Új privát üzeneted érkezett!

Kandika!

De jó téged is látni!
Reméltem, h. örömhírrel jössz, sajnálom, h. mégsem!
Ne add fel! Lesz kistesó!

Csakegy!

Beszéltem Lafival.
A tüdőérlelő szteroid nyomta fel 7-re és 6 fölöttire a cukrát.
De most, h. már nem kapja, egész jó cukrokat mért.
Stikában szedi a metet, mert konzervatív a szemlélet.
És ragaszkodik a saját jól bevált diétájához, mert a kórház a szokásos - valószínűleg általad is ismert - használhatatlan diétára akarta volna átálítani, amivel tuti elszállt volna a cukra.
Már nem görcsöl.
Remélem hazaengedik.

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Zazzy!
Szerintem 32 nap nem olyan vészes! Még bármi történhet! Az elmúlt ciklusban a 46. napon volt pé-m!
Hátha felébrednek a pf-id!

Rambóka! Múltkor direkt rákérdeztem, hogy meg van-e mind két pf-em!!! Kaptam róluk fotót is! tuti megvannak! ;)

Lafi! Kitartást!!!

Kép
mamint

mamint: nekem a 47-re írta a ferty, de a végére csak szaggatott lett. Neked hány naposak a ciklusaid? Spontán jönnek?

Lafi:++++++++++++++++++++++++++++++
vicky79
Budapest III. kerület

LAFI ! Minden nap beugrom ide az új hírekért. Gondolok rád! +++

Tudom ,hogy itt sokatok "normál" gondolkodású, és türelmes, de ma megbeszéltem a meddőségis dokimmal ,hogy mikor folytathatom az inszemet. Egyhónapja szedem a metet, és adott januárig haladékot, hogy addíg hasson a gyogyi. Januárban kell menjek Tűű dokihoz is kontrollra. Olyan jó lenne, ha sikerülne, és mindkét doki rábólintana.
üdv mindeninek!
nani72

Jó reggelt!

Lafi: Drukk!!! Remélem hamarosan hazaengednek...

Andi: Köszi az infót. Ha megjön sokkal optimistább leszel meglásd ;)

Charlott: Ma fogok beelentkezni majd UH-ra. Én a vizsgálatokat itt békáson csináltatom, így nem kell átmásznom a városon...

Az én dokim sem pártolja a mensi meghozást, bár lehet hogy csak nálam nem szeretett volna beavatkozni hormonokkal a trombózishajlalmom miatt. Így egyszerűbb volt neki is meg nekem is...

Tegnap nézegettem könyveket a tacskóban. Volt egy könyv, amit egy olyan nő írt, akinek szintén nem jött könnyen a baba. Hát elolvastam a hátoldalát a könyvnek és kishíján elsírtam magam :) Tombolnak a hormonjaim :lol:

No, megyek öltözni. EKG, laborlelet, délben védőnő, aztán házidoki és fogorvos is lesz ma még talán... Jó móka lesz ;)

Puszi

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Köszi a dícséreteket a lekvárral kapcsolatban! Remélem valaki rajtam kívül is meg fogja csinálni és elmondja hogy neki milyen lett. Kell a pozitív megerősítés, nah! :)

ŐŐŐŐ... Ugye ezt most nem mondjátok komolyan hogy (mondjuk a kismamikat leszámítva, mert tegyük fel hogy ők rendesek :D) a karácsonyi finomságok közt dőzsölés helyett inkább a pozdorja kenyeret fogjátok enni? :shock:
(Nem mintha gondom lenne vele, minden tiszteletem a tietek ha sikerül, de én előre elhatározott szándékkal készülök rá hogy sütizni fogok mértékkel. :D)

Bocs, most csak ennyi.
Átmentem olvasóba. Most így a jó.

Mindenkinek minden jót mára!
Monee

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

sziasztok!!!

LAFI:DRUKKOLOKKKKKKKKKK!!!!!!!
Kép

Kép

Kép
lecso

Sziasztok,

hú-ha ha itt már mindenki olvasó üzemmódban lesz, akkor nem lesz mit olvasni.
:cry: én is többnyire csak olvasok, de egyre ritkábban ír már mindenki. ez elég szomorú. :cry:

Lafi: drukkolok.

Nani: én a ,,nem normálisan gondolkodó, türelmetlen,, kategória vagyok. nekem az MM-ben B dokinő azt mondta, h ha a met mellett 3 hónap alatt nem jön a baba, akkor utána rá kell segíteni. különbözőek vagyunk, különböző laboreredményekkel, különböző eletvitellel , mindenkire másként hat minden! uh ne aggódjál! :wink:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.

Sziasztok!
Restanciám pótolva, pocifotók a másik topikban................

LAFI!!! Megy a drukk!!!
Vendég

Köszi Czinkeb., akkor nem vagyok egyedül. :)
szép napot Csajok!
nani72

Sziasztok, nyah akkor írok ha már ki akar halni a topic: ezt nem engedhetem!;-) :lol:

Lafikának nagyon drukkolok, olvasom a másik topicban is a híreket, remélem most már minden rendben lesz

Anyoooka, téged is olvaslak az inszemesben és nagyon drukk!!!

Czinke, csak ismételni tudom magam:++++++!!!

