Új privát üzeneted érkezett!

Nem mit, hanem kit. :D :D :D
A pici fiadat. :wink:

Kép
niki+baba

Na látod Móni ez a baj, hogy az orvosok nem mondanak semmit, ha nem kérdezed őket.
Szerintem minden gyerekorvosnak el kellenne mondania, hogy milyen nem kötelező oltások vannak, és a szülő eldöntené, hogy beadatja-e vagy sem. Ha neten nem nézek utána én sem tudom, hogy mik is vannak. És, ha nincs neten, nem is tudtam volna, hogy mik vannak. :?

Pl. én nem is tudtam, hogy van már védőoltás méhnyakrák ellen is. Ma hallottam a tv-ben. :shock:
Az árát jobb nem is említeni.

Kép
niki+baba

Tesóka, Niki! Értettem a célzást :D Jöhettek majd nyugodtan ;)

Ricsi nem aludt nappal?????? :shock: :shock: :shock: az meg hogy lehet?

Niki, tényleg szörnyű helyzet néha a magyar egészségügy... :evil: :evil:

LÁnyok, megyek aludni, hátha holnap is kell egy nő a háznál ;)

Pusza, jóccakát!!!

Kép
Kép
encu

Niki!

BAttán a 18 év alatti lányoknak ingyenes, az önkormányzat fizeti! A fölött meg állítólag nem hatásos a szuri :evil:

Amúgy tényleg gáz, anno a védőnőt kérdeztem hogy mik vannak. Ő csak azt modta hogy sok van de a bárányt meg a pneumot ajánlják de drágák. Hogy melyik mit takar stb. arról egy kukkot sem.

Meg tudod mi a gáz még hogy a lehendő mellékhatásokat sem mondják csak hogy láz meg nyugtalanság, pedig biztos van nem kevés. Na mindegy, tényleg nem valami segítőkészek e téren. Bár azt sem szeretném amit a Gabóék éltek át :evil:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi

Tesóka!

Nagyon egyszerűen, nem aludt nappal csak kb. fél egy órát össz! Viszont átaludta az éjszakát! VAlamit valamiért, gondolta :lol:
BAromi nehéz volt! Aztán elkezdett éjjel kelni és nappal aludni. Mára alszik nappal is meg éjjel is :D :D

Meg kell tanulniuk elaludni a babáknak, és vannak olyanok akik félnek elaludni mert azt hiszik hogy nincs tovább, nem tudják a kis butusok hogy fel fognak kelni :D

Jó éjszakát! :wink: Én még leskelődöm!

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Niki pontot rabolt :D :D :D

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Jó reggelt!

Barbi oké. :lol: :lol:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Jó reggelt!

Móni, látom ti is korán keltetek, én már fél 5 óta fent vagyok, még most frissnek érzem magam :D
Fél5kor kelt Vince, majd szopi, aztán nem aludt vissza, közben negyed6kor ébredt fel Szilárd is, aztán felkeltette apát is, úgyhogy kb 6kor már kávéztunk, és ez kb így is lesz, mert 7kor már indulnak az oviba. És amíg apa készülődik, addig én Szilárdot rendezem, reggeli, mosakodás, öltözködés...

Encu, nagyon aranyos a fiacskád, szépek vagytok együtt :D Már nagyon kiváncsi vagyok rá! :)

Kép

Kép
sbarbi

Kép

A csajok kicsit Csapzottan
anha

Jó reggelt!

Képzeljétek, a fiam esti műsoara a következő volt : 11kor letettem aludni, előtte szopizott, aztán felkelt éjfélkor és nem volt hajlandó aludni, csak egyfolytában cicire kérezkedett 4-ig. Aztán nagynehezen elaludt és 3/4 10 kor kelt... :shock: :shock: :shock: Ez így rendben van???
Meg tegnap 3x is úgy vettem ki a kiságyból, hogy az oldala, amin alszik, vizes volt..Pedig olyan nagyon azért nicncs meleg nála... :(
Asszem felhívom az Annát, mert megreccsenek. Amúgy jól alszik, nagyokat kakil, meg minden...
Lányok! Mit csináljak?

Kép
Kép
encu

Encu

hát ez a pár hét nem egyszerü meg kell szoknotok egymást és alkalmazkodotok kel egymáshoz .

Nézd én a nagylányt szeptbe szültem most meg November van de nekem azt monta akkor a védönö hogy öltöztesem jol fel és 5-10percre vigyem ki a kezembe sétáljak vele . a ház elött és nekem bejött mert hát ugye ö még pici de te se én se szeretönk sokáig bezárva lenni . probáld meg a levegö jot tesz neki Szerintem .

Bocsi hogy beleszoltam
anha

mondjuk án azt mondom inkáb szülök mint az elsö 6- hét

bocsi lányok :oops:
anha

Zsuzsa, nem szóltál bele ;) Minden tanács jól jöhet. Most hívom az Anná, aztán lehet, hogy kuncogni fog, hogy ne parázzak... (remélem ez lesz!!!)

