Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk, majd este írok bővebben!

Olive!
Nekünk van ilyen, csak tigrises!
Enéh nem igazán szereti!
Nem tudom, nektek van-e benne cimke-használati utasítás, de a mienkbe az van írva, hogy 11 kg-tól, vagy önálló, stabil járástól ajánják csak.

Többit majd este!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Olive, nekünk nem volt ilyenünk, de egy barátnőméknek igen, és ők hinta gyanánt használták. Szerintem, ha a lába nem éri a földet, akkor lehet egy-egy kis időre beletenni, hogy hintázzon. De meglátjuk még mások is mit mondanak.
A kompról én sem hallottam sok jót. :roll: Nekünk nem is volt, de nem is hiányzott. Kriszta bebarangolta a lakást mászva, nem volt szüksége más eszközre.

Zsuzsi, gyors gyógyulást Alidának! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok Lányok!

Tegnap olyan jó estém volt!!! :lol: Miután ide írtam, hogy megyek skypezni, csatlakozott Elin, és aztán Olive is!
Nagyon jól eldumcsiztam velük!!! :lol: Csak sajnos Olivnak hamar mennie kellett! :cry: Na nem baj, remélem hamarosan ujra tudunk chatalni! :wink:

Lefényképeztem a kabátokat, meg Ákiról is azt a jól sikerült fotót!!!
De lehet, hogy csak Én vagyok elfogult! :oops:

Ez Dávid overállja Kép

Ez Áki kabátja Kép

Ezt a keresztlányunknak vettem Kép

És itt van az Én szépséges nagyfiam! Kép

Na több képpel nem zaklatlak benneteket! :oops:

Olive!
Én sem ismerem ezt a szerkezetet, nem tudok nyilatkozni róla! :oops:

Edit!
Tegnap azt elfelejtettem írni, hogy jó nagy már a pocid, és nagyon formás! Jó az a kép, hogy Kriszta és a kistesó!!! :lol:

Na mára elég volt ennyi belőlem! :oops:

Szép napot mindenkinek!

bogyo75

Csajok! Vettem 1 homeopátiás könyvet, és abban van egy link. Ugyanaz van benne, mint a könyvben :roll: :? : http://homeopatia.info.hu/ .
Itt minden bajra van orvosság!

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Réka már szerencsére nem köhög, lándzsás útifű szirupot adtam neki és tényleg 2 nap alatt rendbejött.
Kedden megkapta a bárányhimlő elleni oltást és szerencsére ettől sem lett lázas. Ja, pont most mutatta a férjem, mert ő fürdeti, hogy néhány pötty megjelent a hátán, de a dokinő ezt jelezte, mint mellékhatás. Más is megkapta ezt az oltást? Mi volt a tapasztalat?
A környezetünkben most egy-két emberke elkapott valami hányós-hasmenéses vírust, remélem mi nem kapjuk el, ez most nem hiányozna. Sokat vagyunk a levegőn, remélem nem lesz gond.
Az óraátállást is gond nélkül átvészeltük, jó fej volt Réka pont aznap tovább aludt reggel egy órával.
Kár, hogy este korán sötétedik, mert 4 körül ébred Réka és akkor már szinte sötét van, de eddig ez nem tartott bent minket, sötétben is kimentünk levegőzni. Nekem is jól esik a friss levegő.
Ma voltam ismét ctg-n, a baba jól érzi bent magát, még semmi nem utal arra, hogy ki akarna bújni, egy hét múlva kell mennem ismét vizsgálatra.
Réka mostanában nagyon szereti a Micimackót nézni a tévében (dvd), más mesénk még nincs és eddig nem is érdeklődött a TV iránt. Milyen mesét tudtok ajánlani?

Olive: Réka egyáltalán nem kapott bcg oltást, Madridban nem szokás már és az itteni dokinő azt mondta, hogy utólag sem kell beadni neki, szóval ne aggódj emiatt, szerintem nem szükséges megismételni. Olvastam a Baba magazinban egy angliai anyuka hasonló kérdését, és a magyar doki azt mondta szintén, hogy nem kell utólag beadni a babáknak a bcg-t.
Nincs tapasztalatom erről az ugralós játékről. De Lollo tündéri!
Edith: Nagyon ügyes vagy, nagyon ötletes a pulcsi! Csinos kismama vagy!Rólam is van kép, de még nincs letöltve a gépre, lehet előbb látjátok majd a babát, mint a pocakomat.
A vízzel feltöltött filc ötletes, de nem félő, hogy azt gondolja majd mindennel lehet rajzolni a szőnyegre???
Zsuzsi: Alidának jobbulász kívánok!
Bogyó: Nagyon klassz ruhákat vettél! Gratula a nagyfiadhoz!
Sancsi: Enéh nem megy még bölcsibe? vagy rosszul emlékszem, hogy korábban tervezted?

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Eszter!
Majd csak januárban kezdjük a bölcsit. Anno, volt egy kósza gondolat, hogy lehet már ősszel el kéne kezdenie, de maradtunk a januárnál.
Akartam már kérdezni hogy Ti alkalmazzátok a babajeleket? Tudom, hogy Te is tanítottad Rékának. Igazából azért érdekel, hogy Réka mennyire volt fogékony rá, mert Enéht nem igazán érdekelte. Mutogattam neki, nézett, biztos gondolta, mit mutogat ez a h***e, hisz’ engem nem érdekel, úgyhogy abba is hagytuk. Tökéletesen megérteti magát jelek nélkül is.
Mese!
Nálunk mindegy, csak legyen jó élénk színű. Mondjuk szereti még Thomast, meg a Sesame street-et.

Bogyó!
Nagyon jók a cuccok, amiket vettél, és szerintem Áki is nagyon helyes kissrác.

Oltás!
Nem hiszem, hogy nagyon parázni kéne emiatt! Most kiragadtak 1-2 ilyen esetet, hogy felborzolják a kedélyeket. Ha annyira gáz lenne a helyzet, az hatóságok nem engedélyeznék a forgalomba hozatalát. Ezeket évekig fejlesztik és tesztelik, mielőtt forgalomba kerülnek.

Kati!
Ha mentek a Corába, nézzetek be az Invázio-ba! Állítólag ott is nagyon jó cuccokat lehet kapni, nagyon jó áron. Én múltkor a Duna Plazaba voltam, csak ott nincsenek gyerek cuccok, úgyhogy nem vettem semmit, mert nem volt idegem nézelődni.

Nah! Mára ennyi, mindenkinek kellemes hosszú hétvégét! (mi Veszprémben leszünk)

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Sziasztok!

Sancsi, ezt az ugralos valamit 4 honapos kortol irtak, hogy lehet hasznalni, de azt nagyon korainak talaltam, azert se vettem meg eddig elo. Ezt tulajdonkeppen pont a jaras elott ajanljak, mert segit ravezetni oket, hogy mire van a labuk. Csak a csipoje miatt aggodom.

Bogyo, nagyon meno, David overallja. Aki meg mar milyen nagyfiu! A keresztlanyod kabija nekem nagyon tetszik. En nagyon szeretem ezt a szint. Tobb nadragom meg felsom is volt ilyen szinu, de sajnos most semmi sem jo ram, mindent kihiztam. Nagyon kene fogynom, mert osszesen egy farmer jon ram, az is kismama gatya. Sajna en venni se tudok magamra, hiaba mondanatok, hogy vegyek nagyobb meretet. Nem konfekcio fazon vagyok, ugyhogy keszen korabban se tudtam magamra nadragot venni, csak akkor, ha derekban megkotos volt. A csipom 2 szammal nagyobb a derekamnal. Itt viszont egy vagyonba kerulne varrattatni.

A multkor mar Szirwen is megnyugtatt valamelyest a BCG-vel kapcsolatban, de most Eszter vegkepp megnyugtatott. Azert probaljal nekunk kepet mutatni a pocidrol, mert kivancsiak vagyunk!

Sancsi, mi a zenebolcsiben hasznalunk ilyen jeleket es Lollinak tetszik. Mikor probaltatatok? Nem keson kezdtetek?

Na, mara ennyi voltam, mivel apank leveleket meg szamlakat gepeltetett velem es jol elment az ido.

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Sziasztok!

Julcsi, dehogy vagy elfogult, igazán helyes pasika a nagyfiad! :) :wink: És a ruhák is amiket vettél jól néznek ki! :) De írjál kicsit bővebben is, ne csak iylen tőmondatféleségeket! :P

Eszter, azért még lehet baba, ha a gépek nem is mutatják! :wink: Anno Réká sem "jelezte" a ctg, mégis 2 napra rá megvolt! :D Mindegy mikor, csak szerencsésen zajlodjék minden és mindketten egészségesek legyetek. :) Ez a lényeg.
Amúgy a hétvégén két baba született az ismeretségi körömben és néhány nap leforgása alatt, tegnap a 3. babavárásról értesültem. Mindhárman valamikor júniusban szülnének, ha addig minden rendben lesz! :)
A rajzszőnyeggel kapcsolatban nem tudom, mit mondjak, végülis megtörténhet, hogy valami mással is megpróbál ráírni, de szerintem nem lenne jellemző. Már annyira értelmesek, hoyg megértenék, hoyg erre csak a filccel szabad. És akinek van, az sem panaszkodott ilyesmire. :roll: :)

Nóri, köszi a linket, hasznosnak találom. Bár én eddig is sokat olvastam utána. Remélem, te is jó hasznát veszed a könyvnek! :) Lilcsi hogy van? Nem meséltél magatokról!!!

Olive, én mindig elfelejtettem írni, hoyg Krisztának sem látszik a bcg-je. Eleinte a dokinő mind figyelte és kérdezgette, hoyg kifakadt-e, ami nem következett be, de nem mondta, hoyg újra kellene oltatni vagy valami. :roll:

Eszter, remélem, Réka pöttyei hamar elmúlnak és könnyűszerrel megússza ezt az oltást!

Puszika mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Tegnap utánanéztem a neten és max 10 pötty jelentkezhet a bárányhimlő oltás után. Rékát nme zavarja, úgy látom nem vakarja, inkább ez lenne a gond.