Magamról: a 11 és 12-ik dpon csináltam két gustustalanul negatív tesztet, a 12 ik dpon elkezdtem pöttyözni és a 13-ikon is, tegnapra bebarnultam, most annyira görcsölök, hogy bevettem egy gyogyit, de legszívesebben üvöltenék a fájdalomtól, szóval piri itt van a kanyarban, de valami nagy dugó lehet mert eddig még nem ért ide (persze ahogy magam ismerem, mire elküldöm az üzimet, biztos ideér, de nem baj, az idén még összejöhet az a kistücsök!;-))

Monee, te hányadik napon vagy most??

Ölelés mindenkinek!
Vendég

Nani: nem vagy egyedül! és szerintem egyáltalán nem vagyunk egyedül! :wink:
de ne legyen lelkifurid, v sötét gondolatod, amiatt, mert máshogy gondolod a dolgokat , mint a többiek!
igaz sajnos én nem tudtam ezt elkerülni. :cry: na mindegy, fel a fejjel!!
én bízom a dokimban, aztán majd meglátjuk!

Tücsi: sajnálom, annyira szorítottam ! pont gondoltam, h küldök privit, h mi van veled, mert ,,nagyon eltüntél,,. :cry: de azért még van remény! :wink:

egyébként holnap megyek uh-ra a nődokimhoz, kiváncsi vagyok nagyon , h mit mond! izgulok nagyon! a pocim nagyon fáj, néha olyan, mintha égnének a fészkeim. remélem ez jót jelent. bár az is lehet, h túlreagálom a dolgokat, a fene tudja. majd holnap ilyenkor már okosabb leszek! :roll:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Nani! Czinkeb!

A nemzetközi vizsgálatok eredményei alapján kb. fél év szükséges ahhoz, h. a metformin érezhető javulást eredményezzen a hiperandrogén tünetek és a cikluszavarok terén.

A Norkáék által csinált kérdőívet kitöltők adatai alapján a következő derült ki (Norka, utólagos engedelmeddel!):

"Kérdés, hogy mennyi idő kellett a metforminnak, mire bekövetkezett a terhesség. A nagy átlag 5 és fél hónap, az adagfelépítés idejét is beleszámolva. Viszont a szélsőségek igen nagyok, hiszen a 44 terhességi esetből 16 volt olyan, amikor maximum 2-3 hónapig szedte a kismama azt megelőzően a metformint! Tehát igen sokaknak szinte azonnal hat a kezelés, ugyanakkor a többieknek tartósan szedni kell, és jellemzően 6-12 hónapi kezelés hozta meg az eredményt. "

Tehát szó sincs arról, h. ha 3 hónap alatt nem esel teherbe, akkor el kell rohanni stimuzni!

Mindannyian különbözőek vagyunk, a PCOS mindenkinél más súlyosságú. Van akinél a metszedés első hónapjaiban bekövetkezik a teherbeesés, van aki csak kitartó szedés után jut el odáig, h. a ciklusa rendeződik.
Ez nem egy bakteriális fertőzés, h. ha beszedsz rá egy kúra antibiotikumot, akkor nagy eséllyel meggyógyulsz!
Egyenlőre annyit lehet elmondani, h. az eddigi "sötét középkorhoz" képest már legalább sejtik, h. mi okozza ezt a betegséget és a ma már csak "tüneti" kezelésnek számító drilling helyett, a kiváltó okot, az inzulinrezisztenciát próbálják kezelni.

Azt is számításba kell azonban venni, h. teljesen más egy erősen túlsúlyos, anovulációs nő szervezete, mint egy nagyon vékony, inkább hiperandrogén tüneteket mutató nőé! (És nem biztos, h. az utóbbi van jobb helyzetben!)

Ezért szoktuk azt mondani, h. kell fél év mettel, diétával, mozgással és ha az illető semmiféle javulást nem tapasztal, akkor mindenképpen érdemes elmenni egy endokrinológiai kivizsgálásra és csak ha az nem tárt fel semmi egyéb, a háttérben meghúzódó endokrin zavart, akkor érdemes stimuláláshoz folyamodni!

A Norka féle teszt eredménye egyébként arra is rámutatott, h. az előzőleg metforminnal és életmódváltással rendezett hormonális háttér mellett javul a stimulálásra adott válasz is és a korábban terápiarezisztensnek elkönyvelt esetek is jó eséllyel teherbeesnek!

Tehát nem kell egyből stimulálásra menni, sokkal célszerűbb előbb rendezni a problémát. És még az is lehet, h. közben spontán teherbeesik az ember! :wink:

rambóka

Rambóka, nagyon köszi, hogy leírtad, ilyen világos válaszra/megerősítésre volt most szükségem!!! Pussz!

Czinkeb, igen biztos azt érzed, hogy dolgoznak a petefészkeid, kíváncsi vagyok nagyon az UH-ra!;-)
Vendég

Rambóka: köszi, ez tényleg nagyon hasznos volt ! :wink:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

A "mennyi ideig várjak a mensire?" kérdésre a válasz:

Nem szabad túl sokáig várni, mert a folyamatos ösztrogén hatás tovább ront mind a petefészkek állapotán, mind a hiperandrogén tüneteken, ráadásul növelheti a hajlamot a méhtestrák kialakulására és egyéb - ösztogén hatásra növekedésnek induló - daganatokra is!

