Új privát üzeneted érkezett!

Hali!

Manó!
Ugye nem haragszol?Kép Nem hiszem, hogy azért nem volt elég tejed, mert nem tudtál eleget pihenni. Szerintem nálatok valami más probléma volt.KépKép Egyrészt azért, mert 4 nappal a szülés után általában már senki sem tud pihenni... tej mégis marad. A másik saját tapasztalat, igaz Istvánban szültem. De ott nem viszik sehova a gyereket. Ott a room-in tényleg 24 órára szól. Megszültem a gyereket, 2 óra pihi a szülőszobán 3-asban (meg a rokonokKép) és utána mehetünk az osztályra. És kb ennyit volt tőlem távol a 4 nap alatt a Gabi. 1 órát. Vizsgálni a gyerekorvos járt szobáról-szobára. Fürdetni akkor vittem amikor akartam. Egyébként is hülyeségnek tartom, hogy megszabottan 6-kor legyen (pl) a fürdetés, mert egy egész osztályni babát úgysem tudnak egyszerre lefürdetni és azt az időt akár az anyjával is tölthetné. Na de nem ez a lényeg, hanem az, hogy velem non stopp volt a Gabi és pihenésről szó sem volt. Kezdve ott, hogy este fél 6-kor szültem, osztályra olyan 9 körül kerültem, kb 10-kor mentek el a rokonok és én csak másnap délelőtt aludtam el először pár órára, mert hát ugye a fiam ott szuszogott mellettem és kemény 3 óránként enni kért. 2. nap behívott a csecsemős, hogy nézzük mit tudok lefejni.. hát elég elkeserítő volt. 10-10 perc cicinként és összesen 7 gramm jött. Ami nem sokKép

Elnézést a litániáért, néha bő lére eresztem, de nekem nagyon jó élmény volt a szülés, meg a kórházi tartózkodás is, igaz nem ebben a kórházban.
puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Először is: én ugyanaz vagyok, aki június 24-én írt ide Manó néven, de közben sikerült regisztráltatnom magam, de már csak a Mancsi jutott nekem, úgyhogy mostantól ezen a néven fogok előfordulni... Kép

Sasha!

Dehogy haragszom azért, amit írtál, bár kissé elszomorítottál, mert titkon abban reménykedtem, hogy majd a következőnél ha mindent másképp csinálok, akkor több tejem lesz, és többet fogom tudni szoptatni a babókát... De hát úgy látszik, bele kell törődnöm, abba, hogy marad a tápszer... Kép

Szia Eta!

Sorry, de abszolút nem is hallottam erről a doktornőről. Hogy kerültél hozzá? Az első benyomás alapján szimpatikus neked? Mert szerintem ez a legfontosabb!
Én is hallottam minden félét dr. Lacza Tibor főorvos úrról, mikor hozzá jártam (leginkább rosszat), de bíztam magamban (ill. választásomban) és benne is, mert szimpatikusnak találtam. És végülis nem bántam meg, mert semmi rosszat nem csinált. Szerintem, ha bevállalunk még egyet, ismét őt fogadom fel.

Üdv.
Mancsi
mancsi

Mancsi!

Nehogy azt hidd, hogy csak a tápszer marad!
Menj át a szoptatós topicba és kérdezd meg az ott írogató szakértőket. Szerintem Sasha sem arra gondolt, hogy Te aztán bármennyit pihenhetsz, úgysem lesz tejed, hanem pl. helytelen mellretétel, kevés fejés vagy folyadékbevitel vagy millió oka lehet a pihenésen kívűl a kevés tejnek, bár kétségtelen, hogy az is kell hozzá és a látogatókat az első hetekben elég telefonon fogadni. Én is ismerek olyat, aki az 1. babát nem tudta szoptatni, el is könyvelte, hogy ő ilyen, hisz az anyja se tudott, meg a tesója se, aztán a 2. babánál annyi teje volt, hogy még másnak is jutott. És ez nem valami különleges, ritka történet, hanem elég gyakori dolog.
Szóval, ne törődj bele, hanem "felkészülten" vágj bele a 2. baba szoptatásába és tájékozódj, hogy kitől lehet kérdezni, ha már elhagytad a kórházat(mert ott tényleg senkitől).
rjuli

Szia Mancsi!

Egy ismerősöm szült a doktornőnél februárban és nagyon megvolt elégeve vele. Igy aztán a kórházban hozzá mentem vizsgálatra. Eddig csak 2* voltam nála, de eddig szimpatikusnak tünt. Ő egy fiatal doktornő, de szerintem ez nem hátrány talán igy könyebben merek majd esteleg kínosabb kérdéseket feltenni neki. Az ismerősöm szülését szinte úgyanúgy végig segítette mint a szülésznő. Mindennap megvizsgálta szóval nagyon odafigyelt rá. Szerintem ez nagyon pozítivKép)))) Ja és egyáltalán nem pénzéhes! Sőt, pont az ellenkezője!
Ide azért jöttem hátha másnak is vannak tapasztalatai.
Üdv
mazsola26

Sziasztok!

Én eddig kétszer szültem(császárral) a Margitban,így van már némi tapasztalatom az ottani helyzetről,orvosokról,csecsemősökről.
Mazsola!Kép Dr.Szigethy Adriennről.A második babám születésénél ő szedte ki a varratokat,mert az én orovosom sajnos balesetet szenvedett,így amikor bementem a kórházba,a Szigethy dr-nő vállalta,hogy kiszedi a varrataimat.Nekem ő nagyon szimpatikus,nagyon kedves volt,és egyáltalán nem fájt,ahogy kiszedte a varratokat.Nagyon óvatos volt,és felajánlotta,hogyha a dokim nem lesz még a 6 hetes kontroll körül sem,akkor nyugodtan menjek ,és forduljak hozzá bizalommal.Először akkor láttam a dr-nőt,amikor bejöttek vizitelni,és ott közölte velem,hogy a dokim nem lesz egy jó ideig.De már akkor szimpi volt nekem első benyomásra.
Szerintem ha eddig neked is szimpi volt,és megvagy vele elégdve akkor maradj nála!Remélem egy kicsit én is tudtam segíteniKép
További jó pocakosodást mindenkinek!Kép
Rita.
rita

Szia Rita!

