Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Monee: a narancs lekvár finics! elkérhetem én is a receptjét?
én azt hittem, h már csinálod a családfakutatást. de hát valóban sok mindent csinálsz.

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.

Ez az Házitücsi! Köszi :lol:
Reméljük valamelyik beválik...

Kép

Kép
bettica

Monee!!

Narancslekvár receptre benevezek én is okés????

Szia Alice! Örülök, hogy Te is pihenősben leszel végre! Innentől majd meglátod mennyire más lesz minden napod!

Vicky!! Élénkpirostól van mensi. Dokit hívd fel vagy keresd meg, jobb lenne, ha rád kukkantana, ha nem változik semmi!

Hajni! Én ezt a storyt nem is értem.... Azt tudom, hogy nem a pcos gyógyszere a metformin, de akkor én most T. dokival és a házidokimmal együtt törvényt sértek?? Lecsukhatnak, meghurcolhatnak?????? Nagyon nagyra kerekedtek a szemeim!!!!
Vendég

Jaaaa, Bettica!
Nálunk a karácsony majd az lesz, hogy megvesszük a bebekocsit Nórának! És a többiek megsimizhetik a pocimat, illetve én fogok főzni a családnak szenteste! A gyerekek, konkrétan a fiam és az öcsém kislánya kapnak ajándékot, ennyi jut idén. :roll:
Vendég

[quote="monácska"]. írta:monácska...a bebekocsit Nórának!.....

Khm.... BABAKOCSI akart volna lenni!
Vendég

Alice!!!!
Szia!!!! Már épp gondoltam dobok neked levelet, hogy mi van veled, annyira rég nem írtál!

babás topikban (eggyel fentebb), lafi is épp tegnap rövidült meg ugyanígy, ő is táppénz. ne aggódj, én is rövid voltam, egy centi!

te egy pocakfotóval nagyon tartozol ám, ugye tudod?? :lol: csak a babás topikba tedd légyszi, ha nem gond!

Fiú lesz vagy lány? Mi lesz a neve?

(te olyan szépeket csinálok mostanában himzőset, de olyat... :wink: :lol: küldök neked majd képeket, ha lesz ma időm!)

Kép

Kép
rejo

Sziasztok!

Narancslekvár:
A nagy érdeklődésre tekintettel, egyezzünk meg annyiban hogy először kipróbálom és ha jó, megkapjátok Ti is a receptet, okés?
Nem csináltam még sosem ilyet, na meg lekvárt sem, de ez egyébként jónak tűnik. Holnap utánra kész is lesz. :D
Jó lesz így? :D

Jah, hát nálunk is úgy fog kinézni a karácsony, hogy a párommal egymásnak, meg a 3 gyereknek veszünk ajit, a család többi felnőtt tagjának nem. Sajna ez van idén, de megmondom őszintén nem is bánom. Minek menőzni itt a sok drága ajival, amikor meg közben a (bocs!) seggünk kilóg a gatyából.
A felnőtteknek azért készíteni fogok egy kis apróságot. Veszek karácsonyfa gömböket és mindenkinek ráfestem a nevét szép cirádás betűvel. Kap egy szép masint a tetejére, dobozkába bele és ennyi. Ez occsóból megvan, és mégis mindenki kap valami különlegeset. Tökre örülök ennek az ötletemnek! :D:D

Rejo!

Én is kíváncsi vagyok a hímzésre! :D

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Na, nálunk sem szokott az a hajdenagy ajándékozás lenni. Mindenki vmi apróságot szokott kapni kb 1500-2000Ft értékben. Momentán mi is azt fogjuk csinálni, hogy csak a gyerekek kapnak valami aranyos dolgot... Meg lesz karácsonyi ebéd vagy vacsora és ennyi. Na persze azért egymást nem hagyjuk ki ;)

Monee: Nagyon klassz ötleteid vannak! Ha van még, akkor jöhet ;)

Alice: Hanyadik héten is vagy? Kár, hogy nincs tickered :(
Jön akkor most a jó neked. Tessék pihenni és kiélvezni a terhességed. Remélem minden rendben lesz!

