Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Látom, mindenkinél zajlik az élet KépKépKép

Gorsi
Petinek további gyógyKép-ok... Bár már biztos sokkal jobban van ... Remélem... Kép Az intenzív fogzáskor könnyen elkapnak valami nyavalyát ... főleg az ilyen egyszer 40 fok, aztán 15 fok időben....

Zsuzsi
Szerintem egyrészt bele kell törődnünk, hogy a gyerekeink alvásigénye egyáltalán nem üti meg az átlagot... és sajna negítav irányba tér el tőle... Nálunk azóta jobb kicsit a helyzet, amióta egyszer alszik nap közben... Ahhoz ragaszkodom, akkor is, ha a fáradság legkisebb jele sincs... 2 körül szokott Csenge elaludni (+/- egy óra, attól függ, hogy jön ki.... de nagyon ritkán előfordul, hogy korán, fél 1 körül nagyon nyűgös... ha olyankor elalszik, kicsit borul a napunk, de azért még belefér) Talin egyáltalán nem alszik el mostanság, úgyhogy nekünk emiatt is reménytelen, mert délután, hőségben, egy rettentően fáradt, nyűgös gyerekkel horror az utazás... Kép) Másrészt: ne idegeskedj, mert hidd el, Dorka megérzi, hogy ennyire feszült vagy, és csak még nehezebb lesz... Nálunk néha bejön, hogy ha én már semmiféle praktikával nem tudom elaltatni, akkor jön Ati... mindenféle "elköltöznek a pókok, ha kiabálsz" "fenyegetéssel" el lehet csendesíteni, és akkor már pillanatokon belül alszik is...Amúgy mi azért nem bánjuk, hogy Csenge este 10-11 körül alszik el, mert így nem kel hajnalban.... abba bele is halnánk rövid időn belül KépKépKép ... így meg fél9-fél10-ig elvan reggelente...

Tikk, Dzsili
Elképesztő, mennyire NŐK lettek ezek a kis babók... KépKépKépKépKépKépKépKép
És irígy, mert hagyják, hogy összefogjátok a hajukat... Csenge ellenkezik, mint egy tucat ellenkező csemete... úgyhogy marad az olló... megint "kopasztás" lesz...

Beja... aggódni felesleges... Csengének is 4 rágó után bújt ki az alsó 2-es metszője... Már remélni sem mertem... KépKépKépKépKépKép látni még nem látom ugyan a hiányzó metszőt, de a remény hal meg utoljára... KépKépKép

Cory
ha jól emlékszem, eddig sem volt rózsás a mamáddal a helyzet... Papáddal beszéld meg, Mamádnak meg mondd meg, hogy ha ennyire nem érdekli, mi van VELETEK, akkor máshol is el tudjátok tölteni 2 hetente a vasárnapot Kép Megváltoztatni úgysem tudod, valószínű megbeszélni sem... ő olyan, amilyen. Képekért elmehet hozzátok, aztán dicsekedhet vele... Nektek meg szabad marad a vasárnapotok... Akkor esetleg csinálhattok közös programot Papáddal... aki ugye "tökjófej" KépKép

BMárti
Üdv újra itthon... Lacika is milyen nagylegény már... Visszasírod majd azt az időt, amikor még nem kellett szó szerint utána rohanni... KépKépKépKép

Nálunk is elég nagy változások lesznek... Egyrészt sikerült a házvétel, mégis költözünk Telkibe... ha készen lesz... Bár nagyon gyorsan csinálják, úgyhogy lehet, hogy ősszel már költözhetünk Kép
A másik, hogy visszamegyek dolgozni - persze a főnökkel még a konkrét dolgokat nem tudtam megbeszélni, mert szabin van, de én nagyon jól elgondoltam, hogy lesz Kép Úgyis összegyűlt egy csomó szabim, úgyhogy ha belemegy, akkor amíg azok kitartanak, addig csak fél napokat járok be.. Csenge azt remekül elviseli, mondhatni fél lábon is kibírja... A délutáni alvásra már itthon is tudok lenni (főleg amíg nem költözünk....) A félnapokon munka mellett elkezdem csinálni gőzerővel a szakdogámat ... ott még mindig nyugisabb, mint itthon KépKépKép Ez nyáron tuti menni fog, amilyen forgalom van... aztán meg augusztusban úgyis zárva van az egyetem... Miért a helyettesem kapja meg érte a fizetést, miért ne én? A jó hírt, hogy sürgősen keressen magának munkát, már közöltem VeleKépKépKép... Szerencsére nincs egy csöpp lelkiismeretfurdalásom sem miatta... ő is vígan végig nézte, ahogy pocakkal számítógépeket cipeltem anno, meg dolgoztam helyette, mert tojt bejárni a munkahelyére... Ati meg majd elmegy GYES-re KépKépKép
Ha minden jól megy, januárban tudok államvizsgázni... ugyanis sikerült (elintézni Kép) a középfokú lektorátusi nyelvvizsgám, így már csak egy alap kell, a szakdolgozat, és jöhet az államvizsga... Igaz, az új témavezetőm még nem tudja, hogy ő a témavezetőm, de amilyen lelkes vagyok, bárkit rá tudok beszélni bármire KépKépKép Így ha összejönne végre a következő babó, akkor nem izgulnék annyira, hogy miből fogunk meglenni (mert azért azt mégsem várhatom el, hogy szegény Após tartson el még minket is)... meg a lelkemnek is jobb lesz, hogy van diploma (amit azért egy gyerek mellett könnyebb megszerezni, mint 2 mellett.. vagy 3 vagy 4 mellett Kép)... "röviden" ennyi KépKépKép

.. .most megyek, mert fürdetés, aztán a párom megy zülleni az udvarra... Kép

pussz
Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Nagyon lelkes vagy Rebi! Csak biztatni tudlak, én is hasonlóan érzek, most bújom a netes álláshirdetéseket.
Gratulálok a házhoz! Nagyon jó lesz nektek!Kép

Dzsili: nem ez éppen (éjjeli meló) a pároddal a konfliktusotok forrása? Szerintem nagyon nehéz lehet fordítva élni, és ezt az életmódot nemcsak magának, hanem neked is diktálja. Nem mentek szabadságra együtt vagy kettesben (legalább egy hétvégére)? Biztosan jót tenne.

