Új privát üzeneted érkezett!

Szia Liv,

Gratulálunk! Nagyon örülök, hogy már jobban van Gergő. Különösen annak, hogy virgonc és hallatta a hangját:) Pár nap tejcsi, ami felér három antibiotikummal és már mellettetek fog otthon szuszogni. Szívből kívánom!

Andrea

KépKép
Áron

Kisfiunk picit jobban van, de azt mondták, egyelőre 8x5 g anyatejjel próbálkoznak (szondán keresztül, esetleg majd cumisüvegből), és amíg orrszonda van, szoptatni nem tudom, azt mondta a gyerekorvos ma, hogy talán az ünnepek után. Most kicsit elkenődtem, folyton arra gondolok, hogy egész nap egyedül van, a nap 23 órájában senki nem simogatja, nem beszél hozzá, nem öleli meg, és nagyon elszorul a szívem ettől. De a legfontosabb, hogy minél előbb meggyógyuljon, aztán - ahogy Dávidnál is - majd bepótoljuk ezeket a napokat.

Kép

Kép
liv

Liv, írj ha van időd kicsi Gergőről. Várjuk.

Andrea

KépKép
Áron

Sziasztok!

Liv: GRATULALOK!!! Nagyon sajnalom hogy Gergo baba inkubatorba kerult de latom nagyon szepen javulgat, nemsokara egeszen biztosan hazamehet Veletek! Rakjal majd kepet, nagyon szeretnem latni Gergot es Davidot is!!!
Az en lanyom is korhazban volt tobb mint egy hetet de hipp-hopp elmult az az ido es mar el is felejtettuk, nincs is jelentosege! :wink: (Hala Istennek nem emlekeznek ra!!! :D )

Maccs: nem semmi, milyen erosek ezek a gyerekek, Te elkaptad, Lili meg meguszta! :D
Nalunk Rate mar masodszorra beteg amiota itthon vannak a babak es (kopp-kopp) eddig meg nem kaptak el, hihetetlen! :roll:

Lanyok, nalunk egesz nap boges van, Anna szinte csak akkor nem sir amikor alszik vagy eszik, nem ertem mi lehet, a szivem szakad meg es nem tudom mit tenni mert egyszeruen nem hagyja abba semmiert. Tudtok nekem tanacsot adni?

Itt Apu eteti Annat hajnalban es Alex nagyoooon alszik:
Kép
Rate Thomasos cuccban:
Kép
Babak :
Kép

KépKép
KépKép
tontica

Tontica, jaj, de aranyosak ezek a babák!

Gergő kisfiunk tüdőgyulladása szépen múlik, viszont már harmadik napja tart a sárgaság, kék fény alatt van, a szemei bekötve. Orrszonda is van még. Tehát még inkubátorban van. Ma egy órácskára kikapcsolták a kék fényt, és levették a kötést a szeméről, így végre megláthattam a gyönyörű szemeit, és ő is megláthatott engem. Sokkal nyugodtabb volt, mint bekötött szemekkel, nézelődött, figyelt, annyira aranyos volt. Nagyon nehéz eljönni tőle.
Sajnos cumit adtak neki a nővérek (meg a tejet is cumisüvegből kapja), mert különben nagyon nyugtalan, sír. Az első reakcióm az volt, hogy cumit ne, de nagyon sírt, és úgy gondoltam, nem tehetem meg, hogy elvárom, hagyják sírni napi 22 órát, ha egyszer ez az egyetlen, ami megnyugtatja, ha egyedül van, ha nem lehetünk vele. A cumizavartól nagyon félek, mert Dáviddal is ez volt annak idején, hogy egy hét cumisüvegezés után szoptathattam meg, és nem fogadta el a mellem, csak bimbóvédővel, és akkor nagyon megküzdöttünk ezzel a dologgal.
Nagyon fáradt vagyok, megyek aludni.
Jaj, annyira szeretném, ha holnap, amikor megyek be, már nem lenne, nem kellene kék fény és orrszonda! Bárcsak átkerülne már a posztintenzív osztályra, hogy szoptathassam, és többet együtt lehessünk.

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Én is gyorsan bejelentkezem, nehogy elfelejtsetek már minket! :)

Tontica:D :lol:
Annyira aranyos kis manóid vannak. Mind a három :). Nagyon nagy gratula, és örülök, hogy Anna ilyen jól vette az kezdeti akadályokat! Sajnos, nem tudok a sírással kapcsolatban segíteni, mert nálunk ilyen nem volt, de ha nagyon aggaszt és nem múlik, én biztos megkérdezném a gyerekorvost.

Liv :)
Nektek is nagyon gratulálok a kisebbik szép fiatokhoz :):):):)!!! Remélem, Gergő nagyon gyorsan túl lesz a sárgaságon is, és a tüdőgyuszi is elmúlik végre. Tudom, milyen nagyon rossz most Nektek, hogy nem lehettek a kis beteg manótok mellett állandóan, de hidd el, hamarosan túl lesztek rajta, és aztán az átmeneti anya-apa-és-tesóhiányt sokszorosan kompenzálja az a sok jó dolog, ami ezután rá vár, mint annak idején Dávidnál is. Én a magam részéről hagynám, hogy cumiztassák Gergőt, mert neki is jobb, ha valami megnyugtatja, amíg anya nincs ott... Nálunk 10 nap cumizás és nagy lyukú cumisüvegezés után sem alakult ki a cumizavar, úgyhogy ez sem törvényszerű. Ha meg igen, azt ugyanúgy le tudjátok majd győzni, mint Dávidnál, aztán következik újabb 3 év szopizás :):) Kívánok sok-sok erőt, és ha már nem lehetsz bent nála, akkor legalább próbálj meg sokat pihenni, hogy amikor már végre mellette lehetsz, legyen elég energiád!
Tudósíts minekt, hogy hogy áll a helyzet Veletek, és amint tudsz, rakj majd fel a fiúkról képet!

Maccs :)
Hát, Ti sem unatkoztok soha. Remélem, már jobban vagy, és Lili sem lett azóta beteg. Nagyon nem lehet könnyű 8 órában dolgozni az ovizás mellett úgy, hogy még napi 2 órát bumlizol a melóhely és Biatorbágy között :(. Nekem a 4 óra is húzós néha.

Csirkesz
Remélem, megoldódott az elfoglalt, pisilésre rá nem érő Boti problémája. Nálunk egyszerűen csak odaviszem hozzá a bilit, ha látom, hogy már szükség lenne rá, és mondom, hogy itt a bili, lehet játék közben pisilni. Akkor gyorsan rápattan, csak hogy tudja folytatni a fontos dolgait, aztán már szalad is. :)

Móni
Jó, hogy sikerült ez az állás, remélem, Lili is belejött a nagypapás ovibajárásba :)

A többiektől bocsi, de nincs nagyon időm visszaolvasni. Azért mindenkit puszilunk. :)

Rólunk meg csak gyorsan annyit, hogy jól vagyunk, Zsombi ovizását végülis folytattuk, és nagyon nem bántam meg, mert a 2 hét betegség után meglepő módon minden sírás nélkül ott tudtam hagyni az oviban! Mondtam neki, hogy el kell intéznem ügyeket, és azért sietek, hogy ebédre visszaérjek érte. Azóta már ott tartunk, hogy én reggel 7-re beszáguldok dolgozni, apa leviszi az oviba 9 körülre, én meg megyek érte 1/2 1-re, és egész délután együtt vagyunk. Most már azt mondja, van barátja is (de a nevét nem árulja el :)). Csomó programot csinálnak nekik ott, és élvezi, úgyhogy ezen a téren (is) sínen vagyunk. Picilány is jól van, úgy tűnik. Voltam vele magzati szívUH-n és 18. heti genetikai UH-n is, és mindent rendben találtak!!!! Mostmár lassan el merjük hinni, hogy lesz újabb babánk :). A nővéremék kisfia decemberben fog születni, Minilány meg márciusban, úgyhogy nagy közös babázásokra készülünk a nővéremmel :):):)

Hát, most ennyi. Ha egyszer egy picivel több erőt érzek majd az íráshoz (lehet, hogy már soha nem lesz ilyen? :? ), akkor kicsit bővebben is beszámolok.

