Sziasztok!
Dzsili! Hát ez az, hogy szerintem nekünk még marhára nem lenne muszály (
csak azért is, hogy fájjon!!!
) ilyen nagy autót vennünk. Mondjuk Laci 3 gyereket szeretne (én egyelőre a másodiktól is tartok kicsit...
), és azzal érvelt, hogy ez az autó hosszabb távon meg fog felelni a (reményei szerint
) gyorsan gyarapodó családocskánknak.
Képzeld, ma elszólta magát, hogy beállított egy visszafelé számlálót a gépén, ami napban, órában, percben, sőt, másodpercben is mutatja, hogy mennyi idő múlva veheti át a Zafiráját!
Ezek után már szégyellem is magam, amiért akadékoskodtam.
Jut eszembe, az érettségi dolgozatomban 3 helyen szerepelt az a szó, hogy sőt. Következetesen mindhárom helyen két tével...
A volt magyartanárnőm máig beviszi a dolgozatot, amikor József Attilát tanítja. A fogalmazásom követendő, a helyesírásom elrettentő példa...
Kalinta! Akár rólunk írtál volna!
Szóról szóra így megy nálunk is. Lacikát minden este a saját ágyába teszem le aludni, és valahogy végül minden reggel köztünk köt ki.
Az aludj jól módszeren sokáig gondolkoztam, de végül nem voltam képes belevágni. Aztán volt az a cikk itt, a Babaneten, amit egy gyermekpszihológus írt a módszer árnyoldalairól, és azóta le is került a kérdés a napirendről. Az együtt alvással meg nálunk az a gond, hogy a férjem nem tud úgy pihenni, ha a gyerek köztünk van. Bár mostanában kezdi megszokni.
Szóval pontosan úgy megy minden, mint nálatok. Este elaltatom Lacikát, alszik a saját ágyában valameddig, ha megébred és felsír, akkor átmegyek hozzá, és újra elaltatom, ameddig birom. Ha már nagyon ki vagyok dőlve, akkor átviszem közénk. Én is úgy gondolom, hogy az a kis magánélet kell nekünk este, ameddig megvan Lacika első álmában egyedül, ugyanakkor nekem nem éri meg a teljes végkimerülést az, hogy ragaszkodjak a külön alváshoz. Volt pl. olyan, hogy az Apja egy hétre elutazott, és Lacika végig velem aludt. Istenien kipihentük magunkat, és utána, mikor az Apja hazajött, hamar tudomásul vette a fiatalúr, hogy neki a kiságyban van a helye.
Arról, hogy cicin aludjon el, úgy sikerült leszoktatnom Lacikát, hogy amikor már kezdett bealudni, és csak cumizott a cicimen, akkor óvatosan kicsúsztattam a cicibimbót a szájából, és mikor utánakapott, egy cumit adtam oda helyette. Egész jól bejött, így egy idő után szépen beállt arra, hogy ő igazából nem is éhes éjjelente. Éppen olyasmi idős lehetett akkoriban, mint most a tiéd. Viszont a rossz hír, hogy még most is ébredezik éjszaka. Erősen hullámzó, hogy egy éjjel hányszor kell átmennem hozzá, van, hogy 1-2 felkeléssel megúszom, de olyan periódusaink is vannak, amikor fél óránként egy óra dajkálást igényel egész éjszaka. Ilyenkor aztán délután alszom vele, mert különben nem bírnám ki talpon estig.
Szerintem egyébként a fogai a bűnösek, mert pl. most április környékén kezdődött egy pokoli korszakunk, egész éjjel cirkuszolt, és még köztünk fekve is felsírt 20-30 percenként. Amikor már vagy 2 hónapja tartott ez az áldatlan állapot, akkor hirtelen elkezdtek kibújkálni a rágó-, majd a szemfogai, gyors egymásutánban. Most, ahogy elnézem, hogy milyen baromi nagy örlőfogak nőttek a pici kis szájában, hát, nem is csodálom, hogy szenvedett velük. Már csak egy szemfoga van, ami még nem szakadt át, nagyon várom már, remélem, utána alszunk. Egyébként többektől is hallottam, hogy a 1,5 éves kor környéke váltja meg ezeket az éjszakai műsorokat. Nekünk az már pont itt is van, de sejtem, hogy neked még milyen távolinak tűnhet.
Bogancsi! Az urológus doktorbácsit úgy hívják, hogy Dr. Kiss András Pál. Szívesen keltem jóhírét, tényleg nagyon aranyos és türelmes volt.
Egyébként az egész Heim Pálban mindenki nagyon rendes volt, mintha nem is egészségügyi intézményben jártunk volna!
Elsőre eltévedtem, mert a kapuban talált térképvázlaton csak egy helyen szerepelt az a kulcsszó, hogy urológia. Na, nagy nehezen megtaláltam, hát volt egy folyosó, jobbra-balra ajtók, az ajtók mögött ágyakban fekvő gyerekek. Mindjárt kezdett derengeni, hogy nem ide jöttünk.
A nővér nagyon kedvesen dobott ki, útbaigazított, hogy a járóbeteg rendelést keressem a főépületben, és még azt is elmondta, hogy először a kartonozóban kell jelentkeznem, az ott van mindjárt a bejáratnál, a büfével szemben. Erre én szépen visszaballagtam ahhoz a kapuhoz, ahol mi bementünk a kórház területére. Kell mondanom, hogy se büfé, se kartonozó nem volt a környékén se?!
Megkérdeztem egy nagy szendviccsel közeledő fehér ruhás hölgyet, aki még ki is jött velem az épület elé, hogy egyértelműen meg tudja nekem mutatni, hogy melyik ajtó a BEJÁRAT. Gondolom rámnézésre megsejtette, hogy 10 méter nekem bőven elég az eltévedéshez.
Szóval ő is nagyon kedves, barátságos és segítőkész volt. Aztán a kartonozóban lévő hölgy se volt az a mogorva és kelletlen, amilyen hölgyekhez az egészségügyi intézmények kartonozóiban szokva vagyok, és végül hab volt a tortánkon a doki "bácsi".
Ja, és csokiöntet a habon, hogy nekem volt igazam, és papírt is adott róla!
Laci lába a nyaralás végére teljesen helyrejött, köszöni, most már jól van.
Cory! Azóta, hogy Balu egyszer csak ébredés nélkül aludta át az éjszakát, minden éjszakát szépen végigalszik?
Borcsa! Gratulálok! Hogyan ünneplitek meg ezt a nagyon szép kerek évfordulót?
BMárti