Új privát üzeneted érkezett!

Laura!

Ha ez vigasztal Hanna 4 hónapos koráig mindennap 4-7ig sírt Cory által említett okokból.Kép

Tikk
tikk

Sziasztok!

Laura!
Anno Zsani is sírt minden este(kb.2-3 hetes koráig), pedig nem volt hasfájós. Nekem akkor azt mondták, hogy a babócáknak estére "telik meg" a gyomruk és ez okozhatja a sírdogálást. Ilyenkor még a cici sem vígasztalta meg Zsanit, így tornáztattuk, ringattuk stb. és lassan álomba szenderült. Persze emellett még az új környezet és ez a fránya meleg is bűnös lehet. Nagyon szorítok, hogy mihamarabb nyugis legyen az estétek.Kép

Nyuszimanó!
Örülök, hogy nem siet a KismanótokKép, ráér még kibújni. Ez a "névtelen baba" dolog nagyon új nekem, dehát ugye ahány ország... Legalább lesz időtök a legjobb nevet kiválasztani.

Tikk!Kép
Örülök, hogy megint itt vagy.

Cory!
A párodnak utólag is boldog szülinapot kívánok!

Dzsili!
Köszi!Kép Nekem legjobban a tükrös kép tetszik(bár nem enyém az érdem).

Rebi, Szila!
Gratula az új fogakhoz! Nemsokára már az összes csatasorban fog állni.Kép

Én is megnéztem a talis képeket, nagyon jól sikerültek! Jó volt látni együtt a gyerkőcöket, tényleg jó nagyok lettek!Kép

Pussz
Szilvi
sztigris

Sziasztok!

Reggel előbb írtam, utána olvastam.
Cory!
Nem lehetett egy kellemes utatok hazafelé ebben a dög melegben. Hogy sikerült az ünneplés, Csala örült a tortának?

Laura!
Ha jól emlékszem a gyerekorvosom mondott valami olyasmit, hogy ebben a korban, amiben most Toncsi van, érik az idegrendszerük, és egyes babák sírással reagálnak erre. Azért is jutott eszembe, mert ő is az esti órákat mondta, hogy sírosabbakká válhatnak a babák.
Arra sajnos már nem emlékszem, mit mondott meddig tart ez a folyamat, de biztosan nem sokáig! Remélhetőleg Toncsinál is csak erről van szó!

Szilvi!
Nagyon szép nagylány már Zsani is!

Zsuzsi!
Nagyon jók lettek a képek és te lelkesebben fényképeztél, mint én! Nekem nagyon betett ez a nagy meleg. Jó, hogy ilyen sok kép készült Vilkáról is!

Rebi!
Szegény Csengu és szegény ti! Reméljük most már gyorsan kibújnak azok a fogacskák és lesz egy kis nyugalmatok! Hátha nem lesz Csengusnak semmi baja az oltástól és mégis el tudtok jönni jövő héten talizni!

Zafi!
Nagyon jó ötlet, hogy Lauráékhoz közel is szervezzünk talit! Laura, mondj egy jó helyet!

Ma voltunk a Margitszigeten egy barátnőmmel és az ő 20 hónapos kisfiával, találtunk egy nagyon jó játszóteret, tiszta, gyönyörű a fű és faháncs ill. gumis a játékok alatt a föld. Egy hátránya van, hogy nagyon napos! Egyszer, ha a szigeten lesz a tali, megnézhetnénk!

Megyek, megvacsiztatom a fiamat.

Sziasztok

Szilvi és Peti
bszilvi

Sziasztok!

Szilvi
Neked is roppant hálás vagyok a képekért, nagyon jók, tényleg van egy két fantasztikusan elkapott pillanat! KépKépKépKépKépKép

Fiaim elmentek ma már nélkülük alszunk Napoccsal csak ketten! KépKépKép

Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Zsuzsi, Szilvi! Nagyon jók a képek!Kép Szilvi, külön köszönet az alma-evős képért, imádom!Kép

Annyira hulla vagyok, hogy már megyek is aludni! Tegnap is már fél10-kor ágyban voltam!Kép

Zafi
zafi

Sziasztok!
Nagyon jók lettek a képek!KépKép
Viszont a hang nekem nem működöttKép.

Szilvi! Ez a Zsani-Nagytesó már kész nőci! Nekem a telefonálós kép tetszik nagyonKépKép.

Tegnap Luca is borzasztó sírós volt este.Kép Reggelre viszont találtam egy új fogacskát a szájábanKép. Na jó csücsköt: a bal felső négyesnek is áttört egy csúcsa.
Metszőfogunk még mindig csak 7 van.

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Borcsa: Dorka hajnal 2-kor ébredt fel, jó nehéz volt vissza altatni. Gratula Luca fogcsücskéhez!Kép Nálunk is jönnek a fogak, ráadásul beszáradt a Panadolom, így nem tudtam semmit sem adni Dorkának, még jó, hogy volt egy kis dentinoxom. A hang wav-os formátumban van, szerintem ha letöltöd és megnyítod, a géped automatikusan lejátssza, de ne várj semmi nagy dolgot, tehát nem maradsz le semmiről, ha nem hallod, össz-vissz 4 másodperc hangzavar.

Üdv: Zsuzsi (megyünk Dorkával együtt kozmetikushoz, csak szempilla festésre és talán szoli, még életemben nem próbáltam, de az esküvő miatt szépnek kell lenniKép) Szurkoljatok Dorka bírja a gyűrődést!
zsu26

Sziasztok!

Annyira jók a taliképek!!!! Borzasztóan hiányzik már, hogy egy jót dumcsizzunkKép Donci végig itt ült az ölemben, amíg néztük a képeket, soroltam neki a gyerkőcöket, ő meg ismételte a neveket. Hát, jó lenne már látni benneteket!!!!!! De majd csak eljön az a fránya december...

Zsuzsi és Rebi!
CSak egy kérdés, szopizik még Dorka meg Csenge éjjel??? Szerintem ezeket a zűrös éjszakákat úgy tudnátok kiküszöbölni, ha rászoktatnátok őket, hogy éjjel nem eszünk nem iszunk. Nekünk azóta rendeződött az alvás (januárKép), amióta éjjel nem szopizott Donci, de még vizet se adtam neki. Nem akarok itt okoskodni, de már igazán rátokférne a nyugodt alvás, ja és a gyerkőcökre szintén.

Nálunk már minden a régi kerékvágásban vanKép Anyósom elment ugye 10 napja vasárnap, és kb 2-3 nap alatt minden visszaálltKép Emlegettem ám éjszakánként a nem alvó topiclakókat, hogy hogy lehet ezt hosszútávon bírni. Most megint ott tartunk, hogy 11-12 órás éjszakai alvás nyikkanás nélkül, és 1x alszik Donci napközben min. 2 de inkább 3 órátKép
Ja és képzeljétek, mióta kijöttek a rágófogai, semmilyen kaját nem török össze neki, még villával sem. Kb 2-3 napig alig evett, gyakorolta a rágást. Most már ott tartunk, hogy rendesen eszi a krumplis tésztát, spagettit.... Tök jóKép Ja és megtanult szívószállal inniKép tegnap pl. az almaleves levét így itta meg a tányérból. Tökre élvezte!! Mondjuk soha nem tanítottuk neki, az apucija a múltkor gondolt egyet és így adta neki a kis dobozos gyümilétKép És lássatok csodát, Donci egyből tudta, mit kell vele csinálni. Nem semmik ezek a gyerekek.
Hú még annyit tudnék mesélni, de inkább majd máskor...

Dzsili!
Hova mentek a fiaid? A pároddal valahová? Csak mert írtad, hogy kettesben alszotok Napocskával.

Puszi, megyek összepakolok egy kicsit.
Nyuszimanó 28.
nyuszimano

Sziasztok Lányok!