üdv: Zsuzsi (Dorka nagyon szépen elaludt, igaz cicire, de pár perc alatt, kiváncsi vagyok, mikor ébred.)
zsu26

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a bíztató sorokat. Még nem tudom, mi lesz. Leginkább attól tartok, ha elkezdem mondani, anyám sírva fakad, és azt nem tudom kezelni, ráadásul még jó szarul is érezném magam, bár most úgy gondolom, nincs miért.

Dzsili: a fickóm nem akar ebbe az egészbe beleszólni.

Zsuzsi: nálunk is akkor változtak meg a dolgok, mikor Balu megszületett. A terhesség alatt naponta telefonált anyám, hogy mi van, aztán már a kórházban is csak 3. napon bírt meglátogatni (10 perc tőlük busszal), és csokitortát hozott (amit köztudottan UTÁLOK!!). Azóta ez van. Nem hiszem, hgoy a fickómra féltékeny, mert már 4,5 éve együtt voltunk, és együtt is éltünk, mikor Balu született. A fiatalon nagyszülőnek lenni meg apámat érintett mélyen, aki rém hiú a korára, de az unokája nem zavarja, sőt, csak hát a tudat, hgoy nagypapa lett Kép (Remélem, érthető, mit akartam mondani)

Bili: én azt gondolom, nem szabad kényszeríteni. Ez alatt mindenféle "szoktatást" is értek. Azt gondolom, nem idomítani kell őket úgy, hogy kilessük, mikor készül pisilni-kakilni, és akkor aládugjuk a bilit, hanem esetleg megmutatni neki, hogy ez van, erre való, és ha akarja, használja. Persze, hogy ki mikor érik meg rá, az gyerekfüggő. Ismerek olyat, aki 1,5 évesen egyszercsak azt mondta, ő nem hajlandó pelusba, de azért ez ritkaság.

Balu ma nagyon jó fej volt velem Kép REggel mondjuk már hajnali 3/4 8-kor felkelt, ez rosszul érintett, de előfordul. Megvártuk az ebédet (délelőtt 10 körül hozzák Kép), aztán irány a játszó. 3/4 1-kor, mikor hazaértünk, már majdnem elaludt, evett valamit, majd leraktam aludni. Fél 3-kor volt hajlandó elaludni, és arra ébredt, hogy az apja nyitotta az ajtót fél hétkor!!! Úgyhogy nyugis délutánom volt KépKépKép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory
Úgy értettem hogy jobban belelát a helyzetetekbe a "fickód" és ha támogat akkor könnyebb együtt. Úgy látom ti egy harmonikus család vagytok hárman/+picur/ és érdemes volna az ő tanácsát követni.
Szerintem jól látom, hogy szereted az anyukádat még ha így is viselkedik veled ami valóban nem szép. Nem lehetséges hogy afféle barátnői jóviszony volt köztetek Balu születése előtt, mindent megbeszéltetek, most viszont téged jobban leköt a kis fiad és születendő következő baba, ő meg hanyagolva érzi magát és ez így csapódik le nála.
Nem ismerlek benneteket bocsi ha mellé ment a gondolat menet és nem így van, csak a segítő szándék vezérelt!
Látod Balu segít neked, hagy pihenni! KépKépKép

Zsuzsi
Hát mindenre ráfoghatjuk de összetett a probléma szerintem!

Rebi
Üdítőleg hatottak rám a soraid, jó olvasni egy ilyen lelkes "munkába" induló sorait, tényleg örülök hogy sikerült mindent ilyen jól elintéznetek.
A frizurája megszokás kérdése volt nálunk. Eleinte ő sem akarta de adtam neki olyan dolgokat játszani ami titkos máskor nem kap meg /kis üvegecskék stb./ közben gyorsan határozottan felcsicsáztam a haját így nem ellenkezett.
Igaz hogy hetekig csak kis ideig tűrte hamar kivette, de idővel megszokta és már nem zavarja, ha kiveszi nem teszem visze neki,de mára már órákig is így van a haja és egyálltalán nem gond neki sőt ő hozza mert hiú lány és szereti hallani hogy milyen szép a csicsája.

Dzsili
dzsili

Dzsili: sosem voltunk különösebben jóban anyámmal, de a mostani helyzetnél sokkal jobb volt a helyzet.

cory
Budapest

Sziasztok!

Gyorsan dicsekszem egyet! Dorka ma fél 7-kor ébredt, aztán egy kis szopival az ágyunkba vissza aludt és most apjával együtt alszanak!!!!!Hurráááá!Kép Úgy örülök, hogy kiderült, mit is csinálok rosszul. Férjem is örül, megjegyezte: Na végre lehet aludni!Kép Így könnyen hajlik, hogy szigorúbban vesszük ezt a nappali alvást, és ehhez ragaszkodnunk kell.

Ma megyünk esküvőre, erre látom, mennyire fúj a szél, az én ruhám meg nagyon nyári, szerintem fázni fogok. Most mehetünk vissza a butikba, hátha találunk valami kis blézert (nekem nincs ilyen itthon). Kész ráfizetés ez az esküvő, de hátha találunk valami olcsóbbat. Igaz az ifjú pár nagyon készül, képzeljétek, a meghívott gyerekeket az ülőhelyükön egy kis ajándék várja majd, hogy ne unatkozzanak. Én már tudom, mit kap Dorka, egy plüss Süsüt!!!! Annyira rendes a pártól, hogy ilyenre is figyelnek, és tudták, hogy Dorka süsümániásKép Szóval muszáj csipkednem magam nekem is.

Egy kérdés még: Miért kel fel Dorka mindig sírva??? Még ha mellette vagyok, akkor is. Nemrég jutott el az agyamig, hogy a gyerekek nagy része nem sírva kel fel, ez nekem nagy újdonság.

