Új privát üzeneted érkezett!

Tüccs, jó lett a vonalzód! De ha nem akarod küldözgetni a próbákat, akkor az _előnézetben_ is megnézheted, hogy sikerült-e. Csak azért írom, mert ilyenkor biztos méltatlankodik az ember, hogy elküldjem, ne küldjem...stb.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Jó reggelt!

Susy, tegnap elírtam, Szentágotai kedden rendel Gyömrőn!

Henus, Pimpóka, köszi a bókokat :lol: Igen, elég husi még mindig (tegnap mérték: 8600 g és 71 cm), nem is csoda, mert kis lusta, ha mozgásról van szó :oops: 3-4-szer átfordult, megmutatta, hogy ilyet is tud, de ő inkább üldögél és nézelődik. Tekergeti a nyakát, minden érdekli. Még nem ül fel egyedül, csak ha a pihenőszékben, hordozóban fekszik (féligülő helyzetből).

Pilla, látom Laura is imádja a technikát 8)

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Susy, Jutka, nem csinálnátok vonalzót, hogy együtt izgulhassunk veletek és lássuk mennyi van még hátra???

Jutta, Jutta, én úgy szeretnék már képeket látni Dorkáról.. :roll: :lol: :lol:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szia Mindenki!

Pilla, mi nem csak egeret, hanem egy billentyűzetet is odaadtunk Boginak, amikor kábé akkora volt mint Laja. Úgy 1 napig működött a dolog, mert rájött, hogy azt hiába püföli, nem ír semmit sehová. Nagyon felháborodott rajta, azóta nem lehet átverni semmivel. Ő még a távirányítóra (Bogi-nyelven: tányó :D ) is nagyon rá volt kattanva, hiába kapott sajátot, azzal nem tudta kapcsolni a tévét, így elhajította. Mostmár 2 perc alatt letesztel mindent, és ha átverésnek minősíti, akkor "kikapunk" tőle! :lol:

Na, csak emlegetni kellett, megjelent az ajtóban őkirályi fensége. Első szava: "Apa?" Persze Apa már a dolgozóban...

Lányok, egy hülye kérdéssel fordulnék hozzátok, főleg azokhoz, akiknek már párévesek a gyerekei. Bogi már nemegyszer úgy nyilatkozott az anyósomról, hogy "néni". Szerencsére az érintett még nem hallotta meg, és a férjem se vette észre, mert mindig gyorsan elterelem a figyelmét. A "mama" megnevezést csak anyumra használja, viszont a "papa" az mindkettő nagypapára igaz nála.... Szóval szerintem nem arról van szó, hogy nem tudja kezelni a "többszörösített" felmenőket. Ráadásul arra is szinte erőszakkal kellett rávenni, hogy odaálljon anyósom széke mellé a múltkor amikor itt voltak Roni keresztelőjén (az ölébe nem tudtuk beültetni - szerencsére anyósom nem fogta fel a dolgot) és le lehessen őket fényképezni együtt. Ha kap valamit anyósomtól, akkor arról később úgy nyilatkozik, hogy a "néni hozta". Hiába mondom neki, hogy "mama hozta", csak rázza a fejét. Szerintetek mit csináljak??? Attól félek, hogy mihelyst az érintett pirinyó agyához eljut a dolog, hogy ő a Bogi megnevezésében nem mama, hanem néni, akkor iszonyatos balhé lesz belőle, aminek nem akarom kitenni a kicsi családunkat. Ráadásul amikor pl. a férjem telefonon beszél anyósommal, és odaadja a telefont Boginak, hogy "beszélj a mamával" mindig visszaadja a gyerek a készüléket, mihelyst meghallja anyósom hangját, és mutogat az én telefonomra, hogy azzal hívjuk fel a mamát. Amikor azonban anyósom hangját hallja meg az én készülékemen keresztül, eldobja a telefont, és úgy néz ránk, mint akit becsaptak. Apósommal viszont vígan elbeszélget hosszú percekig, ugyanúgy, mint anyámmal meg apámmal. Arról sincs szó, hogy valamelyik nagyszülő-párost többet látná, mint a másikat, mert arra kínosan vigyáztunk eddig is, hogy ugyanannyiszor utazzunk mindkét helyre. Erőltetni nem akarom a dolgot a gyerekre, de sajna ismerem annyira a férjemet, hogy ő viszont van annyira "anyuci pici fia", hogy megpróbálná rátuszkolni Bogira a "mamát" ha az elkezdene hisztizni a dolog miatt. Azt tudom, hogy pár év múlva, amikor már értelemmel el lehet beszélgetni a gyerekkel, akkor megoldódhat a probléma, de most mit csináljak???

Sziasztok!
andibab

Ronibabának minden jót a hófordulójára!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziaszok!!

Andibab, Szantre: Boldog Hófordulót !!!!

Lányok nem bírom ezt az iramot... :lol: :lol: na majd a 4nap alatt mikor apa is itthon lesz velünk..

