Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Karmen!
Tesódék ragaszkodnak hozzá hogy a baba katolikus legyen (mert szerintem csak a katolikusok lehetnek ilyen prűdek)? Mert itt Szegeden van egy nagyon jó fej pap a Honvéd téren a református templomban. Igazi hús-vér ember, van felesége, és 2, v. 3 gyereke.(Én a cölibátust is egy elég természetellenes dolognak tartom.) Biztos emlékeztek arra a deszki katolikus papra, akivel 1-2 évvel ezelőtt a TV, rádió, újság is foglalkozott (molesztálta a gyerekeket). A "mi papunk" biztos megkereszteli a babát, ugyanis mi sem vagyunk összeházasodva. Nálunk pl. a leendő keresztanya nincs megkeresztelve, de mondta a pap, hogy ez nem feltétel a reformátusoknál. Nem kell járni előzetes oktatásra mint a katolikusoknál, csak egy beszélgetésen kell részt venni (a szülőknek, és a keresztszülőknek), ami nem volt több 10-15 percnél.
Bejelentettétek a nagy hírt a családban?Kép

Fanita!
Nagyon szép kisfiú Marci!Kép
Mikor költöztök? Azért néha fogsz írni ebbe a topikba akkor is ha már nem laktok itt? Csornán vettetek házat? Makóról viszitek a bútorokat, vagy inkább itthagyjátok (eladjátok)?
Akkor nálatok is kb. 3 év lesz a korkülönbség?

Gabi3!
Igen szerencsére gyorsan elmúlt a hasmenés, de még utána 2-3 napig csikart Beni hasa.

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

BAnita! Hát nem is tesomék akarják, ök ugyanis nem vallásosak, de az anyos az nagyon az, és ömiatt akarják megkeresztelni. Én nem értek egyet az ilyen divat szokással, de ez van. Majd mondom neki a református egyházat.ű
Én ápr. lettem keresztanya és nem kellett elötte oktatásra járni se nekem se a férjemnek, ott se minden pap annyira makacs.

jaj még nem, elggé izgulok, fogalmam sincs hogyan lehet ezt csak ugy természetes módon megmondani.
Úgy volt férjem hamarabb megy és közli velük, de csak most ért haza, igy együtt mentünk. Nem akarok ott lenni, amikor megmondja, mert nem akarom hogy örömükben össze-vissza ölelgessenek, tudod nem vagyok ilyen odabujos tipus. Bezzeg a hugom!

BAnita! Marcit én is megnéztem, nagyon aranyos. Nekem nagyon tetszik, hogy itt lehet a babákról képet feltenni. És merre van Csoma?

Én meg ujabban egyre többször émelygek, igaz olyan komoly hányinger még nem lett belöle, de ez is nagyon kellemetlen.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Gabó! Nem neked nem lehet Kép Te csak várjál, még egy kicsit Kép sok ez egyszerre a jóból...ne legyél telhetetlen!!

Karmen: Én azt hallottam, hogy vannak akik (babonából) a 12. hétig nem mondják el, hogy jön a baba.... Illetve nálunk ez a szokás. Mondjuk én elmondtam, mert nálam más volt a szitu, ugye Kép
Az émelygés mikor van? Csak reggel vagy napközben is?? Hányás-hányinger???? Most hány hetes is vagy???

Tényleg, akkor most összesen hány pocakosunk is van és mikorra várják???? Kép

A Bogit is református templomban kereszteltük meg. A katolikus pap biztos nem keresztelte volna meg, mert az hagyján, hogy nem vagyunk templomba esküdve, de még apja sincs a gyereknek.... na meg református vallásúak vagyunk Kép Szerintem szép volt a keresztelő. Kb 20 perc alatt sitty-sutty lezavartuk. Meghitt volt de lényegretörő, semmi cécó.

Gabi: Most főzök, de délután ha Bogi elalszik, jövök és írok Emőkéről!

Pussz
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Karmen:
Reggel éhgyomorra igyál grappefruit levet. Egész jó émelyésre. MáramikorKép
Jót tesz még a gyömbér, meg ha többször eszel keveset, meg a magneB6. De igazi ellenszere nincs legalábbis én nem találtam meg. 20 hétig hánytam. de úgy rendesemKép

DEEEE!
Legyél ott Te is,mikor megmondjátokKép
Msajd meséld el ok?

Ja képzeljétek Vanda evet 1-2 kanál barckos bébikajátKép

Meso:
Nincs még kép Bencéről?
Nina
nina74

Enikö,Nina! Reggel kutya bajom, de. kezdödik 10 után (fél 6kor kelek) és még este is van hogy émelygek. Szerencsére még nem hánytam. Hu, azt remélem a 12. hét után elmúlik, akkor lehet kissé tovább tart majd. Nem örülnék neki. Szedem a Magne B6-ot, de csak reggel-este. Közte vagyok rosszul. Köszi, a grappefruit tanácsot. Amugy mindig van nálam kis nápolyi, ha rámtör gyorsan megeszek 1et és sokkal jobb utána. Csak néha már nem merek enni sem, mert nem ehetek folyton Kép

Enikö! 8+1. Még egy ideig akkor várható rosszullét. A rokonoknak, barátoknak én sem mondom a 12. hét elött, ahogy irtad azért.

Nina! Már késö, most megyek anyuékhoz, férjem már közölte. Nem mindenki olyan örömködös tipus, nagyon örülök hogyne (az orvosnál még könnyes is a szemem), de nem mindenki tudja ezt kimutatni és nem mindenki szereti ha látja mások neki örülnek. Szégyellem néha, de nem tudok mit tenni.

