Új privát üzeneted érkezett!

Diadella: olyan volt nekünk is :), de nem tudtuk kihasználni. Mert tápszert ugyebár nem melegítesz, csak vizet. Azt meg mindenhol tudtunk melegíteni (étterem, benzinkút, stb.), ha rövid útra mentünk, akkor meg kimértem a meleg vizet és cumisüvegtartó-termoszba tettem. Na nem akarlak ám lebeszélni, csak ez a tapasztalatom. :)

Apropó, termosz: nagyon jó szolgálatot tesz a termosz az éjszakai etetéseknél, ha az előzőleg felforralt vizet bekészíted. Komolyan mondom, minden másodperc és felesleges mozdulat számít, mert ha a csöppek enni ébrednek éjszaka, hihhhetetlenül türelmetlenek ám! :)
rkata

Sziasztok!

Hű nagyon pörög a topik,alig győzöm visszaolvasni!!!Megjegyzem nagyon jó, hogy itt vagytok!!

Kanga mama!
De jó,hogy jelentkeztél!Már hiányoztál!!Na ma én is futkostam annyit mint pók a lucernásban!! És a holnapi napom is ilyen lesz!!

Naninga!
Egyáltalán nem gond ,sőt nagyon jó,hogy megosztjátok velünk a tapasztaltakat!Szívesen fogadjuk az ötleteket,mire nem érdemes költeni!!
Légzésfigyelőt mi is szeretnénk venni,pedig mi is azt a márkát néztük ki mint a tietek!Na de viszont most gondolkodóba estem!!

Diadella!
A mérleget felesleges megvennetek!!De a többiek már leírták a kérdésedre a választ!!A pelusra annyit az ikrek Liberót haszáltak!!!Nekik ez,jött be!!Ja és Gabi fürdetőt használtak!!!Soha nem pattogzottak ki!Igaz ő minden etetéskor tisztába tette őket + ha még kaki is volt!A popsi törlőt és popsikrémet folyamatosan használta!!Mégnéztem a szoptanit!Hááááááát!!!Nekem úgy néz ki mintha a mama súlyos beteg lenne,úgy bevan csövezve!!!Szerintem én nem fogam szoptatni a kicsikénket,inkább anyatejet fogok keresni számára(ha sikerül)!!Az emailt megkaptam!!!Nagyon aranyos vagy!!

Csöpke!Én is kaphatok tündéri Laurás képet???

Petyaanya!Megadom az email címem küldesz nekem képet Eszterkéről???? rozgonyine@mailbox.hu
Én nagyon szertném ha kislányunk születne Eszternek hívnánk!De még ez ügyben apával vannak vitáink!!

Napsi!
Én értem!!De sajnos nem jön be nálunk!!!Gyógyulgass!!!És ti is Ibi!!

Fitgabi!
Szerintem is ha úgy gondolod egyszerre több szálon is elindíthatjátok!!!Bár annak idején ami nem is olyan rég volt mi is úgy gondoltuk,hogy jelentkezésünket több helyre beadjuk,de most már meggondoltuk magunkat csak a gólyahírhez adtuk be!!Gabika annyira kedves és odaadó volt velünk!!Nekünk gólyahíres babánk lesz!!

Bocs, ha most valakit is kihagytam,majd írok még!!

Puszi Rita

Kép
dotti

Dotti!! A mérlegről nekem is ez a véleményem.
Ami a fürdetőt illeti.. hát nem tudom, az elején csak és kizárólag gyógyszertári, hydrophyl. nonionicum. És nagyon jó a popsikrémünk is /mármint amit mi csinálunk a gyógyszertárban, ugyhogy ezekkel nem lesz gondom/
Babakrémnak is tudok nagyon jót, ami illatanyagmentes. Ez nem azt jelenti, hogy én nem imádom a babakrémek illatát és ha bírja a baba bőre, akkor miért ne..csak nem ujszülöttnek..sztem.

Na erről a szoptanit készülékről nekem is hasonló a meglátásom, megmondom őszintén, hogy furának találom, nekem sem tetszik.
Vendég

Deva!

Szerintem legegyszerűbb módja ha a gyerek tenyerét temperával (vizzel hígítva) befested kicsi tenyerét és aztán az általad kiválasztott alapra rányomtatod a kezét!Gyönyörűen ott marad majd a tenyér lenyomata ,aztán már csak egy fénykép tartóba kell beletenned!De nagyon jó megoldás ha számítógépen meg tudod szerkeszteni egy naptárat,amin Zolika képe van!!!Én készítettem ilyet az ikrekről a tesóméknak nagy sikere volt!!Aztán még mondanék ötleteket,ha nem baj!!Pl .ajándék vagy kreatívboltba lehet venni kulcstartót (fényképes) abba ha tudsz nyomtatni Zolikáról képet csak a műanyag közzé kell rakni és máris kész a fényképes kulcstartó!!De láttam az interneten fényképes órát is !!Szerintem azt is meglehet csinálni házilag is!!

