Új privát üzeneted érkezett!

Vikinek Boldog 2. Szülinapot Kívánunk

Kép
Vendég

Wikyanya!
VIKTORIÁNAK NAGYON SOK BOLDOG MÁSODIK SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK!

K öszöntésnek elég pár sor
Ö römet tán ez is okoz
Sz ép ez a nap és szép ez a vers
Ö römet hatékonyan fokoz
N e legyen több gondod bajod
T e legyél a legboldogabb
E rő és egészség el ne hagyjon
L egyen élted száznál hosszabb
E szép napon szeretettel
K öszöntelek öleléssel

Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Jövőhét szerdára kaptunk időpontot a Telkibe... :lol:
Vendég

Sziasztok,

Vikinek és Daninak nagyon boldog szülinapot kívánunk!!!Kép

Pilla, Laura nagyon tündéri, ahogy nevet a tüzijátékon és ahogy csomagolja az ajándékokat. Sajnálom, hogy a családban akad olyan aki nincs tekinettel a kicsire. Lehet én vagyok túl gáz, de nálunk ha vendégek vannak, akkor is apa fürdet és arra a fél órára én bizony magukra hagyom, amíg fürdetünk, mesélünk és megvacsorázza a tápiját Lelle. Aki később érkezik jóval a megbeszélt időpontnál vagy lemondom vagy kivárja a sorát. Sokszor azon tűnődöm, hogy miért vagyok ilyen kiváltságos helyzetbe, hogy a hugom a legnagyobb segítségem, anyukám bármikor riasztható és a kapcsolatom a férjem családjával olyan belsőséges, legjobb-baráti.

Pilla, még a dokihoz akartam írni, hogy ez valóban elég fura, hogy az első találkozáskor megbíztatott minden jóval, aztán meg azonnal műtét. Ahogy írod, vidd el több dokihoz is, és ha mindegyik a műtétet javasolja, akkor arra van szükség, viszont az sem mindegy, hogy milyen körülmények közt, még ha 30 ezerbe is kerül.

Tusi! Néha engedd el magad! Hagyd többször másra a kicsit! Először csak rövid időre, aztán lehet tovább fokozni, kell a mamáknak is a kikapcsolódás. Mi tegnap a férjemmel kettesben indultunk délután vásárolni, neki ruhákat, amit gyűlöl, de azért elég jól le tudom nyugtatni, mert utálja, ha az első nadrág nem jó rá, kell várni a fülkére, nincs a méretében...stb. Olyan dugóba keveredtünk, hogy esély sem volt rá, hogy beérjünk a plázába, de a dugóban nagyon jót hülyéskedtünk, mint évekkel ezelőtt, amikor még ketten voltunk, sokkal jobb volt, mintha vásároltunk volna, vagy elmentünk volna vacsorázni.

Az elutasítással kapcsolatban pedig nekem az a véleményem, hogy nyilván a férfiaknak többször lenne kedvük, sőt inkább mindíg…de van ugye az, hogy jajjj egész nap a gyerek, a takarítás, a főzés, örülök, ha délutánra összekapom magam és általában mint a hulla úgy dőlünk ki, legalábbis én, de aztán belegondolok, hogy a férfnak sem sokkal jobb, hiszen egész nap dologzik, azért, hogy a családját eltartsa és bizony ő is fáradtan érkezik haza, szeretne meleg vacsorát, a gyerekkel játszani és a feleségét kényeztetni, viszont ha ilyenkor csak elutasítást kap, akkor elkezd egyre később hazajárni, kevesebbet foglalkozni a feleségével, a családjával, aztán pedig megjelenik a harmadik. Persze itt mondjuk nem három elutasításról gondolom, hanem a sokadik után és akárhogy is mondjuk, bizonygatjuk, hogy az én férjem nem, ő sosem, egyszer aztán ő is megunja. A kapcsolatok egyik mozgatórugója a szex, tetszik nem tetszik így van. Nyilván gyerkőccel már nem lehet annyit együtt lenni, mint gyerek előtt, főleg ahol a gyerek az apa helyén alszik vagy akár csak egy szobában, bizonyos szervezést igényel, de az meg már milyen. De azért a nőknek vannak bőven praktikái, taktikái, ötletei, csak használni kell és szabadjára engedni.

Na megyek, kezdem a mosogatást, mosást, főzést....

Olyan szar idő van, már tegnap sem jutottunk ki, most meg esik az eső, fúúúúúúúúúj de rossz.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Daninak és Vikinek nagyon boldog szülinapot kívánok! :)

Pilla: tényleg elég fura a doki hozzáállása... :( De ha tényleg ennyi a Telki, akkor szerintem is megéri (többnek gondoltam...).

Tusi: múltkor olvastam egy cikket, ami valahogy így kezdődött:
A repülőgépeken felhívják arra a figyelmet, hogy szükség esetén a szülők először magunkat tegyék fel az oxigénpalackot, csak utána a gyereknek, mert ha fordítva csinálja, lehet, hogy mindketten elájulnak, mire a gyerekét feltenné...
Az egésznek az volt a lényege - éppen ezért szerintem ez egy nagyon jó példa - hogy ha az anya igényei nincsenek kielégítve, ha megfeszül, akkor sem tudja a gyereke igényeit kielégíteni. Tehát igenis egy picit önzőnek kell lenni, és a gyerek igényeit háttérbe szorítani azért, hogy utána kipihenten, frissen tudj a gyerekeddel foglalkozni!

