Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Szép jó reggelt mindenkinek!

Ancsa este hívott, üzeni mindenkinek, hogy szombaton rak fel képet és mindenkit puszil.Pénteken haza megy egy kicsit mert kezd "befordulni" a kórházba.Vasárnap megy vissza.Szépen gyarapodik a kislánya. :wink:

Remélem mindenki jól aludt.
További szép napot
Sziasztok

Kép

Kép
szilvi17

Sziasztok!

Gem
Én is drukkolok, hogy hátha Rebeka nem kapta el a bárányhimlőt és persze azért is, hogy a meginduljon magától a babó, ahogy szeretnéd.

Ancsának üzenem (bár nem olvassa tudom), hogy örülök a gyarapodásnak és sok-sok egészséget és minnél hamarabbi kijövetelt kívánok.

Kriszti
Ez fantasztikus hír!!!
Tényleg gyorsak voltak a hitellel, meg mindennel. Biztos menni fog minden, csak ne idegeskedj, nehogy ezért hozd előbbre a szülést. Csak nyugodtan mindent, semmi baj nem lehet.

Kia
Őszínte részvétem a csíkokhoz. Amikor írtad, este én is kérdezgettem a Páromat, hogy alul nem lát-e csíkot (igaz nekem még nem akkora a hasam, de aktívan nő), mert ugye odalent egyáltalán nem látom. Azt mondta nincs, nagyon szép és nyugodjak meg.
Most már Ti is nagyon a finish-ben vagytok...
A 8-9 kg-hez gratulálok, én most 14 kg-nél tartok, de egyáltalán nem látszi, hogy ilyen sok lennei valahogy úgy mint Editnél. Érdekes ez a "nagykönyv" kérdés, mert én is azt olvatam, hogy most a 8-10 kg-t tartják a "normálisnak", a kolléganőm 5 éve szűlt akkor még a 10-12 kg volt. Milyen érdekesen változtatják a véleményüket ők is...

Cas
Vigyázz magadra! Az ablakpucolást nekem már hosszú hetek óta nem engedik, igaz nálam volt a méhnyakrövidülés is.
Egyébként felháborító, hogy mennyit kérnek el egy gyerekruháért, cipőért. 15.000 Ft egy bélelt csizma!!! Ennyiért veszek én is magamnak, ha kell...

Drumka
Gratulálunk a beforduláshoz és a hirtelen növekedéshez, bár gondolom ez elsőre hirtelen lehetett, hogy két héttel előrébb kerültetek.
Engem úgy zavar, hogy nem mondták meg a súlyát a múltkori UH-n. Tudom ez hülyeség, de úgy szerettem volna tudni és csak szídom magam, hogy ha már ennyire lököttek voltak, hogy ők nem nézték meg, miért nem jutott eszembe nekem rákérdezni...
Mi is "le vagyunk maradva" kicsit több mint egy héttel, de ezekszerint ezt még bármikor behozhatja az elkövetkezendő hetekben. Ez így elég izgi :)

Tegnap voltam az első szülésfelkészítőn. A fájdalomcsillapításról volt szó. Az az igazság, hogy nagyon-nagyon tetszett a doktornő is aki tartotta és a kórház egész hozzáállása a szüléshez és szülési fájdalomcsillapításhoz. Attól függetlenül, hogy fájdalomról és nem mindig kellemes dolgoról beszélt, lehet hogy furán hangzik, de bátorságot és kedvet adott a szüléshez és mindezt úgy, hogy nem rózsaszín álomként festette le. Valahogy most úgy érzem nem is szabad úgy előre félnem az egész idegen szituációtól, ami kicsit bennem volt eddig. Persze nem tudom a valóságban hogy lesz, de most olyan jó érzéseim vannak a kórházzal kapcsolatban.

Voltam a szájsebészeten is :cry: . Muszály volt a májusi műtétem miatt. A seb szép, de mennem kell még jövőhéten fogászatra koronát tetni és egy közben letört fogamat megcsináltatni. Jó lett volna ezt a végén már kihagyni, de a szülés előtt meg KELL csinálni, mert utána nem lesz időm oda rohangálni... :cry:
Jaj, de fázom ezektől a dolgoktól...

Na puszi mindenkinek, vigyázzatok magatokra!
Réka

Kép
solymosy

Cas
A mosódiós cégről még nem tudok írni, mert hívtak, hogy a hajfesték amit kértem nincs raktáron és rendelni kell. Így választhattam hogy két részletben küldik-e vagy sem a cuccokat (tehát mosódió van egyértelműen és már küldték is volna tegnap), de én azt mondtam, hogy akkor jövőhéten jöjjön minden együtt.
Majd akkor újra leírom a véleményem róluk és termékekről.

Sajnos a modószódát csak egy helyen lehet személyesen kaptni Budapesten, ahonnan a barátnőm is eddig szerezte (Ökoszolgálat Alapítvány, 1051 Budapest, Nádor u. 34. fsz. 2., telefonon kell velük egyeztetni: 311-7855). Itt 1 kg 280 Ft és csak 2 és 3 kg-s kiszerelésben van. Van egy interentes cég is ahonnan lehet rendelni, ici-picit drágább (1 kg 300 Ft), csak hát ott a postaköltség jön még rá (http://shop.unas.hu/shop_artdet.php?shop_id=3487&cikk=NetBio_291825).

Kép
solymosy

Hello Lányok!

Kriszti
Nagyon örülök, hogy ilyen jól és gyprsan alakulnak a ház ügyei. De Tényleg nagyon vigyázz Magadra és Bencére!

Gem
Nem is tudom melyik a jobb: a bárányhimlő vagy a fülgyulladás?! :twisted: Természetesen egyik se! Reméljük gyorsan túl lesztek rajta, a bárányhimlő meg nagy ívben elkerül!
A Kiscsaj pedig rendben van odabent, hamarosan ki fog bújni Magától is, meglátod...

Réka
Megértelek a fogászattal kapcsoolatban. :( Két napja kicsit érzékenyebbnek érzem az egyik fogam, valószínű kilyukadt. :( Ha megszívom, nagyon kellemetlen...
Tök jó, hogy ilyen jó élményekkel gazdagodtál a szülésfelkészítőn. Én a Ti beszámolóitokból "táplálkozom". :)

Ancsának meg a Pici Lánynak erőt, kitartást, és sok-sok tejcit!!! Várjuk a képeket!

Én még nem vettem észre, hogy vizesednék, de az egyik reggel szűkebbnek éreztem a cipőmet a megszokottnál...

Tegnap mondtam Páromnak, hogy mostanában nagyon feszül a hasam. De nem a bőrömön érzem, hanem inkább belül kellemetlen. Valószínű Törpi keresztbe fekszik, mert mindkét oldalon egyszerre érzem, hogy birizgál... Dehát még van időnk befordulni...

Hát Kia tényleg irigylésreméltó a 8-9 kiló... Ügyes vagy. Két hét múlva nekem is kiderül, hogy hogy állunk.

Mostanában már rögtön evés után éhesnek érzem magam. Hogy ez hogy lehet? És mitől?

Én az ablakpucolásos dolgot egy kisebb "nagytakarítással" jövő hét végére tervezek. Remélem meg tudom majd valósítani, s nem jön közbe semmi. Mostanában nagyon változékony itt az időjárás, nem viseljük valami jól a Törpivel. :(

Kellemes délutánt Nektek,

Kép
tittina1982

Sziasztok Lányok!
Két kérdés!
Éreztétek már, hogy beállt a tücsök start pozícióba? Az enyém valahogy lesüllyedt. Meg fémes ízt érzek a számban, meg fura az arcom. Ezek előjelek???? A doki azt mondja, csak akkor jelentkezzek szüléshez, ha 5 perces fájásaim vannak, vagy/ meg elfolyt a magzatvíz. Mit gondoltok? Éjjel alig tudtam aludni. Ma kivonszoltam magam Gödöllőre, volt egy vizsgám, meg még jövő héten, meg 26-án is ki kell mennem és akkor kész a félév. De van egy olyan érzésem, hogy 26-án én már a babázni fogok...

Kép
nyafi

Szia Nayfi!
Biztosat nem tudok, de az ex-sógornő-jelöltem két babát hordott ki, amíg ott laktam. És bizony az arc furcsasága, eltorzulása az előjelnek számít. De nem azt jelenti, hogy már holnap szülni fogsz, csak hogy 1-2 héten belül. Legalábbis nála így volt. A fémes ízről nem tudok nyilatkozni, viszont az is a közelgő születésre utal, hogy lesüllyedt a pocakod. Ezek teljesen normális dolgok, ne aggódj! De még elvileg van 1 bő hónapod, nem??? :shock:

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Nyafi - hogy Te miket írsz :shock:
Én állandóan "rettegek", hogy Manó "elindul"... de remélem még vár decemberig. Néha már tényleg nagyon fáj egy-két ficánkolása.