Köszi az infótKép

Olyan helyen szeretném megszülni a kisbabámat ahol van EDA, ezért gondoltam többek között a Margit kh-ra. Nekem nem volt elötte állandó dokim, ezért inkább az ismerősöm tapasztalataira hagyatkoztam, igy találtam rá a doktornőre. Eddig nagyon jó döntésnek tünt, remélem a véleményem csak jobb lesz !Kép
mazsola26

Mancsi!

Most elszomorítottál. Nem szabad így nekiindulni a szoptatásnak. Nem a világ vége, ha nem sikerül, de egy kis pozitív gondolkodás és tájékozódás sokat segíthet a problémán. Na meg nem utolsó sorban a kezdet, az első napok. Lehet, hogy nem tudtam pihenni eleget, de a baba ott volt velem és annyiszor és annyi ideig volt mellen amennyit ő igényelte. A csecsemősök az istvánban az LLL (www.lll.hu) szerint segítenek, tanítanak szoptatni. Fel sem merült senkiben a pótlás, a cukros víz, a cumisüveg, a cumi. Benned se merüljön fel és amig lehet küzdj.Kép Mg mielőtt félreértenéd nem azt mondom, hogy ha úgy alakul éheztesd a babádat, de tényleg sok oka van, ha nem sikerül, de nagyon sokszor lehet rajta segíteni. Például a nem megfelelő mellretétetel. Sokszor az anya észre sem veszi, csak azt hogy fáj, vagy nem fáj, de a baba sem jut így elegendő tejhez. Van olyan is, hogy az anyuka pajzsmirigy problémák miatt nem tud szoptatni, mert nincs elég teje, és ez csak ekkor derül ki... vagy nem. Ez gyógszeresen kezelhető, és emellett lehet szoptatni a babát.
A helyes mellrehelyezés: Az első képek a jók.
http://babanet.hu/album/main.php?album=524&page=3&image=7038
ne kerseredj el, hiszen a remény hal meg utoljáraKépKépKép A lényeg, hogy ne görcsölj rajta, hogy nem fog sikerülni és azt is tartsd szem előtt, hogy akkor sem dől össze a világ, mert tápszer kell a babának.

puszi
sasha

Kép
sasha

Mano,
Köszi a bíztatást.
Szülésznőválasztásnál még nap tartok (de szeretnék majd mindenképp), még az is furcsa, hogy egyszer majd szülnöm is kell...

Eta,
Én most kezdem a 11. hetem (uccsó mensi ápr. 17)és júli 7-én megyek vérvételre, 11-én terheléses cukorra és UH-ra. Számolj majd be milyen volt az UH!

üdv
Adél
adél

Szia Adél!

Én csütörtökön megyek 12. hetes uh-ra, reggel pedig terheléses cukorra, úgyhogy majd pénteken megírom hogy mi volt. Azt tudom hogy egész nap ott fogok ülni! Vigyél magaddal egy jó könyvet, szendvicset, üdítőtKépKépKép Kazit el ne felejts vinni, már ha fel szeretnéd vetetni a picikédetKép Ki az aki nem??Kép
Szia
mazsola26

Sziasztok!

Mazsola! Én múlt héten hétfőn voltam AFP vizsgálaton,én is úgy készültem,hogy az egész napom rá fog menni,vagy legalábbis a fél napom,de szerencsére egyáltalán nem kellett sokat várnom.
Az UH már más tészta,ott még csak egyszer voltam,de 20 percnél tovább nem kellett várnom.
De az egyik kismama már felkészített,hogy ő múlthéten másfél órát várakozott mire bekerült,pedig volt időpontja.
Megkérdezthetem,hogy mért kell neked is,és Adélnak is a 12.hét környékén terheléses cukorra menni?
Nekem csak a 16.héten kellett először ezt a vizsgálatot elvégezni.
További jó pocakosodást mindenkinek!Kép
Rita.
rita

Mazsola, Rita,
Állítólag annak csinálják a terheléses vércukrot, akinek a családjában van cukros. Nekem mondjuk csak egy nagyim öregkori cukros, de azt mondták telefonon, hogy akkor is kell - biztos, ami biztos. Szóval hétfőn megyek sima éhgyomros vérvételre, majd kb 1 hétre rá kell csinálni a terhelésest (pénteken megyek). Utána egy hétre nyaralni megyünk, de utána beszámolok majd én is.
Köszi, videokazit majd viszek!
Azt tudjátok mikor lesz eredménye ezeknek? Vagy a dokinak fogják majd odaadni?
Mazsola! Még egy dolog: a barátnőim azt mondják, hogy a cukros lötty megivása után az ember nagyon szomjas és citromot lehet nyalogatni. Úgyhogy vigyél citromot!
üdv
Adél
adél

Hát én nem szomjas voltam... viszont citromot lehet tenni a löttybe, és szerintem kell is, ha azt akarjátok, hogy valamennyire iható legyen. (Legalább fél citrom kell a 3 dl cukros vízbe.) Én úgy tudom, utána lehet sima vizet inni, csak enni nem szabad.
Viki
vikici

Sziasztok lányokKép
Én kicsit még mögöttetek vagyok a magam 10. hetével, de én is a jövő hét csütin megyek vérvételre, már kaptam időpontot. RitaKép az AFP eredménye milyen hamar van meg? Állítólag van olyan kórház, ahol már nem is csinálják, merthogy elavult módszernek tartják. Azért kicsit félek, nehogy rossz legyen majd az eredményem..Nektek a vérvételen néznek toxoplazmát vagy rubeolavirust?
Remélem egyébként jól vagytok,Kép én már várom a 12 hetet, hátha akkor elmúlnak az émelygéseim...
Tina
Tina

Helló!

