Új privát üzeneted érkezett!

Ja, Katica, a húgod nappalin jár? Körmöci Kati tanítja? Ő a legjobb, csak azért kérdem. :oops:

thenus

Sziasztok!

Nem igazán tudok hozzászólni a témához, de sokat lehet tanulni abból amiket írtok, elraktározom, megjegyzem és mikor majd ott leszünk biztosan eszembe fog jutni :wink:

Képzeljétek, tegnak a Benyus nem akart ott maradni az oviba :roll: pedig ő az a fajta akit haza se lehet onnan hozni, úgy szedte le rólam az ovónéni :oops: :( nem bírtam ki és 11 felé felhívtam az ovit, hogy mi van, azt monda az Ildikó, hogy miután elmentem hamar magnyugodott és hogy sokan sírtak reggel, biztos sok volt az egy hét szünet nekik :( remélem ma reggel nem törik el a mécses, olyan rossz úgy otthagyni :oops: :(

megyek, mert lassan öltözni is kell

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!
Lolo még nagyban durmol, pedig mennénk a bababörzére...

Teljesítménykényszer tekintetében én úgy gondolom, hogy jó, ha a gyerek felkészül arra is - persze, lehet úgy is élni, hogy az élete ne az legyen, nyilván én is azt szeretném... de ha pl. a gyerekem orvosi egyetemre akar menni (nem szeretném), akkor szerintem iszonyatos hátránnyal indul, ha nincs hozzászokva az állandó vizsgadrukkhoz. Emlékszem, általános iskolai jellemzésemben az szerepelt, hogy félénk, szorongó vagyok, a szereplés nem nekem való... ehhez képest középiskolában elkezdtem iszonyatosan nyüzsögni, az összes rendezvényen szerepeltem, műsort vezettem, sulirádióztam, aztán diákönkormányzat elnökké választottak és egy évig lelkesen csináltam... Az ok szerintem abban keresendő, hogy a szülői nyomás lekerült rólam, vagyis inkább leráztam, nagykamaszként már nem nagyon érdekeltek a szüleim elvárásai és a magam útját jártam... míg általános iskolában tipikus volt, hogy "a milyen jegyet hoztál" kérdés után az jött, hogy "miért nem hatos?!". Még ha viccből mondták is a szüleim, azért jellemzi, hogy milyen elvárások alatt éltem, úgyhogy szerintem 99%-ban a szülők felelősek azért, hogy hogy veszi a gyerek az iskolai akadályokat. Persze az se jó, ha nagy ívben tojnak rá, de ebben is az arany középút híve vagyok... meg lehet azt értetni a gyerekkel, hogy nem dől össze a világ, ha éppen rossz napja van, és emiatt rosszul szerepel, vagy éppen pikkel rá a matektanár, vagy - nálam pl. volt ilyen - nem látja a táblát, és emiatt kap rossz jegyet... Ha az iskola nem készíti fel egy sor dologra, megteheti a szülő is: pl. meg lehet tanítani tanulni, fel lehet kelteni az érdeklődését olyan dolgok iránt, amiket az iskolában nem tanítanak, vagy ha már megvan az érdeklődés, lehet azt támogatni...
Én úgy vagyok vele - magamból kiindulva -, hogy az iskolarendszer olyan, amilyen, de a gyereknek igenis meg kell tanulni alkalmazkodni valamilyen szinten. Mert aztán majd a munkahelyét sem fogják az ő igényeihez igazítani, lesznek bizony hülye főnökök, idióta kollégák, nemszeretem munkák - még akkor is, ha álmai állását sikerül megszereznie.

Hozzáteszem, nekem a férjemmel még lesznek vitáink emiatt, ő szeretné - ha nem is elit, de - "jobb" iskolába járatni a gyereket Pesten. Abban viszont maximálisan egyetértünk mindketten, hogy pontosan annyit várjunk el a gyerektől, amire képes, se többet, se kevesebbet - és hagyjuk meg a gyerekkorát!
Vendég

Sziasztok,

nálunk még nem téma a suli, először legyen egy normális ovi, normális ovónénikkel ahová járhat, de ezt majd a nagyira bízzuk, mert ő jár sokat ovikba szűrni. Annak örülnék a legjobban, ha abba az oviba járna, ahol nagyi törzshelye van és ő vihetné minden reggel.

Hu, Lelle olyan nagy frász. Hétvégén felmászott az asztalra és felboríotta az Apja italát, ami persze kifolyt, erre az Apja megfenyegette a mutatóujjával, Lelle leült megnézte az ujját és visszafenyegetett. Most meg már ha rászólok, hogy valamit nem szabad, összehúzza a szemöldökét és a szeme elé emeli az ujját és fenyeget. Na meg már úgy táncol, hogy le sem lehet lőni. Hall egy kis zenét, aztán rajta.

Oh, képzeljétek, tegnap este elromlott a fűtésünk, kevés lett a víznyomás benne, de már ma reggel meg is csinálták, viszont olyan rossz volt hidegbe fölkelni, Lellén a gyapjú hálózsákja + takaró volt, nem panaszkodott, hogy melege lenne. De már jó újra, úgyhogy fűtűnk is ezerrel, mert kint meg olyan hideg van.