Üdv: zsuzsi

ha még alszanak, akkor elolvasom a tegnap esti termést
zsu26

Cory: szerintem, ha úgy is tudod, hogy anyukád értetlenül állna a sérelmeidhez, akkor ne is próbálkozz, próbáld el fogadni, hogy ő most ilyen. Úgy vettem ki szavaidból, hogy elég fiatalok a szüleid, lehet, hogy édesanyád éppen a változókorba lépett és emiatt viselkedik ilyen furán. Az én anyám teljesen kifordult magából, borzasztó volt, hullámokba jött rá roham és akkor minket szapult, aztán elment orvoshoz, aki persze hormonokat írt fel, attól normális lett, de rá 5 évre mellrákja lett...Szerencsére túl vagyunke ezen az időszakon, most már teljesen nyiltan beszélünk egymás előtt és ha elkezd megint szapulni minket, egyszerűen rászólunk, hogy ennek nincs értelme és fejezze be, szerencsére nem sértődik meg, tudja, hogy ilyenkor csak "hideg zuhannyal" lehet leállítaniKép Remélem mire mi leszünk klimaxosak, valami jó gyógyszert kitalálnak.
Ha nem is a férjedre, de mégis valamiért neheztelhet rád/rátok, valami olyat várna el tőletek, amit nem akartok/tudtok megadni neki. Apád nem tudná megfejteni? Talán, ha tudnád az okát, miért viselkedik így, nem esne ennyire rosszul a hozzáállása.
Vagy magával van baja, vagy veled, vagy még apádra is lehet féltékeny, hiszen itt is nagyon hangsúlyozod, hogy édesapád sokkal jobb fej. Gondolom, ezt tudja, nem eshet neki jól. Talán ha először arról biztosítanád őt, hogy mennyire hiányolod őt és hogy mennyire szereted, mennyire jól esne, ha tudna veled együtt örülni az unokáinak és részese akarna lenni a te boldogságodnak, lehet, hogy megnyílna és minden rendeződne.

Bocsi, hogy össze-vissza írtam, de családi bonyodalmakban speciel nagyon érintett vagyok én isKép Hátha valamelyik mondat segít neked a megoldásban!

Beja: Ismered a macagumót? gyógynővényboltban és gyógyszertárban lehet kapni. Most olvastam, hogy mennyire jó hatása van, fokozza a fogamzóképességet mindkét félnél, harmonizálja a menzeszt, erősíti a stresszel szembeni tűrőképességet, immunrendszer-erősítő. Én a férjemnek veszek, hátha normális leszKép

Üdv: zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

2 napig nem volt telefonvonalunk, mert a viharban elszállt. Csütörtökről péntekre éjszaka a riasztónk pittyegett 2óránként, mert hiányzott neki a telefonvonal Kép Mindig be kellett írnom a kódot, akkor elhallgatott. Azt hittem, meghülyülök hajnalra...
Úgyhogy most először írok, aztán olvaslak Titeket.

Nagyon jól drukkoltatok!!! Zsófinak egyből sikerült a vizsgája Kép Bár, amikor 10 perc múlva visszajött - ő vezetett -, akkor frászt kaptam, mert azt hittem, meghúzták. De kiderült, hogy a vizsgáztató elhagyta az egyik mobilját és azt kereste a másik telefonján mindenkinél Kép Zsófira szinte nem is figyelt Kép

Harry Potter tetszett Kép Bár jó hosszú volt és félelmetes. Szerintem se kellene kb. 10 éven aluli gyerekeknek megnézni. A nagyobbak talán már nem félnek tőle.

Andysj: Zsófi 8-án, kedden indul. Tejügyben én is előre félek, mert Tominak 2 éves koráig hypoallergén tápszert kell innia, aztán mi lesz... ?

Zsuzsi: Zsófinak is nagyon kevés volt az alvásigénye, a bölcsiben ő volt az egyetlen, aki alvás alatt olvasgatott (képeskönyvet persze) Kép Most se alszik valami sokat Kép

Szila: én is elolvastam az eddigi Harry Pottereket. Már várom az ötödiket!

Bszilvi: tetszett Kép

cory: először próbáljatok meg kihagyni 1-1 vasárnapot valami egyéb programra hivatkozva. Az apukáddal küldd el Balut az álaltkertbe pl. És az apukáddal talán meg lehet beszélni a problémáidat, hátha aztán ő segít rávenni a mamádat, hogy változtasson a dolgokon.
Az én anyukámnál is van olyan gond, hogy nem is figyel oda, mit mesélek neki, de ez sajnos az agyérelmeszesedés miatt van. Azaz nem szándékos. De ez nálatok nem hiszem, hogy így van, hiszen Ti jóval fiatalabbak vagytok, azaz a szüleitek is fiatalok még.

Dzsili: már nem vagyunk egyedül Kép Szerencsére a gyerekeim imádnak olvasni, és nemcsak Harry Pottert Kép Napocska Kép

BMárti: gratulálok az új autóhoz!!! Képzelem a bevásárlásodat Kép

pusz: bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Rebi: hallgattam, mint a sír Kép Tök jó, hogy ilyen vidám vagy, érződik az írásodon, hogy mennyire happy az egész körülötted!!!

Zsuzsi: de jó, hogy Dorka jól aludt!!! Bár már biztos nem olvasod az esküvő előtt, de azért jó szórakozást kívánok!!!

cory: igazán rendes Balu, hogy hagy lélegzethez jutni Kép

Végre kisütött a nap - most meg az lesz abaj, hogy túl meleg van Kép

pusz:bogancsi

bogancsi
bogancsi

Cory
Értem és nagyon sajnálom, azt hittem azért söpri félre a te mondandódat hogy az övéit meghallgasd mert veled szereté megosztani.
Nehéz ügy, remélem sikerül valamit kitalálnotok, hogy sértődés se legyen, de észbe is kapjon!

Zsuzsi
Jó bulizást!

Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Köszönjük a gyógyokat és az érdeklődést!Kép Nem vettünk be antibigyót, mert már nem volt láza Petinek és azóta is jól van.Kép

cory, Szila
Köszi az infót.