Pussz

Erika

Kép

Kép
zsombi

Jaj, de jó, hogy jó híreket olvasok.

Liv :) Én is csatlakozom az előttem szóló Erikához. Nekem sem volt cumi egyik fiúnál sem és nagy cumiellenes vagyok, de ez teljesen más szituáció, mint amikor az embernek totál rendben van a baba és csak ő úgy dönt, hogy inkább más módot keres a megnyugtatására.
Tudom, hogy jobb lenne nem megküzdeni újra ezekkel a dolgokkal, mint Dávidnál, de ha már így alakult, akkor a tudat erősítsen, hogy újra képes leszel rá.
Remélem a sárgaság is alábbhagy és nemsokára tényleg 24 órában élvezhetitek majd egymás társaságát :)

Tontica :)
Annyira édesek ezek a manók. Rateről meg nem is beszélek, kész férfi :)
És a párod milyen jókedvűen eteti Annát hajnalban :lol:
Sírás: nekem Bálint sírt rengeteg-rengeteget. én azt hittem az első pár hónapban hogy megőrülök. Persze mindenki automatikusan ráfogta a hasfájásra (amiben lehet is valami), de szerintem rengeteg összetevője volt a dolognak. Ugye mint 4 hónapos korában kiderült, volt az izomtónus problémája, ami fájdalmas is lehetett, mert feszes volt nagyon. én is szarul csináltam sok mindent, túlparáztam a babázást, minden nyekkenésre ciciztettem, nem volt egy következetes napirendem stb.stb....és valószínűleg típus is.
Szóval nincs egyértelmű tanácsom. Általában szerintem ha nincs egyéb egészségügyi oka, akkor valszeg azt mondják majd, pocakfájás, fáradtság vagy éhség okozza.
Azért mesélds el, ha kaptál használható tanácsot!

Erika :)
Hova tűntek a végeláthatatlan hosszúságú hozzászólások??!! :lol:
Nekem hiányzik.
Örülök, hogy nagyfiú jól van és hogy Törpillánál is oké volt a szívUH, gondolom nagy kő zuhant :wink:
Dobhatnál egy képet. Rég láttuk Zsombit.

Lépek, mert apa hamarosan hazaér az ügyeletről, ugyanis kutyánkat megtámadta egy másik eb, és a drágám pusztakézzel próbálta őket szétszedni. kicsit szétharapták az ujját.....az én hősöm :lol: :roll:
Pussz

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok,

Gergő kisfiunk teljesen meggyógyult! Nincs orrszonda, nincs sárgaság, nyoma sincs a fertőzésnek! Olyan, de olyan boldog vagyok! :)
Holnaptól mehetek be hozzá napközben 3 óránként szoptatni, és remélem, néhány napon belül itthon lesz velünk.

Liv

Kép

Kép
liv

Szuper hírek, Liv! Gergő egy hét után szerintem olyan éhes, hogy nem lesz baj a szopival:) Áronnal én is bimbóvédővel kezdtem, másképp nem ment, de két-három nap után arról is leszoktunk. Sok sikert a szopihoz!

Andrea

KépKép
Áron

Hajrá Gergő! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Liv, remélem, semmi gond nem lesz a szopizással, és most már tényleg csak pár nap, és otthon babáztok. Olyan ügyesek ezek a pici babák, mindig csak hűledezek. A felnőttek hasonló esetben hetekig nyomnák az ágyat :):).

Edit!
Apjukodnak megmaradt a keze? Bátor húzás volt, bár gondolom, nem nagyon volt ideje védőkesztyűért szaladgálni. Gyors gyógyulást neki! :)
Fiaid hogy vannak? Idén nincs olyan sok betegeskedés, mint tavaly, vagy csak én nem követtem az eseményeket??
A hosszú hozzászólásoknak befellegzett, még olyan hosszan beszélni sincs nagyon időm/erőm mostanában :):). De ennek ellenére nagyon jól érzem magam. Mackóról majd dobok fel képet, csak kicsinyítgetnem kellene.

Pussz

Erika

Kép

Kép
zsombi

Sziasztok!

Most nyitottunk egy webáruházat, ahol használt angol, márkás babaruhákat kínálunk!

Ha érdekel titeket, látogassatok el oldalunkra!

http://www.angolbabaruha.extra.hu

KépKépKép
bogyra

most olvasom!!! Szuper, nagyon örülök neki. és azóta mi a helyzet? Hogy s mint telnek a napok?

Erika :)
Köszi a kérdést meg a gyógyulós kívánságot.
Aptyuknak keze megmaradt, csak csúnyán megmarta valamelyik eb. Tetanusz, meg fertőtlenítés, röntgen meg kötözés meg ilynek, varrni nem is varrták, mert szakított seb...de nem ragozom.
Elég szerencsétlen dolog volt, mert nem akarták őt bántani, csak ahogy egyedül próbálta szétszedni az egyenként kb 40-45 kilós dögöt, belekerült a slamasztikába és ezzel együtt valamelyik szájába :twisted:
Bár a teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy Bálint rohant segíteni apjának, persze én visszafogtam. De azért megható egy ekkora törpe önbizalma :lol: :shock:

Fiúk: koppkoppkopp a végtelenen...szóval tényleg nem olyan gáz idén...és még egy kopp. Milán gyakorlatilag április óta nem volt "komolyan" beteg. 2x volt náthás meg köhögős, semmi láz meg ilynek és tüneti szerekkel, C vitaminnal átvészeltük.
Bálint az ovi elején becsípett egy torok vírust, 1 nap láz, 2 hét ugatás...azóta semmi. Illetve ma nem volt és holnap sem megy oviba, mert köhög, de egyébként semmi baja, csak tegnap óvónénik nem mondták egyértelműen, hogy ne vigyem, de erősen céloztak rá, hogy nem örülnének ha köhögve vinném. Azért most oké, nem vittem, de hosszútávon egy köhögés miatt nem fogom itthon fogni, ha mellette totál oké. Teljesen kikészültem ma a 2 gyerektől, nagyon el lehet tőle szokni.

Megyek is zuhanyozni.
Többiek??!!
Puszi

Edit
Kép

Kép
reditke

Azért még 1-1 képet dobok fel a mai kikészítőimről :) (remélem még nem tettem fel ezeket).

Bálint szeptemberben, az első napi ovi előtt, a vitorláshajó jelével a nyakában örömködik

Kép

Milán. Kicsit csibész? No comment.

Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Liv!

Szuper, szuper, szuper! :):):)
Néztem a topikhozzászólókat, de azt hittem, ide nem írt senki! Most látom, hogy többen is...
Hogy sikerült a szopi?
Mit mondanak, mikor mehettek haza?