A festés végre kész, ma már pakolgattunk néhány dolgot - holnap doki után - befejezzük a visszapakolást , aztán Manó cuccai következnek.
Alig tudtam megcsinálni néhány dolgot, mert a lábam nagyon dagadt :cry:
Apa ablakot pucolt helyettem . :P

Ancsával ma én is beszéltem , uazt mondta el, mint Szilvinek.
Jól vannak, sok - sok teje van, csak lassan befordul a kórházban... és a hétvégén rak fel képet.

Most megyek, mert reggel vérvétel....
Sziasztok!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!
Ma megyünk 13:00-ra 4D-re. Állítólag van egy új gépük ami nem a mensiből számol, hanem a méretekből és ez a számítás pontosabb. Remélem amit elcsaltunk 2 hetet minuszba az úgy a jó, különben asszem beparázok. Az a furi, hogy a hasam nekem is leköltözött a bordáim alól, peddig eddig nagyon fönt volt. most csak akkor érzem hogy fönt mocorog, amikor befeszíti a lábát a bordáim közé. 2 napja éjjelente kegyetlen bulit tart, 2-től 4-ig mint aki belegabajodott a hálóba és szabadulni akar, olyan viháncolást rendez. Eddig apa nem értette miért gubbasztok éjszaka most felkeltettem őt is, nézze meg mit művel a lánya. :lol:
Letette a kőműves, a festő, a burkoló a nagyesküt hogy szerdán beköltözhetünk. Apa is kezd aggódni hogy még semmit nem vettünk meg, de ha a mai uh is azt mondja hogy mégis 37 hetes, akkor lesz csak igazán pánikba :lol: :lol:

drumka

Sziasztok!

Nyafi
Én is úgy tudom, hogy a pocak kb. a 36. hét körül lemegy és ez a normális. A arc elváltozásait is hallottam, láttam már (nővérem), de nála sem a szülés előtti napokban, hanem kb. már 1 hónappal előtte. Szóval szerintem azért még ne aggódj annyira, talán akkor édemes, ha már a fájások megkezdődnek, addig pedig még sok érdekes "tünetet" produkálhat az ember :) .
Azért ilyenkor még suliba és vizsgákra járni, nem semmi. Én tavaly szeptemberben hagytam abba a fősulit, de képtelen lettem volna azokat a vizsgákat várandósan letenni... Azért vigyázz magatokra nagyon. Én néha olyan stresszbe voltam, hogyha ezt most Csongornak is át kellene élnie, akkor szegényke nem tudom hogy érezné magát ebben a 9 hónapba a mamája pocijában.
De te biztosan máshogy fogod fel, mert ezt csak így lehet.

Kia
Már nagyon jól álltok, úgyhogy ne aggódj, hogy hamar jön a pici. És egyébként is miért jönne? Biztos mindennel végeztek, Manó tudja jól, hogy ki kell várnia, nem igaz :) .
A vizesedést sajánlom. Attól egy kicsit majd én is tartok. Hát majd meglátjuk...

Drumka
Nálam az UH-kon már régóta a méretek alapján mondják meg a korát és nem a mensi alapján. Igazából a mensivel csak akkor foglalkoztak amikor a generikai UH-n voltunk és két héttel kisebbnek bizonyult. Ezért hítak vissza még egyszer két hét múlva. Azóta meg sem említik, csak azt hogy a méretei alapján hány hetes.
Drukk, hogy jól lássátok ma a picurt és jó képek szülessenek :) .
Nálad is normális a pocak leszállás, nem? Legalább is én ezt olvastam mindenhol. Az hogy most ez a 36. hét körül vagy a 35-en történik valószínűleg mindegy. Legalább kapsz levegőt, hamár hajnalonként buli van :lol: .

Nálunk most jött el az egyre jobban nem kapok levegőt időszak. Gondolom mivel eléggé lenti hasam volt eddig is, meg most is, Csongorunk most ért el igazán arra a pontra, hogy fenti is nyomni kezdett. Így is azt hiszem össze tehetem a kezeimet, hogy csak most probléma és az is csak időnként, ha Ő Urasága úgy fekszik.
Már szép kis ereje van neki, de még mindig nagyon kis rendesen alszunk éjszakánként. Néha egy-két mocorgás, amikor helyzetváltoztatás van, de aztán csend. Viszont reggel a reggeli közben nekiidnul, de azért így más mintha épp aludni szeretnék. Napközben nagyon sokat mocorog de. is és este is. Nála a du. és az éjszaka még mindig valahogy olyan pihi időszak.
Hát tartsa meg jószokását (mondom is mindig neki viccből), a terhesség végéig és kint is :lol: .

Kép
solymosy

Kia
Hát már nekem se kéne létrára másznom! :D
Férjem-uram nem is dicsért meg érte, nem érti, hogy a fészekrakó ösztön már csak ilyen, ha már nem soppingolhatok agyba-főbe a picinek, akkor legalább a lakást hadd csinosítgassam kedvemre! :)
8-9 kg nagyon szép, én már 13-nál tartok. :oops:

Gem
Fülgyuszi :( Remélem gyorsan kiheveri!!!
Pocakod hogy van? (Az a "plopp" érdekesen hangzik! :) Kíváncsi vagyok, mi lehetett?)

Edit
Ó, nagyon rendes vagyok, köszi az aggódást, 1 nap - 1 szoba, többet tényleg nem is bírnék... De tudom, hogy kb. jövő nyárig se kedvem, se energiám nem lesz nagytakarítani, másfelől a picit nagyon szeretném tip-top lakásba hazahozni, és ugyan az férjem egy angyal, és nagyon házias ha kell, azért ha ő takarít az nem ugyanaz! :D

Ancsa
Várjuk a képeket és a beszámolót! :)

Réka
A gyerek-cucc árakon én is csak háborogni tudok! Én magamnak se veszek 15-ért cipőt?! Pedig lehet, hogy én nem növöm ki 1 tél alatt?! :D Szerencsére végül kaptam Sebinek 4-ért egy teljesen oké kisbakancsot a Deichmannban (sajnos többször tapasztaltam már, hogy a drága is ugyanolyan gyorsan szétmegy, mint az olcsó :evil:), ezt legalább nem fogom sajnálni, ha tönkremegy (márpedig egy ekkora gyerek lábán gyorsan), és ha tél végére kinövi max. veszek eggyel nagyobbat is. :)
Persze van, aki azt mondja, vesz márkásabbat, drágábbat, JOBB MINŐSÉGŰT, és akkor elteszi a kistesónak, csak én úgy gondolom, hogy cipőt inkább ne örököljenek egymástól. Nincs két egyforma lábacska, amit az egyik már "betört" a saját formájára, az a másiknak tönkreteszi a talpát-bokáját... :roll:
Tök jó, hogy a szülésfelkészítő így megnyugtatott!!! Sokat számít szerintem, hogy az ember hogyan várja így a szülést! :)
Szájsebészet :(
Mosódió: na várom a híreket! :) A mosószódát köszi, felírtam!

Tittina
Cipő: nekem Sebivel nőtt a lábam egy fél számot. Egyébként ez normális, állítólag a terhes nők keze-lába simán nőhet picit a hormonhatások miatt. :)

Nyafi
A pocaksüllyedés ebben a "korban" már teljesen normális, az arc felpuffadása és az általános vizesedés is, de még simán lehet akár 2-3 heted is a szülésig. A fémes íz viszont nekem fura, olyat nem éreztem, és még mástól sem hallottam. :roll:
A startpozíció pedig olyan érzés, hogy már ülni se tudsz, mert mintha "ágyúgolyó ülne a gátadon".
A protokoll pedig tényleg minden kórházban nálunk az, hogy akkor menj, ha vérzel / elfolyt a vized / 5 perces fájásaid vannak.
Azért persze vannak kivételek, amikor az ember megérzi, hogy be kell menni, barátnőm totál rendszertelen fájásokkal vágtázott be a kórházba (nem is rendeződtek neki bent se), viszont hipp-hopp megszült. :)
Vizsgák: le a kalappal, nekem ennyire a végén már nem lenne hozzá agyam! :)

Drumka
Várjuk az eredményeket! A költözéshez drukk! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Mi is magunknak a Deichmann-ba szoktunk vásárolni. Régen vettünk egy-két szép és jó minőségű cipőt, de nem egyszer azok is csak egy szezont bírtak, így úgy döntöttem, hogy inkább veszek minden szezonba, de olcsóbban. A legdrágább cipőm az utóbbi években 8.000 Ft volt a Deichmanból :) .
Ráadásul szerintem nem is olyan rossz minőség. Most egy csizmát vettünk 7.990 Ft-ért és olyan kényelmes, hogy az hihetetlen, régen volt ilyen jó cipőm.
A gyerekcipő kérdésében egyetértek és szerintem mi is ilyen helyről fogunk vásárolni később.

