Tennék be nektek egy képet a gyermekeimről, hogy kell?
Napirend: kb 1 órakor fekszem. Fél 3-kor megérkezik közénk a legkisebb, onnan figyelek, nehogy apja ráfeküdjön, illetve maradjon neki is helye, mert a kicsi természetesen keresztben szeret aludni. Fél 4-kor megérkezik a következő méret, neki már előkészítve matrac paplannal-párnával, mert ő még ráadásnak hataélmasakat rúg is. Neki fognom kell a kezét, úgy alszi tovább. Fél 6-kor szól az óra. Elkészítek 2 liter kakaót, ébresztem az iskolásokat, kiveszem a mosógépből az éjszakai mosást, ébresztem újból a két nagyot. Előkészítem a két kicsi ruháját, emelt hangon ismét ébresztem a legnagyobbat.
Apával leülünk meginni a kávés kakaónkat, meghallgatom a céges problémáit, mondok rá valami okosat és azt, hogy ő a legokosabb, majd megoldja. Visszaküldöm valamelyiket, mert nem megfelelő ruhát vett magára, másiknak ismételten szólok, hogy a fején lévő szénakazallal kezdeni kéne valamit, minimum rakjon rá egy hajpántot(zseniális találmány ez a szétnyílós). Kitöltöm a kakaókat, feltörlöm a kiömlöttet. Szólok apának, hogy elkésnek, Szólok, mert mindig van valaki, aki nem látja, hogy hóvihar van, tehát kell kabát, szólok, hogy valaki ottfelejtette az iskolatáskáját. Vagy úszócuccát, vagy tornazsákját, vagy kottatáskáját. Elindulnak. Ébrednek a kicsik. Mindegyiket egyenként örömre kell ölelgetni, hogy jól induljon a napjuk. Reggeli, kakaó, törlés, elpakolás, mosogatógép ki-be, indulás oviba. Puszi, érted megyünk ebéd után, beviheted a plüsikét, ha kimentek vedd fel a vastag gatyót.
A/ ügyintézés;B/meseszínház;C/haza: teregetés-közben játszás-főzés, konstatálása a kosznak, vállrándítás sóhajjal: holnap!. Kicsi sok foglalkozást igényel-eddig bilire szoktatás, most az állatok-színek-formák-körjátékok.
Dél. Ebéd, indulás ovisért. Haza, altatás. Közben ruhák hajtogatása, elpakolása, internet. alvás után: heti 1x zenevár, 4x zongoraóra, 2x trombitaóra, 3x szolfézs, 2x vízilabdaedzés, 2x úszásoktatás, legalább egy plusz rendezvény, iskolások begyűjtése(többnyire előbbiek közben), haza.
Vacsora: legalább 3 hullámban, mosás előkészítése, mosogatógép kipakolás, bepakolás.
Lelkek ápolása, leckeellenőrzés(többnyire elég: mi volt ma jó a suliban, mi volt ma rossz a suliban, ki szeretett ma, ki bántott, kész van-e a lecke) Anya képzeld el....3x. Mondd el kérlek, mert csak akkor tudok segíteni....2x. Fürdés. Árvízkárok enyhítése, ígéretek, többet soha nem loccsan ki. Pizsama, hajszárítás, éhes maradtam...na ne szórakozz!!!! Altatás: altatódal 3x, esti ima, Altató, még legalább egy nagyon icipici mesét anya lécciiii, nagyon szeretlek. Aludjál itt velem. Jó, amíg elalszol.
Hazaér apa. Hullafáradt, nagyokkal beszélget, kicsikkel majd reggel. Mi történt ma velünk. Lelke ápolása. Hálaadás, hogy végre itthon.Tesz-vesz, bankol, leül tévé elé.Öt perc múlva tévé nézi alvót. Simogatva rávenni, hogy menjen fel az ágyunkba. Siker. Bezár a bazás, felmegyek. És lám, megvárt a teregetnivaló, éjszakai mosás betesz, majd kb 1-kor odabújok életem párjához. Felébred rám
És mindez akkor van, amikor itthon vagyok a legkisebbel, pillanatnyilag szabadságon. Egyébként fél nyolctól négyig dolgozom. A többi változatlan.
[/img]