Új privát üzeneted érkezett!

Köszönöm a gyors reagálást mindannyiótoktól.

Luca szombaton lesz hét hetes. Mostanában elég nyűgös. Áttértünk az anyatejre, bár most pár este annyira sírt, hogy éhes, és nem bír elaludni, hogy kétórás küzdelem után kapott egy kis tápszert. A tejem nagyon nehezen indult be. Előtejem is csak3.naptól, aztán is csak pár csepp tej, 10ml két mellből. A kórházban hiába anyatejes pótlást kértem, mivel nem volt, csak az első két nap, így később maradt a tápszer. Amikor hazajöttünk cicizés után mindig kapott tápszert, amit utólag nagyon bánok. Lehet, hogy ha nem adom, hamarabb indul be a tejem is és ő is könnyebben viseli az átállást. A tápszeradagot fokozatosan csökkentettük. Egyre többet volt cicin, aztán 5hetesen már ott tartottunk, hogy egész nap cicin akart lógni. Ha elaludt, mert általában elaludt cicin, s letettem, 15 perc múlva fent volt, és rengeteg próbálkozás közül csak akkor volt hajlandó megnyugodni, ha cicire tettem. Szörnyű érzés volt, hogy nem nyugodott meg ha felvettem. "Csak a cicim" kellett neki.
Ekkor próbáltam teáztatni két cicizés között, s volt olyan is, hogy hagytam kicsit kiabálni, mert a melleim nem érkeztek megtelni, s nem bírták az örökös rágicsát. Rengeteg folyadékot iszok, szoptatós teát is, s most ott tartunk, hogy egy-egy evésre 60-100ml körül szopizik, s kétórnként kéri. Közte mostmár egyre többet van ébren és csak nézelődik, vagy játszunk, beszélgetünk, vagy nyűgös, mert elég szeles és hasfájós e lelkem. Egy hete vagyunk egyébként anyatejesek szinte teljesen, s úgylátom mostanra rendeződik a kakija is. Eddig ált. napi 1 volt csak.

A szülésről, hátha téved ide olyan kismama, akit érdekel, vagy tart a szüléstől. Nekem csodálatos élmény volt az egész.

Természetes úton született. Én attól féltem előtte, hogy nem fogom tudni, milyenek az igazi fájások, amikor már indulni kell a kórházzba. Túl korán meg túl későn sem akartam menni. De Luca megoldotta a problémámat. 5-ére voltam kiírva, a 36.héttől keményedtem napi 1x2x, azt hittem ezek már igazi jóslófájások és Luca talán előbb érkezik. Aztán 5-én du. 20 percenként erősebben keményedett a pocakom, de este jó meleg vízzel letusoltam és a keményedések abbamaradtak. 6-án hajnal 3körül mentem vécére és rózsaszines folt volt a betétemen és menszesz-szerű görcseim votak 20 majd 5 percenkét. 5:15-kor ébresztettem a férjem, hogy készüljön össze, hogy ne kelljen kapkodnia, én letusolok, és ha maradnak, vagy sűrűsödnek a görcsök, indulhatunk. Lefürödtem, és elaludtam. Elmúltak a fájások. Délelőtt rendszertelenül fájdogáltam. Ebéd után megint volt egy kis rózsaszín foltom. Aztán ledőltem pihenni. Később, mikor indultam a vécére, ahogy álltam fel, olyan érzésem volt, mintha becsurgott volna egy kicsit az eleje. De pisilés után visszafeküdtem. Kis idő múlva mentem volna megint pisilni, de ahogy álltam fel, nem csak kicsit, hanem nagyon csurgott...elfolyt a magzatvizem. A férjem mentőt hívott 4 órakor. A kórházban felfektettek egy ágyra a mazgzatvizem meg folyamatosan folyt. Tocsogtam a magzatvízben. Az ügyeletes orvos megvizsgált, 1 ujjnyira voltam kitágulva. Beköttötték az infúziót, de csak sósoldattal...és hívták az orvosomat (Hortit) fájásaim nem voltak. 6-kor szülésznőváltás volt. Bejött Miklós Márta, aki a szülésfelkészítőt tartotta, nagyon megörültem neki. Megnézett, azt mondta nagyon fent van még Luca. Kicsit nyomta felűlről a hasamat, hogy lentebb tornássza, közben alulról éreztem, hogy a kobakját tapogatja...különös érzés volt. 6:30-kor megjött a dokim, meg bejöhetett a férjem is...(addig a folyosón izgult, engem meg előkészítettek). Fájásaim még mindig csak nagyon enyhék voltak..menszesz-szerű görcsök, ekkor felkötötték az oxitocint. 7:30-ig erősödtek a fájások, de nem volt elviselhetetlen. A rossz csak az volt, hogy hanyatt fekve remegett a lábam (nem az izgalomtól, hanem,mert úgy fájt a derekam) oldalra meg nem fordulhattam, mert azt mondták úgy nem jönnek annyira a fájások és lassabban tágulok. 7:30-kor levették az infúziót és elmehettem pisilni, sétálni, tusolni, labdán is vajúdhattam volna, de nem volt időm. Mielőtt lemásztam a szülőágyról, a dokim megnézett, azt mondta 9:30-ramegleszünk. 7:30-8:30-ig erősebben fájt, de csak 20-40másodpercig tartott egy-egy fájás...utólag nem érzem elviselhetetlennek. A riogatások alapján azt hittem jobban fog fájni. Kaptam egy Demalgon inekciót, de az azt mondják ilyenkor csak a vajúdás időtartamát rövidíti le és nem a fájásokat múlasztja el. A tusolás és a séta nekem nagyon jól esett. 9 előtt pár percel, visszahívtak a folyosóról, hgy a maradék oxitocint felkössék. Akkor azt mondta a doki még 5 fájást várunk és szülünk. Én nem akartam elhinni neki, mert én iszonyatos fájdalmakat vártam. Azt mondta, ha azt érzem, hogy nyomni kel, még ne nyomjak. Az utolsó két fájásnál enyhén éreztem, hogy vissza kell tartanom a nyomást. Aztán azt mondta, ha jön a fájás, nagy levegő és lefelé préselve nyomjak. Két próbanyomásom volt, nézte hogy veszem a levegőt és, hogy nyomok, majd 3még és meglett Luca. Az utolsó előtti tolófájás már kelemetlen volt, mert feszített Luca kobakja és a szülésznő a kezével tágította a hüvelynyílást, az utolsó nyomáskor gátat metszett, de ebből semmit nem éreztem, csak azt, hogy kicsusszant Luca.9:10-kor 3350gr, 51cm-rel. Kicsit sírt, a melkhasamra rakták, aztán levették, elvákták a köldökzsinórt, majd ismét visszatették kicsit. Megcirógattuk, megpuszilgattuk Apával, aztán elvitték, meg ne fázzon. A lepényem egy enyhe nyomásra levált. A varrás kellemetlen volt, de csak azt éreztem, hogy húz meg nyom ott valamit az orvos.
Aztán átvittek a megfigyelőbe és visszahozták Lucát. Édes volt, csak figyelt és fürkészett bennünket, nem sírt.