Monácska: Pocaksimi ajcsi gyanánt??? :lol: Kinek is lesz ez ajcsi? Gyanítom, hogy a pocaklakó sem marad akkor ki a karácsonyi ajándékozásból :D

Nem tudom, hogy Ti hogy vagytok vele, de én amióta nem kell görcsösen mindenkinek a megfelelő ajándékot kinézni karácsonyra, hihetetlen lelkinyugalommal állok a karácsony elé. Én nagyon szeretek ajándékozni, már októberben meg szokott lenni a lista, hogy ki mit fog kapni, de valahogy az hogy nem kell utána szaladgálni, nem kell amiatt aggódni, hogy tetszik-e az illetőnek vagy sem, egyszerűen magát a karácsonyt, mint a szeretet ünnepét tudom értékelni...
Nálunk a kókuszgolyó az, ami karácsonyi étek. Minden évben a párom csinálja meg 2-3 nappal karácsony előtt. Valahogy a mákos, megy diós bejgli egyik családban sem megy... Szóval az a narancslekvár recept igazi karácsonyi hangulatot tudna teremteni, szóval teszt után mindenképpen kérjük, akár sikerült, akár nem... :)

Kép

Kép
bettica

Monee csak neked, csak most, csak itt!
(meg alicének)

és ebben már hardanger is van! :lol: az nagyon nehéz! :wink: :lol:
és nagyon büszke vagyok rá! :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
rejo

megmutatom még domi karácsonyi manóját, szobája falára dísz:

Kép

és ebből levendulás illatzsákocska lesz, (kariaji):

Kép

és olyan, de olyan szép karácsonyfadíszeket hímzek, csak azok még nincsenek lefényképezve. egy film alatt kész vannak, varrással, zsinórozással! :lol:

Kép

Kép
rejo

ja ez utóbbinál a hűség és odaadás lesz a felírat, vissza kell majd bontani.

Kép

Kép
rejo

Rejo, levendula mániás vagyok, nekem is, nekem is kell ilyen zsákocskaaaa!! :lol:
Vendég

Bettica!

Hát amiért PONT örülök neki, hogy idén nem lesz mittomén mekkora ajándékozás az az, hogy nem kell vért izzadva törnöm a fejem hogy kinek mit vegyünk. Vannak olyan családtagok akik semminek nem örülnek igazán és ez nekem olyan rossz érzés hogy adok valamit (ez alapján bármit) és nem örülnek neki. Én meg nem szeretem azt a fajta ajándék adást hogy "nesze itt egy tusfürdő csomag, azt jóvan". Az nekem olyan mintha nem adtam volna semmit és a pénzt is sajnálom rá.

A narancslekivel kapcsolatban van még olyan tervem hogyha jó és sikerül és sikerül olyan üveget szereznem, akkor karácsonyi köntösba bújtatva az is a gömb mellé kerül mindenkinek.
Most olyan "régi idők karácsonya" fílingem van, uh mindenki így járt. Kénytelenek azonosulni velem. :D

Rejo!

Tök érdekesek ezek a minták. Egészen másmilyenek mint a keresztszemesek. Tetszik. :D
Ügyi vagy! :D

Monee

Monee

monee85

Hűűű, Rejo, ezek csodaszépek! Nagyon ügyes vagy!

Narancslekvár recept nekem is!

Kép
apple

Rejo: ezek nagyon klasszak, a falimanó egyszerűen szenzációs!!! :shock:

Tücsi: köszi!! :roll:

Pogi: a mai nap 1 cn!

Karácsonyban a fadíszítés, a családi nagy kajcsizás, beszélgetések, a pihizés a legjobb!!! :wink:
az ajándékok utáni rohangászás már nekem nem tetszik, mert néha már a bevásálókban emberundorom van a nagy tömegben, és elvész a karácsonyi bizsergető kellemes érzés így. :roll:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.

Ja, jön vki holnap reggel vérvételre az MMben? Tudnánk dumcsizni egy jót.

