Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

ESZTER

Akkor tényleg majdnem egyidősek vagyunk mert én márc 23.-ára vagyok kiírva.JÓ neked hogy elmúlt már a hányinger. A védőnőm olyannal rémísztget, hogy lehet ez már végig elfog kísérni :shock:
A gyömbér tea jótékonyságáról én is sokat hallottam már, azt hiszem ki is fogom probálni mostmár én is. Talán segít az émelygésen.
Nagyon jók a képek :lol:

Én a Praxisban voltam Szántónénál genetikain,de ott nem kaptunk ilyen klassz képeket, de amúgy meg voltam elégedve, és csak 10000ft volt.

SZILVIANYA23

Rettentő szerencsés voltál ugye tudod? Mármint az egyszeri hányás miatt :D

Azért márciusra már csak átadják azokat a nyamvadt szobákat :D
hági

Valaki felvázolná hogyan kell a vonalzót beilleszteni??

Köszi Ági
hági

Kata!

Én egy héttel előbb jelentkeztem be, így kaptam egy hetfő 13.00-as időpontot. Ha Te rendesen dolgozol, akkor gondolom 3 héttel előbb is célszerű jelentkezni éppeszű időpontért.

Eszter

Kép
eszter.eu

Hági!

Menj fel a lap tetejére. A Társalgó felirat mellett jobbra 2-vel legördülő menü, benne válaszd a profil opciót. A megjelenő párbeszéd panel alján megtalálod az aláírás mezőt, oda másold be az aláírásod BBC kódját. (Egy elég hosszú kód.)

Eszter

Kép
eszter.eu

Köszi az infót a voniról

Kiváncsi vagyok jól csináltam e :)

Ági

Kép
hági

eszter gratula a félidőhöz :)

hági: én egyszer sem hánytam. sőt nem is émelyegtem talán csak kétszer? ez a második terhességem igazából (egyelőre) még könyebb , mint samuval volt...

szter neked nincs meg a bogi száma? én sajnos kitöröltem az üzenetét és így nem tudok üzenni. csak h mindenki aggódik. te már nem dolgozol?

mi 4dre csak 25-26-30 hetes kora körül fogunk menni csak, mindenesetre megjegyzem a praxisban a doki nevét.
kerekpocak

Köszönöm Gombahölgy!

Hát énis remélem, hogy áprilisra csak kész lesznek, de inkább előbb, soha nem lehet tudni, bár a fiúk időre születtek, egy-két nap eltéréssel.... :)

Zsófi, mi is majd kb. akkor akarunk menni 4D-re! :) Barnussal is a 24-25.héten voltunk és akkor olyan jól lehetett látni mindenét és még belefért a képernyőbe, ahogy a doki mondta! :)

Ági
Vendég

igen! mi is samuval asszem a 26. héten voltunk. teszek is fel profilos képet:

szal ez még samu! nem jónás :lol: :lol: :lol:

Kép
kerekpocak

Sziasztok,

Mi is a praxisban voltunk Győrffi Mátyásnál mindhárom babával.
Nagyon rendes, és mi is kb a 29. hét környékén mentünk.
Eszter, nagyon jó képek lettek!
Nekünk sajnos a csajokkal nem sikerültek, mert Virág anno úgy befúrta magát a méhlepénybe, hogy egyáltalán nem lehetett képet csinálni, még a doki szabadkozott. Most Anikó meg eltakarta az arcát mindkét kezével. Ilyenek ezek a csajok! :D

Pumpóka, én is imádok "terhesnek" lenni. De most már nagyon nehéz. Néha olyan jó lenne még húzni az időt, néha meg már inkább szülni szeretnék... (az elején még januárig ki akartam húzni) Olyan jó érzés, hogy itt rugdos a pocakban :D
Bár még nincs összeállítva a kiságy, még kellene vmi szekrényke a cuccainak, és épp a napokban válogatom Virágról maradt rucikat. Csak minden olyan lassan megy.

Szilvianya, tényleg eszméletlen gyorsan elrepül ez a pár hónap :D

Evu, teljesen természetes, hogy most már inkább az anyukásba írsz, de nem akarsz egy születéstörténettel még megdobni minket? :D

Kép
Kép
Kép
doreen

Jó reggelt Mindenkinek! :lol:

Csajok szerintem a Bogi a kis Balázs Györggyel annyira el van foglalva, hogy ezért nem tud jelentkezni. Bár én is furcsállom, dehát bízzunk benne hogy csak ez az oka. PL:A mindig bőbeszédű EVU is csak egy pár sort ír és már szalad is :D Szerintem mi is így leszünk majd az elején. Legalább is én szerintem biztos egyszer-kétszer "elfogok csúszni" :oops:

HÁGI: Mi is a Praxisban voltunk Szántónénál, és mi sem kaptunk annyira jó képeket mint Eszter. :? Na mindegy legalább tudjuk hogy majd a következő babával a férfihoz kell mennünk. :wink:

A hányás-mázlistaságról annyit hogy én most vagyok 23 éves, 13 éve menstruálok, és kb.6-7 éve olyan görcsök, hányás hasmenés,láz kísérí az első 1-2 napot, hogy mindig azt mondtam ha azt túléltem, akkor egy vajúdós szülést simán. :roll:
Gondoljatok bele, most 9 hónapja nyugi minden de előtte meg évekig, minden hónapban szenvedni. De bízom benne hogy ez most a szülés után talán rendeződni fog egy kicsit, és javul :)

Na most egy kis időre lépek, megyek rakottkelt csinálni, meg nekiállok egy kis nagytakarításnak. 8)
Ma úgy ébredtem hogy van hozzá kedvem ( úgyhogy gyorsan meg kell fognom azt a rongyot, amíg el nem múlik :lol:

KépKépKép
szilvianya23

Sziasztok!