Kép
Kép
encu

Beszéltem Annával, megnyugtatott : nagyon szeles, frontos volt az idő és ezt a kicsik nagyon megérzik... Szóval happy van, egyébként meg angyalian alszik ez az anya-és-apaparáztató :D:D:D

Merre vagytok úgy amúgy? :D

Kép
Kép
encu

Sziasztok!

Encu!
Hány fok van nálatok? Mennyire van felöltöztetve, mi van rajta?
Valószínű, hogy még keveri az éjszakát a nappallal.

Móni!
11 éves kortól ajánlják az oltást, és nincs korosztályhoz kötve, hogy meddig. 1 év alatt kell beadatni a 3 oltást. (1 oltás 30.000Ft) :?

A babák oltásáról meg annyit, hogy szerintem sok doki nem is tudja a mellékhatásokat, csak ők is a papírról olvassák, hogy mik lehetnek.

Mi most nagyon jól aludtunk. Nyolckor bealudt Nonó, fél háromkor kelt szopizni, utána pedig negyed hétkor kelt.
Majd szokásosan nyolckor bealudt, háromnegyed kilencig aludtunk, utána szopi, és szopi közben visszaaludtunk 10-ig. :D
És most megint elaludt, de most csak fél órát szokott már aludni. :)

És most először szilárdabb a széklete. Ez a bébikajától van?
Móni még azt akartam kérdezni, hogy ha tejpépet adok neki a víz helyett adhatok neki anyatejet?? Csak azért kérdezem, mert elvileg van benne valami anyatejpótló. :?

Kép
niki+baba

Sziasztok!

Itt van mamám így ma nem nagyon leszek :cry: :D

Barbi!

Igen, jó korán keltünk, tudta a Ricsi hogy indulni kel pestre :D
Szép napirendetek lesz, jó pörgős reggel :roll: :D :D

Jajj de várom már a holnapot :wink: :D

Tesóka!

Hőmérőt a szobába!!!!!! :wink:
Ricsi kicsinek nem bírta a 25 fokot, melege volt. 22-23ban érzete jól magát. Tessék mérni folyamatosan és figyelni Kiskarcsit. És nem kel beöltöztetni, nem fog megfagyni. Főleg ha még jól be is takarod. Izzad mert melege van. Könnyíts rajta! :wink: :D

VAgy ha beöltözteted és jól betakarod, nyisd ki rá az ablakot! Igaza van a Zsuzsának, csodákra képes a friss levegő!

Zsuzsa!

Igazad van :!: Inkább szülni mint az első 6 hét :wink:

CSajaid nagyon édik, hogy hasonlítanak egymásra! :D :D

Tesóka!

Örülj neki hogy olyan sokáig aludt, teleette magát éjjel :D
Még mindig jobb, mint nekünk volt, 7-kor már aludt este a Ricsi de hajnal 4-kor kelt :twisted: Rá fog jönni Karcsika hogy hogy működnek a dolgok, kitartás! ++++++++++++++++++++++++++ :wink:

Ó és ma 1 hetes :D :D milyen nagyfiú :wink:

Nem akarok beleszólni, de ha ennyire aggódsz ezen a cicizésen, kölcsönözzetek pár hétre mérleget hogy le tudd mérni mennyit szopik egyszerre. Lehet azért kért egy óra mulva mert kevés volt neki a 11 órás kaja, de lehet hogy büfiznie kellett, lehet hogy fájt a poci, lehet anyahiány, melege volt, sok mindentől kelhet.

Tudom hogy nehéz de túl kell élni az elejét :wink:

Gondold magad a picúr helyzetébe: élt 9 hónapig valahol, az jelentette neki a mindent és egyik reggel egy ismeretlen kirángatja onnan. Azt sem tudja hogy mi van. Egyet ismer, anyuja hangját és szívdobbanását. Minden új. Próbál aludni de zavarja hogy lehúzod a wc-t, elhúz egy hangos autó, repülő a ház felett, apa horkolása. mind mind zavaró tényező. Nem lehet egyszerű alukáznia főleg hogy még néha fázik néha melege is van. Mit akar ilyenkor, anyut mert csak ő jelenti a biztonságot. Aztán szépen lassan megszokja a kinti létet és él majd vígan :wink:

Na megyek mert várnak

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Niki, Tesóka: 23-24 fok van, arra vigyázok, hogy ne legyen túlöltöztetve a kicsi, mindig nézem, hogy nincs-e melege illetve nem fázik-e. Egy rugi volt rajta meg egy takaró, tehát nem izzadt Anna szerint sem...valszín egy kis pisi lehetett :shock: :? Mi a tanulság? Anya jobban oda kell figyeljen a pelusra és kész :D
Egyébként nagyon jó alvó, nem riad fel a "napi rutin" zajokra (WC, köhögés, beszéd, csörömp), hanem alukál. Biztos jót tett, hogy a pocaklakó korában jó hangosan hallgattam a zenét :D
Szóval hőmérő van a szobában, mérleget meg épp most ment el venni Apa :D Tök egyszerre mondtuk ebéd közben, hogy mérleg kell ennek a gyereknek :D Meglátjuk mennyi a huzata ;)

