ime a gyors es nagyon rövid szülestörtenetem..be kell latnom, nem lesz idöm az egesz verziora..
szoval az egesz egy vasarnap este kezdödött..szokas szerint nem mertem vacsizni a reflux miatt, nehogy hanyjak az ejjel, mint az több izben elöfordult..mint mindig nagy bujas utan apaval lefeküdtünk aludni, ami nalam egy felig ülöhelyzetet jelentett, 1 l vizet az agy mellett stb..mert a torkomat maro sav mar lassan fel eve nem hagyott egy ejjelt sem ataludni..
a parom azonnal alomba szenderült, jaj de irigyeltem!nekem ez soha nem ment ilyen gyorsan, tehat nem volt ebben semmi különös..aztan a semmiböl ramtört egy nagyon furcsa, eddig ismeretlen alhasi fajdalom..at is gondoltam halk nyögesek közepette, hogy mit ehettem, voltam e wc-n stb, de mindent rendben talaltam, tehat nem volt különösebb oka a fajdalomnak..ekkor voltam 39 hetes es 4 napos terhes..a fajdalom viszont nem hagyott alabb, igy kimentem a wc-re, hatha..de nem..nyomtam a wc 2 falat a tenyereimmel, igy elviselhetöbb volt a fajdalom..de nem kakilni kellett, mint azt hittem..na visszabandukoltam a parom melle, mar fel akartam kelteni, de rajöttem ugysem tud segiteni es masnap reggel(tehat hetfön) ugyis megyünk ctg-re es dokihoz, tehat majd ott elpanaszolom a dolgot..
sikerült egy idö utan alomba nyöszörögnöm magamat, csak a reflux miatt kellett utana többször is felkelni..ebben nem volt semmi meglepö
hetfö hajnal(nagyon koran kellett mennünk ctg-re):felkeltünk, megemlitettem apanak a hasfajast, de semmi extra, rohantunk a korhazba, valahogy mindig kesesben voltunk, ha koran kellett menni..a ctg, mint mindig szerencsere, rendben volt, bar kellett közben kekszet ragcsalnom, mert Vanit nem nagyon erdekelte a vizsgalat es mindig vegigaludta azokat..az asszisztens mar fel akart küldeni a 2. emeletre es vissza, hogy hatha attol felebred a kis lusti pocaklako, de vegül ezt az ötletet hanyagoltuk..maradt a hangos ebresztö, de ez sem valt be..akkor mar tudtam, olyan kislanyunk lesz, mint az apukaja..joalvo
a ctg eredmenyevel atsetaltunk a doktor urhoz, rövid varakozas utan be is lettem hivva..na ctg rendben, mondta es jött a vizsgalat. a van e panasza Evike kerdesnel megemlitettem a hasfajast, amire valaszul azt kaptam, hogy ez ilyentajt mar teljesen normalis, de a vizsgalat soran ugyis valaszt kapunk a kerdesre, hogy van e esetleg valami baj..nos, a mehszaj teljesen zart, baba nincs beekelödve, jo eletjelek, normalis mennyisegü magzatviz, de a jelenlegi allas szerint lehet, hogy csak 1 het mulva szülünk..ezek voltak a valaszok..aztan kaptam egy beutalot vervetelre, talalkozunk nehany nap mulva..
ok, nagyon biztam a doktor urban, tehat meg is nyugodtam.
lementünk vervetelre a parommal(szeretnem megjegyezni, hogy az egesz terheseg alatt mindenhova elkisert es mindenben tamogatott, szeretlek dragam), mivel ott a kismamaknak(a betöltött 20. terhessegi hettöl) nem kell varakozni, gyorsan tul is estem rajta, persze szetroncsoltak egy venamat(tölem nehez vert venni, senki hibaja)es en nem is tudom miert kicsit kiborultam es sirtam az autoig, valahogy sok volt ez nekem ma reggel..
az autoban mar mondtam a paromnak, hogy megint faj a hasam alja, ugy, mint az ejjel..neki menni kellett dolgozni, en majdnem bepisiltem, de kigondoltam, hogy majd lemegyek a gyogyszertarba es veszek homeopatias bogyokat, amik segitenek tagulni, vagy enyhitik a fajdalmakat.
a parom kirakott a haz elött)haz..panel, 8. em.