Kép
apple

Hmm, amikor még a barátnőm itthon volt, akkor minden karácsonykor elmentünk a Nagymező utcában lévő (oktogonnál, asszem így hívják azt az utcát...) kirakodóvásárba és nézelődtünk egy jót, ötleteket gyűjtöttünk. Dumcsi közben pedig finom forralt bort szopogattunk. Jaj, istenem ez most nagyon fog hiányozni :(
Egyébként a karácsonyban én is a kellemes családi összejöveteleket bírom. Meg persze nagyon jó érzés, amikor a gyerekek bontogatják az ajándékot és mindennek úgy tudnak örülni...

Rejo: Te nagyon ügyes csajszi vagy! Hihetetlen türelmed lehet, hogy ilyesmiket tudsz csinálni... Egy-egy ilyen ajándéknak tuti mindenki örül...

Monee: Na, a tusfürdő és dezodor csomagoktól én is a falra tudok mászni. Én nem tudom, de sosem fordult elő, hogy valaki ilyesmit kapott volna tőlem. Ennél még egy gyerek is kreatívabb :twisted:
Sokat agyaltam minden évben pontosan azért, hogy ne iolyesmi legyen a csomagban. Az ember, ha tusfürdő kell neki, akkor elmegy és vesz magának egyet... Ráadásul ez elég zsákbamacska dolog, mert mi van, ha valaki másfajta tusfürdőt, dezodort, parfümöt használ? Én pl rengeteg kozmetikai cuccra allergiás vagyok. Kellemetlen, amikor az ember kap valamit és tudja, hogy nem tud vele mit kezdeni :( Pont emiatt nem vagyok hajlandó ilyesmit venni én sem.
Én tavaly azt csináltam, hogy vettem egy csomó sótlan magocskát. Fenyőmagot, mandulát, kesudiót stb. meg vettem egy nagy üveg jó minőségű akácmézet és néhány szép üveget. Jól megtömtem az üveget magvakkal és felöntöttem mézzel. Pihi neki néhány óra, hogy a buborék kiszabaduljon és lehet is csomizni. Mindenkinek tetszett :)

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Lafim, hogy érzed Magadat? Pihizz sokat-sokat!

Rejoka, gyönyörűek a hímzéseid! :) Nagyon ügyi vagy! Csodállak nagyon - a Thomast, amit küldtél, kb. 3 hónapig hímeztem :oops:

Alice, jó hogy újra írtál! Mi van a levegőben, egy napon kettőtöknek mondják ugyanazt Lafival?! :shock: Pihizz nagyon sokat és nem lesz baj, meglátod!

Lecso, meglestem a pocidat, hatalmas és nagyon szép! :)

Lona, van valami hányós-fofós vírus... Hasad nem megy?

Vicky? Dokival beszéltél?

Tükörvíz, drukkolok Nektek nagyon, hogy mihamarabb rendbe jöjjenek a dolgaitok!!!

Monee, nagyon jó ötleteid vannak Karira! Én a NLC-n egy fórumban narancsos almalekvár receptet találtam, azt akarom megcsinálni majd.

Bettica, ez a magos dolog is nagyon tetszik! Anyu hozott még régen Görögországból ilyen üveget, mézzel. Azóta is ott díszeleg a konyhaszekrényen, nem volt szívünk kibontani, olyan szép.

Karácsonyra én már elég hamar elkezdek készülni. Mi minden évben augusztus 20-a körül megyünk nyaralni és már hagyomány, hogy onnan hozzuk haza az első ajándéknak valókat. November végére az összes ajándékot beszerezzük - mi sem veszünk nagy dolgokat - így a decemberi őröletet ki tudom hagyni a boltokban. Idén meg még több időm lesz mindenre, mert Dorka jövő héttől ovis lesz :cry: én pedig január közepéig még szabin leszek. Nem s tudom, mit fogok kezdeni magammal... :? :roll:

Tegnap voltam bent a munkahelyemen, mert csütörtökön lejár a gyesem. Elküldtek alkalmassági orvosi vizsgálatra is. Doki megkérdezte, ogy milyen gyógyszert szdek, mondtam hogy meforalt. Persze egyből a diabetesre kérdezett rá. Mondtam neki, hogy PCOS. Nem is hallott még róla, hogy metformint pco-soknak, de nagyon pozitívan állt a dolgokhoz. elég sokáig beszélgettünk, faggatott, látszott rajta, hogy tényleg érdekli a téma. Ajánlottam neki a pcos.hu-t, azt mondta, mindenképpen megnézi. Nagyon jó érzéssel jöttem el tőle. Persze meg sem vizsgált, mert eldumáltuk az időt :lol: :lol: de alkalmas vagyok természetesen :P :)

Kép

Kép
anyoooka

Tücsök, írtam pü-t.