Próbáltam ötletet adni, remélem sikerült!!

Kép
dotti

Bálint!

Nagyon boldog szülinapot kívánok!

Kép

Diadella!
Akkor egy a véleményünk!!Jaj! Holnap gondolj rám!!!Reggel 3/4 8-ra kell bemennem a családsegítőbe!!Bárcsak összejönne,még ha tanulnom is kell!!!!Remélem pozitív választ kapok majd!!!

puszi

Kép
dotti

Lányok! Én mára búcsúzom,vár a férjem!!!Már melegíti az ágyacskámat!

Jó éjszakát mindenkinek!!!!

Kép
dotti

Dotti!! Mindenképp gondolok rád holnap!! Sok sikert !!!

Látom van már vonalzód Dotti!!!! Már 4 hónapja jelentkeztetek? Ez a Gólyahíres jelentkezés vagy a Tegyeszes?

Tényleg lányok. A Tegyesznél mikortól ketyeg az óra? Csak kíváncsiságból kérdezem ... nem hiszem, hogy onnan lesz a babánk...
Vendég

Én még mindig a gyógyszertári hydrophyl nonionicummal fürdetem a lányokat, pedig már nem csecsemők. A babafüdetőktől katasztrofálisan kiszáradt a bőrük, pedig jó sokfélét kipróbáltam. Samponból pedig a Linola vált be. Mivel az is belekerül, a fürdővízbe, illetve most már nagyobbak és zuhanyoznak, de végigcsurog a testükön öblítéskor, ez sem volt mindegy. De ők már túl nagyok ahhoz, hogy a fürdetőkrémmel normálisan meg lehessen mosni a hajukat. Pelust leginkább a Pennyben kapható BabyTime márkájút használtuk. Nem túl drága, és teljesen megfelel a célnak.

Kép
Kép
emike

Dotti
Persze, küldök sztárfotót. Nekünk termosz sem kellett éjszakára. Eszter 2 hónapos korától végigalussza az éjszakát. :D Viszont napközben sajna alig alszik. :(

Diadella
Milyen popsikrémetek van? Én az ung. infantumot szeretem. Eleinte valami - talán vazelines- sárga krémet kaptunk, de nem vált be.
Pelus: én a Pamperst, Huggiest szeretem. Kipróbáltuk a tesco színes pelenkáját, és meglepődve tapasztaltam, hogy tök jó . Nekem a Libero drága. :oops: A Dm pelenkája viszont nem vált be.

Megvan az adókártyánk, most már elküldhetem a gyereket dógozni.. :lol:

Kép
petyaanya

Szerintem is a gyógyszertári fürdetőkrém a legtutibb, bár mi már Baba (pöttyös) fürdetőt használunk (nagyon bejön, a testápolóval együtt). Popsikrémet mi csak akkor használtunk, ha kellett, nem vagyok nagy híve a gyerekek kenegetésének. :oops: Pelusból mi liberósok vagyunk. Vincus az első 2-3 hónapban, bármilyen pelenkát is használtam, nyakig (szó szerint!) pisis volt szinte minden éjjel, pedig jó irányban volt a "kukkantója" (Csenge után szabadon :) ). Aztán megszűnt ez a probléma.

Petyaanya: "Nekünk termosz sem kellett éjszakára. Eszter 2 hónapos korától végigalussza az éjszakát"
Ja, kérem, úgy könnyű... :lol:
rkata

Kata! "kukkantója" ??? Jajj de édes a Csenge!!! :)

Petyaanya! Egyedi receptúra alapján készül a helyi gyerek doktornéni előirata alapján. Ha érdekel, akkor holnap megadom az összetételét pü-ben :wink:
Gratula az adókártyához!! :)

Sztem az ung. hydrophyl. non. nagyon jó, itt az anyukák nagyon szeretik.

Jajj holnap babanap lesz..ezeket a keddeket nagyon szeretem, ilyenkor van az egészséges gyerekrendelés és dokinéni után jönnek be hozzánk az anyukák a babákkal... bár elég húzósak ezek a napok, de annál szebbek nekem!! :wink:
Vendég

Petyaany mi is kerunk kepeket!Nagylanynak meg jo munkat !Balint Boldog Szulinapot!!!!!!!
Sajna most nincs idom irni de szeretettel olvaslak titeket es sok sok puszi mindenkinek!(neha gondoltok rank?)

Kép
móncsi+3

Kedves Napsugaracska!

Szeretném megköszönni a délutáni "telefont" nagyon jó volt, hogy egy boldog Gólyahíres anyuka is telefonált, a résztvevők is meghatódtak!!! Az érintettek jelentkezése, mindíg a leghatásosabb! (jobbulást kívánok, mert hallottam a hangodon, hogy beteg vagy!)