Ugyanakkor a 32 napos ciklus még nem igazán nevezhető hosszúnak.

Aki úgy érzi, h. már meg kéne jönnie, de nem jön, ugyanakkor a teszt negatív, lehetőleg mielőtt mensimeghozó gyógyszerhez fordul, tegye meg a következőket:
Mérjen pár napon keresztül reggel alaphőmérsékletet:
- ha 36,8 körüli értéket mér, akkor valószínűleg volt ovuláció, hiszen ilyen értéket a kiszabadult petesejt helyén kialakuló sárgatest által termelt progi eredményez. Ez esetben várjon türelemmel, mert a sárgatest max. 14-16 napig működik, ha nem jön létre terhesség, tehát ennyi időn belül lehet mensire számítani.
Ha mégsem jönne meg 16 nap után sem és még mindig magas az alaphő, akkor jó eséllyel érdemes tesztelni! :wink:
- ha 36,2 körüli értéket mér, akkor ezidáig nem történ ovuláció, de ez nem zárja ki, h. a közeljövőben nem fog! Kapkodni nem célszerű, mert 19-25. napon még simán lehet egy kósza PÉ!
Ha vki tudja magáról, h. neki dupla ciklusai vannak, akkor tényleg nem érdemes Norcoluttal belenyúlni, inkább ki kéne deríteni, h. miért nem működik még rendesen mindkét petefészke, az is lehet, h. emelni kéne a metformin adagolásán, de lehet, h. más endokrin betegség is van a háttérben!

Az viszont tény, h. 40 napnál hosszabb anovulációs (!) ciklust nem érdemes hagyni! Tehát, ha vki már a 40. napon jár és még mindig alacsony az alaphője, akkor célszerű inkább meghozatni a mensit!

rambóka

Rambókát csak megerősíteni tudom! 5és fél hónap múlva csökkent nálam a szőrösödés és a hajhullás. Én inkább a vékony hipoandrogén nők csoportjába tartozom. És!!! még mindig maradt mit korrigálnia rajtam a metnek, pl. az LH csúcsom. Sőt akkor sem elkeseredni, ha egy időre felerősödnek a tünetek!

Tücsi, jobbulás!

Kép
apple

Apple, köszi, most vettem be még egy görcsoldót:-( Ha lesz erőm megnézem, hogy ide ért-e piroska... Te, ez szuper, hogy javult a szőrösödés és a hajhullás, én is - én is akarooom!! :lol: :lol:
Vendég

minden hajmosáskor majdnem sírógörcsöt kapok, mert annyi hajam kihullik. és 2-3 naponta kénytelen vagyok mosni, mert amúgy meg tök zsíros. :twisted:
szóval csodálom néha, h van még hajam egyáltalán :shock: :oops:

a szőrösödés, ami a fogigátló mellett normális volt nálam, kb 5 hónapja kezdett felerősödni, de most kb 1 hónapja viszont javulást tapasztalok ezen a téren. legalább 1 poz dolog. :roll:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Tücsök!

Asszem 10. cn. de direkt szedtem le a vonalzót.
Nem akarom látni, nem akarok az alapján élni hogy hányadik cn. van. Azért még nem meg egy könnyen ez a dolog, mert néha néha rákukkantok a fertyn hogy hol tartunk, de ez még mindig jobb megoldás mint állandóan látni.
Talán ez is egy megoldás.

Bocs csajok, de muszáj, nem tudom magamban tartani. Kismamik ne olvassák, légyszi!
Meg fog halni a barátnőm 4 hónapos kisfia, ez mostmár majdnem biztos. Az orvosok is már csak arra várnak hogy meddig lesz ereje küzdeni a babának, ha ő is feladja, nincs tovább. Talán már ma angyalka lesz, talán holnap. A szívem majd megszakad, az összes gondolatom feléjük jár hogy mi lehet, hogy vannak, van-e remény. Annyira remélem hogy csak halál hírét keljük Rolinak, de ő élni fog, mert élni akar. 3 év próbálkozás, csomó meddőségi kezelés után fogant Roli, és ki tudja miért 32. héten a világra jött. 4 hónapos múlt, eddig csak kórházban volt, küzdöttek érte, de megállt az orvosok tudománya, nincs tovább. A szülei is leírhatatlanul szenvednek, de nem tudnak mit tenni, el kell engedniük a babát, ha ő menni akar. Szörnyű... Rettegek hogy ez velünk is megtörténhet! :cry: :cry: :cry:

Hát ezért nem jövök most.

Monee

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Monee, nem találok szavakat nagyon-nagyon sajnálom!! :cry: :cry:
Olyanra meg nem szabad gondolni, hogy veled is megtörténik!!!
Vendég

Monee: úgy sajnálom! :cry:
de egyszerűen nem értem. akkor amikor már olyan fejlett az orvostudomány, h lehet ez!? amikor olyan koraszülött csöppségeket ( szó szerint!) meg tudnak menteni, és semmi károsodása nincs a babának. ez annyira borzasztó! :cry: :cry:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Monee, iszonyatosan sajnálom. Nehéz ilyenkor szavakat találni.

Kép
apple

Pogika drága! Kinevezem a mai napot 1cn, kérlek majd javítsd ha lesz rá időd! Köszönöm!:-)
Vendég

Sziasztok!

