Új privát üzeneted érkezett!

Pilla:
Jaaajjjjj....

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Holnap megyünk tanácsadásra (amúgy is esedékes a neurológia lelet miatt), és akkor megmutatom a doktor néninek az összenövést. Egyébként én sem hallottam róla, egészen addig, amíg nem vettem észre - egyébként eszembe nem jutott volna házilag "megnyitni", most, hogy olvastam sem akarom kipróbálni, de ha a doki azt mondja, akkor megpróbáljuk a fülpiszkálós megoldást... ha nem, akkor sebész... :(
Vendég

Mi is holnap megyünk tanácsadásra, 8.50-re. Laura megkapja a Neis Vac-ot. Mi mikorra mentek Verna?
Vendég

Pilla: 8.30, akkor lehet, hogy találkozunk! :) (Bár fogalmam sincs, hogy fogunk felkelni, de ez az egy időpont volt szabad...)
Vendég

Mi=Ti

Akkor biztos összefutunk. :)
Vendég

Neis Vac az valami oltás?
Erről jut eszembe, ti adattok valmilyen nemkötelező oltást a kicsiknek?

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Meningococcus elleni védőoltás. Lehet, hogy beadatom Neki a pneumococcus ellenit is.
Vendég

Én semmit, de ezt már kifejtettem...
(Nálunk a családban volt súlyos szövődmény védőoltástól, ezt megmondtam a dokinak is.)

Pilla: akkor tuti összefutunk. Szerintem addigra a taknyosság teljesen elmúlik, mert ma kétszer szívtam Lolo orrát, és alig jött - azt sem tartom kizártnak, hogy a foga miatt volt vasárnap/hétfőn az orrdugulás, mert gyakorlatilag folyamatosan rág és nyáladzik... bár fogalmam sincs, melyik foga jöhet még, mert fönt már kint vannak az esedékes fogai, mind a 4, alul meg még nem látom jelét, hogy jönne, de ki tudja...
Vendég

Ettől a súlyos szövődménytől én is tartok, de azoktól a betegségektől is ami ellen adják ezeket az oltásokat.

Szóval valóban szívás ez a dolog, mert ha beadatom és baj lesz (adja a jóIsten, hogy ne legyen) akkor azért okolom magam, ha nem adatom be és azért lesz baj, akkor meg megint csak magamat okolom. Na most legyek okos...
Vendég

Hi!

Védőoltást mi a kötelezőkön kívül a NeisVac-ot, és a bárányhimlő ellenit adattuk/adatjuk be a csajoknak, illetve pár év múlva a HPV ellenit is megkapja mindkettő, csak előbb össze kell szedni rá a pénzt, mert iszonyatdrága. Ebben a témában abszolút megbízok a dokinéniben, mert 40valahány éves szakmai múlttal nagyon profi. Azt is megmondja kerekperec, ha hülyeségnek tart bizonyos védőoltásokat, vagy egyáltalán nem javasolja valamelyiket.

Pá!
andibab

Pimpoka,
nem csak "puzzle" néven fut, hanem pl. "minőség", "rosszalkodás", "van 5 másodperced?" stb...
:wink: :oops: :lol:
andibab

Sziasztok!

Bocsi, de most nem tudtam átolvasni az egész előző oldalt, csak átfutottam.
Iszonyat fáradt vagyok. Reggel "korán" keltem (fél 8), mert a férjecském kivételesen itthon reggelizik keddenként, és Lilivel meg mentünk baba-mama klubba. Aztán jó nagy séta (bő fél óra) a templomig ahol tartják ezt az összejövetelt, nem teljesen sima terepen, mondhatni homokon. Szóval már akkor ki voltam, amikorra odaértünk. Aztán ott majd 2 órás figyelem, és a lány után mászkálás, hogy mikor kit üt el, le, fel, meg... De gondolom aki volt már ilyenen az tudja. Pocakkal meg különösen nehéz pattogni. Aztán haza egy másik úton, ami még hosszabb. Aztán itthon az eszméletlen kupleráj fogad... Nem is sorolom tovább, szóval leragadnak a szemeim...

Manó!
Tündéri Levi! Tényleg nagyon szeretheti azt a pufit. :lol:
Lili már régen kivette volna a másik gyerkőc kezéből... :oops:

Asszem itt a következő jó téma: oltások... Erre most tuti ráharap mindenki. :wink: :lol: Főleg, akiknél most jön majd a java. :D

Szantre!
Köszi a képet a zokniról. Nekünk is ugyanilyen van, csak más színben. Tegnap akartam venni a Corában, de ott nem volt. Az üzletsori bababoltban meg 1500 lett volna egy pár. Hát úgy voltunk vele, hogy inkább megnézzük a Mária nagykerben... Hátha olcsóbb...

