Új privát üzeneted érkezett!

Hát, én ritka béna vagyok..... de ha rákattintok a hozzászólásom alatt a profil-ra, nekem semmilyen üres ablak nem jelenik meg... :oops: Vagy másképp tudok belemenni?
zsuzska81

Zsuzska!

Már bocs hogy beleszólok az Olikkal folytatott társalgásotokba, de segiteni szeretnék:
Felül van egy viszintes sor: Társalgó-Társalgás-segédletek.... (a kilépés/belépés mellett balra)
Menj be a segédletekbe és azon belül a profilba. Ha legördíted az oldalt találsz olyan üres helyet amiről Olik irt Neked!
Oda másold be a vonalzód kódját. Nekem babanetes van, és nehezen, de összejött. :wink:

Aláírásodat meg legalul keresd. Bejelölöd hogy aláírás hozzáadása, és remélhetőleg minden oké lesz.

Kép
Kép
bendor

Zsu: sikerült? Még segítünk, csak szólj nyugodtan!!!

Kép
Kép
Kép
olik22

Köszi Bendor! Ezt nem találtam, hogy hol tudok belemenni a profilba... remélem, most már sikerült! :D

Kép
zsuzska81

Na, talán most...

Kép
zsuzska81

Hát, nincs több ötletem... Bemásolom a html formátumot, engedélyezve is van, és mégse jelenik meg... :(

Kép
zsuzska81

Na, talán...

Kép
zsuzska81

Végre! :D nem vagyok teljesen hülye, de eddig a hozzászólások végén csak betűk voltak, erre most mindenhova betette a vonalzót....
Köszi Lányok a segítséget! :)

Kép
zsuzska81

Sziasztok!
Szép estét mindenkinek.

Bendor:
Köszi szépen ,tök jó hogy egyidősek a gyerekeink.
Igen spontán szülésem volt elég hosszúra sikerült a vajúdás (szombattól hétfőig),de megérte :) mert 4 kg-s volt a babám így aztán időbe telt míg kibújt.
Nem volt orvosom de nem is volt szinte ott az ügyeletes mert két tündér aranyos szülésznő volt akik mindenben segítettek és rám mosolyogtak amikor én már teljesen kész voltam.Így aztán nekik "háláltam meg a segítségüket",de nem bántam meg.
Nekem valami Andrea segített a szoptatásnál, volt úgy hogy ott volt velünk fél éjszaka mert Balázs nem akart szopni, kicsit lusta volt de viszont ordított a kajáért .Így aztán kicsit nehezen ment de belejöttünk.A többi az nem sokat segített. :cry:
A 15 hónapos oltásról szeretnélek kérdezni:hogy a kislányod hogy reagált rá?
Mi a múlt héten kaptuk meg és tegnap letaknyosodott meg volt egy kis hőemelkedése,ez lehet az oltás miatt vagy csak nátha szerintetek?
Mert a védőnő azt mondta hogy pár nappal utánna reagálhat megfázásos tünettel és kiütése is lehet.
Várom tapasztalataitokat.
Előre is köszi.

Olik:
Igen mosst már egyre önálóbb és egyre több mindent megért. :lol:
Remélem jól vagytok.
:P

Kép

Kép
aliza

Zsuzska!

Ügyi vagy ,sikerült a vonalzód :wink:
Mi voltunk a férjemmel szülésfelkészítőn,szerintem tök jó volt.
Tudtam kb. mire számíthatok.
Első alkalommal elmondták hogy miket vigyünk be ,mire számítsunk ,hol kell bemmenni stb.
Másodjára megmutatták a vajúdót, a szűlőszobát a pihenő szobát ahova a szűlés után visznek, a gyerekágyas osztályt egyszóval mindent.
Mindenkinek csak ajánlani tudom :wink:

Kép

Kép
aliza

Zsuzska!

Gratula a vonalzóhoz!!! Ha ez vígasztal én is elszórakoztam vele, míg nemcsak betűket hanem vonalzót is sikerült varázsolnom. Még a férjemet is bevetettem , hogy segitsen. :lol: :wink: Ja a profilomat én sem találtam, férjem találta meg. (mint nagy babanetező :D :D :D )Viszont az aláírás nekem sem mindig működik, de nem értem miért hisz be van jelölve hogy automatikus legyen. :roll: :roll:

Aliza!
15 hós oltás:
Igen, valóban lehetnek 2 heten belül tünetek a gyereknél, akár láz és kiütés is. Nekünk védőnő hozott egy kis fénymásolt lapot amin ez rajta is volt, szóval vártam mi lesz oltás után.Nálunk napokig nem volt semmi, aznap is jól viselte Dorka, de képzeld, épp az oltás utáni 14. napon volt egy 38.3 fokos láza, ami egyszeri Panadol adással le is ment. Én legalábbis ezt a lázt az oltás utóhatásaként magyarázom, mert ha ez betegség miatt ment volna fel , akkor szerintem ilyen hirtelen nem múlt volna el. Bár... az igaz épp az oltás után 5-6nap múlva taknyosak is lettünk. Kép

Kép
Kép
bendor

Bendor!