Lafi jól van,a cukra 4,3 volt....szóval nem kap (inzulint)...sőt a saját orvosa volt ma bent,azt mondta 9-10 körül adnak csak.....de 34.hétig bent kell maradni!Mondtam Neki,hogy inkább maradjon....mert akkor Huni is benne marad addig legalább......mert háááát ott semmi mást nem tud tenni,csak pihizni!Saját diétáját tartja,metet szedi és kész!
na pusza
Ha dumcsizok Vele,megírom!
kandi72
Budapest III. kerület

Kandi, köszönjük szépen a híreket és pusziljuk!!
Vendég

Sziasztok! Kb. egyhete írtam bár minden nap benézek,de most szeretnék kérdezni! Egyhete kezdtem el a Meforált szedni eddig semmi bajom nem volt tőle, az enyhe hasmenést leszámítva,de ma olyan rosszúl lét fogott el, reggel hányingerem volt, fájt a hasam a jobboldali petefészkem és nagyon gyengének érzem magam.Szerintetek ez a gyógyszertől lehet?

Rambóka: szeretném tőled kérdezni én egy PCOS anovulációs nő vagyok a Meforál (2X850)szedésével nekem is van esélyem a javulásra?

Sziasztok: vera
vvera75

Szia Vera!

Miért ne lehetne?

Ma egyébként én is rettenetesen vagyok. :( Én mindig a frontokra fogom, azokból most úgyis van bőven!

Egyébként a rosszullét, gyengeségérzés, hányinger, hasi panaszok lehetnek a metformintól. Én kifejezetten depis voltam, amikor annakidején elkezdtem szedni.
Egyből teljes adaggal kezdted?

Kandi!

Köszi a jó híreket! :D
Remélem Lafi fogja bírni idegekkel a kórházi dokiját!
Még az hiányzott volna, h. inzulint kapjon! :evil:

rambóka

Szia köszi a gyors választ. Én hiába fordultam nőgyógyászhoz mindjárt lombikot akartak, s mivel volt már egy sikertelen lombikunk ami nagyon húzós volt, lelkileg is és anyagilag is tacsra tett bennünket. Most a házi dokimmal néztük át a leleteket, mondtam neki milyen gyógyszert találtam és mivel az anyai ágon szinte mindenki súlyos cukor beteg ezért szerinte ez lesz a legjobb megoldás.Különben nekem csináltak már terheléses cukor vizsgálatot és emelkedet volt a cukor szint,de ezzel eddig egy orvos se foglalkozott, még az se aki a vérvizsgálatot kérte. Jó mi?
Én csak azért vagyok bajba mert abszolut nincs vérzésem és nem tudok semmiből se kiindulni. A hőmérsékletet mérem de csak kisebb ingadozások vannak.Szerinted ez lehet kiindulópont?Amióta a Meforált szedem azóta 35,6-ról fel ment 36,4re ez egy hét alatt történt.

Szóval köszi a választ és neharagudj hogy zavarlak.!

Szia:vera
vvera75

Vera!

Már miért zavarnál?
A hődet mérd rendszeresen, h. lásd a tendenciát.
Ha már hónapok óta nem menstruáltál, akkor lehet, h. ideje lenne meghozatni!
A honlapon nézd meg, hátha találsz a lakhelyedhez közel hozzáértő dokikat!

rambóka

Puszika Mindenkinek!
Kissé időhiányos vagyok, de majd jövőhéttől pótolom magam. :)

Kandika és Zsizsik!
Nagyon örülök, hogy írtatok! :)

A Szilviáknak pedig boldog névnapot! :wink:

Cupp!

Kavics
Vendég

Sziasztok!
Nem is tudom, hol kezdjem.Iszonyú lehangolt vagyok, megint átmentem, "miért vagyok én ilyen szerencsétlen" típusba, és nem tudok mibe kapaszkodni.És ilyenkor jön a bűnözés,lemondás, reményvesztés stb. Annyira nehéz.

Nem a 32 nappal van nekem bajom, hanem azzal, hogy kétségek közt vagyok, megéri-e várni valami csodára, vagy mi legyen?!
Nekem SOHA nem volt normális ciklusom. 5 évig vártam, hogy "beálljon" (évente 2-3 volt!!! :shock: ), utána diane 2000-től 2007 januárig, AZÓTA SEMMI!!!!!! :cry: Illetve diane abbahagyása után még megjött(Febr.elején), áprilistól met, júliusban duphaston, októberben duphaston ENNYI! :cry:

És ezzel a dokival én nem vagyok megelégedve. Elsőre olyan szimpinek tűnt, olyan határozott volt, biztatott meg minden, erre eltelt több mint fél év, a fogyáson kívül nem történt semmi, de se laborra nem küldött a legelső alkalom óta :shock: , se nem javasolt semmit, SEMMI! Nekem ez nem válasz, hogy fölösleges a labor, mert úgyis szarok az eredmények, ha nem jön meg... NO comment.
De itt a környéken(tudomásom szerint) ő a z egyetlen. Nagyon tanácstalan vagyok, hogy merre induljak, mi legyen.

Ugyanakkor magamat is sokszor hibáztatom(jogosan), mert nem birom megemészteni, hogy igenis beteg vagyok és változtatnom kell(ene) egy csomó mindenen. Nem birom magam rávenni a rendszeres mozgásra, ha elkeseredek állandóan bűnözök, nem tudom rávenni magam a hőmérőzésre, sosem csináltam, és nekem olyan idegen az egész, pedig látom, hogy mindig írjátok, hogy igenis hasznos, fontos támpontot tud adni, hogy történik-e valami.

