Új privát üzeneted érkezett!

Rebi!
GRATULÁLOK a vizsgához! Kép

Anonymus?

Solya
solya

Rebi!

Nagyon ügyes és okos vagy! Gratulálok!

Szilvi és Peti

Anonymus ne csigázz tovább minket!
bszilvi

Sziasztok!

Köszönöm-köszönöm KépKépKépKépKépKépKép
... az igazsághoz azért hozzá tartozik, hogy 4-esnél rosszabb jegy talán még soha nem született ezen a szigorlaton egész történelme során KépKépKépKép... nameg a tanárok első kérdése ez volt: "hogy van a kicsi?" Művelődéstörténetből azt húztam, amiből előadást tartottam most, ebben a félévben... muzeológiából meg a kiállításrendezést... ez meg az utolsó 2 félév anyaga volt KépKépKépKép .. még mázlim is volt KépKépKépKép

.. mivel ennyire bejött az itteni drukk, kérnék a páromnak is ... ő 2-kor vizsgázik szintén muzeológiából.... de ő nem tanult... neki naaaagy szerencsére van szüksége... KépKép

egyetlen és biztos tipp LK....

pussssz
Rebiék (végre nem kell lepasszolni a gyerkőcöt KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép)

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Rebi: gratulálok Kép Kép KépPlusz drukkok a párodnak Kép

Anonymus: ??? légyszi...

Az előbb itt röpült el egy harci repülőgép és Tominak nagyon tetszett. Teljesen belelkesült Dani barátjától Kép
pusz: bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Rebi!
Gratulálok!Kép Örülök, hogy könnyű tételt húztál!
A párodnak is DRUKK megy(talán épp időben ért oda)!Kép

Anonymuuuuuuuuuuuuuus!Kép Naaaaaa...

Szilvi
sztigris

Rebi
Gratulálok!KépKép Párodnak is mennek a drukkok!

Bogancsi
Zajlik az élet a lányod körül.Kép Anglia biztos szuper lesz. Hová megy pontosan?

Gorsi

pls. áruld el ki vagy!
gorsi

Köszönöm KépKépKép

bogancsi
profilos mail címed él? ... mert akkor hamarosan írok Kép

R.

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Rebi: él. Kíváncsian várom a méledet Kép

Gorsi: Norfolkba megy Zsófi. Épp most szervezem, hogy egy Stansted Airport nevű reptérre érkezzen Londonba, mert ezt kérték. Bevallom, én még nem is hallottam róla.

Anonymus: könyörülj meg rajtam/rajtunk!!!
pusz: bogancsi

bogancsi
bogancsi

apa (alias főmufti Kép ): már tetszik az új babanet Kép Kép Kép
üdv: bogancsi

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!

köszönöm a drukkokat bünti ügyben, sikerült 8-ról 5000-re lealkudni. Ez se kevés, de legalább "csak féltanknyi" pénz...Kép

Ma délelőtt meglátogatott édesapám minket, mivel Dorka kb. 4-szer látta az életében eléggé félt tőle, így nem volt nagy élmény a találkozásKép Persze apám, azért jött, hogy installáljam fel a gépét...

Bogancsi: mennyi időre megy a lányod? Nektek kell érte fizetni vagy csereút lesz? Szurkolok neki, biztosan jó lesz, bár a kezdet még ilyenkor is elég nehéz!

Dzsili: Te is kerestél fekete elegáns ruhát? A Duna Plazaban találtam Fanatiq butikban, de a többi helyen is van butikjuk (Mammut, Budagyöngye..). Elég egyszerű, de mégis elegáns (spagetti pántos, fekete-de más színben is van, hosszú, mellénél passzentos).

Anonymus: ki lehetsz??? Ladányi Kata vagy Rebi?

Üdv: zsu
zsu26

Rebi: gratulálok a szigorlatodhoz! ügyes vagy! párodnak hogy sikerült?

üdv: zsu
zsu26

Na sziasztok!

Most értünk haza második kör kullancs rohanásból azt mondta a doki, ő se adná be az ellenszérumot, ha neadj Istem megbetegszik, kikezeli. Lányok, ha mégis benn maradt a feje (mert van egy icipici tűszúrásnyi fekete pötty, ) az baj? Nem bírom leszedni. Nameg a gigáján van nem is hagyja...

Na, lapozzunkKép

Most már elárulom, Petinek lesz február végén kistestvére !!!!!

Cory, Rebi, Szila ! Honnan tudtátok????

Puszi, mert rángat a Nagy És Okos Bátyó

LadányiKata
LadányiKata

Szia Kata!

1. elköszönés Anonymus: puszi...
2. írtál a II. nőis topikba is - kizárásos alapon, mert a topikos többi II-eses már vallott, hogy nem ő Kép
3. ma még csak nem is tippeltél délelőtt Kép

... ha csak a feje/fej darabja van bent, az nem gáz... majd kilökődik, mint pl. egy darab szálka... Legrosszabb esetben betokozódik, akkor úgy lehet majd kiszedni...

R.

rebi

SZiasztok!