Szilvianya, nekem is iszonyatos mensesgörcseim voltak világéletemben! Olyan mindjárt szétszakadok tipusú. Mikor megjött, első két nap se suli se munkahely, sokan azt mondták, ez kamu, ilyen nincs, de szerencsém (?) hogy anyu is ilyen volt és ő elhitte, meg látta, nem csak csinált fájdalom.
Mondta is, hogy ez tudja, milyen rossz, de mikor majd szülök, sokkal jobban fogom türni a fájdalmat, mert nagyon hasonló görcsök azok is. És igy is volt, Atis fiammal ugye nem kaptam fájdalomcsillapitást és mégis az egyperces fájásokig nagyon jól türtem..najó onnan elszakadt a cérna :) Az már egy más fájdalom volt.
Viszont nekem a második szülés után sem szünt meg a görcsölés, csak nem olyan erős, de azért éreztem! Most megint tökjó, hogy semmi, de kiváncsi leszek a harmadik baba változtat-e valamit majd rajta......... :)
Vendég

Sziasztok!

Tegnap voltam bennt Uh-n a Jánosban és a legújjabb infó szerint jövő hét elején van a szülőszobák átadása.

Orsi

Kép

Kép

Kép
orsi71

Sziasztok!

Köszi a képdícséreteket, szerintem is jók lettek, főleg így kisebb méretben. Mi is megyünk mégegyszer - mert persze nincs mire költeni a pénzt :roll: - úgy a 29. hét környékén. Ezt a mostanit csak genetikai UH-nak szántuk.

Zsófi!

Küldtem üzit Neked. Én még dolgozom (bár nem teljes kapacitáson, az már biztos), csak itthon. Fordítok és tanítok, így elég rugalmas az időbeosztásom, csak reggel 7 és 9 között és este 5 és f9 között van tele fixen :)

Eszter

Kép
eszter.eu

Sziasztok

Szilvianya:
A menstruációval kapcsolatban én is görcsölök, de nem olyan drasztikus módon csak elviselhető szinten.Valamelyik nap épp arra gondoltam, hogy inkább mensiznék csak ne kelljen már elviselni ezt a hányinger dolgot. De aztán eszembe jutott, hogy akkor nem lehetne itt a pocakomban a kis csillagom uh. inkább szenvedek. Kíbírom!!!!!!!
Mi nők sok mindent kibírunk
Épp mondta a férjem, hogy nagyon büszke rám mert ezt ő nem bírná. Persze túlzott kicsit, de azért van benne valami.

Ági

Kép
hági

PUMPÓKA:
Én is így voltam a suliban is meg a munkahelyemen is. :?
Hát igazából én is bízom abban hogy a szülést azért jobban fogom bírni, mert már edzett vagyok mensesfájdalom téren :)
Utánna pedig azzal is kiegyezek, ha egy kicsit enyhül a fájdalom, mégha nem is múlik el teljesen. :wink:

HÁGI: a férjed egyáltalán nem túlzott :!: :)
Mi nők igenis nagyon-nagyon sok mindent kibírunk. Szerintem ha a férfiakon múlna a szülés, akkor egyhamar kihalna az emberiség :lol: :roll:
Jó, egy kicsit túloztam, de az én férjem pl. amikor egy kicsit megvan fázva, és mondjuk egy pici láza is van, egyből beteg kisgyerekké válik, babusgatni kell, a kedvencét kell főzzem,(nem mintha máskor ez nem így lenne, de olyankor képes meggyógyulni egy Palóclevestől :lol: :!: ) És rögtön minden baja van :D
Amikor megismerkedtünk lassan már 5 éve (:shock: hogy megy az idő) még nem találkozott ezzel a "menses bajjal", és nem nagyon "hitte el" az egészet, mindig azt hitte hogy csak elhagyom magamat. Aztán az idő múlásával belátta és mostmár ahogy ő mondja, minden tisztelete az enyém :) És azt mondja hogy szeretne a szülésnél is mellettem lenni mert legalább a jelenlétével segítene nekem.

A szülőszobáról én is azt az infót hallottam hogy a jövőhét elején adják át, úgyhogy bízom benne :D

KépKépKép
szilvianya23

Szilvianya!

Akkor azért is drukk, hogy kész legyenek a szülőszobák! Lehet, már irtad előbb is, csak a terhességi feledékenységem :) , akkor nálatok apás szülés lesz??? Az különben nagyon jó, hogy úgy érzi, már a jelenlétével is tud neked segiteni!!!! :) Akkor fog is tudni segiteni, nem csak a jelenlétével!!!!! És ha örömmel megy be veled, neked is könnyebb lesz!!! Nincs jobb érzés, mikor megszületik és van melletted valaki, aki veled együtt tud örülni, ugyanúgy, ahogy te, mert végigcsinálta veled azokat az órákat és tudja, min mentél keresztül! Velem Anyu mindkétszer benn volt és olyan jó volt látni a boldogságot rajta, ahogy elpityeredett, mikor meglátta a babát.
Nagyon várom már, hogy most a párom is ott legyen, de Anyut is viszem!!!!!! Ő már valahogy összetartozik a szüléssel!!! :)
Vendég

Szasztok Lányok!

Dokit keresek a kistesóhoz. Körzetileg dr. Czeiner Béla és Bánkúti Ernő közül választhatok. Valaki tud róluk vmit? Estleg személyes tapasztalat...?
Köszi

hrenata

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

PUMPÓKA! :lol:

Ez az apás szülés téma nálunk elég furi volt, mert amikor még csak terveztük a babát, addig Jani teljesen elhatárolódott attól hogy bent legyen, és én is úgy gondoltam, hogy férfinak semmi keresni valója nincsen odabent :?
Aztán amikor megtudtuk a jóhírt, :D mind a ketten gondolkodóba estünk, :idea: ő azért mert a barátai akik bent voltak, mind pumpálták a fejét hogy hülye ha kihagyja, meg nekem is szükségem lesz rá. És én is kezdtem úgy érezni hogy oda ő is kell, de nem akartam erőltetni.
De mostmár mind a ketten akarjuk :lol:
Én amúgy is szeretem ha mindig a "seggébe csünghetek" (bocs a kifejezésért :oops: ) és ha ő ott van velem sokkal nagyobb biztonságban érzem magam.
Csak tudod azt nem akarom hogy bármit is lásson, ami nem az ő szemének való. Remélem érted :?