Múltkor, amikor elmentem a tanfolyamra, este hazajöttem, és a férjem a következőt mondta: meg akartam kérdezni, hogy nem sajnálod itthon hagyni a Lolot egy fél napra, de aztán rájöttem, hogy hát egész héten vele vagy...

Úgyhogy már meg is válaszolta, nem, nem sajnálom, mert muszáj néha kikapcsolnom, felnőttekkel találkoznom, felnőtt dolgokkal foglalkoznom, és utána olyan jó hazajönni, és látni, hogy örül nekem a lányom, és olyankor tényleg sokkal aktívabban tudok vele foglalkozni! :)
Vendég

BOLDOG SZÜLINAPOT DANI ÉS VIKI!!!

Pilla,
annyira sajnálom Laját meg persze a Te lelkedet is. Iszonyú egy anyának ilyesmin keresztülmennie. Mi is egy éves koráig kínlódtunk a Bogi könnycsatorna szűkületével, a dokik turkáltak a gyerek szemében, majd' belepusztultam. Remélem a Telkiben találtok normális dokit!

Tusi,
teljesen normális dolog, ahogy érzel, ennyi idő után egy anya akármennyire is imád a pici gyerekével lenni, szeretne már valamilyen szinten nő is lenni, aki azelőtt volt, hogy az a pisis-kakis kismaszat belépett az életébe. Az elutasítás is megérthető, nálunk is volt már rá példa nemegyszer, de mi meg tudjuk beszélni szerencsére. A férjem pont tegnap kezdte felsorolni, hogy mennyi mindennel kell foglalkoznia, hogy sajnáljam már egy kicsit: 1) a hisztis feleségét kell szórakoztatnia, :P 2) a nagyobbik lányával játszik, 3) a kicsit pelenkázza és fürdeti, 4) a munkahelyén is van dolga, 5) egyetemre jár, 6) angoltanfolyamra jár, 7) a sportegyesület dolgait intézi, 8: jó lenne kicsivel többet aludni :D
Viszont hozzátette, hogy ő legalább emberek közt van, és nem kizárólag a kakis pelusok és a Boci-boci-tarka körül forog a világa. Megérti, ha néha kiborulok és elegem van. Már megbeszéltük, hogy januártól heti 2x fogok járni edzőterembe, hogy magammal is törődjek, és mellesleg neki is jobb lesz ha én jól érzem magam a bőrömben. Rendszeresen mondja, hogy menjek nyugodtan hosszú délutánra a fodrászhoz és a kozmetikushoz, mert szinte kicserélve jövök vissza 3-4 óra pletyizés után. :wink: Tavasszal meg elmegyünk egy kényeztetős wellness hétvégére kettesben (majdnem egy napon van a névnapom és Lénárd szülinapja), mert az is nagyon kell egy párkapcsolatban, mindegy mennyi gyerek van! Szerintem az az édes kapucnistörölközős kiscsaj van már akkora, hogy ne csak 1-1 órára hagyd mással/apával. Nyugodtan akár egy egész délutánra is, jól meglesznek! Persze benne van a pakliban, hogy mire hazaérsz csatamezővé válik a lakás, és rendet kell rakni, de ők jól szórakoztak együtt, és te is kikapcsoltál. Ha magaddal tudsz foglalkozni, hidd el, lesz kedved a párodhoz is... :wink: :D

Lányok, szerintetek mennyit kapok, ha agyoncsapom a férjemet? :shock: Írtam, hogy téligumit vettünk a kocsira, és megbeszéltük, hogy akármennyire is szeretné mér évek óta, nem lesz alufelni véve, mert drága és lopják. Tegnap kész is lett a kocsi, és a férjem nagy lelkesen bepakolta a leszedett nyárit a pincébe, szépen egyesével be van csomagolva, ahogy kell, de egész idő alatt olyan furcsa képet vágott, somolygott a bajsza alatt. Aztán rájöttem, hogy mégis vett alufelnit!!!! Átszereltette a nyári gumit az alufelnire, a lemezfelnin meg most a téli van. Egyfolytában azzal védekezik, hogy rengeteg árengedményt kapott, mert több kollégáját is odavitte téligumit venni, és így nem lehetett otthagyni a "racing" alufelnit. Miért lesznek olyan hülyegyerekek a pasik, ha a kocsijukról van szó?????? :evil: :x :evil:

Üdv!
andibab

Jajjj Mali, már akartam írni, hogy bocsi amiért nem küldtem a torta receptet, de amit kreáltam ehetetlen volt.... :D

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Daninak és Vikinek boldog szülinapot! :):):)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Márti:
szerintem igaza van a lányoknak, egy kicsit el kellene menned, mindegy, hová, fittness terembe, vagy valamelyik barátnőddel egy kávéra, vagy a férjeddel egy vacsira, vagy moziba, de valahová tényleg el kellene menned kikapcsolódni. Nincs olyan anyuka a környéketeken, akivel tudnátok találkozni sűrűbben? Vagy nincs ott baba-mama-klub vagy ilyesmi????