Különben a nyílt minisztériumi dicséret, tényleg nagyon jólesett.
nikinozso

Kedves Csöpke és Petyaanya Küldöm a címem........kérek szépen képecskét :lol: wibolya01@citromail.hu
Bálintka!!!! Nagyon boldog születésnapot!!!!! :lol: :D :lol:
Rkata köszi az iránytűt!!! :lol:
Ibolya

Kép
ibi01

Diadella
Jöhet a recept! :)

Kép
petyaanya

Sziasztok!

Csöpke!
A szoborkészítő készletről itt láthatsz bővebb információt:
http://www.kezeslabas.hu/
Az árán kicsit meglepődtem.

Dotti!
Köszi az ötleteket. A szobor helyett azt hiszem a naptár vagy a temperás lenyomat mellett maradok, mert túl sok a rokon, akiknek ajándékot szeretnék adni.

Ildi!
Bálintkátokat Isten éltesse sokáig!

KKriszti!
Jól emlékszel, kistesóra várunk. Már benne vagyunk az első 50-ben, kb. 2 éve jelentkeztünk. Kislányt szeretnénk, és remélem a tavasszal a gólya is beköszönt hozzánk. Sokat gondolok rá, érzem, hogy kis szive már dobog valahol.

Fölösleges dolgok szerintem:
- szivargyújtós tápszermelegítő. A tápszermelegítőt használtam időnként, de a szivargyújtós funkcióra sose volt szükség, pedig rengeteget utazunk külfödre is.
- csecsemőmérleg. Megvenni semmi esetre se. A védőnénitől kedvező áron kölcsönöztünk egyet, de nem sűrűn és csak pár hónapig használtuk.

Ami nálunk bejött:
- babaőr és légzésfigyelő. A légzésfigyelő az elején valóban beriasztott egyszer tévesen, viszont a babaőr funkcióját még most is használom. Ez arra jó, hogy hallom ha felébred, miközben a földszinten vagy az udvaron vagyok, ő pedig az emeleten alszik.
- body. Már alig kapok méretben megfelelőt, de még mindig szeretem, mert sosincs kint a dereka. Gondolom, ha szobatiszta lesz, akkor már nem praktikus.

A bilire szoktatás nálunk még nem jött össze, de nem is nagyon eröltetem. Tapasztalt anyukák, van valami jó ötletetek?

Jó éjt, szép álmokat!
Vendég

Sziasztok!!

Sajnálom,hogy nem láthattam a délutáni műsort,mert nálunk nem fogható!!
Biztos nagyon jó lehetett,jó lett volna látni!!Sajnálom,hogy nem sikerült megnézni!!! :cry: :cry: :cry:

Nikinozsó-Gabika!!!!
Szeretnék gratulálni a Minisztériumi dicsérethez,és a műsorhoz!!!!
Valóban megérdemel minden dícséretet a Gólyahír Egyesület!!!
További sok sikert a munkájukhoz!!!!!
Mégegyszer mondom,hogy sajnálom,hogy nem láthattam!!!! :cry: :cry: :cry:

Valaki esetleg nem vette fel kazira???

Diadella!!
Még egy kicsit magasabban állunk,mint 300.Október végén 310 volt a sorszámunk!!
De ennek is nagyon örülünk,hisz a talikor még 314-es volt a számunk,ahoz képest már 4-et csökkent!!
Jó volna elérni az év végére a 300-as sorszámot!!! :P :P :P

Deva!!
Nektek már valóban nem sok van hátra!!!
Nagyon-nagyon szorítok,hogy minél hamarabb megérkezzen hozzátok a gólya!!!! :P :P
Kitaláltátok már a kislányotok nevét???

Petyaanya!!!
Én is kérhetnék képet a kislányodról???

Most már megyek aludni!!Jó éjszakát nektek!!!
Kriszti
kkriszi

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy egyszerre több alapítványhoz is be lehet jelentkezni, vagy csak egyhez, ha már megvan a határozat, hogy alkalmasak vagyunk?!

Valahol olvastam, hogy más megyébe "adják" az örökbefogadható gyerekeket, ez hogy működik? Ha én Pesten vagyok, akkor esetleg Borsodból kaphatok, vagy Pestről is ha úgy alakul, hogy Ránk kerülne a sor?!