A fészekrakó ösztönt megértem :) . Már nekem is van nagyon, de én még nem igazán csinálhatok semmit, mert nincs értelme. A hétvégén pakoljuk (pakolja át a Párom) a szekrénysort, mert úgy döntöttünk Csongor ágya a másik falnál lesz, mint ahova először terveztük, de hát ebbe sem sok segítségem lesz. Max. a könyveket nézegetem át, hogy mit hagyunk elől és mit nem. Már alig várom, hogy mossam a kis ruháit, meg vasalgassak, de ezt sem akarom több héttel előtte, hogy minnél frissebb legyen majd neki.
A hó végét várom még, mert akkor megyünk a maradék 1-2 cuccot megvenni, meg Anyukám is akkor akar egy-két ruhadarbot vásárolni, így addigra már tényleg olyan készülődés hangulata lesz a dolognak. Pedig már úgy, de úgy be vagyok sózva... :wink: .

Kép
solymosy

Sziasztok!
Irtam az előbb egy kisregényt, s bezártam az ablakot :twisted: :evil:

Röviden:
Jól vagyunk, de már nagyon fáradtan, ... ilyenkor térek magamhoz, mert egész délelőtt aludnék..vérképem romlott, már két vasat kell szednem, de rossz vagyok, mert nem teszem, mert félek, hogy másban visszafog :oops:
Jövő kedd aneszeziológus - északi kórház, majd szombat: doki - déli kórház (nem hivott fel :cry: ) 21-e: északi kórház: ctg+doki, s talán akkor tud valamit mondani, mert a 37-dik hét előtt nem tud "programozni"..elvileg mehet a dolog, ha Marci is úgy akarja :oops: Persze nem akarok helyette dönteni, de nagyon félek a távolságtól, igy nagyon nem bánnám, ha igy alakulna...
Hétvégén befejezem a babaszobát, s a csomagokat a kórházba, de akkor már annyira "valós" lesz minden, ezért húzom
halasztom :roll:

Cas - óvatosan pakolásszál, bár gondolom úgy sincs sokkal többre már neked sem energiád!?

Réka - a szülésfelkészitőt én is nagyon élvezem anno, most is jó lett volna, de heyette itt a fórumon tudok meg egy csomó mindent :wink:

Ancsa- várjuk a képeket, gratula a sok tejcihez, s reméljük, hogy mihamarabb mindhármann otthon lehettek!!

Anitáról tudunk valamit????

Kia - vérvétel?? már nincs sok hátra, hihetetlen, hogy igy elment az idő..gratula a festéshez! Már megértelek, hogy jó túl lenni rajta :)

Gemini irt, hogy Zsófi még maradni akar, Rebeka lázas, ő erőtlen :cry: Innen is minden jót, jobbulást a kiscsajnak, s reméljük, hogy már nem sokára minden rendben lesz, ahogy te szeretnéd!!

Amaryl???

Vizesedés - nekem néha van, néha nincs....nem találtam még összefüggést, de nem hiányolom, ha éppen nem kétszerese a bokám az eredetinek..

Nyafi - az arctorzulásról én is hallottam, mint egyfajta előjel, de még egy kicsit korainak tartom, neeem? Bár úgyis babó dönt, hogy mit akar, mi csak "asszisztálunk" nekik :wink:

Bocsi, ha hibáztam, de másodszorra már nem volt annyi türelmem :oops:
Mindenki vigyázzon magára!
Szilvi

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Réka
Hát igen, egyébként Sebinek általában Falcon cipőket szoktam venni (ebből is mekkora vita van, hogy betétest vagy ne a gyereknek?), ár-érték arányban eddig ez jött be a legjobban. Sajnos a kedvenc cipőboltomba nem jutottam el, ahol szoktam venni neki ezt a márkát, és sürgősen kellett a bakancs, mert a sima cipőben már lefagyott a lába, így lett a Deichman. Ami amúgy tényleg jó hely, csak sűrűn kell benézni, mert elég gyorsan cserélődik a kínálat, és hamar mérethiányos lesz (főleg a gyerekrészleg), legalábbis itt nálunk.
Amúgy nemtom milyen lábunk van a párommal, de akár jó minőségű, drága, márkás cipőt veszünk, akár olcsó kelet-ázsiai gyártmány, mindegyik csak 1 szezont bír ki. :( Ami elég bosszantó, főleg nekem, mert elég magas a lábfejem, és sokszor nehezen találok magamnak kényelmes lábbelit. :( Végre van egy jó, akkor az meg hamar szétmegy?! :(
Fészekrakás: hajaj, megértelek!!! Sebinél én is pakoltattam a bútort a férjemmel meg az öccsével, nem voltak túl boldogok! :lol: Viszont az eredmény jó lett! És utána már lehetett mosni-vasalni a sok babaruhát, berendezni kiságyat-pelenkázót, szuper volt! :)

Szilvi
Bonyolult ez doki-téma nálad. :(
Drukkolok, hogy az elképzeléseid szerint alakuljanak a dolgok! :)
Pakolás: jól gondolod, többre tényleg nincs energiám! :) Már csak a háló és a konyha-étkező rész van hátra a rámolásból-takarításból, ezt utóbbi nagylevegő lesz, mert beleesik a komplett konyhaszekrény-tálalószekrények kipuceválása is. :roll: De akkor aztán csilli-villi lesz a lakás végre!
Már csak a kórházas motyót kell még összepakolnom, és 1-2 babacuccot kimosni, és akkor nagyjából meg is vagyunk, mehetünk szülni. A többit már a párom is el tudja intézni, amíg bent vagyunk. (Háló átrendezése, Libero-gyógyszertári cuccok beszerzése, ilyesmi.) Ja, még kell egy új pelenkás-szemetes is.
Azért ez megnyugtató.
És ugyan tudom, hogy még egy hónap van hátra, de lassan ott tartok néha, hogy mostmár annyira kényelmetlen egyben, hogy jó lenne nem kihúzni a legvégéig! :oops: (Tegnap este is teljesen kivégzett a csajszi, osztja rendesen a gyomrom, a vesém, a hólyagom, dudorog kifelé hogy majd szétreped a hasam, jajjjj... :roll: ) Annyira kíváncsi vagyok, hogy én lettem ennyire kényes, vagy tényleg nagyobb lesz, mint Sebi?! :roll:

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Igen, meg egyben, de hat mitol is jonne Zsofi, hiszen elvileg meg lenne 5-6 napja, legalabbis az en kalkulaciom szerint. Csak a doki kalkulalt 12-iket, en mindig is 15-ikevel szamoltam. Mindegy, most mar nem bannam, ha minel hamarabb kint lenne, csak hat nehez ez a visszaszamlalas.

Igen, Rebeka beteg, rendese fogja is a fulet, szoval tenyleg fajhat neki. Ma mar elkezdtuk az antibio adasat is, jol be is aludt tole, velem egyetemben. Most egy kicsit jobban van, de amint felmegy a laza, megint nagyon levert lesz.

Holnap 8-ra megyek be este, onnan mar remelem, felgyorsulnak majd az esemenyek, mert most egyszeruen mintha megallt volna az ido. Elvileg hajnal 4-5 es del kozott barmikor kibujhat a kiscsaj. En inkabb a hajnalra szavaznek!

Korhazi csomag: tudom, milyen az erzes, en hetekig huztam-halasztottam az osszeallitasat. Aztan amikor meglett, mar olyan volt, mintha masnap szulni akarnek. Szoval vizvalaszto, de akkor is megnyugtato, hogy legalabb mar emiatt nem kell parazni. A gaz csak az, hogy mar nem emlekszem, mit hova tettem benne. De majdcsak kiigazodom.

Szilvi!
Ez a korhaz-kerdes tenyleg nem tunik tul egyszerunek nalatok. Kivanom, hogy minden ugy menjen, ahogy neked a legjobb!

Cipotema: szegyenlem, de en abbol is hasznaltat veszek. Egy-ket uj cipelloje persze Rebekanak is volt/van, foleg, amiben jarni tanult. Elhordott, elkoptatott cipot nem veszek, de a 40-60 euros cipoarakkal nem tudom, es nem is akarom felvenni a versenyt.

Hat most ennyi, probalok meg azert holnap bejelentkezni

Amaryl, Anita, mi van veletek??????

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok lányok!

Sajnos visszaolvasni nem tudok.Hazajöttem egy napra,mert már korházi depressziót kaptam volna.Jól vagyunk mind a ketten,a baba már 1690g-os.Azt mondták ha igy haladunk,talán két hét múlva hazajöhetünk.
Ime néhány fotó. Kép Kép Kép

Majd cserélek vonalzót.

