Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Apácska kérdezi, hogy mit csinálnak olyankor (az aggódáson kívül), ha kevesebbet szopik a Baba, mint amennyit előző este evett? Ő nagyon nincs kibékülve ezzel a méricskélős dologgal... Úgyis látszik az, ha beteg, nem? Vagy valami bajba van?!

Jó éjt Mindenkinek, holnap jövök!

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Hajmosás
Hát én is csak a kádba hajolva/térdelve tudok hajat mosni. Engem idegesítenek a rámtapadó hosszú hajszálaim, ha tusolás közben mosom. Szilvi akkor minket ilyan fakszni tekintetében össze lehet kötni :lol: . Egyébként így nem tudom meddig fogom tudni mosni, bár a drága Férjem már beígérte, hogy a következő mosástól nekem csak tartanom kell magam a kádnál és majd ő mossa. Olyan édi, majd meglátjuk így is alakul-e :)

Kia
Jó bulás és gyógyulj meg minnél hamarabb.

Cas
Te is. Csak én vagyok szenilis vagy tényleg nem is említetted, hogy ennyire nem voltam jól az elmúlt két hétben?
A lényeg, hogy lassan kijössz belőle.

Nyafi
Szép pocitok van és csinos vagy. A kutyád pedig nagyon édi. Nekünk is van egy keverék kutyusunk, de imádni való!
Én nekem az elsősegély tanfolyam eszembe sem jutott, sőt légzésfigyelőnk sem lesz. Úgy vagyok vele, hogy még a gondolatát is ki akarom zárni, hogy szükségem legyen rá. Lehet, hogy ez nem túl jó taktika, de így érzem most jónak.
Ha elmész, azért vigyázz, hogy ne hasson rád az a sok minden amit ott mondanak, most csak szűrten fogadj szerintem minden ilyen infót.
Nővéremnek volt egy könyve a babaápolásról és abban volt egy-két elsősegélynyújtó kép és leírás is. Egyszer átnéztem, de azóta a kezembe sem bírtam venni, miután azt magyarázta, hogy hogy szed le a kisbabádat, ha áramba nyúlt a vezetékről vagy konnektorról. Most is kiráz a hideg tőle, még a gondolattól is....

Szilvi17
Kitartás!! Ha néha ilyen ramatyul érzed magad, azt is enged meg magadank, mert megteheted. Neked most már mindent szabad és semmi lelkiismeretfurdalásod ne legyen miatta.

Tittina
Végül is az nem baj, hogy legalább van egy nagyobb szoba és oda át tudtok költözni, nem (csak mert olyan szomorú arcot raktál a mondat végére)? Az most milyen célú szoba, nappali? Sok pakolással jár?
És akkor a jelenlegi szobátokból mi lesz?

Szilvi72
Hát az a három cukros vérvételért én sem irígykedem. Engem azóta békénhagytak, hogy a múltkori cukrom olyan jó lett, ami miatt azóta is hálát adok az égnek.
Babakocsiról nem tudsz esetleg képet feltenni?
Érdekes, nálam pont a kiságy és a pelenkázó az ami meghozná az igazi érzést. Babakocsit már vagy 3 hónapja megkaptuk egy ismerőstől, de valahogy az ott áll a sarokban és nem érzem azt az igazi baba jön a családba érzést. Én már azt várom, hogy összerakjuk a kiságyat és kiterítsem a fejvédőjét, bepakoljam a pelenkázó szekrényt és alapvetően kikészítsek mindent. Jaj, de jó lenne már.... :)
Pelenkaügyben én nem vagyok még konpetens :) .
Mérleget nem terveztem elsőre, persze lehet, hogy ez is túl laza a részemről. Ha véletlenül tápizik, akkor pontosan tudom mennyit evett (vagy nem?), ha szopizik, akkor meg az lehet mérvadó.
Persze lehet, hogy aztán megszületik Csongor és én leszek az első aki elküldöm Apát, hogy kölcsönözzön ki egyet :) . Bármi előrfordulhat.
Azt hallottam az sem túl jó, ha túl sokat méregeti az ember, mert csak idegeskedik miatta.

Mi is voltunk ma orvosnál. Minden rendben van. Azt mondta a doktornő, hogy látszik hogy sokat tudtam pihenni. A méhnyak persze rövidke még mindig, de a méhszáj továbbra is zárt, ami nagyon jó.
Olyan fura volt, mert azt mondta többet nem megyek a magánrendelőjébe. A novemberi hónap kimarad, mint találkozó (engem a védőnő és ő is csak másfél havonta hívott vissza mindig, aminek bevallom örültem is) és legközelebb december 3-án találkozunk az első CTG-n (vagy NST, most nem tudom melyik volt a papíron). Utána minden héten egy a 40. hétig. Olyan fura volt már ilyenekről beszélgetni, de egyszerre olyan igazi izgalom hatott át, hogy nemsokára a kezembe tarhatom a kisfiúnkat. Most még nem tojtam be, (bár később biztos fogok), hanem csodálatos érzés töltött el, hogy már itt tartunk. Jövőhéten UH, amit már nagyon várok, csak még holnap lőnöm kell a kórházban egy időpontot, ami sosem egyszerű.

Hát velünk ezt történt...

Jó éjt mindenkinek!

Réka

Kép
solymosy

Szepjoreggelt!

Ma van az utolso munkanapom, elvileg azert keltem ilyen koran, hogy "onertekeljek". Ezt altalaban januarban kell megcsinalnunk, kb fel oldal angolul az elmult evben tett "elorehaladasunkrol. Hat nincs sok kedvem hozza, de a fonokom azt mondta, ne szanjak ra tobbet egy oranal. Az meg belefer, csak gyorsan irok ide.

Szilvi72!
Pelenka tema: merd fel a piacot! Belgiumban sincs Libero, es eleg sokaig szenvedtem, mig ratalaltam egy olyan markara, ami nekunk bejott. Mert a Pampers nalunk nem mukodott, sem a Huggies (szerintem a torlokendojuk is nagyon gagyi), ugyhogy mi az itteni Auchan megfelelojeben talaltunk egy viszonylag jo minoseget, elfogadhato aron (Carrefour). Nem a legolcsobbat, mert az itt is gagyi. Szerintem nezdd meg az Al Campoban (azt hiszem, talan ilyen van feletek). Bar az elejen ugyis vegig fogod probalni az osszeset. Arra vigyazz, hogy Metro minoseget ne vegyel, mert az tiszta nylon, es csak artani tud a baba fenekeneK! (Mi olyat is kaptunk egyszer ajandekba, gondolhatod, hanyszor volt Rebekan...)

Koszonom mindenkinek a biztatast, meg hogy ne parazzak, meg ilyesmi. Nalunk ugy nez ki, pont az ellenkezoje fog fennallni, mint Ancsanal, de az eredmeny valahol hasonlo lesz. Tegnap azt mondta a dokim, hogy ugyan Zsofi fejmerete nem nott meg iszonyatosan a ket hettel ezelotti UH ota, azert a sulya tovabb fejlodik, most elvileg 3800 gr. Szoval o nem hagyna bent " a kelletenel tovabb", es eppen ezert, ha nem jon idore, o beinditana a szulest. Szoval elvileg masfel het mulva szulok (szombaton, nov. 10-iken kellene bemennem). Zsele, oxitocin es hasonlo jo dolgok kisereteben. Mindig is ockodtam ezektol a dolgoktol, de mivel igy szules korul a parak mindig felerosodnek, most eppen attol felek jobban, hogy vajon beernenk-e idoben a korhazban. Ugyhogy lehet, hogy megfogadom a doki tanacsat, es szepen bevonulok azon a szombati napon.
Masfelol azert megnyugtatott, hogy ne aggodjak, nem fog csak ugy kipottyanni az a gyeremek. Mire en: szoval nehez szules lesz? Erre o: mindent megteszek, hogy megkonnyitsem. Szoval az lesz.

No, ebbol is lathatjatok, hogy mennyire nyugodt vagyok.

Kicsit furcsak, hogy a doki szamitasa szerint tegnap toltottem a 38 hetet, es csak penteken megyek majd az elso ctg-re. No nem mintha hianyzott volna az a sok korhazba jaras, csak olyan erzesem van, mintha egyszerre csak az olembe csoppent volna, hogy hoppa, menni kell szulni. Persze ebbe az is belejatszik, hogy tenyleg csak most hagyom abba a munkat.

No, hat ennyi diohejban, most mar tenyleg rendszeresebben fogok jonni. Vigyazzatok magatokra, valamint kint es bent levo babaitokra!

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Tittina
Nyugtasd meg a párod, hogy azért nem szoktak csak úgy egyik napról a másikra elfogyni a babák! :lol:
Ha titeket megnyugtat, mérjétek mondjuk napi szinten, de mindig ugyanabban az időpontban (pl. praktikus fürdés előtt). Ha egyik napról a másikra fogy egy picit, az még nem jelent semmit, mert egy "tele" gyerek sokszor akár 2-300 g-mal is több lehet, mint egy "üres". (Értsd: épp pisilt, kakilt, és éhes! :))
A lényeg, hogy heti szinten gyarapodjon! Baj akkor van, ha stagnál, vagy fogy!

Réka
Kedves a párod! :) Az enyém is fel szokott ajánlani ilyesmit, de én meg arra vagyok háklis, hogy senki ne matasson a fejemen, még ő se! (Nem véletlen nem járok fodrászhoz, csak ha már nagyon muszáj...) :)
Ja, a CTG és NST ua.

Gem
Grat az utsó munkanaphoz! :) Egy hős vagy, hogy így ki tudtad húzni a végéig! :)
Magyarán akkor a kiírás napján befektetnek és megindítanak?
Azért ne rezelj be nagyon, én, aki 40+1-re szültem már egy 4200 g-os gyereket biztosítalak, hogy túl lehet élni egy ilyen "méretes" szülést is! :)
És gondolj arra, hogy azt mondják, ilyen kis korkülönbségnél nagyon jól "emlékszik" még a szervezet az előző szülésre, és könnyebben megy majd! :) Hátttt, én is ebben bízom! :roll:
Szóval no para, a dokidnál biztonságban vagytok, drukkolok, hogy minden rendben legyen! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Gemini, örülök, hogy "ezt is megérted"! Mármint az utolsó munkanapot. :) Most akkor jön a pihenés vagy az igazi hajrá? Tényleg, hoyg állsz a dolgokkal, minden megvan a babavárásra? :)

A betegeskedőknek további gyors gyógyulást kívánok! Ez nem jó már senkinek, főleg itt a vége felé. :roll: Nem mintha máskor jó lenne, de na...!

