Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Ritka pocsék éjszakánk volt, szerintem ilyen még nem is volt, amióta Lolo megszületett... Lefektettem este, el is aludt, aztán hallottam, hogy köhög... mentem át, nem tudtam visszaaltatni, mert tele volt az orra. Leszippantottam 2x is, de alig tudtam elaltatni - volt már éjfél is, mire elaludt. Aztán fél 3-3-ig ugyanezt eljátszottuk. Utána is kb. fél óránként nyöszörgött, kért inni v. cumit... De most jó kedve van, csak taknyos...

Pilla: ismerős a könyvevés! ;)

Nircee: azért időnként szoktam látni Marcit, majd szólok, ha aggódnod kell! ;) Valahogy már messziről felismerem a hiperaktív gyerekeket... Egyszer álltam sorban a patikában, előttem egy anyuka a kiskamasz fiával. A gyerek viselkedésében nem volt semmi különös, mégis az volt a határozott érzésem, hogy hiperaktív. Aztán anyuka odaért a pulthoz, és kiváltotta azt a gyógyszert, amit én is minden reggel adtam a hiperaktív gyerekeimnek az osztályomban...

Egyébként a hiperaktivitás a gyereknek is rossz, a szülőknek meg borzalmas. Én ettől az egytől féltem. Az a helyzet, hogy akik ott tanítottunk, a speciális iskolában, mind rettegtünk kicsit gyerekvállalás előtt, mert naponta láttuk, hogy mennyi baj lehet egy gyerekkel (fizikai betegségektől kezdve a neurológiai problémákig)... Én naponta hálát adok az égnek, hogy egészséges a gyerekem... még ha most kicsit náthás is! Ez legyen a legnagyobb bajunk!!!
Vendég

Ja: altatás: vékony pamut rugi, bélelt ujjatlan hálózsák, és egy vékony takaró - amit néha ledob magáról. (Szóval a hálózsák a takaró.)

Cipő meg szerintem is kell, legalábbis a nap egy részében (azt javasolják, hogy váltogassuk a mezítlábasságot és a cipőt), én ahányszor ránézek Lolo lábára, mindig adom rá a cipőt, ugyanis nagyon befelé dől a lába (védőnőnk gyerekének ez a járásnál gondot is okozott, keresztbe tette a lábacskáit, mikor elindult).
Szóval én cipőpárti vagyok, főleg, ha valami gond van a lábacskákkal.
Vendég

Pimpoka, még csak 1-2 dolgot dobozoltam be, a nyári ruhák, törölközők, ágyneműk pedig zsákokban vannak. Nem nagyon tudok csomagolni, mert akkor moccani sem tudunk a lakásban. Át meg még nem cipelhetjük (sajnos). A terv elméletileg tartható, tehát legkorábban 2 hét múlva költözés.
Ma ott vannak a vizesek-gázosok, festők, burkolók. A festéssel és a burkolással holnap délutánra végeznek, valószínűleg addigra a vizes-gázosok is kész lesznek a radiátorokkal, kombi-cirkóval, bekötésekkel.
Szerdától azt hiszem a villanyász fickó jön és, ha jó idő van festik kívülről a házat. Utána jön vissza a burkoló, parkettázni, végül az asztalosok a bútorok összerakása végett. Közben pedig betonozzák a bejárót és megcsinálják a kerítést és a kaput.
Hétvégén megvesszük a konyhabútort is.
Röviden ennyi... :oops:
Vendég

Giga, én is a szandált szoktam váltogatni a zoknis léttel. A konyhában ráadom a szandált,aztán valamikor hosszab időre rajtamarad, szobában elég a zokni, hiszen mi is abban vagyunk.

Alvásnál pamut kezes lábas, ha hidegebb van rövidujjú body is alá+ bélelt ujjatlan hálózsák, vagy takaró. nagyszülők most akarnak gyapjú hálózsákot venni, akkkor takaró sem kell.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!
Csajok nagyon szépen köszönöm az elismeréseket,de azért annyira nem gázos ám a dolog!Belelehet jönni a témába!!!!! :wink: Apa meg,hogy nincsen ithon azt is meglehet szokni!szombaton is és vasárnap is fél 8-ra ért haza!!! :evil: :evil: :cry: :cry: Aztán mondta,hogy van még 2 hétvégi munkája és aztán a miénk lessz!Valahogy kibirom!mindég arra gondolok,hogy ha ő nem lenne akkor mi már éhen haltunk volna!!!!!!!Nem egyszerű a három gyerkőccel,de muszály mert megéri!Ők a jővőnk!!!!!!!!!!!Anett nagyon eleven,Zsani dettó olyan mint a babóitok ugyan azokat csinálja!Rolival már nincsen annyi gondom!Vele a tanulás a lényeg ami nehéz,de mególdjuk!Hála istennek jó esze van!Most nagyon várom már a karácsonyt mert tudom,hogy apa velünk lessz 2 hetet!mindég ennyit van velünk karácsonykor!!!!!! :!: :D

Pilla!
Az első történeted,totál megsiratott!Nagyon megható és szép történet volt!a másikon meg egy jót nevettem!!!!Gyönyörűek a képek!!!!!!!! :wink:

altatás!
Zsanit én rövidújjú badyban és kezeslábasban altatom+egy vékony kis zoknit is húzok a lábára a kezeslábas alá!!!mindég kitakaródzik így nem fázik meg tuti! :!: :wink:

Ithoni cipő!
Zsani mezitláb van egész nap!!!!Mondjuk nállunk padlófűtés van!addig amíg lent laktunk akkor mindég volt kiscipő(Anett és Roli) a lábukon!egy könnyű belebújos!De az is mindég lekerűlt,így 2 zoknit húztam a lábukra! :!:

Bocsi csajok de nem tudok most mindenkinek visszaírni!visszaólvastam,de már nincsen annyi időm4Próbálok visszarázódni hozzátok!
Nagyon tetszenek az új vonik!!!Ja és ha már a Nőin jártok miért nem néztek be a TRACCS-PARTY topicba????? :?:

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Kissé fáj a fejem az éjszakázástól... 9-kor keltünk, mármint Roni és én, akkor ébredt a picurikám és kért enni. Bogi meg 3/4 10-kor ébredt, amikor becsengetett a védőnő! Mondjuk fél éjszaka pörgött a csaj, alig pihentem valamit tőle. Remélem a párom hazaér időben, és le tudom vinni Bogit délután a dokinénihez, mert még mindig van hőemelkedése, viszont addig nem megyek, mert Ronit nem akarom a beteg kölkök közé bevinni a rendlőben, nehogy ő is elkapjon valamit.

