Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok lányok!

Hú, iszonyat sokat termeltetek, mióta nem jöttem.

Otthon voltunk Nyíregyházán hétvégén, aztán Sárával még meghosszabbítottuk az ottlétet, apukám hozott minket haza tegnap. Rengeteg ideig tartott a visszaolvasás. Úgy hogy ne haragudjatok, ha nem leszek túl részletes.

Henus, boldog szülinapot! Holnap küldök privit, ne haragudj, hogy még nem írtam.

Kati, köszi a hiányolást, jól esett :wink: nem vesztünk el :wink: Levivel szerintem sincs semmi baj, teljesen egészséges kisfiúnak látszik!!Gratulálok Levinek a lépegetéshez. Sára elég megfontolt, biztonságra törekvő, így nem sieti el a járást. Kapaszkodva mindenhova eljut, ha egyik kezét fogjuk, jön mellettünk, egyedül már sokat áll, eddig 3 lépés volt önállóan, az után le négykézláb, é úgy kotor. Szerintem napok-hetek kérdése, és elindul ő is.

Jutka, Susy, üdv köztünk! A többiek látom, már jól ellláttak infóval titeket. Jutka, én is nyíregyházi vagyok, ill. voltam! Milyen kicsi a világ! :lol:

Natinak boldog fél éves szülinapot!!Örülök Linda, hogy újra itt vagy köztünk! Gratulálok a szakdogád leadásához! Rám ez után vár...előre félek tőle. Áprilisra kéne, még témám sincs...cseppet el vagyok maradva... :roll: Nagyon édes a göndör fürtjeivel Nati!!

Lányok, gyönyörűek a babáitok, gyerekeitek! Lelle, Zsani, Laura, Márk, Marci, Lilla, mindenki gyönyörűséges!!

Pimpoka, Sára ugyanilyen volt, nagyon minimális pépes kaját evett, miután lettek fogai, és ehetett több mindent, csak darabos, és csakis egyedül.

Henus, annyira hasonló, amit akarat ügyben írtál, mintha Sáráról írtál volna. Az én lánykám is bőszen kifejezi az akaratát :wink: az etetés is nehézkes néha, mert nem engedi, hogy kanállal etessem, úgy eszik, ha ő is ráfog, és együtt visszük a szájához, de egy idő után ezt is megunja, és akkor kézzel. Na képzelheted, amikor tökfőzelék, vagy spenót az ebéd... :roll: :lol:

Anyaság, munka, tanulás témához én is leírnám az én esetemet: mi négyen vagyunk testvérek, édesanyám főállású anya volt, így sokáig otthon volt velünk, amit én nagyon szerettem. Gyerek korom óta vágyok családra, gyerekekre. Ez az álmom teljesült is. Mindig úgy képzeltem el, hogy sok gyermekem lesz, a férjem is így szeretné :wink: Így nálam a család az elsődleges. Bár a szívem vérzik, ha belegondolok, hogy februártól Sárát otthon kell hagynom
heti min. 3 napra. Ugyanis a főiskolát nem fejeztem még be, akkor fogom folytatni a Petőben a harmadik évfolyamon. E mellett, hogy kerek legyen a dolog, tavasszal fogok levelezőn diplomázni a Teológián hittanár szakon. Még együtt kezdtem nappalin a két sulit, csak Sára születésekor halasztottam a Petőben, a Teológiát meg levelezőn folytattam. Szóval a sulikat befejezem, addigra Sára majdnem három éves lesz. Akkor kellene elhelyezkednem, friss diplomás konduktorként. De én magamat ismerve addigra már nagyon fogok vágyni a kistesóra. Szóval lehet, hogy csak később fogok dolgozni. Ez még a jövő zenéje. Egyenlőre fejezzem be a sulikat, ha már annyi energiám, munkám benne van. Bár azt soha nem bántam meg, hogy ilyen fiatalon lettem feleség, anya. Mindig is erre vágytam. Így fiatal leszek még a testvérkék születésekor is :wink:

Klmaria, mi van veletek? Rég jártál erre.

Holnap teszek fel én is pár friss képet. Most mgyek aludni!
Jó éjszakát mindenkinek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Jutka, nekem nagyon tetszik ez a lengőbölcső, de anno ez valahogy eszünkbe sem jutott. Pedig a tesóm tuti megcsinálta volna :( A pelenkázónkat is ő csinálta.
Mi is olyan ágyat vettünk, mint Sznatre mond, aminek van bölcső talpa. Csak a legelején használtuk, aztán levettük, mert nagyon csúszott a parkettán, és ha hozzáértünk, már benn is volt a sarokban. :) Valahogy utána nem került vissza, pedig tök jó volt. :roll:

Tiop, már akartam kérdezni, hogy Zsani szereti a sütifaló bödönt? ( tőled is Andi, csak Bogi már nagyobb, és nem ilyen süsü, hogy félne szerintem)Mert Szonja igen, de nem mer belenyúlni, mert ha megszólal a zene azonnal kikapja a kezét. :D Egy ideig csak bambul, és a pici lyukakon akarja kiszedni a sütiket. :lol:

Holnap megyünk Szilvásváradra. A szülinapomkor mindig el szoktunk menni, csak most csúszunk egy kicsit. Jól bepisztrángozunk. Imádom... :P :D :wink:

Lédi, volt egy tanárnő a sulinkban Gyurkó Anna. Ismered? ( bocs ha nem, csak a nevedről jutott eszembe :oops: )Gratula a melóhoz! :wink:

thenus

Katica, na végre!!! :lol: Sejtettem, hogy megint "nyaraltok"! Jó, hogy itt vagy megint! :D :wink:

thenus

Sziasztok!

Bocsi, tegnap nem jelentkeztem! Nem sok időm volt rá, tegnap sétáltunk egy nagyot, meg eléggé anyás volt tegnap a Didri.

Lédi:
gratula! :) De szerintem is nézd meg a szülésznős dolgot! :)

Pilla:
Mi itt vettük:
http://www.kokupec.hu/
Solhofeni mészkő a fajtája.

Linda:
gyönyörű a házatok, remélem, egyszer nekünk is jut egy nagyobbacska házacska, most még nagyon kicsiben lakunk, de Hála Istennek, legalább ez van, mert ez a mienk, nem úgy, mint 14 évig az albérlet.

Jutka:
még soha nem láttam ilyen lengőbölcsőt. Sikerült valamit megtudni róla?

Andi:
király a kendő, még csak zacskóban láttam, majd megpróbálom ma felkötni. Kíváncsi vagyok. :)

Szép napot mindenkinek! :)

Piroska
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára piroska.103 2011.08.15 04:25-kor.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Katica,
Örülök,hogy végre írtál.:)
Hát,Levi nagy elindulása abba is maradt...:(
Még 2 napja 2×elindult egyedül,az öcsém után ment volna (rajong érte),de azóta megint csak mászik.:)

Tegnap voltunk az Auchanban,már lejártuk a lábunkat a játékos részen,mire kiderült,hogy még nem érkezett meg az elektromos kismotor,mert vámolás alatt van :(
Én persze megint meggondolatlan voltam és mielőtt bementünk volna,kint a Nike boltnál meg kellett állnom és persze megint kapott Levi egy cípőt,de ezúttal magasszárút. :wink:
Amúgy tényleg nagyon jó játékok vannak,jó árban,de végül nem vettem semmit,mert apu azt mondta,hogy elvisz a nagykerbe jövő héten és akkor ott még ennél is olcsóbban meg tudom venni,amit akarok. :D

Henus,
Jó pisztrángozást!:)

Jutka,
Tényleg jó ez a lengőbölcső!:)
Nekem amikor terhes voltam,az egyok törzsvendég ahol dolgoztam,felajánlotta,hogy csinál Levinek ajándékba egy bölcsőt (ács).
De végül mondtam,hogy nem kell,köszönjük,mert nem férne el.:( így nekünk nem lett.:(

Kép
mano83

Sziasztok!
Jó reggelt mindenkinek!

Henus!
Zsani imádja a sütifaló kincsesbödönt!!!! :D Próbáltad már lejjebb venni a hangot????Lent az alján van egy gomb,ott kell lejjebb venni!!akkor nem szól olyan hangosan!!Lehet,hogy a hangjától ijedt meg!!!??? :roll: De ne aggódj,majd megbarátkozik vele!!!!!! :!: :wink: :D Nem tudom,hogy ezt láttad már??
http://www.videoplayer.hu/videos/play/102498

Szantre!

Nagyon szép a kiságyatok!!Zsaninak tuti kicsi lett volna 7 hónaposan is!Ő össze-vissza forgott állandóan!a mai napig úgy alszik! :lol: :wink:

Katica!
Örülök,hogy jelentkeztél,már keztelek hiányólni!!!!! :wink: :!:

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Nircee, Tiop:
megnéztem a videókat, jót nevettem. :) Szegény Marci jókat esett, de nem sokat foglalkozott vele. :) A Zsani meg nagyon ari volt, ahogy tömködte a lyukon a játékot, aztán megunta, ha nem, nem! Majd a következő. :) Ezek a gyerekek olyan dolgaik vannak néha, hogy az csúcs! :)

Ma is szép napsütés lesz, lehet sétálni. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Nem voltam gépközelbe tegnap, a párom egy ismerősének szerelte, és a miénket kiiktatta :)
Kicsit megfáztam, igyekszem magam kezelni orvosság nélkül, nagymamám ősi receptjeivel.

Én is szeretnék bölcsőt Julcsinak majd, valahogy első perctől ez volt bennem. Az unokatesómnak még megvan az ő gyerekkori bölcsője, azt megkapjuk tőle, apa szépen rendbe hozza, imád barkácsolni.
Sok helyen kerestünk bölcsőt, nem nagyon lehet kapni, vagy pedig horror áron láttunk.

Én az iwiw- en Mészáros Zsuzsanna vagyok, ha szeretnétek megjelölni engem.

Akinek szülinapja, fordulója volt, isten éltesse utólag is !

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!!

köszi a dícséreteket, szép ÉS HATALMAS....... :? :?
én Pesten anyuval egy 51m2es lakásban laktam, amiből nekem egy 10m2es szoba jutott, ez meg egy 200m2es "hodály", mire befejezem a takarítást kezdhettem előről, de azérrt szerettem az elején rendszeresn kiborultam, mert elég tisztasság mániás voltam és rosszul voltam, hogy 10 perc után minden megint por volt, hála most már ez lecsökkent normális szintre....van ,hogy csak 2hetente mossok fel, szerencsére a kövön ez nem látszódik, ja azért felsöpörni sürűbben szoktam..

így néz ki kívülről: de ezek 2évvel ezelőtti képek, most már be vagyunk parkosítva, idén készült el....hála, mert már untam a folyamatos kapálgatást......

Kép

Kép

ja még mindig riadó van nálunk éjjel, az apjával zombik vagyunk, ma is éjfélkor, és 3kor ordított, most meg még alszik, ma valahogy meg fogom tömni kajával, mert nem eszik eleget nappal, azért kel fel éjjel, gondolom én, a tea, meg a víz nem kell neki..

jutka:

majd lemérem, mert most alszik a gyereke és pont mellette van a kis fürdő, de a víz az kifolyik, főleg ahogy én szoktam ott usolni, de mi azt csak nyáron használjuk, mert inkább olyan "vendég fürdő", de ha raksz valamilyen függönyt akkor jó lesz.........

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Sziasztok!

Linda,
hát muszáj volt feltenni ezeket a képeket a házról??? :shock: Nem vérzett még eléggé a szívem tegnap... mostmegmár belepuszulok a sárga irigységbe.... OLLLLLYANNNNNNNNN NAGGGGGGGGGGGGGYON GYÖNYÖRŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰ!!!!!! :D :D (csak így zárójelesen jegyzem meg, hogy egyedül a 200 nm takarítását nem irigylem. én max 120 nm-ben gondolkodom a sajátot tekintve... az is tud sok lenni...)

Henus,
hiába tártam sarkig az ablakot, valahogy nem ért ide a fényposta a pozsonyi kiflivel... :wink: Először egyébként Bogi is meglepődött a zenén, aztán két napig egyfolytában azt hallgattuk. Mostanra már rendeződött a helyzet, és kábé fél nap alatt rájött, melyik süti hová való. Olyan édesen magyarázza saját magának, ha rossz helyre illeszti véletlenül valamelyiket, megrázza a fejét, csak úgy röpködnek a fürtjei, mondja, hogy "nem jó" és addig forgatja a bödönt, amíg meg nem látja a megfelelő lyukat. Arra is rájött már, hogy a kapcsolóval állítható, hogy mit mond a bödönke. Tök édi! Persze már más kockák is landolnak benne, és azt is feltalálta, hogy nem kell a fedő rá, és akkor egyfolytában énekel, ha pakolászik benne... :lol: :lol:

Szantre,
nálunk is vannak ilyen örökségek, Bogi pl nem tud létezni a kisplédje nélkül, ami még az enyém volt kábé ezer évvel ezelőtt és anyu megőrizte, a lánykám mindenhová viszi magával, alig lehet kimosni, nem alszik nélküle, stb. Ilyen örökség még a fülbevalója, ami szintén az enyém volt, 2 hetes koromtól 14 éves koromig hordtam. Ráadásul még a mózeskosaram is megvan, mi abban terveztük altatni az első pár hétben a leányzót, de aztán olyan jól aludt a kiságyában a szobájában, hogy inkább nem hurcolásztam ide-oda.

Jutka,
én valahogy idegenkedem a bölcsőtől, ha neked is olyan sajtkukac gyereked lesz, mint az enyémek, abszolút nem fogod merni használni... Azt meg, hogy egy 6 hónapos gyereket valaki még bölcsőbe rak, el se tudom képzelni! Max akkor, ha sonkamódra meg van kötözve a pici... Egy 6 hónapos baba már minden, csak nem nyugodtan fekvő-nézelődő manócska. Mi a mózesben tartottuk 2 hétig mindkét csajt a nappaliban a kanapén, tökre megfelelt a célra. Utána pedig az utazóágy volt/van erre a feladatra. 3 hónaposan pedig Bogi átköltözött a járókába, ami jó nagy, szinte biztatja a babát a mocorgásra-tornászásra. Roni is költözik majd nemsoká... Nagyon hamar "öregszenek" a babák... :wink: :D

Piroska,
drukkolok, hogy nektek beváljon a kendő!

Katica,
várjuk a képeket, kíváncsi vagyok nagyon Sárára!

Jutka,
még azt akartam írni, hogy ha van rá pénzetek, és hely ahová teszitek, akkor lehet megérné beruházni egy olyan szobabútorba, ami kompletten a bölcsőtől a kamaszágyig egyben van. Egyszer láttam ilyet egy babaüzletben, nekem nagyon szimpatikus volt, csak nem volt rá pénzünk, kábé 200ezer volt. Az első hetekben bölcső+pelenkázó, utána rácsos kiságy + pelenkázó, aztán gyerekágy+kisszekrény, legvégül 2 m hosszú kamaszoknak való ágy + fiókos szekrény + tanulósarok alakítható ki belőle. Így elsőre lehet, hogy kuszának hangzik, de tök jól nézett ki, és tényleg praktikus, ha van rávaló, illetve hely hozzá a szobában. Alapból az egész ha jól emlékszem 2,2 m hosszú.

Üdv!
andibab

Sziasztok!

Linda!
Valami csodás ahól éltek!!!Nagyon írigyellek főleg ,hogy a teraszra egyből kitudtok menni a házból!!!!Nem úgy mint nállunk,hogy lekell mászni az udvarra! :evil: :? Mindég is ilyenről állmodtam én is,csak nem jött össze!Na mindegy örülök annak is ,hogy teljesen külön élünk a nagyszülőktől!Nagyon szép a házatok!!!!!!!!! :wink: :!:

Piroska!
Hát igen,Zsani nagyon sokat változik napról napra!Ha megunja,hogy nem megy bele a forma akkor egyszerűen fentről beleteszi!!! :lol: :lol: :lol: :wink: Múltkor én is megnéztem ám a ti videóitokat ,csak mindég elterelődött róla a szó és nem tudtam dicsérni!!!Édesek vagytok nagyon!!!! :wink: :D

Susy!

Vigyáz magatokra!!!!!!!Remélem csak egy egyszerű megfázás!!!!! :!:

andibabnak teljesen igaza van a bőlcsővel kapcsolatban!Tényleg csak az első hetekben lehet őket benne tartani,mert később izegnek mozognak és ígénylik a nagy teret ahól tudnak már forogni! :!: Én is idegenkedek tőle,de tetszik csak szerintem felesleges pénzkidobás az egész!!!!De ezt megint csak mindenki maga dönti el,hogy mi a jó neki és a babának! :!: :wink:

mosható pelus!
:? :? Én ismerek olyat aki megvett egy halommal,hogy majd mossa őket aztán nem is használta egyszer sem!(nem a textil pelusról van szó ugye??) :?: :?: De ezt is mindenki maga dönti el!!!!!!!!Mindenki más és más!Én nem tudnám elképzelni más pelussal !!!!!!! :!: :wink: :?

Pá! :D

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Hát, csak szólok hogy aki még egy képet feltesz ilyen gyönyörű házról ahhoz szó nélkül beköltözünk!!!!!!!

Szeretném megkérdezni hátha tudjátok a GULIVERBE kell még kártya??
Ha igen nem tud valaki szerezni véletlenül???

Kép
tami2900

Tami,
Én úgy tudom,hogy oda kell még kártya,nekünk van/volt,nem tudom,hogy érvényes-e még vagy meg van-e,majd megkérdezem aput,ha haza érnek :)
Van valami konkrétum amit szeretnél?

Kép
mano83

Csatlakozom az előttem szólóhoz (Tamihoz)! Mi is megyünk! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

haho,

na jó befejeztem, majd egy kicsit később ha már lecsillapodtak a kedélyek, akkor rakok mostaniakat is... :lol: :lol: :lol:

de nyugodtan gyertek.. bármikor!!! :lol: :lol:

tami:
én úgy tudom, hogy kell még, de szerintem hívd fel őket, mert lehet hogy most már bárkinek adnak, nem csak vállalkozóknak, régen a Metroba is csak úgy lehetett bejuttni, de ma már bárki igényelhet kártyát, de ha nagyon kell én elpostázom neked a kártyát , te meg majd vissza... ha jó, úgy???

tiop, andibab:
a gyerköcöket is bejöltem !!!!!!!!!

ja kaja ügyben nem, lehet gyereket megtömni erre rá kell hogy jöjjek, szóval ma még csak 100ml tápit ettünk és fent vagyunk 8.30-tól , előtte meg éjjel 3.00kor evett, nem értem én ezt???
Most vettem neki üveges bébiételt, hát ha a házi koszt nem ízlik neki... majd meglátjuk..

ichtus:
lehet már kérdeztem, mi lesz ha nagy leszel?? Egyébként éredekes, mert nem rég beszéltettek a meloról és éppen ezzel kapcsolatban írtam a szakdogámat: GYES, GYEDről ill. 40év feletti nők visszatérése a munkaerőpiacra...
na de ezt hagyjuk, vért izzadtam mire befejeztem, elszoktam én már ettől....

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Sziasztok! Megyek én is költözni!!! :)

Tami (meg mindenki): menjetek XVI. kerületi zeneházba, szólt a Mónika, hogy most ott elég kevés ember van...

Bölcsővel kapcsolatban a véleményem ugyanaz: nagyon rövid ideig jó csak... onnantól, hogy megtanul a baba forogni, már nem biztonságos... arról meg, amikor már ül, áll, ne is beszéljünk! :)

Mosható pelus: én nézegettem annakidején, szülés előtt, de örülök, hogy nem vettem. Az elején ugyanis vég nélküli mosásból állt volna az életem - így is abból állt, de mi lett volna, ha még pelust is mosni kell?! Ugyanis az újszülött olyan (legalábbis Lolo olyan volt), hogy felül töltöttem befelé a kaját, alul meg jött ki... Ez napi 10-12 pelust jelentett. Na most ha azt számolom, hogy azért egy váltás garnitúra minimum kell, az ugye minimum 20 pelust jelent, és még így is 1-2 naponta mosni kellene... (márpedig egy újszülött mellett minden másodperc értékesebb annál, semhogy mosással töltsem). Ráadásul ez ugye csak egy méret, amit seperc alatt kinő, és akkor a következő méretből megint kell vagy 20... ez egyrészt egy kisebb vagyon, másrészt tényleg borzasztóan időigényes... Ha csak abból indulok ki, hogy előkéből is van vagy 20 db, és abból "csak" napi 3-4-et használunk, mégis állandóan elfogy és mosni kell... Meg az elején a textilpelussal voltunk így, amit csak a feje alá, vagy büfiztetéshez használtunk, volt kb. 20-30 db., mégsem volt elég soha...
Na mindegy, szerintem ahhoz nagyon-nagyon elhivatottnak kell lenni, hogy mosható pelussal valaki végigcsinálja a csecsemőkort! Én nem tudnám, de hajrá! ;)
Vendég

Viszont leszoktató pelenkának (bugyipelus) nem hülyeség... hiszen abból elég 2-3 darab - már ha tényleg leszoktatásra használják.

Ja, a múltkori szobatisztaság témához: Ranscburg 18-22 hós korban javasolja elkezdeni a bilire szoktatást, de csak lassan, a gyerek egyéni üteméhez igazodva. Ez az a kor, amikor már érti, hogy mit akarunk tőle (lehet korábban is, de az csak idomítás, büntetéssel vagy jutalmazással (dicsérettel) nem érünk el semmit, ugyanis a gyerek még nem tudja szabályozni az ürítést, vagyis olyanért büntetik vagy jutalmazzák, ami tőle teljesen független).
Szóval 18-22 hós korban már meg lehet értetni vele, hogy mire való a bili, de valódi szobatisztaságról akkor beszélünk, amikor már vissza is tudja tartani rövid ideig a pisit-kakit. Ez meg teljesen egyéni, hogy kinél mikor jön el. Siettetni nem szabad, szidni, büntetni meg még véletlenül sem, soha!!!
Szóval Nircee, szerintem nyáron már ti is elkezdhetitek lassan a bilizést, mi is akkor szeretnénk... azon egyszerű oknál fogva, hogy nyár lesz! :) Amikor ugye lehet szabadon a popsi, az se baj, ha egy picit nedves a ruha... megpróbáljuk, ha sikerül, sikerül, ha nem, akkor inkább várunk. :)
Vendég

Sziasztok, jó reggelt!
Vagyis hát reggel-félét... Mindegy, én nemrég keltem fel, de mentségemre legyen mondva, itt egy órával hátrébb vagyunk :-)

Katica,
kicsi a világ, tényleg, pedig Nyíregyháza messze van :-) Tetszik, hogy 4en vagytok testvérek, képzeld, én még otthon ismertem egy lányt, akik 9en voltak :-) Marhára csíptem. Megkérdezhetem, hány éves vagy? Én 29, de én is nagy családot szeretnék, úgyhogy mi is igyekezzünk kell :-)

Bölcső, Piroska, Andi, Tiop,
A bölcsőről úgy még nem hallottam, aki valóban használta volna, pedig igyekeztem az iwiw-es fórumon is de ott én nem értem a rendszert, ez sokkal logikusabb szerintem, úgyhogy nem is próbálkoztam sokáig. De azért tök jó, hogy itt is mindenki hozzászólt :-) Igazából kétségeim nincsenek, mert bár igaz, hogy ha nagyon mocorog a baba, akkor már nem alkalmas, (néhányan ráharaptak a 6 hónaposokra:-) ), de hát akkor majd kiveszem belőle! :-) Hangsúlyozom, hogy 6 hónapos korIG ajánlják, azaz főleg az első időkben. Így, hogy nem 90ezret kockáztatunk érte, így nem nagy gáz, ha Villő mégsem szeretné annyira, majd a többiek is fogják használni! Hagyomány lesz a családban, hogy hintáznak a babák :-)
Ja, apukámra jellemző, hogy visszafogottan tegnap csak annyit mondott a telefonban, hogy majd akkor meglátjuk, oké..., De ma anya mondja, hogy már tegnap el is ment a praktikerbe fát nézni hozzá :-) Úgyhogy szerintem a téma eldőlt, tapasztalatokról majd beszámolok! :-)
Ja annyi, hogy én a plafonra szeretném felszerelni, mert ami képet küldtem az túl nagy és csak útban van mindenhol, porszívózni nem lehet alatta... Apa kitalálta, hogy a tetejére lehet tenni egy fedelet, persze használat után, nem a gyerekkel együtt :shock: , és akkor majd később ruhás vagy játékos komódként használjuk!
Na ennyi, biztos unjátok már. Én nagyon belelkesedtem.

Andi,
Ugyanezek a lengőbölcsősök készítik a Kristóf bababútort, erre gondolsz? Nekem is nagyon tetszik, most nem veszünk, mert minden van a szobában, ami kell, és még költözünk majd, de nekünk is nagyon tetszik.

iwiw:
Én Bergyár Jutka vagyok - jaj de félve említem meg, és előre is elnézést, akit nem köszöntök majd a szülinapján :-) Nagyon rossz vagyok ebben, még az se feltétlenül segít, ha beleírom a mobilomba haha. És nagyon ritkán nézem az iwiwet, szóval engem csak félembernek számoljatok ott... 8)

ház:
érdekes ez a méret-kérdés. Én laktam ebben is abban is, 56 négyzetméteren nőttem fel, egy testvérrel, azaz 4en, majd utóbbi időben egy 100 nm-esben lakunk otthon, két szinten,ketten (plusz Csili, a kutya) tök tágas. Kijöttünk, egy 45 négyzetmétersbe, na mondom, itt még a ruháim se fognak elférni :-) De egy hét se telt el, és már nem is zavar, hogy ekkora, sőt, pont elég :-) (itt nincs kutya, letétben van anyáéknál, remélem, visszaadják!!)
Mondjuk társaságot nem lehet itt fogadni, az tuti, pedig én azt nagyon szeretem, és otthon sokszor szoktunk is. Ahhoz aztán kell a hely!

Munka téma,
és aztán le is lőhettek (de bocsika, nekem még nincs gyerekem, és Szabi dolgozik, ergo MARHÁRA ráérek ),
tényleg nehéz kérdés, és nagyon de nagyon egyéni... Én szerencsés vagyok, mert bár erre nem gondoltam pályaválasztáskor, de pszichológusként visszamenni nem gond, a suliba sem, ahol isk.pszi vagyok, meg ha nem akarok sokat dolgozni Villő mellett, akkor magánt tudok vállalni, az meg lehet néhány óra is hetente...
Valamelyikőtök nagyon frappánsan osztályozta a dolgot nem olyan rég, azaz hogy vagy rohadásig dolgozol - sok pénz - nem látod a gyereket, vagy állami szféra - kevés pénz - gyerekre is jut idő (ez vagyok én) stb stb. Nagyon tetszett.
Az a lényeg, hogy az anya meggyőződéssel és hittel éljen, dolgozzon, vagy ne dolgozzon. Ha nyűg neki otthon lenni egész nap, az rosszabb, mintha elmegy pár órára, és feltöltődötten jön haza. Én ebben mélyen hiszek, és ahogy elolvasgattalak titeket (mielőtt bekopogtam :-) ) úgy vettem észre, hogy sokatok így gondolja.
Családra, gyerekre én nem gondoltam Szabi előtt, de mikor megismerkedtünk, akkor egyből felmerült ez a téma, annyira egyértelmű volt. Vártunk egy évet a házassággal (9 nap után jegyesek voltunk, 3 hétre megvettük a gyűrűket, szülők kisebbfajta sokkot kaptak), hogy mindenki megnyugodjon, de mint utólag kiderült, esküvőn már ott volt a pici a hasban - még mi sem tudtuk biztosan :-) Engedelmetekkel hadd tegyek fel egypár esküvős képet, nekem még olyan közel van, úgy szeretem nézegetni, büszkélekdni vele!!

Kép esküvő Kép Keresztlányom [/b]

Jutka
Kép
jutka78

Sziasztok!

Kint voltam az udvaron kicsit leveleket söprögetni, és mire befejeztem nagyon megfájdult a derekam, de csak jobb oldalon. Mióta terhes vagyok, az utóbbi 1 hónapban ez egyre többször előfordul. Vajon mitől lehet? Ha fekszek még a lábam is alig bírom felemelni. Lehet, hogy a kisasszonynak van benne a keze? :)

Mosható pelenkáról én is csak azt tudom mondani, hogy az én sógornőm is megvett egy csomót, jó drágán és azóta sem használt egyet sem. Épp minap láttam mikor a nagypapa pelenka pakkal érkezett hozzájuk...

Tiop igyekszem vigyázni, remélem hamar elmúlik. Vissza igazoltalak az iwiw- en, ha kicsit több időm lesz, vissza olvasok és én is megkereslek titeket.

Nemsokára megyünk a párommal kicsit sétálni, kihasználjuk a szép időt.
Kellemes délutánt kívánok mindenkinek

Kép
Kép
susytunder

Mosható pelenka:
Én aztán elhivatott vagyok :-) de komolyan.
Pénzügyekben nem megyek bele vitába, tény, hogy olcsóbb a mosható, mosással együtt is, mint az eldobható. Kb fele egy gyerekre vetítve, és a pelenkát a köv. gyereknél újra használhatod.

Engem, ami elriaszt, az a környezetszennyezés. Én lelkes környezettudatos vagyok, és megrémít, hogy itt pl az UKban majdnem 10 százalékát teszi ki az összhulladéknak a pelenka, és több száz év alatt (sem biztosan) bomlik le.

Az is tény, hogy melósabb. Hát, igen. Ezt elfogadom, abszolút, így ezzel nem is vitatkozom. Nekem megéri a pluszmeló (sztem annyival nem több, nekem belefér az életembe), mint ahogy a hulladékot is szelektíve gyűjtjük, az is plusz, de nekem az is fontos. Több barátnőm is ezt használja, így én fertőzötten indultam a kérdésben :-)

Jutka
Kép
jutka78

Sziasztok

Huhhh, rengeteget írtatok, alig győztem olvasni. Ritkán tudok a géphez jönni, mert egész nap (na jó, nem teljesen) megy a messenger, játék, myvip, stb..........

Csajocskák, nagyon szépen köszönöm a sok gratulálást a meló miatt!!! :lol: Nagyon aranyosak és kedvesek vagytok. :D :D
Megígérem, hogy megkérdezem a szülésznői állást!!!!! :P Úgyis megyünk mostanába az uncsinővéremékhez, (aki doki), talán Ő többet tud erről. Bár mindig azt mondja, hogy erre a szakmára túljelentkezés van. Mondjuk meg is értem. De a net-en is körbenézek. Biztos, ami tuti :lol: :lol: :lol:

Tiop
nagyon aranyos Zsani, ahogy játszik a bödönnel!!!!! Milyen jópofa játékok vannak manapság! :lol: Milyen kitartóan pakolgatja, és még véletlenül sem a tetején rakja bele, pedig ugye az egyszerűbb lenne :roll: Kis aranyos!!!!
Amúgy, én azt hittem, hogy Te tudod, hogy én ki vagyok!!!

Jutka
nekünk volt hagyományos bölcsőnk, de mikor megmozdult benne a gyerek, ugye a bölcső is vele mozdult, na erre mindig előjött a moró féle reflex (hirtelen mozdulattól meg ijed a gyerek, széttárja a karjait, és sírni kezd) :shock:
De persze lehet, hogy a lengő bölcső máshogy funkcionál, azt nem ismerem.

Linda
hát mondanom sem kell, hogy szóhoz sem tudok jutni, olyan szép házatok van! :shock: Szemem-szám elállt! Ilyen nekem is a vágyam!!! Az benne a poén, hogy a mi villaházunkból lehetne ilyet venni, de ugye a drágalátós uram, hallani sem akar róla!!!!!!!
Nagyon földhözragadt lélek szegényke, nem szereti a változásokat!!!! :shock: :roll: :cry: :cry:
Ez van, sajna, talán majd ha a gyerekek is nagyobbak lesznek, máshogy fog a dologhoz állni, ezt csak remélni tudom.
Amúgy ezt Ti így vettétek, vagy építettétek????? Bocsi, lehet, hogy írtad, csak elkerülte a figyelmemet! :oops: :oops: :oops:

Most megyek, de ma még leszek!!!!

:shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
lédi

Na csak elfelejtettem még mit akartam!

Szantre, nagyon szép tényleg a kiságyatok, és olyan édesdeden alszik benne Márk baba!!!!

Henus
nem ismerem Gyurkó Annát sajna, biztos, csak névrokonom!!!
Jó étvágyat a pisztránghoz :lol:

Mano
a lányom kinézett magának egy-két dolgot az oldaladról, szeretném megvenni neki, segítenél benne? Rendeljem meg ott, vagy elég, ha itt szólok.
Lógós helló kitty-s fülcsi, rózsaszín kövekkel. Fekete színű, helló kitty-s hajráf.
Köszike!!!!!!

Tami,
nekem van egy gulliveres vevőkártyám!!!!! Ha esetleg kell Neked, szólj nyugodtan, szívesen elküldöm! Nekünk már nincs rá szükségünk!!!!
Mondjuk, azt nem tudom, hogy lejárt-e, egyáltalán le tud-e járni egy ilyen kártya??????

Jutka
szépek voltatok, és cuki nagyon a keresztlányod!!!!!!

Kép
Kép
lédi

Susy,

Nekem is nagyon érzékeny a derekam, amúgy is, de ez erősödött a várandóssággal. Ami nekem segít, az a:
1. kíméletes életmód, ha teheted, ne állj sokat (nekem pl vasaláskor nagyon fáj, ha nem hagyom abba időben), ne terheld,
2. masszázs, amit a párodnak már csak azért is érdemes gyakorolnia, mert vajúdás közben is nagyon jó ha valaki csinálja neked, azt olvastam (persze nem mindenki állja, ha hozzáérnek, de érdemes mindenre elkészülni. a deréktájon a gerinc két oldalát masszírozva olyan hatást érhetünk el, ami egyrészt blokkolja a fájdalom-ingerület agyba jutását, másrészt meg endorfinokat, azaz boldogsághormonokat szabadít fel, ami a szervezet természetes fájdalomcsillapítója. Erre való a TENS gép is, otthon is hallottam már róla, de itt nagy divatja van a szülésben, ha érdekel, írok erről).
3. Plusz ami nekem működik, az a jóga, abban vannak kifejezetten derék-tehermentesítő gyakorlatok. Pl módosított csecsemő póz, ebben végzett csípőkörzés, módosított macskapóz, humorítani nem szabad, és még biztos több is, most ennyi jut eszembe. Ja, szabó póz vagy pillangónak is hívják.

Jutka
Kép
jutka78

Piroska,
Megnéztem,van 3 közös ismerősünk!:)

Lédi,
Írok privit.:)

Kép
mano83

Sziasztok!
Lédi!
No mondom,hogy nem tudtalak hova tenni!!!!!! :lol: :lol: :lol: Éreztem,hogy ismerlek már csak nem tudtam,hogy honnan!!!!! :oops: :D :!: Köszi a dicséretet Zsaninak átadom! :wink:

Jutka!
Nagyon szépek voltatok!!!!A keresztlányos pedig egy tünemény!Kiskirálylány! :P :wink:

Susy!
Elképzelhető,hogy ráfeküdt valami idegre vagy valami olyasmire a babó4Nekem Anett feküdt rá és kb 3 hétig úgy is maradt!alig bírtam mozdúlni nem bírtam lábra állni!a doktornő jött ki és adott algopirin injekciót!Avval eltudtam menni az oviba(akkor még 5 percre volt tőllünk)!De ha nagyon zavar akkor menj el és megnézik a vizeletedet,vérképet,ultrahangot !Biztos nincsen semmi gond!!! :wink:

Csajok ismeritek ezt az oldalt??
http://www.femina.hu/frizuraproba/nyito

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop

Tök jó ez az oldal, biztos megérezted, mert a napokban gondoltam rá, hogy keresek v.mi ilyesmit.
Köszike... :lol: :lol: 8)

Kép
Kép
lédi

Lédi!
Nem tudtad,hogy boszi is vagyok!!?????? :lol: :lol: :lol: :lol:
Szivesen!!!!!!!!Máskor is!!!!!!!! :!: :D

Kép
Kép
Kép
tiop

Köszönjük, mi is nagyon szeretjük a kiságyat. Márk pedig azért fér el benne még most is, mert nem egy forgolódós fajta.. :oops: :roll: :(

Tiop, nagyon jó ez az oldal!!! :lol: :lol:

Linda, eszembe jutott még valami kaja ügyben. Ha főzeléket adsz Natinak, próbáld minél gyorsabban belapátolni neki, mert ha sokat szöszmötöl az evéssel lehet hogy meg is unja. Ha gyorsan belapátolod neki, akkor a szervezete még nem kezdi el emészteni, nem érzi magát jóllakottnak, ezért nem is hagyja abba az evést. (A fogyókúráknál épp ezért javasolják, hogy lassan egyenek, mert úgy kevesebb kaja csúszik le, mire jelez a szervezet, hogy jóllakott.)
Remélem érthetően írtam le :roll: :oops:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Jutka: Nekem eddig nem volt semmi gond a derekammal, bármit csinálhattam. Már kímélő életmódra vagyok fogva, mert a méhlepény közel van a méhszájhoz, arra is gondoltam lehet, hogy mozgás hiány. A masszázsban igazad van, mert amikor nagyon fáj a párom mindíg megmasszírozza, és pillanatokon belül jobb lesz.

Tiop:Valószínűleg igazad lehet, hogy ráfeküdt valamimre, mert csak időnként, és csak egy pontban fáj. Most voltam a terheléses cukor vizsgálaton nemrég, jövő héten tudom meg az eredményt, volt teljes vérkép és vizelet is. Én is remélem ,hogy nincs gond, biztosan csak a babóca van rossz helyen.

Szép estét mindenkinek!

Kép
Kép
susytunder

Na, megjártuk az Auchant... én nem láttam sütifalót... :roll:
Mondjuk most "rázd meg és megy" kisautót akartam venni, de azt sem láttam...
Na mindegy, ráér még...

Nekem is fájt ma egész nap a derekam, de én már lassan rokkantnyugdíjas leszek, és esélytelen, hogy megváltozzon a helyzet, amíg Lolot emelgetem... :(
Vendég

Jutka,
nem emlékszem a gyerekbútor nevére, csak arra, hogy baromira tetszett, de nem volt rá pénz, meg nem is tudtuk volna hová rakni az albiban, mert a tulajnak egy szekrénysora bent van a lányok szobájában... :cry:

Persze az Auchanba nem jutottunk el, valahogy lekéstük tegnap is meg ma is, na majd holnap!!! Ajánlom, hogy legyen még a kormánykerékből!!!! :wink:
andibab

Verna, gondolom a csömöri Auchanban voltál. Mi tegnap a Dunakesziben. Tele van bödönnel, és rázd meg autókkal. És még annyi minden mással... :roll: Fájt a szivem, anniy mindent tudtam volna venni.... :(

Tiop, tök jó a video! :lol: Szonja ugyanez, csak ő van, hogy nem is kisérletezik, hanem lekapja a kalapot, és mndent belehajigál. Múltkor pl, úgy mint Bogi, a hajcsatos dobozt. :? :)
Le van neki egyébként halkítva, és így sem nyúl bele. Viszont ma megfigyeltem, mit tesz. Oldalt megfogja, és frankón kiborítja. Akkor is zenél, csakhát így azt hiszi nem miatta... :lol: :lol:

Linda, csatlakozom a többiekhez, gyönyörű a házatok! :shock: Én mondjuk hármunknak nem szeretnék 200 nm-t! :shock:

Andi, bocsi, de mielőtt küldtem volna asütit, már el is fogyott... :lol: :lol:

Lédi, bocsi, a tancsit csak azért kérdeztem, mert mikor leírtad a neved rögtön beugrott, és arcra hasonlítotok is. Bocsi... :oops:

Jutka, nekünk van Tens készülékünk, és nem is tudtam, hogy szüléskor is használják! Mondjuk engem már nem érint, de nagyon érdekes amiket írsz róla!!! Kár, hogy nem hallottam róla előbb. :roll:

Fini volt ám a pisztráng!!!! :wink: :) Szonját is megkínáltuk, neki is ízlett. Ma is tök jó idő volt, jól kiválasztottuk a napot. Holnaptól hűvösebbet esősebbet jósolnak.
Holnap délután szülinapi zsúrba megyünk!!! Kíváncsi vagyok!
:roll:

thenus

Sziasztok!

Susy:
én láttam egy ismeretterjesztő filmet erről és ott mutatta, hogy ilyenkor a gyerek kifele nyomja a gerincet deréknál, azért fáj. Nekem első perctől fájt a derekam. Meg a deréknál még attól is fáj, hogy a medencecsontod szétmegy, hogy elférjen a gyerek, meg a végén kiférjen. Szóval, ez normális. Remélem, segítettem....

Megyek, mert a lánykám felébredt! :) Szopi lesz.

SZép napot mindenkinek!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Végre megvettük a háztartási helységbe is a járólapot és a csempét. Nem igazán a szívem csücske, de már úgy voltam vele, hogy legyünk túl végre ezen a vásárláson.

Tegnap a Tescoba vettem Lajának egy varázsrajzolót, amit 3 éves kor felett ajánlanak. Nem értem miért:

Kép
Vendég

Pilla:
ez azért is érdekes, mert a gyerekrajzokat már nagyon kis kortól elemzik, ilyenkor a gyerekek rajzokban vetítik le az érzelmeiket. Az egy dolog, hogy csak firkálnak, de erre nagy igényük van. Én tanultam gyerekrajz elemzést és a firkáknak is van jelentősége. Meg a színeknek meg mindennek. Na, mindegy, te megvetted és jól tetted. :)
Nézted a kőburkolatos cég honlapját?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Tüccs:
elfelejtettem válaszolni, a cickafarkfű szerintem azért nem ajánlott kismamáknak, mert méhösszehúzódást csinálhat, ha isszák, gondolom. Az ülőfürdő meg aztán végképp nem kismamáknak van. De a szoptatás alatt nem tudok róla, hogy ne lehetne ülőfürdőzni. Azért megkérdeztem az apósom, ő azt mondta, hogy az még jó is, gondolom, a méhem meg ott mindent tisztít, fertőtlenít meg gyógyít. De kismamáknak nagyon sok gyógynövény nem jó, azt tudom, én nem is mertem inni, csak csipkebogyó teát, míg vártam a Didrit.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, nekem a dokim szülés után 6 hétig semmiféle fürdőzést nem ajánlott, csakis zuhanyt.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka:
én megmondom őszintén, annyival jobban vagyok tőle, nemcsak az aranyerem, hanem másképp is. Azóta alig vérzek, érzem, hogy sokkal jobb. Hát remélem, nem teszek vele rosszat, de azt azért érezném, nem?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska,
nem tudom, hogy éreznéd-e, néha én azt sem érzem meg, ha lázas vagyok. Mindenki maga tudja, de nekem pl. a 3 harmadik hét elején elmúlt a vérzés. De ha te jobban vagy tőle és úgy érézed segít akkor biztos jó, én nem merném.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka:
Én még most is vérzek egy kicsit. Nem nagyon, csak egy kicsit. Gondolom, azért, mert volt egy nagy darab vércsomó, akkora, mint a fél öklöm, ami csak a harmadik héten csusszant ki, gondolom, azért, mert akkor kezdtem el többet fent lenni, nem feküdtem annyit. Azóta sokat csillapodott a vérzésem, most már csak olyan, mint a menszesz végén. De nekem a menszesz is sokáig tart. A cickafark pedig a véralvadást szabályozza, tehát gondolom, nem tesz rosszat. Én sem mertem nagyon az elején, de annyira fájt az aranyerem, hogy nem bírtam, reméltem, hogy nem lesz gond. Hát remélem most is, hogy nem lesz belőle gond.
De köszi, hogy jelezted, mit mondott a dokid!!!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Igen, néztem. Hétfőn küldöm is oda a kivitelezőt kövekért. :) Még egyszer köszi!
Vendég

Lédi!
Boldog 12. szülinapot a nagylányodnak!

Henus, jól vettem ki a hozzászólásodból, hogy nem terveztek több gyereket? :roll: Egy kicsit meglepett, mert az én szememben úgy tűnt, hogy nagy gyerekpárti vagy. De lehet, hogy félreértettem valamit.. :oops: :oops:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Piroska:
Köszönöm, segítettél. Én is valami olyanra gondoltam, hogy a kiscsaj a ludas benne, csak nem tudtam mivel idézi elő. De megnyugtató, hogy nem kell megijednem.

Naccempilla:
Ne csodálkozz, hogy az van rajta, hogy 3 éves kortól ajánlják csak, ez szinte mindenne rajta van. Én egyszer a keresztlányomnak egy szép mesefigurás labdát vettem, azon is rajta volt, sőt még az is, hogy a gyerek az apró részeket lenyelheti... nem fért el a kezébe a labda. Azért arra odafigyelhetnének, hogy a cimke mire kerül rá.

Én is készülök az Auchanba, szerintem ott a legnagyobb a játék választék.
Mától a KIKA- ba, nem tudom tudjátok e, 10 % kedvezmény van minden karácsonyfa díszből. Tegnap az egyik barátnőm volt és azt mondja, tátva maradt a szája, egy emeleten csak karácsonyfa díszek vannak.

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
susytunder

Jó reggelt,

Pilla,
sztem ha nem ajánlják a rajzolót, csak 3 éves kor felett, akkor az lehet pl azért, (ha nem kis darabok lenyelése miatt féltenek), mert a gyerek kézfeje 6 éves kor előtt nem alkalmas a 3 ujjas ceruzafogásra. (Vekerdy is állandóan ezt szajkózza - különösen, ha vékony a ceruza, azaz normál méretű felnőtt szemmel). De ha a gyerek kéri, mert látja, hogy a szülei is írnak, és senki nem kényszeríti erre - pl írásoktatás - akkor én sem látom, hogy ez mért lehet probléma... (És amúgy nem vagyok biztos benne, hogy az ajánlásban a pszichológiai szempontokat figyelembe veszik...)

Piroska,
hol tanultad, hogy egészen kis kortól elemzik a gyerekrajzokat? És pontosan mit értesz az alatt? Utána szeretnék nézni, mert én ezzel ellentétesen tudom. 11 hónaposak rajzait szinte biztosan nem elemzik. Szerintem kb iskolás kortól, de leghamarabb 3-4 éves kortól elemzik a gyerekek rajzait, és akkor is sokkal egészlegesebben, mint a felnőttekét, főleg rendellenes fejlődés, lelki diszharmónia, zavar megállapítására, ilyenek...
Én Vass Zolinál tanultam rajzelemzést.

Jutka
Kép
jutka78

Sziasztok!

Tegnap apa szülinapját tartottuk, igaz ma van neki, de így lehetett enni, inni és ki lehet pihenni hétfőig :wink: anyósék most köszöntötték a Dettit is, kapott egy tanuló kutyust, eszméletlen mit csinál vele a két gyerek

Csajok, szépek a házak, gyönyörűek a gyerekek, édesek az ágyikók :wink: :wink: :wink:

megyek, mert apa hotobágyi húsos palacsintát kért ebédre :wink: majd még benézek azért

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Tudtam, hogy lemarad :oops:

Lédi boldog szülinapot a druszánknak :wink:

Pilla nekünk is van vagy három féle varázsrajzoló és előszeretettel firkál rá a Detti is, sőt ha a Bence elveszi tőle olyan patáliát rendez, hogy csak na, pedig mondom van három is, lehet, hogy a kis formák miatt nem ajánlják 3 éves kor alatt :roll: én azokat mindig elteszem róla

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Jutka: épp az a lényeg, hogy a 3 ujjas ceruzafogást, és a rajzoláshoz, az íráshoz szükséges finommozgások a firkálás során alakulnak ki, úgyhogy a firkálás nagyon is fontos! Aztán a színezés (amikor megtanulja a határokat), óvodás korban pedig a rajzolás.
Ennek is (mint mindennek) megvannak a fokozatai.

Az ajánlások meg tényleg össze vissza vannak, múltkor egy formabedobón láttam, hogy 3 éves kor alatt nem ajánlott... hát mikor játsszon a gyerek formabedobóval?! Én már inkább a józan paraszti eszemre szoktam hagyatkozni a játékvásárláskor, nem a címkékre! :) Arról nem beszélve, hogy mi el se tudjuk képzelni, hogy egy gyerek hányféle funkciót talál egyetlen játékban - Lolo a mai napig imádja a csörgőket... elmélyülten forgatja a forgó részeket.

Auchan: már nem is egyforma az Auchanok választéka?! :( Ja, és az a vicc, hogy ha kész lenne az m0 (most kellene átadni elvileg novemberben, de még minimum 1 év), akkor 5 perc alatt odaérnénk...

Szerintem nagyon jó ez a rajztábla, veszek én is!!! :)
Vendég

Ja még annyi, hogy Susynak valszeg igaza van abban, hogy oda se feltétlenül néznek, hogy miket raknak rá a termékekre. Én az új gyapjú kötött kardigánom első kimosásánál szembesültem a ténnyel, hogy azt az egy bizonyos terméket:

1. 30 fokon gépben lehet mosni
2. csak kézzel lehet mosni
3. tisztítóba nem lehet adni

Ki lehet igazodni ezeken??

Jutka
Kép
jutka78

azzal nem értek egyet, hogy a háromujjas ceruzafogás a ceruza 3 ujjas fogása során alakulna ki :-) azzal igen, hogy megvannak a fokozatai - nagymozgások, majd vastag cerka, majd vékonyabb cerka, hatalmas betűk, majd kis betűk. Szerintem így alakul ki magabiztosan.

Úgy hangoztam, mintha a rajzológép ellen volnék?? Ha igen tisztázom magam: NEM :-) Csak elgondolkodtam, mért is nem ajánlják, és így jutottam el ehhez a gondolatmenethez, amit egyébként tartok is. Lehet, h túl messzire ment a gondolatom ? :-)
Ez nem otthon szokott gond lenni, hanem a suliban, ahol viszont már KELL írni, és ez elég sok gondhoz vezet. Sokuk nálam köt ki középiskolás korban, amikor írni már egyáltalán nem kellene hogy gond legyen.

Szóval ennyi, nem a 'ceruzagép' ellen vagyok, csak megosztottam veletek a témáról a további gondolataimat :-)
Amúgy ahogy elnéztem, Laura feltalálta magát, és öklében fogta a cerkát, esze ágában sincs még 3 ujjal tartani - kis okos! :-)

Jutka
Kép
jutka78

Lédi,

BOLDOG SZÜLINAPOT A NAGYLÁNYODNAK!!

Címkézés:
én láttam már olyat fehér plüss babaruhán, hogy "a színes farmeranyagokat célszerű kifordítva mosni". Kösz. :lol:

Pilla,
végülis milyet vettetek? Ugyan azt írtad, hogy nem a szíved csücske, de biztosan szép.

Babamocorgás-derékfájás:
hát nekem Boglárka őfelsége konkrétan elfeküdte a jobb vesémet, és kórházba is kerültem emiatt kábé félidősen, borzasztó görcsökkel, vesemedence gyulladással, amit a vesében felhalmozódó és a baba miatt kiürülni nem tudó anyagok okoztak. Ezért nem volt szabad a jobb oldalamon feküdnöm most Ronival sem, nehogy mégegyszer megtörténjen (asszem valami különbség van a jobb és bal oldali vesevezeték és a vesék helyzete között, ezért könnyebben fekszik rá a baba a jobb oldalira. Háton nem lehet feküdni mert nem lesz jó a keringés és amúgy se kap az ember levegőt, bal oldalra fekve meg nyomod a saját szívedet és nehezíted a keringésedet. Ezen gondolkodva arra jutottam, hogy valszeg lebegni kéne a kismamáknak, főleg az utsó trimeszterben... :wink: :lol: :lol: Ronival várandósan meg a keresztcsontom akart szétszakadni folyton. De minden terhesség más és más.

Üdv!
andibab

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?