Kép

Kép
ancsa03

Ancsa!
Gyonyoru ez a Reka lany! Szivbol gratulalok hozza, es sok boldogsagot nektek!
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Gem
Kitartást ezekhez az utolsó napokhoz, Rebekának pedig gyors gyógyulást!!! :)
Huh, azért az furcsa lehet tudni előre, hogy mikor fogsz szülni?! :roll:

Ancsa!!!!!
De jó hallani rólatok!!!
Nagyon-nagyon édes Réka-baba, teljesen elérzékenyültem a képek láttán! :)
Milyen mütyürke! Viszont szépen gyarapszik, drukkolok, hogy mielőbb hazajöhessen ő is! :)
Pihenj sokat, töltődj, meg tudom érteni, hogy a hosszas kórházas bentlét és aggódás lelkileg megvisel!!!
Azért ha van egy pici energiád röviden elmesélhetnéd mi volt, hogy volt... :roll:

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Kívánom, hogy Rebeka gyógyuljon meg!
Ancsa! Nagyon szép a kicsi lány!!!! :D

Kép
nyafi

Jó reggelt!

Ancsa
Gyönyörűséges kislányotok van és jó hír, hogy úgy tűnik két hét múlva már mehettek is haza. Pihend ki magad ma otthon és kívánom, hogy minnél gyorsabban és Réka baba legnagyobb egészségében teljen el a maradék idő.

Szilvi72
Hát én néha már követni sem tudom hogy mikor melyik orvoshoz mész. Szegény, azért ez így elég sok szerintem. Ennyit jönni-menni, elég bonyolult lehet. Mostmár lassan ennek is vége :) .

Gem
Nagyon drukkolunk ma estétől nektek. És várjuk a nagy híreket :D .

Cas
Ne aggódj, nálunk is kb. 1 szezonig tart egy cipő. Főleg nálam. A Férjem valahogy ügyesebb néha, de igaz, hogy ő szinte semmit sem gyalogol, mert autómániás. Szerintem az is sokat számít mennyit koptatod az aszfalton és mennyit csak éppen vezetsz benne.
Gondolom hogy már fárasztó lehet, hiszen már olyan régóta mondogatod, hogy nem kis pocakmérettel vagy ellátva és a múltkori képről ez elég jól kivehető volt. Gondolom azóta csak növekedett a kislurkó, szerencsére...
Mi sem panaszkodhatunk, már 102 cm haskörtérfogatnál tartunk, bár nem tudom ez mennyire nagy a 33. hétben, de én már kezdem annak érezni :).
Mi csak mától kezdjük a pakolászást. Holnap pedig a konyha azon része jön nálam, ami hozzánk tartozik (én még Anyukámmal osztozkodom a konyhán, de már remélem nem sokáig). Ugyan külön háztartáson vagyunk, de hát nem férne el mindenből két dolog a konyhában, így a bő fele eszközökön osztozkodunk. Még sosem volt saját konyhám, pedig 12 éve főzök. Ha egyszer lesz, azt hiszem azt sem fogom tudni hirtelen mit kezdjek vele :lol: .
Aztán jövőhét hétvége ablak és függőnymosás. Utána való hétvége pedig lehet hogy már a kiságyszerelés, de ezen még filózunk. Csak a hétvégék jöhetnek szóba, mert egyedül nem csinálhatok semmit, hétközbe pedig a Párom mindennap estig dolgozik a gép mellett (sokszor 11-kor fekszik mellénk az ágyba). De legalább itthon dolgozik és így látom...

Tittina
Akkor meg is látogatod a fogorvost valamikor? Én kedden megyek, már most ezen cidrizem hogy milyen hamar itt a kedd reggel :cry: .

Réka

Kép
solymosy

Egy gyors kérdés, akinek van tapasztalata.
Mennyire van értelme a pihenőszéknek? Azt mondták nekem többen is hogy jó mert el van bene a picur, lehet benne eteteni stb. De ugyanígy egy ideig (a pihenőszékek is csak kb. 9 kg-ig használhatók) nem váltja ezt ki ha a hordozójába teszem majd Csongort?

Kép
solymosy

Réka
Megmértem a pocakom, 116 cm. Persze azért azt is tegyük hozzá, hogy én alapból dundibb vagyok, mint te, szóval nem összehasonlítás. Ami engem inkább elképeszt, hogy Sebivel az utsó napokban volt ekkora, és most még van egy hónapom?! (És 2 kg plusszal futottam neki ennek a terhességnek a Sebiéhez képest, tehát nem hiszem, hogy az jelentősen beleszólna a körfogatba?!) :roll:
Cipő: hát mi elég sokat gyaloglunk, na de nem erre való volna egy cipő?! :twisted:
Rendezkedés: nektek is akkor van még meló bőven. :) Csak apránként, ez a hétvégenként egy kicsi bőven elég, nehogy túlfáraszd magad! :) A pici érkezéséig úgyis van még idő kényelmesen mindent elvégezni. :) Persze nekem is, csak engem az is hajt, hogy lassan semmit nem fogok tudni csinálni a nagy pocakomtól és a derékfájásomtól... :roll:
Pihenőszék: nekünk nem volt, Sebi viszont borzasztóan utált a hurciban lenni, a kocsiban is és a lakásban is. Meg elég macerás is volt mindig kiszerelni a kocsiból, felvinni, cipelni, aztán meg levinni, megint becsatolni, és így tovább. De nekünk a legegyszerűbb modell volt, vannak olyan hurcik, amiket egy mozdulat ki-beszerelni.
Most kapunk majd kölcsön egy pihenőszéket ha minden igaz, remélem beválik, mert Sebi így folyton ölben-kenguruban volt, amíg ébren volt (a kiságyban üvöltött, ha elunta magát, és 2 perc után már lila volt a feje és alig kapott levegőt). A pici ezt már nem engedheti meg majd magának, mert itt lesz Sebi is, akiről ugyanúgy gondoskodnom kell, mint eddig, és van, amit nem lehet egy másik gyerekkel felmálházva megcsinálni... Szóval én bízom a pihenőszékben! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Csak elkoszonni jottem, drukkoljatok, hogy hamar tul legyek rajta, es foleg, hogy egeszseges legyen a kicsilany!
Puszi
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok Lányok!

Ancsa
Gyönyörű a Kislányod, gratulálok! És mielőbbi hazaérkezést kívánok Nektek! Te a "majdnem" depin kívül rendben vagy?

Gemini
Nagyon szorítunk a ma estéhez, és hogy Rebeka hamar meggyógyuljon! Kitartás, és ne izgulj, nem lesz semmi baj!

Réka
Egyenlőre még nem szándékozom itt fogorvoshoz menni. Amíg nem fáj, addig megpróbálom húzni. Sajna nekem a rágó fogaim elég problémásak szoktak lenni - inkább mennék ahhoz, aki már kezelt és ismer.

Szilvia
Hát én sem irigyellek az "északi" meg a "déli boszorkányok" miatt. De így legalább van válsaztásod.
Jut eszembe, most én is összeírom a kérdéseimet, ahogy Te is tetted, és két hét múlva remélem válaszokat is kapok.

Cas
Utána néztem a neten a kézzsibbadásnak. Több helyen is. Igaz, pár napra elmúlt, de ma már annyira szörnyű volt, hogy akármit csináltam nem tudtam visszaaludni, úgyhogy lejöttem, hogy ne zavarjam a kínlódásommal a Párom. A terhesség egyik velejáró tünete, sajnos! :( :( :( És nem nagyon hat rá semmi, állítólag. Majd Törpi érkezésével elmúlik - talán - remélem.
Cipőtéma
Ez az egy, amiért úgymond nem sajnálom a pénzt. Nagyon sok ruhám van piacról, Cosmos-ból, Invázió-ból, Kínai üzletekből, de a cipő már más kérdés. Azt nem váltogatod naponta, és nem árt ha kényelmes. Meg hát be kell valljam, van ez a dilim: az acélbetétes bakancs - és hát az nem olcsó. De csak egy van. A legelsőt 7 évig hordtam, persze nyáron nem. De van nekem is cipőm a Deichmann-ból, az Auchan áruházból. Meglátom, megtetszik, nem túl drága, kényelmes, megveszem!

Egy újabb kérdés azokhoz, akiknek Kislányuk lesz vagy már van! :) Fülbevaló! Szúrás a kórházban, belövés később, vagy majd Ő eldönti, ha már nagylány lesz?!

Eltűntek! Merre vagytok?

Bocs, ha valaki/valami kimaradt, de mennem kell, mert lejárt a "ROZI". Ki kell teregetnem, és elindítani még egy adagot. Itt most gyönyörű idő van! :) Kop-kopp-koppp...