Tina!
Nem azért nem csinálnak sok helyen már AFP-t mert elavult, mert viszonylag újfajta vizsgálat, hanem azért, mert pontatlan. Nagyon nagy a tévedési aránya. Ezt a vizsgálatot sokszor csak "Kismamariogatónak" hívják pontosan ezért.Kép A lényeg az utána következő UH. Amit az ember a saját szemvel lt azért az mégiscsak más. Persze ha nem szakavatott szemek nézik akkor baj van, de csak nagyon elenyésző százalékban. Nem úgy mint az aFP-nél. Mert ha nem pontosan azon a héten veszik le a vért, már nem ért semmit a vizsgálat. Pl 1 héttel előbb/később volt a peteérés és már csúszik az egész.

puszi
sasha

Kép
sasha

Én csütörtökön megyek 8.30-ra éhgyomri vérvételre aztán megiszom a löttyötKép BrrrrKép kb 2-2,5 óra múlva vesznek újra vért majd 11.30 ra van időpontom az uh-ra úgyhogy jó sokáig leszek.

Tina: nekem vettek le vért toyoplazmára mert szóltam hogy nézzék meg. A rubeolát kérdezték csak én úgy emlékszem hogy nekem volt.

Adél: Köszi, a szülésznő is mondta a terhesgondozáson hogy vigyek citromot és kanalat.
"Nem akar elkeseríteni de igy is bűn rossz lesz"
mazsola26

Szisztok lányok Kép
Merre vagytok? Remélem szabin és a nyarat élvezitek és növesztitek a pocitokat. Én sajna a munkahelyemen vagyok, ahonnan épp terveztem hogy elmegyek, miellőtt terhes lettem. Ennél jobb dolog nem is történhetett volna.
MazsolaKép És akkor jó a toxoplazma eredmény ha pozitív, mert akkor már védett vagy? Egyébként kitartást holnapra, számolj majd be, mit néztek UH-n! Biztos minden rendben leszKép
Tina
Tina

Szia Tina!
Hát gondolom igen mert akkor már átestél a beteségen. Azt nem tudom hogy kész van-e már az eredmény mert múlthét kedden voltam.
De majd rákérdezek, és mesélekKép
mazsola26

Sziasztok!

Adél!Én úgy tudom,hogy egy héten belül megvannak a vérvétel eredmények.Itt a Margitban bekell menni az eredményért,csak akkor kerül oda a dokidhoz ha te oda adod neki.Legalábbis én ezt így tapasztaltam.Van egy olyan dobozka amire ráírták,hogy lelet kiadás.Ha mész az eredményért,akkor oda teszed a kiskönyvedet,és várnod kell amíg kiadják.
Viszont ha eljön az AFP vizsgálat utáni UH ideje,akkor előtte mindenképpen menjetek be az AFP eredményért,mert az UH-n csúnyán néznek,ha nincs veled a vizsgálat eredménye.Én ma így jártam,de az UH-n a nő tökre kiakadt,hogy mi az,hogy nincsen nálam az eredmény?Nem hagytam magam,és én is visszavágtam.Mindenki tévedhet,hibázhat,nem?

A cukros löttyhöz tényleg jó ha visztek citromot,én nem egy felet,hanem egy egész citrom levét belecsavartamKépDe mondjuk pici volt az a citromKépKépKépKilehet bírni a löttyöt,szerintem rosszabb,hogy tűvel szurkálnak minket.

Tina!Az AFP eredménye nekem egy hét alatt meg volt.De ha jól tudom nézik a Hepatitis B vírust is,ez tovább tart egy-két héttel.Ma pont olvastam a kórházban,hogy vmi vírust néznek,de nem olvastam el figyelmesen,majd legközelebb.
Szorítok émelygés ügyileg,hogy minél előbb el múljon!Én a 18.hetet taposom,és sajna néha még most is előfordul nálamKépNem vészes,és hányni már egyáltalán nem szoktam,csak ezt a terhességem kissé rosszabbul viselem mint az előző kettőt.
Ma az UH-n nem 100%osan,de kislányt jósoltak,egyáltalán nem élem bele magam,mert tényleg bizonytalan volt a doki arca,de azért reménykedem,hogy a két fiú után csak sikerült egy kislányt produkálnunk a párommalKépErre fogom,hogy ilyen sokáig rosszul vagyok,mert a két fiúval a 12.héten elvágták a rosszulléteimetKép

Mazsola!Kiváncsi vagyok,hogy milyen volt a mai napod?Mennyit kellett várnod,stb...?Én 10-re mentem UH-ra,és 12 körül kerültem be.Még az is lehet,hogy ültünk egymás mellett amíg várakoztunkKép
Láttam a Szigethy doktornőt is,szerintem jócskán meghízottKépHabár én ma az összes dokin(férfin)azt láttam,hogy huh de meghízott amióta nem láttamKép
Na akkor majd mesélj,hogy mi volt ma veled?!

Na sziasztok lányok,megyek egy kicsit szisztázniKép
Rita
rita

Szia RitaKép
Gratula a kislányhozKép Ezek szerint az UH-n is minden egyéb rendben volt VeletekKép
Én két hét múlva megyek a 12 hetesre, már nagyon várom. Az AFP milyen határok között jó?
Tina (9+6)
Tina

sziasztok!

Hogy vagytok?

