Új privát üzeneted érkezett!

Jutka: én azt írtam, hogy a 3 ujjas cerufogást megelőzi, előkészíti a firkálás, satírozás, színezés...

Ezzel kapcsolatban mindig az jut eszembe, hogy Montessoris előadónk ismertetett egy esetet, amikor egy elsős kisfiú nem volt képes az íráshoz szükséges finommozgásokra. Montessoriban ugye semmit nem erőltetnek, hagyják, hogy a saját ütemében fejlődjön, így aztán engedték, hogy azzal foglalkozzon, amivel akar... a gyereket a fák érdekelték nagyon, gyűjtött minden fákkal kapcsolatos információt, pl. a fakérgek mintáját gyűjtötte úgy, hogy papírt helyezett rá és átsatírozta... és ez a lényeg. Ettől a sok satírozó, nagy mozdulattól pár hónap alatt úgy kilazult a csuklója, hogy alkalmassá vált az írásra is. ;)
Vendég

Verna,

ok, vágom, akkor ugyanazt mondjuk :-)
Montessoris ismereteim nincsenek, de tök jók, amiket írsz. Én főként a Waldorfba mélyedtem bele, írás terén nekik is hasonló a szemléletük. Egyébként róluk is hallottam rosszakat is, jókat is.
Nekem tök sok rossz emlékem van az ált suliból - tuti hogy ha Villő odakerül, főállásban lesz a megfelelő suli keresése :-)
Volt olyan pl, csak hogy panaszkodjak, hogy a tanító a táskámat a második sorból ordibálás közepette a gyerekek feje felett a terem hátsó falához vágta (szétesett), mert a táskát nem a padon belül, hanem kívül tároltam, ahol is kiszakíthatja a harisnyáját (sic!).
Hm, más idők jártak akkor, remélem... :-)

Jutka
Kép
jutka78

Andibab:
Csak neked nem lehet a jobb oldaladon feküdni, vagy egyébként sem? Mintha már valahol hallottam volna ezt... :roll:
Én eddig a hasamon aludtam, de már nem lehet ugye, és se háton se egyik oldal sem jó, nos akkor tényleg lebegni kellene :)
Azért, ha megyek a dokihoz elmondom neki ezt a derékfájást.

Kép
Kép
susytunder

Jutka:
Most olvasom amit írsz az ált. suliról.
Képzeljétek el, a keresztlányom most kezdte az első évet és olyanokat csinál a tanárnő, hogy én már az anyja helyébe bementem volna.
Egyik nap jön haza a gyerek suliból és meséli, hogy a tanárnéni kitépte a füzetéből a lapokat, mert ő rosszul tette a táskájába és meggyürődött a füzet sarka... büntetésből újra kellett írnia mindent. ( egy elsősnek még 4-5 oldal igencsak megterhelő szerintem). Morgolódtak odahaza, de szó nélkül hagyták.
Elételt 2-3 hét, aztán a gyerek megint úgy jött haza, hogy kitépte a lapokat, mert nem jó házit csinált a gyerek. Valamit rosszul értett.
Ez megint szó nélkül maradt. Minap pedig azzal jött haza, hogy a tanárnő fejbe verte, mert a padtársa oda tette a lábát elé a padra, ő meg lelökte, mert nem tudott írni tőle. Erre a tanár néni egy fejessel megoldotta...
Kérdem én, szerintetek melyik jobb. Ha szólsz a tanárnak, lehet még jobban rászáll a gyerekre. Vagy szó nélkül hagyni, de akkor hol kötünk majd ki?
És ez ebben az évben volt. Szerintem nagyon durva és én nem hagynám annyiban.
Ja! És nem ebbe az iskolába ment volna, külön kérelemmel ment ide, mert ez egy tuti szupi erős iskola, és itt van rajz tagozat.

Kép
Kép
susytunder

Hát, suli ügyben sajnos rosszabb a helyzet, mint valaha... iszonyú magas osztálylétszámok vannak, a mostani "felsőbb" intézkedések nagyon az integráció mellett vannak (csak hogy ne kelljen speciális iskolákat fenntartani) - ami ugye csak arra jó, hogy osztályonként egy-két nehezen kezelhető gyerek tönkretegye az egész osztály munkáját. Mert sajnos erről van szó. Az egyéni fejlesztést igénylő gyerekek problémái pedig szépen elsikkadnak...

Ettől függetlenül szerintem kár ilyen-olyan iskolát keresni... egyik sem jobb, mint a másik. Tudok olyan hiperszuper, neves, elit iskolát, ahol a matektanár az égvilágon semmit nem tanít, viszont követel. Tehát minden iskolában van jó is, rossz is...
Innentől kezdve szerintem sokkal fontosabb, hogy az iskola közel legyen, lehetőleg lakóhelyen belül, és a gyereknek legyen sok ideje, lehetősége arra, amitől gyerek lehet: vagyis játékra, barátokra. Én nem akarom, hogy a gyerekem belefulladjon a különórák tömkelegébe, vagy napi 2-3 órát utazással töltsön csak azért, hogy egy picit nagyobb előnnyel induljon a továbbtanulásnál. Manapság nagyon sokan ezt csinálják... és csak a gyerekkorát veszik el a gyereknek...
Vendég

Susy,
egyszerűen nem hiszem el, szegény kis elsőske!! Én kivenném a suliból, egy, kettő meg feljelenteném a tanárnőt, ha valóban kezet emelt a gyerekre.