Köszi hogy válaszoltál és megnyugtattál.
Szerintem is valószínű az oltásnak köszönhető,ma már nem volt láza csak még taknyos de ez még eltart egy darabig.Igen mi is kaptunk olyan papírt,de gondoltam megkérdezem hogy nálatok hogy volt.
Mégegyszer köszi.
Gyönyörűek a gyerekeid. :)
Szép álmokat mindenkinek.

Kép

Kép
aliza

Sziasztok!

Aliza! örülök, hogy pozitív élményed van a szülésfelkészítővel kapcsolkatban! Ma megyünk az elsőre! :D

Bendor! Na, igen, nagy nehezn sikerült, és még az informatikus férjem se kellett hozzá! :D De szépek a gyerekeid! :)

Kép
zsuzska81

Zsu: Ügyi vagy :wink: nekem ugyan ez volt az első vonalzóm, nagyon szerettem :lol:
A nemét tudod már, vagy nem is akarjátok???

Aliza: Zolcsinál szerencsére nem volt semmi 15 hós szúrinál, minket felkészítették, de nem volt egyáltalán semmi. Meg is kérdeztem, hogy ez normális? :lol:

Bendor:
Nagyon szép babáid vannak!!! Olyan édesek: bátyus és hugica :lol:

Kép
Kép
Kép
olik22

Zsu!

Majd írd meg hogy milyen volt a felkészítő.
Tényleg kisfiú lesz vagy kislány a babócád?Vagy meglepi lesz? :)
De réginek tűnik már nekem amikor terhes voltam...... :roll:
Pedig csak 15 hónapos a kisfiam :lol:

Olik!
Köszi a válaszod,nem egyformák a gyerekek.De most már csak taknyos egy kicsit,az meg még eltart egy pár napig szerintem.
Mindegy az a lényeg hogy semmi komoly.
Most meg mi betegetünk le apával .:(
Nehogy már jól érezzük magunkat :) [/url]

Kép

Kép
aliza

[/b]Olik!

Boldog szülinapot!

(holnapra,ha esetleg nem jönnék)
Pussz

Kép

Kép
aliza

[quote="aliza"][/b]Olik!

[b][u]Boldog szülinapot!

Pussz

Kép

Kép
aliza

Olik!

[u]Boldog szülinapot!

Pussz
[[/b]

Kép

Kép
aliza

Nem igazán úgy sikerült ahogy szeretem volna,na mindegy :wink:

Kép

Kép
aliza

Sziasztok

bendor irtam privit, nézd majd meg.

Azért nem nagyon irtam ide, mert mindenkinek van baboja, es valahogy kilogok a sorbol. Mindenki tud valamit meselni errol arrol és én semmi, ezért babaprojectes topicba irdogalok.

De azért nem felejtelek el benneteket sem, mert ez volt az elso topic amibe irtam. :P És szükségem lesz rátok a késöbbiekben is, ha össze jön a kicsike.

Zsuzska nagyon szép a vonalzód, ugyes vagy. Szerintem senki nem tudja elsőre hogy kell csinálni, de azért vagyunk itt hogy segitsuk egymast.

Neked első babád??
Vendég

Pintyus, Olik, Zsuzska, Aliza!

Köszi amit a gyerekeimről irtatok. :)
Aliza Balázskáját láttam (mármint itt képen) cukorfalat kissrác.
Olik, biztos régebben raktál fel nagyobb képet is Zolcsidról, lesz egy kis időm megkeresem. De ha tudsz tegyél fel újat, léccccci... Itt a sarokban ez a kép olyan pincuri, hogy a babucidat alig látom. (pedig nem vagyok szemüveges... lehet hogy kellene??? :lol: )

Zsuzska, Olik!
Pocaklakóitok is biztos édibabák lesznek, majd várom a képeket róluk. Na azért addig még váltunk pár mondatot, remélem. :)

Pintyus! Mindjárt olvasom a prividet... tudod, addig is szoritok, hogy pocaklakód legyen... ide is irogass továbbra is, okés???

Pusz Mindenkinek!

Kép
Kép
bendor

Minőségi kismama nadrágok eladók. 2 db. (4000Ft/ db) (sajnos kevés ideig hordhattam őket :cry: ) Ha valakit érdekel, kérem írjon.
Vendég

ja és ha lehetne, akkor priviben. köszi!
Vendég

Sziasztok!

Igen, első baba. Kislány lesz, Anna! :)

Látom, Olik Neked is kislány a pocilakó!

Felkészítő jó volt. Elmondták egészen a szülés megindulásától a hazamenetelig a folyamatot. Végülis sok új info nekem nem volt benne, mert azért tájékozódtam már rendesen. De hasznos volt így összeszedve! Na, meg a férjemnek mondott sok újat! :D Meg kaptunk mindenféle listákat, hogy mit kell vinni, mit kapunk bent, stb. Betétet már nem adnak, néhány hónapja még adtak... Jövő szerdán meg szülőszobalátogatás! Azt várom! :D

Pintyus! Megkérdezhetem, mióta próbálkoztok? Tudom, hogy ez nem vígasz, én is érzetem így, míg próbálkoztunk... Nekünk nem jött egyszerűen a Baba, vártunk rá vagy 9 hónapot, mire teherebe estem, de így most utólag azt mondom, megérte, mert ennél csodálatosabb dolgot elképzelni sem tudok! Persze akkoriban sokszor kiborultam, hogy nekem már sose lesz babám... :( Szorítok Nektek!!! :)

Kép
zsuzska81

Aliza: nagyon köszike :wink:
Nektek meg jobbulást!!!