Edith: Valóban Réka 2 nappal a vizsgálat után született, amikor még semmi jel nem utalt arra. Most sok jel van, de még nem indult meg igazán a szülés. Én jövő hétre tervezem, de lehet tovább szeretne még maradni Pocak. A férjem most már szabin van, sokat tud segíteni, tudok még többet pihenni és netezni is. :D

Olive: örülök, hogy sikerült megnyugtatni téged. Mivel Réka egyáltalán nem kapott és nem tartja szükségesnek a dokink sem, így Lolli ennél már csak jobb helyzetben van és védettebb, de ha tavasszal hazajöttök még akkor is tudsz konzultálni az orvosotokkal.

Sancsi: Kiváncsi vagyok Enéhnek hogy tetszik majd a bölcsi, Gery olyan ügyesen vette az akadályokat. itt nálunk a bölcsi tele van és csak a dolgozó szülők gyerekeit veszik fel, az oviba pedig a bölcsiseket és az idősebbeket. Van egy családi napközi, de nincs jó híre, viszont van egy magánovi, ami nagyon jó, de lehet Réka még ehhez pici. elég drága is :( Talán majd ősszel elviszem néhány alkalommal hetente, hogy közösségben legyen.
A babajelekről szóló könyvet olvastam, próbálgattam, de Réka maga alakított ki babajeleket is ezeket alkalmazza azóta is, persze most már mondja is hozzá a szavakat vagy hanggal kíséri. Szerintem beszéddel együtt érdemes gyakorolni, de ha nem érdekli Enéht nem szabad erőltetni, lehet ő a beszédre koncentrál. A lényeg, hogy megérted őt.

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!
Edit! Tegnap akkor jelentkeztem be, míg Lilcsi pancsizott, amit mostanában rosszul tűr :cry: , így nem írtam.
Voltunk orvosnál is. Kapott 2 féle gyogyit, Ospamox-ot és Ambrobene-t. Meg Fluimare orrsprayt. Ami kész röhej, mivel steril tengervíz van benne, meg a tájékoztatójában benne van, hogy megfelel 0,9%-os nátrium (só) oldatnak. És ez volt majd 1000 Ft :shock: . Nyilván ez a puccos fúvóka került benne ennyibe, nem az a 15 ml tengercsepp.

Már csak anyát kéne meggyógyítani :roll: . Jövő héttől most már tényleg rá kell gyúrni a bölcsis játszócsoportra! 1 hónap, és kezdődik a beszoktatás, az én lányom meg egyre jobban bújna vissza :oops: .

A bcg oltás Lilcsinek szépen meglátszik. 1x fakadt meg. De jó az, ha van, mert a tbc egyre jobban terjed idehaza, hiába a szűrés! Mert oda sem a veszélyeztetett csoport jár, ugyebár :? . És bizony, ha eme csoport tüsszent egyet, mi bekapjuk és ott is van a baj.

Ezeket a babajeleket Betti is tanította Lénának, emlékszem, hogy írta. Azt hiszem, alkalmazták is.

Bogyó! A kerilányod kabátja nagyon klassz :lol: ! Milyen jól állna Lilcsi haja színéhez :wink: !
Honfoglalóval teljesen behülyítettél!! Amúgy azt hiszem, azért nem találtál, mert még nem vagyok véglegesítve, vagy mi? Egy pár szolgáltatást ezért nem tudok használni, legalábbis. Majd 4 nap múlva! Úgy leigázlak :wink: :lol: !

Olive! Én nem is kerestem Lilcsinek kabátot :lol: ! Kaptunk egyet, az igaz, de ez azt hiszem, a 4. téli. Örökölt egy párat a drága! És bár látok szebbnél szebbeket, de minek vegyek?

Olyan szép idő volt ma (amikor már nem fújt a szél), és ma sem mentünk sehová :oops: . Irgum-burgum!

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!
Mivel babát tervezünk, igyekeztem olyan munkát találni, amit a kicsi mellett otthon is tudok majd végezni. Ez egy internetes munka. Én már regisztráltam, csinálom is.
Ha érdekel valakit, írjon e-mailt, és küldök neki egy tájékoztatót!
Sziasztok

uvme.mn@gmail.com

(freemail- ről ne írjatok, mert a válaszomat nem fogjátok tudni megnyitni)
uvme

Sziasztok!

Bogyó:bocs,hogy a múltkor el kellett mennem,de vendégek jöttek,utána meg a szokásos bohóckodás a gyerekekkel!

Eszter:tessék jellentkezni,amint megszületett a bébi!Majd még beszélünk!

Mi megvagyunk Mesi már nem beteg egy jó ideje.Vettem neki homeós bogyót,így asszem jó neki.

Igyekeztem kicserélni az avatar képet,remélem jó lett.A másik már elég régi volt!

Szép napot ,majd jövök,amint lesz időm!!!

Szépek vagytok pocakosok,kedvet kaptam én is,de első az építkezés!!!Majd utána!!!! :wink:

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok Lányok!

Most jöttünk haza anyóséktól. Tegnap voltunk Nagykátán a temetőbe, aztán mentünk Nyáregyházára!
Holnap meg megyünk kirándulni a duna -kanyarhoz!!!! :lol: :lol: :lol:
Szentendre, Visegrád, Esztergom, meg még ki tudja! :lol:

Köszönöm mindenkinek a dícséretet a nagyfiammal kapcsolatban!!! :lol:

A kabát mindenkinek nagyon tetszett a családban is, persze a keresztlányom, a "My little ponynak" jobban örült!!! :lol:
De ez így a természetes! Szegénykémmel jól kibabrált az élet, pont november 1.született! :roll:

Elin!
Nagyon várom a honfoglaló csatát!!! Ha valakinek van kedve csatlakozzon, biztos nagyon élvezetes lenne, ha 3 ismerős mérközne meg egymással!!! :lol: Lehet nyitni különszobát, és akkor biztos egymással játszanánk! :lol:
www.honfoglalo.hu

Lassan megyek, mert valami vacsit össze kéne csapni!

Ezt a képet, pár perce csináltam! Kép Az Én ügyes kisfiam egyedül áll!!!

szép estét mindenkinek

bogyo75

Sziasztok!

A tegnapi nap tökéletesnek indult, de aztán elromlott! Mély fájdalmat okozva nekem és még ennél is nagyobbat a Zolinak! Elvesztettük a kutyánkat! Az állatorvos szerint megállt a szíve, de szerintem nagyon fiatal volt még hozzá! 4 és fél éves. Ő akkor került hozzánk amikor felköltöztünk a Zolinak vettem a szülinapjára. Mindig velünk volt, igazi jó kutyus módjára viselkedett! Most üres a fotelja, és szegény Regi is keresi, és nem tudom, hogy hogy értessem meg vele, hogy Alex már nincs többé! Csak az nyugtat meg, hogy nagyon szeretet teljes élete volt, finomakat evett, mindig volt v.ki aki vakargatta a fülét, nem kellet fáznia, és nagyon-nagyon szerettük. Talán a halála is gyors és kíméletes volt, talán fájdalommentes is. Ezt nem tudhatom, de szeretném ezt hinni!
Kérlek ne haragudjatok rám, hogy ezt leírtam, de egyedül vagyok itthon és csak szomorúság, és bánat van a szívemben.

szirwen1

Szia Szirwen!

Nagyon sajnálom a történteket, nehéz vigasztalnom, biztosan még sokáig az emlékeitekben megőrzitek őt.
Használjátok ki a szép napsütéses időt így november elején és sétáljatok nagyot Regivel!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Benéztem, mert úgy emlékeztem, Eszter várhatóan a napokban szül, picit tévedtem, de hamarosan! Hogy érzed magad? Kíváncsi vagyok, Réka hogy fogadja majd kistesót.

Sedith: Te is csinos kismama vagy, hihetetlen, hogy nem is szedtél fel! Jól gondolom, hogy most véknyabb vagy, mint az első terhességed alatt? Hogy csináljátok Eszterrel, hogy ilyen jól néztek ki?

Szirwen: Nagyon sajnálom a történteket. Teljesen meg tudom érteni amit érzel. Volt egy németjuhász párunk, és a fiú ugyaígy halt meg (bocs, nem szeretem az elpusztult szót, szeretem a kutyákat), 5 évesen. Apámat akkor láttam először sírni. Nehéz ilyenkor bármit mondani. Hogy Reginek mit lehetne, arról fogalmam sincs, Ákos mindkét dédije meghalt most nyáron (először az én nagymamám, egy hónap múlva férjemé) és a mai napig emlegeti őket. Férjem nagymamájának a háza ráadásul anyósoméké mellett van, és Ákos mindig mondja, hogy "Dédi elment", szegénykém nem tudja, nem érti hová.

Hogy egy picit dicsekedjek: teljesen el vagyunk ájulva, Ákos már olyan szépen és egyre tisztábban beszél, már összetettebb mondatokat is mond, pl: "Feri bácsinak Opelje van" " Ildikó dolgozik a lombszívóval." Napról napra fejlődik, a dalokat, mondókákat velünk együtt kántálja.

Én picit ideges vagyok: elkezdtek jönni az alsó bölcsességfogaim, de nem férnek el. Eredmény: alsó fogsorom kesze-kusza lett, szabályoztatnom kell. Már beszéltem is régi fogszabályozós dokinénimmel. Csak előtte ki kell operálni az ínyemől a még ki sem jött bölcsességfogat, brrrrr, rettentően félek és altatásban fogom csináltatni. Még a szememben is jobban tűröma turkálást, mint a számban. Minél előbb túl akarok lenni az egészen.

Szép vasárnapot mindenkinek!

Kép
mölli

Mölli, örülök, hoyg írtál. Sajnálom a fogműtétet, én nem parázok annyira a fogorvostól, de azért mindig fenntartéásokkal indulok neki a fogászatnak. :oops: Műtéttől én is félnék!
Gratulálok Ákosnak, hoyg ilyen szépen beszél! :) NAgyon ügyes. Mindjárt ünnepeltek!!! :D Mutass képet is róla, már hómapok óta nem láttuk!!!
Kicsit mposolyogtam azon, hoyg nem szedtem fel amgamra szinte semmit! :P Mert kb. 15-16 kilónál járok. Krisztával ennyit szedtem fel összesen. És még jócskán van időm. Hatalmas bálna leszek a végére, mindenesetre. Krisztával a hasam is kb. akkora volt, mint most, amikor mentem szülni. Lehet, hoyg még kisebb is. Pedig ennyi idősen ő is csak akkora volt, mint a mostani babó, 30 hetesen 10 g volt a becsült értékek közötti különbség! :roll:

A hétvgénk elég unalmasan telt, sok mindent nem csináltunk. :roll: Remélem, nektek minannyiótoknak jobb volt. :)

Eszter, kitartás, neked már mindenképpen csak néhány nap!!! :)

Puszi:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok Lányok!

