Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!Kép

Kíváncsi!Kép
De jó, hogy jöttél ide topikolni! Örülök nektek!
Szájpenész. Gabinak volt 2x is. Először nagyon nehezen vettük észre, mert nagyon hátul volt a nyelvén. Szóval a szájpenész (gomba) elég alattomos tud lenni. A gyerek lenyeli, így végigszalad az egész emésztőrendszeren, a beleken. Így a kaka is tartalmaz penészt ami bizony kicsípheti a popsit. Tehát arra is oda kell figyelni. Ha pöttyös a popsi kezelni kell. Canestern kenőcsnek van egy fajtája amit már egészen pici pabáknál is lehet használni. Én azzal kezeltem a fenekét. Ja mivel Gabinál későn vettük észre az első penészt és nagyon elterjedt már a szájában (az egész olan volt hátul végig) ezért meggyőződésem, hogy fájt neki. Több jel is utalt rá. A második szájpenészt azonnal észrevettem, az elmúlt hamar, és nem vettem észre, hogy fájna neki.

Ilke!
Nem állt szándékomban lekörözni, meg úgyse jelent semmit. Hiszen akár 9 hónapos, akár 4 éves, nagyon úgy se emlékszik sokra. Bár nekem azért van néhány emlékképem. Náhány régi fotóhoz tudok fűzni eseményt. Pl egy pirso overallhoz. Az ágy szélén ülök kb másfél évesen. Ennyi a fénykép. Na igen, de emlékszem ahogy anyukám hozta, hogy most varrta és hogy hogy tetszik... nem tetszett, de nem mutattam... Na?Kép
Meg ilyen apróságok. Később fotózás. Ülök a fotelban a növények előtt és apu rámszól, hogy nem szabad fogdosni és hogy maradjak nyugodtan. Vagy az üveghalacska a pocon Tényleg van aki emlékszik ilyen kicsi korából valamire? Mert az a két ember akikkel pont erről beszéltem (párom, barátnőm) semmire sem emlékszik 3-6 éves kora előtti dolgokra.

Nyuszika!
Gratula a fogacskához!

Kép

Csipkebogyó!Kép
Nem baj, amíg Luca nem közlekedik addig nem baj, de pl volt már olyan, hogy:
Este Gabit elaltatom a matracon és becsukom az ajtót, hogy ne ébresszük fel. Mászkálunk stb. és csak akkor nyitom ki, ha lefekszünk aludni, hogy halljam, ha felsír éjjel. Na még nem feküdtünk le aludni ezért zárva volt az ajtaja. Hallom hogy sír. Benyitok a vak sötétbe, megtorpanok. Valahogy olyan közelről jön a gyereksírás. Hajolok le valami oknál fogva, meg hogy jobban lássak lefelé a sötétbe és egyszercsak beleütközik a kezem a gyerekbeKép Ha még egyet lépek belerugok.. szóval közlekedi,Kép

Menem kell
sasha

Kép
sasha

Manó
Kakilásnál nálunk is ez a helyzet. Olyankor a párom átvedlik és ő lesz Dodo magyar hangja és kiabál: mami, mami - bekakiltam!! KépKép

sasha
én is csak egyes jelenetekre amlékszem, hosszú összefüggő emlékképeim nincsenek

Kryss
Itt vagy??? Gondolj rám, úgy döntöttem, ma begorkorizunk anyósom melóhelyére Dodesszal. Most debütálunk egyedül görkorizásból!! KépKép

Rit és Dodo

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Sziasztok!

Manó!

Gabi már jópár hónapja a nagykádban-kiskádban fürdik. NÉha amikor ki kell szaladnom pisilni akkor bemegy a gyerekhez, de csak vigyáz rá. Néha rá tudom venni, hogy na akkor meg is mossa, de úgy kell neki mondani, hogy a fülét is, köldökét is. DE a fenekét rámbízza... meg az arcát, haját... Nem is akarja. Szó se róla sokat melózik. Itthon is. Mielőtt elmegy dolgozik a gépén, mert jönnek érte, aztán hazajön a melóból és dolgozik, mert kell.

puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Mennyit írtatok!!!! Mi nem voltunk itthon (szombaton esküvő, tegnap pedig Anyukámnál voltunk), így most csak kapkodom a fejem Kép.

Andy, Kíváncsi!
Sziasztok, gyertek bátran Kép!

Ilke!
De jó, hogy Te ia adsz egy kis hírt Magatokról!!
Gratula a kajáláshoz! Szerintem ne aggógj, hogy csak pépeset eszik Lili. Ádám is így volt eleinte, ha egy aprócska nem teljesen pempős darab volt a szájában, ő is képes volt az egész addig megevett ennivalót visszaadni. Viszont már ügyesen eszik, és simán rág a 8 fogával.

Még akartam írni, de sajna mennem kell, mert Ádám itt sír nekem. Nem tudom mi van vele, álmos, de aludni nem akar, szopi kéne, de ha "tálalok" már nem kell, felkéreckedik, de ha felveszem, megy is lefelé, a babakocsoban ordít, a kiságyban szintén, úgyhogy ezt most elküldöm, aztán kitalálom, mi baja van.

Ja, MINDEN FÉLÉVESNEK BOLDOG FELEDIK SZÜLINAPOT, ÉS A PETIKNEK BOLDOG NÉVNAPOT!!!!

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok,

mi is megjottunk a nagymamiektol. Elli nagyon jol erezte magat, mindennap pancsolt, "homokozott" -ette a homokot, tomte magaba ket kezzel.

Kivancsi,

Ellinek volt hat honapos kora korul szajpenesze, valszeg az uszodaban szedte ossze. Mi nagyon nehezen tudtuk kiirtani, a sima borax-glicerin nme ert semmit.
Vegulis egy csecsemosnover torolte at a szajat C-vitaminnal meg en itthon minden eves elott, eves utan es ez megoldotta. Nem egy olcso mulatsag, mert a C vitamin ampulla receptre volt 700 ft korul 5 db es egyszerre el kellett hasznalni minimum egyet, de megerte. Azota nem volt ilyen gond szerencsere.

macsek
macsek

Sziasztok

Nahat de sok feleves baboca van!!!!Kép
Sok boldogsagot nekik!!

Kivancsi

Nalunk is valamikor 7 honap korul volt szajpenesz. Nem vettem eszre, hogy fajt volna neki. En borax-glicerinnel kenegettem.

Rit

Hat igen, most ugy nez ki a csalad, hogy en vagyok a legbarnabb, aztan Mano , aztan Apa.Kép
Sok sikert a gorkorihoz!
Kepzeld ma meg egy olyan 12 ev koruli kislany csapodott hozzank a jatszoteren, jott mindenhova velunk es kotnyeleskedett, meg ki akarta venni a kezembol a gyereket. Aztan nem birtam tovabb es megkerdeztem, hogy miert nem a nagyobbakkal jatszik. Erre gyorsan atcsapodott egy masik anyukahoz egy futkoso kisfiuval...Kép

Macsek

Emi is eszi a homokot, sutyiban, mikor nem figyelek oda. Meg kaviccsal is probalkozik.Kép

Panda

Emilia is eleg nyugi, de szerintem a foga miatt. Egy heten belul 2 bujt ki es a bal felso 2esnel is nagyon piros az inye.
Darabos kaja meg nalunk sem megy, kiveve a bulatat es a kiflit/kenyeret. Ha adok neki egy darab gyumolcsot, csak jatszik vele es elso dolga, hogy leteszi. Ha epp a foldon ul, akkor oda.Kép

Kepzeljetek tegnap addig hajtogattuk a gyerek elott hogy Apa angolul, hogy egyszer csak felsikkantott hogy deddi...nagyon cuki volt. Az Apja meg persze dagadt a buszkesegtol.Kép

Na megyek eszek egy kis turogombocot...nyami.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Judit!
Boldog 1. szülinapot Jordannak.
Az Öreghegyen sajnos nem nagyon van játszótér.
Azért remélem majd tudunk találkozni.

A féléves babáknak pedig boldog félévességet.