Bendor: Íme a Nagy legény és a hugica ( 24.hetes uh)

Kép

Kép

Van rengeteg új kép, de a férjecskémnél van a gép. Később ráteszem egy jobbat :roll:

Kép
Kép
Kép
olik22

Olik!

Gratula a kis-nagylegényhez, nagyon szép, formás kis gyerkőc.És milyen huncut a mosolya és a szemei! :lol:
Kishugi a pocidban is kis angyalka, bátyus várja már?
Okés , rakj még képeket én imádom nézegetni :)

Zsuzska!
Tök jó, hogy tetszett a szülésfelkészítő Nektek. Bár terhes úgysem maradsz, de a férjedet nem rettentette el? :D
Mi nem jártunk ilyenre a férjemmel, de ami csak létezett mindent elolvastam. Császárok miatt mégis minden szüléssel kapcsolatban elképzelt dolog dőlt.Szóval akinek császármetszéssel kapcsolatos "élmények" kellenek, csak szóljon, azzal szolgálhatok. :lol: :lol:

Pusz Nektek
Bendor

Kép
Kép
bendor

Sziasztok csajok...

Zsu: nálam egyáltalán nem tragikus még a dolog, mert nekünk ez az első hónap hogy próbálkozni fogunk, mátol startol a rendszeres hancur. :oops:

Tudom hogy egyáltalán nem biztos hogy elsőre össze jön, nem is nagy baj, majd akkkor jön amikor akar. Próbálom így felfogni, de azért legkésöbb márciusig be kukkanthatna a gólya. :P

Kösz a drukkot mindenkinek.

Olik. nagyon kis zsivány a srácod, igazi férfi. :wink: És a kis hugi se marad alább, tegyél fel több képet, mert itt nem igazán látszik, vagy lehet én vagyok a vaksi. :oops:

Aliz, tegyel te is fel képet, mert én nem láttam.

Zsu, mikorra is vagy kiirva?? és kinél fogsz szűlni?? Szülésznőtok van???
Vendég

Olik! De édes a Kisfiad! Vagyis Nagyfiad, hisz mindjárt itt a Hugica! Látszik, hogy huncut, a szeme se áll jól! :D

Bendor! Férjemet nem rettentette el. Neked 2 császárod volt? Ha választhatnék, én azt elkerülném... Bár úgyse választhatok... :shock:

Pintyus! Nahát, akkor hajrá éles ciklus! Kívánom, hogy ne várasson sokat magára a babó! :D Január 8-ra vagyok kiírva, és Feket István az orvosom, szülésznőm nincs, és nem is szeretnék. Mindenkitől azt hallom, hogy a szülésznők mind rendesek! :)

Kép
zsuzska81

Azt mondják hogy a szülésznők csinálnak mindent, és az orvos csak akkor lép be a képbe ha valami komplikáció van. de lehet én nem tudom jól. :oops:

Lenne egy kicsit másfajta kérdésem... :roll:
Nem tudtok véletlenül egy eladó 2 kétszobás kertes házat a csapókertben??? tudom nem ide tarozik a kerdes de ha mégis akkor szívesen fogadnám a válaszokat. :roll:
Vendég

Zsu!

Örülök hogy tetszett a felkészítő,de az izgalmasabb része més csak most jön. :wink:

Olik!

Édi Zolika,akárcsak Balázskát látnám ,ő is ugyan ezt csinálja vagy az én vagy az apja cipőjébe bújik bele. :D

Pintyus!

Én is drukkolok ezerrel!!!!! :lol:
Nekünk is 5. hónap jött össze, így aztán HAJRÁ :lol:
Anyukámék ott laknak a Csapókertben majd megkérdezem tőle hogy tud-e valamit.
Íme a kép:

Kép
Kép

Kép

Kép
aliza

jujj de cuki balázs baba, igazi nagy fiu.

köszönöm szépen hogy érdeklődsz. Nagyon jól jönne a segitség.

Na csajok, nekem mennem kell, mert barátnőmmel a Stop Shopba megyunk, kivancsi vagyok milyen lett.. :?: :lol:

Szerintetek hol tudok málnalevél és palástfű teát venni????

Bendor hooooooooool vagy??????????
Vendég

Szióka Mindenkinek!

Pintyus!
Az általad keresett teákat én nem ittam, de szerintem gyógynövényboltokban, bioboltokban is beszerezhetők. Tesconál levő gyógynövényboltban sokféle dolgot árulnak, szerintem ott érdemes szétnézned.
Csapókerti ház keresésben sajnos nem tudok segiteni. :(
Pintyus, drága vagy hogy hiányolsz, de dokinál voltam délben.

