Új privát üzeneted érkezett!

Giga:
Lilinek boldog hófordulót! :)

Henus:
gyógyulást! Igen, a kis lütyő :) örült neked :). Hát a vizslák már csak ilyenek. :)

Murphyke:
Lilinek boldog hófordulót! :)

Úgy látszik, ma a Lilik ünnepelnek! :)

Katica:
olyan jó volt olvasni, hogy ilyen szép családi életetek van! :) Jó tudni, hogy van ilyen, remélem a Didri is ilyen szépen fog majd mesélni a gyerekkoráról. :) Mi mindent megteszünk, reméljük képesek leszünk rá! Milyen szép család, négy gyerek, Istenem, de jó lenne, ha nálunk is lehetne annyi, de azért az sok az én koromban már. Meg mondjuk nem is engedhetjük meg magunknak. Hármat igen, de négyet nehezebben. Viszont ha jönne a negyedik, természetesen bevállalnám. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Egyébként ma olyan jó iső volt, kimentünk sétálni, aztán egy kicsit kint hagytuk a kertben a babakocsit Didrivel együtt, mert olyan jól aludt benne. Amikor behoztam, akkor is még aludt, így majdnem öt vagy hat órát nem evett, a cicim majdnem szétdurrant, aztán felébredt és két tele cicit benyalt ezerrel :). Múltkor amikor fejtem egy deci jött ki simán, azért van étvágya a kiscsajnak :):)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Egy deci egy ciciből úgy értem :oops: , úgyhogy szerintem két decit simán szopizott. :D

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Megjöttünk! :)

A két Lilinek Boldog Hófordulót Kívánunk!

Verna, a Mátyásföld klinikán tudtommal nincs sebészet. Remélem, hogy nem is kell sebész Nektek!

Nircee, nagyon szuper a játszóasztal!

Henus, jujjj! Csak nincs elrepedve. Viszont lehet, hogy holnapra jól belilul. :shock:

Szóval... Laurát tényleg meg kell műteni. A dokinéni nagyon kedves volt, nem mellékesen plasztikai sebész is.
Lajának kásadaganata van, ami a sarokvérvétel miatt alakulhatott ki. Az a baj, hogyha nem elég kemény tokja, akkor ki tud szabadulni a műtétnél egy-két szövetke és kiújul az egész. :cry: De reméljük nem így lesz.
Sajnos ezt a beavatkozást az OEP nem támogatja, de a doktornéni annyira rendes volt, hogy ezt elintézi nekünk, így ingyenes lesz a műtét és, ha mégis bennt tartanak egy éjszakára, akkor csak a szállodai ellátást kell kifizetnünk, ami 35.000 Ft.
Viszont most, az oltás miatt, 1 hónapig nem altatható a lány, így a január elejében maradtunk az orvossal.
A kórház amúgy gyönyörű, tiszta és nincs kórház szaga. Nincs tömeg, üvöltő gyerekek, csak halk zene és kedves dolgozók.

Megyek, mert megjött a pizza.
Vendég

A betegeskedőknek pedig mennek a gyógypuszik! :)
Vendég

Pilla:
sajnálom! Sikeres műtétet kívánok!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, én is nagyon hálás vagyok Istennek a családomért! Néha tényleg azt éreztem, hogy miért pont velem, miért pont én vagyok ennyire"szerencsés" a családommal, és a férjemmel, meg a férjem családjával, mikor mások mennyit szenvednek.

Henus, itthon voltam, csak mindig volt valami dolgom, így nem kerültem gép elé, utána me már úgy voltam vele, hogy úgy is jól lemaradtam a dolgokról, majd egyszerre visszaolvasok, ha lesz időm, és írok.

Pilla, örülök, hogy jó benyomást keltett a kórház, és hogy ilyen rendes a dokinéni. Akkor még van idő felkészíteni a lelkedet a műtéthez, minden simán fog menni, ne aggódj!!

Liliknek boldog hófordulót!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Jutta már nagyon rég jelentkezett, nem tudtok róluk valamit :?: :?:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Pilla!
Sajnálom,hogy mégiscsak műteni kell de a lényeg,hogy szép és jó helyen lesztek és a doki néni is rendes!!!!!!!!!

Katica!
De jó,hogy jelentkeztél!Nagyon jó volt olvasni ,hogy ti milyen jól karácsonyoztatok! :D :!:

andibab!
Sajnálom Bogit,hogy még mindég rosszúl van!Remélem minnél hamarabb mostmár rendbe jön!!!!! :cry: :!:

Henus!
Jaj még jó,hogy nem a kiscsaj kapta az ütést!! :? :!: Neked mihamarabbi fájdalommentességet!!!! :D

LILIKNEK BOLDOG HÓFORDULÓT!!!!!

Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Pilla: akkor ti kinél voltatok, most összezavarodtam?! :roll: Sebészhez kell mennünk, mindenképpen, csak az nem biztos, hogy vágni kell. (Mondjuk szerintem kell, sajnos, ma megpróbáltam, amit a doki néni mondott, hogy fültisztítós pálcikával, körömvirággal finoman oldani az összetapadást, de amennyire én meg tudom ítélni, teljesen össze van nőve. :( )
Mindegy, figyeljetek a csajokra, ha már mi így jártunk, legalább okuljatok belőle!!!