De nyugtassatok meg, hogy Ti is mindent végiggondoltatok anno, amikor a babók ilyen picik voltak, hogy mi miért lehet...
Sajna nekem semmi kapcsolatom nem volt életemben babákkal, úgyhogy én ebben teljesen kezdő vagyok. Ne hari :oops: , ha néha butaságokon parázok, de csak egy aggódó anyuka beszél belőlem ;)

Ja, ma lesz a Konakion nap :D Ti hogy adtátok be?

Kép
Kép
encu

Ja, és megy a szellőztetés is ;)

Kép
Kép
encu

Encu, nehéz a kezdő szülők dolga :wink: Majd belejöttök... Szerintem is Kiskarcsi egy picit keveri a nappalt az éjszakával, lehet, hogy nappal egy kicsit ébren kéne tartani??? De ez elég nehéz, lehet hogy magától is átszokik.
Egyébként én is háromszor öltöztettem már át Vincét reggel 10-ig, mert vizes volt az oldala...de neki kifolyt a pisi :D Elfelejtettem pelenkázni. :oops:

Reggel volt az Anna, meg a doki néni, és felkeltették szegény babámat, és állítólag szépen hízik, anyukám szerint is egyébként :D Ja, és a dokinénink mondta a rota vírus elleni oltást, és azt mondta ingyenes, Niki akkor nektek miért kellett fizetni? Úgyhogy gondolom beadatjuk Vincének.

Mentünk egy rövid kört babakocsival dél körül, de úgy fújt a szél, borzasztó ez az időjárás...
Móni, állítólag hétvégén lesz hó :D

Kép

Kép
sbarbi

Encu, a konakiont egy kiskanállal simán be tudod Kiskarcsinak adni, majd meglátod milyen ügyi. :wink:

Kép

Kép
sbarbi

Barbi, köszi :D
Már nagyon várom a 7végét :D Mi is megyünk egy rövid sétára (ha nem esik, nem fúj )

Kép
Kép
encu

Barbi!
Azért, mert van szabva, a születési idő. És Nonó nem esik már bele, azt mondták, hogy ha két héttel hamarabb adattuk volna be az elsőt, akkor beleesett volna. :cry:
De amúgy a pasi is húzta a száját a gyógyszertárba, és mondta hogy beszéljük a dokinkkal. Beszéltünk vele, de feleslegesen. :evil:

Kép
niki+baba

Ezért mondtam, hogy hiába ingyenes, sajna nekünk nem.
És ráadásul most még fel is emelték 3300Ft-tal, gondolhatod mennyire örültünk neki.

Kép
niki+baba

Drága Encu!
Szerintem is túl kell élni és perzse meg kell egymást szoknotok kiskarcsival!
Persze nézd onnantól kezdve, hogy Flóra megszületett szinte semmit nem aludt!
Képzeld a kórházban csak sírt-sírt és sírt!Aztán én is ísrtam.
Kértem segítséget, de azt mondták higgyem el csak a kinti élethez kell hozzászoknia!
Aztán már vártam, hogy itthon legyünk, mert arra gondoltam, talán azért sír és nem alszik, mert érzi rajtam, hogy otthon lennék és nyűgös vagyok!
Aztán hazaértünk aludt, majd 10 perc múlva elkezdett sírni cicre raktam 1 óra szopi után elterült, de újabb 10 perc múlva sírt és ezt két kerek hétig csináltam éjjel-nappal!
Éjjel is 10 perceket aludt, azt mondta az Anna, hogy normális, hogy sokáig cicn van és majd fog aludni!
(perzse kiderült kevés a tejcim kapott tápszert.)
Aztán a harmadik héten már félórákat is aludt!
Akkor aludt 2-3órát, ha kivittem a levegőre sétálni!
Szörnyű volt!
És emlékszel anikor pocis voltál és először taliztunk?Hogy néztem ki, mert éjszaka is sokat felsírt Flóra?
Most meg állandóan alszik!
Tehát szerintem jól alszik a kicsi fiad, de el kell, hogy teljen egy kis idő mire megszokja, hogy kint van, mire összeszoktok, mire megérted a jelzéseit és megtanulja mikor van éjjel és mikor nappal!
Szóval szerintem pár hét és nálatok beáll a rend, ha pedig nem akkor arra fogsz rájönni ,hogy te hogyan vigyél az életébe valamiféle rendet. :wink:
Sajna az álmosság a legszarabb az egészbe és persze amikor ő alszik, te tuti nem bírsz :lol: , legalábbis velem így volt!
Szóval nézd meg Flóra nehéz eset volt, de mára álomszuszék lett, így hát egyszer minden megoldódik!
Ja és Zsuzsinak igaza van abban, hogy amint elállt a szél vidd ki levegőre, én Flórát két hetes korában kivittem és pont taliztunk Annával és megdicsért, azt mondta nem szabad vatta között tartani, mert beteges lesz és a mai napig még ebben a szélben is viszem ki még ha kis időre is!
Na mostaaztánmegaszontam neked! :shock:

Lányok a novemberi kismamában benne van egy csomó érdekes cikk az oltásokról!
Azrét érdekes, hogy kötelezőként is megkapják a manók az agyhártya ellenit nem???? :roll:

Kép
gabriel79

Móni!
Te vagy otthon doki témában!
Mit gondolsz a Kárász dokiról? És milyen a ti dokitok?

Gabó!
Ezekszerint kötelező lesz az agyhártyagyull. védőoltás?
Megveszem az újságot!

Kép
niki+baba

Gabó, te jó ég!!! :shock: :shock: :shock: A sztorid olvasása közben öregedtem egy-két évet... ;) Ennyire nem aludt a Flóra?? Nem gondoltam volna róla, mert valahányszor taliztunk, mindig olyan nagyon jó baba volt.. Akkor én tényleg lehúzhatom magam, mert az én fiam nagyon jól alszik...néha nekem kell gyengéden noszogatni, hogy esetleg enni kellene már :) Most is már 2 órája alszik :) Hétvégén meg irány a levegő!! Várom nagyon ;) Majd megírom, mikor megyünk, hátha valaki még akkorra időzít :)

Gabó, nagyon rendi vagy, hogy ezt így leírtad, látom így, hogy az aggodalmam tulajdonképpen szinte alaptalan. Minden elismerésem a tiéd, komolyan. Ez nagyon nagy teherbírást igényelhetett. Köszönöm!!!! :D:D:D:D

Sikerült aludnom egy órát, erre arra ébredek, hogy a légzésfigyelő beriaszt :shock: :shock: :shock: !!!! Megint letornázta magát róla a kicsi Karcsi szerint, mert olyan békésen aludt közben...
Apa szerint nagyon érzékenyre van állítva, de nem baj..

Kép
Kép
encu

Lyányok! Merre vagytok? Egyedül tartom a frontot? :D

Kép
Kép
encu

Niki!
Mindig is kötelező volt, sőt Nonó már 2x meg is kapta! :wink:
Ugyanis ezt nem mondják el a kismamáknak és azt sem, hogy a pneomo semmit nem ér, ha a továbbiakban(tehát egész felnőtt korában is) nem adatja be magának.
Ráadásul 2féle létezik van drága és olcsó. Általában az olcsóbbat ajánlják, mert több fogy belőle és többet kapnak a dokik utána és sajna semmi védettséget nem nyújt!(ezt nem én találtam ki ez is benne van a kismamában!)
A kolleganőm fia kata mindíg majd 13 évesen közölte, hogy neki nem kell, tehát akkor mi értelme is volt??? :shock:
Na nem akartalak sokkolni csak a puszta tény! :wink:

Encu!
Azért írtam, hogy amikor csak teheted aludj, aludj, pihenj és ne foglalkozz csak a csillagoddal és magaddal!
Az pedig hogy éjjel is aludjon meglátod 1-2 hónap múlva már el is feleded, hogy éjjel bugiztatok! :wink:

Na menek mindenkinek szép álmokat!

Kép
gabriel79

Sziasztok!

Látom megint fellángolt a pro és kontra az oltással kapcsolatban. :roll:

Én úgy gondolom hogy döntsék el a szülők és adassák vagy ne adassák be. Úgysem tudnánk közös nevezőre jutni ez ügyben, másképp vélekedünk erről :wink: :D

A pneumot én mindenképpen akarom. És hogy újra kell oltani, hát ez van. Legalább tudom hogy mettől meddig véd. Nem úgy mint pl a bárányhimlőst, véd ameddig véd majd kiderül :roll:

Megmondom őszintén lestem ezen a 13 éves kisrác dolgon. Nálunk ez tuti nem lesz, 13 évesen a Ricsi ilyenekről tuti hogy nem dönthet majd, hisz gyerek még egy 13 éves.

Az agyhártya elleni szerintem nem kötelező, a Ricsi ilyet nem kapott, ez tuti. megvan a kiskönyvben hogy mi ellen oltják, nem adhatnak be olyat ami nincs ott feltüntetve.

