

Puszi mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Nyafi
Akkor nagyon szurkolunk nektek. Elég gázos lehetett az a bemászás, ha az orvos azonnal így döntött. A lényeg, hogy minden rendben lesz biztosan.
Nálunk az Istvánban nem lehet bent Apuka, de azonnal megkapja a babát ő is, szóval ha nem is lesz ott, ne izgulj, biztosan hamar együtt lesztek :) .

Kia
Köszi egyébként a linket (babakötvény), már nézegettem. Nekem ezzel eddig eszembe sem jutott foglalkozni, pedig most van időm nézegetni tényleg hol érdemes nyitni.
Jó ötlet volt, Köszi :)

Edit
Akkor kicsit izgisebb lehetett ez az éjszaka...

Honnan tudom hogy mi az igazi jóslófájás vagy sem? Nekem ez a mensi szerű görcs már az lehet? Csak mert ez valahogy sehova nincs leírva, mindig csak jóslófájásnak hívják.
Egyébként ugyan időt én nem mérek a kettő között, csak azt hogy ismétlődik-e. De eddig szerencsér ha van akkor max. 3 van egy másután, több nem. Esetleg egy kis utózöngével kiegészítve.

Kimostam az első adag babaruhát. Olyan jó volt nézni a szárítón a sok kis body-t, rugit, zoknicskákat :D . Ma a saját cuccaink jönnek és utána a többi baba cucc. Bár bevallom egy mosásba simán belefért az összes 52-56-os méret, plusz jó pár egyéb apróság.

Kép
solymosy

Benszi :D
Hatalmas gratula!!! Egyeszerűen hihetetlenül ügyesek vagytok!!!
Meglestek a babókat, gyönyörűek, s tényleg nagyok!
Sok boldogságot, s egészséget Nektek!!

gy.anita :D
Budapesten, a Lehel u. 1/B.-ben vásároltuk a micimacis dolgokat :-), ott van egy babadiszkont bolt, VI.kerület :lol:

Nyafi :shock:
Nem lesz semmi gond, hidd el!! A doki tudja, hogy mit miért csinál...én ugyan nem értem az összefüggést, de neked biztosan mindent elmagyarázott :roll:

And :D
Igen :) , megválaszoltad :wink: Köszi a dícséretet! Egyébként nekem normál esetben semmilyen izlésem nincs lakás berendezésre. Soha nem tudtam kinézni tárgyakat, bútorokat, hogy ez ide vagy oda jó lesz, de itt a színek meghatározták az alapot, s találtunk hozzá a Brendonban ágyat, s pelenkázót....a többi már jött szinte magától :lol:

Edith :D
Te biztos, hogy "okosabb" vagy etéren, de képzeld nekem tegnap a szülésznő azt mondta, hogy akkor kell indulni a kórházba, ha 4 órán keresztül vannak rendszeres 5 perces fájások, vagy ha elfolyik a magzatvíz :roll:

Mert képzeljétek el az történt, hogy sikerült bejutnoma déli kórház szülőszobájába, s találkoznom egy szülésznővel!!!! :lol: :lol: :D :D - ennek ilyen nagyon örültem..
Nem nagy - egy folyosóról nyílik egy vajúdó 3 ággyal - függönnyel elválasztva, s két helyiség melyből az egyik az úgynevezett vizsgáló, de ha minden kötél szakad ott is lehet szülni, s egy szülőszoba - 1 db ággyal....nagyon tiszta, kulturált, s a szülésznő tündéri!!! Persze hatan vannak, s ők váltják egymást, de azt mondta, hogy mindegyik segítőkész....láttam a babaszobát....na az egy helyiség, s abból nyílik még egy (itt van két vagy három inkubátor), s a "kis kenyerek" ott voltak, de nem sokan....nem zajlik nagyüzem szülés terén - legalább is tegnap így éreztem :roll:
Nagyon megnyugtaott....tudom, hogy hova fogok kerülni, s hogy mi vár rám (bár ez majd utólag tisztább lesz, tudom)
A babót rögtön rám teszik, megvizsgálják, majd egész idő alatt velem lehet (mikor mondtam, hogy lehet, hogy éjszakára külön gondolnám, még egy kicsit furán is nézett rám :oops: ). A születés után 8 órával vizsgálja meg gyerekorvos, s ha minden ok, akkor két nap múlva haza :roll:
Nagyon fura volt, hogy napokon belül én is ott lehetek...mondta, hogy vigyek zenét, s hogy ha minden ok, akkor azt csinálok, ami nekem jól esik...lezuhanyzom, sétálok, stb...
Gátmetszésről annyit mondott, hogy akkor vágnak, ha muszáj, ha a baba feje ezt szükségessé teszi :lol:
Összeségében, ha csak fele olyan jó lesz az "élményem", mint a tegnapi benyomásom, akkor már boldog lehetek :lol:
Csak Marci egészséges legyen, ez a lényeg, de hááát miért ne lenne, igaaz??
Nektek is vannak ilyen gondolataitok?? Az elején sokat gondoltam rá, aztán elmúlt, s most újra előjött, hogy Úristen, csak minden legyen rendben vele :roll:

Kia :D
Férjed édes pofa, hogy így aggódik, aranyos lehet, hogy te nyugtatod őt :lol:

Cas :D
Én még húznék egy sorszámot Kia és közted, ha nem baj :lol:
Nekem pont az a hétvége kellene, ami neked nem jó :wink:
itt a 6-7-8 suliszünet (szombat eleve persze), s én nagyon szeretnék mondjuk Mikulásra szülni, mert akkor még hétvégén haza, s Kristóf mehetne normálisan suliba hétfőn....na meg álmodik a nyomor, hogy majd így megtervezem....de bízom azért Marci babában :wink:
Mit szólsz ehhez a 4 órán kereszül 5 perces fájáskor induljunk témához???? Nem sok az egy kicsit a várakozásból?? MOndjuk, ami szimpi volt, hogy a szülésznő mondta, hogy inkább otthon relax, s úgy vajúdni, mint a kórházban, mert hiába aranyos, s segítőkész mindenki, mégiscsak egy kórház :roll: :lol:
Steriliziláló folyadék - itt a folyóvíz elvileg nem iható, ezért azzal nem öblíteném le, de majd akkor forralunk rendes üveges vizet, s azzal...köszi a tippet!

Réka :D
Megértelek, hidd el!!! Lehet ám, hogy még valamelyik nap kapsz egy telefont, hogy elfelejtettek valamit, s gyere be 4-re :wink: akkor ne lepődj meg ha ünnepléssel várnak :wink: de ha mégsem, akkor sem keseredj el!!!! Tudom, érzem (éreztem), hogy miről beszélsz :wink: Mikor a szíved-lelked kiteszed, s csak sokszor egy szó hiányzik a komfort érzethez, hogy úgy érezd, valóban elismernek.... a pénz persze fontos, ha megfizetnek, persze a legfontosabb, de akkor is....ÉRTEM, NAAAA :wink: 8)

Kriszti!!!!!!!!!!!!! Hoooool vagy(tok)?????? :shock:
Anitáról hírek??? Már talán megszületett Kornél baba :roll: Tudja valaki a telcsi számát????

Amaryl :lol:
Várjuk a képeket!! Remélem, hogy minden rendben alakul anyóssal is, s párod is tud örülni teljes szívből :roll:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!! :D
BENSZI!! ISTEN HOZTA KÉT "APRÓSÁGOT"!!!! :wink:
SOK BOLDOGSÁGOT, SOK TEJCSIT, ÉS MÉG TÖBB NYUGODT ÉJSZAKÁT KÍVÁNUNK!!! :lol:
Velünk minden rendben, tegnap már elkezdtünk visszacuccolni a lakásba. :)
És már kezd a ruhatárunk is kialakulni, de amíg a konyhám tégláját csiszolják sajnos nem tudok kipakolni a zsákokból. :evil:
Hétfőn már 80-as fájásaim voltak a gép szerint, de én még mindíg nem éreztem :lol: azt mondta a dokim, hogy amíg nem leszünk teljesen készek mindennnel, nem is fogunk szülni, mert az agy nem engedi azt a hormont termelni ami a szülés beindításához kell. Persze hozzátette, ha az utolsó felmosórongy csapás megvolt hívjam föl, mert tuti másnap szülünk. :lol:
Annyira nincs időm semmire, de most megpróbálok visszaolvasni, hátha nem zaklatnak addig.
VALAKI KÜLDJE EL NEKEM A TELCSISZÁMÁT, AKINEK MAJD KÜLDHETJÜK AZ ÜZIT!!!

drumka

Sziasztok!

