Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Rillisz!
Dejó,hogy bekukkantottál!!!! :lol: Pont most gondoltam rád,hogy Ancsa jelentkezett!!!
meg (szerintem) tök jó dolgokat is mondtál.Én nem is említettem Ancsának,hogy mennyire fontos a jó doki.Nekem ez annyira magától értetődő!Lehet,hogy azért,mert az enyémbe én már tizenegynehány éves tökéletesen megbízom.Azért amikor kiderült,hogy 3-an lesznek a fiúk,én is rögtön leinfóztam,hogy mennyire járatos a hármasikrekbe. (össze is ismerkedtem egy csajszival,aki nála szült és akkor már majd 2évesek voltak a gyerkőcei)

Ditke!
Nálunk újabban egyáltalán nem megy a mese!!!Az Oli meg a Marci még csak-csak figyelni,de a Beni elkezd bohóckodni... és lőttek minden mesélésnek!ÁÁÁ!Már nem is tudom,hogy mikor teszek jobba:ha mesélek,vagy ha nem!Próbáltam a megszokott meséket- nem ment!Aztán meg mindig újabbakat - az se ment!Aztán csak alvás előtt mesélni-így se igazán érdekli őket!
Amúgy a video is csak az Olit érdekli.

Cat!
Ez elég rosszul hangzik!Jobbulást Juditéknak!Remélem,hamar túllesznek rajta és hazamehetnek.

Kata!
Koszmóra nálunk is a babaolaj jött be!Úgy ahogy Cat ajánlotta.
Bár mi utána csak sima babasampont használtunk.

Szép estét!
Edit

Kép

Kép
edit73

Aranyosak vagytok,szoktam am bekukucskalni hozzatok :D :oops:
Gyonyoruen fejlodnek a gyerekek,es Edit a multkori keresztelos kepek a harom nagyfiurol!!!! :lol:

Ancsa!!!Ilyen fotokat nezegess sokat!!!Ebben a topicban van boven ra lehetoseged,egyik gyerek szebb mint a masik!!!!Es meg elfelejtettem hogy feltetlen nezesd meg van-e hajlamod trombozisra(egyszeru vervetel)
Nekem volt...termeszetesen ez is utolag derult ki....
Ha van nem kell megijedni,konnyen kezelheto!! :DHa lehet inkabb zuhanyozz es ne furodj a babak szuleteseig,ilyenkor sokkal higienikusabb.Mi elmentunk Czeizelhez is akkor,es azt ajanlotta hogy vegig szedjem az Elevitet es Magne b6-ot.Gondolom ezt orvosa valogatja....
De a legeslegfontosabb a jo orvos,es ne az orszagos szint szerint nezd a dolgokat!!!!Kerdezoskodj kismamaktol is,igaza van Editnek!!!Es az sem art ha tobb orvossal konzultaltok....
Remelem nem felejtettem el semmit,barmi kerdesed van,szivesen valaszolok,es csak batran,nem kell remeket latni!!!!Viszont jo tudni mindenrol,mert sajnos ugy erzem az orvosokat nekunk is iranyitani kell.Pl.a streptococcus vizsgalatot a magyar szakmai protokoll a 36 het korul mondja. :roll: Termeszetesen ez harmasoknal elfelejtheto,mivel legjobb esetben is mire megjonne az eredmeny a babak mar regen megszuletnek...Ugyhogy ezt joval elobb KOTELEZO hogy megcsinaljak ilyen esetben.
Mostmar eltunok,mert tul sok helyet foglaltam igy is...Bocsi mindenkitol....
De komolyan olyan jo volt most ujra nalatok tolteni ezt a nehany percet :wink:

Sok puszi mindenkinek!!!!!!!!!!!!!! :D
rillisz

Kata,
köszi az infót! Közben párom mondta, hogy ezt biztos félreírták, vegyük azt alapul, ami a natur gél dobozán van, az fél deci. Na, ennek a felét adom én a csajoknak ezentúl, szóval 25 ml-t.

Rillisz,
puszi!!

ELMO, ha érdekel valakit plüssfigurában, fogok rendelni az ebay-ről.
33 cm, nagyon cukin néz ki, pihe-puha! Van Grover is, meg Sütiszörny, Ernie. 15 EUR, plusz a szállítás. Ha többen is tudunk rendelni, megoszthatjuk a szállítást. :wink: Egyszeri díja 20 eur. :?

Kép

Kép
baba888

Baba

Megadod a honlap címét, ahonnan rendeled? ELmonk van, de ha mást is forgalmaz, lehet, hogy érdekelne

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Baba!

Ezt az izét nem tudom micsoda, de Legot meg Thomast akarok még karácsonyig, ha az is van jó áron akkor engem is érdekelne a h9onlap címe :)
Köszi!

Koszmó: náluk már régen volt, de úgy mint Cat: baabolaj, aztán nálunk csak sima Baba vagy Gabi sampon.

Atikát sajnálom :( Drukk nekik :)

Ditke
ditke62

Baba,

Mielőtt rendelsz ilyen Elmot, én javaslom, hogy nézd meg azt a játékboltot, ami most nyílt itt mellettünk, a ferihegynél. A müller mellett van, és rengeteg féle-fajta Elmot árulnak. De ha gondolod, akkor én szívesen megnézem neked a jövőhéten, mert úgyis két naponta járok a Müllerbe :lol:

Kata,

A fiúk melyik Bruder Jeep-et kapták szülinapjukra?
Ezt?:
http://toystore.hu/shop/product_info.ph ... c82b28f7a6

vagy ezt?:

http://toystore.hu/shop/product_info.ph ... c82b28f7a6

Egyébként ez a toystore elég korrekt árakkal dolgozik, akármelyik márkáról is van szó :D

Rólunk:
Elvagyunk, természetesen itthon, bölcsi nélkül :( A kötőhártyából kilábaltak, de Ambrus karja először ótvaras, utána meg herpeszes lett :( :twisted:
Bernát meg úgy köhög, hogy szinte megfullad :( :twisted:

De hétfőn viszem már őket, mert tényleg alig vagyok bent a munkahelyemen, főleg, hogy csak 6 órában dolgozom. Ráadásul most kaptam egy teljesen új pályázatot, amire kb. 20000 tanuló pályázott, szóval van rendesen munkám :roll:

D.

Ja, és persze Juditéknak szorítunk, hogy jobban legyenek, és minél hamarabb haza mehessenek.

KépKép
kiliman

Lilla, Ditke,
itt a cím:
http://stores.ebay.de/der-kleine-lokschuppen
Épp Thomas van az oldal tetején. :) Nem tudom, hogy olcsó-e, mert én csak az Elmot néztem, de nézzetek körül.

Detti,
akkor beugrom szombaton, ha nyitva vannak, mert anyumék Üllőn laknak, és viszem ki hozzájuk délután a csajokat.
Köszi az infót!!
Aztán ha ott mégsem találok, akkor asszem marad az ebay.

Kép
baba888

Sziasztok!

Detti!

A másodikat kapták a fiúk, ahol a 3 db-ot látod.... Én arról az oldalról rendeltem, amit Cat mutatot, de úgy emlékszem olyan 2500,- ft volt ott, úgyhogy ez olcsóbb. A másik jeep nem is volt rajta, azt most látom először.....
Hétfőn már mi is bölcsizünk...... de meddig??