Próbaként varrtam Lellének egy babát, amiből a végére sajna egy szörny lett, a férjem mondta is, hogy két csáppal helyre hozhatom. :D de annyiból jó, hogy ha ránézünk elkap minket a röhögőgörcs. Tényleg vicces lett, Lellének meg kis sem szakad a kezéből, a Müllerbe is vinni kellett, próbáltam rejtegtni, de csak azt szedte elő. Úgyhogy ezt még gyakorolnom kell!!! Pl az egyik fülénél megszaladt a gép, így csak egy van neki... :D

Én is szerettem volna mosható pelenkákat, de kiszámoltam és egyszerre kb. 100 ezer lett volna összesen, ami persze ok, hogy megtérül, de amikor újszülött volt, mondta is az anyukám, hogy ugye, naponta kellene mosni, és mivel szárítógépünk nincs, elég nehezen száradt volna a tél közepén. De majd leszoktatósnak még meggondolom. Még most sem szánom rá magam, ugyanis nálunk Lelle napont min. 4× kaksizik. De a mosható pelenka nélkül is mosok minden nap, holott ruhánk, mint a tenger. Már nem tudom hová pakolni, igaz a nyáriakat ki kéne szedni, de így is túl sok ruhája van.

Viszont van olyan, hogy kukorica biofóliás pelenka, ami lebomlik ripsz-ropsz.

Csütörtökön megyek Surányihoz Mátyáföld. rep.térre, sajna szinte egész nap úton leszek, délre van időpontom így még 10 előtt indulni kell. De ha már ott vagyok, akkor hát az Ikeába is megyek, meg az Árkádba is kéne... :D viszont fürdetésre meg haza kéne érnem, mert az esti tápot általában csak tőlem fogadja el. Délelőtt anyósom lesz vele, délután a hugom, úgy izgulok már most, rossz itthon hagyni. De mindíg ez van, ha ráhagyom valakire, nyilván csak olyanra, akit tudom, hogy 100%an el tudja látni, hogy jobban izgulok én, mint ők.

Tegnaptól elkezdte szeretni az extrudált kölest is, eddig csak a kukoricás volt a nyerő.

Ja azt meg még nem is mondtam, hogy a szappanbuborékoktól teljesen oda van meg vissza. Annyira lenyűgözi, sokáig tudunk azzal szórakozni, csak utána persze sírás van, hogy még, még, még...

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

bekukk :oops:

Próbáltam visszanézni...látom suli a téma

Hát én ennyire nem vagyok tudatos ebben.../másban sem/, mondjuk 6 év után Domonyból azért költöztünk ide mert a környéken ez a legjobb suli állítólag /80 külsős jár ide, gondolom ez jelent valamit/.
Egyenlőre nincs vele gondom, Bence 4.-es, első 5-6 gyerekben benne van általában...tanulást nem viszi túlzásba, egyedül a nyelvekkel ülünk le vele, abban igényli a segítséget...többre is képes lenne, csak fiú és túl felületes...
1 osztályos volt mikor próbáltuk a napközit, 1 hónapot bírta...na azt nem tudom később mi lesz a lányokkal, mert elsőben pl. kataszrófa szerintem, mert olvasni ott a tömegben nem tudnak, itthon 5 után pedig már nem lehetett rávenni...fájt a feje stb.
tanító nénink szuper, néha szoktam mondani Bencének, hogy beszélek Éva nénivel adjon több leckét, mert nagyon laza :lol:
tényleg figyel rájuk ne legyenek túl terhelve, táskába is csak az kerül amit használnak, nem cipekednek fölöslegesen...félek is egy kicsit, hogy ha felsős lesz és több tanár bejön a képbe, más-más elvárással majd szívni fognak...
remélem a lányok sorban megöröklik a tanító nénit :wink:
Én csak azt szeretném ha olyan szakmát választanak amit szívesen csinálnak ...teljesen mindegy mi lesz belőlük és mikor...
Nem egy olyan példát láttam aki kis porfészek falusi általánosból találta meg az élete értelmét és csinált karriert...és olyat is aki végig eminens volt, elit sulikban és semmi nem lett belőle...
Szóval nem izgatom magam ezen....boldog legyen...

én most nem vagyok, mert Szonja még mindig taknyos...doki tegnap látta....fizikálisan rendben...tüneti kezelés....uuuuutálom

:cry:

Sárika haját továbbra is csodálom...és irigy vagyok...Szonjának mikor lesz normális???

Henus tök jó lett a honlap, ügyi vagytok!

Üdv az újaknak!!!De jó, hogy lehet majd megint izgulni szüléskor...

Láttátok a csak csajokban a nőgyógyászt? Hogy hívják???ő volt ügyeletes mikor Szonjával bementünk...mindig elfelejtem a nevét

Jaaa, még mindig van egy alig használt elektromos pesztonka orr és mellszívóm 6000-ért!!!!

Gyerekszáj:

Megyek be a gyerekszobába:-Úristen mi van itt???
Szonja: kupi :lol:

Turizik a fürdőbe, tampont talál :oops:
" Punciba" és szorítja a lába közé...... :lol: lassan kezdhetem felvilágosítani :roll:

Ja, lekoppintottam a rajzolos tábla ötletet :wink: Szonjára nem sok ötletem van, már mindenből van már egy példányunk legalább, ráadásul szívesebben játszik a nagyok játékaival.......

Na lépek teregetni, főzni, lassan ébred....

Szép napot!
becsi
Iklad

Sziasztok!

