Vicky. Kérdeztem a nődokit, és T. dr-t is.
Az UHu alapján meg van mind két pf-em. Az egyik már normál méretű, de vannak még benne ciszták, a másik még picit nagyobb, de elmegy. Ebben is vannak ciszták. Talán kicsit több.
Konkrét magyaráztatot nem kaptam. Akkor lehetne pontos okot mondani, ha egy ciklus végig uh-monitoroztatnánk. Vagy kettőt.
Amikor elkezdtem szedni a met-et, éreztem szurkállást, igen, többnyire csak az egyik oldalon. Mostanában már nem érzek. Talán az lehetett, hogy a met hatására a hormonok kezdtek a megfelelő szint felé elmozdulni, beindult a szervezetem, emiatt az alvó ciszták is (több!) érlelődni kezdett. De ez csak az én tippem.
Az IR-em (120'-es) tavaly 117 volt, most 61.
Azt még hozzá kell tennem, hogy a maratoni ciklus nálam nagyon fura, mert a met előtt nem volt ritka a 21 napos ciklus sem! Inkább 28 nap előtt jött meg, mint akkor, vagy utána.
De T. doktor szerint az se volt jó. És semmiképpen sem visszalépés, hogy dupla ciklusaim vannak.
Az érdekes, hogy a met után egészen az emelésig, 28-32 naposra beállt, de akkor is csak minden második ciklusban volt pé. Május-júniusban volt először hosszú ciklus, és most augusztus-szeptemberben. Illetve, már megint.
Kérdés, ez a gyógyulási folyamat része, vagy "besegít" a lessan már elviselhetetlen stressz.
A magam részéről, próbálok nem foglalkozni vele, nem idegesítem magam, hogy még nem volt a 14. napon pé, sőt az x-en se. Bízom T. dr-ban, az avandában, a bromóban, a diétában, és a mozgásban. Az itteni babásodások pedig erősítik a reményemet.
Ezt most könnyen írom, mert amúgy nekem is vannak periódusaim, amikor kiakadok, hogy már megint nincs pé, még mindig/már megint ronda pattanásos az arcom. De előbb utóbb sikerül visszaszereznem az optimizmusomat.
Most talán segít, hogy nemsok időm marad ezek agyalni. Akkor gondolok rá, amikor napi 2X beveszem a gyógyszereket, illetve, amikor feljövök a babanetre.
Tényleg ne keseredjetek el! A PCOS előnyei, hogy garantált a gyönyörű gyermek (nem vicc, tény!), és valószínűleg a családban az összetartás is nagyobb (lesz), jobban becsüljük majd a gyerkőcöket! És mindenkinek lesz babája! Második is! Sőt, aki többet akar, annak 3., 4, 5., 6,....
nődokim mondása: "Én még nem találkozram olyan pcos-sal, akinek ne született volna babája!"