Szióka Mindenkinek!
Pintyus!
Az általad keresett teákat én nem ittam, de szerintem gyógynövényboltokban, bioboltokban is beszerezhetők. Tesconál levő gyógynövényboltban sokféle dolgot árulnak, szerintem ott érdemes szétnézned.
Csapókerti ház keresésben sajnos nem tudok segiteni.
Pintyus, drága vagy hogy hiányolsz, de dokinál voltam délben.
Képzeljétek! Épp egy éve a császármetszésem hegénél egy 4-5 cm-nyi területen kidudorodott a bőröm, meg is ijedtem nagyon. Idén januárban elmentem vele dokihoz, aki megállapitotta hogy ez bizony sérv. Műteni kell, ha rászántam magam menjek vissza. Magam alá zuhantam, 2 császármetszés után még egy sérvműtét is, hát.... nem boldogított valahogy. De nem voltam bevállalós, odáztam a dolgot sokáig. Most egy ismerős dokinőnk beszervezett nekem egy sérvműtétekben járatosabb szuper orvost. Nála voltam ma. Tapogatta a hasamat, nyomkodta, ellazulva , hasat megfeszitve, és megállapitotta, hogy egyértelműen nem lehet kijelenteni hogy sérvem lenne. Ezért ultrahangra küldött. Jövő héten csütörtökön kaptam időpontot, utána meg visszamegyek az orvoshoz megbeszélni a továbbiakat.
Hallottatok már ilyet? Előző doki már rég megműtött volna holott lehet nincs is sérvem. Lehet csak a hasizomzat nyúlt meg vagy nem is tudom, majd köv. alkalommal részletezi az orvos. Ugyhogy következő csütörtökön szorítsatok, ha lehet ne kelljen műteni sérvvel.
Aliza!
Nagyon kis drága a kukoricázó Kismanód, büszke lehetsz rá .
Zsuzska!
Igen két császármetszésen vagyok túl, holott mindkétszer sima szülésnek indult illetve annak szerettem volna a dolgot. De mindkétszer a pocaklakóim hatalmas méretekkel rendelkeztek, pocakom is óriási volt.
Bencével 2002. 01. 06.-ra voltam kiirva, de a gyerek nagyon jól érezte bent magát, 2 ujjnyira tágultam és itt megállt a dolog. Fájások "csak" menstruációszerűek voltak, semmi több.Professzori konziliumon, megbeszélések következtek, arra jutottak az orvosommal, hogy a nagy baba miatt ha a szülés beindulna akkor is valószínűleg elakadna, ennek meg nem szívesen tennének ki, téraránytalanságra hivatkozva január 9.-én megműtüttek. Bence 4450g-mal jött világra. Csecsemősök bucibabának hívták a mérete miatt.
Tényleg volt mit fogni rajta. Nem mondanám hogy kövér , hurkás volt, hanem kis vaskos.
Dorkával 2006. 07.01.-re voltam kiirva, de UH méretek alapján doki javaslatára ismét a császár mellett döntöttünk. De nem várt szombatig, hanem azon a héten még szerdán 2006. 06. 28.-án megcsászározott. Dorka 4150g-mal született.Kis buci volt ő is, de ma már senki nem mondaná meg róla, hisz alig eszik, sírba is tesz vele. Inkább soványka manapság.
A nagy tapasztaltak azt mondják, hogy a spontán szülés szülés közben a vacakabb , utána már sokkal gyorsabb a "felépülés". Császármetszésnél pedig a gerincközeli érzéstelenités miatt a műtét nem érezhető (na még jó) de mikor kimegy az érzéstelenitő hatása akkor keményebb a dolog.Alig bírtam megmozdulni, amúgy is spinális érzéstelenítő miatt 24 óráig fel sem lehetett ülni, elkerülvén az iszonyatos fejfájást. De a 24 óra letelte után jött csak a java. Brrrr....
Mi két gyereknél megálltunk.
Zsuzska, kívánom, ha a műtétet szeretnéd elkerülni, akkor sikerüljön is.
Huu... de bő lére eresztettem a mondandómat, bocsika.
Pussz Mindenkinek
Bendor