Pelus: Mi egy Happy márkájút használunk, ami pont olyan minőség, mint a Pampers, de olcsóbb. Tökéletesen elégedett vagyok vele, szerintem Mütyürkénél már nem is kísérletezek semmi mással.

Mi még sehogy sem állunk, még nem szántam rá magam se a csomagösszepakolásra, sem a babaruhák előszedésére, kimosására. Pedig már nem ártana! Igaz, elméletileg még két hónap lenne hátra. :roll: Tudom, hogy nem tőlem függ, de nem bánnám, ha már karácsony előtt néhány nappal megszületne. Nem igazán akaródzik az ünnepek alatt kórházalni. :oops:

Ja, és nevünk továbbra sincs. A Csilla még mindig szóban forog, de véglegesen nem döntöttünk. :roll: :oops:

Szép napot mindenkinek! :)

Ja, Benszi, nem hinném, hoyg olvasod, de remélem, jól vagytok mindannyian és most már hamarosan találkoztok is! :D Szorítok, hoyg minden simán menjen. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Gem, még azt akartam írni, hogy tényleg ne idegeskedj, mert én meg 41 hét 3 napra szültem Krisztát!!! Igaz, ő nem volt hatalmas, csak 3100, de a dokim csak másnaptól indított volna, ha addig nem bújik ki.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!
Koszi a biztatast!

Cas!
Nem, ez sajnos azt jelenti, hogy a dokim a kiiras napja elott akar befektetni. O november 12-et mondja a kiiras napjanak, en pedig november 15-iket, csak nem akarok neki ellent mondani, mert nem lenne ildomos. Szoval nov 10-iken akar befektetni, es meg aznap ejjel elinditana a szulest. Tudom, hogy az a par nap mar nem oszt, nem szoroz, de akkor sem ertem, hogy miert kell surgetni.
Persze, elvileg nagy baba meg keves a helye a mozgasra, de ha ki kell jonnie, azt ugyis erezne, vagy tevedek??? :shock:

Babacuccokkal keszen allunk, meg Rebeka butorait szerelgetjuk ossze, amikor van ra kesztetesunk. A borondom meg nem 100%-os, a hazzal meg neha ugy erzem, sose leszunk kesz. De mar teljesen lakhato, csak varom a pillanatot, hogy olyan rend legyen, hogy nehany fenykepet el tudjak kattintani.

Most mar "csak pihenes" jon. Ctg-kel meg a nogyogyaszhoz valo beutazgatasokkal, es terveim szerint delutani alvasokkal. Mar most latom, hogy minden napra lesz programom, ha akarom, ha nem. De vegulis jobb a 39. heten kezdeni a ctg-ket, mint a 35. hettol parazni, mert az orvos szerint "nem mozog eleget ez a gyerek!". ( Vagy tan csak pont akkor nem volt olyan kedveben, hogy mozogjon, amikor a ctg-t ramkotottek??? (Ez Rebeka lett volna, akit azota nem tudok leloni, mert annyira izgaga neha.)

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Cas :D
Lehet, hogy leírva hülyén hangzik dokinő kijelentése, de én is úgy gondolom, hogy ha itt nincs ilyen (vagy csak minden ötvenedik patikában egy darab), s a babónak jó az antirefluxos is, akkor nem feltétlen ragaszkodom hozzá. Persze, ha ő - mármint a magyarországi dokinéni - azt mondaná, hogy bármi áron csak a HA-s tápit adhatjuk, akkor a világ végére is utána mennék.....egy szó, mint száz, ezt úgyis csak akkor tudom majd biztosan, ha "valós" lesz a probléma...addig próbálok nem stresszelni ezen :wink:
Cukros lötyit azért kellett harmadszor is, mert az északi dokim lusta volt (szerintem) átnézni az általam vitt leleteket, s ezért elküldött még egy vérvételre, ami komplett volt természetesen. Először nem akartam végigcsinálni, de azt mondtam magamnak, hogy ez is hozzátartozik az anyai kötelességekhez, s inkább többször, mint kevesebbszer, így egy életem...s kibírom....s hát tényleg kibírtam :wink: így ezek 5-re lesznek meg, s 6-án friss leletekkel tudok menni a dilis északi dokimhoz.....most aztán már ő jön :lol:
Palacsinta - egy hete én is megpróbáltam, de amikor az ötödik is leragadt kidobtam az egészet :oops: nálunk Kristóf tud/ott nagyon fincsi palacsintát csinálni, de most nem akartam traktálni....jött ő segíteni, de addigra én már besokalltam :oops:

Réka :D
Dicsekedtem a páromnak, hogy nem csak én mosok így hajat, bebe, erre ő: ok, találtál még egy valakit, de rajtatok kívül még van 6 milliárd, aki "rendesen" mos hajat :twisted: persze ez vicces formában, de ő (s itt mindenki más) tényleg azt gondolja, hogy én nem vagyok normális, hogy így mosom a hajam :wink:
Babakocsiról teszek majd képek, úgy tervezem, hogy együtt a szobával, ami talán már jövő hétre fotózható lesz :lol:
Méricske, s társai - igazad van, hogy nem tárolsz be mindent előre, de én (mi) úgy gondolom (most már a párom is belátta), hogy itt annyival nehezebb beszerezni dolgokat, hogy jobb, ha minden megvan, s inkább ne legyen szükség rá, de a nyugalmunk érdekében ez a biztos..itt nem is hallottam - tuti, hogy nincs- kölcsönzésről :roll:

Gem :D
Húúú már nagyon nem sok van hátra....hihetetlen, hogy holnap már november.....s lassan-lassan mindenki babája készülődik....
Rebeka hogy van??? Ő folyamatosan jár - gondolom -majd oviba!?
Egyébként egy pár hónapja még én is elleneztem az indított szülést, de most már azért imádkozom, hogy az én dokim is ütemezzen be egy időpontot, s akkor "kényelmesen" befekszem, s nem kell parázni, hogy egy vagy két és fél óra alatt érek be a kórházba....Ja és lehet ám, hogy a dokid a számok bűvöletében él, s így ha minden jól megy, akkor Zsófi 11.hó 11-én fog születni :lol:
Képzeld csak el a 4-dik szülinapját??? 2011.11.11 :wink: :lol: Na jól előre szaladtam 8)

A pelus tanácsot mindenkinek nagyon köszönöm, nagyon hasznos infokat kaptam!
Itt is van CAREFOUR ÉS AL CAMPO IS, Gem, köszike nagyon, a hétvégén megnézzük, (most, hogy már nincs "festős" hétvége végre) hogy mik vannak, s tényleg az lesz, hogy veszek mindegyikből, s ami bejön, azt használjuk majd. Egyébként az is lehet, hogy korosztályonként (súlycsoportonként) más válik majd be, nem??
+1pelenka kérdés: Ti melyiket veszitek? a 2-5 kg vagy a 3-6 kg - os pelusokat????

Edit :D
Szerintem elkésve még nem vagy a rámolással, de lassan már elkezdheted te is! Majd két szopi között szurkolok, hogy Karácsonyra majd mindenki otthon lehessen (ki kettő az egyben, ki külön-külön :wink: :lol: )

Kérdeztem, de mivel senki nem válaszolt kérdezem +1x, hogy Benszi cserélt valakivel telszámot?? Honnan fogunk tudni róla???

S mi lehet Amaryllal??? Már ő is nagyon közel van az időponthoz!

Anita drága :D
Kapunk táblát???? Olyan jó lenne látni, hogy már elindult a babaeső!
Remélem, hogy a kis Réka, s anyukája is jól vannak!
Ancsa - ha majd olvasod!! Lehet, hogy még lesz ebből tanúskodás a barinőd esküvőjén????? Csak már viszel esetleg egy kis utánfutót?? Mennyi idő alatt éri el a Réka baba a két kilót????

Na dolgozgatok egy kicsit - a számítógépet már csak a babanetre, s a babás linkekre használom, - el is felejtem, hogy régen ez részmunkaeszközöm volt :oops:

Vigyázzatok magatokra, s a babákra, majd még jövök :arrow:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Nem vesztem el, és jól vagyunk, Tittina, jól esik, hogy aggódsz.
Alakult egy januári topik, és most már oda irok inkább.
azért még olvaslak titeket is néha, ha van időm, mert nem lehet, csak úgy, egyik napról a másikra "elszakadni". Mindkét topikra meg már nem lenne energiám, ha ülök, fáj a hátizmom, eddig csak estére fájdult meg, de most már délelőtt is érzem, szóval igyekszem minél kevesebb időt tölteni a számitógép előtt.

Továbbra is minden jót kivánok mindenkinek, problémamentes babavárást, könnyű szülést, utána pedig minden jót a születendő babáknak is.

Judit

Kép
vjudyt

Edit
Akkor nekünk tényleg nagyon egy az ízlésünk! Mi a Violán nagyon-nagyon sokat filóztunk, de aztán végül a Csilla győzött. :lol:
Kíváncsi vagyok, ti végül hová lyukadtok ki? :)

Gem
Hm... nem egészen értem a dokidat, tényleg hová siet? Ha minden leleted okés, és a baba is jól van odabent, akkor miért nem lehet a kiírás napjáig békénhagyni?
Az ILDOMOSSÁG-ot meg felejtsd el!!! Ha úgy érzed, nem értesz vele egyet, mondd meg neki! A te gyereked, a te szülésed!
A minimum az, hogy alaposan elmagyarázza, mit miért csinál!!! És ha megértetted, nyilván szó nélkül alá fogod vetni magad az utasításainak! Vagy közösen kialakítjátok a mindkettőtök számára kielégítő eredményt.
Csúnyát mondok, de nem akar épp a kiírásod körül elutazni? És azért sürget ennyire, hogy még előtte megszülj? (IDehaza azért hallottam már ilyet... :evil: )
CTG: jaja, nekem is sokszor kellett "dupláznom", mert Sebi néha felébreszthetetlen volt. Sokszor ajánlják, hogy egyen az ember ctg előtt, mert akkor megélénkül a baba. Hát Sebi nem így működött! Ő akkor viháncolt, ha éhes volta, amint kaptunk enni, bevágta a szunyát! :lol:

Szilvi
Tápi: oké, te tudod. De tényleg ráérsz még ezen agyalni! :)
Palacsinta: nekem van egy tuti receptem, ami sose ragad. Már sokaknak bevált! :) Megosszam?
Pelus: én asszem veszek 2-5 kg-os pelust egy csomaggal, Sebi óriási volt, de még neki is jobb volt az elején. Aztán gyorsan áttértünk a 3-6 kg-os típusra.