Edit!
Örülök, hogy írtál!!! Tényleg nem látszik meg rajtad a 15kg! :roll:

Mölli!
Én is útálom a fogorvost!!! :twisted: A hideg ráz a gondolatától is, ha oda kell mennem!!!
Tényleg büszke lehetsz az Ákoskádra, hogy már ilyen szépen fejezi ki magát mondatokban!!!
És még nincs 2 éves!!! Hihetetlen!!! :lol: Nagyon ügyes, gratulálok Neki!

Többiek hol vagytok???

Hogy telt a hétvégétek?
Írjatok, hogy legyen miért benézni!!! :roll:

Szép napot mindenkinek!

bogyo75

Sziasztok!

Nekunk mozgalmas hetvegenk volt. Szombaton mentunk az egyik baratnomekhez es ott is aludtunk. Vasarnap este meg hazafele jovet voltunk anyosomnal.

Majd ha letoltottuk a kepeket a gepre, mutatok nehanyat. Nagyon edik voltak a kiscsajok. A baratnom kislanya nagyon cselesen aprankent az osszes jatekot a hata moge dugdosta, hogy Lolli ne jatszon veluk. Meg Lolli csorgojet is "ellopta" es azt is eldugta. A lanyomat ez egyaltalan nem izgatta, o elszorakoztatja magat jatek nelkul is. :lol:

Anyosom szokas szerint most is beleszolt mindenbe. Mi semmit se csinalunk jol. Eves utan leraktuk Lollit a foldre es ugye rogton hasra pordult. Erre el kezdett magyarazni nekunk, hogy ez nem jo, mert tele a hasa es igy persze, hogy visszabufizi. Mondta neki Nigel, hogy akkor oldja meg o, hogy maradjon haton. Jot rohogtunk, mert anyosom visszaforditotta a hatara, erre meg vissza se ult a szekebe az oreglany, Lolli mar ismet hason volt. :lol: Aztan hallgatott az oreglany, nem szolt semmit.

Molli, nagyon ugyes a kisfiad, hogy ilyen szepen beszel mar!

Edith, azt eszrevettem a fenyekepen, hogy most nagyobb a pocid, de azt nem lattam, hogy kb. 15 kilo van rajtad. Egyaltalan nem latszik. En osszesen 8-at szedtem fel a terhesseg alatt, sot a korhazbol mar csak 2 kilo plusszal mentem haza, na de aztan szoptatas idejen bepotoltam. :( Most meg mar hiaba nem szoptatok es kevesebbet is eszem, nem megy le semmi. :roll:

Szirwen, nagyon sajnalom, hogy ilyen szomorura sikerult a hetvegetek. Nem is tudom, mit irjak. Ilyenkor semmi sem vigasztal. :cry:

Bogyo, te csak kerdezted, hogy mit csinaltunk a hetvegen, de te aztan nem szamoltal be. Voltatok a Dunak-kanyarnal? Fenykepek keszultek? En imadom a Dunakanyart, annyira gyonyoru! Ha egyszer hazakozltoznenk vegleg, biztosan ott keresnenk vagy epitenenk hazat.

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Szia Olive!

Igazából azért nem írtam beszámolót, mert nem igazán látom, hogy valakit is érdekelne!!! :cry: :cry: :cry: :oops:
Igazság szerint elszomorít, hogy ennyire halódik ez a topik!!!
Olyan jó volt régebben, ha óránként néztem be, akkor is volt mit olvasnom! Most meg nézd meg, szombat óta 5 bejegyzés született!!! :cry:
Nem tudom mi történt!!! Tényleg ennyire rohanó világban élünk, hogy nincs 10 percünk egy két szót leírni? :roll: :cry: :oops:

Annak nagyon örülök, hogy ilyen jól telt a hétvégétek!! :lol:
Anyóssal meg ne törődj, Ők már csak ilyenek! :roll:
Sajnálom, hogy multkor olyan rövid ideig tudtunk csak skype-on beszélgetni! Remélem valamikor több időd lesz! :lol:
A képeket nagyon várom!

Edit!
Neked mikor lesz skype-od?

Szép napot mindenkinek! Puszi.

bogyo75

[i]Bogyó! Tessék élménybeszámolni! Meg biztosan készültek képek, is, azokat is fel kell tenni!

Én meg vettem egy szekrényt Lilcsi ruháinak! Jóóóó nagyot! Aminek a vásárlásával, hazaszállításával és az összeszerelésével is igen megszenvedtem, remélem a későbbiekben nem lesz vele gond. Mostmár… :roll: .
A Praktikerben vettem. De ugye Lilcsivel mentem el. És hát amelyik kocsiba bele lehet ültetni a gyereket is, azon nem fér el a lapraszerelt szekrény. Mondom az eladónak, hogy nem segítene kivinni a parkolóig? Mert ott már lesz segítségem…. Mindezt azért bátorkodtam megkérdezni, mert előtte láttam, hogy egy házaspárnak is segítettek BEPAKOLNI! a cuccost a csomagtartóba az üzlet előtt. De azt a választ kaptam, hogy nem tud segíteni, hozzak be egy olyan kocsit, amire ráfér :evil: . No, igen, de a gyereket meg hová tegyem addig? Mert kapaszkodni sem tud mibe azon a kocsin….Ha rajta van a 2 nagy doboz (összesen 97 kg), akkor megintcsak nem állíthatom rá. Arra meg nem vállalok garanciát, hogy ha gyalogosan közlekedik, kézfogás nélkül, akkor nem tör össze semmit. És hát az volt a szerencsém, hogy a barátnőmékkel összefutottam a bolt előtt. Így ők toligászták Lilcsit utánam, míg én a szekrényt a nagy kocsin. A házhozszállítás meg 4000 pénz, így még a másik barátnőméket is felhívtam, hogy tudnak-e segíteni, mert nekik van nagy kocsijuk. És a férje eljött és hazafuvarozott minket :lol: . De ugye a parkolótól ketten vittük a nagy dobozokat, azt hittem, becsinálok. Fájt is utána a csuklóm is, derekam is. Aztán a pasi lelépett, majd egy ebben a házban lakó bnőmnek szóltam, azzal vonszoltuk be a lakásba a lifttől. Lilcsinek nagyon jó játéka lett a 2 doboz, mert egészen addig, míg össze nem állítottuk, azokon a dobozokon lépcsőzött fáradhatatlanul :lol: .
Tegnap meg délután lejött ez a bnőm és összeállítottuk. Előtte délelőtt már rászereltem a kivetőpántokat, fogókat. De nem abban a szobában, ahová szánva lett, hanem másikban. Az ajtókat nem szereltük fel rá, hogy könnyebb legyen vinni majd. És akkor derült ki, hogy ez a szekrény akkora, hogy nem tudjuk átvinni a kicsi szobába!!!!! 1 óra hosszáig ott seregtünk-forogtunk, próbálkoztunk, de nem ment. Már a sírás szélén álltam, komolyan mondom! :cry: Végül valamennyire szét kellett szednünk. Szerencsére a ragasztás még nem kötött meg. Le kellett venni a hátulja egy részét, meg a tetejét és az egyik oldalát. A szívem majd meghasadt. De végülis így sikerült bevinni :lol: . Ott megint összeratuk…ami így már nehezebb volt, mert állt a szekrény. De a végeredmény a lényeg! Szegény Lilcsi többet volt tegnap az etetőszékében, hogy ne legyen láb alatt, mint szabadon. Meg este fél 9kor lett megfürdetve :roll: . Tejcsi után egyből szétdobta a karjait és szunyált. Én meg ápolgattam magam, mert a derekam nagyon fájt, meg a csuklóm is, mostmár nem csak fáj, hanem be van rendesen dagadva, mintha egy gesztenye lenne a bőröm alatt.
Ma meg felszereltem az ajtókat, amik még kiegyensúlyozásra várnak, de ugye az sem megy egyedül, meg a polcokat, fiókokat. Már alig várom, hogy belepakolhassam Lilcsi gönceit. 2 polcot is meg lehet majd szüntetni, hogy lett ez a nagy szekrény :lol: .
Kép
No, jó hosszú lettem

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Letöltöttem a fényképezőgépről a képeket, az alábbiakban küldöm a linkeket Rékusról és a pocakomról:

Kispocak
http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=30074

Rékus
http://www.babaszoba.hu/services/albums ... ;id=363372

Én ma délután, estefelé nem érzem túl jól magam, nagyon álmos, fáradt vagyok és feszül a pocakom, holnap du. megyek dokihoz, ha addig nem lesz semmi komolyabb. Holnap ctg és vizsgálat lesz. Ha tudok majd beszámolok.

Nóri: le a kalappal előtted, hogy egyedül vásároltál, hazaszállítottál és összeszereltél. Hihetetlen mire képes egy nő! a szekrény egyébként jól néz ki, elhiszem, hogy várod, hogy bepakolhass.

Mölli: Jó, hogy írtál és kedves, hogy gondolsz rám. Ügyi Ákos! Babysitter dolog megoldódott? Sajnálom a műtétet, de ha jól értem ez elkerülhetetlen. Kitartás!
Ja, most valóban kevesebbet híztam mint Rékával, de csak 4 kiló kb a különbség, ez elenyésző szerintem, rengeteget mozgok Rékával plusz a háztartás, talán ez is számít, de most már elég lomha vagyok.

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Eszter, orulok, hogy raktal fel kepeket! Irigykedem, irto csini vagy! En most nagyobb balnanak erzem magam, mint terhesen. :( Reka meg mar milyen nagylany! :shock:
Gondoltam ma rad, mivel en pont igy szultem, amikor 3 nap lett volna meg hatra a kiirt idopontig.

Elin, hat, nem semmi ez a szekrenyesdi! En biztosan nem lettem volna ra kepes. Annyira elkenyelmesedtem a ferjem mellett. Ha valami egy picit is megerolteto fizikailag, rogton atpasszolom a ferjemnek.

Kepzeljetek, vegre sikerult jarokat vennunk! Ma mar ki is probaltuk. Nagyon szepen elvan benne Lolli. En meg egy ilyen angyalkat eletemben nem lattam. O mindenhol jol erzi magat. Meg jatek nelkul is elvan, ugyis elszorakoztatja magat.