Becsi,
mi meg a csókolózást gyakoroljuk.... mármint Bogi. Csak szájra hajlandó cuppantani - biztos, mert ezt látta tőlünk - illetve ha csók van a tévében, akkor "szinkronizál", vagyis cuppog ezerrel. És már tudja, hogyha bácsi meg néni van a jelenetben, ott előbb-utóbb puszi is lesz... ŐRÜLET, MIKET MEG NEM FIGYELNEK EZEK A BÜDÖS KÖLKÖK!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Most jöttünk haza Ronit vittük oltásra, kapott két szurit, csak egy picit sírt, utána elkezdett "sztrájkolni" úgy mint Bogi ugyanennyi idősen, ez abból áll, hogy bealszik, és semmivel se lehet felébreszteni. Majd ha a pocija szólítja, akkor felkel. Még az öltözködés miatt se volt sivalkodás, mint máskor. És már 60 cm és 5,35 kiló a csaj! Zabál rendesen, tegnap már kevés volt a 140 ml adag tápi, kétszer is lehúzott 180-at... :roll: :shock: :shock:
Bogi meg vásároltatott magának az újságosnál Harmadik Shrek újságot, potom egy ezres volt... de a bácsi ideadta 800-ért, mert már csak az volt, amelyik a kirakatban volt és kicsit meggyűrődött. Tiszta spórolás....

Sziasztok!
andibab

Sziasztok!
Suli!
Tudnám ragozni de nem teszem!!!!!!! :wink: :!:

Czakoca!
Ismerős a síros dolog!!!!!!Anett is kicsit jobban húzta tegnap a búcsuzkodást!!!!!Majd visszaszoknak megint!!!! :wink: :D

Becsi!
Zsani is folyamatosan a tamponjaimmal szaladgál,ha bejut a fűrdőbe!!! :oops: Már nem tudom hova dugni előle!Zsani meg folyamatosan a szájába akarja venni,nem "érti",hogy az nem oda való!!!! :lol: :oops:
Szonjának jobbulást! :!:

Verna!
FLÓRÁNAK BOLDOG HÓFORDULÓT!
Kép

sZIASZTOK!sZÉP NAPOT!

Kép
Kép
Kép
tiop

tiop

látszik zsani még milyen kicsi :lol: átküldöm a "nagylányom" majd megtanítja erre a tampon dologra :lol:

andi

nálunk bence adott mindig szájra puszit mikor pici volt...szerencsére leszokott :lol:

tv-t már be sem merem kapcsolni :oops:
becsi
Iklad

Sziasztok!

Jó sokat írtatok, alig győzök olvasni. :) Csak nézek mint a moziban és szívom magamba a véleményeket a suli-ovi témában. Bevallom én ennyire tudatosan még nem foglalkoztam a dologgal. Odáig már eljutottam, hogy hiába akarnám is speciális oviba-suliba íratni a csajt, ha a munkaidőm nem fogja engedni, hogy oda-vissza cipeljem. Sajnos a mai ovikból legkésőbb 5-kor szinte kirakják a gyerkőcöt, szóval nálam a probléma itt fog kezdődni. Na mindegy, addig még van pár évünk. :wink:

Flórának és Lellének (utólag is) boldog hófordulót!!!

Ezek a tamponos történetek azért rémisztőek!! Honnan tudják 4-5 évesen mire való????? :shock: :shock:

Tegnap megvettük Dóri első cipőjét. Elhűltem az árakon, ráadásul az Árkádban a kenguruban nem volt 18-as cipő egyik fajtából sem. :shock: Végül Elephantent vettünk, piros, csajos, aranyos.

Na tépek, mert a lakásba mintha bomba robbant volna... kihasználom, amíg alszik Dóri.

Jajajaj. Majdnem elfelejtettem. Ichtus, küldenél priviben infót a naptár-készítésről?? Mennyi, hogyan stb..

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Köszi lányok a dícséreteket Sára nevében is :wink:

BOLDOG HÓFORDULÓT LOLONAK, és utólag LELLÉNEK!!!

Pimpoka, Sára is nagyon szereti a buborékfújót, és ismerős a tiltásra a reakció, azzal a különbséggel, hogy ő már 10 hónaposan rávágta a nem-re, hogy DE! pedig nem tanítottuk rá, elhihetitek :oops:

Becsi, nem semmi szókincse van ilyen idősen a lánykádnak!!!nagyon édes lehet!

Tüccs, írtam privit. És ezek a "felvilágosult kis nőszemélyek" nem 4-5 évesek, akikről szó volt, hanem 1-2 között :D :D Zsani és Szonja :wink:

Andi, Bogi is nagyon hamar rátapintott a dolgokra :wink:
Ha Sára meglátja, hogy a férjem megölel, vagy puszit adok neki, néz nagy szemekkel minket, mintha azt mondaná, "most hogyhogy nem engem puszilgattok??" aztán odakotor hozzánk, belekapaszkodik a lábunkba, és kéreckedik ölbe, nehogy ő is lemaradjon valamiről :lol:

Képzeljétek, voltunk ma Gödöllőn, és találtunk egy szupi gyerekcipő boltot, Kipkopp a neve azt hiszem, magyar cipőket árulnak, nagyon szépek, jó minőségűek és jó áron vannak a cipők. Szandit vettünk 4000Ft-ért bentre, téli cipőt meg 5400Ft-ért. A kettőért nem fizettünk annyit, mint amennyibe az a cipője került, amit most hord. Úgy örültem neki.

szép délutánt mindenkinek a szomorú idő ellenére!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Ichtus: a naptár engem is érdekelne.

bocs, most csak ennyi, napokig el fog tartani míg visszaolvasok :roll:

murphyke

Kép
murphyke

tüccs jaja szonja 20 hós

ichtus

hol van ez a cipős ?
tudsz képet felrakni?

mond a csajom mindent, ki is vagyok rajta akadva, mert a nagyok ilyenkor még sehol sem voltak

:shock:

andi

Bogi fejecskéje?
becsi
Iklad

Sziasztok! Íme egy mai kép a kis 10 hónaposról:

Kép
Vendég

Verna, édes, "komoly, nagylányod" van! :D

Becsi, a cipőbolt címe: Gödöllő, Szabadság út 13.