Kép
Kép
giga1

Andi, köszi, mi még gondolkodunk a párommal, kapjon-e nemkötelezőt.

Murphyke, Lilinek boldog hófordulót.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Hát szerintem jó, hogy találunk jó kis témákat és egyáltalán nem kell, hogy a véleményeink egyezzenek, az elég rossz lenne, ha mindenki egyetértene mindennel, mindenkivel. Mindenkinek vannak jó és rossz tapasztalatai különböző dolgokkal. Uncsi lenne, ha mindenki helyeselne vagy épp nem.

Én beadatok neki nem kötelező oltásokat, igaz a gyermekorvosunk egyáltalán nem oltás párti, de amit kérek, felírja és beadja, de mindíg megjegyzi, hogy feketehimlő ellen ne oltsuk be??? Lelle a kötelezőkön kívül még csak a Menjugate-t kapta meg, az az agyhártyagyulladás elleni, most fogja csütörtökön a bárányhimlő ellenit ( a férjem unokatesójának a 8 hós kisfia most bárányhimlős, le sem írom, hogy hogy viseli...), mi oviba járunk babamuzsikára, és tartok tőle, hogy elkapja, valamint szeretném neki a pneumococcus ellenit is beadatni. Aztán majd később a kullancsellenit is és még a méhnyakrák ellenit is és így tovább. Én inább oltás párti vagyok, igaz a rotáról lebeszélt a doki, de kicsit bánom is, hogy hagytam.

Jó sokat flangáltunk a városban, több mint két órát. Vettünk kabit, meg overálnacit, meg találtam nagyon édes bőr talpú zoknit, meg kajcsit, mint a málhás lovak, jöttünk haza, aztán felcipeni a harmadikra, jó móka.

Lelle aludt közben egy jót. Ja, ebédre adtam neki egy hipp kaját, lassan egy fél éve állt itt, zsenge zöldségek borjúhússal, a hideg rázott, ha ránéztem, de Lellének ízlett meglehetősen, néha kukiba mártogatta...

Na megyek, mosok egy adagot, ja a Ceresit amire az van írva, hogy 2 hóig páramentesít, már el is tűnt benne egy hó után a tabletta. Szóval olyan nedves ez a lakás, mint egy szivacs. Nem csoda, hogy penészedünk mindenhol, remélem nem lesz Lellének ettől baja.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

sZIASZTOK!
Andibab!
Én minden évben ezt a mézeset sütöm meg és nagyon finom,ami meg főképpen jó,hogy másnapra(ha kint hagyod és nem zárod dobozba)akkor megpuhúl!Napról napra puhább lessz!Ja és ne szaggazsd nagyon vékonyra sem!!!! :wink: :!: Dísziteni pedig nagyon egyszerű!Én Anettel fogom az idén csinálni,már alig várja,hogy díszithesse!!! :D

Pilla!
Nem egy ördöngőség ezeket megcsinálni,csak idő és türelem kell hozzá!!!!!!! :wink: :D Nekem tetszettek a karácsonyi kis történetek-idézetek is!!!!!!! :wink:

szantre!
Zsaninak még a kötelezőkön kívűl semmit nem adattunk be!!!!!Majd tavasszal fogom neki Ezt a fajtát!
http://www.hazipatika.com/drugs/prod?pid=5303#
A Roli és Anett már megkapták tavasszal,de a doki azt mondta,hogy Zsaninak felesleges az idén beadni!Ezen kívűl én nem látom égetőnek,hogy mást is megkapjanak!De ezt mindenki maga dönti el!Persze ha úgy látnám,hogy veszélyben vannak akkor valószinű,hogy kapnának mást is!Mikor volt az a nagy agyhártya járvány amikor olyan sokan meghaltak aszem 1999 telén!Akkor az egész család megkapta az oltást!

Kép
Kép
Kép
tiop

cSAJOK ÉN MÁRA ELKÖSZÖNÖK!MINDENKINEK KÍVÁNOK NAGYON SZÉP ÉS JÓ ÉJSZAKÁT!!!!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Pimpoka,
a rota ellenit én is felvetettem a dokinéninek, de azt mondta, hogy azért tartja hülyeségnek, mert egyrészt baromi drága, másrészt a rotavírusnak rengeteg fajtája létezik, ez a forgalomban lévő vakcina meg csak egy ellen véd. És mi van, ha pont egy másikat kap el a gyerek, vagy ezt, de már mutálódva? Lezajlik nála ugyanúgy a betegség, mintha meg se kapta volna. Ennek ellenére természetesen ha nagyon akartam volna akkor megkapják a csajok, de ennek az infonak a tudatában hagytam a fenébe. Egyébként én is oltás-párti vagyok, asszem már írtam, hogy én is minden szir-sz@r ellen be vagyok oltva, tífusztól kezdve a mittudomén milyen egzotikus izékig bezárólag. Szerintem nem ártanak...
andibab