A Ricsi ezeket kapta:
BCG: tbc elleni oltás
Hib: haemophilus inf. b elleni oltás
Dpt+ Ipv: diftéria, szamárköhögés, tetanusz elleni oltás
Dpt+ Opv+ Hib: dift, szamárk, tetanusz + gyermekbénulás elleni cseppek + Haem.inf. b elleni oltás

úgy tudom hogy a fentiek közül egyik sem az agyhártya gyulladás lenne, de ha rosszul tudom akkor javítsatok ki!

A kismamáról, anyáklapjáról meg a baba magazinról meglett a véleményem. Többet én tuti nem veszek, kivéve most, kiváncsi vagyok erre az oltásos cikkre. :roll:

Tesóka!

Jó az új avatarod :wink: :D

Niki!

Csak őt nem ismerem :roll: :lol: Barbiék dokija ha jól emlékszem, de csak jókat írtak róla :D

Nekünk a Golán a dokink. Az elején voltak kétségeim de mára ezek elszálltak, 100%-ig elégedett vagyok vele és ráadásul jó fej mami :D :D :D

Miért? Elbizonytalanodtál a dokitokban ez az oltásos balhé miatt?

Tesóka!

Kiskanállal add be, a vigantolt is így adtam. a tej+vigantol kombitól rókázott a Ricsi :shock: ne kérdezd miért :roll:

Hú, én parás nőszemély vagyok :roll: még a mai napig is képes vagyok rémeket látni egy kis köhögéstől is :oops: szóval aggódós vagyok ezerrel 8)

Viszont megnyugtatlak, a Ricsi előtt nem mertem megfogni a kisbabákat meg nem is tudtam velük mit kezdeni. Aztán tessék, itt van a Ricsi, 9 hónapos és egyben van :wink: :D :D Belejösz te is pikk-pakk, ez a nők vérében van vagy mifene :roll: :roll: :wink: :lol: :lol:

Barbi!

Holnap jövünk, nincs menekvés :wink: :D :D

Megyek én is aludni, remélem ma is sokat alszunk :roll: :D :D jó éjt :wink:

Jajj még annyit, hogy az agyhártya gyulladás az az amelyiket a kullancs okozza?????vagy az egy másik fajta? :roll:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Sziasztok!

Niki!

Szerintem bőven elég még Nonónak a tejcsi de próbálkozhatsz hogy pohárból adsz neki vizet. A Ricsi csak kaja után meg közben iszik amúgy nagyon ritkán kér inni. Inkább még most is tejcsit kér. Bár pár hete rákapott a dobozos üdcsiimre így azokból szívószállal itatom csak vigyázni kell velük mert nagyon telítenek és nem eszik utána. Amúgy rákérdeztem a védőnőnél hogy mennyit kéne innia és azt mondta hogy kínálgassam de nem baj ha nem iszik sokat mert még szopik és a kajában is van elég folyadék.

Na megyek mert mindjárt indulunk Barbiékhoz :D :D :D

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Kép
gabriel79

Lányok

Hát meg kell hogy mongyam fáj a gyomrom és hát ma megyek drhez és már átéltem mikor közli velem nem vagyok terhes csak bekébzeltem azér let csikos tesztem meg hogy csak ures zsákom van és irény a korház igy vagyok ma és csak 16: 30 ra megyek pestre

Azt hiszem lassan megörülök igaz az észak kb 3-4 orát aluam mert a Zoé orditott fályta torka szerintem taknyos lett :cry: :cry:
anha

Jó "reggelt"!

Most ment el a takcsinő, én most fejeztem be az etetést, a gyerik alszik én meg lassan éhen pusztulok... :shock: :lol: :lol:

Tesóka! NAgyon jól sikerült a Konakion beadása, úgy nyelte le kiskanállal, mint egy kisangyal ;) És én is paráós vagyok, de nyugtatom magam azért. A doki bácsink azzal engedett haza, hogy ez nem porcelánbaba, lehet vele csinálni amit jónak látunk, ha akarjuk, egy lábátül felemelhetjük...de persze hozzátette, hogy tudja, hogy nem akarjuk kipróbálni ezt, csak szemlálteti, hogy strammul teremtette a Jóisten a kiskölyköket.. :D:D:D:D (De azért én csak parázok tovább ;) ;) ;) ) Mi volt a Barbiéknál?????

Nálunk a takcsinő ájult be Kiskarcsitól. ;)

Zsuzsa!!!!!!! Ne parázzzzzzzzzzzzzz!!!!!!!!!!! Van teszted meg van Uh-s megerősítésed is, nem? MEg hányingered!!!! Arra gondolj, hogy egy pici élet van benned, ne arra, hogy nincs! És gondolok rád, mint állat délután, hogy csak jó híreket kapj!!!! :D

Közben meg várom az Annát is , meg anyumat is (hoz fini ebédet :D )...

Csilla, Szisz!!! MErre vagytok? Többiek!!!! :D

Kép
Kép
encu

Hááát, visszaolvasva magam nem vagyok büszke erre a hozzászólásra... :D:D:D Jó, ha 2 helyesen leírt szót találok benne ;) Bocsi :D

Kép
Kép
encu

Sziasztok!