Ma nagyon szep ido volt nalunk. Igaz, hogy kicsit hideg volt, de sutott a nap. Felhivott az egyik baratnom, hogy nem megyunk-e setalni, mert ok mennek es akkor erre kanyarodnak, ha mi is megyunk. Ugyhogy 2 orat setaltunk ma. Jo lenne, ha meg sok ilyen szep nap lenne.

Holnap nagy fozest rendezek Lollinak, mivel kiurult a melyhutobol a keszlet. Apa ma bevasarolt edeskrumplit, paszternakot, repat, sutotokot, ugyhogy lesz mit foznom.

Remelem, a tobbiek is irnak hamarosan, mert rajuk is kivancsiak vagyunk.

Puszi:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Kép A sunis sapiban... Kép Anyaval bemenekultunk a tuzijatek elol, mert egy kicsit feltem. Kép Jatszom a kis baratnommel... Kép Magamban is jol elszorakozom, minek nekem jatek? Kép Lefekves elott. Ha nincs cumi, jo az ujjam is.

Azt elfelejtettem irni, hogy itt Angliaban nagy bulik voltak a hetvegen tuzijatekkal. Ezt ugye Lolli nem nagyon elvezte, megijedt a kis dragam, ugyhogy be kellett vele menekulni a kertbol. Bent viszont egybol megnyugodott, meg nevetett is, amikor utanozta az apja a tuzijatek hangjat. A kis baratnojet csoppet sem zavarta a tuzijatek, meg el is aludt kozben. :shock:

KépKép
olive

Sziasztok!

Végre én is előkerültem, de még sajna semmi jót nem tudok írni! Mindenkinek köszönöm az együttérző szavakat, nem is tudjátok, hogy milyen jól esett!
Regina továbbra is keresi a kutyát, én meg még mindig nem tudom elmondani neki, hogy hol van.
A múlt héten elvittem Regit oltásra, de nem volt az orvos, ma megint megpróbálom, talán sikerül.

Olive!
Nagyon édesek vagytok a képeken!

Mölli!
Neked sem lehetett könnyü egyszerre 2 dédit is elveszíteni! Tiszta rémálom!

szirwen1

Jó reggelt!

Julcsi, még volt ilyen periódus a fórumon, amikor akadozott a társalgás. Aztán megint helyrejött. Reméljük, most is így lesz. :)
Nem tudom, mikor lesz Skype-om, az az igazság, hoyg nem is igazán hiányzik nekem, mert sok időt el tud rabolni, és főleg most nem igazán kényelmes nekem a gép előtt ülni. De majd sürgetem IStvánt, hoyg letöltse, mert hátha sikerül akár 1x-2x is társalogni, mielőtt szülök. Mert utána már biztos nem lesz rá időm egyáltalán. :roll:
Igaza van Olive-nak és Nórinak, számolj be a hétvégétekről és mutass képeket is. Nekem olyan jó, amikor látok képeket a tájakról, hisz így, mintha picit ott lennék én is. :)
Gratulálok Dávidkának az egyedül álláshoz! NAgyon ügyes fiúcska, és hű, mindjárt egyéves ő is!!!! Hihetetlen! :) :) :)

Nóri, gratulálok a szekrény-hez. Mindenféle szempontból. Ügyes vagy. Nálunk általában IStván csinál ilyesmit, de ha nincs türelmem kivárni az ő idejét, sokszor én is nekifogok. MOndjuk szekrényt még nem szereltem össze, de elhúzogattam bútorokat és átrendeztem a szobánkat, mire ő hazajött munkából, meg ilyesmik. Tavaly én szereltem össze Krisztéának a pelenkázóját. :D
Láttam írtál a naplónkba... A véleményed pontosan egyezik a szerzőjével (és az enyémmel is), bár ha azt veszem, itt nálunk (és még Mo-n is, gondolom) nincs akkora baj az iskolákban, mint Amerikában. :roll: Remélem, nem is jutunk oda.
Ebben a könyvben azt írta az író, hogy jobb, ha valamilyen más eszköz az, amivel a szülő "elfenekeli" a gyerekét, a keze maradjon meg a simogatásnak, a szeretet kifejezőjének. És különben is, a vastag pelusok miatt úgysem érzi ő fenyegetőnek, ha rásózol a fenekére. :lol: Persze, van, amikor rá kell csapni a kis kezére hirtelen. :roll:

Szilvi, sajnálom a kutyátokat én is... Sajnos, még nem igazán lehet egy ekkora gyereknek elmagyarázni az elmúlást. :( Majdcsak kiheveritek valahogyan, biztos. Szorítok, hoyg minél hamarabb megtörténjen ez. :) Drukk az oltáshoz!!!

Eszter, iszonyúan csinos vagy!!! Neked csakis a hasad van. Huhh, melletted tehén, meg bálna, meg minden vagyok. Ezt mindenki mondja, hoyg nem látszik rajtam az a sok kiló, de én látom és érzem is. :( Igaz, nem érdekel most, majd leadom, ha másképp nem, hát diétával, igaz, Szilvi? :wink: De az még kicsit odébb lesz!
Nagyon aranyos Rékus is, Krista is puszilgatja a hasamat. És simogatja és ráteszi a fülét, meg megöleli. Nagyon remélem, hoyg nem lesz baj a kistesó fogadásában és elfogadásában.
Remélem, hogy csak jókat mondanak ma a vizsgálatokon és hamarosan megszületik Kispocak! Mindenesetre, ne várd feltétlenül a hatalmas fájásokat, mert meglepetésben lehet részed! Egy ismerősöm másfél hete szült és nagyon rendszertelen és mondhatni enyhe fájásai voltak. Amikor meg elmentek a doki rendelőjébe, hogy megvizsgálja, szegény kiakadt és hívta is a kórházat. 7 cm-nyire volt már nyitva, másfél órára rá meg már megszületett a baba. :shock: :D Szóval ilyen is van. Remélem, neked is (ismét) élmény lesz a szülésed. :)

Eredetileg hétfőtől terveztem, de végül elmaradt, úgyhogy szándékaim szerint ma fogok neki előszedni a picinek a ruhákat, hoyg kimossam őket. Ezzel párhuzamosan a héten a csomagokat is össze szeretném állítani, hoyg a biztonság kedvéért minden meglegyen. Babaszobát most nem nagyon rendezgetünk, mert Mütyürke (úgy néz ki ezt a nevet kell majd anyakönyveztetnünk, mert nem találunk nevet neki :roll: :lol: :oops: ) egyelőre velünk lesz egy szobában, majd csak tavasszal kerül a két tesó egyhelyre. :)
Amúgy (leszámítva a keményedéseimat, fáradékonyságomat) jól vagyunk, Kriszta napról-napra fejlődik, tesz, mond valami újat, szóval nem unatkozunk. :)

Puszilok mindenkit. És valóban, IRJATOK!!!!!!!! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Olive, itt gyönyörködtem Lolliban az imént, mégis elfelejtettem ezt megmondani neked! :) Tényleg, oylan gyönyörű kislány! :)
Milyen ünneplés volt Angliában a hétvégén, hoyg ekkora csinnadrattával járt?
Látom, te is előre főzöl Lollinak a mélyhűtőbe. Szerintem nagyon jó ez így, mert mégiscsak más az otthoni koszt, mint az üveges, bár szerintem azok is elég jók. Én csak oylankor vettem Krisztának üvegeset, ha mentünk valahová és biztos akartam lenni, hoyg nem romlik meg vagy ilyesmi. Bár volt úgy is, hoyga fagyasztott adagot vittem magammal és épp felengedett, mire ennie kellett. :)
További hosszú és kellemes sétákat nektek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok Lányok!

Végre valami történt !!! :lol: :lol: :lol:

Nóri!
Gratulálok Nked!!! Nem csak a szekrény mizériához, hanem ahhoz is, hogy ilyen szép hosszú bejegyzést sikerült írnod!!!!! :lol: :lol: :lol: Nagyon ügyi vagy! :lol:
De a tréfát félre téve, én mindig is irigyeltem az ilyen nőket, mint Te is vagy, hogy egyedül, férfi segítség nélkül is képesek mindfen elintézni! :roll: Én nem lennék rá képes az biztos!!!
De gondolom azt tudod, hogy bármilyen nagy szekrényt vettél, nemsokára annyira tele lesz, hogy ez is kevés lesz!
Én a konyhaszekrényemnél tapasztaltam ezt. A Dávid keresztapja asztalos, és ő csinált nekem konyhaszekrényt, ami 2 taggal több mint az előző, és már annyira tele van, hogy ez is kicsi! :roll:
Pedig semmilyen új edénygarnitúrát nem vettem!

Olive!
Lolli tündéri a képeken!!! És szerintem Te sem vagy egyáltalán "bálna"! Attól nagyon messze vagy!

Etterke.
Kitartás, már pár nap és kint van kispocak!!! :lol:
Bár tudom, hogy az utolsó pár nap a leghosszabb!
Rékus képeit még nem néztem, de ahogy megírtam a hsz-t megteszem! :oops:

Szirwen!
Bár tudom, hogy még nagyon fáj a kutyus elvesztése, de nem gondolkoztatok új kutyán???
Hátha az ő jelenléte kicsit tompítaná a másik elvesztését! :oops:
Ha nem így gondolod ne haragudj! :oops:

A Mi kirándulásunk nagyon jól sikerült! :lol:
Végül Visegrádon álltunk meg, ez lett a célállomás!
Sétáltunk a dunaparton, amit Dávid is nagyon élvezett, ugyanis Őt is kivettük a kocsiból, és lépegetett. Bár csak még úgy hogy fogtuk a kezét, de már ezt nagyon igényli! Ugyhogy szerintem karácsonykor már belépeget egyedül a nagymama házába! :lol: Kép

A visegrádi vár lentről Kép

Aztán felmentünk a várba!
Hát mit ne mondjak, nem babakocsinak való hely, ugyhogy a kocsit, és benne Dávidot, úgy vittük, mint góly a fiát! :lol:
Van a várban panoptikum is, de nem valami nagy szám! kb 10 viaszfigura van benne!

Aztán elmentünk Dömösre enni egyet, ahol Dávid úgy sikongatott, hogy kicsit pironkodtam is! Volt egy nagyon jó etetőszék, és nagyon élvezte hogy olyan magasan van!
Nekünk még nincs itthon, de ha valahol látok ilyet, mint az étterembe volt biztos megveszem! Jó széles a lába, és így biztos nem borul fel vele! Mert Én mindig attól parázok, hogy felborul arról a magasról! :oops:

És onnan már hazafelé vettük az irányt, de előtte még csepelre mentünk a keresztszülőkhöz, és este 9 re értünk haza!

