Új privát üzeneted érkezett!

Megnéztem , hogy mennyit mutat a mérleg :P
Uannyi, mint a múlt héten :oops: :lol: Pedig eszek... mindent :oops:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia
bezzeg én?! Elkezdtem vizesedni, csak úgy jönnek a kilók! :(
Sajna még Sebinél is többet fogok felszedni (pedig az is 16 volt :oops: )

Kép
Kép
Kép
cas

Szijjjjasztok!

Viki - szép nagy lesz Barbi az biztos, de a lényeg, hogy minden ok :wink: irigyellek (vagy lehet, hogy inkább nem :roll: ) a munka szeretetéért...most én sem nagyon kívánom az emberi "kontatktust"....nem félreérteni állatokkal sem akarok kezdeni (főleg még találok bőven az emberek között...élen a mai doktorral, de azt mindjárt írom)

Gem - nagyon sajnálom Rebekát, én pont akartam kérdezni, hogy mostanában nem írtál himlőről, hogy ezek szerint akkor megúsztátok, de úgy látszik mégsem.....a dokit kérdezd meg, de én is úgy tudom, hogy az utolsó időszakban, s a megszületés után az anyai védettség megóvja a picurt is.....bár én sem lennék nyugodt, s nem is lehet kívülről ezt átérezni :oops:
Zsófi tündérvirágszáll...s szerintem nagyon fognak a lányok hasonlítani :wink:

Kia - örülj, hogy nem túrkálnak benned! Casnak biztos igaza van, hogy orovsa válogatja, mondjuk szerintem jobb, ha tudja az ember az aktuális helyzetet, de vélhetően nem sokat jelent :shock:

Cas - a kilók nálam is elindultak :cry: ma már +15-nél tartottam, de inkább 16 felé tendál...nem örülök neki, mert én sem terveztem felszedni a +20-at, amit Kristóffal sikerült :oops:

Ancsa - édes, drága Réka baba!! Gratula a jó, s egészséges kislányhoz!!! Olyan jó már nektek, tényleg!!

Mi voltunk dokinál, s hogy őszinte legyek most töröltem ki egy A4 méretnyi panaszt, de úgy döntöttem, hogy nem írom le, mert már azzal, hogy leírtam "kiírtam" magamból.
Röviden: nagyon nem bízom a dokiban, akinél elvileg szülni készülök...ígérte múltkor, hogy mos tud valamit mondani, közölte, hogy jobban örülne, ha szülni mennék (időpont beütemezést kértem) mondtam, hogy értse meg, hogy ahhoz egy kicsit messze lakunk....úgy megvizsgált, hogy még életemben egy orvos sem okozott ilyen fájdalmat, UH kb 15mp!!! volt, amire nővérke beküldte a páromat (kiterítve egy alsó vizit után (ezt soha nem akartam - nagyon rosszul éreztem magam), s most elvileg jövő szerdán megint ugyanoda fel, ctg, s orvos, s megint jól kirúg 4 perc után. Miután megint több, mint egy órát vártunk rá, s csak úgy jutottam be, hogy szóltam, hogy már mióta várok...a ctg-n a csaj aranyos volt, de nem olyan profi, mint itt délen, de legalább szülésznő is egyben, s így meg tudtam kérdezni a helyi szokásokat (a kórház semmit nem ad, még popsikrémet sem!!!! :twisted: )
Ja, és az elején, amikor odaadtam a dokinak a másik által "küldött" eredményeket, kérdőre vont, hogy miért járok két helyre.....utólag nagyon bánom, hogy a válaszom nem az volt, amit gondolok, de az most - ahogy ezt mondani szokták - nem tűr nyomdafestéket.
Na képzeljétek ez a rövidebb verzió :wink:
Volt hazafelé üvöltés, sírás, s ami kifér a számon, s most úgy érzem, hogy akármit csinálok, már ebből a helyzetből "győztesen" nem tudok kijönni....Én vagyok egy hülye, barom, hogy egy sz-r EDA miatt, s a barátnői tanács után, úgy döntöttem, hogy nem itt délen - hozzánk közel - keresek dokit, hanem a sziget másik felén...egy olyat, aki az általam jól beszélt angolt nem beszéli (szintem sehogy), s én viszont spanyolul nem beszélek úgy, hogy orvosilag kommunikáljunk biztonságosan :oops: ez utóbbi az én hibám 9 itt eltöltött év után :oops:
A legrosszabb az egészben, hogy négyszer voltam nála, ebből kétszer nagyon kiborított, felületesnek tartom, s nem látom, hogy ez hogy tud váltzoni, akkor ha a szülésre s nem utolsó sorban két életre kell koncentrálnia :roll: Most még sértődött is, akárcsak én :roll: Nem tudnék semmit, ha a másik doki nem lenne + az otthoni orvosom, s persze Ti, a babanet, s az internet....rosszul mérte a babómat az első két alkalom valamelyikén, stb..stb.. :twisted: :evil:
Szerintetek egy orvos tud "ártani", ha nem vagyunk (mert ez tuti, hogy kölcsönös) szimpik egymásnak????? Mit csináljak???? - no ez költői kérdés volt inkább, mert melyikőtöktől várhatnám, hogy ezt a kesze-kusza idétlen helyzetemet átlássa, s még talán meg is oldja!
MInden esetre köszönöm, hogy MEGINT "meghallgattatok"!!!!

Szilvi

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Nemrég jöttünk haza a kórházból.Jól van a kisfiam csak én vagyok hulla.A 3 nap alatt aludtam 4 órát és nagyon fáradt vagyok.Jelentkezem amint kialudtam magam.Szüléstörténettel is jövök majd, ígérem.
Megpróbálok feltenni képet Leviről és lefekszem 1 órácskára a fiam mellé. :wink:

Remélem mindenki jól van.

Sziasztok

Szép Napot

Kép

Kép
szilvi17

Kép

Először itthon,kómázunk:)

Kép

Kép
szilvi17

Szilvi17
Sziasztokkkkkk!!! De jó, hogy ilyen gyorsan itthon! :)
Levi nagyon tündéri, egyből Sebi első otthoni (hasonló) szunyája jutott eszembe, és belémnyilallt, hogy DE MOST LÁNYUNK lesz! :lol:
Pihenj-aludj sokat, ráérsz majd még mesélni! :)

Szilvi72
Háááááátttttt... nem irigyellek.
A doki ÁRTANI akarattal biztos nem fog, még akkor se, ha nem vagytok szimpik egymásnak. Az lehet, hogy nem lesz olyan figyelmes, és körültekintő, amilyen lehetne, de az biztos, hogy se neked se a babának nem lehet bajotok.
Azért azt esetleg nem lehet még megfontolni, hogy mégis a közelben szülj? :roll:
Nem ismerem az ottani rendszert... :oops:
Ha csak úgy "beesel" szülni, akkor mi a helyzet? (Tán még a bizonytalan jó is jobb a biztos rossznál... :roll: )
Vagy hülyeségeket hordok össze?
A kocsiban hazafelé üvöltözést szinte "láttam", én is biztos kiborultam volna, és csak mondtam volna a magamét erősen! :D

Kép
Kép
Kép
cas

Ui: Azt, hogy két helyre jársz, itthon se szeretik. :roll: Ebből biztosan azt érzi, hogy nem bízol benne, nem döntöttél őmellette, és legalábbis bántja az önérzetét!
Meg szakmai szempontból is kényes, a másik dokival kölcsönösen kiszúrhatják egymás hibáit, és ez mindkettejüknek elég kényelmetlen szitu...