Képzeljétek! Épp egy éve a császármetszésem hegénél egy 4-5 cm-nyi területen kidudorodott a bőröm, meg is ijedtem nagyon. Idén januárban elmentem vele dokihoz, aki megállapitotta hogy ez bizony sérv. Műteni kell, ha rászántam magam menjek vissza. Magam alá zuhantam, 2 császármetszés után még egy sérvműtét is, hát.... nem boldogított valahogy. De nem voltam bevállalós, odáztam a dolgot sokáig. Most egy ismerős dokinőnk beszervezett nekem egy sérvműtétekben járatosabb szuper orvost. Nála voltam ma. Tapogatta a hasamat, nyomkodta, ellazulva , hasat megfeszitve, és megállapitotta, hogy egyértelműen nem lehet kijelenteni hogy sérvem lenne. Ezért ultrahangra küldött. Jövő héten csütörtökön kaptam időpontot, utána meg visszamegyek az orvoshoz megbeszélni a továbbiakat.
Hallottatok már ilyet? Előző doki már rég megműtött volna holott lehet nincs is sérvem. Lehet csak a hasizomzat nyúlt meg vagy nem is tudom, majd köv. alkalommal részletezi az orvos. Ugyhogy következő csütörtökön szorítsatok, ha lehet ne kelljen műteni sérvvel. :cry:

Aliza!
Nagyon kis drága a kukoricázó Kismanód, büszke lehetsz rá . :)

Zsuzska!
Igen két császármetszésen vagyok túl, holott mindkétszer sima szülésnek indult illetve annak szerettem volna a dolgot. De mindkétszer a pocaklakóim hatalmas méretekkel rendelkeztek, pocakom is óriási volt.
Bencével 2002. 01. 06.-ra voltam kiirva, de a gyerek nagyon jól érezte bent magát, 2 ujjnyira tágultam és itt megállt a dolog. Fájások "csak" menstruációszerűek voltak, semmi több.Professzori konziliumon, megbeszélések következtek, arra jutottak az orvosommal, hogy a nagy baba miatt ha a szülés beindulna akkor is valószínűleg elakadna, ennek meg nem szívesen tennének ki, téraránytalanságra hivatkozva január 9.-én megműtüttek. Bence 4450g-mal jött világra. Csecsemősök bucibabának hívták a mérete miatt. :lol: Tényleg volt mit fogni rajta. Nem mondanám hogy kövér , hurkás volt, hanem kis vaskos.
Dorkával 2006. 07.01.-re voltam kiirva, de UH méretek alapján doki javaslatára ismét a császár mellett döntöttünk. De nem várt szombatig, hanem azon a héten még szerdán 2006. 06. 28.-án megcsászározott. Dorka 4150g-mal született.Kis buci volt ő is, de ma már senki nem mondaná meg róla, hisz alig eszik, sírba is tesz vele. Inkább soványka manapság.
A nagy tapasztaltak azt mondják, hogy a spontán szülés szülés közben a vacakabb , utána már sokkal gyorsabb a "felépülés". Császármetszésnél pedig a gerincközeli érzéstelenités miatt a műtét nem érezhető (na még jó) de mikor kimegy az érzéstelenitő hatása akkor keményebb a dolog.Alig bírtam megmozdulni, amúgy is spinális érzéstelenítő miatt 24 óráig fel sem lehetett ülni, elkerülvén az iszonyatos fejfájást. De a 24 óra letelte után jött csak a java. Brrrr....
Mi két gyereknél megálltunk. :D
Zsuzska, kívánom, ha a műtétet szeretnéd elkerülni, akkor sikerüljön is. :)

Huu... de bő lére eresztettem a mondandómat, bocsika.

Pussz Mindenkinek
Bendor

Kép
Kép
bendor

Pintyus!

Stop Shop-os élményeket várom, én is elnéztem volna ha nem a sérv/nem sérv ügyben dokinál ülök.l :(

Bendor

Kép
Kép
bendor

Csajok!

Ma lelőhetetlen vagyok, mint látjátok. :lol: :D :lol:

Kép Dorka Kép Bence Kép Mamáéknál

Kép
Kép
bendor

Na, ismét én, de ez annyira aranyos, gondoltam megosztom Veletek:

Az anyuka ruhái
Első gyermek esetén (1.): Azonnal kismamaruhákat kezdesz hordani, amint megállapítják a terhességet.
Második gyermek esetén (2.): Ameddig csak lehet, a rendes ruháidat hordod.
Harmadik gyermek esetén (3.): A kismamaruháid a rendes ruháid.

Felkészülés a szülésre
1.: Vallásos áhítattal gyakorlod a légzéstechnikát.
2.: Nem gyakorolsz, mert emlékszel, hogy a múltkor sem segített.
3.: A 8. hónapban előjegyzed magad epidurálra.

Babakelengye
1.: Előre kimosod, színek szerint rendezed, és precízen összehajtogatod a babaruhákat.
2.: Ellenőrzöd, hogy még tiszták-e, és csak a legsötétebb foltokat tartalmazóktól válsz meg.
3.: Miért NE viselhetnének a fiúk is rózsaszínűt?!

Aggódás
1.: Az első nyugtalan nyösszenésnél vagy fintornál felkapod.
2.: Akkor veszed föl, ha üvöltése felzavarná az elsőszülöttet.
3.: Megtanítod a hároméves elsőszülöttet, hogyan tologassa a babakocsit.

