Új privát üzeneted érkezett!

Szia Barbi!
Ne add fel!

Képzeljétek, én most elhatároztam, elmegyek gyógyszertárba, mert bár reggel módositottam a listát, a kis vérzés teljesen elmúlt és ez volt a 34. nap.
Na most ilyen egyszer volt életemben, tavaly, mikor terhes voltam.

Este 10-ig nyitva a gyógyszertár, szóval holnap reggel tesztelek, ha addig nem jönne meg mégse.

Nagyon izgulok, mert tudjátok a tavalyi terhességem hogyan végződött és most minden ugyanúgy kezdődikKép.
Holnap majd okosabb leszek.

Barbi!
Szóval csak izgulj továbbra isKép Mi júni 22-én repülünk haza és én is annnnnnyira váromKép

Pussz Zsó-fi
Zsó-fi

Sziasztok lányok!

Mint külsõs, a topic valódi hangulatába nem nagyon szeretnék beleszólni, de a tegnapi estém azért nyúlt olyan hosszúra, amilyenre, merthogy Titeket olvastalak, az elmúlt 2 hét termését. Annyi biztatást és erõt éreztem a szavaitokból, hogy engem is megmelengetett.Csak a ciklusadatok szerintem senkinek nem jelentenének olyan sokat, mint amennyit segíteni tudtok egymásnak, ha az érzelmeitekrõl is írtok. Amellett, hogy a viszonylag rövid ideje próbálkozók is tapasztalatokat olvashatnak, tanulhatnak tõletek lelkierõt és persze praktikákat is.
Amit tegnap nem írtam le, hogy sajnos az orvostudomány nem olyan egzakt és biztos, mint ahogyan szeretnénk, úgyhogy mindenki számíthat arra, hogy bármilyen negatív eredmény ami a babóca meglétére, vagy hiányára vonatkozik lehet téves, akár UH, akár teszt. Egyik barátnõm tesztjei konzekvensen negatívak lettek legalább két hónapig, volt neg. UH-ja is, majd a következõ 12 hetes babát mutatott. Zsófi most féléves, ma látogattuk meg.
Ha saját magad azt érzed, hogy várandós vagy, akkor az szerintem az elején sokkal többet számít. Hálistennek az álterhesség nagyon ritka.
Életre kész babák nagyon sok mindent kibírnak, pl. nem jelentõs sárgateselégtelenség mellett, lehet, hogy az ember pocakja a régi szabályos menses idejében piszkosul görcsöl, mégse lesz a babócának semmi baja. Van aki vérzik és a baba mindent túlél, mert úgy akarja. Sajnos minden ilyen veszélyes helyzet orvosi tanácsot igényel, és akár UH vizsgálatot, ha már volt a baba 7-8 hetes, amikor látszik a szívverése, márhogy van-e még neki, ilyen megpróbáltatás után.

Ami biztosan minden régóta próbálkozó pár életét megnehezíti, akár valamilyen testi probléma jelenti a kezdeti gondot, az a lelki stressz, ami ellen nagyon nehéz tenni bármit is. Hogy mennyire megváltozhat a dolog a pszichés felszabadulással, azt akkor értettem igazán meg, amikor több olyan esetrõl is hallottam, amikor a "szülõk" az örökbefogadás mellett döntöttek, majd a befogadott gyermek mellett megfogant a sajátjuk minden nehézség nélkül.

Csupa-csupa jót kívánok mindenkinek. Érett, vidám petesejtet, virgonc spermiumokat és kényelmes, puha, összkomfortos méhnyálkahártyát.
Sziasztok, Snoopy
Névtelen

Lotti!

Köszönöm, a lelkesítést. Szívesen olvaslak Titeket és talán egy kicsit a hasznomat veszitek. Szeretnék segíteni, ha tudok bármiben.
Snoopy
Névtelen

Hello Lanyok,

Erika, en is gratulalok Neked-Nektek es sok boldogsagot kivanok!

Ha minden igaz, akkor Evanak ma volt a laparoszkopia. Remelem, minden rendben vele. Egyebkent valaki elmagyarazna, hogy mi is ez tulajdonkeppen? (Bocs, ha mar volt errol szo)

Jazmin,
en szoritok Neked holnap.

A poci-simogatasrol, sajnos az en kornyezetemben sincs kismama. Idegeneket pedig nem igazan lehet letapogatni az utcan Kép. Mas megoldas nincs?
Szia
Bella
Bella

Erika!
Gratulálok Nektek! Gondtalan, szép 8 hónapot Kép!

Szonja! Remélem, azért itt vagy még... Ha még kérdezhetek toled: Mi lett a mai UH eredménye?

Jázmin! Majd írd meg, mit látott a dokid, de elore mondom, ha semmit nem látnak, még nem jelent semmit. Nekem a 8. napon nem láttak egy tüszot sem, tegnap is eloször azt mondta a doki, hogy nincs, aztán megtalálta a 26 mm-est. Szóval nem olyan könnyu, és biztos ezt látni...

M.
Monique

Lányok, két dolgot szeretnék.

1. Szóltam a corax-nál, hogy a legutóbbi széria LH teszt rossz, mert többünknek nem jelez a controll csik se. Megnézik.

2. Én máááá teljesen abnormális vagyok, most jönnek az optimális napok, és most azon szorongok, vajon minden rendben lesz-e, lesz-e kedvünk pont jókor szerelmeskedni...

Ha nincs: majd azon nyavalygok, hogy én még ezt se tom elérni...

Ha van: majd azon, vajon sikerült-e...

Úgy érzem, ebbe bele lehet örülni Kép

Ne haragudjatok. Kép Kép

Mindenkit puszil, Lotti
Lotti

Zsó-fi!
Azt nem tudom, hogy a babasimogatás is jó-e, de én is nagyon szívesen felajánlom a pocakom, ha erre jársz, márha még szükséged lesz rá egyáltalán! Mit mond a teszt? Nagyon izgulok!

Jázmin!
Nagyon szorítok! Feltétlenül írd meg légyszi mit látott a doki!

Bella!
Itt a babaneten sincs senki, aki a közeledben lakik? Te honnan írsz? Már van két felajánlás pocaksimogatásra: Beja(Bp) és Én(Komló), hátha találunk valakit a te környékedröl is!