Ma reggelre úgy bedagadt a 2 kezem :(
De már le is ment...
Éjjel 2x ébresztett fel Manó.. ez ritka.

Edith
Vigyázz magatokra! Aztán mára jó dirigálást :wink:

Réka
Mire jutottál , mit találtál Babakötvény ügyben?
Én tegnap mutattam Apának - a téma megvitatás alatt :P

Szilvi
Örülök, hogy tetszett a kórház!
Végre van pozitívum is a dokik után...
Remélem minden jól fog majd alakulni 1 - 2 hét múlva.

4 órán keresztül 5 perces?? :shock:

Apa nyugtatása...
Ma is folytatnom kellett, azt hajtogatja (anyós is tegnap a telefonban :? ) be ne fektessen a doki csüt-ön... majd ő szól, hogy nem fexek be :lol:
De miért is tenné? Még van 3 napunk! :wink:
Mondtam, ha Manó nem jön 1-én, vagy addig, akkor sex és talán elindul :wink: :oops:

Krisztinek írtam pár napja az iwiw-en, de még el sem olvasta.... :shock:
Remélem minden rendben az eltűnt kismamikkal!

Viki
Tehát nemsokára lesz egy szép konyhátok..

A 80-as már nem lehetett semmi....

Mostanában nekem is egyre gyakrabban keményedik...

Megírom a telszámom...

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia :D
Neked mondott valamit a doki/szülésznő? Arra vonatkozóan értem, hogy mikor kell indulni?? :roll:
S arról beszéltetek, hogy mi van, ha tényleg nem jön Levi Manó időben???
Te mire számítasz?? :oops: Tudod, olyan női kalkulációra gondolok :wink: :?:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Hello Csajok!

Bensziéknek hatalmas gratula! Sok-sok tejecskét, jó egészséget Nekik! Gyönyörűek a Csöppségek! :)

Jól vagyunk, csak egy kicsit fáradtan a sok jövés-menéstől. De ma pihi lesz itthon.

Kia
Tudom, hogy ez is csak ilyen népi hiedelem meg babona lehet, de azt szokták mondani, hogy a fiúk lustábbak. Úgyhogy szerintem pár nap túlhordásból még nincs probléma... vagy rosszul tudom?

Nyafi
Szorítok, hogy minden rendben legyen - vagy így, vagy úgy - Veletek!

Szilvia
Micsoda fordulatok! Tök jó, hogy ilyen rendesek ott délen. Talán még jobb is lett/lesz ez így!!!

Húúú Lányok, hogy közeledik Néhányótoknak az idő... Jóslófájások, meg számolgatások, menszi-szerű görcsök... Nekem ez még olyan távoli... Mindenkinek kitartás és bátorság! Péntektől teljes valómban itt leszek...

Puszi Nektek,

Kép
tittina1982

Szilvi
Ha a magzatvíz távozik, vagy vérzés van ( nem csak 1-1 csepp ) akkor irány be azonnal.
A fájás pedig , ha már rendszeres - min. 20 másodpercig tart egy és 10 percenkét jön , akkor ideje indulni. (na ez nagyon függ a távolságól - nekünk a kórház nyugodt tempóban 15-20 perc)

De a szülésznőt úgyis hívom előtte és ő dönt :) Így beszéltük meg... :lol:

Tittina
Igen, én is úgy tudom, hogy lustábbak a fiúk - ami nem is baj :wink:

A Szabolcs u-ban talán néhány napot várnak és befektetnek (ha nem mondasz le erről a "jó kis élvezetről " papíron).
Épp mondtam Apának, hogy , ha a MÁV-ba kellene befeküdni - szívesebben mennék, de a Szabolcsba nem.
A gyerekágyas rész nem az igazi...

Tegnap anyós (TB - nél melózik) magyarázott néhány dolgot - aki még előtte áll - hátha tudok segíteni..

ezeket ma kinyomtatom , majd ki is töltjük, így könnyebb lesz az ügyintézés:

www.allamkincstar.gov.hu/hu/csaladtamog ... mtatvanyok

Ezen belül kell 3 papír:
-Igénybejelentés és kitölt. útm. : Családtám. ellát. vonatk.
-5.sz. pótlap..... Anyasági tám. ig.
-1.sz. pótlap.....Családi.pótlék ig.

Így gyorsabb lesz az ügyintézés..