Kép
Kép
Kép
cas

Szilvi! irígy irígy irígy... :mrgreen:
Szilvi72! Az északinál akkor nem szülhetsz?
Fáj a pocim... :cry:

Kép
nyafi

Nyafi
Szegény te... :(
Mi baja a pocidnak? Gondolod, hogy készülődik Tücsök?
(Ma az enyém is sokat keményedik, nemtom, jön vmi front? De nem vészes...)

Kép
Kép
Kép
cas

Szilvi17
Nagy Gratula Levihez!
Pihengessetek, remélem alszik veled a kicsi, vagy hagy aludni...

Szilvi72
Sajnálom ezt a helyzetet a dokikkal.
Csak az EDA miatt mentél másik helyre?
Ha jól emléxem írtad, hogy a közelebbi, aki normálisabb nem vállal szülést. Sajnálom.
Mi van, ha nem mutatod meg a távolabbi dokinak a leleteket, amit a másik ad... bár már késő...
Igaza van Cas-nak, biztos nem esik jól neki, hogy egy másikhoz is jársz....
Nehéz dolog. De NYUGI!
Pár hét és...

Cas
Nekem víz már tényleg alig van a bokámon... végre...

Nyafi
Mitől? Miért? Hogyan?
Ne fájjon! Pihenj!!!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Szilvi17!
Csodaszep babad van, szivbol gratulalok hozza! Probalj aludni, ha esetleg a parod az elso napokban otthon van veletek! Levivel aludni jo gondolat, akkor aludj, amikr csak teheted!

Szilvi 72!
BASSZUS BASSZUS BASSZUS! Nagyon sajnalom ezt a helyzetet. EDA-ert eszakra, egy ilyen dokihoz? Semmi jogom beleszolni, es nem is tanacskent mondom, de Rebekat minden fajdalomcsillapitas nelkul hoztam a vilagra, es tuleltem, a sajat labamon mentem a szobamba szules utan. Zsofit viszont mar nem tudtam volna megszulni EDA nelkul, mert annyira hosszu es kimerito volt a szules. Elore sajnos nem tudhatja az ember, hogy mi varja.
Ezt CSAK TE DONTHETED EL. Hozzd meg a dontest minel hamarabb, es utana ne ragodj rajta, mert csak magadnak es a babadnak arthatsz. Tudom milyen az, amikor az ember "nem otthon" konfrontalodik az egeszseguggyel. En teljesen padlon voltam tole a terhessegem elejen. Kiszolgaltatottnak es tehetetlennek erzed magad, es raadasul "nem otthon vagy". Otthon is szar lenne, de kulfoldon meg szarabb.
Ne, tudok okosat mondani. Szerintem aludj ra, es hozzd meg a dontest!
Puszi
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Szilvi :D
GRATULA MÉGEGYSZER!!! Annyira tündéri baba Levente!! Pihenj - ha tudsz - s várunk a hírekkel! Tényleg gyorsan hazaengedtek csaszi után :shock: A lényeg, hogy jól vagytok!!!

Kia, Cas, Nyafi :D
Köszönöm a szavaitokat, most tényleg minden együttérzés jól esik :cry:

Az az igazság, hogy a két orvos dolgot nem én akartam, s a második tudja, hogy úgy kerültem hozzá 7 hónapos terhesen, hogy a másik ajánlott, s hogy alapjában ő az orvosom :? Ezért nem értem, hogy kiborult, mert hát a szülés után is a régihez fogok járni, eszem ágában sincs "átnevezni" hozzá :evil:
Kia - a közelebbi sem közel "rendel", ő is egy másik északi városban, csak minden szombaton itt a déli klinikán fogad...amikor anno ő csinálta a méhnyak konizációmat, akkor is mi mentünk az ő klinikájára, s ott műtött :) s a másik kérdésedre - sajnos - igen a válaszom....úgy gondolotam, hogy szeretnék emberi körülmények között a lehető legkisebb fájdalommal epidurális érzéstelenítéssel szülni, s ezért döntöttem az északi kórház mellett. A barátnő aki ajánlotta is ott (ennél a dilidokinál, ugyanebben a két dokis felállásban) szülte a másodikat, s sokkal jobb benyomásokkal jött haza....hát ezért nagyrészt....+ már írtam, hogy itt délen több a túrista, talán HANGSÚLYOZOM, HOGY TALÁN, S KÉTSZER SEM BIZTOS - kevésbbé figyelnek oda az emberre :roll:

A legnagyobb baj - épp most beszéltem két csajszival, az egyik februárban szüli itt a másodikat, a másik Lengyelországban szülte mindhármat - , hogy nem bízom ebben a dokiban. S Cas nagyon nem beszélsz butákat, mert én is ezen filózom, hogy vajon nem jobb-e egy "lehet, hogy aranyos", mint egy biztos "rossz".

Háát ismét bocsánat, hogy hosszú vagyok, de ezt nem tudom röviden elemezni :cry: annyira zavar, hogy ilyen helyzetbe kerültem, s közben tudom, hogy minden rendben kell, hogy legyen :lol: csak erről utólag majd sokkal könnyebben beszélek 8)

Nyafi - csak neeem?? hogy fáj a pocid???

Cas - neked ez a 2100 mit jelent?? Sebinél hogy volt???

Tök jó, mert párom telefonált, hogy végzett, s már csak egy rövid időre kell visszamennie....a Kristófra mégsem zúdíthatom most ezen gondolataimat...most éppen valami őrült zenét nyomat a szobájában :wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Gem :D
megsírattál...komolyan mondom :cry: annyira jól megfogalmaztad, hogy mit érzek, s hidd el, hogy pont ez jár a fejemben....ha tudnám, hogy 5-8 óra nem is gondolkodnék, de mi van ha több :?: mint neked...de közben meg attól is félek, hogy nem érek fel időben, mert annyira gyors lesz (Cas-szal írtunk erről, hogy az ő barátnőjének is volt ilyen méhnyak koniziációja, s mivel rövidebb a méhnyak, lehet, hogy sokkal gyorsabban tágulok), akkor meg megint csak minek felbumlizni, már nem lesz értelme EDA-t adni :roll: Miden esetre nagyon köszönöm, hogy szántál rám időd, s leírtad a véleményed egy beteg kicsi, meg egy picuri mellett :!: :!:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Én nemtom melegfront jön, vagy mifene, de annyit keményedek délután óta, hogy kezd idegesíteni. na mindjárt legyűrjük Sebit aludni, és én is lefekszem.

Kia
És mitől javult a vizesedés?

Szilvi
Nagyon nehéz helyzetben vagy! :( annyira sajnálom!!! :(
Nem is tudom mit tennék a helyedben! :(
Talán érdemes lenne átgondolni, mi szól az ehhez a dokihoz való felbumlizás mellett és ellen, illetve a közelebbre-beesős szülés mellett és ellen, és mérlegelni.
A nagy kérdés: hogyan éreznéd magad nagyobb biztonságban? (Persze ezt most csak tippelni tudod. De melyik megoldásra gondolva tudsz egy picit nyugodtabban elaludni?)

Na kész vannak a fiúk a fürdéssel, mennem kell...

Kép
Kép
Kép
cas

Ja, még egy szó:
Sebivel a szülés előtt néhány héttel, de még 1 nappal is már 2110-t kaptam. Szóval ez a mostani 2100 sem jelent még semmi különöset. (kicsit megrövidült méhnyak, kicsit kinyílt külső méhszáj).