Mindenkinek szép napot!

Orsi
Orsi

Sziasztok lányok.

Most olvastam el az elmúlt nappok írásait, mert mostanában különös kegynek számít ha a gépem hajlandó kapcsolatba lépni a nettel.Kép

Elõször is millió gratula Erikának!KépKépKép
Sok sok boldogságot nektek az elkövetkezõ idõkre.Kép

Beja! Vigyázz mert még a végén a felajánlott pocisimogatással élni fogok.KépKépKép

Jázmin valahol fellelhetõ az e-mail címed? Van pár közös gondolatunk...

Zsófi nagyon drukkolok neked, remélem jó híreid lesznek!!!KépKép

Na mára elég ennyi belõlem.

Sziasztok: Ujka
ujka

Orsi,
azt hiszem, vannak az en kornyekemrol (Debrecen) is kismamak a Babaneten, de nem ismerem oket es nem szivesen zavarnek senkit ilyesmivel. De azert koszonom a segito szandekot.
Esetleg kiskutya simogatasa nem megfelelo? Kép
Bella
Bella

Sziasztok

Hát Monique kicsit megnyugtattál, de azért semmi jó hírem nincs.Kép
Egy árva tüszöm sincs, viszont van egy 19mm-es cystám jobb oldalt.Attól tartok, hogy a tüszö helyett alakult ki.:-/
A dokim szomorú volt, az aszisztensnö változatlanul bunkó, rajtam kivül mindenki kismama volt és engem méregettek és 2 órán keresztül vártam erre a rossz hírre étlen-szomjan.
Szóval a hangulatom nem valami rózsás.

Zsófi,
a kezelés hosszadalmas. Engem 1 éve kezelnek, jó a doki, mégsincs eredmény. De reméljük neked már erre nem lesz szükséged. Szurkolok a tesztedhez.

Orsi,Bella,Monique
Köszi a szorítást. Sajnos nem tudtam jó hírekkel szolgálni. Pedig igyekeztem, elhihetitek.

Évici,
én is korán szerettem volna szülni mindig. Hát úgy látszik én nem álltam neki idöben mégsem.:-/

Ujka,
az e-mail címem a nevemnél lesz. Írj, várom.

Másoknak jobb híreket és jobb kedvet.
Megyek tanulni.
Puszi
Jázmin

Ujka,
most tényleg odaírom a címem, mert az elöbb elmaradt. Máshol jár az agyam...

Most már tényleg megyek.
Jázmin

Sziasztok lányok!
Átolvasgattam a hozzászólásokat, hát nem semmi!
Voltak részek, ahol eléggé "izgalmasan" alakultak a dolgok!

Jázmin!
Én azt mondom Neked, hogy továbbra is írd le nyugodtan, mit érzel, hiszen itt annyian vagyunk olyanok, akik meg is értik, mit érzel!
Sõt szerintem ebben a topicban, szinte csak olyanok vannak, akik hasonló cipõben járnak...

Lányok!
Most szombaton megyek egy másik dokihoz, remélem végre kiderül, hogy tényleg van pocaklakóm!
ÉRZEM, HOGY ITT VAN!Kép

Továbbra is mindenkinek nagyon szorítok, és
Veletek vagyok!

Pussz,
Ancsi
Ancsi

Drága Jázmin!

Hogyne álltál volna neki időben a babaprojectnek, hiszen még nálam is fiatalabb vagy. Szerintem nagyon jó, hogy fiatal korodban már kiderültek a kezelnivaló problémák és nem 30 éves korodban
szembesülsz velük.

Csodálom, hogy van erőd tanulni, nagyon erős vagy!
OFF! Amikor én érettségiztem, akkor halt meg sajnos az egyik nagymamám. Az írásbeli és a szóbeli között. Képzelhetitek. Mondjuk nem hirtelen történt, de mégis ő volt az első akit felnőtt fejjel elveszítettem. De tanulnom kellet, és talán az is segített,hogy ne legyek padlón teljesen. Most utólag visszagondolva nem is értem, hogy tudtam megcsinálni. Na mindegy, csak elkalandoztam, BOCSI!

Szóval szerintem ha 20 évesen már elkezdtetek tenni a baba érdekében, akkor igenis korán elkezdtétek,és még semmiről sem késtél le!!
De ezt te úgyis tudod, nem?!

Puszi,
Évici
Évici

Sziasztok Lányok!
Cincérke vagyok!!! Hátha van még, aki emlékszik rám.
Olvastam a sok örömhírt és a sok szomorúságot, sőt azt a kis vitát is, ami köztetek volt!
Egy kis egészséges összezördülés szerintem még nem nagy ügy! Sőt, jó is!...
Most mennem kell, üdv:
Cincérke
cincérke

Sziasztok!
Balga fejemmel hajnalban teszteltem, mert szinte egész éjjel nem aludtam, és hát persze negativ lett.Kép
Aztán visszafeküdtem és persze reggel már kopogtatott is a mensim. Szóval ennyit késett, ill. hát ilyen késön volt ovul.-m. Nos megint nem sikerültKép

Jázmin!
Nagyon sajnálom, ami veled történik. Milyen kezelésed lesz? magától felszivódik majd a cysztád, vagy kapsz valami gyógyszert?
Mikor lesz a következő UH? Attól még lehet ebben a ciklusban érett tüsződ nem? (Bocs, ha hülyeséget kérdeztem, de úgy tudom, a ciszta mellett is van peteérés és ovul.)

Snoopy!
Olyan jó, hogy mostanában irsz ide, nagyon higgadtak a hozzászólásaid. Jó olvasni ebben a mi kis zűrzavaros életünkben.

Van valaki, akiért mostnanában izgulni kell?

Lotti!
Neked kéz és lábtörést és gyermekáldásos szép éccakákatKép

Pussz, most megyek: Zsó-fi
Zsó-fi

Sziasztok!
Mi lehet Évával? Gondoltam rá tegnap, remélem szerencsésen és fájdalommentesen átvészelte a beavatkozást! Ha olvasod Éva, irjál,mert érdekel a helyzeted! Kép
Nálam elég érdekesen öt magashös nap után visszább esett, nem tudom mire véljem a dolgot. Talán holnapra kitalálja a szervezetem mit is akar most csinálni...mensizünk, ovulálunk vagy mit csinálunk...
Na pusszancs mindenkinek
Barbi
Barbi

Kedves melegszívü, vigasztnyujtó, lelkes kiscsapat!