Kép Majd még irok.Anikó
leforné anikó

Sziasztok!

Anikó
tök jó volt olvasni a szülésed,annyira előttem volt.Roham szülésem volt nekem is,sokminden eszembe jutott ahogy olvastalak.

Geli
mizu veletek?Hogy bírod a terhességet?

Adri
te is jól vagy?Olvastam egy jó cikket mivel lehetne felvidítani egy napod ha naon magad alatt vagy,majd írok róla,csak most Barnusozom,Zsúnak el kellett mennie OTP-be,meg gipsz cserére Ricsivel.

Dora
nekem is a kis mosolygós Andris a kedvenc képem,tegyél fel bátran még képet,szeretem nézni őket.
Mikortól lehet személyesen,élőben megnézni Andrist?Megnézhetem majd?Hogy oldjátok meg Katika levegőztetését?Ha Andris alszik kiviszed,apa meg vigyáz öcsire?Vagy fordítva?Apa viszi ki?Mert hát csak kell levegő Katinak. :lol:

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Anikó,
én is a Hortinál szültem, annyira előttem van, nekem is mindig ugyanezeket mondta, mikorra leszünk meg, még ötöt várunk (persze 6 lett belőle mire visszaért :lol: ). Már nem akartam elengedni, de azt mondta, akkor be fog pisilni :lol:

Hajny,
ha babás leszek, akkor nem lesz gond a teázással, mert otthon leszek, és oda és akkor megyek, amikor akarok. Most meg itt ücsörgök a munkahelyemen, és nem csinálok semmit...
Remélem most már nem jön meg egy darabig!!!!

Dóra,
de aranyosak vagytok így együtt. Te hogy vagy? Kevésbé fáj már?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

dora-Ne hagyj bennünket a képekkel! :D Olyan öröm nézegetni! Hogy mosolyog! :lol: Katika is nagyon aranyos kislány, tünemény! Hol vettétek ezt a jó kis gyapjú zsákot Andrisnak? Nagyon tetszik, és jó meleg lehet!Egyébként én is erre gondoltam Juditékkal kapcsolatban, csak nem tudom, hogy így van-e? :? Te is a tanítóképzőben végeztél, hogy így képben vagy Csertő, növekedési hormonok? Egyébként Csertőről én is hallottam, hogy nagyon jó terepauta! Család terápiával is foglalkozik.

Anikó-Nagyon jó volt olvasni a szülési élményeid, köszi, nekem jól jött... :) Egyszerűnek tűnik... :? Csak azt nem tudom, hogy az mitől lehet, hogy kevesebb tejcsid van,vagy volt, és csak a 3.napon indult be? Ez mitől lehet? De azért mostmár rendeződni látszik. Hogy gömbölyödik Luca! :)

Kép
estelle26

Liliékről tudtok valamit? Baba-mamásban vannak?

Kép
estelle26

Sziasztok,

ti aztán megint írtatok rendesen, nem győzök lépést tartani. Először is Bepa, igaza van Kazinak az utsó hsz-emtől kezdve olvasok mindig, persze, ha nem 20 oldalt kell átolvasnom és a gondolataimat jegyzetelem, beírni egyből nem merem, mert sokszor már teljesen idejét múlt, mire a végére érek. Mint pl. most a Lilinek terhességről irogatott gondolataim. :D

Lili,

Nagy-nagy gratula Nektek!
Igaza volt a dokiknak, hogy szép nagy baba lesz Boti. Sok boldogságot! Az Adri leírásából gyanítom, hogy baba-mamás szobában vagytok. Ha igen, tök szuper. Én is oda szeretnék megint. Persze sok tejcsit!

Nem is tudom hol kezdjem.
De igen. tegnap voltam uh-n, tök jó volt látni megint a kisasszonyt, jó nagyott nőtt az elmúlt 6 hétben. a BPD-je 83mm, a becs. súlya pedig 2047g, ja és ma vagyok pont 32 hetes. TEgnap dokinál is voltam, rákérdeztem mikor megy szabira, és mondta, hogy jan. 16-20-ig. Szóval 15ig ki kell imádkoznom a kisasszonyt. Nem szeretnék másik dokinál szülni, főleg, hogy őssejtezni is szeretnénk.
Egyébként jól vagyok, csak kezd nehezebb lenni a dolog, egy extrémen anyás fiúcskával. Ha ott vagyok a közelében senki másban nem bízik meg. Nem érti meg, hogy nem bírom már felvenni. Hatalmas a pocakom, de sajna, még mindig nincs kép róla, most meg két hete a gépünk is elromlott és még nincs kész. Hisztiről és alvásról majd kicsit később. Már nem festek és próbálok takarékon működni. a lakás még közel sem a tökéletes, de dec. 8-án a legtöbb tanítványom elmegy és utána jön anyukám segíteni takarítani, mosni.

Ser,

Tök jó, hogy Hanna szereti az ovit. Elhiszem, hogy nincs mostanában annyi szabadidőd. Én hiába vagyok itthon, egyszerűen nem érek soha a dolgok végére, mindig van mit pakolni, mosni, takarítani. Estére meg hulla vagyok.
Név, már alakulgat, de még nincs konkrét. Gergő választhatna, de még nincs igazán miből. A párom haza hozott egy 40 névből álló listát, nekem egy 15-ösöm van, de a kettőben csak 4 a közös. Ő még nem látta az enyémet.

