Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!!

Én most azon gondolkodom,hogy etetőszékből milyenre lenne szükség,vagyis milyet ajánlatos venni!

Mi kinéztünk egyet!!Az a csudaszép,műanyag,pihe-puha szivaccsal,van egy kis tálca is előtte!Biztos tudjátok,hogy miről beszélek!
De most az egyik kolléganőnk visszajött dolgozni.Most 2 és fél éves a kisfia.Panaszkodik,hogy már bánja,hogy nem a fa etetőszéket vette meg,amit asztallá is lehet alakítani.
Még olcsóbb is lett volna,és most is nagy hasznát tudná venni,mert akkor a kisasztalnál még rajzolni is tudna a kisfia.

Szóval,most gondolkozóba estem!Vegyem a szép,habos-babos etetőszéket,vagy vegyem az egyszerűbb,fából készült,és később kisszékké,és asztallá alakítható,olcsóbb etetőszéket!!!

Nektek mi a véleményetek erről???

Kriszti
kkriszi

kkriszi: Viviennek egy gurulós, dönthető támlájú, elég klassz etetőszéket vettünk, szerettem is nagyon, de használtan vettük és le is amortizáltuk, Bálintnál is használtuk, amíg pici volt. Aztán amikor Bálint nagyobb lett (stabilan tudott ülni), vettünk egy ikeás etetőszéket.
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/00069725
Nagyon olcsó és remekül lehet használni! Praktikus, könnyen tisztán tartható, a gyerek is szerette! Tálcát is lehet hozzá venni egy ezresért. Veronikánál amíg nem tudott stabilan ülni, a hordozóban etettem (kibéleltem egy nagy fürdőlepedővel, így nem lett az ülés maszatos), amikortól már ült, onnantól ezt az etetőszéket használjuk.

Járókánk van nekünk is, mindhárom gyereknél használtuk időnként (Veronikánál legutóbb apa, amikor kivitte az építkezésre, és abba tette bele a gyereket, hogy biztonságban legyen), különösebben nem rajongott érte egyik sem, de hébe-hóba bele lehetett őket tenni 10-15 percre. Szerintem is gyerekfüggő a dolog. A lakásban viszont szabadon mászkálhattak, egyedül a fürdőszobaajtót tartom csukva, hogy a még kilincset el nem érő gyerek oda ne menjen be. A lakásunk "bababarát", a szükséges helyekre szekrényzárakat szereltünk, veszélyes holmikat elzártuk, feltettük magasabbra, szóval én mindig nyugodtan mentem el klotyira, nem aggódtam halálra magam, hogy mi lesz addig a babámmal :)

diadella: Tisztaságban nem én vagyok a megfelelő válaszadó :oops: :D Meglehetősen nagy nálunk a kosz, építkezés és a gyerekek miatt. Persze, szeretném, ha minden patyolat lenne, de nem megy. Nincs ahhoz energiám, hogy 5 percenként sepregessek, porszívózzak, felmossak. Heti kétszer takarítunk, meg szükség esetén a vészhelyzeteket kezeljük, aztán kész :roll: Nem vagyok rá büszke és bízom benne, hogy az új házban, építkezés befejezése után és mikor a gyerekek kicsit nagyobbak lesznek, jobb lesz a helyzet :)
ildi_ko

Diadella: Petyaanyának teljesen igaza van. :) Lehetnek elképzeléseid (nagyon helyesen!), aztán majd meglátod, mennyit tudsz megvalósítani belőlük, MINDEN a gyerek függvénye. Én Csengénél vígan tudtam háztartást vezetni, mert egy kisangyal volt, 3-4 órákat simán aludt napközben, amikor járni kezdett, akkor is nyugiban elvolt. VIncus mellett viszont KÉPTELENSÉG bármilyen házimunkát csinálni, nem is biztos, hogy elhiszi bárki, akinek nincs hasonló sajtkukac gyereke. :)
És igen, sajnálni fogod a takarítással-főzéssel-mosással-vasalással "elpazarolt" időt, viszont azt a kevés szabadidődet, ami majd a gyerek mellett marad, jó volna Magadra elkölteni...
Ilyen megfontolásból - más segítségünk nem lévén - 2 éve van segítségem kéthetente takarításra, és hetente egyszer "kimenőm" van, akkor egy imádnivaló bébiszitter vigyáz a gyerekekre.
Eleinte nekem is "nagyasszonyi allűr"-nek tűnt, hogy valakihez takarítani járnak, vagy főzés helyett kaját rendel, aztán rájöttem, hogy nem luxus ez egyáltalán. Nekem sem derogál a gyerekeimmel foglalkozni, meg az aranygyűrű sem esik le az ujjamról, ha meg kell fogni a porszívót, főzni meg kifejezetten nagyon szeretek (állítólag tudok is :) :) ), de nem őrlődhetek fel teljesen a házimunka és a gyerekek között.

Ja, igen, bizony nálam is előfordult, nem is olyan régen, hogy Vincével az ölemben kellett pisilni mennem. És ez nem azon múlt, hogy elrontottam-e a gyereket, vagy sem (az elveim nem változtak Csenge óta, nála pedig nem volt ilyesmi), ő egyszerűen ennyire ragaszkodó típus. Mindig ott kell, hogy legyek a közelében (lehetőleg testközelben :) ), akkor érzi jól magát.
rkata

Jó reggelt mindenkinek!

Hát jó kis szélsőséges véleményeket írtatok a járókáról :D Még mindig bizonytalan vagyok :roll: Azt gondolom,hogy majd Laura megmutatja nekem a helyes utat. :lol: :wink:

Házimunka: Hát igen,Petyaanya,már nekem is eszembe jutott,hogy hívok segítséget :lol: ,amikor már nagyon el voltam keseredve,de aztán megoldottam a dolgot. :D Nem könnyű kompromisszumot kötni,de a legfontosabb úgyis a baba. :lol:
Amúgy nagyon szívemből szóltál.
Én néha úgy érzem magam,mint Mosó Masa,állandóan mosok. :lol:
És erről eszembe is jutott egy kérdés:Mivel szeditek ki a babaruhából a kajafoltot? :roll: Én már rengeteg mindent próbáltam... :(
Egy ismerősöm azt mondta,ne törődjek a foltokkal,úgyis hamarosan kinövi a gyerek a ruháit :( (gondoltam megkérdezem tőle,hogy ő is ételfoltos ruhákban jár -e ) :lol: :lol: :lol:
Azért én még próbálkoznék a folttalanítással. :D

Laura két alsó fogacskája kint van és szerintem észre sem vette,legalábbis mi nem :roll: ,lehet,hogy ő egy igazi terminátor kislány :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
csöpke

Hello

Basszus elszállt egy hosszum :( :twisted: :twisted:

Diadella

A járokó vita tárgyát képezi és képzi is.
Mi kölcsön kaptunk egyet.
És pár hónapig jó is volt . Aztán amikor felállt még bírta pár hétig mert eltotyorgott benne de aztán már örjöngőtt csak benne. :(
Eljött az az idő amikor körülöttünk akar lenni nem kell játszani vele csak ott legyünk.
Igy ha takarítok az a legrosszabb (a porszívő egy mumus ) tehát gyerek egyik kéz porszívó másik.
Főzni simán lehet, gyerek eljátszik egy-két (na jó sok ) edénnyel és kész.
Klotyó hát oda menni kell. JObbik esetben ül az ajtó előtt és kopogunk egymásnak.
Rosszabb esetben megy a kiságyba , sírni szabad, egy kicsi.

Naninga
naninga

Sziasztok!
A szülinaposoknak nagyon boldog szülinapot!
Annyira pörögnek itt a levelek, hogy még ki sem alakult,már kezd minden összekuszálódni nekem arról, ki kicsoda. Tudom, engem még nem ismertek, de ha kapnék én is fotókat, valahogy rendezhetném a babákat, anyákat, felhasználóneveket és hozzászólásokat. Szóval, akinek van kedve és ideje, attól én is szívesen várok fotókat:
fitgabi@freemail.hu-ra.
Próbálom minden erőmet bevetni, hogy minél előbb kiteljesedják a család, és mit hallottam tegnap: egyik távoli ismerősnek úgy lett öribabája, hogy nem is tervezték. Nem tervezték, csak megkérdezték őket, nem segítenének -e egy bajbajutott anyán. Na, mit szóltok? Most már a illetők tudják, hogy legközelebb ilyen kérdést nekem tegyenek fel.
A tegyesz-es ügyintéző holnap lesz bent.
Tegnap letettem az Alfáról, ma írt egy ismerős, aki nyáron már emlegette az Alfát, hogy kell-e még a tel.szám.

Egy kérdés: én idáig úgy hallottam, az egyesületek, alapítványok nem szeretik, ha több helyen állunk sorba, és tagadjam ezt le, ha így lenne. itt most mást olvastam. ki mit tud erről. Gólyahír nem nézné jó szemmel, ha máshol is sorbanállnék?

jó sokat írtam, bocsi
fitgabi

Petyanya

:):):)
Ez igy igaz az elveimet amit hosszú évekig szépen építgettem Zalán 10 hónap alatt simán porba döngölte. :):):)
Én is próbálkoztam mindig csili-vili lakást varázsolni, de amikor már fizikailag padlót fogtam feladtam.
Por van kosz nincs minden este még felmosok, de olyan igaz nagytkarítást már régen csináltam. Na én viszont kértem segítséget hétvégén viszik Zalánt a tesómék kicsit magukhoz addig felfordítom a lakást. Ha bírja ott marad éjjelre is akkor apával bulizunk ha nem akkor csak apa bulizik.

Naninga
naninga

Ildikó

Bocsi hogy Bálintot csak megkésve de annál Boldogabb szülinapot kívánunk neki.
(bocsi lányok én ez annyira nem tudom nyomon követni :oops: )

Kriszti
Háááát nem tom most ezzel lehet népszerűtlen leszek köztetek de szerintem vannak dolgok amiket nem érdemes nagyon előre megvenni.
Nekünk pl az élet adta, milyen széket vegyünk (Rkata után szabadon) a sajtkukacnak.
Sokáig egy hordozóban evett( Napsi ne izgulj nem a tietekben :)) majd olyan gyorsan ülni akart 4-5 hósan hogy végül egy dönthető támlás(több fokozatban) jött be nekünk. Habos -babos jó drága is volt.
Viszont lehet sikálni a szétköpködött kajától A fát nem tudom mennyire lehet ilyen szembontból takarítani de nekem volt már hogy majdnem hogy le kellett zuhanyoznom a széket.

Naninga

Bocsi hogy ennyi részletben de mindig elszálltak
naninga

Szijjjasztok csajok!!

Hűű de sokat írtatok! De nem baj ám! :wink:

Dotti!! Itt 100 ágra süt a napocska!
Remélem jól fogod érezni magad az új munkahelyen első nap!!
Este majd gyere és mesélj!!

Kriszti!! Ezt a hatalmas dózisú optimizmust ami árad belőled, ezt olyan jó olvasni! Komolyan mondom! Maradj mindig ilyen!!
Az etetőszékkel még én is várnék, de ez csak az én véleményem.
És sztem fontos, hogy könnyen tisztántartható legyen. Nekem a fa etetőszék nem igazán tetszik.

Petyaanya! Majd megtapasztalam én is, hogy mi az amit könnyedén meg tudok csinálni a kisfiam mellett. Attól függ, hogy milyen gyerek lesz! :wink:
pü megy neked!

Csöpke!! De jó, hogy meg se érezte Laura a kis fogacskákat! Ez nagy szerencse ám!!

Naninga! Tetszik a szitu...egyik kézben a gyerek másikban a porszívócső!! :)
Vendég

Fitgabi: A Bölcső Alapítványról azt hallottam,hogy ha oda jelentkezel,akkor máshol nem állhatsz sorban(legalábbis nem nézi jó szemmel a vezetője),a Gólyahírnél nincs ilyesmi,tehát nyugodtan várakozhatsz máshol is. :)

Van nekünk egy "belső" táblázatunk is,Ildikó kezeli,sztem nincs akadálya,hogy hozzád is eljusson és bekerülj te is,ott nyomon követhető,hogy ki kihez tartozik. :D :D :D

Diadella: Valami olyasmi van a levélben,hogy:"...módosított kormányrendelet alapján,ha az érvényességi időn belül öf eljárás jogerős befejezésére kerül sor,a határozat érvényessége az öf határozat jogerőre emelkedésével megszűnik" Röviden ha szeretnénk tesót,akkor új alkalmassági papírt kell szereznünk.És adatainkat törölték a nyilvántartásból.Ez van,legalábbis nálunk így történt. :roll:

Kép
csöpke

Ildikó!!
Kérek szépen én is a táblázatból....
Csöpke!! Gratula a fogacskához!!! :lol:
Etetőszék téma: Bencének mi a nagylányom székét használjuk 23 éves. Ezt akkoriban Ausztriából hoztuk neki, ott akciós volt. Olyan mintha ma vettük volna. Igaz nem dőnthető és nem habos ( ezt a két nagyobbik elnyűte :oops: :cry: ) Bencének puha törölköző van benne . Ez azért jó mert a nagy tesó előszeretettel borítja Bence fejére. Bence síkitozik örömébe.Ha éppen főzit eszik hát akkor nem annyira vicces,(nekem) de ők szeretik ezt a játékot.
Át lehet alakítani picike hintává.
Dotti! Kérjük a beszámolót!!! :lol:

Kép
ibi01

Egy csomót írta, és elszállt. :twisted:
Örülök, hogy nem vagyok egyedül a porcicákkal!
Szóval, nehogy ám azt higgyétek hogy koszban élünk. :wink:
Ma pl. sikerült felporszívózni, Esztivel a nyomomban...

Etetőszék: amíg nem ült, hordozóban etettem. Utána sok választásom nem volt, mert kaptunk használtan etetőszéket, így abban eszik.

Kajafolt: mosás előtt átnézem a rucikat, a foltokat bedörzsölöm mosószappannal, vagy Vanish töményen csak a foltra, és mosógép.

A mi lakásunk még nem annyira bababarát. Egy csomó virágcserép van a földön, meg terítő a dohányzóasztalon, amit olyan jó lehúzni...(pláne ha kakaóval teli bögre van rajta) :evil: Szóval nagyon oda kell figyelnem a csajszira.

[quote]2 írta: éve van segítségem kéthetente takarításra, és hetente egyszer "kimenőm" van, akkor egy imádnivaló bébiszitter vigyáz a gyerekekre.
Eleinte nekem is "nagyasszonyi allűr"-nek tűnt, hogy valakihez takarítani járnak

Szóval aszondod, nem ciki?

Diadella
Köszi a receptet!

Kép
petyaanya

naninga!
Kérhetnék fényképet Zalánról?Ugye Te irtál nekem többször a Gólyahíren?
Ibi

Kép
ibi01

Sziasztok!

Járóka: Nekünk egy nagy rácsos járókánk van, amiben max. 15 percet játszott el a kisfiam. 3 rúdja leszerelhető, amióta szabadon hagytuk a bejáratot, azóta magától szívesen belemegy, és akár fél órát is ellapozgatja benne a könyvét. Így persze már egyáltalán nincs járóka funkciója. :lol: Ja, és gurítani is lehet, amit sose használtunk, mert az ajtón nem fért ki, lakásban meg minek tologatnám. Zolika bezzeg, amióta rájött, hogy gurul, azt is nagyon élvezi.
Járóka helyett főzés sőt fűnyírás közben is, amikor még kisebb volt, kenguruban magamra kötöttem. A fűnyírást határozottan élvezte.

Etetőszék: szerintem az a legfontosabb, hogy könnyen tisztántartható legyen. Nekünk egy 10 évvel ezelőtti van kölcsönben, teljesen jól működik. Az IKEA-sról én is jókat hallottam, főleg az ára nagyon kedvező. Most azon gondolkodom, hogy etetőszék helyett kis asztalka és kis székek kellenének. Nemcsak enni, hanem rajzolgatni, játszani is jobban tudna azon. Így viszont elvész annak a varázsa, amikor egy közös asztalnál étkezik a család.

Kkriszti!
A nevek közül az Andrea lett a befutó, gondolkodtunk még a Csillán, Szilvin, Katán. Fiú nevek közül a Petit szerettük volna. Aztán úgy alakult, hogy az életet adó Zolikának nevezte el. Persze van lehetőség bármi mást adni, gondolkodtunk is a Petiben, de végül úgy döntöttünk, hogy meghagyjuk neki ezt. Majd ha mesélünk neki a származásáról, tudni fogja, hogy kitől kapta. Második neve pedig a férjem keresztneve lett hozzánk tartozását jelképezve. Andrea is akkor jöhet szóba, ha előtte az életet adóval meg tudjuk beszélni, hogy ezt szeretnénk, van-e ellene valami kifogása. Ha már adott neki egy nevet, vagy szeretne adni, akkor tiszteletben tartjuk. Ez csak a mi véleményünk, tényleg bármilyen nevet választhattok. A szakemberek szerint akkor célszerű meghagyni az eredeti nevet, ha nagyobb gyerek örökbe fogadása történik, mert addigra már megszokta, hogy így szólítják.

Ma a játszóházban volt egy aranyos sztorink. Egy kislány játék gyümölcsöket vágott el játék késsel, és ledobta az asztalról. Mondta Zolikának, hogy vedd fel, amit lekéseltem. Micsoda szóhasználat, de teljesen igaza volt, nem?

Takarítás: Hetente kétszer felmosok vagy ha nagy gáz van vagy ha aznap vendégeket várok. Zolika is segít a maga módján vagy éppen alszik, akkor gyorsabban megy. Hetente egyszer porszívózok, port törlök. Főzni együtt szoktunk 2 naponta, legutóbb uborkát raktunk el. Kicsit soká tartott és úszott a konyha, de a gyerek nagyon élvezte. A teregetést is nagyon szereti, jól megrázza a ruhákat, és próbálja felteríteni. A vasalás az, amit akkor csinálok, ha alszik. Hetente egyszer fél napot anyukám vigyáz rá, addig elmegyek úszni a barátnőmmel, utána bevásárolni vagy hivatalos ügyeket intézni. Hetente kétszer esténként, ha hazaért a férjem, járok pilates tornára, kb. hetente elmegyünk moziba vagy színházba vagy vacsorázni vagy nagy bevásárlásra a férjemmel ketten, akkor is anyu vigyáz a gyerekre. Járok még a kisfiammal hétközben játszóházba, mocorgótornára, játszótérre, hétvégén pedig általában apával hármasban utazunk valahova. Szóval elég pörgősen élünk.
Vendég

Csöpke: köszi, ez a Gólyahíres dolog megnyugtatott. Úgy utálok hazudni, és lehet, az Alfához is bekerülünk.

Ildikó: szeretnék én is bekerülni abba a belső listába, megadok minden infót, ami kell. Lehet, ugye? És hogy megkapjam a mail címemere?

Én még nem gondolkodtam vásárlásokban, nekem olyan messzinek tűnik még a dolog. ( Bár titeket olvasni egyre bizakodóbb vagyok) Ajándék régi rucijaink persze vannak, meg két kicsi párnácskánk. De az infókat és tapasztalatokat igyekszem megjegyezni, illetve elgondolkodni rajta.
fitgabi

Kedves Anyukák és Lélekbenanyukák!

Eddig csak olvastalak Titeket, mostantól, ha nem bánjátok, néha írnék is nektek. kkriszti tanfolyamtársa voltam az Ágacskánál. Örökbeanyukája vagyok egy 3 éves kisfiúnak és vsz anyukája öt testvérének. És lelkes drukkeretek. Minden nap azt remélem, valamelyikőtök részéről csak üzenet érkezik, mert nem ér rá írni a megérkezett baba mellől.

Járóka: tapasztalatom szerint hasznos. Van, hogy napokig csak arra jó, hogy a nappaliban egyenletesen szétszórt játékokat legyen, hova gyorsan bedobálni, de a gyermekeknek is vannak olyan időszakaik, amikor jobb, ha zárt helyen ücsörögnek 10 perceket, vagy a konyhában alszanak el :o))

Takarítás: kell segítség. Az első pár hónapban van szabad néhány óra, míg a kisded alszik, vagy csak nézelődik a kiságyban. Később ez elmúlik. Ha több gyerkőc van, akkor az igényszinted szépen leszáll jó mélyre. Mert nincs az a takarítás, csill-vill, ami bár egy órát tartana. Aztán ez alakul, ahogy nőnek és kevesebbet vannak itthon :o))

boldog napot, nevetést,
t.
bimbócska

Bimbócska!!!!

Nagy-nagy szeretettel köszöntelek!!!
De jó,hogy Te is idetévedtél!!!!
Nagyon jó,hogy itt vagy!!

Most,és itt, újra szeretnék Nektek gratulálni a kisfiatokhoz,akit örökbefogadtatok!!!! :P :P :P

Kérhetek róla képeket???

Remélem,hogy jól vagytok,immár 6 gyerkőccel!!Sok boldogságot nektek,és írjál minél többet,amikor van időd a gyerekektől!!Itt nagyon jó kis csapat gyűlt össze!Bár még nem nagyon babásodunk,de ami késik,az nem múlik!!

Mióta én írogatok,azóta Ancsúrnak szorítottunk nagyon,akinek megszületett a Tündéri kislánya Viki,akit Viktória Hercegnőnek hívunk.Gyönyörű kislány!!! :P :P :P

Most majd nemsokára Latimi kerül sorra közülünk,de Ő sajnos nem mindig tud írni,de azért nagyon-nagyon szorítunk neki,hogy minél hamarabb rájuk találjon a kisbabája!!!! :P :P

Vagyunk egy jó páran,aki boldog várakozók sorát gyarapítjuk,de már sokan vannak akik boldog szülőkké váltak!!

Biztosan láttad,hogy milyen aranyosak,és szépek a gyerkőceik a fórumozótársaknak!!

Sok puszi neked,és az egész családodnak!!!Kriszti
kkriszi

Sziasztok!

Bimbócska!Üdv közöttünk és gyere bármikor!Most én jól értelmezem, te 6 gyermek édesanyukája vagy???Azért ennyi gyerekhez kell ám energia!!

Lányok beszámló:Nagyon jó volt az első napom,ismerősökkel is találkoztam! :P :lol: :lol: A kollegák nagyon segítőkészek voltak,ilyanok mint egy kis család!!Szupi volt!!Zárás végén félve azért megkérdezték ,holnap is jössz??Hát persze, különben kirakná fel a zsepiket!!-mondtam viccesen.Kicsit azért fárasztó volt,most már érzem,hogy a lábaom sajognak, de érdekes mert egész nap még csak fáradságot sem éreztem!!!

Kriszti! A pü-re a válasz: még nem tudom,holnap próbálok a főnökkel egyezkedni!!Eredetileg mennénk!!Az ikrek fa etetőszéket használtak(asztallá,székké alakítható) könnyen tisztán lehet tartani, sokkal tágasabb mint a műanyagok!!Ja mi azt örököltük tőlük és úgy néz ki mintha vadi új lenne!!!

A járóka pedig szerintem csak ideig óráig lehet használni és tényleg gyerektől függ!!Az ikrek nem sokáig voltak benne,viszont Bence kerifiam időnként megáll előtte és kéri az anyját,hogy tegye bele!!

A foltra a sógórnőm eddig Vanis szappant használt,de szerinte sokkal jobb az Amwes folttisztító spray!!!

Kép
dotti

Petyaanya: ha úgy érzed, én vagyok a mértékadó személy :D :D , akkor nagyonis azt mondom, nem ciki. (És egyébként meg nem tartozol senkinek elszámolással.)

Deva: nem kell feladni a közös asztalnál a vacsit! Nálunk nagyon jól bevált a székre erősíthető magasító (angolul 'buster seat'-nek hívják, nem tudom, mi a magyar megfelelője), ráadásul könnyen vihető étterembe, utazáshoz, stb. A Kikában vettük, 8 ezer pénz volt.
rkata

Dotti!!

Gratula az első napodhoz!!Milyen üzletben dolgozol??Többen vagytok ott??
Ment egy újabb privi!

Deva!!

Nagyon jól csinálod,hogy ilyen jól betudod osztani az idődet!!Mindenre jut időd,még a családdal kiruccanni is hétvégenként!
Ahogy soraidat olvastam, olyan volt,mintha egy napod nem 24,hanem 48 órából állna!!
Irigyellek,hogy mindenre jut időd!!

Nekem van úgy,hogy olyan gyorsan elszalad a nap,hogy szinte már csak arra eszmélek ,hogy újra este van.
Ez lehet azért is van,mert az oviban a gyerekek között rohan az idő,mert mindig történik valami.
Sosincs egyforma nap,hisz a gyerekek mindig tudnak újat mondani!

Öröm velük együtt lenni egész nap.Most kicsikkel vagyok,azoknak pedig mindig vannak jobbnál jobb kérdései,és nem győzök rájuk válaszolni!Olyan aranyosak,hogy mindent tudni szeretnének,és kérdeznek,és kérdeznek,és kérdeznek!!!Én pedig csak válaszolok,és válaszolok...! :P :P :P
kkriszi

Sziasztok!!!

Egy ötlet!
Többen írtátok, hogy elszállt az irományotok... ez nagyon bosszantó tud lenni, velem is megtörtént egyszer. Épp ezért, ha hosszabb hsz-t írok, mielött rákattintok az elküld gombra, kijelölöm amit írtam, és rányomom a másolást ... így ha mégis elszállna, akkor sem kell újra megírnom, csak beillesztenem.

Dotti!! Nagyon örülök, hogy tetszik az új munkahely!!!

Bimbócska!
Üdv itt köztünk! Hűű ez ám a nagy család! Gratulálok hozzá!! Akkor Ti ezek szerint 3 éves kisfiút fogadtatok örökbe?

Csöpke! Értem már. Én azt hittem, hogy marad a sorszám .

Olyan jó volna ha Latimi jelentkezne!!! Timi ha olvasol minket jelentkezz légyszives, hogy hogy vagytok!!
Nagyon nehéz a várakozás így a finisben???
Gondolom ilyenkor már nagyon türelmetlen az ember.

Mostanában tényleg nem nagyon hallani örökbeadható babáról ... de ez valahol jó dolog, viszont nekünk nem jó ... kettős érzés ...
Vendég

Csúnya lesz, amit írok, de sajnos ez így van: nyáron megugrik a "besikeredett" babák száma, főleg a kiskorúaknál. Ha megfigyelitek, nyártól számolva a 9 hónapot vannak a babaesők.

Igen, diadella, mi 3 éves kicsifiút fogadtunk örökbe. Nem is szerettünk volna csecsemőt. Pontosabban, persze, hogy szerettünk volna, de józan ésszel végiggondolva, az életben soha nem kerültünk volna sorra, ami jogos is, mert mindig van egy plusz érv amellett, hogy egy újszülött inkább gyermektelenekhez érkezik. Ő pedig egyértelműen a mi gyermekünk. Egyik ismerősünk, akivel összefutottunk, megjegyezte, hogy a kicsi nem tagadhatja le a génjeinket. Még a bocinyalása is azon az oldalon van, ahol apának és a bátyjának. Hétfő óta jogerősen a mi kisfiúnk és azóta, mintha kicserélték volna, felszabadult, magabiztos és egy nap alatt megtanulta a nevét.
Édesanyusikámnak szólít és egyik este, altatáskor hajába súgtam, hogy "örökbebabám", mire ő visszasúgta, hogy "örökbeanyám". ez egy életre is elég örömnek.

boldog napot, nevetést,
t.
bimbócska

Bimbócska!
Olyan szépen írtad le az utolsó sorokat, annyira jó érzés volt olvasni. Gratulálunk a gyerkőchöz! Sokat vártatok Rá?

A bébibumm, ha így van, ahogy írtad, nagyon várom az áprilist-májust!
fitgabi

Bimbócska!
Hát megkönnyeztelek ám!! Teszel fel nekünk képet az "örökbebabádról"? Persze csak ha nem baj.

fitgabi!!Hamar itt lesz ám a "bébibumm" !! Bár én most úgy érzem, hogy csak vánszorognak a napok ... de ez azért van, mert már annyira szeretnék én is beállni az "igazi" várakozók sorába.

Tényleg lányok! Ha most meglesz a tanfolyam, és esetleg meglesz ez idő alatt a körny. tan. is, akkor pontosan hogy is van, mikor lehet jelenkezni a Gólyahírhez? Gondolom, meg kell várni a TEGYESZ-es alkalmassági papírt ... de az mennyi idő? Szerintetek lesz ebből idén valami?
Úgy szeretném betenni a karácsonyfa alá a jogerős határozatunkat!!!
Vendég

Kata!
Mi idén május 7-én adtuk be a kérelmünket a tegyeszbe (a tanfolyamot már korábban elvégeztük), az alkalmassági júl.30-án született meg és augusztusban emelkedett jogerőre.
Valakitől azt hallottam, hogy úgy jelentkeztek be a Gólyahírhez, hogy még nem volt meg az alkalmasságiuk. Nem tudom, hogy lehetséges-e ez.
fitgabi

fitgabi!! Köszi. Meg fogom kérdezni!! :)
Vendég

Bimbócska! Szia,szia!!!!!! :D :D :D :D :D

Diadella! Amiről Csöpke írt nem mindenhol így műkszik (miért is lenne egységes ? :evil: ). Elvileg öf után az alkalmassági megszűnik és a következő babához újat kell csináltatni (a tanfolyamon kívül mindent meg kell ismételni), de vannak olyan megyék, ahol ha az alkalmassági még nem járt le öf után csak egy megerősítő nyilatkozatot kérnek és nem kell mindent újra kezdeni (persze a sor végére kerülés elkerülhetetlen). Nálunk is minden alkalommal új alkalmassági készült, pedig még egy éves sem volt az eredeti.
Viszont előfordulhat az is, hogy az alkalmassági lejár (2+1 év után), de mégsem került a pár sorra. Ilyenkor mindent újra kell csinálni, de maradnak a sorban.
steiff

Bimbócska!
Üdv közöttünk. Ha van kedved, leírnád, hogy telik egy napod? Nagyon kíváncsi lennék rá. 6 gyerek, az már egy nagyon-nagyon nagy család. El bírom képzelni, mekkora a nyüzsgés.

Kkriszti!
Érdekes, hogy amíg dolgoztam, nekem is kevesebb időm volt. Reggel 7-kor indultam, este 7-re értem haza, és a takarítás, házimunka, főzés, bevásárlás, stb. szombatra maradt, nem mentem tornázni, úszni. Ha majd egyszer visszamegyek a munkahelyemre, nem is tudom, mi lesz. Na, de ez még messze van, főleg, ha meglátogat minket a gólya.

Latimi!
Én is hiányollak, mi van veled?
Vendég

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukkra van időm, de hoztam egy kis fotót! :lol:

Járóka: Elvileg a mozgásfejlődésnek nagyon nem jó, legalább is ezt tömik most a fejembe a mozgásterápia órán a nagy egyetemen. :wink: Hamarabb felállnak a hely szűke végett kapaszkodva a gyerekek, nem másznak annyit. Gyakorlati tapasztalatom nincs róla, mert a családban nem használtak, nekünk sincs, de Viki még nem is jár.

Takarítás: Nekem elég sok mosni, vasalni valóm van. És általában két naponta feltörlök, porszívózok, letörlök. Kb felkelek 5-6-kor, még mielőtt ébred, gyors megcsinálom a nagyját, aztán ha alszik folytatom. Hála az égnek, ha alszik nem zavarja a porszívó. A vasalást esetleg kézzel mosást azt este amikor lefeküdt akkor szoktam. Mivel apa szakács, a mosás és a vasalás a legtöbb. Hogy később hogy lesz, ha már Viki szinte nem is alszik, nem tudom, valószínű még korábban kelek. És persze úgy kb este 10-től jön a tanulás, mert nap közben, ha ébren van Viki gőzerővel játszunk. :lol:

Kép

Kép

Kép

KépKép
ancsúr

Sziasztok!!!

Ancsúr!!
Viki babátok szép,mint mindig,és egyre csak szebb lesz,ahogy nő!!Nagyon aranyos ,éppen most csodáltam meg Őt a Gólyahíren is!!
Gyönyörű kislány!!!

Olyan jó nézegetni a fényképeket,és rágondolni arra,hogy egyszer majd mi is ilyen nagy boldogsággal fogjuk megmutatni a mi kisbabánk fotóit!!!! :P :P :P

Ancsúr,neked is jó sok mindenre van időd!!!Nem vagy fáradt,hogy ilyen korán kelsz,és ilyen későn fekszel??
Meddig szoktál tanulni??
kkriszi

Kriszi: Hát van hogy elég fáradt vagyok, de ha Viki rámmosolyog akkor fel is frissülök, no de tényleg. Meg ha úgy érzem, akkor lefekszem időben. Nem feszítem túl a húrt, igazán a tanulás az ami el szokott maradni, no de majd átgörbülök azon a vizsgákon valahogy. :)

Viki meg már nagy lány, 62,5 cm és 6600g. :lol: :P sós zsák. :lol: :P

KépKép
ancsúr

Ancsúr!! Gyönyörű a kislányod, még mindig! :wink:
Hát jó korán kelsz!! De gondolom, megéri, hogy aztán a kislányoddal lehess többet!!!
Vendég

Ancsúr!!!

Valóban szépen növöget Viki,ha már 62.5 cm,és 6,6 kg!!
Gyorsan lehet cserélni neki a ruhatárát!!

A vizsgáid biztosan sikerülni fognak!!Minek tanulsz,és mikor végzel??
kkriszi

Most olvastam az etető széket. Én is ezen gondolkozom, még nem vettünk. :roll: Nagyon csinika műanyag encsem-bencsemesek, de az unokatesóéknak a fa van, ami átalakítható kis asztalnak és széknek. Lehet, hogy arra fogunk szavazni, mert aztán tud majd rajta rajzolni, gyúrmázni, festeni. :lol: :P De még várat magára, igaz kicsi törpém már szeretne ülni, de nem engedem még neki, majd ha egyedül sikerül neki. :lol: Nagyon féltem a gerincét még, ezért egy lépést se szeretnék kihagyni a mozgás fejlődésben, ha csak ő nem hagyja ki magától, így addig nincs ülve kajcsi, amíg ő fel nem ül magától. :lol: Upsz, lehet, hogy nagyon gáz vagyok? :roll:

KépKép
ancsúr

Ancsúr!! Csoda szép Vikitek. Mit kapa tápiba Csdabógyót? :lol: :lol: viccen kívül fantasztikus a fejlődése!!!
Hova jársz mit tanulsz?
Én is mindent csinálok csak ne kelljen leülni tanulni. Na majd jön a feketeleves :oops: :lol: De hát az előző félévben is így volt, mégis túléltük. :roll:

Kép
ibi01

Diadella: Én megkérdeztem anyut, hogy ő hogy intézett hármónkat mikor kicsik voltunk, hogy mindig főtt étel volt, dolgozott, otthon még varrt is, és rend volt nálunk. Azt mondta, hogy felkelt korán, s mire mi ébredtünk megcsinált mindent. :roll: Így velünk is tudott foglalkozni. Szóval nekem a mamim ezt mondta, és így csinálom. :roll: Igaz, főzni nagyon-nagyon ritkán szoktam, mióta Viki megszületett, szinte mindig apa főz. :P

KKriszi: Most a Semmelweis egyetemre járok, és gyógytestnevelőnek tanulok. Másoddiplomás képzés, így csak 2 év. Nem sokat kell ott lenni, én meg azokról is lógok. :wink: Igazság szerint van már ilyen végzettségem, csak a tanítóin, és az a 3 éve bevezetett törvények szerint nem elég a munkámhoz már. Így járok én most oda, mert egyébként meg gyógytestnevelő vagyok. :P Előtte meg tancsi néni voltam, de felénk nagyon cudar a pedagógus helyzet. :?

KépKép
ancsúr

Ancsúr!!

Szerintem sem szabad erőltetni az ülést,mert akkor nehogy a kis gerince bánja majd a korai ültetést!!Szerintem minden menjen a maga módján,és ha majd megtanul egyedül ülni,akkor majd lehet őt ültetni. :P :P :P

Sokan sajnos ezzel rontják el a babájukat,hogy korán felültetik a babakocsiban,holott szegénykém alig tud ülni,és későbbiekben pedig kialakulhat náluk gerincferdülés!!Amikor az oviban vizsgálják őket,akkor kiderül,hogy a korai ültetés milyen gondot okozott!!! :cry:

Akkor ezek szerint van aki a fára esküszik,van aki a műanyag etetőszékre!
Mindenkinek igaza lehet,hisz a műanyagot könnyebb tisztán tartani,a fát pedig át lehet alakítani kisasztallá,és székké,amit később is tud használni!!

Fogalmam sincs,hogy majd milyen lenne a jó a babucinknak!!
kkriszi

Ibi: Hát ez az. :lol: No megyek is, mert apa elaltatta a nagylányt, akkor most már tanulok is egy pincurkát. :lol: Mert azért este jó film is lesz. :lol: :P A tápitól tényleg nagyon szépen fejlődik, voltunk gasztros doki néninél, és még ezt kell ennie vagy 2 hónapig, fél éves kora előtt nem kaphat mást, nehogy alergiát kapjon. Elég neki ez a tej alergia. :?

Ja, és képzeljétek, a fürdő kádban már mikor hasra fordítom, csak biztonságnak van ott a kezem, mert ő támaszkodik és a lábát is felhúzza ringatózni. Már pucéran megy neki! :lol: :P Ha így alakul neki a hát izma és a combija, nemsokár elkezd majd mászni. :lol: :P Na aztán jön a fuss utána. Bár mondtam már neki, hogy először talán meg kéne fordulni majd. :lol: No jó, látom én, hogy ebből majd csak 2-3 hó múlva lesz mászás szerű, de akkor is, olyan kis drága volt, úgy el akart volna indulni, csak hát ugye ott van az a nehéz buksi... :lol:

KépKép
ancsúr

Kriszi: :lol: Igen, meg van előny, hátrány. Bár én a takarítást nem értem, ahogy emlékszem Vivi etetésére, az unokatesómnál, még az én fülem is kajás volt, nem hogy az etetőszék, és sose okozott gondot a lemosása. :lol: El is kérném tőlük, de még játszanak rajta, a kis asztal szék funkció végett. :roll:

KépKép
ancsúr

Ancsúr!!!

Akkor Te ezekről mindenről többet és jobban tudod,hogy miként,hogyan hatnak a fejlődésre a korai felültetés,állás satöbbi!!
Na mindegy,de ezek szerint én is jól gondolom a dolgokat!!

A pedagógus helyze szerintem nem csak nálatok,hanem sajnos az egész ország területén sajnos nagyon cudar!Mindenütt pedagógus elbocsátásokról,és iskola,óvoda összevonásokról hallani!!Sajnos,a padagógusi pálya már nem nagyon kifizetődő tevékenység! :cry: :cry: :cry:

Neked viszont jó tanulást kívánok,mert biztos nem lehet könnyű ilyen csodálatos kislány mellett elővenni a könyvet,és tanulni,készülni a vizsgákra!!
kkriszi

Hali Csajok!

Ancsúr, csak pislogok és folynak a könnyeim a meghatottságtól. Gyönyörű Viki... :lol:

Bimbócska, üdv. közöttünk, hát aztán titeket sem lehet könnyek nélkül olvasni, már az indexen is bőgtem egy kört az "édesanyusikám"-on meg az "örökbeanyám"-on. Imádni való a kisfiad. Mesélsz az öf.-ásáról? Onnan, hogy csörgött a telefon... :wink: Ja, és persze, GRATULA a kicsihez.

Lánykákok, hulla vagyok... annyi a munka a melóhelyen, hogy nem is tudom hogy fejezzem ki, hogy mennyi. Délután, meg este folytatom itthon. Lakásfelújítunk... csak szépen lassan. De mindennap van valami. Most épp a konyhát csinálgatjuk. Konyhaszekrény kapja az új ruhát, mindent átmosok ami benne és rajta van, ha kész lesz kaptok fényképet, jó?

Anyósom nemrég hívott... Amandánk betegecske. Már megint a torka és valami vírusfertőzést vagy mit kapott, csupa kiütés a nyakicája. Viszont nem lázas. De bölcsibe nem mehet. Az előbb azt mondta a telefonba, hogy: "Mindjárt megyünk!" Én: "Hova?" Ő: "A kutyusokhoz" - vagyis hozzánk. Na, persze csak kitalálta az egészet... a kis hantás.

Holnap du. nem csinálok semmit, most már csak azért sem. Jön a fodrász és végre befesti a hajamat, meg jól levágja. Ennyi nekem is jár. Nem igaz? Szombaton meg megint babyszitterkedem.

Latimiről van hír? Nagy a csönd!

Fitgabi, valahol írta Gabika, hogy csak a jogerős határozattal a kezetekben lehet jelentkezni, mivel nagyon hosszú a névsor. Talán a Gólyahíres fórumon olvastam.

Diadella, annyira jó olvasni a soraidat. Mindjárt más, hogy ilyen jókedved van.

Krisztikém, csuda klassz dolgokat vettetek. Nagyon tetszik.

Etetőszék: Amandának is olyan fából készült van. Most már kis asztalként és kis székként funkcionál. Olyan édes, amikor odaül. Ha nálunk vannak, akkor kiszoktam vinni neki a konyhába a dohányzóasztalt és kap mellé egy puffot... nagyon élvezi. De így szokott rajzolni, gyurmázni is.

Dottikám, gratula a melóhoz. Na, hogy ízlik? :lol:
kanga_mama

Ancsúr!! Milyen tápit kap Viki?

Kangamama! Szegénykém, akkor nem sokat pihensz!! Várjuk majd azokat a képeket!
Jobbulást a kicsi Amandának, ebben az időben annyian betegek, terjednek a bacik rendesen.

Ez akkor egy új dolog, hogy csak a jogerős határpzattal lehet jelentkezni a Gólyahírhez? Na erre most hogy legyen jó kedvem?? :roll: De tudjátok mit?? Csakazértisjókedvemlesz!!! :lol: Egyszer úgyis beállunk a sorba és egyszer úgyis lesz babánk!! :wink:
Vendég

diadella!
Célozd meg a karácsonyt az első sorszámért. Aztán állj neki ügyesen telefonálgatni. A Tegyeszbe hetente, aztán a gyámhivatalba, mihelyt esélyes, hogy odaérkezik a cucc.

Míg tipródtál, hogy nemet mondott a párod, majdnem írtam, hogy gyertek el, nézzétek meg, nincs különbség szeretetben, akárhol tette is ki a gólya a gyermeket. (elvégre annak is lehet hibás dzsípíessze, vagy mi) Nem tudom, hol tartotok most az ügymenetben, de megéri folyton telefonálgatni. Megjegyeznek, ha kedves és aranyos is vagy és kicsit jobban megnézik, elment-e már a posta. Ha már gyámhivatalnál vagy, akkor nekik is fel lehet ajánlani, hogy tekintettel a rendkívül zsúfolt programjukra, a hivatalok nehéz anyagi helyzetése, te kiviszed autóval, izémicsoda, így a nyaggatás még segítőkész is. Érdemes nyomulni. Nekünk 3 hónap alatt megvolt a jogerőnk, pedig nagyon nagy para volt, tekintettel a hátrányos helyzetünkre :?

boldog napot, nevetést,
t.
bimbócska

Diadella: Viki terápiás tápit kap Aptamil HAT-t. Azért hívd fel a Gólyahírt és személyesen is érdeklődjél Gabikánál. :wink:

Kanga-mama: Édes vagy! Eljön a ti időtök is! Pici kis kerilányodnak meg megy a cuppantás, ha lesz képed tedd fel! :lol:

Kriszi: Sajna ez van. :? De imádom csinálni, amikor nem ezt csináltam tiszta gagyi voltam. Nem könnyű, de úgy is akkor teszem amikor alszik, vagy játszik mellettem az ágyon. :lol:

KépKép
ancsúr

Jó hajnalt!

Jó hír: 252-esek vagyunk, hurrá! Már megint 7-et csökkent. Megy ez...

Képzeljétek itthon vagyok... legalább is egyelőre. Felkeltem 5-kor, szépen elkészültem, megyek ki, ülök be az autóba. Indítom, elindul, aztán egyszer csak fogja magát és leáll. Azóta nem tudom elindítani. Most várom, hogy a párocskám hazaérjen fuvarból és bevigyen melózni. 8-ra talán beérek. Még szerencse, hogy ma nincs a főnököm. Csak azt sajnálom, hogy felkeltem, ha tudtam volna, akkor legalább aludtam volna tovább. Na, most már mindegy. Kimegyek megnézem, hátha most van kedve elindulni. :roll:
kanga_mama

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! Esze-ága-bogában sincs elindulni. :roll:
kanga_mama

Diadella, Ancsúr! Köszönjük, átadom a kis hunci-buncinak... Erről jut eszembe, a múltkor azt mondja nekem: "Te kis hunci-bunci" Nézek rá és kérdem: "ÉÉÉN" Válasz: "Nem, a kenesztanyu" Jót nevettem... Hát ki a "kenesztanyu", ha nem én??? :lol: :lol: Én szoktam neki mondani, hogy kis hunci-bunci, na most visszakaptam. :lol: :lol: :lol:
kanga_mama

Na, megyek, csinálok egy kis reggelit, ha már felkeltem... :lol:
kanga_mama

Jó reggelt!!!

Én is nagyon boldog vagyok,mert tegnap beszélgettem Gabikával,aki mondta,hogy már csak 307 a sorszámunk!!!!!! :P :P :P Hipp,hipp,hurrrrrrááááááá!!!!!!

Megy ez lányok!!!!! :lol: :lol: :lol:

De jó lenne,ha szilveszterkor elérnénk a bűvös 300-at!!!!
Utána már a mi sorszámunk is kettessel kezdődne!!! :P :P :P

Szép napot mindenkinek,már újra péntek van,holnap ismételten egy hétvége kezdődik!!!Rohan az idő,szinte észre sem venni,mert annyira szalad!!
Most én nem bánom,mert így legalább minen egyes héttel a mi kis Csöppségünkhöz közelebb leszünk!! :P :P :P

Amikor pedig itt lesz a Mi kis Pincurink,utána pedig már lehet,hogy nem várom annyira,hogy rohanjon az idő,mert hipp-hopp,már azt vesszük észre a gyerkőcökön,hogy oviba,iskolába mentek,holott még nemrégen azon izgultunk,hogy megszülessenek!!!!

Jó munkát,jó babázást,és jó várakozást mindenkinek!!!!
Vigyázzatok nagyon magatokra,és egymásra!!!!!
Kép

Puszillak benneteket!!!Kriszti
kkriszi

Ancsúr! Ne csüggedj már én is jártam igy, de gyerekestől. A csúcs az 2005 Karácsony 1. napja.Hajnalban indulás a hugomékhoz. Az egész család náluk ünnepelt (12 fő). A kaja fele nálunk az autóban. Mi négyen( Bencénk még nem volt) teljes harci díszben, ajándékostól. Úgy nétzünk ki mint a népvándorlók :lol: :lol: Az autó 3 faluval tőlünk egyszer csak megállt egy hegy tetején. Se előre se hátra.Motorház tetőt felnyitva dőbbenten láttam csöpög a karburátorból a benzin. Van egy nagyon kedves kollégánk akinek az apukája szokta szerelni az autót.Na ezt a fiatal kollégát hívtam fel ( az apukáját nem mertem ( karácsony meg hajnal....)képzeljétek Autóba ült a tesójával és utánnunk jött. Az úton megjavították és mentünk tovább. Gondolhatjátok 200 km-en át meg sem álltam. Férjem volt a legnagyobb hős, mert akkor még dohányzott erősen, de még csak meg sem pendítette hogy meg lehetne állni esetleg. Szóval ebédre odaértünk :lol: :lol:
Akkor borzasztó volt , de már csak vigyorgunk rajta :roll: :lol:

Kép
ibi01

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?