Olyan ritka, hogy ennyi ember csak a "jófelét" fordítsa a többiek felé.
Köszi,hogy velem is ilyenek vagytok!

Szóval a storym:
április legvégén-hosszúhétvége-péntek este barnás foltok-semmi más-ez a hétvégén egyre fokozódik, hétfön már pirosba megy át+hasfájás(igaz 8 km-t sétáltunk az erdöben ).
Szerda-elsö munkanap-a doki meg én is látom még UH-on a petezsákot-újra feléled bennem a remény, habár már éhgyomorra, csomaggal mentem...a mütétre készülvén...

A vérzés egész menzesszerüen alakul, a görcsök is, de javulás semmi, elmúlik a mellfeszülés meg a hányinger-már lemondtam mindenröl, benneteket is bögve olvaslak, írni nincs eröm,meg minek...

Szombaton ismét doki, már a gyerekeim is észreveszik a hangulatváltást, sajnos naponta többször is rákérdeznek még a babára, mások is..

Újra csomaggal be, hátha ott kell maradnom, elhatároztam hogy csak úgy jövünk haza, ha már biztosat tudok-lészen az bármi is...
Család az UH elött-itt nincs terhesség mondja a doki, hallja mindenki ,jóhír a rosszban:minden kiürült, nem kell beavatkozni.

A párom egyetlen kérdése:mikor lehet megint próbálkozni?-azonnal volt a válasz. Családdal el.
Akkor jött a neheze:elmagyarázni az aprónépnek, hogy hova lett a baba, aki meg sem született, nem halhatott meg...nehéz jó szavakat találni ilyenkor...

Kb. ennyi.Vérezgetés még 4 napig, azóta néma csend. Nem védekezünk, jöjjön ha akar, ha tud.
De én még ilyen üresnek és csalódottnak nemigen éreztem magam, mintha nagy átverés áldozata lennék...

Szerencsére jött egy 1 hetes utazás, ami pont jókor segített felejteni, de visszatérve megint más, olyan rossz volt a listát olvasni a nevem nélkül.

Itt vagyok újra, olvaslak Benneteket, szorítok mindenkinek és magamba szívom a bíztató szavakat.

Köszi a türelmet.
KINGA
kinga

Kinga! Nagyon sajnálom, ami veled történt. Minden helyzetben nehéz ezt feldolgozni. Amíg a kistesó várat magára, "kényeztesd" a nagyobbakat!

Jázmin! Kép A 14. napodon mész újra? Zsófihoz csatlakozva én is úgy tudom, hogy ciszta mellett is lehet még peteérés. Kép Szedtél ebben a hóban is Clostyt? Mióta szedted?

Zsófi!
Sajnálom, hogy megjött. De Te még nagyon az elején vagy a próbálkozásnak, az életben nagyon ritka, hogy rögtön sikerül.

Ma pozitív lett az LH tesztem, remélem, létrejön bennem a "nagy találkozó".

M.
Monique

Sziasztok !

Nagyon régen írtam már ebbe a topicba, de remélem van még aki emlékszik rám.Én is itt kezdtem el mindent, és hála a sok jó szónak túlvészeltem minden sikertelen hónapot.
Nekem a clostybegit mellett sikerült teherbe esnen,illetve annak, hogy itt ennyien szurkoltak Nekem, mint most ti szurkoltok egymásnak.
Nekem 7 hónap után sikerült, és most már a 16. hétben járok.

Köszönöm mindenkinek, aki szurkolt értem! Így tovább !!!

Üdv.: Király Kati
Király kati

Sziasztok,
Jazmin, Zsofi, Szani, Beja, BArbi, Bella, Monique, Ujka, mind mind koszonom a gratulaciokat. Kép Nagyon kedvesek vagytok, koszonom.Kép
Zsofi, ne spontan estem teherbe, hanem egy ahlom gyogyszertol.
Voltam tegnap a dokinal es o is megallapitotta a terhesseget 5 hetes, es jelenleg sargatest hormonokat szedek, hogy fenn is tartsuk a kicsiket.
Nagyon boldog vagyok, de ne irigyeljen senki akinek most nem sikerult, mert en is 14 honapon keresztul,minden honapban remenykedtem es csak mind hiaba. Tudom, hogy most rossz nektek,mert nekem is rossz volt az elmult ket honapban, amiota itt vagyok veletek, es lattam,hogy masnak sikerult, csak nekem nem.
Sikerulni fog mindenkinek, csak ki kell varni az idejet.

Orsi,
Nem szabad szaladnom, meg van tiltva, nagyon kell vigyazzak magamra,most ez lett a fo foglalkozasom.

Koszonom szepen nektek,hogy batoritottatok, es amikor mar teljesen magam alatt voltam, es nem irtam ,mert nem tudtam a fajdalomtol, akkor is erdeklodtetek felolem .Kép

Kivanom mindnekinek aki babat akar,hogy minel elobb sikeruljon.
Sok puszi nektek,
Erika
Erika

Sziasztok, jó reggelt mindenkinek!

Kinga, szia! Köszönjük, hogy megosztottad velünk a Veletek történteket. Õszintén kívánok Nektek mielõbbi sikerességet!

Monique, hajráKép Ma még tesztek az ügy érdekében?

Zsó-fi, neked továbbra is csak azt kívánom: hajrá!

Mindenkinek sok sikert kívánok.
Beja
Beja

Sziasztok lányok!

Látom helyre állt a rend!KépJó újra így olvasni a topicot, ilyen összetartóan.Kép

Évici,
tudom, tudom, hogy fiatal vagyok, én is ezzel vigasztalom magam. De ez másrészröl elszomorító is, hogy ilyen fiatalon ennyi problémám van és az életem egyik része 1 éve a folyamatos orvoshoz rohangálás, ahelyett, hogy csak úgy élnék, mint a mai fiatalok.
Furcsa, hogy a tanulást pont felhoztad, mert ez az egész életemben nagy jelentöségü volt: ált. iskolát, hogy kitünön végezzem, hogy a legjobb gimibe felvegyenek, a gimi, az érettségi, a felvételi, az egyetemi vizsgaidöszakok...és közben rengeteg nehézség adódott az életembn, rengeteg haláleset, betegség...nehéz. Egy évvel ezelött, amikor közölték velem, hogy nem egy hamar lesz gyerekem és a papiromra a meddöség szó rákerült, azt hittem meghalok, de azon a héten kezdödtek a vizsgák.Belevetettem magam, aztán hajrá.Most is már 3 vizsgán sikeresen túl vagyok, szép eredménnyel.Kép Legalább ez megy, ehhez értek.