Vernával tökéletesen egyetértek abban, hogy olyan iskolát kell találni, amely mellett (és amelyBEN) a gyerek gyerek maradhat, és a felsorolt szempontok , pl közelség is fontosak. Amikor a gondos kiválasztást írtam, épp ezekre gondoltam. Nem az elitségre értettem. Sőt. Én elit gimibe jártam, és oda nem adnám a gyerekemet.
Ennek ellenére szerintem van különbség iskola és iskola között. EMBERI oldalról. Pl érezni néhány tanítón, hogy a munkája a hivatása. Másoknak nyűg. Előbbit preferálom :-)

Jutka
Kép
jutka78

Helló, csak gyorsan suli témába...
Én nagyon katasztrofálisnak tartom a magyar oktatásügyet úgy ahogy van. MInd módszertanilag, mint szervezésileg nagyot kéne reformálni rajta. Nagyon más a gyerekanyag, mint 20 évvel ezelőtt, és ezeknek a gyerekekkel, már nagyon nehéz a régi módszerekkel boldogulni. Ha 6 éven belül nem lesz változás nagyon meg fogom gondolni, hová adom a gyereket. A Waldorf ( Vekerdy is nagy Waldorfos) és Montessori nagyon szimpi, és inkább elhordom messzebbre, de tudjam, hogy eleget mozog, nincs a tesi óra helyett matek, mert le vannak maradva, van elég készségtantárgy, és nincs helyette más. A szünetben pedig kimennek, akkor is, ha fúj a szél...Már ha kell a szünet, és az órarendszer, lehet más rendszerben is tanulni... :roll:
Nem a különórák miatt, vagy az elitség miatt vinném messzebre, hanem a fent említettek miatt.

Szantre, majd este válaszolok neked is, csak most ez kikívánkozott belőlem.

thenus

Jutka:
Feuer Mária könyvéből tanultam. Az egyik ismerősöm ajánlotta a könyvet, aki gyógypedagógus, mivel nem kaptunk ajánlott irodalmat, csak megkaptuk a feladatot, hogy elemezzünk öt gyerekrajzot. A könyvben az első tollvonástól 15 éves korig elemeznek. Persze nem olyan hatékony a firkák elemzése, mint a rendes gyerekrajzoké, de azok is benne vannak.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

sziasztok!
Csak beköszönök!
Látom már iskolába is készülünk!!!Nagyon elkalandoztatok a Flórtol csajok!! :lol: :lol: Na nem baj,nehogy félre értsétek!annyit teszek hozzá,hogy Roli 3.-os és iszonyat a követelmény!!!!Van is gondom vele rendesen!holnap pl:megyek fogadó órára mert beszélnem kell a tanárnővel!Egyépként még az is nagyon nagy gond amikor a gyerekek elkezdenek csúfolkodni és ithon csak aszt veszed észre,hogy a gyerek elkezd magába fordúlni4a tanárok pedig sza..nak rá!!!!!! :evil: :!: :!:
Bocsi!

Pilla!
szerintem jó,hogy megvetted a varázsrajzolót,Zsaninak is van,volt!!!!Mondjuk már papírra rajzól egy ideje!(irka-firkál) :lol:

Henus!
Akkor már barátkozik a bödönnel a csajszi!!!!! :wink: :D

Verna!
Apa szerdán volt az AUCHA-ban és akkor még volt Bödön!!!!Úgy jött haza,hogy tudod,hogy van az AUCHAN-ban bödön csak sokkal nagyobb mint a miénk! :shock: :roll: Pedig a miénk is FP-os!!!!! :shock: :roll: :? :!:

Szép hétvégét mindenkinek!
Ez még a nyáron készűlt Zsaniról!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Tiop,
nem semmi, Zsani milyen ügyesen fogja a ceruzát már ilyen korban!!!!! :D :D :D

Lédi, boldog szülinapot a Csajszinak!!!!!

Én nem is idegesítem magam az iskolarendszeren, majd fogok eleget, ha odakerülünk. Szerintem is egy nagy f.s, ami itthon zajlik "oktatás" címén... :evil: :evil: :evil:

Az a varázsrajzoló nekem is nagyon tetszik!!! Szerintem nem azért kell ilyen pici babának venni, hogy szépen megtanuljon már rajzolni (Pilláéknak is tuti nem ez volt a céljuk), hanem, hogy a gyerek jót szórakozzon vele, minden kényszer nélkül. Nem is biztos, hogy "rajzol", hanem csak élvezi, hogy csinál valamit, és annak látható következménye van. Én nem mérgező zsírkrétákon gondolkodom pont emiatt, természetesen nem Picassót szeretnék Marciból már most faragni, hanem, hogy élvezze, hogy vannak színek, és ha húz egy vonalat a kezecskéjével, akkor ott keletkezik egy színes vonal (na, ezt jól megmondtam).

És tényleg, még a jó nagy labdákon is az van, hogy 3 éves kortól! :roll: :? Pedig a labda hihetetlenül jól fejleszti a gyereket, elég, ha ülve rátámaszkodik, és inog ide-oda, a gyereknek meg egyensúlyoznia kell. Én már 6 hónaposan vettem Marcinak, és azóta is tök jókat eljátszik vele, persze nem az eredeti funkciójának megfelelően, de nem is az volt a célom.

Na, nem tudom, volt-e egyáltalán valami értelme az írásomnak, de már mindegy, nem törlöm ki. :lol:

Kép
Kép
nircee

Dettinek Boldog Szülinapot!

Kép
Vendég

sziasztok,

csak gyors bekukk....
ma voltunk Dunakeszi Auchanban és ott volt még Süti faló bödön (dögivel), amit vettünk is Natinak meg Tanuló kutyus is, amit mamiéktól fogunk megkapni....pedig azt is el akartam hozni (meg mindent :lol: :lol: ), olyan voltam, mint egy 2 éves....

ja már akartam írni én is kértem Natinak járást segítő "ketyerét" FP-os, de a miénk valamilyen oroszlános, ezt is mamitól kaptam...

pusza

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Sziasztok!

