Sziasztok!
Pár órája én is csak olvasok....
Oltás
Mi pont ma voltunk, Zsófi megkapta a pneumococcus ellenit, pár hónapja pedig az atyhártya gyulladás ellenit. Nekünk ezeket javasolta a védőnő. Na meg még a bárányhimlő ellenit, de én azt nem nagyon akarom beadatni.
Szegény csaj nagyon nehezen viselte ma az oltást, alig bírtam megnyugtatni.
Lányok
Nagyon-nagyon köszi a múltkori bíztató szavakat. Ahogy láttam másnak is vannak hasonló gondjai!
A múlt héten én is kész voltam, és mondtam a férjemnek, hogy ha lehet akkor hagyja már ki a a focit és maradjon velünk itthon. Itthon is maradt, bár látszott rajta, hogy kicsit meg van sértődve. Én viszont azt gondoltam, hogy ennyire lehetek néha én is önző! Hiszen amikor ő focizni megy akkor csak magára gondol, hát most én is ezt tettem és nem is bántam meg.
Karácsony
Nálunk valahogy sosem volt olyan nagyon meghitt ez az ünnep. Nem volt semmi gond, csak valahogy vmi hiányzott nekem.
Most, hogy közeledik az első Karácsony amit hármasban fogunk tölteni, azon gondolkodom, hogy mit hogyan kellene. Annyira szeretném kicsit "varázslatosabbá" tenni az ünnepet!
Család
Ez bizony nálunk sem egyszerű! Elégbonyolult a dolog. Lényeg az, hogy a férjem szülei amikor 1éve voltunk együtt a párommal akkor választás elé állították a férjemet, hogy vagy ők vagy én. A párom engem választott. Összeköltöztünk, összeházasodtunk (a szülei nélkül) és megszületett Zsófi. Na persze 5 év után hirtelen érdekesek lettünk.
A családi béke kedvéért próbáltunk jóban lenni velük. Aztán persze megint csak kibújt a szög a zsákból. Ők minden hétvégén itt akartak lenni és felháborodtak amikor mondtuk, hogy nem érünk rá mert éppen jött valamelyik barátunk, kollégánk, rokonunk stb. (de hát ez már csak így van, ha az embernek gyereke születik).
Aztán már bejelentés nélkül jöttek. Egy ilyen alkalommal a férjem összefutott velük a kapuban és mondta nekik, hogy nem jó msot, mert a barátnőméket várjuk. Erre az apja elkezdett ordibálni és azzal fenyegetőzött, hogy elmegy a gyámhivatalba láthatást kérni.
Na itt be is fejeztük a dolgot. Azóta anyósom megint jött párszor, persze a konfliktusokról soha nem esik szó. Fel is ajánlotta, hogy vesz Zsófinak járókát meg autós ülést. Mi szépen meg köszöntük. Viszont most, hogy megvettük a házat és a segítségről esett szót szépen beintett nekünk. Szerinte a fia nem érdemli meg a segítséget. No comment......
Így marad a hatalmas kölcsön meg az a párszázezer forint amit szegény nyugdíjas szüleim kispóroltak nekünk.
Hát ez van. Aztán majd csodálkozhat anyósom, ha esetleg majd mi sem engedjük be, mert ő sem nagyon érdemli meg az unokáját.
Bogikának jobbulást kívánok!!!!
Zsófi is tiszta gyagya pár napja, de betudom annak, hogy egyszerre jön a felső két foga.
Giga
Mi kaptunk ajándékba olyan nagyon vastag ujjatlan hálózsákot. Nagyon jó meleg, viszont Zsófi csak kínlódik benne mert nem tud benne forgolódni. Így én inkább vékonyabb zsákot adok rá és jól aláöltöztetem.
Kajálás
Zsófi is kezdi kikapkodni a kanalat a kezemből. Én is tudom, hogy az okosok szerint hagyni kell a gyereket kibontakozni, de engem néha megőrjít. Látom ezzel nem vagyok egyedül.
Nagyon ritka, hogy én is olyan nyugodt lennék, hogy hagyjam garázdálkodni.
Bár erre az is rátesz, amikor jön anyukám, meg a nagyanyám, és nézik Zsófit ahogy eszik. Anyu még nem is idegesítene, de a nagyanyámtól megőrülök, főleg az egyéb dolgai miatt.
Aki lakott már együtt egy 80 éves emberrel az sejtheti (főleg a tisztasággal vannak gondjaim).
Ezért is sürgettem annyira a házvásárlást.
De most már tényleg nem kell sokat várni. Holnap kulcsátadás!!! Hurrá!!!
Tüccs
Amit írtál priviben az nagyon jó lenne, csak most a festés, takarítás, vásárlás, kültözködés fogja kitenni minden szabadidőnket. De azért még térjünk vissza rá!
Henus
Kartalon hogy megy ez a védőnős dolog? Egyik ismerősünk terhesés azt mondta, hogy akihez ő jár az tök hülyeségeket mond neki. Egyáltlán hány védőnő van Kartalon?
Az aszódihoz szeretünk járni, mert mindíg tök normális. Viszont amit már írtam, az orvos közelsége miatt biztosan átjelentkezünk Kartalra.
Bár gondolom, ahogy nőnek a babák már nem kell annyit járni.
Na megint jó sokat írtam, bocsi.
De amikor végre sikerül géphez ülnöm próbálok mindent bepótolni!
Pedig megy a Haus! Na erről már lemaradtam....
Jó éjt mindenkinek
Márti