Illetve még azt nem tudom/értem, hogy vannak az anyaotthonok vagy nem is tudom pontosan mi a neve annak az intézetnek, ahol egyedülálló anyák szülhetik meg a gyereküket, akik örökbe akarják adni a gyereket és ezek az alapítványokkal működnek együtt, mármint azokkal az alapítványokkal akik örökbefogadással foglalkoznak?
Bocsi ha hülye kérdéseket tettem fel, de ezek érdekelnének most nagyon.
Nefke

Nefke
nefke

Tegnap felhívtam a tegyeszt megkérdezni, hol állunk. Nem kellett volna. Nem a mi ügyintézőnkkel beszéltem, de kaptam választ: 221. Ugyanúgy, mint két hónappal ezelőtt. Letettem a telcsit, de ma újra felhívom őket, a mi ügyintézőnket. Tudom, hogy a tegyeszben lassan folynak a dolgok és kevés az örökbefogadás. Évi kb 50-et mondtak. De könyörgöm, az évi 50 az heti egyet jelent. tehát 8 hét alatt 8-cal előrébb kéne járnunk, a 213.helyen. Vagy itt az utánunk érkezők kapnak előbb babát?
Majd beszámolok a válaszról, és ma postázok, mert tegnap még tanú kellett a megbzási szerződéshez.
fitgabi

Az Alfát is hívtam, megszakadt a vonal, párom szerint ne erőltessem. Nem jött a levél, megszakadt a vonal, talán nem ez a mi utunk...
fitgabi

Fitgabi: ne tévesszen meg a Tegyesz statisztikája! Az évi 50-ben a családon belüli örökbefogadások is benne vannak.

Nefke: igen, a Gólyahírnél így működik és ennek nagyon egyszerű az oka: minél kisebb esélyt adni annak, hogy vérszerinti és életet adó szülő véletlenül összefusson.
A Gólyahír nem köti ki, hogy máshol is jelentkezzél, de elvárják (természetesen joggal), hogy ha más szervezeten keresztül jutsz babához, azt jelezd feléjük.
rkata

Dotti!!

Én is gondolok rád ma!!De megkérdezhetem,hogy mihez kell a sok siker??
Ez csak kíváncsiságból kérdezem!! :P :oops: :P
kkriszi

Petyaanya!!!
Csoda szép hölgy Eszterkétek!!!! :lol: Az a fakanalas kép az egyszerűen édes...A többi is. Meg is mutattam Bencének is a az mondta, hogy Grrr......
Most éppen folytatja a pakolást, mert még 1-2 játék maradt a polcon és ez skandallum. Mindnek lent van a helye!!!!! :twisted: :twisted:

Nefke! Én azt gondolom, hogy mindenhova be kell jelentezni. soha nem lehet tudni mi adódik. A TEGYESZ-nél a sor nagyon lassan halad.Nem ragaszkodnak a végefelé a sorszámhoz.A babának keresik a legmegfelelőbb családot és nem biztos, hogy az a soron következő pár A legfontosabb: nagyon kevés az örökbe adható gyermek náluk, a rendszerük lassú és szerintem nem is hatékony. Az alapítványok sokkal rugalmasabbak jobban odafigyelnek . Szerintem aki bajban van az szívesebben fordul hozzájuk. Sokkal emberibbek és talán egy kis terhet is levesznek az életadó válláról azt cselekedték ami a babának a legjobb ( így is van) a TEGYESZNÉL pedig elhagyják a gyereküket, az államnak adják. Érzelmi oldalról ez nagyon nagy külömbség.
Na ez jó hosszúra sikeredett :oops:
Szóval minden lehetőséget meg kell próbálni ... szerintem( bár a férjem szerint én egy Dózeraranka vagyok :roll: )
Szép napot mindenkinek :lol: :lol: :lol:

Kép
ibi01

Sziasztok!

Diadella, válasz e-mail ment.

Csöpke, neked is.
kanga_mama

Sziasztok!

Mivel rohamosan közeledik a karácsony,ezért már azon agyalok,hogy milyen kézzel készített ajándékkal tudnám meglepni a szeretteimet!!
Ugyanis én már évek óta,az ajándékok mellé adok egy olyan meglepit is,amit saját kezűleg készítettem Zolival együtt!!
Tavaly asztali díszt,és gyertyatartót készítettünk!
Azelőtt adventi koszorút!!

Most az idén,még nem tudom,hogy mit is kellene csinálni,ami nem olyan bonyolult,de mégis mutatós,és szép lenne,az ajándékok mellé!!

Van valamilyen ötletetek?? :roll: :P :roll:

Mert most nincs ötletem,hogy mit lehetne összehozni,mert már gyertyatartót újra nem lenne ajánlatos ajándékozni!!!

Diadella!!Ment egy privi üzi!!!

Puszi:Kriszti Kép
kkriszi

Azért a nem lenne jó, ha olyan felhangja lenne a beszélgetésnek, hogy a TEGYESZ-es gyerek bármilyen szempontból kevésbé "értékes", mert az elég furcsa lenne. De nyilván nem is így értettétek. Egyébként a TEGYESZ-nél valóban hosszabb a várakozás, mint a Gólyahírnél vagy más civil szervezeteknél, de mivel nem kell elölről kezdeni a várakozást, ha közben máshonnan örökbefogadunk, egy hugi vagy öcsike pont a legjobbkor érkezhet tőlük. És ott sem csak nagy gyereket vannak, Anikóm pl. 7 hetes volt.