Cumi
1.: Ha a cumi leesik a földre, elteszed, majd otthon elmosod és kifőzöd.
2.: Ha a cumi leesik a földre, a cumisüvegből vett folyadékkal leöblíted.
3.: Megtörlöd a pólódban és visszadugod a szájába.

Pelenkázás
1.: Óránként bugyrot cserélsz, akár kell, akár nem.
2.: 2-3 óránként pucolod a dedet, ahogy szükség van rá.
3.: Igyekszel még azelőtt kicserélni a bugyrot, hogy a többiek a szag miatt panaszkodni kezdenének vagy kifolyna.

Pelenka tisztítás
1.: Mosás, szárítás, vasalás.
2.: Mosás, szárítás.
3.: Szárítás.

Babaprogramok
1.: Eljártok babatornára, babaúszásra, babazenére és babamese-klubba.
2.: Eljártok babatornára.
3.: Eljártok a közértbe. Mert, kell a kimozdulás!

Kimozdulás
1.: Első alkalommal óránként rácsörögsz a bébiszitterre.
2.: Mielőtt elmennél otthonról, még meghagyod a számodat, ahol elérhetnek.
3.: Meghagyod a bébiszitternek, hogy csak akkor hívjon, ha vér folyik.

Otthonlét
1.: Hosszú órákat töltesz el naponta csupán azzal, hogy a gyermekben gyönyörködsz.
2.: Naponta többször rájuk nézel, nehogy az idősebb összenyomja, böködje vagy megüsse a kicsit.
3.: Minden nap igyekszel némi időt eltölteni a gyerekek látókörén kívül.

Lenyelt pénzérmék
1.: Ha elsőszülötted lenyel egy pénzérmét, rohantok az ügyeletre és vered az asztalt röntgenért.
2.: Ha másodszülötted lenyel egy pénzérmét, gondosan figyeled a pelenka tartamát, hogy távozott-e. (És csak akkor aggódsz, ha a lenyelt 2 Ft-os helyett két 1 Ft-ost találsz.)
3.: Ha harmadszülötted lenyel egy pénzérmét, levonod a zsebpénzéből

Kép
Kép
bendor

Sziasztok!

Pintyus! Jól tudod, a szülésznő van ott végig, a doki csak a kitolásra jön be, na meg gondolom, vajúdás közben néha rámnéz... :shock: Én palástfüvet ittam, gyógynövényboltban lehet kapni. De málnalevelet miért akarod? Azt 36. hét után szokták a kismamák, msegíti a tágulást.

Aliza! De édes a kukoricaevő kisfiad! :D

Bendor! Sérv nem hangzik túl jól... :( Drukkolok, hogy ne az legyen! Köszi a részletes császár-beszámolót! Remélem, sikrül elkerülnöm! Azért ez mégiscsak egy nagy hasi műtét, nyilván nehezbben regenerálódik az ember.... Nem is értem azokat a nőket, akik direkt megcsászároztatják magukat... :shock: :? Szép nagyok voltak a Babáid! Akkor Te gondolom kicsi vagy, mármint vékony, alacsony, ugye? Csak azért gondolom, mert nekem a hugom4850 g, az öcsém 4700 g volt, és Anyukám mindkettőjüket természetes úton szülte, ráadásul elég hamar. Pedig Anyukám is teljesen normál alkat... Persze ez nem csak ettől függ, inkább attól, hogy tágulsz-e rendesen...Na, jól megbeszélem itt magammal a dolgokat! :D De jók a képek a gyerekekről! Dorka haja nagyon tetszik!!! :)

Kép
zsuzska81

Szióka Zsuzska!

Hát, azzal megbarátkoztam már hogy alacsony vagyok, 163 cm. De sajnos a vékony testalkatommal melléfogtál. :lol:
Két gyerek után most már le sem merem írni hány kiló vagyok. :evil: De az igaz hogy 56 kg-osan mentem férjhez, 8 évvel ezelőtt. Huu de szép is volt... ez már csak egy szép emlék marad azt hiszem, mármint az 56 kg. :oops: :oops: Igaz akkor is jó fél év fogyókúrázás árán sikerült elérnem, mert inkább 60-70 kg között mozogtam. Szóval vékony testalkatú sosem voltam, még 56 kg-osan is volt jó kis combom és fenekem, vagyis nem vagyok egy lapos fajta. :lol:

Fogalmam sincs mitől lettek igazán nagyok a gyerekeim, állandóan azt kérdezgette mindenki hogy családban voltak-e már ilyen nagy súlyú babák, meg hogy a cukrom rendben van-e. Akinek terhességi diabétesze van annak is születhet nagy babája, de nem feltétlenül csak attól. Pl. azt is hallottam, hogy a sok vitamin is "fújja fel " a babákat. Első terhességemben szedtem Multivitamint kismamáknak nevezetű készítményt., lehet közrejátszott ebben hogy nagy súlyú lett a fiam, nem tudom. Második terhességben már direkt mást, Elevitet szedtem, de állitólag az utolsó 4-5 hétben már ezeket nem szabad szedni. És én akkor már nem is szedtem. Mégis nagy lett Dorka is. :wink:
Persze lánykánknál imádjuk, hogy kis borzoska hatású állandóan a kis fürtjei miatt. :lol:

Dorkám haja kis göndörke, ha megfésüljük is kunkori rendesen. :lol: Nekem is hullámos hajam van, az más kérdés, hogy én már ha van rá időm simitom is ki a hajvasalóval. :P Nem tudom, a lánykám fogja-e szeretni, meg persze még változhat a haja sokat. De én mindenesetre nem csípem, hogy soha nem oda állt eddig ahova szerettem volna. (segít a hajsimító , végreeee :lol: )

Hogy éled meg a terhességedet? Jól viseled, vagy azért vannak problémák? Remélem minden a legnagyobb rendben van és boldog kismama vagy. Én imádtam mindkét gyerekkel babát várni. Nagyobb gondjaim nem voltak (toxémia, cukorbetegség, AFP, ezekkel nem volt gond), persze lett visszerem, nagyon vizesedett a lábam, nőtt a súlyom is... de azért mikor mocorgott bent a kis pocaklakóm az mindent feledtetett. :)

Puszi

Bendor

Kép
Kép
bendor

Zsuzska!

Ja... állitólag a medencémet találták keskenynek a babáim méretéhez képest. Hát nem tudom, én nem érzem hogy keskeny lenne, de persze egy orvos mint szakember ezt biztos jobban tudja.

Tesókáidnak is szép születési súlyuk volt, és anyukád profi lehetett ha megszülte természetes úton mindkettőjüket ekkora súly mellett. Szép teljesítmény.

Bendor

Kép
Kép
bendor

Jó reggelt csajok!!!

Most ment el férjecském.

Na szóval nagyon aranyos az a szöveg amit feltettél. :P jót kacagtam rajta.

Sajnálom hogy ilyenekkel ilyesztgetnk hogy egyből műteni kell, de hátha ténleg valami más van és nem kell műtőbe menned. " gyerekkel eléggé nehéz lenne korházba feküdni és utánna még ki tudja meddig lábadozni. :cry: Szurkolok hogy ne az legyen. :wink:

A Stop Shop nagyon vagány, igazi pesti, meg külföldi hangulat van. Hát mi kor megláttuk azt mondtuk hogy az ilyeneket nőknek találták ki.

Szerintem a Müller egy nagyon jó bolt, élelmiszeren és ruhán kívűl minden van, parfüméria, frogéria, gyerek játékok, házutartási cikkek, fürdőszobai micsodák, papir, íroszer, gyertyák, karácsonyi díszek. Na szóval nagyon sok minden. Persze vannak olyan termékek is amelyek drágák, de a Müller termékei azok nagyon jók, n már régebbről ismerem, mert német cég, és mi vettünk a tavaly németből ilyeneket.

A többi bolt is nagyon jó, van egy csomo akció, jó kis divatos cuccok. És megnyílt a Kenguru is, a gyerek bolt, hatalmas.

Leonardo is van, deichmann is van, A new Yorker az is nagyon szuper, és a Takko fashion is. Ott most nagyon sok akció van.

A Park Center szerintem drága, legalábbis a C&A, és a Hervis.

Kicsit össze kaptunk párommal ma reggel, és le mondtam a görcsölésről, bízok mindent a természetre, ha jön a baba akkor jön és ha nem akor nem. Páromat idegesiti hogy ov. teszt meg hőmérőzés meg stb. Minek ennek ekkora feneket keriteni, úgyis jön az . Ő így gondolja. :roll: :cry:

Szoval nekem nem kezdődött valami jól a napom. :cry:
Vendég

Pintyus!

Ó, Te drága... valóban képes egy nő mindent megtenni azért is, hogy legyen gyereke, és azért is hogy ne. Te az előbbiekhez tartozol. :D
Tényleg vannak olyan hitek vagy tévhitek (nem tudom), ha valaki nagyon akarja a babát védekezik a szervezete ellene. Hogy ez igaz lenne, fogalmam sincs. Mi is mikor elhatároztuk, hogy jöhet a babaprojekt én is be voltam sózva rendesen.Férjem nekem is túlzásnak gondolta, hogy veszem a terhességi teszteket, pedig olyan sokat nem is vettem :lol: :lol: .Bencénél is és Dorkánál is 2 .hónapban estem teherbe. Én is görcsösen akartam és mégis összejött. Férjem mondta is, hogy ez az ő szerencséje, babaprojektes hancurnak hamar vége szakadt. :lol: :lol: :lol: Persze ő is örült mindkét alkalommal.

Köszi Pintyus a beszámolót az új üzeletekről, felcsigáztál vele. Engem perpillanat a Müller és a Kenguru érdekelne a karácsonyi ajándékok miatt leginkább, de már ha ott vagyok biztos bekukkolok a többi helyre is :lol: Ez már csak ilyen női szokás, vagy csak én vagyok ilyen???

