Új privát üzeneted érkezett!

Jó éjt mindenki, Szgeden (v. nagyon közel) szeretnénk nyaralni egy hetet. Keresünk egy bababarát szállót/panziót. Köszönet:
Babett
Babett

Sziasztok!

Enikő,itthon vagyunk már szerda óta,2 nap volt a pihenés,Vajkos belázasodott,teljesen elengedte magát,csak feküdt az ölemben.Nagyon megijedtem,mert még nem volt beteg és nem tudtam,hogy így reagál.Piros volt a torka,két nap alatt elmúlt az Echinacea-remélem jól írtam-golyóktól.A dr néni szerint honvágya volt.Jövőre elviszlek Erdélybe,jó?Nagyon ügyes Bogi,hogy így beszél.Gyertek már el hozzánk!!!

Melinda,
Nekem is mindig azt mondják,hogy anyás,meg elkényeztetem,nem lesz ez így jó...
Ti mit szoktatok erre válaszolni?

A nyaralóknak sok pihenést és napfényt,a többieknek kitartást!
Emese
emesu

(c:

Kép
Ágci

Sziasztok!

Érdekelne valakit egy Hammer márkájú mágnesfékes (ez jobb mint a szalagfékes) szobabicikli? Az az igazság, hogy nekünk 1 éve itt porosodik, senki sem használja. 15 ezer Ft-ot gondoltam érte. Szállítás megoldható.

Esetleg van valamelyikőtöknek eladó etetőszéke? Ami Benié volt épp most készül szétesni. Olyan kéne, amelyiknek dönthető a háttámlája, mert Bálint nem tud még ülni.

Emese!
Jó rövid volt a nyaralásotok! De az a lényeg, hogy nem lett semmi komoly baja Vajknak! Merre jártatok Erdélyben? Rokonoknál voltatok?

Képzeljétek pénteken voltunk egy szülinapi zsúron, és Bálint megtanult tapsolni (látta a többiektől). Ma de. meg elmentünk a piacra, és valami Lagzi Lajcsi-féle mulatós zene szólt az egyik árusnál. Balu meghallotta, és lelkesen elkezdett tapsikolni.

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Enikő!
Nekem a két alsót vették ki, még harminc éves korom környékén, hasonló okból, mint Neked kéne.
Két hét eltéréssel operálták a két oldalt.
Szájsebész csinálta helyi érzéstelenítéssel, de sokkal komolyabb adagokkal, mint a fogorvosi beavatkozásokkor szokásos.
A műtét nem fáj, csak tényleg hosszadalmas, kellemetlenek a fájdalomcsillapító szúrások, és a recsegés ropogás "munka közben".
A fájdalom inkább a műtét után jelentkezik, a szúrások helye, az összevarrt seb, és a megbolygatott állkapcsom fájt csak néhány napig.
Katinéni
Katinéni

Szia Ágci!

Nocsak, újra regisztráltad magad?

Évi
Évi

Szia Évi,
Igen!

Ágci
Ágci

Kipihented a múltkori "fáradalmakat"? Kép
Látom új e-mail címed is van.
A régit is használod még?
Évi

Már nem,

Ágci
Ágci

Most akkor valami nekem nem világos. Nincs 5 perce, hogy az agi@pro.hu-ról írtál nekem mintha mi sem történt volna.

Amúgy cumika hogy van? Tehetnél fel róla újabb képeket.
Évi

Sziasztok!

Petra: Kicsi a világ! Milyen pletykás ez a Kata! Kép Nekem még régebben mondta, hogy kár, hogy nincs kulcsunk a középső függőfolyosóhoz, megspórolnánk neki 2×3 emeletet. Akkor majd egyszer megnézhetjük egymás lányait! Jól vagytok egyébként?

Zsófi: Nekem is Szász Szilvia volt a szülésznőm, a másikat pedig valamilyen Barbarának hívják, ő is bejött néha. A Szilvi nevű nagyon aranyos!

Berend Anita: Persze, fogadott szülésznővel és fogadott orvossal lehet, hogy más a légkör, végülis szerencsém volt, sokan riogattak, hogy fogadott orvos nélkül merészség szülni. Ha egy héttel később jön a lányom, akkor lehet, hogy már van fogadott dokim. És szegényebbek vagyunk valószínűleg 50 ezerrel, legalábbis az egyik szobatársam szerint a Klinika íratlan szabályai szerint egy profnak ennyi jár, és azt hiszem, azén jelöltem professzor.