KépKép
KépKépKép
beszti

Edit, még mindig nagyon szépek ezek a kölkök! :)

Köszönöm mindenkinek az érdeklődést meg mindent! Gergő kisfiunkat holnap hozzuk haza!!!!!!!! :) Jaj, úgy vártuk már ezt a napot! Most 3 napig 3 óránként szoptathattam, még elég hamar elfárad (látnátok azt a vigyort az arcán, ahogy boldogan elalszik szopi közben, tüneményes!), úgyhogy időnként a nővérek rápótoltak cumisüvegből, de egyébként ügyesen szopik, és holnaptól már itthon, nem időre, hanem a maga tempójában, tényleg olyan boldog vagyok!
És kiderült: Streptococcus baktérium okozta a fertőzést. Érdekes, valahogy ráéreztem: 15-én mondtam az orvosomnak, hogy bár a SOTE I-en nem szűrik ezt automatikusan, azért én kérem, hogy csinálja meg ezt a szűrést. (Fogalmam sincs, hogyan jutott eszembe, régebben egyáltalán nem foglalkoztatott.) Ez volt hétfőn, azt mondta, oké, pénteken jöjjek, megcsináljuk. Még aznap este jött a vérzés, éjjel a fájások, másnap reggel megszületett Gergő. És ott volt a Streptococcus, tessék...

Kép

Kép
liv

Sziasztok,

Uramisten, Erika:) már a 18. hét:) Tök jó, hogy minden rendben a tesóbabával:)

Liv:) Gratula a hazamenetelhez:) Ugye ugye milyen ügyesen szopizik máris:)

Tontica:) Az ikrek egyszerűen csodaszépek:) Sírásötletem nincs, nálunk tuti, hogx pocakffájás volt picinek Kornélnál. Pont fél órával a szopi után. Apája nagyon lelekesen etet:) Rate meg már teljesen nagyfiú. Hihetetlen milyen gyorsan nőnek!

Reditke:) Milán egyre jobban hasonlít Bálintra:) Az ovihoz gratula, mi sajnos 1 hét ovi után megint hörghurutosak vaygunk. Én a bölcsi miatt már nem vagyok szívbajos, ha csak köhög meg náthás az nem betegség, ha tehát nem komolyabb,akkor nem cipelem dokihoz, mert enyém doki mindent túlparázik, és újabb 2 hétre kiír.

Mi a véleményetek az oviról a tesó születése után közvetlenül? A dédi nagyon lelkes, hogy ő szívesen jön Kornélozni naponta, Kornél is sokat beteg, viszont imádja az ovit. MOndjuk tuti sok bacit hurcol haza, de nem tudom mi legyen. Ha itthon vannak télen tuti nem lesz csönd és nyugi a házbaní:( Bárrmennyire készül is Kornél, hogy igen. Javaslatok, tapasztalatok?

Kornél klinikailag tökre rendben van, nem vérszegény, nem alacsony z ellenanyag szintje, szóval a pőulmonológián nem mondtak rá semit. Ez olyan dolog, amit csak az idő tud megoldani.

Macsek:) Hú, már a 37.hét:) Szorítok egy könnyű, gyors és problémamentes szülésért egészséges babával:)

Vera

hvera

Sziasztok!

Bekukkantok és még egyben vagyok. :) Mivel Márk a 36+0-ra született, ezt az időpontot mindenképpen ki akartam várni, de most már megnyugodtam, lassan jöhetne a tesó is, mert már türelmetlen vagyok. Na jó egy hetet még erősödjön bent. :)
Jeléenleg kétlaki életet élünk, az ünnepek alatt Apuékhoz költöztünk, hogy a zavargások miatt tuti elérjünk a kórházba, ha kell, meg napközben is itt vagyok, hétvégére haza megyünk. Elég vicces, hogy Bp-en belül költözünk a szuper közlekedés, dugók és egyebek miatt.

Liv,
még nem gratuláltam, de most megteszem! :D Nagyon örülök, hogy ilyen szépen erősödik Gergő és hamarosan vége a rémálomnak! Ügyes baba! Várunk majd képet, ha otthon lesztek! Jó, hogy legalább tudod, mi okozta a koraszülést. A harmadik babánál :wink: ezek szerint nálad érdemes gyakrabban szűrni...

Edit,
kutyás sztori elég horror, jó, hogy nagyobb baj nem történt. Gondolom párod nem gondolkozott, csak egyből ugrott. Srácoknak a szeme sem áll jól! :)

Vera,
jó hír, hogy Kornélnál nem találtak semmit. :)
Mi a tesó születése után, amikor haza jövünk a kórházból, 1 hétig biztos otthon tartjuk Márkot, hogy összeszokjon a család. Utána viszem majd bölcsibe, mert imád ott lenni, csak mondjuk, ha megbetegszik, hosszabb gyógyulási időt kap otthon. Mondjuk úgy veszem észre, hogy már edzettebb 1 év klözösségi lét után, tavaly ilyenkor már több betegségen túlvoltunk. Ha sokat betegeskedne, keresek neki valami vitamint, immunerősítőt. Ja és valószínűleg csak 4 napot fogjuk bölcsibe vinni, péntekenként nem, mert az már olyan hétvége feeling, akkor apa is hamarabb végez, meg a bölcsiből is hamar elhozzák a gyerekeket.

Csajok, küldhetek majd valakinek SMS-t a tesó érkezéséről?

Megyek ebédelni, aztán majd jövök még.

M.

Kép

Kép
macsek11

Csak két szóra, aztán rohanok:

Mégse Streptococcus, minden tenyésztés negatív, nem tudják, mi okozta a tüdőgyulladást.

ITTHON VAGYUNK! :)

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

LIV! ezek aztán a szuper hírek! :) Végre együtt a család! :) Szopihoz sok sikert!:) Dávid örült otthon a kistesónak??

Kriszti! Hajrá ovi!:) Hogy bírod egyedül apa nélkül a strapát? Apukád hogy van?

Csirkesz! Neked múltkor nem írtam /bocsánat!!!/ hogy nagyon sok erőt és jobbulást kívánok apukádnak!

Tontica! GYönyörűek a gyerkőcök, és nagyon édesek a duplák!! :) Ahhoz képest, hogy apa nem akart másodikat tényleg nagyon vidáman és lelkesen eteti Annát!! :):) Sírás: nekem csak amolyan "megérzés" vagy sugallat mondja, hogy nem lehet hogy "magányosnak" érzi magát?? A pocakban állandóan ott volt a tesója, sokat játszottak, állandóan érezte a közelségét, most meg mgaára maradt. Egymás közelében vannak a manók elhelyezve? Meg tudják érinteni egymást? Meg azt is szokták mondani hogy vannak olyan babák, akik születés után fázósabbak, főleg akik sokáig voltak inkubátorban. Esetleg próbáld meg valami nagyon finom meleg valamibe burkolni sokat.. De ez csak találgatás.

