Sziasztok!
Marcit kék fény alá kellett tenni, és kb. 2 hónapos korában múlt el a sárgasága, de lehet, hogy még később, nem tudom, nagyon sokára. Az érték 200mmol (asszem, ez a mértékegysége, de lehet, hogy tévedek), afelett kékfény, és csak ha alámegy, akkor engednek haza. Maga a sárgaság még nagyon sokáig megmarad, de már csak a bőrön, és alulról felfelé ürül ki, de a vérben ha már egyszer lemegy az érték, akkor nem megy följebb. És igen, CSAK az anyatej az egyetlen gyógymód rá! No meg a nap, de Marci decemberi volt, így Nála csak a tejcsi maradt. Aki napoztathatja is a babát, annak hamarabb el is múlik.
A sárga babákat ébresztgetni kell, ráadásul ők sokkal aluszékonyabbak, én volt már, hogy sírtam, mert nem akart felébredni és enni, ez még a kórházban volt, végül be kellett vinnem a csecsemősökhöz, hogy ébresszék fel - mondanom sem kell, magától felébredt.
Napközben max. 3, éjjel max. 4 óránként etetni kell őket, persze minél sűrűbben, annál jobb, de ha éjjel kicsit kihúzod, attól még nem történik semmi, de 5-6 órát azért nem szabad hagyni.
Andi,
szerintem is érzi Bogi, hogy nem annyira kedveled anyóst... Ezzel nem tudsz mit tenni, majd kinövi - remélhetőleg.
Milyen érdekes, hogy én is ezerszer inkább anyuékra hagyom Marcit, mint anyósra, pedig nem kerülhetem el mindig. Képzeljétek, múltkor is mit vett neki: egy olyan kisautót, ami tele van apró alkatrésszel!!!!!!!! Mikor meg mondom, hogy ez nem neki való, akkor jön a csípőből válasz: a férjemnek is volt már autója ilyen korában, kell az egy kisfiúnak, Marci már nem baba!!!!!!!!!!!!!! 10,5 hóanposan NEM BABA!!!!!!! Megáll az eszem!!!!!!!!!!
Na, hát ezért nem akarom otthagyni nála Marcit.
Pilla, Tiop,
nem semmik a Lánykáitok! Hiába, ők már ezzel együtt nőnek fel!
[color=indigo]MÁRKNAK, RONINAK BOLDOG HÓFORDULÓT!!!!!!!!!!![/color]
Na, ma már nem jelentkezem, elmegyek Anyuékkal megnézni a Cirque du Soleil előadását az Arénában. Olyan izgatott vagyok, már nagyon régóta fenem rájuk a fogam, de eddig főként Amerikában turnéztak. Anyunak volt egy csomó Sodexho Kultúra utalványa, azokat be tudtuk erre váltani, egyébként nem tudtunk volna elmenni. Szép napot mindenkinek!