Gabó!

Köszi, nélküled hülyén haltam volna meg :wink: :D :D :D :D :D
Tényleg kapják :D :D :D

Bemásolom az idevonatkozót hátha van még valaki aki ennyire nem vágja :roll: :oops:

Agyhártyagyulladás (meningitis – Haemophilus influenzae b típusa /Hib/, illetve meningococcus A és C típusa)

Általában baktériumok által okozott fertőzés. A Hib az akut életveszély jelentő gégefedő-gyulladás és a gennyes agyhártya-gyulladás egyik legfőbb kórokozója. A kötelező védőoltás bevezetése óta szinte eltűntek a kórokozó által kiváltott kórképek.
A meningococcusok járványosan terjedő agyhártya-gyulladás kórokozói. Az agyhártya-gyulladás általában hirtelen kialakuló, magas lázzal, fejfájással, hányingerrel és hányással, a súlyosabb esetekben tudatzavarral, aluszékonysággal vagy görcsökkel járó életveszélyes megbetegedés. Intenzív antibiotikus kezelés mellett is magas a halálozása, és gyakran maradandó károsodásokkal (pl, süketség, vakság, epilepszia, bénulások) gyógyul.

Én mindig azt hittem hogy az agyhártya gyuszi az az amelyiket a kullancs csípés okozhat. Ezért nem értettem hogy mi a francért adnák azt ingyen meg pénzért is. Tudtam hogy gégefedő gyuszit okozhat de ezt az agyast nem a hib-ről:roll:

Viszont akkor ugye ingyen adják a hib-et de a meningococcus elleni már pénzbe kerül :roll: Ki érti ezt, félig segítenek félig meg nem. VAgy most megint megcáfoltok és azt is adják :roll: :wink: :lol: na jó, befejeztem 8)

Csajok!

Hát a Vince egy tünemény! Annyira pici és szép. Tökéletes baba. Nagyon édes! És milyen jó baba!!! Pici nyekere volt csak és aludt édesen tovább... Hihetetlen. És jó példát mutatott, mert a Ricsi is kidőlt :D :D Nagyon aranyos, hogy tud grimaszolni :lol:

Barbi!

Mégegyszer köszönjük a vendéglátást! :wink:
És bocsi hogy ennyit zavartunk, úgy elrepült az idő :shock: :D :D :D

Olyan füles labdát meg beszerzek :lol: :lol:

Encu!

Ari dokibácsid van :wink: :D :D jó fej :D :D de hát úgysem hiszünk neki és még a szúnyogtól is védjük míg ilyen apróság :roll: :D legalábbis én 8)

Gratula a kanálhoz, ügyesek vagytok! Csak így tovább :wink:

Éccaka milyen volt? vagy írtad :roll:

Zsuzsa!

Szurkolunk hogy minden ok legyen és kérünk uh képet!!!!!!! :wink: :D

Csilla!

Merre vagy? Minden ok?

Niki!

??? és Te merre jársz? :wink: :D

Szisz!

Hát nem is tudom mit írjak :roll: tuti megszültél, így eltűnni :shock: szóval akkor veszem a bátorságot és gratulálok :roll: :wink: VAgy még ez korai? :roll: Gyere és mesélj magatokról!!!!Remélem jól vagytok :wink: :D :D :D

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Sziasztok!

Móni, örülünk, hogy itt voltatok :D És Ricsi nagyon klassz fiú, meg lehet zabálni ahogy dumál :D

Encu, ügyik vagytok a kiskanállal!

Niki, a mi dokinénink a Kárász, és én meg vagyok elégedve vele. Egyébként orvost akarsz váltani, vagy miért kérdezted?
Ja, és délután nekünk annyi, hogy a héten még 3 és 4 között hozzák haza Szilárdot, de jövő héten már lehet kell mennem érte akkor úgy fél4-ig ráérünk. Úgyhogy várunk ha szívesen jönnél :D Különben is ha vendégünk van, tuti durmol Vince :D

Gabó, már teljes lázban égtek a szülinap miatt? Kérünk majd képeket a buliról :D

Zsuzsa, délután drukkolok neked, biztos minden rendben van :wink:

Kép

Kép
sbarbi

Tesóka!

Éjszaka 2x keltünk, alukáltunk szépen. :D Jó baba nagyon Kiskarcsi, ma volt a védőnéni és mondta, hogy szép nagyot nőtt! Állítólag 3100grammal jöttünk haza a kórházból és most a mérlegen (igaz, felöltözve meg pelussal) 3600-at nyomott a kicsi ;) De hát eszik is rendesen! :)

Barbi, én is úúúúúgy megnéznélek Titeket...nem sétáltok 7végén? :D Vagy mikor lehet vetni rátok egy pillantást? Mert Apa azt mondta, hogy egy fél órára egyedül hagyhatom a manóval (persze miután teletettem a pocakját ;) ). Aztán nem tudom, hogy merjem-e :D

Igen-igen!!!! Lányok! Merre vagytok?????