Kata: ki más tesztelt volna már a 27. napon? Kép Egyébként tegnap este összedugtuk a fejünk, és kiokoskodtuk együtt Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Kata!
na végre gratulálhatok!!! KépKépKép
Solya
solya

Nnnna végreKépKépKép

LadányiKata, gratula és vigyázz nagyon-nagyon az Öcsi/Hugira!Kép

Cupp,
Beja
beja

Szia Kata!
Gratulálok! És én is tudtam tegnap,csak én nem írtam, hogy tudom. Én is benne voltam a tudós hármasba, illetve négyesbe, akik kikövetkeztették különböző elszólásokból.KépKépKép

Szia vigyázz magatokra!
Zsuzsa

beababa

Kata,
igen tegnap este összefogva kiokoskodtuk, nem volt nehézKép.

Szila
szila

LKata!
Gratulálok Kép ! Vigyázz magatokra! És most aztán tényleg ne parázz annyit!

Rebi!
Párodnak is ezer drukkk Kép Kép (így utólag is)

Norci
norci

Sziasztok!

Köszönöm a további drukkokat is... páromnak 4,4 lett, de amennyit tanult, ez is tökéletes Kép 2-re mentek vizsgázni, és 10 perce végzett... :-/

LK... gratula Kép (ez az előbb lemaradt)

R.

rebi

Sziasztok!

LadányiKata
Gratula a babához KépKépKép
Belőlem annak idején annyi kullancsot szedtek ki...van amelyiket orvos csipesszel mert beszakadt a feje, mégis itt vagyok, oltást nem adatnám be.

Rebi és párja
Gratulálok, fellélegezhettek kicsit, ügyesek vagytok! KépKépKépKép

Bogancsi
De jó hogy siekrült a lányoknak mindent elintézniKépKépKép
Én azt hittem kertes házban éltek, tényleg furi hogy Dani eddig még nem bicajozott! Nálunk ez lét elem, távolságok azért vannak, busz és egyebek viszont nincsnekKépKépKép

Zsuzsi
Ez is valami majdnem a felét lealkudtad.
Nem én kerestem fekete ruhát spagetti pántal, szép is lennék benne, na jó attól függ milyen persze lehet hogy ilyen vizi pacikra való is van. KépKépKép

Napocska beteg lett kétoldali középfül gyulladás alig aludt siránkozik szegénykém, most pár napig szurira járunk miatta.

Pussz: Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Dzsili
Szegény Napocs KépKépKépKépKép Sok-sok-sok-sok gyógyKép-t küldünk neki!

R.

rebi

Napocska! Sok-sok-sok gyógyit küldünk! Aztán legyél ügyes, de ha félsz, vagy fáj, akkor sírj ám nyugodtan! KépKépKépKépKépKépKépKépKép
Sára és Máté

Dzsili, szurkolunk, hogy mielőbb meggyógyuljon a kicsilány!

Kata, a kullancs miatt tényleg ne aggódj. Nem lesz baj meglátod. Hugomnak volt lyme kórja. Tényleg jól kezelhető. DE SEMMI BAJA NEM LESZ PETINEK! KépKépKépKépKépKépKép

Most a hasnövesztéssel foglalkozz! Kép

Solya
solya

SziasztokKép Kép

Úúúgy örülnék, de ez a dög kullancs miatt nem tudokKép
Most a játszón egy kedves anyuka halálra riogatott. Azt mondta, ugyanígy halt meg a Mérei Andrea kislánya. Pont 20 hónaposan. Kirándultak, kullancsa lett, és 2 hét alatt meghalt.
Meg azt is mondta, hogy ha benn marad a kullancs feje, akor az tovább él, és fertőz.....ezt mondjuk nem hiszem el...

De most azért para vagyok a fenébe is....

Puszi lányok, mindenkinek, ne haragudjatok, de most rá vagyok állva erre a nyavalyás kullancsra.-....főleg az agyvelőgyulladás miatt....
a lyme kórt tudom, hogy totál kikezelik...
hány hétig is kell figyelni???

Kata aki szomorú és boldog is (fura egy dolog)
LadányiKata

Sziasztok!

Ladányi Kata! Gratulálok a kistesóhoz! Kép Kullanccsal ne foglalkozz, bennem is volt vagy ezer, a lényeg, hogy kiszedtétek!
Rebi, neked pedig a szigorlathoz gratulálok! Kép Párodnak is!
Az én jegyem azt hiszem, nem lesz ilyen fényes, még azért szorítsatok, hogy görbüljön, jó? Bár a buktára is van esély... Kép

Házassági évfordulótokhoz is gratulálok, Zsuzsa és Bogancsi, valamint Tomi keresztelőjéhez is!

Mi pedig köszönjük a hónapfordulós gratulákat! Hihetetlen, hogy Barni hamarosan két éves lesz! De olyan okos, hogy csuda!Kép Tegnap pl fürdettem, és közben eszembe jutott, hogy lemosom a kezemről a körömlakkot. Ezt el is meséltem neki, erre megkérdezte: Lábadról nem? Kép

Már tudja, miket fog csinálni a kistesó (cicizni, oázni, aludni...), és időnként magától eszébe jut puszit adni neki. Kép Második (sokadik) babások, ti hogy voltatok, mert nekem tényleg sokkal gyorsabban nő a hasam!