Lányok!
Van egy kis gondom Marcival. Rövidesen 1 éves lesz (kb. 3 hét), és nem igazán tudom eldönteni, hogy mi az amit még semmiképpen nem ehet. Egyszerüen ott tart most már, hogy amit neki külön készítek, azt nem hajlandó megenni. Látja, hogy mi mást eszünk, és követeli, hogy ő is azt akar enni. Szerintetek elkezdhetek neki adni a mi ételünkből is?
Másik gondom a reggeli. Ti általában mit adtok a babáitoknak reggelire?

Djeszter
djeszter

Djeszter!

Hát Gabi még csk 9 hónapos lesz, de nálunk reggelire gyümi, ebéd főzi, vacsi főzi. Sokszor eszi amit mi. Szerintem Marci is bőven eheti. Tegnap előtt pl rántott husi volt főtt burgonyával. Miért ne ehetné ő is? A panírt leszeded neki és adod kicsi falatokban. Én a húst ugyanúgy megsóztam neki, a burgonya ugyanúgy meg volt forgatva kis olajban, hogy ne legyen annyira száraz. Meg valószínü, hogy kezd rájönni arra, hogy amit ti esztek annak van íze, amit ő kap az meg ízetlenKép

Puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!
Újra itt vagyunk Pesten.
Egy hetet nyaraltunk Szilvásváradon, nem volt igazán bababarát szállás, de azért jól éreztük magunkat.
Most csak ennyi, mert lakhatóvá kell tennem a lakást.

Pszi és Balu
pszi

Sziasztok

Sikeresen hazaértünk pénteken a balcsiról, nagyon jó időnk volt, Levi és a két leányzó nagyon élvezték az egészet, rengeteget voltak a levegőn (csak aludni vittük be őket). Mi egy kicsit kevésbé élveztük, igazodnunk kellett a három gyerkőc életritmusához, ami persze soha nem esett egybe. Pl. soha nem aludtak egyszerre, legalább egy mindíg ébren volt, amikor a másik kettő szunyált, vagy pont akkor aludt el, amikor valamelyik felébredt. De összességében azért jó volt. Kép Kép

Megpróbálok visszaolvasni, nem tudom mennyire fog sikerülni, igyekszem azért hozzászólni mindenhez amihez tudok és közöm van hozzá. Kép Kép

Ilke
Ha nem nagy gond és időd is van elküldenéd nekem is a recepteket a tortákhoz? Nagyon köszi, de ha nem érsz rá, akkor azt is megértem. Találtatok már valamit? Mert most olvasom hogy a telek 250-nöl-es. Tiszta zagyva vagyok, de nem tudom követni az eseményeket. Kép Kép
Amúgy tiszta ügyi Lili, szép mennyiségeket kajál már.

Panda, Nyuszi és még aki írta
Köszönjük a névnapi köszöntést és a hófordulós gratulát.

Tüni
Gratula a vizsgáidhoz.

Csics
Sajna lemaradtam! Kép Mi van Petivel? Ha nem akarod megint leírni visszakeresem. Most olvasom hogy mégis csak allergiás? Sajnálom, de a lényeg hogy most már hízik Peti és van étvágya.

Csipkebogyó
Drukk anyukád műtéte miatt. Remélem mire ezt írom már minden rendben van.

Gömb
Nagyon ügyes Lili

Az összes Petinek boldog névnapot.
Az összes új fogacskához gratula.
Hófordulóhoz, félévességhez szintén naaaagy gratula minden babának. (Bocsi hogy nem sorolom fel)

Kiváncsi
Üdv. itt.

Egy kicsit rólunk is:
Levi is nagyon szépen lépeget már, ha csak az egyik kezét fogom akkor is haladunk rendesen, egy-egy billenéssel. Már tett magától vasárnap 3 lépést is amig apától eljutott hozzám. Szombat óta rázza a fejét a "nem"-re (bizti elleste az egyik leányzótól Kép ), ééééééés szintén szombat óta nem cumizik. Egyszerűen nem kell neki, alvásnál fogja a kezében nézi és csöndben elalszik. Én meg görcsöltem hogy hogyan fogom leszoktatni majd 2 évesen a cumizásról. Kép
Borzasztóan jön a két felső foga, ömlik a szájából a nyál.
Asszem ennyi, no már idenőttem a gép elég amíg végig olvastam mindent, most rohanok fürdetni.
Ja még egy dolog, pénteken elestem a lépcsőn ahogy mentem le a közértbe, a 7végén feküdtem, nem tudtam lábra állni, de szerencsére csak meghúzódott a lábam.

Forti és Levi aki már 11 hónapos

Kép
Kép
forti

Szasztok!
Csak egy gyors kérdés, akik már repültek. Babókákra mennyit kell fizetni vagy ingyen van a rep.jegy?
Köszi

dec8
dec8

Sziasztok!
Jó régen nem jöttem már, remélem nem haragszotok. Annyi dolgom van mindig és utána tök hulla vagyok. Gondolom más is így van ezzel, de én nem vagyok a szervezés mestere.

Csics!
Nagyon ügyes Petike!Büszke lehetsz rá!

Forti, Nyuszi!
Gréta is belépett az egy kézzel lépegetők sorába, sőt ma egyedül el is indult felém de két lépés után vetődés lett.Azután még vagy fél óráig ezt kellett játszaniKép

Visszaolvasni nem volt időm sajnos, csak ami amúgy is itt van a képernyőn.

Panda, és akik érintettek voltak, vagy most azok!
Hogyan szoktattátok le a babátokat az éjjeli felébredésekről? Gréta 6 hónapos kora óta 5-6 alkalommal is ébred és csak cicivel hajlandó visszaaludni.Már eléggé kivagyok.
A másik gondom pedig az, hogy eddig mellettünk aludt az ágyon, főleg a szopik miatt, de ezt is be kellene szüntetni, mert nagyon sok helyet foglal az éjjeli túráival. A kiságyban nem akar aludni, ha odateszem kis idő múlva felébred és sír. Milyen fortélyokat vessek be?

Pemeske és a 9 hónapos Gréta
pemeske

Sziasztok!

Remélem mindnekinek jól telt a hétvége!

Bocsi, de ez egy litánia lesz Kép Aki unja, ugorja Kép

Nakünk szuper volt, szombaton Dunaújvárosban voltunk a hugom diplomaosztóján, akire nagyon büszke vagyok, hogy idáig eljutott, na meg persze a nővérkéje nyomdokaiba lépett, mert én is itt végeztem 5 éve. Sok szép emlék jutott eszembe, jó volt pár ismerős arcot látni, és ami a legjobb volt, hogy ott lehettek velem a férjem és Dani! Nem is gondoltam volna, hogy ilyen hamar eljön ez az idő! Akikkel találkoztam csodálkoztak, ,hogy már van kisfiam, meg levágattam a hajam, a legaribb a kolis portásnéni volt, aki még az én időmben nekem is volt. A koli semmit sem változott.

Vasárnap pedig előszülinapot tartottunk, uis most szombaton lesz a hivatalos, csak ketté kellett szedni a társaságot, mert nem fértünk volna el olyan sokan a lakásban. Így a dédiék, nagyiék és a sógornőmék voltak itt, szombaton pedig jönnek a szüleim és a hugomék.
Volt nagy ebéd, meggyleves, szezámmagos rántott pulykahusi vegyeskörettel és mindent bele savanyúság. Kép
Aztán jött a nagy szülinapos köszöntése: fújtunk fel egy csomó lufit és a galériáról potyogtattuk le Dani elé. Hát szerintem ennek örült a legjobban, ,akkorákat vetődött a lufik után, kergette őket, tapsolt örömében. Kép
Aztán jött a tortatrancsírozás! Kép De, előtte el kellett fújni a gyertyát! Ééééss sikerült neki, amit tanítgattunk neki előtte öngyújtóval, teljesen úgy, ahogy kell elfújta egyedül a gyertáját! Annyira édi volt! Kép Aztán belenyúlt, először csak óvatos duhaj módjára a tortájába, bele a közepébe! Kép Aztán kente magára és tömte a szájába a túrótortát Kép Most kivételesen engedtük neki, hadd élvezkedjen, semmi baja nem lett tőle, semmi kiütés vagy ilyesmi. Aztán mindenki kézzel belenyúlhatott egy kicsit és úgy ettünk együtt, ,ami nagyon tetszett neki, közben jólesően nyögött a falatoknál Kép

Kapott egy kis gitárt, uis imádja, nekünk van 3 igazi, ,de azt azért mégse merjük a kezei közé adni. Már többször láttam, hogy bal kézzel csinálja a legtöbb mindent, hát a gitárt is ballal pengeti és úgy is fogja, ahogyan a balkezesek, lásd apukája. Kép
Cicás bilit Kép, amivel még csak ismerkedik egyelőre, nem erőltetünk semmit. Én már szemléltettem neki, hogyan is kell ráülni Kép

Egy hatalmas dömpert, amibe bele lehet ültetni és húzni benne. Ahogy meglátta elkezdett berregni, tuti tudja, hogy mi az.