Kép
Kép
Kép
cas

jóestét :)

Szilvi! azzal a dokival mennyire vagy jóban, akihez szeretnél majd később is járni? ha ő sz "igazi" dokid, nem lehetne vele ezt megbeszélni, hogy ő mit tanácsol? vagy, amit én szoktam kérdezni, hogy jól zavarba hozzam a dokikat ;) ha a felesége lenne ilyen helyzetben, mit tennének?? tényleg nem lehet innen átlátni a helyzetedet, de ennyi alapján úgy érzem, te félsz ettől az északi dokitól, én nem tudom elképzelni, hogy egy olyan dokinál szüljem meg a gyermekemet, akitől félek. mármint szakmailag. viszont nyílván nem véletlenül ajánlotta neked a rendes dokit ezt az északi embert...
másrészt nem tudom ér-e ennyit az EDA. ebben a mondatomban azért benne van az, hogy én nagyon-nagyon szerettem volna természetes úton szülni, és eszembe sem jutott soha, hogy kell nekem EDA. ez a hiányérzet mindig bennem marad egy picit. és ezért nem is tudom elképzelni, hogy mekkora fájdalom és fáradtság lehet egy napig vajúdni, szóval megértem.
na még1 gondolat, aztán befogom. a pici szempontjából szted hogyan jársz jobban? hol van ő biztosabb kezekben?
ne haragudj, ha tolakodó voltam, hangosan gondolkodtam...

Levi baba tündérke :)

Gem!
úgy sajnálom ezt a bárányhimlőt! :( :( :( gondolok rátok, hogy hamar túl legyetek rajta, és ne legyen semmi gond! Zsófi az eddigiek alapján jó fej, kemény csaj, úgyhogy sztem számíthatsz rá, hogy vele ebből a szempontból sem lesz gond, nem lesz beteg és kész :) !

nekünk ma volt uh és ctg. 2670 gr a becsült súly, ami nekünk már hihetetlen, mert Eszti 2400 gr-mal született, úgyhogy mindenki tök nyugodt (na azért én még nem). ctg-n csinált a tesó egy olyan görbét, mint a kishercegben az elefántot nyelt kígyó, és a teteje 200-nál volt, ami nem igazán tetszett a dokinak, de aztán az ismétlés jól sikerült szerencsére. magzatvizünk is van még :)

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

Még nem alszunk...

Remélem Apa lassan hazaér...

Cas
A vizesedés talán attól javult, hogy sokat fexek...
Ma is csak mostam, vasaltam és egy - két apróságot csináltam...
Így, hogy egyedül (Manóval ketten) vagyunk itthon, úgysem tudok mit csinálni.
Szerencsére mindennel készen vagyunk már...

Fél óra múlva 10 alatti napunk lesz hátra :shock: :P

Szilvi
Tényleg nehéz döntés... de gondold át , hogy kinél és mi az oka, hogy nála szülnél... még nem késő.
Remélem minden rendben lesz... és ne idegeskedj!!!

And
Örülök, hogy minden rendben... Jó a súly!
200? az rengeteg...
Manónak eddig majdnem 160 volt a max. , nem szereti a gépet...

Kiváncsi vagyok a holnapira.

Nyafi????? Fáj még? Hogy vagy??

Este ismét voltak szúrások ott lent... de csak ennyi szerencsére... :wink:

Jó éjt!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok

Amaryl barátnője vagyok, hoztam a jó hírt.

Tegnap este megszületett Amaryl kislánya. 3430 g 53 cm És Lilinek hívják.

Ma megyek be hozzá, és ha tudok csinálok képet róla, és este felteszem.

Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Amaryl! Gratulálok! Sok egészséget, sok tejecskét!
Cas! Melegfront lesz hétvégén.
Kia! Ilyenkor dolgozik a férjed, hogy egyedül vagy? Mit dolgozik?
Már nem fáj a hasam. Nagyon éles fájás volt 4 db. Középen alul. Ez jóslófájás?

Kép
nyafi

Sziasztok!

Megint nem írtam egy ideje... :roll: :oops:

Hatalmasat gratulálok Szilvinek és Amarylnak! Sok egészséget, boldogságot mindkét családnak! :)

Szilvi, nagyon édes baba Levente, és milyen pindurinak néz ki! JAj, olyan furcsa lesz nekem is egy ilyen pici baba Kriszta után! :D

Kia, jó neked, te már mindennel készen vagy, és annyira a végén jársz! Irigyellek. :P Te vagy a soron következő? (Már hetek szempontjából. :roll: )

Mi hétfőn voltunk dokin ál, a csajszikám továbbra is be van fordulva, méhszáj tökéletesen zárt, placenta 2-es, szóval, nincs kizárva, hoyg nem várja meg a kiírási időpontot, esetleg akár januárt is. :roll: De persze, mondta a doki, hogy bármi lehetséges. Dec. 17-én még találkozunk a rendelőben, ha addig nem lesz semmi. :)

Cas, állítólag telihold volt ma éjjel, úgyhogy ez is befolyásolhatott a keményedésekben. Most azért pihenj. A dokim szavaival élve: amit a baba az anyaméhben kap, a világ semmiylen tápszere nem pótolja. Tehát még néhány nap is sokat számít, ha tovább marad benn. Bár ti már nagyon ütitek a nem-koraszülöttség határát. :) Remélem, ma nincs annyi keményedés.

Szilvi, a te eseted nagyon nehéz és fura. Elképzelem, mennyire aggódsz most és mennyire nem tudod, hoyg mit tegyél. Remélem, az alvás jót tett neked, és ma sikerül tisztábban látni a dolgokat. Én, mindenesetre, osztom Cas és And véleményét, hoyg az az EDA nem biztos, hoyg mindent megér. Persze, ez a te döntésed, és előre sosem lehet tudni, hoyg mi történik majd, de az én dokim mindenesetre az mondta nekem, hoyg most, második szülésnél talán olyan gyorsan fog zaljani minden, hogy idő sem lenne rá. És hogy ő még a saját feleségének sem engedte beadatni, pedig 2 gyereket szült már. (And, nem én kérdeztem, hanem ő mondta magától- :D )
Igaz, nálad ez első szülésnek is beillik, annyi idő eltelt Kristóf világrahozatala óta, de szerintem abban kell bíznod és úgy gondolkodnod, hoyg minden gyorsan és könynen fog zajlani.
Szerintem sem árthat nektek, de arra valószínű számíthatsz, hogy talán nem lesz olyan kedves és figyelmes.

Na, befejezem kisregényem...
Szép napot nektek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Még csak annyi Szilvi, hogy én se kapok Edát, mert az Uzsokiban nem adnak. De azt mondták a gáz olyan mint négy füves cigi egyszerre, csak nem bealszol, hanem piszkosul vidulsz... Hát majd kiderül..

Kép
nyafi

Sziasztok!
Amaryl: GRATULÁLOK!!! Jó egészséget, nyugodt éjszakákat és sok-sok tejcsit kívánok!!
Elkezdtem szedni a homeos bogyókat :lol: igaz két hetes késéssel :oops: de hátha hat.
Csinálunk ma pocak képet megpróbálom ide is feltenni. :D

drumka

Szilvi!
Nem tudom, ez segit-e, de en sem az EDA-ert mentem ebbe a korhazba, hanem a nodokim miatt. Fel sem merult, hogy masik korhazba mennek, mint ahol o "szuleszt". Persze ebbe az is beletartozik, hogy Belgiumban azert mar teljesen elterjedt az EDA. De a szulesnek ugy futottam neki, hogy nem tudtam, kerni fogok-e. Aztan 10 ora vajudas utan ugy dontottem, hogy kell.
De anno a Kutvolgyiben nem volt, es eleg bonyodalmas es hosszas lett volna megszervezni, hogy legyen, pedig a Kutvolgyi magyar viszonylatban igazan nem rossz hely. En is felirnam egy papirra a pozitivumokat, negativumokat. Szerintem nem is lesz kerdeses, hogy melyiket fogod valasztani!

Amaryl!
Hatalmas gratula, es gyors talpraallast kivanok. Isten hozta Lilit!

Edith!
Jo, hogy rolad is tudni! Jelentkezz gyakrabban! Es orulok, hogy minden rendben van veletek!