Kép
Kép
emike

Diadella o

OK kérdezz csak , tudod, 30 napon belül választ kapsz rá tőlem :):):):)

Pelenka
Hááát, nekünk a Liberó nem jött be. pedig már vettem nagyobbat is belőle de, kifojt apiss belőle.
Nálunk most a lila TESCO-pelenka megy szerintem ugyanolyan mint a libero hátul gumis és féláron van meg ami most nagyon jó a ROSSMANN bugyipelus.
Én probáltam minden drága márkát de ezek a gagyik jöttek be. :oops: :P

Napsi

Jól van na ezt tegnap nem lehetett kihagyni :lol: :lol: :lol:
[size=12](akinek nincs hangja mért akar beszélni ????? )[/size] :lol: :lol:

Naninga
naninga

Sziasztok!

Diadella,Dotti,Ibi01: Képek mennek! :D

Deva:Köszi!!! :lol:

Én is kérdeznék egyet: Mi a véleményetek a járókáról? Nekünk hamarosan aktuális lesz és eddig úgy gondoltuk,hogy nem veszünk,de most már hajlok rá,hogy mégis csak jó lenne. Barátainknál láttam egy "óriás" járókát,legalább másfélszer másfél méterest,az nagyon tetszett. :)

Fitgabi: Sikerült beszélned az ügyintézővel? :)

Emike: Minket egy az egyben kitöröltek a Tegyesz listáról :( és erről hivatalos levelet is kaptunk.

Pelenka: Mi a DM-es Babylove pelenkát használjuk és nekem nagyon bevált. :) Én is próbáltam drágábbat ,de az nem tetszett.

Kép
csöpke

Bálint nevében köszönöm szépen a köszöntéseket! :) Ide tettem fel néhány képet a szülinapról:

http://picasaweb.google.hu/kaposiildiko/BLint3Ves
ildi_ko

Petyaanyának boldog születésnapot kívánok! :)
ildi_ko

Sziasztok!

Csöpke!
Sajna a kép nem jött meg!! :cry: :cry: :cry: Megpróbálnád mégegyszer!!!Köszi!!

Petyaanya!
Tündéri Eszter!A fakanalas kép és a bébikompos a kedvencem!!!Olyan bájos a mosolya!!!De jó neked,hogy már boldog anyukája lehetsz a gyönyörű szépségednek!!

Kriszti és Diadella!
Köszi a drukkot,ennek az eredménye,hogy holnaptól dolgozom az egyik boltba eladóként!!Úgy örülök neki!!!Reggel elmentem az állásinterjúra a családsegítőbe!Na az nem sikerült túl jól!Ráadásul volt még egy nő aki pályázott az állásra ,na neki nemsokára szociális végzettsége is lesz!!Tehát én óriási hátránnyal indultam!!Ráadásul az egyik vezetővel tegező és nagyon jó viszonyban állt!Azt mondták délután telefonon értesítenek minket a döntésükről!Megjegyzem még nem jeleztek vissza!!Tehát az nem sikerült,gondolom!!Ahogy hazaértem az interjúból,csörgött a telefonom és közölték ,hogy felvagyok véve a boltba,igaz egyenlőre ideiglenesen!!De én ennek is nagyon örülök!!!Egyszerűen csak ültem és néztem magam elé:tényleg sikerült???

Nefke!
Ha kéritek,hogy az országos listára felkerüljetek akkor van rá esélyetek,hogy más megyéből kapjatok kisbabát!Na most,más megyébe,nagyon ritkán adnak öribe babókát,mivel mindenki a saját megyéjében élvez előnyöket!Először a megyén belül ajánlják fel a családoknak és csak ezután más megyeieknek!!Mi ezt az infót kaptuk a tanfolyamon!!

Fitgabi!
Én megdöbbentem,hogy van olyan megye ahol több évet kell várni!Lehet,hogy ott inkább a nyílt öribefogadás lehetőségét tekintik előnybe a szülőanyák?!Vagy kevesebben mondanak le gyermekükről azáltal,hogy jobb a megélhetés??Hát én sem tudom,csak találgatok!!Itt Borsodban 1,5-2 évet kell várni!!
A sor úgy alakul,hogy a babának keresnek családot tehát valaki előrébb kerülhet!!
Nem tudom te kérdezted-e vagy Nefke,hogy honnan számolják a sorrendet?!Az elküldött levéltől ketyeg az óra!!Ez nagyon jó mert míg hivatalaos papírokat beszerzitek ill.túlvagytok a pszichón a tanfolyamon addig is sorban álltok!

Diadella!
A Tegyeszes jelentkezésünk ma:

Kép

Huuuuuuuuuuurá!Lassan, de telnek a napok és mindig közelebb kerülünk a kicsinkhez!!!!
dotti

Petyaanya!
Boldog szülinapot!!!

Kép

Kedves Anyukák!
Olyan jó érzés,hogy megosztjátok velünk a tapasztalataitokat!!!!!Nagyon köszönjük!!!Jó tanácsadónőink vannak!!!