Nina! És hogy izlett neki? Te csináltad v. készételt veszel? Vagy egy könyv, nem tudom ismeritek-e a cimét igy nem tudom, majd megkérdem, az van leirva mikor mivel etethetik a babákat, mit ajánl, receptek, kölönbözö korra.
Szerintem jó lehet, nem unalmas a kajcsi.

Zsofit majd én is meglátogatom.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Gabi3:
Ágcihoz fordultam tanácsért,most azt alkalmazzuk.
több-kevesebb sikerrel.

Karmen:Elaltattak,nem is volt kérdés.nekem nagyon gyorsan nyílt a méhszáj,eda.-nem is kötött volna be a doki mert azt mondta mire hatna addigra megvan a baba.
Szerintem ha ragaszkodsz az altatáshoz,abban csinálják meg.Nekem nem volt semmi bajom utánna.

Banita:A dokim ahogy nekem elmondta,ezt vettem ki belőle.Elhúzódó kitolási szakban a baba fejtartási rendellenessége miatt nem lehetett kinyomni.Igaz azt még hozzátette,hogy ha egy picit lejjebb csúszott volna,már nem lehetett volna császárt s akkor úgy kellett volna "kirángatni" s akkor valszeg mindketten sérülünk.Épp időben vette észre,hogy baj van!
Azért gondolom,hogy nincs elég tej,mert azt játszuk,hogy 1 órákat szopizik,utánna 1/4 órát alszik,felébred sír(azért mert éhes)Újra cicire rakom,s ugyanezt eljátszuk,s ez megy egész nap.S mindig csak max.1/2 órát alszik,én meg semmit.
Este adunk neki tápit,akkor megnyugszik,s olyankor akár 1 órát is alszik,bár az sem sok.

Egyébként rengeteget sír,szinte semmit nem alszik,már nem tudok mit kitalálni.ti,hogy voltatok amikor ilyen kicsik voltak a gyerekek?

Fanita:Köszi szépen,neked is a gratulát.Nagyon édi a kisfiad!
Ildianyu:
de jó,hogy Janka ilyen jó kislány!Dani állandóan sír.(Most is,úgyhogy már megyek is.)Mindent kipróbálunk,de mindig bömbizik!ki vagyok!!!

Puszi Mindenkinek!

Erika
Erika

Erika!
A történedet kisértetiesen hasonlít az enyémhez! Mármint a baba-sírás-éhség-nem alvás dolog.....
A Bogi is élete első 5 hetét végig éhezte és ordította, mert a védőnőm szerint "csak hasfájós" volt. Ez nem volt igaz! Azért ordított, mert éhes volt. Mostmár tudom. Nem is gyarapododtt szinte semmit! Ne tudd meg milyen lelkiismeretfurdalásom van még a mai napig, hogy nem volt annyi eszem, hogy rögtön menjek tápszerért! Ezt már egyszer megbeszéltük itt (meg is lettem kövezve Kép), de én tudom, hogy NEKEM nem volt elég zsírdús,tápláló a tejem Bogi számára. Ezért éhezett és sírt 5 héten keresztül, mert AKARTAM szoptatni és hittem abban, hogy menni fog......
Ment is, nem magával a szopival volt gondunk, hanem a tejjel. Egyszerűen vízszerű volt. Nem volt semmi zsírtartalma. Én minden szopi után fejtem. Betettem a tejet a hűtőbe és amikor meghűlt -míg mások tején akár 2 ujjnyi zsírréteg alakult ki- az enyémen semennyi! Ezért nem lakott jól tőle Bogi. Ez genetika, nem tudok semmit tenni ellene! Ilyen vagyok és kész! Lehet, hogy nálad is ez van.
Most biztosan megint le leszek cseszve, de nem érdekell, nem lenne jó, ha Te is így járnál mint mi Bogival. Esküszöm még a mai napig bánt, hogy hagytam szabályosan éhezni a gyerekemet! Te NE hagyd! Ha kell adjál neki tápszert, persze csak szopi után. Attól TE nem leszel kevesebb, hogy ha tápszert adsz a babádnak! Először szoptasd meg, -olyan gyakran amilyen gyakran csak igényli-, majd utána adjál neki egy kis tápit, hogy kicsit legyen tele a pocakja és aludjon. És akkor Te is tudsz pihenni és a végén még az is lehet, hogy ha pihenni tudsz jobb lesz a tejcsid minősége is Kép

Én nem értek hozzá, hogy működik ez az elméletben. Én csak a saját "bőrömön" tapasztaltam, hogy működik ez a gyakorlatban!!

Sok sikert!
Milyen tápit adsz babócának és naponta hányszor, mekkora mennyiséget???

Puszika
Enikő

ceniko
Szeged

Sziasztok!
Zsuzsi és Bence jól vannak. Bár kaptak egy kis fertőzést szülésnél, és lázasak voltak. Bence légzése kicsit gyors volt, ezért csak ma kezdhetett szopni. Még a szülőszoba mellett van, de ma már ki vették az inkubátorból.
Fénykép sajna nincs. Hétfőn adjuk be, és csütörtök, péntek környékén lesz kész.
Nincs digitális gépünk.
De ha valaki, akinek van, be tud menni lefotozni, akkor hamarabb is lehet. :-)

Megyek, mert vendégeink vannak. Ma volt a diplomaosztóm.
Puszi mindenkinek
Meso
Meso

Sziasztok!

Képzeljétek mi történt de. Mikor a városban bementünk az egyik bútor üzletbe. Flóra aludt a babakocsiban, ez fontos momentum. Az egyik eladó odajött, hogy hagyjuk itt a babakocsit, ne menjünk be a bútorok közé,nehogy nekimenjünk valamelyiknek. Aztán közöltük vele, hogy alszik és nem hagyjuk itt. Akkor kapcsolt, hogy milyen bunkó volt. Akkor legszívesebben ki is fordultam volna onnan. Nem látta rajtam, hogy nem most kezdem a babakocsi tologatást!

