lehet, hogy több olvasata is van a hozzászólásodnak, eszerint én a másikat olvastam, bocsi. De azért nincs harag?
![Kép](http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/clipart/happy.gif)
Az abortusz filmmel nem értek egyet. Mondom ezt annak ellenére, hogy én is láttam, engem is örökre megfogott, azok a képek kitörölhetetlenek... De azt tartom, hogy az ilyen filmeknek meg kell találniuk az arra érett embert, s ha csak úgy kötelezően kell megnézni, az iskolai oktatás keretében pl., akkor nem érik, nem érhetik el a céljukat. Sokkal fontosabbnak tartom hosszan, okosan felkészíteni a gyerekeket arra, hogy mit jelent a fogamzás, a gyermek születése, az élet, a család tisztelete. Most ez nagyon fennkölt volt, nem szoktam ilyen lenni, és nem is ilyen "papírízűen" képzelem el a dolgot. De egyre jobban bosszant az, hogy a nem időben bekövetkezett fogantatást csak pillanatnyi zavarnak, egy rossz lépésnek képzeljük el, amit ilyen egyszerűen, egy oktatófilm levetítésével, vagy fogamzásgátló szerek használatával el lehet kerülni.
Az a tény, hogy Zsunyára, rám, és nyilván másokra is nagyon hatott a film, annak köszönhető, hogy mi már felnőtt, érett fejjel láttuk, hogy mi már előtte is nagyon sokat gondolkodtuk ezen a témán, rengeteg hatás ért minket. 13-14 éves gyerekekkel megnézetni? Őrültség! Nem emlékeztek a hajdani biológia órákra, amikor kötelezően folyt a szexuális felvilágosítás? Mit össze vihogtak a fiúk - meg persze a lányok is - már csak az olyan szavakon is, mint pénisz, mint közösülés, stb? Őket nem ilyen filmekkel kell stresszelni, hanem sok odafigyeléssel ráérezni arra, mitől kielégületlenek, miért rohannak a szexbe, mit várnak tőle, amit természetesen onnan nem kaphatnak meg? Mert azért azt látni kell, hogy egy ilyen korú gyerek nem azért létesít szexuális kapcsolatot, mert nem tudja, így készül a gyerek, hanem azért, mert innen várja megkapni azt a figyelmet és szeretetet, azt az izgalmat, amit otthon nem kapott meg. És ezért a plusz izgalomért, ezért, amivel még jól fel is bosszantja a felnőtteket, akik nem figyelnek rá, beáldozza akár még az ártatlanságát, a nemi egészségét is. Mert éppen azt nem tudja, hogy mivel játszik: nem pusztán arról van itt szó, hogy elemészt egy életet, amelyet nem tud kihordani, nem tud vállalni, hanem arról is, hogy ezzel a cselekedtével saját magában tesz helyrehozhatatlan kárt.
Bocs, hogy ilyen hosszú voltam, remélem, nem untátok.
Kíváncsi