Gigi: nem tudod véletlenül, hogy a közös dokink mikor megy szabadságra? A 21.-vel kezdődő héten kellene mennem hathetes kontrollra. Azon gondolkoztam, hogy kivételesen elmennék a magánrendelőjébe, ha ott lehet időre menni, mert a leány mellett nem tudok órákat várni a rendelőben.

Erika: Én fürdettem a lányomat 19-én. Honnan jöttél rá? Én gondolkoztam rajta, hogy mi együtt voltunk a Klinikán, de nem tudtalak beazonosítni. Képzeld, ott tök jól érezte magát a leány a vízben, aztán itthon ordított ahogy beraktuk a kádba, mint a fába szorult féreg. Az utóbbi két alkalommal már élvezte szerencsére.

Ágci! Most látom a profilodban, hogy lll-es tanácsadó lettél! Ez friss hír, vagy én maradtam le? Mindenesetre gratulálok! Van is mindjárt kérdésem. A kislányom ugye szerdán volt négy hetes. Az utóbbi három hétben kb. 30-23-23 dekákat "hízott". Egy alkalommal mindkét mellemből szoptatok, kb 10 percig az egyikből, aztán a másikból, amíg el nem alszik, vagy hagyja, hogy kihúzzam a szájából a cicit. Este 10 körül eszik, aztán éjjel 2 körül, utána 5-fél 6 a következő. Délelőtt nagyjából 3 óránként, aztán délután felborul a rendszer. Rengeteget sír, és bármivel is próbálkozunk, nem hagyja abba, csak ha megszoptatom. Ha sírás közben valami a szájához ér, rögtön be akarja kapni. Szinte csak akkor nyugodt, ha szájában a cici. Lehet, hogy délutánra kevés lesz a tejem? Vagy más a baja? Az is eszembe jutott, hogy adok neki cumit, hátha nem is éhes, csak nagyon erős a szopóreflexe, de őszintén szólva nagyon irtózom tőle, el is határoztam, hogy nem adok a gyerekemnek. Eleinte ittam tejszaporító teát, most semmi extrát nem csinálok tejszporítás ügyben.
Másrészt még mindig nagyon érzékeny a mellbimbóm. Nincs kisebesedve, de pl. ha zuhanyzás után hozzáér a törölköző, felszisszenek. Sőt, szoptatás után az egész mellem sajog. Masszírozáskor egyébként is. Ez normális? Válaszolhatsz emilben is, köszi!

Ti az oltások előtt-után hogyan próbáljátok megkönnyíteni a babátok dolgát? A védőnő már kiszámolgatta, hogy mikor kapja a porontyunk a kéthónaposat, és én kicsit tartok tőle. Gyerekkoromban hisztisen féltem mindenféle tűszúrástól. Azt persze gondolom, hogy ilyen kicsikben még nem alakul ki ilyen jellegű félelem, csak a nyűgösséget gondoltam hogy lehetne csökkenteni.

Hasfájásra mindig a Gripe Watert mondjátok. Nekünk a doktornő egy Infacol nevű készítményt ajánlott. Ezt használta valaki? Mik a tapasztalatok?

Katicabogár

Kati
katicabogár

Sziasztok!

Enikő! Nekem már kioperálták. A fogklinikán a Szontágh doktornő. Nagyon ügyes volt, nem fájt, gyorsan végzett vele. Amikor már kiment az érzéstelenítő nekem nagyon vérzett, és fájt. Szerencsére felírt cataflamot, az nagyon jó volt. Szedtem is egy ideig.

Katicabogár! Oltás után ahogy hazaérünk (5 perc a dokitól), rögtön adok be neki lázcsill. kúpot. Ettől, meg gondolom az ijedségtől, sírástól, elalszik, és mire felébred, kutya baja. Asszem Lottinak az 5 hónapostól becsomosódott a combikája, borogattam 2 napig, aztán rendbejött.

Anita! Édo lehet Balu, amikor tapsol. Lotti is tud, sőt táncol a jó számokra.