Üdv az újaknak!!
Nekem Toldi doki volt az orvosom, fiatal, kedves,lekiismeretes és engem pl. a 33.héten vett át egy másik Schöpf-Méreiis dokitól, én hagytam ott, de ez egy másik téma.. :evil:
az alapítványi szobák jók, a nővérkék is aranyosak, bár egy -két csecsemős nővér "nagyon" régimódi, de valakinek ez jön be...
engem az zavart, hogy a nappli műszak és az éjszakás műszak mindig ellent mondtak egymásnak.
pl: nappal: csak 20 percig szoptassak, éjszakás: legyen rajta egész éjjel a gyerek, attól fog jobban jönni a tejcsi :))
na mindegy...

gátseb:
hát nekem gyors lefolyású szülésem volt (5óra) és a gyerek (3,810g) "repesztett" pedig vágtak rendesen, ezért szülés után 1,5óráig vartak , de én nekem ez nem fájt egy percig sem, sőt mikor kivittek a szobába már járkáltam, ráültem, a szobatársam csak nézett, hogy ő már 3napja szült és még mindig nem tud ráülni, szóval ez is ember függő...
ja és OLYAN TÉREN nekem is jobb lett mint az előtt... :lol: :lol:

na még vannak témák amikre nem írtam, majd jövök...csak felkeltünk..

Mano:
a kisfiú: Zétény lett végül, anyuka kérésére megtörték a hagyományt, miért kérdezted??

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Sziasztok!

Tiop,
Köszi az érdeklődést.:)
Elmentünk,de nem kerültünk be,mert rengetegen voltak,egy óra várakozás után feladtuk.:(
Majd jövőhéten...

Linda,
Hogy miért kérdezem?
Mert van egy ismerősöm ( már régen találkoztunk 5-6 éve) és most úgy tudom,hogy Toldiné lett,ráadásul orvos a férje,Gödöllőn lakik és vagy egy kislánya,Csenge,3 éves és most született egy kisfia,na most figyelj : ZÉTÉNY!!! :wink:
Szóval azért kérdeztem,mert lehet,hogy a régi ismerősöm férje Toldi doki...de ezek után már nem hiszem,.,

Na,tegnap megkaptuk a FP játékokat:)
Én el is felejtettem,hogy mit kértünk,azt hiottem,hogy sütifalót meg pancxsimanókat,közben meg járássegítőt és pancsimanót...,szóval nagy meglepetés volt,hogy járássegítő jött..:)
Levinek nagyon tetszik,madj rakok képeket.

Kép
mano83

Sziasztok!

Jutka: Borsod megyei vagyok, Edelény a város neve. Közel Aggtelekhez. Sajnos ritkán járok haza, de anyukám megigérte, hogy mire szükségem lesz rá, itt lesz tettre készen :)
Nekem a pocakom még nem mérték, sőt a védőnő a szívhangot sem méri soha, pedig állítólag kellene. Igazából elég széles a csípőm, és arra gondolok, ezért nincs olyan nagy pocakom. Igazából, ha jól megnéz valaki csak akkor látja, hogy terhes vagyok. Sokak szerint majd most fog nőni igazán.
Nekünk is kislány lesz. Párom azt mondja ő első perctől érezte.
Julianna lesz a neve.

Tiop: Nagyon köszönöm a képeket, a párom nevében is, neki is tetszenek. Egyre jobban örülök, hogy ide találtam hozzátok.

Szantre: Király! Abban esetleg tudsz segíteni, hogy hogyan tudom felvenni vele a kapcsolatot? Keressem a kórházba? Vagy a rendelőbe nézzek el jövő kedden? Azt hiszem számomra ő lehet az egyik doki, aki elmondás alapján a legszimpibb.
Vonalzóm van, csak nem mindíg az otthoni gépről írok, így nincs lehetőségem csatolni.

Lenne hozzátok egy kérdésem: A sógornőm 2 hete szült és ő azt csinálja, hogy éjjel 2-3 óránként felébreszti a picit szopni. Szükség van erre? Bevallom jópár gyerek van/volt körülöttem és senki nem ébresztgette éjjel szopizni. Kiváncsi lennék ti hogyan vélekedtek erről. 3- an vagyunk testvérek és a keresztlányom sem volt éjjel felköltögetve. Viszont a párom családja szerint muszály. Én most kicsit elbizonytalanodtam...

Nagyon szépek és aranyosak a babák, olyan jó látni a mosolygó huncut kis arcukat:)

Szép napot mindenkinek

Susy
Kép
susytunder

Susy, az aláírásodat csatold a profilban az aláíráshoz, így nem kell mindíg beszúrogatnod, ha jól értem, ezt csinálod.
Edelényi? Én miskolci vagyok. Akkor nem messziről kerültél el.

10 hétig csak szopi volt nálunk, de egyszer sem keltettem fel, sem éjjel, sem nappal. Ha megéhezett felkelt és jelzett. De ha elég sárga, akkor szerintem kell ébreszgetni, ha nem, értelmetlen.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!
Pimpoka: hát igen, elég kellemetlen élményeim voltak abban a szobában...

Éjszaka szerintem sem kell ébreszteni a gyereket, csak ha sárga...