Kép
apple

Anyoka!
Csak nehogy azt hidd, hogy a dokik a PCOSt betegségnek gondolják.:lol: :lol:

Nem is az: csak egy nőgyógyászati nátha! (Rejoka után szabadon... :lol: )

Ezt már több nőgyógyásznak elsütöttem és mind jót röhögtek rajta! :lol:

Hogy mit fogsz csinálni januártól? Otthon ülsz drága szívem és reggelente meglátogatod a WCcsészét és jóízüeket hánysz! :lol: :lol:
A kicsi kergeti a nagyot! :lol: :lol:

Remélem így lesz! :wink: Ámen!
Vendég

Kavicskám, egye fene, itthon maradok januártól, de a hányást nem lehetne mellőzni?! A többiben benne vagyok!!! :wink: :lol: :lol: Próféta szóljon Belőled!!! :) :wink:

Kép

Kép
anyoooka

Hihi, Anyooo nekem is az jutott eszembe, ami Kavicskának. Jó kis reggeli rosszullétek fognak gyötörni és a kis lurkó nem fgo téged nyugton hagyni :)

Ezt a nőgyógyászati náthát még nem hallottam :lol: De jót nevettem rajta. Azért elég találó, már ha a dokik hozzáállását nézzük ;)

Ja, Anyooo! Ha kéznél van az az almás narancsos recept, akkor az is érdekelne... Ha rászánnám magam tuti én is találhatnék a neten ínycsiklandó recepteket...
Na, tessék a netről jut eszembe. Meg is nézem a kocsi biztosítását, hogy érdemes-e biztosítót váltanom... Mindig elfelejtem :(

Kép

Kép
bettica

Anyóka!

Almás-narancsos lekvár jöhet ide is!!!

És ha jól figyelem a tickered, jöhetnbek a romantikázós esték! Drukkok mennek!
Vendég

Bettica, úgy legyen! :lol: :wink:

Mindjárt előkerítem a narancsos almalekvárt, várj csak!
Meg is van:

Narancsos almalekvár

Megpucolunk nagyjából két és fél kiló almát, folyamatosan locsolgatjuk közben néhány citrom kinyomkodott levével, hogy ne barnuljon. Folyamatosan, pucolás közben akár három egész citromot használhatunk fel erre. Ezután lereszeljük a meghámozott almát, és még egy citrom levével összekeverjük. Belereszeljük négy nagy narancs héját és belenyomkodjuk a narancsok levét is. Megszórjuk egy púpozott kávéskanálnyi fahéjjal, egy fél kanálnyi őrölt gyömbérrel és ugyanennyi szerecsendióval. Három kanál mézet csorgatunk rá, és egyelőre úgy harmincdekányi kristálycukrot. Feltesszük a tűzre, és lassú tűzön főzögetjük. Amikor már elég forró, hogy összeérjenek az ízek, megkóstoljuk, és kiegészítjük annyi cukorral, amennyit ízlésünknek megfelelően felvesz - attól függ, mennyire volt édes az alma és a méz.
Van, aki pürésíti ezt a masszát, miután jó alaposan átforralta - én szeretem benne hagyni az almareszeléket, mert gyönyörűen úszkálnak a fehér almaszeletkék a narancshéjtól megfestett aranyszínű lében. Nagyon szép lekvár egyébként.
Amikor jó alaposan átforrt, négy zacskó zseléfixet keverünk hozzá, üvegekbe töltjük (öt-hat üveget szokott megtölteni), és nem dunsztoljuk, csak még forrón megfordítjuk az üvegeket, "rácuppantjuk" a lekvárt a fedőre, és mehetnek is a kamrába. Karácsonyi süteményekhez isteni!