Ancsi,
köszi.Kép És továbbra is drukk!, bár szinte biztos vagyok a babában!KépKép

Kinga,
ez az,amit én nem tudom, hogy viselnék.Annyit kell, hogy mondjak, hogy nagyon erös vagy és ezért meg lesz a jutalmad.Szerintem hamarabb, mint gondolnád.KépÉs én nagyon drukkolok, hogy így legyen.Kép
Beírnád a ciklusnaodat a listába, hogy ne egy ? legyél?Kép

Monique,
Nem tudom mi lesz, mert a dokim csak annyit mondott, hogy ezzel nem kell csinálni semmit, 10.nap(hétfö) reggel hívjam fel. De hogy miért...arról halvány gözöm sincs. Clostit most nem szedtem. Én nem úgy szedem, hogy minden hónapban, hanem eddig az év alatt kétszer szedtem. Mert van peteérésem, csak néha megerösíti. Októberben szedtem elöször, akkor 7!!! tüszöm lett, de sok cysta lett belöle és most 3 tüszöm lett a Clostitól és egy cysta. Szóval nálam nem valami jó a mesterséges beavatkozás, ezért nem is gyógyszerez agyon a doki, de rendesen meg nem müködik a dolog, úgyhogy nehéz. Én 100%-ig megbízok a dokimban, de kicsit aggódok, hogy mit akar hétfön mondani.??

Zsófi,
nagyon örültem, hogy elmúlt neked, de most már kevésbé.Kép Nem tudom, hogy most hányadik ciklusnaot írjak akkor, 1-t írtam, javítsd ki, ha nem így gondolod.Szerintem feltétlenül vizsgáltasd ki a hormonod, mert ez nagyon gyakori akadály és teljesen egyeznek a tüneteid az egyémmel, szóval ez a sárgatest elégtelenség lehet, hogy nálad is az ok.

Éva,
tudom, hogy csak hétfön leszel, de azért remélem tegnap minden rendben ment.Kép

Szonja: 55 c 45 cn Budapest 27 év
Boglárka: 4 c 38 cn Györ 24 év
Mishi: 2év/6 c 35 cn Budapest 21 év
Barbi: 1 c 31 cn Calgary 26 év
Krita: 4 c 25 cn Nyíregyháza 26 év
Pati: 7 c 20 cn Budapest 22 év
Monique: 8c/10 hó 17 cn Budapest III. 27 év
Kinga:1c ?cn Maglód 33év
Éva: 22 c 12 cn Nyíregyháza 26 év
Lotti: 5 c 11 cn Budapest 31 év
Jázmin: 25 c 7 cn Pécs 22 év
Zsófi: 3 c 1 cn Lappeenranta-Finnország 25 év
Jázmin

Egy fontosat kihagytam:

Ujka,
köszönöm a leveled, nagyon örültem neki. Nemsokára írok, csak tudod a vizsgák kellös közepén vagyok, de írok.Kép

Puszi
Jázmin

Hello Lanyok,

Jazmin,
Evicinek igaza van, ettol korabban nem lehetett volna kezdeni. Te mindent megteszel az elso perctol fogva, hogy legyen kisbabad es ez kovetendo pelda. Gondolj bele, mire annyi idos leszel mint en, mar akar ket manod is lehet. Ezzel szemben nekem egy sincs Kép (Na ezzel most jol megnyugtattam sajat magam)
A vizsgaidhoz pedig gratulalok! Valoban nagyon eros lehetsz. Viszont meg mindig nem irtad, hogy mit is tanulsz.
Zsófi,
sajnalom, hogy igy alakult. Tudom milyen erzes, de te meg tenyleg nagyon az elejen vagy, nincs ok az elkeseredesre. Az utazas biztosan feldobja majd a hangulatodat.
Lotti,
szerintem rosszul teszed, hogy szorongsz. En is hasonlot ereztem, mindig feltem, hogy nem a megfelelo idot valasztjuk. De ez csak ront a helyzeten. Probald kicsit elterelni errol a gondolataidat.
Kinga,
nagyon sajnalom, ami veled tortent. Nem tudom, milyen erzes lehet, csak sejteseim vannak. Viszont boldog lehetsz, hogy mar van melletted pici es talan ez az, ami erot is ad. En nagyon szurkolok neked.
Erika,
mit jelent az pontosan, hogy "halom gyogyszer" segitsegevel sikerult teherbe esned? Milyen gyogyszerek? Talan nekem is szuksegem lesz majd rajuk, azert kerdezem.
Lanyok, mindenkinek nagyon szep hetveget kivanok!
Bella
Bella

Sziasztok!

Sajnos nekem is megjött!Tegnap kisirtam magam és arra jutottam , hogy majd legközelebb sikerül.De érdekes mert a 37. napon eset le 36.9 re pedig már kb.4 napja volt barna folyásom.A dokim azt mondta, lehet,hogy csak megfáztam, és tessék itt van.De most nem annyi van mint szokott és azt sem értem miért késett ennyit. Na majd hétfőn többet tudok mert dokihoz megyek.
Bocsika a panaszkodásért de sajnos most úgy érzem ott vagyok ahol a part szakad.
Azt mondta az orvosom , hogy most ne kezdjem el szedni a clostit csak azt nem tudom miért.
Mindenkinek jó hétvégét!!
Puszi
Boglárka
Boglárka

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a kedves, vigasztaló szavakat meg a biztatást. Persze tudom, hogy még nem régóta próbálkozunk, ezért is nem borulok talán annyira ki, mint ti, akik már sokmindenen túl vagytok.

Egyelöre tényleg nem tudom, mit csináljak.