Döntés született fa-ügyben: befektetünk egy műfenyőbe, elvileg 3 év alatt behozza az árát. Kinéztem egy gyönyörű 2 métereset, 49ezer pénz. :shock: De legalább nem szedem még márciusban is a tűleveleket... és nem vágnak ki annyi fát! A héten valamikor megrendelem, és elvileg 1 hét alatt meghozzák. Annyira várom már a karácsonyt, meg Bogi reakcióját a fára és a dobozokra!

Giga,
szerintem a padló melegségétől és a felület csúszósságától is függ, mit adj a gyerek lábára. Elvileg a cipő mentesség a legjobb, csak sokan elfelejtik, hogy nem műpadlóra, hanem a füves-homokos talajra értendő ez a megállapítás. A lényeg, hogy ne izzadjon bele a kicsi lába, és nagyon rugalmas legyen a talpa. Hogy ez a szilikontalpú vastagzokni, vagy egy vékonyzokni+vászoncipőcske módon válik be, azt mindenkinek egyénileg kell kitapasztalni. A gyerkőc meg úgyis leszedi a lábáról, akármit adsz rá. Nálunk a szőnyegen zokni van, de ha pl a konyhába jön ki velem Bogi, oda ráadok egy vékony cipellőcskét. A szilikontalpú zoknit is szeretem, de ő állandóan leszedi a lábáról, és így nem veszek, mert nagyon drágának tartom. Viszont láttam már olyan irhamamuszt, amihez még zokni sem kell, és nem csúszik a kövön vagy parkettán.
Az altatás nálunk mindig hálózsákban volt, amíg eltűrte a nagyságos hercegnő, de mióta kiköltözött a kiságyból, azóta hideg időben rövidujjú body + plüssrugi + paplan (meg a "biztonsági" kisplédje :D ). Roni meg egy rövidujjú body + pamutrugi + bélelt hálózsák megoldásban alszik. Akkorákat durmol a pici, hogy csak na! Nappal sincs túlöltöztetve, 1 body+rugi, meg egy kispléd takarónak a járókába.

Megyek, gyanús illatok terjengenek! :roll: :lol: :lol:

Üdv!
andibab

Sziasztok!

Köszi az érdeklődést, jobban van Lili Már "csak" hőemelkedése van. Viszont most második éjjel már a foga miatt nem alszunk. Alig várom, hogy végre áttörjön neki.
Szerdán megyünk vérvételre, remélem kiderül, hogy nincs komolyabb baj. A kedve általában elég jó, de még mindig sápadt és karikásak a szemei.

Tényleg lányos anyukák egy olyan kérdésem lenne, hogy akinek kellett pisit produkálni, az hogy sikerült? Mert egyszerűen nem megy, a zacsiba sosincs egy csöpp se, mindig kifolyik alul.

Altatás: nálunk is hálózsákban, mert Lili összevissza mászkál úgyhogy a takaró kilőve. Általában vastag ujjatlan a zsák, és alá hosszúújjú bodyt+kispólót vagy kezeslábas pizsit+kispólót adok. Most hogy lázas volt vékony hálózsákban aludt. Nálunk is kb 22 fok van.

Cipő: én is nagyon gondolkodom, hogy vegyek vmi szandit bentre, mert nálunk egyben van a konyha-nappali-ebédlő és Lili jobbára a linóleumon van mint a szőnyegen. Általában sima zokni+tapadós mamusz van rajta néha ráadom a kocsicipőjét mert az tartja a lábát, de abban úgy érzem, hogy melege van pedig nem vastag.

Pimpóka: úgy emlékszem te írtad, hogy vettél vmi szert amivel le lehet szedni a penészt. Megírnád nekem mi az pontosan? A tetőtérben penészedik az ablakunk (ott még nincs leszigetelve egyelőre).

Andi: örülök, hogy Bogi is jobban van!

Tiop: csatlakozom a többiekhez, nem semmi csaj vagy :lol: Nagyon büszkék vagyunk ám rád!

Pilla: én is sírtam a karácsonyi történeten. A vicc se rossz :lol:

Etetés: úgy látom, nem különbözünk a többiektől :D Lili is szeret nyúkálni, ha nagyon folyós (leves stb) akkor nem mindig engedem neki, őszintén szólva van mikor nincs hozzá türelmem és nem adom neki oda a tálat :oops:

Pilla: nem lesz baj, hogy most vakolják a házat? Párás az idő+ a hőmérséklet sincs 5 fok fölött legalább pár napig. Nehogy foltos legyen

mennem kell, fölébredt és ebédidő van

murphyke

Kép
murphyke

Lehet, hogy a fogakkal van összefüggésben a betegség, mert ilyenkor gyengébb az immunrendszerük, ráadásul könnyebben bejutnak az ínyen keresztül a kórokozók. Laura is beteg volt az utóbbi fogak kibújásakor.

A vakolást csak akkor csinálják, ha jó az idő, ami nem valószínű... Ha elrontják, újra csinálják. Legalább, ha mégsem tetszik a szín, rakatok fel újat. :lol:
Vendég

Sziasztok!

Köszi a választ hiperaktivitás ügyben, reméltem, hogy ezt írjátok! Akkor még nem aggódok. :lol: :lol: :lol:

Tiop,
szerintem nem sértek meg itt senkit azzal, ha azt mondom, Te vagy a fórum hőse! Ezt komolyan gondolom! Tudom, mindent meg lehet szokni, de akkor is, nem semmi, amit nap, mint nap csinálsz 3 gyerekkel!!!! Nekem ez még 1-gyel is sok néha! :oops:

otthoni zokni:
én eddig nem adtam Marci lábára cipőt, általában harisnya+vastag szilikonos zokni van rajta. Most, hogy már lépeget, váltogatom, néha ez a zoknis megoldás, néha cipő. Én nem tudom, mostanában olyan nagy divat lett a cipő, de ennyi lúdtalpas és derékfájós gyereket régen, mikor mezítláb voltak a gyerekek, nem lehetett látni! És nálunk az egyenetlen talaj is megvan otthon, mert a szőnyegek szélét mindig felgyűri Marci, meg hát a játékokon is átgázol, így nem szögegyenes a padló. De mondom, adok rá cipőt is, de főként azért, mert azt vettem észre, hogy abban nem tud járni, nem szokott hozzá. Most már semmi baj, egyedül tud menni mindenhogy.

altatás:
hosszú ujjú body+kezes-lábas pizsama+paplanos ujjatlan hálózsák. Takarónak semmi értelme, ugyanis az egész ágyban "kalandozik". Még járni is simán megtanult benne, úgyhogy nem zavarja. :lol:

Piroska,
én már az első naptól ittam reggelente 1 kávét, Nescafé 3in1-t, a gyengébbet. Anélkül ki nem bírtam volna!!!! Kérdeztem a védőnőt, és azt mondta, annyit nyugodtan, semmi baja nem lesz Marcinak. De volt olyan is, hogy dálután is ittam. Soha nem volt tőle élénkebb, ugyanúgy aludt, mint a bunda. Sőt, Marci kivételesen jó alvó volt egészen 6 hónapos koráig, tehát nem hiszem,hogy 1-1 kávétól bármi baja lenne Didrinek. Nem 1 litert iszol meg! Csak ne erőset igyál, ennyi a lényeg. De ha nagyon nem akarsz, akkor igyál zöldteát, bár rám a teák nem hatnak élénkítőként, csak pisilek tőlük egyfolytában. :roll:

Pimpoka,
:oops: :oops: :oops: Ennyit az elhatározásaimról. Nálam akkor történt meg a "törés", mikor az Apja megetette tejfölös kenyérrel. Meg egyszerűen nem lehet Tőle nyugodtan enni, még ha épp frissen dudára ette magát, akkor is kunyerál a mienkből. Persze nem hatalmas adagokat kell itt érteni, de 1-1 harapásnyit már mindenből adok. Végül is mindjárt 1 éves. :oops: :lol:

Képzeljétek, ma 1/4 5-től 6-ig nem tudtam aludni, le is mentem a végén tévézni. Tegnap a férjem mondott egy mondatot (ártatlanul, és semmi rossz szándékkal), ami felhozta bennem a családommal szembeni összes sérelmemet, és mikor 1/4 5-kor Marci felkelt inni, elkezdett az agyam ezerrel pörögni. Az elmúlt évek bosszúságain, sérelmein, miért tették ezt vagy azt, miért nem segítettek ebben vagy abban stb.stb.... Nálunk tudniillik csak szóban van ám nagy családi összetartás, de ha a másik bajban van, akkor mindenki szépen hátat fordít, azzal, hogy: "te okoztad a bajt, most idd meg a levét". :evil: :evil: :evil: Ez nemcsak velem, hanem mindenkivel szemben így van. Persze ha ezt bármikor fel mertem hozni, akkor meg jött, hogy azonnal hagyjam abba, milyen hálátlan vagyok, egy szót se többet stb... Azt hiszem, a lelkem sosem lehet teljesen háborítatlan, mert ezek a sérelmek bennem vannak, de nem hallgatják meg azok, akiknek meg kellene. Magukkal viszik majd a sírba, és ez engem nagyon bánt. De nem szoktam már ezzel foglalkozni, csak most tegnap úgy a felszínre tört megint, és tök zaklatott lettem. Már jobb a helyzet, megtanultam eltemetni ezeket az érzéseket, mert egyébként nem tudnám a családomat szeretni. Na, mindegy. Csak most hulla vagyok, persze aludni meg már nem tudok. :? :roll:

Marci ismét eljátszotta a tegnapi trükköt: fel az ágyra, és már durmol is.

Képzeljétek, már megtanulta ellökni magát a motorján!!!!!

Kép
Kép
nircee

Mano????????????

Kép
Kép
nircee

Alvás: Pont úgy, mint Tiop, kezeslábas, zokni, takaró. 22 foknál bőven elég. Amikor még kisebb volt Szonja kapott bodyt is a pizsi alá. Igaziból kicsinek sosem rúgta le a takarót. Én azért sem adok rá több mindent, mert az éjszaka közepén úgyis átköltözik közénk, és ott tuti nagyon melege van.

Cipő: Nálunk váltakozik. legtöbbször, a vastag tapis zokni, időnként szandi. Én inkább mezítláb párti vagyok, de kell a cipő is, meg kell, hogy szokja a láb. Egyébként meg Szonja pikk-pakk lerántja bármelyiket. :oops:

Katica, igen Szonja kanállal eszik. Kézzel már régóta profi. :oops: :wink: :lol: Csak még nagyon lassan megy neki. Ígyhát sokszor még ő kétszer merít a kanalával, én közben 3x teszek a szájába. :lol:

thenus

Sziasztok!
Hááááát csajok teljesen meghatódtam amiket itt írtok rólam!!!!Nagyon-nagyon szépen köszönöm és hálás vagyok nektek ezekért a szavakért,tudjátok nagyon nagy erőt adtok nekem evvel!!!!Érzem azt,hogy nem vagyok teljesen"egyedűl"!!!!!!
Kép

Nircee!
Nekem is van a begyembe elég megbocsájtás és elfolytás!!!Nem is tudom,ha egyszer kipukkadok akkor mi is lessz itt!!!! :lol: :lol: :lol: azt mondom,ha te úgy érzed,hogy így jobb a lelkednek akkor tedd ezt!ezt is meglehet szokni!!!!!!!!! :!: :evil: :cry: de néha jó kiírni magadból és az olyan mintha félig-meddig ki is beszélnéd a bánatodat a gondodat!!írjad csak ki,mi itt meghallgatunk és erőt adunk,hogy eltudd viselni a nehéz súlyt!Mert tudom,hogy milyen nehéz teher van a válladon!Én is érzem,csak nem veszek már tudomást róla!!!!!!! :wink: Úúúúristen ezt most jól megaszontam!! :lol: :lol: :lol: :oops: :oops:
Gratula Marcinak az elalvás produkcióhoz!!!!!!! :wink: :D

sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Nircee:
az én férjecskémnek ugyanilyen volt a családja és én nagyon sokáig nem értettem és kiborultam tőle. Aztán eljött az a pont, amikor érzelmileg függetlenítettem magam ettől a dologtól és azt mondtam, hogy hát ők is csak emberek, nem tökéletesek. Őket ez a hozzáállásom nagyon segítette abban, hogy változtassanak. Gondolom, ez azért lehetett, mert előtte ha szóba került valami olyasmi, akkor mindig szembesültek a hibájukkal és lelkiismeretfurdalást okoztam vele. Aztán amikor látták, hogy már nem érdekel, ha kell segítség, nem hozzájuk fordulok, akkor nagyon megváltoztak. Először szabályszerűen visszautasítottuk anyósom segítségét, majd utána egyszer pont akkor volt itt, amikor anyuék jöttek, hoztak nekünk ennivalót és pénzt, mert nem volt se pénzünk se ennivalónk. Előtte mindig azt mondta a férjem családja, hogy minek vettünk bútort, meg mikrót, meg mindenfélét. Akkor az anyósomnak leesett, hogy végül is segíthetne is akár, mert nem tart semmiből egy kis kaját hozni, ha idejön. Azóta nem kis kaját hoz, hanem felhívja a férjem és megkérdezi, mi kell nekünk és megpakolva jön ide hozzánk. Hát ez van, ennyi idő kellett neki, öt év. De a férjecském ezt nem tudta elérni náluk, csak együtt tudtuk elérni: ő, én meg az anyuék. Hát ez van, sajnos az emberek sokszor nem veszik észre, mit tesznek, vagy legalábbis nincsenek tisztába annak a súlyával. Lehet ezen változtatni, csak idő kell hozzá és türelem. Ha azt látják, hogy ti a férjecskéddel segítetek egymásnak és minden rendben van nálatok, akkor lehet, hogy egyszer ők is megváltoznak. Csak az a lényeg, hogy ne tegyél nekik szemrehányást, mert azt senki nem szereti, ha szembesül a hibájával, főleg, ha úgy érzi, hogy nem tud vagy nem akar rajta változtatni.
Nálunk a családban az volt, hogy ha vett az apu valami ajándékot, azt úgy adta oda, hogy: Aztán nehogy tönkretedd! vagy Aztán becsüld meg! Soha nem mondta volna azt, hogy: Azért, mert szeretlek! Pedig azért vette, de soha nem mondta. Aztán egyik megjegyzése alkalmával azt mondtam, hogy nem kell tőle semmi többé és hagyjon békén, többé ne is szóljon hozzám, ha így viselkedik. Ehhez tartottam is magam, ha felhívtam őket, mindig kértem az anyut, de vele nem beszéltem. Ő is megváltozott, már nem olyan mogorva, már sokkal segítőkészebb, meg kedvesebb. Sajnos, néha a szülőket is helyre kell tenni, ha nem értik meg, mit veszíthetnek, néha nem is gondolnak bele, ez van...
Szerintem ne okolj senkit, ne bántsd magad emiatt, mert semmi értelme, inkább próbálj meg nekik megbocsájtani, mert ők is csak emberek, és az ember néha nagyon vak tud lenni....
Ha emészted magad rajta, akkor még nem fog változni az egész!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.10.01 09:25-kor.
Vendég

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.10.01 09:25-kor.
Vendég

Pilla:
nincs senki a párod családjában, akivel jó a kapcsolatod?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Pilla:
ez nagyon jóóó! :) De rosszindulatú vagyok! Jaaajjjj.... :oops:

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Pilla,
úgy, hogy én is hasonló dolgokat vennék nekik, nem törném magam, hogy nekik is tetsző ajándékokat adjak. Vehetnél Te is pl. FA-szettet, hátha észrevennék magukat. (egyébként nem tudtam, hogy allergizál, én néha veszek tusfürdőt, de mondjuk már egy ideje IKEA family-s cuccokat használok).

Tiop, Piroska,
köszi szépen!!!!
Igazatok van, és én sem szoktam már enni magam ezeken, mert egyébként nagyon szeretem a családom, talán ezért is esik ilyen rosszul, mikor így viselkednek. Meg úgyis mindegy, a kritikát tényleg nem fogadják el. :cry: Csak tegnap úgy felszínre jött minden. Szerintem erről mindannyian tudnátok írni!!! :? Nálunk csak a pénz körül van ilyen probléma. Tudjátok,a múltkor is írtam, hogy Anyu kifizeti a fogászatot. Erre kifizettem mindent a tartalékomból, miután Anyu közölte, hogy akkor bocs, de mégsem, mert most másra kell.... Azt hittem, összeesek. Ez nekem RENGETEG pénz volt, esélyem sincs visszafizetni, és csak azért mertem bevállalni, mert megígérte, hogy kifizeti! Megértem, ha másra kell, de akkor nem lehetett volna ezt előbb mondani? Hogy pl. nem biztos, hogy ki tudja fizetni? De 1000%-ra mondta, hogy kifizeti, ha ősszel kap pénzt. De ezer és egy ilyen dolog volt, hogy beleugrasztottak valamibe, aztán meg a sz@rban hagytak minket. Persze tanulhatnék is már ebből, de hülye vagyok, és mindig bedőlök nekik... :evil: :evil: :evil: Na, mindegy, ezen változtatni nem tudok. :cry:

Kép
Kép
nircee

Pilla!
Idén úgy összevesztünk a sógornőmmel,hogy azóta nem beszélünk vele!a fia a keresztfiunk,így neki vettünk ajándékot,de ő nem kap!!!minden évben megszoktam őt is hívni ebédre 25-én ,idén már oda sem hívom!egyszerűen látni sem bírom őt!Hosszú lenne leírni,hogy mit művelt velünk, legyen annyi elég,hogy azt az embert támadta hátba(testvérét-férjemet)aki a legtöbbet segített neki az életbe!!!!!!Testvér a testvérrel ilyet nem csinál!!!!Sógornőmet 7 hónapos terhesen hazazavarta az élettársa,így egyedűl neveli a gyereket!Mi ott segítettünk neki ahól tudtunk4Férjem megcsinálta a szobájukat stb.!Tudjátok mit leírom,hogy mit csinált!!!!Előre is bocsi,akit nem érdekel görgessen!a drágalától sógornőm,meglopott minket ellopta a legnagyobb köves aranygyűrűmet(nem hordok ékszert elvannak téve)beadta zaciba!Én sejtettem,hogy csak nálla lehet8mikor észre vettem,hogy hiányzik)Vettem a plépofát és belenyúltam a pénztárcájába,persze,hogy megtaláltam a zacipapírt!a saját gyűrűmet kiváltottuk!Megbocsájtottam neki,mert akkor még nem voltam annyira kemény!Meg a gyerekek miadt4aztán most a saját nevünkre szerettük volna íratni a tetőteret,és ő kijelentette,hogy nemhajlandó aláírni a papírokat csak akkor ha a párom lemond az anyai részéről!!(a lenti házról van szó ami allattunk van!)a férjem meg bolond lenne!Egyszerűen nem is értem,hogy hogy kérhet ilyet a testvérétől4Na mindegy nem fárasztalak beneteket!Tetű egy nő és kész!!!a keresztfiam az a keresztfiam marad,őt felhozom karácsonykor is,de ő marad a nagy pi.......án ott ahol van!
Pilla
Egyszerűen beszéljétek meg,hogy csak a gyerekek kapjanak ajándékot!!!!!!!!szerintem!