És nálatok hogy-hogy Attilánál és Barnabásnál nem volt bent a párod?
És hogy-hogy most bent lesz?
Hát tudod én is szívesen vinném az anyukámat csak sajnos ő pont most májusban halt meg. :cry:
Az anyósom pedig azt mondta hogy ő nagyon szeret engem de ne haragudjak de ő nem lesz bent velem mert nem akarja látni ahogy szenvedek mert ő két gyereket szült de nagyon sokat szenvedett, és tudja milyen a "rossz szülés". :shock:

KépKépKép
szilvianya23

Kép

:wink:

igyekszem a szülestörtenettel..

pusszancs
Vendég

Hrenáta! Sajnos én nem ismerem őket :( de talán a lányok közül vki...

Szilvianya!

Értem, mire gondolsz, mit nem akarsz, hogy lásson :)
De azt nem kell látnia, ha te sem meg ő sem akarja! :)

Ez a párom dolog nem egyszerű..... :lol:

Attilánál az exférjemmel éppen fasirtban voltunk, mikor született, de egyébkéntis kijelentette, hogy ő bizony elájulna bent (egy vérvételnél is elájul), így jött velem Anyu, aki szintén ugye szült két gyereket és Öcsémmel 24órát vajúdott..... :? láttam rajta, hogy szenved attól, hogy én szenvedek, de tudta, ha otthagy, azzal nagyon rosszat tesz nekem. Maradt és nem bánta meg végül....

Barnussal szintén Anyás szülésre készültünk és akkor már a kedves ex is úgy gondolta, hogy bejön.... sok vizet nem zavart, sőt, semmit nem csinált. Hülyén jött ki az egész, mert mikor jöttek a tolófájások, sznő a lábaim közé, doki a bal oldalamra (ahol addig Anya volt), jobb oldalamon maradt az ex (de minek?). Anyukám pedig helyet foglalt egy velem majdnem szemben lévő kényelmes székben és premier plánban végignézte a kitolást.
Egészségügyis révén őt nem borzasztotta el a dolog, azt mondta, igazi élmény volt látni, ahogy kijön Barnus. Én viszont sajnáltam, hogy nem az exet küldték ki, mert hiába mondta neki a doki, hogy segitsen tartani a fejeme, a másik kezével pedig tartsa az oxigénszivókát a szám elé, hogy abból vegyek levegőt (szédültem mocskosul), állandóan forditani kellett a fejem, mikor levegőt vettem és a fejem sem tartotta, kellemetlen volt (Atisnál Anya olyan jól megtartotta). Doki bácsinak meg én foglaltam el az egyik kezét, mert szoritottam veszettül :)

Most pedig azért lesz bent a párom, mert ő már nem az ex! :)

"Új" kapcsolat, ez már az ŐŐŐŐŐŐ babája :D :D :D

És tudom, hogy vele nem lesznek ilyen gondok a szülőszobán.

Ja, az ex még a köldökzsinórt sem merte elvágni, Anya vágta el :)

Ági
Vendég

sziasztok,
Tegnap voltunk dokinál, minden rendben van az AFP-vel, és a gyerekekkel is. 17 cm-es mindkét lurkó, jól vannak, de nem lehetett látni, hogy mi van a lábuk között :(.
Sebaj, jövő kedden megyünk genetikai UH-ra a Jánosba, és nagyon remélem, hogy ott ennek a testrésznek a tüzetes vizsgálatára is rátérhetünk majd :).
Szép napot mindenkinek, mi ma este elmegyünk a barátainkkal a Mátrába, remélem, ott fehér lesz minden :)
Kata

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Kedves Ági! :lol:

A köldökzsinór elvágására az én férjem sem mer vállalkozni, mert azt mondja attól "fél". :? ( teszem hozzá, hogy bezzeg akkor nem félt a vértől amikor ilyen 5-6 órákat egyhuzamban tetoválták, és vérzett :x :) ) Na mindegy
De akkor legalább a mostani párod bent lesz veled :lol:

Képzeljétek el, éjjel 2-3 fele arra ébredtem fel hogy veszettül görcsölt a hasam és még a combomba is lesugárzott :shock:
Volt már ilyen de az gyenge volt és kis idő múlva el is múlt, na de ez most elég sokáig tartott, és erős volt.
Mi lehetett ez? Lehet hogy hamarosan szülünk?(jó ez elég hülye kérdés volt, mert úgyis szülünk :oops: :lol: )
Csak egy kicsit megijedtem mert ilyen még nem volt.
Bár én azt hiszem hogy mostmár így a finisben minden jelre azt hiszem hogy na akkor MOST! :)

KATA: Örülök hogy a csöppségekkel minden rendben van :D
És milyen nagyok már :lol:
Hát már én is kiváncsian várom a babák nemét! :) Csak vigyázz ott fent meg ne fázz!!!

Na csajok én most megyek, ma nem főzök :? Janival megyünk még vásárolni a picinek :lol: Annyi mindent vettünk már és mégis mindig van még valami.

KépKépKép
szilvianya23

Sziasztok lányok!

1 hete itthon vagyunk Balázzsal, de sajnos nagyon kis sírós nyűgös baba, így nincs szinte semmire időm. Most tudtam azóta először gép elé ülni! Visszaolvasgattam mindent, tök jó, hogy így szorítottatok értem, értünk.
Szüléstörténetet természetesen később, ha nyugisabb világ lesz itthon írok mindenképp. A lényeg, hogy amennyire nem tágultam a kismillió oxitocin hatására, utána annyira nem akart a méhem összehúzódni sem. Szerencsére természetes úton szültem, nagyon szuper doktornőnél, mert végül az ügyeletes orvosnál szültem és nem bánom: Dr Bakos Claudia-t mindenkinek szívből ajánlom. Szuperül segített végig! Meg persze a férjem, aki egy tappodtat sem mozdult mellőlem segített mindenben. Nagy élmény volt, de még azért várok egy picit a következő babával:) Mert én ilyen típus vagyok...ilyen kemény lesz a következő szülésem is.
És akkor egy kép... sajnos elég rossz minőségűek, aztán rohanok a fiamhoz, mert kiabál...már 11 óra óta nem alszik!
Ja, és tejcsim is van szerencsére!!!! Kép