Jázmin!
A véleményed alapján úgy döntöttem, hogy majd itt megyek el dokihoz. A kérdés, hogy mikor jutok oda.
Mindenesetre a tanácsodra bejelentkezem a háziorvosomhoz, mert itt minden vizsgálatot ő indit el. Tegnap nekiálltam a magyar -finn szótárból kikeresni a kulcsszavakat, mert hát nem mindennap használ az ember olyan szavakat, hogy pl. barna hüvelyváladék.

Nem tudom, mikorra jutok a kivizsgálásra, nem tudom, gond lesz-e, ha esetleg addig teherbeesek. Tudjátok nem akarok még egy babát elveszteni.Kép

Tényleg nagyon elbizonytalanodtam, jobb lenne az egész családalapitást mégis augusztus végére halasztani, mert addig csak ide-oda utazgatunk.
Azt olvastam itt a rendelőben, hogy az első 3 hónapban nagyon nem ajánlott a repülőút, mert a nyomáskülönbség is okozhat vetélést.

Ez annyira elszomoritott és kétségbeejtett, hogy igencsak elgondolkodtam, hogy megéri-e a kockázatot, vagy tényleg várjunk a babával.

Bocs, hogy ennyit irtam magamról, de nagyon magam alatt vagyok. Elég pokoli érzés, fogalmam sincs mi lesz velem-velünk.

Olyan jó nektek, hogy tudjátok mi a gond!!!

BoglárkaKép
Nagyon sajnálom, hogy veled is uaz történt, ami velem. Nem tudom, mi volt a levegőben ebben a ciklusban, mert nekem is baromi hosszúra nyúlt.

Neked sem ez az általános? Az a legszörnyűbb, hogy ez a hosszúság reményt keltett bennünk, talán ezért is borultunk ki ennyireKép
Ne szomorkodj, gondolj arra, mindjárt vége és újra jön a reményKép

Éva!
Hogy vagy? Kérlek jelentkezz, amilyen gyorsan csak tudsz! Remélem minden rendben mentKép

Jázmin!
Sikeres vizsgákat! Nem irtad, hol és mit tanulsz? Ha gondolod, irhatsz emilben isKép

Pussz mindenkinek Zsó-fi
Zsó-fi

SZiasztok!

NEm tudom beférek-e én is a csapatba. Itt a legtöbben az első babára vágyakoztok. Nekem pedig már van kettő. Mind a kettő nem vártan és hirtelen jött össze. Az első 3,5 év próbálkozás után, már egy lombikra kiírás előtt közvetlenül. A másodikat egy kicsit későbre terveztük, az előzmények miatt, de ő közbejött.
Most viszont már a harmadikra vágyunk. Tudom, hogy mások boldogok lennének már az elsővel is, de nekem ez a harmadik legalább annyira fontos és vágyott baba.
És azok miatt a rossz emlékeim miatt, amikor hónapról-hónapra, évről -évre mindig csak megjött, most fokozott erővel bánt, hogy megint itt vannak a "piros betűs" napok.

Kicsiandi
Kicsiandi

Beja! Igen, ma is. A doki 14. naptól a 17-ig naponta javasolta, de még holnap is lesz "ráadás". (bár kerti sütésre megyünk) Ezt a hosszabb ciklusom (32 nap) miatt szeretnénk.

Jázmin! Eloször is gratulálok a vizsgáidhoz, így sikerüljön a többi is! Neked most akkor ez a dolgod, hogy a tanulásra koncentrálj. Lehet, hogy a kicsi a vizsgák után, stresszmentesebb idoszakban akar megfoganni. Kép Bár nem tudom, mennyire vagy stresszelos, én minden vizsga elott iszonyúan izgultam, hiába tudtam, hogy tanultam.
Nálunk most a férjem izgul egy kicsit, mivel nálam most rendben vannak a dolgok, hogy o is teljesen oké -e. Nálad apát vizsgálták már?
Várom a híreket, hogy mit mond hétfon a dokid,
és Boglárkától is!

Zsófi! A repüloútról az s.k. véleményem: én nem kockáztatnék.

A 26. napon megyek újra hüvelyi UH-ra. Tudtok arról valamit, ha addigra babás lennék, árthat ez a vizsgálat a kicsinek?

M.
Monique

Szia Kicsiandi!
Üdvözöllek a csapatban! Jó helyre csöppentél!!!
Én Cincérke vagyok. Nem sokszor írok ebbe a topikba, de minden nap olvasom a Lányokat.
Én is a próbálkozók között vagyok és nagyon irigylem a 2 babócádat! És én is szeretnék (ha egyátalán egyszer sikerül) 3.-at, úgyhogy teljesen megértelek...
Sok sikert Nektek!
üdv:
Cincérke
Cincérke

Sziasztok!
Jó hétvégét!Kép

Bella,
mennyi idös vagy, hogy addigra nekem már 2 babócát is bejósoltál? Én nem lennék olyan biztos a helyedben.Kép
Tényleg, miért nem iratkozol fel a listára?
A szakot csak magánban írnám meg, ha megadod a címed.

Boglárka,
sajnálom.Kép Tényleg az a legcefetebb, hogy ennyi idö alatt az ember már éppen beleélné magát a sikerbe, aztán kopp. Majd hétfön megnyugtat a doki és többet megtudsz. Nekem sem mondta, hogy most szedjem a Clostit, én sem tudom miért.

Zsófi,
szerintem jó ötlet, hogy felkeresel egy dokit. Jó szótárazást.Kép
Én sem kockáztatnék ebben a 3 hónapban. Az még hagyján, ha nem sikerül, de ha sikerül és elveszíted...Kép. Ennyi idö alatt a vizsgálatokon túl leszel és utána teljes bedobással a siker felé!Kép
Megírom mailben, ha megadod a címed.

Monique,
én is gondoltam, hogy ez stresszes lenne, meg hányinger mellett és fáradtan tanulni :-/, meg hát így be tudom fejezni a jövö félévet is. Ha most sikerült volna, akkor pont a következö vizsgaidöszakra esett volna a szülés. Szóval minden rosszban keresek valami jót.Kép
Én is nagyon stresszelös vagyok, meg hát rengeteg vizsgám van. Általában 10-13 egy hónap alatt.:-/
A páromat már megvizsgálták és annyira jó eredménye van, hogy egész Kínát teherbe ejthetné.Kép De náluk is változnak ezek a dolgok, úgyhogy nyáron újra megnézeti a kisfickókat.Kép
Szurkolok, hogy jó legyen a férjed eredménye.
A hüvelyi UH sosem árthat, csak a vizsgálat, úgyhogy ne aggódj.Kép

Kicsiandi,
mióta próbálkoztok a 3. babával? Üdv a körünkben.Kép

Hétfön jövök a hírekkel.Kép
Puszi
Jázmin

Sziasztok lányok,

én vagyok a hétvégi ügyeletes, frissítem a listát:

Szonja: 55 c 47 cn Budapest 27 év
Mishi: 2év/6 c 37 cn Budapest 21 év
Barbi: 1 c 33 cn Calgary 26 év
Krita: 4 c 27 cn Nyíregyháza 26 év
Pati: 7 c 22 cn Budapest 22 év
Monique: 8c/10 hó 19 cn Budapest III. 27 év
Éva: 22 c 14 cn Nyíregyháza 26 év
Lotti: 5 c 13 cn Budapest 31 év
Jázmin: 25 c 9 cn Pécs 22 év
Zsófi: 3 c 3 cn Lappeenranta-Finnország 25 év
Boglárka: 5 c 2 cn Györ 24 év

Nálam nincs semmi különös újság, tegnap és ma volt az LH teszten a tesztcsík erös, tegnap volt akció, és holnapra is tervezek. Kép

Boglárka, sajnálom, hogy megjött, drukkoltam nagyon. Majd legközelebb biztos sikerül, ne aggódj, ne szomorkodj...

Kinga, megadnád, hogy hányadik ciklusnapon tartassz, hogy javíthassuk a listát? Köszi elöre is.

Szép hétvégét mindenkinek,

Lotti
Lotti

Jázmin!
A férjemet most nem doki nézi, hanem úgy gondolja, hogy a hónap sikeressége rajta múlik. Neki még nem volt ilyen vizsgálata. De ha most nem sikerül, lehet, hogy rá kerül a sor.
Jó sok vizsgád van! Nekem két szakon volt kb. ennyi. Én is kiváncsi vagyok, hogy mit tanulsz, ha esetleg megírnád nekem is, ott a címem a nevem alatt.

Vettünk egy szobakerékpárt. Úgy rémlik, hogy amikor ez volt a téma azt olvastam itt, hogy lehet a próbálkozás, és a babavárás idoszakában is. Tudja valaki, hogy mennyire mehet fel ilyenkor max. a pulzus?

M.
Monique

Monique!

Csak azt tudom, hogy terhesség alatt nem jó, ha 130-140 (két könyvben két különbözö értéket adtak meg) fölé megy a pulzus, mert ilyenkor már annyira megemelkedhet a testhömérséklet, hogy az már nem jó a babának, illetve túl sok vért vonhat el a szervezet a kismedencéböl, hogy a lábizmok megnövekedett oxigén igényét biztosítani tudja.

Szerintem, ha nálad minden rendben, akkor a próbálkozás alatt nyugodtan kerékpározhatsz. Én is futottam, egészen addig, amíg meg nem tudtam, hogy terhes vagyok (tehát még az elsö két hétben is), csak utána kezdtem el figyelni a pulzusomat. Terhesség alatt egyébként is megemelkedik a pulzusszám, úgyhogy most már elég lassan kell kocognom, hogy lennt tudjam tartani a pulzusom, nem mintha bírnám a korábbi tempótKép.

Remélem tudtam segíteni!

Zsó-fi!
Én sem kockáztatnám meg a repülést. Mi is azt terveztük, hogy idén Görögbe megyünk nyaralni, repülövel, de így marad az autó. Nem tudom, hogy leszek akkor, lehet, hogy ugrik Görögország is, és inkább csak Horvátországba megyünk.

Jázmin!
13 vizsga, az nem semmi! Nekem a legtöbb 10 volt, de attól is eléggé oda voltam. Én a vizsgaidöszakban rendszeresen lefogytam 5-6 kilókat, úgyhogy akkor biztos nem sikerült volna a baba projekt!

Sziasztok!

Orsi
Orsi

Sziasztok!

Végre leesett egy nagy kö a szivemröl.Kép
Egész hétvégén azon izgultam, hogy miért nem UH-ra hívott be a doki, mint máskor, miért csak telefonálni akar. Attól féltem, hogy valami rossz hírt akar közölni. De nem.Kép
Csak arról érdeklödött, hogy fáj-e az alhasam a cysta miatt, mert akkor megnézi, de szerencsére egyáltalán nem fáj, úgyhogy csak a 14.napon néz meg UH-al. Remélem lesz tüszöm!!

Monique,
megírtam, de tényleg csak a szakról írtam, mert nincs nagyon több idöm.KépEz a szak különben nem párosítható, azért olyan sok a vizsga, mint 2 szakon, mert annyit tesz ki. De csak 1 diplomát ad.:-/

Orsi,
én is kb 5 kg-ot szoktam leadni vizsgaidöszak alatt.Kép
Ez nálam sem túl jó, mert 170 cm-hez 50kg-ra szoktam lefogyni, ami a doki szerint nem tesz túl jót a hormonjaimnak é igaza is van. De most igyekszem megtartani az 55kg-ot. Bár vizsgaidöszak után rögtön fejest ugrok egy nyelvvizsgába is.KépCsak hogy tetézzem az örömöket.Kép

Éva,
hogy vagy? Mit állapítottak meg a laporral? Milyen volt...Írj.Kép

Most rengeteget kell tanulnom, csak szerdán jövök.
Puszi:
Jázmin
Jázmin

Sziasztok!

Most nem tudtam végigolvasni az írásotokat,
rengeteg a munkám.

A lényeg. Megvolt a laparoscopia, kibírtam.

A jobb oldali petevezetékemen találtak egy kis
elzáródást és azt fel is oldották. Lehet, hogy
ez volt a baj. Lehet,hogy most már sikerülhet.

Szóval meggyógyítottak.

Majd írok, most egyelõre dugig vagyok munkával.

Mindenkit puszilok.

Éva
Éva

Éva!

Örülök, hogy jól vagy és hogy végül is hasznos volt a laparoscopia. Most már aztán mindent bele! Kép
Azért még vigyázz magadra! Kép

Puszi: Laura
Laura

Sziasztok!
Kedves Monique! Igaz már elbúcsúztam, de mivel érdeklodtél irántam: szóval szerdán kiderült, hogy még mindig nem múlt el a gyulladásom, ami azért van mert van a méhszájamnál egy nyálkahártya darab (azt hiszem igy fogalmazott a dokim)amit már egy évvel ezelott is sejtett, de most már tutira meg kell, hogy mutsenek. Szombaton megjött, igy abban reménykedek, hogy a jövohéten már meg is csinálják. Picit félek az altatástól, de azt súgja a szivem, hogy nem lesz semmi baj.
Mindenki!
Azt hiszem Jázmin "kifakadásának" én vagyok az oka! Hogy oszinte legyek azokat amiket leirt nektek, ugyan ezeket a gondolatokat irtam le neki én is csak magánban, csak azért nem ide mert tudtam, hogy azt gondolnátok csak irigykedem, mert én már több éve próbálkozom sikertelenül. Pedig tényleg nem ez a bajom! Nem akarom meg ismételni Jázmin sorait de a "csak a szerelem számit" már nekem is sok volt, foleg, hogy a friss kismamák topicjában Mamacica valami olyasmit irt, hogy mi biztosan UTÁLJUK azért mert neki elsore sikerült, hát téved! De nem akarom itt tovább rontani a levegot! Még mielott megállapitanátok, hogy a mutét miatt vagyok ilyen, meg kell mondjam semmi bajom a mutéttel, mert tudom, hogy utánna jó lesz!
Sajnálom, hogy nyers voltam!
Erikának szivbol gratulálok! Kép Kép Kép
Szonja
Szonja

Mishi: 2év/6 c 38 cn Budapest 21 év
Barbi: 1 c 34 cn Calgary 26 év
Krita: 4 c 28 cn Nyíregyháza 26 év
Pati: 7 c 23 cn Budapest 22 év
Monique: 8c/10 hó 20 cn Budapest III. 27 év
Éva: 22 c 15 cn Nyíregyháza 26 év
Lotti: 5 c 14 cn Budapest 31 év
Jázmin: 25 c 10 cn Pécs 22 év
Zsófi: 3 c 4 cn Lappeenranta-Finnország 25 év
Boglárka: 5 c 3 cn Györ 24 év
Szonja

Sziasztok!

Éva, szija! De jó, hogy ilyen gyorsan túlestél ezen a beavatkozáson, és szuper, hogy "értelme" is volt, így legalább hatalmasra nõttek az esélyeidKép Hajrá!Hajrá!Hajrá!

Szonja szija! Gondolom, méhszájsebrõl lehet szó, ez nekem is volt, kétszer is, mind a kétszer eltávolították, de nem altattak, hanem csak érzéstelenítettek. Ha Téged tényleg altatnak, akkor szerencsés vagy, ne félj az altatástól, hidd el, fent lenni közben sokkal rosszabb (láttam a szerszámokat, a vattákat, stb... nem részletezem). Nekem a mûtét helye nagyon szépen gyógyult (dokim szerint), szinte nem látszik semmi (csak egy vékonyka heg), és a teherbeesést sem befolyásolja. Ne félj a mûtéttõl, utána újult erõvel lehet nekivágni a dolgoknak. Hajrá Neked is!

cupp, Beja
Beja

Beja!
Köszi aranyos vagy! Tényleg nem félek, én is érzem, hogy ezután jó lesz. Viszont nekem nem méhszájsebem van, ezt a doki is mondta, hanem egy 5 forintos nagyságú nyálkahártya van a méhszájamon ami állandó folyást és gyulladást okoz! Ezt fogják lézerrel eltávolitani.
Éva!
Nagyon örülök, hogy végre túl vagy a mutéten! Sokat gondoltam rád!
Most már tényleg itt hagylak benneteket!
Mindenit puszilok, Szonja
Szonja

Bocsi: Mindenkit! puszilok
Szonja

Sziasztok!

Szóval a harmadik hónap, és éppen most fog megjönni, vagy ma este vagy holnap. Már érzem. De ez van. A párom aztmondta, hogy nyugi, ő úgyis azt tervezte, hogy februári-márciusi babát gyártunk. Hát nagyon szeretnék hinni neki.

Amúgy méhszájseb és társai. Nekem anno hasonló műtétem volt, bár egy kicist más okból. De szerencsére ez semmilyen gondot nem okozott sem a teherbeesésnél, sem a szülésnél. Jobabn odafigyeltek, de nem volt probléma.

Kicsiandi
Kicsiandi

Sziasztok!

Éva!
Örülök, hogy minden jól ment, nagyon jó olvasni, hogy tele vagy optimizmussal. Igy tényleg nemsokára ott lesz az a kisbaba a pocakodbanKép

Kicsiandi!
Üdv itt a társalgóban, gratulálok a gyerekekhez! Irigyellek, hogy te nem vagy az a kiborulós fajta igy menzi idejénKép

Jázmin!
Kéz és lábtörést a vizsgákhoz! Nem semmi, milyen modellalkatod van. Vigyázz magadra, ne boritsanak ki annyira a vizsgák.
Nekem ez volt az elsö év vizsgaidöszak nélkül és bevallom, hogy egyáltalán nem hiányzik. Egy kicsit belefáradtam abba, hogy 5 éven keresztül két egyetemre jártam. Szóval Jázmin meg tudom érteni, hogy most napokig nem leszelKép

Akkor most nem csinálnak semmit a cisztáddal, igaz? Magától fel fog szivódni, nem?

Képzeljétek, nálam is lassan elkezdödik a kivizsgálás. A dokinöm a héten szabin van, de 28-án kedden délután volt még idöpontja.
Eléggé megnyugodtam, mert érzem, hogy haladok a jó irányba.
Nekem mindegy, milyen módszerrel: hormonkezeléssel, lombikprogrammal ...., de kell egy kisbaba. (legalább egy) Ugye ti is igy vagytok vele?
Képzeljétek azt olvastam, hogy akik hormonkezelés segitségével estek teherbe, azoknál sokkal kisebb százalékban fordultak elö genetikai rendellenességekKép

Majd irok, hogy mi volt a vizsgálat során, addig is a héten nem valószinü, hoyg jelentkezem, sajna nincs miért. Köszi mindenkinek a megnyugtató szavakat, tényleg nincs értelme kockáztatni a repülöút miatt!