Emese! A válaszo attól függ, épp milyen a kedvem. Van amikor csak vállvonás, van amikor csúnyább, pl. jobb mintha a postáshoz ragaszkodna. Egyébként meg az anyjával tölti a gyerek a legtöbb időt, nem?!

Kriszti! Nagyon ügyi Gergő! Hányszor szopik még?

Lotti ma hintázott a mamáéknál, nagyon élvezte, a lábaival szinte lökte magát, és sikongatott.

Jó éjt!

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Tettem fel új képet Lottiról a profilomba.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!
Képzeljétek ma reggel nagynéni lettemKépKépKép
De jóóó! Most már van unokahugom!
Most nemtudok irni, majd jövök holnap.

Ja a tescoban akciós a Huggies.
Nina
nina74

Sziasztok!

Nina!
Gratula a nagynéniséghez!KépMeglepődtem nagyon! Nem úgy volt, hogy aug. elejére várják tesódék a babát? Akkor jó 2-2,5 héttel korábban jött a baba! Ők is meglepődtek, vagy számítottak rá, hogy korábban érkezik? Hogy hívják a picit? Könnyű szülés volt? Nemsokára milyen jót fog játszani a két kiscsajszi!

Melinda!
Nagyon aranyos Lotti a medencében!Kép Hol készült a kép, a Sportusziban?

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Anita:
Igen aug elsejére várták.
Császár volt mert faros volt. 2800gr, és 47 cm
Dorothy a baba neveKép
Nina
nina74

szep magyaros nevet adtak a gyereknek az mar egyszer biztos Kép
Névtelen

Névtelen:
Miért gondolod,hogy ő magyar?
Nina
nina74

Sziasztok!

Megjöttünk Bajáról, nagyon jó volt, Bence is jól bírta, a halászléfőzésen hat órát aludt egyfolytában a levegőn.
Viszont el kellett mennünk ott az ügyeletre, mert az egyik kezén a mutatóujja, a másikon a középső ujja be van gyulladva a köröm mellett, meg szájpenésze is lett. A gyulladásra kapott dunsztkötést, mit ne mondjak, fél óráig ha rajta volt:-)))))))))

Ma voltunk védőnéninél, és 3820 g-ok vagyunk.
:-)))))))

Itt küldök róla egy pár képet:
Kép
Kép

Zsófi+Bence

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsófi:
Igazán gyönyörű kissrácKépKép
Korán kezdi a csavargást!Kép
Szopival mi ujság?
Alakul? Használ a bogyó?
És Anna baba hogy birta a kiruccanást?
Mikor vanda ennyi idős volt, be voltam zárva a lakásba, ugyanis minusz ötven fok volt.
Már majd megevett a fene.
Habár szerintem te otthon sem unatkoználKép
Nina
nina74

mert mi ha nem magyar? ide csak magyarok irnak nem?
Névtelen

Akkor Névtelenke mégsem megy olyan jól a kukkolás.
Nina
nina74

SZijasztok!

Enikö!Az egyik ismerösömnek is ugyanez van a b.fogával és neki is ki kell müteni. Szörnyü lehetKép

Katicabogár! Én oltás után azonnal még ott a doki várótermében, ahogy öltöztettem már tettem az oltás helyére vizes pzs-t, otthon is borogattuk a lábát. Igy csak alig pirosodott be. Igy talán elkerülhető, hogy az oltás helye feldagadjon, bekeményedjen. Amúgy nem biztos, hogy nyügös lesz oltás után, lehet, hogy észre sem veszi.

Banita! Vettünk Pöttöm pelust a corában, most tesztelés alatt van éppenKép

Nina74! Juuuj, dejó! Akkor Vandusnak van unokatesójaKép

Zsófi! Tök édes ez a Bence! Igazi kisfiús arca vanKép

Szijasztok, Lara
lara

Katicabogi: szerintem pénteken még el is battyogtunk egymást mellettKépKép Tényleg kicsi a világ. Na, valamikor át kéne mennünk egymáshoz. Mikor is? Mi általában öt-hat óra körül sétálni megyünk, bár szerdától be leszünk határolva időileg, mert a férjem, sajna újra dolgozni fog (szabin volt több mint egy hónapig, juj, de megszoktuk, olyan jó volt) - és hol éjszaka, hol nappal. Mi egyébként jól vagyunk, megyünk holnap a rendelőbe méretkezni, a múlt héten 4320g volt a Viki. A fürdést imádja, de csak akkor, ha az ajánlott 37 fok helyett 40 fokos a víz. Lehet, hogy ezzel elrontom, de én is forró vizes fürdős voltam egész életemben, és így élvezi iszonyatosan a lányka is a fürdetést. Nade majd beszélgetünkKépKép

Zsófi: jaj, de édes nyugodt kissrác Bence! Nagyon kis komoly arcocskája van!