Puszi Mindenkinek,

Kép
tittina1982

Gemini
Ezerrel mennek a drukkok!!!
Puszi

Kép
tittina1982

Gemini
Nagyon-nagyon szurkolunk értetek!!!

Cas
Köszi a pihenőszék infót. El is mentünk megvenni, mert átbeszéltük Apával és neki is nagyon tetszett az ötlet. Annyira édes és úgy örülünk neki. Csongor kapott még egy sétáltatós, jó meleg, polár takarót (nagy macival az elején :D ) és egy fürdőlepedőt, ami már nagyon kellett.
Majd ha már használjuk a székeket, majd konzultálunk kinek hogy jött be Ha úgy alakul lefotózom a pihenőszéket...
A 112 cm nem kevés az biztos, megértem, hogy már érzed hogy nehéz a dolog. Szerintem az a plusz 2 kg nem számít a méret szempontjából, hiszen az nem olyan mérték, ami ennyire változtathatna a méreteken. Akkor Te is szép pocival leszel ellátva, nem irigyellek. Nekem ugyan hozzád képest van másfél hetem, de gondolom addig nem nő még 10 cm-t :lol: , szép is lenne.

Tittina
Azt megértem, hogy olyan fogászhoz akarsz menni akit ismert, csak nehogy túl késő legyen. Persze te ismered a fogaidat. Én sokáig húztam egy lyukas fog megcsináltatását, ami egybként még nem is fájt. Aztán egyik-napról a másikra bedurrant és mire eljutottam a fogászatra gyökérkezelés lett belőle. Az nekem írtózatosan fájt. Vagy 5X voltam és még mindig nem volt tiszta, mert kiderült a túl ferde gyökérnövés. No ezzel mentem szájsebészhez még májusban. Na nem írom tovább a rémtörténeteket, de tudom soha többet nem húzom el a dolgot.

Kép
solymosy

Gemini :D
Drukkok mennek ++++++++++++ s várjuk a jó híreket a gyors, könnyű szülésről, melyet mindketten "kényelmesen" átvészeltek :wink:

Tittina :)
Rozi :wink: ez jó :lol:

Pocakkörfogat - fogalmam sincs, mert varrócentink nincs, a másikkal, amivel a fiúk méricskélek, ha szerelnek valamit, meg nem lehet rendesen lemérni :shock: Már úgy érzem, hogy egyre nagyobb...ami nem baj, csak már tényleg mozdulni is nehéz :cry:

Ami a legrosszabb, hogy állandóan olyan vagyok, mint akit agyonvertek, s nincs erőm semmihez. Ehhez még jön egy jó nagy adag álomkór, s ettől teljesen kész vagyok...tudom, hogy lenne még egy csomó dolog, de most is voltunk vásárolni (Metro, Supermarket), kipakoltam, s megyek lepihenni, mert ennyi volt az erőm :cry: :oops: S nekem nincs kicsi gyerek, a nagy pedig inkább segítség :)

Réka :D
A másik topikban olvasgattam, s ott a lányok nagyon dícsérték a pihenőszéket - állítólag van egy fisher price 2 in 1, ami 18 kg-ig jó, s van rezgő funkciója, s újszülőtt kortól ajánlott. Megnéztem az árát 12,000 ft körül volt...van olyan ami még többet tud, de kilóra ez használható a legtovább, ahogy néztem...mondjuk ez főleg ott számít (azt írták), ahol van olyan nagyobb tesó, aki "megkívánja" a picurtól, s bele akar ülni :wink:
Szerintem mi majd "szerzünk" egyet, de majd ha megszületett a babó...most már leállítottam magam, s eldöntöttem, hogy annyi minden kell majd még, de már az első hetekre szinte mindenünk megvan!
Nálunk is működött ez a "hétvégén" megcsináljuk program. Apukák nagyrészt ilyenkor érnek jobban rá (ha csak nem ülnek a másik gép előtt :wink: ). Most is várom, hogy felfúrjon két tükröt...na jó, most éppen húslevest akar főzni májgombóccal (csak még soha életében nem csinált májgombócot, így azt az internetről próbálja "ellesni" :wink: )Bizti finom lesz, az szokott lenni :D

Cas :D
Akartam már hetek óta kérdezni, csak mindig elfelejtem, hogy emlegeted a pelenkatartó szemetest.....ez annyira jó???? Mert én ugyan anno felírtam a listámra, de nem tartottam 8.000 ft-ra érdemesre. Most vettünk egy kicsi ürtartalmú normál fürdőszobait, s gondoltam, hogy kettesével úgyis ürítem, akkor meg mindegy. Te te már másodszorra írtad, hogy az kell :roll: S tudod, hogy szívesen veszem a tanácsaid :wink: Szóval????

Ancsa :D
Nagyon szép Réka baba, s a képeken nem is látszik, hogy olyan picuri :lol: Nem mondanám meg, hogy ennyivel előbb született!!! Gratula, s kívánom, hogy mielőbb mehessetek együtt haza!!!

Doki témánk: Köszi mindenkinek az együttérzést!!! Az az igazság, hogy ahogy "közeleg az idő", egyre kevésbbé izgatom magam a témán. MOst úgy gondolom, hogy kettő ezekből csak kitesz egyet, akibe otthon megbízom :wink: Így az biztos, hogy rendesen ellenőrzik Mütyür fejlődését, s most nagyon bízom abban, hogy sikerül egy "programozott-indított" szülést "megcsípni", mert akkor lennék a legnyugodtabb :roll: :roll: Indokaimról már írtam, így nem ragozom tovább :?

Szilvi17, Amaryl, Anita, Kriszti, Kia, s elnézést ha még bárkit kihagytam....HOL VAGYTOK????? HÍREK????

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Gem, minden jót kívánok, és minél hamarabb menjetek haza, mindketten egészségesen! :) Sok puszika. :)

Tittina, Mi a kórházban fúrattuk ki a fülét Krisztának, belekerült már akkor az arany fülbevaló, semmi problémánk nem volt. Én így kíméletesebbnek tartottam az eljárást, mert ilyen picin annyira vékony a fülük, hyog alig éreznek egy pici fájdalmat és soha nem fog emlékezni erre. Persze, azt a véleményt is megértem, hogy csak akkor kap majd a lány fülbevalót, ha igényli. De akkor biztos, hoyg jobban fáj, bár a belövés azt mondják csak egy kicsi csípésfélét okoz.
Ez megint kinek-kinek saját döntése. :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Szilvi, megméred a hasad egy spárgával, majd azt leméred a fiúk mérőszalagjával! :lol: :lol: :lol: :lol:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat!
A korházi depin kivűl semmi bajom nincs,jól vagyok.Ma kaptam a hirt a korházból,hogy 1750g-ok lettünk.Ahogy hazajöttünk mesélek,mert most csak ennyire futotta az időből.
Kicseréltem a vonalzómat.

Gemini:Nagyon szoritok értetek!Ügyesek legyetek.

Kép

Kép
ancsa03

Gem
Huhúúúúúúúúú!!! mennek a drukkok!!! :)

Tittina
Kézzsibbadás :( Azért az szerencse, hogy semmi komoly, "csak" a terhesség velejárója. :roll: Én csak azért ijedtem meg, mert barátnőm anyukájának ugyanilyen tünetei egy csigolyaközi idegbecsípődéstől voltak... :(
Cipő: az a cipő, ami 7 évig bírja bizony megéri az árát! CSakhogy ki tudja azt előre... :roll:
Fülbevaló: Csillának akkor lesz, ha majd ő akarja, nekem se volt 6 éves koromig, akkor elmentünk belövetni, mert már szerettem volna. Semmi extra nem volt, egy szorítást éreztem, meg egy picike szúrást, és kész. Még csak nem is fájt. Szerintem a kórházban tűvel átszúrni korai, unokatesómék most a nyáron rakatták be az újszülött kislányuknak, de béna volt a csecsemős, nagyon sírt a baba, amikor szúrt, és béna volt bekapcsolni is a fülbevalót, tiszta vér lett a gyerek, mire sikerült, és nagyon bömbölt. :( Aztán a kiscsaj seperc alatt kitépte a fülbevalót a füléből - igaz unokatesómék voltak a marhák, mert nem bébifülbevalót használtak (van olyan, amit direkt ilyen piciknek készítenek épp az ilyen balesetek elkerülésére), hanem egy kis karikát, amibe pont remekül belefért az ujja. :(
Illetve sokszor még annyit változik a fülük, hogy az ilyen korán kiszúrt lyukak felemásak lesznek (egyik cimpán feljebb, másikon lejjebb), hogy később úgyis korrigálni kell.
Illete azt mondják, a kézzel szúrt lyuk szétroncsolja a szöveteket, a lövőpisztoly viszont csak "széttolja", nem roncsol (ebből kifolyólag viszont könnyebben benőhet a lyuk, ami kicsi korban amúgy is esélyesebb...)