Ma be kellett mennem a városba és ismét konstatáltam, hogy én mennyire utálom ezt... nem szívesen vezetek a belvárosban (az útvonaltervező szerint háromszor kellett volna megkerülnöm az Astoriát, az egyirányú utcák miatt, számomra ez követhetetlen), úgyhogy a kocsimat az Árkádban hagytam, és metróztam, de nagyon szörnyű volt. Ha belegondolok, hogy régebben naponta bejártam fősulira, meg dolgozni... Fúj!!! :(
Vendég

Mi UH-on voltunk a Mátyásföld klinikán.
Vendég

Pilla, igazad volt: Bedagadt az orrom. :? De nem kívűlről. Úgy alig látszik csak egy kis elszíneződés. Belülről!!! :shock: Az egyik orrlyukam mintha be lenne dugulva. :oops: :roll: Na mindegy, a zuram azt mondta a kutya kiütéssel győzött. :?

A két Lilinek boldog hófordulót!

Ma csináltam néhány dolgot az Adventváróhoz az ajtóra. Szonja mint egy David Copperfield mindent elvarázsol pillanatok alatt. A földön dolgoztam, mert az asztalra folyton ágaskodik, és az veszélyes, ha ott kontárkodik. Így meg felborította 2x a vizesbödit, befestette a haját akrillal, szétfolyatta az üvegfestéket...áhhhh.... :? :lol: hosszú lesz ez így..., de sabaj, nagyon cuki volt. :D Adtam rá egy nagy pólót, és abban "művészkedett". A képet valamiért nem tudom áttölteni a laptopra, talán majd holnap a másik gépre megpróbálom. :roll:

Valamelyikőtöknek nem jár a Praktika? A mostaniban van egy hópihe papírmaséból ami nagyon tetszik, de nem akar sikerülni. Konzultálhatnánk, hogy mi a titok... :wink:

thenus

Sziasztok!

Pár órája én is csak olvasok.... :D

Oltás
Mi pont ma voltunk, Zsófi megkapta a pneumococcus ellenit, pár hónapja pedig az atyhártya gyulladás ellenit. Nekünk ezeket javasolta a védőnő. Na meg még a bárányhimlő ellenit, de én azt nem nagyon akarom beadatni.
Szegény csaj nagyon nehezen viselte ma az oltást, alig bírtam megnyugtatni.

Lányok
Nagyon-nagyon köszi a múltkori bíztató szavakat. Ahogy láttam másnak is vannak hasonló gondjai!
A múlt héten én is kész voltam, és mondtam a férjemnek, hogy ha lehet akkor hagyja már ki a a focit és maradjon velünk itthon. Itthon is maradt, bár látszott rajta, hogy kicsit meg van sértődve. Én viszont azt gondoltam, hogy ennyire lehetek néha én is önző! Hiszen amikor ő focizni megy akkor csak magára gondol, hát most én is ezt tettem és nem is bántam meg.

Karácsony
Nálunk valahogy sosem volt olyan nagyon meghitt ez az ünnep. Nem volt semmi gond, csak valahogy vmi hiányzott nekem.
Most, hogy közeledik az első Karácsony amit hármasban fogunk tölteni, azon gondolkodom, hogy mit hogyan kellene. Annyira szeretném kicsit "varázslatosabbá" tenni az ünnepet!

Család
Ez bizony nálunk sem egyszerű! Elégbonyolult a dolog. Lényeg az, hogy a férjem szülei amikor 1éve voltunk együtt a párommal akkor választás elé állították a férjemet, hogy vagy ők vagy én. A párom engem választott. Összeköltöztünk, összeházasodtunk (a szülei nélkül) és megszületett Zsófi. Na persze 5 év után hirtelen érdekesek lettünk.
A családi béke kedvéért próbáltunk jóban lenni velük. Aztán persze megint csak kibújt a szög a zsákból. Ők minden hétvégén itt akartak lenni és felháborodtak amikor mondtuk, hogy nem érünk rá mert éppen jött valamelyik barátunk, kollégánk, rokonunk stb. (de hát ez már csak így van, ha az embernek gyereke születik).
Aztán már bejelentés nélkül jöttek. Egy ilyen alkalommal a férjem összefutott velük a kapuban és mondta nekik, hogy nem jó msot, mert a barátnőméket várjuk. Erre az apja elkezdett ordibálni és azzal fenyegetőzött, hogy elmegy a gyámhivatalba láthatást kérni.

Na itt be is fejeztük a dolgot. Azóta anyósom megint jött párszor, persze a konfliktusokról soha nem esik szó. Fel is ajánlotta, hogy vesz Zsófinak járókát meg autós ülést. Mi szépen meg köszöntük. Viszont most, hogy megvettük a házat és a segítségről esett szót szépen beintett nekünk. Szerinte a fia nem érdemli meg a segítséget. No comment......

Így marad a hatalmas kölcsön meg az a párszázezer forint amit szegény nyugdíjas szüleim kispóroltak nekünk.