Kép
bogen

ime a gyors es nagyon rövid szülestörtenetem..be kell latnom, nem lesz idöm az egesz verziora..

szoval az egesz egy vasarnap este kezdödött..szokas szerint nem mertem vacsizni a reflux miatt, nehogy hanyjak az ejjel, mint az több izben elöfordult..mint mindig nagy bujas utan apaval lefeküdtünk aludni, ami nalam egy felig ülöhelyzetet jelentett, 1 l vizet az agy mellett stb..mert a torkomat maro sav mar lassan fel eve nem hagyott egy ejjelt sem ataludni..
a parom azonnal alomba szenderült, jaj de irigyeltem!nekem ez soha nem ment ilyen gyorsan, tehat nem volt ebben semmi különös..aztan a semmiböl ramtört egy nagyon furcsa, eddig ismeretlen alhasi fajdalom..at is gondoltam halk nyögesek közepette, hogy mit ehettem, voltam e wc-n stb, de mindent rendben talaltam, tehat nem volt különösebb oka a fajdalomnak..ekkor voltam 39 hetes es 4 napos terhes..a fajdalom viszont nem hagyott alabb, igy kimentem a wc-re, hatha..de nem..nyomtam a wc 2 falat a tenyereimmel, igy elviselhetöbb volt a fajdalom..de nem kakilni kellett, mint azt hittem..na visszabandukoltam a parom melle, mar fel akartam kelteni, de rajöttem ugysem tud segiteni es masnap reggel(tehat hetfön) ugyis megyünk ctg-re es dokihoz, tehat majd ott elpanaszolom a dolgot..
sikerült egy idö utan alomba nyöszörögnöm magamat, csak a reflux miatt kellett utana többször is felkelni..ebben nem volt semmi meglepö
hetfö hajnal(nagyon koran kellett mennünk ctg-re):felkeltünk, megemlitettem apanak a hasfajast, de semmi extra, rohantunk a korhazba, valahogy mindig kesesben voltunk, ha koran kellett menni..a ctg, mint mindig szerencsere, rendben volt, bar kellett közben kekszet ragcsalnom, mert Vanit nem nagyon erdekelte a vizsgalat es mindig vegigaludta azokat..az asszisztens mar fel akart küldeni a 2. emeletre es vissza, hogy hatha attol felebred a kis lusti pocaklako, de vegül ezt az ötletet hanyagoltuk..maradt a hangos ebresztö, de ez sem valt be..akkor mar tudtam, olyan kislanyunk lesz, mint az apukaja..joalvo :wink:
a ctg eredmenyevel atsetaltunk a doktor urhoz, rövid varakozas utan be is lettem hivva..na ctg rendben, mondta es jött a vizsgalat. a van e panasza Evike kerdesnel megemlitettem a hasfajast, amire valaszul azt kaptam, hogy ez ilyentajt mar teljesen normalis, de a vizsgalat soran ugyis valaszt kapunk a kerdesre, hogy van e esetleg valami baj..nos, a mehszaj teljesen zart, baba nincs beekelödve, jo eletjelek, normalis mennyisegü magzatviz, de a jelenlegi allas szerint lehet, hogy csak 1 het mulva szülünk..ezek voltak a valaszok..aztan kaptam egy beutalot vervetelre, talalkozunk nehany nap mulva..
ok, nagyon biztam a doktor urban, tehat meg is nyugodtam.
lementünk vervetelre a parommal(szeretnem megjegyezni, hogy az egesz terheseg alatt mindenhova elkisert es mindenben tamogatott, szeretlek dragam), mivel ott a kismamaknak(a betöltött 20. terhessegi hettöl) nem kell varakozni, gyorsan tul is estem rajta, persze szetroncsoltak egy venamat(tölem nehez vert venni, senki hibaja)es en nem is tudom miert kicsit kiborultam es sirtam az autoig, valahogy sok volt ez nekem ma reggel..
az autoban mar mondtam a paromnak, hogy megint faj a hasam alja, ugy, mint az ejjel..neki menni kellett dolgozni, en majdnem bepisiltem, de kigondoltam, hogy majd lemegyek a gyogyszertarba es veszek homeopatias bogyokat, amik segitenek tagulni, vagy enyhitik a fajdalmakat.
a parom kirakott a haz elött)haz..panel, 8. em. :wink: )es en felvonaglottam a lifttel a lakasba..alig birtam levetközni, akkor meg irtam nektek is par sort,majd megfürödtem.na az jot tett, fel is akartam öltözni, hogy lemegyek a bogyokert, de ez mar nem ment..raestem az agyra es ugy maradtam, amig a dragam haza nem jött..csak fogtam a pocomat es sirdogaltam..agy-kad-agy-kad..csak erre volt eröm..ö persze hozott nekem bogyokat, söt elötte egy homeos orvost is felhivott es tanacsot kert mit vegyünk.2 fajta bogyot hozott, ezek par percig, talan egy oraig segitettek..utana ujra jöttek a görcsök..a görcsök jelleget nem tudom megfogalmazni..maga volt a fajdalom.
mar gondolkodtunk mi legyen, menjünk e vissza a dokihoz, de mivel reggel latott, en ellenkeztem, hogy nem akarom..
beültem a kadba ujra, ez ellazitott, addig nem fajt semmi, amig ültem a vizben.a legszörnyübb az volt, amikor a fajdalom a vizben is megtalalt..eppen nalunk volt a gondnok, a parommal szereltek valamit a lakasban, tehat nem is tudtam volna szolni a dragamnak, hogy faj megint..vartam,amig elmegy a gondnok es könnyes szemmel kimasztam a kadbol es összegörnyedve besetaltam az agyig es lefeküdtem..a baratom annyira sajnalt mar engem, simogatta a pocomat, mondtuk Vaninak, hogy alukaljon szepen odabent..ekkor pisilnem kellett(mar este volt, en szinte semmit nem is tudtam enni aznap)es nagyon megijedtem, amikor meglattam, hogy verfoltos a bugyim!!szirenazva mentem a paromhoz es mondtam el mi törtent(tudni kell, hogy sokaig melyen tapadt a mehlepenyem,ami csaszart jelentett volna es verzesnel azonnal korhazat, de az utolso uh kimutatta, hogy szülhetek termeszetes uton, mert elvandorolt a mehszaj elöl a placenta).ugy döntöttünk varunk egy picit, met neha volt egy kis pecsetelgetes mar, hatha ez is csak vaklarma.kicsereltem a bugyimat gyorsan es vartunk..hoppa..ujra egy verfolt!!bealltam a kadba, es lezuhanyoztam, mar a törölközö is veres lett, amikor a baratom ugy döntött felhivja a nögyogyaszomat..
par perc mulva mar talpig diszmagyarban mentünk a lift fele, hiszen az orvosom meg akar vizsgalni, irany a magamónrendeles, meg bent van es megvar(az asszisztenset erte el a parom, este 8 ora volt)
az autoban en azon ettem magamat, hogy biztosan be kell e menni, hirtelen nem is fajt mar semmim.. :lol:
a maganrendelöben soron kivül be lettem hivva, a többi kismama es hölgy együtterzöen mosolyogtak, biztosan hangosan ujsagolta el a doktor urnak az asszisztens a dolgot, mert ugy ereztem mindenki tud rolam.. :lol:
a doktor ur elsö kerdes az volt, hogy na szülünk?erre en majdnem betojtam es sak zavartan mosolyogtam..jött a vizsgalat, 2 ujjnyira tagult mehszaj, a verzes ettöl van, Evike ma megszüljük ezt a babat, jött a valasz..megszallt egy hihetetlen nyugalom, mintha erre a mondatra vartam volna mindig.felhivta a korhazat, megkerte az ügyeletes szülesznöt, hogy addig legyen velem, amig ö be nem er, raerünk, de hajnali 1re kb meglesz a baba..abban maradtunk, hogy mi hazamegyünk a korhazi cuccomert es bemegyünk a Janpsba, ö a rendelese utan követ minket.