nircee

4 éve lakunk itt és igaz úgy látszik nagyon kint vagyunk, de 5 percre van tőlünk ovi, suli stb....ez egy zsákutca amiről nyílik ez a hosszú telek befelé és mi a végén vettük meg az utolsót...3-an vagyunk egymás mögött és most már közvetlen mellettünk is épül ház, mert a lenti ház eladta a kert végét ami hozzánk nyúlik fel...
szeretünk itt...bár vannak hátrányai...2 éve óriási sárlavina jött a dombokból...mi nem voltunk itthon és szerencsére pincénk sincs...
egyébként itt a zsákutca végében 6-7 fiatal család van és 15-16 gyerek....szóval nem unatkoznak.. :lol:

Csömörön egyébként sokkal szebb helyen, fent a dombon, laktunk...viszont katasztrófa volt télen feljutni....órákat gyalogoltunk a nagy hóba , a rozzant trabinkat meg nem egyszer feltörték a falu szélén ahol hagytuk....kellemes évek voltak :x

jó éjt
becsi
Iklad

Sziasztok!

Mi bárányhimlő ellen oltattuk be eddig Marcit, majd 1 évesen lesz a meningococcus, aztán majd 3 évesen a pneumococcus. Mást nem tervezünk, kivéve, ahogy Tiop is írta, ha valami járvány lesz. Nekünk ezt egy nagyon híres és jó gyerekdoki ajánlotta, a többit "divatoltás"-nak hívta, és nem ajánlotta. Persze ahogy Pilla is írta, ez a legnehezebb döntés, mindenképpen mérlegelni kell, hogy minek a nagyobb az esélye... :? :? :?

Becsi,
lehet, hogy itt Csömörön a domboldal szebb, de nekem akkor is szebbnek tűnik a Ti helyetek!!!! Bár lehet, hogy ez a "szomszéd fűje" effektus??? Sebaj, szép és kész! :lol:

Verna,
olvastam a blogodat!!! Jaj, abban a jegesmaciruhában olyan, de olyan édes Lolo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Képzeljétek, ma mi is vettünk egy tök jó játékasztalt a teszvesz-en. 1 hete fenem rá a fogam, persze túl is licitáltak, de az utolsó másodpercben sikerült nyernem. Nem bírtam volna ki, ha nem nyerek! :oops: Így végül kicsit többért, 10e Ft-ért vettük, de néztem, újonnan 17e Ft. Szuper állapotban van, Chicco. Teszek fel képeket róla:

Kép Az egyik oldala Kép Amit megvettünk; a másik oldala

Kép
Kép
nircee

Nircee, ez a bárányhimlő elleni oltás a "rendes" bárányhimlő, vagy valami másik típusa??

Becsi, szerintem is gyönyörű helyen laktok! Nagyon klassz lehet ott a gyerekeknek.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Andi, gondolkodtam a "puzzlen" :roll: :oops: :D Rájöttem, hogy anyós és gyerek mellett legfeljebb tésztát nyújtani lehet a konyhapulton egyebet nem. :lol:

Pilla, akkor üdv, a klubban. Egyébként nekem a mostani családomban nincs nagy gáz, mert igaziból nem szól anyósom bele semmibe, de a pici apró próbálkozások idegesítenek. Engem egyébként nagyon szeret. A lánya külföldön él, de ha itthon lenne sem változna semmi. nincs köztük meg az a klasszikus anya-gyerek kapcsolat. Nem számíthatnak egymásra, és szerintem ezért is vinnyog anyós, hogy ne költözzünk el. Persze csak 10 percre lesz a házunk (ha egyszercsak kész lesz... :roll: )

Nekem van egy nagyon jó mézeskalács receptem, ami igaziból hamis mézes, mert méz az nincs benne. :oops: Az oviban minden évben ezt sütöttük a gyerekekkel, mert pofon egyszerű. Pimpoka, nem lehet elrontani. Ha fára szeretnél, szerintem arra nagyon tuti, de enni is szoktunk belőle, mert nagyon sok lesz belőle.
Leírom, hátha érdekel valakit:
60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 2 tojás, 2 ev kanál baracklekvár. 1 citrom reszelt héja, 1 teáskanál fahéj, ugyanennyi törött szegfúszeg, 2 kávéskanál szódabikarbóna. Az egészet csak össze kell gyúrni, nyújtani, és lehet szaggatni.