Szopi: elalváshoz ugyanúgy kell, és múlt héten, mikor olyan sokat voltunk külön, extra is igényelte, vagy amikor jobban megüti magát valahol... Nekem inkább azzal van gondom, amikor szörnyülködnek/csodálkoznak rajta, hogy MÉG MINDIG szopizik!?

A mostani formája nekem már tetszik a babanetnek, és jó, hogy a táblázatokban fehérek lettek a vonalak Kép

Szombaton kerti összejövetelen voltunk, és olyan jól éreztük magunkat, hogy 1-kor indultunk haza Kép Barni nagyon jól bírta az éjszakázást, csak vasárnap volt egész nap dilis szegénykém, jól felborult a napja. Viszont azt mondták rá, kis Jimi Hendrix, olyan ügyesen pengette a gitárt. Kép

Megjött az AFP eredménye, a védőnő szerint jó lett Kép (izgultam nagyon). Remélem, a héten eljutunk uh-ra is, kíváncsi vagyok ám, ki lakik a hasamban!

Napocskának sok gyógypuszit küldünk!!!

Beja, erről jut eszembe Bálint lépcsőről esése, szegényke! Ha ez vígasztal, Barninak is vannak nagy borulásai-koppanásai, különösen, hogy végre kezd kicsit bátrabb lenni - bár a csúszdán még mindig fél...

Na megyek pakolni, átmegyünk anyósomhoz holnap aludni, mert csinálják a lépcsőnket végre! És van beépített szekrényünk (igaz, ajtó nélkül Kép), és ideiglenes betonjárdánk is, és vettünk végre Barninak egy polcos nyitott és egy zárt akasztós szekrényt, úgyhogy haladunk! Ennyit a dicsekvésről KépKépKép (Az RS9 bútoráruházat ajánlom mindenkinek, nagyon olcsók a fenyő és gyerek bútoraik, utóbbiak ugyanazok, mint pl a Brendonban, csak a sarokszekrény nem 89E, hanem 59!)

Zsuzsi! Hol parkoltál, hogy ennyi büntit kaptál? Kistesó Kép, de én is úgy gondolom, lesz majd olyan, hogy ő fogja sürgetni! Kép Dóri nagyon édes a nagy tál palacsintával! Most már nekem is muszáj lesz nekiállnom...

Hát ez történik, ha napokig nem írok...
Puszi mindenkinek, sziasztok,
Heniék
gesztenye

Sziasztok!

Kata: gratulálok én is és a többiekhez hasonlóan kívánom, hogy nyugodt és kellemes kismamaságod legyen! A kullancs miatt ne parázz, a Mérei Andinak nem kullancstól halt meg a kisbabája... Figyeld pár napig Petit, meg magatokat is, de ne izgasd fel magad túlságosan!Kép

Dzsili: Jujj, szegény Napocs, remélem hamar meggyógyul! Gondolom most sokat szopizik, az biztosan segít neki. Kitenyésztették a fülváladékot? Jobb, ha tudják, mi okozta a gyulladást és pontosan adnak rá antibiotikumot. Fájdalommentes éjszakát nektek!

Rebi: na milyen okos család vagytok Ti!!!Kép Kép Gratulálok! Csenge mikor megy vizsgázni? szerintem már az egész vizsgaanygot tudja kivülrőlKép Következő megpróbáltatás mikor jön? Pihenjetek addig is!

Üdv: Zsuzsi (Dorka cici nélkül aludt el, pedig szegénykém nagyon szerette volna)
zsu26

Sziasztok!
Rebi! Atinak is nagy gratula a vizsgához!
Nagyon ügyik vagytok! Éééés! Most már nincs kibúvó a talizás alól!! KépKépKépKépKépKép

Kata! Nagy gratula a kistesóhoz!KépKépKépKépKépKép A kullancs miatt meg kár parázni. Lyme kór: a kullancs helye körül gyűrűszerűen terjedő piros foltról ismernéd fel, hogy van, DE ÚGYSE LESZ PETINEK SEMMI BAJA!!! KépKép Játszótéri pletyikákat meg nem kell komolyan venni.

Napocskának sok-sok gyógy és fájdalomcsökkentő KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép!

Zsuzsi! Tündérke a palacsintás Dorka!!

Rólunk: Visszajött Réka a Balcsiról, szép piros-ropogósra sülve. Nagyon jól érezték magukat. Tegnap telefonált a hugicám, elintézte, hogy júli végén indiántáborozhasson is, pacigolással, sátorban alvással.KépKép

Luca már nagyon totyog egyedül, kisérletezik a szaladással is. Ha zenét hall, táncikál. Dumálni csak lucául hajlandó. Minden négyszögletes tárgyat a füléhez tart, és bőszen halandzsázik beleKépKépKép. Kis telefonbetyárKép.