ahogy kileptem az ajton es raneztem a szerelmemre, es meglatta a szememben, hogy igen, mi most szülni fogunk, akkor az en dragam ugy elkezdett felni es izgulni..egyem meg a szivet, minden baja lett hirtelen :D
en az autobol felhvtam a csaladot, mindnekit ertesitettem, persze mindenki majdnem elajult a nem vart hirtöl, nagyon edesek voltak.otthon en ujra lezuhanyoztam, nem siettünk, söt akkorra mind2en nyugodtak lettünk nagyon, a dragam nekiallt inget vasalni, es mondta nekem, hogy meg kell annak a modjat adni, hogy a kislanya milyen ruhaban latja öt elöször, annyira szeretem!!!!!!!!!!!!!!!hat nem edes?
na elindultunk a korhazba..hat a korhaz elött azert összetojtam magamat, hogy uristen most mi lesz..de azert elszantan közelitettünk a szüleszet fele..becsengettünk, a szülesznö(Klari)mar vart, felvettek az adatokat, ramraktak a ctg-t, ekkor kb 10 perces fajasaim voltak..jött az ügyeletes doki, megvizsgalt, kaptam korhazi haloinget,Klari adott beöntest, borotvalni nem kellett(keszültem :wink: )es a parom egesz idö alatt ott volt mellettem, ha jöttek a fajasok, atölelt, kapaszkodtam bele, simogatta a hajamat..olyan jo volt, hogy ott van velem!!!
megerkezett a doktor ur, ö is megvizsgalt es azonnal azt mondta, hogy ok, akkor menjünk szülni.jajjjjjjjjjjjj de inamba szallt a batorsag, belülröl mar remegtem, de a parom fogta a kezemet, es ez eröt adott minden megtett lepeshez.a nagy, tagas szülöszobaba mentünk, igazan otthonos, nagyon tetszett. megmutattak hova feküdjek fel, ekkor volt fel11.(ejjel)
kaptam infuziot, a parom itatott ha szükseg volt ra, a doktor ur pedig adta az instrukciokat.Klari is rengeteget segitett, apolta a lelkemet es odafigyelt ram.
az elsö fajasnal burokrepesztest csinalt a doktor ur, ekkor adtam ki elöször hangot, pedig megfogadtam, hogy en nem fogok hangoskodni...haha, meghogy nem..
na ekkor ugye elment a magzatviz, öszinten, nekem nagyon fajt a burokrepesztes, de biztam a doktor urban.es vartunk a fajasokra..valahogy ekkor valt az egesz valosagossa, hogy milyen lesz ha faj, hogy mit kell itt nekem vegigcsinalnom..es az adott eröt, hogy ott a szerelmem, es tamogat, hogy fantasztikus az orvosom, es, hogy egy nagyon kedves szülesznö van velem..csajok, ott nem egyedül szültem, hanem 4en szültünk!!rajtam volt a ctg, figyeltük Vanot, a szivvereset, hogy minden rendben van e..eleg gyengek voltak a fajasok, amit azert vicces igy leirni, hiszen azt hittem elajulok minden egyes fajasnal, annyira fajtak..csak szoritottam a parom karjat, a kezet, csoda, hogy volt meg pulzalas benne..sokszor ugy szoritottam(mint azt kesöbb megtudtam)ugy ösztönöztük Vanit arra, hogy lejjebb csusszon, hogy 5 fajast a bal, 5 fajast a jobb oldalon es 5 fajast haton feküdve vartunk meg..minen egyes fajassal közelebb kerültünk a celhoz, en egyre jobban faradtam, izzadtam, de a fajdalom lassan megszünt, mert tele volt vele a levegö, egyszerüen mar nem tudtam különbseget tenni fajas es nem fajas között..2x csuszott ki a szamon, hogy nem birom, de a 3 segitöm azonnal lelket öntöttek belem, hogy dehogynem Evike..mindig a faliorat neztem, hogy lassam mennyi van meg hatra, ugy biztam a doktor úr szavaban, hogy hanali 1re meg lesz a baba..
egyszer csak begyorsultak az esemenyek, es hallottam, hoyg azt beszelik körülöttem, hogy latszik a baba feje es nagyon szep barna haja van!!ez ujra eröt adott nekem(2 fajas között majdnem elaludtam a kimerültsegtöl)es a fordulopont az volt, amikor felismertem, hogy innen nincs menekves, ezt vegig kell csinalni, ezt a babat igy vagy ugy, de meg kell szülni!!!ekkor annyi eröt ereztem magamban, hogy szinte imadkoztam, hogy jöjjön mar a fajas, mert nyomni akarok..tehat eljöttek a tolofajasok..oriasi levegö..benntart..es nyom, nyom, NYOM!!!a nyomasok veget hangos levegökifujassal pecseteltem meg, kaptam a dicseretet, hogy ez az, a következöre meg lesz Vanda!a szerelmem velem együtt nyomott, nyögött, szoritotta a kezemet, fogta a terdemet(nekem nem volt eröm es allandoan lecsuszott a tenyerem a terdemröl)hihetetlen eröt adott nekem, nagyon szeretlek!innen nekem megallt az idö es csak sodrodtam az esemenyekkel, a doktor úr a melkasamon, ket könyökevel a hasamon, a szülesznö varja Vandat, a parom velem együtt nyom..ez ment masfel oraig!!!!(ez en persze nem vettem eszre)Vani buksija nem nagyon akart beekelödni, a doktor úr mar bejelentette,hogy ha vagni kell, ö csinalja, nem ad at az ügyeletesnek(ezt a parom kesöbb meselte, en szerencsere nem hallotam)de hala az en fantasztikus orvosomnak es segitöimnek nem adtuk fel a harcot, nyomtunk, nyögtünk, sikitottunk(vagy csak en sikitottam???)es en a semmiböl is energiat csinaltam magamnak, beszeltem Vanonak, hogy müködjön velem együtt, es hajnali 1:10kor(10 percet kestem…)kicsusszant a kislanyunk, en abban a pillanatban tenyleg sikitottam egy nagyot, a gyomrom felcsuszott a torkomba(abban a pillanatban elmult a refluxom)MEGSZÜLETETT MOLNAR VANDA EVELIN!!!!!!!!!!!!!!!!
Apa vagta el a köldökzsinort!
Nem sirt fel azonnal…..elfaradt…de en össze-vissza beszeltem, könyörögtem a paromnak, hogy mondja el miert nem sir, de azonnal megnyugtatott mindenki, hogy jol van, csak elfaradt,mert az utolso nyomas masfel oraig tartott..es ö is küzdött velünk együtt, es most faradt..Klari leszivta a nyakot, a paromnak csillogott a szeme, es egyszer csak meghallottuk a kisegersirast..a legszebb sirast a vilagon..inkabb csak nyöszörges volt, de nagyon megnyugodtam, hogy nincs semmi baj…elvittek a kis hajasbabankat fürdeni, a szerelmem, a büszke apuka(ebben a pillanatban mar igazi apuka lett belöle, szeretlek!!)elkiserte kislanyat.en igazi sokkban voltam, sirni sem volt eröm, csak neztem Klarira,aki simogatott a tekintetevel es minden olyan nyugodt lett körülöttem..ANYA LETTEM…
Aztan megszületett a mehlepeny, összevarrt a doktor úr(arra sem emlekszem mikor csinalta a gatmetszest, es semmit nem ereztem), es behoztak a kis mehecskenket, akit vegre a karomban tarthattam..olyan pici volt, es rancos, es faradt, es nagyszemü, es picike, es puha, es illatos..a parommal csak csodaltuk es csodaltuk …mert ö igazi kis csoda a mi eletünkben..
Immar harman vagyunk…