Szép napot mindenkinek! Rohanok, mert megyünk a védőnőhöz, és már késésbe vagyok!
Puszi!

bogyo75

Közben ittjárt apósom... Hamarabb akartam a képeket feltenni...

Finom a cittom:
Kép
Kalapos kisasszony:
Kép
Labdázunk:
Kép
Segít nekem:
Kép
És a "java" - tegnapi Nivea-reklámozás :lol: :lol: :lol: :lol: :
Kép Kép Kép

Szép napot mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Jesszusom Edit! A krémet kente a hajára :shock: ? Lejött simán samponnal? Én lehet, agymenést kaptam volna….
Lehet, hogy „jobb” fegyelmezőeszköz lenne a vessző, de az bizti, hogy nincsen mindig kéznél, és mire előveszem, visszamegyek vele, már hol van az, hogy Lilcsi tudja is, hogy miért is kap?

Eszter! Tényleg eszméletlen csini kismami vagy! Rékus is szép nagylány…..de jó lenne már igazán mosolyogni látni! Gondolom, nem mindig ilyen komoly :lol: .

Lolli is szép kis csaj…..mint az anyja, na :wink: !
Lilcsi még nem látott tűzijátékot. Mindig alszik már olyankor. Én meg már nem is szeretem :cry: . A Millenium évében minden hétvégén volt itt, meguntam egy életre szerintem.

Ja, Edit! Úgy elkezdtem röhögni, mikor írtad, hogy Mütyürkére anyakönyveztetitek babót, hogy elkapott egy köhögési roham….szorítottam ott is, ahol máskor nem szoktam, nehogy becsurrantsak :oops: :oops: .

Bogyó! Le lett mérve Dávid? Mekkora? Nemsokára szülinapoztok….
Nagyon jó lehetett így együtt andalogni ilyen szép helyen! De azt már mondtam, hogy irígy is vagyok ilyenkor.... :oops:

Köszönöm a bókokat, vagy miket. De nem érzem jogosnak. Én valahogy egész életemben így voltam, hogy ha azt akarom, hogy valami el legyen intézve, akkor nem várhatok segítségre (főleg nem „hím” segítségére :roll: ), az a biztos, ha én csinálom meg. Vagy nem, de az egy másik story.
Meg hát volt is segítségem: a boltban a barátnőmék, a szállításnál a másik barátnőm férje. Itthon meg még egy b.nő.

Ma voltunk végre megint játszócsoportban! 2 óra hosszát ott voltunk. Jó volt, mert voltunk hárman is. Volt egy 20 hónapos Zolika, meg 1 éves Levente. Szóval pasiztunk... :lol: De a Zolival nagyon szépen eljátszott Lilcsi. Libikókáztak együtt (egy súlycsoport voltak), Zolika húzta-tolta Lilcsit egy talicskán, versenyt csúszdáztak….

És ott volt kifüggesztve egy tábla ezzel az idézettel. Itthon rákerestem és megtaláltam:

Ha egy gyerek szidalmakban él, megtanulja az ítélkezést.
Ha egy gyerek haragban él, megtanulja a harcot.
Ha egy gyerek félelemben él, megtanulja a rettegést.
Ha egy gyerek szánalomban él, megtanulja az önsajnálatot.
Ha egy gyerek gúnyban él, megtanulja a szégyent.
Ha egy gyerek féltékenységben él, megtanulja az irigységet.
Ha egy gyerek szégyenben él, megtanulja a bűnbánatot.
Ha egy gyerek biztatásban él, megtanulja az önbizalmat.
Ha egy gyerek megértésben él, megtanulja a türelmet.
Ha egy gyerek dicséretben él, megtanulja az önbecsülést.
Ha egy gyerek megértésben él, megtanulja a szeretetet.
Ha egy gyerek helyeslésben él, megtanulja magát szeretni.
Ha egy gyerek elismerésben él, megtanulja, hogy jó, ha célja van.
Ha egy gyerek önzetlenségben él, megtanulja a nagylelkűséget.
Ha egy gyerek tisztességben és őszinteségben él, megtanulja, mi az igazság és a becsület.
Ha egy gyerek biztonságban él, megtanulja, hogy bízzon magában és a többiekben.
Ha egy gyerek barátságban él, megtanulja, hogy jó a világban élni.
Ha egy gyerek nyugalomban él, megtanulja megtalálni a saját békéjét.
A te gyereked miben él? (Dorothy Law Nolte)

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Ígéretemhez híven jelentkezem. Szóval ma ismét voltam ctg-én és továbbra is jól érzi a pocakomban a baba magát. Az ő neve sem dőlt el véglegesen egyébként.
Elvileg szombatra vagyok kiírva, akkor ismét lesz ctg. Szombaton megünnepeljük Réka névnapját, esetleg majd nélkülem mulatoznak a nagyszülők.

Mölli: Előre is boldog névnapot kívánok!!!!!!!!!

Köszönjük a bókokat. Rékus tényleg tündéri és mostanában egyre több szót utánoz és következetesen használ, bár még nem olyan ügyes mint Kriszta, de nagyon helyes ahogy "beszél". Sokat mosoly és kacag illetve grimaszol, nagy kópé ő, de nehéz ezeket a pillanatokat elkapni mint tudjátok.

Én is olvastam Kriszta naplójában a fegyelmezésről szóló könyv ismertetőjét. Érdekes, hogy korábban én is több ilyen jellegű könyvet forgattam, de most valahogy ösztönösen cselekszem. Kispocakkal kapcsolatosan most semilyen könyvet nem bújok. Rékánál nagyon sokat olvastam a szoptatással kapcsolatosan és nagyon erősen készültem és ennek ellenére sajnos nem volt az igazi, így most korábbi tapasztalataimra hagyatkozom és bízom a kórházi segítségben. Én nem értek egyet a gyerek verésével kapcsolatban, de ha a szép szó nem vezet jó útra akkor előfordul, hogy kisebbet a kezére, lábára ütök jelzésszerűen. Mindenki másképpen gondolkodik erről és biztos vagyok benne minde gyereknél más eszköz vezet célhoz. Szerintem a következetesség a legfontosabb a szeretet és példamutatás mellett.

Lolli nagyon helyes a képeken. Nagyon szép kislány! Én is 3 nappal korábban szültem Rékát, erre most már kevés az esély.

Elin: Jó az idézet! Jó, hogy írtad, hogy játszóházban voltatok, mert így eszembe jutott, hogy lesz délelőtt ringató.

Edith: aranyos Kriszta! vagány a krémes frizura!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok Lányok!

Edit!
Tegnap egyszerre írtunk! :lol:
Én mostanába nem néztem bele a naplótokba, de megteszem! :oops:
Szerintem jó ugy, hogy veletek van egy darabig a baba! Én még most se tudnám elképzelni, hogy Dávid nem velünk egy szobába legyen, pedig hát Áki szobája a miénkből nyílik, ugyhogy nem is lenne messze! De akkor is, engem idegesítene, hogy nincs ott! :roll: :oops:

Etterke!
Nagyon tündéri kiscsaj Rékus!!! És Te valóban nagyon csinos kismama vagy! Sugárzol a boldolságtól!
Szülés után jön hozzád segítség, vagy csak a pároddal lesztek??? :roll:

Tegnap egy csomót tudtunk Nórival játszani! :lol: :lol: :lol:
Most meg folytatjuk! :lol:
Voltunk a védőnőnél. Dávid 9350g és 75.5cm!!!

Még azt akartam kérdezni tőletek, hogy hol érdemes etetőszéket venni ? Amit Rékus képén láttam, olyan volt az étteremben is. Eszter hol vetted és mennyiért?

Cs kati hol vagy? És másik Kati, és Sancsi, és Kicsiand, és Zsuzsi?
Merre jártok? Tessék jelentkezni!

Szép napot mindenkinek!

bogyo75

Eszter: Köszönöm az előzetes köszöntést! Már úgy izgulok miattatok, persze jó értelemben! Mindig gondolok Rátok, hogy talán Kispocak már világra jött, és be-bekukucskálok.

Edit: Nahát, Kriszta is így szeret porszívózni. :D Nem udvariásságból mondtam, hogy karcsú kismama vagy, tényleg úgy láttam, képek alapján! Vagy jó szögből fotóztak? Na jó, nem leszek szemtelen.

Jövő hét kedden szedik ki a két alsó bölcsifogamat, próbálom magam nyugtatni, meg arra gondolni, hogy úgyis alszom majd, de nem mindig megy. Sajnos magánfogászatra kellett mennem, kisebb vagyon lesz, de ami az egészségüggyel történt az utóbbi időben, inkább kihagyom. Érdeklődtem Rókus kórházban, barátnőmnek tavaly ott altatásban akarták kiszedni, idén már persze nem altatnak. Jó, ha érzéstelenítenek. Akkor döntöttünk úgy, hogy ha már ennyire félek, akkor menjek magánfogászatra, ami nem olcsó, de teljesen másként bánnak az emberrel. Amúgy vicc: 2 röntgent kellett csináltatnom, SZTK-ban tettem ezt, utólag kiderült, hogy ott drágább, mint magánrendelésen. Akkor meg minek menjek SZTK-ba? Fogszabályozóm sem lesz olcsó, de erre nem szabad sajnálni a pénzt.

Ákos már mondogatja, hogy nemsokára lesz tortája. Tegnap megvettük hozzá a tüzijátékot is...

Képzeljétek, tegnap keserű meglepetésben volt részem: ellopták a babakocsinkat a ház közös tárolóhelyiségéből. Már több mint egy éve ott volt, és senki nem bántotta. Várhattak volna vele még fél évet.

Na megyek dolgozni!

Kép
mölli

Jó reggelt!