Tikk
bili Kép
Hanna szerintem is igazi NŐ ebben a kalapban.Kép

Nyuszimanó
Én biza megfagynék abban a vízben.Kép

Andysj
kenyérevés Kép

BMárti
Milyen autót vettetek?
Bevásárlás Kép
Lacika is klassz srác lett.Kép

Rebi
Jó olvasni a nagy lelkesedést, örülök, hogy ilyen jókedvű vagy.Kép Klassz, hogy lesz házatok!Kép

cory
Bár már mindenki leírta, szerintem is érdemes lenne apukáddal futni egy kör beszélgetést, ha úgy érzed, hogy vele lehet beszélni. Egyébként meg borítsd ki a bilit. Akkor legalább megvan a tudat, hogy tisztáztad a dolgokat és erre anyádéknak is megadtad a lehetőséget. Ez jó dolog még akkor is, ha lelkiismeretfurdalásod van, mert megbántottad őket. Tudom én, hogy nem könnyű, de próbáld meg nyugodtan elmondani, hogy szerinted mikor hogyan változtak meg a dolgok és hogy ez nektek így nem jó. A vasárnapokat meg iktassátok ki, ha pedig jól alakulnak a dolgok ill. a beszélgetés, hívd meg őket te vasárnapra. Mindenképpen éreztetni kell szerintem, hogy megváltoztak a dolgok.
Ha mégsem szánod rá magad a beszélgetésre, a vasárnapokat akkor is hanyagolnám a helyedben és úgy általában nem foglalkoznék anyámmal. Ha őt ez zavarja, talán még szól is.
Az biztos, hogy lépni kell, mert csak rosszabb lesz, ha még jobban felgyülemlik benned a feszültség.
Sok sikert, remélem rendbe jönnek a dolgaitok!

Holnapra nagy szelet mondanak, így esetleg felvethetnénk egy benti tali ötletét is... Rebi, hol lenne nektek is elviselhető a dolog? Hiányoztok a taliról!

Üdv: Gorsi
gorsi

Sziasztok!

GOrsi!
De jó, hogy Peti már jobban van!

Dzsili!
Nagyon aranyos Napsi a képen! Nem semmi a történet apukádról!

Cory!
Történt valami fejlemény? Tudtál esetleg beszélni apukáddal?

Rebi!
De jó, hogy mégis költöztök! Csatlakozom GOrsihoz, hiányoztok a talikról!

Bogancsi!
Zsófinak gratulálok a sikeres vizsgához!

Zsuszi!
Hogy éreztétek magatokat az esküvőn? Dorka örült a Süsünek?

Andi!
Hol vagy?

Szeretnék tanácsot is kérni, Peti, amióta felül is van foga(fogkezdeménye) azóta csikorgatja a fogát és borzalmas hallgatni. Van valami ötletetek, hogy tudnám leszoktatni, vagy csak várni kell és magától abba fogja hagyni? Volt/van valakinek tapasztalat ezügyben?

Sziasztok

Szilvi és Peti
bszilvi

Sziasztok!

Most csak nagyon röviden, mert írom a szakdogám, amíg Csenge nagyszülőzik... Kép

Bszilvi, Gorsi
Köszi a hiányolást a talikról KépKépKép nekem is nagyon hiányzik (meg szerintem Csengének is), de valószínű ezt a most hétfőit megint kihagyjuk, mert el kell(ene) intéznem pár dolgot az egyetemen (ha sikerül, és bent lesz még valaki)... ráadásul Csenge ugye egy hete kapta meg az MMR-t, és várható, hogy lesz valami hatása... egyelőre semmi, csak kicsit nyűgösebb éjszaka - bár az lehet, hogy csak az 5 épp növő félben lévő fogától van... Kép

Bszilvi
Csenge is csikorgott rendesen, amikor az ellenkező szinten is kibújt a foga - de szerencsére csak néhány napig, amíg egymáshoz csiszolta őket... Szerencsétlenebb esetekben megmaradhat, bár annak nem tudom, mi az oka... Reméljük, Peti is csak összecsiszol, és nemsokára abbahagyja... mert egyszerűen rééééémes hangja van... KépKép

Zsuzsi
Csenge is kapott nemrég Süsüt... KépKép és imádja... Kép reggel az az első, hogy keresi, ha megyünk bárhova, azt viszi magával... és mondja is, hogy Süsü... de már akkor is, ha az apja fahangon elkezd dudolászni valamit a Süsüből...KépKépKép

nagy a csend ma .. Kép

üdv
Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Dzsili, bogancsi, Szilvi: túl vagyunk az esküvőn, volt egy kis bonyodalom, de jól éreztük magunkat. Dóri természetesen a templomban nem tudott csendben maradni, állandóan a vőlegény nevét, azaz a keresztapja nevét kiabálta, így ki kellett mennünk. A templomból nemcsak mi rohantunk ki, hanem egy 21 hónapos kisfiú is. Képzeljétek, Dórinál 2 fejjel nagyobb volt és a súlya 21 kg volt!!!! Akkora volt a keze majdnem, mint nekem! Kép Udvarolt Dórinak, de súlyánál fogva kissé erősen megragadta a kis kisasszonytKép Különben, a kisfiú nem volt pufók, hanem egyszerűen óriási volt. Az apja is mesélte, hogy az óvodában anno neki a csoporttársai mind a derekáig értekKép Na ezen jót nevettem.
A vőlegény tüneményes nagymamája pedig a nagy izgalomban elbotlott és eltörte az orrát, szegénykémet annyira sajnáltam. Ha ránéztem könnybe lábadt a szemem, mert az én nagyim jutott eszembe. Persze a nagyika nagyon szégyelte magát, hogy most az ő csúnyáságával rontja az esküvőt, aztán szerencsére humorral felvidítottuk, hogy ő most a Kokó-nagyiKép.
A vacsorán a beszédekig tudtunk maradni, mert Dorka pont a tósztoknál, anya cicit-ordibált, így vörös fejjel rohantam ki és vittem volna haza Dorkát. Csak én hülye a nagy szégyenemben a kulcsot a férjemnél felejtettem és így 2-szer kellett visszamennem az étterembe...Kép Anyósom vigyázott Dorkára, neki megágyaztunk Dorka szobájában és így aludtak. Süsünek örült nagyon. Most meg egész nap anyósomnál van, hogy ki tudjuk aludni magunkat, nagyon élvezzük a helyzetet a férjemmel, végre kettesben vagyunk, régen volt ilyen. Kép
Az esküvőn a férjem volt a vőfély, jól ki is fáradt, így nem is tudtunk táncolni, még együtt enni sem, de így a lagzi nagyon jó hangulatban telt el. Volt minden: lyukas kanálból evés, pénzseprés, lepedőből kisollóval kivágni egy szívet, majd azt a vendég sereg dedikálta, kvízjáték-jutalommal, menyasszonyszöktetés, "babautalvány", élő funky-latin zene. Szóval nagyon jó volt, jókat beszélgettünk, csak szegény férjem kissé kifáradt, de ezt ő vállalta.