Lilla!
A műtét árához hozzászólva...., szerintem egyáltalán nem volt drága. Anyukám szemüvege, csak azért, hogy ne 3 db szemüvege legyen (olvasó, látó, meg nem tudom mi a harmadik...), szóval egy kicsit spécibb, mert három féle üveget raktak egy keretbe, ezért csupán 70.000,- Ft volt... , ami ugye nem örökké tart, hanem pár évig lesz csak jó neki....tiszta kizsákmányolás.

Koszmo...., régen mi is így csináltuk, most csak a régi pici maradványok vannak, de már meg akarok szabadulni tőlük, úgyhogy egyik este nekiállok.

Na további jó hétvégét!

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!
Behoztam egy laptotpot, mert már kezdtem begolyózni.
Először is köszönjük a jó kívánságokat!!!!!
Ideértek!!!!
Atika már sokkal jobban van.Már szép tiszta a légzése, csak még köhög.Már a közérzete is a régi, alig tudom lefoglalni, álladóan menne.Minden nővérkével és dokival huncutkodik.Ő a kis kedvenc (szőke hercegnek hívják).
Előre láthatólag hétfőig tuti maradunk.
Több nővérke is mondta, hogy ha innen el is engednek, akkor még nem haza, hanem a gyerek osztályra.Hát őszintén megvallva Én nem szeretnék többet bent maradni.Ákos és Atika is nagyon hiányolja a másikat.Na meg még otthon is kell egy kis immunerősítés.
Sokkal jobb lenne mindenkinek, ha otthon gyógyulnánk tovább.
Ti, hogy döntenétek?Haza jönnétek saját felelősségre?
Beszerztem már inhalálót is, ha kell még porlasztani a gyógyszert.

Tényleg nagyon ijesztő volt ez a fulladás.Annyira tehetetlen voltam, csak egyfolytában azt mondogattam Atikának, hogy vegyen levegőt, mindjárt a korházba érünk.Mondanom se kell, hogy egy örökké valóságnak tűnt amíg beértünk.Azt mondták, hogy nagyon nagy szerencsénk volt, hogy még időben beértünk.

Cat!
Köszike az infót rólunk.

Annamari!
Nagyon helyesek a apasijaid!!!!
Ne aggódj a beszéd miatt.Nekem is csak most kezdenek beiindukni a fiúk.

Lilla!
De jó, hogy most már más szemmel nézheted a világot!!!!

Bocsika, ha nem reagálok mindenre, csak egy kicsit olvastam vissza.

Rólunk röviden:
Szeptembernen kezdtük a bölcsit.Nagyon hamar beszoktak, igaz az első héten volt pityergés, de utánna már nem.
Túl korán örültem, hogy semmi gondunk nem volt, nem lettek betegek.Szóval ez van.A főnököm rendes volt, mert egyből mondta, hogy ne aggódjak a munka miatt, eddig is megoldották, első a gyerek.Mellékesen megjegyzem a főnökömnek 3 lánya van, abból egy ikerpár (20 év körüliek).
A fiúk egyébként napról-napra ügyesebbek minden téren, ja és huncutabbak.
Nálunk is megy a házimunka (törölgetés, porszívózás, teregetés) .
Mindketten 14 kg körüliek,Ákos 95cm Atika 97cm.

Puszi, majd még jelentkezem

Utólag is minden név- és szülinaposnak sok-sok boldogságot kívánunk!!!!

Judyt
KépKép
judyt

Judyt!

Egyszer még kb. 1 éve Pepe is befulladt, laryngitises volt. Bevittem a Klinikára, bent akarta tartani az ügyeletes, aztán persze felhívtuk egy barátunkat aki ott orvos csak épp nem volt ügyeletben, ő bejött , megnézte Pepét és azt mondta, hogy inkább vigyük haza mert ott tuti összeszedi a kórházi jól nevelt bacitörzseket és amint kilábalt a laryngitiséből majd kezelhetik azzal. Szóval én saját felelősségre hazahoztam, nem volt vele semmi gond, igaz, két éjszakát mellette éjszakáztam amíg nem volt jobban. Szóval én tuti hazahoznám a helyedben, de pesze nem dönthetek helyetted. Meg nekem könnyebb, van itthon injekció meg minden felszerelés ami kell, szóval nem izgulok annyira.
ditke62

Sziasztok!

Judyt!

Nagyon sajnálom ami veletek történt, de örülök, hogy mostmár jobban vagytok.
Teljesen át tudom érezni ami veletek történt, hiszen ugyanezzel vitt bennünket a roham mentő anno, mikor Zsombi 14 hónapos volt.
Egy örökké valóságnak tűnt az út, nem vagyok pánikolós, de akkor azt éreztem, sőt még a mentő orvoson is aggódalmat láttam.
Mikor beértünk és stabilizálták Zsombit zokogtam mint egy hülye.
Mi nem kerültünk át másik osztályra, mert amikor a légzés stabillá, normálisá vált, valamint a köhögés felszakadozóban volt, azonnal mehettünk haza, pont azért, amit Ditke írt.
Én nem kockáztatnék másik osztályt, ha a gyermekem tényleg jól van, de ezt mindenképpen az orvossal leegyeztetném. Ők miért nem ezt javasolják?
Egyik ismerősöm nyáron bement valamilyen kiütéssel, s a rota vírustól kezdve a köhögésen át mindent elkaptak.
Srácok szerintem nagyok korukhoz, nem?

Most mennem kell, de majd még jövök, már itthon vagyunk.
Bár most vendégeink vannak, de már sikerült vissza olvasnom.

További kellemes hétvégét:

Meme
szinta

Judyt

De jó, hogy már jobban vagytok! Nagyon szurkoltam ám én is, csak nem volt időm írni még. Rémes lehetett! REmélem soha többet nem kell átélned hasonlót!

Én azt hiszem hazavinném ha már jobban van és nem csak azért, mert elkaphat mást is, hanem mert otthon könnyebb volna őt lefoglalni. El se tudom képzelni, hogy mit lehet egy 2 éves örökmozgóval kezedeni 1 hétig a kh-ban. Főleg, ha már jobban van! :shock: Biztos naqgyon nehéz így az egész családnak.
És ha már beszerezted a megfelelő kellékeket is és tudod, hogy mit kell csinálni, biztonságban lesztek otthon is.

Tényleg jó magasak a fiúk! Mi sztem kb jövőre leszünk ekkorák.

Rillisz

Nagyon szép tőled, hogy írtál Ancsának és mi is örülünk, hogy hallunk felőled. Mi van veled mostanában, nincs kedved kicsit mesélni?

Baba

Néztem a honlapot, de nem találtam rajta semmi izgiset.

Képzeld, az enyémek nagyon utálják az aloés itókát. Pedig eddig a legszarabb gyógyszert is simán bevették. Szerinted lehet több részletben beadni nekik a napi adagot? Mert kb egy evőkanálnyit ennének meg balhé nélkül egyszerre.

Amúgy tényleg pocsék az íze, én is alig tudom meginni. BÁr az övék kicsit azért jobb.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!
Köszönöm a megerősítést, és végül is úgy döntöttem, hogy megvárom a hétfői vérvételt és beszélek a dokival, hogy Ő, hogy látja mikor mehetünk haza.Ha azt mondja, hogy a kisdedre kell mennünk, akkor előállok az Én verziómmal.