Mazsola,
Jól hangzik, amit írtál. Ezt a doktornőt hol lehet fellelni és mikor? Nem vizsgál fájdalmasan? Odafigyel a problémáidra?
Milyen volt a vércukor vizsgálat?
Ha megint terhes leszek, sajnos már nekem is min. 3-szor csinálnak terhelésest, mert az előzőnél becukrosodtam. Bár abban bízom, hogy megfelelő diétával (a már megtanulttal) ez kiküszöbölhető lesz.

Sasha,
Köszi az URL-eket. A szoptatással eleinte tényleg voltak problémák (sajnos úgy csináltam, ahogy a 2. képen), de aztán rájöttem, hogy mégis hogy kéne, és utána már nagyon figyeltem a helyes szoptatásra. De sajnos így sem jött több tej. Kép
Rjuli,
Köszi a biztatást, az én esetem valóban hasonlít a te példádhoz, már kicsit jobb színben látom a világot! Kép

Adél,
A Margit-ban minden kismamánál megcsinálják a terheléses vércukorvizsgálatot a 16. és a 26. héten. Ha már voltál cukros, vagy tényleg nagy esélyed van erre, akkor a 12. héten is.
Az eredmény szerintem is kb. 1 hét múlva lesz meg, és oda kell visszamenned a leletért, ahol levették a vért.

Ja, és lányok!
Ti szoktatok beszélgetni a babáitokkal? Szerintem van abban valami, hogy amelyik kismama rendszeresen kommunikál a babájával, sokkal erősebb lesz a kapcsolat közöttük, és sok mindent meg is tudnak "oldani", "beszélni".
Mi a véleményetek?

Üdv.
Mancsi
mancsi

Sziasztok!Kép))

Tegnap voltam terheléses cukor vizsgálaton (nem is olyan borzsztó ha teszel bele citromot), 12 hetes uh-on, a doktornőmnél és a körzeti dokinál is. Egésznap mentem, vártam. Reggel mentem a kh-ba és 13 után jöttem el + a körzetiKép
A nap fénypontja az uh-voltKép))
Láttam a kisbabámat, a kezécskéit, az újjacskáit, a lábacskáit, a szívecskéjét, a köldökzsinórt. Egyfolytában mozgolódott rugdosódott és tátogatta a szájacskáját isKép)) Felvetettem videora és kaptam fényképet is. A CRL:52mm a nyaki redőt nem mérte, azt mondta rendben van. Ott volt egy uh tanuló is és annak magyarázta hogy milyen szögekből lehet mérni de az én babámnak nem volt. Biztos az a baj ha nagy. . . nem tudom mi a jó.
Egészen fantasztikus volt, otthon legalább 20* visszanéztük!!Kép))))

Rita: Hát az lehetségesKép mert én 11.30 mentem de csak 12.30 kor jutottam be.

Mancsi: Nőgyógyászati rendelése szerdán van delelött, de kérdezd meg pontosan. Terhesrendelése pedig csütörtökön 12-13ig.
Engem eddig csak egyszer vizsgált meg legelöször, akkor csinált rákszürést is. Egyáltalán nem fájt.
Tegnap nem vizsgált meg mivel nincs semmilyen panaszom (vérzés, görcs, stb.) és az uh-ról jöttem egyenesen.
Eddig összesen csak 3* de eddig jó véleménnyel vagyok róla.
mazsola26

Lányok,
Köszi a sok infót.
Mazsola,
Jó volt az UH élmény leírásod! Én is alig várom a jövő hét pénteket. Én a férjemmel megyek, mert utána egy hét szabira megyünk és akkor a pénteket is kivesszük. Ha majd megmondom a mh-emen, jó, mert nem kell szabit kivenni rá. Ti mikor mondjátok/mondtátok meg? Én ha tudom, húznám a 18. hétig, amikor a második hét nyaralásunkból visszajövünk majd. Vagy akkor (16. hét körül) már nagyon fog látszani szerintetek?
Dokihoz havonta kell járni, ha nincs panaszom akkor is?
Jó hétvégét!
Adél
adél

sziasztok!

Mazsola,
a doktornőnek hol van rendelése? én csak magánrendelésre jártam az előző orvosomhoz, úgyhogy fogalmam sincs, hogy hol vannak a "normális" nőgyógyászati-, ill. terhes rendelések.
Egyébként ma a játszótéren beszélgettem egy anyukával, és ő is mondta, hogy ez a doktornő az egyetlen nő szülészorvos, és ő is csak jót tud róla mondani (ő vette ki neki a varratokat, mert a fogadott orvosa balesetet szenvedett).
Úgyhogy nagyon elgondolkodom most már a váltáson.

Adél,
Te pénteken csak UH-ra mész, vagy vércukorvizsgálatra is? Majd drukkolok mindkettőhöz! ;)
Egyébként az, hogy mennyire látszik a terhesség, attól is függ, hogy milyen testalkatú vagy! A vékony nőkön hamarabb meglátszik, mint a telteken. Ha vékony vagy, szerintem ne várj a 18. hétig, mert úgyis látszani fog rajtad, és legfeljebb azt éred el a titkolózással, hogy összesúgnak a hátad mögött... Egyébként pedig a 90. naptól úgyis már igénybe veheted a családi adókedvezményt, ami gyermekenként 3.000.-ft. Legalább ezt is elindíttathatod.
Én pl. megvártam ezt az időpontot (igazából babonából is), ugyanis mindezen felül az is bennem volt, hogy a 3. hónap után már nagyon kicsi a vetélés esélye, így nyugodtan mertem "világgá kürtölni", és meg is érte, mert sokkal jobban odafigyeltek rám a munkahelyemen (is).
Egyébként a rosszulléteidet nem vették (még) észre?

Vigyázzatok magatokra! Jó hétvégét!
Mancsi
mancsi

Sziasztok!Kép

Adél: Szerintem ne várj olyan sokáig mond meg nyugodtan a 12. hét után (én már hamarabb megmondtam) Nem tudnak csinálni veled semmit, már ha attól félsz hogy esetleg kirúgnak. Igy legalább nem kell szabit kivenned a vizsgálatokraKép

Mancsi: A kórház bejárata melett a bécsi úthoz közelebb van egy bejárat ki van írva hogy terhesgondozás-nőgyógyászat. Fel kell menni az emeletre és ki kell tölteni adatokkal egy papírkát amit majd be kell vinni magaddal.A 250-21-70/277m a nőgyógyászat száma itt kérj időpontot a doktornőhöz vizsgálatra, mert úgy hamarabb végzel.
Remélem segítettemKép
Egyébként most kihez jársz? Mi a gond vele?
mazsola26

Mancsi:
Ha egy kicsit feljebb olvasol írt egy Rita nevű lány, szerintem vele beszéltél a játszótérenKép
mazsola26

Mazsola, Mancsi,

Na, ma megvolt az első vérvétel. Negyedszerre találta el a csaj a vénám (vékony is és nem is látszik sajna), úgyhogy most tiszta kábszeresnek nézek ki. Igen, pénteken lesz a terheléses vércukor is és 11-kor az UH.
Azért nem akarom megmondani előbb, mert nálunk minden vezető pasi és ha egy nő állapotos lesz, azt hiszik, hogy nem ugyanúgy végzi a munkáját és nem is tekintik embernek. Meg nem akarom, hogy mindenki velem foglalkozzon egyelőre. De lehet, hogy tényleg előbb megmondom...
Jó a kérdés - persze azt látták az elején, hogy sápadt vagyok, kicsit fogytam is és egyszer 4 napot is voltam otthon "betegen"... Ha valaki figyel, azt is észreveheti, hogy állandóan eszek valamit (a gyomrom miatt muszáj), régebben meg csak ebédeltem. Az adókedvezményt visszamenőleg fogja a férjem visszaigényelni.
Picit izgulok a pénteki UH miatt, mert már régen láttuk Angyalkánkat és az ember olyan bizonytalan, hogy jól van-e, minden rendben-e... Bennetek is volt ilyen?
Az tuti jó szerintetek, hogy az AFP a 17. hét első napján lesz? (Ugyanis az csüti és az azt követő héten már nyaralni megyünk.)
Rita,
Tudom, hogy mindegy, de gratula a kislányhoz!
Majd írjatok, hogy vagytok!
Üdv
Adél
adél

Sziasztok!Kép

Tina!Fogalmam sincs,hogy milyen értékek között jó az AFP eredmény,annyit tudok,hogy ha nem lesz jó az eredmény,akkor egyből értesítenek,és újra kell csinálni,vagy tovább küldenek vizsgálatokra.De szorítok,hogy a tied is a legjobb legyen!Kép

Mazsola!KépJó,hogy te is túl vagy a cukros löttyön,ugye,hogy nem is volt olyan katasztrófális?KépBiztassuk a többieket isKépAzért jó,hogy neked csak egy órát kellett várnod az UH-ra,én sajna 2 órát várakoztamKépAdél nem velem beszélgetett a játszótérenKépLegalábbis nekem nem rémlikKépKépDe úgy látszik,hogy a doktornő nem csak nekem szedte ki a varrataimat amikor a dokim balesetet szenvedett,habár az is elképzelhető,hogy más orvos is szenvedett balesetet,és nem egy orvosról beszélünk.

Adél!Te merre fele lax?Persze ha nem közszemlére tehető akkor nem kell megmondanodKépSzerintem sem kell olyan sokáig várnod,hogy elmond a munkahelyeden.Az igazság az,hogy nekem nagyon hamar meglátszott,szóval én eltitkolni nem tudtam volna.Az UH előtti izgalmak teljesen normálisak,szerintem mindannyiunkban van egy ilyen egészséges félelem,hogy jaj minden rendben lesz,nem lesz semmi baja a babának?Én szorítok nektek,hogy minden rendben legyen veletek!KépDe én a 18.heti UH előtt is sík ideg voltam,és tudom jól,hogy így lesz ez a következő UH-k előtt is.Többi kismami!Ti hogy vagytok ezzel?

Nálam amúgy minden oké.Egyre aktívabbnak,és fittebbnek érzem magam.Néha még van egy egy kis rosszullét,de ez tényleg nagyon ritkán van,és ilyenkor gyorsan eszem pár falatot.Sajna nekem a lábaim kezdenek nagyon csúnya visszeresek lenni,de hát sajna nem tudok ellene semmit sem tenni,hiába kengetem,vagy fáslizom beKépMajd jövőre megműtetem megintKép

Na lányok mindenkinek további kellemes délutánt,aztán pihizzetek is!Kép
Rita
rita

Rita,
Mi nemrég költöztünk el Budapestről, kb 30 kilcsire. De Bp-en dolgozunk és a Margit sincs túl messze. Ti, merre laktok?

Most a 12. héten, azért eléggé feszül a hasam, de szerintem csak annak feltűnő, aki megfigyeli, mert vékony testalkatú vagyok és az öltözködéstől sok függ. Most azt találtam ki, hogy a jövő hét nyaralás utáni hetekben, ha látszik, megmondom bent is. Szerintem nem sejtik. Csak legyünk már túl a pénteki UH-on és legyen minden rendben...

Mi is kíváncsiak vagyunk, hogy kisfiú lesz vagy kislány. Elvileg augusztus végefelé kiderülhet...
Üdv
Adél
adél

Sziasztok!

Adél! Én öt-tíz percnyire lakom a kórháztól,bennt a lakótelepen.
Jó nyaralást nektek,vigyázzatok magartokra!Kép
Rita
rita

Sziasztok LányokKép
Üdvözlőm az új topicosokat és boldog babavárást kivánok MindenkinekKép
Mi majd két hete voltunk AFP vizsgálaton+terheléses cukron+UH-onKép Babukákkal minden rendben vanKép A Kicsi most is kicsi, de szépen fejlődikKépKép
BeszélgetésrőlKép Én nagyon hiszek az Anya-Magzat kommunikációbanKép Sajnos nincs módom eljárni analizisre de én a beültetés óta kommunikálok a Babáimmal és hiszem, hogy érzik a közeledésemKépKép Mindent megbeszélek VelükKép Mondjuk a Párom rengeteget dolgozik igy többnyire egyedül vagyok ezért Rajtuk kivül nincs is kihez szólnom.

Puszi: Doris (18.hét)
doris

sziasztok!

Mazsola,
Sajnos, nem Ritaval beszelgettem (bar en is a lakotelepen lakom,) mert annak a lanynak van egy 4 honapos kislanya, ugyhogy nem lehet terhes... Kép Kép
Koszi a telcsiszamot. Ott a terhesrendelesen voltam egy parszor. ott mellette van a rendeles, vagy meg onnan kell lepcsozni?
gondom egyebkent nincs, hacsak az nem, hogy a doki attette a maganrendelojet mashova, ami nekem most nagyon kiesik. meg talan az sem lenyegtelen, hogy kicsit szetszort...
Na, milyen lett a vercukor-eredmeny?
Uh? Mikor lesz?

Rita,
szerintem minden terhesseg mas, nekem pl. a lanyommal nem igazan volt hanyingerem (csak nehany napig).
az uh eredmeny viszont biztato, remelem, tenyleg kislanyotok lesz! Kép

Adel,
Szoritottam neked a heten, remelem, minden jol sikerult. Ha minden igaz, mar nyaralsz... Jo pihenest, es ha visszajottel, varjuk beszamolodat! Kép
Egyebkent az termeszetes, hogy alig varod, hogy ujra lassad! En is igy voltam ezzel. Meg szinte ki sem jottem az uh-rol, mar alig vartam, hogy ujra mehessek! Kép
De addig is toltsd "hasznosan" ezt az idot, es beszelgess, ismerkedj vele! Meglatod, te is nyugodtabb leszel, es a babad is kiegyensulyozottabb lesz, ha megszuletik!

Kepzeljetek, nem vagyok terhes... Kép Pedig annyira szamitottam ra. Bar talan igy jobb, igy kell lennie. Lehet, hogy hallgatok a ferjemre, es majd csak kesobb, talan jovore tervezzuk be.

De ti elvezzetek ki pocaklakotokkal minden nap minden percet!
Sziasztok!
Mancsi
mancsi

MancsiKép
Sajnálom, hogy most nem sikerült a babuka... Tudod mi is évekig kinlódtunk mire eljutottunk a lobikig és most babákat várokKép Azt gondolom a lazitás, kikapcsolódás a leghasznosabb most a Te helyzetedbenKép Ha egészségesek vagytok akkor próbálj meg nem görcsölni és más célokat kitűzni Magad elé, igy gyorsabban elszalad az idő és közben megérkezik a várva-várt babuka isKép

Puszi: Doris
doris

Doris,
Igazabol csak en sajnalom, de nem baj, hisz ugy tunik "egeszseges" vagyok, ugyhogy barmikor osszejohet, csak akarni kell... Kép Elvegre mar egy baba szuletett, es meg csak 1 honapot probalkoztunk. Az elso 4 honap utan jott ossze.
Egyelore csak a ferjem nem annyira akarja - megjegyzem: jogosan, hisz nem vagyunk meg annyira anyagilag felkeszulve a kovetkezo fogadasara... Kép
Gratula egyebkent a babakhoz!
Hanyan lesznek? Hanyadik honapban vagy?

Rita,
Most jutott eszembe, irtad, hogy a Margit-korhaztol nem messze a lakotelepen laksz. Nalatok ki a gyerekorvos? Meg vagytok vele elegedve?

Tegnap elfelejtettem irni, hogy szombaton volt a lanyom nevadoja. Remelhetoleg lesznek kepek (digitalis is). Ha megkapjuk, majd felrakok egyet, jo?

Na sziasztok!
Megyek, mert var a csalad, hogy vacsizzunk!
Mancsi
mancsi

MancsiKép
Ugye Te is tudod, hogy 1 hónap az nem a világ...Kép Sok sikert de főleg azt kivánom, hogy a Pároddal sikerüljön megeggyeznetek a kérdésbenKép
Két babuka csücsül a pocakomban és 18 hetesek és 3 naposak vagyunkKépKép Húúú de furi, hogy már az ötödik hónapban járunk pedig egy éve még álmodni is alig mertem RólukKépKépKép

doris

Sziasztok,

Doris, én csak várok arra az emilre....egyébként nagy örömmel olvasom, hogy jól vagytok KépKép hihetetlen, hogy már 5 hónaposak a babákKépKép írj, hogy mi van veled, remélem a címem megvan még (profilomban lévő nem aktuális már)

Szigethy dr.-ről: én nála szültem 2 gyerkőcömet..teljesen meg vagyok vele elégedve! Fiatal, figyelmes, nő!!Kép, kedves, segítőkész..szóval HARE drnőKép

Mindenkinek boldog babavárást:

Verus

Kép
verus

Sziasztok!!

Szia verus!Kép
De jó hogy jöttélKép Én is a Szigethy doktörnőhoz járok. Most vagyok a 14. hétben.
Tudnál esetleg bővebben mesélni róla, mert még eddig alig kaptam róla infót. Te hogy szültél simán vagy császárral? Kaptál esteleg EDA-t, nem tudod mi a doktornő véleménye róla? Te a kórházba jártál vagy van esteleg magánrendelése? Bármilyen infónak nagyon örülnék!KépHa nem titok megírnád hogy mennyit adtál neki a vizsgálatokra és mennyit a szüléskor. Én még nem adtam neki semmit mert eddig csak egy vizsgálat volt és nem tudtam mi a "szokás".
Ha az összegeket priviben szeretnéd mondani a címem: mazsola24@freemail.hu
Várom mválaszod!Kép
KösziKép
Mazsi
mazsola26

Sziasztok!

Mancsi!Tényleg azt mondják,hogy minden terhesség más.Én az előző kettővel is hánytam éjjel-nappal,szédültem,gyenge voltam,de a 12.héten elvágták a rosszulléteket.Most viszont még előfordul,hogy émelygek,vagy hányinger kínoz,a szagokra elég rosszul reagálok(öklendezem),a Domestos szagát úgy ahogy van megutáltam.Valamint érzem,hogy ez a terhességem egészen más mint a másik kettő volt.Ezért bízakodom,hogy hátha ez most kicsilány leszKépPersze ezt mindig elmondom,hogy egy egészséges kisbaba a legfontosabb,de két fiú után már csak elviselnék egy kiscsajt is magam mellett,aki most is jelzett belülről egy rúgásfélévelKép(persze lehet,hogy kuksis jelzett)Kép
Sajnálom,hogy most nem jött össze a babóca,de szorítok,hogy minél előbb állapotos legyél!
Én pontosan az Ágoston u-ban lakom,és a Kiss doktornőhöz járunk.Megvagyok vele elégedve,a gyerköceim is szeretik.Ami egyedül nem tetszik,hogy sokat kell rá várni,hogy bekerüljünk hozzá,ha a betegrendelésére megyek,ha az egészségesre.Elég lassú,sokat telefonál.De ezektől függetlenül aranyos,alapos,eddig a majdnem 8 évünk alatt(lassan ennyi idős lesz a nagyfiam)megvagyunk elégedve a munkájával.
Én kiváncsi vagyok a képre amit majd felteszel,hátha felismerem rajta a lánykádatKépMennyi idős is a lánykád?

Rita
rita

VerusKép
Ne haragudj...olyan "b...unkó" vagyok... Találtam egy e-mail cimet, irok rá és ha megkaptad jelezz visszaKép Nagyon szépek a gyerkőcök a fotónKép

doris

Sziasztok!Kép
Doris, olvastam a másikon a dilemmádat azzal kapcsolatban, hogy az Uh előtt elmenj-e az AFP leletedért. Ha a múgy nem mennél, szerintem felesleges, mert alapesetben az UH előtt mondjuk 3/4 órával odamész a Terhesgondozóba, beteszed a kiskönyvedet a "Leletkiadás" dobozba, kikeresik a leletedet, megmérik a súlyodat + a vérnyomit, megkapod a leletet, aztán irány az UH.
Csak gondoltam leírom, hogy ne menj feleslegesen ebben a nagy melegben (bár nem tudom, mennyire van messze a kórház Neked).Kép
Puszi: Viki
vikici

VikiKép
De aranyos vagyKépMár ezen kezdtem el merengeni én is. Sajna elég messze lakom a Margittól (XXII.,-ben Budafokon) igy valószinüleg egy napon intézem inkább a dolgotKép
Köszi mégegyszerKép

Puszi: Doirs
doris

Sziasztok!
Még valami eszembe jutott. Az előző terhességemnél nem tudtam, de most már "rutinos" voltam... a 26. heti terheléses cukorra lehet úgy menni, hogy otthon megiszod a löttyöt, és akkor nem kell órákat ücsörögni a Terhesgondozóban. De a két óra letelte előtt fél órával menjetek oda és tegyétek be a kiskönyveket a dobozba, mert én csak úgy ücsörögtem ott, aztán szóltam 5 perccel a 2 óra letelte előtt és jól lecsesztek, hogy miért az utolsó pillanatban estem be...Kép Igaz, hogy rajtam kívül kb. 2 kismama volt ott, de azért beszóltak.
Ha jól gondolom, ez csak azokra érvényes (mármint hogy otthon megihatják a löttyöt), akiknek az előző(k)nél semmi gond nem volt.Kép
Sziasztok!
Viki
vikici

Sziasztok!
Végre tudok jelentkezni, ahogy igértem.

Június 19-én szültem egy gyönyörű kisfiút.
A szülés "tervezett" volt, így a természetnek gyakorlatilag nem sok köze volt hozzá.
Ez - azt hiszem - semmilyen hátránnyal nem járt, max. némi csalódással a romantikus elképzeléseimet illetően a szülésről.
Burokrepesztés, borotválás, beöntés, EDA, vizsgálatok, és oxitocin hegyek...
Viszont mindhárom ember ott volt, akik mellett végig biztonságban éreztem magam: a férjem, az orvosom: Dr. Sztanyik László, és kedves szülésznőm: Tódor Éva.
A szülés maga gyönyörű és teljes élmény volt, amit szeretnék itt is megköszönni nekik.

Aztán a "rumiban" sem voltak rossz tapasztalataim.
2. gyerekes anyukaként már nem volt olyan nyomasztó semmi, és nem voltam annyira rászorulva a segítségre sem. Így még a csecsemősökről sem tudok rosszat mondaniKép. Ha valamit nagyon meg akartam tudni, addig kérdezgettem, amíg csak kibökték. Rámenősnek kell lenni. Amúgy volt aki egészen kedves bírt lenni.

Mivel minden rendben zajlott, szépen hazaengedtek minket a 4. napon. Amúgy is szórták kifele népet, mert azokban a napokban boldog-boldogtalan szült. Pörgött is mindenki, a dokiktól kezdve a takimamikig, csak a frissen szültek cammogtak a maguk megfontolt módjánKép.
Apropó, takarítók: NAGYON segítőkészek és kedvesek voltak!

Szóval nagyon jó volt a szülés is, és az utána következő napok is, nem bántam meg hogy másodjára is itt szültem.

Mindenkinek ilyen szép élményeket kívánok!

mikoo, aki majd a harmadikkal is a Margitba megy
mikoo

VikiKép
Köszi az infot én elég messze lakom. Tömegközlekedéssel egy és negyed óra majd még meglátom miként döntökKép
MikooKép
Szivből gratulálok a kisfiadhozKépÉs pont a 10.házassági évfordulónk napján születettKépKép Kép Sok-sok tejcsit és mégtöbb boldogságot kivánok NektekKép

doris

Sziasztok!

Eloszor is Mikoo-nak gratulalok a kisbabajahoz! Kép

Rita,
Kiss doktorno hol rendel? Vorosvari uton?
Szerinted erdemes ot felfogadni? Egyaltalan nem korzetest vallal? Szokott hazhoz kimenni?
Ami igazan fontos meg, hogy ertsen a gyerekek nyelven, es sem ok, sem mi, szulok ne tartsunk tole, hogy megkerdezzunk dolgokat. Vagyis ne nezzen minket "hulyenek", csak egyszeruen szuloknek. Vagyis ne essen nehezunkre "csaladtagkent" tekinteni ot.
Mikorra varod a kovetkezo babadat?
A lanyom egyebkent 8 es fel honapos, es a Kerek utcai jatszoterre szoktunk jarni. Ti hova szoktatok?
A papirkepeink mar megvannak, meg varom a digitalisakat, hatha azon jobbak vannak. Ha nem, akkor scanneltetek, es felrakom.

puszi,
Mancsi
mancsi

Mikoo!

Szívből gratulálok, és sok boldogságot kívánok Nektek! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Mikoo!KépVégre jelentkeztél!KépÖrülök,hogy minden simán ment a kórházban,irigyellek,hogy te már túl vagy rajtaKépVégre a cscsemősökről sem csak rosszat lehet olvasni,hallaniKépFejlődnek?KépKépKép
Gratulálok a picurkádhoz,és sok-sok tejcsit neki!Kép

Mancsi!A Kiss dr-nő a Vörösvári úton rendel.Azt nem tudom,hogy kimondottan csak körzeteseket vállal-e?Én házhoz nem nagyon hívtam,mert nagyon közel lakunk a rendelőhöz(2perc),így ha bármi gondom volt inkább lementem.Persze egyszer egyszer előfordult,hogy kijött házhoz is,ha hívtam,de azt azért nem tartom túl jó ötletnek,mert volt,hogy este 10-kor esett be,mert addigra ért oda a többi beteg gyerköc miatt.Szóval ebben nincs túl nagy tapasztalatom vele kapcsolatban.Nekem a gyerköceim az első pillanattól kezdve kedvelik,ha menni kell hozzá nincs hiszti,meg félelem.A dr-nő szerintem nyugodt,mosolygos,azt nem mondom,hogy folyamatosan beszél a gyerköcökhöz,de mindig mosolyog rájuk.Kérdezni nyugodtan lehet,választ is szoktam kapniKépSokan váltottak ő róla másik dokira,mert hozzá nagyon sokan járnak,ő kijár iskolákba is,szóval elég zsúffolt a beosztása.De engem ez nem zavart,én csak azért nem fogok másik dokira váltani,mert sokat kell várni a miénkre.Tényleg lassan 8 éve hozzá járunk,én nem fogok váltani,csak ha muszáj lesz,mert ő már nem praktizál.
A kerék u-i játszóteret ismerem,de mi nem sokat járunk oda,csak a mi kis játszónkra viszem a fiúkat,itt is jól érzik magukatKépÚgyhogy nagy valószínűséggel nem ismerném fel a lánykádatKép
December elsején fognak császározni a tervek szerint,de persze ez még változhat.

Na lelépek,fürdetési idő vanKép
Rita
rita

Sziasztok! Köszi a gratulákat!
mikoo
mikoo

Sziasztok!

En 26 eves vagyok es meg nem tervezek gyermeket, de szeretem olvasgatni a "beszelgeteseiteket", mert mar nagyon vagyom egy gyerekre, de sajnos meg nincsen itt az ideje. Ha eljon az ideje minden valoszinuseg szerint en is a Margit Korhazban fogok szulni Horvath Ernonel. Ismeri ot valaki? Tudnatok esetleg egy-ket infot irni rola?
Koszonom
legass

Sziasztok!

Vegre sikerult megint netre jutnom, de sajnos nem sokan irogattatok, pedig azt hittem, nem gyozom majd olvasni az uj infokat! Kép Kép

Mi van veletek?

Adel,
Hazajottel mar a nyaralasbol? Milyen volt? Voltal mar dolgozni? Megmondtad?

Rita,
Koszi az infot. Meg meggondolom, hogy at akarok -e hozza menni, mert a mi dokink is ott dolgozik, es az olyan ciki... A tulzsufirol mar nem is beszelek... Kép

Agi, udvozollek korunkben! Sajnos Horvath Ernorol meg nem is hallottam... Kép
Ne haragudj, hogy megkerdezem, remelem, nem vagyok tul tolakodo, de mi az oka, hogy meg nem vallalsz gyereket?
mancsi

Jaj, az elobb elfelejtettem elkoszonni, ugyhogy most bepotlom:

Mindenkinek kellemes hetveget, es jo pihenest kivanok!

Sziasztok!
Mancsi
mancsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?