Berend Anita: nem felejtettem el az emilt, csak ......áh a szenilitástól nem sikerült a szülés után megszabadulnom...
petra28

Meglátjuk, hogy használ-e, mert a kirándulás miatt csak ma kezdtem el szedni. Remélem beválik.

Panka sátorban aludt, és neki is jót tett a levegő: este kilenctől reggel tízig aludt.
:-))))))
Küldök róla is egy képet.
Kép
Kép
Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Köszönet kedves anyukák a sok segíítőkész ötletért, bababarát szállás ügyében :-(

Remélem, nektek könnyebben sikerül egy vadidegen városban ilyet találni, mert nekem nem !
Babett
Babett

Babett,
el tudod képzelni mennyi van, ha mi sem tudtunk neked semmit ajánlani! Nem azért nem írtak szerintem a lányok, mert nem segítőkészek, csak egyszerűen nem ismerik,
1. mert itthon nem szoktak panzióba megszállni
2. mert fogalmunk sincs, ugyanis -sajnos- Szeged nem igazán baba-barát szolgáltatásairól híres.

Esetleg itt érdeklődhetsz a nmegadott telefonszámokon, hátha tudnak segíteni.

http://www.babanet.hu/bababaratszeged.htm

Ennyi.
Ági
Ági

Sziasztok!

Anita! Nem a sportusziban készült, hanem anyuéknál.

Lotti állandóan állni szeretne, mindenbe belecsimpaszkodik (mégha ez a combom is), és felhúzza magát. Persze ettől aztán nagyon elfárad estére, ma 1/2 8 -kor már aludt.

Zsófi! Bence nagyon ari, gondolom, sok örömöd telik benne. Panka meg egy cukorfalat!

Nina! Nekem kifejezetten tetszik a Dorothy név.

Jó éjt!

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok csajok!

Zsófi!! Gyönyörű ez a Bence baba, meg Panka is nagyon szép kislány! Bencén nem is látszik, hogy csak nemrég született Kép Tényleg kis komoly arca van!Szeded a homeobogyókat? Használ???

Erika: Te szeded? Neked segített??? Írjál máár!!!!

Gigi: Mail ment tegnap, megkaptad???

Lara! De még milyen rossz..haldoklom.....Kép
Milyen az a Pöttöm pelus? Még sosem hallottam róla!

Nina: Millió gratula unokahugodhoz Kép Majdnem akkora a súlya, mint Boginak volt Kép Dejó, hogy együtt nőhetnek majd fel! Én is noszogatom tesómat, hogy szüljön már, de nem akaródzik....Na majd én Kép De kitől?? Kép

Babett: Én sem tudok egyetlen egy bababarát szálláshelyet sem Szegeden. De ha azt nézzük, az egész országban alig van pár darab, miért pont Szegeden lenne?? Kép

Ágci: Valami nem világos, most akkor melyik emilcímed él és melyik nem? És mi baj van a profiloddal? Újabban nagyon furcsa dolgok történnek itt a babaneten Kép Nem értem...

Perta: Viki jól összeszedte magát súlyügyileg Kép Jó húsban van Kép Nagyon szép volt a szüléssztorid, köszi, hogy elküldted! MegkönnyeztemKép

Képzeljétek apukám tegnap a piacon járt. Megkívánta a sárgabarackot és vett 50!!! kilót Kép Kép Ha sokat vesz kap kedvezményt alapon...Kép Na gondolhatjátok, hogy örültem. Anyu Pesten, tesóm Bogizott (mivel ő nem tud lekvárt főzni) én meg egész nap barackoztam.... tiszta sárga a kezem. Kép Becsukom a szemem és barackok jönnek velem szembe! Reggel 6:30-tól délután 5-ig vacakoltam vele. Igaz nem az egészet tettem el, de kb egy 40 kilót biztos... De Bogi annyi barackot megevett, hogy este narancssárágt kakilt Kép És milyen büdi volt......igazi köjál szagú Kép

No mentem mert hulla vagyok!!!
Pussz Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Mégis írok,pedig mindjárt elalszom ülve.