Az idén én már nem ezt csinálom, mert unom. Most itt nagyon megtetszett Becsi puszedlije, és lehet annak veselkedem neki. :wink:

Oltások: Én ellenes vagyok. :lol: A Meningitec ellenit adattuk csak be Szonjának eddig ami nem volt kötelező. Nem is nagyon gondolkodom másban. Egy csomó dologgal úgy vagyok, hogy nem baj ha átesik rajta a gyerek. A bárányhimlő elleniről meg nagyon megoszlanak a vélemények, mert ez a mai vírus, már nem olyan mint a 20 évvel ezelőtti. Többször is elkaphatják a gyerekek. Tapasztaltam is az oviban. Sokkal kevésbé jött ki rajtuk, viszont egymás után két évben is...Ennek akkor lenne értelme, ha minden gyereket beoltanának ellene. A másik ami miatt kétkedve fordulok az oltások ellen, hogy azokkal azért csak magunkba adatjuk magát a vírust.. :roll: a fene se tudja. Én inkább ellenes maradok. Csak ami kötelező. :wink:

Nircee, jó az asztalotok. Marcinak hogy tetszik?

Pilla, Verna, nálatok van időpont tanácsadáson? És van tanácsadás? :shock:

Szonja ma olyan nehezen aludt el, nem tudom miért. Pedig olyan kis ari. Kérdeztem, hogy nem megyünk még aludni? erre odaráncigált a falhoz, hogy kapcsoljuk le a villanyt. :D Lekapcsoltuk. Apának is kiabált, hogy ne menjen ki. Persze ezt nem mondta, csak értésünkre adta, hogy most apa is feküdjön le. Aztán 3/4 óráig csak kínlódott. Hol cicizett, hogy rugdosott, hol meg a szemünket nyomkodta kifele. Már csukva volt a szeme mikor gondolt egyet, és elkezdte apán keresni a szőrt. ( a mellkasán) egyfolytában csücsörített, hogy "őőő"". Mi meg röhögtünk, mondjuk így nehéz elaludni. Lehet az a baj, hogy második napja nem kakilt. :roll:

thenus

A nem baj, hogy átesik a gyerek a betegségen, ott az influenza, bárányhimlő, és társaira gondoltam, nem az agyvelőgyulladásra természetesen. :oops:

thenus

Henus:
Didri már másfél órája csak kalimpál, aztán kiejti a cumit, aztán liheg, amolyan "Mindjárt elsírom magam" módon, aztán odaadom a cumit, akkor elvan, majd megint kiesik a szájából, aztán megint kalimpál, aztán megint visszaadom, aztán ugyanaz. Ez megy másfél órája. Előtte szopi volt, akkor aludt, de utána kiköpte és felkelt :(.
Ráadásul nincs fűtés meg meleg víz, a fürdés is kézmeleg vízben volt, vagy lehet, hogy egy kicsit hidegebb is volt annál, de nem sokkal. Csak az az igazság, hogy kicsit melegebb vízben szoktuk fürdetni.
Az apja megtornáztatta a lábait, aztán telef....ta a pelenkázóalátétet, remélem, a tiszta pelus, meg a meditációs zene megteszi hatását. Eddig mindig elaludt erre a zenére, csak most nem akarom kivenni és ölben elaltatni vagy a hintában, mert nincs túl meleg. Igaz, hogy azért hideg sincs, de ennél kicsit melegebbet szoktunk csinálni. Még jó, hogy egész nap jó meleget csináltunk. Nem tudom, mi van a kazánnal nálunk, de eddig minden télen volt legalább egy vagy két alkalommal, hogy nem volt fűtés. Nem értem.... Remélem, most hamar megcsinálják, még jó, hogy most kint sincs olyan észbontóan hideg. :shock:

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska ha kiveszed jobban tudod melegíteni, ha megöleled. Lehet, hogy fázik, ha nem ehhez szokott. Ne félj ha összebújtok, nem fog fázni... :wink:

thenus

Nem fázott, mert még izzadt is. De már van fűtés :):):)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

akkor ok, én meg húzok, mert álmoskás vagyok...
Jó éjszakát!

thenus

Most túl vagyunk még egy szopin, hátha elalszik....

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Jó éjt! :)
Én tanulok még egy kicsit.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!
Kép

Becsi!
De jó nektek,hogy olyan közel vam az ovi/suli!Nállunk szegény Roli reggel a 7/12-es busszal megy suliba és mi meg vagy 20 percet gyalogolunk domnak felfelé,hogy beérjünk az oviba! :twisted: :oops: :oops: :? ez van ezt kel szeretni!néha jó is,hogy ithon marad Anett egy kicsit legalább pihenünk ebből a szempontól! :wink: Tényleg nagyon szép helyen laktok4a kert pedig csodás!(aszem a tiéteket láttam a képeken :oops: :oops: )