A cioőről csináltam képet, de nem lett túl éles, a szandiról meg nem sikerültek a képek(most vagy én vagyok béna, vagy elromlott valami a fényképezővel, mert közeli éleseket mostanában nem tudok vele készíteni... :?
A másik képen mindkét lábbeli látszik, azért tettem fel.

Kép Kép

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Bocsánat , hogy öregbítettem a lányokat... ezt jól elnéztem. :oops: :oops:

KépKép
tüccs

Ichtus, nagyon szép a cipi, meg a szandi is! A címet megjegyzem, mert most van cipőnk elég, de tavasszal szerintem megint kell!

Egyébként Fóton is van bélelt cipi, most néztem:
http://fargo.boltaneten.hu/kinalat/7/

Ja, én ma vettem a börzén egy bélelt, használt 19-es Falcon bakancsot, 2000-ért. ;) Mivel télen kint még nagyon nem fogunk járni, merek venni használtat. Meg különben is, anyuka elmondása szerint kb. 5x volt a gyerekén (mondjuk nem is tűnik nagyon használtnak). A meglévő bélelt bakancsunk már nem fogja kihúzni tél végéig, úgyhogy kénytelen voltam beújítani... ;)

Ja, amúgy Lolo most már egyfolytában állni akar egyedül!!! Sőt, megpróbált kapaszkodás nélkül felállni! :shock: (Nem sikerült neki! :wink: )
Vendég

Becsi, most láttam csak, hogy rossz címet írtam. Az előbb nem vettem észre, hogy át van húzva a bélyegzőn szereplő cím. Szóval a jó cím: Bajcsy Zs. u. 7. És nem 5400, hanem 5700Ft volt a cipő. Erre meg rosszul emlékeztem...kicsit zizi vagyok ma délután :oops:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

LOLÓNAK BOLDOG HÓFORDULÓT!!!!!

Ichtus,
tök jó cipőket vettél!!! Ha majd kinőjük a mostanit, akkor szerintem mi is ott fogunk körülnézni! Már múltkor akartam írni, hogy nagyon édes Sára!!!! Nekem az alvós képe tetszett a legjobban. Mintha Marcit látnám. :? :wink:

Hű, Lányok, nem semmi ez a tamponos dolog!!!!!! Én kb. 13-14 éves lehettem, mikor megtudtam, hogy nem csak betét van a világon!!!! :shock: :shock: :shock: Azért elgondolkodtató, hogy milyen infók érik a gyerekeket a tévéből... :? :roll:

Fiús Anyukáktól kérdezem,
kinek milyen idős korban kezdett el beszélni a Fia? Marci még a "hó"- nál, és a "szüsssz"-nél, és a "hüsssz"- nél tart. :roll: Mostanában kezdi az "ovo"-t és az "ava"-t, de ennél többre nem ment. :lol: Persze tudom, hogy sokkal később beszélnek, mint a lányok, nem is aggódom, csak kíváncsi vagyok, mikorra várhatók az első szavak, nagyon kíváncsi leszek, miket fog mondani! Ja, és Anyós ma bejelentette, hogy majd megtanítja a csúnya szavakra, mert a férjemet is megtanította a nagypapája, és az milyen édes!!!!! :evil: :evil: :evil: Ha megpróbálja, soha többet nem lehet Marcival, azt előre megmondom!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
nircee

Jaj, nem is írtam a lényeget:
1. Marcinak kijött a 3. foga!!!! Észre sem vettük, és már 2 mm-es!!! :shock:
1. Ma megtette az első önálló lépését!!!!

Kép
Kép
nircee

Ichtus, mi a bolt neve? Ha már csütörtökön arra járok, akkor én is beszaladok, a másik kérdésem, hogy betétes-e a cipő.

Jövőhéten én is viszem Lellét oltásra, legutóbb még hasra lehetett fektetni, most nem tudom mi lesz...

Az 1-2 évesek honnan tudják, hogy az oda kell?

Voltunk ma zenebölcsiben, de Lelle tojt a muzsikára, jobban érdekelte Zétény és a sok ovis játék.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Nircee, nagyon ügyes Marci, hogy már kezd önállóan menni!
Nem szép az anyósodtól, még viccnek sem az ilyen.

Nekünk most jött ki a 6. fog. Hála Istennek mi sem vesszük észre, hogy fogzik Lelle. Olyan édik. Az egyik barátnőmnek egy nappal fiatalabb a kisfia és neki 3 foga van, de az anyukája csak akkor ad neki kicsit darabosabb kajákat, ha már lesz rágófoga....az azért még odébb van. Mindíg csak péppel etetik a hordozóban.... persze a kisfiúnak nincs kifogása ellene, és nekem sincs, csak furcsa.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Csak gyorsan életjelet adok.:)
Ma voltunk méreckedni és Levi hízott a múltkorihoz képest 130 grammot.:)
Most meg az volt a problémájuk,hogy 1 éves elmúlt és még nincs 10 kiló! :shock: :twisted:
Közölték,hogy ezentúl a főzelékekbe is tegyek tápszert,gyümölcsöt is csak úgy adjak,hogy turmixba,de az ne tej legyen,hanem tápszer és úgy bele a gyümölcs....
Persze megint tiszta ideg lettem,de nem szóltam semmit erre a megjegyzésükre. (nálunk az egészséges rendelésen 2-3 védőnő és 1 doktrornő van ott általkában) szóval képzelhetitek,hogy osztják az észt! :wink: :twisted:

Holnap rakok fel képeket én is!:)

KAtica,
Nagyon jók a képek Sárikáról,csatlakozom Becsihez,még én is irígykedve nézem a haját,annak ellenére,hogy fiam van! :wink:

Nircee,
Nálunk Levi 7-8 hónaposan már szótagokat mondott,most meg már elég sokat beszél,szinte egész nap be nem áll a szája,olyan lesz,mint én.