Enikő:tudok egy barackűző-igét...Egyébként imádjuk a rizseset!!

Segítség!Valamikor valaki írta,hogy olyan ajándékot készít,hogy a babája kezét örökíti meg gipszben,v. gyurmában.Kérdésem:milyen keretbe tetted?Előre is kösz!Ha nem itt volt,bocs...

Melinda,
Vajkos is állandóan állni akar,a mászás nem elég neki,úgy kell rá vigyázni,mert mindenbe belecsimpaszkodik.elég fárasztó.

Meg én is fáradt vagyok,Jó éjt!
Emese
emesu

Sziasztok

Katicabogár, szerencséd van, a dokink pont jövő héttől rendel újra, most van oda szabin. Ha délután fél 5 körül mész, akkor már nem szoktak sokan lenni, max 1-2 ember.
Amúgy nem tudok róla, hogy van-e magánrendelése.

Kriszta, mi tavasszal voltunk a Bükkben, le a kalappal, hogy meg bírtátok mászni a siroki várat Gergővel Kép. Mi kúszva-mászva mentünk fel Kép, de lehet volt könnyebb út is. A kilátás kárpótolt mindenért.

Enikő, köszi megkaptam a leveleid, csak azt hittem a héten suliban vagy, és nem siettem Kép az írással.
Részvétem a barack miatt, legalább pár évig el lesztek látva lekvárral. Kép

Lara, már nem aktuális a levelem szerencsére. Kép

Nina, gratula a kis unokahugihoz, tegnap kiszúrtam az újságban. Kép

Zsófi, nagyon helyes Bence a sapiban. Kép

Velem semmi különös, pocakosodom, többen rácsodálkoznak mekkora már. Most jött meg a toxoplazma eredményem, és még nem estem át rajta Kép, pedig reméltem. Gyerekkoromban volt otthon cicánk.

Gigi 13+1
gigi1

Sziasztok!

Ma voltunk babafotózáson a Sootersnél. Különböző hátterekkel fényképezték a kisasszonyt. 3 ruhát vittünk neki, azt is váltogattuk. Szerintem jól sikerültek a képek, de kivételesen Lotti alig mosolygott, olyan volt mint a vakbélgyulladás. Csütörtökön lesznek kész a képek. Egyébként 2.500 Ft- ba került, ezért választhatunk 4 képet, és kapunk egy 24 képet tartalmazó zenés CD- t a leányzóról. A hónap végén pedig zsűri dönt a legszebbekről. A legszerencsésebbek reklámfilmben is részt vehetnek. Én már nagyon kíváncsi vagyok.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Melinda:
Majd muti a képeket, oké?

Gigi:
Karmenről tudsz valamit?
Nina
nina74

Kösz lányok,

a bababarát szállás tényleg kevés, nekünk már az is elég lenne, ha vizet forralhatnánk, gyerekkajét melegíthetnénk és lenne etetôszék. No mind1. Amúgy aki megteheti az próbálja ki Alsópáhokot vagy Bôszénfát. Mindkét helyen voltunk és nagyon élveztük.

Más. a homeobogyók nagyon jók, én is szedtem és több tejci lett... figyelni kell, hfgy milyen számozásút veszel (a 20-as pl elapasztja, emlékeim szerint...)

Kösz. Pussz.
Bab.
Babett

Sziasztok!