Kép
Kép
encu

Sziasztok

Lassan indulok Apa is jön hazaét. kb 6 fele jövök
anha

Sziasztok!

Elég régen nem írtam már, de kicsit ágyba kényszerítettem magam az utóbbi időben! :cry:
Az állapotomban semmi változás nincs, a lábam dagad, a vérnyomásom pedig ugrándozik.
Hétfőn voltam a védőnőnél, aki megdorgált kicsit az egy hónap alatti súlygyarapodásért! Én nem érzem magamon illetve a ruháimon, hogy egy hónap alatt 7 kg-ot híztam volna, szerintem ennek kb. fele a víz lehet szanaszét a testemben...
Most értem haza éppen, mert kicsit megújultam, levágattam a hajam. Most a vállamig sem ér! :lol: :lol:
(Majd a közeljövőben csináltatok apával fényképet az új frizurámról is és a pocakom nagyságáról is! :wink: )
Most megyek ismét vízszintbe dobom magam, mert 5 óra körül ismét jelenésem lesz a dokinál! :roll: Remélem semmi csúnya dolgot nem fog mondani... :oops: :oops:
rnecsi

Csilla, nagyon jól csinálod! Kíméld is magad meg a pocilakókat! :D És a súlyod ellensúlyozására néha a teknőskalács helyett almát rágcsálj ;)

Kép
Kép
encu

Encu!
A teknőskalács csak egyedi eset volt, nem szoktam olyat enni (főleg hogy abban a pékségben összesen ha kétszer voltam)! :roll: :roll: Akkor még lehetett ilyeneket ennem, nem volt semmi bajom, mostamában pedig ki sem mozdulok szinte a lakásból, hogy ne legyen kétszer akkora a bokám mint nornálias esetben...
Szóval átálltam az almára és a narancsra, de ezektől meg elég sok savam lett, éjszakánként elég rendesen kínoz... bár okozhatja ezt más is! :oops: :oops:
rnecsi

Sziasztok!

Még csak most tudtam írni, mert ma egész nap hiszti Nonó!!! :(
Most meg apával elvan.

Beadattuk az uccsó rotát ma, persze a Benedek most sem rendel, helyette a Bukovszky volt.
Igen szeretnék váltani dokit!
Kicsit besokkaltam már vele!

A Golán, hogy néz ki külsőleg? Nem egy szőke hajú, szemüveges?
Mert akkor tudom ki az.

Barbi!
Mesélj már kicsit a Kárász dokinőről. Kb. milyen idős, normális doki?

Móni!
Te mikor átmentél más dokihoz meg kellett neki mondani, hogy miért akarsz váltani?

Kép
niki+baba

Sziasztok!

Niki!

Mi nem váltottunk dokit, az elejétől hozzá járunk. Csak voltak esetek mikor nem hozzá mentünk mert akkor épp nem rendelt és sos kellett menni vagy épp szabin volt. Így megismertünk egy pár dokit :roll: :roll:

Nem kell indokolni, bemész a rendelésre és mondod hogy kihez tartozol de szeretnél váltani. Aztán lehet hogy rákérdez de szerintem csak annyi elég hogy nem voltam megelégedve vele. Nem kell ezt firtatni, az új meg örül hisz több pénze lesz ha hozzá jártok.

Amúgy, igen, szőke, idős és szemüveges. Kicsit furán beszél, talán tájszólással :roll: de jó fej :D :D :D

Ricsi is extra nyűgi ma :shock: :? most éppen apát nyüstöli, ő meg már nem nagyon bírja cérnával :shock: :lol:

Mennem is kel nagyon akar a Ricsi :o :D

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Sziasztok

minden oké kép nincs itt nem ad a dr bácsi . kicsit kiseb a koránál a babuci de már mutata a dr bácsi a szivcsöpulzusát. hogy látom e azt a villogo fényt ez a kis szivszerüje .

anyi bibi van hogy nem tudok nála szülni mert nem lesz pont akkor igy megbeszéltuk hogy átad egy ugynevezet tanitványnak akinél a Zoét is szültem . és vele csinálom végig a terheséget . anyira nem Baj . mert nagyon szimpi az a doki nekem . :lol: fent van nálam iwiwn akit érdekel
anha

Sziasztok lányok!