Szinta, Lilla!
Mindig is magasabbak voltak, mint a korabeli gyerekek.
Gondolom ez nem gond. :wink:
Lehet később nem fognak sokat nőni megállnak és bevárják a többieket.

Judyt
KépKép
judyt

Judyt,
örülök, hogy jobban van Atika!

Lilla,
szerintem is pocsék, de a csajaim imádják! Szerintem egész nyugodtan adhatod nekik több részletben.

Detti,
hol kellett volna találnom azt a sok Elmót? Külön játékboltot nem találtam, így bementem a Müllerbe, mivel arról írtál, és a játék osztályon végigmentem oda-vissza kétszer, de semmi... :(
Nem lehetek ennyire vaksi.

Kép
baba888

Baba,

A Müller mellett van egy játékbolt, az első bolt azon a részen. Két részből áll, van egy sportruhákat árusító része, meg egy játékokat árusító része.
Az Elmók a legelején vannak, ahol a Disney-s dolgok is. Én szerdán voltam, akkor rengeteg Elmo volt, csomó-féle.
Megnézzem neked? Esetleg lefényképezhetem.

Judyt,

Örülök, hogy jobban vagytok. Nem vagyok orvos, szóval nem értek az egészhez, de tudom, hogy amikor Bernát nyáron kórházba került, akkor utána itthon sokkal gyorsabban gyógyult, mint ott bent. Meg annyira nehéz logisztikailag megoldani, hogy otthon is legyél, meg a kórházban is, még akkor is, ha van segítség.

Holnap megyünk bölcsibe, akármi is történik...

Detti

KépKép
kiliman

Detti,
akkor én nem jó helyen kerestem... Lehet, hogy holnap is megyek arrafelé, de azért nézd meg nekem légyszi, ha mégsem jutnék oda.
Köszi!!!

Kép
baba888

Judyt :)
Én sem maradnék a kórházban. Amikor Samu befulladt saját felelösségre hazavittük. Igaz csak laryngitise volt, de az a tapasztalat, hogy többet már nem fulladnak be. Otthon sokkal jobb lábadotni, nincs baci, és ott a Rectodelt ha mégis baj lenne. Engem ez megnyugtatott. Nem is lett utána gond. Ha meg vannak paffjaid, meg gyógyszert is tudsz porlasztani, az külön jó. 8)

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Cat!
A számból vetted ki, amit Juditnak írni akartam! Nálunk is ugyanez, csak nem Olinak, hanem Ádámnak hívják az illetőt:)

Lányok!
Látott valaki olcsó Thomast valahol? A mozdony kéne, nem a mintája valamin. A fiúk megőrülnek érte, de én csak olyat láttam, ami megy magától, elemes, zenél stb. Nekem síma mozdony kéne, amit lehet tologatni. Illetve az angyalnak kéne:D

Köszönöm mindenkinek a dícséretet a fiúk nevében is. Szerintem is szépségesek :D A hajukat sajnáltam levágatni, de már nem nagyon engedték fésülni a hajukat, úgyhogy kénytelen voltam. Így rögtön idősebbek lettek egy fél évvel.

Ééééééés: amit nagyon vártam. Kezdenek beszélni. Még nem mondatokban ugyan, de minden nap mondanak valami új szót. Nagyon élvezem. Most hétvégén apumnál voltunk és dudáltam neki amikor megérkeztünk. Erre Ádám mondta, hogy Anya tütü :) De minden nap jön valami új, meglepnek mindig valamivel. Ló, tű, totta (Ádám elrontotta), tóóó (torony), tata (ez folyamatos, mert a nagyapjuk elhalmozta megint egy rakás játékkal, amiről eszükbe juthat). A tegnap a naplóban volt egy Tibi, na ott tibiztek nekem fél este. Szóval nagyon klassz! Még van pár szó, de hirtelen nem jut eszembe :(

Lilla!
Szerintem sem volt drága a műtét, éveken belül megtérül, tuti. És a látásod nagyon nem mindegy! Én is tervezem a műtétet (csak gyűjtsem össze hozzá az alaptőkét), mert még tökéletes szemüvegem nem volt, így sosem láttam tökéletesen. Csak ezzel a műtéttel is nem tudom mi lesz, az orrsövény műtétem és az epeműtétem is várat magára, mert nem tudok mit csinálni a fiúkkal.

Detti!
Elmók milyen áron vannak? Majd ha fotóznál, én is megnézném.

Mese: nálunk most nagyon megy, igaz, csak Gergőt érdekli, de őt nagyon. Mindig jön a könyvvel, hogy olvassak neki. Én nagyon élvezem. Ádámot nem nagyon köti le, és Gergő is mindig mutogatja a képeket a könyvben és mondja, hogy mi az, vagy számolja az állatokat (tő, tő, tő :)). De én ki szoktam várni amíg elmondja a mondandóját, aztán tovább olvasom a mesét. Érdekli a történet is, csak még hosszú nekik minden mese. Ja, és verset is szoktam olvasni.
Ezt az Anna és Petit én is meg fogom venni, csak jókat hallottam, olvastam róla.

Puszi mindenkinek:
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok,
nagy néha én is itt vagyok... Jó olvasgatni Titeket, de irni nagyon ritkán van időm sajnos.

Judyt,

mi is átmentünk ezen a laryngitises, kruppos dolgon Benivel, de időben elkaptuk, nem fulladt be. Hálistennek. Mikor már nagyon szörcsögött, kapott egy Rectodeltet a doktor néni javaslatára, aztén még 3x egy másik, patikai kúpot egymást követő estéken. Vele aludtam, mert ez megnyugtatta, és igy én is hallottam, hogy jól van-e. Szóval, szerintem irány haza, amint lehet. (Azt mondta az orvos, a durva rohamokat is oldja, ha kinyitod rőgvest az ablakot, és (feloltozve) így lélegezteted. A hideg párás levegő segít.)

Edit,
igen, igen, sajnos az internet kapcsolat hiánya elszakitott minket is.. igyekszem mostanában többet jönni.. gondolok rátok és hiányoztok. Őrület amit Dávid tanulmányairól írsz!!!!

Cat,

sztem Biborka már nem uj a bölcsiben:) talán Boroka jöhetett...?
Jó ez bölcsi, nekünk is bejött, nagyon szeretik! Olgi néni a sztár!

Annamari,

jó ujra hallani Téged. És milyen klasszak a fiaid már! (Sajnos nem birtam nem észrevenni a szomorúságot is a szavaid mögött...ezek szerint nem lett jobb a családi helyzet. Sok erőt és kitartást kivánok neked!) melyik bölcsibe járnak? Hogyhogy kiteszik őket januárban?? És akkor hogyan gondolják hogy állást keress tovább? Nem is értem.