Réka
Várom a képet a székről! :) Meg a takaróról is, aranyos lehet! :)

Szilvi
Az agyonvertek-érzés jól sejtem, hogy a vérszegénységed miatt van elsősorban? Tényleg nem ártana vmi vérképzőt szedned, bármennyire is tartasz a "fogós" eredményektől... :roll: engem 3 hét alatt helyretett (szerencsére a pocakomat se fogta meg, bár rostosat ettem rostossal ellene), azóta fényévekkel fittebb vagyok!!! Nem lenne érdemes legalább 1 hétre kipróbálnod? Hátha mégse lesz baj, és sokkal jobban lennél tőle... :roll:
Pelenkatartó: áh, nem kell 8000 Ft-ot "kidobni" egy ostoba szemetesre?! Nekünk kb. 2000 Ft volt egy olyan kuka, ami egy sima füles vödör, viszont nagyon jól passzoló ("vákumos") fedele van, ami nem engedi kiszökni a szagokat. (Na persze ha felnyitottuk, és épp volt benne egy kakis pelus azért fel tudott lebbenni belőle egy nem túl kellemes "illat"felhő... :lol:) Úgyhogy azért ezt is üríteni kellett gyakran, de azért nem 2-pelusonként... :roll:
A 8000 Ft-os mit tud? Tisztába teszi helyettem a gyereket?! :lol:

Ancsa
Klassz lett az új vonalzód, jó olvasni, hogy végre ilyen is van itt a topikban! :)
A további kórházban tartózkodáshoz kitartást, és mielőbb várunk benneteket haza! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Ancsa
Gratulálok!
Szépen gyarapodik Réka! Boldog első Névnapot Neki!
Remélem az a pár nap gyorsan eltellik a kórházban és mehettek haza.
Szép az új vonalzótok!

Gem
Drukkolok, hogy minden gyors, szép és könnyű legyen!
Vigyázzatok magatokra!

Mi pénteken voltunk CTG-n, aztán vérvételen.
Manó nagyon aktív volt a CTG alatt, pedig nem ettem a vérvétel miatt.
Pár perc után csak ficánkolt és alig bírtam követni, hogy legyen szívhang (mert én fogtam a gépet - tappancsot) :P

Voltunk a ChristinaModa-ban is. A szoptatós melltartó jobb, mint amit a Csalogány utcában vettünk (pedig olcsóbb úgy 500 Ft-tal).
Délután pakolgattunk, Apa és egy kolléga raktak fel polcokat a konyhába és képeket.
Ma vásárolgattunk és ismét pakolgatás volt.
Holnap már a kiságyat akarja Apa összerakni :wink: Végre elkészülünk lassan :P

Lemértem a hasam - Nekem 118 cm :shock: Hatalmas....
Manó bébi egyre fájdalmasabbakat rúg és feszít :?

Majd folytatom....

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Hello Lányok!

Egyre rosszabb ez a kézzsibbadás... Hiába minden, semmi sem használ (alig bírok gépelni) de aludni meg pláne nem. És csak a jobb kezem. Van hogy csak két ujjam, de most a könyökömtől feljebb úgy 10 centire kezdődik, és az egész karom...
Na mindegy, nem panaszkodom. :(
Játszom egy kicsit, aztán nézek valami filmet...

Mindenkinek további szép álmokat!

(Ui: Remélem Törpi érkezésével tényleg elmúlik, mert így nem tudnám Őt "biztonsággal" ellátni... :twisted: :shock: :( )

Kép
tittina1982

Sziasztok!
Húúúúú mennyit írtatok :)

Titti a zsibbadással menj el orvoshoz, ha ennyire nem múlik, nehogy vmi komoly legyen!
Gem! Megy a drukk, nagyon várom a fejleményeket, és a részletes beszámolót :), vszleg nálunk is tervezett császár lesz, de hogy császár, az tuti... :roll:

Lányok! Nincs erőm visszaolvasni, csak nagyjából futottam át, de látom azért mindenki jól van, hál'Istennek!!!
Mi jól vagyunk, de már nagyon nyűgös vagyok, éjjelektől előre gyomoridegem van szinte, nem bírok aludni pár napja, csak forgolódom, de megfordulni sem megy már csak 4 vagy 5 mozdulatból, mindig beleremeg a hasam, amitől úgy megijedek..Pénteken jön a festő felmérni, plusz a függönyös, mert vasárnap megkapjuk a kulcsokat, hurrá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kár, hogy fogytán az energiám :), tegnap egész nap benti virágokat ültettünk (én szinte csak néztem :) ), de nagyon megviselt már az is, szóval érzem lassan eljön a vég. Babacucc fele kb. kimosva, vasalás még hátravan :(

Lányok! Vigyázzatok magatokra, még visszabújok egy kicsit :lol:

Kép
kkriszti77

Cas, Szilvi
Mi vettün ilyan kukatárolót, mert nagyon ajánlották. A lényege amit tud, hogy minden egyes pelus egy saját zacsiba megy bele, ami a kukatárolóra van szerelve (automatikusan, nem tezacsizod). Amikor beledobod, el kell csavarni a fedelét és a pelus totál szagmentesen elzáródik. Így ha kinyitod sincs semmi szaga és akár 10-12 pelus is tárolódhat benne, mert bacimentessé is válik a dolog. Mi azért vettük, mert nem igazán nagy a légtér a szobában és olyan közel lesz az ágyhoz az ő ágya és egyben pelenzkázója, hogy ha már volt rá lehetőség (mi Brendon kuponnal szerencsére csak 5 eFt-ért vettük), akkor meg miért ne legyen teljesen szagmentes. Elég lesz majd a pelenkázás közben :lol: . Több ismerősnek is aki használt/használ ilyet nagyon dícsérték, mert tényleg teljesen elzárja a szagot.
Persze tényleg nem muszály kiadni a pénzt ilyenre, ha úgy érzed, de mi nagyon jónak tartottuk magunknak, így megvettük.
A legvégén az egész peluscsomagot úgy veszed ki, mint egy műanyag gyögysorba fűzött valamit, mert a pelusok egyesével be vannak csomizva. Szerintem jópofa egyébként.

Tittna
Azért én is rákérdeznék az orvosnál erre a zsibbadásra. Persze elhiszem, hogy a terhesség velejáróra lehet, de azért ez így elég komolyan hangzik és csak nyugodtabb vagy te is, ha beszéltél róla orvossal is.
Nagyon rossz lehet, sajnálom... :cry: , viszont abban biztos vagyok hogy a szülés után el fog múlni, mert gondolom most valami ideget nyomhat inkább nem és esetleg azért van?

Szilvi
Akkor mostmár Te is megnyugtattál, hogy nem volt pénzkidobás a pihenőszék. Mi 14.900 Ft-ért vettük, amire van játék is szerelve. Nem mindre van, persze nem mintha az tétel lenne. Annyira édes kis narancssárga-bézs színű. Tényleg nem akarok már szegény Csongornak mindent kék színben. Már úgy unom. Ráadásul az a gyerek is hadd lásson maga körül színeket :) .
A vasat az az igazság, hogy tényleg szedhetnéd, mégha félsz is a "megfogástól". Szerintem is tuti, hogy azért van. Nekem is kezdődő vérszegénységem volt, csak én azt hittem, hogy ez a kemény fáradság a várandósság természetes velejárója. Persze valamennyire igen, de aztán amikor el kezdtem szedni annyit változott a helyzet. A mély sötét karikákról és a sápadságról nem is beszélve.
De. most is rámtör egy kis fáradság, de valahogy du.-ra újra magamhoz térek.

Ancsa
Jó hallani tőled! Drukkolunk tovább és örülünk az újabb hízásnak.
És tényleg! Boldog első Névnapot a kislányotoknak!!! :lol:

Kép
solymosy

Réka
Hát 8000 helyett tényleg barátibb ár az 5000, és valóban nagyon praktikusan hangzik, amit a működéséről írsz! Már csak 1 kérdésem van: mennyibe kerül hozzá az utántöltő? (Tehát a kis zacsik...)

Kép
Kép
Kép
cas

Gemini írta:
"Magzatburkot megmozgattak nem volt kellemes, 4-5 perces fájások. Kaptam tágítót, eg 1 pici altatót. Deja vu-m van: ezeket a fájásokat tényleg nem lehet elfelejteni"

Most látom, hogy ez tegnap este jött (telefonomon egy kicsit nehezen igazodom el :oops: ) Talán azóta már meg is van Zsófi :shock:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Cas :D

Így néz ki az egyik fajta kuka :wink: :
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

Réka :D
Ti melyik fajtát vettétek a pelenkatartóból s a hintaszékből??
Utántöltő 1,500 körül volt, ha jól emélkszem, de erősíts meg!

