Sziasztok, jó reggelt!
Vagyis hát reggel-félét... Mindegy, én nemrég keltem fel, de mentségemre legyen mondva, itt egy órával hátrébb vagyunk
Katica,
kicsi a világ, tényleg, pedig Nyíregyháza messze van
Tetszik, hogy 4en vagytok testvérek, képzeld, én még otthon ismertem egy lányt, akik 9en voltak
Marhára csíptem. Megkérdezhetem, hány éves vagy? Én 29, de én is nagy családot szeretnék, úgyhogy mi is igyekezzünk kell
Bölcső, Piroska, Andi, Tiop,
A bölcsőről úgy még nem hallottam, aki valóban használta volna, pedig igyekeztem az iwiw-es fórumon is de ott én nem értem a rendszert, ez sokkal logikusabb szerintem, úgyhogy nem is próbálkoztam sokáig. De azért tök jó, hogy itt is mindenki hozzászólt
Igazából kétségeim nincsenek, mert bár igaz, hogy ha nagyon mocorog a baba, akkor már nem alkalmas, (néhányan ráharaptak a 6 hónaposokra:-) ), de hát akkor majd kiveszem belőle!
Hangsúlyozom, hogy 6 hónapos kor
IG ajánlják, azaz főleg az első időkben. Így, hogy nem 90ezret kockáztatunk érte, így nem nagy gáz, ha Villő mégsem szeretné annyira, majd a többiek is fogják használni! Hagyomány lesz a családban, hogy hintáznak a babák
Ja, apukámra jellemző, hogy visszafogottan tegnap csak annyit mondott a telefonban, hogy majd akkor meglátjuk, oké..., De ma anya mondja, hogy már tegnap el is ment a praktikerbe fát nézni hozzá
Úgyhogy szerintem a téma eldőlt, tapasztalatokról majd beszámolok!
Ja annyi, hogy én a plafonra szeretném felszerelni, mert ami képet küldtem az túl nagy és csak útban van mindenhol, porszívózni nem lehet alatta... Apa kitalálta, hogy a tetejére lehet tenni egy fedelet, persze használat után, nem a gyerekkel együtt
, és akkor majd később ruhás vagy játékos komódként használjuk!
Na ennyi, biztos unjátok már. Én nagyon belelkesedtem.
Andi,
Ugyanezek a lengőbölcsősök készítik a Kristóf bababútort, erre gondolsz? Nekem is nagyon tetszik, most nem veszünk, mert minden van a szobában, ami kell, és még költözünk majd, de nekünk is nagyon tetszik.
iwiw:
Én Bergyár Jutka vagyok - jaj de félve említem meg, és előre is elnézést, akit nem köszöntök majd a szülinapján
Nagyon rossz vagyok ebben, még az se feltétlenül segít, ha beleírom a mobilomba haha. És nagyon ritkán nézem az iwiwet, szóval engem csak félembernek számoljatok ott...
ház:
érdekes ez a méret-kérdés. Én laktam ebben is abban is, 56 négyzetméteren nőttem fel, egy testvérrel, azaz 4en, majd utóbbi időben egy 100 nm-esben lakunk otthon, két szinten,ketten (plusz Csili, a kutya) tök tágas. Kijöttünk, egy 45 négyzetmétersbe, na mondom, itt még a ruháim se fognak elférni
De egy hét se telt el, és már nem is zavar, hogy ekkora, sőt, pont elég
(itt nincs kutya, letétben van anyáéknál, remélem, visszaadják!!)
Mondjuk társaságot nem lehet itt fogadni, az tuti, pedig én azt nagyon szeretem, és otthon sokszor szoktunk is. Ahhoz aztán kell a hely!
Munka téma,
és aztán le is lőhettek (de bocsika, nekem még nincs gyerekem, és Szabi dolgozik, ergo MARHÁRA ráérek ),
tényleg nehéz kérdés, és nagyon de nagyon egyéni... Én szerencsés vagyok, mert bár erre nem gondoltam pályaválasztáskor, de pszichológusként visszamenni nem gond, a suliba sem, ahol isk.pszi vagyok, meg ha nem akarok sokat dolgozni Villő mellett, akkor magánt tudok vállalni, az meg lehet néhány óra is hetente...
Valamelyikőtök nagyon frappánsan osztályozta a dolgot nem olyan rég, azaz hogy vagy rohadásig dolgozol - sok pénz - nem látod a gyereket, vagy állami szféra - kevés pénz - gyerekre is jut idő (ez vagyok én) stb stb. Nagyon tetszett.
Az a lényeg, hogy az anya meggyőződéssel és hittel éljen, dolgozzon, vagy ne dolgozzon. Ha nyűg neki otthon lenni egész nap, az rosszabb, mintha elmegy pár órára, és feltöltődötten jön haza. Én ebben mélyen hiszek, és ahogy elolvasgattalak titeket (mielőtt bekopogtam
) úgy vettem észre, hogy sokatok így gondolja.
Családra, gyerekre én nem gondoltam Szabi előtt, de mikor megismerkedtünk, akkor egyből felmerült ez a téma, annyira egyértelmű volt. Vártunk egy évet a házassággal (9 nap után jegyesek voltunk, 3 hétre megvettük a gyűrűket, szülők kisebbfajta sokkot kaptak), hogy mindenki megnyugodjon, de mint utólag kiderült, esküvőn már ott volt a pici a hasban - még mi sem tudtuk biztosan
Engedelmetekkel hadd tegyek fel egypár esküvős képet, nekem még olyan közel van, úgy szeretem nézegetni, büszkélekdni vele!!
esküvő
Keresztlányom [/b]