Roni babának boldog hófordulót!!! Andibab, elég kellemetlen a szitu, de szerintem nem tudod erőltetni...
Vendég

Sziasztok!
Nircee!
Kipróbáltam a szülőkereket,hát nem volt valami biztonság érzetem benne,de viszont kényelmes!engem zavart,hogy lebegett!! :oops: :? :lol:

Szantre!
Jaj de tündér a kis hurki-murki fiúcskád!!!Nagyon édes!!!!
Aszem te kérdezted,hogy Zsani szereti a hintalovat?Igen nagyon bírja a pacit,néha úgy belejön a hajtásba,hogy félek át ne lendűljön! :oops: :? :lol: :lol: BOLDOG HÓFORDULÓT MÁRKNAK!

ANDIBAB!
Szerintem nem kell semmit sem csinálnotok!A lánykádban valami miadt így maradt meg,hogy "néni"!annyit tudzok tenni,hogy mondjátok neki folyamatosan,hogy ő a mama!Erőltetni szerintem semmiféleképpen nem szabad!Majd ha nagyobb lessz úgy is rájön,hogy ő is "mama"!Nállunk anyut hívja úgy a Roli,hogy "Mari-mama"!Ha pedig anyós lelkem megharagszik ez miadt,hát az már ..............! :wink: :!:
BOLDOG HÓFORDULÓT RONINAK!Rohan az idő!!! :!:

Mano!
Akkor várunk jövőhétig!!! :? szerintem semmi gond nincsen!!!! :!:

Tüccs!
Jó a vonid!!!!!!! :wink: :P

Susy!
Nagyon szívesen!!!!!!!!!!Örülök,hogy tetszettek!!!!Hú párod is látta!!! :oops: :oops: Mondjuk annyira nem volt vészes! :oops: :?

Pilla!
Mintha Zsanit látnám!!!!!!Neki is van egere+billentyűzete!!!!! :lol: :lol:
Kép

Sziasztok!szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Márknak és Roninak Boldog Hófordulót!

Andibab, nálunk is pont ugyanígy működik a távirányítós téma. Kapott a lány saját távkütyüket, de azt hiába nyomogatja a TV-n nem változik semmi. Hajítja is őket a fenébe... Mostanában telefonálásra használjuk, mert ha mondjuk Neki, hogy halló, már teszi is a füléhez.

Pimpoka, tényleg jó kis babakocsitok ven. Lelle pedig tündéri kislány. Úgy látom, hogy a szeme is nagyon sokat javult, ugye? Bár én addig észre sem vettem a dolgot, míg meg nem említetted.

Szantre, az utolsó kép magazinba való. :lol:

Megjöttek a szállítók, úgyhogy mennem kell.
Ma még van egy építkezésre kimenet, egy Bricostore látogatás és egy nagy bevásárlás a repertoárban. Még jó, hogy itt a húgom és segít.
Vendég

Lemaradt:

BOLDOG HÓFORDULÓT MÁRKNAK!!! Édes a frizurája! :D :D

Lányok, látta valaki a "Faterok motoron" (Wild hogs) című filmet? Boginak most az az aktuális kedvence... Közli velem, hogy "bácsi-tutú-bumm szédé" vagyis a bácsi leesett a motorról cédé (a dvd-t még nem tanultuk meg... :roll: ) és be kell neki tenni a filmet a lejátszóba. Iszonyúakat röhög rajta! Tegnap meg felállította az apját a kanapéról, hogy ők is bunyózzanak, mint a bácsik a filmben, és közben gurgulázva vihogott. Mi lesz ebből a gyerekből?????? :roll: :shock: :roll: :lol: :lol: :lol:

Köszi a jókívánságokat! :D :D

Susy,
szerintem nagy baromság felébreszteni egy alvó kisbabát, akár 5 napos, akár 5 hónapos. A babák kiválóan tudják, hogy mikor ürült ki a pocikájuk, és fognak szólni, hogy anyu kaja kéne! :lol: :lol: Kizárólag akkor kell ébreszteni őket, ha valamilyen orvos által megállapított (nem véletlenül hangsúlyoztam!) betegsége van, és elesett, aluszékony, nem eszik, mint pl. a sárgaságos babák. Akkor viszont muszáj, mert úgy könnyebben meggyógyulnak, ha rendesen esznek. Gondolj csak bele, a felnőttek között is van különbség az anyagcsere gyorsaságában, vannak akik többet esznek másoknál, vannak akik hamarabb megéheznek ugyanannyi kajától, stb... Amúgy is te leszel/vagy a baba anyukája, TE fogod tudni, mire van szüksége, nem pedig mások, hiába is családtagok... Nem kell bizonytalankodni, és előre aggódni a még meg nem történt dolgok miatt, meglátod, hogy ösztönösen fogod tudni, mi a jó mindkettőtöknek. Bízzál magadban, és a piciben!!!

Üdv!
andibab

Köszönjük a dícséreteket!

Roninak is boldog hófordulót!

Tiop, Zsani aztán nagyon komolyan gépel! :shock: :lol: :lol:
Hihetelen, hogy mennyire érdekli őket a sok elektro-kütyü. Nem is csoda, hogy mire ovisok lesznek, lepipálnak minket a számítógéphasználatban :roll:

Andi, szerintem sem kell erőltetni a mamának-szólítást. Biztos oka van annak, hogy Bogi kevésbé fogadja el a másik mamát, szerintem csak rontana a helyzeten, ha erőltetnétek.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

szülőkerék: én abban szültem és ÁLLATI JÓ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Döbbenetesen jól lehetett benne nyomni, abszolut nem fáradtam ki és tökéletesen tudtam koncentrálni a szülésre... Tök jól ki tudtam támasztani a lábam (olyan szögben ahogy jólesett) és olyan pózban szülhettem ahogy az a legkényelmesebb volt. Álllat :))))

Férj a szülésnél: izé... az enyém amikor varrtak beállt Toldi doki mögé és miközben figyelt marcipánt evett.... én meg csak ott álltam és pislogtam, hogy ilyen nincs... (éhes volt és félt, hogy leesik a cukra és akkor az életben nem magyarázza ki, hogy nem a vér miatt lett rosszul :twisted: ... művészlélek:)))))) Megjegyzem nálunk ez az égvilágon semmi gondot nem okozott, sőt, valahogy még jobb lett a kapcsolatunk a közös élmény miatt:)

jön ma valaki ringatóra az Erzsébet Ligetbe? (ha igen, akkor bordó kenguruval leszek - ha sikerül odaérnem 15:15-re...)

(tök jó, tiszta ámerika... megnéztük, hogy ha a kiszemelt gimibe akarjuk Lillát járatni akkor oda kell vinni hetente egyszer zenebölcsibe, aztán -ha felveszik!- hetente kétszer zeneoviba, aztán felvételi az általánosba aztán a gimibe... durva... nem? Majdhogynem születésétől kezdve oda kell cipelni, hogy esélye legyen bejutni... nemsokára fel is hívom őket a zenebölcsi miatt... mg jó, hogy a férjem fél családja odajárt, így talán előnnyel indul)
Vendég

andibab: enyim gyerek az én szüleimet szereti, anyósomtól üvölt. Én nem kezelem őket egyenlően, anyósomtól féltem, a szüleimtől nem. Ez nem egy előre eldöntött dolog volt, valahogy mindig azt hittem, hogy majd az anyósomra fogom sokszor rábízni, a szüleimre inkább nem... ehhez képest azt látom, hogy a szüleim iszonyú jól elvannak vele, az anyósom pedig 20 esetből egyszer képes valódi érzelem kimutatására, egyébként csak nyáladzik amitől engem (is) kiráz a hideg. Szerencsére ebben a férjemmel egyetértünk. Mondjuk az anyósom nem tudja, hogy amíg én suliban vagyok a szüleim vigyáznak Lillára... (ez van, én vagyok az anyja, jogom van eldönteni, kire merem rábízni)

Valszeg az is belejátszik a dologba, hogy a babákoknak iszonyú jó szenzoraik vannak, megérzik, ha az ember éppen írtózik valakitől. Amikor az anyósom normálisan viselkedik, én is lazítok és olyankor Lilla is barátságos vele. Ez most vagy azért van mert én is lazítok, vagy én eleve azért lazítok, mert kivételesen normális és Lilla is ezt érzi meg abban a pillanatban...

Szerintem hagyni kell, hagy döntsenek a gyerekek.

(nálunk a keresztelő volt az ami után le kellett ülnöm az anyóssal és adni neki egy fejmosást, hogy milyen anya -nagymama- az ilyen aki kicibálja a megrémült, üvöltő gyereket az anyja kezéből, csak, hogy bevágódjon a papnál... mit szólt volna hozzá, ha anno vele játssza ezt el az anyósa... Mondjuk azóta meg se próbált semmi hasonlót, de az is lehet, hogy Lilla is erre emlékszik... vagy csak én nem dolgoztam még fel és Lilla ezt érzi... )
Vendég

De jó nektek, én is kipróbáltam volna a szülőkereket, de mivel nekünk megfigyeléssel kezdődött a szülőszobán való tartózkodás, így az utolsó szobába kerültünk, ott pedig ugyebár nincs szülőkerék. Aztán mikor elindult a dolog persze már nem cuccoltunk át. A szülőszéket is kipróbáltam volna, de vajúdni sétálgatva esett jól, aztán a kádból kimászva raktak is fel az ágyra.. de majd legközelebb :wink:

Csakegy, te is tanulsz? Még egy sorstárs? :lol: :lol:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Andi:
ha a gyerek valakit nem szeret, akkor nem szereti. Nem kell neked őt megerőszakolnod! Ha az anyós szóvátenné, akkor mondd meg, hogy gyerek, majd ha felnő másképp lesz.

Susy:
Ha a gyerek sárga, akkor fel kell ébreszteni és itatni kell lehetőleg vízzel, mert az mossa ki a bilirubint a szervezetéből. Az anyatejben van olyan anyag, ami nem engedi ezt a folyamatot, ezért anyatejjel nem fog elmúlni a sárgasága, csak sokára. A mi babónk is sárga volt egy kicsit, én ráztam csórikámat, mert nem volt más választásom, fel kellett ébreszteni. DE ahogy a sárgasága elmúlt, nekem eszembe nem jut felkelteni, inkább lefejem a tejem. Van, hogy éjjel hat-nyolc órát alszik, hát hadd aludjon az a gyerek, ha álmos! Majd ordít, ha éhes! :) Egyébként a Didiri azt csinálja, hogy esténként iszonyatosan betankol, egész este a cicin lóg és utána ha már nagy nehezen sikerül elaltatni, mivel álmos is meg éhes is, ezért nyűgös, de ha elaludt, akkor vihetik a házat is, ő fel nem kel! :)
De tudod, mit tanácsolok neked:TEDD AZT, AMI NEKED NYUGALMAT HOZ!!!! Úgyis fogod érezni, mi nyugtat meg és tedd azt. Én nem etetem három óránként, akkor eszik, amikor szól, hogy Anya, enni akarok! :) Ennyi! És olyan szépen hízik meg olyan szépeket rottyant, ahogy illik. :) Minden alkalommal mindkét ciciből etetem és csak akkor fejem le, ha úgy érzem, hogy nem evett belőle csak nagyon keveset. Van neki akkora szivattyúja, hogy jobban kiszedi, mint a mellszívó. De az elején fejtem, akkor kellett. És Hála Istennek, van tejem. De ha elkezdene apadni, akkor fejném. Na, addig beszéltem róla, hogy elkezdett elindulni a tejem, a babó meg ébred, úgyhogy megyek.

Szép napot mindenkinek!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

(Lilla vagy 3 hónapos koráig tök sárga volt... max. 3-4 hetes koráig ébresztgettem aztán xartam az egészre. Csak anyatejet kapott, jól érezte magát, a gyerekdoki sem parázott, a kórházban levett értékek is jók lettek és pillanatok alatt szép nagyra hízott... nekem azt mondták, hogy ha vízzel itatom attól nem fog javulni a helyzet, max. kevesebb tejet iszik mert átveri a szervezetét az meg nem jó... és a napfényt ajánlották rá - a csukott ablakon keresztül... a tejmegvonás szerintem csak a gáz esetekben kell)

Szantre: de én csak levelezőn és csak 2 éves posztgradon :) (levelezőn más is jöhetett volna csak nem tudnám kifizetni 4-5 éven át a tandíjat... ez is húzós de ez csak 2 év... arra pont jó, hogy ne hülyüljek be, nem a munkám miatt kell)
Vendég

Sziasztok

Roninak, Márknak boldog HÓFORDULÓT!

Andibab
csatlakoznék én is az előttem szólókhoz, annyi kiegészítéssel, (hogyha esetleg Titeket baromira zavar ez a fajta hozzáállás Bogi részéről) megpróbálhatod azt amit én csináltam Dettinél, mikor nem tudta megkülönböztetni a férfiakat a nőktől :shock: Eléraktam egy képesújságot és mondogattam ez bácsi, ez néni stb.........sokat, sokszor :D
Egy idő után ment neki. :wink:
Na most Te pl. elé tehetnél ugyanígy képeket nőkről, és anyósodról is egyet :roll: :wink: -mondogatnád, ez néni, ez meg a mama, stb..............hátha bejön nálatok is :lol: :lol: :lol:

Piroska
szerintem Te ezt félreértetted, vagy félretájékoztattak! Gondolj bele, annó hol foglalkoztak ilyennel, hogy vízzel itatni? A tejci így van kitalálva, elején szomjoltó, a végén laktató. Minél többet eszik, annál többet pisil, az pedig kimossa a szervezetét ugyanúgy mint a víz, plusz még jól is lakik. :D Amúgy minden baba sárga, ki jobban, ki kevésbé, és tényleg még a napfény jó rá, mert a kórházban is kékfény alá teszik a súlyos eseteket.

Kép
Kép
lédi

csakegy,
Hová szánjátok Lillát? Gondolom valami zenei suliba. Nagyon durván hangzik ez az előfeltételesdi... :shock: :shock:
andibab

Nem akarok beleszolni,de nekem mindég csak azt mondták,hogy a besárgúlt babákat csakis szoptassuk!!!!Legalább 3-4 óránként!!!!!!!!Nem kell semmi féle víz!!!a tejcsitől szépen renbe jönnek,csak szoptatni kell sűrűbben!!! :!:

Kép
Kép
Kép
tiop

Na mire megírtam addigra lédi szépen leírta amit akartam!Megelőztél!! :wink: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop
Én is ezt mondom! :lol: :D :shock: :roll: :P

Kép
Kép
lédi

Tiop
megint kergetjük egymást! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
lédi

Suzy nekem is kicsit sárga volt a Detti mikor hazajöttünk és a dokinéni tanácsolta, hogy napoztassam :wink: csukott ablaknál persze, meztelenül pár percig, ez nálunk be is vált :wink: az ébresztgetésről megcsak annyit ha a babó egészséges és miért ne lenne az én tuti nem keltegetném, úgyis felébred magától ha éhes és legalább van ideje az előző adagnak felszívódnia és a pocija sem fog fájni, mert túleszi magát, én soha nem ébresztgettem a lánykámat, hogy most letetlt az idő és kajci van :wink:

Andi szerintem se erőltessétek, majd kinövi vagy elhagyja, nálunk most a Bencének én Timi néni vagyok vagy csak simán Timi és nem anya, engem nem zavar csak az apját, de hiába mondtuk, hogy nem Timi néni hanem anya annál inkább Timi nénizik, így nem foglalkozunk vele, majd abba hagyja és lesz más :wink: ha ezt anyós od nem érti meg akkor.... :wink:

megyek mert felébredt, nem sokat alszik mostanába napközben
:(

Tiop, Szantre, Pilla, Pimpo nagyon jók a képek megkell zabálni mindegyiket, egyszerűen aranyosak nagyon :D :D

Márknak boldog hófordulót
és
Roninak is boldog hófordulót :lol: :lol: :lol: hogy megy az idő :wink:

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!

Előbb írtam egy csomót, és pont elment a net :(
Megpróbálom mégegyszer leírni.

Nem lesz ébresztgetés az biztos, csak abban az esetben, ha muszály. Mikor én születtem akkor haza sem engedtek addig amíg sárga voltam. Manapság ez már másképp van?

Vízzel kapcsolatban a védőnő is mondta a sógornőmnek, hogy adjon neki vizet is, és ad is neki babavizet.

Piroska: Szantre is a te dokidat ajánlja, azt hiszem megpróbálom, márcsak azért is, mert van Gyömrőn rendelője, és az nagyon közel van nekem. Azt nem tudod, hogyan vegyem fel vele a kapcsolatot? Keressem a kórházban, vagy a rendelőjében?
Szantre lehet elfelejtette megírni :)

Pimpoka: Rendben, beszúrom majd az aláírásom.
Nekem kicsit messze van Edelény, mostanában sokat van honvágyam. A hormonokra fogom :)

Ha valakit, vagy valamit kihagytam bocsi, de már nem emlékszem mindenre amit az előbb írtam :oops:

Szép délutánt mindenkinek

Susy
susytunder

Susy, tényleg elfelejtettem :oops:
Szerintem próbáld meg Gyömrőn utolérni, ha az közelebb van. Én Gödöllőre jártam és ott a recepcióstól kellett időpontot kérni, mert a dokit hiába hívtam, ő nem tudta, mikorra van időpont kiadva.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Suzy
van egy érték, (amit most nem tudok, hogy mennyi) ha az alatt van, hazamehet, ha felette akkor nem, ha súlyos akkor jön az előbb említett kékfény kezelés!

Kép
Kép
lédi

Lédi:
a védőnőm és a gyerekorvos mondta, nem tájékoztatott félre. Az anyatejtől is elmúlik, csak egy hét nap alatt. Én kb. három napig adtam neki vizet (nem sokat, összesen kb. 1 dl-t) és nagyon hamar elmúlt neki a sárgasága, három nap alatt nagyon lement, egy vagy másfél hét alatt meg teljesen elmúlt. A szomszédasszony anyatejet adott neki csak és neki másfél hónap alatt múlt el.

Itt is olvastam:
Ugyanakkor van az "anyatejes sárgaság" amely az anyatejjel táplált csecsemonél átmeneti kisárgulás után ismét jelentkezhet, és amely kb. három hónapos korra visszafejlodik. Mindezeknél egyébként normális máj enzim szintek vannak.
Az újszülöttkori sárgaságot - ha az kifejezett - kék fénnyel, továbbá folyadékpótlással, ritkábban vitaminnal kezelik.
A leírt dolgot gyermekorvosukkal pontosan végig kell beszélni.
Dr. Péter György

http://209.85.129.104/search?q=cache:xX ... cd=1&gl=hu

meg itt is:
http://209.85.129.104/search?q=cache:Wg ... cd=2&gl=hu
Érdekes jelenség az anyatejes babák sárgasága. Ez akár 3-10 hétig is fennállhat. Oka: az anyatej tartalmazhat olyan hormont, zsírsavat, vagy egyéb anyagot, amely gátolja a baba még amúgy is gyengén muködo epesav anyagcseréjét bonyolító enzimjét májában. Amennyiben a sárgaság diszkrét, tehát ha csak a szemfehérje sárga vagy esetleg enyhén a bore is a babának, azonban o élénk, jól táplálható, ezért nem vonjuk meg az anyatejet tole. Ha a sárgaság feltuno, érdemes laboratóriumi vizsgálatot végezni, és indokolt esetben szóba jöhet az anyatejes táplálás 2-4 napos felfüggesztése, tápszerrel helyettesítése. Amennyiben még sírás közben plusz folyadékot (forralt víz, tea, limonádé) elfogad, lehet kínálni, de szoptatás elott fél órával már ne.
Dr. Gömöri Ágnes

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Susy:
megadjam a számát?
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Marcit kék fény alá kellett tenni, és kb. 2 hónapos korában múlt el a sárgasága, de lehet, hogy még később, nem tudom, nagyon sokára. Az érték 200mmol (asszem, ez a mértékegysége, de lehet, hogy tévedek), afelett kékfény, és csak ha alámegy, akkor engednek haza. Maga a sárgaság még nagyon sokáig megmarad, de már csak a bőrön, és alulról felfelé ürül ki, de a vérben ha már egyszer lemegy az érték, akkor nem megy följebb. És igen, CSAK az anyatej az egyetlen gyógymód rá! No meg a nap, de Marci decemberi volt, így Nála csak a tejcsi maradt. Aki napoztathatja is a babát, annak hamarabb el is múlik.
A sárga babákat ébresztgetni kell, ráadásul ők sokkal aluszékonyabbak, én volt már, hogy sírtam, mert nem akart felébredni és enni, ez még a kórházban volt, végül be kellett vinnem a csecsemősökhöz, hogy ébresszék fel - mondanom sem kell, magától felébredt. :?
Napközben max. 3, éjjel max. 4 óránként etetni kell őket, persze minél sűrűbben, annál jobb, de ha éjjel kicsit kihúzod, attól még nem történik semmi, de 5-6 órát azért nem szabad hagyni.

Andi,
szerintem is érzi Bogi, hogy nem annyira kedveled anyóst... Ezzel nem tudsz mit tenni, majd kinövi - remélhetőleg.

Milyen érdekes, hogy én is ezerszer inkább anyuékra hagyom Marcit, mint anyósra, pedig nem kerülhetem el mindig. Képzeljétek, múltkor is mit vett neki: egy olyan kisautót, ami tele van apró alkatrésszel!!!!!!!! Mikor meg mondom, hogy ez nem neki való, akkor jön a csípőből válasz: a férjemnek is volt már autója ilyen korában, kell az egy kisfiúnak, Marci már nem baba!!!!!!!!!!!!!! 10,5 hóanposan NEM BABA!!!!!!! Megáll az eszem!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: Na, hát ezért nem akarom otthagyni nála Marcit.

Pilla, Tiop,
nem semmik a Lánykáitok! Hiába, ők már ezzel együtt nőnek fel! :lol:

[color=indigo]MÁRKNAK, RONINAK BOLDOG HÓFORDULÓT!!!!!!!!!!![/color]

Na, ma már nem jelentkezem, elmegyek Anyuékkal megnézni a Cirque du Soleil előadását az Arénában. Olyan izgatott vagyok, már nagyon régóta fenem rájuk a fogam, de eddig főként Amerikában turnéztak. Anyunak volt egy csomó Sodexho Kultúra utalványa, azokat be tudtuk erre váltani, egyébként nem tudtunk volna elmenni. Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
nircee

Nircee:

a nap is jó rá, én is napoztattam ablakon keresztül, de én hiszek az orvosoknak, ha egyszer azt mondják, hogy az anyatej nem elég. Én már csak ilyen vagyok...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Limonádé egy újszülöttnek????????? Hát, azért a neten is van néhány érdekes infó. Ezért utálja a dokim a netet!!!! Igen, van anyatejes sárgaság, és újszülöttkorban 99%-ban ez van (a másik a vesefunkciók zavarából adódik, jellemzően nem újszülötteknél), de ez teljesen normális folyamat!!!!!!! Csak nagyobb fokú sárgaságnál kell kékfényezni, de NEM az anyatejet megvonni!!!!!!!! Mint írtam, Marcinak elég nagy fokú sárgasága volt, és mindenki azt mondta, hogy szoptatni, szoptatni, szoptatni, minél többször!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
nircee

Orvos és orvos között óriási különbségek vannak.... Én a kórház orvosaiban bízom egyedül.

Kép
Kép
nircee

Márknak és Roninak boldog hófordulót! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Na, tényleg lépek. Piroska, NEM TÉGED akartalak megbántani, bocsi, érthető, ha bízol az orvosokban! Csak én nagyon jó gyerekorvostól hallottam, amit hallottam, így kicsit most felkaptam a vizet, de NEM RÁD!!!!!!!

Kép
Kép
nircee

A mi gyerekorvosunk is azt mondta, hogy sűrűn egyen, max. három óránként, de mellé adjak neki vizet és akkor hamarabb elmúlik neki a sárgasága és igaza volt. Különben mehettünk volna vissza a kórházba. Én bízom a mi gyerekorvosunkban, mert az egész lakóparkban ő a gyerekorvos és mindenki nagyon dícséri, szakmailag nagyon helyén van. Tehát én adtam neki vizet és nem bántam meg.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Nircee,
megértem, nem gond, tudod, hogy én nem szoktam haragudni, csak kiállok a gyerekorvosunk mellett. Tudod, én már többször hallottam jó orvosoktól eltérő véleményeket. Pedig jó orvosok voltak, de más volt a véleményük. Azért az egészségügy nem annyira van magas szinten, hogy szentírásnak tekintsünk bármit, sajnos. De vannak orvosok, akikben az ember megpróbál megbízni. A mi gyerekorvosunk is ilyen, meg a tied is. Ez még nem jelenti azt, hogy a te gyerekorvosodnak nincs igaza, vagy az enyémnek. Amit mondott, az nálunk bevált. Ha nem adtam volna neki, csak anyatejet, akkor is elmúlt volna, csak akkor később, ennyi. Tehát szerintem mindegy, mit választ az ember, csak az a helyzet, hogy a gyerek idegrendszerének nem tesz nagyon jót, ha sokáig sárga. Én ezért mérlegeltem és azt mondtam, hogy egy deci víz nem árthat annyit, hogy én kárt tegyek a gyerekben, vagy menjen vissza a kórházba, mert sárgább lesz.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok,

Megszerkesztettem a vonalzót, én magam is jól meglepődtem, hogy csak 82 nap van hátra :-) De gondjaim vannak a feltöltéssel... Segítenétek, légyszi?

Köszi,
Jutka
jutka78

mond mi a gond!!!!!!!!!! :wink: :D :?:

Kép
Kép
Kép
tiop

tömören: nem bírom berakni :-)
a babafalván készítettem, elküldték a linket emailben. Kettőt küldtek, nem is tudom, mindegy-e, melyiket használom.
tehát megvan a link, és akkor mit csinálok? Próbáltam a link gombot, de nem működött, legalábbis az előnézet szerint...
j
jutka78

Jajj nircee, annyira irigyellek!!! Úgy megnézném én is, de nem tudjuk megoldani egyelőre az ilyesmit. Egyedül nem mennék el, a gyerekeket meg nem akarjuk még másra bízni, most még egy kicsit törékeny az egyensúly. Nincs testvérféltékenység, legalábbis nem kifejezett, és jobb lenne, ha így maradna. Én már tudom kezelni az esetleges kényes szitukat, más nem biztos, hogy képes lenne. Apával meg kitolás, ha hosszú időre együtthagyom a csajokkal, majd 3-4 hónap múlva esetleg :wink: ....

Lédi,
nem arról van szó, hogy nem tudja a néniktől megkülönböztetni anyósomat Bogi, hanem arról, hogy nem hajlandó mamaként nevezni! Tudja ő nagyon jól, hogy 2 papához 2 mama "jár", de néven nevezni nem akarja. Remélem nem lesz belőle gond, én tudom, hogy csak átmeneti a helyzet, szerintem úgy 4 éves korára simán rendeződik majd, csak az "érintett" nem rendelkezik olyan agyi kapacitással, hogy megértse az ilyesmit, és érzem, hogy balhé lesz, amit majd az fog követni, hogy biztosan én neveltem így Bogit szándékosan. Amúgy is "imádom" az anyóspajtást, ő mindent elkövet, hogy állandóan, minden szituációban, minden alkalommal, minden témában ő legyen a középpontban, és igyekszik megmérgezni a fiai kapcsolatait ahogy csak tudja... Pl. majdnem sikerült tönkretennie az esküvőnket :!: elkezdett az étterembe érkezésünk után hisztériázni és "pattogni" a placc közepén mindenki szeme láttára!!! Ha nem olyan vérprofi az étteremvezető hölgy, amilyen (aki egyébként egy tündér, áldom azért amit értünk tett a lagzink szervezése-lebonyolítása segítésével), illetve a férjem nem ér oda 2 ezredmásodperccel hamarabb a helyszínre, mint én, akkor nincs lagzink... :evil: És ez még csak a disznóságai kezdete! Csinált ő olyan gusztustalan, undorító és aljas dolgokat, amit le sem akarok írni, mert legszívesebben kitéptem volna a karját tőből, és a hátába állítottam volna miattuk... A legjobb barátnőm pl. nem is érti, miért úszta még meg a felpofozást az anyósom. Szóval szerintem minden okom megvan az aggódásra, csak megoldást nem sikerült még találnom.

Üdv!
andibab

phpbb, vBulletin and other BB Code Boards
ez allatti kódot kell bemásolni a profilodba az aláírásodhoz!
ami így kezdődik:[url=http://www.tickercentral.com]

Kép
Kép
Kép
tiop

a babafalváról így kell!Ne e-mailbe kérd a linket,hanem ezt másold be!
Ez utáni linket! Vonalzó link (PHPBB):

Kép
Kép
Kép
tiop

Andi,

bár nincs gyerekem, ezért nem elsősorban engem kérdeztél, mégis van véleményem. (És gyerekekkel egy kis tapasztalatom a szakmám miatt - ezért remélem, nem veszed tolakodásnak az én véleményem sem) Szerintem sem megkülönböztetési probléma ez, de osztom az előttem szólók véleményét, hogy legtöbbet akkor tehetsz az ügyben, ha laza maradsz a témában. Tudom, talán ez a legnehezebb. Lehet, hogy van oka a Bogi viselkedésének, de az is lehet, hogy nincs. (Előbbi szerintem valószínűbb, mert Te magad írtad az előbb, milyen indulataid vannak anyósod felé.) Mindennesetre akárhogy is van, a gyerekek nagyon érzékeny szenzorokkal rendelkeznek, amiket jobb nem letörni.
Szerintem a legnagyobb kérdés itt az, hogy Te hogyan tudod ezt magadban és a férjeddel lerendezni, főleg ha a 'néni' mindenre ugrik...
Jutka
jutka78

a profilomba az aláírásokhoooz ? :-) :-)
eddig volt kis önbizalmam netezés terén... :oops:
Jutka
jutka78

igen oda!!!!!!!! :D :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

a profilt hogyan módosítom?
bocs, hogy ennyit kérdezek, valami nem esik itt le nekem most...
j
jutka78

Andibab
Igen tökéletesen igazad van! Hát sajnos ki kell várnia és érdemelnie a "néninek", hogy Bogi, mamának szólítsa. Tudom, hogy ezt az anyóspajtás nem fogja fel, de remélhetőleg addig meg akkor nem veszi észre.
Jó nagy s...fej lehet szegényke!!!!!!!!!!!!! Én nagyon tudom sajnálni az ilyen embereket. :P

Kép
Kép
lédi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?