Hali, sziasztok Lányok!
Titti - nem tudok a zsibbadásos dologhoz hozzászólni, nekem ilyenem nem volt!Lehet, hogy már nem is zsibbad
Mosópor/öblítő: háát én olyan mosófolyadékot használok, mint eddig (ariel), s öblítőt vettem aloe vera-s sensitve-t, ezzel öblítem a Mütyür cuccait...remlélem, hogy bevállik, s nem lesz gond. Én sem tudom elképzelni öblítő nélkül (néha, amikor elfogyott itthon, kénytelen voltam anélkül mosni, s hááát összehasonlíthatatlan a különbség)
Doki/kórház: Képzlejétek tegnap rákérdeztem a dokimnál, hogy a klinikán ahol ő dolgozik lehetne-e szülni, s nem tiltakozott, csak mondta, hogy pont most szüntetik meg a szülészetet, így lehet, hogy ugyanazon városon belül decemberben ugyanazon személyszettel átköltöznek. Arról továbbra sem volt szó, hogy ő bármit vállal, de azt mondta, hogy van személyszet rá, s adnak eda-t is (ugyebár emiatt indultam én el az északi kórház felé). Ez a klinika/város még 30 km-rel messzebb van, mint az északi kórház, de akkor ha már utazni kell, akkor mindegy
- gondolom én
Van szülőszobalátogatás, s szülésfelkészítő tanfolyam is....azt mondta, hogy utána érdeklődik (gondolom holnap) s felhív!!!
Már ettől sokkal jobb kedvem lett, de tényleg....bár még most sem tudok semmi konkrétat, de a hozzáállás miatt már sokkal jobban érzem magam!
Ja, és azt mondta, hogy akár már ma szülhetek
, ha akarok....mondtam, hogy még várnék egy kicsit, ha nem baj
Mütyür (aki valószínűleg Marcell lesz) már 2.450gramm, s minden ok vele. Voltam CTG-n, s fájásvizsgálaton is, ott is minden a legnagyobb rendben, fájás nincs
Most nagyon biztos kezekben érzem magam emellett a régi doki mellett, s tényleg bízom benne, hogy felhív, s akkor legalább beszélhetek egy szülésznővel is-s az, hogy hogy alakul úgyis a jövő zenéje. Megyek még kedden a dilidokihoz, - még az is lehet, hogy ő is normális lesz
- jön velem a párom is, s most kíváncsi vagyok, hogy mond-e valami konkrétumot végre
Bocsi, hogy egy kicsit hosszú voltam, de olyan jó volt a "jót" is leírni, nem csak mindig a panaszkodást
Gem - annyira megértelek, egész más a hozzáállás Magyarországon, s Neked is, aki nemrégiben még ott csináltad végig a szülést, s az ezzel járó összes dolgot, talán még furább lehet, mint nekem, akinek már "csak" az távoli emlékében él a magyar szülésfelkészítés, szülés, s az utána történő gondozás....
Reméljük, hogy minden rendben lesz, s Ti is hamar otthon lehettek majd a kis Zsófival a kórházból! Addig még persze írj nekünk sokat - most hogy így a nyakadba zúdult a "rengeteg" szabadidő
Annyira jól megfogalmaztad - azt hiszem -, hogy miért parázunk a kelleténél jobban külföldön....nekem nagyon hiányzik, hogy legalább egy női kéz/elme
legyen itt, akire számíthatnék. Mégis más, mint egy férfi....akarnak ők segíteni, de egy nő annyira másképpen áll a dolgokhoz (anyuka/anyós, barátnő, stb) A párom húga itt van ugyan, de ő még annyira gyerekesen fogja ezt fel (nem fiatal annyira).
Szerintem majd nekem kell nyugtatnom a családomat, nem ők fognak engem...Képzeljétek el a fiam arcát tegnap, amikor mondtam, hogy dokibá szerint már "holnaptól szülhetek"....éppen evett, s hááát majd megakadt a falat a torkán.....a páromnak szóltam, hogy jöjjön be a ctg-re, úgy megriadt, hogy az utca felé menekült....
nem vicc, mondta, hogy majd legközelebb bejön az elejétől, de most inkább kimegy....az ok, hogy nem akarom, hogy ott legyen a szülésnél, de arra nem gondoltam, hogy már az ajtóban ott akar hagyni.....szerintem ők nagyon félnek/inkább féltenek minket
Na a fentiek miatt is nagyon szeretném, illetve sokkal jobb lenne, nyugodtabb lennék, ha nekem is lenne egy időpontom, s arra lehetne "készülni"....
Higgyétek el, hogy az első időszakban ez volt amitől a legjobban írtóztam, hogy na csak ezt ne (a gyerek jön, amikor jönni akar), de amikor az ember ennyire "egyedül" van, akkor ez a biztonságérzet aranyat ér!
Sedith - amikor a babád a saját ruhájában van, akkor honnan tudják a csecsemősök, hogy melyik ruha, melyik babáé....a textilpelusokról ne is beszéljünk...én ettől is parázom, hogy hogy fogok én ezek után rohangálni.. mert lehet, hogy éjszakára például elviszik őket (bár még ezt sem tudom biztosan, hogy hogyan van
)
Érdemes belevarrni valamit a kis rucikba???
Elveszett kismamik jelentkezzetek!! Tudom, hogy négynapos ünnep volt otthon, s mindenki kihasználta, de jó lenne tudni, hogy mindenki ok-s!!
Benszivel mi lehet???
Amaryl!!!!!????????
Anitának mennek a drukkok, hogy minden ok legyen!!
Szilvi17 - neked meg a gyors szüléshez szurkolunk! Úgy tűnik, hogy Leventével kell megbeszélned, hogy megelőzítek-e Zsófit és Geminit, vagy udvariasan magatok elé engeditek a csajszit
Anitával kapcsolatban akartam még kérdezni, hogy ha a magzatvíz szívárgott, akkor miért a fájást kell visszatartani
Szép vasárnap délutánt!!
Én azért érek rá ennyire, mert várnak minket kajával (párom húga főz ma), s így én most pihizek