Kazi,

biztonsági őr :twisted: , bár nekem mostanában a Centrumban és az Alföldben is sikerült normális, segítőkész pasikkal összefutni.
Az almás kugi elkészült, kicsit tényleg sűrű a tésztája. Fini lett.
Mirinek utólag is boldog születésnapot kívánunk. a képek mind-mind szuperek, nem is tudom, miért nem Arielnek hívják Mirit? :wink: Örült a csodaszép tortának? (Hajny, nagyon ügyi vagy!!!)
Lari esküvője :D előlgombosban. Nekem is mondták ezt, maokor Gergő tavaly télen még 5-6 szor szopizott, lehet még ma is azt csinálná, ha nem jönne a hugica.
Gomba- Gergő is 1,5 évesen evett először gombát, de igazából még nem találtam meg konkrétan, de mintha lenne olyan bébiétel is, amiben van gomba, nem? Lehet, hogy tévedek.

Hajny,

Barnus nagyon édi a képeken, Anna meg már tiszta nő, ezzel a hajkoronával nem semmi. Tök jó, hogy hagyja kezelni a haját, nem lehet könnyű.
Sajna, nem tudok teázni, mert apánk dolgozik.
Ricsinek jobbulást! Hogy viseli a gipszet?
Szerdán de. babauszi van Ballószögön, azért volt ott annyi kisbaba. Én is imádtam a helyet, csak most abba a vízbe nem merek már bemenni, bár ide az sztk-ba még dec. 20ig szeretnék eljutni gergővel úszni, utána ki tudja meddig úgysem jutunk el. Azt meg hogy az apjával elmenjen??? Bár ki tudja, mit vált ki belőle, ha elmegyek itthonról 5 napra. Kicsit, sőt nagyon félek tőle.

geli08

Bocs, több részletben megy, de félek, hogy elszáll, amit írtam, majd 2 hét termése. :)

Nyhk,

Nem semmi a pici lány a nagy lovon. Csatlakozom a többiekhez, én is félnék tőlük.
Cipőorrvédő a játék osztályon van az Alföldben, ott is a babás részlegen kell keresni, mondd, hogy a mo-i forgalmazója mondta, hogy oda szokott szállítani. 2 méret van: 18-22 ig és 23-28ig. Az eladók szeirint csak egy, de nézd meg a belsejében, benne van. Ha már vettél, bocsi.

Timci,

Képek nagyon jók, és hogy cseperedik ez a fiúcska. Tündéri. El is hiszem, hogy mindenki el van olvadva tőle.

Nana,

Danus nagyon édi a képen, és Boti is, mennyit nőtt a nyáron. Még emlékszem az első képekre, amiket láttam. hihetetlen módon repül az idő.
Kis betegnek jobbulást gyógyító puszikkal!

Estelle,

Nekem a málnalevél teát az utsó 2 hétre javasolta az első védőnőm. Még van egy kis időnk. :wink:
Súlyod miatt ne aggódj. Én Gergővel közel 20 kg-ot szedtem fel a 38 hét alatt, most az eddigi 32-ben meg össz. 7-et, de már most szét akar robbanni a pocakom, nem tudom, hova nőhet még.

Kisévi,

Üdv itt.

Anikó,

Üdv, jó volt olvasni a szülésed történetét, tök jó, hogy pozitív élményként maradt meg. ezek az emlékek, ahogy, ha jól emlékszem Kisévi írta, soha nem halványulnak el.

Adri,

Először is, most neked köszi a hírt Liliékről.
remélem a pü-met megkaptad.
A növényi tejszín összetevőjét is nézd meg szerintem, mert mintha Roz azt írta volna, hogy abban is van tej. Lehet, hogy tévedek, akkor bocsi.
Ha gondolod, még áll a könyves ajánlatom. Jövő szerdán nekem is át kellene jutnom tápszert kiíratni.

Thymi,

jó kis pocid van neked is.
Dadusok orra hova lett, amikor egész nap nem nézték meg a pelusát. :twisted:
Fő téri mikulásozás tök jó ötlet, mi is megyünk tuti, tudhatni pontosan, mikor lesz? A szomszédban lakik H.B. majd érdeklődöm nála.

geli08

Lina,

Fürtöcske nagyon édes. Majd írj, mi lett az eredmény mindenféleképpen. Lilié holnap derül ki, ha jól emlékszem, ugye? És az ehavi tüszőcskék sorsa?
Gergőnek is 16 foga van még csak, azaz a 17-ik teteje látszik. februárig gyorsan jöttek, azóta csak néha-néha jön egy kicsit. Nyálaskodik, rágja a kezét, de semmi.
munkahelyed: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: - no comment

Dettus,

Hatalmas gratula nektek. jön az újabb csapat. :)

Mandula,

Üdv itt is. Ballószögről a másikban írtam. Tisztaság szempontjából, bár a víz kissé hidegebb és a környezet sem olyan csodás a Metamorfos jobb. mi Ballószögön kezdtük. De tényleg tuti jó hely.

Erszényes,

mikor mész már dokihoz.
ja, amiről a múltkor beszéltünk, munka ügyben nem tudom közelebb vagy-e a megoldáshoz. Azt mondta az ismerősöm, aki egyébként a kocsisandrea néven csatlakozott Anink párja, hogy kellene msn címed, hogy személyesen tudjatok beszélni, mert eléggé összetett a dolog. Írjam meg pü-ben az ő msn címüket?
Nem felejtettelek ám el. :wink:

Kecsóné,

Jobbulást a gyerkőcöknek. nem semmi őszötök volt. Remélem ez a skarlátos ide-oda fertőzgetés végre megszűnik. Szegénykék!

Mindjárt folytatom, csak Gergő traktort akar nézni a neten, egy kicsit ide engedem, amíg kiteregetek.

geli08

Visszaengedett, inkább eszik. :)

Pille,

köszi jól vagyok. kissé fáradékonyabb vagyok már, tegnap is azért nem jutottam ide, mert uh-ra, nődokihoz is gyalog kellett mennem, és gyerekkel, mert az apja dolgozott 7ig. Ő is csatlakozott a hisztizőkhöz, ez nehezíti a dolgokat.
Csodálatos dolgokat tudsz csinálni. nincs kedvencem. mindet imádom, és csak irigykedem. Néztem ilyen stílusú faliszőnyeget. Gyönyörűek.