Biztos, hogy szerepet játszik ebben a pesszimista alkatom, mert higgyétek el, semmire sem vágyok jobban, mint egy kisbabára, és mégsem vagyok elég erős. Pedig tényleg nagyon szeretném!

Ne haragudjatok, hogy ennyit írtam és keseregtem, de most tényleg nagyon padlón vagyok. Valamit sürgősen tennem kellene, hogy ez változzon, hogy VÁLTOZTASSAK, de nem látom az alagút végét jelen pillanatban. Segítsetek, ha kívülről láttok valamit, amit én nem!

Czinkeb!
Hajmosás dettó! :( Néha azt csodálom, hogy van még hajam. És az enyém is egyből zsíros,(vékonyszálú, és alapból is ritka) muszáj kétnaponta mosni! De egyszer mintha már beszéltük volna, hogy sok közös pontunk van. Sajnos...Bár ne lenne egyikünknek se!

Kép
Kép
zazzy

Szilviák Boldog Névnapot!
Vendég

Szilvik! Boldog névnapot kívánok!

Vicky, eddig mindig spontán jött. 60 napos volt a múltkori. Amikor már éppen rászántam magam a norcolutra, lett a 46. napon egy pé. ;)
Úgy látszik megint hosszúra nyúlik, de próbálok nem kétségbeesni, T. dr. megnyugtatott.

Zazzy, fel a fejjel! Hidd, el, hogy neked is sikerülni fog! Tuti!
Tücsi, te se bánkódj, nem olyan régen szeded a metet!

Kép
mamint

zazzy: Ne keseredj ennyire el! :( Én a dianét tavaly januárban hagytam abba és még csak most van a 3. "úgymond" ciklusom. A múltkor valaki kérdezte, hogy mióta próbálkozunk és én azt mondtam, hogy 2 éve, közben meg a második évet kezdjük. Már olyan soknak tűnt. Tulajdonképpen még csak fél éve próbálkozunk igazából és már a 2. clostys ciklusomban vagyok. Jelzem, remélem most már ez működni fog.

rambóka: A gyógyszeres okfejtésre csak anyyi, hogyha a 40. cn után elmegyek a dokimhoz és meghozatom a mensit, akkor nem lett volna a 47. cn-en pé. A nyákból én úgy ítéltem meg, hogy volt (valami). Én eddig nem bántam meg, hogy nem ragaszkodtam a gyógyszerhez, mert nekem a májfunkcióm miatt egyébként sem tesz jót semmilyen bogyó. Örülhetek, hogy a merckforminra nem reagál rosszul. A végén már a dianét se bírta, pedig azt előtt évekig szedtem.
vicky79
Budapest III. kerület

Lányok köszönöm köszöntést! :D

Egész nap nem ettem, nem ittam, + kontaktlencse, úgyhogy olyan migrénem van, hogy majd meghalok.

zazzy, ha nem lenne migrénem írnék neked most hosszan, de pillanatnyilag azzal küzdök hogy ne hányjam el magam.

én úgy gondolom nem vagy beteg. Én magam abszolúte nem tartom betegnek, sőőőőt, kicsttanó életerős egészséges nő vagyok, aki gyerekeket szül...(ezt most hosszú lenne elmagyarázni, de ezt mondta nekem tegnap egy srác a buszon, mikor le akartam ülni a gyerekeim mellé, hogy mindek akarok én leülni, hiszen kicsattanó...stb. amit az előbb írtam. abusz tele volt hellyel. )

Szóval magam nem tartom betegnek (persze nem ezért mert a srác ezt mondta :lol: , de én is így gondolom :lol: )pedig hidd el PCOs vagyok a javából.

hosszan nem tudlak most vigasztalni. egyet tudok mondani: kicsit nézz vissza, kb. egyévvel. pár hsz-t.

A leg-leg-leg-legreménytelenebb esetek(pl. Alice, kincs...stb) nem menstruáló, pé nélküli vagy egyéb megmagyarázhatatlan estek most mind babásak, és ott írnak a másik topikban. pedig már kincsnek mi sem tudtunk mit írni, mikor évekig nem volt pé-je. és szedte a metet már egy éve, és még mindig nem volt péje.

meg mások. szóval én csak ezt tudom írni neked. menni kell, utána járni, és mindenkit baba vár a végén!! Hidd el!!

Kép

Kép
rejo

mamint: Eléggé egyformán működünk. Neked milyen az IR-ed? Terh. inzulinod? Neked is csak az egyik oldalon fáj a petefészked? Én is mindig mondom, hogy csak a jobb oldalit érzem. Miért lehet ez? Lehet, hogy az egyik petefészkünk nem működik? Dokitól nem kérdezted még? Én lehet, hogy bepróbálkozom a kérdéssel a dokimnál.
vicky79
Budapest III. kerület

Szasztok!

Moonee: sajnálom. Ez tényleg felfoghatatlan!
Képzelhetitek mennyit aggódtunk az elején Liliért a PIC-en!

De nagyon jók a hírek Lafiról, ennek rendkívül örülök!!!!