Pimpoka,
Nálunk is fenyegetőzik Levi a mutatóujjával,de csak a két papát és még azt is monfja hozzá,hogy NA-NA! :lol:

Kép
mano83

ichtus

kösziii

nircee

Bence nem tartozott a lusta gyerkőcök közé, 6 hósan állt és 9 hósan szaladt, de 20 hónaposan még csak egy-két szót mondott úgy hogy Marci még nincs lemaradva semmiről... :lol:

pimpoka

ellesi :oops: bár próbálom én elterelni a figyelmét, de ha egyedül vagyunk muszáj magammal "cipelni" mindenhova, mert egy ideje ön és közveszélyes

:evil:

Lelle is korán kezdi a pasizást :lol:

Manó

szerintem ne idegeskedj...már olvastam, hogy nyugtatgattak az előző mérésnél is....ilyen és kész

van egy ismerősünk akiknek sajnos 19 hósan nincs 10 kg....ott sajnos gond van...mindenre allergiás
Dorka is 8-9 volt 1 évesen.....most beijedt, hogy nem mehet suliba, így végre 6 évesen talán már 16 is van....
:shock:

Szonja sajnos nem fenyegetőzik ő üt....ebben is különbözik mindenkitől...

Levi viszont nagyon ügyi, hogy így beszél :lol:

jó éjt
becsi
Iklad

Sziasztok!

Becsi, Szonja nem gyenge... :lol: takonykór mért nem múlik? Mondjuk az idő is taknyos... :?

Katica, kössz az ötletet. A cipőboltot felkeressük, nincs még téli cipőnk, az idő meg kezd téliesedni. :roll:

Nircee, Marcinak nagy gratula a fogacskához, és a lépegetéshez. Nem törvényszerű, hogy a fiúk lassabban fejlődjenek. Látod, ti is mennyire előre vagytok. Szonja csak 13 hósan kezdett egyedül menni. :wink:
A csúnya szavakra meg nem kell külön tanítgatni a gyerekeket, valahogy az rájuk ragad, mint a kosz. Szonja hablatyol össze vissza, de a "gyagya" kiválóan, érthetően megy neki. :wink: :( :oops: :) Anyósod, meg nem piti, tényleg le kell állítani. :evil: Szeretem az ilyen megnyilvánulásokat. A másik, hogy "én is ilyen voltam, mindenben rám hasonlít" Hát persze.... :evil:

Flórának boldog hófordulót!
Jó magas leányzó. Tényleg, Verna, hány centi Lolo?

Pilla, te elvesztél?? :shock: Remélem nem vagytok betegek.

Katica, vágtatok Sára hajából? Szonjának is kb ekkora, csak nem ennyire dús. :(

Szájra puszi nálunk is megy. Az "a csók" :lol: Azt összecsücsörített szájjal rendesen. HA puszit kérsz végig nyal az arcodon, mint a boci. :oops: :D

thenus

Sziasztok!

Flórának és Lellének Boldog Hófordulót így utólag! :)

Nem sok időm van ez a lyány mellett. :)

Verna:
még mindig csodálom Flórának azokat a hatalmas szemeit! :)

Katica:
nagyon arik a cipőcskék! :) És ez a bolt csak kocsival megközelíthető, vagy hévvel is?

Nircee:
gratula a Marcinak! Anyósod aztán jófej! Gondolom, azt nem is lehet tőle elvárni, hogy normális szavakra tanítsa a gyereket! :(

Lányok:
ha valakit érdekel, a szomszédban van egy Baba-mama Klub, most még csak hetente egyszer egy órát van, de állítólag lesz többet is. Mivel már nincs olyan jó idő, úgy gondolta a babaruha-boltos szomszédasszonyom, hogy a Fittness termet kibérelik és szétosztják a kismamák között, akik elmennek oda. A héten hat kismama ment a gyerekkel és így 250 ft-ba került az egy óra. A gyerekeknek vannak játékok, van minden, wc, ha netán kell, meg ilyenek és akkor ott elvannak a gyerekek. Utoljára egy éves gyerekek voltak, vagy akörül. Azt hiszem, keddenként van, de ha valakit érdekel, akkor megkérdezem konkrétan.

Tettünk fel új videót tegnap. Megnézhetitek, milyen szenvedő élete van szegény Didrikének! A diaébredés2 és a diasír az újak, de látszik a dátumon is. :)

Tényleg, mi van a Pillával?

Szép napot mindenkinek! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

ja, nem tudom, hogy a link megvan-e még, de ha nincs:
http://www.bmf.hu/users/mihalikg/diana/

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Katica megkért, hogy csináljam meg térképen, hogy hol vettük Sárának tegnap a cipőket. Nem tudom, hogy a hivatkozás meddig él, de a terkepcentrum.hu-n ezt szerintem szemléletesen meg tudtam csinálni :D Az evangélikus templom mellett van egy ingyenes parkoló is (innen tényleg 3 perc a bolt), de napközben nehéz kifogni üres helyet. A HÉV megállótól (Szabadság tér) kb 10 perc könnyű séta (és az út mentén megannyi bababolt, turkáló stb).