Dóri,

Itt is hatalmas gratula még egyszer. Sajnálom a végét, nekem is az a rész volt a legrosszabb élményem a szülésből.
képek fantasztikusak. Nagyon tündéri Andris, és néhány nap múlva egyből kettős névnapot is tarthattok, lesz buli?
Érzel vmi változást Kateszen? Kissé félek attól mi lesz, ha egyszercsak eltűnök néhány napra. Az a baj, hogy nincs is olyan hétvége, amikor gyakorolhatnánk a milyen anya nélkült. Mert anyukám beteg volt, most hétvégén tartjuk a névnapját, jövő héten a keresztlányunkhoz kell menni névnapozni, utána Mikulás, és itt vannak az ünnepek. Valszínű az első anya nélküliség a szülés lesz. Félek nagyon. Este próbálkozott a párom elaltatni, GErgő közölte, tűnés ki, Ancsasz kell neki. Éjjel szintén, csak sírt, amíg be nem mentem.
Remélem hamarosan rájön Andris, hogy éjszaka mindenki alszik. :wink: Anya is szeretne. Én sem vagyok hozzászokva.

Don,

Uzsgyi tüdőszűrőre!!! Ne halogasd! CSemetéidnek még jó sokáig kell efészséges anyuci.
képek nagyon jók, és az utána következő cintányér bemutató. Nem semmi. :D A műanyag is tud ám szólni. :wink: Gergő dobol rajta.

most kell mennem.

geli08

Sziasztok!

Csak gyorsan par sort...

Kelecske (nem baj, ha igy szolitalak? :wink: ) orulok, hogy ilyen szepen alakult a szules!:)
Tejciserkentok: urtica 5ch, de ezt biztos tudod, nekem az oszibarackle, a laktoherb tea jott be nagyon. Van, aki az alkoholmentes sorre eskuszik. Minel tobbet tedd mellre Lucat.
www.lll.hu ezt az oldalt is olvasd el, nyugodtan hivhatod is barmelyik tanacsadot!
A hasfajozasnak meg nemsoka vege! Kitartas!
Szepek vagytok a kepen! :D

Hajni, szolok, ha johettek latogatni. :wink: Most apa viszi ki Katit. Tegnap elmentem vele egy fel oras setara, de nagyon nem esett jol. Meglepoen gyenge vagyok. :?

Lina, javulgatok odalent. Most hajra az aranyert kuzdok! :wink:

Estelle, igen, TK-ra jartam, Cserto tanitott es Leforne Aniko csoporttarsam volt, meg jo baratnom is! :wink: A zsakot meg Bp-en vettuk, de mar nem tudom hol. :? Egyebkent csak pamut, nem gyapju. :D

Lili Vip szobaban van! :wink:

Geli, nem semmi, hogy mindenkinek irsz!
Mi apaval egyutt altattunk, aztan egy honap mulva megprobaltuk csak apaval. Mukodott. Nalunk is ez volt az elso anyanelkuliseg. Szerencsere nagyon apas, nem volt olyan nehez. Jottek a mamak is. Viszont utolag, amit latok hogy elrontottunk, hogy nem mondtuk neki, hogy lehet hogy anya egy reggel nem lesz, mert korhazba kell mennie. POntosabban tudta, hogy majd mennem kell, de minden este el kellett volna mondani neki, hogy lehet hogy a mamaval fog felebredni. Estenkent ebbol van most a baj, hogy nem akar lefekudni, mert anya eltunik. Szivem szakad meg ilyenkor. :cry:

Mennem kell, mert agyoncsap az uram, megigertem neki, hogy csak olvasok...

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Sziasztok,

Az előbbi jól elszállt, vele az agyam is.

Dóri,

Egyelőre még van időm írni, januártól nem biztos, hogy lesz erőm ennyit olvasni egyben meg írni.
át tudom érezni, mit érzel, amikor Katika éjszaka hív. Én is aggódom emiatt rendesen, félek attól, hogy hogy reagál Gergő rám, ha haza jövünk. Remélem csak én aggódom túl az egészet.
Nektek szép estét!

Bepa,

Az előbb hosszan írtam le, hogy ugyanúgy jártam Gergővel, mint te. Egész este tombolt, csak azt csinálta, amit nem kellett volna, a végén ráütöttem a fenekére, sírt, mert elég nagyra és dühösre sikerült. Ezek után megfürdettem és kiderült olyan fáradt volt, hogy az etetőszékben elaludt. Kb. 2 órán át csak bőgtem, hogy hogy tehettem a saját fiammal ilyet. De néha elszakad a cérnám, főleg, ha a rúgásának a pocakom a célja és direkt. :(

Judit,

Szép nagy fiad van. Nem semmi méretek. Szép szál legényke cseperedik majd belőle. GErgő 2 évesen 86 cm volt, most 12 kg és 23-as a lába.
alvás nálunk is elég problémás, ha 5ig alszik du, ő sincs ágyban 10-nél hamarabb, mostanában nem hagyom annyit aludni du.

Roz,

Aggodalmad megértem. Ne foglalkozz a többiekkel. Te érzed, mit kell tenned. Eddig is tudtad.
Niki jobban van már? Nem semmi, hogy csak 29-re adtak időpontot. Nem tudom, ha az ő gyerekéről lenne szó, akkor mit csinálna, tologatná-e az időpontot. Hihetetlen.
A te gond-listádat olvasva megint az jutott eszembe, hogy csak fogjam be a számat, az enyémek fasorban sincsenek a tieidhez képest, és te mégis poz. tudsz maradni, legalábbis a szavaidból ez tűnik ki.
Én is szívesen segítek, ha tudok. bár nem tudom ebben a helyzetben mi a legnagyobb segítség. De ami tuti, nehogy magad hibáztasd bármiért. Te, legalábbis én úgy érzem még ismeretlenül is, mindent megtettél és teszel a családodért.
Megy még pü. is.

Szép estét Nektek! Bár gondolom ma a leg

geli08

befejezem a mondatom, csak megint megjelent a homokóra, ami eltűnést jelent:

Szóval a legboldogabb Lili, hogy végre Botizhat. :)

geli08

Jó volt teázni Veletek! :) Örülök, hogy megismertem még három anyukát! (a többiekkel már taliztam korábban) :) Akkor legközelebb pizzériába menjünk, ha lesz kedvetek! :D

Kazi- Cd itt maradt. Mindegy, holnap ha lesz időm beszaladok az oviba és Miri zsákjába beleteszem, meg még valamit hagyok ott Neki! :) Egy kis apróság szülinapjára. Csiga-biga, ugye?