Kép
Kép
Kép
tiop

Pilla,
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Egyébként én is minden évben úgy készülök a Karácsonyra, hogy majd akkor együtt leszünk, aztán valahogy mindig minden balul sül el. Anyós nem jön el, csak délelőtt, mert nem akar találkozni a családommal (nem tudom, miért, mondjuk soha egyetlen szóval sem bántották, de mindegy...). Aztán este jön az én családom, a nagyszüleim majd egész este nyafognak, hogy milyen nehéz az élet, és hogy mi a fenének akarunk mi kistestvért (ja, és ha vállalunk, akkor mégsincs anyagi gondunk...), majd meghallagatjuk, hogy a házukban ki kiről mit mondott. MAjd jön egy kis politizálás... :evil: :evil: :evil: Nevelőapám elkezdi finoman sértegetni a férjemet, meg vágja a pofákat, ha a férjem mond valamit, Anyu meg oda sem fog senkire figyelni, csak Marcival fog játszani.
Azért reménykedek, hogy minden szép lesz, valahogy mindig a régi szép Karácsonyok maradtak meg, mikor olyan jó és meghitt volt minden. Vagy akkor is ez volt, csak az idő mindent megszépít? :?: :?:

Kép
Kép
nircee

Piroska, de van. A hetvenakárhány éves dédi.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.10.01 09:26-kor.
Vendég

Nircee:
jajjj, az anyósom ugyanezt játsztotta el velünk a fogorvossal. Ajánlott nekünk egy fogorvost, aki három fogamat 75.000 ft-ért csinálta meg, azt mondta, hogy a pénzzel ne foglalkozzunk, mert ő ad rá pénzt. Amikor fizetni kellett, akkor mondta, hogy nincs pénze, egy hét alatt kellett előteremtenünk a pénzt, a férjem felvett fizetéselőleget, mert nem volt más választásunk. Na, akkor te is jól jártál! :(:(:(
Ráadásul még arra is emlékszem, hogy írtad, hogy az anyukád fogja fizetni a fogorvosodat! Hát ez kééész...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Tiop, ez nagyon gáz... Sajnálom.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.10.01 09:26-kor.
Vendég

Pilla:
akkor vegyél csak neki rendes ajándékot, a többieknek meg Fa tusfürdőt! :) Majd csak észreveszik magukat! Meg néha tenni egy említést, hogy ennek vagy annak vettünk ezt, vagy azt, mert ARRA VOLT SZÜKSÉGE, VAGY MERT TUDTUK, HOGY ANNAK ÖRÜLNE, AKKOR MEG MINEK VEGYÜNK NEKI TUSFÜRDŐT??? :):):)
Csak veszik előbb-utóbb a lapot!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Köszi a tippeket! Megyek etetni.

Bocsi, hogy fárasztottalak Titeket, de most előtört belőlem a közeledő karácsony miatt... Előre rettegek... Remélem lebetegszem... :lol:
Vendég

Pilla!
A sógornőm a nyáron majdnem,hogy ugyan ezt csinálta csak ő a szomszédban hagyta a virágomat(amit a névnapomra szánt)-mondván,hogy nem talált othon!Én ugyan ezt csináltam csak a Rolival(keresztfia)küldtem le neki az ajándékát!De megbeszélem vele,hogy ez volt az utolsó ajándékozás!

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop:
szerintem is elég gáz a sógornőd, még jó, hogy a férjed is kitart mellettetek és nem áll vele szóba, mert sokszor az szokott a baj lenni, hogy a férj családja szenyózik, a férj meg tűr és a feleség kiborul. :(
De nagyon jó megoldás, hogy ne hívd meg, minek? Hogy megkeserítse a karácsonyotokat????

Nircee:
szerintem is akkor még gyerekek voltunk és amellett az idő is megszépít mindent! :)

Egyébként meg nálunk mindig úgy zajlott a karácsony, hogy mentünk az egész famíliához, anyósomhoz egyik nap, apósomhoz másik nap (elváltak ugyanis), majd a mamához, majd az anyuékhoz. Aztán meg kidőltünk. Utáltam, majd megmondtam mindenkinek, hogy aki látni akar, idejön, mi már nem bírjuk! Idejöttek :):).
De Hála Istennek már mindenki aranyos és segítőkész velünk. Az az igazság, hogy ez a fene nagy szegénység, ami most van nálunk, annyira összehozta a családot, hogy hálát adok Istennek, hogy szegények vagyunk! :):) Mert a szegénység elmúlhat, de a szeretet megmaradhat! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Pilla:
nem fárasztottál minket, szerintem valahogy rendet kellene tenned a párod családjába, mert azért ez nem járja, hogy mindig csesztetnek!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Nekem a karácsony az azóta meghitt amióta a férjemmel vagyok. Amikor még nem voltam férjnél és nem ismertem az ő családját is, nekem nem voltak igazán szép karácsonyaim. Az apukám apukája karácsonykor halt meg, ezért szenvedett mindenki a családban, mert ő meg olyankor tök bunkó volt. Általában apa nélkül karácsonyi vacsoráztunk, mert neki nem volt kedve és az ajándékozás is olyan volt, hogy már mindenki tudta, ki mit fog kapni.
Aztán hála égnek ez megváltozott. Utána ahogy a férjemmel voltam, már csak dec. 24-én hazamentünk segítettem, főzni, fát feldíszíteni...stb., majd vissza Miskolcra. Az ő családjában a karácsony az tényleg szent, még 25 vésen is a nagyinál voltak és csak akkor mentek haza, amikor 7re elkészült a vacsora és a Jézuska meghozta a fát. 7kor megszólal a Mennyből az angyal, égnek a gyertyákl, nyugalom, szeretet van. A család együtt van, nagyik, dédik mindenki. Tavaly nem jöttünk haza, mert akkor már nem mertünk mindennaposan elindulni Gödöllőről, de mi is így ünnepeltünk csak akkor még kettesben, idén már a mi kis saját családunk fog így ünnepelni, a férjem és én közösen főzünk, takarítunk, díszítjuk a fát úgy, hogy Lelle ne lássa majd. Aztán este 7kor megszólal a mennyből az angyal, ajándékozunk, vacsorázunk, Lellét megfürdetjük, lefektetjük, mi pedig idén is csodáljuk majd összebújva a fát és örülünk, hogy hárman vagyunk. Másnap pedig megyünk a férjem szüleihez már korán reggel és utána való nap pedig az én szüleimhez. Nálunk így lesz. És most ez lesz a leggyönyörűbb, Lellével.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka:
kívánom, hogy így legyen! :):):)
Olyan gyönyörű volt, ahogy elmesélted, teljesen meg vagyok hatva! :):):)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Aki mézeskalács házikót szeretne készíteni:
http://www.desszert.eu/mezeskalacs_haziko_keszites

Pimpoka, de jó ilyen pozitív dolgokat olvasni.
Már szégyellem is magam, hogy ilyen negatív vagyok... Még egyszer bocsi...
Vendég

sziasztok

már megint annyit írtatok...csak ezt az oldalt tudtam átfutni...

pimpoka

lemaradtam valamiről???pocaklakód van???