Tehát a link:
http://www.terkepcentrum.hu/index.asp?g ... =281879180

Szép napot!
kisapuka

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Kedves Kisapuka! :)

Köszönjük szépen! :):):)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska!!!

Hát boldog ELSŐ hófordulót Diababának!!!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Rakok pár képet,amit tegnap ígértem:
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
mano83

BOLDOG HÓFORULÓT DIÁNAK!

Kép
mano83

Köszi a cipős linket!!! :)

Boldog hófordulót Marcinak (és gratula a lépésekhez!!!), Kristófnak és Diának! :)

Pilla határozottan megvan, találkoztam velük tegnap, szerintem az építkezés elveszi minden idejét...

Piroska: mekkora babák vannak a baba-mama klubban?! Itt is van, de mostanában nem túl jókat hallottam róla (pl. a tagdíjon nem a gyerekeknek vesznek játékot, hanem a művházigazgatónak ajándékot... no comment.) Múltkor volt bábelőadás, arra majdnem elmentünk, de Lolo alvásidejében volt...

Viszont annyira szereti a társaságot Lolo, tegnap alig tudtam hazahozni a börzéről, mert beült az asztal alá más gyerekekkel és ott játszottak. Pont azon gondolkodtam, hogy ha szükséges lenni, simán be tudnám adni bölcsibe, mert nem is ragaszkodik hozzám különösebben, meg a gyerektársaságot is imádja... Szerencsére nem kell bölcsibe adnom, de lehetne... ;)

Nircee: csúnya szavakat így is, úgy is meg fogja tanulni... ;) de mondjuk valóban nem kéne direkt tanítani! :shock:
Beszéd: unokatesóm 3 éves koráig egyáltalán nem beszélt (csak annyit mondott, hogy nem). Ahogy óvodába került, azonnal elkezdett beszélni. Most másodikos, és olyan nagy dumás, hogy csak lesünk! :)
Ranscburg könyvében azt olvastam, hogy 1 éves kortól várhatóak az első igazi szavak (tehát ami nem gagyogás), de az sem tragédia, ha még két évesen sem beszél a gyerek.
Ja, és azt is tanultuk annakidején, hogy vannak a "korai alma" és "kései alma" típusok: előbbiek hamar kezdenek szavakat mondogatni, utóbbiak későn szólalnak meg, de szinte rögtön kerek mondatokban beszélnek (ők addig csak figyelnek! ;) ). Mind a kettő teljesen normális.
Vendég

Ranschburg - bocsánat... ilyen bonyolult nevet... ! :roll:
Vendég

Ja, valaki kérdezte a magasságot: nem magas Lolo, 74-es ruhákat hord még. Marci és Laja magasabbak, múltkor néztem a zeneházban, mikor álltak egymással szemben. :)
Talán csak azért tűnik magasnak, mert vékony....
Vendég

Ja, még egy dolgot, aztán eldugulok! Tegnap a bababörzén árult egy csaj játékokat, főleg FP játékai vannak, alig használtan, kb. a bolti ár feléért... A börzére csak egy részét hozta a készletének, de mutatott fényképet, egy szoba plafonig felpolcozva, tele játékokkal! Megvan a telefonszáma, e-mail címe, ha valakit érdekel, itt van Csömörön, neten is árul (majd megkérdezem tőle, hogy hol), de el lehet menni hozzá válogatni. És abszolút alkuképes! ;) Én FP Montessori-tornyot és egy beszélő-húzogatható telefont vettem tőle, 4000 volt a kettő "irányára", de 3000-ért odaadta. ;) Pilla is vett tőle játékot.
Vendég

Manó:
nagyon ari Levi! :) És hatttalmas hosszú szempillái vannak :), ez hihetetlen! Nagy szívtipró lesz! :)

Verna:
hát itt most egy év körüli babák voltak. Itt vannak játékok, mert a bababoltos barátnőm előre megvette őket, nála az üzletben vannak a játékok, hogy amíg az anyukák vásárolnak, addig a gyerek tudjon játszani, ne unatkozzon. De ő nem költi el a pénzt semmire, hanem egy-az-egyben kifizeti bérleti díjra. Ahány anyuka van ott aznap, annyi felé megy a pénz.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska: na, akkor érdekel a dolog, lehet, hogy megnézzük - elvégre már mi is egy év körüliek vagyunk lassan. ;) Mondasz egy pontos időpontot?

(Egyébként most mondom, mert mindig elfelejtem, hogy már megadtam a címed egy esküvőszervezőnek, azt mondta, keresni fog, de hétvégére ígértem másnak is, hogy megadom az elérhetőségeidet! Van irántatok érdeklődés! ;) ).
Vendég

Megkérdezem. Tegnap volt három óra körül délután ha jól tudom.

A szervező nem Debreceni Krisztina véletlenül? Mert ő már írt nekem. :) Verna, köszönöm szépen, annyira nagy segítség ez nekünk! :) Tudod, jövőre nagyon jól fog jönni az a pénz, ha tudunk eleget játszani, mert mostanában sajnos nagyon megcsappantak az esküvők. Régen minden hétvégén játszottunk, de most nem nagyon van, sajnos... :( Úgyhogy nagyon nagy segítség lenne, ha lenne megint elég bulink. Imáimba foglalom a neved! :):):)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Minden hófordulós babának sok boldogságot!!!

Verna: az a csömöri hölgy a VATERÁN ÁRUL!
tényleg nagyon sok és jó dolgai vannak.