Kia!
Hajra, rajtad a sor!

Tittina!
Hatha ma megtudod a nagy titkot, es felfedi a nemet ez a Mano is!

Szep napot mindenkinek, itt ragyok a nap (csak ezek a franya pottyok ne jonnenek ki Zsofin :( :( :(
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok!

Amaryl
Hatalmas gratuláció Nektek! Sok-sok boldogságot, tejcsit és egészséget!!!

Szilvi
De jó, hogy már otthon vagytok és Levente egy tündéri baba ahogy ott szuzózik! Nem csodálom, hogy úgy döntesz ledölsz mellé :) . Pihend ki magad amennyire és amikor csak tudod...

Ancsa
Nagyon édes Réka baba továbbra is :) , de végül is annyira édes mindegyik csöppség.

Cas
A link ahonnan a mosódiót rendeltem: http://www.bioplaza.eu/index.php
, de ha a boltban akarod venni, akkor szerintem sok bioboltban is kapható. Ha címek kellenek küldöm neked.
Keményedés nekem is van és volt. Tegnap nagyon, de ma sem panaszkodhatom. Nekem fájások alul a hasamban már hetek óta vannak, de ez lehet, hogy a korábban kialakult helyzet miatt van. Apró görcsök, de néha nem is olyan aprócskák. Bevallom én már meg sem akadok rajta. Gondolom normális, mert Csongor jól van és még jele sincs ettől függetlenül (szerencsére) szülésnek. Semmi rendszeresség nincs benne, főleg nem sűrűsödés ahogy írják. Azt olvastam addig amíg a pihenéstől elmúlnak vagy eleve nem rendszeresek vagy egyre sűrűbbek, addig jóslófájások. Csak lehet hogy nálam már jóval korábban kezdődtek.
Nálunk a 19. héten 2000 volt, a 26-on pedig már 2100-at írt be a doktornő. Azóta azon vagyunk (méhszáj), gondolom ezért is mondta, hogy sok pihi min. a 34. hétig. Hát ezt már betöltöttük és bevallom nem is nagyon tudok ülni a fenekemen. Valahogy már megszoktam hogy ennyit keményedik és fájdogál.
Talán szerencsés lesz a szülésnél, hátha a méh kicsit megerősödik ennyi keményedéstől. Vagy ez hülyeség?

Szilvi72
Sajnálom a kialakult helyzetet. Tényleg nehéz lehet, de szerintem most inkább a jóérzésedre koncentrálj és ha ennyire nem bízol abban a dokiban és tudsz, akkor váltsál. Bár azt én sem hiszem, hogy ártana nektek a szüléskor. Végül is egy orvos és szimpátia ide vagy oda, biztos a munkáját el fogja végezni és nem lesz semmi baj (főleg nem szándékosan), csak inkább az a baj, hogy te nem érzed jól magad vele és ez most létfontosságú. Az orvosba vetett bizalom talán a pozitív, negatív listádon előbbre kerül majd, mint az EDA. De ez az a kérdés, amit csak Te tudsz eldönteni és lépni, ha kell.
Drukkolunk, hogy minden rendben legyen.

Kia
Kezdetek nagyon izgis időszakba lépni :) , a vizesedés pedig tök jó hogy elmúlt.

Viki
Én gyümölcsöt eszem egy nap kb. 3-4 db-ot alma, körte, banán, kiwi, ha van), de ennyit mint te képtelen lennék. Hiányozna a szénhidrát és a tejtermék és ha ennyit ennék nem férne belém más :lol: . De ez tök jó, mert rengeteg vitaminhoz jutsz te is és a babó is, a plusz kilókról nem is beszélve.
Mi +15 kg-nél tartunk és ma készült is pocakfotó amit megpróbálok feltenni, de még le kell kicsinyítenem. Nem panaszkodhatunk a méretekre már :) .

Gem
Köszi a privát üzenetet, nagyon jól esett és kedves volt :) .
Sajnálom hogy Rebeka mégis bárányhimlős lett és remélem minnél hamarabb túl lesztek rajta rendben.
Tudom nem a legautentikusabb hírforrás, de kb. 3 hónappal ezelőtt láttam a Dr. House-ban, hogy ott is azt említették azért nem betegedett meg a baba, mert a szoptatás alatt megkapta a szükséges antitesteket a anyától. Állítólag ott nem is adnak oltást a picuroknak, csak a 6 hónap után vagy ha nem szoptat az anya.
De mondom, ez csak egy film volt...
Biztos nem lesz semmi baj.

Mi is alakulunk. Már összeszedtem a ruhácskákat kb. 68-as méretig. A többi ami van (amiket kaptunk még a zsákban vannak, örülök, hogy ennyi elfért). Átmosogáltam a kiságyat teljesen (a jó kis bio tisztítószeremmel :) , úgy tetszik) és már előszedtük a babakocsit, hordozót, pihenőszéket tisztításra.
Konyha rámemső fele (Anyukáméval most nem foglalkozom) félig kész. Holnap jön a spejz. Szóval haladok szépen.
Kórházi pakkból már csak egy dolog hiányzik és lassan összekészítem, de azért még ráérek 1-2 hétig. A kisruhák mosása jövőhétre esik már, de nem baj, mert legalább frissek lesznek.

Na nem untatlak titeket tovább csak olyan jó megosztani, hogy haladunk és hát ezt bevallom egy olyan ember (legyen az nő vagy férfi), aki most nincs benne ebben az izgalmas időszakban, nem érzi úgy át, de nektek jó leírni, mert értitek :lol: .

Ja, ma voltam a fogorvosnál. Elbumliztam az Örsre a Nagyvárad térről és kiderült, hogy beteg lett és csak jövőhéten lesz. Én nem tudom mikor lesz meg a fogamra a korona, de ha így haladunk jöhet a szülőszobára feltenni :) . Jövőhéten már a 36. hétben leszünk és még csak akkor vesz róla mintát. Onnan kb. 2 hét mire elkészül, így lehet hogy a 38. héten kapok rá csak koronát. Vagy nem érem el telefonon vagy valami mindig közbejön, kicsit kezdek aggódni...

Réka

Kép
solymosy

Akkor a pocakfotók :lol: .
Ma mértem kiváncsiságból 106 cm-nél tartunk pocakméretben és van 1 hónapunk. Izgis a dolog :lol:

Kép

És egy ing nélküli...

Kép

Kép
solymosy

Sziasztok!

AMARYL
Nagy GRATULA Lilihez!!!

Jó egészséget és sok tejcsit!!!

Nyafi
Örülök, hoyg már nem fáj a hasad...
Nekem sem szúr már, nem úgy, mint tegnap. :?
Apa tegnap ott állt a Kossuth téren.. Ha belegondolok, hogy 1 éve én is voltam ott :? (Ő is police)

Edith
Örülök, hogy minden oké és szépen befordult a kicsi...

Na igen... már csak 9 napom van :lol:

Drumka
Várjuk a képet!

Gem
Itt sajna nincs olyan jó idő... Csak a köd :?
De semmi gond... Tegnap sütött a nap! :wink:

Réka
Sajnálom a fogdokit..
Nem lehet kellemes várni..

Szép a pocak!! :D

Lassan tényleg elkezdheted a készülődést (ruhák, stb), bár én 3-4 nap alatt mindent átmostam és átvasaltam a 62-es méretig.. Nem kell hozzá sok idő..

Lassan megyünk CTG-re :wink:

Szép napot!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia
Sok fekvés?! De jó is lenne! :)
Igyekszem én is pihenni, amennyit lehet, de az Sebi meg a háztartás mellett nem sok... :roll:

Gabi
Köszi, hogy hoztad a hírt! Várjuk a képeket! :)

Amaryl
Nagy-nagy gratula nektek Lili babához!!! :) Sok boldogságot!