Kép
estelle26

Sziasztok!

Estelle
na,volt hatása a teádnak?Kámaszutra volt ha jól emléxem.Köszi hogy eljöttél,igen,legközelebb pizzéria lesz,mert éhesek voltunk,de már idö nem volt enni, máshová menni.

Geli
remélem is hogy nem te fogsz már festegetni.Pihizzél!
Ricsi jól türi a gipszet,szokott pityeregni,fáj neki naon.Elhiszem!
Jó ez a Ballószögi fürdö,majd ki kéne járni,esetleg tali ott is lehetne.

Lina
remélem már baba van a pocidban,és el tudsz jönni majd a pizzériába.

Dora
naon kíváncsi vaok a kis Andrisra,hátha marad ilyen enyhe idö,és nemsokára sétálhatsz vele.Jó eröt kívánok neked,hamar eröre fogsz kapni,stramp csajszi vagy!

JA?KÖSZI HOGY ENNYIEN ÖSSZEJÖTTÜNK,JÓ VOLT,FELDOBÓDTAM NAON! :lol:

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Nekem is jó volt a teázás!!! :)

VIP- be Lili?Az tök jó!Hogy lehet oda bekerülni?Tesóm miatt kérdezem,de jó lenne neki is!

Geli:
Nem semmi vagy hallod-e?!Ennyit írni!Le a kalappal,hogy ilyen figyelmes vagy! :)

Estelle:
És a cd-ért fizetni kell?Vagy hogy van?Igen ,csiga a jele :)
kazi

Sziasztok!

Lányok nagyon tuti volt a teázás, engem is feldobott nagyon!!! Máskor is menjünk minél többen!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Teahatás valakinél valami???? :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Estelle: nagyon örülök, hogy megismertelek (nekem csak te voltál az új) és igazán csinos kismami vagy! :wink: :lol:

Anikó: nagyon megható volt a szüléstörténeted, bennem is úgy felidéződött az enyém... :lol:

Geli: te aztán nem semmi vagy h mindenkinek írsz, nagyon rendes tőled!:) :lol: :lol: Köszi, hogy eszedbe jutottam, add meg neki az msn-em: almanarancskukachotmailpontcom. Mondjuk, mostanában nem foglalkoztat már a babakérdés, de lenne pár kérdésem azért.... :wink: :lol:
Nem semmi méretei vannak a kisasszonynak, sztem ő sem lesz kicsi baba, pihenj minél többet!! :wink: :lol: :lol:

Thymi: Holnap akkor majd csörgess, ha letetted Gyopit! ezer köszönet Zsoltinak mégegyszer, ha rajtam mulik ott éjszakázok a kapualjatokban...!! :wink: :lol:

Timci: te meg csak nem férjhez mentél így nagy titokban??? Az Iwiw-en úgy láttam megváltozott a neved! :wink: Ha igen akkor gratulálok szívből!!! :lol: :lol:

KépKép
erszényes

kazi-vip szobába bárki bekerülhet,ha van szabad hej.Én is oda mentem volna,ha nem lett volna csaszim.

erszényes-igen. :oops: Kössz a gratulát.Azért titok,mert ezt nem lehet esküvőnek mondani,ez csak polgári volt,mi voltunk 3-an és a 2 tanu.Ennyi.Majd,mikor hazajön anyós,akkor lesz dinom dánom,templomi esküvő,fehér ruci stb.Ezt a papirok végedt muszáj volt már,nem lehet birni ép idegekkel,ami ott folyik.Nincs lakcimkártya?Nincs ez,nincs az?Akkor nincs gyes se,meg más se.Elegünk volt.Bánjuk,h.nem tetük meg korában. :oops: A dinom dánomra eljöttök ti is remélem.Idehaza lesz. :wink: Remélem mikor hazamegyünk csak meglátogatsz már!!!!

geli-hát igen.Képzeld már 8 kg.És rengeteget eszik. :lol: Ma voltunk 220 km-re az apum rokonainál,és végigaludta az utat.Mindenki nagyokat csodálkozott,h.milyen nyugis,gyönyörű és mosolygos tündéri kisfiu. :lol: Hát igen...
Veletek mi az ábra? :roll:

Kép Kép
Kép

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

Geli,
ma megyünk a Madarászba kontrollra, remélem feloldják a tejmentes diétát.

Timci,
azért lehet gratulálni? :lol:

Hányan voltatok végül teázni?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

lina-azért lehet. :wink: :oops:

Kép Kép
Kép

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

Sziasztok!

Linácska, látom lajosi vagy? Nem lehet, hogy ismerjük egymást közelebbről? Én is lajosi vagyok, csak tavaly nyáron költöztem be Kecskemétre, hogy férjhez mentem. Egyébként a lánykori vezetéknevem Kele...Dóri ezért is "Kelécskézett" le, ami nem baj:)))

Dóri: az urtica-t próbáltam a kórházban, ki is ábrándultam belőle, mert helyette innom, innom, innom kellett volna. Nekem nem jött be. A gátsebre is szedtem bent bogyókat, s a sok bogyózás közben nem maradt elég idő az ivásra:( Feszült is voltam bent eléggé, mert Luca nem tudott szopizni. Nem tudta bekapni a bimbómat, mert nem nyitotta ki a száját, rögtön csak szívni akarta, így csak cuppoggás lett a vége...amibe aztán elfáradt és elaludt.
Kértem segítséget az újszülöttes nővérektől...köszönet érte nekik, mert nagy hiszti árán sikerült mellre tennem Lucát. Azóta sem nyitja ki csak kicsit a száját és beszippantja a bimbómat...de ha neki így jó :P
Az lll honlapját olvastam, de csak összezavart. Ezek szerint "rossz anya" vagyok, ha hagyom egy órás cicizés után sírni a babámat? Még mindig nemigen lehet megnyugtatni mással csak cicivel, de az egész napi csócsálást nem bírják. A cumival próbálkozok, de ritkán fogadja el. Ugyanúgy, mint a teát.
Egyébként annyival jobb ahelyzet, hogy napi 2-3 félórás, órás időszak van, amikor nem éhes és sírás nélkül lehet vele "beszélgetni" énekelni, mondókázni...és tágranyílt szemmel néz és vigyorog. Ezek a percek feledtetik velem a hisztis perceket.
Kép
Estelle: kiegészítésképp Dórinak írtakhoz, az is közrejátszott szerintem a tejem be nem indulásában, hogy négyágyas baba-mamában volt egy elkeseredett szobatársam, aki mindenkit csak cseszegetett...ha nem tudtam megnyugtatni Lucát, nem jóindulatúan adott tanácsot, hanem a küzdelmem közepette közölte a férjével a telefonba, hogy ő már rég ezt, meg azt csinálta volna, és nem igaz, hogy nem bírom a gyerekem elhallgattatni...szóval ezen a ponton kikattantam és esténként sokat sírtam. Pedig tudtam, hogy nem szabad. Mikor Luca aludt, át-átmentem az előző szobatársaimhoz pár jó szóra...gyerekágyasban két napig voltam.