)es en felvonaglottam a lifttel a lakasba..alig birtam levetközni, akkor meg irtam nektek is par sort,majd megfürödtem.na az jot tett, fel is akartam öltözni, hogy lemegyek a bogyokert, de ez mar nem ment..raestem az agyra es ugy maradtam, amig a dragam haza nem jött..csak fogtam a pocomat es sirdogaltam..agy-kad-agy-kad..csak erre volt eröm..ö persze hozott nekem bogyokat, söt elötte egy homeos orvost is felhivott es tanacsot kert mit vegyünk.2 fajta bogyot hozott, ezek par percig, talan egy oraig segitettek..utana ujra jöttek a görcsök..a görcsök jelleget nem tudom megfogalmazni..maga volt a fajdalom.
mar gondolkodtunk mi legyen, menjünk e vissza a dokihoz, de mivel reggel latott, en ellenkeztem, hogy nem akarom..
beültem a kadba ujra, ez ellazitott, addig nem fajt semmi, amig ültem a vizben.a legszörnyübb az volt, amikor a fajdalom a vizben is megtalalt..eppen nalunk volt a gondnok, a parommal szereltek valamit a lakasban, tehat nem is tudtam volna szolni a dragamnak, hogy faj megint..vartam,amig elmegy a gondnok es könnyes szemmel kimasztam a kadbol es összegörnyedve besetaltam az agyig es lefeküdtem..a baratom annyira sajnalt mar engem, simogatta a pocomat, mondtuk Vaninak, hogy alukaljon szepen odabent..ekkor pisilnem kellett(mar este volt, en szinte semmit nem is tudtam enni aznap)es nagyon megijedtem, amikor meglattam, hogy verfoltos a bugyim!!szirenazva mentem a paromhoz es mondtam el mi törtent(tudni kell, hogy sokaig melyen tapadt a mehlepenyem,ami csaszart jelentett volna es verzesnel azonnal korhazat, de az utolso uh kimutatta, hogy szülhetek termeszetes uton, mert elvandorolt a mehszaj elöl a placenta).ugy döntöttünk varunk egy picit, met neha volt egy kis pecsetelgetes mar, hatha ez is csak vaklarma.kicsereltem a bugyimat gyorsan es vartunk..hoppa..ujra egy verfolt!!bealltam a kadba, es lezuhanyoztam, mar a törölközö is veres lett, amikor a baratom ugy döntött felhivja a nögyogyaszomat..
par perc mulva mar talpig diszmagyarban mentünk a lift fele, hiszen az orvosom meg akar vizsgalni, irany a magamónrendeles, meg bent van es megvar(az asszisztenset erte el a parom, este 8 ora volt)
az autoban en azon ettem magamat, hogy biztosan be kell e menni, hirtelen nem is fajt mar semmim..
a maganrendelöben soron kivül be lettem hivva, a többi kismama es hölgy együtterzöen mosolyogtak, biztosan hangosan ujsagolta el a doktor urnak az asszisztens a dolgot, mert ugy ereztem mindenki tud rolam..
a doktor ur elsö kerdes az volt, hogy na szülünk?erre en majdnem betojtam es sak zavartan mosolyogtam..jött a vizsgalat, 2 ujjnyira tagult mehszaj, a verzes ettöl van, Evike ma megszüljük ezt a babat, jött a valasz..megszallt egy hihetetlen nyugalom, mintha erre a mondatra vartam volna mindig.felhivta a korhazat, megkerte az ügyeletes szülesznöt, hogy addig legyen velem, amig ö be nem er, raerünk, de hajnali 1re kb meglesz a baba..abban maradtunk, hogy mi hazamegyünk a korhazi cuccomert es bemegyünk a Janpsba, ö a rendelese utan követ minket.
ahogy kileptem az ajton es raneztem a szerelmemre, es meglatta a szememben, hogy igen, mi most szülni fogunk, akkor az en dragam ugy elkezdett felni es izgulni..egyem meg a szivet, minden baja lett hirtelen
en az autobol felhvtam a csaladot, mindnekit ertesitettem, persze mindenki majdnem elajult a nem vart hirtöl, nagyon edesek voltak.otthon en ujra lezuhanyoztam, nem siettünk, söt akkorra mind2en nyugodtak lettünk nagyon, a dragam nekiallt inget vasalni, es mondta nekem, hogy meg kell annak a modjat adni, hogy a kislanya milyen ruhaban latja öt elöször, annyira szeretem!!!!!!!!!!!!!!!hat nem edes?
na elindultunk a korhazba..hat a korhaz elött azert összetojtam magamat, hogy uristen most mi lesz..de azert elszantan közelitettünk a szüleszet fele..becsengettünk, a szülesznö(Klari)mar vart, felvettek az adatokat, ramraktak a ctg-t, ekkor kb 10 perces fajasaim voltak..jött az ügyeletes doki, megvizsgalt, kaptam korhazi haloinget,Klari adott beöntest, borotvalni nem kellett(keszültem
)es a parom egesz idö alatt ott volt mellettem, ha jöttek a fajasok, atölelt, kapaszkodtam bele, simogatta a hajamat..olyan jo volt, hogy ott van velem!!!
megerkezett a doktor ur, ö is megvizsgalt es azonnal azt mondta, hogy ok, akkor menjünk szülni.jajjjjjjjjjjjj de inamba szallt a batorsag, belülröl mar remegtem, de a parom fogta a kezemet, es ez eröt adott minden megtett lepeshez.a nagy, tagas szülöszobaba mentünk, igazan otthonos, nagyon tetszett. megmutattak hova feküdjek fel, ekkor volt fel11.(ejjel)
kaptam infuziot, a parom itatott ha szükseg volt ra, a doktor ur pedig adta az instrukciokat.Klari is rengeteget segitett, apolta a lelkemet es odafigyelt ram.
az elsö fajasnal burokrepesztest csinalt a doktor ur, ekkor adtam ki elöször hangot, pedig megfogadtam, hogy en nem fogok hangoskodni...haha, meghogy nem..
na ekkor ugye elment a magzatviz, öszinten, nekem nagyon fajt a burokrepesztes, de biztam a doktor urban.es vartunk a fajasokra..valahogy ekkor valt az egesz valosagossa, hogy milyen lesz ha faj, hogy mit kell itt nekem vegigcsinalnom..es az adott eröt, hogy ott a szerelmem, es tamogat, hogy fantasztikus az orvosom, es, hogy egy nagyon kedves szülesznö van velem..csajok, ott nem egyedül szültem, hanem 4en szültünk!!rajtam volt a ctg, figyeltük Vanot, a szivvereset, hogy minden rendben van e..eleg gyengek voltak a fajasok, amit azert vicces igy leirni, hiszen azt hittem elajulok minden egyes fajasnal, annyira fajtak..csak szoritottam a parom karjat, a kezet, csoda, hogy volt meg pulzalas benne..sokszor ugy szoritottam(mint azt kesöbb megtudtam)ugy ösztönöztük Vanit arra, hogy lejjebb csusszon, hogy 5 fajast a bal, 5 fajast a jobb oldalon es 5 fajast haton feküdve vartunk meg..minen egyes fajassal közelebb kerültünk a celhoz, en egyre jobban faradtam, izzadtam, de a fajdalom lassan megszünt, mert tele volt vele a levegö, egyszerüen mar nem tudtam különbseget tenni fajas es nem fajas között..2x csuszott ki a szamon, hogy nem birom, de a 3 segitöm azonnal lelket öntöttek belem, hogy dehogynem Evike..mindig a faliorat neztem, hogy lassam mennyi van meg hatra, ugy biztam a doktor úr szavaban, hogy hanali 1re meg lesz a baba..