Nyafi, Edit
Köszi, mára már sokat javult a helyzet keményedések szempontjából, asszem visszatértünk a "normál" szintre. :)
És tényleg pár nap, és Csilla már akkor se számít koraszülöttnek, ha kibújna. De szerintem esze ágában sincs, most vhogy úgy érzem, szépen bent marad majd végig.
Mikuláskor megyek megint UH-ra, kíváncsi vagyok addigra vajon megforul-e? :roll:

Nyafi
"én se kapok Edát, mert az Uzsokiban nem adnak"
??? SENKINEK ???
És mivel indokolják? :shock:

Réka
Hát szoktak olyat mondani, hogy a keményedésekkel és főleg a jóslókkal "edz" a méh (végülis izomszövet, ha jól tudom) a szülésre. CSak nyilván nem mindegy, hogy milyen terhességi kornál mennyit! :roll:
De mostmár ti is jól álltok idővel, ha Csongor akár holnap úgy döntene, ki akar bújni, már nagy eséllyel kutya bajotok se lenne! :)
Köszi a bioboltos linket!!! Most már megvárom barátnőm Quelléből rendelt mosódióját, és ha beválik feltankolok innen...
jaj, a kórházi pakk! Lassan bele kéne húznom... :( Bár a bevásárlós része megvan, a többit meg akár induláskor is bele tudom dobálni talán, ha kell... :roll:
A pocid pedig csini! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Réka :D
Ez a fogorvos dolog tényleg érdekes lesz! De valahogy biztos elkészül :roll: s megkoronáznak :wink: szülés előtt!
Pakolászás - nagyon jó dolog, főleg, hogy van időd rá....most már te is ott tartasz, hogy nem korai...tényleg kellemes része ez a babavárásnak...
Köszönöm Neked is a hozzá(m)szólásodat, nagyon jól esik, s ahogy te is írtad, csak az érti meg igazán ezeket a "problémákat" aki benne van...
Nagyon csini vagy!! Én is +15kg nál tartok :cry: NEm örülök, mert 12-nél meg szerettem volna állni, de már nem agyalok ezen.

Lányok!
Annyira köszönöm, hogy minadannyian leírtátok az őszínte véleményeteket.
Tegnap még kisírtam magam este, aztán aludtam egyet, s bár jobban érzem magam ma, de mindenképpen megyek, s körbekérdezek itt a déli kórházban a lehetőségek felől.
Egy dolgot nem akarok, az pedig az, hogy a kicsit ne figyeljék legalább hetente ctg-vel...most, hogy a déli (régi) dokim azt hiszi, hogy a másik "átvett" (ezért a dec 29-i időpont), nála már nagyon nehéz bejelentkezni, főleg, hogy dec 7 után már nem is lesz (szabi) :cry: Mondjuk szerintem addigra Marci kibújik - így érzem valahogy, hogy ő is így akarja :roll: Ezért elsősorban annak kell utána járnom, hogy időpont nélkül fogad-e a még hátralévő két hétvégén(amikor itt "rendel"), vagy tud-e valakit ajánlani, aki figyelemmel kíséri manónkat az utolsó hetekben odabent :roll: . Én mondjuk fel is autózom a saját rendelőjébe, ha úgy neki könnyebb, ezen már nem múlik....Ezen felül megkérdezem, hogy itt délen tudok-e beszélni egy szülésznővel, aki az alap dolgokról felvilágosít...s ha ezeket megoldom, akkor nem érdekel, hogy lesz-e eda vagy nem, de nem megyek fel északra. Ha bármiben nem látok biztosat, akkor kénytelen vagyok feljárni az északi dokihoz heti ellenőrzésre, Marci miatt ez a minimum, amit meg kell tennem, s legfeljebb ha "jön az érzés, hogy szülünk", akkor a közelebbi kórházba jövünk, s tudom, hogy itt is el fognak látni....
Na megint hosszú voltam, de annyian írtatok okos tanácsokat, hogy úgy gondolom, hogy ezzel tartoztam...mármint a részeredménnyel :oops:

Amaryl :D :D
HATALMAS GRATULA LILI BABÁHOZ!!! ANNYIRA PONTOS VOLT, HOGY HIHETETLEN. Ritka lányban az ilyen :wink:
Kívánok gyors felépülést, sok tejcsit, boldogságot, s hogy mielőbb rendeződjenek otthon is a dolgok!!!!

Nyafi :D
Gáz - füves cigi :lol: hááát én nem nagyon tudom.... :oops: de az itt is van, s pont ezt mondtam a páromnak, hogy azt hallottam én is, hogy anyukák azt mondják utána, hogy abból a gázból, amit ilyenkor adnak, ha lehet kérnének még...szóval rossz nem lehet....

+1 kérdés hozzátok: a gátmetszés "hossza", "nagysága" (nem tudom, hogy hogyan helyes kérdezni) mitől függ igazán??? Azt nem igazán szeretném, hogy valami érdektelen doki jó nagyot vágjon rajtam :roll: lehet ám, hogy hülyeséget kérdeztem, akkor bocsi :oops:
Tegnap a ctg-s szülésznő, akit faggattam, azt mondta, hogy ők arra törekszenek, hogy csak akkor vágjanak, ha muszáj...no ez szimpi volt, de mint kiderült, ő nem abban (északi) kórházban "szül"

Edith, And :D
Nektek is külön köszönöm a véleményeteket, s mint fent írtam, tényleg arra a döntésre jutottam, hogy az EDA nem ér annyit, hogy félve, rossz érzésekkel menjek szülni...
And, te annyira jól megérezted, hogy való igaz, de szó szerint félek az északi dokitól (szakmailag, ahogy írtad). Félek, hogy ha ilyen felületes, nem odafigyelő, flegma, akkor mit tud nekem egy szülésnél biztosítani....

And :D
Gratuala a jó eredményekhez! Akkor nálatok szinte biztos, hogy a második babó nagyobb lesz, mint az első :wink:

Edith :D
Ha jól értelmezem a mondatod, akkor lehet, hogy ti még egyben szilvesztereztek??? :roll: húúúú az nagyon soká van még, neeem? :roll:

Cas :D
Jó, hogy alább hagytak a keményedések! Már nálatok is "elvileg" bármi történhet!!! Ez már nagyon izgi...valahogy én is úgy érzem, hogy Marcim marad még novemberben az biztos :roll:
Ez a befordulás dolog pedig....szerintem ne agyalj rajta sokat, ha Csillának így kényelmes, akkor tényleg biztos, hogy van oka rá!!!
Én jobban örültem volna - történetem ismeretében - , ha Marci csücsülne, de neki meg így esik jól, biztos, hogy érzi, hogy így kell legyen :wink:
Neked mekkora csomagod lesz??? Sporttáska vagy kis (nagy :roll: ) bőrönd???
Sebi izgul már???

Gem :D
Rebeka hogy van????? Jajj szegény kiscsaj!!! Remélem,hogy hamar elmúlik neki!!!
Nálatok van "gyerekorvos"??? Olyan, akihez "tartoztok"??
Itt igazából még olyan sincs :cry: Az majd a következő "kör" lesz :twisted:

Kia :D
Várjuk a jelentkezésedet!
Gratula az egy számjegyhez!!!!!!
Apa miatt biztos, hogy izgultál!!! A lényeg, hogy minden ok!!
Ő is??? Ki még??? Bocsi, ha lemaradtam valamiről! :oops:

Még egy, aztán befejezem, mert mennem is kell:
Szerintetek milyen ember az, akihez ha bemész, akkor fel sem néz rád, az asztal mögül (nem áll fell, az egy dolog), kezet nem fog sem velem, sem a párommal (ok, nőkkel nem akar kezet fognai, vagy bármi), nem néz a szemedbe sem, amikor "köszön"???
Kifele menet ugyanez.... :roll:

Anita, Benszi hírek???