Mindenkiért szoritok!!! Hátha nektek beköltözik a manócska ebben a hónapbanKép

Pussz Zsó-fi
Zsó-fi

Sziasztok, a vizsgázóknak szorítok én is...

Jázmin, az 55 kilódat is irigylem, nemhogy még 50 is tudsz lenni... Kép Fantasztikusan nézhetsz ki!

Éva, gratulálok, hösnö vagy (mindkét helyen hosszú ö-vel), és mostmár minden rendben lesz, meglátod!

Puszilok mindenkit, kérlek szorítsatok, hogy ma ne jöjjön túl fáradtan haza a párom... Kép

Lotti
Lotti

Sziasztok lányok!

Na ma voltam dokinál hát sajnos ő sem tudja eldönteni , hogy mi van.
Ezt azért irom mert nem nem olyan volt a mensim mint szokot / kb.ha volt 1 dl "bocsi" /inkább csak barna folyásom volt , de majd holnap reggel kiderül az ultrahangon, bár azt mondta a dokim,hogy lehet még az uh.sem mutatja ki és akkor várni kell.
A legroszabb esetben elment a baba.

Lotti
Remélem időbe hazaért a papa és nem volt fárat!!!!

Zsófi!
Én is szedek hormont de erről nem halottam , csak arról hogy nagyobb esélyed van ikerterheségre!

Beja
Miért müzöték meg a méhszájsebed?
Nekem is van de az orvosom azt mondta, hogy nem kell bántani, meg olvastam is egy könyvben amit egy dr.írt./Dr.Elek Csaba/
De gondolom erről megoszlanak a vélemények.

Mindenki vigyázzon magára!!
Bogi
Boglárka

Sziasztok!

Zsó-fi:
Hogy nem vagyok kiborulós??? Dehogynem, csak igyekszem uralkodni magamon már a gyerköcök miatt is. Ráadásul a legjobb barátném babát vár. És reménykedtem, hogy hátha én is, meg hátha egyszerre. Még nem jött meg, de ma nem birtam és csináltam egy tesztet. Naná, hogy negativ lett:-(((
Úgyhogy várható az égi áldás.
NA majd legközelebb. Csak az még olyan messze van. Nekem nem is 28 naposak a ciklusaim, hanem kb. 35-37, úgyhogy azt még nehezebb türelemmel bírni.

Kicsiandi
Kicsiandi

Hahó, lányok,

a párom hulla fáradtan ért haza, fájt a dereka és a lába, mégis szerelmeskedtünk. Annyira meghatódtam az "igyekezetén" hogy majdnem elbögtem magam...

Én úgy szégyellem magam, hogy nem mondtam neki: inkább pihenj, drágaságom! Kép Mert közben arra gondoltam: ha a mai nap kimarad, majdnem esélytelen a ciklus.

Látjátok, mondtam, hogy nem vagyok mááááááááá komplett, mindig találok valamit, amin szoronghatok... Kép

Boglárka, amint tudod, mi történt valójában veled, kérlek írd meg.

Mindenkinek szép napot holnapra, Lotti
Lotti

Kedves listagyártók!
Pontosat még nem tudok, de mintha a 14.nap körül lennék, olyasmi tüneteim vannak, lehetne ezt beírni a listába??
Elöre is köszi!

Szorítsatok egy kicsit, hátha nem tévedek nagyot!
Kinga
Kinga

Orsi! Köszi az infót.

Szonja! Ha még olvasod: gondolni fogok rád, hogy segítsen ez a mutét.

Éva! Majd ha utoléred magad a munkában, írd meg, hogy milyen volt a mutéted. (Mennyi ideig tartott, mit éreztél?) Örülök, hogy eredményes volt.

Zsófi! Biztos meg fogsz (fogtok)lepodni, de én nem mindenáron szeretnék babát. Nálam olyan módszer, amely már megfogant élet(ek) kockáztatásával jár -én ezt már öncélúságnak tartom- nem jöhetnek szóba. Akkor már inkább az örökbefogadás.

M.
Monique

Sziasztok!

Hát igen, a mûtét.
Kedden du. fél 4-kor kaptam egy üres ágyat,
addig várni kellett.
Kedden este és szerdán reggel beöntést kaptam,
kedden este megvolt a borotválás, amit a borot-
válós fiú rám bízott, mivel ismerjük egymást.
Szerdán reggel a beöntés után úgy fél 11 körül
kaptam infúziót, utána egy injekciót és pontosan
délben vittek a mûtõbe. Ott megint szúrtak belém
egy tût, és utána már csak arra emlékszem, hogy
az õrzõben felébredtem arra, hogy a drága kis
férjecském puszilgat.
Nem éreztem fájdalmat, csak egy kicsit feszült
a hasam. Egy vágásom van pontosan a köldököm
közepében és még további 5 lyuk, amin keresztül
vizsgáltak.
A mûtét egy óráig tartott. Nincs sem varratom,
sem kapocsom, semmi nincs, csak kötésem van,
amit kétnaponta cserélni kell (magamnak, otthon).
Csütörtökön du. mentem haza. A dokinõ nagyon
rendes volt velem, többször is bejött, hogy
megkérdezze mi újság velem.
És ami számomra a legfontosabb, hogy megtalálták
azt a kis elzáródást, ami esetleg gátolhatta
a teherbeesést. Talán most már nagyobbak lesznek
az esélyeim.
De a hõm most sem valami csúcs. 36,7 és 36,9
közötti.
Azt mondta a dokinõ, hogy esetleg még felír majd
olyan gyógyszert, ami erõsíti a méh nyálkahártya
felépítését.
Szóval ennyi.

Lányok!

Új munkatársat kaptam. Ezért nem nagyon tudok
netezni - sajnos -, de ha tudok jövök.

És minden mensi nem várónak nagyon-nagyon szorítok.
És köszönöm Nektek is, hogy gondoltatok rám,
mert hát tényleg nagyon be voltam ........
Minden köszönök.

Ha tudok jelentkezem.

Mindenkinek nagy CUPPPP!

Éva
Éva

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?