Új produkció: nínós rendőrautót most már nem csak tolja maga előtt, hanem a 2 kicsi gombot megnyomja a picurka ujjaival.

Djeszter
Szerintem nyugodtan adhatsz a sajátotokból, ha nem túl fűszeres és tejes. Dani is a miénkből eszik, az sokkal jobban csúszik neki. Egy 1 éves gyerkőc szinte már majdnem mindent ehet, amit a nagyok, persze vannak kivételek, de ezáltal mi is egészségesebben kajálunk, hogy őrá is oda kell figyelni. Kis átalakításokkal és ötletességgel menni fog az együtt kajálás. Mi reggelire rozskenyérkés pirítóst eszünk vajjal és rizstejből készült kakaót, de valamikor tejbegrízt csinálok, vagy tejberizst, természetesen nem tejből, vagy joghurtot hamizik a pirítós mellé, túrókrémes (én csinálom) kiflikarikákat majszolgat. Paradicsomot is szoktam adni, azt egészben a kezébe és szépen megeszegeti, nagyon szereti, sajtot, sovány pulykasonkafelvágottat , vagy tejpépbe keverek egy kis kukoricapelyhet.

Most ennyi, jó éjt nektek!

Cupp
Gumicukor

Ui:
Jövőhéten teszek fel a website-ra újabb képeket daniról, köztük lesz tortamajszolós is!

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok

Ma babysitter voltam a baratnom 1 eves fiara,hat nem volt egy setagalopp: ))
Ja es hat az eves,O sem akarja mar elfogadni a fozelekeket ahogy Djeszter irta,igy mar egyedul eszi a aparol zoldsegeket+husit dehat az ugye nem megy olyan siman : )

Ilke
Orulok hogy talatatok egy hazat es vege az ennek a fajta izgalomnak.Majd jon a masik a felujitassal : ))))

Nyuszika
Gratula Eminek a Dadyhez,a tesom gyerekei Dedezik az apjukat : ))

Orsoly
Gratula Lackonak a fel evesseghez!!

Kivancsi
Udv itt!Nekem sincs tapasztalatom szajpenesszel szerencsere,de a lenyeg a korai felismerss mert akkor segit Borax.

Rit,Zsuzsa
Hat igen ikrek,de ketpetejuek es ez igy van jol. : ))Az egyik kikopott apja a masik meg tiszta anyja (a bal szelso ,Andraska hasonlit nagyon a noveremre )
Kivancsi vagyok a 3.milyen lesz.Anyuek nagy remenyeket fuznek vegre egy lany unokaban a 4 fiucska utan : )))

Rit
LEhet feher is de ha van festek akkor az is szupi lenne.Ha ven gipszed akkor en beszerzek olyan fogorvosi izet es csutortokon megejthetnenka mintavetelt????Jo nektek??
Hat nem tudom miert volt nyugi,mert en olyan voltam mint mindig,O meg nyulkalt a szajaba es a gyogyszer az mnidig megnyugtatta.Talan csak tobb menetben nonoek a fogai : )))

Mano
Hat migen,mert akkor volt intezes alatt a Kanadai allampolgarsaga es meg nem volt utlevele: (((
A sogornomnek meg 3 pici gyermeke van es nem vallakoztak az utra/
Erdekes mert nekunk nem mondtak nyers hust.En mindig itthon fozok es csak nagyi altal nevelt csirket eszunk ;))Bar etteremben azert jarunk talan ott kapta el.Szerintem azert nem kerdezoskodtek tovabb mert mondak hogy a tunetek amik voltak neki nem kifejezetten errre a bakteriumra utalnak.Egyebkent mi is adtunk le mintat ma,szoritsal hogy ne legyen semmi.
Nekem is sokat segit a ferjem,meg is tudja furdetni egyedul de alt egyutt csunaljuk.Egyedula kaka project az mindig az en megtiszteltetesem : )))

Zsuzsa
Aha ,Ritnek mar van Dodo lb-kez es most majd segit nekem hogy apanak legyen jo kis szulinapi meglepetes : )))

Dec8
En csak tendgeren tulra tudom , hogy 1 eves korig ingyen van,2 evesig meg 100USD az ar.Gondolom akkor Europan belul meg olcsobb.

Jo ejszakat
Kataa

Kép
Kép
kataa

Macsek,
csak az ampullás C vitamin jó, vagy lehet pl. ascorbinsavval is? Valamiért úgy gondolom, direkt jó lenne, ha valami porszerűvel próbálnám meg leszedni a szájpenészt.
Sasha,
tényleg a popsija is piros lett tegnapra. Meg sokat sírdogál. Lehet, hogy attól, hogy fáj neki? Aztán meg, az utóbbi napokban harapdálja a cicimet. Arra gondoltam, az is a szájpenész miatt lehet. Gondolod? Mindenesetre már az én cicim is fáj, különösen az egyik. Csak azt nem tudom eldönteni, hogy a harapástól, vagy esetleg az is szájpenésztől.
Mindenkinek csupa jókat!
Kíváncsi
kíváncsi

Sziasztok!

Rit,
igaz kesve, de azert gondolok Ratok!Kép
En mar olyan regen nem görkoriztam, nem tul egyszerü összehozni. En nem akarok Rebivel elindulni, mert ugy gondolom, hogy azert egy kicsit biztosabbnak kene erezzem magam.... Ciki lenne, ha a gyerekkel a kocsiban nyalnek el, vagy a kocsi elgurulna, en meg nem tudnek felallni!
Remelem jo volt, de biztos otthon is dög meleg volt. Bar, ha eleg gyorsan mentetek, akkor azert tuti jol fujt a szel!Kép
A Strandon nem csinaltunk kepeket, majd legközelebb. Arrol a termeszetes patakvizesröl beszelek... Bad Fischau.....de majd legközelebb! OK?

Djeszter,
en meg eleg keves dolgot adok Rebinek, megprobalom egy eves koraig tejtermek es glutenmentesen tartani...Bar mar ö is egyre jobban erdeklödik a kajank irant... utobbi idöben voltunk parszor etteremben, es volt, hogy a husrol (malackodtamKép) leszopogattam (bar hallottam arrol, hogy a kariesz bakteriumokat a gyerekek a szüleiktöl kapjak....) a szaftot es aprora vagtam es ugy adtam neki.....hozza a rizsböl is. Vagy ma a petrezselymes krumplit is leszopogattam es azt adtam neki, szinten etteremben... es ezzel Rebi meg van elegdve...
De ha valami olyat eszünk, amiböl ö nem kaphat, a legjobb nem is a közelebe engedni.KépSzegeny gyerekKép !!

Ma jo napunk volt, Aaron kedveert is, meg hat az enyemert isKép elmentünk az IKEAba, deleött ott voltunk - Aaron imad ott jatszani.En meg egy ajandekutalvanyt akartam elvasarolni, mert holnap jar le. Aztan strandra mentünk -ez most egyszerü kloros vizes volt- kicsit es aztan csüccs az autoba, mer mar hetek ota meg volt a terminus a gyerekdokinal. Sajnos. Jobb lett volna,ha nincs olyan meleg orvosozas közben. De mindegy.
Rebi megkapta a kullancs altal terjeszthetö agyhartyagyull oltas elsö reszet....mint eddig meg egyszer sem, ma sem sirt az oltasnal. 9 kg pontosan. Hogy mekkora, azt nem tudom, nem mertük. Majd itthon megprobalom.... Aztan Aaronnak meg kellett vennem a beigert fagyit, amit sikeresen elfogyasztott az autoban -ugyan kanalazta, de a homloka, az alla, az orra es a pofija mindket oldalt csokis lettKép - es mentük vacsizni etterembe, ahol egy jatszoter is van. Aaron nem evett, csak jatszott...Na szoval nem unatkoztunk. De holnap ovi lesz....