Vashiány: Teljesen igazatok van!!!! Tegnap óta szedem a kettőt, amit a doki mondott, mert már elviselhetetlen volt, amit éreztem, s ha így ment volna tovább, akkor lehet, hogy nem lenne erőm megszülni a kismanót :oops: Szóval most várom a hatást....egyet reggel rögtön ébredés után, a másikat meg délután....
Ha lesz valami mellékhatása, arra meg van dupfalac (lehet, nem így kell írni, lusta vagyok lemenni megnézni :oops: :wink: )

Titti :D
Zsibbadásra már én is azt mondom, hogy irány a doki!!! Egyszer-egyszer előfordul, de folyamatosan :roll: Jobb, ha feleslegesen mész a dokihoz ötször, mint egyszer ne menj, amikor kéne!!!

Kia :D
Grat a jó eredményekhez! S majd kérünk képet az elkészült Levente birodalomról!!!

Kriszti :D
Ez már normális érzés, ezidőtájt! Kívánom, hogy Bence maradjon a pocidban, amig tart a költözés, mert apáéknak is könnyebb egy felé koncentrálni - még ha te ki is maradsz teljesen a munkákból!
Orvoshoz mikor kell menned???

Mi jól vagyunk, az említett álomkóron felül, tegnap már pakolgattam a szekrénybe, ma felrakjuk az ágyneműt (csak egy-két fotó erejéig azt hiszem, aztán leszedem, hogy ne porosodjon, annyit már csak meg tudnak csinálni a fiúk, mielőtt hazajövünk :wink: )
Ki tudja, hogy hova kell rakni a légzésfigyelőt???

Most kaptam válasz Geminitől:
"Itt van a párom, volt már minden, burokhuzogatás, oxitocin, epidural és burokrepesztés. 10cm-re nyitva vagyok, de Zsófi még nagyon fent van. Elvileg még 2 óra max.

HAJRÁ ZSÓFI ÉS GEMINI!!!!!!+++++++++++++++++++++

Majd még jövök.....megyek kv-zni....

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Edit :D
Igaz :oops: erre tényleg nem gondoltam.... :lol:

Ancsa :D
Gratula a növekedéshez! Hamar otthon lesztek!! Sok ajándékot kap majd egyszerre :lol: névnap, szülinap, s mindjárt itt a Karácsony!!!
Boldog névnapot Réka babának!!!

Na tényleg mentem......látom, hogy csak én vagyok ilyen aktív így vasárnap délelőtt 8)

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Újra itt!
Kösz Csajok az aggódó szavakat! :)
Felpróbáltam a gyűrűimet, és hát mondanom sem kell, hogy nem mennek fel a jobb kezem ujjaira. De a balra igen. :? :shock: Nyomkodtam, masszíroztam, és olyan, mintha az izületeim (is) fájnának. És tényleg az a furcsa, hogy cask a jobb kezem. Lehet tényleg valami idegemmel "játszik a Törpe. Túl korán kezdi, nem? :lol: Azt is olvstam, hogy általában idegközi vizenyő okozza. Meg hogy nem árt odafigyelni a vizesedésre. Azt miből veszem észre, hogy vizes vagyok?
Lehet, hogy hülyeség, de kb azóta van ez a zsibbadás, amióta elkezdtem szedni a vasat. :oops:

Kriszti
Hűűű! Már csak egy hét, és ténylegesen Tiétek a ház! Gratula! Bence baba biztosan bent marad még egy ideig, hogy legyen időd mindenre, amire szeretnéd! (A megfordulás neke mis gáz, pedig nekem még viszonylag kicsi a pocakom - kb 3xra sikerül.)

Kia
Te sosem nyugszol! :) Tök jó, hogy ekkora pocakkal is ennyi energiád van!

Köszi a válaszokat a fülbevalóval kapcsolatban. Megemlítettem a Páromnak, és Ő is azon a véleményen van, mint Cas. Majd ha akarja, akkor lesz Neki. Nekem is anno még a kórházban szúrták, aztán a 18. szülinapomra még csináltattam kettőt a bal fülembe, később még egyet a jobb fülembe. De a belövés tényleg nem vészes.

Én is nagyon gondolkodom a kukán, mert mi is egy szobában leszünk a Babóval.

Szilvia
Várjuk a képeket!:) Pocakfotót is tehetnél fel...

Ancsa
Boldog 1. névnapot Réka babának!

Gem
Hajrá! Kitartás! Már nem sok van hátra. Sokat gondolunk Rátok és szorítunk!

Na lepihenek egy kicsit, nem kényelmes már ülni...

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Gemininek kitartás!!!
Remélem mindenki jól van.

DE JÓ ESIK A HÓ!!!!!!!!! :wink:
Remélem előcsalogatja a kisfiamat. :wink:

További szép napot

Sziasztok

Kép

Kép
szilvi17

Sziasztok!

Voltunk havat lapátolni kint, mozogtam egy kicsit a levegőn, hátha kisfiamat "lázba hozza" és megyünk szülni este. :wink:
Remélem mindenki jól van és pihizik.

További szép estét kedves kismamák!!!

Sziasztok

Kép

Kép
szilvi17

Gemini írt sms-t:
" 20 óra vajudás után 3950 grammal 15.45-kor napvilágot látott Zsófi. Gyönyörű, nyugodt baba. Már szopizott."

HATALMAS GRATULA NEKTEK!! SOK BOLDOGSÁGOT, EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK!!!

De jó már Neked, hogy túl vagy rajta :roll:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

GEM!Sok boldogságot és sok tejcsit!!!
Jó neki, hogy ilyen szép havas napon született!
Lányok én ölöm a párom. Mit csináljak, hogy ne unatkozzam? Asszem jódolgomban nem tudok mit csinálni!!! Ti mivel ütitek el az időt. Össze vagyok csomagolva, babacuccok a helyén. Karácsonyi ajándékokat családnak megvettem és amit tudtam azt karácsonyra kitakarítottam...

Kép
nyafi

Sziasztok!

GEMINI
HATALMAS GRATULA NEKTEK!!!
SOK BOLDOGSÁGOT, SOK-SOK TEJET ÉS JÓ EGÉSZSÉGET!!!

Nyafi
Irigyellek, hogy minden kész.

Ma végre mi is mindent visszapakoltunk a helyére és a kiságy is össze van rakva :)

Már csak mosni és vasalni kell... na és összeállítani a kórházi csomagot, de remélem még vagy 2-3 hétig itt lesz a táskában.

Szilvi17
Már csak pár napod van :shock:
Drukkolok!

Mindenkinek jobbulást és kitartás!!

Azt a kukát mi is néztük az Outlet-ben, ha jól emléxem 6000 körül volt. Jó dolog, de nem olcsó - főleg, hogy mindig kell utántöltő bele.

Csüt-ön lesz az utolsó UH és ismét CTG...

Ki fog választott szülésznővel szülni?
Apa úgy döntött legyen.. a jövőhéten találkozunk vele.. - akit a dokink ajánl, legalább ők jó kis csapat lesznek. :lol:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

GEMINI, GRATULÁLOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
GYORS FELÉPÜLÉST, BOLDOG ISMERKEDÉST KíVÁNOK A KIS DRÁGÁVAL! :) :D :D :D :D

LÁNYOK, MÁR KÉT BABA VAN A TOPIKBAN! :D LASSAN AZTÁN BEINDUL A BABAESŐ IS. VAGY A BABAHÓ????? :wink: :wink: :wink: :wink:

Puszilok mindenkit. Mi tegnap tekeregtünk, így ma csomót dolgoztam, szóval nem sok energiával büszkélkedek most. :roll: Holnap...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Először is hatalmas gratula Gemininek!!! :D Szép méretes a csajszi! :D Sok boldogságot az egész családnak és sok-sok tejcsit a kicsinek!
Nem lehetett egyszerű, pláne, hogy ennyit kellet "noszogatni"... :roll:

Tittina
Szerintem ne várj tovább a dokival! Nekem az nagyon nem tetszik, hogy "felemás" a két kezed! Inkább menj feleslegesen egyszer, és "nézzenek hülyének", minek mentél be, semhogy később komolyabb baj legyen... :roll:
Vizesedés: megdagad mindkét kezed és/vagy mindkét bokád-lábujjaid(-lábszárad), esetleg felpuffad az arcod. Súlyos esetben ha erősen megnyomod az adott területet az ujjaddal, akkor a nyomás helye rövid ideig "lyukas" marad.
Ja, a vérnyomásod oké? Mikor mérték utoljára?