Zsombi! :) Neked mindig van egy-két kedves szavad hozzám, köszönöm ! :) Azóta volt egy újabb hányós-fosós vírusunk, szerencsére pont múlt szombat délutánra, utána a 3 nap alatt rendbe is jött csak egy kis normaflor kellett gyógymódnak. Nekem ma megint elkezdett vörösödni a szemem, remélem nem jön vissza a szemgyula :O Pocak baba eredményeihez nagy nagy gratula!!!:):) Szuper, hogy minden rendben, csak így tovább!!:):) Hát igen, néha nehéz a 10 óra, főleg, ha MÁV sztrájk és blokád is nehezíti a közlekedést, de azért kibírható ám!:):):)

Editke! Apájának nem jutott eszébe, amikor a két kutya közé tette a mancsát, hogy ujjak nélkül nem lehet a gázkart húzni a mocin???;)Jobbulást neki, szerencse, hogy nem történt nagyobb baj. Nekem is volt kutyám, és azt mondták, hogy a legfontosabb szabály, hogy két kutya közé sosem szabad közbe lépni! Fiúk szépek, de legyenek isk, főleg Bálintot nevelgesd ilyen szépen tovább, mégis csak a leendő vőmről van szó, Lili nem éri ám be akárkivel... ;):)

Beszti! Mi újság a négy lurkóval??

Hvera! Pocak szépen növöget már? Kérünk képet! :) Ovit szerintem ne hanyagoljátok, csak ha gondot okoz eljutni oda. A bacik apáról, dédiről, látogatóról is bejuthatnak. Sőt a kisboltban is.. :) Legalább Kornélnak is meg lesz a maga kis megszokott élete, a társasága, és neked is több energiád jut a kismaszatra az első időben. Én legalábbis így csinálnám.. :)

Macsek! Hajráa finishben! Hát igen, ez a városon belüli költözködés elég "mókás"! :) Ha gondolod az én számomra írhatsz: 20/455-1320. Általában van net a közelben, csak "magam miatt" ritkán szakítok rá időt, hogy írjak, de a jó hírt szívesen közzé teszem bármikor!:)

Most megyek, hív a család.. :)

Pusz
Macs
maccs

Liv:)

Nagyon jó olvasni, hogy otthon vagytok! :) Sok tejecskét Gergőnek!
Raksz fel majd képeket?

Noémi
fantikbaba

Maccs, Dávid nagyon aranyos a kistesóval, hozzám pedig sokkal többet bújik, mint eddig, ölelget, puszilgat (én is őt), mondja, hogy mennyire szeret. Egyelőre nagy a harmónia. :)

Szopi még nehezen megy, ébreszteni kell, mert nagyon aluszékony, szóval ha ébren van, ügyesen szopizik, sokat, de ha ébreszteni kell, az nem egyszerű...

Képek vannak, lesznek, csak hát kicsinyítés-lustaság...

Megyek fürdetni, ébreszteni, szoptatni, mindenkinek minden jót, és még egyszer köszönet a kedves szavakért. :)

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Ugy szeretnek mindenkinek irni, remelem hagynak a manok! Anna nagyon alszik, Alex mar nyoszorog. Meg 1 ora etetesig.

Liv: annyira orulok hogy minden rendben es otthon vagytok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D Ne legyel lusti es rakjal kepeket!!!

Maccs: megprobaltam hogy egymas melle raktam Oket amikor orditottak de ugy is folytatjak, meg picik ehhez. (a fene Alex egyre jobban nyuszizik :evil: )

Macsek: azta, mindjart szulsz, nem felsz? Azt mondjak (es nalam bejott) a masodik szules konnyebb!!! :wink:

Hvera: en egy kicsit otthon tartanam a nagyfiut aztan par het mulva amikor mar megszokta a tesot oviba vinnem. Rate sajna nagyon rosszul vette az akadalyt, iskolaelokeszitobe jar ugye pont akkor kezdte amikor en korhazban voltam :( es hiba volt, nem akart menni, sokat sirt es sajna ujra elkezdett bepisilni :cry: irto hisztis lett de mar kicsit jobb a helyzet. Keszulj fol hogy nem konnyu, nekunk eddig nehezebb Rateval mint a ket kicsivel egyuttveve.
Nagyon, nagyon sokat kell foglalkozni Vele!!!
Betegsegekkel kapcs: Rate eddig szinte allandoan beteg volt, bronchitisz, megfazas, hanyos virus es (kopp-kopp) nem tudom hogyan de eddig a babak nem kaptak el.

Reditke: oooooooolyan szepek ezek a gyerekek es olyan nagy mar Milan is, hogy megy az ido!!! :shock: Szegeny Apa, de tenyleg egy hos!!! En fiam tegnap raszolt Apura hogy ne bantsa a mamit (mert racsapott a fenekemre :lol: ) nekem O az en kis hosom! :D

/Alex visszaaludt (cumival; - en nem vagyok cumiellenes :D ) /

KépKép
KépKép
tontica

Sirassal kapcs. kicsit jobb a helyzet, tudom itt sokat a sirashagyasos modszer ellen vannak (en is lennek ha nem lennenek ikreim) de nalunk kezd bevallni, ma hajnalban az 5 oras etetes utan Anna nem volt hajlando visszaaludni, raraktam cicire (Alex cicin mindig beajul) de csak sirt csak sirt en meg olyan koma voltam es olyan "merges" hogy beraktam az agyaba es annyira elaludtam hogy nem is emlekszem mikor hagyta abba az orditast, reggel 8-kor amikor folkeltem mar edesdeden aludt. Sosem gondoltam volna hogy en, aki fuldugoval aludtam mert zavartak a szomszedok annyira faradt leszek egyszer hogy elalszok a siro gyerek mellett. Raadasul az ejjel odajott mellem Rate es en eszre se vettem csak akkor amikor leesett szegeny az agyrol es leverte a ejjeli szekrenyrol a poharat. :roll: :lol:
Tegnap vettunk egy elektromos hintat hogy nappal az eppen nagyon siro gyereket beletehessuk. Majd rakok kepet.

Pusszancs!

KépKép
KépKép
tontica

Reditke: Apaval kapcs. irod hogy ahhoz kepest hogy nem akart masodikat milyen vidamat eteti Annat. Ez nem igaz, akart masodikat csak kicsit kesobb, azt a babat nem akarta akit elvesztettunk (ahhoz kepest hogy nem akarta nagyon megsiratta) de az ikreket mar tudatosan "gyartottuk" es O is nagyon akarta, aztan amikor kiderult hogy ket baba van erdekes modon mar mindkettohoz ragaszkodott. (Pedig mindig azt mondta ha el akarom tenni lab alol szuljek Neki ikreket mert tuti a szivroham viszi el. :lol: :roll: )

KépKép
KépKép
tontica

Liv
örülök hogy már otthon vagytok és minden rendben!!!!!!

Reditke
srácok továbbra is szépek!!!

Tontica
hát nem lehet könnyű most Neked!! nálunk is sokat kellett az elején foglalkozni a naggyal.

Macsek
kitartás

mi megvagyunk, már két hete dolgozom, eddig jól vettük az akadályokat.

rakok fel én is képet. Kép Kép

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Nem ideillő téma, de hátha tudtok segíteni:

Decemberre (nov. 30-ától 24-éig) keresünk valakit (lehetőleg női alkalmazottat, mert olyan az árukészlet, amit szívesebben vásárolnak nőtől, mint férfitól), aki egy karácsonyi vásárban tudna árusítani a Móricz Zsigmond körtéren.
Hideg lesz :), szóval strapabíró legyen az illető, viszont igen korrekt, sőt, úgy gondolom, kimondottan jó a fizetés, tehát ez talán könnyebbé teszi a hideg elviselését. Lehetőleg olyan lenne jó, aki reggeltől estig (kb. 9-től 8-ig) ott tud lenni, de akár az is szóba jöhet, hogy két ember, és akkor váltják egymást.
Ha valaki tud ajánlani nekem valakit, légyszi írjon a mailcímünkre:
motion1@t-online.hu

Köszi!

Kép

Kép
liv

Húha de rég jártam erre!