Pilla

tetszika fürdő, ha most csinálnánk én is belevágnék ilyen bordóba, még bátrabban is... :lol: kíváncsi leszek a végére :wink:

karácsonyról most nincs időm
de a családról nekem is jutnak eszembe dolgok...
legutóbbi, hogy nagyanyám 80-at töltötte szeptemberben...január óta szerveztem a meglepetés bulit /4 gyereke 8 unoka, 4 dédunoka/....semmit nem kellett volna csinálniuk, csak eljönni és max. 5000 ft költség...étterem, ajándék minden...
vissza sem jeleztek..senki :cry: ....a buli elmaradt ,mert a mama lerobbant...a fotókönyvet átadtam én...de volt olyan akinek volt képe ideszólni előtte, hogy ő beszállna az 500 ft-al...gondolom ő utána hátra dőlt volna nyugodtan, hogy mossa kezeit...
A fő bajuk pedig nem velem vagy a mamával volt hanem egymással...a saját testvéreikkel nem hajlandóak egy asztalhoz leülni...undorító család

Mi csak azon dolgozunk, hogy egyszer majd ha dédik leszünk ez ne így történjen :wink: :lol:
Irigylem azt aki igaz szeretetben, boldogan képes összeülni a bővebb családjával...az olyan szép :oops:

kÉRÉS!!!

Ha valaki ilyet lát készletben max 800-900-ért, vagy csak az arany keretet 400-600-ért akkorgondoljon rám LÉGYSZI!!!!

Kép
szív, csillag, oválisstb alakok is jóóóóók

Most lépek...
a változatosság kedvéért Bence van itthon...hétvégén lázasodott!

Sziasztok
becsi
Iklad

ja ez keresztszemes készlet...
becsi
Iklad

Pilla, ne szégyelld, sajnos vannak ilyenek, de örülj, hogy van egy gyönyörű nagylányod, egy kis örökmozgód, rendes párod(az írásaidból ezt szűröm le) és csak napok választanak el, hogy beköltözhessetek az életetek új munkájába, gyönyörű házatokba.

Megkérdezhetem, hogy a párod szülei miért nem fogadnak el téged?

Kép

Kép

Kép
pimpoka

ja, 2 éve ezt a mézesházat csinálta a párom...

Kép
becsi
Iklad

Hát, akkor én sem szólok egy szót sem, mert családilag teljesen rendben vagyunk... anyukámat néha kicsit helyre kell tenni, de ennyi... ;)
Sajnos két éve meghalt a nagymamám, aki igazi tyúkanyó volt, miatta rendszeresen összejárt a család: nagynénik, nagybácsik, unokatesók, aztán amikor meghalt nagymamám, tudtuk, hogy ez mostantól kicsit másképp lesz, és ezt őszintén sajnálom. :( Attól még persze tartjuk a kapcsolatot, csak nem olyan intenzitással, ráadásul Loloval egy csomószor nem tudunk menni rokonokhoz, mert éppen valamelyik gyerek fertőző beteg (bárányhimlő, skarlát, ilyenek...)
Én tényleg sajnálom, mert nagyon szeretem a családom, és büszke vagyok rá, hogy ilyenek...

A férjem családjában vannak kisebb súrlódások, de azért szóbaállnak egymással. Anyósomékkal meg nagy szerencsém van, az égvilágon semmibe nem szólnak bele, viszont nagyon sokat segítenek...

Juj, képzeljétek, nemrég azt vettem észre, hogy Lolonak össze van nőve a nyálkahártya a hüvelybemenetnél. :( Gyorsan utánaolvastam, hogy mi ilyenkor a teendő, és azt találtam, hogy minél hamarabb orvosolni kell, mert minél nagyobb, annál rosszabb... szegénykém, ő sem ússza meg a bajokat. :(
Egyébként egy óriásit aludt ma napközben, bepótolta az éjszakát... ;)
Vendég

Jaaaajjj, az milyen, amikor össze van nőve a nyálkahártya????

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

verna

figyelj rá, mert nálunk volt a nyáron egy eset, hogy a kislány sokáig volt lázas, nem találták az okát, aztán kiderült, hogy ilyesmi miatt kapott fertőzést...utána a doki minden kiscsajt "ledöntött" a lábáról és benézett a bugyiba...fel is háborodtam, hogy Dorkát minden előkészítés nélkül "megerőszakolta"...azért mégis csak 6 éves lesz és igen csak rosszul esett neki... :twisted: ...
na ezt durván írtam le, bocsi :oops: , de nagyon fel voltam háborodva..minimum lett volna, hogy legalább velem közli mire készül...még utána sem mondta el, csak sejtettem és utána érdeklődtem a védőnőtől... :twisted: :roll:
becsi
Iklad

Pilla!
Hát ezer köszönet ezért a mézeskalácsházért!
Én tutira megcsinálom. Bár nincsen nyújtófám, se deszkám, de majd valahogy megoldom... :wink: Nagggyon tetszik.

Becsi!
Az is marha jól néz ki amit a párod csinált!
Jól látom, hogy ez kis hengerekből van készítve? Nagyon fain!!!

Ami a családot illeti én is összetehetem a két kezem, mert áldott jó családunk van, és anyósomékat is imádom, és ők viszont engem. Természetesen itt is, mint mindenhol vannak összezörrenések (főleg anyum pasijával, na őt nem bírjuk, de lenyeljük, mert látjuk, hogy anyu jól érzi magát vele...), de ezeket a bajokat megoldjuk.
Sajnálom, hogy ennyi helyen vannak ilyen gondok! Pedig a karácsony pont erről szólna, hogy békességben, szeretetben... :?