Nem igazán megy most végigolvasni benneteket,amennyire lehet megtettem.
Totál gázos a kisfiam.
Úgy értem nem tudjuk mi van vele ÁLLANDÓAN sír!
Csak akkor hallgat amikor szopizik.Aludni szinte csak a babakocsiban tud de most már ott se.Kép
Bár az rajtam nem sokat segített mert én akkor nem tudok lefeküdni,pláne nem egyéb dolgokat csinálni.
Tegnap voltunk a gyerekklinikán,na majd azt is elmesélem ha lesz több időm az egy külön sztori.
Nem találtak Daninál semmi okot ami a rengeteg vígasztalhatatlan sírást okozza.KépSzóval nem szervi baj.De akkor miért nem hagy nekünk egy perc nyugtot sem?
egyik szopi után a másikig ordít vagy sétálgatsz vele egész nap.De nem alszik!Kép
Hulla vagyok!
Enikő: Nina hozott nekem bogyót,bocs de nem tudtam hamarabb írni,de attól még eljöhettek hozzánk.Kép
Zsófi:Nagyon gyönyörűek a picik!Nem tudod Siko megtartja a magánrendelését szabi alatt?Aug.3.-ig oda van,nekem meg mennem kellene a kontrollra.

Nina,Banita:köszi a tippet a corás pöttöm pelus tényleg jó,úgy nézem beválik!Kép
Nina: mikor szoktál ott lenni a férjednél?

Katicabogár:A lányod neve miatt jutott eszembe,hogy te vagy az.Szép nagy haja volt már akkor,jól emlékszem?A védőnőt te ismerted?Be tudtál azonosítani valahogy?Tudod Dani lett először megfürdetve.

Nina :gratulálok az unokahugihoz!Kép
Lara:kipróbáltuk a huggiest is.Hát az tényleg nagyon jó,kár,hogy húzos az ára.Kép

MIÉRT SÍR MÁR MEGINT?10 percig bírta.Kép

Sziasztok!

Erika
erika76

Erika:
Majdnem minden nap Arra szoktunk sétálni 4 körül.
Úgy sem alszik Dani, ha a hasadra fekteted?
Próbáld ki. És hordozókendőben? Akkor érzi, hogy ott vagy közel hozzá.
Az alvás nálunk még mindig mumus!
A héten valamikor nem akartok arra sétálni?
Vagy találkozhatunk a körforgalomnál is.
Nina
nina74

Szijasztok!

Zsófi! Annyira édes Panka! Nagyon hasonlit Mesora! A képen amúgy te vagy??

Enikö! Banita javasolta a Pöttöm pelust, a Corában lehet kapni, légáteresztö és asszem 43Ft-ra jön ki 1db. (A liberó 52Ft/db)Egész jó a minösége amúgy.

Gigi! Már a 13.héten vagytok? akkor már csak 2 harmad van hátra!

Ildianyu! Mi van veletek? Hogy birod a két gyerköccel? Lili nem akarta még kipróbálni a szopit?
Gabomano! Ez már több a soknál, hogy nem irsz!

SZijasztok, Lara
lara

Sziasztok

Nina, sajnos nem...

Erika, remélem gyorsan változik a helyzet a kislegénnyel. Drukkolok.

Lara, nekem még lassan telik a kismami idő Kép, de amikorra a "végét taposom", biztos másként látom.
Aki hiányzik, korábban nem az ellenőrzőjét kértétek el? Kép

Gigi
gigi1

Sziasztok!

Tudtok valamit Karmenról?

Emese
emesu

Erika! Nem lehet, hogy még nincs elég tápanyagértéke az anyatejednek? És azért sír a pici fiú, mert éheske marad? Nálunk az első éjszaka volt pont ilyen, üvöltött végig, pedig szoptattam - ott megnyugodott, de csak addig amig a cicin volt. Nálunk minden létező ellenérzésem mellett adnunk kellett tápit, igaz, nekem kezdetben nem is volt elegendő tejcim - császármetszés volt a végén ugyebár... Mostanra büszkén mondhatom, tegnap már csak anyatejci volt, ma is csak 50-et adtam tápiban, amikor kiszívta mindkét cicim teljes tartalmát.