Hát ez van. Aztán majd csodálkozhat anyósom, ha esetleg majd mi sem engedjük be, mert ő sem nagyon érdemli meg az unokáját.

Bogikának jobbulást kívánok!!!!

Zsófi is tiszta gyagya pár napja, de betudom annak, hogy egyszerre jön a felső két foga.

Giga
Mi kaptunk ajándékba olyan nagyon vastag ujjatlan hálózsákot. Nagyon jó meleg, viszont Zsófi csak kínlódik benne mert nem tud benne forgolódni. Így én inkább vékonyabb zsákot adok rá és jól aláöltöztetem.

Kajálás
Zsófi is kezdi kikapkodni a kanalat a kezemből. Én is tudom, hogy az okosok szerint hagyni kell a gyereket kibontakozni, de engem néha megőrjít. Látom ezzel nem vagyok egyedül. :D
Nagyon ritka, hogy én is olyan nyugodt lennék, hogy hagyjam garázdálkodni.
Bár erre az is rátesz, amikor jön anyukám, meg a nagyanyám, és nézik Zsófit ahogy eszik. Anyu még nem is idegesítene, de a nagyanyámtól megőrülök, főleg az egyéb dolgai miatt.
Aki lakott már együtt egy 80 éves emberrel az sejtheti (főleg a tisztasággal vannak gondjaim).
Ezért is sürgettem annyira a házvásárlást.

De most már tényleg nem kell sokat várni. Holnap kulcsátadás!!! Hurrá!!!
:D

Tüccs
Amit írtál priviben az nagyon jó lenne, csak most a festés, takarítás, vásárlás, kültözködés fogja kitenni minden szabadidőnket. De azért még térjünk vissza rá!

Henus
Kartalon hogy megy ez a védőnős dolog? Egyik ismerősünk terhesés azt mondta, hogy akihez ő jár az tök hülyeségeket mond neki. Egyáltlán hány védőnő van Kartalon?
Az aszódihoz szeretünk járni, mert mindíg tök normális. Viszont amit már írtam, az orvos közelsége miatt biztosan átjelentkezünk Kartalra.
Bár gondolom, ahogy nőnek a babák már nem kell annyit járni.

Na megint jó sokat írtam, bocsi. :oops:
De amikor végre sikerül géphez ülnöm próbálok mindent bepótolni!

Pedig megy a Haus! Na erről már lemaradtam....

Jó éjt mindenkinek
Márti
Vendég

Hu, már nem tudom ki kérdezte, hogy mit tettem a penészre, de én a Dm-ben vettem egy saját márka penészeltávolítót és azzal fújtuk be, eltüntette szépen. Mindegyik tele van clórral az meg viszi, mint a fene.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Márti, bocsi nem szeretnélek megbántani sem téged sem a férjedet, és nem is belekontárkodni akarok, de nagyon elhültem azon amiket anyósodékról mondtál. Kicsi korom óta ismerem őket, nem is gondoltam volna hogy ilyenek. A nagymamájával sem tartjátok a kapcsolatot? És a férjed tesója? ő is ilyen "bolondos"? :oops: Ne haragudj, de csak a meglepettség beszél belőlem. :shock:

Védőnők. Hát kettő van. Az egyikük most lett nyugdíjas, és neki nem sok törpe tartozik a keze alá. Másik, az Ági, ő aszódi. Tarr Nórit nem ismered? Neki az anyukája. Na róla nekem az a véleményem, hogy nagyon gyenge. Nem mond el semmi fontosat, ha nem kérdezel. Én egy csomószor olyan szemét voltam, hogy tettem a hülyét, és vizsgáztattam a kérdéseimmel. Nem vette észre....csak a párom mondta, mekkora szenya vagyok. :oops: :lol: Ettől függetlenül nincs vele baj, de jobb ha nem rá hagyatkozol, ha tanácsra van szükséged. Egyébként meg minnél nagyobbak a babók annál ritkábban kell menni, valóban. Én kb 3 havonta megyek, amikor az oltások esedékesek, utána meg nem tudom. :roll:

thenus

sZIASZTOK!
Kép
Egy jó éjszakán vagyok túl!Zsani megint végigaludta az éjszakát,csak most kelt fel 5-kor cicizni de már alszik is(felsem kelt csak "követelt")Most köhög egy kicsit,eddig nem köhögött csak napközben egyet-kettőt!Szerintem ahogy felszakad neki úgy inritálja!Remélem nem a hörgök szűkültek be!Mindegy úgy is visszakell vinnem őket a dokihoz pénteken!Anett is köhögött még tegnap este is!mondjuk a doki mondta,hogy fognak is köhögni még egy darabig!Zsaninál az a gond,hogy ugye amit felköhög azt még se kiköpni se kifújni nem bírja,így nekünk kell kiszívni,ami egyedűl olyan mint a "disznóvágás"!Bocsi,de tényleg úgy kell lefognom szegényt!Úgy sajnálom,de tudom,hogy neki az csak jó ha kiszivom! :? :oops: :(
Tegnap volt nállam a tetőpont és besokaltam!Szó szerint annyira felidegeskedtem,hogy elüvöltöttem magam!a gyerekek meg csak néztek,hogy mi a bajom! :oops: :oops: :? Egyszerűen Zsanitól még enni sem tudtam(ebédelni fél 3-kor)állandóan mászik fel a székre,onnan fel az asztalra és pakol ezerrel!aztán kihúzza a számítógép asztal görgös tárolórészét,rááll és felmászik onnan is a fotelba vagy a számítógép asztalra és mutogat a monitorra,hogy ez mi az mi!már 5 perc szabadidőm nincsen tőlle!Persze mindenre kíváncsi de ez már nagyon sok nekem!Mosogatni,takarítani stb....... több felvonásban sikerűl!Tudom,hogy elmúlik ez is,de muszály nekem is kiírnom magamból!Ráadásúl apa már megint fél 8-ra ért haza! :twisted: azt mondta,hogy már végzett avval a munkával amit eddig csinált és már csak szombaton délig megy csak utánna velünk lessz egész hétvégén és segít feldísziteni a lakást!(karácsonyi dekor)ennek nagyon örülök!Mondta,hogy jővőhéten még megy hétvégén,befejez egy másik munkát amit elkezdett már 1 hónapja és akkor vége erre az évre!December 21-én dolgozik utóljára aztán amiénk 2 hétig! :wink: :wink: :wink: :D :D :D Már úgy várom mint egy ajándékot! :oops:
Na jó befejezem nem untatlak tovább beneteket!Bocsi,kicsit hosszú lett! :oops: :oops: :?

Henus!
Édes lehet Szonja ahogy szeretne segíteni neked! :lol: Jó,hogy ennyire türelmes vagy,én tuti,hogy kiakadtam volna már ott amikor felborítja a vizes bödönt!!!! :oops: :oops: Gratulálok,hogy ilyen ügyes vagy!(ovónő vagy látszik) :!: :wink: :D Kíváncsi vagyok a műre amit "készitettetek" :wink:

Tusi!
Jól tetted,hogy nem engetted focira a párod!egyszer-kétszer ők is feláldozhatják a szabadidejüket értünk!!!!! :wink: :D De jó,hogy ma lessz a kúlcsátadás!!!!Örülök neki,hogy összejött!!!!! :D :P :wink: anyós/após:látom neked is kijutott a "jóbol"!nállunk meg pont az ellenkezője!Após felnem jönne az unokáihoz(pedig csak pár lépést kellene tennie)! :cry: :twisted: :twisted: :twisted: Lánya fia létezik számára!!!!!!!Pedig addig amíg lent laktunk mi voltunk a kedvencek4Nem akarom én,hogy kedvencek legyünk,de néha feljöhetne,meglátogatni az unokáit4Én biztosan nem fogok lemenni,hogy na papa itt vannak az uncsik! :oops: Na mindegy!"Isten nem bottal ver!"

Andibab!
Bogi,hogy van????Remélem azért már javulgat!!!!! :?: :roll:

Tusi!
ZSÓFINAK BOLDOG HÓFORDULÓT!

Kép

sZÉP NAPOT MINDENKINEK!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Jó reggelt!

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég

SZIA pILLA! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kép [img]hjavascript:void(0);
Melléklet feltöltésettp://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1195710142.8688.gif[/img] Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Kép
EZ MARADT LE! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
tiop

:lol:
Vendég

Lányok!
Volt téma, hogy mit adjunk a gyerek lábára otthon. Tegnap az Auchan-ban vettem kocsicipőt 990 Ft-ért. Az egész egy kis vászon, viszont a talpa csúszásgátlós, és picit keményebb, mert van benne egy betétke, amit akár ki is lehet venni. 18-20-as méretig árulják.
Én vettem kettőt Laurának, mert a sarokdudlija miatt a dokinő nem ajánlotta a kemény hátú szandit.
Vendég

Pilla, tudom, hogy Laja nem tud most cipikét, szandát hordani, csak érdekességből másoltam be ide ezt a cikket, hogy aki még nem vásárolt cipőt vagy nem tudja mi alapján tegye, ez talán egy kis segítség.

A korszerű gyermekcipő

A gyermekek lábbelijének fontos feladata, hogy az egészségesen született emberpalánták lábmunkáját segítse, ne pedig hátráltassa, amint az sok esetben tapasztaljuk. A különbözo iskolaorvosi rendeléseken azt látjuk, hogy a legtöbb statikai lábbetegség kisgyermekkorban kezdodik, és mire a gyermekbol felnott lesz, lába deformálódik. Világstatisztikák szerint a 10-16 éves lányok fele a divatos és nem egészséges divatlábbeliknek köszönhetik lábelváltozásaikat. Ha a gyermek egészséges csontokkal, izomzattal születik, fejlodését, növekedését a természetes mozgás, a megfelelo talaj és a jó cipo biztosítja.