Kriszti!!!!! JELENTKEZZ!!!

Titti :D
Tényleg, téged meg várunk a dokis hírekkel!!!!!

Sziasztok,
Szilvi

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi! Nem lehet, hogy rasszista a doki?
Cas! Azért nincs Eda, mert nincs pénzük rá, hogy legyen a reformtörvények miatt. Pl nincs csecsemős sem, csak szülésznő és ők látják el a csecsemős munkáját is. Ezért van roaming in is kötelezően.
Kia! És nem félted az uradat???

Kép
nyafi

Sziasztok!

Bocsi,hogy kicsit ritkán jelentkezem,de Réka egyre inább ugy dönt,hogy felcseréli az éjszakát a nappallal.Ma pl. hajnali egykor kelt,és nem volt hajlandó tovább aludni.Majd apa 4-kor megunta,és azt mondta akkor keljünk,úgyis orvoshoz készültünk,legalább nem késünk el,és a kisasszony szépen visszaaludt.(miután mindenkinek kiverte az álmot a szeméből.)
Viszont kezd apadni a tejem,és nem nagyon eszik ciciből csak cumiból.Szerintetek mit csináljak??????????Erőltessem,vagy hagyjam cumiból enni???????

Amaryl:Nagy-nagy gratula Lili babához.Várjuk a képeket...

Szilvi17:Levente tényleg nagyon szép baba.

Szivi72:Igazából én már nem tudok mit irni,mert a többiek mindenre válaszoltak neked,de annyit azért mondok,hogy biztos,hogy nem fog a doki szándékosan hibázni pusztán csak ellenszenvből,de nálam nagyon sokat számit a szimpátia.

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk.

Amaryl
Gratula Lilihez!!! Várunk vissza a hírekkel! :)

Dokinál: Láttam a Törpét, minden rendben, kaptam egy sz@r képet, és nem tudtam meg, hogy ki is lakik odabent. Meglepi marad! :P
Legközelebb 2 hét múlva házidoki, egy hónap múlva ismét kórház.

Holnap jövök bővebben!ű

Pussz

Kép
tittina1982

Szilvi
Örülök, hogy kicsit megnyugodtál, és kezd körvonalazódni a "szülési menetrend". :D
Gátmetszés: itthon a gátvédelmet alapvetően a szülésznő végzi, és a doki vág, amikor szükség van rá. (Néha fordítva, de az nem jellemző.) Nyilván a doki igyekszik a lehető legkisebbet vágni, hiszen utána neki kell összevarrnia is! Viszont az is igaz, hogy elég nagyot is kell vágnia, hogy kiférjen a baba, és ne pedig repedj (de repedést meg még macerásabb összevarrni, szóval azt meg pláne nem szeretik). Tehát ez az ő józan ítélőképességén múlik. De szerintem nincs az a doki, aki "nemtörődömségből" túl nagyot vágna... És nem is azon van a lényeg, hanem hogy utána hogyan stoppol össze!!! Az a nagyon nem mindegy! És ez már tényleg a doki lelkiismeretességén múlik...
Nekem nagyot vágtak, repedtem is, a dokim 40 percig stoppolt utána. De 3 nap múlva úgy guggoltam le a hűtő elé nagy terpeszben, hogy észre se vettem, és azóta sincs panasz (se nekem, se a páromnak :wink: ).
De ugyanakkor hallottam már olyat is, akit olyan szarul varrtak meg, hogy még hónapok múlva is voltak panaszai. (Mondjuk a dokijának biztos elvenném a diplomáját?! ) :evil:
A kórházba én sporttáskába csomagolok, szép nagy lesz (még a fele sincs összerakva)! :)
Aztán aznap, mikor jövünk haza, Sebi és az apja behozzák majd a pelenkázó-tatyót, épp az előbb pakoltam bele össze a ruhákat-pelusokat-egyebeket, amiben majd hazahozzuk a csajszit. :) Már az ajándékot is bekészítettem, amit Sebi ad majd Csillának.
(És az én motyómba kerül majd, amit Csilla "hoz" Sebinek. :))
A nem-köszönős szitu pedig ultra-bunkó!!! Ilyet még véletlenül sem csinál senki, ez tuti szándékos. Ha ez az északi doki, szerintem felejtsd el, hogy nála szülsz!!!! :(

Nyafi
Szép új világ! Már erre sincs pénz?!?!?!?!?!
Közben meg sikkasztják el a milliárdokat!
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Ancsa
Ha bírod türelemmel a fejést, akkor fejj sűrűbben és hosszabb időket (akkor is, ha kezdetben nem jön le több tejcsi), mert az "üresjárat" is stimulálja a ciciket, hogy termeljenek több tejet.
Aztán vannak mindenféle tejszaporító technikák (fejési technika, homeós bogyók, szoptatós tea), de én sem értek hozzá, a helyedben felhívnék egy szopis tanácsadót, ő biztos tud segíteni.
Mielőtt felhívod, alaposan gondold végig, hogy mennyire fontos neked a szoptatás, és az anyatej. Ő ugyanis jó eséllyel azzal fogja kezdeni, hogy ne etess egyáltalán cumiból, ne adj neki játszócumit se, csak és kizárólag cicit, azt viszont minél többet.
Viszont ha már megszokta a cumisüveget, akkor ez nem lesz egyszerű, sok kitartás kell hozzá.
Drukkolok, hogy mindannyiótok számára boldogító megoldást sikerüljön találni!!! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Ezt készítettem Csillának:
Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas:Nagyon szép ez a ruha.Holnap én is lefényképezem amit az anyósom kötött,és ferakom.Nekem nagyon tetszik.

Köszönöm a gyors választ,iszom a laktoherb szoptatós teát.Most kezd visszaállni igy hogy fejem ezerrel,és nem szoptatok,csak cumiból etetek.Beszéltem pár emberrel,és azt mondták,hogy nem baj ha cumiból eszik,de legalább anyatejet.

Kép

Kép
ancsa03

Ancsa
Várom a képet, biztos szépet kötött anyósod! :)
Tejcsi: ha te jól bírod a fejést, én is úgy hallottam, hogy így is lehet sokáig "szoptatni", ha a melled olyan, hogy kellően stimulálja a fejő. (Nekem a fejő egyáltalán nem tudta beindítani a tejleadó-reflexet, így 20-30 millinél több nem jött le sose...:()
A laktoherb nekem is bevált, drukkolok, hogy minél tovább kitartson a tejcsid!!! :)
(Akkor is van vmi fejős szaporító technika, vhogy felváltva kell fejni a ciciket 3-3-5-5-7-7 percig asszem, de olvass utána, pontosan mi ez, mert nem értek hozzá!)

Kép
Kép
Kép
cas

Szilvi
Ő is az, na és én is :lol:
Azért írtam, hogy ő is :P

Nyafi
De féltem... bár tudom, hogy nem ők rohannak elől..
Most sem ők voltak a zavargatók :P

Ancsa
Remélem javul a szopi!

De nem azért nem akar szopni, mert ott "meg kell dolgozni" a tejért, a cumisüvegből pedig könnyebben jön...

Én nem nagyon akarok Manónak még cumit sem adni.. de ha nem bírom hallgatni a sírását, s az megnyugtatja - megkapja.

Laktoherb-et már mi is beszereztünk...

Kriszti
Örülök, hogy minden rendben van... de mégsem mutatta meg magát :shock:
Nem baj, a lényeg, hogy jól vagytok!

Cas
Ügyes vagy!
Szépet kötöttél...