Kíváncsi vagyok, milyen lesz!

Kép

Kép
anyoooka

Sziasztok!
Kicsit megnyugodtam, hogy elég sokan hasonló cipőben járunk karácsony-ügyben. Tudjátok, mi építkeztünk is, még mindig nem 100%-os a helyzet, de már tökjó! Meg én egyébként is annyira utálom ezt a "muszáj ajándékozni, mert karácsony van". Maga a hangulat sokkal jobb, mint bármilyen ajándék. A gyerekek más tészta, ők imádnivalóak, olyan izgatottak tudnak lenni!
Mi már ott tartunk, hogy még azt is fontolgatjuk, hogy egymással mi legyen! :( Pedig már legalább fél éve kitaláltam a férjemnek egy nagyon passzoló ajándékot, de egyre inkább úgy érzem, nem lesz csak erre kb. 20 ezer pénzünk. Pedig annyira megérdemelné!

Ilyen jó ötletek jöhetnek!Ezek nagyon klasszak! Én tanár létemre állandóan ötlethiányban szenvedek minden téren.Pedig lassan az osztálytermünket is téli hangulatúvá kellene varázsolni, még jó, hogy a gyerkőcöknek több fantáziájuk van, de így is sokszor tőlem várják a csodát!

A metforminnal kapcsolatban én sem tudom, mennyire szigorú szankciók lehetnek, az én dokim nincs rajta a honlapon, de egy percig sem gondolkozott, hogy felírja-e :roll: Sőt, azt mondta, akkor is felírta volna, ha azzal megyek el, hogy duci vagyok és nem tudok lefogyni, így meg pláne! Hogy is van ez?

Kép
Kép
zazzy

Hűűű Anyooo, ez aztán nagyon jól hangzik!!

Kép

Kép
bettica

Monácska, köszi a drukkokat! :) De nem bízzuk a véletlenre a dolgot ebben a hónapban... Holnap megyünk a Mágushoz :lol:

Kép

Kép
anyoooka

Bettica, engem is megfogott, majd meg is csinálom valamikor, de egyelőre kicsit zsufi a programunk... Majd november második felében ráérek ilyenekkel pepecselni.

Kép

Kép
anyoooka

Anyó!
Mentettem!

Zazzy! Két éve sima Ikeás képkeretet vettem egy pár darabot, és kiragasztgattam a széleit színes gyönygyökkel! Hatalmas sikere volt, némelyikbe még Ákos fiam fotója is belekerült!

Csak megint ilyet az idén nem lehet, de Monee ötlete a karácsonyfa gömbbel egész szimpi!
Vendég

[quote="anyoooka"]M írta:anyoookaonácska, köszi a drukkokat! :) De nem bízzuk a véletlenre a dolgot ebben a hónapban... Holnap megyünk a Mágushoz :lol:

És mit is fog Mágus csinálni veled???? Bocsi, lemaradtam asszem......... Inszemre mész? Vagy uh-ra??? Ne haragudj, de ez nekem kiesett. :(
Vendég

Zazzy: Én is pontosan ugyanúgy vagyok ezzel az ajándék dologgal, mint Te. AZ én párocskámnak is kinéztem már egy nagyon jó kis ajcsit, amire már nagyon rég óta vágyik... Remélem idén lesz rá lehetőségem, hogy meglepjem őt. Megérdemelné ;)

Az én dokim is felírta a Metet, pedig ugye én még IR-es sem vagyok (legalábbis nincs bizonyítva, 1 hónap múlva kiderül változott-e a helyzet mostanában). Ő úgy oldotta meg, hogy ráírta a papíromra, hogy saját felelőségemre, oszt ennyi. Hogy ezzel mennyire tudja magát védeni, azt nem tudom. Ha valakinek gondja van azzal, hogy metet szedek saját felelőségre, akkor jöjjön csak hozzám, én majd jól megmutatom neki a gyereket. :twisted:
Persze megértem a dokikat is, hogy nem írják fel, féltik a seggüket. Én is ezt tenném... Az a baj, hogy itt magasabban van a baj forrása, amit mi egyszerű halandó - gyógyulni vágyó soha nem fogunk elérni.