Karmen: Mi Öcsödön fogadtunk egymásnak örök hűséget és ott református templom van. Lelkésznő adott minket össze. A férjem nem volt megkersztelve, de két héttel előtte lerendeztük a dolgot, előtte egy kis beszélgetés és kész. Flóra keresztapja meg meg sincs keresztelve. Nagyon szép mondókája volt a lelkésznőnek. Még el is pityeredtem rajta. Pedig nem vagyok túl vallásos, sőt. Ráadásul a lekésznőcinek van egy kislánya, aki azelőtt fogant, hogy összeházasodtak volna. Nagyon aranyos csajszi. Természetesen tegeződünk. Kép Amikor mi bejelentettük Flóra érkezését, csak annyit kellett mondani, hogy igen, már értették is. Igaz, anyukám nem tudott ott lenni, de ez kisebb szervezési hiba, majd legközelebb ügyesebb leszek.

Nina: de ügyi Vanda,hogy már ilyen "sokat" eszik más kaját is. Kép

Erika: Mi lenne,ha keresnél anyatejet adó anyukát! Vagy megkérnéd a kedves védőnőt, hogy segítsen ebben. Mert azért mégis csak jobb az anyatej, mint a tápi. Esetleg megkérdezhetem az én védőnőet, tud-e olyan anyukát, akinek sok teje van. Ha gondolod. Sok-sok kitartást a szopihoz!

Enikő: Ilyesmiről én is hallottam már. Zoli egyik kollégájának a felesége is így járt, mint te, de az már nagyon régen volt. Elküldték a tejét elemzésre,és kiderült hogy majdnem csupa víz a teje. Azért próbálkozni, lehet, de én inkább más anyatejét ajánlanám.Kép Várom a V. Emőke sztorit!

Gabi3
inecsg

Tettem fel új képeket a Flóráról!

Gabi3
inecsg

A Galériába! Flóci néven!

Gabi3
inecsg

Gabi3:
Nagyon cuki FlóraKépKép
Nina
nina74

Erika! Ezzel megnyugtattál, köszi. Remélem hamarosan már mindketten tudtok többet aludni, szörnyen fáradt lehetsz most!

Gabi! Nem tudom hol van a galéria, a profilon néztem meg, aranyos. De hamarosan találkozok veletek. Kép

Na anyuék nagyon örültek, ill. anyu ki is mutatta, apu meg olyan mint én, nem szereti az érzéseit kimutatni, érzelegni. De belül tudom, hogy nagyon büszke most. Mindig is volt türelme a gyerekekhez, még a szomszéd kölkök is imádták.
Persze megkértük öket, hogy aug. senkinek se mondják el. Anyosomék meg csak aug. tudják meg, ebben a férjemmel is egyetértettünk, mert hiába mondanánk, hogy titok, akkor is fél óra múlva tudná a város. Persze, csak mert tényleg borzasztóan örülnének.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen:
Itt a fotoalbumban van FlociKép
Nina
nina74

Eniko,

kar, hogy azt nem irtad meg Erikanak, hogy sosem szerettel szoptatni. Kép
Azt hiszem igy teljes, amit leirtal.
A tobbihez no comment.

g.
gabomamo

Gabó: A többihez miért no comment? Egyébként az hogy nem szeretek valamit csinálni, attól még csinálom, nem??? És csináltam is, ameddig tudtam! Úgyhogy egy szavad sem lehet!
Enikő

ceniko
Szeged

Anita:
Majd ha találkozunk mesélsz erről a kersztelősdiről?
Nina
nina74

Erika,

Jazmin is olyan volt, hogy amikor ebren volt mindig sirt. Es persze alig aludt vmit. Vannak ilyen babak, de hidd el el fog mulni ez az idoszak. Ha kell 24 orat is legyen cicin Dani. Hat az anyasag mar csak ilyen. 24 oras szolgalat. amikor csak tucc pihenj, kitartas. Gyorsan elmulik ez az ido es akkor csak gyonyorkodhettek Daniban.
Szoptatni pedig olyan jo dolog. En mar masodszorra csinalom, megis most Simonnal kis ugyetlenke voltam az elejen, de hamar belejottem.
Erika, Jazmin ahogy mexuletett atkerult a gyermekkorhazba, mert kis sullyal szuletett (1980 g) Kb. 10 napos volt, amikor eloszor megszoptattam. (errol Gabi is tudn irni) Megis fel eves koraig csak szopizott,mert el sem tudtam volna kepzelni, hogy ez mashogy legyen. Igaz, en mar szuletese elott eldontottem, hogy szopizni fog es kesz. Szerintem ezen is nagyon sok mulik.
Honnan tudod, hogy azert kel fel, mert ehes?
Simonal kb. 2 hetig azt csinaltuk, hogy ejszaka belerakatm a cicit a szajaba es ugy aludtunk. O is sirt volna. Pedig nem is tudok a mai napig igazabol fekve szoptatni. Azota is ulve szoptatok meg ejszaka is. Csakhat amikor az ember faradt, akkor mindent kibir.
Erika, kitartas es minden rendben lesz, nem is kell majd az a tap. Bocsi, hogy ennyit irtam, de par hetet adjal meg Daninak.
Termeszetesen ugy csinalod, ahogy akarod. Ha karsz, akkor tucc szoptatni. Ha kicsit bizonytalan vagy, akkor ...

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Gabi: Az anyatejjel kapcsolatban. Igen igazad van, anyatejet kellene szerezni. Én is kértem a védőnőmet, hogy találjon valakit akitől vehetnék anyatejet, de nem ment. Indoklás:Bogi szopik minek akarok én anyatejet! Senkit sem érdekellt, hogy nem hízik és gyarapszik, a lényeg, hogy szopik. Az mindegy, hogy mennyit, vagy hogy elég-e neki,ha szopik akkor nem adnak! A védőnőm szerint... (Illetve az előző védőnőm szerint,mert azóta már új van.)