A fejlődő csecsemo lábujjainak mozgása eroteljes, gyakran áll lábujjra, és sarkát sokszor felemeli a talajtól. A kisdedeknek készített tipegoknél ezeket a mozgásokat mindig szem elott kell tartanunk, és a csecsemo, majd a kisgyermek lábainak, lábujjainak mozgását elso cipoje nem akadályozhatja. A kisgyermek lábán az elso 1-2 évben még nem találunk hosszboltozatot. Ez az aktív mozgás, járás következtében alakul ki. A gyermekeknek (1 évestol a serdülokorig) egészségileg helyesen gyártott cipok szerkesztésének feltétele a jó kaptafa. A láb funkcióját segíto cipo kaptafájának lényeges része a sarok és az elorész kiképzése. A jó kaptafára készült gyermekciponek három része van: a sarok felépítése, a középrész és a cipo elorésze. A cipo csak akkor felel meg funkciójának, ha alkalmas a láb egészségének a megóvására.

Lényeges, hogy a cipo hátsó része jól tartsa a gyermek sarkát függoleges helyzetben, megfeleloen eros kérge legyen, hogy ne engedje a sarkat befelé fordulni, mert akkor lúdtalp alakulhat ki. A belülrol kifelé döntött sarokrész, a belül elorevezetett kéreg alkalmas a sarok stabilan tartására. A cipo középrészeinek a feladata az, hogy ne engedje a talp saját izmait kinyúlni, és jól tartsa a gyermekláb középrészét.

Orvosi szempontból helytelen a beépített betét, hiszen az elgyengíti a jó izmú gyerekek lábát, és azoknak sem jó, akiknek az orvos egyénileg készített betétet rendel.

Egyes cipokbe sarokfogót építenek be, de ez nem betét, csak a sarok függoleges helyzetu megtartására szolgál. A gyermekcipo elorésze az ujjak helyzete és mozgása szempontjából is nagyon fontos. A nagyujj belso vonala 5 éves korig egyenes, és késobb is csak 8-10 fokkal tér el az egyenestol. Sajnos a divatcipok egy része ennek sem felel meg, így jön a harántsüllyedés, a kalapácsujj, a bütyök stb. Fontos, hogy a gyermekcipo legalább 5 mm-rel hosszabb legyen, mint a láb, hogy a gyermek szabadon tudja mozgatni lábujjait.

Kisgyermeknek helytelen sarokkéreg nélküli szandál viselése! A gyermekcipo készítéséhez szükséges természetes anyagok és muanyagok kombinációja fontos. Hiszen a gyermekláb is izzad, és a cipoanyag a láb szellozését nem akadályozhatja.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

A cipike, amit vettem annyira puha, mintha mezítláb járna a gyermek. Van benne egy betét, amit én simán kiszedtem. Így tényleg csak azt a célt szolgálja, hogy ne fázzon fel zokniban a hideg kövön. Kizárólag benti használatra alkalmas!!!
Vendég

Pilla, ez megint csak nem rátok vonatkozik, mert nem tudtok cipőt hordani, de az én véleményem szerint a benti cipőnek kell a legjobbnak lennie, hiszen abban van a legtöbbet. Mi reggel vesszük fel a cipit, egész délelőtt, kora délután abban van, majd séta után, ha hazaértünk, már csak a szilikontalpú zoknit adom rá. De nyilván ebben is mint minden másban mindenkinek megvan a saját véleménye, tapasztalata, mi így csináljuk.

Lelle olyan édes már megtudja mutatni, hogy hol van az orra, füle, szeme, szája.

Henus, na mi van az arcoddal? Lilulsz már?

Liliknek utólag Zsófinak pedig ma boldog hófordulót!!!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka, szerintem Te nem érted amit én leírtam. A nagy többség bentre nem ad cipőt a babára, csak kintre. A nagy többség azt vallja, hogy mezítláb a legjobb.
Ezért ajánlottam ezt a kocsicipit, mert ha ezt ráadják, olyan mintha mezítláb lenne a baba, viszont nem fázik fel.

Természetesen mindemellett én is azt vallom, hogy az első cipő legyen jó minőségű. Laura "kimenős" cipője, pont ilyen. Egy vagyonba került, de tartja a sarkát, bokáját, stb.
A lakásban viszont lehetne mezítláb, ha nem lenne hideg a kő. Így aztán bentre marad a "kocsicipi". :)
Vendég

sziasztok

tegnap képtelen voltam délelőtt elaltatni a csajt...így semmi szabadidőm nem volt...

Látom Henus megirigyelted Szonja bibijét...Te is beszereztél egyet :cry:

Pilla
Gondoltam rátok tegnap, látom nem ússzátok meg ezt a sarok dolgot, csak már túl lennétek rajta
:shock:

Tiop örömmel olvasom, hogy kezdesz az én sorsomra jutni

Szomorúan olvasom , hogy még mindig van panaszkodnivaló a családokról, de örülök, hogy van kivétel...ez azért erőt ad, hogy lehet jól is csinálni. :wink:

Azért rossz belegondolni, hogy természetesen mindenki szépet és jót szeretne majd a gyerekének és ezen igyekszik, aztán ha máshonnan nem a párjuk családjától majd besikeredik valami idegeskednivaló... vagyis nem csak rajtunk múlik :cry:

Azért a mintát leveszik a manók....Dorka építkezni fog és 3 gyereke lesz :lol: és majd sokat jönnek hozzánk :oops:
Bence kb.3.5 éves volt mikor kirándulás közben meglátott egy lovaskocsit és elkezdte mesélni, hogy neki majd ilyen kocsija lesz és a felesége mellette fog ülni, a gyerekek hátul.Kérdeztük, hogy hova fog járni a "kocsijával"....hát dolgozni, a felesége pedig otthon süt, főz, takarít, telefonál és alszik :oops: :lol:

Tegnap nézegettük Didri videóit Szonjával, nagyon tetszett neki :lol: ...nekem is :wink:

Ja tegnap este és ma reggel már ő is lázas, én is érzem a torkom...marha boldogvagyok, de inkább most legyenek betegek, mert jöv héttől beindul az ünneplés :lol:

megyek keresek lebbencsleves receptet...

ja mi itthon zokniba, elvileg nem olyan hideg a kő, mert padlófűtés van, benti zetpol-os szandit még el is viselné a lábán, de a csatja veszélyes a kanapéra így inkább az csak hébe-hóba ...
nagyokkal mindig veszekedés van a papucs miatt...így ők is főleg zokniban...

karácsonyi kaják jöhetnek mindenkitől, hátha beújjítunk....

szép napot! :wink:
becsi
Iklad

Hát Pilla, lehet tényleg nem értem, vagyis értem, csak ugye mindenki másként gondolja. Igen, az igaz, hogy mezítláb a legjobb, kint a homokban, a fűben, kertben, udvaron, de bent a járólapon, parkettán szerintem nem(mondom, szerintem nem), nincs ami a talpához idomuljon, miután a gyerek bent szaladgál a legtöbbet én ezért adok rá bentre cipőt. Persze Laura már szaladgál kint is, neki fontos a kinti jó cipő is, Lelle még csak ül a babakocsiban, nincs is rajta cipő.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!
A babaszobán most árulnak olyan játékasztalt, mint a mienk!
http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=250391
(59-60. hozzászólás).
Nincs meg hozzá az összes forma, de az FP csiga formáival kompatibilis!
Vendég

Ja, és így karácsonyi játékvásárláshoz jól jöhet:
http://www.regiojatek.hu/
Vendég

Sziasztok!
Nagyon szépen köszönjük a köszöntéseket! Eszméletlen, hogy egy hónap múlva egy éves lesz a csaj... :shock: :D
Lilinek és Zsófinak mi is boldog hófordulót kívánunk!!!

Tegnap nem voltunk itthon, ezért nem is jöttem.
Képzeljétek! Dec.5-én megyünk 4d-s uh-ra. :lol: Hátha kiderül, hogy fütyis, vagy puncis a gyerkőc. :wink:
Utána 6-án meg a kh-ba van időpontom. :? Így alakult.

A cipőhöz szeretnék még annyit hozzászólni, hogy Lili még egyedül nem megy. Ezért ha nincs a járókában, akkor négykézláb közlekedik többnyire. A járóka pedig puha. Olyan mintha földön vagy füvön menne. Amikor elmegyünk valahova akkor adom rá a bélelet cipőt.

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Pimpoka, nincs lilulás, de ne tudd meg, hogy fáj. :( Nem lehet hozzáérni, és reggel meg akartam dörzsölni a szemem, de nem birtam, mert a szemem alatt a csont is fáj. Öcsém, hogy elbánt velem az a hülye kutya. :evil:

Tiop, semmi nincs még kész, csak elkezdtem a hozzávalókat festegetni, narit, almát szárítani stb. :roll: Ezzel a tempóval, hogy Szonját kell kergetni, figyelni, nem leszek valami gyors. :)
Türelmem pedig mondjuk úgy, hogy CSAK a gyerekekhez van semmi máshoz. Nagyon hamar felhúzom magam, és a felnőttek különös gyorsasággal idegelnek. :oops:

Pilla, tök jó, hogy már reggelről nyomod a képeket, meg a vicceket. :roll: Van, hogy ezért kapcsolom be a gépet, hogy megnézzem miket tettél fel. :lol:

thenus

Én cipő terén annak a híve vagyok, hogy kérges, harántemelős cipő bentre is (onnantól kezdve, hogy feláll a gyerek) és mezítlábasság váltogatása. Még az orvosok véleménye is megoszlik a témában, úgyhogy kizárt, hogy itt a fórumon, egyetértés legyen! :)
Amit én olvasgattam, és amit látok a lányomon, az alapján én maximálisan cipő-párti vagyok (mégpedig ortopéd cipő-párti). Ehhez persze nyilván hozzájön a saját lúdtalpasságom és gerincproblémáim is - nem véletlenül vagyok én olyan hátfájós... bár most lekopogom, sokat javult az állapotom, a callaneticsnek köszönhetően (ha nem mondtam volna, az aerobikról áttértem a callaneticsre, itthon is csinálom, és nagyon meg vagyok elégedve).