Szilvi: sok baba csikorgat, azt hiszem ez ellen nem sokat tehetsz.

Gorsi: Jó, hogy Peti antibigyó nélkül is meggyógyult!Kép

Na megyünk a lányért

sziasztok
Zsuzsiék
zsu26

Sziasztok!

Csak beugrotam, majd írok bővebben is, ha nem alszom el Zsófival...
Henke hívott, hogy rossza gépük, de ők is jönnének holnap talizni, és szeretné, ha valami számukra is jól megközelíthető helyen lennénk. A Hősök teréig jön be autóval, én 10 körül találkozom velük. Nem szívesen emelgetne....
Várom a javaslatokat, később még jövök.
Ki jönne még?

Puszi
Andi

Andi
andi3

SZiasztok!

Persze nyúl voltam, és nem léptem semmit Kép Apám depis, vele most nem lehet ilyenekről beszélni. Végülis ma egész tűrhető volt a dolog.

Szilvi: Balu is csikorgatja Kép Ha megvan a megoldás, szólj, mert engem is érdekel Kép Ja, apám 50 éves, és még mindig csikorgatja, igaz csak álmában.

Talizni mi is mennénk, de attól függ, hol lesz.

cory

cory
Budapest

Mi taliznánk!
Iskolások játszója a Ligetben?
Borcsa + Luca

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Mi is taliznánk, ha sikerül mindent elintéznem amit szeretnék. Illetékhivatalba kell mennem, ami a ligethez közel van, úgyhogy nekünk jó a liget, nem mintha tudnám ezt a játszót hol vanKép

Tikk
tikk

Nekem nem jó a Liget. De ha a többségnek jó, akkor legyen ott.

cory
Budapest

Nekem a Liget közel van, de nem a kedvencem az a játszó. Kicsiknek csak a homokozó van, és ilyenkor elárasztják a napközis táborosok.

Andi

Andi
andi3

Sziasztok!

Mi is mennénk talira!
Lányok, részünkről teljesen mindegy, a Hősök tere miatt én is csípőből a Ligetet javasoltam volna, de akkor mi legyen Coryval? Ne hagyjuk ki Őket semKép Bár ötletem az nem nagyon vanKép
Cory, ha van ötleted, hogy meddig tudnál bejönni, velünk találkozhatnál és segítenék emelni... Mondjuk villamossal bejössz a Deákra, onnan meg kisföldalattiznánk... jaj de a villamost meg felújítják Budán... Ha van ötleted, írj!!! Kép megoldjukKép

Cupp,
Beja
beja

Nekem is csak a Hősök teréről ugrott be a Liget meg az a játszó. Szivesen látok mindenkit itt a Bikáson, ez Corynak talán jobb, de a Hősöktől hangyányit messze esik. Szóval tanácstalan vagyok.
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Szip nem lenne jobb?

zsu26 (de mi nem biztos, hogy jönnénk)
zsu26

Sziasztok!

Nem a távolsággal van a baj. Hanem azzal, hgoy sokat kell gyalogolni a bkv-tól, illetve lépcsőzni. Szóval simán eljutunk a Ferenciekig meg az Astóriáig és onnan át tudunk szállni valamire, ha kell, csak metróra nem vagyok hajlandó!

cory

cory
Budapest

pl a szipbe el tudok jutni, ha az ok.

cory
Budapest

Nekem az!
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Mi nem megyünk Kép, úgyhogy taliügyben nem mondok semmit, csak szólok, hogy megvagyunk Kép Sőt, többnyire jól is, bár vannak nagyon durva napok, amikor először csak ők bőgnek egész nap egyszerre, de estére már én is Kép Szerencsére nem ez az általános, de úgy látom, az időváltozás mindekettőt megviseli, így engem is.

Ármin továbbra is egyre többet beszél Kép, egyre érthetőbben mond utánunk egyre bonyolultabb szavakat (ma pld a basszust KépKép), úgyhogy naggggyon gyorsan le kell szoknunk mindennemű csúnya beszédről! Levágtuk kopira a haját: nagyon könnyű volt! Kép Előtte elmondtuk neki, mi hogy fog történni, utána pedig csak azt kellett mondani, hogy merre forduljon! Kép Nem hittem volna, hogy így megy majd! Néha (főleg a hisztis napjain) csak szopizni akar, enni nemigen. Elégnek elég neki a szopi, de sokszor nekem is! Kép

Vilka baba tovább növeszti magát: tegnapelőtt már 5270 gr volt. Érdekes, hogy így nő, mert egyébként sokkal rosszabb technoikával szopizik, mint Ármin és nem is tudom rávenni, hogy ügyesebb legyen Kép Úgyhogy fáj a mellem elég gyakran Kép És baromi sokat bukik, majdnem deciket, néha nem is értem, hogy férhetett egyáltalán ennyi a hasába! Úgyhogy naponta többször kell fürdetni és öltöztetni is - egyelőre ezek a nőies vonásai Kép Egyre többet van ébren, sokat nézelődik, de egyedül persze nem szeret lenni! A zenélő bohócainak nagyokat kiabál, ki tudja magát nyomni teljes fekvőtámaszba, úgyhogy szerintem elég ügyes baba! Kép És olllyan szépen mosolyog! Kép