Igy szültük meg Vandababat….

Barmikor ujra csinalnam
Vendég

AZ AZTAN RÖVID LETT!!!! :lol:

Bogi, helloooooooooooooooooooooooooooooooo!!!nagyon szep a babad!!!!gyere majd meselni, ha lesz idöd, puszi
Vendég

Ez valami fantasztikus olvasmány volt :shock: , és nagyon megnyugtató :!:
Én a mai napig olyan nehezen hiszem el, hogy anyuka leszek, mi több.. nagycsalád leszünk. Olyan sokáig kellett küzdenünk, hogy ez így legyen, hogy én már csak akkor tudom elhinni ami történik velünk, amikor már kibújtak a törpikéink és a kezünkben tarthatjuk őket. Nagyon várjuk már, pláne, hogy közben ilyen szépeket tudunk olvasni. És nem baj , hogy nem volt rövid az elbeszélés, minden szavát élveztem. :P

BOGI : Balázs is naaaaagyon aranyos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol:

Éva

Kép
évi_76

Hát Evu, igyekszem majd én is ilyen kimerítő szüléstörténettel, de még adjatok időt, mire megírom...
Örülök, hogy újra itt lehetek Veletek, most olvasgattam vissza az írásokat, amik addig születtek míg én "távol" voltam...
...meg lassan át kellene néznem az anyukás topikba, de nem könnyű!!! Igazából úgy érzem oda semmi nem köt, itt meg olyan klassz szuper csapat van!!!! :wink: De tényleg!

Kép
bogen

De jó, tök jó lett az új vonalzóm!!!!
Na, szép hétvégét mindenkinek!!!! :P

Kép
bogen

Evu: Gyönyörű Vanómanó és ő is micsoda óriás barna szemekkel tud nézni!!! Hihetetlen csodák ezek a kis gyerekek! Nálunk is a Manóka megszólítás jött be!!! Mert annyira kis manócska!!!

Őszintén szólva el sem hiszem még mindig, hogy van egy ilyen kis csodám! Marha nagy felelősség és feladat ez, most kezdem érezni! Na, tényleg nem fárasztok senkit tovább! Inkább megnézem babókát!!!