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia
Igen, nézegettük, de még tárgyalás alatt van nálunk is :) . Összeválogattam a bankokat akik szerintem szóbajöhetnek és csináltattam az oldallal egy összehasonlítő Excel (biztos te is nézted), így végignézzük melyik mennyi kamatot hoz és egyébként hogy mi hogy legyen pontosan.
Ez a másik nyomtatványos oldal is jó nagyon. Bár nekem küldött már a munkáltatóm kitöltendő papírokat, de mivel jan. 1-től nem kifizető hely ő sem így két helyen intézhetjük mi is a papírokat. TGYÁS nála, anyasági támogatás, családi pótlék Államkincstár. Csak hogy két helyre rohangálj majd ha megvannak a papírok :evil: .

Drumka
Akkor mostmár tényleg nemsokára kész minden. Lehet hogy nagyon koppon vagytok/voltatok a készülődéssel, de szép, felújított otthonotok lesz.

Szilvi72
Tök jó amiket a kórházról és a szülésről írtál. Tudom milyen jó ilyen megnyugtató szavakat kapni és látni azt ami tovább növeli ezt a biztonságérzetet. Végre teljesen nyugodt lehetsz.

Cas, Kia, Szilvi72
Hát ti itt jó kis babaesőt fogtok produkálni :) . Napról-napra kapjuk majd a híreket :lol: .

Én ma hívtam a doktornőt a táppénzes papírom ügyében és tök mázlim volt, mert kiderült, hogy félreértettem amit mondott :shock: . Hát hiába, tudom hogy néha az ember okosan bólogat és én tényleg úgy is voltam vele értem amit mond, de hát pont ez az a dolog amiben nincs tapasztalatom.
Szóval nincs szombati CTG, csak hétköznap! A lényeg, hogy szombaton töltöm az egész hetet be (jelen esetben a 36.-at) és attól számítva van 1 hetem hogy bármikor menjek megcsináltatni. No már most mivel úgyis találkoznánk dec. 7-én vele UH ügyben és aznap is lenne egy aktuáis CTG, amit még anno ő jelölt ki arra a napra, így felesleges még jövőhét hétfőn is (ami a most általam hitt szombati lett volna) és pénteken is mennem, mert akkor csak pár nap eltérés van és azt mondta hogy akkor nem muszály.
Bocsi kicsit bonyolult vagyok tudom :lol:
Tehát nekünk csak jövőhét pénteken lesz az első. Kicsit vártam azért, de bevallom van más dolog is (körzeti, védőnő és még pakolászás, mosás), így még sem bánom, csak kicsit.
Gondolom ha csak a 37. héten csinálják az elsőt, akkor sincs semmi.

Ja, még egy kérdés, mert ügyesen ezt is elfejetettem megkérezni most tőle. Kaptam két olyan vérvételes papírt, amire az alábbiak vannak írva: "Vizsgálatkérő lap ABO, RhD meghatározáshoz és ellenanyagszűréshez (+ teljes vérvizsgálat, vizelet, vércukor)", illetve " Kísérőlap terhesek vércsoport-serológiai vizsgálatához".
Valakinek volt ilyen? Kellett előtte 1 órával enni vagy éhgyomorra kell csináltatni?
Nagyon köszi, ha valaki tudja és válaszol, mert már nem akarom megint felhívni és ilyen kis értetlennek mutatkozni... :? .

Kép
solymosy

Az előző vérvételes kérdésem azt hiszem stornó. Valószínűleg annak a két vizsgálati lapnak a vérvételénél mindegy (mint ahogy a vércsoport meghatározásnál is), de mivel rajta van a papíromon, hogy "vércukor pp", ami a "postprandiális vércukor" vizsgálatot jelenti, így tutira tudom, hogy az a vérvétel előtti 1 órával 1 zsemle+2 dl tejes vizsgálat.
Szóval eszem előtte.

Na ezt jól megtárgyaltam magammal :lol:

Kép
solymosy

Réka
Az utolsó vérvételről írsz.. (vérkép, vizelet)
Ami a 36. hét után van...
Mi éhgyomorra mentünk, csak vizet ittam.
Ez fontos, ha pl. fájdalomcsillapítást kérsz, vagy műtét esetén is..... nézik, hogy van a fehérje, ellenanyag szűrés, véralvadás...stb.

A leletet - eredményt holnap adja ide a dokim.
Na meg a hüvelyváladékosat is... Kiváncsi vagyok.. Remélem nem kell majd antibiotikum.

