Sziasztok!
Henus,
tényleg semmi gőzük a dokiknak arról, mi lehet a gyerekekkel??? Ez szörnyű! Egyáltalán, melyik kórházban vannak? (sajna az se mindegy manapság, melyik intézményben látják el az embert)
Csak azért kérdezem, mert az unokatesómnak meg először azt hittük, hogy csalánkiütései vannak, de aztán eldurvult a helyzet, és az egész testén összefüggően voltak a foltok, szerencsétlen úgy nézett ki, mintha összeverték volna, nem is mert emberek közé menni. A dokik mindenfélét mondtak neki, diétáztatták, a végén már tiszta vizen kívül szinte semmit sem vehetett magához, le is fogyott úgy, mintha lágerlakó lenne. Meg akarták műteni az epéjét (csak azt nem tudni miért pont azt
), elzavarták szájsebészetre, hogy biztos a fogaival van gond, aztán nőgyógyászatra, hogy nem-e gyulladása van, már volt természetgyógyásznál is, az se tudott semmi okosat. A végén meg már hetente 2x jártak hozzá a mentősök, mert éjszakánként befulladt, kapta a szteroid injekciókat, stb. Hiába fektették be kórházba, ott se tudtak semmit csinálni vele, csak megfigyelték, ezért inkább hazament saját felelősségre. Nemrég sikerült valahogy a László Kh-ba bekerülnie az immunológia főorvosához, aki azóta kezeli mindenféle szerekkel. Mostanra elérték azt, hogy "csak" lencsényi méretű foltjai vannak a végtagjain, és nem fullad be. Azon kívül, hogy immunológiai probléma, még nem tudtak más okosságot mondani neki... De legalább van orvos, aki hajlandó kezelni, és vannak ötletei, nem csak megfigyeli...
Pilla,
ezért ragaszkodom a Canon fényképezőgépekhez. Azokban még nem csalódtam! Az Olympus nagy sz@r és jó drága...
Tüccs,
sajnálom a fát! Igazi szemétláda az, aki ilyet csinál!
Apropó,
fa: ma du-n a párom megvette a karácsonyfánkat. Tegnap bent voltam a Sugárban, és találtam olcsóbban műfenyőt. A múlt héten az Árkádban voltam, ott a 2 m-es 50ezer volt, itt meg találtam 2,25 m-est 32ezerért! Gyorsan leelőlegeztem, mert az volt az utolsó, ma meg Apa értement. Arra jutottunk ugyanis, ha tényleg szép nagy fát akarunk Bogi miatt, akkor 3 év alatt behozza az árát, mert egy 2 m-es normannfenyő is lazán egy tizes, ha nem több... Mostmár csak azon izgulunk, hogy beférjen a lakásba, mert 2,6 m a belmagasság, és a fa talppal együtt plusz a csillag a tetejére, lehet hogy a plafont fogja súrolni! (Én még azon is izgulok, hogy össze tudjam rakni: azt beszéltük, hogy Apa elviszi Bogit csavarogni, én meg Ronival itthon maradok majd 24-én délután, és gyorsan összerakom meg feldíszítem a fát! Aztán ha hazajön a nagylány, már itt lesz a szép karácsonyfa!)
Piroska,
a nagyszülőket nehéz helyretenni, de ha nagyon eldurvult a helyzet, akkor muszáj, akár durván is! Ne aggódj, annyira sose tudod megsérteni, hogy előbb-utóbb újra meg ne jelenjenek a küszöbödön! Én volt, hogy azzal szereltem le a lelkesedést, hogy a képükbe vágtam, hogy majd ugyanekkora megértést-megengedést-lelkességet várok el, ha az a büdös kölök már 15 éves flegma szemtelen kamasz lesz! Akkor meg garantáltan fél napot se fog vele kibírni a "drága nagyi", órákon belül csörög majd a telefon, hogy vidd már haza, mert nem lehet vele mit csinálni...
Egyébként nekem meg felfordul a gyomrom a nagyszülők gügyörészős-nyálazós dolgaitól... Már előre rosszul vagyok, mert kedves férjem bejelentette, hogy a nagyszülők látni akarják az unokákat karácsonykor, akár tetszik nekem, akár nem. Ő meg vadvacsorát ígért a nevemben az anyóséknak. Jó messzire el is küldtem, mert nem vagyok hajlandó 3 napon keresztül a konyhában gebedni az anyja kedvéért - ha ugyanis idejönnek, anyósom leteszi az elefántvalagát a kanapéra a tévé elé a chipses tállal, és ki kell szolgálni, még egy pohár vízért se megy ki a konyhába. Főzze meg ő a kaját, ha megígérte anyucinak! Persze most én vagyok a gonosz, aki tönkretenné a karácsonyt... De sz@rok rá, én a gyerekeimmel akarok karácsonyozni, nem a férjem anyjával!!! Vagyis megcsinálom a szokásos vacsit szentestére, meg a 2 féle sütit, és 25-26-án ha a T. család idedugja a képét, akkor azt eszik, amit hoznak!
Ráadásul tegnap jól felhúztam magam az Árkádban, el tudjátok képzelni, hogy az egész üzletházban nem találtam magamnak egy pár téli lábbelit??? A női télicipőkre mindre az volt írva, hogy "nem vízálló" ill. "mérsékelten vízálló". Hogy lehet ilyen egy télicipő??? Pedig nincsenek nagy elvárásaim: relatíve vastag, recés és lapos talpú, vízálló téli bakancs kellene. Amit találtam, az 38990 Ft volt. Hát nem vettem meg! Annyi pénz nincs cipőre! Így most kénytelen leszek a brit katonai bakancsomban járni, amíg nem jön szembe valami értelmes lábbeli. Két és fél órán keresztül nem találtam cipőt, ez észbontó!
Murphyke,
remélem, most már rendben lesz Lilivel minden! A pisivételt én úgy csináltam, hogy reggel beleállítottam a csajt a kádba felkelés után, megeresztettem a vizet, és készenlétbe helyeztem egy mikróban kisterilizált poharat. Igaz, hogy elsőre négykezes melónak tűnt, de 3 nap bénázás után már egyedül is ment!
Üdv mindenkinek!