Bárányhimlő!
Én nem tudom,hogy mi ez a nagy oltási roham a bárányhimlő ellen! :oops: :oops: :shock: biztosan véd,de akkor sem tudom,hogy miért kellene bárányhimlő ellen beoltatni a gyerekeket!tudom,hogy mostmár mutálódik a virus stb....de :shock: :shock: Anetten a nyár elején jöttek kiütések (bárányhimlőhöz hasonlóak)elvittem dokihoz és azt mondta,hogy nem jelenti ki,hogy ez bárányhimlő,mert nem jött ki csak 1-2!azt mondta,hogy vigyem vissza 1 hét múlva és ha akkor kijön még több akkor beírja,hogy ez bárányhimlő!Mert lehet,hogy jővőre kijön rajta teljesen!Persze nem jött ki több!a doki pedig mondta,hogy nem igazi bárányhimlő volt azért nem jött ki!Valami olyasmi ami nagyon hasonlított rá!! :shock: :shock: Erről ennyit! :!:

Nircee!
Tetszik a játékasztalotok!!!!Marcinak,hogy tetszett??? :?: :D

Henus!
Zsani is úgy adja tudtomra,hogy ha álmos,hogy mutogat a szoba felé és közben pedig mondja,hogy cicike!akkor tudom,hogy bekell menni a szobába lekell feküdni az ágyra és cicit adni!Mindég elalszik olyankor!Olyan édes! :D Multkor meg apának bekapta a mellbimbóját :oops: egy jót röhögött rajta mert nem jött tejcsi!!! :oops: :lol: :lol: Azóta mindég mikor meglátja mutogat,hogy cici de nevet is rajta nagyokat! :lol: :lol:

Felvettem,hogy Zsani eszik,de nagyon rossz lett a minősége!Fényképezővel vette a Roli!Majd ha érdekel valakit akkor felteszem! :wink: Éjjel nagyon jól aludunk,most kelt fel Zsani fél6-kor cicizni,de azóta is alszik!!!! :D

Szép napot mindenkinek!Sziasztok!
Kép
Mindjárt itt a Mikulás!

Kép
Kép
Kép
tiop

Ja még Bárányhimlőhöz akartam írni,hogy amikor 5 hetes terhes voltam Anettel akkor Roli beleesett az oviban!!!Megvoltam ijedve,de a doki megnyugtatott,hogy ha gyerekkoromban átestem rajta akkor nyugodjak meg! :!: Ezért úgy vagok vele,hogy jobb ha gyerekkorukban átesnek ezeken a himlőkön!Felnőtt korban már veszéjesebb!!!!!!!!! :!: :!:

Kép
Kép
Kép
tiop

Jó reggelt!

Karácsony reggelén a lovasrendőr figyeli az útkereszteződést. Észrevesz egy kisfiút, aki egy vadonatúj, csillogó biciklivel kerekezik. Odaszól neki:
- Szép új bringád van! Csak nem a Télapó hozta?
- De igen! - így a fiúcska.
- Na, akkor jövőre mondd meg a Télapónak, hogy lámpát is hozzon rá! - mondja a rendőr, és átad egy büntetőcédulát.
A fiú elmenőben még visszaszól:
- Szép lovad van, ami azt illeti! Csak nem neked is a Télapó hozta?
- De igen - veszi a rendőr a tréfát -, persze hogy az.
- Na, akkor mondd meg a Télapónak, ha jövőre is lovat hoz neked, akkor a faszt a ló alá tegye, ne föléje!

Kép Kép
Vendég

Tiop, bárányhimlő témában én is jobbnak gondolom, ha gyerekként átesik rajta.. csak az bizonytalanít el, hogy hiába kapja el az egyik fajtát, ha felnőttként elkap egy másik fajtát. Persze ezt lehet, hogy az oltással sem lehet elkerülni :?
Zsani édi lehet, ahogy aludni kéreckedik. Nálunk elég tragikusak az éjszakák - meg mostanában a nappalok is. Remélem a faga a ludas a dologban, és kibújik hamarosan, mert kezdek nagyon fáradt lenni, szegénykémet meg olyan rossz szenvedni látni.

Pilla, amit Murphykének írtál Camomilla az homeopátiás szer fogzásra??
Ezek a viccek.. :shock: Hol találsz te ilyeneket????

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Jóreggelt!

Dóri már túl a reggelin, és visszaaludt. Olyan fáradt volt szegénykém, mint aki nem is aludt volna éjjel. :?

A bárányhimlő elleni oltásról én azt tudom, hogy csak a betegség lefolyását enyhíti, de ugyanúgy himlős lesz a gyerkőc ha elkapja a vírust. Viszont a súlyos lefolyás biztosan elmarad, ami akár maradandó károsodást is okozhat a kicsiknél. Ezt egyszer egy heim pálos gyerekdoki mondta a tévében.