Ma is voltunk méretkezni: Viktória 4600g, 55,5cm.
(Emlékeztetőül: június 19-én született)

Puszi:

Petra
petra28

>>Nem lehet, hogy még nincs elég tápanyagértéke az anyatejednek?<<
Ekkora ostobaságot...
Névtelen

Sziasztok!
Petra: Ez igen! Nem semmi a súlya Vikinek. Még nincs 1 hónapos se, de már hatalmas nagy baba Kép Szerintem is igazad van Erikával kapcsolatban tejciügyben, de én inkább nem írok semmit, mert megint le leszek cseszve. Kép

Erika: Ez nagyon jó hír, hogy szervi baja szerencsére nincsen Daninak!!! Kép
Szerintem Petrának igaza van, próbáld meg, hogy adsz neki egy kis tápit szopi után. Lehet, hogy tényleg azért sír, mert éhes. Jobb, hogyha inkább tápit adsz neki, mint ha éhezne....nem??Próbáld ki és ha utána nem sír, akkor az volt a baj. Kitartás!!!

Gigi: Nekem a terhesség első fele sokkal gyorsabban telt, mint a másodikKép Legalábbis úgy éreztem! Tudod, a második felében (utcsó 2 hónapban) iszonyat rosszul voltam. Akkor megfogadtam, hogy soha többet nem akarok állapotos lenni. Szülni szivesen megszülöm, de ne kelljen kihordani, főleg a végén....Kép Vigyázz magadra, ne szedj fel sok kilót. Én 88 kilóval szültem alig birtam vonszolni magam, borzalom!!Lehet ez volt a baj! Sőt biztos!

Lara: Mekkora kiszerelésben van ez a Pöttöm pelus és ki a gyártója? Ti milyet használtok? Hány kilós most Hanga? Mi Pamperst használunk jelenleg, de jó lenne -hát bilireszokni Kép- illetve áttérni egy olcsóbb pelusra!! Szóval nektek bevált? Na majd kipróbáljuk mi is. Csütörtökön megyünk át, majd megnézem a Corában.

Nina: Jó volna fagyizni, elég zsúfolt a programunk csütin, pénteken meg már jövünk is haza! Ha lesz időm felhívhatlak????? Kép

Pénteken megyek be a gyámhivatalba. Elindítják az apasági eljárást. Nincs túl nagy kedvem hozzá, de anyuék noszogatnak. Igazából, nem a pénz miatt csinálom, hanem Bogi miatt!! Nem tudom jó 5let-e!!!

No mentem
Csók!
Enikő

ceniko
Szeged

Névtelen: Miért lenne ostobaság??

ceniko
Szeged

Mindenkinek köszi a gratulát unokahugi ügyben.
Enikő persze hivjál csak.
Nina
nina74

Kép
Névtelen

Sziasztok,

Babett,
esetleg hívd fel őket, anyósomék voltak már itt, nagyon készségesek voltak, és kérdezz rá, amiket írtál nekünk is. Bella Panzió Pacsirta u. 31. /62498-208
vagy
http://www.tiszanet.hu/kronikaspark/page2.html
illetve a
http://www.szeged.lap.hu/
oldalon talán találtok megfelelőt.

Petra,
valóban nincs ilyen, hogy kevés vagy sok tápértéke a tejnek.
Van olyan, hogy nincs elég tej, van olyan, hogy nem jó technikával szopik a baba, hogy nincs jól mellretéve, hogy keveset van mellen, hogy vmi oknál fogva pl. stressz, gátolva van a tejleadóreflex...stb., de rossz tej nincs!
Nem is tudtam, hgoy nehézségeid vannak a szoptatással. Miért nem szóltál? Jól van, persze nem ismerjük egymást személyesen, de ha levelezés útján ismeretlen mamáknak írok oldalakat Kukutyinfalvára is akár, a szegedieknek még nagyobb szívvel segítek ám.Kép

Lara,
Gabi azért nem ír, mert szerintem nincs net. Elköltöztek már az új lakásba, és még dobozolnak, úgy tudom nincs összeszerelve a gép. Szép a lakásuk, de még alakul.Kép

Mint látjátok visszatértem, régi nicknévvel, megújult profillal Kép .

Katicabogár,
megkaptad a levelem?

Zsófi,
el tudtad olvasni, így jobb volt? Hogy-hogy nem tudod megnézni a mellékletet?