Nagyon köszönöm a hozzászólásokat az esti Toncsi-sírásokhoz.
Menta: külön köszönöm neked is, és Cory neked is, hogy továbbítottad!
Tegnap nem sírdogált, nem tudom, ma mi lesz...

Megnéztem a tali-képeket, hát, még jobban irígy-irígy vagyok! És voltak Editék is...

Dzsili: még régebben néztem a profilodat, hát most már értem, miért hívod Márkot úgy, hogy a nagyfiad! Én azt hittem, mindössze azért, mert ő a legidősebb. Kép

Szila: Romola a négyesben, Toncsi a kettesben született. Tényleg, miért kérded?

Zafi, BSzilvi: már én is gondoltam rá, hogy legyen nálunk is tali. Annyi a gond, hogy nálunk a kert egyáltalán nem bababarát. Ha minden igaz, ezen a téren augusztusban lesznek változások, és akkor majd nagyon szívesen látlak benneteket. Persze szükség lesz majd egy nagy adag kalandvágyásra részetekről, ugyanis nem lakom túl közel: az Örs vezért tértől még kb. 25 perc busszal és 5 perc gyalog. (XVI. kerület)
De ha készen lesz a kert, szólni fogok, és szeretettel várok mindenkit!

Mennem kell, sziasztok: Lauráék
p_laura

Sziasztok!

Zsuzsi, Szilvi,
tök jók a képek!KépKép

Márti,
hogy Vilka is milyen csudiszépKépKépKép!!!

Képzeljétek, Hanga kinőtte a szandálját, úgyhogy újat kellett venni neki. Kapott is egy 19-esKép Killefeet-et.
(Békásiak: a hegy felőli oldalon a Viziorgona u. 3. alatt van egy cipőbolt, hatalmas árleszállítás van, baromi jó cipők, érdemes elnézni oda. A bolt mellett meg egy turi is van. Odatalálni úgy a legegysezrűbb, hogy az SZTK meg a dm között mész az úton és tök egyenesen kell tovább menni, a tízemeletes aljában van a bolt.)

Nyuszimanó,
Hanga is most növeszti a rágóit, alul már egy kint van, a másik most tört át, és felül is egy héten belül várható még kettő.

Hanga tegnap is és ma is aludt éjjel rendesen, nem kelt fel. Csak míg tegnap fél nyolckor, addig ma fél hétkor ébredt...de hát semmi nem lehet tökéletes.

Laura,
csak azért kíváncsiskodtam, mert Hanga meg az 1-esben születettKép, azt választottam, mert tök üres volt a szülészet karácsonykor (amikor én mentemKép).

Szila
szila

Sziasztok!

Borcsa: gratulálunk a csücsökhoz!!!

Zsuzsi: hát, jó korán kezdi Dorka a kozmetikát Kép

Nyuszimanó: látod, milyen jó fiú Donci, hogy visszaállt a rendes alvásra!

Szila: Hangának is gratula a fogakhoz!

Mától kettecskén vagyunk Tomival péntek estig, mert apa is elutazott Linzbe. Zsófi pénteken 11-kor vizsgázik, légyszi drukkoljatok majd!!!
Ja, és teljesen rendben van az angliai útja, csak majd Heathrow-ról el kell buszoznia Thetfordba, ott várják. Az angol anyuka pontosan leírta, mit-hol-hogyan kell csinálnia a reptéren. Így biztos nem lesz gond. Majd még megérdeklődöm, nincs-e valami gyerek-kíséret a Malévnál, hátha segítenének Zsófinak. Az azért mégis jó lenne, hiába 17 éves.

Ma a Corában voltunk Tomival, vettem neki 1 23-as vízparti szandált - nem megy bele a lába! Eddig nem volt magas a rüsztje!

Na, pusz, mert Tominak én kellek - már a cumi sem elég...
bogancsi és sírós Tomi
Ui.: mentek a babanetes talira 26-án???

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Minden nevnaposnak utolag Boldog nevnapot kivanunk!

Nalunk a nyar az kisse zuros. Nem tudom, hogy milyen surun tudok majd jonni, de olvasni megproballak titeket amilyen surun csak lehet.

Cory!
Kép ami a labad illeti!
Boldog szuletesnapot Csalanak! Bocsi, utolag, de eddig nem voltam neten.
Huha a torta nagyon fincsi lehetett es ugyes voltal hogy ezek utan meg epen hazaert.Kép

Zsuzsi!
Megneztem a kepeket Kép amik a talin keszultek es elcsodalkoztam, hogy milyen nagyok es szepek ezek a gyerekek mar Kép
Sok Kép Dorkanak, hogy hamarabb jojjon a fogacsi!

Bszilvi!
A te kepeid is megneztem! Nagyon joooook! Kép

Marti!
Hogy van a kisbaba? Kép Vilka mar kesz nagylany. Nagyon szep. En is egy icipici babat vartam es meglepodtem, hogy milyen nagy mar. Kép Gratula!

Rebi!Szila!
Gratula az uj fogacskakhoz!

Nyuszimano!
Gratula Doncinak a fogacsikhoz es az ugyes eveshez!

Madike is azt gondolja, hogy nagy lany, nem engedi etetni magat, szerencsere mar eszik kanallal es villaval. Es kesz eletveszelyes, nincs mar semmi a lakasban, amit nem maszna meg, vagy amire nem maszna fel.
Es meg egy, kepzeljetek vettunk neki veceszukitot, es van olyan, hogy o kereckedik fel ra. Hozza es mutatja, hogy ultessuk ra fel. Igaz meg csak ul rajta, nem tortenik semmi, de minden kezdet nehez.
Es ha menni akar valahova, akkor hozza a ruhacskait es felhuzza a szandiat....

Ezek szerint Madikenek nagy laba van, o jelenleg 22-es szandit hord.

Most mennem kell,
legyetek jok,
Andysj
andysj

Sziasztok!

Dzsili
Köszi.Kép

Peti 2-3 napja megint lázas, ill. ma még nem. 39 fölött is mértem, de ezen kívül semmi baja, még a kedve is jó. Ma lehet, hogy elmegyünk dokinénihez, mert ugyan fogzik Peti még mindig és csurog a nyála, de ahhoz nem szokás nálunk a magas láz...

Megyek, mert könyvet lapozgatunk.Kép

Üdv
Gorsi
gorsi

Sziasztok!

Gorsi: Balu mostani torokgyuszija is így kezdődött. A magas láz miatt vittük dokihoz, és már látott néhány tüszőt is. Szerencsére hamar rendbejött.
Jobbulást Petinek!

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Andysj: nálunk Tomi még mindig nem hajlandó egyedül enni Kép Volt néhány nap, amikor azt hittem, igen, de azóta megint etetni kell. Igaz, így legalább nincs maszatolás Kép
Tomi is segít az öltözésnél, de bili- vagy WC-ügyben semmi.

Gorsi: mit mondott a dokinéni??? Remélem, már nincs láza Petinek!!! Gyógyok: Kép Kép Kép Kép Kép

Olyan jól esett ez a reggeli lehűlés és eső!!! Itt újra süt a nap. Mindjárt megyek is Tomival egy kicsit sétálni. Sőt: estére kiveszek egy DVD-t, mozizok egyet, amíg egyedül vagyok Kép

pusz: bogancsi és Tomi

bogancsi
bogancsi

Gorsi!
Jobbulást Petinek! Azért az jó, hogy a láz mellett nincs igazán panasza, így időben elcsíptétek még a betegséget. Gyógyok-gyógyok mennek!Kép

Bogancsi!
Nálunk se hajlandó Donci egyedül enni. Legalábbis azt a pár kanálnyi cuccot nem lehet annak nevezni, amit a szájába-szájához-füléhez...tesz. Viszont kézzel eléggé szépen boldogul: gyümit, katonákat, kekszet már egyedül eszi. Most újabban a villával is boldogul, de a kanál valahogy nagyon nem megyKép

Képzeljétek, tegnap késő délután lementünk családostul a tópartra fürdeni. Itt igazi kánikula volt tegnap, árnyékban 24 fok, ami már tényleg nyár itt. A víz meg már 16-17 fokos, itt ebben már lubickol mindenki. A fiúk naná hogy bementek, én csak a partról néztem őket meg a lábammal mentem be, a pocakomat nem mertem kockáztatni. De Donci nagyon élvezte, leginkább a vízparti locsapocsálást. MOst egész hétre ilyen időt mond, szóval "nyaralunk"Kép

Puszi: Nyuszimanóék 28.
nyuszimano

Sziasztok!