Segítsetek: Kristóf annyit iszik, hogy éjszaka min. kétszer átkell öltöztetnem, mert a pelus nem bírja és tiszta pisi a ruhája!!

Mit csináljak????????

Kép
tami2900

Tami:
nem fogyott az utóbbi időben? eszik rendesen? van étvágya?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Tami: Lolo is sokat iszik!!! Ez van. :) Én nem foglalkozom vele, éjszakára próbálom kicsit csökkenteni a mennyiséget, de bizony így is van, hogy reggelre annyi pisi van, hogy kifolyik (ritkán szerencsére). Én mondjuk éjszaka nem teszem tisztába.
Akkor ezek szerint ismered a játékos csajszit. :) Gondoltam, követem a Vaterán a kínálatot, és ha van jó, akkor itt helyben meg tudom venni. :)

Piroska: igen, ő az! :) Az idei év esküvő szempontból enyhén szólva sz*r volt, de jövőre már jobb lesz, hidd el! :) Az esküvőszervezők már érzik! Mondom, még másnak is meg akarom adni a címed, hogy tutira legyen elég munkátok! ;)
Vendég

Verna:
meghallgattam a számainkat, mert most másolok egy CD-t annak az eskvőszervezőnek és ahogy hallgatom az Ádámkát, a dobost (őt én tanítottam meg énekelni, igaz három évem ráment :)), a kis gazember, olyan jól énekel! :) Olyan jó volt hallani, régen hallgattam a CD-nket. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Boldog hófordulót Lellének, Lolónak, Marcinak és Didrinek!

Jól eltűntünk mostanában. Hétvégén anyós rokonság volt nálunk, ami a körülményekhez képest jól sikerült, kivéve, h Lilinél nagyon kijött most az idegenektől való félelem. 3 napon keresztül szinte egy másodpercre sem engedett el, még az apjához se nagyon akart menni. Mikor vasárnap elment a rokonság, teljesen fölszabadult, bejárta az egész házat. Látszott rajta, hogy teljesen megnyugodott, végre visszakapta az ő kis birodalmát. Remélem nem fog nála sokáig tartani ez a dolog.

Ichtus: köszi a privit, megmutatom a férjemnek és jelzek!

Verna: akkor Lili és Loló kb egy méretűek lehetnek :wink: Loló milyen szépen áll egyedül! Lili is próbálkozik, de ált. fenékre huppan egyelőre.

Csúnya beszéd: hát igen, sajna azonnal megragadt nekik, nekünk is szokott kiszaladni a szánkon (főleg, hogy én sajnos a fősulin nagyon rászoktam :oops: ), így sokszor figyelmeztetnem kell magunkat.

Nircee: nagyon ügyes Marci! A beszédtől ne félj (tudom csak érdeklődtél), van egy ismerősünk, ahol 3 éves a kisfiú és még nem beszél, az ő helyükben már aggódnék.

Piroska: a közös ismerősünk szintén az EU Lakókertben lakik, Krisztának hívják és dec.ben fog szülni a Flórban. A volt munkatársam.

mennem kell, Lili fölkelt és nem hagy békén.

üdv. murphyke

Kép
murphyke

Kristófnak is boldog hófordulót!

Lili is sokat iszik éjjel, fullon van reggelre a pelusa, van, hogy át is ázik.

Kép
murphyke

Murphyke: Lolo is csak tegnap óta áll! Próbálkozik már hetek óta, először csak véletlenül állt meg, mikor nagyon belemerült a játékba, aztán már direkt is sikerült neki, 1-2 mp-ig. Aztán valahogy tegnap rákapott az ízére, és egész nap gyakorolta, olyan édesen egyensúlyoz! :) Billeg előre-hátra, de meg tudja tartani az egyensúlyt, egész sokáig, akár percekig is! Látszik, hogy nagyon tetszik neki a dolog, mert nagyon gyakorol, már úgy is, hogy éppen nem fog semmit a kezében! :)
Vendég

Murphyke:
a Krisztina megszült tegnap vagy tegnapelőtt, már nem is tudom. Kórhzban vannak jelenleg!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Henus, köszi, hogy gondolsz ránk! :)
Jól vagyunk, csak időm nincs. Itt volt pár napig a tesóm, ami nagyon jó, mert sokat segített. Viszont a nagyságos kisasszonyom hozzászokott, hogy valaki mindig foglalkozik, játszik vele, így 2 napja nem száll le rólam. Ahogy otthagyom, jön a rácshoz és hisztizik. :shock: Amikor végre elalszik (napi 1 alvás), akkor gyorsan megfőzöm az ebédet és pakolászok. Közben az építkezésre is én rohangálok, mert apa ugyebár dolgozik. Jól össze is vesztünk, mert egyszerűen nem érti meg, hogy nem tudok kirohangászni a szállítókhoz, munkásokhoz, színminták, kövek miatt, mert mire elkészülünk és odamegyünk Laurával, az több idő, mint amit ott el kell töltenem. Ha épp alszik a lány, akkor meg kelthetem fel.
A színmintákról meg csak annyit, hogy ideadtak egy skálát, amin többezer szín van. Jó... Gondoltam tudom, hogy barnát szeretnék, nem lesz nehéz dolgom. Aham... Van kb. 50 féle barna, ezerféle árnyalatban. :shock: És ezen a héten még a belső falakra is kéne választani, egy hasonló skáláról... :evil:

Diánának, Flórának és Kristófnak Boldog Hófordulót!

Ichtus, Sárának tényleg nagyon szuper a kis frizurája. Édes pici lány!