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Rengeteget írtatok :P egy nap alatt.

Nyafi
Te is csini kismami vagy!!

Cas
Sajnálom, hogy Sebi ismét megsérült...
Ő egy igazi fiú :P Jobbulást neki!

Edith
Remélem hamarosan pontosítjátok a nevet.

Gem
Remélem kellemesen telik az utsó munkanap.
Szép nagy baba (lesz) Zsófi. De én sem értem, hogy miért akarja síettetni a megszületését a doki... pár napot várhatna még.

Réka
Gratula a jó eredményekhez!

Tegnap du. elmentünk a házidokihoz.
Most kedves volt - nem úgy, mint tavasszal. Bejött velem Apa is :lol:
Bioparox spray-vel kell kezelni a torkom, de írt fel antibiotikumot :? is, ha a spray nem használ ki kellene váltani hétvégén. Remélem nem kell...
Végre könnyebb nyelni, de már az orrom is fújni kell - eddig legalább azt nem kellett :?

Mérleg
Én nem akartam se venni, se kölcsönözni - úgyis látszik, hogy fejlődik a gyerek és a doki mindig méregetni fogja, de kaptunk kölcsön - így néha majd én is mérem :D
Az egyik barátnőm volt úgy, hogy minden szopi után rakta a mérlegre... Szerintem ennek semmi értelme nem volt.

Pelenka
Mi vettünk - de 3-5 kg-osat.
Most, ha a adoki azt mondja ismét, hogy 3 kiló körül lesz - lehet venni kellene 2-4-eset is 1-2 csomaggal.

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok, megint itt vagyok! :)

Szilvi!
Pelus: Krisztával én 2-5 kg-sat vettem, mert a doki mindig valamivel kisebbnek mondta az átlagnál. :roll: Végül teljesen átlagos súllyal jött világra, de ez a pelus bevált. Igaz, mi is nem sok időre rá áttértünk a 3-6-kg-sra. Szerintem attól is függ, hogy mekkorának saccolja majd az uh a babót. Ha 4 kg körülinek, akkor szerintem már eleve jobb a 3-6 kg-os.
JA, és ha többféle pelenkát kipróbálsz, szerintem a legkisebb csomagolásút vedd mindegyikből. HA valamelyik nem szimpatikus vagy nem válik be, ne kelljen sokat eldobnod! :roll:

Tápszer: tudom, hoyg te ott kinn kissé különlegesebb :roll: heylzetben vagy, mert nem lehet mindent azonnal és könynen beszerezni, de ha inkább szoptatni szeretnél, akkor szerintem most ne agyalj a tápszeren. Nekem nagyon rövid ideig sikerült szoptatni (5 hét :(), de amíg a probléma előtt nem álltunk, eszembe sem jutott a tápszer. Lehet, ezért is volt nagyobb a csalódás. Most már tudom, hoyg nemcsak anyatejjel nőhet fel egészséges gyerek, de mindenesetre azon leszek (méginkább) hogy a mostani pici minél többet szopizhasson. És bár félek az ismételt kudarctól, azért elhessegetem a gondolatát és mégis bizakodom.

Gem, teljesen egyetértek Cas-sal az ildomosságot illetően. Szerintem ne félj rákérdezni a dolgokra, elvégre Rólad és a Babádról van szó. :roll: Mindenképpen hiteles magyarázattal tartozik!

Méricskélés: Kriszta sajnos rengeteget esett vissza az első napokban (3100-ról 2720 g-ra) ezért a kórházban mérték rendszeresen, és otthon pedig minden étkezéskor. Sőt, mivel megszakításokkal evett, egy étkezés alatt többször is. De mondjuk eléggé indokolt volt, mert nem gyarapodott rendesen. De ha a baba jól eszik és szemmel láthatóan gyarapszik, jól van, szerintem butaság, mert csak idegeskedsz, ha egyszer véletlenül nem eszik eleget. Aztán, ahogy áttértünk a tápszerre és már nem volt gond a gyarapodás, már csak hetente, végül pedig havonta mértem.

Cas, épp mondta a párom, hogy Krisztával nagyon jól sikerült a névválasztás. Régebben, amíg meg nem ismertem egy Violát, el nem tudtam képzelni, hoyg élő ember viselhet ilyen nevet ( :roll: :shock: :oops: ) aztán amikor az illető barátnőm lett, már megszoktam, végül beleszerettem. :D Most is abban reménykedek, hoyg egyszercsak beugrik (olvasok róla, meghallom valahol, mindegy) az ideális név. :D Örülök, hoyg nektek sikerült választani. :) És jó nevet találni. :)

Puszi mindenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!
Egy kicsit nem tudok jönni és máris esélyem sincs elolvasni amit írtatok :cry:
Nem tudom kinek kell elküldeni a telefonszámom. Soha nem lehet tudni mi történik. :roll:
Úgy néz ki hogy jövőhéten már beköltözhetünk, igaz még sok hiányosság lesz, de akkor is már a mi kis kuckónkba leszünk. Legalább a kiságy meglenne már és a helyére kerülne attól szerintem megnyugodnék. :lol:
Megpróbálok visszaolvasni. 8)

drumka

Kia
Jobbulást neked! Korrekt a doki, hogy nem akar egyből antibiózni! Pihenj sokat, jó melegben, hátha megúszod ilyen remek szövődmények nélkül, mint én! :)

Edit
A 3100-ről 2720-ra már olyan súlyosnak számít? Én úgy tudtam, hogy 10 % környékéig még teljesen normális az első napokban a súlyesés... :roll: Vagy utána se akart megindulni felfelé?
Jaj, mennyit lehet aggódni ezekért a cseppekért?! :(
(Persze én könnyen beszélek, Sebi alig fogyott bent, pedig amúgy is méretes gyerek volt...)
Amit a névválasztásról írsz, nagyon így volt nálunk is. Olyan sokáig vacilláltunk, mert valahogy egyik se volt az Ő NEVE, bármennyire is tetszett egyik-másik, de most mindketten (Sebivel hárman) úgy érezzük, hogy hát nem is kérdés, hogy Csilla-baba lakik a pocakomban! :lol: És ez olyan jóóóóó! :)
Nekem egy tanítványom volt Viola, előtte nekem is csak egy név volt a sok közül, de olyan kedves-helyes lány volt, és annyira illett hozzá a neve, hogy végül megtetszett ez a név. :)

Drumka
Drukkolok a költözéshez!!! aztán várjuk a képeket, milyen szép lett! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok Lányok!

Köszönöm a méricskéléssel kapcsolatos tapsztalatokat, tanácsokat! Itt nálunk megoldható lenne (Párom olvasta, hogy magyarok foglalkoznak kölcsönzéssel) innen jött a kéréds, hogy mennyire fontos.

Mi már vettünk egy csomag pelust: 2-5 kg-osat. Akciós volt, s úgy gondoltuk biztosan el fog fogyni... Dehát mi sem vagyunk ebben (sem) tapasztaltak.

Réka
A lakás rövid leírása: lent egy nappali, konyha, folyosó meg egy kis tároló a lépcső alatt; fent egy nagy (kádas) fürdőszoba, 2 szoba, meg egy "luk". Pár hónapja még 4-en laktunk, 2 srác élt még velünk. Azóta a nagy szobából hazaköltöztek Mo-ra, úgyhogy az most üres. Mi azért vagyunk a kisebben, mert ahhoz külön fürdőszoba van WC-vel. Hát ezért nem akarunk átköltözni. :( (A srác, aki még velünk van, a "lukban" lakik. Ő azt szokta meg.)

Képzeljétek: ma vettem 15 €-ért egy csomagot. Tartalma: 3 db hosszúujjú rugi, 3 db rövidujjú body, 2 db előke, 1 kis sapka és egy pár kesztyű. Igaz sima, egyszerű fehér minden, de ennyi pénzért nem bírtam otthagyni.

Tápszer
Nézegettem ma azt is. Vannak olyanok, amiket születéstől lehet adni, de egyiken sem láttam olyat, hogy HA (de még hasonlót sem). Viszont az rá volt írva, hogy "probiotikus". Tud valaki segíteni, hogy az konyhanyelven mit jelent?
Amúgy az ára 10-15 € között mozog.

Lányok! Valószínű (Juditon kívűl persze), hogy én leszek legtovább "egyben", úgyhogy ide írom a számom. Igaz, hogy ír, de az sms ára nem vészes. Szóval aki úgy gondolja, nyugodtan jegyezze fel, én csak örülnék neki: 00353-86-222-6668

Kia
Nálam az orrfújás már azt szokta jelenteni, hogy túl vagyok a nehezén. Reméljük Nálad is így lesz. Jobbulást Neked!

Cas
Én vevő lennék arra a palacsinta-receptre... :)

Puszi Mindenkinek,

Kép
tittina1982

Köszi, remélem gyorsan gyógyulunk :P

Drumka
Nyugalom, bár nekünk itt a kiságy, de még rá van pakolva minden... még nincs összerakva sem - és már csak egy hónapunk van.
Kész lesztek mindennel! Drukk a költözéshez!

Tittina
Biztos elfogy az a csomag pelus hamar (én sem vagyok tapasztalt) ha napi min. 6 db kell.
Mi egyszerre 3 csomaggal vettünk :P hogy ne kelljen átutazgatni Bp-et.
Átszámolva - jó áron volt az a kis csomag :wink:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Amaryl

Merre vagy?
Hogy vagytok?

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Mindenkinek szép estét kívánok!