Eszter, én sem gondolom azt, hoyg könyvekből gyereket lehet nevelni (vagy bármit is csinálni :roll: ) de ötleteket lehet kapni. Ebben a könyvben sem úgy volt szó a verésről, hoyg most aztán jól elnáspángolod a gyereket, hanem éppen, ahogy te leírtad, amolyan jelzésszerű suhintások, legyintések formájában éppen azért, hoyg tudja, mi az, amit nem szabad. Persze, ez nagyon sokrétű dolog, írja is a pasi, hogy vigyázni kell, hoyg mikor büntetjük (nem feltétlenül testi fenyítéssel, sőt) a gyereket, mert vannak szituk, amikor nem szándékosan tesz valamit. Akkor van gond, és akkor kell határozottnak lenni, amikor nyíltan szembeszáll a szülővel.
Mondom, rengeteget lehetne mesélni arról, hoyg miket írt. Azárt azt a könyv egészében végig hangsúlyozza, hoyg mennyire fontos a szeretet és a gyengédség kimutatása és a fegyelmezés csakis ezeknek a szerves folyománya.
Na, mindegy, én enm akarom őt népszerűsíteni, illetve nem pártolok minden nézetét, de sok esetben egyetértek vele. Amúgy az az igazság, hoyg én is általában ösztönösen cselekszem, és remélem, hogy eddig nem tettem semmit, amit visszavonhatatlanul elrontottam.
Ki tudja, olvasod-e még ezeket a sorokat, vagy már kórházban vagy? Most már bármi lehetséges! :)

Julcsi, Kriszta 5 hóapos korától alszik egyedül a szobájában. Míg jónak tartottam, hoyg kiskorában mellettem legyen, sőt másként el sem tudtam volna képzelni, amilyen parás voltam :oops: , annál jobbnak tartom, hoyg megszokta, hoyg külön szobában legyen. Nem tudom megmagyarázni, hogy miért, de úgy gondolom, hoyg gyereknek-szülőnek egyaránt jó ez így. Legalábbis nálunk bevált és mindenkinek megfelel.
Etetőszékkel kapcsolatban: nem tudom, hoyg most már érdemes-e venned. Szerintem kicsi korban jóval nagyobb hasznát tudod venni. Kriszta kb. 14 hósan "kinőtt" belőle, egyszerűen abban nem fogadta el az ételt. Igaz, nekem is jobb volt, hogy már nem kellett cipelgetnem, hoyg beletegyem és kivegyem, mert akkor már nem volt szabad, de amúgy ösztönsen is elutasította. Most szépen eltettük kistesónak. Kriszta nagyon hamar és ügyesen megtanult a rendes széken, az asztalnál ülni, és nincs is gond vele. Természetesen, mindig együtt eszünk. :) Úgy tegyél, ahoygan jónak látod. Ülést vettetek már a kocsiba?

Nóri, most ismét kiakadsz, azt hiszem, amikor megmondom, hoyg akkor, per pillanat nem is fürösztöttem meg Krisztát. Popsitörlővel :!: letöröltem és csak este volt fürdés. Még zsíros sem maradt a haja. Persze, én is alig tudtam, honnan fogjak neki a türlésnek-tisztításnak, de ha csak úgy víz alá dugtam volna, biztos nem lett volna a legjobb.
Már IStvánnak is mondtam ezt az anyakönyveztetést :lol: , ő is nevetett. Eddig egyetlen név van, ami szóba jöhet, és gondolkodunk rajta, bár nem vagyunk 100%-osan meggyőződve az "igaziságáról": a Csilla. Második névként a Magdolna (mindkét nagymama + magam második neve), illetve a Boróka jöhet számításba, bár ezt majd könnyű lesz eld9nteni. Én a SAJÁT nevével nem tudok zöld ágra vergődni. :roll: :oops: István pedig nem túl nagy segítség benne, merrt saját ötleteivel nem jön. :roll:

Tényleg, többiek, akik régen írtatok, merre vagytok? :shock:

Szép napot mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Tegnap voltam beadatni az oltást szegény Reginek! Végre túl vagyunk ezen is. Persze megint lázas! De végre nyugodtan el tudtam beszélgetni az orvossal, az oltásról, lázról, meg persze a kutyáról. Érdekes dolgokat mondott, de legalább megnyugtatott.
Ha az oltástól lázas az mindenképp jó, mert reagál a szervezet, és ellenanyagot termel. Ezzel nem mondott újat, ezt eddig is tudtam, ami új az az, hogy ebben az esetben érdemes szinte minden ellen beoltani a gyereket, mert minden oltás védettséget bisztosít, nincs olyan, hogy az egyik nem használ, vagy nem "ered" meg.
A kutyával kapcsolatban meg azt tanácsolta, hogy ha keresi, úgy mondjam el neki, mint egy nagyobb gyereknek, ne mondjak valótlant, ne is kerüljem a témát, hiszen Ő is a család része, ugyanolyan jogokat élvez mint bárki más, és minden ugyanugy megilleti mint bármelyikünket. Tehát az igazság is. Érdekes, hogy reggel ezt követtem, és v.hogy neg is nyugodott, délelött már nem kereste annyit.

Etterke!

Könnyü és gyors szülést kivánok Neked! Ja és fájdalomenteset is!:lol:

Mölli!

Remélem hamar túlleszel ezen a fogas problémán! Fogszabályzóm nekem is volt, igaz csak éjszakai, de hamar meg lehet szokni. Én 26 évesen kaptam.

Bogyó!

Gondolkoztunk másik kutyán, leginkább Regina miatt, de úgy döntöttünk, hogy ha lesz, akkor tavasznál elöbb semmiképp nem, mert télen elég nehéz a szobatisztaságra szoktatás. Ráadásul a Zoli nem szeretné nappal a lakásban, csak éjszaka, ha hideg van, és télen még nappal sincs annyira meleg, hogy kint legyen a kutya. Meg szerintem fél hogy nagyon a szívünkhöz fog nőni, mint Alex, és nem akarja hogy újra kiboruljak. (Legalábbis ezt mindta!):oops:

Edit!

Bisztos nehéz lehetett kimosni azt a rengeteg krémet Kriszta hajából!:lol:

szirwen1

Sziasztok!

Régen írtam. Valahogy nem volt hangulatom hozzá.
:oops: Joci napok óta nagyon nyűgös - szerintem jön egy újabb foga -, és emellett rettenetesen erőszakos. Ma reggel például csak hideg vizes arcmosással tudtam lecsillapítani - én sem vagyok híve a verésnek-, mert olyan patáliát rendezett amiért nem engedtem be a húgom szobájába, hogy felforgathassa, hogy azt hittem soha nem hagyja abba. Még sohasem viselkedett így. Toporzékolt, vergődött a padlón és közben üvöltött.....! :shock: :o A hideg víz használt, a délelőtt hátrelevő részében már jó fiú volt, nemrég ebédelt és most alszik.
Másik szívfájdalmam, hogy a férjem rengeteget dolgozik. Talán most vasárnap végre itthon lesz. Én megértem, hogy ha azt szeretnénk, hogy valaha is elkészüljön a lakásunk a tetőtérben, akkor kell a pénz, de nem olyan áron, hogy szinte sosem vagyunk együtt! :cry:
Na, elég volt a panaszkodásból!

Etterke: Benéztem ám minden nap, hogy mi hír van felőletek, annak ellenére, hogy írni nem írtam! Láttam a képeket. Tényleg nagyon csinos vagy és látom a hajadat is növeszted! Réka olyan szép nagylány már! Biztosan furcsa lesz újra egy kis csecsemővel. Kíváncsi vagyok, hogy mikor érkezik! Addigra csak eldöntitek, hogy mi legyen a neve. :lol:

Julcsi: Mi még mindig használjuk Jocinál az etetőszéket, egyelőre ő is jól érzi magát benne. A miénk fából van és két részből áll, ami szétszedve kis asztallá és székké alakítható, így később is használni tudja majd. Nekünk egyelőre lehetőségünk sincs arra, hogy Jocit külön szobában altassuk, de ha lenne, szerintem lassan már én is átszoktatnám oda, nem mintha zavarna minket, de lehet, hogy minél idősebb korában kezdjük el, annál nehezebben fogadja majd el az új helyzetet vagyis azt, hogy egyedül van. (Persze Dávidnak ott lenne Ákos.)

Edith: Jót nevettem Krisztán a krémes hajával! Mostanában Joci is szeret "takarítani", amint meglátja a kezemben a partvist, rögtön neki is kell. Igen ám, csakhogy hamar eldurvul a játék és a macskát kezdi vele ijesztgetni, hajkurászni! Szerintem szép név a Csilla. De még van időtök megváltoztatni, ha mégsem ez a nyerő. :wink: Remélem már nincsenek fájásaid!

Mölli: Sajnálom, hogy rád is így rád jár a rúd! A fogászati beavatkozás, aztán a babakocsi.....! Tavasszal, amikor voltam egy általános fogászati ellenőrzésen, akkor azt mondta a fogorvosom, hogy a jobb felső bölcsességfogam ferdén nő, ezért lesz még vele probléma. És képzeld, az utóbbi időben néha fáj, ha azon az oldalon rágok. Úgyhogy lehet, hogy előbb-utóbb nekem is meg kell majd válnom tőle! Mintha tegnap nézegettük volna Ákos 1. szülinapi képeit és mindjárt itt a 2.! Hihetetlen! :o

Nóri: A húgom pont egy olyan szekrényt nézett most ki magának, mint amilyet te vettél! Tényleg szerencsés vagy, hogy olyan barátok állnak melletted, akiknek a segítségére mindig számíthatsz! :D

Most megyek. Ebédre rakottkrumplit csináltam és már korog a gyomromaz éhségtől. Délután megyünk Jocival overállt nézni, ugyanis még mindig nem vettem neki.

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Szilvi: Neked akartam még írni, hogy mi nyár elején veszítettük el a 15 éves kutyánkat, úgyhogy tudom, hogy most mit érzel. Az állatorvos szerint agyvérzést kapott, egyszerűen lebénultak a végtagjai, így jobbnak láttuk, hogyha elaltatja. Mi egyelőre nem gondolkozunk egy újabb házi kedvencen, még így is van két macskánk. Talán majd pár év múlva.

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Hát én még mindig itt! Ma délelőtt volt 2 fájás rövid időn belül, de azóta semmi. Lassan, de biztosan kibújik majd Kispocak is!

Délelőtt elmentünk a ringatóra, nekem nagyon tetszett, kellemes környezet volt, családias, Réka először csak figyelt, aztán lassan feloldódott, szerintem neki is tetszett, ha tehetjük akkor majd megyünk máskor is.
Ha megszületik Kispocak akkor lesz a nagymamák részéről segítségem, így akár én Rékával el is tudok majd menni, hiszen közel van és félóra a foglalkozás, majd meglátom hogyan alakul a baba napirendje.