Liv nagyon gratulálok a kis Gergő megszületsééhez!

sok sok egészséget és örömöt kívánunk

puszi minden csemetének

Kép
kbernadett

Sziasztok!
Mivel babát tervezünk, igyekeztem olyan munkát találni, amit a kicsi mellett otthon is tudok majd végezni. Ez egy internetes munka. Én már regisztráltam, csinálom is.
Ha érdekel valakit, írjon e-mailt, és küldök neki egy tájékoztatót!
Sziasztok

uvme.mn@gmail.com

(freemail- ről ne írjatok, mert a válaszomat nem fogjátok tudni megnyitni)
uvme

Sziasztok!

Még egyben vagyok, de már nagyon kezdek nyűgösködni. Nem is tudtam, hogy ilyen a 9. hónap, hiszen a múltkor kimaradt... :) Ez a gyerkőc annyira nyomja mindenemet, hogy őrület! Remélem, nem óriás bébi lesz!

Macs,
köszi a tel.számot! :D

Liv,
hogy van a négytagú család? :D

Judy,
szülinapos képek jók, Gelli is milyen nagyfiú már! :)

Tontica,
látom ügyesen veszed az akadályokat, 3 gyerkőccel az ember rákényszerül, hogy néhány elképzelésen változtasson. Szerintem én is lazább leszek a másodikkal.

Most csak ennyit, üdv mindenkinek!

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok:)

Macsek, tökre megértelek! Már én is legszívesebben striguláznám a hátralévő napokat. Szeretném tudni persze, hogy mikor alussza enyém Pocaklakó át a nap 90%-át, mert én folyton érzem, hogy mocorog.

A 9. hónap KJornéllal nekem is kimaradt, így utólag azt sem értem a 8. hónapot hogyxan éltem túl.

Na de félre panasz, lesz ez még így sem :lol: ha kibújnak.

Liv:) Gergő képet várjuk:) és perse Dávidról is.

Tontica:) Én is itthon idézgettelek apának. Tökre megértem a bealvást, Rate hogy bírja a sírásokat? Iskolaelőkészítő mostanra rendeződött?

Vera Kép szulinap Kép szulinap2

U.i. na most végre volt időm feltenni:)

hvera

Én két terhességből egyszer se tudtam meg, hogy milyen a 9. hónap, de a másodiknál legalább azt megtudtam, hogy milyen a nyolcadik. Jó lenne, ha ez így maradna, minden terhességnél legalább 2 héttel tovább húzni. :)

Mi jól vagyunk, köszi a kérdést, Dávid tök jól áll a kistesóhoz, de tényleg, egy szavam sem lehet, Gergő pedig tüneményes kisbaba, eszik, alszik és mosolyog.
Első két nap nem volt egyszerű a szopi, mert nagyon aluszékony volt, így volt, hogy egy órába telt felébreszteni, ezért még ébreszteni kell és mérni, de a héten már nem szeretném méregetni, hogy mennyiket eszik, mert nagyon szép mennyiségeket, és gyönyörűen hízik is, meg már nem aluszékony, bár ébreszteni azért néha még kell, nem tudom, meddig.

Kép

Kép
liv

Többgyerekes anyukák, kérdésem lenne: amíg a pici pici, tehát nem nagyon lehet kivinni, főleg ha hideg van, tehát max. negyed órára, addig ti mit csináltatok a naggyal, hogyan oldottátok meg, hogy ő mégse legyen egész nap bezárva, kimehessen, "kitombolhassa", kiszaladgálhassa magát? Dávid nagyon toleráns gyerek, de estére már alig lehet bírni vele, mert a nap nagy részében itthon vagyunk, benn vagyunk, és ne kiabáljon, mert a kistesó alszik, meg ne akarjon tévézni, meg ne akarjon reggeltől estig a nagymamával lenni, de egyébként meg tök igaza van, azt sem várhatom el (és nem is várom el tőle), hogy egész nap itthon üljön, és "jó kisfiú" legyen.

Kép

Kép
liv

Sziasztok lanyok!

Reg jartam feletek.

Liv!
Hatalmas gratula Gergohoz!
Sajnalom a kezdeti nehezsegeket, de a lenyeg, hogy otthon vagytok egyutt es nincs semmi baj.

Tonica!
Neked is hatalmas gratula az ikrekhez.
Minden tiszteletem a tied, hogy ilyen jol birod.

Vera!
Nagyon jok a kepek.
Neked kitartas az utolso 1,5 honaphoz.

Macsek!
Mar csak par nap!
Kitartas!
Szep szulest kivanok neked.

Bocsi, hogy nem irok mindenkinek nev szerint, de nincs idom visszaolvasni.
Gyorsan irok nektek, feldobok egy par kepet es sietek Zoliert az Oviba, mert utana megyun angolra.

Zoli nagyon megszerette az ovit.
Az ovoneni imadja Zolit es Zoli is ot. Annyira boldog vagyok, hogy szeretettel megy es nagyon szeret ott lenni.
O a legkisebb, korban es termetre is.
Mindenki mar egy fejjel legalabb nagyobb nala es egy evvel minimum idosebb.
Ezert mindenki szereti. A csoportba mikor viszem es bemegy az ajton mindenki kiabalva rohan hozza, hogy szia Zolika.
:lol: :lol: :lol:

Voltunk nyaralni is
Zoli nagyon elvezte is 3 napig.
Majd 4. nap kijelentette: " Az a helyzet, hogy nem szeretem a tengert, mert tul sok es tul sos. Mikor megyunk a repuloterre haza repulovel a mamahoz?"
Ez utana minden nap tobbszor is mondta.
De alapjaraton jo volt. Kint aludt a parton minden delutan 3-4 orat igy nekunk is volt nyugalom apaval.

En most a szakdolgozataim irom, decemberig kell leadnom mind a kettot es min. 60 oldalnak kell lennie egynek.
Szoval tanulok ezerrel.

Pocakban a baba jol van, minden merete megegyezik mm pontosan Zolieval anno.
Egy kulonbseg van, hogy a laba kozott nem kukac van.
Zoli varja nagyon. Sokat beszel hozza, akkor szoktam erezni nemi mocorgast, de amugy meg nem nagyon erzem annak ellenere, hogy Zolit ilyenkor mar ereztem.

Na dobok egy par kepet:

Nyaralas:
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Allatkertben:

Kép

Kép

Kép

Vonatozni is voltunk:

Kép

Kép

Kép

Na jolvan mostmar eldugulok, mert velem lesz tele a topic.

Szep napot es hetet mindenkinek.

Magi
Vendég

Magi, de rég írtál már. Jó lehetett a nyaralás, hol voltatok? Nekem Zoli egyáltalán nem tűnik olyan kicsinek így a képeken. Miből írod a szakdolgozataidat, mit tanulsz?

Kép

Kép
liv

Gergő

Kép

Kép

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Szégyenlem, hogy olyan rég nem írtam nektek, sajnálom. :oops:

Liv,
gratulákok a szép kisfiadhoz, s nagyon örülök, hogy túl vagytok a nehézségeken.
Két gyerekkel kimenni: nálunk egyszerű volt a helyzet, mert az első 3 hétben Benedek a nagyszülőknél volt, utána meg gyorsan tavaszodott, s az eleve igen stramm gyereknek született Leventét bátran lehetett vinni. Mi tehát abban az időszakban nonstop a játszón voltunk, velem még az is megesett, hogy ott szoptattam.
Azt nem tudnám megmondani, hogy ilyen rossz időben mit csináltam volna. Talán, ha nem túl nyirkos az idő, azért valamennyire kimerészkedhettek a kicsivel együtt is.