Ná!
Remélhetőleg hamarosan jelentkezel és beszámolsz mi volt a gyerekklinikán. Nagyon bízom benne a kivizsgálásokat jól tűrte a gyereked, és nem találnak semmi komolyabb baját.
És hogy a klinikai helyzet is elviselhető volt, bár indulás előtt eléggé lelomboztunk vele. :cry:

Puszi

Bendor

Kép
Kép
bendor

Köszönö nagyon szépen a bíztatást, már jobban vagyok egy kicsit.

Megpróbálom vele nyugisan megbeszélni a dolgot, holnap megyünk miskolcra aztan lesz időnk dumálni az úúton. És hétfőn van a 1/2 éves házassági évfordulónk, hátha elmegyünk vacsizni és utánna mindent bele babproject.

A fenébe, mar most is erre gondolok, hess, hess gondolat.!!! :cry:

Ne féljél, nem csak te vagy ilyen, szerintem minden nő, vagyis a legtöbb, van olyan barátnőm is aki abszolut nem költekezős, sőt sajnál magára mindent, még egy egy csepp vizet is.

Na pusza, bevandorlási hivatalba kell mennem.
Vendég

Bendor! Hogy élem meg a terhességet? Hát, panaszkodni nem szeretnék, soroljam? 16. hétig hánytam, émelyegtem. 9. héten kiderült, hogy magas a vérnyomásom, gyogyit szedek azóta, és kiírtak táppénzre. terhességi diabetes-em van, és kb. 2 hete derült ki, hogy kezdődő toxémiám... Hát, így...De tényleg nem akarok panaszkodni, ez jutott, és kész!
Úgy látszik, mindenki olyan hajat szeretne, amilyen nincs! :D Az enyém szögegyenes, és mindig göndörre vagy legalább hullámosra vágytam. De a dauer nem lenne megoldás, mert sűrű a hajam, és a fodrász szerint is akkora fejem lenne vele, mint egy elefántnak! :D

Pintyus! Szerintem egy nő részéről teljesen természetes reakció a szinte már görcsös akarás... Persze a pasik ezt másképp látják. Az én férjem is tehetetlen volt, mikor látta, hogy mennyire kiborultam, mikor megjött. Próbált vigasztalni, de igazán átélni nem tudta, mit érzek... És most logikus lenne azt mondani, hogy ne gondolj a babaprojektre, de tudom magamról, hogy ez lehetetlen... Nekem minden gondolatom ez volt, aztán mikor már feladtam, és készültem a következő havi kivizsgálásra, na akkor sikerült! :D

Kép
zsuzska81

Zsuzska!

Uhhh.... hát jól beletrafáltam a kérdésemmel, úgy látom. Nálad sok minden összejött, ami másnál akár 2-3 terhesség alatt összesen.
De olyan kis pozitív vagy és valóban így kell hozzáállni. Meglátod mikor a karodban tarthatod majd a lánykádat minden rossz egycsapásra lényegtelenné válik. (nem mondom hogy elfelejted, mert azért ezek elég erős nyomot hagynak, de kárpótlásként ott lesz a kicsi Kincsed. :)
Nekem is égett a gyomrom állandóan , ugyhogy nem volt olyan óra szinte mikor a terhességemre ne figyelmeztetett volna, de ma már ez annyira eltörpül ahhoz képest hogy miért is "szenvedtem" a gyomorégéssel, illetve kiért. Megérte. Sokat kibírunk mi nők, azt hiszem. :wink: :wink:

Bendor

Kép
Kép
bendor

Bendor! Tudod, úgy vagyok vele, hogy kesereghetnék folyton ezen, de attól még nem lenne jobb... Igyekszem könnyedén venni a dolgokat, persze néha eltörik a mécses, főleg a diéta kínoz, mert imádom a hasam sajnos... :shock: Na, és rossz szinte mindig éhesnek lenni... :( Bár néha azért bűnözök! :D Most pl. tortát sütöttem a férjem szülinapjára, és hát a krémet meg kellett kóstolni, hogy jó-e...na meg egy kis szeletet majd eszek, nem vagyok fakír, hogy megsütöm és csak nézem... :shock: De Anyukámmal már megtárgyaltuk, hogy szülés után mindenféle finomságot süt-főz majd nekem! :D Az élet apró örömei! :D Na, és tényleg igaz, hogy tudom, hogy az én kis Drágaságomért teszem. Valószínűleg magam miatt nem lenne ennyi erőm...

Kép
zsuzska81

Zsuzska!

Boldog szülinapot a férjecskédnek, biztos fincsi a torta is.Na, az tuti, hogy én sem tudnám megállni, hogy ne kóstoljam meg. :oops:
Huu, ez kellene nekem is , mármint a diéta . De a diabétesz nem kellene persze hozzá. :wink: Nincs elég akaraterőm ha magamról van szó, de ha baba miatt kellene diétázni akkor szó nélkül megtenném én is. Sajna mozogni sincs időm... bár azt szokták mondani mindenkinek arra van amire akar. :shock:
Ti merre laktok itt Debrecenben?

Bendor

Kép
Kép
bendor

Sziasztok csajok, most jöttem haza, teázóba voltam barátnőmmel a Battyányin, nagyon fincsi teákat ittam. :P

Ő is kismama, 13 hetes, elsőre össze jött nekik, és mondta hogy ne görcsöljek rajta, ne is gondoljak arra hogy a babáért csinálom, Jöb az úgyis ha akar.