Bogyó: Az etetőszéket még Madridban vettük. Emelhető az ülésmagassága, dönthető a háttámlája, nos ezeket a funkciókat nem használjuk, egy pozicióban van mindig. A tálcája levehető és a huzat könnyen tisztítható műanyag, én ezeket praktikusabbnak gondolom. Réka még nem éri fel az asztalt a székről és biztonságosabb az etetőszékben ülnie, mint több párnával a feneke alatt a széken. Mi is előnyben részesítjük azokat az éttermeket ahol van etetőszék, mert egyébként kevésbé eszik nyugodtan Réka. 9 hónapos kora óta használjuk az etetőszéket mert előtte nem tudott ülni, a babahordozóban etettem, gondolom mire Kispocaknak szüksége lesz az etetőszékre addigra Rékát is át tudom szoktatni a normál székre.
Réka első pillanattól kezdve külön szobában alszik, mert nem volt más megoldás és nagyon jól működött. Most Kispocak ágya is Réka szobájában van, de ha nagyon zavarják egymást akkor az utazóágyban el tudom néhány hétig (amíg átalussza az éjszakát) helyezni Pocakot és aztán egyszobába rakni őket.

Edith: A Boróka nagyon szép név!!!!!!! Nem lehet első név?

Mölli: Én is drukkolok neked, hogy a fogműtét rendben legyen és ne legyen nagy fájdalmad!

Ákosnak nagyon sok boldog szülinapot kívánunk előzetesen, sok örömet és vidámságot!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!!!

Ezer éve nem jártam itt, most is leginkább Etterke miatt néztem be!
Köszönöm, hogy benéztél a honlapunkra és érdeklődtél! Nagyon jól esett!
Már csak pár napod van hátra, nagyon izgi!! Még mindig nem tudom a dokid nevét!! Lehet, hogy meg is látogatlak majd, ugyanis nekem is kéne a klinikára menni.
Még pár napom van itthon, szerdán kezdek melózni!!!! :cry: :cry:
Gery a héten itthon van velem, beteg. Már jól van, csak egész hétvégén lázas volt, 39,4-ig ment a hője!! Nagyon rossz volt, egész nap csak hűtőfürdő, meg a lázcsillapitók. Na mindegy, a lényeg, hogy már jól van!
Szóval Etterke, ha szerdáig megszülnél, akkor hétfőn vagy kedden be tudnék hozzád menni látogatóba, persze csak ha nem zavarlak!
:lol: :lol: Úgyis rég láttam már újszülött pici babát!

Mölli!!!
Szerintem tök jó, hogy altatásban csinálják a fogad! Ébren nagyon rossz lehet!! Hova jársz helyileg???? Megtennéd nekem, hogy megérdeklődöd, hogy sima kezeléseket ( tömés, húzás ) is csinálnak e altatásban és ha igen mennyiért??? Nagyon kevés helyet tudok pesten, ahol csinálják és ott is horribilis áron. Én olyan szinten parázok a fogdokitól, hogy ez lenne számomra a legjobb megoldás, ha altatnak! :oops: :?
Elég felháborító, hogy ellopták a kocsitokat. Itt a lakótelepen is sokan tartják tárolóban, nálunk ilyen nincs, szerencsére van lift, így fel tudunk jönni vele, és mindig itt van a lakásban.

Jah, akartam még írni, Rékus nagyon édes kiscsaj, mekkora a haja!! :shock: :lol: Édesek vagytok a közös pocis fotókon!

Lolli is nagyon aranyos baba!!! :lol: :lol:
Kriszta is aranyos, jók a krémes képek!! :mrgreen: :mrgreen:
Láttam a neves pulcsikat, nagyon jóók!! Tetszik!

CsKati! Tök megértelek, Én is sokszor kiborultam itthon, mikor a párom állandóan melózott! Egyedül éreztem magam sokszor, hiába volt velem mindig Gery. Nekem a férjem is ugyan olyan fontos ember, mint a fiam! Ha együtt a család, akkor a legjobb!
Fel a fejjel, próbáld lekötni magad, barátnőzni, és a párod rávenni, már ha lehetséges, hogy többet legyen veletek otthon! Én is mindig modnom, nem minden a pénz, szerencsére a párom is igyekszik, hogy ahogy lehet itthon legyen!
Még Rita párja dolgozik nagyon sokat, szegény sokszor írja, hogy megint és megint elmegy Norbi! Őket is nagyon sajnálom emiatt! RITA, REMÉLEM NEM BAJ, HOGY EZT LEÍRTAM!!!

Edit! Neked sincs sok hátra a szülésig, miért nem érdeklődöd meg, hogy nem e lehet anyakönyveztetni a Mütyürt???? :lol: :lol: Nehogy félreérts, vagy megsértődj! De a mai világban egyre több furcsa és különleges név van, miért ne, szerintem elképzelhető, hogy elfogadnák. Na de gondolom, azért szeretnétek valami rendes nevet!

Hát, eddig sem írtam sűrűn, de szerintem ha meló lesz, akkor még kevesebb időm lesz.
Nem elköszönök, de ne nagyon számítsatok rám.
Két kismaminak kitartást, és könnyű és gyors szülést kívánok!!!!
Puszi mindenkinek!
Azért igyekszem benézni! :lol: :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Eszter: El sem hiszem, mindjárt szülsz, és a névnapomat meg Ákos szülinapját is számon tartod! Na jó, névnapomat Neked nem nehéz. :D Fúúúúú, nagyon izgulok értetek már!

Sudi: Ahová fogok menni, én nem oda járok/jártam rendszeresen. Most találtam őket. Jobban mondva, sehová nem járok, mert utoljára kb 20 éve tömték fogam. Most is csak azért kellett mennen, mert nem férnek el bölcsességfogaim.
Altatás ügyben tájékozott vagyok, ezer hellyel beszéltem. Ahová menni fogok, ott csak ezt a beavatkozást csináltatom meg, mást nem, mert messze vannak, Újpesten. Azért mentem oda, mert
1. Altatnak, nem drágábban, mint máshol. 2. Nem kértek altatáshoz ezer vizsgálatot. 3. Hamarabb adtak időpontot, máshol, pl. Madách Dentálban egy hónapot kellett volna várnom altatásra. Itt egy héten belül megoldják. Amúgy maga az altatás átlagosan 50-60 ezer HUF, Buda elit kerületeiben több, de oda nem megyek.
Amúgy nézd meg az újpesti fogászat árlistáját: www.prolife.hu

Gery milyen nagy már! De már bölcsibe jár? Én már ott tartok, hogy megőrülök, annyira nem tudok gyerektől dolgozni, egész nap szakad rólam a víz, tiszta stressz vagyok, de itt tele vannak a bölcsik, senkit nem érdekel, hogy dolgozom.

Bocs, hogy most ennyit bírok írni, pedig többieknek is szerettem volna reagálni, de elalszom menten.

Jó éjt!

Kép
mölli

Kati: Most olvasom, hogy Joci nyűgös volt. Ákos is hisztis pár napja, és ilyenkor szörnyű, hogy nem tudunk mit csinálni vele. Persze ezt csak velünk, szülőkkel játsza el, nagyszüleinél tündér. Vajon miért?

Kép
mölli

Sziasztok!

Na, én is benéztem, de még nem a jó hírrel, már én is izgulok Eszterékért, ha minde igaz majd én leszek a hírhozó. Ma már vagy harmincszor néztem atelefonomat, hátha nem hallottam, hogy jött sms... :)

Julcsi,
mi ilyen nagyobb dolgokat (etetőszék, babakocsi) a soroksári úti baby outletben szoktunk venni, ki lehet fogni jó cuccokat, annyi az egész, hogy a bBrendonban minden évszakban van valami stílusváltás, és itt a kifutott darabokat árulják. Nekünk hasonló van, mint Eszteréknek, de mi még mindig használjuk, mert ha nincs (pl. a Mamánál, akkor Tomi állandóan mászkál evés közben, és képtelenség megetetni)

Kati,
Igen, jól írta Sudi, Norbi si nagyon sokat melózik, csak sajna a pénz meg nem több,de ez bonyolult történet. Így több valamivel, ah időnként vannak ezek az egy-két hetes vidéki, vagy külföldi melók. Most Szegeden van, lehet, hogy nem is jön haza hétvégére :(

Ismerős a hiszti téma, Tomi amilyen "mintagyerek" volt, most annyira nem az, ha valamit nem úgy képzel, olykor nehéz kezelni...

És érdekes, tegnap otthon aludtunk anyukámnál. Nagyon szereti a kutsust, mindig kergeti, meg nézi, de ma, ahogy hazaértünk a sétából, és meglátta a kutyát sírva fakadt, és utána egész nap, ha előkerült a kutya. Ezt nem értem, pedig nem bántotta, meg semmi. De újabban vannak ilyen dolgai. Biztos a "korral" jár.

Edit, a Boróka nekem is nagyon tetszik, és a szívemhez közel áll, az egyik "öreg" barátom néha így nevezett engem.

Mölli, Tomi is ilyen, ha nem vagyok ott, akkor nincs vele semmi, de ha megjelenek a színen, akkor csinálja a zsiványságokat. Sőt, mostanában ha átjön a másik mama, és én mennék valamit csinálni a lakás más szegletébe, akkor jön utánam folyton.
Fogorvasohoz kitartás, én már kettőn túl vagyok, ugyanilyen okból szedték ki, de sajna a másodikkal csak akkor mentem, mikor már fájt, és ezután két hétig még be volt gyulladva a helye, volt vele egy csomó hercehurca.

Nóri, ügyes vagy a szekrénnyel, meg, hogy így megállod a helyed. Abban vagy a legügyesebb, hogy bírod ezt, most hülyén fogalmazok, de néha kell az embernek, hogy tíz percre átadja a "felelősséget" és legalább el tudjon menni pisilni nyugodtan. Érted nem?

Mivel Tomi kimászik a járókából, meg ilyen helyekről, féltünk, hogy a kiságyból is ki fog. Már amúgy is tervezgettük, aztán most meglett, Norbi csináklt neki egy nagyon klassz ágyikót. Nagy gonddal kicseréltük a kiságyát erre, meglepi, meg minden, hát, mikor meglátta, hogy nincs ott a kiságya teljesen kiakadt, nem tetszett neki az új ágy. De olyan szonten, hogy ha valaki mondta neki, na, mutasd, milyen az új ágyad, akkor már görbölt is le a szája... Íg visszarendeztük a terepet, az új ágyat meg betettük a kisszobába, had barátkozzon vele. Így jártunk...

jó éjt,

Rita & Tomi
Kép
ritike

huh, még jó, hogy elmentettem ezt a hosszú szöveget, mert elsőre nem küldte el. biztos agyvérzést kaptam volna...

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok Lanyok!

Ma jo huzos napunk volt, ugyhogy csak ejszakara kerultem elo. Ismet voltunk a zenebolcsiben, aztan egy nagy seta. Estefele meg olyan jo kedve volt a lanykamnak, hogy nem birtam elszakadni mellole. Ha ramosolyogtam, hangosan nevetett. Pedig azt hittem, hogy morcos napja lesz, mivel reggel nem ebredt fel magatol, 10 orakor fel kellett ebresztenem. Mondanom se kell, nem volt mosolygas, csak dorzsolgette a szemeit.

Bogyo ma nem panaszkodhat, rengeteget irtatok! :lol:

Megorultem Sudinak, Ritanak es Mollinek is, mivel mar regen hallottunk roluk.

Rita, Kati, az en ferjem is rengeteget dolgozik. Mostanaban csak vasarnap van itthon. :( Azt nem mondom, hogy unatkozom, de azert jo lenne, ha tobbet lenne velunk.

Sudi, Gery nagyon edes! Meg mindig rad hasonlit. :)

Edith, nem semmi Kirszta a kremes frizuraval, de nekem a kalapos-porszivos kep tetszett a legjobban. :lol: A Boroka nev nekem is nagyon tetszik. Nem lehetne Boroka Magdolna? Az olyan jol hangzik. Persze, tudom, nem kivansagmusor, majd ti eldontitek. :oops: :lol:

Molli, nekem is kihuztak az egyik bolcsessegfogam, mivel nem nagyon fert el es ferden nott, de szerencsere konnyen kijott.
Vegul nem lett baby-sitteretek? Nagyon nehez lehet igy dolgozni.

Bogyo, nagyon szep helyen jartatok. Imadom a Dunakanyart, sokat jartam Nagymaroson baratnoknel. Az egyik baratnom olyan helyen lakott, hogy a szobajabol pont a visegradi varra lehetett ralatni. Foleg este volt gyonyoru, amikor ki volt vilagitva a var.
Mi most rendeltunk etetoszeket. Eddig nem akart ulve enni Lolli. Amikor felultetem az olemben es ugy probalom etetni, dob egyet magan es mar fekszik is. En olyan etetoszeket rendeltem, ami szekre csatolhato (helyszuke miatt), de ugyanugy van talcaja, sot ez kesobb leveheto, ha az asztalnal akar enni es meg a tamlaja is dontheto, ugyhogy tud majd benne felig fekve enni eleinte. Majd megkeresem a neten es elkuldom a kepet.

Szirwen, Reginek lement a laza?

Eszter, miattad napi 10-szer bekukkantok, mar annyira varom a nagy hirt! :)

Bocsanat, ha most valaki kimaradt, de mennem kell aludni, mert jo keso van.

Puszi:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Kép Ezt az etetoszeket rendeltuk. Kép

Gyorsan megtalaltam, ugyhogy akkor fel is toltom a kepeket. A kis kepek nehezen kivehetok, de nem tudom nagyobbra varazsolni. Az elson viszont jol latszik.

Most mar tenyleg eltunok. Jo ejszakat mindenkinek!

KépKép
olive

Sziasztok Lányok!!!

Megnyugodtam, hogy még se akar "meghalni" ez a topik!!! :lol: :lol: :lol: :oops:
Nagyon fura dolog ez, ugyanis 2 lányt ismerek személyesen, de mégis úgy hiányzik, ha nem tudok olvasni felőletek! :oops: Most biztos bolondnak néztek emiatt! :oops: De tényleg így van!

Olive.
Nagyon klassz az etetőszék!
Szerintem mindenképp fogok venni, mert el szeretném kerülni azt, hogy evés közben szaladgáljon.
Talán a Katiéké tűnik a legpraktikusabbnak, abból a szempontból, hogy az asztallá, meg kisszéké alakítható, így sokkal tovább tudnánk használni!
Egyébként Dávid eddig az autós ülésben evett! :oops:

Cs Kati.
Szerintem ezt a nyűgösséget nyugodtan foghatod az időjárásra, és frontokra.
Még a mai napig észre veszem, hogy ha hidegfront jön, akkor Áki tiszta hisztérika! :oops: Nem lehet hozzászólni, és ő meg úgy szól, hogy kinyílik a bicska zsebemben.
Szerintem néha kell ilyen drasztikus lépéseket tenni, mint a hidegzuhany!!! Egyszer kétszer nekem is meg kellett tennem.
Egyébként ha nagyon egyedül érzed magad a skype-n megtalálsz!!! nagyon jól elvagyunk Nórival is, és csak úgy repülnek az órák!!! :lol:
A lakás meg szalad! :oops:
De legalább lenne mire fognom a lustaságomat! :lol: :oops: :oops: :oops:

Rita!
Ne lepődj meg hogy nem akarta egyből megszeretni a kisfiad az új ágyát! Nagyon tudnak ragaszkodni a dolgaikhoz!!! Majd megszokja. De ez jó ötlet volt, hogy azért ott hagytátok szem előtt hagy barátkozzon vele.

Edit!
A Boróka név nagyon szép, és szerintem illene Mütyürkére!!! :lol:
Én Ákost 3 évesen tettem külön szobába, pedig ott állt üresen neki berendezve!!! :oops:
De most nem fogom elkövetni ezt a hibát az biztos!!!
Csak az a baj, hogy megszámlálhatatlanul sokszor fel kel éjszakánként Dávid, és addig nem látom értelmét külön tenni! Legalább Áki tudja kipihenni magát, ha már mi nem tudjuk!!! :roll:
Nagyon jó lehetett az a popsitörlő ha azt a krémet leszedte Kriszta hajáról!!! :roll:
Nekem azok a képek tetszenek nagyon!
És milyen sokat nőtt már a haja!!!
Hogy veszed észre, erősödik???
Az autósülés kérdés megoldódott, mégpedig úgy, hogy Gyuri kollegájától azt kapott keresztelőre Dávid! :lol:
És nagyon bevállt! Ebbe már egyáltalán nem izzad bele, nem úgy mint a másikba! :lol:

Nóri jössz dumcsizni?

Vissza kell olvasnom, hogy még Kinek mit akartam írni!!! :oops:
Ezt elküldöm, nehogy elvesszen!

bogyo75

Szirwen!
Regi jobban van? Örülök, hogy sikerült úgy közölni a kutyus elvesztését, hogy nem okozott túl nagy fájdalmat Neki!

Sudi!
Sok sikert a munkádhoz, és kívánom, hogy ne legyen Gery sokat beteg!!!

Mölli!
Nem semmi milyen árai vannak egy altatásnak!!!És akkor még a fogadhoz hozzá se nyultak!!! :roll:
Remélem fájdalom nélkül megúszod, és több problémád nem lesz vele!

Azt hiszem mindent leírtam amit akartam!!! :roll: :oops:

Szép napot mindenkinek!

bogyo75

Olive: Jó az etetőszéketek! Babysitterként néha beugrott a házból egy srác, na de egész napra nem tudnánk senkit megfizetni. Meg egyébként is nevetségesnek tartom, hogy ennyire nincs szociális háló. Dolgozunk, adózunk, akkor legyen elég bölcsöde és ovi, és ne várják el, hogy havi százezrekért magánbölcsit vagy babysittert fizessek.

Bogyó: Hát én már az összeget megemésztettem, és vagy 2 hónapja félretettük a patikakártyánkra. Csak félek....
Amúgy én is úgy vagyok vele, amíg Ákos fel-felébred éjjel, nem látom sok értelmét külön szobának.

Kép
mölli

Julcsi! Ma a bíróságon voltam, nem veled dumcsiztam :cry: …Reggel korán keltünk, mert 7-kor már úton voltunk anyumhoz Lilcsit letenni, hogy 8-ra beérjek a városba. Mert most, hogy felújítják egész Szolnokot, magam sem tudom, hová lehet behajtani kocsival, hol lehet parkolni, így 1 olyan helyen álltam le, ami ugyan messzebb van a bíróság épületétől, de ott biztos a hely. Mondjuk, aztán kiderült, hogy a bíróság és a szomszédos utcák meg pangtak az üreségtől, de hát mostmár tudom… :roll:
És nyugodtan mondd a férjednek, hogy miattam nem haladsz a dolgoddal! Hátha egy jobb egyenessel fogad, ha egyszer személyesen is megjelenek :oops: .
Tegnap meg éjfélig msn-eztem az uokanővéremmel…végre neki is van elérhetősége. Kicsit kómás vagyok most, de én nem szeretek ilyenkor aludni, mert nyomibb leszek utána.

Tegnap meg az Obiban voltam bent, mert most, hogy megyek vissza, már én is rajta leszek a tablón, és lefényképeztek…pfujj…. Az én varázslatos mosolyomat is nézhetik a betérők. Ja, és még a fotós is azzal fogadott, hogy miért nem vittem a picit, mert őt is lefotózta volna. Hírünk van nekünk, kérem :wink: !
Utána meg gumisnál voltam, vettem téli gumit, meg fel is tetettem. És megvígasztaltak, hogy a nyárit inkább ne is vigyem haza, mert olyan szar :shock: . Kopott is, repedezett is. Úgyhogy tavasszal…. :?

Olive! Klassz az etetőszék, hogy így székre lehet szerelni! Nekünk ez a Cam széleslábú van, elég sok helyet foglal (mert nem csukogatom mindig össze), meg beleakad a lábunk is. De szeretem. És Lilcsi is. Ha éhes, odamegy hozzá, elkezdi ütni a tálcáját és mondja, hogy „esz”, meg bólogat neki.

Rita! Értem nagyon, amit mondasz! Ezért is jó az, hogy minden másnap délután anyumnál vagyunk. Olyankor kicsit ellazulok, bár Lilcsi ilyenkor is rendesen nyúz. De legalább el tudok olvasni egy napilapot.
De a wc-re ott is utánam jön :lol: !

Edit! Még nem írtál ma! Remélem, minden oké Borókával! Nekem is ez tetszik….Borka, Boró, jól lehet becézni is.

Gyökereztetett már valaki jukkát? Sikerült neki? Az enyéim már 3 hete áznak, de még semmi… :shock: .

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?