CTG
Jó volt... a szülőszobában csinálták meg, mert csak ott volt most szabad gép.. feküdtem egy szülőágyon :lol:
Közben hallgattuk Apával egy újszülött sírását....
Vagy fél órás volt, mert az elején Manó aludt... ébresztgetni kellett :oops:
Na igen - most végre - ott mértek fájást is.
Volt néhány... 40-es értékig.
A szülésznővel sajna nem találkoztunk, mert elcserélte a mai napot.. felhívni nem tudott, mert nem tudta a számomat - most lett volna az első tali :?
Lehet szombaton meglátogatjuk, akkor is nappalos lesz.
De aki helyette volt, az is nagyon kedves szülésznő... :P

Jó éjt!!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

kimaradt egy :?:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Cas :D
ja, az északi doki ez a nemköszönös fajta - de az első találkozástól ilyen ám...csak tudod, amikor már mindenbe belekötsz....
Egyébként már annyira jól vagyok, hogy voltam a déli kórház recepcióján, aranyosak voltak a csajok (itt már lassan klubtag leszek), s mondták, hogy csak annyi a különbség, hogy itt nem tud apuka bent aludni, mert lehet, hogy beraknak valakit mellém, ha muszáj :lol: persze az orvosi dolgokról nem volt szó, de kaptam egy címet, ahol a szülésznők "fogadóórát" tartanak...legalábbis így értelmeztem...utána járok holnap....s mondták, hogy jöjjek csak szombaton időpont nélkül a régi dokihoz :wink:
Így, ha a ctg-t megoldom, s biztos ellenőrzés alatt tudom magunkat, akkor már nem is megyek északra többet...ettől már sokkal jobban érzem magam :D

NAGYON KÖSZÖNÖM MINDENKINEK A BÍZTATÁST, HOZZÁSZÓLÁST, mert páromtól most nem kaptam meg ezt a támogatást, ő nem tudja ezt átélni, s nélkületek sokkal nehezebb lett volna!!!
Virtuális rózsacsokor mindenkinek......... :lol: :lol: :lol:

Nagyon édes a kis pulcsi :lol: ügyi vagy!!! Biztos, hogy nagyon jó érzés, hogy most kis puncis érkezik a házhoz :wink:
Ezt az ajándékozósdit már sok helyről hallottam, s azt mondják, hogy sokat segít a testvérkapcsolaton....Most hallottam, hogy megjelent Halász Judit: Szeresd a testvéredet című cd-je....aranyos lehet :wink: - csak egy ötlet

Titti :D
Kell egy titok is a topic-ba :wink: jó, gondolom szívesen átadtad volna másnak ezt a lehetőséget, de így is érdekes lehet babót várni.....csak szerintem ne éljétek bele magatokat egyik helyzetbe sem!!
Várjuk a jelentkezésedet! Nem tetszik nekem, hogy neked ennyire nincs erőd :roll: MIt mondott a zsibbadásra??? A kórház normális??
Írj te is egy kicsit az ottani helyzetről!, tapasztalataidról! Legalább, ha már ennyire nemzetköziek vagyunk, akkor tájékozódjunk :wink:

Nyafi :D
Háááát, ez is egy indok :shock: Az annyira sokba kerül, hogy adnak érzéstelenítést??? Érdekes :roll:
Rasszista - hááát ő sem idevalósi, ezért nem valószínű, de már nem is foglalkoztat (annyira), hogy mitől ilyen.

Ancsa :D
Cas után már nem tudok okosakat írni, szoptatás, fejés témában pedig abszolute nincs tapasztalatom...Én biztos, hogy fejnék inkább, ha így fogadja el, mert akkor mégis anyatejet kap...legalább az első hetekben :roll: Annyit esetleg, hogy erről a percenkéntre beosztott fejési technikáról, mint tejszaporitóról más topikokban is olvastam, azt hiszem, hogy pont fordítva, azaz 7-7-5-5-3-3, de én sem vagyok benne biztos :roll: Védőnő?? Orvos?? Nem jár hozzátok??

Ja, Cas, még annyit akartam írni valamelyik nap, hogy ha a kiesik a kezemből, eltöröm, szétesik nálam című történetek a szülés idejének közeledtét jelzik, akkor jó irányba haladok..nem nagy dolgok, de mindig történik valami, valami a kezembe marad(letörik), kiesik onnak, stb :wink: :lol:

Kia :shock:
Mi volt a ctg-n??? Ugye csak nem???? :shock:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Kia :D
Egyszerre írtunk! Jó, hogy minden ok! Bár lehet, hogy te már előrébb lennél???
Szülésznő - szombatig már csak kettőt kell aludni :wink:

+1: Ma azt hallottam egy három (felnőtt) gyerekes anyukától, hogy ha tudod, hogy melyik nap mozdult meg a pici, akkor ahhoz képest kell öt hónapot adni, s napra pontosan akkor fog születni..jó,jó...tudom, hogy ezek csak hiedelmek, de én most visszanéztem, s júli 9-én éreztem határozottan, előtte pár nappal bizonytalanul....hát elvileg így ekörül gondolom Marci érkezését :wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Kia - szerintem annyira egyszerre írtunk, hogy más sorrendben jeleníti meg az üziket :wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi

Jó volt az : "Ugye csak nem??" :P

Te júli 9?
Én biztosra Júli 7 éjjel éreztem :lol:

Előtte 27-én volt valami bélmozgás-féle, amiről azt mondta a sógornőm, hogy az már az... aztán több napig semmi. (Előtte sárgabarackot ettem) - így szerintem nem Manó volt.

Akkor egyszerre szülünk :P :P :P
Erre nagyon kiváncsi vagyok!

Többiek?

Holnap felhívom a szülésznőt, hogy szombaton talizik e velem...

Tényleg megyek, mert Apa reggel korán ébred... aludnia kell...

Sziasztok!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Köszi a bókokat, már be is raktam a rucit a hazahozós csomagba! :)

Szilvi
Tök jó, hogy ilyen jól alakulnak a dolgok!!!!!!!!!!!!! :D :D :D így örülök!
És egy hős vagy, hogy van bátorságod ennyire az utsó pillanatban váltani!!! Nagyon nehéz lehetett! :roll:
Az északi doki meg bekaphatja, ha kezdettől ilyen tapló! :lol:
Halász Judit cd: na majd megnézem!
Törés-zúzás: hát nálunk most (félek csak átmenetileg) javult a helyzet... :D
Fejős tipp: na ugye mondom én, hogy nem tudom pontosan?! Remélem Ancsa talál rendes leírást róla! (Ha lesz időm keresek neki.)

Kia
Remélem sikerül mielőbb talizni a szülésznővel! :)

Tittina
Tényleg, mit mondtak a kezedre?!

Kép
Kép
Kép
cas

Kia
Hát nem irigyellek ezekben az időkben Apu foglalkozás miatt. Nagyon rossz lehet, mert én is borzasztóan félteném őt. De a lényeg, hogy most biztos semmi, de semmi baja nem lesz. Hiszen napokon belül Apuci lesz és rá teljes egészében, testileg-lelkileg szükségetek lesz!!!

Ancsa
Sajnálom a tejcsit, de biztos megoldódik. Hát én tanácsot nem tudok adni. Ha így alakult hogy csak cumisüvegből megy a tej, hát így alakult. A lényeg tényleg hogy az anyatejet kapja és ez a legfontosabb.

Szilvi72
Szerintem egy ilyen bunkó orvosnak a közelébe sem menjél, EDA ide vagy oda. Az pedig hogy most váltasz nagy bátorság, de hidd el, hogy a legjobb döntésed a saját magad nyugalma érdekében is.