Na mindegy most már tök mindegy. Bogi egészséges nincsen semmi baja. Vannak évekig szopó babák, akik sokkal betegesebbek Boginál. 4,5 hónapig szopott és utána még kb 3 hónapig fejtem, de nem itta meg. Illetve csak úgy,ha belecsempésztem a tápszerbe! Mert attól legalább jóllakott!

Enikő

ceniko
Szeged

Erika!
Nálunk elég változóak az éjszakák, tegnapelőtt pl. egész jó volt, kétszer kelt fel Janka, de tegnap negyed 5ig semmit nem aludtam. Fél 8kor meg Lili kelt. Kép
Gondolom a fáradságtól Neked is kevesebb a tejed, én is úgy érzem most, de ne menjen el az önbizalmad. Halgass Ágcira! Ma nálunk is 1,5 óránként kaja volt, de nem baj, 1-2 hónap múlva már jobb lesz. Komolyan mondom, én Lilivel még nagyon tudatlan voltam, de most már nem hagyom magam, és azért is szoptatni fogok, senki nem tántoríthat el! Neked is menni fog, csak hidd el Te is, és hallgass a szoptatási tanácsadókra! És ne idegeskedj sokat!
Ildianyu
ildianyu

Igaz én nem tudok hozzászólni még ehhez a témához, de szerintem csodás érzés lehet szoptatni. Igaz a tejcsi fejése már egy unalmas dolog, de annak meg mindenki tudja a fontosságát. Szóval én csak remélem lesz olyan sok tejem majd, mint tesomnak volt.

Nina, köszi, akkor mindjárt meg is nézem a fotóalbumot.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Megtaláltam! Nagyon aranyos. A többieknek is van albuma?

K.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szisztok!

Erika: Tényleg kitartás a szopival kapcsolatban. Nem csak neked, hanem Daninak is meg kell tanulni szopizni.
Flóra 1470 g-mal született és három hetes volt mikor először szopizhatott. Mindenki el volt ájulva,hogy elsőre 30-at szopizott. Addig csak fejtem, hat hétig volt kórházban. Még én rágtam a dokik fülét, hogy mikor szophat már. Két kiló után engedik szopizni, Flóra kb. 1800 g volt. Minden nap 6-7x fejtem reggel-éjszaka. Éjjel csörgött a vekker, mikor fejés idő jött. Tudod milyen béna voltam a klinikán. Alig mertem bemenni a fejőszobába. Pedig előtte elolvastam minden irodalmat. Az első szopi nagyon izgi volt. Nem mondom volt kisebb-nagyobb bonyodalom: kisebesedett mellbimbó, mellgyulladás. De még mindig szopik Flóra. Csak elhatározás kérdése. Csak olyantól kérj tanácsot, akiben megbízol és tudod,hogy ért hozzá. Ágci ilyen! Meg minden szoptatási tanácsadó. A védőnők nem biztos hogy jó tippeket adnak. Volt két tejtesója is a kis manónk. Még januárban is kellett egyszer fejnem ,annyi tejem volt.

Karmen: A többieknek is van albumuk: Ágcinak: Cumika álnéven, Larának: Hanga címszó alatt.Kép Meg Ninának is van a Babaszoba.hu-n a fotóalbumban (Rully Vanda Tamara?). Ott a Flóciról is van Izbéki Flóra Kitti néven. A szoptatás nem mindig leányálom, de tényleg nagyon jó érzés, hogy a testedből táplálod a gyermeked. De nakem sem úgy volt, hogy rögtön blövellt és már ömlött a tej. Az ötödik napon indult be itthon. Addig csak néztem az ottani anyukákat már 60 ml-t is fejt.

Ildi:Remélem én is nemsokára megtudom, milyen két gyerekkel.Kép

Enikő: De nem az anyatej miatt betegesebbek! Ha nem öröklött betegségben szenvednek!

Gabi3
inecsg

Bocsi, Karmenhez írtam az utolsó 3 mondatot, amit Erikának akartam írni. Ilyen hülye vagyok.

GAbi3
inecsg

Erka:
Az is lehet, hogy csak téged akar a picur. Tényleg, miből gondolod, hogy éhes? 9 hónapig együtt voltatok, most meg hirtelen egyedül kell mindennel megküzdenie. Hordozókendőt nem próbáltátok?
Nekünk nem volt, de mindenkitől csak jót hallottam róla. Talán Gabomamó, meg Anita többet is mond róla. De állitólag ezek a sirókás babulekek nagyon szeretik.
Pisis kakis pelusok vannak?
Én is itt siránkoztam a csajoknak fél évvel ezelőtt, hogy Vanda nem alszik. Ztán mindig kiokoskodtak Nekem valamitKép
Bocs, ha össze-vissza egy kicsit amit irtam, de a picikém 3 órakkor azt hitte, hogy kaland vanKép
Enyhén szolva álmos vagyok.
Száz szónak is egy a vége, kitartás türelem akarni kell és menni fogKépKép

Egyébként Ágci tényleg nagyon sokat segitett. Nem csak nekem hanem ismerőseimnek is.Tutira bizhatsz benneKép

Enikő:
Nem lehet, hogy az elsőtejet Fejted mindig? Mert a z tényleg higabb? Vagy ez hülyeség?

