Új privát üzeneted érkezett!

Csajok!

Irgumburgum! Felejtsétek már el ezt a "10-es érzékenységű tesztnek már ki kéne mutatnia!" dumát!!!!! :evil:

Jó esetben az ovuláció utáni 7-10. napon van beágyazódás! Mire még kialakul az anyával közös keringés és elkezdődik a hcg emelkedése, úgy kb. a beágyazódást követő 5. napon JELENIK MEG a hcg az anyai szervezetben!!!!

Ha a 7. napon megtörtént a beágyazódás, akkor is csak a 12. napon van mérhető mennyiségű hcg a vizeletben!
És még akkor is függ a vizelet mennyiségétől, attól h. mennyit ittatok, mikor teszteltetek, mert pl. a reggeli első vizelet koncentráltabb!
Szóval szerintem a 14. dpo előtt nem nagyon érdemes tesztelni, kivéve azoknak, akiknek volt korábban vetélése és progpótlás van tervbevéve, de ilyen esetekben a doki általában már a 2.-4. dpo-tól szedeti a progit.

(Persze vannak kivételek. De azt is tudni kell, h. a hcg szintje a magzatok számától is függ és a terhességek egy része ikerterhességnek indul, csak aztán redukálódik, így lehet, h. ezek a korán pozitívat tesztelők eredetileg két babával indítottak! Meg a neten található hcg táblázatok egy része blasztocita transzfer utáni hcg értékeket ad meg, ami ránk megint nem érvényes!!!! Szóval van, aki korán tesztel pozitívat, de azért nem ez a jellemző!)

Tücsi!

Remény hal meg utoljára!
Majd két nap múlva tesztelj újra!

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Igenis Rambóka néni! ;)

Kép

Kép
bettica

Köszönöm még1x!!!! :) Jelentem megebédeltem, átgondoltam a dolgaimat próbálok megnyugodni, hiába agyalok éjjel-nappal sehogy sem lesz több pénzünk (szegény férjem így is annyit dolgozik /persze én is, de ő még többet/)...

Tesztelni most már nem fogok, hacsak nem késik majd a mensim!

Ölelés mindenkinek!!!
Vendég

tücsi: Tudod, mit szoktak mondani? Pénz...az a legkevesebb. Nálunk sem bővelkedik.
vicky79
Budapest III. kerület

úgy látszik, most mindenhol a pénz a téma,a probléma. :cry:
tegnap a mhelyen ebéd közben panaszkodott mindenki, megbeszéltük, h milyen szarban van mindenki, és az egész ország is....reméljük, h lesz év végi bonusz, mert ha nem.... elég lehangoló ebéd volt. :roll:
este párommal is azon filóztunk, h akkor kell a riasztó (most már , h betörtek 1*), fogorvoshoz járunk mindketten (hát ez is húzós nagyon).....stb. szóval sehol sem könnyű most!

DE TÉNYLEG AZ EGÉSZSÉG A LEGFONTOSSABB!!!! A TÖBBI LESZ VHOGY!!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.

Sziasztok!

Ez egy járvány? Rossz idő, rossz hangulat, kevés pénz..

Kipróbáltam a mézes diót! Nagyon finom! Csak diót tettem bele (az volt itthon), de megpirítottam, leszedtem a héját. Isteni! A lekvártól elbizonytalanodtam, amibe zselé kell az nekem általában nem sikerül!

Kérdésem is lenne: szeretnék a MM-be menni. Írtátok, hogy ott több vizsgálat is van. Az 1 napba belefér/het? Győr mellől nem mindegy. Persze, amit tudok megcsináltatok itt. A háziorvosunk nagyon rendes, de a nőgyógyászom nem tudom mit szól ehhez és mennyire segít. ő ajánlotta az endodokit, akitől mindannyian kiakadtunk...

Micsoda spermaszámok!! Nálunk apáé meg sem közelíti ezeket...
Van egy új PICSI nevű eljárás azoknak, akiknek alacsony a katonaszámuk és sokkal jobb a lombikos sikerarányuk.
lilianyuka

Lili, Angélának mondani kell, ő veszi fel a telót, hogy Győrből lennél és úgy adjon időpontot, hogy beleférjen egy napba. Szerintem megoldja neked!

Anyóm, T megdícsért, hogy CSAK 1 kg-t híztam az egész terhesség alatt, rá is csodálkozott ezerrel. aztán átvariálta a gyógyikat, pont úgy ahogy tudod beszéltük a telóban, már nem is remegek annyit. Na meg lecseszett hogy egyedül gyalog elmentem hozzá (megjegyzem görcsölt is a hasam, de elmúlt amint hazaértem).
többet nem kell mennem hozzá!Még 2 hét diétát kell kibírnom, de mondta, hogy már nem gond ha bűnözök....hát én be is tartom, szép csendben nekiálltam bűnözni, persze csak módjával :oops: :wink:
Csak ha megszülök, amennyiben még szoptatnék, 6 hónapra rá , kontroll lötyis cukor és inzulinvizsgálat.
Vendég

Hja, sajnos a karácsony és a nyár ilyen anyagiassá tesz minket ;) A fene vinné el!

Lili: Nekem sem szokott sikerülni a zselés cuccos édesség :lol: Ilyen szempontból béna vagyok. Viszont olyan kelt tésztát és kenyeret is tudok sütni... Ezzel kompenzálok :lol:

Hétvégén, ha lesz időm, akkor konyhatündérkedem, hagy örüljön az uram. Meg aztán ilyen ramaty időben jó az, ha a lakás narancs és fahéj illatban úszik :)

Kép

Kép
bettica

Lafi drága: Nagyon vigyázz magatokra! Most már tényleg nincs sok hátra. Gratulálok a piciny hízáshoz, büszke lehetsz magadra. Minden elismerésem ;)
Hunor baba hogy bírja ezt a nyomasztó időjárást?

Kép

Kép
bettica

Bettica, Hunor jól viseli, de az anyja már kevésbé.... :evil: Migrén migrén hátán...mosott szar vagyok rendesen.De evvan, frontérzékenységem gyengusz szóval ezek a jó kis frontok igazán megkeserítik az életem, de már hozzászoktam így tizenév fejfájásai távlatából. Sötét szoba, nyugi és csend. Ezek használnak, na meg a quarelin.

köszi a dícséretet, fura is , hogy csak ennyit híztam, ez szinte nem is hízás....
Vendég

Komolyan babás képek vannak a szobában? Nem morbid ez egy kicsit? Jó, tudom, hogy a babáért kell ott "gyötrődniük" szegényeknek, de aközben biztos nem a babára gondolnak, nem? Ki akarná azt egy baba előtt csinálni?

Zazzy persze hogy bekerühetsz a tábliba :-)) És nem kell ám megvárnod a mensit, a mi világunkban nem előfeltétele a mensi a tábliba kerülésnek :-) Küldd el priviben az adatokat és be is írlak nyomban :-)

Kép
krumplis pogácsa

Sziasztok!
Lafi ezek szerint már jól vagytok! De Jó!

Bettica a keltesek nekem is sikerülnek. A mai fonottasom diós, házilekváros, csokis. Hmmm

Ez az 1 napos dolog nagyon jó! De szerintem januárban kerül rá sor. Bp-en nem szívesen vezetnék, a férjem szabiai meg elfogytak.
lilianyuka

Hát skacok... jókat röhögtem a mintavételi sztorikon:)

A férjem anno a Szabolcsban volt, tök dzsuva volt a szoba, még a csapot is csak zsepivel merte megfogni, nem is nyúlt hozzá az újságokhoz... (viszont volt annyi esze, hogy "hozott anyagból" dolgozott, vitte a 18-as piros karikás filmet a PDA-ján, áldotta is érte az eszét utólag :twisted: 8) 8) 8) :)
Vendég

Pogi: De jó, hogy feltetted a táblát.
Tényleg ideje lenne már egy zebrának ismét :roll:
Esélyesek: +++++++++++++

Megy a drukk!

Hogy megy az idő... Lafi, Lara lassan itt az idő...
Jut eszembe: Mi lehet Okr-ékkal? Hazamentek már a kórházból?

Kép

Kép
bettica

Ella írta a babás topikba:

Okr-hírek:

M a jöttek volna haza, de Kriszta méhe tele van alvadt vérrel, így egészségügyi kaparást kell csinálni... Ada valszeg ki lesz borulva, ami értehető... Dorottya pedig nem szopizhat estig (pedig valszeg igen jól megy neki) az altatás miatt..

Jaj, szegény, még ez is...

Kép

Kép
bettica

ÚÚÚ szegény Okr, mennek a drukkok, hogy minden rendben legyen.

Pénzt ne is említsétek, na meg a fogorvost, a múlt hónapban hagytam ott egy vagyont :twisted:

Lafi, jobbulás, hess migrén. Anyukám is migrénes, pont most itt van nálunk, és tegnap óta csak fekszik szegény, annyira durván fáj a feje. Ő szokott inni citromos kávét (török kávét). Egy picit enyhíti a fájást.

Kép
apple

Lafi: Neked egy ilyen fejfájós, migrénes dolog mennyi idő alatt cseng le? Néhány óra vagy másnapra?

Minden esetre jobbulást neked!
Hú, ilyenkor a vérnyomás is eléggé ugrálni szokott, nem? Mármint ilyen frontos időszakban... Lehet be kellene nyomnom egy kv-t, eléggé kómás vagyok...

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Bettica: sikerült UH időpontot kérnem telefonon a SOTÉ-re. Ez most azért nagy szám, mert kb két hete hívogatom a megadott számot és nem vették fel a telefont. Jövő héten pétek reggel megyek és akkor elintézem a labort is! :lol: Aztán bejelentkezek műtétre is, a tükrözésre.

Hogy vagytok, különben?

A mensim 32 nap helyett 37 jött meg és nem tudom, hogy miért ? Van ennek biológia magyarázata?

KépKép
charlott

Szia Charlott! Te hogy vagy? Milyen uh-ra mész? A műtéthez kell?

Lafead: Akárhányszor ránézek a vonalzódra, mindig elámulok, hogy mióta írogatok és olvasgatok. Még emlékszem a tesztedre. Azért vagy nekem példakép, mert neked is olyan s.ar volt a terh. inzulinod, mint nekem. Tehát ennek ellenére lehet babásodni és kihordani terhessédi diab. nélkül. Gratulálok hozzá... és most már mehet egy kis bűnözés. Tudod, már hogy hol fogsz szülsz?
vicky79
Budapest III. kerület

Szia Vicky!

Most, hogy a manók vendégeskednek megnyugodtam. Kétségbeestem, hogy valamit rosszul csinálok, mert a szervezetem nem akar jól működni. :roll:

Méhtükrözésre készülök, de a uh-t ettől függetlenül kértem, mert még a met szedése előtt láttam a fészkeimet utoljára és kíváncsi vagyok, hogy változott-e? Esetleg policisztás még vagy már nem?

És te hogy vagy? Kontrollra mikor kell menned?

KépKép
charlott

Mostanában voltam hormonos vérvételen...alakulgat, a tesztoszteronom jobb lett. Szedem a clostyt, most jön a 2. ciklus. Az első elég érdekes volt, mert 65 naposra sikeredett és a ferty a 47. cn-re rakott pé-t. Nem is úgy jött meg, mint ahogy szokott, barnáztam egy pár napot. Remélem lassan alakulok.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky: örülök, hogy javul a hormoneredményed! :-) A MM-ben voltál?
Closty ennyire megzavarhatja a szervezet működését? Ugye ez a gyógyszer a peteérést serkenti?!

KépKép
charlott

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a jótanácsokat, az együttérzést!
Sajna már kedd reggel ekutaztam vidékre, mert fel kellett rakni a kiállítási anyagomat. Következô naptól meg már tanítottam és csak most értem haza. A hányinger enyhült, de még rókakoma a határba sompolyog ( a nyavajás!). Gyomor probléma lesz ez, ugyhogy veszeka gyogyitárban valamit ami jót tesz a bélflórának. Tudom a joghurt is jó, de nálam a met összevész a tejes dolgokkal.

Képzeljétek! A kulcsomat vidéken felejtettem, pontosan 200km-re innen. A férjem ráadásul most van csapatépítô tréningen csak holnap este ér haza. A szomszéd elutazott szintén holnap jön meg. Elég nagy bajba sodortam magam :?
De olyan ügyes voltam, hogy betörtem a saját lakásomba. pontosabban az ablakon keresztül jutottam be. Pontos leírást nem adok a bejutásról, nem akarok a betörôknek tippeket adni :D
Ami nehezítette a dolgot, hogy a két ablakszárny között is van egy védôrács. Szerencsére nem túl s?r?. Így az egyik vízszintes pálcikát kiiktatva bemásztam az akkor már nyitott ablakon. Állítom, ha egy dekával több vagyok még mindig kint állnék! Met szedés elött ez nem sikerülhetett volna :lol: Köszönöm kedves met és MM, Dr T. és Norka, hogy nem kellett a híd alatt éjszakáznom!

Ja egyébként senki nem állított meg a sötét gangon, hogy: Hova-hova? Miért nem az ajtót használom?
Ez azért elgondolkodtató...

Lona
lona1

Sziasztok!

Nem tűntem ám el csak nincs semmi hír. Kézzeljétek, ma kaptam Apától egy elliptikus tréner vagy szobakerékpár elnevezésű kütyüt. Kiráááááály. Jól kitornáztam vele magam. :)

Lehet hogy hülyének néztek, de álmodtam valamit....... Elöljáróban annyit mondanék, hogy nekem sajnos bejönnek az álmaim és a nagymamám elég beteg, 85éves. Apukám halálát, a lábtörésemet és tesóm autóbalesetét is megálmodtam. Tegnap előtt azt álmodtam, hogy november végén vagy december elején meghal a nagyim. :cry: Konkrétan emlékszem arra, hogy épp az oviban vagyok délelőttös és hív anyu telin és azt mondja üljek le:meghalt a Mama. Ezek után pedig egy pozitív tesztet szorongatok a kezemben álmomban, de azt nem tudom megmondani hogy az eset előtt vagy után produkáltam.

Amúgy most csináltam egy lh tesztet mert fájdogál a bal oldalam, krémes a nyálkám és elég érdekes lett, mert van 2. csík de nem annyira erős vagy uolyan erős fene tudja mint a kontroll. :shock: :o Hőt már nem mérek, meg nem is lenne mérvadó merthogy ugye göthös voltam vagyok mostanság. Dehát mégcsak a 8. cnapon vagyok.

hajni...
Budaörs

lona1: :lol: látod, ez is a met jótékony hatása :D

pogi, javíts kérlek...már 31 vagyok :D :? :shock: ma azt hittem,hogy harminc.....ciki. :)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Charlott: Hát ez elszomorító... Én is próbálkoztam egy párszor, mire sikerült bejelentkeznem UH-ra, de nem gondoltam volna hogy ez mindig ilyen nehézkes. Nekem is lassan időpontot kellene kérnem dec első hetére. :roll: Remélem szépek lesznek a petefészkeid, drukkolok ;)

Dimet: Nagyon Bódogat Neked!!!

Hajni: :( Hát a + teszt megálmodása lelkierőt adhat, de a többi :( Sajnálom. Remélem, hogy ebben nem lesz igaza az álmodnak...

Lona: Hihi :) Nagyon leleményes csajszi vagy :lol: Ha mást nem, hívtál volna egy hivatásost. Néhány ezerért kinyitotta volna ;)
Egyzser én a céges, szakadt Nissanomba zártam be a kulcsot. 7. kerület, kamerák, 2 ember próbálkozik feltörni egy autót... Hozzánk sem jött oda senki, hogy mit csinálunk, őpedig a környéken még rendőrök is flangálnak. :roll:

Vicky: Csak így tovább! Hamarosan tökéletes eredményekkel és egy + teszttel fogsz jönni ;)

Kép

Kép
bettica

Jó reggelt mindenkinek!

Nekem jobbat, én dolgozok ma is. :?
Pedig annyi dolgom lenne otthon! :(

A lekvár a zseléfixel sikerült, recept és tanácsok este felé otthonról. :D

Monee

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Vicky, aranyos vagy!Bár azért pontosítanék, van terhességi diabom, de kemény diétával és mettel megoldottam a dolgokat.
Drukkolok, hogy minden jól sikerüljön neked is!

Bettica, a migrén nekem 24-72 óra alatt tűnik el, attól függ, hogy körbeér-e a fájdalom vagy csak egy helyre koncentrál. Mert ha köremegy, akkor vége hamar, ha csak egy helyre koncentrál, mint ez a mostani, akkor napokaltt megy csak körbe és csak akkor lesz vége. az egynapos migrénnél egy nap alatt megy körbe....
Vendég

Lafi!

Elképesztô, hogy milyen keveset híztál! Nem is nevezném hízásnak, nagyon ügyes vgy és kitartó! Ez a migrén dolog elég rosszul hangzik...

Bettica!

Szóval így lehet fényes nappal feltörni egy autót :D
Egyébként kaptam olyan jótanácsot, hogy hívjak ki zárszervízeseket.
Na neeeem, négy zárat kellett volna feltörni, rengeteg pénz lett volna.
Viszont most erôsen gondolkozom a konyhaablak kicserélésében, és rendes rács elészerelésében, hogy betörésbiztos legyen. Legfeljebb majd a nyakamban hordom a kulcsot mint a gyerekek. :wink:

Lona
lona1

Sziasztok!

Remélem, hogy még emlékeztek rám, igaz, most vagy 10 napig nem jöttem. :roll:
Pörögtek a kivizsgálások, és már alig várom a decembert, hogy végre meglegyen az összes eredményem, és végre mehessek a hőn áhított METért!! :D Már csak azért is, mert megint "csodát" tett! :wink:

Most azért jöttem, hogy egy sorstársunkról írjak és kérdezzek; HELP: Ő az a lány, akiről, már írtam, hogy egy az orvosunk, és neki júniusban írta fel a meforalt, és képzeljétek! Kisbabát vár!!!!! :lol: :lol: :lol: Annyira örülök nekik!( nekem ezek a történetek mindig erőt adnak...); ma reggel csinált tesztet, ami rögtön egyértelműen pozitív lett, 38. napon; orvos még nem látta és az a sajnálatos tény, hogy az orvosunk nov. 22-ig konferencián van, nem elérhető. KÉRDÉS:
Szedni kell-e továbbra is a meforal-t?? Szerintetek?? Hétfőn megpróbál keríteni egy másik orvost, aki legalább igazolni tudja, hogy valóban ott a babó, de ő tuti nem meddőségi lesz...Van valakinek ezzel vmi tapasztalata??
Előre is kösz a válaszokat!
Mindenkinek szép napot, jövök majd, hátha valaki tud valami okosat! :D

puszi: Mákszem
mákszem

Sziasztok!
Mégis lesz lekvár?...

Eddig nem figyeltem meg eléggé magamat, de amióta olvaslak titeket próbálom jobban összerakni a dolgokat...
Segítenétek gondolkodni?
Kb. 1.5 hete volt egy kis nyákosodás, enyhe rózsaszínnel (utoljára szeptemberben menstruáltam-Dianéval, még a "szép emlékű" endodoki javaslatára), álmosság, derékfeszülés, éhség.
Tegnap óta hányinger, szédülés, fáradékonyság. Ha belegondolok ez így szokott ismétlődni minden hónapban.
Amikor az émelygős napok vannak mindig arra gondolok, hogy a neg. IR ellenére lehet valami az inzulin termelésemmel. Ha eszem csökken a hányingerem.
Lehet, hogy ezért is hízékonyak a PCO-sok?
Persze azt értem, hogy az amikor jelentkeznek ezek a tünetek, akkor kellene történie normális ciklusban a dolgoknak.
Akkor most nálam van értelme a napokhoz kötött vizsgálatoknak? Valamire emlékszik még a szervezetem és erőlködik, na ezt érzem rendesen!
lilianyuka

Szia Rambóka!

a laboreredményeim: Lh 6,89, FSH 6,7, PROLC: 195,1, Tsh: 1,1238, OE: 185, Prog: 0,6, Corstisol: 673 (h), Insulin: 23,77 éhgyomori

Szóval számokban ennyi.

Üdv Timi
gyorfitimi

charlott: Nem a sotén. A closty nem közvetlen hormon, hanem az agyban hat és peteérésre veszi rá a szervezetet. Nálam eddig nem biztos hogy bejött, de majd ebben a hónapban meglátjuk.

lafead: Köszi.

gyorfitimi: A cortizolom nekem is ilyen magas. Neked mondott valamit rá a doki? Engem kivizsgált cushingra, de nálam valami enzimtermelési zavar van. Majd kérdezz rá, mert a cushing elég macerás betegség. Az LH/FSH elég jó, a TSH is.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Most kaptam sms-t Lafitól:

"Mentő behozott, külső méhszáj enyhén nyitott, ctg alapján enyhe fájások. Nyomim jó, cukrom alacsony, 3.3"

Infúziót kap, tüdőérlelőt, antibiotikumot, próbálják leállítani.

Lafim, nagyon-nagyon szorítok Nektek!!!!!

Kép

Kép
anyoooka

Lona, nem vagy semmi! Mire jó a met.... :wink:

Hajni, remélem, hogy csak a teszt fog bejönni az álmodból, a többi nem!!!!!!!!!

Mákszem, a terhesség alatti metszedésről megoszlanak a vélemények. A sorstársunk helyében én egyelőre biztos szedném tovább! Mondjuk én most azt mondom, hogy ha terhes leszek, végig szedni fogom...A 12. hétig segít megelőzni a vetélést, addig szerintem szedje!
Rosszat nem csinál vele, az biztos!

Monee, várjuk a lekvár receptjét!!! :wink:

Kép

Kép
anyoooka

Drága Lafi!

Nagyon sokat gondolok rátok!
Bízom benne, hogy sikerül benntartani a picurt!

Anyoka!
Köszi, a tudósítást!

lona
lona1

Lafi: Nagyon szorítok neked és a picinek!
Mondd meg neki, hogy egy picit még bírja ki bent ;)

Anyooo: Köszi az infót!

Kép

Kép
bettica

hi!

Lafi!
Remélem enyhülnek a jelenségek!! Hunor baba bírj még ki legalább 5 hetet!

Kép
lara26

Lafika! Nagy-nagy erőt küldök neked, legyetek még egybe kicsit!!! szorítok értetek!
nani72

Lafi!

A fene egye meg! Nagyon nagyon drukkolok Neked! Az összes körmöm lerágva. :x

Nah és akkor a recept:

Hozzávalók:
6 közepes narancs, 2 citrom, 1 kg befőzőcukor, 1 cs Dr. Oetker dzsemfix extra 2:1
Elkészítés:
A narancsot és a citromot meg kell tisztítani, a belső részében lévő fehér csutkarészt kivenni. (Én lehámoztam róla az összes fehéret). Ezt követően fel kell kockázni úgy hogy a leve is belefolyjon a tálba, lemérni, és kétszer annyi súlyú vizet ráönteni. (A 6 közepes narancsnál nálam 1,5 kg lett kb.) 24 órát állni hagyjuk.
Másnap a forrástól számított 1/2 órát kell főzni, majd újabb 24 órát állni hagyni. Ismét le kell mérni, és 1:75 arányú cukorral (tehát 1 kg szmötyihez 75 dkg cukor) 1/2 órát kell főzni, a végén hozzáönteni a dzsemfix port és néhány percig bugyogósan forralni. Még forrón üvegekbe kell tölteni, jól lezárni és 5 percig a tetejére állítva a tetőt rácuppantani és kész is! :D
Ez a mennyiség 4 db 3,5 dl-es üveget és egy 1 literest félig tölött meg.

Én tettem bele narancs héjat is. (Ez a megpucolástól számított két napig a hűtőben diderget, uh elvileg az is megvan amit Anyoo írt a héj dologról. :wink:)
1 narancs héját felcsíkoztam és kisebb darabokra vágtam. Kevés vízben 10 percig felforraltam, majd a vizet kicserélve újabb 4 percig. Ez elég ahhoz hogy a kesernyés íz kimenjen, és puha legyen a héj. A lekvárhoz szerintem akkor jó hozzárakni, amikor még kell főzni egy kicsit (szóval kb. a cukros főzés 15. perce után), mert akkor a héj is becukrozódik és elvegyül a lekvárral, nem úszkál a tetején. :)

Olyan izmosabb fajta lekvár lett belőle. Szóval nem az a boltban kapható kis laza zselé izé, hanem van benne anyag. :) Nagyon pikáns ízű szerintem, mert az elején ha megkóstolod édeskés, és mikor leér odaér az ízlelőbimbókhoz a narancs, akkor meg megvan az a nagyon finom narancs íze. :)

Egyéni vélemény:
1. Pucolni a narancsot csak vegyvédelmi ruhába, de legalább védőszemüvegben és gumikesztyűben ajánlott.
2. A pucolás eltart egy ideig, számoljatok vele.
3. A citrom egyszerűen gyönyörű héj nélkül. :D
4. Szerintem kevesebb cukor és esetleg mégegy csomi dzsemfixel diétásabb is lehet egy kicsit, bár így sem túl édes. :D

Ennyi asszem. És pár kép. :D

Főzés közben:
Kép

Üvegcsék:
Kép

Egyedül, szépen, sárgán:
Kép

Monee

Monee

monee85

Monee!

Most van az a pillanat, amikor ülök a gép előtt és csöpög a nyálam. :roll:

Gratulálok, nagyon ügyes vagy!

Most azon gondolkodom, hogy valóban, hogy lehetne ezt IRes nyelvre lefordítani. Vagyis, hogy ne legyen benne ennyi cukor! És mégis finom legyen! :)

No, de ahhoz Csakegy kell! :lol:

Most azonnal elmentem a receptet! Kép

Közben meg vedelem az Egri bikavért!
21+4
Vendég

Timi!

Légyszives mértékegységekkel írd meg mégegyszer, mert ahány labor, annyi mértékegység! Pl. a prolaktinod mIU/l-ben tökéletes, de ng/ml-ben rengeteg!!!!

A kortizolod nekem is gyanús, már ha mmol/l-ben van.
Az éhomi inzulinod is 10 felett van, majdnem eléri a terhelésesnél normális felső határ 30 mIU/ml-t!

rambóka

Kavicska!

Erre a dzsem izére az van ráírva hogy cukortakarékos mert kiemeli az ízeket.
Elvileg e szerint 1,5 kg csümölcshöz elég 500 g cukor és egy csomi ilyen fix. Én legközelebb valszeg úgy fogom csinálni hogy 500 g sima cukor 1,5 kg csümihez és 2 cs. dzsemfix. :)

Folyamatosan Lafin jár az agyam! Remélem nem lesz baj. :(
A barátnőm 32 hétre született kisfia nagyon nincs még mindig jól, pedig már több mint 4 hónapos. :cry:

Monee

Monee

monee85

Sziasztok!

Lafinak itt is küldöm a drukkokat!

Okr, megcsodálltam a másik topikban Dorottyát, tüneményes kislány!

Annyira szét vagyok zuhanva, mint egy élő zombi.
Szedem az avandát, és tetszik! A bromot is sikerült megszoknom. Nagyon remélem, hogy használni is fognak, mert most megint egy anovus ciklusban vagyok, talán valamikor csak ráeszmél a szervezetem, hogy illene egy pé-t öszehozni, és nem fog várni a 46. napig!
És hízok rendületlenül, de sajna most már csak alulra... :roll:
A stressz az még minidg adott, emelt adagban. :?

Látom jó néhányan vagytok tesztközelben! Hatalmas drukkok mindenkinek! Már jó ideje nem volt zebránk, hol rejtegetitek?

A karácsonyi ötletek hihetetlenek! Én is szeretek saját készítésű ajándékokat adni, sokkal személyesebb, és olyan jól esik, amikor látom, hogy tényleg örülnek neki. Ebben az évben nem tudom hogyan lesz rá időm és energiám ezekre. Szeretnék már egy nyugis hetet, amit egy nyugis hétvége zár.

Monee, a lekvár nagyon fincsinek hangzik, látszik! Én a héját szoktam "befőttnek" elrakni. Igaziból zselés állagú lesz, gyümölcskenyérbe és egyéb sütikbe rakom. Tavaly végül nem csináltam, mert ezt is cukrozni kell. Ez a gond, a cukor! De idén tuti csinálok megint, talán ennyi bűnözés belefér.

Alice, te hogy vagy?

Hallottátok, hogy 3000 emberből 1500-t szűrtek az ingyenes szűrőnapon! A legtöbbjüknél kezdődő cukorbetegséget! Azért ez elgondolkodtató! Hány lehet közülük IR-es, és hány PCOS?!
Normális, hogy ennyi cukros van az országban? Vajon mitől? Genetika? Vagy inkább a helytelen életmód. Mindenesetre elég elszomorító.

Kép
mamint

Jó reggelt!

Drága Lafi, bár mi nem leveleztünk, de nagyon átérzem a helyzeted! Ne izgulj, most az lenne a legfontosabb! (Persze adott helyzetben nekem sem ment) Reméljük még pár hétig bent marad a Kislegény, de ha megszületik sem lesz már komoly gond! (Somám is élő példa rá :wink: ) Szorítunk!!!!

Anyooka Nagyon kösz a véleményt, hát igen, nekünk is az volt a bajunk, hogy hallottuk ezt is, azt is; nehéz olyankor dönteni, mikor mind2 érv mellett nagyon kardoskodik valaki. Végül Nektek lesz igazatok, úgy döntött, hogy Manóka is így jött össze, tehát mindenképp szedi, ameddig nem találkozik a dokinkkal. Kicsit ugyan megkésve, de csak most sikerült visszaolvasgatni, boldog szülinapot Dorka babának! Nagyon helyes kiscsaj!

Nem tudjátok véletlenül, hogy dr. T.-nek mi az álláspontja ebben a helyzetben?

Monee Nagyon gusztán néznek ki azok az üvegek.. :shock: :shock: :lol: Nem vagyok egy befőzős tipus, nem is nagyon vágytam rá eddig, de egyrészt nagyon guszti, másrészt tényleg szuper ajándék5let!! Lehet, hogy jövő7végén bezárkózom a konyhába, és nekilátok! :D

Szép napot Mindenkinek!
Mákszem
mákszem

Jó reggelt!

Lafi írta:

"Már a 4. infúziót nyomatják, alig aludtam, 6 szülés ment le éjjel. Van még fájás de gyengébbek."

Lafim, remélem sikerül még bent tartani Hunort!!!!!!!

Monee, istenien néz ki ez a lekvár!!!! receptet mentettem! :wink:

Mamint, a hízás nagyon jó! Meglátod, be fogsz indulni rendesen Te is! :wink:

Mákszem, Köszönöm Dorka nevében! :wink:
T. szerintem egyéntől teszi függővé a metszedést terhesség alatt. Volt olyan akinek azt mondta, hogy a 12. hétig szedje, nekem azt, hogy a zebrás teszt után hagyjam abba... itt sem tudok általánosságot írni Nektek!

Szép napot mindenkinek! Pussz!!!

Kép

Kép
anyoooka

Lafead: Nagyon drukkolok, hogy Hunor baba még akarjon maradni egy kicsit!!!++++++++++++++++++++
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!
Lafi! Én is nagyon drukkolok!

Monee!
Nagyon ügyi vagy! :D

Lányok!
Szerintetek meddig várjam a csodát?(hogy megjöjjön magától)
Mert a doki azt mondta, hogy duphastont most nem ír, mert MOSTMÁR TÖRTÉNNI KELL VALAMINEK. Ezt én is nagyon nagyon szeretném, de mégis meddig várjak? (duphastonom van :lol: )
Tegnap nem is tudom miért, teszteltem egyet, kár volt...
Szóval???????????????????????

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok!
Lafi nagyon szurkolok!
lilianyuka

Sziasztok,

Lafi, nagyon remélem, hogy minden rendben lesz, azért tényleg még egy pár hétig jó lenne, ha Hunor bent maradna..... sokat gondolok rátok !!!

Puszi mindenkinek
zsizsik

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?