Ancsa,

szia, én is 3asikres vagyok, Edittel egy időben szültem. Figyelj, én megértem ezt az egészet. Ugyan én nem vetéltem előtte, de nagyon akartam már gyereket, és nagyon megrettentem (na jó, picit, mert nagyon örültem is hogy végre terhes vagyok) h 3 baba van. Mi van ha azért nem lesz most meg gyerek, mert tul sok van, és ezért megy el a terhesség, ezért lesz h nem lesznek egészségesek...! Ugyanezek voltak nálam is a pánik tárgyai.
Azt mondták, a 12-14. hétig ne éljem belem magam a 3ba, mert lehet h 1 felszivódik még. De én biztos voltam benne, hogy ha 3at adott az Isten, 3 lesz. Hidd el, Nálad is igy lesz.
Ha a dokid azt mondta, hogy erős, egészséges magzatok, az nagyon jó hir. Probálj lenyugodni egy kicsit, és állitsd át az agyad. Te most terhes vagy, és az elkövetkező cca 7 hónap arra van, hogy növeszd őket, és magadra vigyázz. Tegyél meg mindent ennek érdekében, és bizz magadban, a szervezetedben. Utrogestan jó, én is 12 hétig használtam. Aztán fekvés. Egész nap. Kevés séta, más torna nemigen fog jólesni.
És igen, koraszölüttek lesznek, de hidd el, ez nem jelent semmit. Semmi behozhatatlant. Az enyimek is egészsegesek voltak, Editéi is, és még ismerek legalább két-három másik 3asikrest, ahol semmi baj nem lett. Nekem a célom a 34. hét elérése volt, kinéztem a naptárban, és addig ki akartam hordani őket. Ez 3as terhességnél már nagyon jó. Te is nézd a naptárban, beszéld meg velük h akkor találkoztok, és legyen ez a cél. (33 hét 5 napig sikerült, toxémia miatt nem tovább. Nem rajtunk múlott:)
Orvos: sztem nem kell specialita, csak olyan, aki azért nem kezdő, látott már pár esetet, komplikáltakat is - szóval legyen szakmai múltja - és ami a fő: bizni tudj benne. Az enyim is ilyen volt, és mindig tudta a dolgát, vigyázott ránk, jól éreztem magam, biztonságban. 32. héttól fektetett be, nálam nem volt méhszáj varrás sem, a fekvés elég volt.
Szóval sokan megcsináltuk már, NO PANIC, neked is menni fog! hajrá!
Vigyázz magadra, és jelentkezz még.

Bocs h ennyire belejöttem...
sziaszok
nettke

Nettke :)
Mindkét gyerekemnek igaza volt. :D

Van új kislány a bölcsiben Bíborka és Borka is. :D Megkérdeztem pénteken a gondozónöket. 7 kislányt kaptak idén (köztük Sári és Nati) is. A fiúk skandálják a neveket. Söt már vezetékneveket is. :lol:

Olgi néni nálunk is a sztár, nagyon sok mondókát, dalt tanulnak töle a fiúk.

Annamari :)
Gratulálok a beszédhez! Nagyon ügyesek a fiúk. Látod mindig amikor aggódni kezd az ember akkor beindulnak.

Judyték ma hazamehettek, mert jó lett Atika vérképe, így hurrá otthon. :D

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Judyt!
Örülök, hogy végre otthon vagytok!!!!!! Gyógyuljatok!

Ma voltunk bölcsiben...., kicsit féltem, hogy két hét után elfelejtik az egészet és ott fognak zokogni, meg műsorozni, erre képzeljétek, semmi. Integettek, puszit dobtak. Ki voltam akadva!!!!! Persze azért a lelkemnek jobb így. Kiváncsi vagyok holnap, lehet, hogy holnap már nem így lesz. Mondjuk a két hét alatt mindig beszéltünk a bölcsiről, hogy mi van ott, meg mennyi játék...stb. Szerintem az a jó, hogy ketten vannak, mert pl., amikor Gergőt pelusozták, akkor Vendel picit nyüszizett utána. Vagyis együtt jó nekik.

Cat!
Nálunk alig van lány!! Nem tudom hogy osztották be a csoportokat, de azt hiszem 2 vagy 3 lány van csak nálunk, a többi mind fiú....

Gergőm még mindig köhög, nekünk is a hideg pára jön be. Ha nagyon köhög, kinyitom az ablakot és betakarom. Már tök jól van, csak ez a fránya köhögés. De egyébként ez is javul, csak nagyon lassan. Mint az anyjánnál.....

Detti!
Köhögés? javul?

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Annamari!
Thomas mozdonyból sokféle van az Ázsia Centerben a Galaxys játékboltban, és az Örsön a Sugárban az emeleti játékboltban is. :)

Betegeknek jobbulást! :)

Eri
simones

Muszáj leírnom!

Végre megvan a vérvétel eredménye!!!! Ezt is megértük, el sem hiszem.
Negatív, szerencsére nem lisztérzékeny. Viszont most megyünk tovább, hogy miért nincsenek kifejlődve bizonyos csontmagjai, aminek már ki kellett volna fejlődnie.

Kata

Kép
kateduo

Kata :)
Nálunk tavaly alig volt lány. Sírtam is eleget miatta a gondozónéniknek, ezért idén el vagyok kényeztetve. :D

Persze, hogy örömmel mentek a fiúk bölibe, már baromira unhatták magukat otthon. Betegség után az enyémek is mindig örömmel mennek.

A hideg pára igazából jó megelözésre, de nagy csoda nem várható töle. Judyt is párásított, mi is amikor befulladt Samu, szóval nem elözi meg a dolgot. Judyt még az udvarra is kiszaladt Atikával a hidegbe, de nem volt elég neki. :roll:

Voltunk a 7végén Esztergomban az aquasziget fürdöben. Hát nem voltunk elájulva, mert négyszer annyi embert engedtek be mint amennyi kényelmesen elférne. Az élményelemek állandóan foglaltak voltak, az öltözö meg olyan szük és rossz beosztású, hogy ott pucérkodott egyben nö, férfi, gyerek, mert nem volt senkinek türelme kivárni az öltözöfülkét, amiknek a számát nagyon alultervezték. Szóval nekünk így ünnepen nem jött be, de egy hétköznapi nap nagyon klassz lehet.

Még egy jó dolog származott az uszodázásból. A fiúk már annyira vágytak rá, hogy elhagyták a cumit. Elküldték a télapóval a kisbabáknak, mert Ök már nagy fiúk. :lol: :lol: Szóval 4 napja cumimentesek vagyunk és lekopogom, de elég zökkenömentes volt a dolog. 8) Nagyon örülök neki! Mondjuk a télapótól cserébe valami szajrét várnak, de egye fene lesz egy kis költsége a cumimentességnek. :lol:

Cat
Kép
cateye

Szuper hír!!!!!!!!!!!!!!! :D

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Cat!

Gratula a cumi nélküliséghez!!!! De, miért az uszodázásnak köszönhetitek? Ott volt a télapó?? Vagy nagyon hülye vagyok, és nem értek valamit???
A költségekről meg annyit, hogy mindenképpen Nektek kellene szponzorálni a télapó bácsikát, nem?! :wink:
Nekünk szerencsénk volt Gyulán, normális létszám vágyott fürdőzésre.
Az öltözői tömeg nyomor horror lehetett, bár páran biztosan élvezték.... Húú, gonosz vagyok, mi?!

Kata!

Ez szuper hír!!!! Nagyon örülök.
Remélem, ill. kívánom Nektek, hogy a további vizsgálatok is ilyen jó eredményt hozzanak.
A fiúk ügyik voltak a bölcsiben!!! A lányok miatt ne aggodalmaskodj, van még rá idejük... :wink: ( tudom, hogy nem ez miatt írtad)

Annamari!