Anyós megvetetett velünk egy tévét az apósnak, aztán közölte , hogy inkább nem fizeti ki... :shock: :shock: :shock: Na, ilyet se tudtam volna elképzelni róla, de érnek még meglepetések.

KépKép
tüccs

Mi ma már 6-tól felvagyunk, most épp betettem a kiságyába, de hallom, hogy nagyokat kacag, köhög, mókázik, tojik aludni...
Pedig dél körül indulunk sétálni, mert akkor még aránylag jó idő van, itt most mondjuk elég ramaty, de legalább nem sötétben érünk haza.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Szantre, igen. Homeós szer fogzásra és azt hiszem a hasfájást is enyhíti.

Laja megkapta az oltást, meg sem mukkant. Viszont a súlymérést végignyafizta. 10 kiló 90 deka és 78 cm.
Mindjárt indulunk a Telkibe.

Verna, mit mondott a doktornéni?[/b]
Vendég

Na, megvolt a tanácsadás!
Kicsit elkéstünk, mert nem kalkuláltam bele, hogy jeget kell vakargatnom, és még nem vagyok felkészülve jégvakaróval, jégoldóval - van, csak valahol hátul, a sufniban... :oops:

Na mindegy, Lauráék beelőztek, Lolo meg addig kiolvasta az összes könyvet a váróban. :)

A lényeg, ami gondolom a lányos anyukákat érdekli: a szeméremtest összetapadásra azt mondta a doktor néni, hogy ez bizony gyakori, lássa sebész, de nem biztos, hogy vágni kell, próbáljam körömvirágos fültisztító pálcikával finoman oldani - semmiképp sem erőltetve, és semmiképp sem puszta kézzel.
Aztán majd a sebész nyilatkozik, hogy mi a további teendő.
Kaptunk beutalót a Heim Pálba (oda kértem), de lehet, hogy inkább a Mátyásföldi klinikára viszem el...
Mennyire drága ott a sebészet?!
Vendég

Ja, Lolo 8 kiló 5 deka... pedig zabál rengeteget, de lemozogja... mindegy, nem fogy, nem áll a súlya, hízik, csak keveset...
Vendég

Na mi is megjöttünk a vérvételből. Eléggé rossz volt, Lili nagyon sírt, de persze csak mert lefogták. Utána kapott a dokinénitől matricát és egyből helyreállt a béke. Valszeg vérszegény, azt mondta a dokinéni, hogy világos a vére. Na mindegy, kiváncsi vagyok az eredményre.

Lili elaludt a kocsiban és most kabátban alszik a bébihordóban, nem volt szivem zargatni, majd levetkőztetem ha fölkelt.

Becsi: én is megnéztem, nagyon szuper helyen laktok! Ott aztán játszhatnak a gyerkőcök!

Szantre: köszi a köszöntést, tök fura, hogy mindjárt 1 éves lesz.
Láttunk ma egy nagyon pici babát a dokinál, 1 hónaposan volt 2,7 kg, alig akartam elhinni, hogy Lili is ilyen pici volt mikor megszületett.

Giga: boldog hófordulót a druszánknak! Remélem kicsit jobb kedved van!

Pilla: mióta Verna írta, hogy mi van Lolóval én is egyfolytában nézegetem Lilit.

Oltások: én nagyon tanácstalan vagyok. Az agyhártyát tuti beadatom, a többiről fogalmam sincs. Sztem utána fogok olvasni, meg egy csomót tépelődni, hogy melyikre van szükség és melyikre nincs.

Képzeljétek Lili olyan pici, csak 69 cm. Havonta olyan 1 centiket nő. Sztem a 8 kilót még nem érte el, pár napja volt 7950gr.

Tök jók a receptek, már ki is nyomtattam őket, nem tudom mi fog kisülni belőle, nem vagyok egy konyhatündér ami azt illeti.

na megyek dolgomra...

szép napot

murphyke

Kép
murphyke

murphyke: Látod, Lolo sem éppen kövér, mégsincs semmi probléma! Hízik, ez a lényeg (még ha keveset is).

Tanácsadáson nálunk is volt egy pici baba, 3700 gramm, én sem hittem el, hogy Lolo volt ekkora, pedig volt! :)
Vendég

Sziasztok!

Hát már egy órája csak olvasok!

Bárányhimlő: Ennek az oltásnak nem az a lényege, hogy a gyerek nem kapja el , hanem az hogy sajna (állítólag) mutálódik a vírus és rengeteg szövődménye lehet, és az utóbbi években megnőtt a szövődmények miatti halálesetek száma.
Tehát a gyerek ugyanúgy átesik a bárányhimlőn, csak a szövődményektől védi, Mi beadatjuk , de úgy tudom, hogy csak 1 éves kortól ajánlják!