Egyébként jól esik, hogy szép emlékeket ébresztett a történetem bennetek.

Anikó
leforné anikó

Sziasztok

Anikó: nem biztos ám, hogy a kevés folyadák miatt kevesebb a tejed...Amúgy én 100% ra mondom az önbizalmon múlik majdnem minden...ha picit is meginogsz kevesebb a tej...És ha kevesebb akkor sincs semmi mert van mást mit adni, és én ezért picit haragszok az lll-re, mert van aki alkatilag stresszel, és akkor meg éhezzen a gyerek, akkor az stresszel...ördögi kör
Jó anya vagy, és ha kap anyatejet mi baj lehet???
Csodaszép kisbaba:)

Geli! nem semmi vagy, igazi kis megszállott.én mindig elfelejtek valakinek írni, de aztán már nincs affinitásom megint leülni a géphez

Dóra! csudijók a képek, édesek vagytok együtt...Pü-t írsz a sztoridról?ha van időd

Zsolti! Jó hogy írtál:)

a href="https://lilypie.com/">Lilypie
Gabi
bepagabi

Sziasztok!

Lina
velem együtt 7-en voltunk,jót rihegtünk-röhögtünk.

Legközelebb majd pizzázás lesz ám! :lol:

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Anikó
csodaszép a kislányod,elfogult vagy vele?

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Köszi a biztatást Gabi.

Én magamon is észreveszem, hogy sok múlik a folyadékon...de kinek mi használ. Egyébként sokszor az idegesít, hogy nem mindig tudom miért sír...pedig én olyan jót akarok neki...arra büszke vagyok, hogy ennyire is megszaporodott a tejem, de úgy érzem még mindig csak annyi van, ami éppenhogy elég.
A pótlást nagyon el szerettem volna hagyni, mert úgy éreztem ilyen szempontból az én Lucám feneketlen gödör. MIndig többet és többet akart...aztán meg nem bírt kakilni, meg bukott vissza mindent. Mindezt cicizések után.
Most beéri egy kis esti pótlásal.

Anikó
leforné anikó

Hajni: Hogy érted, hogy elfogult vagyok-e? Én gyönyörűnek látom és imádom, hisz belőlem lett...
leforné anikó

Anikó
arra értem hogy öt látod a legszebbnek,a tiéd a leggyönyörübb.ilyesmi.Sokáig én ezt gondoltam,Endre,a párom mai napig így gondolja.Ez tök természetes. :lol:

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Anikó: én is hasonló cipőben jártam, de a mellgyuszi és az önbizalom 6 hét után helyretett...Utána már nekem is csak esti pótlás volt...A sírás első fiamnál nagyon kiakasztott, tudom sokak szerint nem lehet, de én elkapattam

folyt köv ébredés van

Gabi
bepagabi

Timci,

Azért én is gartulálok, ha lehet :) !!!!

Lányok,
Valakitől privit kaptam, de nem jelenik meg. Aki küldte, próbálja meg mégegyszer. Köszi.

Liliékről tud valaki bővebben????

Kép

Kép
nyhk

Hajni, Erszényes- Igen, kámaszutra teát ittam, és a hatás: jót ettünk Tamással! :D Vagy nem erre gondoltál? :lol:

Erszényes- Köszi, aranyos vagy! :) :oops: Ma is taliztunk, siettetek.
Jó volt a tegnapi összejövetel, nekem is jól esett! :D

Anikó-Nagyon aranyos Luca! :) Fúú, az a nő a szobában...ahelyett, hogy segített volna megnehezítette a dolgod! :evil: Lényeg, hogy már itthon vagytok, nyugodt helyen, és már minden rendben van! :) Azt a "jóindulatú" nőt meg felejtsd el!!! :?

Adri- És Neked hogy hatott a kámaszutra? Te is ittál belőle! :D

Ja, Kazi is azt ivott! Hatás? :D

Kép
estelle26

Sziasztok!

Legközelebb remélem én is el tudok menni a teázásra (pizzázásra) bár ez a suli minden időmet, energiámat felőröli (már ami marad Levi mellett).

Estelle!
Szegedre járok a JGYPK-be, rekreációszervező és egészségfejlesztő szakra. Vizsgaidőszak dec. közepétől jan. végéig. 17 tantárgy + 6 beadandó dolgozat. Most úszás, vízirekreáció, mozgásprogramok, ütőssportok lesz gyakorlatban. Nem is volna gond, hogy babát várok de a gerincsérv már annál inkább. Ezeket osztályozzák a helyszínen.

Dóra!
Lehet hogy van valami köze a hormonokhoz (bár nem tudom, hogy a növekedési hormonokhoz-e) de terhesség alatt és szoptatás alatt is végig kellett hormonkiegészítést szednem a pajzsmirigyalulműködés miatt. De szerintem szimplán örökölte az én és a férjem őrült akaratos énjét. (most tanulom pszicho-ból mennyire meghatározóak a gének :) )
A védőnő azt tanácsolta, hogy zárjam a szobába hiszti alatt és addig ne jöhessen ki míg be nem fejezte, vagy számoljak 10-ig hangosan és tanulja meg hogy addig le kell higgadni. Majd meglátom ha kipróbáltam.