Van kettejükről kép, megpróbálom holnapra bevarázsolni a profilomba! Ármin fogja az ölében Vilkát!KépKép

Cory! Anyukád miatt nagyon is megértelek! Kép Nálunk apám ilyen: mindenkinek nyakra-főre dicsekszik az unokáival, de inkább nézi az Árminról készült fényképeket és videofelvételt az egyik szobában egyedül, minthogy átmenjen a másikba, ahol Ármin van Kép Igaz, nem is nagyon várok tőle mást... én nagyon rosszban voltam apámmal (bár szerintem ő észre sem vette, hogy évekig nem beszéltünk KépKép), mióta öregszik, egyre normálisabb, de a mostani "kellemes" viszonyunk egy normális családban azt hiszem, megütközést keltene... SZóval, szerintem egyre gyakrabban hagyd el a vasárnapokat, inkább apukádat hívd meg magatokhoz vagy együtt sétálni. Én nem javasolom a nyílt konfliktust, mert szerintem annyira semmi értelme ilyen helyzetben és csak te leszel tőle zaklatott, az meg most nem hiányzik! Koncentrálj a babára meg Baliura meg magatokra KépKépKépKép

ZSuzsi! Jó, hogy jól éreztétek magatokat! Kép A kisfiú tényleg brutális méretű!

BMárti! Üdv itthon! Lacika vezetett hazáig? Kép

Gorsi! Peti már teljesen OK? Küldök néhány (remélem, már felesleges) gyógyot: KépKépKép

REbi! Ház: KépKépKép Szakdolga: hajráááá! Kép Állás: Kép (hogy fogsz bejárni? És ki lesz addig Csengével? anyósod?)

Nyuszimanó! 16-17 fok???? Hú, az még inni is hideg! Donci egy hős! Kép

Tikk! Hanna szerintem is nagyon szép a szalmakalapban! Kép

Bogancsi! Az 5. Harry Pottert már én is nagyon várom! Akkor olvastam az első négyet, mikor Árminnal terhes lettem, de még nem tudtam róla, csak mindig a meleg ágyba vágytam (András épp Londonban volt egy hónapra), bevackoltam magam a könyvekkel és csak a telefoncsörgésekre bújtam elő Kép

Muszáj mennem, bocs, hogy nem írtam mindenkinek! Azoknak is sok jókedv és puszi! KépKépKép

Márti+Ármin+Vilka
márti

Zsuzsi, Rebi, Bogancsi,BSzilvi
Napocska nevében is köszönöm a dícséretet!

Zsuzsi
Örülök, hogy ilyen jól ment minden az esküvőn, mindannyian jól éreztétek magatokat és még a pároddal is sikerült kicsit kikapcsolódnotok!KépKépKépKépKépKép
Mátémnak is van Süsüje!

Cory
Tanácsot adni könnyebb mint lépni is valamit még ha az ember úgy érzi is hogy kellene így én nem tartalak nyúlnak, talán jobb is így lehet hogy kevésbé drasztikus lépésektől is normalizálódik a helyzetetek! Bízom benne! KépKépKépKépKépKépKép

Márti
Látom zajlik az élet nálatok, hol nehezebb hol örömtelibb , jó volt olvasni a beszámolódat a gyerkőcökről! KépKépKépKépKép Kiváncsi vagyok a tesós képre!

Bogancsi
Harry Pottert a 6 évesem is látta, nem félt tőle, azért ő már megtudja különböztetni a valóságot a mesétől! No meg ami a lényeg minden műsornál akár hol is nézik, hogy megbeszéltük, így minden kérdésükre -ha volt esetleg szorongásukra- is választ kaptak.

Ma megérkeztek a táborból amikor megláttak, Máté az én nyakamba borult, Márk a Napsit kapta fel és sírtak! A végén már majdnem mindannyian!
Amíg csak az apjuk volt ott meg a papa ment eléjük nem volt gond, csak amikor haza értek és megláttak minket, azt mondták minden jó volt de nagyon hiányoztunk nekik!
Napocs meg nem értette miért sírnak és szorongatják felváltva! De örült nekik!
Márk úgy döntött augusztusban újra megy ha megengedjük neki, versenyre és vizsgázni egy négy napos felkészítőre.
De ne tudjátok meg olyan barnák, és fáradtak volna szegénykéim, Márk meg még rekedt is sok kiabálástól!

Teszek fel Napocsról új képeket az Ismerjük meg egymást/KépNapsugárKép topicba, ha valaki kiváncsi rá!

Na jó talizást mindenkinek!

Dzsili
dzsili

Sziasztok!

A SZIP-be mi is elnéznénk, bár azt hiszem csak rövid időre. Pont útba esne a napi elintéznivalók mellett.Kép

Márti
Köszi, Peti jól van.Kép

Üdv: Gorsi
gorsi

Sziasztok!

Akkor SZIP? Nekünk nem esik útba, de minden a délelőttön múlik, hogy alakul.Ha Hanna jól bírja a bürokráciát és végzünk időben akor megyünk. Mondjuk nincs túl jó idő egyelőre.

Márti! A basszus nálunk is ismétlődött egyszer azóta én is jobban figyelekKép De akkor mondtam, hogy azt mondtam bajsza van a nyuszinak és lett belőle bajszaszKépKép Azóta az utcán is mondja, ha meglát egy bajszos embertKép

Dzsili! Milyen jó érzés lehetett, hogy a testvérek így örültek.Kép

Rebi! Te nyertél valahol egy karton energia italt?Kép Olvasni is sok volt ezt a tervezetetKépKép

kellemes napot!

Tikk
tikk

Beszéltem Henivel, akkor mi is megyünk a SZIP-be. Fél 10- 10 körül találkozom velük, együtt megyünk. Viszem Zsófit is, kiharcolta magánakKép.
Így legalább nem kell elrohannom az oviba.

Andi

Andi
andi3

Sziasztok!