Nem vagyunk még messze egy kicsit a sulitól :wink: :D amúgy már mi is elgondolkoztunk itt a többi anyukával az utcában, hogy mi lesz majd pár év múlva és igen elszomorodtunk :( iszonyat követelmény van már elsőben :roll: szegények meg alig tudnak írni, olvasni, számolni

a hugom és köztem 6 év van, de mikor anno osztani tanultak és megkért, hogy segítsek neki csak néztem, pedig egy ált.suliba jártunk

más, megszületett az unokahugom kislánya :lol: ma jöttek haza, nagyon kis tündér a babó, nem is olyan régen még az én lánykám is ekkorka volt, most meg már lassan szalad :wink:

bejelöltem mindenkit az iwiw-en, egyedül Jutka78 téged nem találtalak :?

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!

Na a sulit inkább hagyjuk! Katasztrófa a magyar iskolarendszer, nagyon tönkretették "felülről". Pedig az "én időmben" még a világ első 5 helyezettje között volt világviszonylatban az oktatás minősége és eredményessége. Most meg örülnek a tanarak, ha nem kell középiskola első osztályában olvasni-írni tanítani a kölyköket... :evil: Már most a frász kerülget, hogy hová menjen majd Bogi, mert rajta már kábé látjuk, hogy a sport nagyon fontos lesz - ezt Apától örökölte, viszont nagyon muzikális - ezt meg tőlem. Mondtam is a férjemnek, hogy írassuk be valahová néptáncolni, azt már 3 évesen is szokták csinálni, ott talán kezdetben kiéli a mozgásigényét és még énekelhet is. Aztán majd meglátjuk. A kisasszony újabban ugyanis egész nap kornyikál... :D Persze még nincs igazi dallama, de pl tegnap hallgattam Cserháti Zsuzsa cd-t, és dúdolgattam közben, erre Bogi is elkezdte énekelni a Boldogság gyere haza c. számot, még a szavakat is próbálta pontosan mondani! Teljesen ledöbbentem! :shock: :D

Viszont az ovi már nincs annyira messze, tudtok valami normális helyet a XVI-ban?

Ma voltunk bent az Árkádban, és történt egy baleset szélvészkisasszonnyal. Épp a MédiaMarktban tekeregtünk, amikor elkezdett haverkodni egy másik kislánnyal, megölelgették egymást, csak akkora volt a lendületük, hogy elestek és Bogi húzta a rövidebbet. Olyan gyorsan történt, hogy a férjem nem tudta elkapni őket, én meg csak az üvöltésre értem oda... Szegénykém fejjel ráesett az üvegpolc sarkára, még szerencse, hogy jó vastag haja van, és így "csak" egy kicsit csattant ki a bőre, viszont lett egy akkora ronda lila véraláfutásos puklija, hogy még lefeküdni sem hajlandó, annyira fáj a fejecskéje hátul... :cry: :cry: :cry:

Képzeljétek, ma rá kellett adnom Ronira a 68-as rugit! Picit nagy, de a 62-es meg már kicsi! Igaz, eszik a drágám, most is fürcsi után lehúzott vacsira 180 ml tejcsikét... :D :shock: :D

Ja, és tudom, hogy ez itt nem adok-veszek, de ha van kedvetek megnézni a www-met, azt megköszönöm!

Üdv mindenkinek!
andibab

milyen www-t :roll:

Timi
Kép
Kép
czakoca30

ami ott van a vonalzóim alatt... :D
andibab

Sziasztok!

Én is bejelöltem mindenkit az iwiw-en. Győrfi Márta vagyok.

Már megint nagyon sokmindenről írtatok!!!

Képzeljétek, Zsófi annyira rossz alvó lett! :( Egyik nap fent volt fél héttől és nappal is csak egy órát aludt. Borzasztó nehezen tudom elaltatni! Pedig mindennel próbálkozom: cici, éneklés, összebújás stb. Van esetleg valami jó ötletetek? Mert ez borzasztó, hogy szinte minde altatás kb. fél óra, nyűglődéssel, forgolódással. A babakocsi néha bejön, de nem vihetem mindíg sétálni!
:shock:

Más
Nem emlékszem már pontosan, de nem itt csinált véletlenül valaki fotós naptárat? Úgy szeretnék Karácsonyra! Vagy esetleg nem tudtok valami jó helyet ahol csinálnak?

Jó éjt mindenkinek
Márti
Vendég

Andibab,
szegény Bogi!!! Sajnálom, hogy így járt, de sajnos ilyen előfordul "Szélvész-kisasszonyoknál". Próbáltad jegelni a dudort? Talán az kicsit lelohassza, és akkor már nem fog annyira fájni. Vagy, ha van jégzselétek, azzal be lehet kenni. Mihamarabbi gyógyulást Neki!
Roni Baba nem semmi, mennyit eszik!!! :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol:
Megnéztem a www-det, de én sajna nem tudok mit kezdeni a lányrucikkal. :lol: :wink: Majd talán ketteskénél. :lol:

Kép
Kép
nircee

Bocsi :oops: :oops: és én is megnéztem, de nekünk már kicsik, de szólok uncsitesómnak, hogy nézzen be hozzád :wink: ha lesz egy szusszanásnyi ideje

szegény kis szélvész kisasszony, még jó, hogy nem lett komolyabb baja a buksijának :( :wink:

megyek, mert reggel ovi és már kezdek álmos is lenni, majd reggel benézek

amúgy nekem is vannak fenn 68-as rugik ha érdekel, ott is ezen a néven futok :wink:

Jó éjt mindenkinek!

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!!!!!!!!