Mi beadattuk a ROTA ellenit is, azoknak ajánlják ahol nagyobb gyerek is van, mert a suliból hazahozhatja nagyon könnyen a vírust és amig rajta 2-3 nap alatt átmegy egy ki s hasmenéssel, hányással addi a pici baba belehalhat, bár úgy érzem az összes ilyen oltás csak a gyógyszergyártó cég reklámfogása, rájátszanak a szülők lelkiismeretére.

Mi most váltjuk majd ki a meningococust (nem tudom hogy kell írni) , és beszeretném adatni a kullancs ellenit is majd tavasszal.

Kép
tami2900

Sziasztok!

Bogi egyre sz@rabbul van. Éjszaka nem tudott aludni mert állandóan fulladt, vagyis a nózija el van dugulva és nem kap levegőt. A torka iszonyatos, rondán köhög, meg se ismerem a saját gyerekem hangját. Persze én is hulla vagyok az éjszakai műsor miatt. Délután viszem vissza a dokihoz, mostmár szerintem nem elég a sok folyadék, pihenés stb. (haha, Bogi meg a pihenés) Ráadásul kiveri a balhét, ha meg merem melegíteni a teáját vagy a tejcsijét, mert ő hidegen szereti... Remélem, Roni megússza.

Üdv!
andibab

Sziasztok!

tettünk fel egy videót a diamosoly címen, ahol a Didri tele szájjal mosolyog. :) Annyira aranyos volt, hogy nem tudtam kihagyni! :)

http://www.bmf.hu/users/mihalikg/diana/

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Tegnap fésültem Lolo haját, és annyira tetszett neki, hogy egyedül is megpróbálkozott:

Kép
Vendég

ilyen komoly is tudok lenni:

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

a számolás a kedvencem:-)
Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Kép
murphyke

Sziasztok!

Giga, boldog hófordulót Lilinek! Lám-lám, mindjárt egyéves lesz a nagylány :) :)

Verna, Murphyke, tényleg milyen picik a lányok.. Márk kb. 9 kiló és 72 cm.

Piroska, nagyon édes ahogy vigyorog a Dia. És milyen klassz kis borzas haja van :wink:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Képzeljétek mi történt velem. Délben elmúlt a köd, és gondoltam kimegyünk egy kicsit Szonjával. Meg akarta nézni a kutyát, és hátra mentünk. Ahogy letettem a földre, lehajoltam, hogy lehuzigálja az overálját. Egy fél pillanat alatt ott termett ez az ökör kutya, és nem tudom, hogy a fejével, vagy a 2 kilós velős csonttal e ami a szájában volt, de úgy orrba nyomott, hogy elsötétült a világ, csorgott a könnyem, és életemben nem éreztem még ilyen fájdalmat. Majd el szédültem. :shock: :cry: :cry: Na azóta is fáj. Sajog az egész arcom. Remélem nem repedt meg, vagy tört el... :roll: Még a fogaim is sajognak. :cry:

Boginak jobbulást!

Murphyke, remélem nem mutat ki semmi komolyat a vérvétel. Én egész kislánykoromban vérszegény voltam. :?

Pilla, majd mesélj, mi volt a Telkiben!

thenus

Henus!
Mi is kint voltunk, babakocsiztunk.
Amikor elkezdted írni, mi történt, már azt hittem Szonját bántotta a kutya (annyi ilyet hallani mostanában) - de aztán írtad, hogy téged talált el.. és bocs, hogy ezt írom, de leesett a kő a szívemről :oops: :roll:
Remélem azért hamar csillapodik a fájdalom!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Alig győztem végigolvasni.

Andi, Boginak jobbulást! Sajnálom, hogy ahelyett, hogy javulna, rosszabbodik az állapota. Küldök neki gyógypuszit.