Kép
bogen

Kedves Szilvianya!
Zsuzsa a keresztnevem, ha esetleg együtt szülnénk. Én már 41 éves vagyok, és az ötödik baba jön, szerintem megtalálsz, ha úgy alakul :)
Addig is mindenkinek jó várakozást!
UI. Rám ma nem a takaríthatnék tört, azt a lányom elvállata, hogy kisuvickolja a lakást, hanem háromféle különleges ételt főztem :)
Úgyhogy jó fáradt vagyok...

Kép
soszoro

EVU!!!!!
Sikerült a ríkatás, ezek a nyamvadt hormonok :), bár én egy jól megirt szüléstörténeten mindig jókat tudok könnyezni. Fiam bejött, megkérdezte, anya, baj van, miért sirsz??? Úgysem tudtam volna elmagyarázni neki, hát megmutattam Bogi Bazsiját, hogy nézd, csak megkönnyeztem, milyen szép! :) De ezzel sem hazudtam, BOGI, nagy-nagy gratula, nagyon szép baba!!!!!!!
Várjuk a te történetedet is!

Én is nehezen hiszem el, hogy pár hónap múlva nagycsaládos anyuci leszek! :)

Lányok, akik a finisben vagytok, hajrá!!!!!!!!!!!!

Ági
Vendég

Kedves Mindnyájan,

helló minden régi és új társalgó társamnak. Ha valaki hasonló cipőben jár velem, úgy értem, ilyen kicsi a babusok közti korkülönbség, MINDENNEMŰ megfontolandó, tanács, praktika érdekel. Jó előre szeretnék ugyanis készülni. Ha jól sejtem, van miért... :P
Előre is köszi.
Évi

Kép
Kép
évi j

évi j: hát, biztos nem lesz könnyű ilyen kis korkülönbséggel a két picurral, de szerintem mindenképp nagy öröm ez! Én is szeretnék még legalább két gyerkőcöt, párom mégtöbbet...szóval majd nálunk sem lesznek nagy korkülönbségek, de egyenlőre ki kell hevernem a szülés fáradalmait. A szüléstörténettel majd készülök, ígérem! Hamarosan ráveszem magam, hogy megírjam...tényleg! Legkésőbb jövő hét végéig legyetek türelemmel! :oops:

Pumpóka: köszi Neked is a gratulációt...bár nem fotogén alkat manókám, szóval ez az eredeti gyönyörűségének csak "silány" másolata :wink: Mindenki a csodájára jár, védőnő, gyerekorvos állítják, hogy milyen formás, meg ez a nehéz szülés sokkal jobban kellett volna, hogy torzítson a fején...blablabla. Meg hogy 10/10-es apgart ekkora baba sosem szokott kapni! Persze azért picit csúcsfejű még, de remélem elmúlik. A szüléstörténetemből majd úgyis kiderül miért...

na, megyek, belekukkantok az anyukás topic-ba is :lol:

Kép
bogen

EVU: Tegnap mikor beléptem, láttam hogy meg van a történeted, de sajnos nem volt rá egyáltalán időm, hogy elolvassam, és már alig vártam a ma reggelt :lol:
Szóval minden olyan gyönyörű volt amit leírtál. Én azt hittem hogy nem fogok rajta sírni, elvégre nem sírtam még szüléstörténeten, de amikor ott tartottam hogy és kijött Vanóbaba, ott nálam is eltört a mécses. Gratulálok.

BOGEN: Balázs György tényleg nagyon gyönyörű. :lol:
Én soha nem gondoltam hogy egy újszülött ilyen értelmesen tud nézni, de a képek alapján mpstmár elhiszem. :)
Szerintem minket nem fárasztasz, bármit is írsz! :)

Na csajok megyek reggelizni, bár kb.fél órája egyfolytában fáj a hasam, olyan mintha megakarna jönni :? De most nem olyan erős, csak kis tompa de ahhoz bőven elég, hogy érezzem. :wink:
Szeretnék mostmár minnél hamarabb szülni, de most nagyon félek :cry:

KépKépKép
szilvianya23

evu: mikor belekezdtem megfogadtam hogy nem sírok, mert a lányaim itt játszanak mellettem és már megint azt kérdeznék hogy: anya mééér sírsz? De hát ez nem ment úgy ahogy elterveztem, kétszer is ki kellett mennem a füribe szemtörlésre!
Gratulálok nektek Vanobabához!

évi j: Gyorsak voltatok! Nem mintha nálunk nagy lenne a korkülönbség a két lány között (16hó), de emlékszem anno mindenki rosszul lett,hogy milyen baromi fárasztó lesz. Az is volt de közben meg természetes tűnt, és most pedig a világ legjobb dolga olyan jól elszórakoztatják egymást ha nem verekednek :lol: .

Orsi

Kép

Kép

Kép
orsi71

bocs természetesnek :oops:

Orsi

Kép

Kép

Kép
orsi71

Sziasztok,

Új vagyok a fórumon, meg a kismamák társaságában is (most várjuk első babánkat) és én is a Jánosban fogok szülni.
Beleolvasgattam a topic levelezésébe és ez úton szeretnék gratulálni a mostanság született babákhoz!
:P

Szeretném ki kérni az eddigi véleményeteket, tapasztalataitokat a kórházról, ill. aki esetleg Dr. Szenkirályi Zoltánhoz jár, akkor róla is. Én nála fogok szülni, eddig meg is vagyok elégedve vele, bár nincs sem összehasonlítási alapom, meg másoktól kapott infóm sem.