Zazzy szintén ilyen helyzetben vagyok és amikor elszomorodom a párom közli, hohy lesz a Lilinek tesója. Teszi ezt olyan nyugiba, annyi érzelemmel, hogy ebben nem lehet nem hinni!!!!Kandi72!
lilianyuka

Csajok!

Részben ezért is jók a talik időnként, mert a net vhogy személytelenebb, a talikon viszont személyesen tudunk beszélgetni.
Én soha nem fogom elfelejteni, amikor ott ültünk Zsizsik konyhájában két totálisan elkeseredett nővel, akik meg voltak győződve, h. nekik a büdös életben nem lesz gyerekük. Néha érezni lehetett, h. nem álltak messze a sírástól. Én próbáltam győzködni őket, h. de igenis lesz! Nem igazán hitték.
Az egyiket Aranykavics, a másikat 7kincs néven ismeritek. :D

Tényleg érdemes visszaolvasni!
Még az én első hsz-eimet is!
Akkor talán elhiszitek, h. én is átéltem ezeket, amiket ti most.
Én is ugyanilyen türelmetlen voltam és pont ilyen reménytelennek tűnt minden.
És most kifogtam az "újra játszhat" táblát! :twisted:

rambóka

Köszönöm lányok a biztató szavakat!

Rejo!
Jobbulást! Milyen hősies vagy, hogy még iyenkor is itt vagy! :wink:

Hát ez az! Én sem érzem magam betegnek, és így még nehezebb elfogadni ezeket a szörnyű betűket... Sosem felejtem el, amikor először hallottam őket!
És hihetetlen, hogy ha nem akartam volna babát, akkor ki tudja, mikor derült volna ki, vagy kiderült volna-e egyáltalán.

És tudom, hogy az én felelősségem is nagy és többet tehetnék(mozgás, szigorúbb diéta, hőmérő, hogy legalább lássak valamit, és lehet, hogy más orvos után kéne néznem, de ez innen nagyon nem könnyű.

Viszont a visszaolvasós tanácsot megfogadom, eddig csak azokat a hozzászólásokat olvastam vissza, amiket az a lány írt, akinek uaz volt az orvosa, mint nekem(Niki26), de ő nem írt túl sokat ide, sok következtetést nem tudtam levonni, viszont neki az első terhessége nem sikerült, nem tudom, hogy ez mennyire az orvos hibája, de nem kellene látni azt, hogy van-e már az ember lánya olyan állapotban, hogy képes a szervezete megtartani a babát?
Persze így, hogy évente csináltat labort, elég nehéz! :evil: :evil: :evil:
Nem vagyok róla meggyőződve, hogy jó kezekben vagyok! :roll:

REJO ha jobban leszel, írj, szívesen veszem!Köszi!

Kép
Kép
zazzy

Monee
Nincs remény... :cry: :cry: :cry: :cry:
Vendég

Vicky. Kérdeztem a nődokit, és T. dr-t is.
Az UHu alapján meg van mind két pf-em. Az egyik már normál méretű, de vannak még benne ciszták, a másik még picit nagyobb, de elmegy. Ebben is vannak ciszták. Talán kicsit több.
Konkrét magyaráztatot nem kaptam. Akkor lehetne pontos okot mondani, ha egy ciklus végig uh-monitoroztatnánk. Vagy kettőt.

Amikor elkezdtem szedni a met-et, éreztem szurkállást, igen, többnyire csak az egyik oldalon. Mostanában már nem érzek. Talán az lehetett, hogy a met hatására a hormonok kezdtek a megfelelő szint felé elmozdulni, beindult a szervezetem, emiatt az alvó ciszták is (több!) érlelődni kezdett. De ez csak az én tippem.

Az IR-em (120'-es) tavaly 117 volt, most 61.

Azt még hozzá kell tennem, hogy a maratoni ciklus nálam nagyon fura, mert a met előtt nem volt ritka a 21 napos ciklus sem! Inkább 28 nap előtt jött meg, mint akkor, vagy utána.
De T. doktor szerint az se volt jó. És semmiképpen sem visszalépés, hogy dupla ciklusaim vannak.
Az érdekes, hogy a met után egészen az emelésig, 28-32 naposra beállt, de akkor is csak minden második ciklusban volt pé. Május-júniusban volt először hosszú ciklus, és most augusztus-szeptemberben. Illetve, már megint. :? Kérdés, ez a gyógyulási folyamat része, vagy "besegít" a lessan már elviselhetetlen stressz.

A magam részéről, próbálok nem foglalkozni vele, nem idegesítem magam, hogy még nem volt a 14. napon pé, sőt az x-en se. Bízom T. dr-ban, az avandában, a bromóban, a diétában, és a mozgásban. Az itteni babásodások pedig erősítik a reményemet.

Ezt most könnyen írom, mert amúgy nekem is vannak periódusaim, amikor kiakadok, hogy már megint nincs pé, még mindig/már megint ronda pattanásos az arcom. De előbb utóbb sikerül visszaszereznem az optimizmusomat. :)

Most talán segít, hogy nemsok időm marad ezek agyalni. Akkor gondolok rá, amikor napi 2X beveszem a gyógyszereket, illetve, amikor feljövök a babanetre.