Jaj, akartam mondani: akit érdekel (Andibab, azt hiszem, te akarsz jövőre tornázni járni...)
A XVI. kerületi Fitformában most dec. 1. és 20. között van ajándékutalvány-akció, ami azt jelenti, hogy 20% kedvezménnyel lehet minden szolgáltatásra ajándékutalványt venni. A saját nevére senki nem vehet, de én pl. beküldöm a férjemet, hogy vegyen nekem. Dec. 20 után használható fel az utalvány. Nekem most jól jön, mert januártól negyedéves bérletet szeretnék, ami 20.500 Ft lenne, de ebből ugye lejön a 20% kedvezmény, és annyit megyek bármilyen aerobik-órára (beleértve a callaneticset és a gerinctornát is), cardiora és kondizni, amennyit csak akarok. De persze minden más bérletre és szolgáltatásra jár a kedvezmény, ha utalvány formájában kapjátok! ;)
Vendég

Nem cipő helyett ajánlottam, hanem zokni helyett! Téma lezárva...

:lol: :lol: :lol:
Vendég

Zsófinak Boldog Hófordulót!

Kép
Vendég

Sziasztok!

Tiop, megértelek, hogy nálad is néha betelik a pohár. Akármilyen angyali türelmed is van a gyerkőceidhez, amit nagyon tisztelek benned, elhiszem, hogy néha nálad is szakad a cérna. Nehogy lelkiismeret furdalásod legyen ezért. Gondolom kiadtad a mérged, aztán percek múlva mintha már el is fújták volna :wink: nekünk meg nyugodtan "panaszkodhatsz", mindig meghallgatunk. :D

Henus, jobbulást az arccsontjaidnak!

Boldog hófordulót Zsófinak!!!

Verna, köszi, hogy ajánlottad ezt a lehetőséget nekünk. Jó lenne valami tornára járni nekem is, reggelente néha úgy érzem, mikor felkelek, mint akit jól összevertek :roll:

Giga, tiszta izgi, hogy mentek 4D-re. Biztosan izgultok, hogy hátha megmutatja magát a babóca.

Pimpoka, nálad mikor derül ki, hogy van-e pocaklakód?

Megyek pizzát sütni, jön a bátyókám nemsokára :lol:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

[quote] írta:n cipő terén annak a híve vagyok, hogy kérges, harántemelős cipő bentre is (onnantól kezdve, hogy feláll a gyerek) és mezítlábasság váltogatása.

Nálunk például megoldhatatlan a mezítlábasság, mert annyira hideg a kő. Erre jó ez a kiscipi.
Eddig Laurán is magasszárú, végigcsatos szandi volt itthon.

Gondoltam, ha valaki hasonló problémákkal küzd, (hideg a köve) megnézi ezt a kiscipőt. De úgy látom csak vita lett belőle.
Vendég

Ichtus, holnap derül ki, délután megyek a miskolci nődokihoz. Már nagyon kíváncsi vagyok ám.

Pilla, mezítláb én úgy gondoltam, hogy zoknikban és nem csupasz mezítláb. Valamint olyan kiscipőben akkor, amilyet te is vettél most.

Én a Régióba imádok menni, csak fájó szívvel jövünk haza, hogy nem vettem meg mindent ami megtetszett, most már Lellével nem lehet majd menni, hiszen neki vesszük az ajándékot és ne tudjátok meg, már mit csinál egy-egy játék, labda láttán...

Olyan nagyon belelendültem az Adventi naptár kiscsizmáinak gyártásába, hogy szerintem most csak kis zacsikákat varrok... :-D kevés az időm Lelle mellett ilyenre most és este már olyan lusta vagyok, hogy csak na, tegnap is Szökés után már alig éltem.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Meddig lehet kiváltani receptet? Annak van lejárati ideje? Mert a bárányhimlő ellenit most akarom ma, de ahogy látom okt. 15-én írta fel a doki....

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka:
van lejárati ideje, ha jól tudom, három hónap

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Lányok! Ha esetleg van valakinek fotós ismerőse, megkérdezné nekem, hogy csinálják ezt a képet? Kép

Gondolom, hogy photoshop-al, de akárhogy próbálkozok, nekem nem sikerül.
Vendég

Én úgy tudom, hogy 1 hónapig lehet felhasználni a receptet. A beutaló is 1 hónapig érvényes.
Vendég

Én múltkor kérdeztem meg a recipét direkte: 3 hónap, a beutaló 1 hónap. :wink:

Pilla, én értettem a cipis mondanivalódat, és tul képp majdnemhogy ugyanarról beszéltetetk itt mindannyian. Csak más megfogalmazásban. :) :wink:

Nekem az apósom fotós (is), de én nem is értem mit is szeretnél tudni? :oops: Hogy hogy lesz félig színe, félig fekete-fehér? Bocs én ehhez nagy antitálentum vagyok... :oops: :oops:

thenus

Én is 3 hónapról tudok. Nekünk a gyerekorvos legalábbis ennyit mondott.
Pilla!
Ha nem felejtem el megkérdezem a férjecskémet. Ő a nagy photoshop-os.