Köszi,

Livi
Kép
livcsi

Evu!
Még egyszer gratulálok Vanó manókához, gyönyörű kislány, és ugyanekkora gratuláció a férjedhez, nem sok ennyire odaadó apajelöltet ismerek, és természetesen nagyon ügyes voltál Te is, kedves Anyuka... olyan történettel leptél meg bennünket, hogy élvezet volt minden szavát olvasni....és hát igaz, hogy túl vagyok már egy szülésen, de végig pityeregtem olvasás közben :oops:
És hát a gyermek... maga a csoda... nekem a lányom még így majd' két év elteltével is! :lol:

Kép
Kép
meli30

Bogen!
Neked is gratulálok Balázsodhoz, nagyon szép babó, és tényleg ritka ilyen hosszú szülés után -pláne, hogy ekkora baba lévén- 10/10 Apgar-t kapni :wink:
Teljen örömötök a kisfiatokban, próbálj minél többet pihenni.... de aztán írál Te is a szülésedről....addig mi meg gondosan a gép mellé halmozzul a papírzsepiket! :lol:

Kép
Kép
meli30

Szilvianya!
Neked és párodnak kitartást kívánok erre a pár napra, esetleg órákra :wink: , most már tuti, hogy TI vagytok a soronkövetkezők! :lol:

Kép
Kép
meli30

szilvianya: Te jó ég hogy elrepült az idő "feletted" is! Hát mindjárt érted izgulhatunk! Te kinek fogsz sms-ni, ha megindul a szülés, hogy tudjunk rólad?!
Ha nem veszed tolakodásnak, akkor priviben elküldöm a mobilszámom, ha gondolod...nekem legalábbis tök jó volt írni a többieknek amint valami esemény volt!!!

Kép
bogen

Akit érdekel, anyukás topikban olvasható a szüléstörténetem. Ide már be sem merem illeszteni, olyan brutál hosszú lett! Elnézést azoktól, akit nem érdekel!!!!

Kép
bogen

bogen: olvastam és még mindig össze van húzva a szemöldököm az átérzéstől. Majd leülepítem magamban az éjszaka folyamán :wink: .
Ki volt a szülésznőd?

livcsi: sajna én nem ismerem a dokid így nem tudok neked segíteni de majd bizti vki...

Orsi

Kép

Kép

Kép
orsi71

Sziasztok,

Evu, köszi a történetet, igazán megható volt, és mégegyszer nagy-nagy gratula nektek, az egész ügyes családnak!

Bogen, nagyon szép Balázs, kívánom, hogy szokjon bele a "kinti" életbe, és aludjon jó sokat. Hiszen olyan jó dolog az! :D
Mindjárt átnézek az anyukásba... (engem érdekel :D )

Évi j, huhh, jól belehúztatok! :D

Szilvianya, hajrá! Drukkolunk, már lehet tényleg nem sok van hátra...

Kevinszpészi, csak megmutatják már magukat a babák! Én is nagyon kiváncsi lennék. Bár pont a héten hallottam, hogy egy Virággal egyidős kisfiúra végig határozottan kislányt mondott a doki, és csak mikor megszületett, akkor derült ki, hogy fiú.

Livi, üdv itt, sajnos én sem ismerem a dokidat.

Jó éjt mindenkinek,
Doren

Kép
Kép
Kép
doreen

orsi71: Sajnos fogalmam sincs még a nevéről sem a szülésznőmnek, ketten is voltak, hiszen 2 műszak alatt született meg Bazsika...de ahogy ott láttam mindegyik szülésznő szuper, kedvesek és tényleg ott vannak a topon!
Aki a szülésnél volt egy kb 45-50 év körüli rövid hajú, molett szülésznő volt, nagyon sokat segített!

A szüléstörténetemmel pedig senkit nem akartam elrémíteni, nem akarom magamat sajnáltatni meg semmi ilyen. Inkább egy klassz példa arra, hogy ha nehéz kemény szülés van, akkor is a helyzet magaslatán vannak a János kórházban, mind a szülésznők, mind az orvosok. Tehát tutira jó kezekben vagyunk!

Manóka ma nagyon eleven, reggel fél 5 óta öszesen kétszer fél órát aludt, nagyon fárasztó...most végre alszik, remélem vagy 2 órát!!! Jó lenne ha már beállna a rend!

További szép hétvégét! :wink:

Kép
bogen

LIVCSI: Nekem Sóvágó az orvosom de amikor szabadságon volt, a Szentkirályinak "adott át," és nekem nagyon szimpatikus, lelkiismeretes dokinak tűnt, igaz hogy csak egyszer voltam nála.
Egyébként pedig Isten hozott a köreinkben :lol: :lol: :lol:

MELI: hát köszönjük, tényleg ránk fér egy kis biztatás, mert mind a ketten tűkön ülünk már. :?
Azt hiszem hogy mindenki egyetért velem ha azt mondom, ezek az utolsó napok a legnehezebbek, mert ugye mi nagyon sokat, 4 évet vártunk erre a babára, :cry: és mégis sikerült, természetes úton teherbe esnem, :lol: és akkor még 9 hónapot végig várni, :roll: és most, amikor már ilyen közel vagyunk hozzá, még mindig csak várni, várni... :roll:

BOGEN: nagyon szívesen fogadom a tel.számodat, és akkor ha van valami neked fogok írni :lol: :lol: :lol:
Köszönöm szépen, nagyon jól esik :D

KépKépKép
szilvianya23

Bogen, elolvastam a születéstörténetedet, le a kalappal elötted, nagyon ügyesek voltatok. Ilyen szép nagy babát világra hozni nem semmi "művészet". Mégegyszer hatalmas gratula nektek, és remélem hamarosan kialussza magát a legény!

Doren

Kép
Kép
Kép
doreen

SZILVI SOKAT GONDOLOK RÁD SOK SOK ++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++ ENERGIA MEGY!!!!!
kerekpocak

Jó reggelt lányok, szilvianya23 még egyben vagy?! :wink: Ugye megkaptad a számom priviben?!

Képzeljétek, olyan klassz éjszakánk volt!!!! 21.30 szopi fekvés és csak 0.30-kor ébredt manóka, de már 1-kor újra ágyban volt és aludt! 5-kor keltünk megint, aztán még fél 8-ig pihi, azóta viszont ébren van..... :P

Kép
bogen

Sziasztok!

www.iwiw.hu potrálon létre lett hozva, a Szent János Kórház Szülészet profil, akit érdekel bátran jelölje meg.
(Technikai okokból nem igazán jól müködik az oldal, de remélhetőleg a szolgáltató kijavítja a saját hibáját).
süncike

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?