Nagyon szépen köszönjük a köszöntéseket!!!! Mint mindíg arik vagytok és figyelmesek!! :lol:

Andibab
Jajjj, szegény Bogi!!!!!!! :cry: :cry: Remélem hamar elfelejti majd!!!! :D
A Dettim 2 évesen a konyhai pultról dobott egy fejest a kőre, pedig mellette álltam, de nem tudtam már elkapni. Nem lett semmmi komoly baja, egy éjszakát a Betesdában töltöttünk, mert bágyadt lett, hányt, kissebb agyrázkódása volt csak. Hála Istennek!!!!!!!!
De mondta a doki, hogy nem ehet semmi zsírosat, nekem meg hozott anyukám mekis kaját, mert nagyon éhes voltam, na azt amikor meglátta, egyből felkelt a kis ágyban és kiabálta, hogy krumplisház, krumplisház, ham-hamm!!!!! Imádta a mekis krumplit, :oops: azért hívta a McDonald's-ot krumplisháznak :lol: :lol:

Én tudok a XVI., kerületben egy jó ovit, itt velünk szemben az utcában (CSinszka u.) van, nagyon jó kis hely, családias, nem nagy, négy csoport van csak, én úgy tudom. Nagyon sokan dicsérik, a gyerekek is ide jártak, illetve a testvér ovijába, ami csak kb. 4 utcányira van onnan, mert nem akartam, hogy esetleg gond legyen, hogy szembe lakunk, és estleg haza szöknek stb...

Kép
Kép
lédi

Jah, sulis téma!!!! Órákig tudnék mesélni róla :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
lédi

Sziasztok!

Tusi:
Én a Photohall- ba csináltattam tavaly, ott biztosan lehet. De szerintem olyan helyen is lehet, ahol fotót előhívatsz, és sok szolgáltatás is van mellette. Ha jól emlékszem a DM- be is van.

Képzeljétek! Az éjjel arra ébredtem fel, hogy a hasam alja nagyon görcsöl. Utoljára menstruációs fájdalomnál éreztem ekkora fájdalmat, és ekkor ébredtem fel éjjel. Ott egész lent a hasam alja. Kimentem pisilni, de alig bírtam kimászni az ágyból, és aztán pár perc múlva elmúlt. Mitől lehetett ez vajon? Nagyon megijedtem.
Anyukámat már hívtam, szerinte nyomta a hólyagom. Veletek volt már ilyen?

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Andibab, megy a gyógypuszi Bogi buksijára!
Milyen követ vettünk végül? Egy tök snassz, egyszerű, olcsó változatot, bézs színű, erezett. Végülis a mosókonyhába nem kell extra, meg nem is találtam olyat ami árban is megfelelt volna és jól is nézett ki.

Czakoca, gratulálunk az unokatesódéknak a babához!

Verna, az Auchanok kínálata egyáltalán nem egyforma. Ez a csömöri például egy nagy kalap sz.r... Az áruválasztéka nulla a budaörsihez, vagy a dunakeszihez képest. Ugyanúgy, mint a Tesconál például a Pólusban lévő 3 forintot sem ér a Fogarasi útihoz, vagy a gödöllőihez képest.

Iskola? Írhatnék róla egész teleregényt, akárcsak Lédi. Az anyukám is suliban dolgozik meg a tesóm is, Sára is iskolás, úgyhogy tapasztalat az van bőven. No comment...

A varázsrajzoló bevált, imádja a lány. Azért vettem meg Neki, mert kipróbáltuk régebben és nagyon jól eljátszott vele. Tényleg élvezi, hogy csíkokat húz a cerkája. :)

Tiop, Zsani nagyon ügyesen rajzol. Olyan szépen fogja a ceruzát. Biztos így látta a nagyobb tesóktól.

Szép napot Mindenkinek! Lellének Boldog Hófordulót!
Vendég

Sziasztok!

A Guliverbe nem szeretnék semmi konkrétat, csak körülnéznék, még soha nem voltam, gondoltam hátha jobb ára van mint az auchannak, fp játékok vannak ott??

Lédi: A kártyát meg megbeszéljük majd, ezek szerint úgyse laktok messze, (mi Cinkotán) ha megyünk előtte esetleg beugrunk hozzátok érte.
A párom kislánya a csinszkába járt oviba nagyon jó kis ovi!
Én azt szeretném ha a Kristóf is oda járna majd.

Kép
tami2900

Sziasztok!

Lédi, Dettinek BOLDOG SZÜLINAPOT!!! így utólag is!

Bejelöltelek titeket iwiwen. Ha valakit kifelejtettem volna, akkor jelöljetek meg nyugodtan! Györéné Csengeri Katalin vagyok.

Henus, küldtem privit. Bocsi, hogy csak most :oops:

Tusi, igen, a férjem készít fotós naptárakat. Ha érdekel, kérdezz bátran, írok, akár priviben is.

Linda, kérdezted, mi leszek, ha nagy leszek. Hát, az még elválik. Most fogok nyáron végezni hittanár szakon az Evangélikus Hittudományi Egyetemen, ezen kívül konduktor és tanítónő leszek, ha a Pető Intézetben végzek 2009-ben. Tanítani nem szeretnék, a konduktorkodás közelebb áll hozzám.

Iskola: szerintem is nagyon elszomorító a mai oktatási rndszer. Én nem iskolát fogok választani Sárának elsőben, hanem tanítónénit! Szerintem sokkal fontosabb, hogy egy kedves, gyerekszerető tanítónénije legyen elsőben, még ha esetleg gyengébb is az iskola, mint egy jó nevű iskolában rossz tanítónő kezei alá kerüljön, mint szegény Susy keresztlánya. Vernával is egyetértek a közelségben, és hogy gyerek tudjon maradni.

Andi, nagyon sajnálom szegény Bogit! Remélem, már jobban van, és nem fáj annyira a kobakja. Megnézegettem a képeiteket a babaszobán. Olyan jó volt Bogit kicsiként látni :D Eddig még nem láttam róla babaképeket. Nagyon szép hosszú haja van Boginak. Roni babád pedig már nagyon sokat nőtt. Mi is voltunk tegnap az Árkádban, meg az Ikeában. Millióan voltak, elhatároztam, hogy vasárnap soha többet nem megyek vásárolni. Nem szeretem az embertömeget.