Na megyek megprobálok egy picit aluszkálni. Vanda meg az apukája huzzák a lóbört.Kép
Nina
nina74

Sziasztok!
Nina: Közvetlenül szopi után már nem előtej jön a ciciből. 40 perc megfeszített szopi, után még 1 órát fejtem, vagyis addig amíg éreztem, hogy keménység van a cicimben és jön a tej. Nem így kellett volna? Vagy szopott vagy fejtem, hogy legyen több tejem, de nem lett, és 1 óra alatt is csak 15-20 milit tudtam lefejni. De mivel állandóan fejtem, és a lefejt tejet sehogy se lehetett belenyomni Bogiba, ezért lefagyasztottam. Pár hónapja öntöttem ki a lefolyóba. Szóltam az előző és a mostani védőnőnek is,hogy kell-e valakinek szivesen odaadom, de nem jeleztek vissza hetekig (viszont csak 6 hónap a szavatosság) ezért, hogy ne fogja a helyet kiöntöttem. Kép

Gabi3: Ezt én is tudom. De nem szabad párhuzamot vonni a "tápszeres baba" = beteges baba, mert ez egyszerűen NEM igaz! A szopós babák közt is ugyanolyan gyakori az asztma vagy allergia vagy akármi, mint a tápszeresek között. Ez örökletes,mint sok mindn más.

Most megint meg leszek köezve, de ismételten nem izgat. Szerintem nem minden nő képes szoptatni.Akárhogy is akar! Ez akarat kérdése is, de főleg adottságok, genetika,öröklődés. Mint minden más tulajdonsága az embereknek. Ugyanúgy ahogy mások vagyunk (súly, magasság, szemszín, hajszín, bőrszín, betegségek, hajlamok.....stb) a mellünk, tejünk is más. Pl nem minden ember képes terhes maradni, vagy a férfiak közül nem minden férfinek vannak életképes spermái. Ezt mivel magyarázzátok. Van aki képes gyermeket szülni van aki nem. Van aki képes gyermeket szoptatni van aki nem. Van ilyen tej, van olyan tej. Van olyan tej amitől bőven jól lakik a baba, van amitől éhes marad, ekkor kell a pótlás. Nem értem ebben mi a rossz! Magyarázza el nekem valaki, hogy miért bűn az, hogy ha a láthatóan éhező babádnak, szopi után (mert még mindig ordít az éhségtől) adsz pótlást, hogy esetleg jól is lakjon szegény!
Inkább akkor kellene megszólni, ha hagyná sírni,éhezni....nem?

Én nem tudom,hogy a védőnő egyáltalán minek van, ha ilyen dolgokban nem nyújt segítséget. Márpedig nem nyújt, legalább is nem mind. Nekik nem az a dolguk, hogy megtanítsák az anyukát szoptatni? Hogy szoptatási tanácsokat adjanak,pozíciókat mutassanak?? Na nekem egyetlen egyszer sem mutatott pedig szinte hetente jött hozzám. De azt se vette észre, hogy éhezik a gyerek. Szerinte csak hasfájós volt. Anyukám vette észre, hogy nem gömbölyödik, nem hurkásodik a baba. A védőnő ezt elintézte azzal, hogy hozott egy mérleget, hogy szopi előtt és után mérjem le a gerkőcöt.A babaszobán van súlygörbe.(szivesen alküldöm ha valakit érdekell) Szinte egy egyenes csík van a születés és az első 5. hét között, ahogy elkezdtük pótolni a tejet, egyből elkezdett rendesen gyarapodni. Ez mitől van, ha nem attól, hogy éhes volt????

Én tudom, hogy a szoptatás a legtökéletesebb módja a baba táplálásának, de ha nem megy, a kizárólagos szoptatás, hanem pótlást is kell adni, attól még nem dől össze a világ! És legalább nem hal éhen a gyerkőc.....

Majd este jövök az Emőkével Gabi3Kép
Enikő

ceniko
Szeged

Gabi3:
Az Emőke gyakornok orvos. Most másodéves szülész-nőgyógyász. Még 2 év (asszem) és szakorvos lesz! Amikor én szültem még kezdő volt, azóta már végzett sok császárt is (eldicsekedett vele a 6 hónapos rákszűrésen Kép, hogy képzeljem már csinált császárt is Kép) Olyan aranyos. Rendkívül alapos,körültekintő és nagyon lelkes. Nagyon türelmes, mindent szájbarágósan,magyarul elmond. A szülésnél is nagyon segítőkész volt, nem kiabált velem, mint pl a Vajda. Csendben mondta, hogy mikor mit csináljak. Olyan volt, mint a Gyengéd születés cimű könyvben, ami le van írva.....csak a többeik ne lettek volna ott.....

Pl.a múlt héten csütörtökre megbeszéltük, hogy bemegyek, hogy írjon fel gygogyót, de nekem közbejött valami. Felhívtam és megkérdeztem bemehetnék-e pénteken. Szabadnapos volt és bement a klinikára csak azért, hogy írjon fel nekem fogigátlót! Mindig érdeklődik, hogy Bogi hogy van, hogy anyukám hogy van (ő is bent volt a szülésen), hogy találtam-e normális pasit, mert ő nem Kép...stb....stb
Szóval olyan, mintha a barátnőm lenne. Nem beszélve arról, hogy nagyon óvatosan,finoman vizsgál. Észre se vettem a múltkor, amikor rákszűrésre vett kenetet, míg az előző dokijaimnál, szinte sírni tudtam volna, olyan rossz volt, fájdalmas és megalázó....... Kép
Kezdő orvos, és valszeg ezért rendkívül lelkes és odaadó, maximalista! Benne még nem csalódtam!Kép
Hát ennyi!
Enikő

ceniko
Szeged

Enikö! Ehhez nem tudok tapasztalatból hozzászolni, de barátnöm mindent megtett hogy legyen teje, fejte is, probálkozott mig már annyira fájt a melle, hogy hozzá sem tudott nyulni. Akkor mondta, mégiscsak van aki nem tud szoptatni, hiába akarta.