Mano, Levi egyáltalán nem sovány. Laura is nemsokára 1 éves és még nincs 10 kiló (9,5 :oops: ). Levi szemei pedig... Jahajjj...

Mennem kell, mert felébredt a naccsasszony...

Folyt.köv., ha lesz időm.
Vendég

Na, még talán 5 percig eljátszik nyugiban. Épp szereli az ágya feletti forgót.

Piroska, ez a baba-mama klub engem is érdekelne, mert a csömöriről én sem hallottam túl jókat. Mikor van, hol van?

Verna, tök jó, hogy tudtál tegnap vásárolni ezt-azt. Megmondom őszintén, hogy én nem vettem játékot attól a csajtól, mert egyet-kettőt felemeltem és olyan koszosak voltak, hogy csuda. :oops: Tudom, le lehet mosni meg mit tudom én, de sajna ilyen finnyás vagyok. :cry: Pedig tényleg voltak jó játékai.

Marcinak gratula az újabb fogacskához!, Laurának is úgy látom jön most egy új a meglévő 8 mellé. :shock: Lehet, hogy ez is rádob még a nyűgösségére.

Lányok, ezeken a tamponos, csókos sztorikon olyan jót nevettem. :lol: A barátnőm kisfia a nagy macira szokott rámászni, és amikor kérdezik mit csinál, azt válaszolja, hogy megszereti a macit. :shock: Gondolom a TV-ben láthatott valamit, nap közben. :shock:
Vendég

Na, már nyüszögött, úgyhogy kihoztam. Most itt dumál a rácsnál és mutogat ezerrel. :lol:

Ma délután megyünk egy sebész doktornénihez, aki remélem végre megoldja a sarokdudor gondunkat. A gyerekorvosunk ajánlotta és itt rendel a XVI-ban. Drukkoljatok.

Szombaton a Pólusban megláttam egy fülbelövős helyet, de valahogy nem voltam rá felkészülve lelkileg. Pedig megcsinálták volna azonnal. Jó lenne már túlleni rajta.

Tegnap Ózdon esett a hó... :shock:
Vendég

Sziasztok!

Pusszantás a hófordulós "nagylányoknak" és a "nagyfiúnak" is!

Mano,
ha a gyerek súlya alapján ítélnék meg az egészségi állapotát és az anyuka gondosságát, hát Bogi bizony permanensen kórházban lenne, engem meg már lecsuktak volna. Őnagysága a 90 cm magasságához és a 2 évéhez mindössze 11,3 kg. ÉS SEMMI BAJA!!!! NYUGI!!! Az észosztás egyik fülön be, a másikon ki... :wink: :D
Ja, és komoly harc lesz Leviért a csajok között pár éven belül! Azok a szemek.... :D :D :D

Pilla,
"Csak" 50 féle barna? Tök jó! Szerintem válassz a közepéről, a falra festve előfordulhat, hogy tök más színe lesz. :wink: A barátnőmék már kábé kész vannak a házukkal, bár szerintem még 3-4 év mire totálisan minden kész lesz, de a lényeg, hogy jövő hét végén költöznek. Épp ma hadakozott a Diego-ban a függönyösökkel, akik nem akarták érteni, miért nem jó úgy, ahogy ők javasolták a dolgokat. Most akkor a vevő igényei a fontosak, vagy hogy egyszerűbb legyen a munkájuk? Meg is mondta nekik a csajszi, hogy mindjárt elmegy másik boltba megvenni az egészet, a Brico-ban is tök jó függönyök vannak. Persze mégis rögtön mindent úgy készítenek el, ahogy a vevő kéri... :roll:

Nircee,
a beszédről annyit, hogy Bogi 10-11 hónapos kora óta mondatokban beszél, csak épp mi nem értjük, hogy mit. Nem vicc, van eleje-közepe-vége a mondanivalójának, dallama, stb, de az ő saját nyelvén. Ha meg látja rajtunk, hogy végképp hülyék vagyunk és nem értjük, nagy kegyesen elmondja egy-két szóval magyarul (vagy angolul - bár azt meg Apa nem érti :oops: ). Rengeteg szót használ, mindent megért, de beszélni még nem akar. Nem késtünk le semmiről, ezt szakember mondta, úgyhogy neked meg aztán végképp nem kell aggódnod! Nem lehet mindenki olyan, mint amilyen pl én voltam, hogy 11 hónaposan már beszélgettek velem és belejavítottam a mesélésbe, ha nagypapám eltévesztette a szöveget... :roll: :lol:
A csúnya beszéd miatt meg csapd agyon az anyóst! :twisted: :twisted:

Tami,
milyen pelust használtok? Lehet hogy másféle beválna... Az innivalót meg nem hiszem, hogy meg kellene vonni a kissráctól, esetleg említsd meg a gyerekorvosnak ha legközelebb találkoztok. Lehet, hogy valami betegség miatt igényli a sok folyadékot, nem a frászt akarom hozni rád, de egy egyszerű laborral tisztázni lehet.

Képzeljétek, Roni elkezdett iszonyúan nyálazni! Még csak pénteken lesz 10 hetes. Ha ő is olyan korán kezdi, mint Bogi (14 hetesen már teljes nagyságban kint volt az első foga, 16 hetesen a második is), akkor megzakkanok! Bogi is egyfolytában rágni akart onnantól kezdve, dehát mit adjak egy ilyen picinek rágni-enni????? :shock: :shock: :shock:

Na, megyek, emlegetett kisebbik hercegnő felébredt. A nagyobbik szerencsére alszik... :wink: :D

Üdv!
andibab

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?