Tami, mi augusztusban, vagy szeptember elején voltunk a Gulliverben, kaptunk kártyát ott helyben, csak annyi a hártány, hogy ha nem vagy vállalkozó, nem igényelheted vissza az adóból.

Jutka, én is Kovács Rékánál szültem, nem is tudtam, hogy van már magánrendelője. Akkor még nem volt.

most megyek, hív a lánykám!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Nircee!
Nekem mind a három gyerkőc igy fogta már ennyi idősen a cerkát!Nem adtam a kezükbe hagytam hagy fogják ők meg!Igaz Rolinak az írása nem valami szép,de ha odafigyel akkor elfogatható!másodikban szebb volt neki mint most harmadikban! :? :oops: Köszike!! :wink: Nem írtál egyáltalán butaságokat!!Nagyon is jókat írtál le!!! :!:

Pilla!

Igen tuti,hogy a nagyobb tesoktól is látja,hogy mit hogyan kell csinálni!!!Anettel eggyütt szokott rajzólni! :wink: :D Neked is köszi a dícséretet! :wink: Örülök,hogy bevált a varázs rajzoló! :D

Andibab!
Sajnálom,hogy így megjárta a kis szeleburdi kiscsaj!!Gyógypuszikat a buksijára!!!! :wink: :(

Tusi!
Vannak ilyen időszakok amikor semmi sem jó a babónak!Mindent kikell próbálni,és meglátod,hogy előbb vagy utóbb valami befog jönni!De ez is elmúlik egyszer,lehet,hogy a fogacska kínozza vagy az időjárás zavar be!Ezer és ezer gond lehet nálluk!Kitartás!!!Lehet,hogy lappang benne valami! :roll: :?

Susy!
Nekem már volt ilyen!Én is arra keltem,hogy nagyon fáj a hasam alja,és közben éreztem,hogy pisilni kell,közben meg alig bírtam kimászni a WC-ig!Aztán meg alig akart elindúlni a pisi!tuti,hogy a baba ráfeküdt a hólyagra!ahogy megmozdúltál úgy mozdúlt meg ő is és azért múlt ell a fájdalom! :!: De ha töbször megtörténik ez akkor menj orvoshoz,mert az is lehet,hogy felfáztál egy kicsit.....!Nem vagyok doki csak tanácsot adtam!Tapasztalat stb......!

Czakoca!
Gratula a babóhoz! :wink: :D

Lédi!
Utólag:BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT DETTINEK!
Kép

SZÉP NAPOT MINDENKINEK!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Köszi unokahugom nevében :wink:

Susy ismerős ez az érzés amit leírtál, én is jártam így, megmozdulni nem bírtam annyira szúrt a hasam alja, aztán pisilés után még jobban szúrt, de elmúl, nekem az segített ilyenkor sokat, hogy mindig fogtam apocakom alját és úgy vánszorogtam vissza az ágyig és pár perc múlva elmúlt :wink: de ha sokszor megismétlődik menj el a dokidhoz, az a biztos :wink:

A Guliverbe, ha csak bemegyek először ott adnak kártyát rögtön?

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!
Susy:
nekem is volt ilyen. Azt mondta a védőnőm, hogy ha lehet, akkor sokszor menjek pisilni, mert ha tele van a húgyhólyagom, az is csinálhat méhösszehúzódást vagy hasonló érzést. Mondjuk én éjszaka nem tudtam aludni és háromszor felkeltem egy éjjel, akkor ettem mindig egy fél banánt és pisiltem. Így többé nem volt ilyen érzésem.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Andi:
sajnálom szegény Bogit, még jó, hogy nem lett komolyabb baja. Sajnos, mivel ilyen kis zsivány, sokszor fog sérülni. Én gyerekkorormban tele voltam sebekkel, mindig sírva mentem haza játékból, mert mindig lesérültem, dehát ez van... De itt vagyok, Hála Istennek, nem lett komolyabb bajom. Inkább gyerekkorban tanulja meg, hogy ha leesik, az fáj. :)
Cserháti, tudod te, mi a jó! :) Meg a Bogi is! :)
Még nem próbáltuk ki a kendőt, kicsit nehéz kitalálni, hogy kössük fel, mi lenne a jó és melyiket vagyunk képesek megkötni. :) Te hogy használtad?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Lédi:
Boldog szülinapot Dettinek így utólag! :)
Az a Csinszka utcai óvoda hol van? Nekünk Cinkotára kellene vinni, de mi pont Árpádföld és Cinkota határán lakunk, nekünk az árpádföldi lenne közel, de oda nem mehetünk állítólag, mert nem oda tartozunk. Így nem tudom, mi lesz, remélem három év alatt rendeződik a helyzet.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Ígértem fényképeket a múltkor, most végre kicsinyítgettem párat.

Anyukámék is építkeznek, már majdnem készen vannak, az egyiken Sára bőszen "segít" neki a laminált parkettákat megjelölni. Rossz szigetelőanyagot rakott anya alá először, így fel kellett szednie, és beszámozta a hátukat, hogy milyen sorrendben rakja visza, hát a kisunokája segített neki :lol:

Kép Kép rendet kell tennem

Kép pancsi Dédimamánál

Kép édes álom( megjegyzem, hogy be volt takarva, és a feje ott volt, ahol a lába, de így megfordult alvás közben:)

Kép kukucs

Kép akarat kinyilvánítása :D

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Felhívtam a dokimat, mert többen azt mondták megnyugvás képpen, hogy beszéljek, de csak annyit mondott, hogy normális, és hogy szedjek magne B6-ot. Valahogy ez az orvos sosem tudott megnyugtatni.