Kép

Kép
bettica

monácska: Ez a fénykép keret is nagyon jól hangzik! Köszi a tippeket, lehet még is jut majd a felnőtteknek is egy kis maradandóbb ajcsi?

Kép

Kép
bettica

Monácska, inszemre. Tegnap voltam kukkancson, nyh 8.5mm, bo. 23, jo. 21 mm-es tüsző, tegnap este repesztő, holnap inszem. Ja és játszottam az este: repesztőtől pisiltem egy zebrát :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
anyoooka

Bettica!
A forró pisztolyos ragasztó nem volt jó, sajna leesett egy idő után a gyöngy és a kavics, a sima pillanatragasztó vagy a barkácsboltokban kapható Palmatex volt csak megfelelő! Bigyeszthetsz bele uh fotót Kicsibéről is! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Attól lehet is Anyóka!!! :) Egye a szíved, én meg milyen figyelmetlen is vagyok. Bocsi! :oops:

Akkor meg aztán duplán repülnek a drukkok! Húúúúú, remélem sikerál!
Vendég

FELHÍVTAM MÉSZIT, ÉS ELVÁLLAT, LESZ SZÜLÉSZ ORVOSOM JUPPPPPÍÍÍÍÍ, ABBAN A KÓRHÁZBAN, AHOL A KEDVENC BÁBA-SZÜLÉSZNŐM IS DOLGOZIK, JUPPPPPÍÍÍÍÍÍ!!!

Vagyok olyan happy! El sem hiszem, és nem küldött el a fenében, hanem szívesen vár! Jajjj, ez akkora megkönnyebbülés nekem!
Vendég

Óhh, Anyoooka, akkor megy a drukk ezerrel! El akartad sunnyogni? :lol: Nagyon szorítok, hogy ez most összejöjjön. A következő teszted is olyan kétcsíkos legyen, mint a mostani volt ;)

Monácska: Ez tök jó hír!
A fotó, khmm, igen, erre gondoltam én is :)

Kép

Kép
bettica

Monácska ez nagyon jó hír!!! :lol: :lol: :lol: De miért is küldött volna el a fenébe?! Én a 38. héten váltottam orvost, na akkor ő elküldhetett volna, de a 20. héten?!

Bettica, nem akartam elsunnyogni! Írtam amikor megbeszéltük a Mágussal a dolgot, hogy ebben a hónapban kezdjük :wink:

Kép

Kép
anyoooka

Anyóm! Ez nálam már-már mánia sajnos, hogy a doki nem lát engem, és csak engem, szívesen. Néha naggggyon macerás csajszi vagyok na. De a lényeg, hogy ez is megoldódott! :)
Vendég

Na tessék... Ilyen figyelmetlen vagyok... :oops: Viszont a jó eredményekről akkor sem számoltál be ;)
A lényeg, hogy most aztán sikerülni fog! :lol:

Kép

Kép
bettica

Monácska, hát tényleg nem vagy semmi! :lol: :lol: :lol: De a lényeg, hogy most már megnyugodhatsz! :wink: :lol: Van doki bácsid! :)

Bettica, na jól van, arról tényleg nem számoltam be... :oops: Nem akartam nagy feneket keríteni a dolognak... Makd a zebrás tesztnek! :wink: :P

Kép

Kép
anyoooka

Anyoooka!
Nagyon drukkolok én is!

Pogi!!!!!
Már megint eltűntél!!!

Kép
Kép
zazzy

A narancsos lekvárhoz még egy gondolat!
Állítólag a narancs héját amivel kezelik, mérgező, de hidegben lebomlik. Érdemes a narancsot pár napra a hűtőbe tenni! (persze megmosni akkor is meg kell)
Almakompótot főzök a családnak, cukor nélkül, csak egy kis mazsolával édesítve, narancs levét belenyomva... nyami!