Szilvi17
Látom, már tűkön ülsz! Teljesen megértelek! :)
Sebinek nagyon tetszett a hó, nagyot "hógolyózott" a nagyszülőkkel a kertjükben. :)

Nyafi
Hajaj, ez ismerős! Sebivel én is így voltam a végén! :D Most nincs bezzeg időm "unatkozni" mellette, így a hangulatom is kiegyensúlyozottabb... Élvezd ki, hogy még valszeg hetekig egyben vagy, csináljatok sok kimenős programot, töltődjetek fel, mert aztán úgyis jön jónéhány hónap bezártság... :roll: Akár külön is, néha 1-1 barátnős este se rossz!

Kia
Nekem lesz fogadott szülésznőm, ha minden jól megy. Láttam őket együtt is a dokimmal, jó párosnak tűnik, szóval remélem minden felettébb idilli lesz majd a szülőszobán! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Lányok - ez egyszerre hátborzongató, s felemelő :lol:
Felébredsz reggel, s még ott rugdalózik a pocidban, érzed minden rezdülését, s lehet, hogy "pár" óra múlva már a kezedben van egy új kis élet :D Visszagondolva milyen egyszerű (pl. tegnap Gemini elköszönt, majd írt hogy haladnak, s egyszer csak kint volt Zsófi), de előre mindez :roll: :roll: Na jó, nem émelygek itt tovább....megengedtem magamnak másfél deci száraz fehérbort, s rendezgetem a gondolataimat :oops:

Képet még nem tudok rakni, mert nem úgy haladtunk a hétvégén, ahogy terveztem - volt bőgés is, ezért a borozás -, de tudom, hogy mindennel megleszünk időben, mert Marci tudja, hogy még sokáig bent van az ideiglenes lakcíme :)

Ami a csúcspontja volt a mai napnak: kishangyák (nem vészes mennyiség), remélem, hogy időben megállítottuk őket, most kivételesen a konyhában a tűzhely felett :twisted: :evil: ekkor éreztem, hogy most már itt a vég....ehhez rólam tudni kell (s ne ítéljen el, aki nem ilyen), hogy borzasztóan hisztis tudok lenni, ha bármilyen bogarat látok, s hááát állatbarátnak sem igazán mondanám magam (ha ismerem a gazdit, akkor ok, de különben messze elkerülök minden emlőst, szárnyast, rágcsálót, stb...)..szóval tipikus p....csa ilyen tekintetben :oops: de nem tudok, s hogy őszinte legyek nem is akarok megváltozni....no, ezt csak azért tettem hozzá, hogy nálam ez olyan, mintha eljött volna a világ vége - legalábbis így érzem ilyenkor :oops: Na bocsi az off-ért, de ki kellett ezt is írnom magamból :oops:

Tittina - Cas jól leírt mindent, én is úgy nézegetem, hogy megnyomom a lábszáramat a sípcsontnál, s ha a lyuk ott marad egy ideig, akkor több a víz a szervezetben, mint kéne 8)

Kia - Ti nagyon ügyesek vagytok!!! Gratula!!!

Szilvi17 - mennek a drukkok, hogy hamar küldhess sms-t a könnyű és gyors szülésről :wink: Most már - a számokat nézve - mindenképpen Ti jöttök!!!

Amaryl - hahóóóóóóóóóóó, merre vagy(tok)???

Benszi - :?: Már lassan kibújhatnak a skacok :roll:
Anita - :?:

Nyafi - én is azt mondom, hogy élvezd az "unalmas" időszakot...mert lesz ez még így sem :wink:
Én sem panaszkodhatok, mert a nagyfiam mellett van időm magamra, de mindig jön valami, amiért aggódom...ha pihenek, akkor az idegesít, hogy miért vagyok ilyen sz-r, amikor lenne egy csomó dolgom, s így tovább...mindig arra gondolok, hogy mennyi mindent kell még befejeznem a Nagy Nap előtt :roll:, s ettől, hogy őszinte legyek nagyon idegbeteg is vagyok ( a fiúk " legnagyobb örömére" ), s olyan jó lenne, ha valaki ezt meg is értené :roll: :oops:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Jó reggelt!

Gem
Ezerszer is gratulálok nektek és nagyon-nagyon sok egészséget, boldogságot és tejcsit!!!

Cas
Az utántöltő ami 0-6 hónapos korig használható, az 125 db-os és 1800 Ft azt hiszem (bár most pont akciós az is a Brendonban). A kukához kapsz eleve egy tekercset és mi vettünk még egyet szóval így van 250 db nekünk.
Meglátjuk majd persze költségekben hogy jön ez ki, de az az igazság, hogy mivel olcsóbb is volt és ez volt az első általunk vásárolt darab Csongornak, így olyan lelkesedéssel vettük meg, hogy csak na (tudod milyen jó érzés a kis jövevénynek venni egy-két új dolgot :) ). Lehet, ha a végén jutunk el ide, akkor még elgondolkodunk rajta, de szerintem tényleg praktikus.
A 6 hónapos kor feletti pelus zacsiban pedig 85 db van azt hiszem.

Szilvi72
A pihenőszék a Brevil (itt a kép róla - http://www.brendon.hu/campaign/viewer.aspx?productid=177537) és a kukából ezt (http://www.brendon.hu/shop/fotoframe.aspx?cid=159&iid=13504).
Nekünk ennek az alakja jobban tetszett és ugyan űrmértékre ugyanakkora mint a másik, de mivel szélesebb, így alacsonyabb is.
Na ez a része szerintem abszolút ízlések és pofonok kérdése.

Szilvi17
Drukkolunk nagyon! Már Ti is nagyon ott vagytok a startvonalban...
Nehéz lehet ez a bármelyik pillanatos várás, de mostmár biztos itt van!

Nyafi
Örülj szerintem is hogy van még ennyi időd és csinálj bármit amihez kedved van. Olvass sokat, nézz meg kedvenc műsorokat, menjetek el a Pároddal ide-oda, mert én is úgy gondolom, hogy hamarosan ezek a dolgok kicsit álomszerűvé válnak egy időre. :)
Nekem még elég sok dolgom van, így nem igazán vagyok időpluszban. Ráadásul nálunk 3. éve az a divat Karácsonykor, hogy nem veszünk senkinek semmit (kivéve a Keresztlányomnak persze), hanem mindenki valami kézimunkával lepi meg a másikat. Főként a Kreatív Hobby boltból szerezzük be a cuccokat (ki-ki a maga ötlete alapján), mert igazából az ott kapható félkész termékekkel bárki szép ajándékokat tud készíteni nagyon könnyen.
Hát talán jövőhéten érkezik a mi csomagunk és akkor még neki állok selyemterítőt festeni, képeket készíteni, bögréket decopaug-ézni (festeni) és közben pedig a pakolászás, takarítás és rengeteg cucc mosása. Én még semmit nem kezdtem el. De hát tényleg van még időm...

Kia
Akkor most már megnyugodatsz te is, mert tényleg mindennel végeztetek.
Mi is szeretnénk szülésznőt választani, de még nem hívtam, gondoltam ráér még 2-3 hét múlva is, amikor az első CTG-re megyek.
Mi is úgy választottunk, hogy az orvossal ő is és fordítva is szeretnek dolgozni. Ez azért picit csak számít.

Én kinek küldjem majd el a számomat?

És még egy kérdés.
Nekem még nincs előtejem, amiről persze azt olvastam, hogy semmit nem jelent és az is lehet, hogy nincs, de mégis bőven lesz tejed a szoptatásra.
A kérdés csak az, hogy ha nincs előtej, akkor mit eszik a picur mielőtt elindul a tejtermelés, mert az viszont igazán 3-4 nap, ugye?
Tudom, hogy erre is van még időm, mert bármikor szülésig lehet, csak már többen írtátok mióta van nektek és jobban örülnék, ha nekem is lenne már.

Puszi,
Réka

Kép
solymosy

Sziasztok!
Gratulálunk az új topik babának és mamának!
:lol: :wink:
Jó egészséget és sok tejcsit kívánunk!! :)
Réka baba gyönyörűséges!! :wink:
Egész jól állunk a lakással csak mintha fáradnék egy kicsit. :oops:
Voltunk pénteken 4D-n a combcsont alapján dec. 12-re módosult az időpontunk :lol:
A méreteink:BDP: 9,27, OFD: 10,95, HC:32,95, AC: 31,68, FL:6,77, HC(BPD/OFD) 31,82
Az utolsó 4D-s képek:
Kép
még alszom!! 8)
Kép
Egy fél mosoly :)
Kép
már most huncut vagyok
:wink: Kép
a nőiességem :oops:
Kép
zongorista leszek! :lol:

drumka

Viki
Nagyon édesek a képek a babóról és tényleg nem semmi formás kis ujjai vannak :lol: .

Kép
solymosy

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?