Tényleg ne keseredjetek el! A PCOS előnyei, hogy garantált a gyönyörű gyermek (nem vicc, tény!), és valószínűleg a családban az összetartás is nagyobb (lesz), jobban becsüljük majd a gyerkőcöket! És mindenkinek lesz babája! Második is! Sőt, aki többet akar, annak 3., 4, 5., 6,....
nődokim mondása: "Én még nem találkozram olyan pcos-sal, akinek ne született volna babája!"

Kép
mamint

Szép estét!-vagy éjjelt! :wink:
Lafi csütörtökön,vagy pénteken jöhet haza a kórházból!Jól vannak ez a lényeg!
na szép álmokat!
Kép
kandi72
Budapest III. kerület

Jó reggelt lányok!

Andika, te vagy a jó hírhozója! Ez az Lafika!

Vicky, Mamint, nekem is az egyik oldal szokott szurkálni főleg a ciklus első felében.

Egy éve szedem a metet, és kb. két hónapja tudom, hogy normális pé-em van, addig semmi sem volt!

Elkészültek a laboreredményeim (vagy legalábbis egy részük), mellé írom a met előtti eredményeket is:

Most met előtt (időszámítás előtt :D ahogy én nevezem
TSH 1,27 mU/l 1.19MU/l
FSH 5.0 IU/l
lyutka

Jó reggelt lányok! Bocs az előbbi csonka hozzászólásért, de így hajnalban nekem az előnézet és az elküld gomb még azonos (legalábbis az első két betűjét tekintve :-))

Andika, te vagy a jó hírhozója! Ez az Lafika!

Vicky, Mamint, nekem is az egyik oldal szokott szurkálni főleg a ciklus első felében.

Egy éve szedem a metet, és kb. két hónapja tudom, hogy normális pé-em van, addig semmi sem volt! Úgyhogy kitartás mindenkinek!

Elkészültek a laboreredményeim (vagy legalábbis egy részük), mellé írom a met előtti eredményeket is: (3. cn.)

Most ------------------------- met előtt (időszámítás előtt :D ahogy én nevezem)
TSH 1,27 mU/l -------------------------- 1.19MU/l
FSH 5.0 mU/ml -------------------------- 3,3IU/L
LH 4,1 MU/ml ---------------------------- 6,9 IU/L
Ösztradiol76 pmol/l ----------------------------- 72 pg/ml
Prol. 441 mU/l ---------------------------- 326 MIU/L
Makro prol 52 mU/I (ez nemtom micsoda, de nem validált érték met előtt nem nézték
Teszto még nincs meg az eredm. ----------- 1462 pg/ml
SHBG 221,2 nmol/l --------------------- 124nmol/l

A segítségeteket szeretném kérni kedves szakértő elemzők, tudom, hogy vannak jó és kevésbbé jó értékek, de én elveszek az átváltásokban, nem mindig tudom kompatibilisen összehasonlítani az eredményeket, szóval légyszi elemezzétek.
lyutka

Szisztok, hogy vagytok?

Lafi, úgy örülök, hogy jól vagytok, nagyon aggódtam! :-( :-)

Alice! ha erre jársz! Írtam egy privit, oltári sürgős!

Jaj lányok, csak beteg férfi ne legyen a családban! :roll: Az a legrosszabb, amikor nem is igazán beteg, csak olyan náthás! Az én férjem ugyanis, a doktor, a felnőtt, az aki órákig szokott papolni nekem, hogy a tavaszi és őszi napsütés milyen csalóka lehet, most abszolút jelesre vizsgázott a "hogyan szedjünk be szakszerűen egy meghűlést" című tárgyból. Ez az ember, hétfőn képes volt kiülni egy szál rövidujjúban napozni egy padra a kórház előtt, amitől kimelegedett (?) és nem is vette fel a pulcsit utána sem, pedig érezte hogy fázik. Tegnap este óta aztán már literjével főzöm a mézes-citromos teát, ő meg az ágyban nyögdécsel, hogy mennyire fáj a torka :-) Pedig még lázas se volt, csak egy kis hőemelkédés :-) Felcsaptam főállású betegápolónak!
Még jó, hogy mi szülünk, ezek a kis fiúkák ki se bírnának még egy mensigörcsöt se! :roll:
krumplis pogácsa

Sziasztok!

Lafi: Iszonyatosan örülök, hogy lassan hazaengednek benneteket! Addig is és utána is tessék sokat pihenni, a házimunkát pedig az uradra hagyni! Pár hetet kell kibírnod már csak és aztán találkozhatsz a kis Lafival... Nagyon drukkolok, hogy addig is minden rendben legyen!

Lányok: Nem feladni! Ha úgy érzitek, hogy kellene egy kis megerősítés, hogy történt változás az eredményeitekben, akkor tessék ragaszkodni a vérvételhez. Sokat segíthet! Nekem a dokim azt mondta, hogy 4-5 hónap alatt már lehet akkora javulás, hogy érdemes legyen megnézni. Pláne amiatt, ha esetleg a sima met nem segített eleget, akkor át lehessen térni Avandára...
Én is pont akkor akartam elmenni kontroll vérvételre, amikor már kiderült, hogy bizony nincs rá szükség. Akkor szedtem 4 hónapja a metet. Kell egy kis megerősítés az embernek, nem? Pláne, ha úgy érzed, hogy nem történt semmi változás. Ettől erőt merítesz, hogy érdemes lehet tovább várni és nem pedig "feleselegesen" szeded...
Ez az én véleményem és kövezzetek meg, ha hülyeséget írtam volna, de szerintem nagyon fontos, hogy az ember érezze, hogy javul...
Tudom, hogy most úgy tűnhet én könnyen beszélek, hiszen iszonyatos tempóban javultam és hihetetlen hamar babásodtam, de én is pont olyan elkeseredett voltam, mint pl. Zazzy.