Puszi mindenkinek!!!

Kép
dotti

Ildikó!

Nagyon aranyos Bálint,olyan szép fiú!!A torta is nagyon finom lehetett!!Te sütötted??

Kép
dotti

dotti: Köszi :) A torta cukrászdából volt. Még jó, hogy megkérdezték, hogy fiúnak vagy lánynak lesz-e, és rátették a rózsaszín gyertyákat, piros virágokat :twisted:
ildi_ko

Ildikó!
Ezeket a tortákat én sütöttem az unokahúgom eskövőjére!A kép nem a legjobb minőségű lett, mobillal készült!
Kép

Ezt a tortát Patakon rendelték!
Kép

Nekem nagyon tetszik!!Ha lesz egy kisfiúnk biztosan szeretnék neki ilyet rendelni!De a tietek is nagyon szép volt,a virágok nagyon mutatósak voltak!!de ha neked más volt az elképzelésed,akkor valóban lehettek volna figyelmesebbek is!!

Kép
dotti

Sziasztok!!!!

Petyaanya!!!
Először is nagyon sok boldog szülinapot kívánok neked!!!!Legyél mindig nagyon-nagyon boldog!!!! :P :P :P
Kép

Kaphatnék én is képet a kislányodról???

Dottikám!!!
Nagyon gratulálok az állásodhoz!!!Nagyon szorítottam,és sokat gondoltam rád,bár nem tudtam,hogy mi is az oka amiért szorítani kellett,de mégis megérte!!!!
Nagy-nagy gratula!!!!!!!! :P :P :P

Diadella!
Ment egy privi!Olvastad??

Puszi nektek:Kriszti
kkriszi

Dotti!

Megkaptad a képeket? (a többiekhez megérkezett :) )

Petyaanya:Boldog szülinapot! :lol:

Ildikó:Csodásak a szülinapos képek! :lol:

Kép
csöpke

Sziasztok!!

Húúú ez a mai nap! Sztem érdemes lenne felszerelni rám egy km órát, hogy mennyit gyalolglok egy nap...iszonyúan fájnak a lábaim...és mi lesz még, még csak ezután jön a java..nagyon nagyon sok a beteg ember.
Na de nem panaszkodom, mert imádom a munkámat még így is!!

Petyaanya!! Nagyon Boldog Szülinapot neked! És küldöm nemsoká amit megígértem!!

Csöpke!! Köszike a képeket!! Igazi kis tündér a lánykád! Gyönyörű!!! Nagyon jó nézegetni ezeket a képeket ám!!

Krisztike!! Ment a válasz neked!

Ildikó!! Bálint nagyon szép kisfiú!!

Kangamama! Megkaptam köszi!

Dottikám!!! Hát szívből gratulálok neked a munkahelyedhez!!! Gondoltam ám rád ma!!
Szépek a tortácskák!!

Csöpke! Járókáról határozott véleményem van!! Sztem nagyon kell!!! Én nagyon fontosnak tartom!!
Egyrészt önllóságra neveli már pici korában a babát. Persze nem arról van szó, hogy fél napig benne kell hagyni a babát és hozzá se kell szólni, de azt hiszem ,hogy ez fel sem merül itt senkiben! Viszont muszáj, hogy megszokja, hogy az az ő kis birodalma és ott egyedül is tud játszani, ez egy pici lépés sztem de nagyon fontos.
Meg a házimunkát így el lehet végezni, nem nagy dolgokra gondolok, de főzni is kell valamikor.
Hugom nem használt járókát amikor a kerifiam pici volt, hanem leterített egy nagy plédet a szobába és a gyerek ott aztán ment amerre látott..na ez nagy hiba sztem. Hamar rájött az úrfi, hogy "övé a világ" nincsenek korlátok, oda megy ahová akar, amíg az anyukája győz utána rohangálni, így aztán tesom semmit sem tudott tőle csinálni.
Az lett belőle, hogy ma már 6 évesen sem önálló, nem akar egyedül játszani semmivel.
Ez csak az én véleményem volt lányok, én biztosan fogok járókát használni. Persze nem olyan picit hogy a gyerek ne tudjon benne megmozdulni se, mert láttam olyan piciket is.

Miért töröltek ki a Tegyesz listáról titeket???!!

Lányok!! Akkor most már mi is fent vagyunk a TEGYESZ-es listán?

És mégegy kérdés! A Tegyesznél is úgy van, hogy telefonálnak, hogy menni lehet megnézni egy babát?

Deva! Ez a szoborkészítő nagyon tetszik!! Még gondolkodom rajta a kerifiamnak karácsonyra!!

Pelenkás válaszokat köszönöm mindenkinek!!
Vendég

Sziasztok!!!

Diadella!!
Megkaptam az üzit!!!Köszi!!! :P :P :P

Csöpke!!!
A járókát én is szeretnék használni,mert szerintem,nagyon jó dolog!!Bár nem állandóan,de ott tudna hemperegni,forogni,felállni,stb.

