Sziasztok!
Petra: Kicsi a világ! Milyen pletykás ez a Kata!
Nekem még régebben mondta, hogy kár, hogy nincs kulcsunk a középső függőfolyosóhoz, megspórolnánk neki 2×3 emeletet. Akkor majd egyszer megnézhetjük egymás lányait! Jól vagytok egyébként?
Zsófi: Nekem is Szász Szilvia volt a szülésznőm, a másikat pedig valamilyen Barbarának hívják, ő is bejött néha. A Szilvi nevű nagyon aranyos!
Berend Anita: Persze, fogadott szülésznővel és fogadott orvossal lehet, hogy más a légkör, végülis szerencsém volt, sokan riogattak, hogy fogadott orvos nélkül merészség szülni. Ha egy héttel később jön a lányom, akkor lehet, hogy már van fogadott dokim. És szegényebbek vagyunk valószínűleg 50 ezerrel, legalábbis az egyik szobatársam szerint a Klinika íratlan szabályai szerint egy profnak ennyi jár, és azt hiszem, azén jelöltem professzor.
Gigi: nem tudod véletlenül, hogy a közös dokink mikor megy szabadságra? A 21.-vel kezdődő héten kellene mennem hathetes kontrollra. Azon gondolkoztam, hogy kivételesen elmennék a magánrendelőjébe, ha ott lehet időre menni, mert a leány mellett nem tudok órákat várni a rendelőben.
Erika: Én fürdettem a lányomat 19-én. Honnan jöttél rá? Én gondolkoztam rajta, hogy mi együtt voltunk a Klinikán, de nem tudtalak beazonosítni. Képzeld, ott tök jól érezte magát a leány a vízben, aztán itthon ordított ahogy beraktuk a kádba, mint a fába szorult féreg. Az utóbbi két alkalommal már élvezte szerencsére.
Ágci! Most látom a profilodban, hogy lll-es tanácsadó lettél! Ez friss hír, vagy én maradtam le? Mindenesetre gratulálok! Van is mindjárt kérdésem. A kislányom ugye szerdán volt négy hetes. Az utóbbi három hétben kb. 30-23-23 dekákat "hízott". Egy alkalommal mindkét mellemből szoptatok, kb 10 percig az egyikből, aztán a másikból, amíg el nem alszik, vagy hagyja, hogy kihúzzam a szájából a cicit. Este 10 körül eszik, aztán éjjel 2 körül, utána 5-fél 6 a következő. Délelőtt nagyjából 3 óránként, aztán délután felborul a rendszer. Rengeteget sír, és bármivel is próbálkozunk, nem hagyja abba, csak ha megszoptatom. Ha sírás közben valami a szájához ér, rögtön be akarja kapni. Szinte csak akkor nyugodt, ha szájában a cici. Lehet, hogy délutánra kevés lesz a tejem? Vagy más a baja? Az is eszembe jutott, hogy adok neki cumit, hátha nem is éhes, csak nagyon erős a szopóreflexe, de őszintén szólva nagyon irtózom tőle, el is határoztam, hogy nem adok a gyerekemnek. Eleinte ittam tejszaporító teát, most semmi extrát nem csinálok tejszporítás ügyben.
Másrészt még mindig nagyon érzékeny a mellbimbóm. Nincs kisebesedve, de pl. ha zuhanyzás után hozzáér a törölköző, felszisszenek. Sőt, szoptatás után az egész mellem sajog. Masszírozáskor egyébként is. Ez normális? Válaszolhatsz emilben is, köszi!
Ti az oltások előtt-után hogyan próbáljátok megkönnyíteni a babátok dolgát? A védőnő már kiszámolgatta, hogy mikor kapja a porontyunk a kéthónaposat, és én kicsit tartok tőle. Gyerekkoromban hisztisen féltem mindenféle tűszúrástól. Azt persze gondolom, hogy ilyen kicsikben még nem alakul ki ilyen jellegű félelem, csak a nyűgösséget gondoltam hogy lehetne csökkenteni.
Hasfájásra mindig a Gripe Watert mondjátok. Nekünk a doktornő egy Infacol nevű készítményt ajánlott. Ezt használta valaki? Mik a tapasztalatok?
Katicabogár