Rólunk valamennyit: Benedek egy hónapja valami ronda hurutos vacakságot hozott haza az oviból, amiből még mindig nem kecmergett ki mindegyikünk. Párom 2 hétig külföldön volt, s ezt indokul felhasználva kipróbáltuk, Levente hogy bírja nélkülünk. Annyira belejött, hogy 3 hetet volt a mamáéknál, ebbe mondjuk az is beletartozik, hogy a dokinőnk azt mondta, hogy ha bírják még a nagyszülők, akkor maradjon tőlünk távol, mert elég csúnyán betegeskedtünk, Benedek épp ab kúrán volt, ami semmit se használt. Ez a három hét meg jól jött, végre elfelejtette Levente a szopit, mert így 20 hónapos kora körül engem már nagyon megviselt egészségileg (leadtam fél év alatt több, mint 10 kilót, nagyjából a szoptatásra foghatóan, kicsit leharcolta a szervezetem)
Úri dolgom van, mert most 2 hétre a szüleim vitték el Benedeket, s a hosszúhétvégén Leventét is levittük a másik nagyszülőkhöz, s ott is hagytuk, azaz most épp van egy gyerekmentes hetünk. Mondjuk aggódtam valamennyit, mert Benedeket lázasan vitték el, s a kecskeméti dokinő szerint kezdődő tüdőgyulladása volt, de mára már anyámék kikúrálták. Túlzottan nem tudtam kihasználni ezt a hetet, mert elég rossz állapotban vagyok, én még mindig nem másztam ki ebből a betegségből, most épp 3 napig hangom se volt.
Nálunk Benedek még mindig sír reggelente az ovi miatt, s még mindig ölben viszem, bár most Kecskeméten látja, hogy bizony a mama tényleg elmegy naponta dolgozni, s Csilla is bölcsibe jár, s most kijelentette, hogy szereti az oviját. Kiváncsi leszek, mi lesz ebből jövő héten....

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Rakok fel pár képet én is:
Huncut manó:
Kép Kép Kép Kép
A nagybeteg:
Kép
Alkotás közben:
Kép
Kép

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Először rólunk:
Képzeljétek csajok, hétfő éjjel 2-kor betörtek hozzánk, úgy hogy itthon voltunk.
Ehhez tudni kell, hogy egyszintes családi ház...tök kis kompakt, tehát még a legidiótább is láthatja, hogy gyakorlatilag kocka alakú, semmi csikicsuki nincs benne, ha a nappaliban történik valami, azt tőle 5 méterre a szobában frankón látni-hallani.
Én és fiúk alsz, emberem TV előtt bóbiskol, égtek villanyok, ment a TV…..nem normálisak. Ráadásul nem is szépen csendben beosontak, hanem izomból berúgták a 3 ponton záródó bejárati ajtót úgy, hogy a tok kiszakadt a falból. És lenyúlták a től kb 20 ventire lévő cipős szekrényen pihenő retikülömet (a fiúk és én összes iratom….nem is mondom mennyi idő utrána járni + kb 30 rongy) + kocsi kulcs, forgalmi, zöldkártya (újrakódolás 95 ezer Ft). Ezeket nem fizeti biztosító. Készpénz kb 5 rongy volt benne. Nem sokat nyertek, de legalább nekünk csináltak kb 160 ezres kárt, amiből az ajtó javítást azért fizeti a biztosító.

De ezek csak a bosszúság és anyagi dolgok…a másik inkább a borzalom, hogy milyen világban élünk. Bárkivel, bármikor megtörténhet, hogy a címlapra kerül, mert ezer forintért leszúrja valami idióta.

Persze aptyuk felkébredt a zajra és felugrott, és üvöltve rohant feléjük, de addigra kiugrottak kerítésen, be a rendszám nélküli kocsiba és eltűztek. 3-an voltak. Bele sem merek gondolni, mi van ha egyedül vagyok fiúkkal és pl szembe találkozom velük. Horror…..

Liv,
Gergő nagyon édes baba. Gratulálok még egyszer hozzá.
Levegőztetés: neked nincsenek közel a nagyszülők, mert akkor valamelyik fiút tudnád rájuk hagyni. Mostanában azértz a 3 évesek sem órákat vannak kinn, elég hideg lett sztem. Nekem jött a tavasz és nagyon sokat volt kinn Milán az elejétől.
Szóval kézzelfogható tanácsom nincs sajna.

Kormi fiúk is édesek. Ovihoz drukk.
Hörghurutban mi nagyon járatosak vagyunk. műtét előtt mi is sorra kaptuk rá az AB-t, pedig az esetek nagy részében a hörghurut vírusos eredetű, csak az esetleges szövődmények miatt szoktak AB-zni. Most már ha hallom, hogy a nátha mellett van hurutos cucc, akkor a nálunk gyerekkorban alkalmazott dunsztolást használom. Frankó házi disznózsírt vastagon a mellkasára kenek a gyereknek éjszakára, rárakok zsírpapírt, körbetekerem fáslival, rá a pizsit vagy bodyt és úgy alszik éjjel. csodákra képes, olyan gyönyörűen felszakad a köhögés. Plusz brutál mennyiségű C vitamint adok neki (500-1000 mg/nap + ha kell köptetőt). és ennyi. Persze tudom nem mindenre megoldás ez, meg én is meghallgattatom ha csúnyán köhög, nehogy tüdőre menjen. Jobbulást nektek!

Magi :) Hol jártatok? Hol volt ilyen túl nagy és túl sós a tenger? :lol: :lol:

Vera :) Látom Kornél is munkagépmániás.....Kitartás pocakkal.

Macsek:) Mi újs?

Többiek Mukk.
Léptem.

Edit
Kép

Kép
reditke

Egy kérdést felejtettem el feltenni.

Van valakinek tapasztalata gyerek lexikonokkal?
Bálint már nagyon érdeklődő - a melyik állat hol él, mit eszik, hogy születnek kicsinyei, melyik növénynek mi a neve, milyen részei vannak, mit eszünk meg belőle, hogy esik az eső, miért dörög az ég, mit csinál a vulkán, hogy folyik le a vér a lábunkba stb stb és még sorolhatnám- kérdésekre.
Gondoltam jönnek ünnepek, időszerű lenne értelmes ajándékokat kérni és ha már lexikonszerűség, akkor kinézni valami igazán jót, amit még tizenévesen is használhat és azt a sorozatot elkezdeni begyűjteni szépen sorban.
Szóval dög nagy a kínálat a piacon, ha valakinek van jó-rossz tapasztalat, véleménye, akkor ne hallgassa el. köszi

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit, amit a betörésről írsz, tényleg döbbenetes. Én egyébként is tök félős vagyok, na az ilyen helyzetektől meg aztán főleg... Kutyátok hol alszik éjjel?

A szüleim mellettünk laknak, szóval van kire bízni Dávidot, de már így is annyira sokat van náluk, és egyszerűen nem akarom, hogy folyamatosan ott legyen, de bezárni se... Túl nagy igények, mi? :)

Kép

Kép
liv

Sziasztok lanyok!