Ildikó!!!
Nagyon tündéri a Thomas rajongó kisfiad!!Bár én azt a mesét még nem is láttam ,csak itt olvasok róla egyre többször!!! :P :P :P
Nagyon tetszett,hogy Veronika olyan aranyosan figyeli,a nagy,és okos bátyját!!! :P :P :P
Vivien pedig nagyon ügyesen próbálja a tortát felszeletelni!!! :P :P :P

Dotti!!!
Te komolyan mondod,hogy ezeket a tortákat Te sütötted?? :roll:
Te akkor nyugodtan elmehetnél cukrásznak is,mert nagyon gyönyörűek lettek!!! :P :P :P
Én nem nagyon szeretek sütögetni,hanem inkább rendelni szoktam!!!

Szeretném nektek bemutatni azt a kisbabát,akinél babalátogatóban voltunk!!!Olyan cuki kisfiú!!! :P :P :P

Íme:Ő Márk,és én!Kép

Itt pedig Zolival van Márk!!! Kép

Olyan édes!!Még most küldte éppen át az anyukája a képeket!!!!

Puszi nektek!!!Kriszti

BOLDOG VAGYOK,NEM TEHETEK RÓLA!!!!!!
kkriszi

Lányok :)
Köszönöm a szülinapi jókívánságokat!

Kkriszi
Képek mentek.

Járóka: enyém gyerek nem bírta. :? Én is azt hittem, milyen jó lesz, majd beteszem a konyhába, és majd tudok mellette főzni, ott van mellettem. Aha, ahogy azt Móricka elképzeli. Csak közelítettem a járókába, már üvöltött. Párszor még próbálkoztam, aztán feladtam. Beültettem a babakocsiba, ott jobban elnézelődött.
Most meg kompozunk.

Rvan
Küldenél képet a baby taxiról? Hol vettétek?

Kép
petyaanya

Petyaanya! nagyon sok boldogságot kívánok!!!! :lol:

Járóka ügyben, Mi vettünk Bencének nyáron nagyon jó volt, mert Bence kint tudott aludni a fa alatt. Most van amikor csak elmegyünk a járóka mellett és akkora visítást csap, hogy még a gondolatot is szégyellem . Apa néha bele tudja varázsolni. állítólag :wink: 1X amikor konzultálni voltam.

Pelenka: a Rossman-os szerintem nagyon jó.
Első időben Bence mindenből ki tudott pisilni :lol:

Dotti!! Gratulálok az álláshoz!!! :lol:

Ildikó! Nagyon szép a torta! Látszik hogy Bálint mennyire örült neki.
A vonat csuda jó. Olyan jó nézegetni ezeket a boldog pillanatokról a felvételeket. Sokszor megnézegetem a nagyok régi fényképeit.Szinte hihetetlen hogy milyen pindurkák voltak. Nézegetem Bence fényképeit, szinte el sem hiszem hogy volt olyan pindurka is. Most meg csak nézegetem, hogy simán feláll az asztalnál,felkönyök és lesöpri azt. És mászik mint a csík.Ma kipróbálta hogy lehet nyújtott lábbal mászni. Hát nagy mutatvány az tuti. :roll:
Minden jót mindenkinek!!! :lol: :lol:

Kép
ibi01

Dottikám!!

Írtam privit!

Puszika:Kriszti
kkriszi

Dotti, én is gratulálok az álláshoz!

Diadella, igen már ketyeg a várakozási idő a TEGYESZ-nél. Ott is úgy van, hogy egyszer csak megszólal a telefon. Most eszembe is jutott, milyen szuper érzés volt, mikor azt mondta az ügyintézőnk, hogy van egy két hónapos kislány aki ránk vár :-)

Kép
Kép
emike

Petyaanya!!!

Nagyon köszönöm a képeket!!!
Mindegyik kép nagyon cuki,de nekem legjobban a kompos tetszik!!Nagyon édes,hogy nevet!!Szinte hallom azt a tündéri kacajt!!!
Gyönyörű kislány Ő is,mint a többi kisgyerkőc!!!!!!!
kkriszi

Kriszti!! Nagyon jól áll a kezetekben a kicsi Márk!!! Nagyon szép kisbaba!!
És én is boldog vagyok és én se tehetek róla!!! :) :)
Vendég

Diadella: nálunk egyik gyereknél sem jött be a járóka. Csengének bizony játszószőnyege volt (nem igazán értem az eszmefuttatást, hogy miért is baj, ha a gyerek "megy, amerre lát" - végül is az a dolga, hogy felfedezze a világot, nem? :roll: ), abszolút bevált. Vincusnál bepróbálkoztam a "korlátozással" (kaptam kölcsön a bnőmtől egy járókát), na köszönöm, azt az üvöltést senkinek sem kívánom.
A két gyerek alapvetően is más, Vincus izgő-mozgó sajtkukac, jön-megy, pakol, kíváncsiskodik, Csenge meg nagyon nyugis, körültekintő típus.

