Egcsi!
Még jó régen ezt írtad:
"Tényleg minden tinédzsernek szüksége lenne egy idősebb "barátnőre", nagynéni stb. aki tanácsot és támaszt tud nyújtani olyan esetekben, amikor a lányka nem akar vagy mer az anyukához menni. Szeretném, ha az én gyerekeim nyíltak lennének velem és hozzám jönnének minden bajukkal, nem lenne semmi tabu téma."
Ebben pont az a furcsa, hogy nincs, és nem is volt köztünk tabu téma. Csak a kapcsolatunk olyan szintű, hogy mindentől igyekszünk szó szerint megkímélni a másikat, de mondjuk én minden szerettemmel így vagyok, és szüleim is. Pl apukám, amikor agyvérzést kapott, és már nem tudta megmondani a nevét, sem azt, hogy ki kicsoda, csak annyit tudott mondani az anyunak, hogy "Annak, akinek a hasában...NE SZÓLJ!"
Ugyanis én akkor voltam terhes a lányommal. Tényleg nem volt már sok köze a külvilághoz, de ez valahogy akkor, abban a pillanatban is működött nála, és szerencsére még működik is
. Én tényleg azt gondolom, hogy ennél szorosabb kapcsolat nemigen alakulhat ki.
A megoldást én inkább abban látom, hogy orvosok, akiknek igenis ez is a munkájuk része, nem csak a szülés levezetése, ne tegyenek ilyet, mint a fentebb leírt esetekben.Ha engem ennyire kiakasztottak, és itt nem csak egy dokiról volt szó, akkor ezen bizony változtatni kéne.
Nem volt abortuszom. De az is elgondolkodtató, és nem kis ellentmondás, hogy ha lett volna, akkor val.szeg rám is olyan megalázóan néztek volna, mint a többiek esetében tették. És itt az ellentmondás: ha esetleg terhes egy lány, és úgy dönt megtartja, akkor szintén ujjal mutogatnak rá.
Lányok!
Hogy van ez?
Elvetetem-elítélnek.
Megtartom-elítélnek.
Megszülöm, örökbe adom-elítélnek.
Bocsánat, itt nincs középút!
Arról nem is beszélve, hogy az az anyuka, aki a babája kihordása mellett dönt, igen kevés segítséget kap. Nem anyagiakról beszélek, hanem ilyen apróságokról, hogy fedél a feje fölött, ennivaló, míg babát vár, stb.
Majd akkor, ha egy gyermek megszületése feletti döntés csak egyéni szeszély lesz, lehet ítélkezni. Addig, amíg igenis vannak külső tényezők, efelett nem lehet döntést hozni.
Senki!
Bocsi, nagyon rossz nevet választottál
!
Zsunya!
Én csak arról tudok beszámolni, hogy az én kedves dokim felé nincsenek már negatív "gondolataim". Sőt, ezektől függetlenül IS jó orvosnak tartom.
Azért ez furcsa.
Csi