Pilla:
sajnálom, hogy Laurát meg kell műteni, de tényleg jó lenne másik doki véleménye is. Nagyon aranyos volt a szülinapi képeken és ne legyen lelkiismeret-furdalásod a rokonok miatt, aki nincs tekintettel a másikra, az így járt!

Andi:
nem vesz minden nap felnit, ennyi jár neki, na! :):) Már úgysem tudsz mit csinálni, ez van... :)

Verna:
én mindig ugyanezt a példát szoktam felhozni! Ez szerintem a legjobb szemléltető példa, amit mondhat az ember, nagyon jó és kézzelfogható. Valóban a gyereknek az a jó, ha kiegyensúlyozott az anyja. Amikor én még csak vártam a Didrit, akkor előre megmondtam, hogy ha nagyon fog sírni a Didri és elegem lesz, akkor odaadom az apjának és elmegyek lenyugodni. Akkor mindenki azt mondta, hogy áááá, dehogy, nem merem majd kiadni a kezemből. Az apjának???? Dehogynem!!!! És lám, pontosan ezt teszem, ha unom, hogy sír, odaadom a férjecskémnek, hogy nesze a gyereked :), ő meg egyáltalán nem zavartatja magát, abszolút nem zavarja, hogy sír a leányzó és nála így hamarabb el is hallgat. Úgyhogy szerintem néha le kell tenni azt a súlyt, amit nem bírunk el!

Én meg nekiállok tanulni, mindjárt nyakunkon a vizsgaidőszak.

Szép napot mindenkinek! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Jaj, eleinte én is aggódtam ám, mikor valakire rábíztam a gyereket... a férjemre, vagy a szüleimre, hosszú listát "mellékeltem", hogy mit, hogyan, stb.
Állandóan telefonáltam, hogy minden rendben van-e... aztán rájöttem, hogy ez így minden, csak nem kikapcsolódás, ezért most már úgy vagyok vele, hogy úgyis megoldják... ;)
Mostanában annyit szoktam mondani, hogy ekkor kell ennie, ekkor fog aludni - készítek ki vastag ruhát, vékony ruhát, aztán csináljanak a gyerekkel amit akarnak! :) Már abba se nagyon szólok bele, hogy mit adnak neki enni! :)
Vendég

Sziasztok!

Andi,
azért, mert a férfiak GYEREKEK, a kocsi meg a JÁTÉKUK!!!!!! Nálunk most a motorozás van állandóan a terítéken, még ilyen hülye időben is. "Csak a faluban megyek pár kört..." No comment....

Daninak és Vikinek boldog szülinapot!!!!

Tusi,
én már nem is írok semmit, a Többiek nagyon jól leírták, mit tegyél a kiborulás ellen!
Az elforduláshoz meg annyit, hgy nem muszáj mindig "klasszikusan" együtt lenni. Én, ha nagyon fáradt vagyok, egyszerűen csak Apát elégítem ki. Persze igyekszem addig a néhány percig úgy tenni, mintha én is élvezném a dolgot, és ott lennék lelkileg. Ez így csak néhány perc, az belefér, és Ő is lenyugszik, ami Neked is jó. Persze ezt nem lehet mindig alkalmazni, csak vészhelyzetben, de néha-néha, ha már Apa nagyon feszült, bizony beválik. Bocs, ha ilyen közlékeny voltam. :oops:

Pilla,
Laja olyan édes volt!!!! Rokonok.... Tudod, sz.ni rájuk, ha ilyen a hozzáállásuk!
Nagyon sajnálom, ami történt, a Telki ilyen esetben jó választás, a körülmények szuperek, legalább legyen valami jó is a rosszban! A 30ezer egy ilyenért szerintem nem sok, a gyerek egészsége és lelke ennyit megér. Az altatástól ne félj, nem lesz semmi baj! Engem 2 évesen műtöttek a fülemmel, nem altattak, és még 2 emelettel lejjebb is hallotta Anyu, ahogy ordítok, a félelemtől!!!!! Azóta is görcsbe rándul a gyomrom, ha orvoshoz kell mennem, a tűktől meg egyenesen rettegek. Úgyhogy ezerszer altatás, mint érzéstelenítés, főleg egy gyereknél!!!!! Persze én könnyen beszélek, tuti én is kiakadnék, de azért írom, hogy magától a folyamattól ne félj! Laja utána kicsit nyűgösebb lehet, de néhány nap, és nem fog emlékezni semmire! Édes kicsi Lelkem, már ilyen korán át kell ezen esnie!!!! :cry: :cry: :cry:

1 éven belüli vetélés,
már akartam írni a múltkor, csak elmaradt, hogy nekem meg pont ellentétesek erről a tapasztalataim, mint Vernának. Nem vitatkozni szeretnék Vele, csak írom, hogy a mostohatestvéremnek már 5 fia van, és mindegyik között csak 1 év van!!! Most jön a 6. gyerek, ha megszüleik, Ő is csak 1 évvel lesz fiatalabb, mint a legkisebb bátyja. Aztán a szomszédunkban 4 lány van, ebből a 3 nagy között mind 1 év különbség van. A babaklubban az egyik lánynak a fia 14 hónapos korában született meg a babája.

Mali,
Daninak gratula a fejlődéséhez!!!! Az éjszakákért meg sajnállak, de nekünk is pocsékok, ha jön a foga!

Henus,
szegény Szonja! Szerencse, hogy nem történt komolyabb baja! De hát aki ilyen kis szélvész, azzal néha történnek balesetek. :roll: Lásd Bogika!!! :lol:

Nálunk Marci kezd önveszélyessé válni, mindenre felmászik, a kanapéról már simán le is jön, de a fotelekre is felmászik, de nem elégszik meg az ülőrészükkel, hanem megy tovább a támlájukra, és azon áthajol, én meg kapom a frászt... Egyetlen másodpercre sem hagyhatom magára, csak a járókába, ott meg ordít... Tegnap már muszáj volt kitakarítanom, hát, 1,5 órás üvöltés kísérte a dolgot, de nem hatott meg. Egyszerűen nem húzhattam volna tovább a dolgot, Apa meg nem volt itthon.

Kép
Kép
nircee

Nálunk is az van, hogy ha nagyon nem bírom már idegekkel, egyszerűen lepasszolom az Apjának. És úgy,a hogy Piroskáéknál, bizony ilyenkor Marci is jobban lenyugszik, mert az apja nincs úgy kiborulva, mint én, amit ugyebár megérez a gyerek.... Egyszer volt egy édes jelenet, egyedül voltam itthon, Marci visított (hisztiből), én meg sírtam és kiabáltam (az ő hisztije miatt hisztiből), erre beállít a férjem, ránk néz, majd engem megölel, aztán kiveszi Marcit a járókából, aki perceken belül elhallgat. :lol: :lol: :lol: Persze a férjem azóta is ezzel szekál, hogy minek nekem 2 gyerek, ha eggyel sem bírok? :roll: :?

Kép
Kép
nircee

BOLDOG SZÜLINAPOT DANINAK ÉS VIKINEK!!![b][/b]

Kép
tami2900

Lányok!
Köszönöm szépen a bíztató szavakat!
Úgy vagyok vele, hogy a gyerekem egészsége minden pénzt megér. Inkább fizetek most egy vagyont, minthogy később azon emésszem magam, hogy nem tettem meg mindent. Ha eddig csak egyféle diagnózist kaptunk volna, megnyugodnék, de most halljuk a 4-et. Változatlanul nem értem az orvos hozzáállását...
Vendég

Andibab, szerintem ne csapd agyon! Az én párom minden szart belerakatott a kocsimba, többek között egy fedélzeti computert-t, ami minden rossznyavaját kiírt, csak az időt és a hőmérsékletet nem, amire nekem szükségem lett volna. Így is van rajta az alufelnitől kezdve a napszemüvegtartóig (amibe nem fér bele a napszemüm) minden.
Minden nap elmondtam neki, hogy nekem így nem tetszik, nem jó, nem praktikus. Egy idő után kiakadt, elmondott mindennek, hogy nem becsülöm az igyekezetét, de kicserélte a nekem nem tetsző dolgokat. :lol: :oops:
Vendég

Most kaptam egy fiatal, kezdő orvos ismerősömtől ezt a választ:

Engedd meg, hogy kicsit elmagyarázzam miért döntött így a dokinénid.
Ha tályog, akkor ennyi idő alatt beolvadt volna, és ezt tapintással lehetne érezni...ha nem, és göb maradt, akkor valszeg jóindulatú daganat (olyasmi, mint a vadhús) és jobb kivenni...és pontos szövettant készíteni.
Az altatást inkább bódításnak fogd fel, lehet hogy csak egy intravénás szurit adnak, bár ebben nem vagyok biztos, de max 1 éjszakát kéne kórházban tölteni megfigyelés végett.
Ennek ellenére, mivel iszonyat körülmények vannak a normál gyerekosztályokon valszeg én is Telkit választanám, mert megér 30ezer forintot mindkettőnk testi-lelki nyugalma
.
Vendég

Pilla!
Azért kérdezz rá a Telkire mégegyszer. Az ismerősömék a párnapos babával lyukadtak ott ki, akinek kék fény kellett. 1éjszakáért + a kék fényért fizettek 127 000 Ft-ot. :shock: És pelust sem adtak... Ne haragudj, nem megrémiszteni akarlak, csak nehogy ott kapj szívrohamot.

KépKép
tüccs

Lányok, ezt már olyan régóta fel akartam tenni, de csak úgy tudtam megcsinálni, hogy a monitort lefényképeztem.

Az én kis "szemérmes" fiam nem hagyott kétséget a neme felől, büszkén mutogatta, mi van Neki:

Kép

Kép

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Boldog szülinapot Larának, Vikinek és Daninak!!!

Vagyunk...szokás szerint behavazva...ráadásul Dorka is itthon a héten...szerencsére nem beteg..de volt az csopiban egy-két hányós, még olyan is aki kórházba került, így inkább itthon tartom.

Olyan jó volt visszanézegetni a képeket...nagyon készültök a karácsonyra :lol:
Mi ilyenkor novemberben még csak ajándékokat gyűjtönk...aztán 1-én megkezdődik az ünneplés bence szülinapjával...akkor díszitjük a lakást is...

Az idén házi buliznak a gyerekek...közösen...Bence 4-5 fiút hív, Dorka 3 kislányt...jó lesz :shock:

Ha van ötletetek ilyen gyerkőc bulikra akkor jöhet...gyűjtöttem már olyat, hogy az ajándékokat nem adják oda mikor megérkeznek hanem eldugjuk és utána az ünnepeltek hideg-meleg-forróra meg kell keresni, meg hogy kiküldünk valakit a szobából változtatunk rajta valamit és ha visszamegy az kap "jutalmat" aki kitalálja mi változott....
Szóval ilyeneket várok...lufit nem borotváltatok és lángost sem vagyok hajlandó sütni :wink:

Tusi

Én is voltam így az első gyerkőcnél, nálam 8 hónapos kora körül teltbe a pohár....párom megoldotta....mindeneste mikor haza jött kocsiba be, Aszódra átmentünk és sétáltunk egy kört...nekem már az is elég volt :lol:

Most kezdek megint lassan idejutni....pont 1 hónapja nem voltam Ikladon túl... :shock: /ja egy délután voltunk Ikeázni meg anyunál/

Pilla

sajnálom, hogy így jártatok

:cry:

remélem gyorsan túl lesztek rajta!

Én most epekő műtétre edzem magam...tavasszal nagyon rá kéne szánnom magam, mert állandóan lufi vagyok :cry:

nircee

én már Szonja veszélyes életmódjától kiakadok...félelmetes...
valamelyik nap ebédhez készültünk, terített /háziasnak nevelemfiús anyukák :wink: /...húzza az asztalhoz az etetőszéket /fa / nem is figyeltem arra...egyszer odanézek ül a székben úgy hogy a tálca fel van csavarozva .... amikor rakjuk bele /lusták vagyunk lecsavarni míg így belefér/alig tudjuk már beletuszkolni...ő meg felmászott bemászott...bele se merek gondolni mi van ha nem sikerül neki :twisted:

ja, még a karácsonyfára akartam írni
mivel ilyen veszélyes a nőnk ezért idén konténereset szeretnénk, asztalra jól felrakni, körbe barikádozni...

eddig mindig szép nagy fánk volt , bár én utóbbi években szemezek a művel, de olyat még nem láttunk amire azt mondom tetszik...meg még talán várok vele, hogy Szonja is nagyobb legyen...
egyébként a szomszédaink biológusként nagy környezetvédők, de ők is kivágott fát vesznek......mondván, hogy ezeket direkt erre termelik és azoknak az embereknek ez nyújtja a megélhetést...
ehhez tartom magam...

tüccs talán te írtad, hogy konténereset szoktatok....hol? van jó lelőhelyed?
erről egyébként azt olvastam, hogy érdemes novemberben megvenni, mert csinálnak olyat, hogy kivágott fát eladnak konténerben...vagy olyat ami nem is ott nevelkedett... :twisted:

na léptem eldugulok...
bocs a hibákért nincs időm visszaolvasni, felébredt
becsi
Iklad

Tüccs, nem rémisztettél meg! A barátnőm oda hordja mindkét fiát, ő mondta az árakat. Felkészültünk már mindenre. :shock:
Vendég

Sziasztok!

Tusi teljesen megtudlak érteni, nállunk is van, hogy totál bezizzenek :oops: és olyankor ordítok :oops: :oops: de apa elviszi őket kicsit míg lenyugszom és utána minden oké, erre szoktam mondani, mikor megkérdezik lesz-e harmadik, hogy nem, mert nem lenne már idegem hozzá :oops: ez van, én is elmúltam már 30, fiatalabb nem leszek és azt sem szeretném, hogy a gyerkőcök idegroncsok legyenek, mert én kiborulok :?

Vikinek boldog szülinapot
Kép

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!

Kívánok mindenkinek szép napot, nem ilyet mint itt van esik az eső.:(
Látom mindennki jól van. :)

Mi is csak semmire nincs időm, Lidi heti 2 napot bölcsiben, én meg dolgozom.

Jövő héten lesz az 1 éves nagyvizit. Remélem mindent rendben talál a doki bácsi. :D

Rég nem írtam, de olvasgattam, most is csak jelzem megvagyunk.
Ki mikorra tervezi a kövekező babát? Látom van aki már nem csak tervezi :)

Nekem annó azt mondta a doki, hogy a két gyerek között a császárok miatt jó ha megvan a 2 év kinek mi a véleménye?

Szép napot Nektek
Dorka

Kép
Kép
dorka2

Nálunk hatalmas pelyhekben szakad a hó!!! :shock:
Vendég

Sziasztok!

Pilla

Nagyon együttérzek veled, tudom könnyű mondani, de gondolj arra, hogy minden rendben lesz. Szerintem mindannyiunk nevében írhatom, hogy szorítunk nektek!!!

A kis szülinaposokat isten éltesse nagyon sokáig! Kép

Hasfájással kapcsolatban kérdeznélek titeket, mint ahogy már mondtam a sógornőmnek 1 hónapos a baba. Nagyon húzza össze magát és vigasztalhatatlanul sír. Nem nagyon hajlandó semmi tanácsot megfogadni, bár nekem nincs még gyermekem ( csak a pocakban), de azért van több- kevesebb tapasztalatom, és én úgy tudom, hogy a baba lábát lehet tornáztatni, van szélhajtó tea stb. Már csak saját magam megerősítése érdekében kérdezlek titeket, hogy jól gondolom, vagy sem. Ugyanis hamarosan én is ide kerülök és lehet a baba hasfájós.
A másik pedig, hogy úgy itatják a babát a cumisüvegből, hogy csomó levegőt beszív. Mondtam neki, hogy úgy döntsék a cumisüveget, hogy levegőt ne nyeljen, de valamiért nem hajlandó semmit elfogadni mástól.

Orvossal kapcsolatban, alakulnak a dolgok. Privit egyenlőre nem tudok írni, mert hibásan jön be az oldal.

Szép délutánt mindenkinek!

Kép
Kép
susytunder

Susytunder, Lelle az első 3-4 hétben volt hasfájós. Én akkor teát nem adtam neki, csak vagy 3 hós korától. Igen, tornáztattam, a pocakját simogattam és én magam ittam az édeskömény teát. Ügyelni kell a büfizésre, de van aki így is hasfájós. Mi szerencsére hamar kinőttük.
Lehet használni Infacolt, Espumisant, Gripe Water-t, kinek mi használ, sajna ezt végig ki kell próbálni több napon át és amelyik beválik, azt alkalmazni. Most láttam, hogy van a Hipp-nek olyan édeskömény újszülött teája ami első hét után adható, viszont én újszülött korban nem adnék még teát neki. Csakis anyatejet.
Cumisüvegből meg már annyi féle létezik, nálunk mindegyikből van egy :D, ugyanis Lelle egyikből sem volt hajlandó a lefejt tejet meginni, pohárból sem, de végül az Avent-Mam kombináció jött be.
Az én véleményem szerint olyan cumisüveget kell választani, ami leginkább imitálja a mellett, ilyenkor még nincs szükség fogszabályzósra. A lényeg, hogy a cumit is jól bekapja és ne menjen sok levegő mellette. Valamint nem szabad nagyon éhesnek hagyni(hát ez milyen hülyeség, de nem jut eszembe más), mert ha nagyon éhes, mohón fog enni és az még rosszabb. Nekem ez volt a saját gyerekemmel a tapasztalatom. Mindenkinek más.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Susy:
az az igazság, hogy én azt gondolom, hogy hasfájásra amiket mondtál, azok jók, nagyon fontos, hogy ne nyeljen sok levegőt a gyerek, vagy ha igen, akkor büfizzen akár kaja közben is. De a tápszertől is lehet gondolom hasfájása, azt nem tudom, majd a többiek megmondják, mert ők tudják jobban, azt nem tudom. A lábtorna meg a hasmasszírozás nagyon jó, sokat segít, én szoktam, amikor Didri sírdogál, a tea kis mennyiségben segít, nagy mennyiségben nem. Gondolom, sok megoldás közül valamelyik segít, de a kérdés, hogy próbál-e megoldást találni??? Mert ha nem, akkor szegény gyerek!!!! :x :x :x
Mi van az orvossal? Mi történt? Mesélj már! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Pimpoka:
nagyon jól leírtad. De a teát az anyuka is megihatja, mert átmegy az anyatejen, nem?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Pimpoka:

Én is ismerem ezt a Hipp gyerekteát, azért is ajánlottam neki, de semmit nem hajlandó adni a babának. Én nem akarok rá rosszat mondani, de már az anyukája is mondta, hogy nem jól csinálja. Nem tápszeres a pici, van tej bőven. Számomra az is fura, hogy olyan dolgokat eszik, ami puffaszt. Szerinte csak K betűseket nem ehet, szerintem borsót sem. Ma is borsó leves volt az ebéd. :roll:
Most valamit a védőnő mondott, azt vesznek a gyógyszertárba.
Nem a cumisüvegel van gond, hanem ahogy tartják. Nem döntik eléggé és levegőt szív. Ma is apukája itatta és közbe beszélt hozzám, szóltam neki, hogy döntse már meg, mert a gyerek levegőt szív... remélem én tanulok ezekből, és a ti véleményeitekből, segítségetekből.

Piroska:
Azt tudod, hogy nem volt ott a doki a rendelésen. Másnap sem sikerült elérnekm, a párom pedig azt mondta, hogy előtt eleírta magát. Nem szeretnék vele ellenkezni, ezért másik orvost keresünk. Akit a lányok itt ajánlottak, az pedig egész februárra nem vállal szülést, külföldön lesz. :)
Tehát folytatódik a pechsorozat. De nem adom fel. Még van egy számom, egyenlőre azt a dokit nem tudom elérni.

Kép
Kép
susytunder

Már megint a helyesírási hibák... :oops:
Bocsi!

Kép
Kép
susytunder

Susy,
jól látod a dolgokat, a helyes cumisüvegeztetésnek is megvan a technikája, nemcsak a helyes szoptatásnak! Sokan nem értik, mire gondolok, de nekik valószínűleg nem tápszeresek a gyerekeik, de az én két hercegnőm tápizik már elég korai szakasztól kezdve. Ha a sógornőd ilyen önfejű, akkor az apukának kellene közbelépnie, hiszen az ő gyereke is... talán tőle elfogadná a tanácsot. Ha a baba nagyon mohón eszik, akkor bizony kaja közben is legalább egyszer büfiztetni kell. Roni is úgy zabált mint egy kismalac az első 2 hétben, aztán "rájött" hogy nem fogom éhenveszni hagyni és lenyugodott. :lol: Fontos az is, hogy a cumisüveg cumija a baba korának megfelelő típusú legyen keménységben, lyukméretben, stb. Az Avent nálunk nagyon bevált mindkét csajnál. Ami még jó, az a Tommy Tippee, és van egy olyan speckó fajta, csak nem emlékszem a nevére, ami olyan meghajlított formájú üveg, hogy még véletlenül sem tud még a legbénább szülő sem levegőt nyeletni a babával belőle. A nagyobb babaüzletekben tudnak a típusokban segíteni. Esetleg ajándékba vehetnél nekik egy ilyen cumisüveget. Sose lehet tudni. :wink:

Dorka,
általában császár után 6 hónappal akár már lehet teherbe esni, a méh sebe már bőven gyógyult akkorra, de az anyuka szervezetének a regenerációja miatt szokták javasolni a 24 hónap különbséget ha már 2 császára volt valakinek. Az első műtét után általában elég 1 évet várni. Nekem mivel speckó körülmények álltak fenn a második műtétnél, legalább 4 év várakozást mondott a dokim a harmadik baba előtt (de nem túl lelkesen állt hozzá, mert a harmadik terhesség szerinte könnyen lehet, hogy végigfekvős lesz, nálunk a családban nagy babákat szokás szülni...).

Üdv!
andibab

Sziasztok!

Köszönjük szépen a szülinapi köszöntéseket!!! Majd csak vasárnap tartjuk meg, lesz túrórudi torta, meg vendégsereg... jövőhéten jövök a képekkel. :D

Kép

Mali! Daninak is nagyon boldog születésnapot kívánunk!!!
Kép

Anita
Kép
Kép
wikyanya

Vendég

Linda, Natit hol műtötték?
Vendég

Sziasztok!

Nircee!
Nagyon jól mondod néha elég ha csak a párunkat elégítjük ki!!Lényeg,hogy érezze,szeretjük őt!!!!! :oops: :oops: :wink:

Susy!
Jól mondod a cumit úgy kell tartani,hogy levegőt ne nyeljen a pici!Igen lehet különböző fajta görcsoldókat szélhajtókat kapni,de előbb inkább
azon kelene változtatni amit te is hangoztatsz nekik! :!:
Kíváncsi lennék,hogy Dr Erdélyi Zsoltot utolérted??? :?: :roll: Vagy ő van februárban külföldön??? :?: :roll: :?

Dorka!
Én már nem tervezek következő babát!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: Császi után meg nemtom mennyit kell várni!!!!!! :oops: :?

Becsi!

Mintha Zsaniról irtál volna!Amikor éhes ő is mindég odatólja az etetőszéket,de hála az égnek ő nem tud belemászni!!Viszont a székekre felmászik és onnan fel az asztalra,onnan már csak 1 lépés az etetőszék! :shock: :oops: :oops: :wink:
Bulira lehetne csoki evő verseny!!!!(nem kell sütni és a gyerekek is szeretik)
vagy egymással szembe leűl két gyerkőc bekötitek a szemüket és megkell egymást etetniük joghurtal!!

nircee!
De jó az ultra hang kép!Mennyire látszik a férfiassága fiadnak! :wink: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
tiop

Úristen már Tibike is ekkora :lol:
becsi
Iklad

Ez a cumisüveg jó ötlet. Utána fogok járni. De már tanácsokkal nem próbálkozom, süket fülekre talál, majd rájön saját magától.Én meg majd úgy csinálom, ahogy "tanultam" és mindenképp átgondolom mások véleményét, tanácsát.

Tiop:
Az Erdélyi doktort még nem sikerült elérni, ki van kapcsolva. Másik doki lesz külföldön. De próbálgatom hívni.

Szép délutánt mindenkinek!

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Vikinek és Daninak is sok-sok boldog szülinapot kívánunk!

Andi!
Hát én ezen már csak jót nevettem... Mármint a felnis sztorin.
Az én férjem is el szokta ezt velem játszani. Mivel neki a mindene a bicikli erre szokott venni alkatrészeket. És hát az ő gépe már nem 10-20 ezer forintot ér... Egy apróság: nyeregcső (ami a nyerget tartja a vázban) csak ez tizenizé... :shock: És ez csak egy rohadt cső. Szóval ha azt akarja, hogy megvehesse, akkor stikában veszi meg ezeket a mütyűröket... Nálunk is előfordult már nem egyszer, hogy nagy somolyogva jött haza, vagy ami még rosszabb, amikor takarította a gépsast akkor derültek ki a turpisságok... Én ilyenkor már csak nevetek ezeken. Jól járt velem, mert nem szólok bele, hogy miket vesz hozzá, elvégre is ő a kenyérkereső nálunk...
Szóval ne nyírd ki szerintem. :D

Nircee!
Én is egyetértek veled ebben a szexis dologban. Nálunk most a babóca miatt is van még ritkábban szex. Nem mintha tiltva lennénk, de nekem ilyenkor nincs annyira affinitásom ehhez. Szerencsére a férjecském eléggé lefárad a melóban + a bringázásban. Ha meglesz a második csemete is ez már biztosan változni fog.

Tusi!
Én is megértem, hogy mit érzel most. Nem is olyan régen Kistarcsán én már az őrület határán jártam. Mert ha el is akartam menni valahova nem tudtam, mert ott nincs semmi, ahhoz meg, hogy Pestre bemenjek segítség kellett volna a HÉVnél... Merthogy nekem már az is jó lett volna, ha gyerekkel megyek, csak menjek. Aztán most volt itt rengeteg meló. Ezek lefoglaltak, de attól tartok ez nem fog sokáig tartani. Itt is majd fel kell fedeznem a környéket... :?

Pilla!
Remélem minden rendben lesz, és hamar túl lesztek ezen az egészen.
De jó, hogy nálatok nagy pelyhekben esik a hó. Nálunk csak koszol a havaseső egész nap. Pedig annyira vártam, hogy nagy hó legyen, kimenjünk a csajjal, de így csak sarazni lehetne, ahhoz meg semmi kedvem. :cry:

Kép
Kép
giga1

Giga, sajnos nem maradt meg a hó, gondolom meleg van hozzá. Pedig hatalmas pelyhekben esett.
Le is vittem Laurát, hogy élvezze egy kicsit.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.10.01 09:19-kor.
Vendég

Ezen a gépsas-on jót nevettem. Igen találó kifejezés. :D

Úgy látom a férfiak egyformák mind. :lol: Az én férjecském is stikában költi a pénzt, ha olyan dologról van szó... aztán egyszercsak beállít vele. Persze rögtön meglágyulok, mikor látom, hogy mennyire örül neki. :)

Majdnem megzakkantunk ma idebent egész nap. Útálom az esőt.

Pilla, ti mikor költöztök?

KépKép
tüccs

Elméletileg december elején. A Mikulás már az új házba jön, ha minden jól megy.
Vendég

Sziasztok!
Kép

Susy!
Próbálgazsd csak,biztos,hogy felveszi!!!!!Tuti,hogy valami olyan dolga van amiben a telcsi zavarná!!!!!!!(Műtét,szülés)Vagy egyszerűen lemerűlt neki! :roll: :? :wink:

Pilla!
Sajnos nállunk sincsen hó! :cry: :cry: Úgy sajnálom,hogy már nincsen az az igazi hóesés és nem marad meg szépen a hó,legalább karácsonyig!Már nem az igazi a tél! :cry: :cry: :cry: :evil:
Mikulás már az új házban lessz???az már mindjárt itt van!!! :D :!:

Ez a kép 2005-ben készűlt azóta nem esett ekkora hó! :cry: :cry: :cry:
Kép
Kép
Szép napot sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

susy

ha Erdélyit próbálod hívni róla egy másik topicban olvastam, hogy a napokban jön, vagy jött haza Amerikából.

pilla

dobhatnál képeket hol tartototok, vagy csak költözés után kapunk?

tiop

köszi a tippeket :wink:

szép napot
becsi
Iklad

Becsi!
Szivesen!
Na akkor már meg is van,hogy miért nem vette fel a telcsit!!!!!! :wink: :!: Erdélyi! :!:

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Tiop, Anett ezen a két képen megszólalásig hasonlít Zsanira! :shock:

Becsi, hétvégén csinálok képeket. Akartam múlt hétvégén is, de elfelejtettem kivinni a gépet. :oops: :cry:

Csömöriek! Lesz ma babamuzsika? :shock:
Vendég

Volt még egyszer olyan hó, 2006. márciusában:

Kép
Vendég

Jaj de szép!!!!!!!!!!!!! :!: :wink: :( :(
Már multkor is kérdeztem,de lehet,hogy elkerűlte a figyelmedet!a tanuló kutyus,hogy tetszett Laurának???? :?: :D

Kép
Kép
Kép
tiop

Tegnap egész nap azt húzta maga után. Folyamatosan nyomogatja, olyan, mint amikor a DJ-k a lemezzel vacakolnak. :lol: Szerencsére már a kutyuson és a bödönön is megtaláltam a halkítási lehetőséget. :twisted:
Vendég

Sziasztok, szép reggelt!

Próbálom hívni ma is a dokit, akkor amíg nem érem el, Amerikázik :)
Hétvégén apa elvisz Dobogókőre, ott 40 cm hó van. Csinálok majd szép képeket. Tényleg régen volt már igazi tél nagy hóval. De én azt mondom, hogy ne is essen majd csak karácsony előtt picivel, hogy biztosan szép legyen a karácsony és fehér!!!
Van egy statisztikám:
Bő fél évszázados visszatekintésben, 28- szor volt fekete, és 24- szer fehér az ünnep. Kimondottan kopogós ugyancsak 24- szer, afféle locsogós 19- szer.

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
susytunder

aKKOR MOST MILYEN LESSZ???????? :lol: :lol: :lol: :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

jaja Pilla ez a tavalyi hó azon az éjszakán hullott le mikor mi szülni mentünk....izgi volt...9 hónapig ezen izgultam, hogy csak ne akkor szakadjon a hó :lol: .....

ja, a nőivonalról raknék be vonalzót, de a 3-at már nem engedi a babanet...még úgy sem, hogy az aláírásomat kiveszem...közben pedig láttam itt a babán olyan csajt akinek fent van ez a vonalzó 3 db és még a neve is...szerintetek?
becsi
Iklad

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?