Hazaértünk az orvostól! A vérnyomásom 160 vol, a vizeletteszt jó, bár a széle kicsit zöldes (legalábbis ez jött le az aszisztens szavaiból).
Holnap reggel fél 9-re megyünk be a Szt. Imrébe. Remélhetőleg nem végleges lesz a bentlét, bár a srácokért azt is bevállalnám!
Elöször nem volt biztos, hogy ott fogok kikötni, de mondtam a dokinak, hogy a SOTE II-ben mindíg magas lesz a vérnyomásom, így oda inkább nem fekszek be... :oops: :oops:
Nem tudom, hogy mikor jelentkezek legközelebb, ha történik valami fontos majd jelzek valahogyan! :wink: :wink:
rnecsi

Csilla!

Nagyon izgulok értetek!!!! Ne idegeskedj, az árt a legjobban!!! Befektetnek, sokat fognak vérnyomást mérni meg pisit nézni. Kapsz gyógyit és nézik melyik válik be. Lesz bizti áramlás vizsgálat is. Remélem nem lesz fehérje! Nagyon szurkolok!!!!!! Ha gondolod, nekem írhatsz ha akarsz és persze érdeklődök majd én is ha nem bánod?!

Tudtad, hogy a 26. héttől már idekint is életképesek a manók? Persze még nagyon kicsi az esélyük, de van! És minnél több napot töltenek a pocidban annál nagyobb esélyük lesz! Bízz a testedben, képes vagy kihordani őket. Higgyél benne, nem lesz semmi baj!!!! Meg tudod csinálni! Ne idegeskedj,jó?!!!!!

Jajj, csajszi, összeszorult a gyomrom. Tudom mit érzel, átéltem ezt én is :cry: :cry: :cry:

Gabó!

Remélem nem értettél félre :wink: komolyan gondoltam hogy hülye vagyok, tök sokszor olvastam az oltásokról és nem is tudtam hogy agyas ellen is oltanak. Mondom jeti vagyok :roll: :lol:

Már csak 4 nap. Izgulsz? Hát persze, hogy kérdezhetek ekkora hülyességet, mi :roll: :D

Zsuzsa!

Akkor most már hivatalosan is kismama vagy :wink: :D :D :D
Kár hogy a dokid nem tud vállalni. A másikhoz is magánra mész vagy ez nem az lesz? Apa is bent volt uh-n? :D

Tesóka!

Merre jársz? Esti szertatás megvolt? Elfáradtál? :roll: :wink: :D
Milyen napja volt manódnak???

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Sehol senki :shock: :shock:

Akkor jó éjt! :wink:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Fárasztó... :shock: :shock: Tesóka... megyek is szunyni, hátha emberarcom lesz ;)

Kicsit aggódok, hogy nincs tejem...a gyerek mindkét cicimet leszívta...nincs étvágyam, most magamba diktáltam egy tál cornflakest meg egy kocka csokit...
Meg iszom a Laktoherbet. Megreccsenek, ha éhen marad a kölök... :oops: :cry:

Jó éjt!!!

Csilla, kitartás!

Kép
Kép
encu

Jó reggelt mindenkinek! :)

Köszönöm a biztató szavakat, igérem megpróbálok kitartani a lehető legtovább!
Bármi változás lesz, vagy tudok konkrét dolgot telefonon üzenek vagy Viktor megírja majd nektek! :lol: Remélem nem sokáig fog tartani a dolog, és egy hét múlva itthon lehetek normálisan beállított vérnyomással! :roll: :roll:

Kár, hogy nem tudunk semmit Sziszről, mert ha jól emlékszem ő is a Szt. Imrébe fog szülni valamikor mostanában... Lehet, hogy ő is bent van?!
rnecsi

Sziasztok!

Tesóka!

Ugyanígy kezdődött nekem is a tejcsi apadás, persze ez nem jelenti azt hogy neked is az lesz. Egyél, erőltesd meg magad és tessék reggelizni, ebédelni és vacsorázni rendesen. Nem magadért, hanem a gyerekedért. Mit kap a tejjel, cornflakes-t meg csokit? Elég tápláló, nem :wink: Tessék rendesen enni, nem csak inni kell hanem enni is. Nekem a rendszeres evés és napi min. 4 liter folyadék, nappali pihenés, sok-sok szopi mindkét mellből és ha kimaradt szopi éjjel akkor a fejés hozta meg a tejcsi növekedést. Persze ez én vagyok, mindenkinek más válik be. Pl. a laktoherb sem igazán jött be, ha megittam egy litert utána bedurrantak a cickók de amúgy nagy hatása nem volt nálam csak a Ricsinek okozott hasfájást :twisted: több ilyen tea van, lehet próbálkozni :wink:

És ami a legfontosabb volt nálam, hogy felirattunk tápszert. Így már nem volt aggódás hogy mit eszik a gyerek és lesz ami lesz alapon kezdtem neki a tejnövelésnek. Sokkal könnyebb volt, nem görcsöltem rá és sikerült. :roll: :D

Csilla!

Sokat gondolunk rátuk, tessék ügyes lenni :wink: És jelentkezni :wink:

Mennem kell, megyünk vásárolni :roll: :D :D :D

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X