Czakoca:
Nekem annyira nem kellett pisilni, csak gondoltam az segíthet. Sosem éreztem még ilyen fájdalmat, ezért ilyedtem meg, de szerencsére elmúlt elég hamar és remélem nem lesz gond.

Piroska:
Én nagyon sokat járok pisilni, folyton érzem, hogy menni kell. Szerintem a derékfájásom és ez összefügghet. A jobb oldali csípőm is eléggé fáj, szerintem azt elaludtam. Az a baj, hogy már kombinálok. :cry:
A banánt a magnézium miatt etted?

Szép délutánt mindenkinek!

Kép
Kép
susytunder

Ichtus:
Tündéri a leány a képeken. Nagyon édes!!!!

Kép
Kép
susytunder

Katica!

Küldtem privit!

Sárika egyszerűen gyönyörű!!!! :D
Vendég

Hahó!

Piroska,
mi konkrétan sehogyan sem használtuk a hordozókendőt, mert Bogi piciként és nagyobbacskaként is üvöltött benne akármilyen pozícióban kötöttük meg, Roninak se tetszett igazán, így feladtam a próbálkozást. Nekünk a kenguru vált be, azt imádta Bogi, és úgy vettem észre, Roninak is tetszik, már egyszer beleültettem. Holnap is abban viszem a dokinénihez, persze nem hosszú útra, itt a rendelő 45 másodpercre tőlünk. Nekem jobban bevált, mint a babakocsival sz.rakodás...(bocs! :oops: )

Katica,
ÉDI-ÉDI-ÉDÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ :D :D :D :D

Susy,
hát, a terhesség másállapot minden tekintetben! Igyál nagyon sok folyadékot még ha úgy érzed nem vagy szomjas akkor is, napi 4-6 litert minimum, hadd mossa a hólyagodat, és így ugyan sokszor kell majd pisilned, de legalább tisztulsz. Lehet, hogy van egy nagyon enyhe hólyaghurutod. Terhesen sokkal jobban ki van téve a felfázásnak az ember lánya, és lehet, hogy "alapjáraton" meg se éreznéd ami esetleg most van, de így meg okoz némi kényelmetlenséget. A MagneB6 pedig nem árthat, napi 2x1 szem igenis sokat segít, lazítja az izmokat (de ettől még nem fog kipottyanni a baba a hasadból - ezt egy kismamától hallottam, hogy ő ezért nem szedi, nehogy ellazuljon "ott lent" annyira, hogy kiesik a gyerek... :shock: no comment... :lol: ), és megelőzi a hajnali vádligörcsöket - az aztán "fincsi".

Egyébként terhesség alatti felfázás esetén a tőzegáfonya-kapszula (Cran-C-60 néven kapható) és a bio-tőzegáfonyalé fogyasztása ugyanolyan hasznos, mint nem terhesen a mezei zsurló és a cickafarktea. Nagy szaktekintély vagyok ám a témában, sajnos 13 éves korom óta évi minimum 2 hólyaghuruttal küzdök meg. Laborba se kell mennem ahhoz, hogy megállapítsam mennyire súlyos - vagyis kell gyógyszer és menjek orvoshoz, vagy elég a gyógynövény... :cry: Ez családi örökség sajna...

Na megyek, Ronibaba unatkozik. :wink:

Ahogy Bogi mondaná: Pápá!
andibab

Sziasztok!

Andibab, Susy
ez jó! Nem szedi a MagneB6-ot, nehogy túlságosan kilazuljon????? :roll: :roll: :roll: Az emberi hülyeség ugyebár korlátlan!!!! A szüléshez görcsök, összehúzódások kellenek, NEM ellazulás!!!!!!! Nekem 4x2 Magne B6-ot kellett szednem, pont azért, hogy NE szülessen meg Marci idő előtt!!!!! Jaj, tudatlanság..... :? :? :?

Kép
Kép
nircee

Andibab, Nircee

Képzeljétek a védőnő beírta a kismama könyvembe, hogy folyadék korlátozás! Tényleg jobb, ha a ti tapasztalataitokat és az anyukámét, nagymamámét fogadom meg, mert az orvos és a védőnő néha falnak szalaszt.
kb egy- másfél hónapja nagyon szenvedtem székrekedéstől, és keserű vizet akart velem itatni a védőnő. Anyukám odahaza adott szilvalekvárt, azóta nincs bajom...
Nekem eszembe sem jutott volna, hogy arra gondoljak, hogy kipottyan a gyerek belőlem. A hajnali lábgörcsök már ismerősek, de nem olyan vészes. Eddig is szedtem a magne B6-ot, ezután is fogom. Ezt a gyógynövényes dolgot megpróbálom, mióta terhes vagyok talán 2 szem orvosságot vettem be, ha nem muszály semmit nem veszek be. Még terhességi vitamint sem szedek, csak ha eszembe jut. Inkább frissen csavart zöldség és gyümölcslevet iszok naponta többször.
Andibab esetleg megtudod mondani hol kapok ilyen kapszulát?

[/b]

Kép
Kép
susytunder

Andi:
nagyon jó az áfonya, tényleg nagyon jó mindenféle női bajra.
Nem lesz a Roninak rossz a kenguruban? Csak azért gondolom, mert nem tudja még tartani magát, nem?
Kipottyan a gyerek... :):) Tényleg határtalan az emberi butaság. :) Megnézem majd szülés után mit fog mondani, hogy milyen könnyen "pottyant" ki. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Nekem a magne B6 álmatlanságot okozott, ezért inkább bio magnéziumot szedtem (szerintem még gazdaságosabb is... ;) ).