Borcsa és a Királylányok

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

LadányiKata!
Gratulálok a kis pocaklakóhoz!Vigyázz magatokra!

Megyek olvasgatni.

Sziasztok

Szilvi és Peti
bszilvi

Hogyan halt meg a Mérei Andrea kislánya? Kép
gesztenye

Én úgy hallottam, agyhártyagyulladása volt. Nagyon magas lázzal. Nem tudtak segíteni a kórházban sem.Kép De ez is csak pletyka, semmi biztosat nem állíthatok. De szerintem nem is az fontos, hogy egy szülő milyen betegségben veszti el a gyermekét. Kép Remélem nem ismerjük meg ezt az érzést.

Kata,
többedszer mondom: nyugi!
legalább két hétig figyeld Peti kullancscsípésének helyét. Ha bármilyen nagyobb, piros foltot észlelsz, (vagy sok kisebbet) irány a László. Ha felszökik a láza, bágyadt, az elkövetkező pár napban akkor azonnal hívd a dokitokat, nézesd meg és ha az megnyugtat, kérj beutalót. DE!!!! TE NE MENJ BE A LÁSZLÓBA!!! Állapotos vagy, a pocakodban levő magzatra nézve súlyos fertőzéseket kaphatsz el! Én 14 hetes terhesen ültem végig 3 napot a külső folyosón, míg a többiek felváltva ücsörögtek Sárával az üvegkalickában. Iszonyú volt, nem kívánom senkinek.

Dzsili,
Napocs, hogy van?

Solya
solya

Sziasztok!
Igyekszem írni, mivel Donci még alszikKép

Ladányi Kata!
Először is neked!!! Hatalmas gratula a kis jövevénnyel, tényleg ne izgulj most a kullancs miatt. Tudod, annyi mindennel lehetne az embert riogatni... És ti mindent megtettetek, tök hamar kiszedtétek a kullancsot, szóval csak nyugiKép

Henke!
Olyan jó olvasni rólatokKép Tök jó, hogy így alakul már a házatok! Van még vizsgád vissza?
Pocakról: nos igen, gyorsabban nő, mint anno Doncival, bár szerintem én nagyobbnak látom, mint a kivülállók. Ők nem döbbenek meg, hanem saccra eltalálják, hogy még 3 hónap van vissza, én meg azt hiszem akkora, hogy magyarázkodnom kell, hogy á, még nem szülökKép

Rebi!
Nagyon ügyik vagytokKép Nem lehet semmi Csenge mellett mindkettőtöknek tanulni.

Cory!
Balu már teljesen meggyógyult? Ti mikor kezdtek el a babónak vásárolgatni? Mi most éppen ott tartunk, hogy júliusban csak kéne már venni egy kiságyat... Ja és nagyon fontolgatom, hogy veszek használtan egy testvér (iker)babakocsit. Ti hogy fogjátok megoldani a közlekedést?

Zsuzsi!
De szép tejfölszőke haja van Dorkának!!! Bár lehet, hogy csak én csodálkozok erre rá, mert már több mint egy éve nem láttalak benneteketKép Ügyi vagy, hogy lealkudtad a büntitKép Férjed kiengesztelődött valamennyire? Írok ám majd mélt ma délután, ha Donci alszik, oké?

Szila!
Hol lehet megnézni a keresztszemes munkáidat? Kerestem a honlapodon, de ott nem voltKép Én mindjárt kész vagyok a tulipános első munkámmal. AZtán kezdem a karácsonyi ajándékokatKép

Dzsili!
Szegény NapcsiKép GYÓGYOKGYÓGYOKGYÓGYOK mennek!!!!Kép Hogy szedtétek ezt össze? Huzatot kapott vagy valami fertőzés?

Magunkról:
Szóval a 2éjszakás, 3 napos kiruccanásunk nagyon jó volt. Végül nem Tallinba mentünk, mert teltház volt az összes normális hotelben, hanem Turkuba (ez egy zömében svéd város Finno.-banKép, talán a leghíresebb). Donci első nap tök jól elvolt, de második nap már állandóan kérdezte, hogy apa, babi, autó... És itt jöttek a bajok. Nem volt hajlandó elaludni, és a nagyi máshogy nem tudta megnyugtani, csak ha kivette a kiságyból melléfeküdt és együtt aludtak el. Ez a szokásos 8-9 helyett csak fél12-kor sikerültKép Reggel fél7-kor már kukorékolt és minket keresett, délután már csak a mi kispárnánkon tudott elaludni, akkor is csak fél órátKép Enni nem volt hajlandó... AMikor megjöttünk, le-föl rohangált és azt skandálta, hogy apa-babi és egyikünktől a másikig szaladt, bújt, puszit adott. Azután nem foglalkozott a nagyival, csak mi kellettünk. Miután elment a mama, nem is kereste. Érdekes. Most próbálom visszaszoktatni a kiságyban alvásra, ill. az alvásra, meg arra, hogy bízzon bennünk, attól mert elalszik, nem tűnünk el, ha hív, ott leszünk és segítünkKép Szóval ennyi.

Ja a múlt héten 3 rágófoga lett, lehet ez is közrejátszott a nemalvásban... Most 11 fogú DonciKép Tegnapelőtt meg egész éjjel hasmenése voltKép, minden egyes pukival kijött egy kis adag, naná, hogy akkor, mikor már majdnem elaludt. Szerencsére hajnali 2 után nem volt több, így már aludni is tudtunk. Szóval mostanság egy kicsit zaklatott a napirendünkKép De a tegnap este már elég jó voltKép, már fél11-kor hajlandó volt elaludni fél órás ordítás után, ja és csak egyszer kelt fel fél3-kor, de magától visszaaludt és még mindig alszik, szóval reménykedemKép Amúgy nagyon anyás lett, csak én kellek, mindig és mindenhol, és napjában 100-szor elmondja, hogy babi, hozzámbújik, puszit ad és persze dédelgetni kell folyton. No nem bánom ámKépKépKép

Nos ennyi a mi kis kalandos kiruccanásunk története. Tanulság: többet nem hagyjuk a bébit (később a második manót seKép) 3 éves koránál hamarabb senkire. Szerencsére a párom meg az anyósom is belátta.

Puszi: NYuszimanóék 27.
nyuszimano

Sziasztok!

Nyuszimanó: mi a vásárlást kihagyjuk. 1 hónappal fog később születni, mint Balu, úgyhogy ruhára nincs szükség. Még Balunak kell vennünk egy ágyat, és akkor a kistesó megkapja a kiságyat. Babakocsi van, ruhák vannak, ágy van. Jöhet a kistesó Kép Azért még várjon 16 hetet KépKép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Nem tudtok véletlenül egy jó gyerekbőrgyógyászt? Nagyon úgy néz ki, Máté ekcémás, (de az ekcémás topicba mégegyszer nem megyek, nem kérek belőle, hogy lehurrogjanakKép)
Vagy ez csak úgy működik, hogy elmegyek a területileg illetékes bőrgyogyóhoz aztán ahogy esik úgy puffan és majd akkor keresgéljek? Egyáltalán ki a területileg illetékes? A III. kerületnek a Budai Gyerekkórház? Vagy a Margitban van gyerekbőrgyógyászat?

nyuszimanó,
nekünk bejött a testvérkocsiKép

Henke, az én ahasam is sokkal nagyobb volt Mátéval. Igaz tőlem már a 6. hónapban elkezdték kérdezgetni, mennyi van még hátra... Kép

köszi:
Solya
solya

Sziasztok!

Rebi!
Gratula a vizsgadhoz Kép

LadanyiKata!
Gratula a pocaklakohoz Kép

Dzsili!
Jobbulast Napocskanak! Sok-sok gyogyKépKépKép

Henke!
szoritok neked, hogy gorbuljon a jegyed.

Bogancsi!
De jo, hogy a lanyod megy ki Londonba.
A repterrol itt talalsz infokat:
http://www.baa.co.uk/main/airports/stansted/

Zsuzsa, Bogancsi!
Utolag boldog hazassagi evfordulot nektek!

Rolunk:
Mostansag inkabb csak olvasni jarok, mivel itt a nyari szunet. Otthon van a Fatus Kép es igy mindig van valami programunk.
Hetfon voltunk a 15 honapos oltasokon. Szerencsere Madike nem lazasodott be utana. Nagyon jol viselte, csak addig sirt mig lefogtak. Azt nem szereti. Jelenleg 11,7 kg es 81,5 cm.

Nektek sikerul kepet cserelnetek a profilotokban? Eddig semmi problemam nem volt vele, de most kb. 3 napja probalkozom es nem megy Kép

Andysj
andysj

Sziasztok!

Henke, Nyuszimanó, Andysj: Tényleg jó volt végre rólatok is hallani!Kép Kép Többször is írhatnátok, néha úgy érzem, csak magammal topikozomKép

Dzsili: remélem Napsi jobban van!

Nyuszimanó: szegény DonciKép! de most már biztosan megnyugodott! Anyósod nem rémült meg, hogy Donci így viselkedett?

Solya: itt a lányok az Alkotás úton mondtak egy jó bőrgyógyászt, több helyről is hallottam, hogy jó, szerintem gyereket is vihetsz oda. De a Ferenc krt-nál, azt hiszem Kuspér u.-ban is van egy külön gyerekbőrgyógyász, de nem tudom a nevét. Ha kell utánanézek.

Most olvasom a Sorsdöntő génjeink c. könyvet, elég érdekes dolgok vannak benne, ebből is bebizonyosodott, hogy az "Egészséges Táplálkozással a gyermekáldásért" c. könyv (amit terhesség előtt olvastam anno) nem is mond olyan sok hülyeséget, mert ebben a génes könyvben csomó dolgot orvosilag alátámaszt (pl.gyógyszerek hatása terhesség alatt és előtt). Na most értitek, mit akartam mondani?Kép Szóval jó a könyv.

Dorka igaz, hogy szopi nélkül elaludt 20.45.-kor, de éjfél 1 -kor elkedzett sírni, először vízet adtam neki, megnyugodott 2 percre, újból bőgött, közben magában beszélt(pacsinta, Baton, apa, cici), hagytam 20 percig így nyűglődni, majd fél 2-kor nagyobb bőgésbe kezdett, még mindig szopi nélkül, de állandó simogatással meg lehett nyugtatni, de ahogy kitettem a lábam a szobájából, újból üvöltés, nem bírtam tovább, átmentem hozzá és matracon együtt aludtunk..., persze szopi is voltKép
Most délelőtt is állandóan cicit kért, de nem bírtam és betettem a kiságyába, ott ugyancsak 20 perc bőgés után végre elaludt.
Szerintetek most jól vagy rosszul csinálom???? Nem tudom már, hol a határ!

Üdv: zsuzsi

P.S.:Ezeket az offokat írhatom ide vagy menjek más topikba?
zsu26

Szia Zsuzsi!

Bocsi, hogy ezt mondom, de szerintem ez a lehető legrosszabb, amit csinálhatsz szopi ügyben Kép Általában az utolsó szopi, amit el szoktak hagyni, az az esti... Meg ilyen drasztikusan csinálni, mert Neked már fárasztó...

R.

rebi

SZiasztok!

Zsuzsi: szerintem sem jó, ahogy csinálod. Ha most azonnal teljesen meg akarod vonni a cicit, akkor tedd azt. De az, hogy nem adsz, majd egy ksi hisztire adsz, ennek semmi értelme. Csak mindketten kiborultok! Döntsd el, mit akarsz! Ha csak csökkenteni, akkor kösd alkalmakhoz. Pl alvás előtt kap, de csak úgy napközben nem. Ha meg teljesen el akarod választani, akkor ne adj neki. Bár én még mindig nem értem. Miért is akarod most így hirtelen elválasztani?

cory

cory
Budapest

Cory!
És ti hogy fogtok közlekedni? Balu már teljesen boldogul babakocsi nélkül? Vagy kendőzni fogsz a kicsivel?
Mi is csak a kiságyat vesszük meg jövő hónapban, de az is lehet, hogy csak aug.-ban, majd meglátjuk. Ja és nekem is maradjon még a babó úgy 12-13 hetetKép

Mikor kezditek Balut a normál gyerekágyba szoktatni?

Solya!
És ti otthon vettétek vagy No.-ban a babakocsit?

Puszi: Nyuszimanó
nyuszimano

Zsu!
Egy "hosszadalmas" tipp: az alváshoz még maradjon a cici, de énekelj vagy mesélj mellé, vagy hallgassatok vmi elalvós zenét hozzá, a napközbeni szopikat pedig próbáld elhagyni. Aztán marad a mese/ének az elalváshoz, nulla cicivel.
DE ha az egészet csak azért csinálod, hogy Dorka jobban egyen, felejtsd el!! Nem valószínű, hogy a szopi miatt hízik keveset. Sokkal inkább amiatt, hogy ilyen alkat. (Nézz csak tükörbe!! Te se igen töröd össze a mázsátKépKép!)

Sok-sok kitartást, bárhogy is döntessz!

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Nyuszimanó: testvérbabakocsi kilőve, mert képtelenség vele buszozni, és nincs autónk. Szerintem kicsi kendőben, BAlu kocsiban. MOndjuk rövidebb távokra Balu már jön gyalog Kép

Zsu: szerintem amit Borcsa írt, tökéletes Kép

cory

cory
Budapest

Nyuszimanó,
Itt vettük, már használtan, mert 8 hónapos volt Máté. és azért, mert itt "lapos buszok" vannak főleg. Otthon kenguruztam és babakocsiztam, ahogy Cory fog. Ill. most, hogy nagyobbak már az is szóba jöhetne, hogy csővázas hátihordóban Sára, ha elfárad, kocsiban pedig Máté.

Zsu,
nekem is tetszik, amit Borcsa írt, csak az a fontos, követezetes maradj!Kép

Solya
solya

Nyuszimanó! Heni!
Jó hallani felőletek!

Rebi!
Párodnak is gratulálok a szigorlathoz.

Solya!
Múltkor elflejtettem írni, hogy utazóágy azóta megoldódott, sikerült használtan vennünk egyet. Ráadás van hozzá egy külön összehajtható fa betét, így nem csak 13 kilóig jó.

Zsu!
Nálunk este Vili még szopik, de "didi" nélkül, a tente macival, mondókákkal és jóéjt puszival alszik el (Kivéve, mikor már a cicin bealszik). Mivel látom, hogy akkor kér örökké cicit ha fáradt, ezért azt tervezem, hogy nappal is megpróbálom, hogy ne cicin aludjon el, vagy éjszaka, ha néha fel kel, akkor ne azon aludjon vissza. Mindezt fokozatosan. Első lépésként te is próbáld meg megfigyelni, hogy Dorka hol, vagy milyen helyzetekben kér gyakran cicit, aztán ráérsz a többin gondolkodni.

Lányok!
Ti ha vízpartra mentek nyaralni, milyen extra cuccokat pakoltok be a gyerkőcöknek pl. szúnyogcsípésre. És egyáltalán milyen gyógyszereket visztek magatokkal mikor utaztok? Dentinox, lázcsillapító, cebion?

Norci
norci

Sziasztok!

Rebi, cory: Dorka rendszertelenül kér szopit, mikor eszébe jut naponta akár 8-szor is jön akár fél órás cicire. Így nem tudok semmit sem csinálni, sem háztartást vezetni, sem ügyintézni. Egyszerűen Dorka nem hajlandó inni, szerintem szomjas is. Ha el van foglalva délelőtt pl. hétfői tali, akkor kibírta 11-től fél 5-ig szopi nélkül (és csak kevés ivással, pár korty), de utána, ahogy hazaértünk állandóan csak a cicimen csüngött volna. Egyszerűen belefáradtam, hogy állandóan azon kell gondolkodnom, hogy Dórika cicizéseit hogy tudnám elkerülni, sokat játszunk, csomó programunk van, de néha kell itthon is lenni, meg ügyintézni, és ilyenkor azonnal ciciért üvölt. Ha Dóri is aludna min. 1-2 órát napközben, már jobban érezném magam, de Dorka csak a hőségben hajlandó aludni ennyit vagy délután 4-felé (fél órát), mire már én is hulla vagyok. Dóri alvásigénye nagyon kevés. Fizikailag fárasztó. Nem birom, nem eszem és nem is iszom mostanában annyit, így nincs tartalékom. Fáj, ahogy szopik, eddig ez nem volt terhes, de most már igen.

Amikor drasztikusan nem engedek, akkor éppen hulla vagyok és nem birok bemenni hozzá, várok fél órát, hogy egyáltalán lássak a fáradtságtól és megnyugtassam. Plusz, a férjemet nem akarom felébreszteni a gyerekkel, mert akkkor ő fáradt és ingerült lesz és veszekszünk. Nem tudok következetes lenni, mert másokhoz is kell alkalmazkodnom. De biztosan én rontok el valamit, mert nagyon hülye ez a helyzet! Kép

Ráadásul szeretnék már nyugodtan leülni nappal a szakdolgozatom elé és gondolkodni.

Szép dolog az anyaság, de én kezdek besokkalni, HOL vagyok én???? Biztosan nagyon csúnyán és önzőnek hallatszik ez a hozzáállás, de csak annyit szeretnék, hogy egyszer egyedül alhassak legalább 6 órát, sírás és szopi nélkül.

Emellett imádom a lányom, borzasztóan ragaszkodunk egymáshoz, szinte csak ő van nekem, mert az apját alig látom. Én is nagyon ragaszkodó voltam kicsi koromban, valószinűleg a lányom is ilyen. Tegnap a zöldségesnél is annyira félt, hogy görcsösen kapaszkodott belém, alig tudtam fizetni. Szerencsére tud egyedül játszani, de azért kell neki segíteni.

Én azt nem értem, ha a védőnők olyan jól meg tudják tanítani, hogyan szoptassunk, akkor miért nem készítenek fel minket az elválasztásra is. Mindenütt csak azt hallom, hogy nem baj, hagy szopjon a gyerek. De ez nekem nem megoldás. Ha lehetne azonnal megvonnám a szopit, mert elég volt, egyszerűen elég. Még ha mások szemében ez nem is olyan sok, nekem most ez terhes.

Nem vagyok következetes, ez tényleg nagy hiba, de az étkezések, a fürdetés és az alvás időpontjához mindig tartom magam. Ennél többre nem vagyok képes.

Üdv: Zsu

bocsi, hogy off voltam
zsu26

Zsu, teljesen megértelek. Egyáltalán nem szörnyű, hanem azt hiszem természetes, amit most érzel. Nálad hamarabb elérkezett az idő a szopi abbahgyására, mint Dorkánál. nem fogom azt mondani, hogy nyugodj meg, mert nem fogsz tőle megnyugodni, de amikor így éreztem, Máté nagyon hamar leszokott a szopiról.

Lehet, hogy hülyeség, most jutott eszembe, még a nagymamám mondta anno, hogy minden ételtől más a tej íze. Van olyan étel, amit Dorka nagyon nem szeret és esetleg erőteljesebb íze van? Megpróbálhatnád, hátha amikor ilyet eszel, kevesebbet szopizik.

most mennem kell, majd még gondolkodom.
Fel a fejjel! Néha én is kiborulok tőlük...

Solya
solya

Sziasztok!

Zsu: márpedig ez a dolog máshogy nem megy, csak következetesen. Szerintem először mondd meg Dorkának (hidd el, megérti), hogy napközben nincs cici. És ne is adj! De tényleg ne!! Amíg időnként elcsábulsz, addig próbálkozni fog, mert nem hülye, és tudja, hogy idő kérdése, és megkapja amit akar. Szerintem az alvást hagyd még meg neki. Ne akarj rögtön mindent egyszerre, mert az nem szokott összejönni.

cory

cory
Budapest

Borcsa!

Dóri 12 hónapos kora óta mesére és énekre alszik el (pár hónapig úgy is elaludt, hogy mese után jó éjszakát mondtam és kimentem a szobájából és magától elaludt sírás nélkül, csak jött a fogzás és a 15 hónapos oltás és az állandó hőemelkedések), de ha nem megy neki, akkor üvölt ciciért, hiába mesélek tovább. akkor egyszerűen azt ordítja: Nem kell (mármint az ének vagy a mese), cici kell!

Norci: otthon kér többet vagy ha fél, vagy délután, mikor szomjas és álmos. Nem iszik meg egy nap 1 pohárnyi (babapohár) vízet sem!Kép

Nyaralásra: úszógumi (beleülőst), naptej, több sapka, kedvenc ágynemű, kedvenc takaró, most vettem úszónadrágot, hogy ne legyen iszapos a feneke. Gyógyszereket, lázmérőt, lehet kapni patikában azt hiszem külön kullancskivevőt, kullancs és szúnyogriasztót (de most kevés a szúnyog), vagy egy kis B-vitaminos löttyöt adsz. Sok keksz az útra, és kedvenc kazettaKép FogkefeKép Lavorban is tud fürödni vagy zuhanyozhat. Ajánlom a félsátort vagy egy nagyobb napernyőt, hogy nyugodtan tudjon aludni vagy te nyugodtan tudjad szoptatni.

Dórikával most itattam meg egy kis kakaót kb. 10 korty volt szopi helyett, azóta csend vanKép Most engem etettKép bulátával.

Üdv és köszi mindenkinek a hozzászólásokat!

Zsuzsiék
zsu26

Zsuzsi
Szerintem ha Dorka ennyire ragaszkodik a cicihez, főleg amikor egyedül vagytok, akkor nem hiszem, hogy a szopi elhagyása sokat segítene rajtad... Mert úgyis rajtad fog lógni. Főleg ha ez öröklődhetett is .. Kép Kép... Nyilván így érzi magát biztonságban. Én néha örülnék, ha csak 8x szopizna Csenge KépKép... Néha nekem is elegem van, de ha egy kicsit is tudok pihenni (2-3 óra Csenge nélkül), akkor helyrebillen minden... ha olyankor mindig magára hagyod, amikor már fáradt vagy, akkor még jobban fog hozzád ragaszkodni, és még nehezebb lesz...

... folyt köv. ... Csenge nyügös, és csak cicin kógva nyugszik meg Kép ... remélem nem lesz beteg Kép

R.

rebi

Sziasztok!

Zsuzsi: remélem, 20 napra megy Zsófi. Egyelőre az a gond, hogy valszeg Bp-ről nem megy London Stansted Airportra repülő.

LadányiKata: GRATULÁLOK a babócához!!!
Kullancsügyben ne izgulj!

cory: Te hogy vagy???? Légyszi írj valamit a babóról Kép

Rebi: gratulálok a párodnak is! Micsoda bölcs család Kép

Dzsili: kertes házban lakunk Kép Ennek ellenére csak most sikerült a bicajozás. Napsinak gyors javulást kívánunk !!!

Henke: görbüljön rendesen Kép
Nekem is gyorsabban nőtt a hasam Kép
Nekünk is sokáig volt beépített szekrényünk ajtó nélkül Kép

Borcsa: akkor nyár végére lesz egy igazi indiánod Kép

Nyuszimanó: legalább Ti jól éreztétek magatokat Kép

Andysj: köszi a reptéri infót.

Most épp Dani és a 2 barátja pancsolnak a medencében, de nemsokára Tomit is közéjük rakom Kép

pusz: bogancsiék

UI: mi az, hogy "középhaladó felhasználó" ??? Vizsgázni is kell majd a felsőfokért ? Kép

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!

Úgy néz ki a kakaó sokat segíthet a helyzetenKép

Üdv: Zsuzsiék
zsu26

Sziasztok!

szopi: mi is az elhagyással próbálkozunk. Nappal nincs is vele gond, mert csak a du-i alvása közben AKARJAKép. Az éjjelit úgy hagytuk most el neki, hogy egyszerűen nem adtam neki. Az első nap két órát bőgött (hajnal kettő és négy között), aztán reggel nyolcig aludt...A második nap 10 percet sírt, egy kis víz elég is volt. Most meg ha felkel, elég egy kis simi és/vagy víz. Hajnalban olyan 5-6 körül van egy cici, és felkelés után már nem szokott kérni. Mondjuk alkalmat sem adok rá, de nem is követeli. Az este meg kész viccKép: szabályszerűen kényszeríteniKép kellene a cicire. Eddig ha kimondtam, hogy cici, már rohant az ágyra...most meg úgy kellKép felrakni és két szívás után elköszön a cicitől és megy játszaniKép. Viszont mesét olvasunk lefekvés előtt. MOst a Nini, alszik a kicsi a menő.

Nyuszimanó,
majd felteszem a képeket valahova, jó?Kép

Most mennem kell, mert neki kéne állni pakolni a játékokat is valakinek, amíg a többiek pancsiznak...

Betegek: gyógyuljatok! Sérülésekre puszik!KépKépKépKépKépKép

Szila
szila

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?