Geli!
az előbb találkoztam egy anyukával akinek a 2,5 éves lánya!! 21 kg, százakárhány cm (azt elfelejtettem) és 27-es a lába. Szóval akadt Levinek párja... :D
Az alvás témát nagyon jól tudom fejben, hogy mit kéne tenni, de nem bírom véghezvinni. Mindig elhúzódik a délelőtti program, meg az esti is. Ill. a tanulásra tudom fogni megint az egészet, mert itt ülök a gép előtt és rohan az idő. A férjem meg képtelen a szabályozásra. Vizsgák után (remélem előbb is) kialakítom majd a rendszert, mire jön NIMRÓD (Balázsról megváltoztattuk a nevét :D ) rend kell hogy legyen, különben elszabadul a pokol.

Anikó, Dora!
Édik a babák :D :D :D :D :D

Ha valakit kihagytam akkor elnézést kérek.

Ja és egy jó tipp mindenkinek.
Ugyanezt a topicot nyissátok meg két ablakban, és akkor lehet úgy válaszolgatni mindenkinek, hogy az egyiket gördíted, a másikban meg írsz. Nem kell jegyzetelni! Ezt egy másik fórumon tanultam. :D :D

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Judit: micsoda ötlet:)
Én is szegedre járok....csaka mars térre:)

Elvitték az egyik fiam(Papázik, ritka este) így van időm Levire, megyek is:)

Gabi
bepagabi

itka este_ alias ritka eset

Gabi
bepagabi

Liliék jól vannak, volt ma UH Botinak,mert még szülés előtt volt egy pici vesemedencetágulat, de most minden oké! És gyönyörű baba Boti,és megsimiztem a kis karját! Nagyon kis formás, komolyan! Lili,pedig mosolyog, és alig fáj a gátsebe,és könnyebb volt a szülés,mint Zsófival....

Kép
seriff

Anikó, hidd el, h onnantól áll helyre minden, amikor elfelejted a számokat,h mit-mikor-mennyit-meddig...bőven ráér még nem a cicin megnyugodni...és eljön az az idő is, sokkal-sokkal hamarabb,mint hinnéd!

Kép
seriff

JA, elflejtettem, Lili puszil mindenkit!!!!!!!!

Kép
seriff

Anikó,
téged nem ismerlek, én kecskeméti vagyok, 10 évig Pesten laktunk, ott dolgozunk, és 2005-ben költöztünk Lajosmizsére. Ez mégiscsak közelebb van Pesthez. Viszont a férjed négy évig volt osztálytársam általánosban :lol: Megnéztem az iwiw-en, az ő felesége is Anikó, és a lánya Luca, szóval túl sok lenne az egybeesés, szóval biztos ő az :lol:

Hajny,
hát remélem pizzázós már összejön. Mondjuk egy Salon, azt szeretem nagyon.

Ja és a nagy hír!!! (még nem az igazi nagy, de remélem olyan is lesz hamarosan :lol: )
Szóval LILI MÁTÓL NEM TEJALLERGIÁS
Fokozatosan visszavezethetjük a tejtermékeket, csak magával a tejjel kell még várni egy kicsit. Lehetőleg minél többet.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina, nagyon jó hír!!!!

Kép
seriff

Sziasztok,

Most hallottam és gondoltam bemásolom Nektek, újabb tali lehetőség. Mi 16-tól megyünk.

Rendezvények:
2007.11.25.
09:00 Légvárvilág Játszóház

Helyszín: Messzi István Sportcsarnok
A légvárvilág játszóház megnyitja kapuit 2007. november 25-én (vasárnap) Kecskeméten is!
A játszóház három turnusban látogatható:
09.00-12.00 óráig
12.30-15.30 óráig
16.00-19.00 óráig
Pénztár: 08.45-től
Gyermekjegy: 1.500,- Ft
Kísérőjegy: 300,- Ft
A belépődíj megfizetése után minden játék korlátozás nélkül használható az adott turnus végéig.

A küzdőtéren: ugrálóvár, légvárcsúszda, akadálypályás légvárcsúszda, trambulin, kalandpark, mini játszósarok várja a kikapcsolódni vágyókat.
A programot arcfestés, lufihajtogatás, Buci bohóc műsora, bűvész-show, bűvész mutatványok tanulása teszi még színesebbé. Korszerű és biztonságos játékpark számtalan lehetőséget kínál az 1-13 éves korosztály számára akár a sport, a játék, illetve a szórakozás keretében.
Érdeklődni: www.legvarvilag.hu, 30/99-38-919-es számon lehet

geli08

Geli,
be kell jelentkezni?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

anikó.... na folytatom: szval elkapattam, 5 hónapig kézben aludt stb. Bár most is nagyon bújós, nem tudom azért lett-e mert nagyon magamhoz kötöttem, vagy azért tudott csak az ölemben aludnii, mert nagyon érzékeny lélek...
Egy biztos, figyelni kell a babákra, de sztem nem szabad állandóan csak ciciztetni, mert ha 1,5 órát kibír (vagy többet is) mondjuk sétáltok és közben, akkor sztem más a baja.
Egy biztos, ha hízik, és jókedvű szopi után ..nem sír nem valószínű hogy negyed óra múltán jut eszébe..
És még valami, Benedek is állandóan bealudt a cicin, sose lakott jól és amikor le akartam rakni aludni felsírt, mert nem evett eleget, újra cici, bealvás....stb.Levivel tudatosen már a kórházban csak 20-25 percet szopiztattam, büfi és utána nem is sírt..Nem aludt be, poci nem fájt (itthon persze igen) és mindig eleget evett.Úgy jöttem haza hogy tápszert nem is emlegették, pedig csaszi volt mind2.És a második szülés rosszabb volt...
Ez csak az én véleményem!!!DE++ minden baba más, a lényeg az önbizalom!

Gabi
bepagabi

Judit- Lehet, hogy nem jól értelmezem, de gerincsérved van?
Tetszik a suli, amit végzel! Ez sorosan összefügg a pedagógiával, ugye? Én a tanítóképzőn tesi szakon végeztem, és még én is gondolkodom valami ezzel kapcsolatos dolog tanulásán.Mármint a mozgással kapcsolatban. pl.alapozó terápia, vagy hasonló, de inkább ovisokra és alsós korosztályra vonatkozóan.17 tantárgy+6 beadandó? :? Ez nagyon sok! :shock: Gyere lgközelebb Te is, és mindenki, aki csak tud!Mert nagyon jó volt! :) (teázás)
Ja, és hanyad éves vagy? Mennyi van még hátra?