Beszéltem az Ancsával, jól vannak.
A Várandósság-2007-ről lemaradtunk, de 2008-ban tuti szülünk topicban a férje rakott fel képet.Nézzétek meg nagyon aranyos kiscsaj:)
Remélem mindenki jól van.Én már nagyon nehezen bírom, fáj már mindenem.Voltam ma ctg-n volt méhösszehúzódás már, most már egyre többször érzem és kellemetlen nagyon.Utána megnézte a köldökzsinór áramlását a doki és mondta, hogy már a méhlepény el van már "öregedve".Úgy hogy biztos előbb szülök, de én már nem bánnám.

Vigyázzatok magatokra
Sziasztok
Szilvi

Kép

Kép
szilvi17

Sziasztok!

Most írt sms-t Goodfairy:"Tegnap este óta klinikán vagyok, szivárog kicsit a magzatvíz.A CTG szerint fájásaim is vannak , bár én nem érzem.Puszilom a többieket, vigyázzatok magatokra."

Mindenkinek szép napot

Sziasztok
Szilvi

Kép

Kép
szilvi17

Jujj, Anita, remélem, minden rendben lesz! Azért nem ártana, ha még bennmaradna néhány hétig a kismanó! Azért ott boztos jó kezekben vagytok és ha cselekedni kell, rögtön megteszik. Várjuk rólatok az újabb és minél jobb híreket! :)
Szilvi, köszi a tolmácsolást, Ancsáéknak is add át további üdvözleteinket! :) Megnétem Réka babát, tényleg aranyos kis pöttöm. :) Az jó, ha jóleszik, mert hamar megnő és hamarabb hazaengedik őket! :)

Cas, igen, én is úgy tudom, hoyg kb. 400 g-ig teljesen normális a visszaesés az újszülötteknél, de azért nem ez az általános. Ritka baba, aki mégis ennyit fogy. Nálam beindult a tejcsi, csak mivel nem voltak mellbimbóim, a fejéssel járó puhítás után is nagyon nehezen kapta be Kriszta, és még lusti is volt szopizni. Szóval ezért volt nálunk valamivel rosszabb ez a visszaesés.

Tittina, a "probiotikus" tudtommal azt jelenti, hogy olyan enzimeket tartalmaz, amik könnyen emészthetővé teszik és nem okoz székrekedést. Egyszerűbben úgy szeretik a gyártók ezt megnevezni, hoygy hasonlóvá teszik az anyatejhez. :roll: Nos, biztos, hoyg a mai tápszerek már jó minőségűek, de azért túlzás őket "második anyatejnek" nevezni. :roll:

Most csak ennyi, a lányom bilizik... :D

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Titti :D
Latom, hogy nalad is jonnek a kerdesek, amin en mar hetek ota filozok....itt mindent elolvas az ember, azt hiszi, hogy tudja, majd nekiutkozik a vadidegen termekeknek, gyakorlatnak...na ilyen pro...akarmit viszont itt meg nem lattam :roll: :lol:

Ancsa babajat en is meglestem, nagyon kis edes...mutattam a paromnak, hogy egy ekkora kis csoppseg rugdossa a hasamat belulrol (remelem, hogy meg egy jo par hetig csak onnan) :lol: nagyon fura :roll:

Sebin latszik az eses??? Palacsinta receptet orommel varom...ki is probalnam :wink:

Koszike a pelusos tippeket, azt hiszem, hogy veszek minden sulycsoportbol valot, mert meg egy 4 kg-os babanak is jo kell, hogy legyen a 2-5kg-os, legfeljebb eleinte azt hasznaljuk el....a parom egyebken 4 kg-mal szuletett a fiam 3200 grammal, igy egy kb 3500 grammos babara minden eselyem megvan :roll: mondom en :wink:

Most kezdtem a babaruhakat eloszedni, vagdosom le roluk a cetlit, s eddig mindegyikre volt valamilyen "tiltas" irva a gepi mosasra vonatkozoan :roll: A 30 C fok meg ok, de a "dobos szaritas tilos" vagy "csak kezi mosas ajanlott" feliratokkal nem igazan tudok mit kezdeni.....Megint csak a gyakorlo anyukakat kerdezem, hogy be kell ebbol valamit tartani?? :wink: En ugy emlekszem, hogy anno Kristof ruhait mindig gepben mostam, s semmi bajuk nem lett :shock:
Varom a tanacsokat....addig azert egy feladagot elinditok :oops:

Csajszik jelentkezzetek, hogy tudjunk egymasrol igy a finishben, kornyeken :)

Bocsi, de megint a parom gepen potyogok, s itt nem talalom az ekezeteket :oops:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Bocsi az eltűnésért, de pakolászunk ezerrel, most kezdjük berendezni majd a szobát, bútort összeszerelni stb. Így alig van időm. Visszaolvasni meg lehetetlen annyit írtatok.

Ancsa!

Gratulálok a picihez, sok boldogságot nektek és nagyon sok tejcsit, hogy minél hamarabb haza tudjatok menni a kórházból :)

Goodfairy!

Szorítok, hogy minden rendben legyen veletek és még a babó bent maradjon még +++++++++++

Most megyek, mert hiányolnak. Addig is kitartás mindenkinek.

Judit

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

+1 kerdes mosassal kapcsolatban - mi a helyzet a finom puha pluss takaroval?? :roll: ugye azt is kimoshatom gepben 40 fokon?? s az agynemuk??, amik eredetileg is szivacsosak :roll:
a Textilpelusokat 40 vagy 60 fokon mossam most az elso alkalommal?? :roll:
Kerdeseimet olvasva akar 18 eves is lehetnek :oops: :lol: 8)

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Na akkor először a palacsinta kb. 10 db-hoz:
1 tojás, 15 dkg finomliszt, 3 dl tej, 1 dl víz, 1 ek. olaj, 1 csipet só, 3 csipet cukor
Jó alaposan kikeverni, kisütni, teflonos palacsintasütőbe nem is kell bele plusz olaj. Jó étvágyat! :)

Anita
Nagyon drukkolok, hogy még maradhasson odabent a pici pár hétig, de ha nem lehet, és itt az ideje a születésnek, akkor könnyű szülést kívánok! Szorítok, hogy minden rendben legyen veletek!!!!!!

Szilvi
Sebi szerencsére jól van, kicsit megharapta az ajkát, azért dőlt belőle a vér, de a fogai megúszták! :)
Mosás: én nem szórakozok. Ált. 40 fokon mosok mindent géppel, kétszeri öblítőprogrammal. Amelyik kisruha ezt nem bírja, az úgy járt, sem időm sem energiám nincs, nem is volt és nem is lesz vacakolni a kézi mosással, meg egyéb hülyeségekkel. :) De eddig még semmit nem kellett kidobnom, igaz a pamutrucik kicsit összementek (kb. 1 számot), de gyorsan rájöttem, hogy veszek eggyel nagyobbat, és akkor az pont jó lesz! :wink:
A takarókat-ilyesmiket sem kíméltem különösebben, és eddig nem lett bajuk. Mondjuk itt érdemes esetleg visszavenni a fordulatszámot a centrifugánál.
Egyetlen dolgot bántam meg: Sebinek anyós vett egy szép kis élére vasalt ünneplőnadrágot. Na azt is kimostam ezzel a módszerrel, és kiderült, gyapjú. :( Bolyhos lett és két számmal kisebb... :( Ezt sajnálom... :(
Textilpelus: elsőre kifőztem 90 fokon. Azt mondják ettől meg is puhul, hát nemtom... Viszont mégis erre teszi a fejét, nem árt a fertőtlenítés. Aztán ezeket is ugyanúgy mostam, néha újra kifehérítettem-kifőztem őket, ha már nagyon foltosak voltak.
Ja, ami viszont érdekes, hogy eddig nem fogták össze egymást a színes cuccok se?! :roll:

Kép
Kép
Kép
cas

sziasztok!
voltam benn tegnap a kórházban este, mert nagyon fájt az oldalam. Sajnos nem tudják mi a bajom, de a babó nagyon jól van. Megvolt az első ctg is, piszkosul mocorgott, és 2384gr-nak mérték. Ja és befordult. Vele minden szép és jó, csak én vok cefetül. Ez van. Ennyit megér nem?
Pelenka: én liberót vettem, egy csomagot 2-4kgig, meg egy 3-6kg-ig. Aztán meg fogom próbálni a Rossman pelust, mert állítólag az a leges legjobb. Az ára nagyon jó, úgyhogy egy próbát megér. Állítólag babától függ, hogy mennyire kis husos a lába, feneke.

Kép
nyafi

Sziasztok!

Elértük ezt is - már ki van írva a vonalzóra, hogy nagy a pocak :lol:

Szilvi17

Megnéztem én is a képet!
Szép baba! Remélem hamar kikerekedik és mehet haza az Anyukájával!
Drukk Réka és Ancsa!

Drukkolok Neked is - akkor hamarosan Te is meglátod a kis Leventét :P

Na és persze Goodfairy-nak is Drukk! Vigyázzon magára és a kicsire!

Lassan megszületnek a babák sokban.... :shock: :lol:

Cas
Én is így sütök palacsintát - ezekből az alapanyagokból.
...és finom :wink:

Szóval mindent 40 fokon...
Én is úgy gondoltam, pedig sok ruhára az van írva 30 fok, hogy nem lesz idő és energia mindent külön, vagy kézzel kimosni.

Nyafi
Kitartás!
Örülök, hogy jól van a babád.

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Nyafi
Szegény te, jobbulást neked!
Azért az jó hír, hogy a picivel minden oké! :) Milyen érzés volt az első ctg? :)
Rossman pelus? Jó ötlet! Én a dm-nek a saját pelusát használtam Sebinél, az egészen olyan volt sokáig, mint a libero, csak olcsóbb (illetve a bugyipelus, amit Sebi a végén hordott még most is olyan).
A Rossmanét még nem próbáltam, de majd megnézem, köszi a tippet! (Anyu ráadásul folyton 20 % kedvezményre is gyűjt pontokat, úgy pláne megérné! Eszméletlen pénz el tud menni pelusra?!)

Kia
Az a bajom a 30 fokkal, hogy az langyosvíz, Sebinek az érzékeny bőre miatt meg igyekszem minél kevesebb mosószert használni, szóval inkább kicsit melegebb vízben mosok, hogy érjen is vmi a mosás. :) Meg azért egy csomó kórokozó, ami 30 fokon még vígan éldegél, 40 fokon már szépen kipusztul, és egy nyakig homokos-sáros kisruhánál szerintem ez sem elhanyagolható szempont... Mert hát mindent nem vasalok, csak az atlétákat és pólókat (bodykat).
De tényleg csak a pamut-cuccoknál vettem észre, hogy picit összementek, de ennyi.
:roll:

Kép
Kép
Kép
cas

Goodfairy :D
Gondolok Rátok, mennek a drukkok++++++++....az előbbi hozzászólásomnál nem is vettem észre Szilvi üzenetét :oops: így mostantól én duplán drukkolok+++++++++++ :wink:

Nyafi :D
Pihenj sokat! Aztán már úgysem pihenhetünk....most úgy érzem, hogy ezt pont bagoly mondja....mert ma megint nagyon elfáradtam.
Babókád szép nagy már, de még egy jó fél kilót tuti kell, hogy hízzon!

Le-, s kimostam a bútorokat, szerkrényt, ahova a rucik kerülnek, kimostam az első adagot, Cas :D tényleg, szerintem is egy picurit összemegy a pamut body, azt hittem, hogy én látom rosszul, de remélem, hogy azért még jók lesznek az 56-sok is :roll: vasaltam, főztem, elég volt, most majd leszakad a derekam, megyek is lefeküdni... Egyébkén, Cas, megfogadva a tanácsod, de én is úgy gondolom, hogy a 10 fok nem oszt vagy szoroz, s külön-külön vagy kézzel tuti, hogy nem fogok vacakolni velük :oops:

Köszi a palacsinta receptet, szerintem én az olajat hagytam ki, s önthettem bármennyit a serpenyőbe, az úgy l.f....tyit sem ért :oops: Sebi meg igazi fiú :wink: te most majd meglátod, hogy mennyiben más egy lány...már ha nem rontja el a bátyus :wink:

Kia :D
Javulgatsz??? Átolvastam a decemberi babás topikba, s ott láttam, hogy tavaly méhen kívülid volt?? :shock: nekem is volt egy a Kristóf előtt, s három hónapra rá, már terhes voltam megint (akkor ilyen nagyon könnyen ment :wink: ) Festéssel hogy áltok?? Sikerült belefogni?? Gratula a nagy pocakos vonalzóhoz!! Vissza fogod te is még sírni (velünk együtt) ezt az időszakot.

Amaryl :D
Csak eljutottatok ti is a pakoláshoz, s biztos, hogy rendben készen is lesztek, mire kiscsaj megérkezik :wink:
Azért csak egy-két sor erejéig jelentkezz, hogy tudjunk rólatok!

Pont ma gondolkodtam, hogy tényleg hogy "tollja" az ember az időt, főleg itt a végén, amikor minden egyre nehezebb, de annyira jó babát várni, annyira tényleg "más állapot", hogy inkább próbálom élvezni minden percét...na nem az éjszakai lábgörcsre, vagy a mostani fáradtságra gondolok :wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!
Mivel babát tervezünk, igyekeztem olyan munkát találni, amit a kicsi mellett otthon is tudok majd végezni. Ez egy internetes munka. Én már regisztráltam, csinálom is.
Ha érdekel valakit, írjon e-mailt, és küldök neki egy tájékoztatót!
Sziasztok

uvme.mn@gmail.com

(freemail- ről ne írjatok, mert a válaszomat nem fogjátok tudni megnyitni)
uvme

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukkantás!

Gem
Akkor végre jön egy kis pihi, még ha a készülődéssel is jár, de legalább már nem a napi munkával. Pihenj amennyit csak tudsz, bár gondolom erre nem kell most bíztatni téged :)

Én pelus ügyben márka mellett még nem döntöttem, de én is úgy terveztem, hogy egy 2-5 kg-t veszek és utána pedig a 3-6 kg-set. Nekem van még a cég által egészségpénztári kártyám, így az első pelusokat és ami kell, azt még a gyógyszertárba fogjuk megevenni. Nagy mázli és segítség ez így nekünk. Amíg kitart az a pénz addig költjük, bár ahogy számolgattam nem lesz ez olyan sok idő :? , olyan árban vannak ezek a pelusok.

Megnéztük Apával Réka babát mi is, annyira édes és olyan jó volt olvasni Ancsa párját, hogy a csecsemősök is meg vannak lepődve mennyire eszik. Ez nagyon-nagyon jó dolog!!!
Ha bármi új hír van, nagyon várjuk.

Anita
Drukkolok, hogy minden rendben legyen. Vigyázzatok magatokra, biztos minden rendben lesz.

Nyafi
Akkor most fogalmuk sincs mi volt az a fájdalom nálad?
A lényeg persze az hogy a baba nagyon jól van és szépen fejlődik.
Majd írj hogy vagy.

Ez a mosásos kérdés nagyon jól jött, mert ez megint azok kozé tartozott, amin még nem gondolkodtam :? .
Én azon filóztam még (bár nálam ez elég fontos kérdés még nekünk felnőtteknek is), hogy minnél környezetbarátabb anyagot használjak a mosásra is és a bútorok tisztítására is. Most kinéztem egy bio mosószer márkát, ami vegyszermentes. Gondoltam ezzel mosok át mindent és a kisruhákat majd a szokásos mosódióval mosom, amivel már több mint egy éve a saját ruháinkat is mosom. Remélem elég lesz, bár eddig mindenhol azt olvastam tökéletes újszülöttek ruháinak fertőtlenítésére is.

Egy kérdés lányok (bár a dokinőt is hívom kedden, de addig is kiváncsi lennék a véleményetekre).
Az NST-k mind szombatra esnek. Amikor leírta melyik nap menjek, akkor ő maga is azt mondta, (hallottam) hogy ezek szombati napok, de akkor valahogy eszembe sem jutott rerre igazán ákérdezni. Szerintetek lehet hogy az összes NST-t szombaton fogják nekem csinálni?
Van valakinek ilyen tapasztalata?
(persze örülnék, mert akkor nem kéne hétköznap a munka mellől Apát mindig felállítanom, hogy vigyen be a kórházba - sajnos nekem nincs jogsim)

Látom már mindehol nagy készülődés van... :wink: . Mi még mindig picit várunk, de nekünk végül is van még egy kis időnk...
A kórházi csomagot majd kb. 2 hét múlva kezdem összállítani és majd rá kb. 2 hétre jön a bútor-szerelés, majd később mosás stb.

Köszi
Réka

Kép
solymosy

Voltam ma a kórházban szétnézni!!! :)
Hát szervezni se lehetett volna jobban!
Reggel felhívtam a szülésznőt, akit a dokim ajánlott, mikor van bent. Ma 7-től 7-ig. Hoppá, akkor már megyünk is. Na és ki volt ma ügyeletben? Az én dokim! Szóval jól indult a dolog. :)
Sebit leraktuk anyuéknál (olyan jól sikerült, hogy most estére is ott akar aludni), aztán irány Dél-Pest, 20 perc alatt le is értünk (na ja, nem volt semmi forgalom).
Szülésznő már a telefonban is rokonszenves volt, élőbe pláne.
Beültünk az egyik szülőszobába dumálni - na ez szinte pont olyan, mint a margitos szülőszobák (még az ágy is olyan randa pink ), szóval "otthonos" volt.
És odabent rend és tisztaság fogadott!!!! És szépen felújított helységek!
Egyébként ő is meg a dokim is sűrűn kérte az elnézéseket a kint lévő állapotokért, de épp felújítás van már hónapok óta, nyugodjak meg, mire jövök szülni minden csillivilli lesz. Úgy legyen!
Voltam az összes szülőszobában, 1 olyan mint a Margitban, egy Kika-szoba jacuzzival, szoptatósfotellal, ilyesmi. És két hagyományos szülő"rekesz" függönnyel elválasztva. na erre mondta a dokim viccesen, hogy a másik kettőt kell nézegetni, ott fogunk szülni. Újfent úgy legyen!
Aztán megnéztük a csecsemőosztályt, nagyon édesen szunyáltak a cseppek, egész elérzékenyültem!
Láttam 1 és 2 ágyas gyermekágyas szobákat, ezekért se kell fizetni, szobafoglalás viszont érkezési sorrendben, nem tudnak ígérni semmit. Most pl. még a nőgyógyászaton is kismamák vannak, mert annyi szülés volt az elmúlt napokban.
Összességében MEGNYUGODTUNK!
A hely teljesen normális, a szülésznő pláne, jó tudni, hogy ő már ott fog minket várni, mire leérünk (mert hát a dokit itt se hívják be 2 ujjnyira nyitva lévő méhszájnál hamarabb), lehetőség szerint stoppol nekünk jó szülőszobát, ő végzi az előkészítést.
Ajánlott homeós bogyókat, málnalevél teát, és azért megnyugtatott, hogy vannak még ilyen "nagyágyúi" a szülésre magára is.
Ami a feketeleves, hogy 72 órát bent kell tölteni ha esik ha fúj, és hogy éjjel vagy 7-8 órát bent kell lenni a babáknak, és napközben is vagy 2 időpontban (vizit, fürdetés).
Viszont kérhetem, hogy szigorúan az én tejemet/tápszeremet adják neki, születés után azonnal látja neonatológus, NIC a folyósó végén ha baj van, műtő szintén, anesztes 24 órában, szóval ezek meg nagyon megnyugtatnak.
Hát dióhéjban ennyi.
Ja, anyagiakról nem sikerült beszélnünk, de egyszer lemegyek majd hozzá is ctg-re (különben csak ide a Margitba), és akkor remélem sikerül ilyesmiről is tárgyalni.
Egyébként most mennyi a "tarifájuk" szerintetek?
Ja, és tapasztalt, vay 20 éve van a pályán, és önállóan is vezethet szülést, ha úgy alakul gátmetszésestől mindenestől. Persze ha orvosi beavatkozás kell, akkor azonnal elszalad az ügyeletesért.
ez pláne megnyugtat, mert Mikuláskor a dokim nem lesz vagy 3 napig...

Szilvi
Hogy neked még mennyi energiád van?! :lol: Irigyellek!!!
Én ma akartam nagytakarítást rendezni Sebinél, de ez a kórház-látogatás keresztülhúzta a napot. :)

Réka
Honnan rendeled a mosódiót?! És mik a tapasztalatok???
Mi egyszer próbáltunk szerezni a barátnőimmel, de a honlap-tulaj mindig csak ígérgette-ígérgette, de végül sose kaptuk meg. :? Pedig Sebi őrült érzékeny bőrére nagyon kipróbálnám!
Öko-bio-sensitiv-mosóporokat kipróbáltam, de Sebi csak a kék folyékony Tomit bírja. :( Te mit próbáltál már? Hátha...
NST: szerintem semmi gond a szombattal. Esetleg telefonálj be, és kérdezz rá, tényleg nem gond-e. De egy szülészeten nem nagyon szokott lenni hétvége... :)

Kép
Kép
Kép
cas

Hááát Cas :D Drága, én pedig Benneteket "kisgyererekes " anyukákat irigyellek nagyon! Akárhogy is, de sokszor eszembe jut, hogy én a 14 éves fiam mellett, vagy aki az első babót várja, még akkor fekszem le csicsikálni, amikor úgy gondolom, de egy két-három éves Manó mellett ez nem megy, ugyebár!! Úgyhogy én vagyok irigy-birigy :wink: :lol: :lol: A fenti soraidat olvasva, pedig irigy vagyok minden magyarországi kismamára, aki láthatja/tudhatja, hogy mi/ki(k) várnak rá a nagy napon :wink:
Persze ez mind pozítiv értelemben - nehogy félreérts!! :wink: 8)
Egyébként nagyon pozítivan hangzik minden, amit írtál!!! Gratula a pozítiv tapasztalatokhoz!
S még meghitten kettesben is lehettek a pároddal, s holnap te is alhatsz, ameddig jól esik!! :lol:

Én holnap megyek a "régi" dokimhoz, tőle "csak" annyit várok, hogy megmondja, hogy minden ok a babónkkal, s majd kedden nekifutok a " másiknak". Most el is határoztam, hogy megkérdezem, hogy itt lehet-e ilyen úgynevezett kórházlátogatást tenni....Pont azon gondolkodtam, hogy ok, hogy mindent kell vinni a picurnak is, de ha én beviszek 4 napnyi rugit, body-t stb...akkor tudják azt, hogy mindenki a saját kis ruháját kapja vissza?? :roll: ezt szerintetek tudják ők kezelni??? :roll

Réka :D
Miért fura, hogy az nst szombaton van??? szerintem - gondolom én naiv :D - ők a hét minden napján felkészültek a kismamák fogadására, a gépek nem hétfőtől-péntekig "üzemelnek"....ha hülyeséget írtam, vagy félreértettem valamit, akkor utólag is bocsi :oops:
Mi pont azt csináljuk - nagyjából :wink: - amit te tervezel majd megcsinálni az adott héten! Így nagyon jól haladunk mindannyian,s te sem vagy semmiről lemaradva! :wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi
No azért a kórházlátogatás itt se triviális, meglesz ennek az ára, mert hát a szülésznő extra szolgáltatásait meg fogjuk fizetni neki nyilván. :) Bár az igaz, hogy idehaza a legtöbb kórház szokott szrevezni szülés-előkészítőt (v. ilyesmi), és abban azért szokott lenni szülőszoba-látogatás. :) Hátha sikerül nektek is bekukkantani? Drukkolok! Azért az tényleg megnyugtató látni, hová készül az ember a nagy napra! :)
Ja, és tényleg nemrég keltem fel, ez se fordul elő túl sűrűn Sebi mellett, nagyon jó volt! :lol:
Benti kisruhák: nálunk adnak cuccot (itt angolpólyát, na már megint küzdhetek vele :lol:), mondta a szülésznő, hogy nem érdemes saját ruhát bevinni, mert kell belőle jópár váltás, és itt mindbe beleírják a csecsemősök alkoholos filccel a pici adatait, hogy tudják, melyik ruha kié, és hát az nem tesz túl jót neki?! :( Úgyhogy csak hazahozós cuccot hoz majd be neki az apja. :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Cas te hol szülsz? Az Uzsoki bezzeg az a tipikus kommunista kórház! :cry:

Kép
nyafi

Sziasztok!

Cas
Nagyon jó amiket a kórházról írtál, jó ilyen pozitív tapasztalatokkal eljönni egy kórházlátogatásról.
Amikor kedden orvosnál voltam én is beszélgettem egy kismamával, aki 3 éve szűlt az Istvánban és ilyen téren csupa jó dolgot mesélt. A csecsemősökre panaszkodott kicsit, de azt is tudom, hogy az utóbbi 1-2 évben ott is sok változás történt. Hát kiváncsi vagyok én is nagyon majd.
Viszont aminek örültem, hogy megadta egy szülésznő nevét és telefonszámát, akit állítólag ismer az előző szüléséről. Akkor még nem volt fogadott szülésznője, így a 24 órás vajúdás alatt hárman is foglalkoztak vele, de állítólag ő nagyon-nagyon értette a dolgát és hihetetlenül kedves és figyelmes volt vele. És plusz a doktornő is szeret vele állítólag dolgozni.
Jól megrágtuk a dolgot a Férjemmel és úgy döntöttünk, hogy megkérjük legyen a fogadott szülésznőnk, mert tényleg fontos, hogy ki és hogyan foglalkozik veled azokban az órákban.

Köszi a kórház kontra szombat véleményeket. Nem tudom miért akadtam fent a dolgon, talán csak mert olyan furán hangzik, hogy szombaton kórházba menjünk vizsgálatra, de igazatok van ez így azért más.

Cas - mosópor téma
Én a Sonett típusút szeretem (ebből nagyon sok féle van), de most kinéztem egy másikat is, valószínűleg ezt is ki fogom próbálni.
Ennek a neve AlmaWin.
A mosódiót eddig a HerbaHázban vettem (1087 Budapest, Százados út 18., www.herbahaz.hu), bár túl sokat nem kellett eddig vásárolni, mert a mi heti 2-3X mosásunkhoz egy évre elég volt az 1 kg. Sajnos ott a legolcsóbb, de ők nem szállítanak ki csak kiskereskedőknek, tehát mindenképpen el kell oda menni.
Én nagyon szeretem, mert, csak 5-6 szem mosódiót kell a zsákba tenni és akár 2-3 alkalommal is felhasználhatod. A fehér mosáshoz, azért ajánlatos időnként mosószódát is használni (vagy valamilyen természetes fehérítőt), de egyébként nagyon szépen mos. Nem habzik úgy mosás közben mint a sima mosópor (csak egy picit) és ez fura lehet elsőre, de egyébként ezzel nem kell foglalkozni. Ha beáztatod vízbe sok időre, akkor kioldódik az a valóban kicsit a folyékony szappanra hasonlító nyákos anyag és akár kézmosásra stb. is használható.
Öblítőt állítólag nem kell használni hozzá (valóban illatmentes), de ha valaki szereti hogy van a ruhájának illata, akkor lehet pár csepp illóolajat tenni a mosógép öblítős tartájába (én ilyenkor kicsit felhigítom) vagy bio öblítőt. Ilyenkor már érdemes nem pofán vágni az egész dolgot egy hagyományos öblítővel.
A legjobb az egészben, hogy a Herbaházban (ahol szerintem a legolcsóbb) 1 kg 6.968 Ft és nekem 1 évig elég volt!!! Elég gazdaságos szerintem még akkor is, ha csak fél évig elég, nem? :lol:
Most én is Interneten fogom megrendelni, csak még nem tudom pontosan melyik honlapról. Remélem nem fuccsolunk be úgy, mint Te korábban :cry: .
Innen még hennás hajfestéket szeretnék, a mosódiót és az említett valamilyen tisztítószert (szereket). Majd meglátom (szerintem ma rendelek) és ha gondolod megírom a címet és a tapasztalatot.

Azért szegény Sebinek tényleg nagyon problémás lehetett a kis bőre, hogy még az ilyen típusú szereket sem bírta. Nem lehetett könnyű nektek...

Upssz, most látom, hogy ma töltöttük be a 32. hetet és lassan belépünk a 33-ba. Jaj, ez már nagyon furi érzés... :)

Szilvi
Igen, tudom hogy nem vagyunk semmiről lemaradva, csak ahogy olvasgatom ki és mi mindennel már készen van (persze más terhességi hetekben is vagyunk), néha rámtör, hogy nem kéne már nekünk is valamit csinálni? De ilyenkor mindig megnyugtatom magamat, hogy nem, mert ráérünk még :)

Réka

Kép
solymosy

Anita!
Mi van veled??? Adj hirt magadrol legy szives!Ha magzatviz-szivargas volt ket napja, akkor ott mar babanak kellene lenni! Varjuk a hireket!

Cas!
Sajnalom, hogy Sebit folyamatosan balesetek erik, de azert orulok, hogy ez a mostani nem volt annyira komoly!
Es amiket a korhazrol mondasz, csupa jo, nagyon orulok neki! Ugye mennyivel masabb igy keszulni a szulesre, hogy az embernek mar konkret kepe van arrol, hogy hol fog bekovetkezni a nagy esemeny?

Reka!
A szomati ctg-t en csak ertekelnem! Akkor altalaban kevesebben vannak, es talan kevesebbet is kell varni a bejutasra, bar ezt ne vedd keszpenznek! En anno volt, hogy akar 3 orat is vartam ctg-re. Ez akkor volt nagyon mokas, amikor ugyanaz nap mondjuk ismetelnem kellett. :roll: :roll:

Ildomossag: igen tudom, igazatok van. Felre az ildomossaggal, es irany a celtudatos rakerdezes.
Bar tudom, bele fogok menni a jovo szombatba, mert annyi minden szol mellette. Foleg az, amit Szilvi is mond, hogy azert eleg megnyugtato tudni, hogy idoben beersz, es nem kell a kocsiban szorongani, meg gorcsolni. Masreszt nekunk azert egy kicsit konnyebb lenne igy Rebeka elhelyezeset megszervezni, mert ha elore tudjuk, fel tudjuk kesziteni azt a par embert, aki egyaltalan szoba johet. Nekunk nincsenek itt a csaladjaink, szoval nincs olyan ember, aki a nap 24 orajaban riaszthato, es meg otthon is tud maradni Rebeka miatt.

Ha belegondoltok, pont egy hetem van hatra. Hihetetlen, annyira ramszakadt ez az egesz szules, hogy nem is tudom elhinni.

Mint emlitettem egyik elozo uzenetemben, itt sokkal kesobb kezdik a ctg-ket, mint Magyarorszagon. Az elso ctg-re tegnapra kellett bejelentkeznem. Szo szerint meg kellett kuzdenem a korhazzal, hogy fogadjon, mert ugymond az orvosi utasitason kivul nem volt semmi kulonosebb indokom a vizsgalatra. Amikor telefonaltam, folyton csak azt kerdeztek, hogy mi az oka a vizsgalatnak: mondtam, hogy a 39 . hetben vagyok, es ez lesz az elso ctg-m, de ez lathatoan nem volt meggyozo erv. Micsoda kulonbsegek vannak egyes orszagok egeszsegugyi ellatasai kozott. Hihetetlen.

Magamrol. Mar minden nagyon nehezemre esik. Igazi fajasaim nincsenek, bar Rebekaval is csak a szules napjanak reggelen kezdodott minden. A ctg is csak ket kisebb mehosszehuzodast mutatott, majdnem egy ora mericskeles alatt. Hat ez meg nem sok.

Megyek, probalamo magam meg egy kicsit hasznositani nemi vasalassal.

Puszi mindenkinek
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Nyafi
Én a dél-pesti Jahn Ferenc kórházban. A Margitból (mivel itt bezárták a szülészetet) oda ment át a dokim, akinél Sebit szültem, én meg megyek utána ha esik, ha fúj, pedig Óbudáról szerintem nincs mégegy kórház, ami messzebb esne?! :lol:
Nekem nagyon korrekt helynek tűnik!
Uzsoki: barátnőm szült ott 1 hónapja, és nagyon boldogan jöttek haza, szerinte teljesen rendben van az a kórház, bár nagyon részleteket nem tudok, tök szeleburdi a csaj, képtelen elmesélni bárit is rendesen! :)
Mire gondolsz, hogy "kommunista kórház"? Minden kizárólag a hagyományos módszerekkel működik? (Szülés, bentlét, baba gondozása?)

Réka
A csecsemősökre tán nincs kórház, ahol ne panaszkodnának a kismamák. De szerintem ez sokszor csak az anyatigrisek ébredezése, én úgy vagyok vele, hogy nekik csak 1 a sok közül az én gyerekem, de ártani biztos nem fognak neki, hát érdemes a békés egymás mellett élést gyakorloni addig a 3 napig... :)
A Margitban anno 1 iszonyat tapló csecsemős volt, az úgy legüvöltötte a fejemet, amiért be akartam menni a géphez fejni (előtte direkt megbeszéltem az időpontot a kolléganőjével), hogy majdnem elbőgtem magam, és megszégyenülten kullogtam vissza a szobámba. Aztán utánam jött, és közölte, hogy ja, összekevert vkivel. DE bocsánatot azért akkor sem kért! :evil:
Az nagyon jó, ha ajánlottak neked szülésznőt, pláne ha a dokid is szeret vele dolgozni! Keresd fel, beszélgess vele, mutogasson meg mindent a kórházból, amit csak lehet, és ha szimpi, akkor lehet, hogy tényleg érdemes felfogadni.
nekem Sebinél óriási szerencsém volt, mert 2 nagyon aranyos szülésznő "jutott" (nekem se volt fogadott), és ugyan általában nagyon jók voltak a Margitban a szülésznők, azért volt 1-2, akit én se vettem volna szívesen a szülésemnél... :roll:
így engem nagyon megnyugtat, hogy lesz "gazdám" odabent, aki végig velem lesz. Mert akárhogy is nézzük, egy komplikációmentes szülésnél a dokinak gyakorlatilag nincs dolga, a szülésznővel viszont elég sokmindent kell együtt végigcsinálni! :) Nem mindegy, hogy milyen. :)
Egyébként te tudod az árakat? Anno Sebi idején olyan 20 körül kaptak a fogadott szülésznők, de most nemtom... :roll:
A Herbaházat megnézem vmikor, biztos sok jó dolog van ott!
Most egy barátnőm a quelléből akar folyékony formájút rendelni, és kipróbáljuk. ha beválik akkor lehet, hogy beruházok egy rendes adagra, olyat amit te írtál. Sebi egyébként öblítőt sem bír, de ez az illóolajos dolog jó ötlet!!! Hogy nem jutott eszembe eddig?! :)
Mosószódát hol szoktál venni?
Azért majd számolj be, hogy sikerült a rendelés, és mik a tapasztalatok!

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok Lányok!

Csak egy gyors bekukk.
Kérdésem lenne: Pár napja rettenetesen zsibbad a kezem. Leginkább a jobb, de néha a bal is szokott. Ma például erre ébredtem, és nagyon nehezen akart visszatérni belé az élet. Hiába lógattam, masszíroztam... :(
Volt valakinek hasonló tapasztalata?
(Most is zsibbad, pedig gépelek...)

Holnap jövök bővebben.
Puszi Nektek

Kép
tittina1982

Tittina
Orvos! Mielőbb! Szerintem az nem túl jó jel, ha úgy "ok nélkül" zsibadd, és nem is nagyon akar elmúlni! Jobb ha utánanéznek!

Kép
Kép
Kép
cas

Huhh, nem olvastam át még mindent...

Tittina, nekem volt ilyen kb. abban a korban, ahol te tartasz most. A magnézium jó rá, mindenesetre, nekem már a pezsgőtablettás víz is bevált. De a MAgne B6 még jobb. Néhány hete már nincs ez a baj. Azóta a Magne-t szedem, bár nem teljesen rendszeresen.

Cas, tudtommal nálunk sincs ilyen kórházlátogatás :roll: , dehát sok néznivaló nem is lenne. Itt minden hagyományos. A babák viszont veled lehet végig és a saját ruháiban. Mivel Krisztát nem vitték el mellőllem (szerencsére első perctől jól éreztem magam, így nem volt szükség rá) nem tevődött fel az összecserélés problémája.

Ezen a héten elvégeztem minden olyasmit, amit muszáj volt (pl. kisfürdő kitakarítása, ami nagyban raktár és ruhatároló, ma pedig káposztát teszek savanyúságnak, most épp pihenek) és hétfőtől nekiállok babacuccozni. Sokat nem mosok ki egyelőre, csak kb az első hónapra valót, aztán rendre a többit. Sajna, nem lesz több hely rá. És jövő héten a kórházi csomag nagyrészét is összeállítom. Szerencsére hálóingeket, melltartókat, ilyesmit már nem kell vennem, mert van elég. Mivel egyelőre a mi szobánkban lesz a pici, a gyerekszobában nem nagyon fogunk mozdítgatni semmit. MAjd tavasz felé.

Ruhamosás: Én a fehér cuccokat 80-85 fokon mosom mindig (baba és nem babacuccok), a tarkákat pedig 40-45-ön. A 30-at sosem használom. Talán, ha pokrócokat mosok...
Én is minden géppel mosok, kézzel csak akkor mostam, ha egy szép kis ünneplő ruhája adódott Krisztának, de ezt is csak mostanában.
Én a rendes mosóport használtam mindig (szerencsére nem okozott gondot), öblítőként pedig az első 2-3 hónapban a sima ecetet használtam. Egy bécsi ismerősöm "tanított" erre és nagyon bevált. Azóta meg ugyanúgy mosom a Kriszta cuccait is, mihnt a mieinket.

Nem tudom, hoyg felvetődött-e még valami az utolsó írásokban, de most sajnos, csak ennyire futotta. :)

Puszilok mindenkit! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!
Bocsi a belekotyogásért, néha olvaslak benneteket, a nosztalgia miatt. .)
tittina:
Nekem az utolsó 2 hónapban végig zsibbadt a kezem, lábam, néha már fájt. Dokim azt mondta, hogy úgy helyezkedik a baba, hogy nyomhat valami ideget, ettől van a zsibbadás.

Mindenkinek jó babázást!!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van. :wink:
Goodfairy jól van, sms-eztünk ma, azt írta, hogy 3 hétig bent kell maradnia a 37.hétig ha addig nem fog megszűlni(nem kéne) akkor megcsászározza az orvosa.Visszatartják a fájásait.
Mi még mindig egyben vagyunk, de már szeretnk szülni, mert nagyon nehéz már minden, főleg az esték nagyon rosszak.

Jó éjt
Sziasztok

Kép

Kép
szilvi17

Sziasztok!
Baba veled van végig, de nagyon koszos, főleg a fürdő, s ha nem fizetsz 5-6 ágyas szobában lehetsz másik 4-5 kisbabával, akik közül egy biztos sír. 4 napig kell benn lenni.

Kép
nyafi

Sziasztok Lányok!

Köszönöm a tanácsokat a zsibbadásomhoz! :cry:

Cas
Egy kicsit megijesztettél. Tudsz valamit, ami miatt rögtön az orvost javasoltad?

Én sajna sem a kórház, sem a szülésznős témához nem tudok hozzászólni. Otthoni tapasztalatom nincs, az itteniről meg még semmit nem tudok. És persze a mosás-téma sem ismert számomra kisbaba-téren. Én is úgy gondoltam, hogy 40 fokon mosom majd ki a holmikat, öblítöt meg valamilyen sensitive-t veszek. Remélem nem lesz különösebb probléma...

Gem
Tényleg nagyon hamar eljön a NAGY NAP. Alig pihentél valamit... De kitartás... MInt tudjuka végeredmény megéri!

Apropó! Tud valaki valamit Bensziről és az ikrekről?

Goodfairy-nek is kitartás! Szurkolunk, hogy minden rendben legyen...

Most megyek, odakészítem a bablevest. Aztán majd kipróbálom Cas palacsintáját. :)

Sziasztok

Kép
tittina1982

Hali, sziasztok Lányok!

Titti - nem tudok a zsibbadásos dologhoz hozzászólni, nekem ilyenem nem volt!Lehet, hogy már nem is zsibbad :roll:

Mosópor/öblítő: háát én olyan mosófolyadékot használok, mint eddig (ariel), s öblítőt vettem aloe vera-s sensitve-t, ezzel öblítem a Mütyür cuccait...remlélem, hogy bevállik, s nem lesz gond. Én sem tudom elképzelni öblítő nélkül (néha, amikor elfogyott itthon, kénytelen voltam anélkül mosni, s hááát összehasonlíthatatlan a különbség)

Doki/kórház: Képzlejétek tegnap rákérdeztem a dokimnál, hogy a klinikán ahol ő dolgozik lehetne-e szülni, s nem tiltakozott, csak mondta, hogy pont most szüntetik meg a szülészetet, így lehet, hogy ugyanazon városon belül decemberben ugyanazon személyszettel átköltöznek. Arról továbbra sem volt szó, hogy ő bármit vállal, de azt mondta, hogy van személyszet rá, s adnak eda-t is (ugyebár emiatt indultam én el az északi kórház felé). Ez a klinika/város még 30 km-rel messzebb van, mint az északi kórház, de akkor ha már utazni kell, akkor mindegy :roll: - gondolom én :oops: Van szülőszobalátogatás, s szülésfelkészítő tanfolyam is....azt mondta, hogy utána érdeklődik (gondolom holnap) s felhív!!!
Már ettől sokkal jobb kedvem lett, de tényleg....bár még most sem tudok semmi konkrétat, de a hozzáállás miatt már sokkal jobban érzem magam!
Ja, és azt mondta, hogy akár már ma szülhetek :roll: :shock: , ha akarok....mondtam, hogy még várnék egy kicsit, ha nem baj :wink: Mütyür (aki valószínűleg Marcell lesz) már 2.450gramm, s minden ok vele. Voltam CTG-n, s fájásvizsgálaton is, ott is minden a legnagyobb rendben, fájás nincs :wink: Most nagyon biztos kezekben érzem magam emellett a régi doki mellett, s tényleg bízom benne, hogy felhív, s akkor legalább beszélhetek egy szülésznővel is-s az, hogy hogy alakul úgyis a jövő zenéje. Megyek még kedden a dilidokihoz, - még az is lehet, hogy ő is normális lesz :shock: - jön velem a párom is, s most kíváncsi vagyok, hogy mond-e valami konkrétumot végre :roll:
Bocsi, hogy egy kicsit hosszú voltam, de olyan jó volt a "jót" is leírni, nem csak mindig a panaszkodást :)

Gem - annyira megértelek, egész más a hozzáállás Magyarországon, s Neked is, aki nemrégiben még ott csináltad végig a szülést, s az ezzel járó összes dolgot, talán még furább lehet, mint nekem, akinek már "csak" az távoli emlékében él a magyar szülésfelkészítés, szülés, s az utána történő gondozás....
Reméljük, hogy minden rendben lesz, s Ti is hamar otthon lehettek majd a kis Zsófival a kórházból! Addig még persze írj nekünk sokat - most hogy így a nyakadba zúdult a "rengeteg" szabadidő :wink:
Annyira jól megfogalmaztad - azt hiszem -, hogy miért parázunk a kelleténél jobban külföldön....nekem nagyon hiányzik, hogy legalább egy női kéz/elme :wink: legyen itt, akire számíthatnék. Mégis más, mint egy férfi....akarnak ők segíteni, de egy nő annyira másképpen áll a dolgokhoz (anyuka/anyós, barátnő, stb) A párom húga itt van ugyan, de ő még annyira gyerekesen fogja ezt fel (nem fiatal annyira).
Szerintem majd nekem kell nyugtatnom a családomat, nem ők fognak engem...Képzeljétek el a fiam arcát tegnap, amikor mondtam, hogy dokibá szerint már "holnaptól szülhetek"....éppen evett, s hááát majd megakadt a falat a torkán.....a páromnak szóltam, hogy jöjjön be a ctg-re, úgy megriadt, hogy az utca felé menekült.... :lol: nem vicc, mondta, hogy majd legközelebb bejön az elejétől, de most inkább kimegy....az ok, hogy nem akarom, hogy ott legyen a szülésnél, de arra nem gondoltam, hogy már az ajtóban ott akar hagyni.....szerintem ők nagyon félnek/inkább féltenek minket :roll:
Na a fentiek miatt is nagyon szeretném, illetve sokkal jobb lenne, nyugodtabb lennék, ha nekem is lenne egy időpontom, s arra lehetne "készülni"....
Higgyétek el, hogy az első időszakban ez volt amitől a legjobban írtóztam, hogy na csak ezt ne (a gyerek jön, amikor jönni akar), de amikor az ember ennyire "egyedül" van, akkor ez a biztonságérzet aranyat ér!

Sedith - amikor a babád a saját ruhájában van, akkor honnan tudják a csecsemősök, hogy melyik ruha, melyik babáé....a textilpelusokról ne is beszéljünk...én ettől is parázom, hogy hogy fogok én ezek után rohangálni.. mert lehet, hogy éjszakára például elviszik őket (bár még ezt sem tudom biztosan, hogy hogyan van :roll: :oops: )
Érdemes belevarrni valamit a kis rucikba???

Elveszett kismamik jelentkezzetek!! Tudom, hogy négynapos ünnep volt otthon, s mindenki kihasználta, de jó lenne tudni, hogy mindenki ok-s!!

Benszivel mi lehet???
Amaryl!!!!!????????

Anitának mennek a drukkok, hogy minden ok legyen!!

Szilvi17 - neked meg a gyors szüléshez szurkolunk! Úgy tűnik, hogy Leventével kell megbeszélned, hogy megelőzítek-e Zsófit és Geminit, vagy udvariasan magatok elé engeditek a csajszit :wink:
Anitával kapcsolatban akartam még kérdezni, hogy ha a magzatvíz szívárgott, akkor miért a fájást kell visszatartani :roll: :shock: :?:

Szép vasárnap délutánt!!
Én azért érek rá ennyire, mert várnak minket kajával (párom húga főz ma), s így én most pihizek :lol:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvia, Gem

Annyira jól megfogalmaztad/tátok ez a dolgot a külföldi dolgokról, meg Te Szilvi, hogy egyedül érzed Magad. Én is ugyanígy vagyok. :(
Nekem Párom azért nem akar bejönni a szülésre, mert nem akarja látni ahogy szenvedek. Hát nem erőszak, de nekem meg jobb lenne, ha mellettem lenne. Itt nincs választott orvos, meg ilyenek, úgyhogy egy vadidegen akárkinél szülni... - hát nem épppen bíztató. Még jó, hogy van egy kis időm utánajárni a dolgoknak. (=re még senkit nem tudok a környezetemből, aki ebben az új kórházban szült volna)
De azért ne csüggedjünk; az a lényeg, hogy majd minden rendben legyen a Babókkal, és Velünk is!!!

Na nekilátok a palacsintának... :)

Bye

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Lassan meggyógyulok - a torokfájás elmúlt - már csak be vagyok rekedve :?

Ma először bedagadt a lábam :) Pedig nem álltam sokat - kicsit sétáltunk a Brendonban ( ott akarták megvenni Apa uncsitesójáék a babakocsit - ajándékba nekünk ), de végül az outlet-ben vettük meg.
Még rajta van a cimke - a Brendonban ez 38990- volt, mi "vettük" 24990-ért. (Graco)
Így néz ki lábzsákkal és nélküle :

Kép Kép

Bensziről és a kicsikről valakinek van infó?

Szilvi17
Drukkolok neked is és Anitának is! Kitartás...
3 hét nem kevés a kórházban :(

Tittina
Finom a palacsinta?

Szilvi72
Örülök, hogy minden rendben Marcell babával.
Jó neked, hogy már a ruhácskákat mosod.
A jövő héten talán én is elkezdhetem végre - már nagyon a vége felé járunk - remélem elkészül minden.

Hétfőn hívom a dokit , mert pár nap múlva lesz az utsó UH-unk. :shock:

Apa holnaptól betegen lesz, így biztos ki lesz végre festve (ha ráér a kollégánk, ha nem )- és összerakja a kiságyat is :P

Egy mai kép : Kép .

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia

Csini vagy, és tök jó a babakocsi is! :)(Már megint irigykedem...)
Kérünk majd a képet, ha kész vagytok!!!

A palacsinta fincsi, de képzeljétek egy párat ki kellett dobnom, mert leragadt. Két tefal-unk van, de az egyik szóba sem jöhetett, mert kicsit púpos a közepe. A másiknak meg már eléggé oda van a bundája. Sztem ez volt a bibi... Be kell majd szereznem egy újat, amiben sem rántottát, sem semmi mást nem csinálhatnak a fiúk...

Kép
tittina1982

Köszi Tittina!

Majd rakok fel képet, ha elkészül minden :)

A palacsintasütés - mi vettünk már vagy 2 éve új Tefal psütőt - rögtön meg is tiltottam Apának, hogy abban bármit is süssön, pedig akart :wink: ... de az csak a palacsintáé... :lol:
..és persze nem ott tartom, ahol a többit, így még véletlenül sem használja.

Jó éjt!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Szilvi, Tittina
Orulok, hogy te is igy erzetek, illetve inkabb annak, hogy megertetek. Nem idealis ez a programozott szules, en is szeretnem inkabb izgatottan varni a poronty erkezeset, de azert valljuk be, megvannak az elonyei. Masreszt pedig mar a hocipom tele ezzel a "semmitsemtudokveghezvinniamitakarok" allapottal. Faradt vagyok, mar pihenni sem tudok, mindenemet csak vonszolom, es hasznos dolgokra mar nemigazan vagyok kepes.

Szilvi72!
En sem ertem ezt a magzatvizfolyast, aztan pedig a fajasok visszatartasat? Biztos, hogy a magzatvize folydogalt Anitanak?

Irtam egy hossz hozzaszolast a delutan, de elszallt, es most meg mar nem maradt energiam sokat irni. Pedig mar tenyleg van idom!!!

Kia!
Csinos vagy, a babakocsi meg nagyon klafa! A szine is nagyon bejon, es ilyen aron.... ugyesek vagytok!

Jo ejt nektek
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?