Gabi! Köszi, kiváncsi vagyok a többiek képeire is.

Erika! A császárosok mikor kapják meg a kisbabát ha altatva voltak? Ahogy felébredtél?
Most tesom is azzal ijeszget, hogy ha elöre tervezik a császárt akkor a klinikán nem altatnak, csak ha már nincs idö EDA-ra.

Hü, holnap mondom meg a fönöknek hogy babát várok és 1 hónap pihit javasolnak. Amugy akarok utána is dolgozni, de a júl. nagyon kemény, sokan szabin vannak, holnap már 3 ember munkáját kell végeznem, igy max. 1 hetet maradok, majd aug. folytatom.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Csináltak képet Bencéről a klinikán.
Tessék, gyönyörködjetek!!!!!!!!!!!
Kép
Meso

Meso:
Nagyon édeeeeees!!!! Kép Kép Kép Milyen szép baba!!! Mint az anyukája Kép
Lefoglalhatom Boginak??? Mjad csak kb 20 év múlva!! Kép
Pussz
Enikő

ceniko
Szeged

Én csak a mamija vagyok, nincs beleszólásom a párválasztásba.
Beszélj az anyukájával!
Pusszancs!
Meso
Meso

Meso:
Gyönyörű kisbaba!!Gratulálok mégegyszer!
Hogy állnak a fertőzéssel? Egyáltalán miféle fertőzés volt? Mikor mehetnek Zsófiék haza? Nem sárgult be a kicsi?
Nina
nina74

Sziasztok!

Nagyon édi baba Bence! Gratu!

Szopi kérdésben rengeteg gondolat van a fejemben, mivel nem semmi az sem, amin mi átmentünk, de szeretném őket egyszer rendszerezni. Azonban, már többször próbálkoztam vele, megírni a történetünket, és a tapasztalataimat, de mindig az a vége, hogy nem tudom befejezni, mivel nagyon felhúzom magam (sírok stb.)Nekem kell még idő ahhoz, hogy feldolgozzam a szopis dolgainkat, a dokinénit, védőnénikét. De végülis majd 10 hónapig szopott Lottus, ez a lényeg!!!!

Jó volt Debrecenben. A barátnőm nagyon szép menyasszony volt. Jól sikerült a lagzi is.
Lotti a templomba át akarta beszélni a papot, így Apával inkább kimentek a templom elé. "Kihelyezett" polgári esküvő volt a lagzi színhelyén, ott is dumált a kis bestia, de itt hátul voltunk babakocsival, így nem zavartuk a szertartást. A lagziban azonban csak kevés ideig volt Lotti, addigra nagyon elfáradt (1 órát aludt csak az úton), így elvittük a szállásra, ahol nagyizott. Mi meg visszamentünk és mulattunk hajnal 5 -ig.
Képzeljétek, ahogy a szállásra értünk, félálomban észrevett minket és mosolygott. Álmában. Olyan megható volt, hogy mennyire hiányoztunk neki. Persze mellébújtam, átölelt és aludtunk. Nagyon jó volt.
Ma megnéztük Debrecent (nem voltam még), tetszett.
Hazafelé megálltunk Bcsabán, egy másik barátnőmnél.
Elfáradtunk. Jó volt.

Jó éjt!

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Nina!
Persze majd mesélek a keresztelőről!

Erika!
Minden baba más és más. Vannak sírós babák, vannak nyugisabb babák. Lehet hogy nem azért sír sokat Dani mert éhes (egyébként mennyit hízott mióta hazajöttetek a Klinikáról?), hanem mert szerintem elég sokat aggódtál, idegeskedtél a terhességed alatt. De lehet hogy ez hülyeség, mert amikor én terhes voltam Bálinttal, akkor ez idő alatt lezavartam az egyetemen 2 vizsgaidőszakot, közben a házunk készült (munkássokkal egyeztetni, mérnökkel veszekedni, anyagokat beszerezni, rohangálni stb.), 8 hónapos terhesen költöztünk szóval nem unatkoztam, és Bálint mégis hihetetlenül nyugodt kisbaba lett.
Ha elmentek sétálni Danival a babakocsiban elalszik?
Próbáltad Danit pólyába rakni, vagy egy kis babatarakóval körbetekerni a testét (ez emlékezteti a "méhen belüli" állapotokra.)

Kép

Kép

Kép
banita

Hahó!

Enikő:Azért ne húzd fel annyira magad a szopi dolgon. Szerintem mind a két oldalnak egyaránt igaza van. A szopi-pártiknak azért, mert ők igen is megküzdöttek a szopiért és tényleg az a legjobb a babának és a mamának is. Azoknak is igazat adok, akik szenvedtek a szopi miatt és nem sikerült(mert azért csak megpróbálták), és inkább az volt a lényeg, hogy a baba ne vesszen éhen. Azért fokozatosan is vissza lehet állni a pótlásról a csak szopira. Szerintem.
Emőke nekem is úgy tűnt, hogy nagyon odaadó, mivel hogy kezdő. Azért én csak maradok a Sárinál. Bár kicsit hiányzik az odafigyelés. Kép

Erika: Ninának lehet, hogy igaza van abban, hogy nem biztos hogy éhes, hanem te hiányzol neki. Én varrtam magunknak hordozókendőt és meg is tudom mutatni, hogy kell megkötni. Tök egyszerű megvarrni, anyukád vagy a férjed anyukája biztos megtudnák csinálni nektek.

Zsófi: Irtóra hasonlít rád Bence, hatalmas babóca. Gratula hozzá! Mikor mentek haza?

Melinda: Akkor jól kifáradtatok! Nem kell ringatni, ugye?

Zenzeroban, a Korzó mozi mellett, 50%-os árleszállítás van. Tegnap két rucit vettem a Flónak 3 ezerért.

Jó éjt mindenkinek!

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Zsófi, Meso!
Ngyon szép baba Bence! Olyan kis kerek! Nem is tűnik újszülöttnek!Kép

Melinda!
Neked tetszik Debrecen? Nekem nem túlságosan.
Hogy bírtátok hajnalig a bulizást? Mi tegnap este 2-kor feküdtünk le, de reggel fél 9-kor alig bírtam fölkelni! Délelőtt uszodában voltunk, aztán ebéd után én is lefeküdtem (ez rám nem jellemző). Mikor fölkeltem ittam egy kévét, úgyhogy most még birom, de lassan megyek aludni.

Elfelejtettem írni, hogy tegnap vendégek voltak nálunk. Itt volt többek között Popey is a BB-ből.Kapott a szülinapjára Évitől (tudjátok ő nyerte meg a fődíjat) egy Gilera robogót.

Kép

Kép

Kép
banita

Anita: Milyen buli volt ez,hogy Popey is ott volt? Jó fej? Én végig néztem az elsőt, az még tetszett, de a második már nem.

Gabi3
inecsg

Sziasztok

Katicabogár, még csak a 12 hetes uh-ra megyek. Hogy vagytok?

Szerintetek a terhesdiagnosztikára bejöhet a kispapa? Próbálom őket péntek óta felhívni, de vagy foglalt, vagy nem veszik fel...Kép

Melinda, végül is megvettétek a házat? Hogy haladtok az eladással??

Gabi, Fló aranyos lehetett, ahogy elintézte a dolgait.

Eddelweiss, aranyos lehet Gergő, ahogy mondja a magáét... Kép

Enikő, Karmennel mi következünk szerintem Kép, most mi vagyunk a kispocakosok (engem már ikrekkel gyanúsítgatnak, akkora a pocim), kivéve ha valaki titkolózik Kép. Január 21-re vagyok kiírva.
Emőke majd engem is érdekelne, mint leendő doki jelölt, majd írok levelet.
Mi újság a sulival, meddig tart?

Erika, remélem rendeződnek a dolgok Danival, és tudtok mindketten többet tudtok pihenni.

Ildianyu, remélem Lili gyorsan megbarátkozik a hugival szopi terén is.

Karmen, úgy tudom a ferencesek keresztelnek úgy is. Ők csak közelebb lenne, kérdezzenek rá ott is. Amúgy a papok szeretik kérni a templomi esküvőt, meg hogy legyen megkeresztelve stb mindkét szülő, plusz a keresztszülők is.

Meso, gratulálok a diplomához. Ennyi öröm egyszerre, unoka és diploma, halmozod az élvezeteket... Kép Remélem Zsófiék gyorsan kijöhetnek. Formás kisbaba Bence, gratula. Kép

Gigi
gigi1

Sziasztok!

Mint a villám,úgy olvastalak végig benneteket.Közben eszem.

Karmen:Én még amikor terhes voltam,megkérdeztem a dokimtól.hogy ha ne adj Isten nagyon-nagyon szenvednék,elaltat-e s megcsászároz azt mondta,csak természetes,hogy nem hagy szenvedni.
Amikor szültem,s nagyon.naygon fájt már kiabáltam,hogy vigyen fel a műtőbe,azt mondta,hogy ahhoz indokoltnak kell lennie,hogy császár legyen.(végül sajnos lett indok)
de úgy emlékszem,te biztosra tudod,hogy császárra fogsz szülni,s szerintem ebben az esetben megválaszthatod,hogy hogyan.Pl. azt hogy én ébren legyek amikor a hasamban matatnak na nem...!(de ez én vagyok,szerintem beszélj a dokiddal,biztos megérti majd)

Gabi3:Szrdán megyünk tanácsadásra,ott akarom megemlíteni ezt az anyatejes dolgot,bár nem hiszem,hogy nekünk támogatnák,mert valamennyi tej van.
A hordozókendőt már ilyen pici babánál is alkalmazhatom?

Banita:Az igaz,hogy jó sokat idegeskedtem a várandóság alatt,mert mi is felújítás alatt voltunk,de nagyon,s mástól is hallottam ilyet,hogy esetleg azért ilyen síros.Mindent kipróbáltunk:pólya stb.. egyedül a babakocsis séta alatt van caend,bár tegnap akkor is ordított...
Nina: onnan gondolom,hogy éhes,hogy mindkét mellet teljesen kiszivattyúzza,aztán kb.1/4 órát alszik,addig megpróbálok fejni,de tényleg nem marad bennük semmi,kb.5ml.S felkel mindent kipróbálunk amit lehet,majd jön a végszükség a tápszi utánna nyugtunk van 1-2 óráig.
S tényleg csak azért adom amiért Enikő is mert éhes marad a baba ami csillapítani kell s már nem jön a tejci akkor nem tudom mással!
Gabó: természetesen én is úgy indultam neki,hogy lesz tej s én cak szoptatni fogok,mert tudom,hogy mindkettnknek az a legjobb.
Még cumisüveget sem vettem,pont azért mert nem lesz rá szükségünk,én csak szoptatok!
A klinikán amint kihozták egyből olyan ügyin csinálta,igaz ott is eleinte semmi nem volt majd amikor mondták,hogy 30.-at evett a mennyekben jártam!Aztán valahogy leragadtunk ennél a 30-nál mert itthon sem jött több.Pedig tényleg mindent megteszek,Ágci tanácsát megfogadva!Természetesen nem adom fel s az az igazság,hogy sikerült a tápszeradagot a felére lecsökkentenünk,most 2 nap alatt!Kép
Még nem kiabálom el,de remélembeválik ez a módszer!
Meso:Nagyon cuki Bence,tényle szép,nagy babó!Még egyszer gratula nektek!
Valamelyik nap már én is fel tudok tenni Daniról!

Mindenkinek köszi a segítséget szopi ügyben remélem hatnak majd a homeopátiás golyók!
Ti mikor adtatok inni,teát vagy vizet a babátoknak?Szopi után?Vagy éjszaka amikor felébredt?

Ildi:Te Jankának adsz már teát?

Puszi Mindenkinek!

Erika
Erika

Enikő: elfelejtettem megkérdezni,hogy nem Kiss Emőkének hívják a dokit?

Gigi:A vasasban a terhesdiagnosztikára,Velem sokszor eljött a párom,de mindig a váróban maradt.
Én is nagyon reménykedem,hogy egyre jobb lesz.Kép
Jól vagy ebben a nagy melegben?Akkor nemsokára látod majd a babót uh.-n.Jaj én is mindig annyira vártam az uh.-kat!Kép

pussz!

Erika
(Dani itt alszik az ölemben,most szopizott,majd bealudt itt szépen!)Kép
Erika

Erka:
Vanda nem kapott se teát, se vizet.
Gondolj csak bele. Éjszaka ha már ugyis felébredt könnyebb cicire tenni, mint a teásüveget tartogatni nekiKép
Meg tudod az ördögi kör: minél többet szopizik annál több lersz a tejecske. Meg kell minden alkalmat ragadni, hogy szopizzonKép
Szerintem nem kell neki tea. A tejcsi első higabb része oltja a szomjukat.
Nem tudok irni, majd este, ezt is ketten kreáltuk.Kép
Nina
nina74

Erika: Ne hogy adjál teát vagy vizet!! Úristen még azt a kicsi tejcsit is csökkentenéd ezzel. Ne tedd! Ha szomjas, szoptasd meg! Fél éves koráig nem kell neki semmi mást adni anyatejen kívül, jó esetben! Még a nagy kánikulában sem kell, ott a tejcsi. Ha ilyenkor is szopizik az csak jó. Úgy ahogy Nina írta, ez egy ördögi kör, minnél többet szopizik, annál több tejed lesz. Éjszaka is ugyanúgy szoptasd meg.
Nem Kiss Emőke, hanem Vince Emőke. A védőnő nem csak támogatott tejet tud nektek szerezni, hanem amiért te fizetsz. És legalább jobb, mint a tápi.

Gabi3
inecsg

Erika: Ja, és lehet ilyen pici babát is hordozókendőbe tenni, csak más pozicba kell kötni. Ebben még akár szopizni is lehet. Nézd meg a fotóalbumban, vannak érdekes pózok. Már írtam róla néhány nappal ez előtt.

Gabi3
inecsg

Erika:Az S-betűnél találod.
Bocs, hogy ilyen szaggatott vagyok.Kép

Gabi3
inecsg

Sziasztok!
Köszönöm a sok gratulációt, kedd óta itthon vagyunk, de "egyéb elfoglaltságaim" miatt csak most tudtam felnézni ide. Elég kőkemény harc volt a szülés, 8 óra vajúdás, azon belül majd három órányi kinyomás után komplikáció lépett fel, így Viktória 2003. 06.19-én 16:36-kor császármetszéssel született 4020 g, 54cm, 36 cm fejkörtérfogat adatokkal. Már én is jól vagyok, végre nem döglök bele a mozgásba, a sebem jól gyógyul és a kislány egy kisangyal. Eszik-alszik. Igaz, az evésekkel van annyi gond, hogy néha órákon keresztül elhúzza a folyamatot, mert mit is mondjak: lusti a szentemKépKépKépTejci van, napról napra több, de még nem annyi, hogy elég legyen - így sajnos minden ellenérzésem ellenére tápival pótolni kell. De ha így haladok az anyatejjel, a jövő hétre már biztos elegendő lesz csak a szopi is. Most megyek, mert épp szopiztunk, most meg próbálok még fejegetni egy picit. Mindenkit puszilunk:
Petra&Viktória
petra28

Petra: Üd újra közöttünk! Remélem a jövőhétre elhagyjátok a tápit! Milyen komplikáció merült fel? És miért tartott ilyen sokáig a kitolás? Szép súllya született Viki. Írj, ha lesz időd.

Gabi3
inecsg

Gabi: nem fért át a feje a medencecsont közé szorult. Közben kiderült, hogy bár órákon át toltam, tolhattam volna akár napokon keresztül is, ugyanis az utolsó pillanatban megfordította a vállait - így azok soha nem jöttek volna át a szülőcsatornán. De ez már csak a császárnál derült ki.
Megírtam a szülitörpénetet, mert a másik fórumon kérték - küldjek?
Petra28

Hirtelen nem vagyok regisztrált??? Brrrrr
petra28

Petra! Gratulálok, majd töled is várunk képet!

Meso, gyönyörü Bence, sajna nem tudtam bemenni, mert tegnap se voltam jól ma sem.

Lányok, a fönököt ma megvártam, beszéltem vele hogy babát várok, de mire rámért, már dél volt, akkor már nagyon fájt a hasam, igy hamarosan hazajöttem, ha fekszek semmit bajom. Aug.-ig nem dolgozok, elég jól fogadta. Igaz férfi, de van 4 gyermeke.

Erika! Tavaly szült barátnöm és neki nem engedte az anesztes, azt mondta itt EDA van, ha nem tetszik elmehet szülni a kórházba. Amilyen ijedt volt, öt megetette ezzel, engem aztán nem fog!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Lányok! Van pár kép Viktóriáról itt a babanet.hu fotógalériában Dobó Viktória Kata néven.
petra28

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?