Szomorúan olvastam a karácsonyi történetek közepette, hogy milyen sokótoknak nehéz gyerekkora volt, és hogy még most is kihat az életére. Olyan szomorú, hogy nagyon sok az ilyen eset. De kívánom szívből mindenkinek, hogy "igazi karácsonyotok" legyen, sikerüljön megteremteni azt az otthonos légkört, amiről mindannyian álmodunk.
Leírom én is a mi karácsonyainkat. Nekem nagyon szép emlékek fűződnek a karácsonyhoz. Mindig úgy volt, hogy 24-én sürgés-forgás, estére eljöttek mindkét részről a nagyszüleink( hála Istennek a mi családunkban nincsenek anyós-meny ellentétek nagyszüleim, és saját részről sem), nagy családi vacsora után (amikor alig bírtuk kivárni a tesóimmal, hogy a felnőttek is befejezzék a kaját)mentünk be a szobába, ahol a feldíszített fa állt, alata az ajándékok. Elénekeltük közösen a Mennyből az angyalt, majd megrohamoztuk az ajándékokat. Aztán mikor kicsit nagyobbak lettünk, mindig készültünk egy kis műsorral a szülőknek-nagyszülőknek. Egy kis jelenetet tanultunk be, és játszottunk el(átírtuk 4 személyre :lol: ), énekeltünk, volt versolvasás, vagy a Bibliábl gyertyafény mellett olvastunk fel. Persze minden felnőttet jól megríkattunk :wink: csak ezek után következtek az ajándékok. Mindig meglepetés volt, ki mit kap, még azt em mondta el anyukám, a tesóim mit kapnak. A mai napig nagyon szeretem a meglepetéseket, és nem tudom, mit kapok karácsonyra :lol: anyukám mindig kitalálta, mire vágyunk.
Aztán 25-én egyik nagyszülőhöz mentünk ebédre, 26-án a másikhoz. Az is nagyon jó volt, hogy egy városban lakik mindenki. Csak most kell már utazgatnunk. Tavaly 24-én ittthon voltunk anyósomékkal, 25-én mentünk haza Nyíregyházára. Az volt az első olyan szentestém, hogy nem otthon töltöttem, hanem itthon az új családommal. Most idén hazamegyünk 24-re, és kicsit olyan lesz, mint régen, mindenki együtt. Még a nagyszüleim is élnek, most készült el anyáék háza, építkeztek, és ez lesz az első ott töltött karácsony. Aztán 25-én jövünk vissza Pécelre, mert 26-án a férjem nagymamájához megyünk be Pestre. Szóval nekem felnőtt koromra lett rohangálós a karácsony, gyerekkoromban nem volt az, mert egy városban laktunk.

Nircee, nagyon sok dologban egyetértek veled, és szeretem olvasni a véleményeidet, mert olyan "józanok"(ezt nehogy bántásnak vedd, nem annak szántam!), de a testvér nélküliséggel nem értek egyet. Mi négyen vagyunk, nagyon szeretjük egymást, és nagyon jó volt így felnőni, ennyien. Persze soha nem voltunk gazdagok, de mindig megvolt, amire szükségünk volt. És szerintem a szülőn múlik az, majdnem hogy minden, hogy a testvérek mennyire fogják egymást szeretni. Ne vegyétek el Marcitól azt a lehetőséget, hogy megtudja, milyen egy igazi testvér. Egy testvérnél többet szerintem szülő nem adhat a gyerekének. Bocsáss meg, ha valamivel is megbántottalak, vagy túl szókimondó voltam, nem akartam!!

Nagyon jók ezek a receptek lányok, köszi, már el is mentettem őket. Én is alig várom, hogy Sára akkora legyen, hogy együtt süssünk. Jövőre már izgi lesz, fog segíteni nekem. Már most is érdekli, ha sütök, feltétlenül ott kell lennie, és minden mozdulatról tudnia kell, ezért állandóan csimpaszkodik belém, így tulajdonképen fél kézzel csinálom a dolgokat, a másik kezemben a kis kuktám :lol: Ha meg már leszakad a karom, odaállítom egy székre a pult mellé.

Védőoltások: én hallgatok a dokinénire, ő is rég óta a szakmában van, férjemnek is ő volt a gyerekorvosa, és amit javasol, azt beadatjuk neki. Ő sem mindegyik oltásnak a híve, de Sára megkapta a bárányhimlő ellenit, és az agyhártya gyulladás ellenit.

Tegnap voltunk babatalin, Isaszegen jöttünk össze öt gyerkő, meg anyuka, a régi szopicsoportos ismerősök. Egy 6 hónapos baba volt, és négy Sára körüli törpe. Olyan édesen játszottak, bújtak az asztal alá, természetesen mindegyiknek a másik innivalója kellett :lol: Azért néha volt egy kis bunyó a játékokért, de alapjába véve édesen eljátszottal egymás mellett.

Szép délutánt mindenkinek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Henus, jobbulást, remélem, hamar elmúlik a fájdalom.

Murphyke, remélem, semmi komolyat nem lesz Lilivel.

Kati, Levi nagyon édesen tömi a kukit, mintha Sárát látnám kukit enni :lol:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Szantre, tudom, hogy nem úgy értetted.. :wink: Még mindig rohadtul fáj. Én nem tartok a kutyinktól, most sem bántani akart, csak megörült, hogy odamentünk hozzá. :? :D Ő vizsla, és kicsit lütyő, ahogy Piroska mondaná. :wink: :lol:
Amúgy nem tudom mit röhögök, mikor fáj, és marhára nem volt vicces tőle..

Katica, de régvoltál? Tanulás? Vagy megint pihi? :wink:

thenus

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?