Köszönöm szépen a sok-sok segítséget altatós ruci, és cipőcske ügyben. Valószínüleg én is fogok venni valami kiscipőt a lánynak itthonra, csak most nem tudom, hogy miből. Így költözés után nem egyszerű ezt megoldani. A használt cipő meg nem igazán jöhet szóba, ugye!??? Mi legyen szerintetek? Tudom, hogy most le vannak árazva a nyári cipőcskék, de nekünk most 3-4 ezer forintunk sincs egy olyan valamire, amit néha néha ráadok a gyerekre, aztán 2 hónap múlva tehetem is a szekrény mélyére... :oops: :? Nem tudom, hogy mit csináljak!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Kicsit vegyes érzésekkel olvastam az oldal tartalmát, mert erről a párom családjáról sajna nekem is van jónéhány sztorim. Igyekszem röviden leírni, de úgy érzem picit én is hozzászólok a témához. Több, mint 10 évig voltam az előző párommal, akinek a családja sosem tudott elfogadni engem. Pedig tényleg igyekeztem, de valahogy minél többet adtam, annál kevesebbet kaptam és mindennek elhordtak. Többekközt a párom húgának a pasija minket is meglopott, 100 ezer forinttal és arany ékszerrel, ami ráadásul a húgomé volt. Ekkor is az volt, hogy én csak kitaláltam az egészet. A szüleim is furán viselkedtek velem, nem szerettem hazalátogatni sem ( Borsod megyébe) olyanok voltak, mintha haragudnának. Aztán egyre több volt a probléma köztünk, amelyet én egy jó ideig nem is vettem észre, szemellenzővel jártam, de aztán felnyitották a szemem, de még ekkor is kapaszkodtam az utolsó fűszálba is. Mikor azt hittem terhes vagyok, azt mondta a párom, hogy pakoljak, én meg nem értettem...hát azért mondta, mert nagy hassal nehéz lesz... az anyukája szerint én csak a b...ó társa vagyok, sose fog feleségül venni. Aztán elhagytam őt, azért a férfiért, akinek most a felesége vagyok. Nehéz volt nagyon, de egy percre sem bántam meg. A férjemre egy rossz szót nem tudok mondani, a családja pedig egyenesen imád. Eddig a gyerekhiányomat a keresztlányom pótolta, mostmár lesz nekünk is, és saját családom lesz. Ez lesz az első olyan karácsonyunk, amit igazán együtt töltünk, és mindíg olyan karácsonyra vágytam ,amilyen az ő családjukba van. A szüleim pedig 100 %- os fordulatot vettek, ők is nagyon szeretik a férjem. Én összeteszem a 2 kezem, hogy mindkét fél részéről ilyen a család, de amit előtte hosszú évekig tapasztaltam senkinek nem kívánom!
Mindenkinek tudom mondani, hogy ne hagyja magát, és az anyósra ne hagyja rá, mert még rosszabb lesz!!!
Bocsi mindenkitől, talán hosszúra sikeredett.
Azért remélem karácsony után mindenki szép élményeket mesél majd, és boldog lesz mindenki.

Szép délutánt nektek!

Kép
Kép
susytunder

Verna!
Ezt te hogy vetted észre? Ez a nyálkahártya látható helyen van, vagy beljebb??? :oops: :oops: :oops: Bocsi, tényleg nem tom... :oops: :roll:

Kép
Kép
giga1

Becsi, jesszus! Én is kiakadtam volna. Ilyenkor nem kell megkérdezni a szülőket?

Verna, ez nem hangzik túl jól. Megy a drukk!

Pimpoka, igazad van! Örülök is a lányoknak és a szép családomnak. A szenteste gyönyörű szokott lenni, mert akkor csak magunk vagyunk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.10.01 09:27-kor.
Vendég

Becsi, szuper ez a házikó!

Giga, igazán nincs mit! wink:
Vendég

Na, jó témánál vagyunk megint,
sajna kis kivétellel a karácsonynak az árnyoldala is megvan minden családnál. Nálunk is. Én kifejezetten gyűlöltem a karácsonyt egész életemben, egészen tavaly előttig, Bogi első karácsonyáig. Akkor elhatároztam, hogy az én gyerekeimnek nem lesz soha olyan "ünnepük" mint nekem. Ehhez kellett az is, hogy még előtte vettem egy könyvet magamnak, amit mindenkinek jószívvel ajánlok, mert ugyan iszonyatosan megrázó végigolvasni, és a saját életünkre ráismerni oldalról-oldalra, de segít feldolgozni és megérteni a bennünk eltemetett és életünket igenis befolyásoló régi rosszat. A könyvet Susan Forward pszichológusnő írta, a címe: Mérgező szülők. Olvassátok el, mégha nem is alkalmazza az ember a benne leírt módszereket, már az elolvasása elindít a gyógyulás útján. Sőt, a merészebbek akár a kedves szüleik (rokonaik) kezébe is nyomhatják elolvasás céljából... Én ugyan ezt nem tettem meg, mert az esetemben nincs értelme, de a könyv megismerése segített elkezdeni feldolgozni a gyerekkorom negatívumait.

Én anno azt gyűlöltem igazán, hogy már két hónappal előre tudtam, mi lesz az ajándékom, mert mindig olyasmit kaptam, ami egyébként is kellett volna, pl pulcsi, vagy nadrág (és szigorúan csak 1 db ajándék!). Játékot, vagy akárcsak könyvet sosem kaptam. Ráadásul az öcsémet meg elhalmozták mindennel, bár ő nem tehetett róla, de utáltam ezért! 5 évesen (1988-ban) kapott pl. egy vadiúj rohadtdrága mountain bike-ot 15ezer Ft-ért, ami akkor iszonyatos pénz volt, mert az volt a menő, meg egy csomó Lego-t. Nekem meg életemben sose volt pl. biciklim, mert minek az nekem, drága. Azon a karácsonyon én 12 évesen kaptam egy tusfürdő-dezodor-akármi csomagot, amit januárban kidobtam és ez senkinek se tűnt fel... Ráadásul nálunk kötelező volt a jópofizás és a karácsonyi családi vacsora, amit érezhetően mindenki szívből utált, de mivel ez így volt szokás másoknál, hát nálunk is kellett. Illetve van egy szörnyű emlékem, kábé 7-8 éves lehettem, amikor a fa alá tettem egy karácsonyi üdvözlőlapot anyuéknak címezve, és azt írtam rá, hogy nekem ne vegyenek semmit, csak szeressenek olyannak amilyen vagyok, és annak, aki vagyok (mifelénk létezik a "gyerek" meg a "lány": én is a szülők totális katasztrófájának számítok, mert lánynak születtem). Amit kaptam, örökre megváltoztatta az életemet: megvertek, és vacsorát se kaptam, bezavartak a gyerekszobába, azzal a szöveggel, hogy gondolkodjak el azon, amit csináltam, és hogy mit képzelek magamról ki vagyok én, hogy sértegetem a szüleimet, akiket tisztelnem kell... :evil:

A férjem családja is hasonló dolgokat csinál velem, pl. pár évvel ezelőtt születésnapomra és karácsonyra közös ajándékként kaptam egy pár zoknit! no comment.... mi meg vettünk nekik egy új tévét, mert a réginek már sz@r volt a képe. :evil: Tavaly meg hoztak egy 6 db-os borospohár készletet, ami a 100Ft-os boltban kábé 350-400 Ft, meg Boginak egy sötétbarna fiúnadrágot, ami már akkor kicsi volt, amikor megvették. :roll:

Aztán amikor megszületett Bogi, elkezdtük a mi saját karácsonyunkat azzal, hogy már kábé megvan a mindenkori menüsorunk, meg a karácsonyfa díszítés mikéntje, meg karácsonyi cd hallgatás, meg szépen felöltözünk és csendben, békében beszélgetünk egy pohár forralt bor mellett. Most megint más lesz, mert a nagyobbik csajszi már tényleg értelemmel várja a karácsonyt, el van bűvölve a szép fáktól, meg a sütés-főzést is szereti, valószínűleg együtt csinálunk majd mézes vagy fahéjas sütit. Csak remélni tudom, hogy a lányaimnak már nem lesz gyomoridegük, ha közeledik a karácsony, hanem türelmetlenül vágyakozni fognak utána. Nekem most az a dolgom, hogy az ő ünnepük szép legyen, és őszintén tudjunk mosolyogni egymásra a párommal.

(ja, és ha tudom, igyekszem megakadályozni, hogy a család idetolja a képét karácsonykor, mert attól csak tök ideg leszek - nem bírom a tartós jópofizást olyanokkal, akiket nem szeretek, és nem hiszek abban, hogy kötelező elviselni bárki jelenlétét, mert épp a szeretet ünnepe van...)
Üdv!
andibab

Huh!
Andi! Hát ez tényleg nagyon durva!
A lényeg, hogy te túlléptél ezen. Csak ez számít, semmi más!!!
Kívánom, hogy valóban olyan karácsonyotok legyen, amilyet szeretnél a kicsiny családodnak!!!

Kép
Kép
giga1

Képzeljétek!
Nem is meséltem. Társasház átka:
Múlt héten csütörtökön háromnegyed 10-kor kellett felmenni az egyik lakóhoz hogy már hagyja abba a fúrást. Természetesen nem lett vége akkor rögtön, csak egy kicsit később. Lilit meg alig tudtuk elaltatni... Aztán pénteken a mellettünk levő lakásban fúrtak este 10-kor. Oda is átmentem, hogy szólok, aztán kijött a csaj, hogy rögtön befejezik, csak neki függöny kell, és holnap sajnos nem lesz itthon, hogy megcsinálják. Kérdem én: akkor mi a francnak a függöny este 10-kor ha úgysem lesz otthon. Meg egyébként is! Ne fúrjon nekem olyan későn. És nem én voltam az egyetlen aki már kereste a hang forrását!!! Ja! És neki is még fél órába telt mire befejezték. Másnap néztem nem is volt fent függöny! A rohadék!!! Nagyon kiakadtam már!
Aztán szombaton meg (nem hazudok!!!) éjfélkor mentünk a felettünk levő lakásba, hogy abba kéne már talán hagyni a kalapálást. Valami bútort szerelhettek össze, vagy mit tudom én. De hát mi teljesen ki voltunk már akadva!
Na ezért szeretnénk már kertes házat legközelebb. Tudom ott is lehet hülye szomszédja az embernek, na de nem 10 egyből... hanem csak 2 kb... :?

Kép
Kép
giga1

Andi

hát nagyon hasonlóak a szüleink :cry: kb nekem is ez a problémám velük...
ehhez még társul , hogy a páromat soha nem tudták elfogadni...
delátom majd' mindenkinél van ilyesmi, kezdek megnyugodni...

:cry:

neked az öcséddel ezután milyen a kapcsolatod?

giga

aha hengerek vannak szorosan összesütve, így összenőttek...ez már nincs meg mert tavaly az ovinak ajándékoztuk, de lehet az idén is ilyet csinálunk :wink:
becsi
Iklad

Giga,
te aztán jól kifogtad! És most költöztetek ide??? :):):)

Andi:
hát azért ez tényleg jellemezhetetlen, ami a te családoddal volt. Az én apukám se volt piti, voltak neki is dolgai, de azért Hála Istennek nem volt ilyen. Bár én csak 30 évesen mertem azt mondani, hogy mi lenne, ha egyszer azt mondanák, hogy szeretnek? Mire ők: dehát tudod, hogy szeretünk! Na, igen, de jólesne néha hallani! Mindegy, ezek szerint itt szinte mindenkinek megvan a maga sztorija, én azt gondolom, hogy igazad van abban nagyon, hogy fel kell dolgozni, túl kell lépni, az a legfontosabb.
És nem kell elviselni senkit, akit nem szeretsz pont a karácsony ünnepén. Egyébként az emberek el vannak tévedve, karácsony nem a szeretet ünnepe, hanem Jézuska születésének ünnepe, talán azzal kellene foglalkozni és olyan szeretetről kellene beszélni, ami Jézustól van: tiszta, önzetlen, alázatos, megbocsájtó, őszinte és mély. Nem is tudom, de annyira el vannak tévedve az emberek a karácsonnyal kapcsolatban, esznek, isznak, mulatnak, ajándékoznak, csak arról feledkeznek meg, hogy minek ünnepelnek, ha nem az ünnep igazi oldalát ünneplik? Miért nem köszöntik fel Jézuskát, mert ez az ő születésnapja??? De most nincs igazam???? Mi amikor gyerekek voltunk elmentünk a családhoz és bekopogtunk, az ajtó előtt énekeltük a Mennyből az angyalt, az karácsony volt. De most, amit látok, hogy menni kell a családdal a kötelező jópofira és meg kell enni, amihez semmi kedvünk és utána megfagyni hazafelé, holott otthon jó meleg van és semmi kedved nem volt kimozdulni, áááá...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Köszönöm hogy hiűányoltatok,érdeklődtetek,a teszt eredménye NEGATÍV.
Nagy kő esett le a szívemről,mert még csak pár év múlva szeretnénk Levinek kistesót.

Azért nem írtam,mert rokonjárás volt nálink,rakok is képet,itt voltak unokatesómék,az Ő kilánya 6 hónappal idősebb Leviél,olyan aranyosak voltak.:)
Bár Levit nem nagyon éredkelte a kis Panka,hanem ameddig kaja (kuki) volt előtte a tálban,azt tömte magába:)
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
mano83

Susy, nem semmi amin keresztül kellett menned, de minden jó, ha jó vége!

Andibab, a szüled... Hajjhajj... Sajnálom.

Lányok, tényleg nagyon hasonló problémákkal küzdünk. Ennyire kicsi lenne a világ, hogy pont minket sodort ide, vagy ennyi a problémás család? Furcsa...
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?