Kép
Kép
giga1

Ezt találtam:
Társadalombiztosítási támogatást csak vényre felírt gyógyszer kap. Vényre - receptre - csak azok az orvosok rendelhetnek gyógyszert, akik erre szerződést kötöttek a társadalombiztosítással. A vény okirat; sem a betegnek, sem más illetéktelen személynek nincs joga azon bármit változtatni. Érvényessége 30 nap, amely abban az esetben, ha a gyógyszer valamilyen oknál fogva nem adható ki, meghosszabbodik. Ezt a tényt a gyógyszerész a vény hátlapján jelöli.

De...

Van olyan internetes oldal, ahol 90 napot írnak.
Vendég

Henus, a kérdés az, hogy egy-két tárgy a fekete-fehér képen szines. Na azt, hogy csinálják? Nekem egyszerűen sehogy sem sikerül.
Vendég

Márti:
Zsófinak boldog hófordulót! :)

Lányok,
a családi kérdéssel kapcsolatban én azt mondom, hogy meg kell tudni bocsájtani és ha valaki nagyon nem akar alkalmazkodni a családból, akkor őt ki kell zárni az életünkből (legalábbis addig, amíg nem alkalmazkodik), ha meg úgy néz ki, hogy megpróbál alkalmazkodni, akkor azért nem árt dűlőre jutni. Soha nem tudhatjuk, mikor lesz egymásra szükségünk. Nekem nagyon sokat kellett megbocsájtanom a családomnak meg a férjem családjának, de azt mondtam, hogy nekik is meg kell tanulni az új helyzetet kezelni. És lám, megtanulták! De nem kíméltem én senkit, amikor valami bajom volt, mondtam én azonnal. Én anyunak is megmondtam, hogy Anyu, ha nem segíteni jöttél, hanem osztod az észt, akkor menj haza. Haza is ment, majd amikor beszélt a nővéremmel, magába szállt és felhívott. Az esélyt mindenkinek meg kell adni. De csak akkor, ha látjátok értelmét!
És még valami: érzi azt az ember mi nyugtatja meg! Tegyétek mindig azt, ami megnyugtat, az a ti utatok! :) Remélem, nem veszitek okoskodásnak, csak tanácsként írtam! :oops:

Cipő:
sajnos tényleg az orvosok véleménye is megoszlik, az tény. Nekem harántsüllyedésem van és nem tudom, hogy a gyerekemnek mi lesz a jó, de arra emlékszem, hogy az apósom azt mondta, hogy ha azt akarom, hogy elmúljon, akkor a külső lábélemen kell járnom mezítláb. Na persze, ezt én megtehetem, de ahol hideg van, ott nem lehet mezítláb, azonkívül a gyereket nem fogom mezítláb járatni itthon, akárhogy jó idő van nálunk. Tehát én is fogok valamit ráadni, de még nem tudom, hogy mit. :oops:
Szóval azért a körülményektől is függ, mit adunk rá, úgyhogy mindenki másképp csinálja! :)

Giga:
jó lenne tudni, hogy milyen lesz, de a lényeg, hogy egészséges legyen! Tudom, ezt te is így gondolod :)

Pimpoka:
kíváncsi vagyok, kistesó lesz-e? :)

Szép napot kívánok mindenkinek! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

pilla

ki ez a csaj, olyan ismerős???!!
becsi
Iklad

Becsi, halvány lila lövetem sincs. :oops:
Vendég

Sziasztok!
Húúúúúúha!Úgy látom most a cipő/nem cipő a vita tárgya!!! :lol: :lol: Csajok mindenki tegye azt amit jónak lát!!!!!!! :wink: Én nem adok Zsanira cipőt ithon!Mi is mezitlább járunk(zokniban)!!!!!!!Vannak szint eltérések a talajon is pl a parketta is és a kő is más!!!!!!!!!!!!Aztán ha rátipeg a szőnyegra meg hasonló dolgok!!!!!!Ja és nállunk padlófűtés van!!!!!!!!!Ha nem lenne akkor szandiba lenne Zsani is!!!!!!!!! :!:

Pilla!
szerintem először megszerkesztik a képet,úgy,hogy fekete/fehérré teszik,azt elmentik,majd kiszinezik azt a valamit amit szeretnének,hogy szines legyen!!Gondolom én!!!!!! :wink: :!: :roll:

Recept!
Én mindég is úgy tudtam,hogy 1 hónap!!!!!!!!! :roll: :?

Katica!
Köszi az együttérzést!bizony én sem vagyok egy csoda ember!!Nállam is elszakad a cérna néha!!!! :oops: De úgy ahogy írtad,utánna megkönyebbűltem!!! :wink:

Piroska!
Persze szép és jó a megbocsájtás,de akkor nem ér semmit ha a másik fél visszaél vele!!!!!!Megette a fene,ha mindég csak az egyik fél bocsájt meg! :!: :cry:

Kép
Kép
Kép
tiop

Beutaló egy hónapig érvényes?! Hát, én nem tudom, de sok helyen több hónapos várólista van (sebészetre sem biztos, hogy még idén eljutunk, bár megpróbálunk, de a doktor néni se sok jóval kecsegtetett). Annakidején neurológiára is csak azért jutottunk el egy hónapon belül, mert rugalmasak voltak és találtak nekünk egy üres (valaki által lemondott) időpontot. Más kórházban 2-3 hónap múlva tudtak volna fogadni...
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?