Megpróbálom megfogadni a tanácsotokat, hátha összejön, hétvégén nem leszek mert Miskolcra megyünk.

Karácsonyi feeling már mindenkibe meg van??? Bendor ezt mar te is kerdezted de azota mar eltelt egy kis idő. Mindjárt december van, hihetetlen hogy eltelt ez az év is. :roll:

zsu: szerintem minden kismama tapasztal jót meg rosszat is a terhessége alatt, de nem számit semmi, ha ki lehet bírni, csak a baba egészsége. Mikor meglátod, mindent elfelejtesz majd.

Nem tudjátok hogy miért zsibbad az ember újja. Nekem ma egész nap zsibbadt a bal kisujjam, de olyan rossz érzés... :cry:
Vendég

Kedves Édesanyák, Édesapák!

Ezúton szeretném megköszönni bizalmukat azoknak a kedves látogatóknak, akik már írtak. Bízom benne, hogy sikerült megfelelő lelki támaszt nyújtanom azok számára, akiknek erre volt szüksége, és megoldást találni és kivitelezni azt mások esetében.

Továbbra is várom leveleiket a pszichotanacs@freemail.hu címre. További információkat a www.pszichologia.mlap.hu oldalon olvashatnak. Újabb értékes, érdekes gyerekdalok stb. kerültek feltöltésre a www.pszichologia.multiply.com oldalra – érdemes ellátogatni és kinek mi tetszik letölteni.

A legjobbakat kívánva: Nisreen
nisreen

Bendor! Köszi, átadom a férjemnek! A torta finom, le lett tesztelve! :D Mi a belvárosban lakunk, a Csapó u mögött egy kisutcában. És Ti?

Pintyus! Zsibbadást nem tudom.... Mondjuk nekem is zsibbad néha a kezem, karom, de gyanítom, hogy Anna nyom vmi ideget... :shock: Nyilván minden megváltozik majd, ha végre itt lesz a Drágám a karomban! :D

Kép
zsuzska81

Sziasztok!

Kriszti vagyok, 2004-ben született a kisfiam Olivér a Klinikán.
Semmi rosszat nem tudok mondani, velem mindenki iszonyúan kedves volt, pedig nem adtunk pénzt előre.
A szülőszoba nem túl szép, bár ez volt a legkevesebb gondom. Császárral született Olivér dr. Jakab Attilánál. Cuki volt végig, a 32. héttől jártam hozzá, a rutinvizsgálatokat a körzeti (akkor még az öreg dr. Jakab Attila ) végezte. Soha nem kért, fogadott el pénzt, a kórház után két hétig vadásztuk, mire meg tudtuk "köszönni" a segítségét. Minden nap bejött, hogy hogy vagyunk, mi újság.
A szülésznők is barátságosak és ügyesek voltak, pedig nagyon tartottam a beöntéstől, katétertől.
2 ágyas, füdőszobás (nem napidíjas) szobában voltunk egy másik császáros lánnyal. Bármire is volt szükségünk, csak beszóltunk telefonon és jöttek. Sőt, hozzám 2 óránként jött minden műszakban nővérke, mert Olivér nem akart szopizni, nem volt szopóreflexe, segíteni kellett mellre tenni. Soha egy szájhúzás, megjegyzés. Az első 2 éjszakára elvitték, hogy tudjak pihenni (perszem ha kérem maradhatott volna).
Tápszert csak éjjel adtak a babáknak, nappal lefejt anyatejet kapnak, de ha vittem volna azt adják.
A látogatókat meg kell beszélni, pl. szopinál kifelé ( :D ), egyszerre ne tóduljon be az egész familia és kész.
Nekem is jól esett, amikor hozzám jöttek......
dr. Kovács Judit az egyetlen feketebárány, nagyon alpári a stílusa, borzasztóan erőlteti a szoptatást.
Amúgy minden vizitnél és állandóan kérdezték, hogy mire van szükségünk, mit segítsenek.
A kaja átlagos kórházi koszt, de a látogatók gondoskodnak a finomságokról, a hazai semmivel sem pótolható.

Most is ott "szülök" jövő májusban, remélem ezúttal tényleg sikerül!

Ja és elterjedt a köztudatban, hogy a Kenézy-s orvosok jobbak. De szerintem ezt csak azok állítják, akik azt hiszik, hogy a Klinikán tanuló dokik vannak. Pedig átlag 40-50 évesek, nem gyakornokok.
Arról nem is beszélve, hogy helyben van a NIC, ha bármi baj van a Kenézyből ide jön a Cerny, csak nem mindegy mi történi az alatt a 10-15 perc alatt, amíg megérkezik.....

Üdv Kriszti
olimami

Szia Kriszti!

Jó olvasni, hogy ennyire pozitív a tapasztalatod mindennel kapcsolatban! Gratulálok a kisfiadhoz! POcaklakó kisfiú vagy kislány? Tudjátok már?

Lányok, lehet hülyeséget kérdezek, de katétert ugye nem kap mindenki???? :shock: Remélem, nem!

Kép
zsuzska81

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?