Tudok én is jó boltot, de az 100 km-re van. :wink: Mi a tavalyi karácsonyra vettünk, akkor 1.600.- körüli áron.Azóta meg elég sok szereplőt sikerült már megvenni.

Nálunk:

Megkezdődött az ovi, háááát, tartottam én is az egy hét szünidő után. Szerencsére semmi gond nem volt, sőt délutáni alvás után Zsombika oviba akart menni., :shock:
Igazad lehet Cat, hogy ott nem uncsiznak, ezért szeretnek meg előbbb-utóbb, és nem cirkuszolnak.

Még múltkor akartam írni, csak nem ugrott be, hogy nálunk a befulladásnál a mentő orvos azt javasolta, hogy nyitott hűtő elé álljak a gyerekkel, az a leghatásosabb. Mert mi is ablak elé,aztán az udvarra mentük, de nem volt igazán eredménye.

További szép estét:

Meme
szinta

Kata,

Köhögés nem múlt el 100%-osan, de az orvos engedte őket bölcsibe. Szerencsére van a bölcsinek sószobája, ahová hetente kétszer járnak, és mi is visszük őket külön, úgyhogy most én ettől várom a csodát :lol:
De már tök jó volt, hogy ők mentek bölcsibe, én meg dolgozni.

Én egyébként a másik Bruder Jeep-et néztem nekik ki, az drágább valamivel mondjuk...

ja, és a vérvétel eredménye tényleg jó hír. És mi fogja majd kideríteni a betegséget? Milyen vizsgálat lesz még? Még előttünk is áll egy műtét... :cry:

Cat,

Valóban, esztergomban ünnepkor nem érdemes menni fürdeni, mert baromi sokan vannak. Mi május elsején voltunk egyszer, és utánunk már be is zárták az ajtót :(
De pl. nyáron meg tök jó, mert akkor kint is lehet lenni, és az azért elég nagy terület.

Annamari

http://www.jatekfutar.hu/index.php

illetve a gulliverben is rengeteg thomas van

Képzeljétek, az én gyerekeim meg már tök sokat beszének. Főleg Ambrus. Már mondtatokat is mond, és napról-napra egyre több szót mondanak.

Detti

KépKép
kiliman

Ja, várom a karácsonyi ajándék-ötleteket :lol:

Néhány gondolatom van már a gyerkőcöknek, de hát nagy a család, nekik is ki kell osztani a dolgokat :lol:

KépKép
kiliman

Meme, Cat!
Én magam miatt sajnalom, hogy kevés a lány...., főleg, amikor még bent voltam velük.... :wink:

Cat!
Tényleg gratula a cumi nélküliséghez!!!! És igazad van, nekik kell rá megérni, hogy ők tegyék le és ne erőszakkal vegyül el tőlük. Nálunk Gergő nagy cumis. Kiváncsi vagyok, tényleg bírják e..., éjszakára sem kell? Az a szajré azért megéri így is úgy is..... :D :D

Akkor Esztergom marad majd valamikor egy olyan hétköznap, amikor apa nem dolgozik....., zsúfolt hétvégét nincs kedvem bevállalni. Sztem sosem jutunk el....., mindegy most úgyis ezer dolog, a házunk szigetelése a hétvégén kezdődik remélem...., úgyhogy most ez a projekt van itthon.

Detti!
Még nem tudom a folytatást, de most előről kell kezdeni. Az a drnő, akivel eddig kapcsolatunk volt, egy bőrgyógyász, aki a csípéssel kezelte. Végül is nem rá tartozik.... Beszélek a háziorvossal, meg keresünk valakit, aki ilyesmivel foglalkozik, nem is tudom....., ha van javaslat, várom...
Egyébként azt mondta a drnő, hogy alkati kérdés is lehet, de sztem nem normális, ha valami nincs kifejlődve.... Na majd beszámolok, ha van valami.
A másik jeep tényleg jobban néz ki..., én akkor nem láttam. Egyébként nálunk a kisebb autók jobban bejönnek...., a legjobban a Shell kutas Ferrari megy.

Na jó éjszakát mára!

Kata

Kép
kateduo

Meme :)
Tényleg kicsit hülyén írtam le a cumi sztorit. Szóval már korábban megbeszéltük velük, hogy majd a Télapónak odaadják a cumit, és Ö elviszi a kisbabáknak, cserébe kapnak valami meglepetést. Erröl sokat beszélgettünk, ez Samut nagyon foglalkoztatta. Zoli munkahelyén meg is akartuk beszélni a télapóval, hogy kérje majd el tölük a cumit, és kapnak helyette egy csomagot, amit feltupíroztunk volna ezzel, azzal. Csak mesekönyvben vagy DVD-ben gondolkozom, mert már annyi játékuk van, hogy embertelen.

Aztán vaciláltunk, hogy menjünk-e Esztergomba, és Samu ezt meghallva közölte, hogyha megyünk Esztergomba akkor Ö most azonnal elküldi a télapónak a cumikáját. Na erre nem lehetett nemet mondani. :lol: :lol:

Azóta nincs a cumi alváshoz sem, elsuvasztottam a szekrény mélyére, elteszem nekik emlékbe. Az igazi áttörés, hogy már tudnak beszélni róla. Olyan mint a drogosoknál. :lol: :lol:

Samu nálunk nagyon függö volt, így meglepett, hogy ilyen okosan kezelte a helyzetet. Sokszor nappal is ellopta a cumit, pedig fent volt egy magas szekrényen, de székekkel suttyomban felmászott, és lelopva a cumit elbújt vele valahová és mint a tiltott dohányos ott szipkázta. :lol: :lol: Sok programról azért akart hazajönni, hogy cumizhasson, és a garázsba már tépte fel az ajtót, hogy rohanjon fel a cumiért. Egyszer amikor le akartuk szoktatni róla 45 percet ordított érte, majd összehányta magát. Egyszerüen úgy voltunk ezzel is mint a szobatisztasággal, hogy meg kell rá érniük, ez igazolta a korábbi téziseimet, csak a környezet nyomására próbálkoztunk korábban.

Szóval nyugodtan hagyd Gergöt, meg fog rá érni, hogy elhagyja. Memééknél is ez volt, hogy kell a saját belátás is hozzá. :D

Detti :)
Nálunk 2 nagy ajándékot kapnak most a fiúk: egy nagy barkácskészletet és egy Lego nagy vonatszettet. Itt le is zártam, mert már nem is fér a lakásba semmi, meg úgy érzem, hogy kicsit túlzásba is vitte a család és én is ezt a játékmizériát. Félek nem fogják tudni értékelni, és csak elkapatom öket ezzel. :(

A család többi tagja könyveket kap, vásárlási utalványt, színházjegyet, a sógoromék bébicuccot, mert ott most fog születni a baba december 3-án. A többi még ötletelés alatt. Zolival vagyok a legnagyobb gondban, mert Ö az a férfi akinek nem lehet semmi ajándékot venni. A ruhának nem örül, a müszaki és fotós cikkek túl drágák, nem tudom megvenni, így még agyalok. :?:

Cat
Kép
cateye

Cat!

Zolinak valami extra program kéne, ahova ketten tudtok menni....Nem egy nagy utazásra gondolok, ami drága, meg időigényes a fiúk miatt, hanem esetleg egy egy-két napos valami, vagy nem is tudom.....Bár lehet hogy egy welness hétvége? Mondjuk nem ismerem....

Kata

Kép
kateduo

Ja és ma sem volt sírás a bölcsiben. Viszont mától két hétig minden nap mennek délelőtt a sószobába, ez tök jó.

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Meggyógyultunk! Nincs kedve valakinek átjönni hozzánk játszani valamelyik nap? :wink:

Cat

Gratula a cumileszokáshoz! Nagyon okos volt Samu. :D Oli simán követte? Nem is két hónap múlva? :wink:
Nálunk ez még várat magára, egyelőre mi is ott tartunk Nikivel, hogy már elő tudja bányászni a szekrényről és néha le is lopja. De mi azért elég régóta csak alváshoz engedjük neki szopizni és ezt el is fogadja. (még bőven 1 éves kora előtt óta) De pont ma, elkapta Dávid plédjét, hogy ő már nem szereti a cumit és plédet kér. Aztán végül maradt mellette a cumi is, de legalább már próbálkozott... :) Amíg csak alváshoz kell neki és nem egész nap az lóg a szájában, engem nem zavar... Sztem az a gáz, ha egy 1 éven felüli gyerek nem tudja magát máshogy megnyugtatni (vagy a szülő).

Kata

Tök jó, hogy simán mennek újra a bölcsibe és nem balhéznak. De jó, nem is gondoltam, hogy bölcsikben van olyan, hogy sószoba.
Az jó, hogy negatív a lelet. Azért jó volna ha már kiderülne, hogy akkor mégis mi a baj?!!
Nekünk is nagyon bejönnek a Shell-autók. :D

Annamari

A galaxy-t nem ajánlom, sztem nagyon drága játékbolt. De Thomast szinte mindenhol lehet kapni. Pl nézd meg a Régió nagyker honlapját... Én egyszer túrtam nekik egyet.

Detti

A barkács-dolgok most nekünk is nagyon bejönnek, mindig vmi fogóval mászkálnak és szeretnek. De szeretnek főzni is. :)
Karácsonyra kapnak: Thomasos aquadraw-t, Megabloks autópályát, Fisher Price rázd és megy Verdás Villámot és Cimbit. Mikulásra most rendeltem egy csomó téli és karácsonyos témájú mesekönyvet. Ezek amit biztos kapnak. Ja, meg Noddy-s könyvet az uncsitesóéktól. Diavetítőtök van már? Az is lehet, hogy már bejönne nekik az unalmas téli hónapokban.... Nekünk még megvan az enyém és 1-2 mese erejéig nagyon élvezik.

Nettke

De jó, hogy jelentkeztél!!! Próbálj lécci képeket is rakni, olyan régen láttuk a srácokat! Tavasszal nem talizunk egyszer a medveparkban?

Mesélés: Mi nagyon jól állunk ezen a téren, egész hosszú meséket is meghallgatnak este. A kedvenc a Kiskakas gyémánt félkrajcárja és a Róka és a holló. Ez azért nem rossz egy ilyen korú gyerektől, nem? :wink:
Ja, Bartos Erika fanoknak: Nekünk a Bogyó és Babóca sorozatból van meg egy és nagyon szeretik azt is. Nagyon aranyosak a rajzok is benne. Most rendeltem Anna és PEtit, mert már nagyon foglalkoztatja őket az óvoda.

Nikit elküldte a dokinénik pulmonológushoz. 1 éve szinte minden náthája úgy végződik, hogy megy neki a Spiropent, Ventolin. Lehet, hogy van vmi felsőlégúti allergiája. :( De ezért imádom a dokinkat, felhívtam, hogy nem gáz-e hogy mindig ide jutunk és rögtön utalt is be. Míg a barátnőm saját szakállára vitte el a lányát, mert az ő dokijuk csak ilyen-olyan köptetőket adott a hónapokig tartó köhögésére. :roll: Azért szívesebben adok úgy gyógyszert, hogy tudjuk előtte, hogy mi a baja... Azért kicsit parázok, hogy lesz-e valami, reméltem, hogy dokinéni azt fogja mondani, hogy semmiség és ne aggódjak. :?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Annamari

ebbe pont belefutottam...

http://www.babaruhaaruhaz.hu/index.php?cPath=175

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla :)
Engem sem zavart a cumi, mert csak alváshoz kapták meg már 1 éves koruk óta. Egy dolog zavart csak benne, és az a foguk. A fogorvos nagyon-nagyon ellenezte, és azt mondta már 2 éves korukban, hogy el kellene venni tölük, de nem tudtam megtenni.

Oli nagyon könnyen elengedte, Ö nem volt nagy cumis, nem érdekelte igazán. csak a színe miatt szívta, mert neki lila volt. :D :D

Nem hiszem, hogy Nikinek bármi baja lenne. Ez egyéni érzékenység szerintem. Annál kevesebbet lesztek oviban betegek, ha most túlestek sok bacin. Mikor mentek a pulmókushoz?

Ezért a sószobáért irigykedem. Nálunk nincs sajnos. :(

Tényleg utazás lenne a legjobb ajándék Zolinak, de 1. marha drága még egy 7vége is valami wellnessben, 2. nekem nincs szívem itthon hagyni a fiúkat, mert már olyan jó velük. Partnerek mindenben, és nagyon vágynak az új élményekre. Lehet, hogy hülye vagyok, de megszakadna a szívem, ha itthon kellene öket hagyni. :(

Ja a Bogyó és Babóca is nagy sztár nálunk, megvan az egész sorozat. Föleg az ovódás rész a favorit, Pöttyös Futrinka néni a dadus. :lol: :lol:

Cat
Kép
cateye

Kata,

Nálatok is van a bölcsiben sószoba? Az tök jó!

Ma is voltak benn a gyerkőcök, és jobban is folyik az orruk, úgyhogy remélem, tényleg jót fog tenni.
Bár mi jártunk egyébként is ilyen sóbarlangba.

Lilla,

Barkács dolguk van, fából és műanyagból is, de nem igazán érdekli őket :(
Noddys könyvük is van már. A diavetítőn gondolkodunk, mert ami nekem volt még hajdanán, az már egy kicsit életveszélyessé vált :(
Aquadoodle is benne van a lehetőségek között. Milyen ez a FP Verdás autó?

Azt nem írom ide le, hogy a férjemnek mit szánok... :lol: :lol:

Baba,

Remélhetőleg csütörtökön eljutok abba a játékboltba, és fényképezem az elmokat!

D.

KépKép
kiliman

Tegnapra betaknyosodtak a csajok. :?
Még csak orrfolyás, mindig így kezdik.

Nekem meg agyrázkódásom van. Még szombat este estem egy nagyot, fájt is fejem rendesen, vasárnap is, meg émelyegtem, de hétfőre kicsit jobb lett, pihentem amennyit tudtam, gondoltam lassan elmúlik. Aztán ma reggel, ahogy a sírásra reflexből kipattantam az ágyból, megint nagyon megfájdult a fejem, párom nem nyugodott, délután elzavart a dokihoz, nehogy valami komplikáció legyen vele. Csináltak röntgent, de minden oké, csak ez a fejfájás tünet még eltart majd egy darabig. :roll:

Detti,
megköszönném, mert most egy pár napig biztos nem megyek sehova.

Kata,
nagyon klassz hír!!! Aztán kíváncsi vagyok hogy mégis mi lesz a baj.

Ancsa,
hogy vagytok? Hova lettél?

Cat,
ezt tényleg ki kellett használni, és Samu nagyon okos volt!
Kíváncsian várom, nálunk hogy lesz, Anna nagy cumis, Zsófi kispárnás. :lol:

Lilla,
mikor mentek Nikivel a dokihoz?

Kép
baba888

Sziasztok!

A tegnap délutánunkat nem kívánom senkinek! Valami irtó hülyék voltak, én még ilyen nem értem!!! Hiába ültem le velük játszani, csak dobáltak, romboltak. Ilyet máskor akkor csinálnak, ha nem rájuk figyelek. Azt hittem már sose lesz vége a napnak! Már előra félek a mától. Hátha ma nem esik, akkor kizavarhatom őket délután is. BÁr amióta ilyen hideg van, nincs kedvük kint lenni, jönnek be egydül és vetkőznek. ÉS sorolják, hogy melyik mesét akarják nézni- ha nemet mondok, mondják a következő címet. :twisted: Én pedig igyekszem, hogy csak akkor nézzék, ha valami dolgom van, főzés, ilyesmi. De már semmi más nem érdekli őket!!! A gyurmázás, rajzolás kb fél-fél óra, mesélés szintén. Adjatok túlélési tippeket lécciiii!

Amúgy most az a sláger, hogy zsákostul, ahogy vannak, Niki fejest ugrik Davihoz, hogy ők együtt akarnak aludni. Aztán persze egy idő után vmit csinál vele Dá, amitől bőg, de visszamenni nem akar. Mi jöhet még?!! Csak attól félek, hogy egyszer kifelé is fejest ugrik a parkettára. :?

Baba

Jobbulást nektek! Hogy tudtál akkorát takarni, hogy agyrászkódásod lett? Nem irigyellek, hogy most még betegek is...
Nikit 23-án visszük a dokihoz.

Detti

http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st= ... &pid=42682

Hova szoktatok menni sóbarlangba?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Baba :)
Jobbulást, neked is és a csajoknak is! Nem semmit eshettél akkor! :cry:

Lilla :)
Tegnap az enyémek is meg voltak kettyenve, és Orsi fiai is, beszéltem vele. Le a kalappal elötted, hogy Te bírod egész nap programmal öket! Én délután négytöl este 8-ig sem bírom. Ma már vettem vízfestéket, hogy azt kipróbáljuk, mert egyszerüen semmi nem köti le öket 10-20 percnél tovább. A Noddy most nálunk a sláger, meg Sam a tüzoltó, de csak Olit érdekli, Samut semmi de semmi nem köti le. :cry:

Cat
Kép
cateye

Tegnap az enyémeim is kezelhetetlenek voltak, a bölcsis néni is úgy fogadott, hogy Bernát verekedett, meg lökdösődött.
És otthon is folytatták, se a könyv, se a mese, se a gyurma, se a rengeteg játék nem érdekelte őket :cry:

Pedig én is csak fél 4-től voltam velük, de megőrjítettek.
:twisted:
Valami lehetett a levegőben :(

Lilla,

A masszőrömhöz járunk sóterápiára, szerintem jót tesz.

D.

KépKép
kiliman

Sziasztok!
Jajj, nagyon jó itthon!!!!
Atikám is fel van teljesen pörögve, nem is látszik rajta, hogy beteg lenne.
Olyan kis ügyesen belélegzi már a ventonil puffokat, sőt az inhalálást is egyedül végzi.
Tegnap voltunk vissza a gyerekdokihoz.Hétfőn kell vissza mennünk és ha minden okés,akkor irány a bölcsi, én meg keddtől végre elkezdek dolgozni.
Kiírattam magam a dokimmal táppénzre, mert ha a fiúkkal jövök el, akkor a min.bér után jár, ha magam után,akkor a fizu 80%-a és az első 15nap betegszabi.
Csak azért írtam le, mert jó ha tudjátok!!!!

Detti, Lilla!
Nekünk nagyon bejöt ez a gyógyszer porlasztó, csak ajánlani tudom.
Sóoldatot teszek bele (felirattam a dokival), most meg még egy kis köptetőt (ambrobene) is.
Nagyon sokat javult Atika amióta ezt használjuk.

Kata!
Örülök, hogy jó lett az eredmény!!!
Én is tartok tőle, hogy mi lesz a reakciójuk hétfőn, ha megyünk a bölcsibe.

Baba!
Jajj, de sajnálom.Jobbulást kívánok nektek!!!!!

Detti!
Miért nem írod meg, hogy mit fog kapni a párod???? :lol:
Nálunk eddig az ajándékok listája: Lego duplo vasút, pénztárgép, könyvek, diafilmek, autó garázs és még ki tudja addig mi jut eszeünkbe.
Hátha lesz valakinek valami jó ötlete.

Lilla!
Nekem is mondták, hogy vigyem el Atikát ilyen dokihoz, mert ha többször is előfordult már nála ez a befulladás, akkor a gyógyszereket és pl. a porlasztót is ingyenesen fogjuk megkapni.
Én még gondolkozom rajta.(7hósan és most volt neki)

Cat!
Itt is gratula a kis ügyes fiaidnak!!!!!
A mi csoportunkban is kevés a lány, csak 3-an vannak, a többi fiú.

Nettke!
Gyere többször, és tegyél fel légyszi képet a gyerkőcökről.

Judyt
KépKép
judyt

Ja, csak hogy beálljak Én is a sorba, nálunk is volt itthon két kerge gyerek. :)

Judyt
KépKép
judyt

Judyt :)

Milyen porlasztótok van? Én ilyeneket találtam a neten, de elég horror áruk van.

http://www.mediker.net/index.php?topic_ ... 2Fshop.php

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Most mi is Spiropenttel és ventolinnal élünk Gergővel....nekünk ugyan nincs ez az adagoló pumpánk, hanem joghurtos pohár segítségével fújok be neki.

Judyt!
Mi is ez a gyógyszerporlasztó?

Lilla!
A Gellért szálló is van sókamra, én mindig odajártam....., 15-20 percet kell bent ülni, nagyon jó.
Túlélési ötletem nincs, én is szívesen fogadom ha van.....

Bölcsink tök jól megy...., alig tudom őket hazahozni, ma total fel voltak pörögve, az udvaron megrohamozták a csúzdát, meg a hintát..., én meg már mentem volna, mert mire hazaérünk az elég sok idő és nem birok velük...Az egyiket a hónom alatt, a másikat kézen fogva vonszoltam a babakocsiig....Még jó, hogy ez a bölcsi udvarán és nem az utcán. Mondjuk a múltkor a hugom ezt a Mom parkban játszotta el velük, amig én a Dm-ben vásároltam. Azt mondta nyugodtan menjek be, ő kint marad velük. Persze már 1 óra volt, előtte 2 óra hatalmas séta, jó fáradtak voltak. Amikor bementem vásárolni még minden oké volt, de mikor már a pénztárnál álltam jött a hugom...., kinyúlt. A két gyerek a földön feküdt és nyalták a földet egymást utánozva. Közben idegenek meg sajnálkozva mondták, szegény, milyen nehéz lehet.....Azért ez nem általános, csak egyszeri eset volt.

Tegnap nekünk egész jó volt, de sztem csak azért mert itt volt az uncsitesó, 5 és fél éves és vele nagyon jól el vannak. Jobban mondva total felpörögnek vele. De nekem semmi dolgom nincs, csak néha szólni, hogy óvatosabban, mert nagyon bedurvulnak.

Baba!
Gyógyuljatok!!!!!! Hogy estél el???

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Hidegfront van, nem ez lehet a szegény gyerkőcökkel???
Bár, az enyémek eddig nagyon-nagyon megérezték,de tegnap este csak Zsófi volt az, kinek semmi nem volt jó!!!!
Nálunk most a társas játékok a "menők". Nagyon sokáig lekötik őket. Valamint a puzzle.Persze ehhez én is kellek, mert ők a játék szabályokat még nem tudják pontosn betartani, ill. a másikkal tudnák, csak magukkal nem.
Írtátok többen is a Lego Duplo Vonatot. Én tavaly Editék ( nekik már volt és írta milyen jó ) miatt döntöttem e mellett Zsombinak, de a mai napig imádja. Sőt a kiegészítőket kéri most Zsombi napra és karácsonyra is.
De, nálunk a karácsonyi ajándékokkal nincs a piciknél gond, mert ha most megkérdezném, rögtön 5 féle dolgot elsoronának.

:roll:
Kristóf nem tudja még, de nem félek, ő is tud majd kérni valamit a Jézuskától.

Lacikám meg könnyű eset. Imád öltözködni, olvasni, zenét hallgatni. Sport felszeréléséhez is kellene 1-2 új dolog, így azt kell ki gondolnom mi is legyen a sok közül.
Bár, meg kell mondjam szülinapjára nyáron GPS-t kapott ( abból is elég komolyat), így most egy kisebb dologra fogok voksolni.

Kata!

Nálunk is sokat volt a joghurtos doboz forgalomban. Aztán a befulladás után a kórházban a dr. néni csak adagoló pumpa felmutatásával engedett haza. Mi a gyógyászati segédeszközök boltjában vettük. De, össze sem hasonlítható a 2 dolog. A joghurtos pohár kb. 50%-os bejutást biztosít.

Baba!

A kérdésem nekem is ez: Hogyan tudtál ekkorát esni?????
Remélem már jobban vagy.

Cat!

Küldjem Samuhoz Kristófot? Biztos vagyok benne, hogy lekötné pár órára?! :wink:

Judyt!

Jó hírnak veszem, hogy elevenek a fiúk... :wink:
Zsombinál a kórházi napokban még azt is kértem : hisztizz már egyet kisfiam.Vagy valami, csak legyél jobban.

Lilla!

Ha nálunk már más nem volt, irány el otthonról. Mindegy hova, csak egy kis környezet változás. Ez eddig még mindig segített.
Niki artistának készül? :lol:

Nálunk:

A gyerekeknél nincs gond, szépen ovikáznak, sőt nagyon élvezik. Csomó mondókát hozztak már haza, nagyon aktívak a csoportban.
Már kezdek gondolkodni, mit is kellene csinálnom, dolgozni, mert szerintem ez az itthon lét nem fog sokáig lekötni.
Hát ötlet van, majd meglátjuk.

Olyan rossz itt az idő, hogy az várható, hogy a hó essen.

Megyek, mert felébredtek, és fodrászkodni megyünk.

Meme
szinta

Meme

Nekünk is joghurtospohár van a Ventolinhoz. Gyógyászati segédeszköz boltban mennyi az adagoló? És milyen? A baby haler vmi 5000-, annyiért nem kell.
Elmenni: igen, de esőben-sötétben, este 6 körül hová?!!

Niki űrhajósnak készül, ezt babatornán mindig bizonyítja. :D

Tök jó, hogy bejön nekik az ovi és még tanulnak is vmit. Most már enyémek is tudnak pár mondókát és a legváratlanabb helyzetekben idéznek belőle 1-1 részt- nekem meg néha elég nehezen esik le az összefüggés. :wink: De imádnivalóak közben. :D

Judyt

Porlasztó-témából engem is kiokosíthatnál.... Amúgy mi sem támogatási-célból mutatjuk meg pulmonológusnak Nikit. Dokinéni azt mondta, hogy lehet, hogy más gyógyszert fog kapni megelőzésnek, hogy ne kelljen mindig Ventolin. Mondjuk ő mióta tavaly Karácsony előtt hörghurutos lett, szinte tényleg mindig elkezd sípolni és muszáj neki adni. De szerencsére olyan komolyra sosem fordult a helyzet, mint Atikánál.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Cat

Milyen vicces, hogy Oli azért szerette a cumiját, mert lila volt. Dávidnak is az a kedvenc színe, babatornán pl direkt a lila kislabdákra vadászik. :D

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Egészségpénztári tapasztalata van valakinek? Melyiket érdemes, mire lehet felhasználni?

Cat!
A fiúkat hova viszitek fogorvoshoz?

Eri
simones

Cat!
Aerosan a típusa.
A barátnőmtől kaptuk, mert már nekik nem kell.Ez kétszer akkora méretű, mint amit Te találtál.
Ha vissza kell adnunk szerintem Én valami kisebbet fogok keresni.
Tényleg elég drága. :(
Mondjuk a babyhaler is 6ezer ez pedig a duplája.
Szerintem nagyon jó kis gép, már egy kis taknyosságnál is használható a sóoldat porlasztásával.
Sőt bármilyen gyógyszer porlasztható vele, a szirupok (köptetők) is.

Lilla!
A lényege, hogy biztosítjaa legkisebb hörgőkbe történő eljutásukat is. Az aerosol hőmérséklete néhány percen belül testhőmérsékletűvé
válik. A gyógyszerporlasztás igen takarékos, a gyógyszerporlasztó tégelyből az utolsó cseppig elporlaszt

Kata!
Már bocsika a kérdésért, de Ti járhattok úgy bölcsibe, hogy Gergő még gyógyszereket szed????

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Mi is beálltunk a sorba!!!! :( Mikor már azt gondoltam,hogy túl vagyunk az első taknyos-köhögős bacin,az Olivér belázasodott.3napig 39fok fölötti lázzal tengődött.Ma már csak 38,5 volt neki,de (ahogy nála évi 2szer lenni szokott) elkezdett fulladni. Úgyhogy engem is felvilágosíthatna valaki erről a gyógyszerporlasztásra meg a Ventinol és hasonló szerek mibenlétéről!!!

Cat?Judyt?Lilla?Ti hogy is csináljátok?

Nekünk a dokinéni ilyen esetekre mindig fenistilcsepp+calcimusc+teophilines kúp hármast ír fel.De ezt csak napi 4szer lehet adni és abból is 1-t "kötelező" éjszakára tartalékolni. Így sokszor alig bírjuk ki az egyik adagtól a másikig. Lehet,hogy be kellene szereznem valamit köztes időkre?!

Cat!
Ügyesek voltatok a cumival!!!

Judyt!
Örülök,hogy már otthon lábadoztok!

Nettke!
De jó,hogy jelentkeztél!!!Ha van időd,dobj nekem is e-mailt!Meg ha átküldesz pár képet (vagy a Tomi),lekicsinyítem és felteszem a skacokról!Ha neked nincs rá időd!

Baba!
Hogy veled is mindig történik valami??! :wink: Jobbulást!

Szép estét!
Edit

Kép

Kép
edit73

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?