Szóval, az elméletet boríthatja ám, hogy milyen a kicsi természete, és hidd el, nem a járókától függ, fog-e önállóan játszani később, vagy sem. :)
rkata

Oké Kata elhiszem. Ez csak egy elgondolás a részemről, hogy én így szeretném aztán lehet, hogy majd én is rájövök, hogy nem marad meg a járókában.
Bár én meg azért nem értem, mert anyukám mesélte, hogy tesóm is és én is szépen eljátszottunk egy-egy félórára amíg ő elvégzett egy kis házimunkát...szóval ilyen is van.
A "megy amerre lát"-tal pedig csupán olyan problémám van, hogy amikor az anyuka még pisilni sem tud elmenni, mert nem tudja hova tenni a gyereket, mert ha beteszi a kiságyba akkor nagyon sír... ilyet is hallottam, hogy még a wc-be is bevitték a kicsit amikor már mászott, mert addig nem tudott rá figyelni másképp... azért gondoltam, hogy rá lehet szoktatni a járókára, hogy egy picit önállóan játszon benne. Hangsúlyozom, hogy rövid időkre gondolok, hiszen a lehető legtöbb percet szeretném a babával tölteni, foglalkozni vele korához megfelelően, de közben azért nem élhetünk kuplerájban! Lehet, hogy a csillagjegyemből adódik, de "rend a lelke mindennek", és itt most nem a szétpakolt játékok fognak zavarni, hidde el.
Amikor a barátnőm kislánya picike volt, és elmentem hozzájuk én lepődtem meg a legjobban, hogy mi van ott, mert oké, hogy gyerek van, játék mindenhol, de azért kosz ne legyen már, azért fel lehet söprögetni és porszívózni, sőt még főzni is lehet...biztos könnyen dumálok, mert én még nem tapasztaltam meg, hogy milyen anyának lenni, hogy milyen az, amikor nincs időd az addig jól megszokott dolgokra, de hidd el minden vágyam, hogy megtapasztaljam.
De azt mondják, hogy a babák egy pár percre nagyon jól elvannaka babahordozóba is bent a lakásba ...ez is jó ötlet.

Vagy Ti hogy oldottátok meg a házimunkát? És most ne külső segítségeket írjatok, kizárólag az önerő érdekel.
Vendég

Sziasztok lányok!

Halihó, HULL A HÓÓÓÓÓÓÓ!!
Gyönyörű helyhekben esik a hó!Gyorsan bekukkantottam, de már rohanok is készülődni!!Úgy érzem magam mint első nap az iskolában!!Majd este mesélek!!Köszönöm mindenkinek a szurkolást és a gratulát!!Nagyon aranyosak vagytok!!Az emailem vacakol,lehet,hogy túl terheltek!!Nem tudom!!Majd este megnézem!!!Mindenkinek nagyn szép napot kívánok!!!

Puszi

Kép
dotti

Sziasztok!!!Jó reggelt mindenkinek!!!

Dotti!!!
Jó munkát kívánok az első napra!!!
A hópelyhek a karácsony közeledtét jelentik!!Egyre közeledünk ,már csak 48 nap van,Diadella vonalzója szerint!!! :P :P :P

Diadella!!!
Örülök,hogy Te is boldog vagy!!!

Akkor mondhatjuk szerintem úgy is,hogy itt mindannyian BOLDOGOK VAGYUNK,ÉS NEM TEHETÜNK RÓLA!!!!!!!

Boldogok azok ,akik már a tündéri gyerkőcökkel otthon vannak,és láthatják angyali mosolyukat,vidám kacajukat.....és még sok-sok mindent,ami egy kisgyerkőc nevelésével jár!!!

Boldogok vagyunk Mi is várakozók,mert látjuk a boldog családokról,hogy egyszer Mi is oda fogunk kerülni,hogy átélhetjük majd,hogy milyen csodálatos dolog gyereket nevelni!!! :P :P :P

További szép napot!!Kriszti
Kép
kkriszi

Diadella
Egy ismerősömtől hallottam a következőt: az embernek vannak elvei, aztán lesz egy gyereke. :lol:
Egy darabig engem is zavart a por, meg "kínlódtam", hogy nem tudok alaposan kitakarítani, már nem zavar annyira... :oops: :oops: . Lehet, hogy bennem van a hiba, de egyszerűen képtelen vagyok gyerek mellett mindent megcsinálni. Sajna kompromisszumokat kell kötni: ma erre van idő, holnapra pedig már nem is tervezek. Esztitől függ minden. Ma ennyit alszik napközben, holnap annyit. Ez alatt az idő alatt csinálom, amit tudok. Már tartottam ott, hogy vagy egy takarítónőt hívok pár órára, vagy egy babysittert. :oops: :roll:

Kép
petyaanya

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?