Nyuszimanó: jaj, de jó nektek! És ott nálatok most sokáig van világos! Hogy tudtok aludni világosban? Hihetetlen, hogy ilyen pici gyerekek hogy szeretik a hideg vízet!

Gorsi: mindenképpen vidd el Petit orvoshoz, 39 fokos láz nem lehet fogtól! A fejleményekről írj!
Jobbulást Petinek!

Andysj: Dorkának 21-es a szandija, de szerintem a méret márkától is függ. Dorka is csak egyedül hajlandó normális adagot enni. Végülis így nekem nagyon jó, mert csak kikészítem az ennivalót és ő bekanalazza vagy gusztustalankodik, de még így is többet eszik, mint ha én etetném. Levest imádja és szerencsére ügyesen eszi. Persze vettem ilyen műanyag partedlit, szerencsére könnyen elfogadta. Villát még nem mertem adni neki. Nagyon ügyes Madi, gondolom a nővérétől naponta tanul valami újat.

Nem is meséltem nektek, hétfőn a tali után Dorka belekakilt a bilijébe. Ez azért is történhetett, mert vasárnap találkoztunk egy nagyobb kislánnyal, aki előttünk bilizett és Dórinak úgy látszik ez nagyon mély benyomást tettKép Most sem engedte, hogy ráadjam a pelust, persze rögtön lepisilte a parkettát, nem tudom, most hogyan tovább. Adtam rá egy bugyit, most abban rohangál a lakásban. Különben teljesen hülyére vesz a lányom. Mikor nincs rajta a pelus, dirket azt játssza, hogy kakilnia kell és leguggol a szönyegre, mikor látja, hogy rohanok gyorsan, nehogy baleset történjen, jót nevet és rohan tovább, csak engem akart ugráltatni...Kép

bogancsi: milyen dvd-t veszel ki? mit szeretnél nézni? Lányok nincsenek otthon veled?

Na Dóri miközben írtam ezt a hozzászólást 2-szer pisilte le a parkettát, igaz mindkétszer mondta, hogy anya pisi, de pont abban a pillanatban mondta, mikor jött. A Kismama újságban is van a szobatisztaságról szó, van pár kép benne (bilin ül egy baba), Dorka nagy szemekkel nézi. Most akkor erőszakoljam fel rá a pelenkát vagy hagyjam, hogy pisilje végig az egész szobát? Jaj, most meg éppen a kutyusát törölgeti, úgy ahogy én szoktam őt pelenkázáskor.Kép

A kozmetikusnál nagyon aranyosan viselkedett, igaz szoliba végülis nem mertem befeküdni. A szempillafestésnél az ölemben ült és a játékaival játszott, közben beszélgettünk vele, néha megjegyezte, hogy anyának koszos a szemeKép Ja, de a kozmetikusnak át kellett öltöznie színes ruhába, mert Dóri félt a fehértőlKép

Kellemes napot!
Zsuzsiék
zsu26

Sziasztok!

Zsuzsi: azt olvastam valahol, hogy az egy fontos lépés a szobatisztaság felé, hogy meztelenül rohangál, és mindenhova odapisil, mert akkor az érzést össze tudja kötni az eseménnyel, és így hamarabb kialakul a visszatartás, ami igazából a szobatisztaság alapja. Amíg csak időnként elkapod, mikor látod, hogy pisilni készül, addig még odébb van, de az már jó jel, hogy szól előtte, hogy jön, szóval érzi az ingert, csak még nem tudja visszatartani. Mondjuk szerintem Dorka még kicsi a tudatos szoktatásra.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Nyuszimanó: ne is kockáztass egy felfázást!!! De a többieknek jó fürdést Kép

Zsuzsi: gratulálunk Dorkának a biliügyekhez!!! Kép Jó fej és jó a humorérzéke Kép
Ha nem nevetsz ki, megírom - de csak Neked Kép - hogy a Harry Potter 1. részét vettem ki Kép Kép Kép Este Tomi lefektetése után nézem majd meg.

pusz: bogancsiék

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!

Fú, tök klasszak a képek, Szilvi, Zsuzsi, nagyon jó fotósok voltatok, és szorgosakKép Mondjuk mi nem nagyon látszunk, csak egy képen, de hát Bácu elég sokat aludt...

Borcsa, gratula a fog-csücsökhözKép

Képzeljétek, nekünk meg jön a 9.Kép persze, még mindig nem a két alsó 2-es (minek is az ugye...), hanem az egyik alsó rágó... de szerencsére nem nyűglődik.

Laura, kicsit későn szólok hozzá a Toncsi-féle délutáni síráshoz, de ha ez megnyugtat, nálunk is volt ilyen, Bálint kb. 3 hetes korától úgy 2 hónapos koráig 7 délutánból 5-6-szor kb. 4-től 6-ig/fél 7-ig ramazurizott... Igaz, hasfájós is volt... De remélem, nálatok azért nem ez lesz, hanem csak rossz napja voltKép

Bogancsi, Nyuszimanó! Jó, hogy mondtátok, hogy a fiaitok sem szorgoskodnak önálló-evés ügyben, Bálint is kiszolgáltatja magát... Játszani, azt tud a kanállal, meg malackodni, meg rajzolni a leveses kanállal az asztalra, de a szájába igen kevés jut a saját kanalából... Olyan irigykedve hallgatom, hogy más gyerkőcök meg már önállóan falják be a kajájukat... Remélem, oviba már nem fogok kelleni az ebédkorKépKépKép

Gyermekem épp alszik, nem tudom, mi lesz így az esti elalvással... ma össze-vissza nap volt, reggel már fent volt fél 7-kor, aztán persze, hogy elájult délelőtt fél 11-kor... persze most sem bírta tovább...

Zsu, Dorka nagyon ügyi bili-ügybenKép Ebből biztos lesz valamiKép HajráKép

Na cupp mindenkinek,
Beja+Bálint
beja

Sziasztok!

Beja: nekem is feltűnt, hogy kevés a kép Bácusról, aztán rájöttem, hogy ő elég sokat aludt. Én meg Vilka-őrületben voltam, és mire felébredt Bálint, már nem fotóztam. Majd legközelebb, szólj rám!

Bili ügyben nem erőszakoskodom, csak ha Dorka nem akarja a pelust, akkor próbálkozunk. Milyen érdekes, hogy mikor mi voltunk ennyi idősek, akkor a bölcsiben már mindenki szobatiszta volt. Valamit nagyon tudtak a dadák!

megjártuk a nagy esőt, de szerencsésen hazaértünk. most, hogy süt a nap!

üdv zsu
zsu26

Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy tetszettek a fényképek, ilyen hálás „közönségnek” öröm fényképezni.

Zafi!
Örülök, hogy jó pillanatot kaptam el! Remélem azért még nyáron összefutunk talin és akkor folytatjuk a sorozatot.

Borcsa!
Gratulálok Luca csücsköcskéjéhez!

Zsuzsi!
Nekem tetszett a hangzavar! Hogy bírta tegnap Dorka a kozmetikust és te a szolit?

Nyuszimanó!
De jó, hogy Donci ilyen gyorsan újra visszatért a régi kerékvágásba!
Nagyon ügyes nagyfiú már! Nem teszel fel magadról pocis képet?

GOrsi!
Mi volt a dokinál? Hogy van Peti?

Laura!
Szerintem értetek vállalkozunk a kirándulásra!

Bogancsi!
Biztosan én voltam figyelmetlen, de Zsófi miből is vizsgázik pénteken? Örülök, hogy megnyugodhatsz az angliai úttal kapcsolatban!

Dzsili?
Hova mentek a fiaid?

Ma reggel felfedeztem, hogy Petinek is van egy kis fogcsücske, neki ez most a felső jobb 1-es. Lassan, de biztosan haladunk, csak szegénykém elég gyakran felsír, amikor alszik.

Tegnap nem volt jó a Babanet? Vagy miért volt ilyen csönd?
Ma elmentünk bútort nézegetni, hát nem semmi árak vannak, két helyen kértünk árajánlatot, lehet, hogy leülünk amikor elkészül.

Ti nem kaptatok a Liberótól ingyen belépőjegyet vasárnapra az állatkertbe? Mi lehet, hogy kimegyünk apával, ha más is jönne szervezhetnénk esetleg egy minitalit.

Megyek, mert Peti már megint a játéktartó-dobozát tolja félre, hogy kipakolhassa a pelenkázót.

Sziasztok

Szilvi és Peti
bszilvi

Zsuzsi: én nem voltam szobatiszta ennyi idősen, pedig bölcsis voltam 10 hónapos koromtól. És az öcsém sem.

cory
Budapest

Sziasztok!
Egy gyors jelentkezés, maddig írok, míg haza nem érnek csemetéim a mamától.KépKépKép Ma pihenős munka napom volt. Nyugodtan tudtam dolgozni.Kép

Beus is önállóan eszik, és már bocsi, de nem tudom ki írta, most meg nem tudok vissza olvasni, hogy sokkal többet eszik ő is önállóan, mint ha etetném. Amikor megunja az evést, akkor meg elkezd disznólkodni. Kép

Zsuzsi!
A Beus dettó így csinálja, mint Dorka a bilizéses dolgot. Egyébként tényleg ne erőltesd, én már kezdem megszokni, hogy mindenhol tócsába léphetek, és mehetek feltörölni. Addig nem is izgat, míg nem a szőnyegre csinálja a dolgokat. Egyszerűen nem viseli el magán a pelust, és veszi le magáról, sőt rángatja lefelé.KépKépKép Az udvaron is jó sokat "locsolt" már.KépKépKép

A képeket én is meglestem, és nagyon tetszett a kis "osztály kirándulás"KépKépKép

Minden fognövesztőnek drukkolok KépKépKépKép, hogy minél hamarabb kibújjanak azok a kis fogacskák. Bea mostanában felsírogat esténként, aztán mintha mi sem történt volna alszik tovább.KépKépKép

Befejezem, mert most már minden pillanatban hazaérhetnek.

Sziasztok
Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Köszönjük a gyógyokat és az érdeklődést.Kép Ma még nem volt láza Petinek és remélem nem is lesz. A dokinéni azt mondta, hogy mandulagyulladás és írt fel antibiotikumot. Sikerült megegyezni, hogy csak akkor szedjük, ha ma estére is belázasodik.

cory
Ti mit kaptatok a torokgyuszira?

Zsuzsi, Bszilvi
Még nem írtam, de köszi a fotókat, nagyon tetszenek.Kép

Fognövesztő manócskáknak extra gyorsaságot küldök.KépKépKép

Dzsili
Hol vannak a többiek?

Bogancsi
Jó filmezést.Kép Én a másodikat szeretném már megnézni.

Zsuzsi
Jó, hogy Dorka ilyen jól bírta a kozmetikust. Petivel nem mernék elmenni. Külön vigyázó kéne mellé.Kép

Laura
Messzire is szívesen megyünk. Kép

Márti
Vilka nagyon aranyos és milyen jól bírta a talit!Kép

Üdv: Gorsi
gorsi

Sziasztok!

Gorsi: augmentint.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Bili témában annyit, hogy ma vacsi után levetkőztettem Hannát, hogy szellőzzön a popsija, majd rövid időn belül már a bilijén ült. Kérdeztem, hogy mit csinálsz? MOndta kaki.Kép Majd eltünt és megjelent a kukából kibányászott pisis pelussal és beletette, rendkívül elégedetten odébb állt és a szőnyegre kakilt, majd nagy hoppázások közepette jött szólni, hogy mi történtKép Úgyhogy most pihentetjük a témátKép

A kiságyas alvás nagyon bejött neki, már nappal is ledől néha pihenni.Kép

Nyuszimanó! Árnyékban 24 fok?Kép Pocidra vigyázz!Kép

Laura! Ha kész a kert mi megyünkKép

Gorsi! Puszi Petinek, gyógyuljon meg.

BSZilvi! Csak nem elindulnak a fogak?Kép

Nekünk megérkezett a 16.fog is, vagyis a csücskök megvannak már csak a kitolási szakasz van hátra.KépKépKép

Na megyek aludni, mert elég fáradt vagyok, remélem nem írtam túl sok badarságot.

Bogancsi! Remélem jól mulatsz a filmenKép

Ja, tettem fel új képet Hannáról.

Jóéjt mindenkinek!

Tikk
tikk

Bogancsi!

Dóri lányom a Harry Potter film közben tette meg az első 3 lépésétKép Aludj jól!

Tikk: nem írtál badarságot, inkább mérhetetlen jó kedvet sugároztál!Kép Dóri is próbálkozik a szőnyegkakilással.

Fogasoknak gratula!
Betegeknek jobbulást!

Jó éjt!
zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Bogancsi!
Hogy tetszett a film? Én mindkettőt megnéztem és tetszettek is!

Tikk!
Nagyon édes Hanna kalapban! Igazi kis hölgy!
Most két fogacska kibújt egy hét alatt, lehet, hogy megint 4 hónap szünet következik.

GOrsi!
Volt láza Petinek este? Gyógypuszikat küldök neki sokat-sokat!

Peti felébredt, mennem kell.

Szép napot kívánok mindenkinek!

Szilvi és Peti
bszilvi

Sziasztok!

GOrsi,
Gyógyik mennek Petinek: KépKépKépKépKép Ugyan Corytól kérdezted, de nálunk is volt hasonló: Hanga még régesrégen tüszős mandulagyuszra kapott Ospamoxot meg valami AmbroxolQ szirupot...(remélem, jól emlékszem).

Nyuszimanó,
de jó lenne, ha nálunk is ilyen lenne a kánikulaKép. 16-17 fokos víz? De hiszen az még jéghideg....KÉpzeld, Hanga még a 21-22 fokos vízből is úgy húzta ki a lábát, hogy ihajKép, azóta pedig a kismedencéjének a vizét állandóan beméri előre kézzel...Kép

Egyedül evés: Hanga sem eszik egyedül mégKép, néha pár falattal azért betalál a szájába...de többnyire csak vezényel a teli kanállalKép.

Zsuzsi,
hajrá, csak így tovább Dorkának a bilizéssel! Hanga is szokott már szólni, ha pisil(ni kell) és egyre sűrűbben (van azért, hogy nem), ha kakil(ni kell). Bilibe még nem sikerült, de ami késik, nem múlik....
Édes lehet a pelenkázós Dóri, Hanga etetniKép szokta a babájátKép.

Bogancsi,
tök jó a HarryPotterKép, most volt a HBO-n is. Én is megnéztem. Annak idején a könyveket is elolvastam, jobban is tetszenek, mint a film, de azért nem volt rossz ez sem.Kép

Beja,
akkor Bácu sem olvassa a könyveket fogügyileg...Hanga most belehúzott a fognövesztéssel. Tegnap sikerült egyszerre áttörni a két felső négyes rágónak isKép, de kettesek-hármasok felül még sehol nincsenek....Most ezzel a három fogcsücsökkel együtt 10 foga vanKép.

Tikk,
le vagyok maradva. Kiságyas alvás? Új ágya van Hannának? Vicces lehetett ez a kaki-dologKép... Tök jó a kép Hannáról, igazi NŐKép!

NÁlunk a fogzáson kívül még annyi van, hogy szinte naponta tanul új szavakat, és egyre tisztábban is mondja őket.Kép

Nnna, megyek, mert még van dolgom, míg alszanak...

Szila
szila

Sziasztok!

Mi már 3/4 5-óta fent vagyunkKép Utána olvastam, hogy mi lehet az oka annak, hogy állandóan ilyen korán ébred. A Végre elaludt a gyerek c. Könyv azt írja, hogy rosszkor alszik napközben a gyerek. Átgondoltam a mi esetünket és rájöttem, hogy Dóri nagyon keveset alszik max. 12 órát, de az jó esetben általában épphogy 11 órát alszik. Igaz fél éves korától ennyire van szüksége, ezért nem tudtam rendesen kialakitani a napközbeni alvást. Régebben aludt fél-fél órát délelőtt és délután. Mostanában délután 4-körül alszik el egy-másfél órára vagy ha nagyon fáradt, akkor dél körül.
Az lenne a kérdésem, hogy akinek szigorú napirendje van, tehát az alvás mindig ugyanakkor van, akkor hogyan oldjátok meg az életet. Ma mondtam a féjemnek, hogy muszáj lesz Dórit rászoktatni, hogy pl. 12-1-ig alszik, de akkor ezt nekünk is mindig be kell tartanunk. Persze férjem rögtön mondta, hogy nem fogjuk ezért az egész napunkat átrendezni... Az a baj nálunk, hogy ha ki is alakítok egy napirendet hétköznap, az egész borul hétvégén. Ti hogy oldjátok meg?
Szerintetek elvigyem Dorkát ilyen alvás ambulanciára? Max 11 óra alvás nem túl kevés? Nagyon éberen alszik és ha éri valami inger, képtelenség elaltatni. Pl. A talin sem aludt, pedig látta, hogy mindenki alszik, ezért ő is beült a kocsijába és szemlélődött.
A szoptatás és az alvás végülis ugyanabból a problémából fakad. Szopival könnyebben el tudom altatni napközben, ha a napközbeni szopikat vonom meg, akkor nem alszik. Ha a hajnali szopit vonom el, akkor korán kel fel. Ja és állandóan fogzik, fogalmam sincs, mikor vegyem komolyan a sírását.
Mit javasoltok mit rendezzek át?
A férjem kész idegbeteg, nehéz nekem is türelmesnek maradnom.

Üdv: Zsuzsiék
zsu26

BMártiékkal mi van?
zsu26

Sziasztok!

Gorsi!
Jobbulast Petinek! Sok gyogyKépKépKép

Zsuzsi!
Nalunk is ugy van, hogy ha en etetem azaz en szeretnem etetni, akkor nem fogadja el vagy csak nagyon keveset eszik. De ha o eszik magatol, akkor jol belakik. A problema csak a vegen van, mikor jol belakott, nekiall jatszani az etellel. De olyankor elveszem tole. Mi is hasznalunk muagyag eloket, meg az etetoszek ala vettem egy jo nagy muanyag etetoszek-szonyeget. Nalunk igy hivjak. Es igy csak azt kell a vegen felemelnem es kileraznom, lemosnom Kép
Igen, szerencsere sokat tanul a noveretol. De persze nem csak jot, hanem rosszasagot is.

Gratula Dorkanak a sikeres hetfoi bilizeshez Kép Ez egy nagyon jo kezdet!!!

Nyuszimano!
Jo furdozest a csaladodnak Kép

Beja!
Gratula az uj fogacsihoz!

Bszilvi!
Gratula a fogcsucskocskehez!

Tikk!
Nagyon aranyos a tortenet a bilizessel kapcsolatban. Bocsi, mosolyogtam rajta. Kép
Gratula a fogacskahoz!
Nagyon jo a kalapos kep a profilodban. Nagyon szep lanyod van.

Szila!
Gratula nektek is a fogzashoz!

Bogancsi!
Drukk a vizsgahoz a lanyodnak!
Mikor is indul Londonba?
Remelem jot moziztal.

En este a Hogyan veszitsunk el egy pasit? (How to lose a guy in ten days?) cimu filmet neztem meg. Nekem nagyon tetszett.

Nalunk a kovetkezo gond allt sajna elo. Madike mar 15 honapos, a doki bacsi szerint le kellene cserelni a tapszert tejre. Csak hogy Madikenek nem izli a tej. Allergiasnak nem allergias ra. Kiprobaltuk. Ivott ket kortyot, nem lett tole sem kiutese sem mas. Megsem hajlando a tejet meginni. Probaltam mar felesen kesziteni, ugy hogy fele tej fele tapszer, akkor sem issza meg. O mar csak reggel es este iszik tapszert. Kakaot nagy ritkan hajlando inni, de arra nem szeretnem raszoktatni. Van valami otletetek? Probaltuk a szoja tejet, de annak borzalmas ize van, azt megjobban nem issza meg. Ti akik adtok a gyerekeknek tapszert meddig adtatok vagy meddig adjatok?

Ma tortent egy aranyos sztori, hazajottunk a boltbol, elkezdtem kipakolni a szatyrokbol, mikor Madike odarohant, fogta a kenyeret, elszaladt vele es elkezdte enni Kép Majd felmaszott a nappaliban a kanapera es tovabb falatozott a kenyerbol. Probaltam elkerni tole, hogy levagok neki belole, ugy konnyebben tudna enni, de nem adta oda Kép mindaddig mig o jol nem lakott vele. Ferjem szerint biztos eheztetem szegenyket napkozben. Pedig epp elotte uzsizott. Kép

Mindenkinek szep napot,
Andysj
andysj

Zsuzsi,
BMártiék azt hiszem még nyaralnak...Kép

Alvás: hát nem tudom, hogy mennyire függ össze a délutáni alvás meg a korai ébredés, elolvasom én is azt a könyvet. Nekünk általában a napközbeni alvás az olyan kettő körül van, úgy megy, hogy kettő körül leteszem aludni, a kiságyban pedig egy 15-20 perces beszélgetés, játszikálás után elalszik. kb. másfél órát lehúz egyben, kis cici és még kb. fél-egy órát alszik. HÉtvégén is mindig így van az alvás, már tök automatikusan megy - bár ha nem rakom le, hogy aludni kell, akkor pörögne továbbKép. Mi úgy szoktuk, hogy reggeli után megyünk vásárolni, játszózni, mászkálni, stb. Ha vásárolni, játszóra megyünk, azért legkésőbb ebédre (kb. 12-13 órára) hazaérünk, mászkálós napokon vagy hazaérünk alvásra, vagy a babakocsiban alszik.... A délutáni alvása után van kis uzsi Hangának, aztán megyünk ki az udvarra/szomszédolni, vagy bent játszunk.

Szila
szila

Szila!

Köszi, hogy leírtad a napotokat, tehát egyszerűen a gyerekhez időzítitek a teendőket. Dorka nagyon ritkán alszik el a babakocsiban és sokat van autóban, ott pedig annyi látnivaló van, hogy ő ott sem alszik, csak ha nagyon fáradt. Akkor Hanga kb. 2-2 és fél órát alszik napközben? Húúú, de jó neked! És hétvégén, mikor otthon van többet az apja, akkor nem borul fel a nap?

Az a gond, hogy a férjemnek teljesen elfogyott a türelme Dorkával kapcsolatban, állangóan sírni hallja, mert reggel mikor még itthon van, akkor sírva ébred Dorka, este pedig mostanában megint sír. Végülis csak ezt látja. Valami nagyon rosszul megy nálunk. Tanácstalan vagyok. Amíg Dorka nem tud rendesen aludni, addig biztosan a férjem nem akar kistesótKép

Andysj: egyszer én is kibeleztem még 3 évesen egy friss meleg cipót, na amit kaptam érteKép Szerencsére változik a világ, hiszen Ti meg jót nevetettek Madin. Aranyos lehetett. Dorka is imád disznolkodni, én is bőszen takarítok utánaKép

Üdv: Zsuzsi
zsu26

Zsuzsi,
Hanga is csak akkor alszik el a babakocsiban, ha nagyon fáradtKép.

Azért nem mindig alszik ennyit, mondjuk úgy, hogy átlag két órát. Van, hogy kevesebb, van, hogy több kicsivel...

A hétvégék is ilyenek, nem nagyon borulnak, mindent hasonlóan csinálunk.

Aludni tanítás megint? Hátha összejönne...Mondjuk ebéd után mindig abban az időben próbáld meg letenni aludni...eleinte Hangának sem tetszett a dolog...aztán hozzászokottKép

Szila
szila

Sziasztok!

Szila! Hannának kb 1 hónapja szét kellett szedni az ágyát, mert nem fért el benneKép

Zsuzsi! Én csak annyit tudok neked mondani, hogy türelem és kitartás kell hozzá, de valahogy rá kell szoktatni Dórit a pihenésre, minden nap ha ugyanabban az időben próbálod meg fogja tanulni. Nálunk a hétvége ugyanolyan mint a hétköznap csak itthon van apa is. Ugyanúgy délben ebéd és utána alvás. MÁr van hogy ebéd melegítés közben veszem észre, hogy cipőstől fekszik az ágyábanKép Kellenek a biztos pontok a gyerekeknek így tudják magukban összerakni a napszakokat. Szerintem. De ha végképp nem megy akkor kérjél szerintem szaksegítséget.

Köszi mindenkinek dícséretet a kisnő nevében is.Kép

Nekünk eltelt megint a 4.éjszaka, hogy óránként nagyon sír Hanna, de nem tudom mi lehet a gond. Remélem csak a fogai miatt és nemsokára túllesz rajta.

Lányok! Hétfőn lesz tali? hol?

Andysj! ez a kenyeres dolog nagyon ismerős, nálunk is volt ilyenKép

Gorsi! HOgy vagytok?

Kellemes napot mindenkinek

Tikk
tikk

Sziasztok!

Tikk, kaki-ügyKépKépKép Fergeteges a csajKép és gyönyörű a kalapbanKép Bácu is látta, aszonta rá, hogy "Annnnnna"... csak a H lemaradt... Kép

Andysj, szióka!
Tápszer-ügy:
Bálint is kb. 15 hónapos koráig itta a tápszert, aztán gondoltam én is úgy, hogy most már elég. Persze, a tejet Ő sem itta meg, egy kortyot sem volt hajlandó inni belőle. Felesen (fele tej, fele tápszer) sem jött be a dolog. Aztán elkezdtem úgy, hogy pl. a 2 deciből 20 ml tej volt, a többi tápszer, aztán másnap 30 ml a tej, a többi tápszer, és így tovább... eltelt így vagy 2 hét, mire "kifogyott" az adagból a tápszer, de sikerültKép Ma Bálint imádja a tejet! Kép Hajrá, szerintem így Nektek is menni fog! Kép

Na megyek, mert szétég a csirkusz a sütőben...

Lányok, Ti hogy vagytok a főzéssel mostanában? Azon veszem észre magam, hogy gyorsan megfőzök reggel, hogy ne legyen rá gondom a délelőtt folyamán... Meg nem nagyon töröm magam kaja-ügyben, csak olyan kajákat főzök, ami megvan max. 1 óra alatt, mert egyszerűen Bálint több időt nem hagy ráKép Már fél óra után nyüszögni kezd körülöttem a konyhában, hogy fejezzem már be, és így főzni meg nem a legjobb...

Na cupp mindenkinek,
Beja+Bálnt
beja

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni tőletek a családommal kapcsolatban. Nem tudom mit csináljak. Azt már meséltem, hogy nem segítenek semmit, de ez nem érdekel. Most viszont már ott tartunk, hogy abszolút nem érdekli anyámat, hgoy mi van velünk. Pl hétfőn beszéltünk telefonon (felhívott a fickóm szülinapja miatt), és valahogy szóba jött a szülés, erre közölte, hogy az nem érdekes, és elkezdett beszélni a földszinten lakó xy-ról. Az teljesen általános, hogy ha felhív, nem kérdezi meg, mi van velünk, ha véletlenül mesélnék valamit, leint, hogy nem érdekes. Azt hiszem a viszonyunkat az festi le legjobban, hogy pl a vérzésről sem tud. Na, a gondom az, hogy 2 hetente vasárnap járunk hozzájuk ebédelni, de besokaltam. Nincs kedvem odamenni jópofizni, mikor nem is érdekli őket, hogy mi van velünk. Itt lakunk tőlük 5 percre, de az anyám karácsonykor járt itt utoljára (apám többször is volt itt), és mikor ott vagyunk náluk, akkor is csak apám foglalkozik Baluval. Anyám mikor ott vagyunk sem játszik vele egy pillanatig sem. Közben persze képeket kér állandóan Baluról, és mutogatja mindenhol, és dicsekszik az unokájával. Mindenki azt hiszi, ő a világon a legjobb nagymama, csak hát épp élőben nem tud vele mit kezdeni. A kistesóról meg hallani sem akar Kép Mikor legutóbb voltunk megjegyezte, hogy jó nagy a hasam, és ezzel részéről lezárva. Mondhattam akármit, nem érdekelte.
Szóval ezeket a kényszerlátogatásokat szeretném leépíteni, csak nem tudom hogyan, hogy ne legyen túl nagy sértődés. Az a legrosszabb, hogy valszeg apámat fogja a legjobban bántani a dolog, pedig nem neki szól. A másik kérdés, mikor. Ugyanis októberben legkésőbb mindenképpen le fogom építeni, mert nem lehet náluk egy kicsit lerakni, mert nincs semmi biztonságos vízszintes felület. De nekem már most sincs semmi humorom ehhez az egészhez. Ja, az persze nagyon jó, hogy Laci mindent megszerel nálukk, és ezt jól össze is gyűjtik akkorra, mikor megyünk hozzájuk, de mikor én kértem múlt héten szivességet, akkor eszük ágában sem volt megtenni. A többes szám általában az öcsémre és anyámra vonatkozik.
Szóval nem tudom, mikor és hogyan mondjam meg. Most úgy érzem, minél előbb, mert csak folyamatosan feszült vagyok ettől. És nagyon bánt az egész helyzet, de nem tudok mit tenni Kép

Bocs, hogy így kifakadtam Kép

cory

cory
Budapest

Cory! Ezért is vagyunk itt!
Szerintem boritsd csak ki bátran azt a bilit! Édesapádnak meg külön is elmondhatod, hogy mindig szivesen látjátok. Amiket írtál róla, aszerint igazán jó fej, és meg fog érteni.
Küldök neked sok KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép-át is!

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Törölve
dzsili

Bocsi törlöm mert itt szórakozott és többször küldte el, ne foglajon helyet!

Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Nyuszimanó
A fiuk nem az apjukkal mentek, ketten, illetve hát a karatésokkal. A párom minden éjjel dolgozik ezért vagyunk 18-órától egyedül.
Hát nekem hideg lenne az a víz az biztos, de azért jó nyaralást nektek,KépKépKép ez egy egészen más életforma az biztos! Névtelen baba???Érdekes, nekünk szokatkan de más népeknél is hallottam már róla.

Bogancsi
Tii facérok vagytok folyamatosan látom foghíjas a család!
Zsófinak drukkoltunk ám, biztosan sikerült! KépKép
Én láttam a Herry Potter mind két részét és tetszett is csak úgy minta a könyvek, azt is elolvastam. A nagy fiam is pedig előtte nem akart olvasni. De tudod hogy ez nem népszerű dolog mert káros a gyerekekre...jaj, ez megint egy butaság, nem?

Gosi
Sok-sok gyógyik mennek Petinek!!! KépKépKépKépKépKépKépKép
A fiúk Ősibe mentek, ez Várpalotától nem messze van!

Szilvi
Köszi az érdeklődést választ írtam fennebb nagyon jól érzik magukat ma mennek lovagolni, uszodába, vagy strandra attól függ milyen idő lesz. Sokat edznek és verenyeznek, éjszakai túlélő túra is lesz még, esténként beszélek velük telefonon, többnyire főleg Máté csak annyit mond hogy Aha, Igen!! KépKép

Zsuzsi
Napocs is sokszor szaladgál pelus nélkül, volt már minden kaki pisi, padlószönyegen is, hát nem esek kétségbe miatta megszoktam rutinosan szaladok takarítani utánna, de így tanulhatja meg valóban hogyan működik a teste és hogy mit várunk el tőle.
Coryval ellentétben szerintem nem kicsik ahhoz hogy szobatiszták legyenek -élő példa a fiam- aki nem bölcsibe tanulta henem itthon.
De ...nem szabad őket erre kényszeríteni vagy direkt idomítani /gondolom Cory erre utalt/valamelyiküket hamarabb zavarja a pelus a másikat nem.
Olyan mint a beszéd vagy a fogak vagy a mozgásfejlődés az egyik hamarabb "érik" meg rá a másik később. Nálam egy volt ilyen Márkot érdekelte a bilizés és az azon való olvasgatás, a Mátét nem, ő már bőven el múlt kettő mire pelus mentes lett, Napocs sem ül rá. Lehet hogy úgy lesz vele mint Mátém aki egyáltalán nem bilizett amikor nagyobb lett vettem neki WC szükítőtés az végre bejött!
Szerintem azért próbálkozzatok nyugodtan !

Hidd el minden gyereknek más az alvás igénye /tényleg miért sírva kel?/ Márk is alig aludt napközben ilyen picinek talán fél órákat és éjjel is későn feküdt korán kelt és közben is ébredt sokáig!
Tudom hogy nehéz és sok türelem kell hozzá, de szerintem nem te rontasz el valamit egyszerűen ilyen gyerekek is vannak és kész. Legalább is é is sok mindent megrópáltam de ezen csak az segített hogy nagyobb lett!
Nagy adag kitartást kívánok hozzá! KépKépKépKépKépKépKép

Napocs is egyszer alszik nappal valahogy úgy ahogyan Szila írta másfél két órát van hogy többet!

Nálunk pont azért nagyon laza a napirend amiért nálatok, csak nem csak apához kell igazítani hanem a két fiúhoz is!

Andysj
A kis éheztetett! KépKépKépKép
Napocs is jobban szeret egyedül kanalazni olyan akonyha mint ha bomba robbant volna! KépKépKép
Én sem szerettem a tejet rossz emlék hogy mindig belém akarták tömni mondván az egészséges. A kakót viszont igen a ami napig azzal kelek, miért baj ha azt iszik?
Bár szerintem nem gond ha a tápszert szereti és azt kap, a szomszédom kis fia három éves koráig azt ivott lefekvés előtt.

Tikk
Nagyon szép Hanna a képen!!KépKépKépKép
Ez a Hoppás sztori emlékeztet valakire!KépKép
Ma Napocska úgy döntött hogy bizonyítandó hogy bekakilt belenyúlt a pelusba és hozta cuccot a kezén, majd mivel viszketett a feje megvakarta.....a sz..os kezével persze! KépKépKép

Viszont roppant házias ma pl. mosni készült a szennyestartóból pakolászta a mosógépbe a ruhákat! KépKépKép

Ó és képzeljétek megszületett a bátyámék kislánya Réka 3150g és 52cm, nagyon szép baba tegnap már láttam! Nem tudom szült e valaki a Margit kórházban nem voltam elragadtatva a csecsemősök hozzá állásától!

Pusssz: Dzsili és Kép
dzsili

Szió Cory!

Először nekem is egyből az jutott eszembe a problémáddal kapcsolatban, amit Borcsa írt előttem, hogy állj oda, és egyszerűen mondd el, mi bánt, úgy, ahogy nekünk elmondtad. Legyen ott Apukád, Anyukád, és egyszerűen vágj bele. Azt nem tudom, hogy az lenne-e a jobb, ha egyedül mész, vagy pedig hogy viszed Csalát és Balut is... Talán én az előbbit választanám. De hát ez én vagyok, Neked nem biztos, hogy így lenne a jó.

Aztán elgondolkodtam, és eszembe jutott, hogy ha Apukáddal tényleg jobb a kapcsolatod, az egész előtt érdemes lenne egy kört Apukádnál külön is megtenni, és elmondani csak Neki a dolgokat. Ő hátha tud valamit mondani, hogy mi lehet a háttérben, tanácsolni, hogy mit tégy, ill. talán felajánlja, hogy beszél Anyukáddal, és így esetleg kiderülhet, Anyukád miért ilyen, amilyen.

Akárhogy is lesz, küldök én is Neked hozzá sok-sok KépKépKépKépKép... és írd le majd nyugodtan a fejleményeket, mi tényleg ezért is vagyunk ám így itt együttKép Hajrá!

Puszi,
Beja
beja

Cory, támogatom Beja 2. ötletét. Beszélj apukáddal szerintem is!! Lehet, hogy észre sem veszik, hogy problémád van.
Kitartás!Kép

Tikk
tikk

Cory
Szomorúan olvastam amit írtál, én sem tudok jobbat tanácsolni mint az előttem szólók, talán csak annyit hogy nagyon megértem hogy nem akarsz nyílt vitába keveredni és örök haragot én is így vagyok ezzel!
Az is biztos viszont hogy ha ők nincsenek tekintettel rád/rátok akkor nyugodtan hanyagolhatnád egy időre őket hátha észbe kapnak, egy- két kifogás miért nem értek rá, és nem mentek. Apukáddal persze előtte érdemes ezt letisztázni. Sajna nálunk ebből meg az lenne hogy a szüleim ugranának egymás torkának.
Mindenesetre próbáld meg ne nagyon emészteni magad, vigyázz magatokra! Sok-sok biztató fejecskét küldök neked! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Párod hogy áll ehhez a kérdéshez hozzá? Ő mit tanácsol?

Nekem is beletudnak ám piszkálni a lelkivilágomba a szüleim rendesen és nehéz úgy kijönni belőle -hiszen megbántottak- hogy ne legyen zűr belőle.
a múlt héten pl. apám a munkásoknak akik szinezték a házat /és akiknek fizetett ugyebár nem is keveset ezért!/grillezett husikat mialatt a fiaim ott játszottaka kertben.
Amikor kész lett értünk oda Napoccsal!
A srácok szaladtak volna enni hiszen már esteledett vacsi idő, mire apám odasúgja nekem hogy a gyerekeknek most nem jut mert annyit nem csinált!!!!!!!!
Iszonyú rosszul esett hogy mondhat egy nagypapa ilyent. Az unokáitól sajnálja a melósoktól nem.
A kis fiam hisztizett ő enni akart, mégsem mondhattam meg neki mindenki előtt hogy mit mondott a PAPA, haza jöttünk és csak sírtam.

Pussz: Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Itthon vagyunk már, csak nagyon zűrös hetem van. A friss hozzászólásokat se érkezem elolvasni, nem hogy utólérném magam. Ráadásul időnként csak nézek bután erre a csili-vili új "dizájn"-ra... Kép De gondolom, hogy ezt már jól kitárgyaltátok, amikor tényleg új volt. Kép

Szóval kellemesen nyaralgattunk a nagyszülőknél, bár strandidő nem bírt lenni ránk, de mindegy, a lényeg, hogy pihentünk, és végre együtt voltunk. Vasárnap este jöttünk haza, azóta meg mindig van valami. Hétfőn rohangáltam a bevásárolni valók után, mert persze nem volt itthon semmi kaja. Kedden végre kipakoltam a táskákat, és mindkét napon egyik mosást a másik után raktam be. Szerdán ügyintéztünk, lesz szép új autónk, méghozzá az én nevemen, mert engem szeretnek a biztosítónál. Kép El kell adni a régit is, az is az én nevemen van. Laci mindet előkészített, leszervezett, megbeszélt, de még így is jó kis futam volt, mire az új autót, a hitelt rá, és a régi eladását is elintéztük. Azután szerda este azzal jött haza Életem Párja, hogy péntek reggel külföldre kell mennie kiküldibe, és nem jön haza csak a jövő hét közepén. Csütörtök délután még le tud vinni a szüleimhez, ha összekészülök, mire hazaér. Na, sejthetitek, csütörtök reggel magasra fröcsköltek körülöttünk a pocsolyák, ahogy az esőben rohangáltam már megint bevásárlások után. Délre beszereztem mindent, ami egy 10-12 napos vidéki kiruccanáshoz kell, rengeteg tartalék pelenkát, popsitörlőt, babakaját, babaitalt, joghurtokat, előre csomagolt felvágottakat, zöldségféléket, mindent, amit egy pici alföldi faluban (a szüleimnél) nem biztos, hogy kapok. Úgy megraktam a babakocsit, hogy tolni is alig bírtam. Megálltam még készpénzt felvenni az automatából, mert otthon persze az sincs. Amikor az automata már a nyugtát adta, akkor csörgött a mobilom... Laci telefonált, hogy mégsem kell elutaznia... Kép A babakocsi majdnem leszakadt a kiruccanásra bevásárolt rengeteg cucctól, de vacsorára egy szelet kenyér se volt itthon, és már nem is tudtam volna egy gombostűvel se többet elhozni. Azt se tudtam, sírjak vagy nevessek ott, az utca közepén állva. Kép Szóval a nyaralás nem is volt kaland az azóta eltelt napokhoz képest. Kép

Lacika sokat ügyesedett, megtanult kapaszkodás nélkül felállni, azóta gyakran játszik guggolva. Már annyira stabilan jár, hogy mer futni is, az unokatesóival még focizni is megpróbált, és tud menni hátrafelé is. Kép A fogai úgy jönnek kifelé sorban, hogy nem győzöm leltározni. Néhány hét alatt kibújt 4 örlője, és két szemfoga is. Nem volt véletlen, hogy olyan sokat nyűglődött az utóbbi pár hónapban. Epekedve várom azt a két szemfogat, hátha utána alszunk végre! Kép

Remélem mindenki jól van, majd igyekszem utólérni magam az olvasással.

Ja, és tettem végre új képet a profilomba Lacikáról! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

A mai napunk egész rendes lettKép Reggel elolvastam a könyvet, hogy mi tanácsol a túl korai kelésre és megpróbáltam azt tenni, amit tanácsolt. Annak ellenére, hogy Dorka 3/4 5-kor kelt, csak 1-kor aludt el egy másfél órára!!! A könyv azt írja, hogy kora délután próbáljam lefektetni, szerencsére kihúztuk addig Dórival. Rájöttem, Dóri ugysem szeret korán ebédelni, inkább fél 3-körül, így akkor 1-körül fogom mindig lefektetni és mire felkel én is kész vagyok a friss ebéddel.
Tudom ez sokaknak nem újdonság, de én eddig mindig az ebéd utáni lefekvésre koncetráltam, ami nekünk nem ment, de így ez talán jó megoldás lesz. Most már csak a férjemmel kell megértetnem, hogy a gyerek alvása szent és sérthetetlen, hanem akarja, hogy hajnalban keljen.

Cory: nehéz dolog, amit kérdeztél. Te ismered édesanyádat, te tudod, hogy mindig ilyen volt veled vagy csak mióta férjhez mentél és gyermeket szültél. Emlékszem mikor nővérem szült, akkor az apám teljesen meg volt sértődve, hogy ő még nem nagypapa korú, ezért nem is akart nagyon foglalkozni az unokájával. Persze idővel jobb lett a helyzet és megszerette nagyon. Szerintem leginkább anyukádnak saját magával van baja, de legtöbbször ilyenkor másra sokkal könnyebb mutogatni. Az is lehet, hogy egy picit féltékeny a férjedre, hiszen elvitte az ő lányát...Kép
Adj neki egy pici időt, de ennek ellenére mindent úgy csinálj, ahogy neked jól esik, ha nincs kedved meglátogatni őket, akkor ne menj, hivatkozz fáradtságra, kérdd, hogy ők jöjjenek. Különben jobb nektek is, ha átszoknak arra, hogy ők jönnek az unokákhoz és nem fordítva. Meglátod rendeződik a helyzet!Kép

Na, nagy elhatározásra jutottam, ha már 2. babánk nem jöhet, akkor megpróbálok valami részmunkaidős állást keresni, Dóri pedig csak délelőttre bölcsibe megy, ha persze találok ilyet. Mostanra egészen kezdek beletörődni, hogy nem lesz tesóprojekt és akkor valamit kezdenem kell.

Dzsili: mikor jönnek haza a fiúk? férjed sokáig csinálja ezt az éjjeli melót, azért ez elég fárasztó lehet nektek!Kép Napocs nagyon csinos (Dóri kedvenc szava-csinos). Látom Napocs is igazi nő! Gratulálunk bátyád kislányához, formás baba lehet az adatok alapján. Mi volt a baj a Margit kórházzal? Sokan dicsérik.

Beja: én is hasonlóan, de én mindig csak halogatom a főzést és az utolsó pillanatban rakok össze valamit. Pl. ma krumplistészta volt, múltkor lecsó, vagy csak leves van. A férjem még mindig fogyózik (már 20 kilót leadott!!!), így szerencsére ebből nincs baj.

Tikk: remélem ma már jót fog aludni Hanna és ti is. nem adsz neki ilyenkor egy kis adag panadolt (tudom Márti, Te utálod), legalább egy éjszakátok legyen nyugodtabb! Én is csak ritkán adok, mikor már látom rajta, hogy nagyon nem érzi jól magát.

üdv: zsuzsiék
zsu26

Zsuzsi
Hát hogy még meddig?
Mióta Napocs megszületett, azóta így dolgozik! Kép
Remélem helyre jön a napirendel a pihenésetek! KépKép
Elhatározáshoz, minden jót, egyszer muszály dönteni az biztos! Te tudod! KépKép

Beja
Én sem szeretek főzni igyekszem gyorsan letudni, de ez nem nagyon megy öt emberre! KépKép

BMárti
Szia...KépKépKép
Megjöttetek hát, már hiányoltunk! KépKép
Menő a vezetős képen Lacika Napocs küldött neki puszit jól összenyálazta a monitort! KépKép
Tényleg sokat ügyesedett nagy fiad, fogacskákhoz is gratula.
Kivel is történne ilyen bevásárlós sztori ha nem veled!! KépKépKépKépKép

Pussz: Dzsili
dzsili

Zsuzsi
Jaj, elfelejtettem válaszolni, a fiúk vasárnap érnek haza, megyek is telefonálok nekik!

Dzsili
dzsili

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?