Akkor SZIPKép

Cupp,
Beja+Bálint
beja

Sziasztok!

Csak egy rövid bejelentkezésre futja most tőlem.
Mi is élünk még, Kép Kép Kép csak egyre fáradtabbak vagyunk. Mártihoz hasonlóan, én is sírással szoktam levezetni a feszültséget, mert az van bőven. Kép
Tegnap este is egyszerre sírtak Kép, apa szerintem pihenni jár a munkahelyére. Kép
És utálom ezt az időjárást is: vagy a nagy hőség, vagy a nagy szél miatt nem lehet kivinni Toncsit, pedig már úgy mennénk Romival a játszótérre!

Romola továbbra is tündéri a kistestvérével: kezd beleszokni, hogy ő Anyának már nem az egyetlen babája. (Na, ezt most jó erősen kopp-kopp-kopp!)
Mondjuk, szegény Toncsival nem is foglalkozom annyit, mint szeretnék: csak eszik és alszik és nézelődik egész nap (és időnként sír). (Romi annak idején állandóan az ölemben volt.)
Toncsi viszont hízik, mint a malac: csütörtökön 3160 gramm volt, tehát 1 kilót hízott 3 hét alatt.

Cory: én is Márti véleményét osztom: ha sajnos nem volt eddig sem jó kapcsolatod anyukáddal, attól nem fog változni, hogy kiborítod a bilit. A családi összejöveteleket szerintem próbáld meg úgy átszervezni, hogy apukáddal találkozzatok inkább.
Nekem sem jó a kapcsolatom az Apuval, soha nem is volt jó, és ha belegondolok a saját helyzetembe, nem hiszem, hogy volna értelme próbálkozni a változtatáson, ha 30 évig nem sikerült. Pl. Romolát még soha nem vette a kezébe /együtt lakunk/, és amikor megtudta, hogy Toncsival terhes vagyok, annyi volt a véleménye, hogy: még egy??? (Mármint még egy gyerek.)
Most kezdjem el neki magyarázni, hogy nekem ez (sem) esik jól, és ha már annak idején én nem érdekeltem, legalább az unokáival próbáljon meg úgy viselkedni, mint egy nagypapa? Ugyan már!
Szerintem ami nem megy, azt ne erőltessük.

Hú, most én is jól kifakadtam!

Zsuzsi: most nem tudom bővebben kifejteni, de nálunk nagyon jól bejött a napirend, az élet sokkal tervezhetőbb és élhetőbb így, mint egy nyűgi babával.
Romola is szokott sírva ébredni, szerintem ez nem normális, de amióta kórházban voltam, és apával ébredt, azóta tündérien magyaráz, hogy: felébredtem! Tehát én csináltam rosszul valamit, de hogy mit, nem tudom. Velem alapjában véve is sokkal hisztisebb különben.
(Látod, családi konfliktusok nálunk is vannak, sajnos bőven.)

Mennem kell,
puszilok mindenkit, sziasztok: Laura+Romola+Toncsi

És elnézést kérek azoktól, akiknek nem írtam!
p_laura

Sziasztok!

Dzsili! Lacika nagyon köszöni a nagy, nyálas puszit, amit Napsi küldött, letöltöttem neki. Kép

Rebi! Igazad van, alig vártam, hogy megtanuljon végre járni Lacika, most meg szombaton a fél CORÁ-n át üldöztem, mire el sikerült kapnom. De legalább a többi vásárló jól szórakozott. Kép
Gratulálok a költözéshez, biztosan szuper lesz Telkiben! A terveidhez meg hajrá, olyan szépek, hogy meg KELL valósítani őket! Kép

Zsuzsi! Lacika akkor ébred sírva, ha még nem aludta ki magát. Meg akkor, ha ébredéskor nem talál ott engem maga mellett. Kép Ha ott is vagyok, és eleget is aludt, akkor vigyorog, dumálgat, feltápászkodik, és megkeresi az itatóját, meg elbohóckodik mindenfélével, csak hogy kiverje már végre az én szememből is az álmot. KépKép Tegnap szétszedtük, és heverővé alakítottuk az ágyát, így talán majd hamar megszokja, hogy ha felébred, és nem vagyok ott, akkor nem kell bőgni, ki lehet jönni hozzám. Remélem beválik a módszer, mert nagyon szeretném már végre kialudni magam. KépKép

Bogancsi! Köszi! Kép El tudsz képzelni a tér közepén, szélütötten állva a nagy halom bevásárlás felett, azon merengve, hogy jó, de mi lesz a vacsora?! Kép

Gorsi! Opel Zafiránk lesz. Igazi nagy, családi autó. Kicsit még korai ugyan, de Életem Párja azt mondta, hogy pár év múlva lakást kell cserélnünk, és akkor úgyse tudunk majd évekig új autót venni. Ez meg azért hosszú távra meg fog felelni.

Márti! Olyan jó volt olvasni rólatok, hogy már-már kedvet kaptam én is a másodikhoz. Kép Bár, amikor mindketten sírnak, nem lehet könnyű neked. Kép
Rengeteget autóztunk a nyaralás alatt, és minden pihenőnél Lacika vezetett. Kép Imádta, különösen a rádió hangerő szabályzóját tekergette rengeteget. Kép

Laura! Hát igen, a második gyerekek már nem olyan táposak, hogy egész nap Anyán lóghassanak. Kép Én mostanában kezdem látni Lacikán, hogy nem csüng már annyira rajtam, de korábban igazi kis cerkófmajom volt. Sokszor gondoltam rá, hogy képtelenség lenne még egy babát gondozni mellette.

BMárti

BMárti
bmárti

SZiasztok!

Senki nem ír a tegnapi taliról? Pedig jó volt ám Kép Balu elcsábította Hannát Kép Meg Lucát is kergette jó sokat, de azt hiszem Andi jobban tetszett neki KépKép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Nem írnátok a tegnapi taliról? Kép Meg minden másról? Kép Ha már nem lehettünk ott Kép, legalább egy kis beszámolót kérek! Kép

Nálunk semmi új nincs, a képeket még nem sikerült feltennem, de igyekzsem. Vilka baba tovább nő (ma reggelre 5460 gr), Ármin is már eléri a 10,6 kg-t, lassan uaz lesz a méretük Kép.