Kép

Kép
anyoooka

Anyóm nagyon sokat gondolok Rátok és TeApának üzenem, hoy sok-sok katonát adjon le!!!!
Te figyi, a tickered jó?Mert Dorkának 8-án van a szülinapja, de valami nem stimmel nekem, hogy 2 év 11 hó 4 hét és 1 napot ír....
Vendég

zazzy én kariajándék öteleteim idén:
( a legtöbbje hímzés) (jé te is tanár vagy! még egy! te milyen szakos vagy?)

könyvjelző (de ha nem hímzel, csinálhatod pl. merített papírból, rá dekupázsolni vagy préselt virágok, vagy filcből, pelenkaöltéssel, vagy a filcet lehet ragasztani is...)

Törölköző (hímzett, csipke rávarr. kacsás pamutcsipke, Rambókával vettem pécsen)

hímzett karidíszek (de tavaly pl. manó karácsonyfadíszeket gyártottam, Domival, fenyőtoboz, filc és papírgolyó kell hozzá. naggyon édesek lettek, sokan kapták, nagymamák, unokatesók, barátok, ovónénik, nagy sláger volt. idén is kapnak tantónénik )

kenyérkosár kendő (szintén hímzett, csipke rávarr szélére. de ezt is lehet csinálni valami más technikával. vennei aztán egy kosarat, kendő bele, saját sütésű maffin vagy süti celofánba csomagolva bele)

hűtőmágnes (hímzek műanyagra, aztán filc a hátoldalára ragaszt, oda kis mágnes ragaszt. hobbiboltban pár forint a mágnes. ezt is lehet más technikával)

lekvár nálam is tervben van, van nekem is recept, szép üveg, hímzett lenvászon a tetejére, szalaggal átköt.

szekrényillatosító zsákocska vagy batyu.(levendulával vagy porpourrival megtölt, kis levendulaolaj rácsöppent.)

VIP emberkék hímzett karácsonyi futót kapnak. (anyu, legjobb barátnő :lol: )

na ennyi. már elkezdtem a gyártást, kiváncsi vagyok kész leszek-e karira... 8) :D

Kép

Kép
rejo

Szia Rambóka!

Átléptem ide. 3 havi adag Merckforminom volt. De igazából a dokim szerint nincs PCO-m, mert az endokrinológiai vizsgálat ez nem támasztja alá.
Egyébként minden más tünet fennáll: túlsúly, magas vérnyomás, szőrösödés, sok ciszta a petefészkeimben és állandóan vissza-vissza térő gombás fertőzés.

Ötlet, javaslat?

Üdv

Timi
gyorfitimi

Köszönöm az érdeklődéseket.
Sikerült beszélnem a dokimmal és azt mondta, hogyha már úgyis ilyen hosszú ciklusaim voltak mostanában, akkor ne kavarjuk meg norculuttal. Csütörtökön megyek mellékpajzsmirigy uh-ra, azt mondta, hogy utána annak az eredményével és a hormonos eredményemmel menjek vissza. Ha addig sem történik semmi, akkor vagy meghozatjuk, vagy elkezdem a clostyt mensi nélkül. Legutóbb is ezt mondta, de akkor megjött. Most még mindig semmi, persze a barnázáson kívül. Néha tényleg úgy érzem, hogy nem igazán figyel rám ez a nőgyógyász, de legalább a pcos-ról már hallott. Csak az vele a baj, hogy tudja, hogy jó endós dokim van és ezért mindenre azt a választ kapom, hogy ezt majd a belgyógyász kezeli, ő meg stimulál. Azt hiszem max. még végigcsinálom vele ezt a két clostys ciklust és utána keresek meddőségist, már tudom is kihez akarok menni.

Még egyszer köszi és itt a hőgörbém. Lehet, hogy mégsem volt pé-m? De tojásfehérje volt.

Kép
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!!!

Anyooka!