Bepagabi-Te mit tanulsz szegeden?

Ser-Kösz a infót Liliékről!Ezt nagyon jó olvasni, hogy ilyen jól vannak! :D

Lina-Ez tényleg jó hír! :)

geli-biztosan nagyon jó lesz ez a program! Aki csak tud menjen, biztosan hatalmas élmény lesz a gyerkeknek! Ez az első ilyen? Mert erről még nem is hallottam. Ez egyszeri rendezvény, vagy lesz máskor is?

Kép
estelle26

juj Lina: gratulálok:) Lilinek...JÖHET A RUDI:)

Estelle: élelmiszermérnöknek tanulok, van már egy bisoz kémia szakos diplomám (így már túlképzett munkanélküli is lehetek :lol: REméelm nem így lesz...Bár most nagyon gondolkodok, hogy a gyerekek miatt jó a tanári szakma, de ....

valamit mindig elfelejtek, bocs ha valakinek nem írok, de olyan rövid a memóriám(ennek biztos hasznát veszem majd a vizsgaidőszakban)...geli irogatása, meg sok munka:)

Seriff! köszi, hogy írtál Liliékről:) Hanna is volt Veled?

G

Gabi
bepagabi

Estelle!
Igen gerincsérvem van, 3 is az ágyéki szakaszon.

Végül is ez a szak, eredetileg egészségtantanár szak volt. Most lehet szakosodni majd, rekreáció, egészségfejlesztő, kisebbségkoordinátor, táplálkozási tanácsadó stb.
Másodéves vagyok. 6 félévből áll, ez a 3. félév.
Ebben a félévben ezek a tárgyak vannak:

Táplálkozástan
Prevenció
Szakpedagógia II.
Olvasáskultúra
Szellemi rekreáció - Vizuálkultúra
Természet és környezetkultúra
Szakszociológia II.
Szakpszichológia II.
Mentálhigiéné
Statisztika
Szociális készségfejlesztés
Mozgásprogramok I.
Úszás, vízirekreáció I.
Ütős sportok
Rekreációs edzéstan
Motoros képességek I.
Terepgyakorlat II.

Sokan a testnevelés (rekreáció) vonalon mennek tovább. Én egészségfejlesztő szeretnék lenni. De ha csak magamon, a családomon és az ismerőseimen segítek az is megéri.
Az előző félév még húzósabb volt. 17 vizsgám volt egy hónap alatt. Volt hogy napi 4. Kevesebb volt a gyakorlat. Abba majd belepusztultam. Nem tudok ugyanis megelégedni 4-esnél rosszabb jeggyel. Sikerült 14 db 5-öst kaptam és 3 db 4-est. (kicsit dicsekedek) Hát vért izzadtam érte. Pedig ha nem lennék ilyen maximalista, akkor sokkal több időm lenne a családra és ugyis átmennék valahogy.
A honlapon vannak információk ha érdekel de én is tudok küldeni.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Anikó!

Én is üdvözöllek itt,nagyon szép pici lánykátok van! :D Pici lányunk születésénél én is pont így voltam,2 nap gyermekágyas,többi 4 ágyas babás szoba idegölő szobatársakkal :twisted: Bár egy volt,aki hihetetlen tündéri volt,nagyon egyszerű,közvetlen,s annyira aranyos volt,sokat beszélgettünk,de én is sokat sírtam,szinte végigbőgtem az 5 napot,mégegy szülést nem vállalnék be :lol:

Kazi!

De drága vagy,hogy engem is hívtál teázni,de két kis utánfutóm nem tudom lekapcsolni,meg a teát nem bírom meginni :oops: :lol: De örülök nagyon,hogy ilyen jól sikerült! :D
Vendég

Geli!

Megyek ám majd tüdőszűrésre,de csak az akarat van bennem,nem is tudnám kire hagyni törpöket.Vonalzód nézve,nemsokára finisben leszel te is,hihetetlen,hogy szalad az idő!

Hajni!

Annyira imádom benned,hogy annyira tudsz örülni kis dolgoknak is,ez annyira kiveszőben van az emberekben sajnos.Belőled szerencsére nem! :lol:
Vendég

Mindig elfelejtem írni!

Mikor Barbit szültem,Horti Dr. volt éppen éjszakás,kb.25-27 éves volt,amúgy is nagyon fiatalos arca van,s mikor vajúdtam(13 órát)fenn a szülőszobán ő felvette az adataimat,én kapásból összetegeződtünk,azt hittem műtős vagy adminisztrációt végző srác,mikor odaadja a papírt,látom az alján,Dr.Horti Tamás,azt hittem elsüllyedek szégyenemben,mondtam is neki,de csak nevetett,hogy rá se rántsak :lol: De úgy tudom nagyon jó doki.
Vendég

Na,ezt jól leírtam,szóval én 18 voltam,kapásból összetegeződtünk,ezt akartam írni :lol:

Na,eldugulok,lassan az egész oldalon én leszek :lol:
Vendég

Sziasztok!

Don
köszi szépen a dícséretet,a melóhelyen is azért szeretnek a legjobban,mert pozitívan állok mindenhez.Meg mindig jó a kedvem,sokat nevetek,jó hatással van a kollégákra,kedvet kapnak a munkához,és így tovább.
Nem baj ha letegezted a dokit,lehet én is így tettem volna.Szülésnél már én is néha tegeztem az Altorjay bácsit. :lol: Nagy fájdalom tette. :lol: :lol:

Ser
köszi az infót,jó tudni hogy könnyebb volt a második szülése Lilinek.Naon kíváncsi vaok Botira.

Estelle
mi sem másra gondoltunk,mint az étvágyra! :lol: :wink: Nekem is jó étvágyam volt! :lol: :lol: Apa örült is neki! :lol:

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Sziasztok!

Nemreg beszeltem Lilivel, udvozol mindenkit! :D
Jol vannak, holnap johetnek haza. Zsofinak is nagyon tetszik Boti. :D

Most csak ennyi.

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Köszönöm a gratulákat! :wink: