Sziasztok!
Járóka: Nekünk egy nagy rácsos járókánk van, amiben max. 15 percet játszott el a kisfiam. 3 rúdja leszerelhető, amióta szabadon hagytuk a bejáratot, azóta magától szívesen belemegy, és akár fél órát is ellapozgatja benne a könyvét. Így persze már egyáltalán nincs járóka funkciója.
Ja, és gurítani is lehet, amit sose használtunk, mert az ajtón nem fért ki, lakásban meg minek tologatnám. Zolika bezzeg, amióta rájött, hogy gurul, azt is nagyon élvezi.
Járóka helyett főzés sőt fűnyírás közben is, amikor még kisebb volt, kenguruban magamra kötöttem. A fűnyírást határozottan élvezte.
Etetőszék: szerintem az a legfontosabb, hogy könnyen tisztántartható legyen. Nekünk egy 10 évvel ezelőtti van kölcsönben, teljesen jól működik. Az IKEA-sról én is jókat hallottam, főleg az ára nagyon kedvező. Most azon gondolkodom, hogy etetőszék helyett kis asztalka és kis székek kellenének. Nemcsak enni, hanem rajzolgatni, játszani is jobban tudna azon. Így viszont elvész annak a varázsa, amikor egy közös asztalnál étkezik a család.
Kkriszti!
A nevek közül az Andrea lett a befutó, gondolkodtunk még a Csillán, Szilvin, Katán. Fiú nevek közül a Petit szerettük volna. Aztán úgy alakult, hogy az életet adó Zolikának nevezte el. Persze van lehetőség bármi mást adni, gondolkodtunk is a Petiben, de végül úgy döntöttünk, hogy meghagyjuk neki ezt. Majd ha mesélünk neki a származásáról, tudni fogja, hogy kitől kapta. Második neve pedig a férjem keresztneve lett hozzánk tartozását jelképezve. Andrea is akkor jöhet szóba, ha előtte az életet adóval meg tudjuk beszélni, hogy ezt szeretnénk, van-e ellene valami kifogása. Ha már adott neki egy nevet, vagy szeretne adni, akkor tiszteletben tartjuk. Ez csak a mi véleményünk, tényleg bármilyen nevet választhattok. A szakemberek szerint akkor célszerű meghagyni az eredeti nevet, ha nagyobb gyerek örökbe fogadása történik, mert addigra már megszokta, hogy így szólítják.
Ma a játszóházban volt egy aranyos sztorink. Egy kislány játék gyümölcsöket vágott el játék késsel, és ledobta az asztalról. Mondta Zolikának, hogy vedd fel, amit lekéseltem. Micsoda szóhasználat, de teljesen igaza volt, nem?
Takarítás: Hetente kétszer felmosok vagy ha nagy gáz van vagy ha aznap vendégeket várok. Zolika is segít a maga módján vagy éppen alszik, akkor gyorsabban megy. Hetente egyszer porszívózok, port törlök. Főzni együtt szoktunk 2 naponta, legutóbb uborkát raktunk el. Kicsit soká tartott és úszott a konyha, de a gyerek nagyon élvezte. A teregetést is nagyon szereti, jól megrázza a ruhákat, és próbálja felteríteni. A vasalás az, amit akkor csinálok, ha alszik. Hetente egyszer fél napot anyukám vigyáz rá, addig elmegyek úszni a barátnőmmel, utána bevásárolni vagy hivatalos ügyeket intézni. Hetente kétszer esténként, ha hazaért a férjem, járok pilates tornára, kb. hetente elmegyünk moziba vagy színházba vagy vacsorázni vagy nagy bevásárlásra a férjemmel ketten, akkor is anyu vigyáz a gyerekre. Járok még a kisfiammal hétközben játszóházba, mocorgótornára, játszótérre, hétvégén pedig általában apával hármasban utazunk valahova. Szóval elég pörgősen élünk.