A múltkor véradáson tőlem is kérdezte a doki, hogy mit szedek...mondtam, hogy mete....
kérdezi: Azt mire tatszik szedni? Tán csak nem diabétesz?
válaszom: Nem-nem.. PCOS :) :)
Doki: Az jó, sok jót olvastam róla! Dicséretes!! Mehet vért adni :) :)

Jaj olyan édesen írogattok itt a karácsonyró :) :) -olyan jó titeket olvasni
Nekünk általában november közepe-végére mindenki ajándéka otthon díszeleg!!!! :) :)
Hát mi sem adunk nagyon illatszert ajándékba -főleg azért, mert a cégtől annyi mindent meg tudok vanni magunknak is meg a családnak is, hogy ihaj-csuhaj :) :) - bár szegény anyukám aranyos volt tavaj: mind a ketten aromás tusfürdőt-habfürdőt kaptunk, mert szegénykém nagyon rosszul ált, és nem akart csip-csup hülyeséget venni, ezzel meg úgy volt hogy mindig kell.......és neki úgy megtetszett az illata, hogy gondolta mi is szívesen lubickolunk ilyen finom illatú vizbe... :) :wink:
Ezek a narancsos lekvárok finomak lehetnek :) :) - le is mentettem a receptet

Pussznacs
csipi78

Anyooooo!

Ez így nem ér! :D
Csak kipróbált és jó receptet illik tovább adni! Azért nem akartam felrakni addig én sem, míg ki nem próbálom. :)
(Egyébként: www.mindmegette.hu - Receptkereső: Narancslekvár és ott van)

A narancs pucolás mintegy 2,5 órás küzdelem árán sikerült. :D
Így jár az a hüle nő, aki nem óvassa el rendesen a receptet. Ennyie azért nem kellett volna megpucolni. :D Mindegy, így is biztos nagyon fini lesz. :) Majd referálok a dologról. :)

Na de, hogy legyen valami jó is: NAGYON SZORÍTOK HOLNAPRA! :D:D:D (Én is már legalább itt szeretnék tartani. :()

Jah és csak azért nem almás narancslekvár, mert nem szeretem annyira az almát. :)

Monácska!

Gratula! :D
Apa félig leszavazta az ötletem a gömbökkel. :( Nincs nagyon elragadtatva tőle. :? Mindegy, úgyis nekem kell megcsinálni, uh. enyém a döntő szó. :D Egy biztos, vásárlás NEM lesz. :D
A képkeret is jó ötlet! :wink:

Rejooooooo!

A karidíszről nincs kép? Naon érdekelne...

A nap konyhatündér tippje:
A narancs pucolás elengedhetetlen kellékei: szkafander, védőszemüveg, gumikesztyű, saválló arckrém.
(Annyi lé ment a szemembe meg az arcomba hogy egy évig biztos nem leszek vízköves. :D:D:D:D

Jó éjt!
Monee

Monee

monee85

Sziasztok!

Vicky!

Nem hiszem, h. volt PÉ-d, sajnos. Ilyen hővel kevéssé valószínű!
PÉ után azért 36,8 körül szokott ingadozni, nem 36,3 körül!
Nekem kicsit gyanús az, h. ilyen alacsony az alaphőd! Ha megnézed a vízszintes vonaladat: 36,2.
Ha jól emlékszem Hajninak volt ilyesmi hője a pajzsmirigy alulműködésével. Neked milyen TSH eredményeid vannak?
Tűű-höz jársz? Bocs, de már nem tudom követni, h. kinek, ki a kezelőorvosa.

Timi!

Üdv köztünk! Sajnálom, de PCOS-s vagy!
Ha megnézed a honlapon a Rotterdami kritériumokat (
http://www.pcos.hu/pcos_attekintes_5a.html ), akkor ott is olvashatod, h. a 3-ból:
- cisztás petefészek
- hormonlabor eltérések és/vagy (!) hiperandrogén tünetek
- menstruációs problémák
elég, ha kettő fennáll!
Nálad viszont mindhárom fennáll, ha jól értem, csak éppen a dokid nem talál laboreltérést!
Hát istenem! Nem lehet mindenki tökéletes PCOS-s nő! :lol:

Olvasd el az igaz történeteket ( http://www.pcos.hu/igaz_tortenetek.html )! Magadra fogsz ismerni!

A 3 hónap metforminszedés alatt tapasztaltál vmi javulást a hiperandrogén tüneteidben? Vagy bármiben?
Hol laksz? Hátha tudunk javasolni dokit a közeledben!
A Met nem kúraszerűen szedendő, hanem végleg! Az is kérdés, h. mennyit szedtél? 3X 500? 3X850? Vagy csak 1X500????

rambóka

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?