Na, hat ilyen volt a mai nap, remelem azert tulzottan nem fog lehülni!

Kryss&Rebecca

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Dec8

Asszem ha helyjegyet is veszel akkor 67% a gyerekjegy, az Londonba pl. kb. 50-60 ezer. Ha nem veszel ulest, akkor csak a repteri illetek, ami kb. 15 ezer.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszi,
Gratula Eminek az újabb foghoz! Hogy van a pocija? Megnéztem az új albumot, nagyon édes Emi a képekenKép. Az biztosan nagy segítség volt, hogy Anyud veletek volt. Neked nagyon jó színed lettKép.
Egy Megatoysos körútra én is benevezek, mert még a költözés előtt be akarok vásárolni Lilinek, hogy ott egy ideig ne kelljen ilyenekkel foglalkozni. Most megint nőtt biztosan, mert a 80-as ruhák már eléggé feszülnek rajta.

Orsoly,
Boldog félévességet Lackónak és nagy gratula a vezetéshez! Én tudom ez milyen nagy dolog, mert én még mindig nem merek vezetni rendesen, pedig lassan lejár a próba jogsimKép.

Csipkebogyó,
Akkor szerencséd volt a költözésekkel, nekem ez lesz az első, és szinte azt sem tudom hol kezdjem majdKép.

Sasha,
Csak viccnek szántam, hogy leköröztélKépKépKép. Nekem vannak emlékeim az első évekről itt, igaz nem túl sok, és mint neked inkább csak képek. Jó néha felidézni őket.

Panda,
Ádám mikor fogadott el először darabos kajcsit?

Zsuzsa,
KöszikeKép!

Forti,
Örülök, hogy jól sikerült a nyaralás. Holnap küldöm a recepteket. Igen, találtunk már egy házat (azt amit írtálKép), épp ma írtuk alá az adásvételi szerződést.

Kataa,
Ne is mondKép.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Ilke!

Pesze, hogy viccből írtadKép Tudtam is, csak... nem tudomKép

Kíváncsi!

Jajj! Tényleg el is felejtettem írni, hogy a ciciket is mindig kend le. És ilyenkor fontos az hogy minden szopi előtt, v. után mosd meg, ahogy jól esik. Ha van cumi, cumisüveg akkor a cumikat ajánlott alkalmanként kifőzni. Elég fárasztó, de nem tart sokáig és a visszafertőzés miatt muszály.
Nem biztos, hogy a szája fáj, lehet, hogy a feneke. Bááár.
Anyósom kb 3 évvel ezelőtt dolgozott egy kicsi magáncégnél, ahol a tulajdonos nőnek volt akkor egy kb 2-3 éves kislánya. Nem is a kora a lényeg, hanem az hogy szájpenésze volt. Az a fehér lepedékes. A kislány (Regina) nagymamája valahogy elkapta tőle. 3 hétig alig tudtak nyelni, enni, inni és fájt nekik. Egyébként az orvosok, védőnők szerint nem fáj a szájpenész, de ha ezek a picikék beszélni tudnának úgy, ahogy a nagyi a kislánnyal, akkor vajon mit mondanának?Kép Én mindenesetre abból indulok ki, hogy igenis fájhat a szájpenész, és csípheti a popsit és az is fáj.
Jobbulást a tökmagnakKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Pemeske!
Sajnos semmilyen jó praktikával nem szolgálhatok altatás ügyben Kép. Ádám is felébred még minden éjszaka. Ált. 4x, de van, hogy csak 3x, viszont az is előfordul, hogy 5-6 alkalommal riaszt. Ő is csak cicivel alszik vissza, úgyhogy őszinte részvétem (és itt most az "őszinte" tényleg az, mert együtt tudok érezni Veled).

Ilke!
Ádám úgy 10-11 hónpos lehetett, mikor először elfogadott darabos ennivalót. Ez alatt értsd, hogy már nem volt teljesen folyós-pempős a kajája, hanem picit sűrűbb, és picurka darabok előfordultak benne.

Nyuszi!
A befőzés nem olyan nehéz, ha van valaki, aki leszedi a fáról a cuccot, és megmossa. Ilyenkor már csak üvegekbe kell tenni, rá a forró cukros szirup, és kész is Kép. Ezt simán meg lehet csinálni, míg a gyerekek alszanak. De itt volt Anyukám is, bár csak annyiban segített, hogy leszedte a cserkót, és ha kellett, vigyázott a kölkökre, de ez is nagy segítség volt Kép.

Gumicukor!
Jó lehetett a tortamajszolás Kép.Ádám nem majszolt, csak nézte, nézte, aztán megunta Kép.

Pocok, Zita, Zulu!
Hol vagytok???

Képzeljétek, ma jön Anyukám, és adott nekem egy szabad napot, hogy menjek el itthonról, ahová akarok, ő vigyáz Ádámra. (Noémi Anyóséknál...) Csak épp azt nem tudom, hová is menjek? Persze, nem egész napra, mert ugye a szopi, de pár órát azt hiszem, kihasználok Kép.

Minden jót,

Panda

panda
Halásztelek

Tüni!
Kitartást a következö héthez, nem irigyellek. Mi jóban vagyunk az anyósommal, de heti 2x3 óránál többet én sem tudnék vele elképzelni sehogy sem...
Boldog félévességet GergönekKépKépKép! A nagy könyv azt írja, hogy ne vezessünk be két hétnél gyakrabban új kajákat... Ha elöször kapnak szilárd kajcit, akkor nagyon megbotránkoznak a kanáltól. Hogy adtad neki a barackot? Összeturmixolva jó folyós lesz és akkor kenhetsz egy picit az ujjacskáira vagy a cumijára, hogy barátkozzon az ízével. Hagyd eleinte így játszva ismerkedni a kajával, pár hét múlva úgy nyeli majd, hogy öröm lesz nézniKép! (Utólag nagyon könnyü ám így vélekedni, de volt, hogy én is ott álltam a répa fölött, majdnem bögtem. Mire két órával a szokásos elött hazajött a párom, akkor már a messiást üdvözöltem benneKép.)

Sasha!
Mi matracon alszunk, de én nem merem már nagyon régen csak úgy otthagyni Lucát, gurult már le róla és ha csak pár centiröl is, de eshet szerencsétlenül. Ö szegény mindig az ágyacskájában a rácsok mögött kénytelen elaludni, de jobb is így, különben nem tudnám nyugodtan becsukni mögötte az ajtót. Felkészítettetek az új fejezetre, amikor majd feláll és ezért kell lemondjunk a jól bevált hálózsákról...

Forti,
köszi a drukkot, igen, már jobban vanKép! Helyes és szokatlan látvány lehet, hogy Levi a cumit "nézve" alszik elKép.

Dec8
Általában egy éves korig ingyen van a jegy, de olyankor ha jól tudom csak az öledben van helye. Én most a fapados German Wings-szel repülök, ott két év a határ és 5 Euróba kerül a jegye.

Szemeske! (Az éjszaka átalvása kiságyban)

Annak, hogy olyan gyakran ébred, semmi köze az éhséghez, vagy a szomjúsághoz. Minden baba (söt mi is!) éjjelenként kb. 8 alkalommal elérkezünk a felszínes alvás birodalmába, esetleg alkalmanként fel is ébredünk. Ilyenkor leteszteljük a környezetünket, hogy nem áll-e fent veszély (pl. tüz), minden optimális-e az alváshoz, mint hömérséklet, takaró, fény stb. Sajnos az ilyen fontos dolgokat egészítik ki a babáink a megszokásokkal, mint: cumi, anya cicije, simogatás, ringatás... Könnyü belátni, hogy a szokások az idövel egyre inkább elmélyülnek, így minél elöbb teszünk valamit, annál jobb. A szakemberek azt tanácsolják, hogy tegyük le a babát, nyugtassuk meg anélkül, hogy felvennénk, duruzsoljuk a fülébe, hogy vigyázunk rá, simogassuk meg az arcát, de ne adjuk meg neki azt, amit MEGSZOKÁSBÓL vár el (cici). Ha sír, (mérd órával az idöt!) nyugtassuk meg 3 perc múlva. A megnyugtatás tartson 1-2 percig, pont mint az elöbb leírtam. (Ha a jelenlétedtöl jobban kiabál, az is normális reakció, hagyd ott hamarabb.) Ha megint sír, meg kell nyugtatni 5 perc múlva, aztán 7 perc múlva, aztán megint 7 perc múlva. Ez az elsö éjszakára igaz, aztán növelni kell az idöt, míg eléritek a 10-10 percet. A megnyugtatás a célt szolgálja, hogy tudja a baba, hogy figyeltek rá. Ne nyugtassátok felváltva, mindig az csinálja, aki letette!
A módszer lényege azon alapul, hogy megtanulja, hogy nincs értelme követelni, "jönnek ugyan, de mégsem érem el a célomat, így nem teszem ki nekik a lelkemet, nincs értelme kiabálni, megtanulok inkább magamtól elaludni"... Ha mellettetek alszik a baba, érdemes dolgozó apukának pár éjszakára a másik szobát választania. Beteg, vagy fél év alatti babával ne próbálkozzatok, az nem indokolt!
A módszer hátulütöje, hogy ha úgy gondolod, nem bírod már és inkább teljesíted a nem indokolt, "megszokás-kívánságát", azzal azt tanulja meg, hogy "csak elég kitartónak kell lennem az üvöltéssel, nem szabad elaludnom és akkor megkapom anya cicijét". Tehát a legrosszabb amit tehetsz, hogy elkezded alkalmazni a módszert, de aztán feladod. Ha jól csinálod, egy hét alatt kell legyen eredménye.

Nekünk az éjszaka átalvásával sose volt gondunk, de az elalvást (nappal, este és idegen helyen) így kellett megtanítanunk neki. (Ha sír elalvás elött, én már nem tartom be a 10 percet, pár perc után bent vagyok nála, de csak nagyon röviden.
Nagyon ritka, hogy újra be kell mennem hozzá...) Hogy milyen könnyü valamire rászoktatni a babát, azt láthatod egyébként az én példámból: Luca kb. 4 hete lázas volt, így éjjel sokszor ébredt és fel is sírt, ami egyébként nem szokása. Persze felvettem, szopizott. Amikor két nap múlva nem volt már semmi baja, még mindig jelentkezett, ha ritkábban is. Akkor azért nyugtattam meg, mert szerettem volna, hogy apa (aki korán kel) átalhassa az éjszakát. Persze a következö hétvége az visszaszoktatás jegyében kellett teljen...

Tudom, van aki nem fogadja el még ezt a kontrollált sírni hagyást sem, az hunyjon szemet az önzöségem felett, de nálunk müködik a módszer. Remélem, tudtam segíteni.

Sziasztok, a tegnapi termés végét majd késöbb olvasom el, minden jót Nektek:
böbeszédüKép Csipkebogyó
csipkebogyó

Sziasztok!

Elöször is:
Ha valaki tölem kapna olyan levelet, aminek angolul van a szövege, és van egy fájl csatolva hozzá, ne nyissa meg, hanem törölje, mert egy féregvirus, és elkezdi összevissza küldözgetni önmagát (én két helyröl is kaptam, és csak azért néztem meg, mert az egyik ismerös helyröl jött (RZsuzsa, töledKép), amugy nem szoktam, hanem ki szoktam dobni rögtön az ilyen leveleket).
Aki esetleg kapott, bocsi, de csak ugy tudtam megállitani a levélküldözgetést, hogy kihuztam az internetkábelt, és addig már elküldött párat.

És:

Orsoly LacijánakKép, Tüni GergöjénekKép, Gömbölyü LilijénekKép és Kakukkfü EmmájánakKép (elöre is) boldog félévességet!
Judit JordanjánakKép (tegnapra), és Gumicukor DanijánakKép (holnapra) boldog elsö szülinapot!

A táblával némi gondba vagyok, mert most már csak 700*900 pixeles maximális méretet engednek a tábla meg 537*2159-es. Vágjam szét???

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Gumicukor,
akkor Te jót nosztalgiáztál a hétvégén! A "litániád" jó ötleteket adott az elsö szülinapra (a gyertya elfújásának gyakorlása, lufiáradat...)!

Kíváncsi,
nem tudom, milyen az ampullás c-vitamin íze, hogy édesítik-e esetleg, de az aszkorbinsav rettenetesen savanyúKép.

Lányok,
Luca kirügyezettKép. Pár napja van rajta néhány óriási ragya, ami lehet (=remélem), hogy "csak" szúnyogcsípés és nem kaja okozza. (Nem kapott semmi új ételt.) Hogy különböztethetem meg a pattanást a csípésektöl, van valami tippetek?

Beszti,
szerintem nem gond elharmadolni, majd megkérjük a lányokat, hogy ne írjanak, míg nemérkezett meg mindhárom rész. Megnézted már, hogy a többi topikban hogyan csinálják

Csipkebogyó
csipkebogyó

Szétvágtam. De ha egymás után rakom, nem is zavaró, csak az, hogy a 2. és 3. részt egy kicsit összébb kellett nyomni, ezért ott kisebbek a cellaméretek. Még próbálkozom majd Excelben is, de most már Nátán miatt igy kell feltennem, mert nem birja tovább (1,5 órája vagyok emiatt a gép mellett).
Mindenkinek minden jót, este jövök, akkor olvasok és reagálok is.KépKép

Kép
Kép
Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Ilke
Csak ezt olvastam hogy 250 nöl a telek. De hol? Arról lemaradtam. Kép Köszi hogy küldöd a receptet.

Forti

Kép
Kép
forti

Kivancsi,

szerintem nem jo az aszkorbinsav, mert az eleg savanyu. Az ampullas C vitaminnak meg nincs ize.
Es az ugye folyik is.
Amugy ua kell csinalni vele, mint a borax-glicerrinnel. Ratekerni egy darabka gezt az ujjadra, hatarozottan letorolni a szajat belul es nagyon fontos, hogy minden torleshez uj gezt kell venni.
Es azt hiszem a cebion csepp se jo, mert az is savanyu. Vagyis lehet, hogy jo, de az tuti, hogy a baba nagyon kiakad. Igy meg az ampullas tol nem is sirt.

macsek
macsek

Kivancsi,

most olvasom Sasha irasat. A mellet is kezelni kell, bar nekem ott sem hasznalt a borax-glicerin. A vegen kaptam ra kremet, azzal kellett kennem es szopi elott lemosni. Az helyre is hozta kb 2 nap alatt. Igaz, hogy ra van irva, hogy szoopi alatt nem, de a Sarlai doktorno negnyugtatott, hogy szabad, ez nemzetkozileg ajanlott krem. Bactroban a neve.

Nekem van meg itthon C-vta ampullam, szivesen odaadnam, de nem tudom, hogy jutattahatnam el neked. Mi legkozelebb csak aug elejen megyunk Becsbe. Kép

macsek
macsek

Hali!

Dani egy jó nagy adag tökfőzi után szépen elaludt, remélem tart vagy 2 órán át Kép

Alvástanítás:
Nálunk 3-4 nap alatt sikerült cici nélkül (én is hagytam kicsit bőgni), amióta pedig már egyáltalán nem kért cicit, pont 11 hónapos kora óta, fel sem ébred éjjelente. Addig, amíg cicizett, 2-3-4x is.

vmiért írni akartam, de közben elfelejtettem Kép Majd talán este, most megyek ebédelni én is.

Nyuszi
Milyen a túrógombóc? Bababarát? Kép Elküldhetnéd a receptjét, ha van időd, rá.

cupp
gumicukor és dani

petiknek boldog névnapot!!! Kép

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok

Tegnap voltunk dokineninel a fosi miatt. Kapott kenocsot a popsijara es valami rizsnyak nevu formedvenyt amit a Hipp gyart es receptre adjak. Javulgat, ma meg csak egyszer volt fosi, nem is sok. A feneke is szepul.Kép

Dec8

Elfelejtettem irni, hogy Malev ar volt amit irtam. Mi eddig meg egyszer sem vettunk helyet, de mivel sosem volt tele a gep, ugy kaptuk a mienket, hogy egy harmas sorba a ket szelet es kozepen ures. Igy megis van helye.Kép

Judit

Boldog szulinapot Jordannak!!!Kép

EEEESSSS

Igaz nincs benne a tablazatban es ha jol tudom tegnap volt, de Halacska Annajanak is!

Kép

Panda

Hat igen, nagy segitseg ha itt van nagyi, mostanaban nem tudok egy lepest sem menni a Manotol, folyton szorakoztatni kell. Vagy vinni a jatszoterre. A hazimunka meg..... Ma meg ezt is vegigugralta a terdembe kapaszkodva, hogy a reggeli dolgomat vegeztem a WC-n...Kép
Most is itt van nagyi, megyek is ebedelni, meg ugyet intezni.

NyusziKép

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok

Tegnap voltunk dokineninel a fosi miatt. Kapott kenocsot a popsijara es valami rizsnyak nevu formedvenyt amit a Hipp gyart es receptre adjak. Javulgat, ma meg csak egyszer volt fosi, nem is sok. A feneke is szepul.Kép

Dec8

Elfelejtettem irni, hogy Malev ar volt amit irtam. Mi eddig meg egyszer sem vettunk helyet, de mivel sosem volt tele a gep, ugy kaptuk a mienket, hogy egy harmas sorba a ket szelet es kozepen ures. Igy megis van helye.Kép

Judit

Boldog szulinapot Jordannak!!!Kép

EEEESSSS

Igaz nincs benne a tablazatban es ha jol tudom tegnap volt, de Halacska Annajanak is!

Kép

Panda

Hat igen, nagy segitseg ha itt van nagyi, mostanaban nem tudok egy lepest sem menni a Manotol, folyton szorakoztatni kell. Vagy vinni a jatszoterre. A hazimunka meg..... Ma meg ezt is vegigugralta a terdembe kapaszkodva, hogy a reggeli dolgomat vegeztem a WC-n...Kép
Most is itt van nagyi, megyek is ebedelni, meg ugyet intezni.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

hehe ez ketszer sikerult, bocsi

Gumicukor

A turogombocot en ettem es fagyasztott volt. KépMint irtam fentebb mostanaban Wcre menni sem hagy a lanyom, nemhogy fozni.KépKép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok

Ma alairtuk a hitelszerzodest a lakasra es ert egy meglepetes.
Megpedig hogy igaz az hogy 2 gyerekre 6 ev a vallalas a Szocpolhoz de ha mar van egy akkor a kovit a szerzodestol szamitott 3 even belul kell megszulni.Ez nemikepp atrendezte a gyerekvallalasi terveinket, de mindegy.
A mult heten kiderult hogy egy kolleganom elmegy kulfoldre es ha akarok mehetnek vissza osztol.Nagyon gondolkodtam a dolgon,gondolom azert mert mar 1 eve itthon vagyok es a munka innen erdekesebb mint bentrol : )))
Aztan megis ugy dontottem ,hogy maradok,mert szerencsere nem letszukseglet a penz sem es ilyen csak egyszer adatik meg egy no eleteben hogy otthon legyen es lazitson egy kicsit.

Ilke
En mar profi koltozo vagyok es azt javaslom ,kezd a furdovel e skis heysegekkel mert itt van sikerelmeny ; ))Egy szobat osszepakolni meg ugyis tobb nap es akkor tud az ember remeny vesztett lenni : )))))

Nyuszi
Nagyon irigytkedem tovabbra is a helyben levo anyukara ; )))
Nekunk ma is egy ismerost kellett megkernimig a Banlban voltunk es kozben tiszta ideg vagyok hogy minden Ok-e.Ha anyuval van akkor semmi bajom : ))

Csipkebogyo,Gumicukor
Nekunk nem volt gond az ejszaka atvalvasa,de az elalvast az tenyelg tanitani kellett.3-4 nap az egesz es sikerul.Most a delutani alvassal kudok,ez nem megyolyan gyorsan.Foleg hogy mosta melegben delelott is alszik ,ami tole szokatlan; )

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Tényleg! Halacaska Annájának is boldog szülinapot, bár tudom, most nem olvas minket, mert Balcsiznak. Emlékszem, tavaly ilyenkor reggel bekapcsoltam a telcsimet és várt egy sms, hogy megszületett Anna, aztán rá 2 nappal pedig dani is méltóztatott kibújni Kép Mintha most lett volna, hamar elszaladt 1 év...

Nyuszi
Rizsnyákot lehet csinálni barna riszlisztből, régen a risznyákot orizának hívták. Natúrban eléggé förmedvény, de ha teszel bele kis mézet, akkor nagyon finom. Ezt tej pótlására is adják. A barna riszliszt 500gr-os kiszerelésben kb. 190 ft körül van, gondolom olcsóbb, mint a Hipp. Dani már régóta kap ilyet kakaó formájában és gyümiket is szoktam vele sűríteni + ezzel csinálom a rántást is. Apósom pl. tejérzékeny, így zabtejjel felesben issza. Nekünk ezt a drnőnk mondta még amikor a főzik kerültek bevezetésre. És gluténmentes is+ egészséges, és bio is.

puszi
gumicukor és dani

KépKép
KépKép
gumicukor

Látod Kataa! Én mondtam a 3 évet. Ha már van 1 akkor 3 éven belül kell bevállani a 2-at. Mi már így tervezzük a jövő évi lakásnézést is. Közben kiderült, hogy a melóhelyemről is vehetek fel kamatmentes kölcsönt, addig legalább biztosított még a helyem is, bár nem úgy néz ki, hogy ki akarnának dobni. Én vizsont megyek vissza ősztől, mert nekünk sem lenne létszükséglet a mani, ha nem szeretnénk mielőbb költözni és összegyűjteni a beugrót. Jó hír még az is, hogy a folyószámlakamatokat emelték!!! Nem sokkal, de az is vmi.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok
Még csak 1 napja nem jártam itt, máris iszonyú sokat olashatok utána - jó termés volt Kép
Mi most jöttünk a dokibácsitól - ez új, most próbáljuk, elvileg hozzá tartoznánk. Az az igazság, hogy már most úgy döntöttem, eljövünk az eddigi dokinéninktől (Kataaval közös): Képzeljétek, végre valaki rendesen megvizsgálta!! Még a pocóját is megnyomkodta -idáig a dokinéni csak a szájába nézett + hallgatózott. Ja és kikérdeztek egy csomó szokásával kapcsolatban, miegymás - idáig soha senki nem kérdezgetett: szóval olyan jó benyomást keltett, hogy úgy döntöttem, átjövünk. Pedig ő nem is tudta, hogy nem oda jártunk idáig, annyra új itt, hogy azt hitte, ő a mi dokink Kép
Ja és képzeljétek, azt mondta, hogy a kisajkakon (ja igen, puncit is nézett, a dokinéni még soha életében!!) van egy hártya, amitől így össze vannak ragadva és el kéne vinni nőgyógyászhoz, hogy széthúzza. Állítólag csak egy rántás, valakinek volt már ilyen???
Ja igen - és görkorival mentünk!! felbátorodtam ugyanis, mivel ügyi voltam KépKépKép
Más: tegnap voltam barlangászni!!! A papa szerint Dodo pár percig sírt utánam, de utána egy angyal volt!!!! KépKép

Nyusz
jó ötlet a túrógombóc - én is csinálok valamelyik napKép
de jó, hogy már mond ilyeneket!! KépKép Nálunk még mindíg csak a papapapa meg a mamamama megy

Djeszter
szerintem simán adhatsz neki a tietekből, csak ne legyen túl fűszeres Kép

gumicukor
tök jó szülinapi bulit csináltatok neki!! - jó ötlet ez a gyertyafújás-tanítás, azt hiszem mi is alkalmazni fogjuk majd annak idején KépKép

Kataa
csütörtök jó, ha nem akarsz gipszet, akkor lehet vízüveg- alumínium oxid keverék - ettől olyan lesz, mintha porcelából volna, működik!!! Ez is hamar megköt, de a biztonság kedvéért, azért 24 órát kell pihentetni. A gipsz hátrány, hogy porlad - az viszont szinezhető, ezt nem tudom, hogy kell.
Gondold ki, mit szeretnél, a fogorvosi biszbaszból annyit vegyél mennyiségre, hogy elég legyen. Szerintem a keze sem fér már be tejfölös pohárba - próbáld ki! Ne érjen a falához sehol!! Szerezz akkora műanyag vackokat, hogy keze-lába beleférjen. Javaslom mondjuk a Danonos csokipuding asszem - sz ilyen szélesebb dobozos - kéznek és valami tusfürdősnek, v. habfürdősnek az alja lábnak. Próbálkozz, mibe fér bele, de túl nagy edény se legyen, mert akkor egy csomó massza csak a kitöltésre kell - és gyakorlatilag kárbavész. Azért az nem olcsó. Jó játszást addig, majd megdumcsizzuk hol és mikor Kép

Kryss
Ok, de legközelebb tényleg fotózz!!! Úúúúúúúúúgy megnézném!! Kép
Görkorizás ment,, szerintem tök jól, és az az igazság, hogy így még könnyebb is, kocsival. - nem enged elnyalni KépKép - és bevallom lejtőn nagy hasznát veszem a fékjének, én ugyanis olyan béna vagyok, hogy egyedül beszarok a lejtőn, hogy begyorsulok és nem tudok fékezni - a kocsi viszont biztonságérzetet ad :KépKép

csipkebogyó
nem is!! tök jó, hogy leírtad - nekünk pl. szükségünk volt ilyen fajta útmutatóra, mer pont most döntöttem el, hogy változtatnunk kell. Ma 9 hónapos, és van, hogy 2x 3x kel éjjel. Nem éhes, mert össz-vissz 40-50ml-t iszik meg. Szóval azért ezért már mégse keljekl fel!!!!

Rit és Dodo

rit

anemona7

Beszti: koszi a tablat!Kép

Koszi mindenkinek a feleves gratulat is!Kép

Ma voltunk mazsalni, Lacko megint alig hizott (15 dkg-t 19 nap alatt), de sem en, sem a vedono nem izgatja magat miatta. Ja es ma elkezdtuk az almat (le is, pure is volt), de egyelore nem nagyon jon be Lackonak.Kép Kivancsi leszek holnap!

Lanyok! Asszem a Noklapjaban van cikk a glutenerzekenysegrol. Ott azt mondja egy doki, hogy mivel ez veleszuletett dolog, kinoni nem lehet, igy szerinte nem kell a glutenmentesen etetni a babat 1 eves korig. Ha erzekeny ra, akkor is elojon, ha nem kapott glutent addig. Ez igy van?

orsoly

Ps: boldog felevesseget TUni Gergojenek es Gomb Lilijenek!Kép
orsoly

Sziasztok,

Gyorsan beköszönök. Remélem hagyja a lyány.

Képzeljétek a héten minden nap megyünk úszni, és ma Lili már egyedül is úszott. Kép Csináltunk képeket is, ha Apa lekicsinyíti, akkor beteszem Kép

A hétvégén megjártuk az ügyeletet Kép Nagyban játszottam Lilivel, amikor egyszer csak recsegett egyett a karja (úgy, mint amikor az ujjunkat ropogtatjuk)...nem gondoltam semmire, máskor is volt ilyen. De a következő pillanatban elkezdett sírni. Cicit adtam neki, akkor is sírt. Ha nyújtottam felé egy játékot, akkor a jobb karjával nem nyúlt utána. Hát jól megilyedtem, úgyhogy irány a János kórház. Mire odaértünk már csak hüppögött, de a kezét továbbra sem használta. Szerencsére hamar jött a dokinéni, aki végigtapizta. Lili ordított közben. Aztán mondta, hogy várjunk pár percet. Kimentünk a váróba, és Lili ugyanúgy használta a kezét, mint előtte. Olyan béna voltam, hogy kiugrasztottam a kis karját a könyökénél. Nem tudom , hogy csinálhattam, de nagyon lelkiismeret furdalásom van miatta. Kép De szerencsére ennyivel megúsztuk a dolgot.

Rit,
Picimaci, csak nem voltam netközelben. Majd rádcsörgök.

Mano,
Remélem, eljutunk mostanába megint az Árkádba, akkor majd megsasoljuk azt a hintát.

Orsoly, Andy, Tüni,
Boldog fél évet a csemetéiteknek! Kép

Tüni,
Lili sem eszi meg a barackot, úgyhogy almával keverve adom.

Panda,
Zulu Balcsin van (bár mintha azt mondta volna, hogy szombatig...akkor pedig már itt kéne lennie)

Beszti,
Köszönjük a félév köszöntő táblát Kép

Kataa,
Babaproject Kép

Megyek babázni.

pusz,

gömb
gombolyu

SziasztokKép

Mindenkinek köszönjük a fél-szülinapi jókívánságokat. BesztiKép Neked pedig külön köszönet a táblicskuértKép

Gergő már kezd megbarátkozni a barackkal, de csak úgy hajlandó enni, ha ő foghatja a kanalatKép Kész vagyok az "anyóslátogatáselőtti nagytakrítással", bár tökéleteset úgysem alkothatok, mert mindig talál valamit. Egyébként nem kötekszik, csak megjegyzi, hogy ezt is meg azt is megcsinálta "Ugye nem haragszol?" kédés kíséretében. De mindezt úgy, hogy azért érezzem magam nagyon rosszulKép

Lányok!
Ti szoktatok meggyet lefagyasztani? Hogy kell? Csak simán megmosom, leszárítom, bezacsizom és be a fagyasztóba?

Na megyek, mert félévesem már a parkettát kaparássza (ez a legújabb passziójaKép )

Üdv
Tüni és Gergő
tüni

Képzeljétek amíg vígan takarítottam itthon a kis okos átdörömbölt a szomszédba - mármit kimászott és felállt az ajtójuknál és bedörömbölt - és ott szórakoztatta magát. Biztos nem akart porszívózúgást hallgatni KépKépKép

Ja a dokibácsinkról még annyit, hogy még a mobilszámát is megadta - bármikor hívhatjuk felkiáltással - és még ő szabadkozott, hogy esetlej éjjel tovább kell csörgetni, mert mélyen alszik KépKépKép

Tüni
Igen, én pont íy szoktam meggyet fagyasztani - mondjuk annyi, hogy én magozom is előtte.

gömb
de jó, hogy előkerültél!!!
- és legalább tanultál - hogy könnyen kiugrik a karja. szerencsére semmi komolyabb nem volt Kép

Rit és Dodo

rit

anemona7

Tüni, én úgy csinálom, hogy mosás-törlés után szétterítve egy tálcán fagyasztom le, így amikor végül bezacskózom, pörgős lesz és egyenként lehet venni, amikor kiolvasztod.
kíváncsi

Csipkebogyó!
Köszönöm a segítséget! Majd beszámolok az erdményekről.

Panda!
Köszi az együttérzést, jólesett!

Pemeske
pemeske

Tenyleg aki beszel Halacskaval mi is nagyon boldog 1.szulinapot kivanunk a nagylanyanak!!!!!

Gumicukpr
Tenyelg,te irtad,hat ez nekem kicsit meglepo volt,de ez van.Igy legalbb nem lesz nagy korkilonbseg a Manok kozt.Ja es hat akkor mar a kicsinek kulon szobaja lesz rogton,ami remelem hogy rozsaszivnben fog pompazni : ))
Alexe meg 4 kulonbozo szinu lesz.En errol morfondirozom amig a tobbiek a viragokrol : ))

Rit
Hat ez szuper,marmint a Doki.Na ha jovore visszajovunk es nem talakok senki jot ,legalabb tudom hogy hol van egy megbizhato.Addig meg mar kibirjuk a maradek 2 honapot,amiben eremelhetoleg csak 1* fogjuk latni : ))
Ez a nogyogyaszati dolog eleg durvan hangzik,remelem nem fog Fajni Dodonak.
Azt hiszem csutortokig nem tudommegvennia dolgokat,ugyhogy halasszuk jovo hetre.Keresek is valami muanyag izeket,jo hogy szoltal!!

Orsoly
Erdekes amit a Noklapjaban olvastal,gondolom nem irnak hulyeseget.

Gomb
Orulok hogy jol van mar Lili.Ja oigen a multkor nalam maradta pelenkatok,legkozelebb megkapod: )))

Pusz megyek furdetni a rohogcse Alexet
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Ma voltunk Kakukkfüéknél a két gyerek olyan aranyos volt. Emma egyből rámászott Márkra, csak azt sajnáltam, hogy nem volt nálam a fényképezőgép, mert nagyon édesek voltak együtt. Az én fiam lehuzzta Emma zokniát a lábáról, már vetkőzteti KépKépKépKépKép .

Orsoly: Ez igaz amit olvastál, nekünk a dokinéni azt mondta, hogy ha mindkét szülő allergiás valamire tutti, hogy a gyerek is allergiás lesz. Nálunk ez be is igazolodott, mert nekem van egy tiomersal allergiam és az oltóanyagokba fordul elő, amit sajna Márk örökölt tőlem, mert amikor megkapta az oltásokat előjött az egcémája egy pár helyen, de kaptunk rá nagyon jó kenőcsöt.

Minden babának boldog hófordulót és évfordulót.

Na most csak ennyi
Sziasztok
Andy
andy78

Sziasztok!

Hat itt mar lehült az idöKép, delutan mar csak 20°C volt, most 18°C van.Erös szel fuj, esett az esö, de most nem....

Rit,
ügyes vagy! Lehet, hogy nekem is mernem kene....Kép!!! Lehet, hogy utanaozni foglak!Kép

Gömb,
en ugy tudom, hogy ha valakinek ilyen könnyen ki lehet ficamitani az izületet, akkor az maskor is könnyebben megtörtenhet! Es minnel gyakrabban, annal könnyebben kiugrik a helyeböl...kerdezz ra okosabbaknal!Kép Tehat vigyazz Lilire, nehogy megint elöforduljon!

Ma vettem elöször görögdinnyet!Kép Emlekeztek, mennyit faltunk tavaly!?Kép De jo is volt pocakosnak lenni!!!Kép

Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Gomb

Ne busulj, elofordul az ilyesmi. En is gyakran hallom a Manot csontjait recsegni, foleg mikor fogom a kezet , totyog es egyszer csak hirtelen iranyt valtoztat.

Gumicukor

koszi a tippet rizsnyakra, bar azt sem tudom mi az, de receptre irtak a Hippet es mar kivaltottam. Nem kerult nagy vagyonba...Kép
Holnap nem biztos hogy tudok majd irni,mert megyunk szerzodest alairni a mi lakasunkra, ugyhogy elore is:

Kép

Rit

Persze azoa sem mondta megegyszer a budos kolok hogy dedddii.....Kép

Kryss

En a cseresznyet, meg a barackot faltam mint egy idiota....Kép Kuldj egy kis huvoset lecci...Kép

Nyuszi
Kép

KépKép
KépKép
nyuszika

en nem ertem ezt az uj kep feltoltesi rendszert, most nezet elott vagy utan kell feltolteni a kepet? Mar megint ketszer sikerult...

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

ilke: nem tudom láttad-e, hogy Lili rajta van a mostani orvosi váró vagymianeve újságnakKép Eltegyek nektek egyet v. már van belöle?

zsani
zsani

Szép estét,

Tüni,
Anyós - a helyedben megköszönném a segítségét, és felhívnám a figyelmét arra, hogy a kád kisúrolására még nem volt időd, igazán megcsinálhatná azt is. *á la gonosz gömb*

Rit,
És a szomszédok mit szóltak a kis látogatóhoz? Kép

Kataa,
Észre sem vettem az ottfelejtett pelenkát. Kép Nálunk fogyó eszköz. Apa lehúzott már egyet a WC-n is. Kép

Andy,
Kár, hogy nem volt fényképezőgép nálad, biztos nagyon édi volt Márk és Emma.

Kryss,
Jajj, remélem, nincs igazad. Már így is félek Lilit a csuklójánál megfogni, nehogy kiugorjon megint a könyöke.

Lányok,
Tényleg igaz, hogy ha egyszer kiugrott Lili könyöke, akkor könnyebben kiugrik legközelebb is? Zsani! Segíts! Te biztos tudod..

Vannak új képek Liliről: http://kep.tar.hu/ferinyul

pusz,
gömb
gombolyu

Djeszter,
Tegnap elfelejtettem reagálni a kérdésedre, pedig akartamKép. Szóval Lili pont úgy étkezik mint Sasha Gabija, reggelire friss gyümi (mostanában már dúsítani szoktam egy kis rizsdarával) ebéd és vacsi főzi. A különbség csak annyi, hogy Lilit totál nem érdekli amit mi eszünk, pedig néha úgy produkálom neki magam, mintha egy reklámfilmben szerepelnékKép.

Panda,
Hát Lili két hét múlva 1 éves lesz és a sűrűbb kajcsi még okés de ha darabos akkor tuti nem csúszik le.

Forti,
Mail ment. A ház a XVIII. kerületben van.

Kataa,
Köszi az ötletetKép.

Gumicukor,
Bocsi, hogy nem értem, de hogy kell csinálni ezt a rizsnyákot?

Nyuszi,
Örülök, hogy jobban van Emi. Ma kedvet kaptam én is egy kis gombócozáshoz és készítettem egy kis sárgabarackos gombócot. Bevallom még sohasem csináltam és egész jó lettKép.
Én meg a profilomba nem tudok képet cserélni, majd írok a szerkesztőnek, hogy segítsen.

Orsoly,
A párom cöliákiás (lisztérzékeny) és az a gasztroenterológus aki fél éves kora óta kezeli azt mondta nekünk Lili születése előtt, hogy ha 2 évig nem adunk Lilinek glutént, akkor azután már minimális az esélye annak, hogy nála is jelentkezik ez az allergia. Nem tudom mi a helyes, mert mindenki mást mond, de mi benne megbízunk így igyekszünk tartani a két évet.

Tüni,
Meggyet, cserit én magozva, mosva és jégkockatartóba rakva szoktam lefagyasztani. Így tuti nem tapad össze, utána már lehet zacskóba tenni.

Zsani,
Aranyos vagyKép, köszi, de kaptunk már az Anyatejadó mamik klubján, ott készült a kép is. Azt hiszem Gyógyhírek vagy mi a szösz az újság neve.

Na megyek, mert a párom szakdogát akar írni.
Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok,

MINDENKINEK nagyon szepen koszonjuk a szulinapi jokivansagokat!!! Kép

Beszti:
Koszi a szivecskes tablazatert.

Jordan szulinapja hetfore esett. Reggel a 100 Folk Celzius Szulinapi Daljara tancoltunk, majd elvittem a szokasos zeneorara, ahol elenekeltek neki a Happy Birthday-t. A ruhajanak a hatara ragasztottam egy matricat, amire rairtam, hogy ma vagyok egy eves (angolul), igy mindenki kedvesen megszolitotta uton-utfelen. Delutan elvittem egy keramiafesto helyre. Ott festettem neki egy kis viragcserepet (rafestettem a nevet, datumot, meg, hogy Anyatol (magyarul) ). Utana vettem neki hatalmas, nagy allatos lufikat (gondolom otthon is aruljak, fenyes anyaga van, nem latex, nem tudom, hogy mi lehet a magyar neve). A tortat a ferjem vette. Apa angolul, aztan en magyarul enekeltem neki Boldog szulinapot. A tortat total szettrancsirozta, de nem tette a szajaba. Kozben a szuleim hivtak: "Emlekszel mit csinaltal egy eve ebben az oraban?" Hat persze!!! Szoval jol telt a nap.

Gumicukor:
Boldog szulinapot Daninak! Kép

Djeszter:
Jo lenne talalkozni augusztusban. Elkuldjem a magyarorszagi szamunkat?
Jordan reggelire altalaban banant ker. Szoktam neki adni joghurtot, mindenfele organikus kekszeket. Most masik kedvence a gorogdinnye. Ja es o meg mindig szopik.

Dec8:
Repjeggyel kapcsolatban: az USA-ban ingyen repulhet a baba ha nem veszel neki ulest. Innen Europaba minimum 10%-ot kell fizetni a babaert akkor is, ha nincs ulese.

Csutortokon az anyosomekhoz repulunk, nem tudom mennyire lesz idom toluk irni. 12.-en jovunk haza, aztan mar csak ket es fel het es irany Magyarorszag! Irjatok meg, hogy ha terveztek talalkozot, nagyon jo lenne szemelyesen is megismerni benneteket. Kép

Megyek aludni,
Sziasztok,
Judit es Jordan (egy eves es egy napos)
Judit

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?