Sziasztok!
Tegnap reggelről mára sikerült beszednem egy jó kis megfázást. Fáj a torkom, folyik az orrom, stb.
Gondoltam nem szenvedek, hanem elmegyek a patikába oszt veszek egy két dolgot (C-vitamin, Neocitran, orrcsepp, lázcsillapító) és kúrálom magam. Hát olyan frászt hoztak rám a patikában, hogy még mindig le vagyok zsibbadva. Tök normális és segítőkész volt a patikus nő, nem arról van szó, de miután szépen kikértem mindent mondtam a végén, hogy valami olyan lázcsillapító is kellene, amit lehet recept nélkül kapni és esetleg az első trimeszterben is lehet használni. Aszongya, "magának kell?" Hát mondom igen, nekem kell, mert ugyan nem biztos, de akár lehet is babánk és jobb lenne ha nem bántanánk. Erre még nagyobb szemekkel kérdezi, hogy "ugye akkor a Neocitrant nem magának viszi?" Hátde mondom igen... "És szeretné a babát?" Hát igen... Erre egy mozdulattal visszavette a Neocitrant, "akkor ezt ne vegye meg". Csak álltam és bambultam szóhoz sem jutva. Milyen apró dolgokon is múlhat a baba...
A hölgy szerint nem nagyon van olyan gyógyszer amit kúra szerűen lehet szedni az első trimeszterben, uh ha lázas vagyok hűtőfürdő, a torkomra meg méz és citromos tea. Rövid ideig lehet használni nagyon gázos torokfájásnál a Bioparox aeroszolt (ezt vettem is), de azt sem vigyem túlzásba. Így néztem:
Rambóka!
Mint fő gyógyszerész
szólj hozzá, légyszi!
Nem nagy baj hogy nem tömhetem tele magam gyógyival, mert még nem haldoklok, de ha várandós lennék, mi a jobb a babának, ha anya sokáig beteg, fáj a feje, torka, stb. vagy ha adott esetben szed egy rövid ideig megfelelő gyógyszert?
Ez nálam korábbról jövő dilema... Had fájjon a fejem, majd elmúlik, vagy ne fájjon, mert az a babának is rossz ha anya rosszul van.
Mamint!
Gratula a PÉhez!
Elcsíptétek apával?
Hajni...
Bosszantó a helyzet. Én is az otthoni reparáláshoz fordulnék mint ahogy Rambóka is említette. És én remélem hogy nemcsak a ráüléstől tört el a rács...
Panagi!
Én sajna nem tudok ez ügyben segíteni Neked.
Zazzy!
Gratula az időponthoz!
És még rólunk annyit hogy nekem is pont most kellett megbetegedni, amikor vigyáznom kell a barátnőm kislányára. 16 hónapja ígéri hogy megkér rá egyszer majd, most el is jött az idő, erre meg megbetegszek.
Talán annyi a szerencse hogy Tami is taknyos, uh megfertőzni talán nem fogom. Majd nem puszilgatom...
Monee