Edit!
elkepeszto, hogy mik vannak.
Nem semmi.
Tenyleg az embernek a parnaja alatt kell meg a retikuljet is tartani, hogy ne lopjak el.
Lexikonnal annyi tapasztalatom van, hogy nalunk nem konkretan lexikon van, hanem magyarazo dolgok.
Jarmuvek vannak benne, kepen egeszben, majd felbevagva lerajzolva es a belsejet lehet latni.
Leirja, hogy mi micsoda a repulon, vonaton, autoban, motoron, metron, leghajon stb....
Majd elmagyarazza, hogyan mukodik, a kicsi alkatreszeket meg nagyitva kivetiti.
Nalunk az a lenyeg, hogy legyenek szines kepek, mert azok erdeklik es azzal tudja megerteni.
MEg egy allatos is van, abban meg hol elnek, mit esznek, mit isznak, mik az igenyeik van lerajzolva es leirva.

Liv!
Nagyon szep gergo.
Szerintem nagyon hasonlit davidra.
Legalabb is a szemei.

Zoli nem latszik kicsinek csak a tarsai mellett.
Szakdolgozataimat, a szervezeti kommunikaciobol es marketing tervbol irom.

Komi!
Gyerekek nagyon szepek.

Mi Egyiptomban nyaraltunk ott volt tul sok es sos a tenger Zoli szerint. :shock: :shock: :shock:

Na megyek aludni!
Az angol jobban lefaraszt engem mint Zolit.

Magi
Vendég

Gratulálok én is a gyönyörű kisfiadhoz!
Séta: az én Ketteském tavaly október közepén született, tehát nálunk is téma volt, hogy mikortól és hogyan sétáljunk... Most hirtelen nem jut eszembe, hogy kertes házban laktok vagy emeleten, bocsi... Mi kertesben és gyakran volt, hogy Esztit felöltöztettem és kiengedtem a kertbe játszani. Neki megvolt a levegőzés, én meg bent voltam addig Bencével és az ablakból lestük a lánykát :)
Írod, hogy a közelben vannak a nagyszülők, de Dávid már sok időt tölt ott amúgy is... Mi lenne, ha a nagyszülők Gergőre vigyáznának kicsit (akárcsak egy félórát is, amikor már szopizott és elégedett a világgal :)) és Te mennél Dáviddal sétálni? Nálunk ez a verzió is volt. Anyósom idejött és vagy ő sétált Esztivel, vagy ő vigyázott a picire. Nekem amúgy is nagyon "hiányzott" Eszti, sokszor intéztem úgy, hogy kettesben lehessek Vele. Nagy szüksége volt erre az első időkben (de nekem is!). :)
De összességében én egyébként elég korán kivittem Bencét is levegőzni. Persze szélben, ködben nem erőltettem én sem...

Bocs, ha hosszú voltam!

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Liv!

Nekem nincs meg masodik, de Zolit a korhazbol hazahozatal utani napon kitettem a kertbe aludni annyira szep ido volt es nem tortent semmi. Nem lett semmi baja sem. Igaz most eleg vacak ido van.
Remenykedem, hogy aprilis elejen mar jo ido lesz es a masodikkal is ki lehet majd menni, foleg, azert, mert Zoliert nekem kell majd akkor is oviba mennem es elvinnem is.

Na meg uszni is es angolra is es tornazni is.
Ha rossz ido lesz nem tudom hogy viszem.

Magi
Vendég

Én is ezt akartam még írni, hogy miért nem a picit passzolod le egy picit a nagyiknak? Addig lehetsz kettesben a nagyfiúval és hidd el, hihetetlen hálásak ezért a nagyobbak, hogy anya újra csak az övék, még ha csak egy fél órára is.
mamáék a szomszédban...álom-álom és irigy :D
Más: én sem azt vallom, hogy a babák és a picik mindenféle üvöltözésben és hangzavarban tanuljanak meg elaludni, mert szerintem nekik is jár annyi tisztelet, hogy nem akkor kezdek el pl diót törni, ha lefektettem őket, de azért ezek a picik nagyon könnyen megszokják, hogy gyerekzsivaly van mellettük, szóval szerintem nem kell azért annyira csitítani Dávidot. Én is mondtam az elejétől Bálintnak hogy halkan beszélünk, meg suttogunk, még most is suttog reggel, ha felébredt, mert akkor már könnyen felkel Milán is, de igazából csak nagyon frusztráltak lesznek szerintem ettől a nagyobbak, ha állandóan az ember, akarvakaratlanul, de korlátozza őket és mindig a kicsire hivatkozik.
Bocs, nem beleugatni akarok és lehet, hogy nálatok ez is tök egyensúlyban van, csak a tapasztalatomat írtam.

Egyébként kutya udvaron, szabadon, de ő nem is kutya, hanem birka. Egyrészt soha senkit meg nem ugat (csak a postást) és még a betörőt is körülnyalná, hogy de jó jött valaki. Egyébként pedig mélyen aludt az oljában...szóval ő nem házörző hatalmas teste ellenére.......

Edit
Kép

Kép
reditke

Magi :)
ilyenek nekünk is vannak, de ő mostanában mi nagy lexikonjainkat lepozgatja és kérdezget, ezért érdeklődöm, hogy bár még korainak tűnhet így alig túl a három éven, de mi lenne, ha most elkezdenénk már megvenni valami komoly gyereksorozat első köteteit.

Edit
Kép

Kép
reditke

Köszi mindenkinek a válaszokat! Tegnap pont ezt csináltam, Gergőt hagytam itthon, és Dáviddal mentünk boltba meg sétálni, és mindkettőnknek nagyon jólesett.
Edit, nehogy azt hidd, hogy szegény Dávidnak most pisszenni se lehet itthon. Csak amikor már mondjuk úgy kalapál, hogy még egy fűnyíró zaját is elnyomná, akkor hurrogom le. :lol: És hát ez a direkt zajongás nem ritka manapság nálunk.
De pont ez a gondom, amit írsz, hogy nem akarom folyton korlátozni Gergőre hivatkozva, de amikor látom, hogy direkt csinálja, csak azért is ordít, akkor azért, bár nem vagyok büszke rá, én is kikelek magamból.

Házőrzés: na kábé a mi Leilánk is ilyen a maga 60 kg-jával. :)

Anita, mi is kertes házban lakunk, de nem látok rá a kert minden részére a lakásból, ezért nem merem kiengedni egyedül Dávidot. Ráadásul ha valaki szól neki a kapuból, lehet, hogy simán odamegy, tehát ezért semmiképpen.

Más, és ez már volt téma, asszem, de most újra: egygyerekes és két- meg többgyerekes anyukák, mondjátok meg, nálatok ragyog a lakás? Nálunk sose fog, és ez engem mostanában (is) marhára zavar. Hogy mindig van valahol retek meg kupi, akárhogy igyekszem. Ez normális? Hogy nem tudom rendben tartani a házat? Folyton pakolok, úgy érzem, annyit, hogy patyolattisztaságnak kéne lennie, ehelyett rendrakás, felmosás, akármi után 20 perccel olyan a ház, mintha semmit nem csináltam volna. Akárhogy igyekszem, valami mindig koszos. Mindig mondom magamnak, hogy nem érdekel, de azért mégis. Más hogyan csinálja?

Liv

Kép

Kép
liv

Reditke!

Pont a ti településeteken 1 hete ugyanígy betörtek egy másik lányékhoz is. Ők is otthon voltak. A lány táskáját vitték, de a táskát és az iratokat később megtalálták. Ezek szerint ott most ilyenek garázdálkodnak (sajnálom, hogy nem szóltam, nem is jutott eszembe, hogy nem egyszeri véletlen volt, hanem ők vagy mások folytatják).

KépKép
KépKépKép
beszti

Örülök, hogy sikerült kettesben is lenned Dáviddal! :D
Mi a kert hátsó részét egy szép kis kapuval (a férjem kalapálta össze Bramac lécekből, de tényleg szép lett) szoktuk lezárni, ha a gyerekek ki vannak engedve garázdálkodni. Plusz Zénó kutyus is ott csücsül hátul olyankor..... így egészen nyugodt vagyok. Persze egyfolytában kukucskálok kifelé, pont amiatt, amit Te is írtál. Nehogy a kapunál valakivel "összehaverkodjanak".

Csajok! Ez a betörés téma tényleg nagyon gáz!! Rajtam is sokszor mosolyognak, hogy minek zárkózok be.... ez egy csendes kis falu, stb. Azért az elmúlt 2 hónapban itt is volt egy-két betörés.... És mostmár tényleg gátlástalanul bemennek bárhova, bármilyen módszerrel. Hát amit Reditke is ír!!!???? Hogy beront a hülye a bezárt ajtón!!!!!!??????? Szörnyű még a gondolat is.... Én még ilyenkor napközben sem szeretem, ha nyitva van az ajtó.

A.

KépKép
KépKép
vasani

Na látod, megtaláltad a megoldást a séta+Dáviddal kettesben lenni témában nélkülünk is :)

Direkt zajongás: ez van, tök normális szerintem, de ettől függetlenül tényleg marhára idegesítő, mert végre elalszik a pici és felébreszti. Csak az a baj, hogy ha az ember (legalábbis nálunk így volt) erővel akarja erről lenevelni a nagyot, akkor persze lehet, hogy visszaszorítva az érzelmeit abbahagyja, de igazán a jó megoldás nálunk az volt, hogy ésszel megértette, hogy ha Milán alszik, akkor mi tudunk nagyfiús játékot játszani vagy csak kettesben hancúrozni (bármi), és ezért ne ébresszük fel. Ez 10-ből 8x bejött, nem mondom hogy tökéletesen működött, de túl nagy gáz sose volt ebből. persze aztán hétről hétre változik mindkettő ilyen szempontból is.
Mondjuk van egy ismerős, detto olyan korú srácokkal, mint én fiaim, ott a nagy még ma is rendszeresen izomból veri a pici ajtaját és üvölt, ha rájön, hogy az elaludt....na, azért ezt már nem tolerálnám mosolyogva, hogy testvérféltékenyég.....

Lakás ragyogás: nem is értem a kérdést. természetesen nálunk ragyog a lakás.....minden pénteken déli 12.00 és 12.10 között :lol: , mert délben megy el takker csaj és kb tíz perc múlva mi már benn vagyunk.... :roll: dehogy ragyog....az a legklasszabb, amikor csjszi végez nyáron, mi hazaérünk játszóról és a gyerekeknek még a pelenkájából is hullik a homok és így végigrohanják a frissen kipucevált kecót. Engem már nem érdekel....nálunk hétközben látszat rend van...vagy az sem. A látható felületeket rendszeresen porszívózom, felmosom, ha már nagyon gány, a játékokat déli alvás és esti alvás előtt összepakoljuk pöcsikkel közösen, konyhában el van mosogatva, nem hever szennyes rha a padlón, de kb ennyi.
nem vagyok hajlandó megőrülni emiatt. majd, ha ők suli-ovi, én meló, akkor nem lesz senki itthon napközben, aki kupit csináljon.

Beszti :) aranyos vagy, de ha szólsz is...mit csinálok, a szobaszekrényt nem tolhatjuk az ajtó elé barikádnak minden este...mondjuk esetleg annyit, hogy a táskámat nem hagyom a cipős szekrény tetején...bár emiatt férjem állandóan piszkált, de így szoktam meg. Na, most majd leszokom róla.
Egyébként náluk is elő volt a táska? Mert mi azon agyaltunk, hogy ők tuti célirányosan azért jöttek be.
Mondták a zsaruk is, hogy ilyenkor általában több házat végigtörnek egy éjszaka.
Meg pl a renault szervizes srác is mondta, akinél a kulcs kódolást csináltattuk, hogy náluk (Szszm), 1 éve törtekl fel egy éjszaka alatt 8 házat csak az ő utcájukban. hasonló, megélhetési betörők. Ajtót szétver baltával vagy berúg, és ami 1-2 méteren belül van, azt elemel, és elrohan.....ilyen világban élünk sajnos.
A másik fele meg, hogy tényleg nem gondolkoznak, mi van, ha valaki tényleg elkapja őket, vagy rendőr/katona bárki lakik ott és meglövi őket stb.
Párom, aki nem egy agresszív ember, mondjuk mondja, hogy szerencse, hogy elrohantak, mert abban a felfokozott érzelmi és idegi állapotban, ha elkapja valamelyiket tuti agyonveri (és remélhetőleg nem fordítva). na mindegy. Ez van, szerencsére semmi bajunk.

Pussz

Edit
Kép

Kép
reditke

Liv!

Nalunk meg penteken este 7-kor megy el a takcsi neni, igaz akkor Zoli mar furdik, igy szombaton delig ugy ahogy rend es tisztasag van.
De hasonloan mint Edit nalunk is latszat rend van.
Mosogatogep reven nincs mosatlan.
Zolival minden este elpakoltatok maga utan, igy jatek sem hever elol.
Szennyest mindenki a szennyestartoba teszi.
Nalunk inkabb a cipoknel van gaz, mert mindenki elolhagyja a cipojet, neha vagy 2-3 par fejenkent. Akkor elpakolom es kesz.
Igazabol Zoli oviban en es apa dolgozunk (dolgoztam) igy nem voltunk itthon nem tudtunk kupit csinalni.
Most is csak en vagyok itthon en meg nem csinalok kupit.

Betores!
Nalunk is hallani, de szerencsere minket meg elkerultek. Mondjuk nalunk majdnem minden ablakon es ajton van racs, igaz ha tokostul jonnek, akkor ott eszi a fene.
Bar a bejarati ajto, vasbetonnal van bent, mert biztonsagi, de a hatso az nem.
Kutyank az nincs, igy az nalunk nem jelent a betoroknek gondot.

Kertbe menet.
Nalunk szoba sem kerulhet, mert van medence igaz elkeritve, de meg sem kockaztatom, hogy egyszer is atmasszon rajta es beleessen. Illetve a ferjemnek van kertitava igaz mini, de bele lehet fulladni.
Igy nalunk szoba sem johet az egyeduli kimenetel.

Egy kicsit azon izgulok, hogy majd ha meglesz a 2. akkor hogy fogom tudni elvinni Zolit az oviba es elhozni az elejen.
Egy hetesen megsem vihetem az oviba.
Tovabba hetfon uszni jarunk, ott szoktam megvarni az uszodaba a recepcion, mig uszik. Kedden angolra jarunk nekem is vele kell mennem. Penteken meg tornara, mindjuk az gyalog 5-10 perc seta ha jo ido lesz az nem gond, mert csak be kell adni a tornaterembe es kesobb meg kijon es kesz.
Szoval ezt hogy fogom megoldani meg nem tudom.
2. miatt meg nem akarom hogy befejezze oket, mert imadja.
Nekem mondjuk szerintem viszonylag konnyu dolgom lesz, mert delelott majd foglalkozom csak a kistesoval, delutan meg Zoli. Igy talan nem erzi majd azt, hogy mindig a kisteso.

Magi
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?