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Az utolsó vérvétel tényleg éhgyomorra kell. Én ettem elötte két lekváros kenyeret, mert nem mondták. 6,3 lett így,tehát nem kellett megismételni.
Szilvi!Az az összefüggés, hogy nem tudok sajnos állni, menni, ülni, szétteni a lábam, tehát nem tudom végigcsinálni a vajúdást. Ez van. Szedek homeos bogyókat és reménykedek.

Kép
nyafi

Nyafi :cry: Hát ez nem túl jó...bocsi,de én ott leragadtam, hogy sugárzik a fájadalom az egyik oldalra, s hogy nehezebben "létezel"...ez már önmagában is elég elviselhetetlen, nem hogy még megspékelve egy - két szülési fájdalommal :shock:
Homeos bogyót "rendes" doki is felír :?: :roll: Fura (legalábbis nekem)...de kívánom, hogy segítsen...bár ezek szerint erre nincs "normál" orvosság...
Itt a normált nem véletlenül tettem idézőjelbe, tudom, hogy nagyon sokat segítenek ezek a készítmények :lol:

Nagyon jól laktam, le is pihenek...mindjárt megyünk Kristóffal fodrászhoz, s könyvesboltba...nagyon gyorsan mennek a napok...engem pedig vár a mosni-, vasalnivaló, s egész héten semmit nem csináltam... - még... :oops:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Nyafi
Remélem a bogyók hatnak min. egy kicsit és nem kell még több napig szenvedned!

Szilvi
Jó kikapcsolódást! :wink:

Apa most telefonált, csak 7 körül ér haza :cry: ... de legalább addig tényleg elkészül a vacsi :wink:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Nyafi!
Borzasztoan sajnalom, ennyire faj a labad, es hogy emiatt meg csaszar is lesz a dologbol. Tulkepp mi tortent vele? Huzodott, tort vagy mit csinalt, ami miatt a doki ennyire hatarozottan elrendelte a csaszart. Bocs, ha mar kifejtetted, de nagyon feluletesen tudtam csak visszaolvasni. Mindenesetre nyugtasson, hogy a nemalvos-virrasztos ejszakaknak nemsokara vege, es most mar tenyleg csak par nap, es ott van a picuri a kezedben!

Sizlvi!
Vedono-gyerekorvos rendszerre a valaszom. Van vedonoi rendszer, de mashogy mukodik, mint Mo-on. Itt a terhesseg alatt a kutya sem foglalkozik veled. A szules utani elso hetekben kijon a vedono, megmeri a gyerkot, es megnezi, hogy minden rendben van-e veletek. Tanacsot ad, ha kersz, de nem maszik a nyakadra. Aztan jon megegyszer az elso ket honap alatt. Kulonben te viszed hozzajuk a gyereket, merik, megvizsgaljak, es oltjak, mert van rendelesuk is, gyerekdokival. No ez az ingyenes resze a dolgoknak.
Aztan letezik a csaladiorvos, aki lehet egyben gyerekorvos is. Es van a gyerekorvos, aki konkretan csak beteg gyerekekkel foglalkozik. No mi ilyennel meg nem voltunk, mert eddig azt hittuk, nem letezik (ezt mondtak ismerosok... :roll: ) Viszont mar kaptunk nevet, es tudjuk, kihez forduljunk, ha szukseg lenne ra. Telefonon mar ertekeztem is vele ebben a rusnya baranyhimlo ugyben, o mondta, hogy jelen pillanatban Zsofit csak anyatejjel lehet vedeni. O mar fizetos.

Szoval ez a rendszer. Hal`Istennek ma ramnezett a vedono, eleteben eloszor, hivas nelkul, mert a szamomat nem talalta a rendszerukben (kb masfel honappal ezelott bejelentkeztem hozzajuk). Mindegy, lenyeg, hogy jott, megmerte Zsofit es nyugtazta, hogy rendben fejlodik. 540 grammot sikerult felszednie ket het alatt, ami nem kis orommel tolti el lelkemet. Bar igaz, hogy epp kaja utan volt, de akkor is a fel kilot surolhatja alulrol a valodi gyarapodas! :P

Bocsanat, ha most masnak nem reagalok, de bombol a leany.
Puszi

Gem

Drumka!
Orulok, hogy elokerultel, es hogy jol vagy!!! :D

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?