Andibab: sajnos a hólyaghurutos probléma nálam is ugyanaz, mint nálad, csak nekem egy fejlődési rendellenességből adódóan, a fél gyerekkoromat kórházban töltöttem emiatt, néha egy-egy vesemedence-gyulladással fűszerezve...
Amiket leírtál, azt mind aláírom (cickafark, zsurló, tőzegáfonya - egyébként a Tesco-ban Ruby Red néven forgalmaznak tőzegáfonya (vagy vörösáfonya?! nem tudom, ugyanaz-e a kettő) levet, a gyümölcsleveknél. Na, az is nagyon jó.
Viszont terhesen nagyon nem szabad elhanyagolni a hólyaghurutot, ilyenkor ajánlatos antibiotikummal is kezelni - pl. Semmicilin (természetesen csak orvosi rendelvényre!!!). Nekem is volt 16 hetes terhesen hólyaghurutom, és szedtem...

Sárika meg tündéri! :) Jaj, a pakolás nagyon ismerős, nekem is most pakolta ki a lányom a szekrényt - és eldugta benne a cumiját. Ha nem láttam volna, mikor beteszi, az életben nem találom meg... Van 3 cumija, abból kettőről általában nem tudom, hol van...

Folyadék korlátozást talán a vizesedés miatt rendelhetnek el, de ez amúgy hülyeség, sokkal inkább a sót és a fűszereket kell visszafogni, nem a folyadékot... ugyanis a só köti meg a folyadékot, ha nincs, ami megkösse, akkor átszalad a kiválasztó szerveken és jól át is mossa... én iszonyúan vizesedtem, de a dokimnak eszébe nem jutott folyadék-korlátozást előírni (amellett, hogy minden más korlátozva volt :( ).
Vendég

Verna:
azt értem én, hogy a vizesedést meg akarják előzni, de egy kismamának akkor is kell a sok folyadék, tehát azért ez egy kicsit meredek.

Susy:
a banánt a vas miatt ettem meg azért, hogy ne mást egyek, mert ha éhes voltam, egy fél banántól elmúlt és mégsem hízlalt annyira, mintha valami péksütit ettem volna.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sárika meg tényleg csúcs :) Továbbra is imádom a copfjait. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Hi!

Susy,
Cran-C kapszulát bioboltban vettem, kicsit húzós az ára, én 2700-ért találtam. Viszont nagyon megéri az árát, 4 napig szedtem napi 3x1-et és megittam mellé 5 nap alatt egy üveg tőzegáfonyalevet (870 Ft), és mintha elfújták volna a felfázásomat. Igaz, nem volt "súlyos", mert akkor sürgősen irány a doki!!!!
A folyadékkorlátozás szerintem nagy baromság (esetleg akkor írom alá, ha a kólákra-szörpökre értette)! Igaz, én nem gyümölcsleveket, hanem szénsavmentes vizet ittam vödörszámra, esetleg egy kis citromot facsartam bele. A folyadékra - vizesedés ide-oda - a szülés után nagyon nagy szükség lesz, hogy minél előbb beinduljon a tejed! Engem a kórházban szó szerint "feltöltöttek" aznap, amikor Roni megszületett. Iszonyú elefántlábaim lettek 4 napra, alig bírtam menni rajtuk, viszont volt már 2 nap alatt tejcsim amit le tudtam fejni a babámnak. Bogi születésekor nem volt "feltöltés", az előtejem is csak a 6. nap után indulgatott el...
A vizesedésben egyébként a mértéktelen sófogyasztás a fő ludas, inkább arra figyelj.
Székrekedésre meg isteni párosítás a barackbefőtt tejjel.... :wink:
:lol: :lol: :lol: De a Guttalaxot is szedhetik kismamák.

Piroska,
olyan a kengurunk, hogy befelé fordítva támasztja a baba hátát és a fejét, ha meg kifelé fordítom a kicsit nagyobbacska gyereket, akkor lehajtódik a fejtámla patentokkal és tud nézegetni a pici. És egyébként van egy fejvédő rácipzározható kupola-szerűsége, és egyvállon átbújtatva fektetni is lehet benne a babát. De Roninak nem lesz ülve sem semmi gondja azalatt a nem egész 1 perc alatt amíg leérünk a rendelőbe. :D
andibab

Susy,
ezt keresd:

Kép

Összetevők: tőzegáfonyapor, zselatin, C-vitamin és savasságot szabályozó Mg-hidroxid.

A Cran-C HFB kapszula a tőzegáfonya extrakcióval és koncentrálással készült porát tartalmazza.
Élettanilag fontos szerves savakat, valamint flavonoidokat és proantocianidineket tartalmaz. Ez utóbbiak fontos antioxidánsok, melyek hatását jól kiegészíti a C-vitamin tartalom.

Szedési javaslat: naponta 1-3 kapszula, legalább 1 liter folyadék fogyasztásával.
andibab

Megyek, Bogi felébredt!
andibab

Jaj, már a múltkor is akartam írni, csak elmaradt:

Ülőfürdő a szülés utáni első 6 hétben azért nem javasolt, mert a fürdővíz tele van baktériumokkal és szennyező anyagokkal, és nagy a fertőzésveszély, főleg vágásnál. 6 hét után már elvileg "visszaáll minden", így akkor már lehet.