Cas
Nagyon édes amit kötöttél Csillának :) . Ügyi vagy, én ilyet egyáltalán nem tudok.... Egyszer köttem magamnak egy pulóvert, ami olyan kicsit lett, hogy még a fejem sem fért át a nyakrészen. Sok munka volt benne, de csak röhögtem magamon, ahogy próbáltam bepréselni magamat rajta. Persze ezt a mutatvány akkor már senkinek nem mutattam meg, csak elmeséltem, hogy nem lett jó :) . Aztán egy sapi volt a következő (gondoltam a világ legegyszerűbb dolga), ami túl nagy lett :) . És emlékeim szerint itt maradtak abba a kötési ambícióim és tértem át a varrásra. Az már jobban ment sokkal :lol: .

Szilvi72
Én ebben a mikor érzed megmozdulni és mikor születik a baba dologban nem hiszek. Lehet hogy néha-néha bejön, de szerintem ez inkább függ a baba fekvésétől és a te testszerkezetedtől. Nekem van egy olyan távoli ismerősöm (igazából a Nővérem barátnője, így én nem is ismerem), aki csak két héttel fiatalabb terhes mint én és a 24. héten érezte először a picit (hátrahajló méha van) én meg már a 17-en.
Szerintem ez attól is függ, hogy mikor ismered fel, hogy valóban a baba mozgása és nem bélmozgás. Ezalapján a másodszor, harmadszor szülő nők, mind hamarabb kellene hogy szüljenek, mert általában hamarabb is ismerik fel a mozgást, mert már ismerik milyen. Úgy tudom az orvosoknak anno az UH használata előtt volt ez is egy kb. támpont, mert akkor még annyira nem tudták behatárolni, csak tapintásra, hogy mekkora lehet a picúr. De úgy tudom ma már számukra sem egy igazán mérvadó adat.
Tehát számomra ez ugyanolyan, mint a csúcsos has fiú, kerek has lány effektus. Szerintem ez is inkább tesalkat, csontozat és baba fekvésétől függ.
De persze ez csak az én véleményem...

Mára már szerencsére én is jobban vagyok. Még éjszaka is görcsölészett a pocim, főleg amikor Csongor elindult lefele nyomakodni. Hát ez van, neki is kell a mozgás, bár azért ilyenkor már finoman meg szoktam kérni, kicsit vegyen vissza vagy másszon arréb, hogy Anyunak se legyen ennyire kellemetlen. Általában bejön1-2 percen belül a kéregetés :lol: .

Réka

Kép
solymosy

Sziasztok!

Köszönöm a sok jó tanácsot,azt hiszem a mellszivómmal volt a gond,és vettem egy másikat,úgyhogy tudok tejcsit termelni a babának.Naponta egyszer megpróbáljuk a cicit is.

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!

Ancsa
Örülök, hogy több a tej!
Ne add fel!

Réka
Biztos nem lesz semmi baja Apának... Vigyáz magára!

Kötés
Én még nem próbáltam..
Varrni is csak azt varrom, amit javítani kell.
Nem úgy, mint a nagyszülők és Anyu, akik ruhát, stb varrtak maguknak :P

Ma olyan hülyeségeket álmodtam, biztos a szülőszobai látogatás miatt :lol:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Rájöttem, hogy holnap már az is ki lesz írva a vonalzómra, hogy:
"talán ma megszületek?" :shock:

Megyek főzni...

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!
Ancsa! Én nem eröltetném, ha nem akarja a cicit. Attól még tök király anyuka vagy, ha nem ciciből eteted. Viszont olyan pici súllyal született...
Cas! tök ügyes vagy. Bezzeg én... 2-es voltam technikából.
voltam dokinál, mert fáj a lábam, de senki nem tudott mondani semmit. a gyerek most fejelgeti a puncim, úgy szúr hogy nagyon. A lábam még mindíg fáj...Az élet apró örömei: nincs savam!!!

Kép
nyafi

Réka
Én meg mindig túl nagyot kötök! :D
Varrni sosem próbáltam, mondjuk alapvetően idegenkedek a varrógéptől, meg nem is vagyok a szabáshoz-összeillesztéshez elég precíz... :roll:

Ancsa
Megy a drukk a cicihez is, a sok-sok tejcsihez meg pláne!!! :)

Kia
Álmok! Én lassan minden éjjel megyek szülni. :) Nagyon foglalkoztat, hogy hogyan fogunk tudni elindulni, Sebit leadni / hívni hozzá valakit, hogyan fogun beérni. Az álmaimban tovább még nem látok! :)

Nyafi
Mennyi nyűgünk van már ilyenkor! :lol:
Az én pocakom is nagyon leszállt már, így lassan kitörik a derekam, hogy ellensúlyozzak, ha a játszón ácsorgok, vagy itthon teszek-veszek. A lábam szerencsére nem fáj, csak dagad egy kicsit, pont annyit, hogy marha kényelmetlen lett a cipőm. :(
Neked hol fáj a lábad?

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Sajnos, csak átfutottam, amit írtatok, mert nem tudok ülni a gép előtt.
Az éjszaka nagyon fájt a derekam és a hasam, pont úgy, int amikor aztán befektettek a kórházba, úgyhogy ma főleg pihenés volt a napom. Tegnap végre szétválogattam a pici ruhákat és egy részét kimostam, a végét azonban még nem látom. Igaz, nemcsak a ruhákat szeretném most kimosni, hanem a pokrócokat, ágyterítőket, mindent, hogy felfrissítsem őket. Remélem, holnap estére végzek, bár ma nem haladtam szinte semmit még.
Most még jobban betojtam, mert szeretném, ha minden kész lenne, mire indulunk a kórházba, de ha meg sem tudok mozdulni sokszor, hogyan tudok megcsinálni mindent?
A takarítást nem féltem, abban van segítségem, de a ruhákat csak én tudom rendezni! :roll:

NA, bocs', hoyg én is kinyafogtam magam, de ez van. :oops:

Szilvi, jól értelmezted a mondatot, valóban lehet akár januári baba is, de én remélem, hoyg nem. Én titkon azt remélem, hoyg már karácsonyra otthon leszünk babástól. :oops: Azt hiszem, szörnyű lenne a bizonytalanság, hogy az ünnepeken bármikor indulhatunk. Annál is inkább, hogy István, a férjem nem mindig lesz itthon, mert zenélni szokott járni és vannak évvégi cégbulik, karácsonyi bál, szilveszteri buli, ahol muszáj ott lennie még akkor is, ha én éppen akkor szülök. De ezen sem tudunk változtatni. (A családi kasszának meg nagyon jót tesz így év végén, amikor jó kiürül. :roll: )
Örülök, hoyg megnyugodtál és szerintem nagyon jól döntöttél. Menj és nézz szét, aztán meglátod. :)

Réka, én is ismertem, illetev hallottam ezt a mocorgás érzésétől számított születési időpontot, de én sem adok rá. Te a véleményedet írtad le, de szerintem általánosan igaz. :)

Cas, én az éjszaka kisruhákat válogattam-pakolgattam, vajon, a dupla munkától fájult meg annyira a derekam? :wink: :wink: :wink: Én is annyi hülyeséget tudok összeálmodni, hoyg csuda. De azt olvastam, hoyg ez normális ilyenkor. Anno, amikor Krisztát vártam, egy éjszaka elefánttemetőben jártam. :roll: :shock: :lol:
Ismerős ez az egyensúlyozás dolog, szerencsére nekem nem dagad a lábam, reggelre egy picit duzzadt a kezem, de nem vészes. Ellenben szörnyű savval küszködök az utóbbi napokban még napközben is, nemcsak éjszaka. :evil:

Na, mentem, kettétörök máris, úgy érzem. :oops:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Szia Cas! A lágyékrésznél fáj jobboldalt. Aki tud rá vajákostanácsot szívesen veszem... :D

Kép
nyafi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?