Ágci az "igazi"Kép

Kép
Ágci

Kedves névtelen és Ágci:

Én élelmiszeripari főiskolát végeztem és tanultuk a tej összetételét. Mi a tehéntejét tanultuk, de hát az majdnem ugyanaz, mint az anyatej, csak a fehérje kicsit más, a többi stimmel. A lényeg, hogy a lefet tehéntejet amikor felvásárolják a tejgyárak összeöntik, pont azért, hogy rendeződjön úgy nagyjából a tejben lévő zsíradék,szénhidrát,fehérje,víz,vitaminok,ásványi anyagok megfelelő aránya. Ezt mind azért teszik, mert ugyanúgy ahogy az embereknél, a teheneknél is, tehenenként változik a tej tápértéke. Egyik tehén teje sem ugyanaz! És ez nem azért van, mert mást eszik, vagy mert más korú a borja.
Szóval a tejgyárakban beállítják a tejet. Ez azt jelenti, hogy spéci gépekkel, mérőműszerekkel beállítják a tej zsírtartalmát, fehérjetartalmát, egyéb tápanyagértékeket majd pasztörizálják, hogy tovább elálljon.
A nőknél is pont így van! Nics 2 egyforma nő, nincs 2 egyforma tej, nincs 2 egyforma tápértékű tej. És nem kell hülyének nézni azokat akik azt állítják, hogy nem elég a tápértéke a tejének és éhezik a babája. És van olyan, hogy kevés a tápértéke a tejnek. Mégpedig a zsírtartalma nem megfelelő = nem lakik jól a baba és ezért éjjel-nappoal ordít. Már hogyne lenne ilyen??? Akkor miért marad éhes a babája? Mond el nekem légyszi!!

Andi
Andi

Lányok, Enikő!

Ha egy kicsit odafigyelnétek arra, amire válaszoltok, a másikra, aki vmiylen oknál fogja kínjában idefordul, sokkal kevesebbet beszélnénk el egymás mellett. Ha emlékeztek Erikának akkor is extra sírós volt a babája, mikor tápszert adott a pici Daninak, ez nem új keletű dolog!

Andi,
bár az elmúlt hónap tanulsága arra biztat, hogy ne válaszoljak névtelen és regisztrálatlan felhasználóknak, de azért ennyi kikívánkozik belőlem: egy mondatot kivettél a hozzászólásomból és elemezgetted...Kép
Nem ismered Erikát, a körülményeket, az előzményeket. Honnan tudod, hogy éhes a baba? Ott voltál? Megvizsgáltad?
Ha pedig egy kicsit utánaolvasnál az anyatejes témának, tudhatnád, hogy nem nem csak a fehérje egy kicsit más.
Szerintem egyébként egy baba nem csak akkor sír, ha éhes.
Én nem néztem hülyének senkit sem, aki ismer tudhatja, távol áll tőlem az ilyesmi.

Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Sajnos megint nem tudok sokat írni, mert még mindig nem túl jó a helyzet nálunk sem.
Lili azért már szeretgeti is Jankát, csak előtte azért mindig csinál valamit vele, hogy utána meg lehessen szeretgetni.

Erika!
Mi szinte minden nap sétálunk, Lilivel muszáj játszóterezni. Kép
Találkozhatunk valahol!

Nina!
Nagyon köszi a bogyókat! Kép Kép Kép

Petra, Erika!
Nem mondjátok komolyan, hogy nem jó a tejetek, amikor ennyit híznak a gyerkőcök. Janka most 4080 gramm, nem hízott még annyit, mint a Ti manócskáitok, mégsem gondolom, hogy éhes lenne. Pedig ő is tud ordítani rendesen, van, hogy szopi után is úgy csinál, mint aki éhes, pedig nem. Engem az éltet, hogy tudom, hogy el fog múlni ez az időszak előbb-utóbb, csak addig kicsit nehéz.

Katicabogár!
Nekem Gabómamó mondta, hogy az Infacol az jó, ők is azt használták.
Az én védőnőmet is Katának hívják. Kép

Lara!
Lili nem akarta még kipróbálni a szopit. Vagyis mindig mondja, hogy cici, meg közelít felé a szájával, de nem kapja be. Van, hogy odaér a szája, de nem szopizik. Pedig olyan jó lenne! Kép

Ildianyu
ildianyu

Sziasztok !
Karmen kórházban van, szigorúan feküdnie kell. Augusztus elejéig biztos, hogy bent kell lennie.
Utánna majd jelentkezik.

Karmen férje

Kép

Kép

Karmen
karmen

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?