egyszer csak begyorsultak az esemenyek, es hallottam, hoyg azt beszelik körülöttem, hogy latszik a baba feje es nagyon szep barna haja van!!ez ujra eröt adott nekem(2 fajas között majdnem elaludtam a kimerültsegtöl)es a fordulopont az volt, amikor felismertem, hogy innen nincs menekves, ezt vegig kell csinalni, ezt a babat igy vagy ugy, de meg kell szülni!!!ekkor annyi eröt ereztem magamban, hogy szinte imadkoztam, hogy jöjjön mar a fajas, mert nyomni akarok..tehat eljöttek a tolofajasok..oriasi levegö..benntart..es nyom, nyom, NYOM!!!a nyomasok veget hangos levegökifujassal pecseteltem meg, kaptam a dicseretet, hogy ez az, a következöre meg lesz Vanda!a szerelmem velem együtt nyomott, nyögött, szoritotta a kezemet, fogta a terdemet(nekem nem volt eröm es allandoan lecsuszott a tenyerem a terdemröl)hihetetlen eröt adott nekem, nagyon szeretlek!innen nekem megallt az idö es csak sodrodtam az esemenyekkel, a doktor úr a melkasamon, ket könyökevel a hasamon, a szülesznö varja Vandat, a parom velem együtt nyom..ez ment masfel oraig!!!!(ez en persze nem vettem eszre)Vani buksija nem nagyon akart beekelödni, a doktor úr mar bejelentette,hogy ha vagni kell, ö csinalja, nem ad at az ügyeletesnek(ezt a parom kesöbb meselte, en szerencsere nem hallotam)de hala az en fantasztikus orvosomnak es segitöimnek nem adtuk fel a harcot, nyomtunk, nyögtünk, sikitottunk(vagy csak en sikitottam???)es en a semmiböl is energiat csinaltam magamnak, beszeltem Vanonak, hogy müködjön velem együtt, es hajnali 1:10kor(10 percet kestem…)kicsusszant a kislanyunk, en abban a pillanatban tenyleg sikitottam egy nagyot, a gyomrom felcsuszott a torkomba(abban a pillanatban elmult a refluxom)MEGSZÜLETETT MOLNAR VANDA EVELIN!!!!!!!!!!!!!!!!
Apa vagta el a köldökzsinort!
Nem sirt fel azonnal…..elfaradt…de en össze-vissza beszeltem, könyörögtem a paromnak, hogy mondja el miert nem sir, de azonnal megnyugtatott mindenki, hogy jol van, csak elfaradt,mert az utolso nyomas masfel oraig tartott..es ö is küzdött velünk együtt, es most faradt..Klari leszivta a nyakot, a paromnak csillogott a szeme, es egyszer csak meghallottuk a kisegersirast..a legszebb sirast a vilagon..inkabb csak nyöszörges volt, de nagyon megnyugodtam, hogy nincs semmi baj…elvittek a kis hajasbabankat fürdeni, a szerelmem, a büszke apuka(ebben a pillanatban mar igazi apuka lett belöle, szeretlek!!)elkiserte kislanyat.en igazi sokkban voltam, sirni sem volt eröm, csak neztem Klarira,aki simogatott a tekintetevel es minden olyan nyugodt lett körülöttem..ANYA LETTEM…
Aztan megszületett a mehlepeny, összevarrt a doktor úr(arra sem emlekszem mikor csinalta a gatmetszest, es semmit nem ereztem), es behoztak a kis mehecskenket, akit vegre a karomban tarthattam..olyan pici volt, es rancos, es faradt, es nagyszemü, es picike, es puha, es illatos..a parommal csak csodaltuk es csodaltuk …mert ö igazi kis csoda a mi eletünkben..
Immar harman vagyunk…
Igy szültük meg Vandababat….
Barmikor ujra csinalnam