Montessori és Waldorf iskola:
gondolkoztam ezen. Előre leszögezem, hogy nekem nagyon tetszenek, de az a kérdésem, hogy nem szenvednek a gyerekek később emiatt hátrányt? Úgy értem, ha nem szokják meg a mai (hülye, elmebeteg, túlpörgött, rosszul szervezett stb...) iskolarendszert, akkor a Montessoriból pl. egy "normál" gimibe kerülve nem éri őket túl nagy sokk? Be tudnak illeszkedni a hagyományos keretek közé? Pl, szigorú órarend, óriási követelmények, egyéneket figyelembe nem vevő oktatási rend stb... Mert szuper, hogy a képességeket helyezik előtérbe, (ez kéne egész végig), és nincs tesi óra helyett matek, de mi van, ha átkerülnek? Nem maradnak le túlságosan? Bocs, csak nem értek hozzá, soha nem is volt ismerős, aki ilyenbe járt volna, csak nekem az a félelmem, hogy az átmenet nem olyan zökkenőmentes, ahogy azt gondoljuk. Hiszen semmi nem fekete vagy fehér, tuti, hogy a Montessorinak is vannak hátrányai, hiszen nincs olyan, hogy valaminek csak előnyei legyenek. Egyébként teljesen egyetértek azzal, amit Verna írt a közeli suliról. Szerintem Marci ide Csömörre fog járni oviba, általánosba, és a Szerb Antalba gimibe. De majd meglátjuk. Ja, és minden soliban vannak vadállat és szuper tanárok, nincs olyan, hogy minden tanár kiváló, és csak a hivatásának él. Sajnos.... :cry:

Kép
Kép
nircee

Nircee:
a fürdővíz elvileg tele van baktériumokkal, de a teát felforralod, akkor elvileg nincs benne, nem? Nem mondom, hogy én nem tartottam ettől, de most már sokkal jobban vagyok, elvileg jót tett nekem. A vérzésem is szinte teljesen elmúlt tőle és az aranyerem is rendbejött.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Egyébként apósom azt mondta, hogy ha nincs már var a sebemen, akkor lehet, azért mertem megkockáztatni.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Nircee, a húgom Waldorf suliba járt ált. isk. 3-8-ig. Alsó tagozatban nagyon szerette, jót tett neki a váltás( anyukám azért iratta át, mert nagyon görcsölt minden jegyért, szabály szerűen fájt a hasa, úgy ment suliba), de felső tagozatban keveset követeltek tőlük. Alig tanultak, bár ez lehet, hogy a tanárán is múlott. Aztán rendes gimiben folytatta. Igaz az, amit gondolsz, hogy nehéz volt neki a váltás. Nagyon sokat kellett tanulnia, az első két év ezért nehéz volt a számára. Meg meg kellett tanulnia, hogyan kell tanulni(mondjuk ezt nagyon sok mai gyerek sajnos nem tudja) Idén érettségizett, most az ELTE-re jár ovodapedagógia szakra. (nem meséltem el neki Henus, hogy miket mondtál a múltkor az ovodapedagógusok elhelyezkedéséről, annyira lelkes, nem akartam kedvét szegni.)Az osztálytársai érettségi élményét, eredményét még nem tudom, mert ők most fognak érettségizni, akik maradtak Waldorf gimiben. ott plusz egy évig járnak, az az érettségire felkészítő év. Szóval ahogy mondod, mindennek van pozitív, és negatív oldala.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Igen, a reformpedagógiával az a legfőbb probléma, hogy nem szokják meg a teljesítménykényszert a gyerekek, amiről amúgy az egész életük szól majd... :(
Egyébként elég sok iskolában terjed most az ún. projekt-módszer, és egyéb újítások, amik pont erről szólnak, hogy ne felesleges tananyagot töltsünk a gyerekek fejébe, hanem inkább képességet fejlesszünk... (ma már a középiskolai felvételik is egyre inkább logikai, nyelvi és egyéb képességeket mérnek, nem pedig a tárgyi tudást).
Ez egyrészt jó, másrészt viszont nem. Valahol a kettő között lenne szerintem a jó megoldás: tanuljon meg a gyerek tanulni, fejlesszük a képességeket, aztán a megszerzett tudását használja önálló tanulásra...
Vendég

Sziasztok!

Először is pedagógia: Én most per pill ezeket ( Wal., Mon. ) preferálom, nem tudom még mi lesz később, ha Szonja is odakerül. Anyósomon, és a munkámon kersztül nagyon belelátok a suli életébe, menetébe, és nagyon nem tetszik....Nem könnyű átmenet pedig akkor van, ha úgy, mint Katica húga nem Waldorf gimiben folytatja, hanem hagyományosban. Ha ugyanott, nincs nagy gond. Ezzel együtt azt gondolom nem lehet nagyobb törés egy 14 éves életében áttértni egy másfajta rendszerbe, mint 6 évesen egy óvodásnak a mai rendszerbe... természetesen a reformpedagógiáknak is vannak hátrányai, azért van a szülő, hogy mérlegeljen. :wink:
És úgy is lehet élni, hogy az életünk nem egy teljesítménykényszer.
Ezek csak az én gondolataim, nem kell velük egyetérteni, csak én is hozzátettem a magamét az előzőekhez. :wink:

Katica, Sárika nagyon cuki, teljesen, mint Szonja, majd keresek már én is fotókat... :roll:

Óvoda: Andi, hát hozzátok Kartalra a csajotokat! :wink: :D A környéken nagyon elismert :wink:
www.ovoda.kartal.hu
Nincs még teljesen kész a honlap, de meg lehet nézni.

Szantre, jól értetted, én nem szeretnék több gyereket. Mindig is egyet akartam valamiért. :shock: MOst úgy érzem (mindig is) hogy nem tudom az érzelmeimet megosztani kettő között. Tudom, hogy vannak ez ellen érvek, de valahogy nem győznek meg. Esetleg 8-10 év múlva, ha még nem fogjuk magunkat vénnek találni még egy picurkához, talán, de egyébként nem.

Voltunk tegnap babazsúron. Szonja először csak bújt az ölembe, főleg mikor előjöttek az apukák. :D Viszont segített elfújni az ünnepeltnek a gyertyát, és meg is puszilta volna ha a "legényke" hagyta volna magát. :lol: Megfigyeltem, hogy kipécézett magának egy nagyobbacska kislányt (5 éveske talán?? ) és vele játszogatoot, közben pedig anyának szólította. :lol: :lol:

thenus

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?