Kedves Ági!
Mi anno 5 éve feküdtünk 2 napot ill. éjszakát a gyerekklinikán. Akkor iszonyatosak voltak a körülmények, bízom benne, hogy ez mára pozitív irányban változott. Akkor anyukák a gyerek ágya melletti széken éjszakáztak ülve, vagy éppen ahogy tudtak, max 2 szék egymás mellé tolására volt lehetőség. Gyerekem akkor még 1 éves volt, ő rácsos ágyban aludt. Nagyobb gyerekek a szokványos kórházi ágyon aludtak, ott legalább mellé fekhetett a szülő.(egy anyuka akkor mikor mi bekerültünk már a 8. napját töltötte a kislányával egy ágyikóban). 4 ágyas kórterembe kerültünk, egy kis roma gyerekkel nem volt szülő, többi gyerek mellett anyuka legalább ott volt.Kórteremhez egy wc-s zuhanyzó is tartozott. Meg egy kis műanyag babafürdetőkád is volt ott talonban, de ahhoz nem volt gusztusom hogy használjam. Ha tovább bent maradunk biztos kitaláltam volna valamit, mert muszáj lett volna, de a 2 napot "megúsztuk" fürdetés-fürdés nélkül.
Éjszaka is nehezen telt , mert a szomszédos ágyon 40 fokos lázzal feküdt egy kisgyerek, szegényt vizesruházták , persze hogy ordított , mellette mint egy kis tüdőbeteg köhögött állandóan.
Én már ott tartottam, hogy saját felelősségemre hazajövünk, mert a gyerekem csak betegebb lesz ezek közt a körülmények közt.
Mi hányással és kisebb hasmenéssel mentünk be a kiszáradás veszélye miatt. Gyereknek két adagnyi infúziót irtak elő. Az első adaggal nem volt gond, gyerek bágyadt volt, ereje sem volt ellenkezni. De aztán magához tért a branült sem álhatta magában.Nővérke mondta nem küszködik vele, nem olyan fontos a második infúzió... csak néztem egy nagyot.
Semmit nem csináltak és a gyerek sem kapott már semmit, de az orvosok hangulatának voltunk kitéve hogy jöhetünk-e vagy sem. (Hányásunk megszünt ekkorra, de a széklet picit híg volt még mindig)
Már épp mondani akartam a doktornőnek, hogy aláirom a papirt saját felelősségre viszem haza a gyereket, mikor magától felajánlotta, ha gondolom menjünk haza, de maradhatunk is... Nem volt kérdés mit választottam.
Gondolom nem ennyire lélekemelő sztorira számitottál ....
De mint irtam is, ez már 5 éve történt és nagyon bízom benne, hogy a helyzet 180 fokos fordulatot vett. Majd ird meg a tapasztalataidat, remélem csupa pozitív dologról tudsz beszámolni.
Ja volt egy haláli koszos, morzsás játszószoba a gyerekeknek, de játék sem volt benne amit higiénikusnak mondhatnék...
Ennyi a mi gyerekklinikán tett látogatásunk röviden.