Zazzy: Nagyon fontos lenne a 3 dolgot betartani. Gondold végig, hogy mi az, amit szívesen csinálnál mozgás gyanánt. Az is haladás, ha csak heti egyel kezdesz. Hidd el, rá lehet szokni ;) Nagyon sok lehetőség van. Jön a tél, nyílnak pl a koripályák. Ha szerettek korizni és van is pálya a környéken, menjetek el a pároddal hétvégénként. Mi pl imádunk kirándulni, minden hétvégén elmentünk valahova, ha volt rá módunk. Jó kis túrákat csináltunk a környéken... Szóval gondold végig, mi az amit szívesen csinálnál és kezdd el ;) Menni fog!

Pgi: Ahogy mondod. Ezek a psik úgy tudnak szenvedni, hogy az hihetetlen. Az én párom is meg akar halni, ha benyal egy kis megfázást :lol: Mindig mondja is, hogy ő nem éli meg a reggelt :)

Tegnap megvolt a védőnő látogatás. Elsőre mért egy 135/85-öt... Hát kikerekedtek a szemeim. Mondtam a nőcinek, hogy ez lehetetlen, az én vérnyomásom nem ment még soha 120-nál feljebb, de ezt is kv-val tudom elérni. Aztán délután a házidokim mért egy 115/75-t, úgy hogy megnyugodtam. Mondta, hogy valószínűleg a front miatt volt és ne aggódjak... Hát én addig teljesen kész voltam...

Na, jó hosszú lettem... Bocsi, ha túl sok hülyeséget hordtam össze :oops:

Kép

Kép
bettica

Zazzy!

A lelkifuri visszaveti az embert............... A mozgásba beleszámít ám az is kezdetben, hogy gyalog mész a piacra és bevásárolni, hogy nem használod a liftet, és egy megállóval előb szállsz le a buszról. Tudom, esik, és hideg is van. Én nagyon sokat tudtam elmélkedni az iylen gyaloglásaim és bevásárlásaim közben, olyannyira rászoktam, hoyg még most kismamiként is magam járok szatyrokkal és hátizsákkal bevásárolni.
Soha, de soha nem tudtam magam azonban arra rászánni, hogy elmenjek egy csicsás edzőterembe, pláne, mert a legjobb barátnőm kb. 60 kg és 180 cm magas, olyan karcsú, mint a nád, és max. őt tudtam volna rávenni, hogy eljöjjön velem........ Megértünk téged, de a kiutakat neked kell megtalálni!

A rendszeresség, a folyamatosság és a mérsékletesség nem csak a diéta bevezetésében, hanem a mozgás bevezetésében is követendő!

Ne legyen lelkifurid okés??? És igenis nézesd meg azt a szaros vérképet! A belgyógyász is kiírhatja a labort, ha konyít kicsit a pcos-hez, vagy a háziorvos az ajánlást valamelyik dokinak. Keresd meg azt a dokit a környéken, aki kicsit hozzáértő és partner lehet!

Sok drukkot küldök!
Vendég

Pogi! Tudom miről beszélsz............ :) Most esett át a fiam egy kissebb náthán!
Mondtam neki egy párszor, hogy kitagadom, ha nyávogni mer, esetleg szoknyát veszek neki, mert csak a lányok nyávognak....... Pfffffffffffffff, csak a lányok mi??? :x

Ui.: nem tudtam az önérzetét nagyon felkorbácsolni, tovább haldoklott! PAsi!
Vendég

Sziasztok Lányok,

Lafi: vigyázz magatokra nagyon! sok pihi, sok poz gondolat!!!

Zazzy: ne keseredjél el , fel a fejjel!
próbáljál elmenni másik dokihoz! a pcos.hu-n nem találtál dokit, akihez el tudnál menni?
szeded a metet, mióta? ultrahangoz a doki legalább?
hajjal kapcs-ban: én vichy-t (jó drága! :roll: ) és bánfi sampont használok felváltva. így is hullik a hajam rendesen (leginkább hajmosáskor), de hajvitamin bogyókat nem merek szedni, és régen sem használtak.
nem tudok sok vígasztalót mondani, de nem szabad feladni!!! az idegeskedés , meg a sterssz meg csak ront a helyzeten!
nekem is sok kétségem volt (van!), és én is sokat gondolkodtam ezen az egészen, de az élet kiszámíthatatlan!

én pl 2,5 hónapja szedem a metet és a szőrösödésem javult. laboron én 2,5 hónapja voltam utoljára , tehát nem tudom, h a hormonjaim javultak, de az uh alapján a petefészkeim most nagyon szépek!!! a mai uh-n már nem volt az a sok feketeség a fészkeimnél, mint akár az 1 hónappal ezelőttin, pedig most szurtam magam puregonnal!! dokibácsi, de még az aszisztens is megdicsérte a szép kis tüszőim, h nagyon jó eredmény ez a 9. nap!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?