Ármin ma nyers borsót reggelizett némi feketeribizlivel (lelegu - mondja ő, mint szinte minden 3 vagy több szótagos szóra).

Na, megyek, mert Vilka felébredt, aztán majd jövök, ha tudok...

Márti++
márti

Nagyon leült a topik, adok Nektek egy kis témát. Ki lehet az újabb kétcsíkos? Kép
újabb-zebra

Gorsi, Bszilvi?

cory
Budapest

Gorsi, Menta?

rebi

GOrsi!!!

beababa

Gorsi! Borcsa!
tikk

Menta? Szila?

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Először is üzenem a zebrának, hogy még nem alhat, most nem lehet még aluszékony.Kép Tessék ideállni és vallaniKép Különben is ezer dolgom lenneKép

Márti! A tali nagyon jó volt, bár Hanna rögtön az elején ráesett egy babakocsi kerekére és elintézte a száját rendesen, de ebcsont beforrKép Ott volt, Beja, Gorsi, Cory, Zsuzsi, Borcsa, Andi. Huh nem szeretek felsorolni, mindig félek valaki kimaradKép Szóval eleinte majd megfagytunk az árnyékban, aztán nagy nehezen kimentünk a napra és ott nagyon jó volt.
Laurának is és neked is kitartás a gyerekekhez!!

Tikk
tikk

Sziasztok,

trehány vagyok kicsit mostanában, de mentségem legyen a párna, amit végre befejeztem Hangának...

Továbbra sem én vagyok a pocakos.Kép

Tippek: GOrsi, Menta, BSzilvi, Edit, BMárti?

Szila
szila

Sziasztok!

Bszilvi: Tomi is csikorgat.

Gorsi: de jó, hogy sikerült megúsznotok antibogyó nélkül!!!

Zsuzsi: élmény lehetett az esküvő Kép Azért én örülök, hogy Tomi nem 21 kg Kép

baba-OFF: Kissé sűrűre sikeredett a hétvégénk… vasárnap elhoztuk a tanyáról Julit és Danit. Este sütöttünk Zsófival tortát, angolteasütit, készülődtünk részben az ő utazására, részben Juli szülinapi felköszöntésére. Hétfőn bankok, vásárlások, csomagolás, családért menés kocsival Pestre, szülinapi buli, visszaszállítás férj által – este ½ 9-kor Zsófi elsírta magát, hogy kellene venni egy cipőt. Irány a Tesco. Cipő rendben. Csomagolás. Kedd reggel 7-kor indulás kocsival a Ferihegy-2-re, apa is jött. Kép Először 2B terminálra mentünk, ott kiderült, hogy 2A. Semmi gond, 1 perces séta. Zsófi rendben becsekkolt, aztán még kint üldögéltünk majd 1 órát, hogy együtt legyünk. Aztán a búcsúzásnál majdnem elsírtuk magunkat, de végül sikerült teljesen „felnőttesen” viselkednünk Kép Kép Kép
Azóta kaptunk sms-t, hogy a repülőút jó volt, a csomagja megvan, a buszt – amivel egy másik városba kell átmennie egyedül – megtalálta és most várja a buszindulást.
Húúúúúúúú…. na, most már megnyugodtam Kép

Márti: olyan kedveseket írtál a gyerkőceidről Kép Vilka tényleg nagyon ügyes, ha már tud fekvőtámaszozni Kép Tomi is nagyon keveset eszik mostanában. Akkor lehet, hogy az 5. Harry Potternél már kistesója lesz Vilkának Kép Kép Kép

Dzsili: Dani is mindig bereked a táborokban Kép Napocska képeire sosem vagyunk kíváncsiak – mint tudod Kép Kép Kép

Laura: szerintem minden gyerek az anyjával a leghisztisebb, mert biztosan tudja, hogy az anya minden körülmények között szereti őt. Nekem is az összes gyerekemet mindig agyba-főbe dícsérték kfl. táborokban, ismerősök és ismeretlenek, hogy olyanok, mint az angyalok, de azért itthon volt néha hiszti. Nagyon ügyes Toncsi, hogy ilyen szépen nődögél Kép

ZEBRA: ne csináld!!! Most nem érek rá, folyton a gép előtt ülni, és lyukas az oldalam!!! Kérlek!!!

pusz: bogancsi

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!
Nem én - vagy legalábbis még nem tudok róla KépKépKép.

GOrsi?

Szegény Luca is tányérajkú. Amíg WCn voltam, sikerült felborulnia a babakocsijával.Kép

A tali nagyon jó volt. Balu és NagyLuca még mindig szeret kötőtűvel enni, próbálkoztak derekasan az ebédem eltüntetésével. De most kicseleztem őket, és a nagyját addig ettem, amíg hintáztakKépKépKépKép

Borcsa+Tányérajkú Luca

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Na, most én is tippelek...

GOrsi vagy BMártiKép

Szilvi
sztigris

Sziasztok!

A tegnapi tali tényleg jó volt, csak a hazaút nem kellett volna... Nagyon rosszul lettem, többször majdnem el is ájultam.
Itthon megmértem a lázam, mert már remegtem is, 38.... Ma már lázam nincs, de szédülök, és elég gyenge vagyok.
Nem, nem én vagyok a zebra! Elég nagy csoda lenne....

Akkor én is szavazok Gorsira.

Borcsa! Lucának nagy puszi a bibijére!Kép)

Tikk! Hannának is!Kép Luca este azt mesélte itthon, hogy Hanna megütötte a száját, és fáj neki.Kép

Bogancsi! De jóóóóó most Zsófinak!Kép Én is szívesen lennék a helyében.

Puszi
Andi

Andi
andi3

Többiek nyaralnak?
Még estig ki kell bírnotok Kép. Vagy holnapigKép
újabb-zebra

Nem én vagyok az Újabb-Zebra! KépKép

BMárti

BMárti
bmárti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint